10. maj, 2009 | Denis H.

Solze ljubezni

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Japonska. Svet, ki ga marsikdo avtomatično poveže z mesti, ki nikoli ne zatisnejo očesa in so ponoči bolj svetla kot podnevi. Je svet, kjer je vladala močna tradicija, danes pa na svoj način prevzemajo zahodnjaško kulturo. A le redki jo povežejo s house glasbo in ji priznavajo velik pečat, ki so ga pustili in še vedno dajejo posamezniki kot je Satoshi Tomiie.

Kot mladega fanta so ga starši spodbujali v glasbene vode, predvsem k igranju klavirja, zato je skozi svojo mladost veliko preigral v mnogo bendih ter se kasneje zaljubil v jazz. Ampak vse skupaj pa je zasenčil čas, ko je prvič slišal hip hop in se navdušil za DJ-anje. Tako ga neko japonsko kozmetično podjetje najame, da sestavi pesem za prihajajoč Frankie Knuckles-ov nastop. Velikan Frankie takoj zazna njegov potencial in mu ponudi sodelovanje pri projektu, ki postane njegova prelomnica.

V naše kraje je leta 1990 njegovo ime prvič stopilo ravno s to ploščo, ki sta jo posnela skupaj s Knucklesom leto poprej in za katero je posodil glas Robert Owens. Pesem Tears. Zgodba s čustveno vsebino, ki je pripomogla k preoblikovanju plesnega sveta, spada v nepozabne izdelke takratnega Chicago housa. Vendar pa se je takoj naslednje leto izkazalo, da Satoshi ni muha enodnevnica in ta preboj še bolj cementira ter se zapiše v zgodovino s pesmijo And I loved you, kjer pa glas posodi Arnold Jarvis.

Tomiie se preseli v New York, saj mu je bila ponujena priložnost sodelovati v takratni eminentni založbi Def Mix in njegova pot vodi samo še navzgor, kjer ostaja tudi danes. Največ časa posveča remiksom, kjer sodeluje z Michael Jacksonom, Madonno, Mariah Carey, David Bowieem, Diano Ross and U2-ji, zato svoj prvi album izda pri Sony-ju šele konec leta 1999 in nosi naslov Full Lick. Plošček postane pravi mejnik takratnega elektronskega sveta, saj se s pesmimi kot so Up in Flames, Darknessin Love in Traffic pojavlja na vseh lestvicah zahodnega sveta, tako v alternativnih kot plesnih krogih. Od takrat se Tomiie posveča mladim in prodornim ustvarjalcem, ki jim s svojo novo založbo SAW Records pomaga pri preboju na glasbenih lestvicah. Sam pa s svojim delom od leta 2003 še vedno zaseda mesta pod 30 na lestvici World´s Top 100 DJ List. Ustvarjalec, za katerega bi lahko rekli, da nikoli ne počiva je ustvaril izredno veliko število dobrih štiklov, ki jih lahko pregledamo na priznanem portalu Discogs.

In kako sem se spomnil nanj? Enostavno me je presenetil oglas, da se Tomiie vrača v Slovenijo. Skupaj z izjemnimi Audio Bullys, ki bodo nastopali v živo. Tako bomo v še vedno stoječi Ambasadi Gavioli v soboto 23.05.2009 pričakovali zelo veliko.
Satoshie, artist, ki prinese veliko spominov na tisti čas, ko smo snemali kasete, kupovali plošče in se na vsak obisk zabave pripravljali, kot da bi šli na dopust. Ta čas je minil, a glasba je ostala in veselimo se vsake novosti, ki bo čez čas zopet pomenila mejnik…

Frenkie Knuckles presents Satoshi Tommie feat. Robert Owens - Tears


Vir: Youtube, avtor: RealHouseMusic

Satoshi Tomiie feat. Arnold Jarvis - And I Loved You


Vir: Youtube, avtor: reshaping

Shiro Sagisu & Satoshi Tomiie - Pluriel


Vir: Youtube, avtor: Drevenant

Kosheen feat. Suzanne Palmer - Hungry (Satoshi Tomiie vocal Rmx)


Vir: Youtube, avtor: smurffet3

Simply Red -Remembering The First Time (Satoshi Tomiie Rmx)


Vir Youtube, avtor: iamaloady

Več o samem dogodku na strani organizatorja - klik.

Satoshi

Denis H.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Komenitiranje tega prispevka ni dovoljeno.