11. maj, 2009 | Ajda Perme

Pomladni festival

Finalni del Festivala pomladi 2009 se je zgodil v atriju SEMa.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Od 1. do 8. maja se je v Ljubljani odvijal Festival pomladi. Veliki finale je nastopli prejšnji petek, ko so v atriju Slovenskega etnografskega muzeja nastopili CLARK (WARP, UK), DJ CHEEBA (SolidSteel, UK), NÔZE (CircusCompany, FR), DJ PEERS (Vadafunk!?!, FR), MC LAREN (SI), SYNAPTIC (SI), TORUL (Low Spirit, SI), SARE HAVLICEK DISCO ORCHESTRA (SI).

Ujeli smo večji del večernega programa, ki ga je otvotila ministrica za kulturo Majda Širca. Program se je nato nadeljeval na Metelkovi v štirih različnih klubih, mi pa smo na “novi Metelkovi” pred mikrofon ujeli MC Larna in Urško, enega izmed organizatorjev festivala Martina Briclja, DJ Cheebo in njegovega videomojstra, Nicolasa iz dvojca NÔZE ter naključne veseljake.

Pomlad fest from Vest, spletni medij on Vimeo.

Kratek povzetek pogovorov v angleščini:
Skupaj z dj Cheebo sva pripravila vizualni šov podložen z mešano glasbo hiphopa, brokenbeata in tudi bolj hitrih elektronskih ritmov. Veliko plesa in humorja. Iščem kje bi bilo kaj za popit. Mislim, da je tamle nekaj, pojdimo skupaj, tudi midva sva žejna. Voda? Rad imam vodo. Voda je voda. Ne voda, voda. Vodka? Ja, to je to! Za vodko potrebuješ K! Ljudje pihajajo. Saj bodo prišli. Mnogim se zdi, da je predrago. Ali ni zastojn?
Dj Cheeba: Vrtel bom veliko hiphopa, dance glasbe, drum n bassa in upam, da bo publiki všeč.
Jaz sem Markus in to je dj Marki, midva sva M&M dvojčka iz Bolgarije. Prišla sva krasti iz žepov. Rada imava Slovenijo, tu je to zelo lahko. Vzel ti bom tale mikrofon. Pogledaš stran in ga ni. Zelo lahko, zelo lahko.
Jaz sem Nicolas. Rad nastopam na odprtih dogodkih. Ali to zato, ker lahko kadiš? Ne, jaz lahko kadim kjerkoli. Se pravi imaš bonitete, če vrtiš? Seveda, to je del nastopa. Povej mi kaj o tvoji kapi. Je nova. Čeprav ne izgleda, je nova, imam jo dva tedna. Prej sem imel kapo PAN AM, pa so mi jo ukradli. In sedaj imam to. Nekajkrat ti je padla iz glave. Ja, zelo je vroče pod njo. Predvidevam, da si si od nekdaj želel biti pilot. Ne. Zakaj potem kapa? Ker preveč pijem. Če bi bil pilot, ne vem kako bi bilo z varnostjo na mojem letalu. Saj si prepričljiv pilot, jaz bi te kupila. Moraš imet pilotsko kapo, zaslužiš si jo. Seveda. A kmalu jo bom nadomestil s kapo PAN AM. Rad imam PAN AM. Ja? Je to tvoja najljubša letalska družba? Ja, je. Imej lep večer. Enako. Se vidimo naokoli. Boš nosil kapo? Seveda. Potem pa se zagotovo vidimo. Me boš prepoznala po kapi. Tako ja. Lep večer! Enako.

Urban Cerjak, Ajda Perme

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
5 x komentirano
  • miš je rekel/-la:

    Kje so tisti časi, ko smo Festival pomladi preživeli na odeji v Tivoliju, na sončku ob dnb-ju in zastonj!! Seveda je potrebno takoj zaračunat neko stvar, ko postane znana in ko dobi ime. Me prav zanima, kdaj bojo začeli Trnfest računat…

    Dvomim namreč, da so dobili dj-ji tak honorar, da je blo potrebno toliko nabit vstopnino (Glede na to, da je tale od dj Cheeba mislil, da je zastonj…) Sploh pa je nabita vstopnina zelo slaba komercialna poteza, ker je očitno marsikdo ostal zunaj ali pa doma zaradi tega. Če zmanjšaš vstopnino, pride več ljudi (v tem primeru bi jih sigurno prišlo trikrat več), ki tudi spijejo več pijače. Splača se zaradi vzdušja, ki je dobra investicija za naslednje leto in pa zaradi blagajne.

    (Sploh pa da bi plačala 20 evrov- kot je rekel fant v posnetku- zato, da mi dj suče Prodigy kot sem slišala na posnetku…bwahaha)

  • tjasa je rekel/-la:

    Se popolnoma strinjam s predhodnico! Totalna zabloda s strani organizatorjev festivala pomladi.

  • mark je rekel/-la:

    tudi sam sem redni obiskovalec festivala in kot vem so imeli ponavadi minuse zato je vstopnina najbrz logicna poteza. sploh pa: z rezervacijo ali na lokaciji je bila vstopnina 10eur in ne 20- to je manj kot katerikoli koncert tuje grupe, tukaj pa smo imeli priloznost slisat clarka in noze in ostale care!

  • Rajko je rekel/-la:

    Plačevanje vstopnine (vse od 10 eur navzgor vsaj za elektronske akte) je zlo out. Najte drug poslovni model že enkrat.

  • edam je rekel/-la:

    Vse kar je dobrga za vidt v tem prispevku je Urška:)