12. maj, 2009 | Vest

Komentar - Jonas

O aferi Spuščeni volan, komentar dneva - Jonas Žnidaršič.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Pred dnevi smo na Vesti objavili prispevek z naslovom Ne spuščaj volana, ki je upravičeno razburil obiskovalce naše spletne strani. Stališče našega uredništva je, da takšen prispevek ne sodi na strani Vesti. Naš moto in slogan je “Spoštuj vsako vest in vse ljudi,” v tem primeru smo ga po nepotrebnem zanemarili. Prizadetemu policistu, pa naj je ravnal pravilno ali ne, o tem v našem uredništvu še teče vroča debata, se najiskreneje opravičujemo.

Kljub neljubemu spodrsljaju, za katerega v uredništvu prevzemamo vso odgovornost, pa je treba poudariti, da sta oba vpletena novinarja dragocena člana našega uredništva, ki sta se tokrat iz osebnih razlogov po nepotrebnem zapletla v omenjeni incident in izgubila razsodnost. Navsezadnje smo samo ljudje, vsi smo se že kdaj znašli v podobni situaciji in reagirali narobe. Tudi zato v vsakem resnem mediju nad novinarji bdijo uredniki, tokrat je naš sistem urednikovanja zatajil. Še enkrat se v imenu uredništva opravičujem, prispevka pa ne bomo umaknili, ker ne verjamemo v takšno popravljanje zgodovine. Grenko pilulo bomo raje pogoltnili in računali na razumevanje obiskovalcev naše spletne strani.

Jonas Žnidaršič

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
161 x komentirano
  • Marko je rekel/-la:

    Klap, klap..klap…..klap………klap………….

  • miha je rekel/-la:

    lepo! ampak da za to potrebujete tri dni je pa tudi malo dolga…a sarkic se pa ne bo opravicil?

  • realife je rekel/-la:

    Tole ste zares malo pretiravali. Tole bi morala Denis ali pa Ajda objaviti na blogu na vesti, zagotovo pa ne med novicami. Je bilo pa zanimivo za videti.

  • Marko je rekel/-la:

    Sarkić se ne zna. Je moral Jonas car za njega po kostanj v žerjavico.

  • Dino je rekel/-la:

    Lepo, da ste zamislili in upravičili.

  • luka je rekel/-la:

    kr neki

  • miha je rekel/-la:

    js bi tut enkrat rad bral novice na vesti !!!

  • miha je rekel/-la:

    ZDEJ MORAM PISAT Z VELIKIMI ČRKAMI DA BO KDO PREBRAL TA TEKST… DOGODEK NI BIL PRAV NIČ POSEBNEGA; MISLIM, DA JE g.SARKIĆ IZKORISTIL SVOJO PROVOKATORSKO DRŽO IN ŽAL NI DOSEGEL NIČ DRUGEGA KOT TO… DA BO KRESALOVA POSEXALA TEGA POLICAJA TAKOJ KO BO MOGOČE.. KER JI JE GOTOVO DVIGNIL UGLED. POLICIST SE JE LEPO OBNAŠAL IN POSTOPEK VODIL KOREKTNO. KAR SE TIČE NOVINARKE V PREKRŠKU.. PA JI JE PAČ NENADZOROVANO POBEGNILA ŠMINKA JEZE IN SE JE KLJUB BUTASTEMU IN NEVREDNEMU PREKRŠKU PO MOJEM MNENJU ŠE DOBRO ZADRŽALA. SAM BI TEMU POLICISTU ZARADI TAKO NEUMNE KAZNI OZ PREKRŠKA POJEBAL VSE DRUŽINSKE ČLANE PA BI SI KOMAJ OPRAL vest.

    JONAS TEBI PA DENAR DIŠI.. ZA TO TUDI OPROSTITUTEK NE SPREMENI NIČESAR. VSAJ ZAME NE.. LEP POZDRAV.. MIHA MA VAS RAD

  • miš je rekel/-la:

    Dajmo sedaj živeti naprej, no…

  • Fegi je rekel/-la:

    No, sej, ko bo Vest (če bo) praznovala 40 let, bo tale dichna gospodichna gostja in se bo z radostjo spominjala te neumnosti svoje…in morda celo takrat pride v goste palicaj in bosta skupi obujala spomine in tovarištva…Pa Deniz tut, sevede. In si bodo zapeli, kako je v naši domovini biti mlad.

  • esid je rekel/-la:

    jonas… mal jih u red sprav…
    mularijo neolikano…

  • Rock je rekel/-la:

    Tola Ajdo je treba skenslat iz Vesti, ful nesramna,… vsaj suspendirat za nekaj časa ali prestavit na neko drugo mesto.

  • Kokodajs je rekel/-la:

    Vsaj smejat bi se lahko nehala, če bi hotela, da opravičilo izpade vsaj malo iskreno. Glede na to, kako je celotno “opravičilo” odigrano v hudomušnem tonu, sem pričakoval twist na koncu, kjer Jonas smrklji prilepi en sočen šamar. A očitno so kriteriji v novinarski sferi tako nizki, da “dragoceno članico njegovega uredništva” predstavlja jezikava, samovšečna, funkcionalno nepismena češplja brez bontona. /facepalm

  • alen je rekel/-la:

    dalje….

  • Q_ je rekel/-la:

    Poštena reakcija uredništva.

  • luka je rekel/-la:

    jest bi pa tole ajdo “nabrusu”…:)

  • McM je rekel/-la:

    Jonas, moje spoštovanje!!

  • Matej Mlakar je rekel/-la:

    Samo tole lahko rečem:

    http://www.youtube.com/watch?v=O9FaIyc4vpU

  • medek je rekel/-la:

    Zakaj bi se opravičevali za posnetek, saj je eden boljših. Filmski.

    Policaj je pa lahko le srečen, da je dobil zastonj dobro šolo in država 5 stjupid pik in minimalni plačo.

    Spustiti volan :), komedija, a je bilo vozilo nestabilno, ja en EGO na dan .

  • mimi je rekel/-la:

    moram povedati da je vasa novinarka vroce krvi. danes okoli 11 ure je na trzaski cesti grdo izsilila mladega motorista. zelo se ji je mudilo ujeti nek kamion pred njo katerega je kasneje slikala. prevazal je nek vlakec ali nekaj podobnega. skratka malo strpnosti na cesti in predvsem pazite na motoriste.
    lp

  • joze je rekel/-la:

    Prispevek ste umaknili (v ponedeljek v jutranjih urah ga namreč na strani ni bilo), a ker bi s tem dokazali svojo nečloveškost, je prav, da ste ga tudi vrnili nazaj. Vsi delamo neumnosti in prav je, da jih kdaj tudi javno priznamo …

  • justme je rekel/-la:

    Tale Ajda je čist vreji, če pa keremu kaj ne paše pa naj gre jokat drugam!……

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Stvari so takšne:

    1. Policist je dvignil ugled Kresalčici.

    2. Kresalčica policista ne bo poseksala, pa tudi vprašanje je, če bi ona njemu kaj dvignila (čeprav je on njej dvignil ugled).

    3. Reakcija novinarjev je bila nezrela, rekacija Jonasa pa zrela.

    4.Od Jonasa se zrelost pričakuje. Ne nazadnje je starejši občan.

  • Erik je rekel/-la:

    Se strinjam, poštena reakcija. Čestitam Ajdi, pa Jonasu.

    Zgleda, da g. Sarkiću ego preveč “tripa”, da bi imel posgum se opravičiti.

  • bojan je rekel/-la:

    super komentar. dve minutki izkoriščeni v nulo. ;) jst sem pizdu samo zato, ker rad prebiram vest in zadnji kiks ni šel v moj kontekst pričakovanj od vaše ekipe. všečno. thumbs up. :P

  • Gojzer je rekel/-la:

    Predlagam tale nevzgojena Ajda, da se za v opravičilo policistu ponudiš in namesto njega trikrat usmerjaš promet v Bavarskem Dvoru. Mogoče te malo spusti na realna tla!!!! SRAM VAS BODI, ti novinarček Sarkić pa se raje kamere drži kot v tem primeru, saj so tvoji komentarji prav bedni in mislim da bi bil bolj primeren za prodajanje bureka kot pa za novinarja!

  • tester je rekel/-la:

    Ajda, ko se je potrebno opravičit, se pa jezik zapleta.

    Kopiram z enega foruma, ker se mi zdi zanimivo….:
    ” Izučilo. Ne ŠE. Na jugu pravijo “pamti pa vrati”. Beseda med člani polcajskega ceha je verjetno že zaokrožila. Smrklja zna bit kar precej pod drobnogledom policajev. Vse “by the book in off the record” seveda. Sej vemo, kako hitro lahko fali kakšna žarnica, glede na to kako zgleda, bi/bo pa tud na THC testu hitr padla….”

    Zna bit kaj na tem…..

  • GRUNF je rekel/-la:

    Policaji! Ajdo na odvzem krvi!!
    hehehe…
    Uredniki ! Spoštujete vsako vest….hahahaha!

  • Tine je rekel/-la:

    Upam, da je bla to dobra šola za VEST. D. Sarkič a ti se pa ne boš pokesal?

  • tomaz je rekel/-la:

    @uredništvo oz. G. Sever!
    jonas, ustanovitelj, je simpatičen vseno pa tematika zadeva resnejšo obravnavo in ne zgolj opravičilo.
    Ocena policiskih postopkov, (ne)učinkovitosti policije in smiselnosti navidez nesmiselnih zakonov, ki so ob vročekrvni kombinaciji privedli do “spektakla” so zreli objektivne, novinarske obravnave. Razumevanje človečnosti in protest napram nesmislu. Upam da je opravičilo, dojeto kot posledico negodovanja bralcev, sele uvod, drugace je dokaj plehko. Upam da Vam bo pogoltnjena pilula vlila pogum in se boste lotili prepotrebne na(d)loge. Osebno popizdevam nad “stanjem” na cesti!

    @Jonas
    “šeškanje” ja? lisice se ji pa ne dopadejo:P(ulcija) pa to..

    @Ajda
    a je kdo reku da ce si na očeh se mors pa politično korektno obnašat? za razliko od volana mislim da v tem primeru lahko kdaj popustiš..tuki se spomnem “izbirsanega/prepovedanega/AnaJ.” povsta iz Guštijevga bloga. neki u tem smislu: “rokerji v svojih najbol “divjih” trenutkih očitno premoremo več zdrave pameti kot vedno korektni in premišljeni politiki..”

    @Sarkič
    lahko bi počas razširu repertuar.

  • Izidor je rekel/-la:

    Ja, Sarkič, ti se ne kesaš? Kakšno je tvoje stališče?

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    No, Sarkić, kje si? Se bosta opravičila?

  • jaegermeister je rekel/-la:

    spoštovana Vest!
    Navkljub dejstvu, da ste doslej veljali za enega izmed kredibilnejsih slovenskih medijev, Vas žal zapuščam oziroma ne dojemam več kot enotno telo, temveč kot skupek bolj ali manj sposobnih posameznic in posameznikov. Razlog seveda ni v tem, da je gospodična novinarka pokazala, da kamero kot medij, tokrat v ožjem pomenu, dojema kot način, kako legitimizirati svojo domnevno moč javnega, temveč leži drugje - če, rečeno s starostjo slovenskeg novinarja, gospodom Jurijem Gustinčičem, ob koncu v novinarstvu šteje “srčna kultura”, potem vam je tokrat gotovo umanjkala. Četudi bi veljalo pritrditi dediščini svobodomiselnih medijev, ki so se kalili v prejšnjem sistemu, da velja policijo kot represivni organ v smislu monopola fizične moči, venomer nadzirati in preiskušati njene meje, velja tokrat ugotoviti, da je za to potrebna prav ta srčna kultura, hitra misel in veliko srce. Več o tem v nekdanjem splitskem listu Feral Tribune s ponarodelim sloganom Bogu mili a ni vragi nisu mrski. .. …Gospodična novinarka bi v tovrstnih svobodomiselnih okoliščinah morda podala svoje naknadno videnje dogodka, potemtakem komentar, potem pa iz, spet patetiziram, ampak na koncu gre v novinarstvu prav zato, moralnih razlogov na lastno pobudo prekinila sodelovanje z Vestjo. Ni težava v tem, da se policist oklepa črke zakona tudi z modrostnimi zobmi, ampak, da gospodična novinarka zakon razume na enak način kot on, in v nastali situaciji ne prepozna semena komičnosti in paradoksalnosti, ampak ji nese samo do dragih minc za kulija in tega, kako močno se bodo policistu smejali. Uh, pa tako blizu je bilo, da bi se mu res. Ne bom težil s Kafko ali vojakom Švejkom, ampak se spomnil konkretnega primera, ko sta v istem bloku stanovala general Višnjić in novinar Hladnik Milharčič. Ko sta se srečala na stopnišču, sta se vsakič pozdravila in si zaželela lep dan.
    Zato, gospodična novinarka, vam želim good night and good luck.
    Kar pa zares boli do konca, je dejstvo cehovske solidarnosti, dejstva, da je prispevek sploh objavljen. V tem smislu je “partizanska” morala, spet nauk svobodomislenih medijev “prejšnjega” sistema, enostavna - vsi za enega, eden za vse. Če tonemo, tonimo s plapolajočimi zastavami. Tokrat pa se zdi, da tone vsak sam, razcefrane zastavice pa skrivamo pod razvajenimi pazduhami.

  • Zbik je rekel/-la:

    Bom jaz povedal, bom jaz povedal, bom še jaz povedal.

    Kar manjka je KAZEN, pravična kazen za oba. Kazen bi morala bisti sestavljena iz skupnega in
    ločenega dela.
    Ločeni del.
    1) Ajda naj gre na 3-mesečno prisilno delo v klavnico in sicer v tisti del, kjer se odvzema življenja. Zato, da bo dobro doživela občutek krivde. Pa naj je nič ne plačajo, da ne bo mogla reči “da je to del službe”.
    2) Denis mora posneti samega sebe med tem ko očisti 2000 kilogramov motovilca. In če bo slabo očistil, naj še enkrat očisti. Tako da bo moral biti enkrat od začetka do konca pri stvari!!! Ob tem naj glasno razmišlja o dogodku.

    Potem se dogovorita in pro bono skupaj s policistom posnamejo DOBER spot, ki naj resnično poveča varnost v prometu.

  • Amir je rekel/-la:

    Častno . Pravi korak…

  • Janez Zarotnik je rekel/-la:

    Ajda se je NEISKRENO opravicila … opravicilo je bilo receno kot nekaj kar se MORA narediti ker obicaji to zahtevajo…

    To, kar je prebral Jonas, bi morala napisati IN prebrati AJDA (in seveda tudi DENIS)

    S tem bi na KREDIBILNOSTI pridobila celotna VEST.SI tako pa … hmm … je vse skupaj delovalo precej plitko

  • Si. R. je rekel/-la:

    Mimogrede - kam je zginil prispevek o Četniškem žuru? A niste rekli, da ‘v takšno popravljanje zgodovine ne verjamete’ ?

  • Zbik je rekel/-la:

    Daj, Si. R., ne delaj panike. Rubrika je “zabava”

    http://www.vest.si/2009/05/12/cetniski-zur/

  • medek je rekel/-la:

    Marija koliko vas je ena bistra besna punčka napalila, da je Bavčar postal drugorazredna tema. 300 ojrov in pet črnih pik države ne bo na futral, če me razumete in to spoščanje volana, palicaj je zamoču, moje skromno mnenje.

  • Animos je rekel/-la:

    Namesto, da bi tudi na glas podrpli SVOJO clanico, ki je vec kot upraviceno “napadla” kretenskega policaja se kao duvate pa ljudem kazete, da “spostujete” fashisticno ureditev in nadlegovanje ljudi.

    Imejte jajca pa povejte ljudem, da je mala bila s policajem she prekleto prevec prenezna..

    V taki situaciji ima clovek dve moznosti in sicer:…da se iz maloumnega prigovarjanja takega osebka v uniformi le nasmehne in zamahne z roko ali pa da ga napade nazaj z isto mero, ampak v tem primeru mora za svojimi dejanji in besedami stati do konca. Mala je pac jezikala in kretena sprovocirala..priporocam ji she da tega policaja tozi za nadlegovanje in neupraviceno zadrzevanje ter zalitev…

  • Jaka je rekel/-la:

    Animos, kakšen fašizem in kakšno nadlegovanje zaboga? Če kdo je bil v tem dogodku nadlegovalec Denis, ki je motil uradni postopek. In če avša ne bi bila tako objestna in bi poznala vsaj osnove bontona bi jo odnesla kot vsak normalen osebek, z opozorilom. Glede na njeno (in Denisovo) obnašanje je bil policist še kar prizanesljiv pri postopku.

  • ferbec je rekel/-la:

    LOL …. Elvis je đek ….. dobr jih je …. ampak premal …. že po drugem opozorilu bi lahko Sarkiču nabil kazen …. njej pa enako ….. in ja škoda je besed …. sam sem pa moral napisat ker mi je fajn prepoznat nekoga na posnetku katerega že dolgo nisem videl ….. še enkrat …. Elvis bravo

  • Animos je rekel/-la:

    medek…to promovirajo prav “novinarji” oz. ritoliznikski uredniki raznoraznih medijev .. ki nimajo jajc na glas povedat nic proti narascujocemu fasizmu…

    jaka…za take slepce kot si sam bo pa she prisel cas ko se boste mogoce spomnili kaj ste podpirali pri “uradnih postopkih”…FUCK “uradni postopek” in VSE ki ne premorete kancka spostovanja do socloveka le da zadovoljite svetopisemski besedi, ki jo imenujete “zakon”…

    Policaj = Fashist (pa cetudi je “poshten” - take pa itak hitro odpustijo iz policije…ker ne dosegajo “norme”)
    D.P. Novinar = Agitator Fashizma ( pa cetudi pishe “kontra”)

    Sanja se vam ne v kako igro so vas namamili…politiki i novinarji….rezultat boste pa kmalu obcutili na svoji kozi v vsakdanu..le naprej navijajte za strozje zakone in visje kazne pa se klanjajte policajem:

    Tole vas caka v ne tako oddaljeni prihodnosti….she scat ne bosh vec shel ne da bi “oblast” prosil za dovoljenje…

    http://www.youtube.com/watch?v=HjoXkK1lje4

    http://www.youtube.com/watch?v=viHU3igaUfI

    http://www.youtube.com/watch?v=SnI_xM5ujo4

    http://www.youtube.com/watch?v=5IObSc3mGWw

    http://www.youtube.com/watch?v=BjffAE5iq-s

    http://www.youtube.com/watch?v=Cj6uRte5kLY

    http://www.youtube.com/watch?v=MKYsX9BhfZk

    http://www.youtube.com/watch?v=OkmEkhebUk8

    http://www.youtube.com/watch?v=jXFMIbkKMMc

    http://www.youtube.com/watch?v=kK7-Y4uKasY

    http://www.youtube.com/watch?v=cH08fNEVT0w

    http://www.youtube.com/watch?v=ibSwITK4jjQ

    tudi t.i. novinarji ne boste izjema
    http://www.youtube.com/watch?v=UClIdjK6WB4

    tudi zato kako boste obleceni

    http://www.youtube.com/watch?v=xsPEjkBbU7c

  • Bojč je rekel/-la:

    1) Sarkič je tukaj izpadel kot petletni froc, vrtal je v policaja čisto brezveze. Še srečo ima, da ni tudi njega sankcioniral.

    2) Zadetek od te infantilne Ajde ni vreden komentarja.

    3) In Jonas: dokler boš dopuščal takšne idiotizme, ki se objavljajo kao na relevantnem mediju, tako dolgo bo Vest veljala za obskuren medij.

  • maj je rekel/-la:

    In tako bo moj prvi obisk te spletne strani tudi zadnji, tako da ni vsaka reklama dobra reklama. Žal mislim, da se je tako imenovana novinarka zmotila v tistem delu, da se bodo ljudje smejali policistu - lahko se smejimo samo njeni primitivnost in seveda primitivnosti njenega kolega. Krasen vpogled v profesionalnost in intelektualen nivo vaše novinarske redakcije; to opravičilo pa je samo še pika na i.

  • xxx je rekel/-la:

    Toliko o naših novinarjih. Oba sta pokazala (Ajda in Denis), da so jima pojmi kot: “morala, olika, spoštovanje, človečnost, resnica” tuji, da o IQ-ju spoh ne govorimo.

    Če bi veljalo, da so policaji neumni… ali ne bi bila Ajda potem embicil?

  • Animos je rekel/-la:

    Ne daj se Ajda…Polcaj je bil pa ostal kreten…primitivna raja pa tud tko…al svako ce doc na svoje…prej ali slej

  • Luka Cerjak je rekel/-la:

    Sramota, da se glavna akterja nista sposobna dostojno opravičit. Sarkić nima jajc, tamala pa to izreče skrajno neiskreno in v šali.
    Jebiga, en bookmark manj v mojem firefoxu.

  • tina je rekel/-la:

    Ainoms je zaljubljen……oooooooooo how cute.

  • Si. R. je rekel/-la:

    @Zbik (39) - sploh nsiem po rubrikah gledal, pač pa sem imel kar URL še shranjen v brskalniku od včer, ko ni blo cajta za četnik-firbcanje, pa mi je danes brskalnik javljal 404 … Noben ne zganja panike, sam vprašal sem :)

  • Vilko je rekel/-la:

    Ponovno se je potrdilo da so mirovniki največji militaristi - v prenešenem pomenu besede.
    Pri nas je pač novinarstvo žal večinoma na zafrkantskem nivoju, resnih analiz ni pričakovati,
    še manj pa samorefleksije - kot se temu učeno reče.

    To je pač posledica monopolnega FDV novinarstva, ki doživlja svoje orgazme v smešenju
    in zaničevanju drugih.

    Rešitev je - na dolgi rok samo v odpiranju zatohlega visokošolskega (novinarskega) prostora,
    čemur pa sedanji minister Gregor ostro nasprotuje. In je v tem uspešen, ne ker ima prav, ampak
    ker ima oblast.
    Temu problemu posvetite kakšno raziskavo oziroma temo !!!!

    Na kratki rok pa bi seveda morali uredniki poskrbeti za “red”- nivo na tem področju. Naj se raje lotijo
    - ti in podobni novinarji, raziskav lastninjenja medijev in vseh stranpoti njihovih lastnikov - v časopisih za katere pišejo ali medijih za katere delajo. Ne, to je pa prehuda naloga, saj zahteva mnogo več od golega zafrkantskega sloga in nikakršne vsebine. Vendar to ni glavni problem, glavni problem, je da bi bil tak novinar - če bi bil dosleden, hitro na cesti. H konkurenci pa ne bi mogel, ker je ni.

    Jonas, “pobokšaj” se, ti in tvoji, in lotite se tudi tem ki jo predlagam.

  • oufarkhan je rekel/-la:

    po komentarjih sodeč odslej naprej policisti ne bodo spremljali več vest.si
    pa občutek se dobi, kot da bi se morala vam opravičit? a ste bralci žrtve? da le ni to še en način, kako se otresti s problemi, ki jih imate doma in se rajši ukvarjate in delate probleme drugje.

  • Faca je rekel/-la:

    Vsaka čast, Jonas.

  • Panx je rekel/-la:

    No, no, hočete kalvarijo zaradi bedarije… Mislim da je bilo opravičilo Ajde dovolj. Pa naj bo iskreno ali ne. Osebno menim, da je imela kar velik cmok v grlu, ko se je opravičila. Ni lahko javno priznati svojo krivdo. Pa vendar… Na žalost je nadobudna novinarka v mojih očeh za vedno izgubila kredibilnost. Po vsej verjetnosti ji bodo v prihodnosti vsi naprej vrgli ta neljubi dogodek, ko bo kaka delikatna zadeva. To je škoda…

    Opažanje:
    Sarkić se je diplomatsko potuhnil da vihar mine… preklet zajec…

  • Tomaž Štih je rekel/-la:

    Profesionalna reakcija.

  • Jaka Jančar je rekel/-la:

    Na YouTube pa ste vseeno izklopili komentarje. Da ne bo pilula preveč grenka? ;)

  • Semso je rekel/-la:

    Ni problem v tem ali je policist ravnal prav ali zamocil v tem postopku. Zato obstaja pritozba na delo policista. s spostovanjem do uradne osebe lahko v Sloveniji ohranimo “ljudskost” policije, ceprav je ze dolgo drzavni aparat in je ta ljudskost nekoliko načeta z aroganco posameznih državljanov in posledicno frustriranostjo mož v modrem. novinarja se v tem trenutku počutita prav tako kot se policisti vsak dan. NECENJENO, ZAVRŽENO IN NEPOTREBNO. ja, krivi so nadzorniki oz. uredniki.

    Bojim pa se trenutka, ko policija enkrat izgubi nedolznost (po lastni krivdi ali pa je v to prisiljena), postane res samo se drzavni aparat kot v demokracijah: Nemcija, Francija, ZDA, Avstralija, Madžarska…… V Ambrusu so jo skoraj izgubili.
    Ce narod izgubi rešpekt do katerekoli uradne osebe (ne samo policistov), potem se neha država in začne anarhija. ZAKON MOČNEJŠEGA, kot je v objavljenem linku medeka.
    mene anarhije ni strah, vprasanje pa je, ce bo se tako bruhala svoboda iz tako drobnih ajdinih deklic.

    Evo vam obljubljeno deželo:

    http://www.youtube.com/watch?v=KfISlq1gzK8&eurl

  • pelican je rekel/-la:

    Jonas; čeprav si pri meni v zadnjem času izgubil nekaj “pik”, ti sporočam, da si jih pridobil nazaj :-). V takih primerih se izkaže razlike med novinarjem in “novinarjem”.

  • Karlo je rekel/-la:

    Pri 1:32 bi morali narediti rez. Tista ironija na koncu vse pokavri. Poleg tega bi se lahko Anja vsaj za opravičilo, če ga je že morala izreči, izognila kolokvializmom. To vso stvar naredi še bolj diletantsko in zabito.

  • Rok je rekel/-la:

    Prispevk bi mogl umaknt zavoljo ugleda vaših novinarjev in ne zart popravljanja zgodovine! tep ajda pa na čelu piše “zafnana pička”, dozica skromnosti ti res ne bi škodla (niti par vzgojnih)

  • Back to the future je rekel/-la:

    Adijo Vesti, grem nazaj na konkurenco….

    Citat: “dragocena člana našega uredništva”

    Če sta ta dva člana vse, kar premorete, potem grem nazaj na 24ur brat članke o Maddie in plastičnih operacijah Donatelle Versace.

  • snoop je rekel/-la:

    Lol, 63., mislem da te nihče ne bo pogrešal. In tut na 24ur delajo napake, mogoče ne take žlehtne, zato pa faktološke in slovnične kot po spisku…

    Mene prav preseneča, kako močan odziv je tale “incident” povzročil. Pa koliko zafnancev je že blo tkole pred policaji. In koliko policajev, ki se jim enkrat nič ne da, drugič te bodo za vsako malenkost (kar je razumljivo, majo pač svoje norme in tut oni so ljudje).

    Res da posnetek kao ni spadal med novice, ampak sej pol stvari na vesti ne spada pod to, kar bi večina imela za novico.. V bistvu je bla punca pogumna, da se je dala online v takem stanju.. no sej je dobla lekcijo… bit pogumen ni samo vozit z eno roko in preživet kihanje…

    In za vse vas posrance, ki se vam to zdi “nespodobno” in do državnih organov žaljivo, važno da majo na Vesti Jonasa, ki vam bo vsem polizal razumniško ritko da boste ja ostali na teh straneh…. BIG DEAL

  • BOTA je rekel/-la:

    Ne bom se spuščal v dostojnost prispevka kot takega. Rad bi samo opozoril na en pravni vidik, ki ga večina niti ni opazila.
    Povod dogodka je bil očitno nedostojna gesta, ki jo je novinarka pokazala policistu. Ta je reagiral užaljeno in jo zato ustavil. Ker je bila še naprej nesramna, je tako prizadela njegov ego, da je pač našel način da jo kaznuje. Pri tem je ni kaznoval zaradi nedostojnega obnašanja temveč zaradi tega, ker je izpustila volan. To pa je na nek način zloraba zakona, kar je problematično. Problematično je zato, ker lahko postane to njegova praksa za reševanje problemov.

  • lukav je rekel/-la:

    mene bi bilo sram, če v besednem dvoboju s policajem kljub številčni premoči izpadem totalen bedak. ajdi in denisu je to izvrstno uspelo, čestitam.

  • Vilko je rekel/-la:

    Tale debata pravzaprav priča, za kaj se Slovenc(.)i zanimajo. Vsak drekec pekec (ko se ena avša neprimerno vede) je zanimiv, bistvene teme pa gredo mimo. Pravzaprav je to eno veliko zapravl-
    janje časa - pravda za oslovo senco in iskanje dlake v jajcu. Panem et circenses. Nategovanje te
    teme pa je očitno uspešno.

    In zdaj tukaj ljudje razpravljajo o pravnih vidikih !!!! Morda bo še kdo doktoriral na to temo. Bomo dobili
    še kakšnega (FDV-jevskega) doktorja več. Manjka samo še vključitev Ustavnega sodišča. Kar bi bilo
    glede na dragocene subjekte iz uredništva skorajda nujno.

  • Seba je rekel/-la:

    Da sta novinarja izpadla debila je dejstvo. Policistu pa vsa čast za reakcijo, podlago za prekršek je najdu praktično v sekundi in lepo pustil da sta si delala iz besede v besedo večjo sramoto.
    Nasvet za novinarja:
    Vzvišenost ni lepa lastnost, če pa že, se jo naučita dostojno braniti (iznajdljivost ni vajina vrlina, ane?) .
    Nevem kako taka dva pacijenta sploh opravljata poklic novinarja ?

    Jonas bi pa mogu pustit da Ajda pripravi komentar…bi se 100% dobr nasmeju.

  • montana je rekel/-la:

    res sramotno da ste sploh kaj takega snemali.. ce ze ne razlikujes enosmerno cesto te tud nevem kdo dava izpite..pa ce so pravila postavljena naj veljajo za vse isto.. Jonas ti pa si tudi da ne recem kaj…da podpiras take.. brez besed..

  • Amerie je rekel/-la:

    “Prizadetemu policistu, pa naj je ravnal pravilno ali ne, o tem v našem uredništvu še teče vroča debata, se najiskreneje opravičujemo.”…
    in kdo ste vi, da boste presojali o pravilnem ravnanju policista, sploh glede na prebrani člen iz katerega je izhajal?

  • Matic je rekel/-la:

    Hvala bogu da niste umaknili videa, da lahko ljudje vsaj vidijo kdo je tu prizadet. Policaj sigurno ne. Kako pa kot da jo bo kaznoval, že tko se ni očitno nič naučila, če še debatirate o tem v svojem klubu. Ta denis se mi še drzne napisat da pišem bedarije, pa se očitno 99% ljudi ne bi strinjalo z njim. Res sramota, da še Jonas držiš s temi delikventi.

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Sarkić, Sarkić, Sarkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiić….

    Kje si zdaj, junak? Se boš opravičil?

  • Matic je rekel/-la:

    BOTA kar se pa tvojega komentarja tiče na št. 65, raje ne govori o stvareh, ki ti niso znane. Policaj bi jo namreč lahko kaznoval, ker je spustila volan (ZVCP-1 25. člen 5. odstavek zveza 4) in pokazala gesto (ZJRM-1 7. člen 2. odstavek), zaradi obeh prekrškov. Temu se reče idealni stek. Policistova humanost pa v tem primeru dovoljuje, da jo kaznuje samo za primarni prekršek, kljub temu da si je zaslužila še drugo kazen.

  • Zbik je rekel/-la:

    #72. Dvorni pisar s ponarejeno licenco na 14. maj, 2009 ob 21:58 se dere: “Sarkić, Sarkić, Sarkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiić….Kje si zdaj, junak? …”

    Morda pri 6. kilogramu motovilca; 5 down, 1995 to go!

  • Janez Zarotnik je rekel/-la:

    Tale video
    http://www.rtvslo.si/play/polnocni-klub-generacija-y/ava2.33183677/

    zelo lepo razlozi zakaj se Sarkic ne bo opravicil in zakaj se je Avsa samo formalno opravicila

  • Andraz je rekel/-la:

    Sicer redko kdaj pišem komentarje…ampak tuki bi sam reku Jonas še en velk plus zate. Kar se pa Ajde in Denisa tiče…no comment!

    lp

  • ajd pamet je rekel/-la:

    Če sta ta dva novinarja ……………… debilno obnašanje .
    Policaj toleranten nad povprečjem ,kazen premila za oba.

  • haah je rekel/-la:

    še opravičila ni sposobna skupaj spravit… ojoj, kriza…

  • haah je rekel/-la:

    ” “Mene kot novinarja zanima, kaj je naredila kot prekršek”

    vpraša snemalec policista po tem, ko le ta že dvakrat pove za kakšen prekršek gre. Denis, idi ceste pometat, tam bomo hvaležni, če boš šel trikrat čez isti pločnik. ”

    hehehehe http://kokodajs.blog.siol.net/2009/05/13/vestsi-z-novinarji-brez-vesti/ dobro napisano =)

  • Andrej je rekel/-la:

    No, Ajda, pa poglej sedaj, kdo se komu smeje…..

  • Ni pomembno je rekel/-la:

    Na kratko.

    Če bi sam sedel na uredniškem stolčku,TA DVA VEČ NE BI IMELA SLUŽBE, zaradi kršenja “novinarskega kodeksa”, profesionalnosti in še kaj.

    G.Jonasu Ž. pa…….Lahko Vas je sram. Opravičilo ni resno, je posmehljivo….

    Policaju pa vsaka čast za dobre živce. Na koncu,da bi bil postopek RES korekten bi moral obema stisnil še kazen za motenje samega postopka in žaljenja uradne osebe!

    Over and out

  • anonimix je rekel/-la:

    dejte se mal zresnt. Punca je odrasla in opravlja resno delo. Nikakor se ne sme tega dogodka spregledat. Mislim, da bi se mogli njeni nadrejeni resno zamislit nad njo in se vprašati ali je sploh še dovolj kredibilna. Prvemu posnetku se lahko reče napaka. To (ne)opravičiluo pa jasno pokaže, da se ne zaveda svoje odgovornosti.

    P.s.: sam koncept originalnega posnetka je super. Če bi ga izpeljali tako kot je treba, bi bil vest.si bogatejši za en dober prispevek.

  • Picaboo je rekel/-la:

    Opravičilo je tukaj na mestu, vendar ne prihaja iz pravih ust. Zgleda kot bi se oče opravičeval za greh nevzgojenih otrok, ki jima ni niti malo žal saj gre njej zraven še na smeh, njega pa niti zraven ni.

    Vidva otročaja sta definitivno pričakovala kok bo to en super posnetek, ko bo policaj izpadel bedak, vidva pa cela carja. “Joj kok se vam bojo smejal” ane?! No, mal drugač se je obrnil, pa se je ata mogu opravičit..

    Poden od novinarjev, res.

  • kekc je rekel/-la:

    te 2 novinarja najvecja idiota patetična. potrebna pozornosti, vama jo niso dam starsi v otrostvu.

  • BOTA je rekel/-la:

    @ Matic!

    S pravnega stališča stvar ni tako preprosta! Upoštevati je potrebno definiciji javnega in zasebnega prostora, opredeljeni v drugi in tretji točki 2. člena ZJRM-1:

    “2. javni kraj je vsak prostor, ki je brezpogojno ali pod določenimi pogoji dostopen vsakomur;
    3. zasebni prostor je prostor, ki je v zasebni lasti ali posesti in je dostop vanj dovoljen le s soglasjem lastnika ali lastnice (v nadaljnjem besedilu: lastnik), posestnika ali posestnice (v nadaljnjem besedilu: posestnika), ali druge upravičene osebe;”

    Notranjost vozila je nedvoumno zasebni prostor! Ne moreš torej biti kaznovan za dejanje, ki ga storiš v svojem avtomobilu!!

    Toliko o pravnem vidiku. Osebo še vedno menim, da je bil problem prizadeti ego, ostalo so le pravne tehnikalije!

    Pa da ne bo pomote ponovim še enkrat, takšno obnašanje je nedostojno. Tako, kot so nedostojni posamezni komentarji na to temo!! :)

  • Matic je rekel/-la:

    Torej po tvoje BOTA nebi bilo kaznivo, karkoli bi delal voznik žaljivega v kolikor bi ostal v svojem avtomobilu, tudi če bi skozi zadnje okno potniki kažali riti. Tvoje poznavanje prava je slabo in ne govori o nedostojnosti komentiranja, če sam komentiraš. Pa ti pokaži sredinca vsakič ko vidiš policaja pa boš videl koliko pritožb ti bodo sprejeli kot utemeljene. Ne zagovarjaj delikventnega ravnanja!

  • Zbik je rekel/-la:

    Jaz sem predlagal in se ne bom po ponavljal. Bom pa opravil revizijo predloga. Z Ajdo ne vem, kaj bi, ampak danes sem za svojo matko pri zeliščarki na ljubljanski tržnici kupil en merico ajdinega čaja za 3,90€, jebentiš. Bom še jaz malo poskusil, pa bom premislil čez konec tedna.

    Za Denisa pa namesto motoviljčne predlagam drugačno, NADVSE PRAVIČNO KAZEN: Denis Sarkić se kaznuje tako, da MORA DIPLOMIRATI!

    Utemeljitev:

    Tudi Denis Sarkić mora vnesti nekaj reda v svoje užitke (prosto po de Sadu)

    Dokazi:
    Exhibit “A”: zadevni video
    2) Exhibit “B”: tale njegova dokumentirana izjava
    http://www.vest.si/2008/07/24/izobrazbe-novinarjev/#comment-110510
    ki kaže na nastavke bistvenih in absolutnih odstopanj njegovih stališč od kvintesence resnega novinarstva.
    ———-
    Menim, da zaslužim Jonasovo podporo.

  • Clementino je rekel/-la:

    Z prispevkom “Ne spuščaj volana” ste pokazali, da ste povsem neprofesionalna spletna televizija in ne sodite na svetovni splet, kaj šele na televizijo.

    Upam da gospodični in g. Sarkiću ne uspe priti na televizijo ker taka dva novinarja ne sodita v medijski prostor.

    Čestitke policistu za profesionalno izpeljan postopek. Upam da ga bo ministrstvo ustrezno nagradilo.

  • BOTA je rekel/-la:

    @Matic

    Kako komentiraš nestrpnost v večini komentarjev? V čem je sploh razlika med nestrpnostjo večine ki tu komentira in obeh novinarjev Vesti do policista??

  • žonas je rekel/-la:

    “Jonas, 8 minut intenzivnega klamfanja traparij in žaljenja ni “reagirati narobe”, ampak biti idiot.”

    http://kokodajs.blog.siol.net/2009/05/13/vestsi-z-novinarji-brez-vesti/

  • jammerious je rekel/-la:

    Hehehe, reagiraš narobe v trenutku, ne pa v celih osmih minutah :)

    Džounas, džounas…

  • Smea je rekel/-la:

    “pa naj je ravnal pravilno ali ne”

    ??
    Kaj imate res vsi novinarji tako nizek IQ, da ne zastopite treh stavkov tudi, ce se vam jih prebere stirikrat?
    Kaj rabite? Slikce? Strip? Vsaj na vest.si ocitno res. Da mora celo urednistvo vroce debatirati o tem?

    Saj vam je policist lepo prebral. Se kvazi novinarka je na glas prebrala. Pa tisti wannabe novinar s kamerco je petkrat vprasal.
    Vecina vas je verjetno voznikov in bi take stvari itak morali vedeti in poznati, ne da se vam jih mora prebirati. Saj ze zdrava pamet pove, da je to nevarno, da ogroza druge udelezence v prometu (tudi za samo imenovane novinarje pa cetudi imajo se tako trdo glavo).

    Tako sprenevedanje urednistva je zelo slabo opravicilo.

    Sramotno.

  • Smea je rekel/-la:

    Mogoce bi urednistvu, ki ima tezave z razumevanjem treh stavkov, pomagalo tole:

    http://kokodajs.blog.siol.net/2009/05/13/vestsi-z-novinarji-brez-vesti/

    Tu je stvar bolj na siroko razlozena.

    Pa mogoce bi to se wannabe novinarckom dali za domace branje. Denis naj prebere petkrat. Ceprav bo verjetno tudi sestic moral vprasati, kaj se tu dogaja. Pac enim ni pomoci. Vesti pa so kot kaze dobrodelna ustanova, ki pomaga tudi takim.

  • Matej je rekel/-la:

    @ vest.si

    Ta prispevek je še bolj žaljiv do policista kot tisti prvi.

  • korencek je rekel/-la:

    Vi boste grenko pilulo že pogoltnili, ampak mi Ajde ne bomo, Sarkića že nekak, on vsaj ve kaj dela.

    Zato spoštovani Jonas, Katja, Jani.
    Čimprej se znebite nezrelega dekleta, ker se obnaša kot…
    No, sej smo vsi videli kako.

    Pa še za znoret zoprn glas ma. Kot da bi bila kombajn za koruzo.

    PS: Motorna kolesa se vozijo po dveh kolesih, to ni kaznivo.
    PSS: Avto se da vozit po dveh kolesih, poglej si kakšen film .

  • BP je rekel/-la:

    Čestitke za kvazi opravičilo.

    Žal gre za opravičilo uredništva, ker je posnetek bil objavljen, ne pa opravičilo tistih ljudi, ki sta pskušala diskreditirati policista in pri tem mizerno pogorela.

  • TSEV je rekel/-la:

    Brez nivoja!

  • milka je rekel/-la:

    upam, da je odgovornim na tem portalu jasno, da je ta incident krepko zbil kredibilnost vest.si. ker se je zelo očitno izkazalo, da tukaj lahko objavlja vsak, ki je zadosti grebatorski, nevzgojen in nesramen. še zdaleč ne pravim, da so/ste vsi taki, ampak ta dva novinarčka vsekakor sta - glede na zloglasen posnetek, pa tudi v ostalih ne blestita ravno po presežku intelekta, ampak zgolj po neomejenem vrtenju goflje.
    če bi dragocenežema pokazali vrata, bi si vsaj malo popravili ugled.

  • Kr en je rekel/-la:

    “… pa je treba poudariti, da sta oba vpletena novinarja dragocena člana našega uredništva…”

    To veliko pove o vas. Človeški ološ najslabše vrste, ki se mu še sanja ne, kaj je poklicna profesionalnost.

    Novinarja? Hahaha, hujskača najslabše vste.

  • Miha XX je rekel/-la:

    Provokacija je dosegla svoj namen ! ! !

    Policisti, ki tu družno in solidarno pljuvate in kažete svojo nestrpnost, držite ogledalo samemu sebi. Prav nič bolj kulturni niste od novinarke, nekateri še sploh.

    Katastrofalno je to, da imate policisti, ki tu kažete svojo nestrpnost, pooblastila. Delate sramoto samim sebi in vsem vašim kolegom, ki so resnično profesionalni. Vaše početje je tudi moralno in zakonsko močno vprašljivo. Bi bilo dobro, da se kak psiholog, če ne že tožilec pozabava z vami !!!

  • Miha XX je rekel/-la:

    Provokacija je dosegla svoj namen! Policisti, ki tu družno in solidarno pljuvate in kažete svojo nestrpnost, držiteo ogledalo samemu sebi. Prav nič bolj kulturni niste od novinarke, nekateri še sploh.
    Katastrofalno je to, da imate policisti, ki tu kažete svojo nestrpnost pooblastila. Delate sramoto samim sebi in vsem vašim kolegom, ki so resnično profesionalni. Vaše početje pa je tudi moralno in zakonsko močno vprašljivo. Bi bilo dobro, da se kak psiholog pozabava z vami !!!

  • Miha XX je rekel/-la:

    Provokacija je dosegla svoj namen! Policisti, ki tu družno in solidarno pljuvate in kažete svojo nestrpnost, držite ogledalo samemu sebi. Prav nič bolj kulturni niste od novinarke, nekateri še sploh.
    Katastrofalno je to, da imate policisti, ki tu kažete svojo nestrpnost pooblastila. Delate sramoto samim sebi in vsem vašim kolegom, ki so resnično profesionalni. Vaše početje pa je tudi moralno in zakonsko močno vprašljivo. Bi bilo dobro, da se kak psiholog pozabava z vami !!!

  • Osama You Know Who je rekel/-la:

    @BOTA, Matic

    V avtomobilu lahko kažeš rit tudi policaju in dokler si v avtu je vse v redu. Ko pa stopiš iz avta te lahko oglobi za prekršek. V avto po tebe pa ne sme stopiti brez sodnega naloga, razen če gre za kaznivo dejanje (kazanje riti je samo prekršek), ali gre za preprečitev kaznivega dejanja ( za kar morajo imeti utemeljen sum - npr. indice da prevažaš drogo ali orožje etc.) ali pa gre za nevarnost ogrožanja življenja etc…

    @Milka

    Za razliko od katastrofalno slabe http://www.vest.si predlagam da s prijatelji berete http://www.druzina.si, ker tam pa piše vse korektno in na intelektualnem nivoju. Tvojem.

  • ŠKARP U BETICO je rekel/-la:

    Še en naj reče, da so policaji glupi! Mogoče so, ampak po temle sodeč so jih v tem novinarji oziroma “kao” novinarji prekosili. Jonas je (u)pravičil vest, sicer v šaljivi maniri, kar opravičilo zrelativizira a vseeno je to vsaj napravil.Tudi ta mala se je vsaj pokazala in se kao pokesala, čeprav nam je vsem jasno, da temu ni tako. Sarkić pa kljub svoji pregovorni glasnosti zaenkrat še ni zbral…………..

  • miš je rekel/-la:

    Heh, po nekaterih komentarjih sodeč bo potrebno naredit še opravičilo- na- opravičilo.

  • WATSkEBURT je rekel/-la:

    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO
    DOL Z AJDO

  • aljoša je rekel/-la:

    gospodična novinarka,, vidi se da si amaterska novinarka prav tako moški ki se je umeševal v postopek. Da sem jaz policaj verjem, da si nikoli več ne bi upal provicirati
    prav tako ona glupa kokoš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!idioti

  • aljoša je rekel/-la:

    osam you know who komentar pod št 101
    se globoko motiš in verjem, pokaži rit skozi šipo, te ustavim in verjem imam pooblastila da te na silo zvlečem iz vozila,, ampak povem ti pa ne kako oz zak,podlago, ker si taka brihta sam ugotovi,,

  • zvonka je rekel/-la:

    Dragi Jonas, Denis in Ajda! Če tole slučajno gledajo vaši starši, naj si zamislijo kako so vas vzgojili oz. vas niso vzgojili. Ste brez bontona in Jonas, ki se tako hvališ s svojima otrokoma, daj jima tole za primer kako se ne vesti. Ali boš storil ravno obratno?Denisu dela samo ena polovica možgan, o histerični “ej stari” gospodični Ajdi, pa posnetek pove vse.

  • Janez je rekel/-la:

    Jonas! Saj nisi mislil resno z opravičilom? Po obrazni mimiki sodeč si se zabaval na ta račun in nekomu posmehoval v brk ko si čital to opravičilo! Pa saj je vseeno tudi če imam prav ne boš javno priznal!
    Čao kljub vsemu si dober Igralec mislim.

  • miha je rekel/-la:

    Naj rečem da bosta mlada novinarja šele sedaj izkusila kako ti lahko trenutek nepremišljenosti spremeni življenje in zapre veliko vrat.Sedaj je na njiju kako bosta reagirala in poskušala rešiti zadevo saj lahko vrata ostanejo zaprta za vse življenje,mislim pa da jim moramo dati še eno priložnost da se izkažeta ali sta dobra mlada novinarja.Vendar pa se morata zavedati da nekateri ne dobijo druge priložnosti nikoli več v življenju.Za Ajdo lahko rečem da je na dobri poti da najde pravo pot saj se je saj opravičila za razliko od Denisa ki nima tudi toliko jajc da stopi pred kamero ter vsaj deloma prizna napako.

    Pa brez zamere LP

  • Mm je rekel/-la:

    Citat: “dragocena člana našega uredništva”

    Hehe. Hudo nizko je tole :) Imate nizko merilo za dragocenega clana. Je tako tezko dobiti druge, da so za vas portal se taki kot Sarkic in Ajda dragoceni?
    Jaz na gradbiscu hitro naberem sposobnejse ljudi, kot so tile vasi clani.

    Ko se bo urednostvo uspelo prebiti cez cel odstavek, naj razmislil o tem.

  • NoMercy je rekel/-la:

    ne gre toliko za “spoštovati pravila in plačevati davke”
    kot za to, da, če te že dobijo na krivolovu bodi vsaj tiho!!

  • NEJC je rekel/-la:

    Komentar je bil izbrisan zaradi osebnih žalitev in/ali ekstremnega idiotizma.

  • Jaka Jančar je rekel/-la:

    Ja, in potem bi te imeli vsi za bedaka.

    Medtem ko policaja, ki mu je uspelo ostat miren, vecina ljudi obcuduje.

  • Boris je rekel/-la:

    če je Ajdi zares žal naj se javi za 60 ur prostovoljnega preventivnega dela s policaji… pa bomo videli, če bo pojoča travila zapela… Denis (pokora) pa naj objavi prispevek… tako bo mladina videla, da konec koncev obstaja ena morala tudi na vest.si, sicer bodo zaceli ponavljati (vse) bedarije

  • Klemen je rekel/-la:

    Dragi moj novinar in novinarka?????? (v mojih očeh si ne zaslužite tega naziva), moj predlog za vaju je: čas je da se posvetita svojemu delu iz zakolisja (opazujta goruje novinarstva in se učita) in ne skaččita v ospredje, saj je vajino trenutno prezentirano delo totalni polom!!!!!

    Policaj si zasuži opravičilo, vidva pa odpoved!!!!

    Res pa je tudi, da sta uspela s tem posnetkom privleči veliko število gledalcev (žalostno je le, da se večina zgraža nad vajinim obnažanjem in petelinjenjem).

    LP Klemen

  • ojoj je rekel/-la:

    Novinarko skenslat ???

    Kdo pa ga bo pol uredniku vleku .))

  • dr. je rekel/-la:

    vsaka čast policisti za korekten postopek.
    tej zaafnani ajdi in glumcu sarkiču pa ne škodila kakšna vzgojna
    BRCA V RIT, da se mal na zemljo spustita!!!!!!!!!
    Jonas žalostno da imaš take nespoštljive novinarje.

  • Boštjan je rekel/-la:

    Ob taki napaki in po takem “opravičilu”, ki to seveda ni bi v resnih medijih Ajda letela, oz. opravičila ne bi morala dat v tisti firmi, ker bi letela že prej.

  • sramota je rekel/-la:

    Citat:

    Kokodajs pravi:
    12. maj, 2009 ob 16:08

    “Vsaj smejat bi se lahko nehala, če bi hotela, da opravičilo izpade vsaj malo iskreno. Glede na to, kako je celotno “opravičilo” odigrano v hudomušnem tonu, sem pričakoval twist na koncu, kjer Jonas smrklji prilepi en sočen šamar. A očitno so kriteriji v novinarski sferi tako nizki, da “dragoceno članico njegovega uredništva” predstavlja jezikava, samovšečna, funkcionalno nepismena češplja brez bontona.”

    Se podpišem pod tole. Kar se mene tiče, sem zadnjič na tej strani. Škoda časa.

  • ajde je neumna je rekel/-la:

    men se zdi tista ajda neka avša smrkava in ne novinarka

  • Max je rekel/-la:

    Jonas s tem opravičilom in posmehovanjem si dokazal, da si na nivoju prepotentne smrklje, ki naj bi bila novinarka. Smrklja smrkljasta še srečo si imela, da si naletela na izredno potrpežljivega policista in da ti ni prilepil še kazni za oviranje postopka in žaljenje uradne osebe. Samooklicani novinarji, ki kot kaže za bonton in spodobno vedenje še nikoli niste slišali pa ste sramota za ostale novinarje.

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    SARKIĆ, NISMO POZABILI.

    OPRAVIČILO???

  • Boris je rekel/-la:

    mogoče bi bilo potrebno, da bi “novinarji” vest.si prebrali tole:

    Ti, ki si praviš Novinar:
    1. Spoštuj vsako vest in vse ljudi.
    2. Pripoveduj točno, jasno, utemeljeno.
    3. Ljudje imajo imena, kraji živijo v času.
    4. Beleži javno, spoštuj zasebno.
    5. Bodi izbirčen v zgodbi, žanru in slogu.
    6. Neizprosno razkrivaj nespoštljivo ravnanje.
    7. Brez vira je zgodba le zgodba.
    In naj te peče Vest.

    sicer pa: spisano in izgovorjeno je bilo, da je uredniška politika zatajila… a je res potrebno imeti policaje, da kontrolirajo svoje novinarje? kakšno Vest oz vest imajo novinarji na vest.si?

    sicer pa še eno vprašanje: kakšne kvalifikacije mora biti oseba, da lahko postane “novinar na vest.si”?

  • Matjaz je rekel/-la:

    Novinar portala vest.si Sarkic laze.

    Sarkic v clanku pise kako je policist zavil v enosmerno ulico. Je “novinar” Sarkic pripravljen za dokazovanje svojega prav lagati? Kot kaze da.
    Zabava predvsem dejstvo, da je kot dokaz predlozil se video, ki dokazuje, da je za to, da bi naredil clanek se bol bombasticen, lagal.

    Urednistvo portala pa ima kot kaze tezave s kadrom, ker si ne more privosciti, da Laznivega Kljukca ne more odpustiti.

    @Boris
    Upam, da ni potrebno, da si za dobro novico pripravljen lagati. Po mojem mnenju pac ni merila. Vzamejo vsakega reveza.

  • Matjaz je rekel/-la:

    Sem razbil tekst na dva posta, ker bo verjetno tako tudi za zaposlene na Vest.si lazje razumljivo. Sicer se bojim, da so se zgubili ze po drugem stavku.

    No tudi Ajda ni nic boljsa od Laznivega Kljukca (beri Denis Sarkic). Dela se norca iz invalidov. Saj je tudi ona invalid, samo ne tak, kakrsnega je imela v mislih.

    Jonas pa je kot kaze zadovoljen z vsako novico, tudi ce ni resnicna in ce se norcuje iz drugih ljudi. Samo, da je kaj za objaviti.
    Vsaj toliko jajc in postenja bi lahko imel, da bi umaknil slogan.

  • doajen je rekel/-la:

    Jonas, korektno povedano a le v enih 70%, ne gere za “zapletla v omenjeni incident in izgubila razsodnost.” ampak za naklep po diskreditiranju. Računala sta da bo policist odreagiral malo bolj surovo. To jima je dodobra pokvarilo zgodbo, a to je bila le uvertura. Jedro predstavlja odločitev da se gre s tem posnetkom na net in išče neko podporo. Gre za puhoglavost, amoralnost, naivnost. Zaključek pa je tudi bizaren. Provokator, inscinator Sarkič ki je s kamero dajal korajžo Ajdi se je zdaj skril. Ni ga, ni. Ni ga na spregled.

  • šemsa je rekel/-la:

    Ja tale sarkič je pa res ena velka pička izpadu,še ajda ma večja jajca hehe

  • krucefiks je rekel/-la:

    Ala ji vera, da se je opravičla!

  • Miha je rekel/-la:

    Gospe novinarki bi priporočil, da se s svojim avtomobilom zapelje do Avstrije ali Nemčije ter tam policistu, ki bo prišel mimo pokaže eno gesto, napr. iztegnjeni sredinec, potem pa naj se tam v postopku poskuša obnašati kot tu pri nas. Obljubim, da pridem na obisk in ji prinesem deko, da je v celici za pridržanje ne bo zeblo. Samo tolko o njenem obnašanju. Predlagam, da prispevek oba novinarja objavita vsaj na youtubu, da bo ves svet lahko videl kako primitivne novinarje imamo in kako se tisti, ki pri nas mislijo, da so zaradi svojega poklica malce nad ostalimi, obnašajo do drugih in kako poznajo ter spoštujejo zakone. Poden…

  • urša je rekel/-la:

    jonas če maš kej u glavi vrž oba “novinarja” vn iz vest.si, ker tole ni za nikamor…

  • tosh je rekel/-la:

    ma primitiveni ste vi ljudje.raje imaš da te jebejo vsi po vrsti- policija, država, tvoj šef…in ti vzamejo vse osnovne pravice-ti bi jih pa še kar zagovarjal. pa kaj se obnašate ko ene ovce- ti še nikoli nisi spustil volana za sekundo med vožnjo-in če bi te kdaj ustavili se nebi isto odzval kot novinarka- vsak razumen človek lahko sklepa da verjetno ni ogrozila nikogar s tem kaznivim dejanjem, ampak g.policist jo bo vseeno malce pojebal..ma ne bi blo bolje da bi svojo energijo usmeril v zadeve ki res škodujejo družbi. ČESTITAM NOVINARKI, da se je pogumno uprla brez veznemu jebanju policista in da so vsaj še nekateri ki jim niso sprali možgane in logično razmišljajo kaj je prav in kaj ne namesto da slepo goltajo vsako sranje ki vam ga postreže država.

  • vid je rekel/-la:

    Vest.si na žalost izgubljate na kvaliteti……čao

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    @133 tosh

    “ma primitiveni ste vi ljudje.raje imaš da te jebejo vsi po vrsti- policija, država, tvoj šef…in ti vzamejo vse osnovne pravice-ti bi jih pa še kar zagovarjal.”

    Če si ti od vseh v življenju konstatno jeben, tega ni kriv policaj ampak si to kar ti sam.

    In če imaš občutek, da je z večino ljudi nekaj hudo narobe, se zamisli nad sabo, ne nad večino.

    Policaj in velika večina folka ni kriva za tvojo nesrečo.

  • Tomaž je rekel/-la:

    nimam besed.. Sram vas je lahko, da ste taki kekci.. Sploh pa povrhu še totalna bebavost in neresnost jonasa pri branju “opravičila”.. Kot bi bral rdečo kapico.. Moram reči, da sem vseeno imel tebe, jonas, za zrelejšega človeka, ki zna kljub svojemu egu dejansko tudi v kamero pokazat, da mu je res žal za omenjeni bebavi incident, ki sta si ga privoščila tvoja “novinarska kolega”.. moram reči, da poosebljata vse tisto, kar naj novinarji NE BI BILI !! Ti, jonas, pa bi si glede na svoj staž v poklicu in na svojo “blagovno znamko” lahko in moral najti malce bolj profesionalne ljudi okoli sebe, ne pa popolnih kekcev.. Škoda, res škoda.. kar se tiče policista: pohvalno, tudi jaz bi v njegovi koži ravnal enako ! Lepo se vidi, da jo je hotel najprej samo opozoriti, potem ji je pa pač dal popiti njeno lastno zdravilo… Grenko? PRAVILNO, to je bil namen.. Kar se tiče sarkiča: tipičen lajajoči cucek, ki laja in laja tolk časa, dokler ga nekdo ne pogleda strogo. Potem se pa zavleče v kot, malo zacvili sam pri sebi in počaka, da stvar mine.. Tebe bo pa nekdo moral podučiti, kaj poemni imeti HRBTENICO . Pameti itak ne delijo več, si zamudil ob rojstvu očitno.. Si si rajši verjetno takrat izbral kakšno plišasto igračko, ko so pamet delili.. Je pa še ena resnica: vse več prispevkov že meji na “top lista nadrealista” ..

  • strupenko je rekel/-la:

    Vsakemu kdaj spodrsne! Pazi Jonas, da ne bo tudi tebi kdaj! Mislim pa da ti je že…..

  • slavko je rekel/-la:

    Policaj si sigurno zasluži pohvalo in napredovanje zaradi odličnih živcev in korektno vodenja postopka.
    Kar se tiče pa Šarkiča je sigurno zaslužil dobro kazen za oviranje dela policista.
    Pa nisem policaj

  • Miha je rekel/-la:

    Ma, sem malce prebiral tele komentarje. Sicer iz samega prispevka ni razvidno, iz pogovora med policajem in novinarko pa je jasno slišati, da ji policaj omenja, da ni potreebno kazati nobenih gest in spuščati volana. Zato domnevam, da je novinarka policaju pokazala iztegnjen sredinec in pri tem izpustila volan. Seveda zgolj domnevam, to ve najbolj sam policaj, ki jo je obravnaval in ne bi bilo slabo, da bi tudi on sedaj opisal svojo plat zgodbe, v celoti. Če mu je pokazala iztegnjen sredinec, potem o primitivnosti takšnega dejanja nima smisla govoriti. Vsem, ki pa takšna dejanja zagovarjate, samo v razmislek, v Nemčiji boste za “gesto” policistu z iztegnjenim sredincem plačali 250 EUR. To imajo zakonsko določeno! Seveda pa se pri tem ne bo končalo. Sam sem imel podobno izkušnjo, hvala Bogu, še pred povišanjem kazni, in me je stalo okrog 50 EUR, pa še na račun “balkancev” in naše kulture sem se jih krepko naposlušal. Pa sem bil tih ko rit, ker mi je policaj povsem mirno in z vso resnostjo povedal, da mi bo za vsako pripombo kazen dvignil še za nadaljnjih 50 EUR. Potem pa, ob gledanju takih posnetkov in obnašanju folka pri nas, poslušam, da živimo v policijski državi in da se nam kratijo pravice. “Malo morgen!” bi rekel en pokojni gospod. Krivi smo si predvsem sami, najpogosteje prav zato, ker nekateri v svojih glavah še vedno niso prišli do stopnje, ko bi razčistili kakšna je razlika med demokracijo in anarhijo, in da demokracija ne poomeni avtomatično tudi anarhije, pač pa pomeni nekaj povsem drugega in da predvsem v demokraciji velja, da je zakone potrebno spoštovati, naše pravice pa so ob zakonskih omejitvah vedno omejene tudi s pravicami drugih. Doma doslej s policaji še nisem imel kakšnega večjega problema, vse skupaj sem doslej skupil eno samo položnico, pa sem si jo krepko zaslužil. Je zaradi moje nespametne vožnje in prekrška sedaj kriv policaj ali država? Ne, kriv sem si sam. Razlika med mano in nekaterimi nadebudneži na tej strani je zgolj v tem, da sem sam dovolj zrel, da svojo napako priznam in se zavedam, da sem si za kazen popolnoma sam kriv, drugi pa v svoji nezrelosti tega niso sposobni priznati in kar naprej za vse krivijo sistem, državo, policijo, sosede, sodelavce…. vsi so pokvarjeni, vsi so slabi, vsi jih omejujejo. Pa je res tako, ali so največji problem prav oni sami? Okoli tega, kaj si mislim o “novinarki” sem pa že pisal in ne mislim več izgubljati dodatnih besed.

  • debeli beno je rekel/-la:

    pospravi roko pod mizo

  • matic je rekel/-la:

    tale opravičil ni ravno na ravni, se med opravičevanjem smeje?

  • Noit je rekel/-la:

    Sorry, sam… Vest.si več ne pogledam… Denia & ta neumna kokoš, kakorkoli ji je ime, sta se mi zamerila do konca!

  • Petra je rekel/-la:

    Če pa taki novinarski strokovnjaki delajo na Vesti si je pa ni vredno ogledati.

  • Jonas je rekel/-la:

    Gonas, Penis pa še kdo bi se našel na tej umazani t.i. spletni strani…

    ..Gonas- ugled ti je splahnel že davno tega…mislim, da je bilo v vezi z “tvojim” otrokom..vmesni vakuum si izkoristil in vložil v nekaj, kar je bilo že na začetku zavoženo npr. - vest.si, si sam rekel na Viktorjih par let nazaj..ne vem, zakaj se še naprej “mučite” z negativo..

    Penis - brez vsake kulture se obnaša, pa ni nič novega zanj, kot kak naivnež pionirski, pa vem povedati, da ziher celo življenje beži pred samim seboj, na POP TV, so lepo rekli “tak pedrček” pa zares ne more biti “novinar” pri nas, mislim, da celo brez izobrazbe še povrhu.

    Ostala zalega, ki se dolgočasi po raznih forumih in prednjači v floskulah, pa se bo našlo delo na zavodu za zaposlovanje, ziher.

  • Ana je rekel/-la:

    Pa tako dobro je kazalo Vesti na začetku… Ne nisem redna obiskovalka, gledalka in poslušalka…vendar ravno toliko, da opažam, da Vest postaja podobna toliko drugim…manj je bolj…kje je prvinskost, nepristranost, korektni novinarji…in ne egotripi…razmislek morda?

  • Nekdo je rekel/-la:

    VSAKA ČAST TEMU POLICISTU, ki se je profesionalno odzval na provokacije, in zdržal!
    Kapo dol! In vrjamem da je večina takih!

  • Si je rekel/-la:

    Sarkić-ev priimek pove vse. Primitivne besede, primitivno dejanje, da se spušča v prepir s policistom! Tako se je menilo s policisti v Jugoslaviji in se meni po balkanu NE pa v Sloveniji, ki ima razčiščeno glede prekrškov in glede pregovarjanja s policisti!

    Lepo, da ste to objavili in s tem dokazali, da so slovenski policisti zelo strpni in lepo obrazložijo ves postopek od prekrška do končne kazni!

  • Petra je rekel/-la:

    Ajdino neiskreno opravičilo kaže na njeno obupno nezrelost. Takšnih novinarjev nikakor ne bi želela imeti v svoji ekipi, tako da tudi v iskrenost Jonasovega opravičila malo dvomim. Je pa zagotovo boljši igralec. Vest.si si zame ni oprala vesti.

  • Silvo je rekel/-la:

    “Prizadetemu policistu, pa naj je ravnal pravilno ali ne, o tem v našem uredništvu še teče vroča debata, se najiskreneje opravičujemo.”

    Kdo si ti, da boš presojal, če je policist ravnal pravilno ?!… Polomil, ga je edino, da primitivnico ni zaradi oviranja postopka zaprl.
    Pa naj poskusi nekaj podobnega storiti v tujini - recimo v Avstriji.

    Poznam primer, ko se je bil nekdo zaradi manjšega prekrška (ni bil pripet) v Avstriji ustalvjen a zapeljal se je na bližnje parkirišče ter se zaklenil v vozilo. Policaji ga niso na silo skušali dobiti iz vozila. Postavili so “stražo”. Ko je pametnakovič le prišel iz vozila so ga strpali v “kiblo” ter ga odpeljali na policijo. Ker se je bedak še vedno delal “bedaka” ter ni nič razumel so z Dunaja poklicali prevajalca. Kazen je bila nekaj tisoč šilingov. Plačati je moral “stražo”, prevajalca, ter bivanje na policiji. Dobil pa je tudi “štemp” v potni list.

  • ćedo je rekel/-la:

    Če imaste take novinarje, lahko kar ukinete vest.si! ZELO GRDO obnašanje novinarke in novinarja. Mislijo, da če so (kvazi)press, da si lahko dovolijo vse, ter da žalijo policista, ki po uradni dolžnosti opravlja svoje delo(skladno z zakonom). Vidi se da je punca navadna kura, katera si zasluži par tisoč eurov kazni ker kaže neprimerne geste policistom. Pa ne da bi bil kak coop-lover, ravno nasprotno, jih pa v tem primeru upravičeno podpiram, ker tak nezrel odnos blati nas press-ovce in meče slabo luč na vse ki se z novinarstvom na tak ali drugačen način ukvarjamo(primer za novinarsko razsodišče). Opravičilo je popolnoma komično narjeno, tko da ne verjamem v iskrenost le tega.

    Pa Lep novinarski pozdrav.

  • bug je rekel/-la:

    Opravicilo komicno? Seveda da je…
    V nasi dezeli res velja Murkov rek: tudi slaba reklama je reklama :)
    Tezko je bit danes dober novinar ce imate tako konkurenco ki vas tolko rivle v drek, da se ne morete pokazat…
    Studij novinarstva je studij, ne pa prebiranje/pisanje blogov :)
    Ce pa ste res koncali fax…. kaj, ste si kupili diplomo?

  • ZVERINA je rekel/-la:

    Sram vas naj bo. Spravljate se na poštenega policaja, ki opravlja svoje delo s srcem in strokovno. Če bi bil jaz na njegovem mestu, bi še Denis dobil krepko položnico zaradi oviranja postopka. S smrkljo (novinarko) pa naj se nekdo pogovori. Kaj pa misli da je ?

    Vsa čast policistu, da je mirno prenesel postopek, jaz ne bi. Nekdo bi se nekam peljal.

  • Joško Joras je rekel/-la:

    Ajda za porno igralko! Ko dobi fist action čist nov pomen! ;)

  • Kren je rekel/-la:

    Jst vas prebutam ko vole, izključne s tabo Jonas, kljub temu da maš težave s pljuči.

  • majda je rekel/-la:

    Policaji naj raje ustavljajo tiste, ki vozijo pijani in dirkajo po cestah in ubijajo nedolžne ljudi!!!

  • Nekdo je rekel/-la:

    @Majda:Vse, ne samo ta najbolj nevarne!

  • Tirnanog je rekel/-la:

    Jonas, vam in Vest(i) se pa vidi da vam je Zares zrihtal denar, barve ste prave, opravičuješ pa svoje ljudi enako, kot je g. Turk opravičeval g. Golobiča, češ da je storil napako zaradi katere bi moral odletet kokr je dolg in širok. Tudi ta dva si ne zaslužita naziva novinar… Sicer pa banana republika = VEST

  • južnoštajerski pero izven maribora je rekel/-la:

    Tale ajda ma pa veliko adamovo jabolko

  • Špau je rekel/-la:

    No, pa ste še vedno umaknili posnetek. A je Sarkić zahteval da umaknete sedaj, ko je na bolj politično občutljivem delovnem mestu?