13. maj, 2009 | Denis Sarkić

2.republika in peticija

Golobič o Janševi ideji po spremembah in akademski peticiji.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Predsednik stranke Zares Gregor Golobič je za Vest komentiral idejo prvaka SDS Janeza Janše o ustavnih spremembah in t.i. drugi republiki ter se odzval na peticijo proti zapiranju akademskega prostora, ki jo je podpisalo 50 profesorjev, doktorjev, politikov in akademikov.

Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
55 x komentirano
  • huh je rekel/-la:

    Dober - čeprav malo zmatran. Pri Marcelu v Studiu City včeraj je bil živahnejši in še bolj duhovito izčrpen - tu je link in prepis:
    http://www.zares.si/gregor-golobic-v-studiu-city-o-drugi-republiki/

    Ogled bo zvestim jjljubcem, ubogim param, ki za male pare onesnažujejo te strani, gotovo dvignil obrate do zmerjaške vročice, a kaj hočemo, njihov kralj je pač gol. In samo to dokazuje naročeno dretje.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Je ta gspod tisti GOLOBIČ, ki je minister za visoko šolstvo, energetiko, telekomunikacije, kadrovske zadeve, mešanje megle in Janeza Janšo.

  • lala je rekel/-la:

    MEFISTO:
    Absolutno pravilno, eni pripisujejo manipulatorske sposobnosti Janši in Bavčarju( no sej ne da nista manipulatorja), samo tisto kar sem pa zadnjič gladal na studiu city, ej se pa oba skrijeta, tako kot pa GG manipulera in laže ga pa na najdeš!!!
    No sicer pa sej, če se ne motim človek do nedavnega še faksa ni zaključil, se pravi bi lahko rekli, da je dokaz da ni padel v politiko zaradi svoje pameti, ampak predvsem zato ker lahko mirno gleda v oči in laŽe in laže in laže…
    Moram pa rečt, da me je Marcel kar zelo razočaral, ker ga ni vsaj malo podrkal, sploh takrat, ko je izjavil, da je bilo 90% prevzemov v prejšnem mandatu, mislim to je pa višek, GG res misli, da smo vsi idioti, ki smo se rodili 2004!!!!

  • NoMercy je rekel/-la:

    Ampak malo preveč obremenjen z JJ pa le deluje :D

  • medek je rekel/-la:

    Golobič govori samo resnico in resnica pač ni lepa in veliko janšistov resnica ogroža, zato pa tako armadno komentirajo. Heil Janša

  • konec je rekel/-la:

    Vedno bolj nestrpen in trdi STALINIST.
    Našim rdečuhom bo zelo všeč.

  • konec je rekel/-la:

    huh, si imel občutek tudi ti, da je od užitka in ljubezni do balkanskega stalinista Marcel v Studiu City-ju kar dvakrat prišel……………..

  • MEFISTO je rekel/-la:

    KONEC, najbrž si hotel reči, da je Marcelu kar dvakrat prišlo.

    MEDEK ostaja zvest samemu sebi in še naprej kvasi neumnosti.

  • Bralka je rekel/-la:

    Tole je področje, ki gre GG-ju mnogo boljše kot teme s področja gospodarskega prava.
    Zelo luciden preblisk o spogledovanju JJ-ja s pravljičnim številom 10, da bo potem malo bližje starozaveznim zapovedim, če pa se to ne bo zgodilo…bo pa ta “prava” rjava ulica naredila red. Pogodak “u sridu”, bravo Gregor.

  • 4000 je rekel/-la:

    Janša ne razume, da, ko je konec je konec. Pa to mu ne gre tako zamerit. Ima pač željo. Željo po vrnitvi na oblast. Problem je, ko želi spreminjati pravila igre na način kot, da bi sodnik na finalni tekmi nogometnega turnirja piskal korake… Seveda pa je v ozadju nacionalsocialističa retorika z Ruparjem na čelu in drugimi biciklisti. Manjka jim samo še ideja kot se je zgodila Nemcem 1939 z prenosom lastne zagate na Polsko mejo. Me čudi, da JJ ne poskusi s Hravati…(je ljubezen do Sandarje tako iskrena?) Slovenci smo enkart že bili fino razklani s cevjo proti cevi in SDS počenja ravno to. A rek parvi: Boj se svoje želje, da se ti ne uresniči…

  • Edi je rekel/-la:

    Jaz se moram strinjati z g.Golobičem. Predvsem me pa pri predlaganih ustavnih spremembah s strani Janeza Janše moti to, da bi ukinili sodnikom trajni mandat - če že govori o tem naj pove tudi, da so sodniki ob nastopu svoje službe vsako leto, kasneje pa vsaka 3 leta ocenjevani po strokovnem znanju, opravljenem delu, sposobnosti razreševanja sporov, odnosa do sodelavcev, varovanju ugleda sodišča itd. Sodniki so lahko ob slabem delu tudi razrešeni. Trajni mandat sodnikov obstaja zato, da niso odvisni od političnih strank, opcij, ki so na oblasti. To vam lahko pove vsak pravnik - zakaj se Vest.si o takih vprašanjih ne pozanima tudi pri stroki? S tem ko imajo trajni mandat so načeloma neodvisni, če bi imeli omejen mandat, bi morali paziti kako sodijo, da bi jih državni zbor nato ponovno imenoval - to zgleda hoče doseči Janez Janša - v celoti podrediti še sodstvo politiki.

    Malo več razuma in malo manj političnega nakladaštva, prosimo… Golobič že gre v tej smeri.

  • medek je rekel/-la:

    @Mefisto

    Če rabi Đanša kakšen govor ali tekst za kopiranje, bi iz Blaira in Busha lahko prešaltal na kako brihtno žensko.

    http://anotherworldispossiblenow.blogspot.com/2009/05/arundhati-roy-come-september-speech.html

  • MEFISTO je rekel/-la:

    MEDEK, saj sem ti dejal, da ostajaš zvest samemu sebi.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    EDI pravi: “Jaz se moram strinjati z g. Golobičem.”

    Vidiš, jaz se pa ne”moram” strinjati ne z Golobčem in ne z Janšo.

    Po preudarku pa dajem prav Janši.

  • ona je rekel/-la:

    golobič je obseden z jj, še sanja ga po moje… v vsakem stvaku ga omeni, za vse je kriv jj, ki je v 4 letih zafural desetletno garaštvo njegovih… v vsem,kar jj izreka, vidi gg neko ozadje: pri 10 sicer neposrečenih spremembah vidi 10 zapovedi, kaj če bi bilo jih dvanajst bi videl apostole,pri sedmih mrbit grehe? mah lepo vas prosim… po retoriki in nakladaštvu je gg velika konkurenca tistemu, ki mu ravno to očita.. gg v vsem vidi jj, medtem ko jj vidi v ozadju centre moči in levico.Bistvena razlika?je ni. naj se gg in njegov matej raje začnejo ukvarjati z gospodraskimi problemi, ne pa samo zgolj žolčno reagirati na vse kar reče jj. le kaj bi slovenski komentatorji in vladajoča levica, če ne bi bilo sdsa in janše…
    mimogrede, kje so sindikati… čakam množične demonstracije, zdaj ko (je bila) že cela evropa na nogah, pri nas vse mirno spi… nam očitno ni bilo nikoli bolje, ane? vsakodnevni ukrepi-zadnji drastični v zdravstvu- v škodo slovenčeka,a nikjer glasu… mah, važno je le,da imamo probleme z mejo, raja pa naj “crkuje” na obroke….

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Golobič pozablja, da so na oblasti SD s Pahorjem, ki ga štejem za edino svetlo točko koalicije, LDS, DESUS in Zares.

    Naj vsaj poskusijo vladati približno tako dobro, kot je to počela Janševa koalicija.

    Nekdanji večni študent Golobič je pa vendarle malo preveč otročji.

  • Edi je rekel/-la:

    @Mefisto:
    Ne “moram” v smislu da sem prisiljen, ampak “moram”, ker mi tako pravi moj razum, dejstva, povezana v logično celoto.

  • Edi je rekel/-la:

    res, vse besede postanejo odveč, ko ljudje verjamejo youtube-u…

  • Zbik je rekel/-la:

    #19 Edi na 13. maj, 2009 ob 13:40 pravi:

    “Res, vse besede postanejo odveč, ko ljudje verjamejo youtube-u…”

    youtube je že v redu, le lala je bolj la-la-la

  • konec je rekel/-la:

    lala, zanimivo, hvala.

  • lala je rekel/-la:

    Konec:

    Ni panike, ko zbrskam še kej zanimivega dobite!!

  • levi je rekel/-la:

    4. država mora dobiti enostavnejšo možnost razpisa predčasnih volitev;

    5. z ustavo oziroma z ustavnim zakonom za njeno izvedbo je potrebno določiti obvezni enoletni rok, v katerem mora državni zbor izvesti decentralizacijo države;

    6. takoj po ustanovitvi pokrajin se državni svet preoblikuje v Svet pokrajin;

    7. z ustavo se uvede obvezna srednja šola;

    8. dopolnitev ustave s prepovedjo javnega poveličevanja vseh totalitarnih režimov, njihovih nosilcev in simbolov;

    9. 39. člen ustave se dopolni s prepovedjo monopolov na medijskem področju;

    10. odgovoren odnos do okolja in prihodnjih generacij se dvigne na ustavno raven

  • ŠKARP U BETICO je rekel/-la:

    Eno samo rožnato kurčenje.

  • Edi je rekel/-la:

    Sprememba v ustavi lahko pomeni tudi spremembo, ki to sploh ni… Važno je kako se potem ta določila izvajajo z zakoni, ki jih sprejema DZ… Na primer: Kateri režimi so totalitarni? Kaj je odgovoren odnos do okolja? Kaj je monopol na medijskem področju? Kaj je decentralizacija države? 2 centra? 10 centrov? Vse kar bi v ustavi spremenili bi se moralo potem izvesti z zakoni, ustavno sodišče in zakonodajalec bo potem določal dejansko vsebino…

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    Na pohodu je novodobni in predvsem za SLOVENIJo nevaren in degeneriran stalinist, tipa venezuelski presidente, ki dobesedno telesno in celo krvno ,smrtno sovraži gospoda JANEZA JANŠO in je v svoji razkrojeni stalinistični

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    Na pohodu je novodobni in predvsem za SLOVENIJo nevaren in degeneriran stalinist, tipa venezuelski presidente, ki dobesedno telesno in celo krvno ,smrtno sovraži gospoda JANEZA JANŠO in je v svoji razkrojeni stalinistični stalinistični maniri, pripravljen na vse.

  • Edi je rekel/-la:

    @uničevalec rdečuhov
    Daj naredi za domačo nalogo primerjavo osebnostnih lastnosti, političnih odločitev in učinkov teh odločitev na življenje ljudi, med Josipom Stalinom in Gregorjem Golobičem, ampak objektivno… pa nam boš potem predstavil izsledke… :)

  • justme je rekel/-la:

    Z Janšo se obremenjuje koalicija dosti preveč,kajti bil jim je zelo napoti, ko so bili v opoziciji……

  • levi je rekel/-la:

    In the domain of politics, populist rhetoric offers a case of the exception which grounds universality: whenever the opinion prevails that politics as such is corrupted etc., one can be sure that there is always one politician to promulgate this universal distrust and thereby offer himself as the one to be trusted, the neutral/apolitical representative of the people’s true interests…

    širjenje mnenj o pokvarjeni politiki se pa začne pri vrhu a ne?
    Pravi “fašisti” so pa prikriti “fašisti” a veš uničevalec rdečuhov ?? torej GG to ni :)

    HVALA VEST.SI tukaj najdem dnevni obrok smeha, boljše kot še tako hudo dobra komedija

  • Nogavička je rekel/-la:

    :)))

  • Tomaž Štih je rekel/-la:

    Zdi se, da je stranka Zares idejno in strokovno bankrotirana; saj iz tega odziva jaz razberem samo jezno zaganjanje v politične nasprotnike in paranoično iskanje zarot v peticijah akademikov. V takšni obliki je izjava apel na skupino skrajnih navijačev, ki jim je vseeno za vsebino; njihova edina želja je nekaj kompenzirati pri drugi strani (ob tem pa, kot ponavadi, pozabljajo, da v Sloveniji ni le dveh idejnih polov -in tudi če bi bila drugi pol ne bi bil Golobič ampak Pahor- in da posledično zmerni z nasmehom opazujemo vse bolj histerične izpade, ki so vse manj povezani z resničnostjo).

  • NoMercy je rekel/-la:

    klub vsemu me je pa malo strah za šolstvo: GG bi lahko JJ_u razložil, da smo mi že v 2. republiki
    in, da so JJ predlogi za Tretjo republiko => po vzoru AH: volja ljudstva, ulični nemiri ==> Tretji rajh.

  • Edi je rekel/-la:

    Bog ne daj da pride kadarkoli do kakšne volje ljudstva… Nepoučena, neizobražena javnost, ki nič ne ve o ekonomiji, vodenju države, pravu, diplomaciji itd. pač ne more odločati o naši državi. Zaradi mene je lahko Janša 20 let skupaj premier, samo naj ne posluša ljudstva, ampak naj posluša strokovnjake, tiste ljudi, ki vedo o čem govorijo…

  • lala je rekel/-la:

    EDI:
    sorry, kvazi strokovnjake poslušamo zadnjih 20 let, pa si poglej kje smo, najbrž zato ker jih vodi predvsem osebna korist in povezave!!
    Pazi vsa javnost pa vendarle ni nepoučena in neizobražena, jest na tvojem mestu ne bi pocenjeval ljudi, jasno so pa izjeme!!

    Če se vpraša mene, ne rabimo “druge republike”, nujno pa rabimo “druge politike” in strokovnjake, ki jih ne bo zanimal le lasten žep!!!

  • Janez je rekel/-la:

    NAJPREJ BI MORALI PLAČATI ZAPITEK PRVE REPUBLIKE.
    To pa seveda pri balkancih - banditih ne gre.
    Znajo samo krasti ob pomoči pristojnih za pregon organiziranega kriminala.
    http://ovpn.mojforum.si/ovpn-about363-0-asc-50.html

  • Edi je rekel/-la:

    @lala
    In zakaj tako misliš? Zakaj misliš da je šlo v zadnjih 20 letih slabo?
    Če se ne bi naši politiki tako “prepucavali” in mediji ustvarjali dramo bi vsi mislili da živimo v raju… Kaj ti jaz morem če gledaš na Slovenijo tako kot gledajo vsi ostali, kot pravijo politiki…
    Torej: zakaj tako mislite?

  • krucefiks je rekel/-la:

    jao, poraženec na volitvah pol leta po teh govori o tem, da so volitve bile zrežirane, hkrati pa predlaga korenite ustavne spremembe!!!, po katerih bi parlament razpustili!!! in bi sledile volitve.:D

    Mislim, a se zezate vi?

    Nekoč vas bo še lačne pelal srat, pa se boste še kar klanjali.:(

  • krucefiks je rekel/-la:

    @MEFISTO:

    “Po preudarku pa dajem prav Janši.”

    Ko že preudarjaš, preudarjaj še spodnji podatek in moj prejšnji post. Halo, 99 posto!
    http://www.vest.si/2009/05/12/jansa-z-99-podpore/

    Ko je GG dobil 97 posto, so pa letele kritike, da tudi stranko vodi v stalinističnem slogu, ker da toliko procentov pa lahko dobi le nekdo z diktatorskim slogom.
    http://24ur.com/novice/slovenija/golobic-stranko-caka-tezka-in-strma-pot.html

    Zarečenega kruha se največ poje.:D

    Obstaja pa razlika med Zares in SDS.
    1)Predsednik Zares je bil tako izvoljen na ustanovnem kongresu in se nekako pričakuje, da je kot pobudnik stranke tudi dobil tolkšno podporo, saj so stranke najbolj homogene ob ustanovitvah. V kolikor bo take procente dobival v prihodnosti, bomo pa lahko govorili o diktaturstvu znotraj stranke, tako kot pri Janši in Jelinčiču.
    2))Zares ima

  • krucefiks je rekel/-la:

    2)Zares ima

  • krucefiks je rekel/-la:

    wtf…bom napisal brez matematičnih komparatorjev.

    2)Zares ima manj ali enako 10%(manjša grožnja), SDS ima cca 30%(večja grožnja)

  • lala je rekel/-la:

    EDI:
    povej to delavcem. ki jih nategujejo za 300-400€
    glej, če si politična in gospodarska elita v 20 letih prigrabi skoraj vse družbeno premoženje, in to na nepošten način z nategovanjem, izrivanjem, laganjem, ker so to pač lahko, predvsem zaradi odsotnosti pravne države, države, ki smo jo spotoma, prokleto dobro plačevali zato,da bi takšne stvari preprečevala in da bi živeli lepše, Če nam razpada zdravstveni sistem, šolski sistem, če nas nategujejo pri gradnji avtocest in smo jih parkrat preplačali, če v tej državi nihče nikoli ne odgovarja za svoje napake( mislim predvsem politiko in direktorje), če imamo en kup nekih uradov, ki naj bi to preprečevali, pa se dogaja ravno nasprotno………
    Je pa zanimivo, če že omenjaš raj v katerem naj bi živeli, imam občutek, da smo v tem raju živeli dokler je imala LDS popolno oblast 12 let, takrat je bilo vse lepo in prav(nobene korupcije,nobenih prevzemov, nobenih izčrpavanj firm,celo namernih uničenj, nobenih kapitalskih povezav, klientalizma…..), ko pa je padla, je bilo pa v tej državi kar naenkrat vse narobe, jasno so takšno sliko naredili ravno ti mediji, ki so prej dajali vtis, da živimo v raju!!!
    Ne, da bi bil kak poseben oboževalec JJja, samo če lahko popljuvate vse v zvezi z njim, vseskozi pa verjamete in nasedate kvazi nekim liberalcem, in vse kar izjavijo je sveto, se pa ravno ne čudim da je stanje tako kot je, no sicer je pa Žižek lepo povedal kaj si misli o naših liberalcih!!!
    In na koncu še RKC( sicer jo sovražim tudi sam) v katero se ravno levica tako rada obregne v povezavi z desnico, meni osebno cerkev ni nikoli ukradla ali vzela ničesar, ne vem je tebi, komu drugemu, krade pa mi vsak mesec ravno ta država, ko plačujem davke in prispevke, in to zakaj, zato da se potem uni gnoji v državni upravi vozijo z mercedezi, pa se bo nekdo spomnil in rekel, je pa zastonj zdravstvo………jest še kadar koli sem rabil zdravnika, višje od splošnega, sem zato plačal, da sem bil vsaj v treh mesecih na vrsti, zato mi ne govort, kok je v tej državi vse tako lepo in prav!!!!!!
    Raje odprite svoje firme zaposlite pet delavcev in plačujte to državo, potem se bomo pa menili!!!!

  • krucefiks je rekel/-la:

    @lala:
    Pri JJju je v zvezi z lastnjinjenjem moteče to, da on in njegovi verniki vztrajajo na trditvi, da se je on proti temu bojeval (kao proti tajkunska vojna). Normalno, da se stvari niso čez noč zgodile. Samo ne glasno govoriti, kako si se proti nečemu boril, če vemo, da si to soomogočil (12.8.2005 in naprej, poceni neoliberalistčni krediti itd.). Razumem, da JJ vztraja na tej trditvi. Vsak politik laže ko cigan, ko se teme dotikajo njega. Ne razumem pa te iracionalnosti pri večini njegovih volicev. On kao ne laže, on je najboljši, edini je pošteno vladal itd.. In dejansko je ogromno napadov na JJja na forumih le revolt do te idololatrije, ki se jo SDS gre.

    Kot dokaz preveri forume od konca leta 2004 dalje. Ko je bil JJ na oblasti, smo po njem tolkli samo levi volilci. Ko je na oblasti levica, po njej tolčemo tako levi kot desni. Kateri del volilnega telesa po tvojem izkazuje pomanjkanje skepse in kritičnosti? Sprašujem, ker govoriš, da levica slepo verjame liberalcem. Mislim, da je tega na levici precej manj kot na desnici (slepo verjeti). Še najbolj v SD, pa tudi tam se mnenja krešejo, medtem ko se pri SDS nikoli!

  • konec je rekel/-la:

    krucefiks, ne laži.

  • lala je rekel/-la:

    Ja no sej vidiš, po svoje imaš prav, zato sem pa pod objavo 36 napisal kar sem!!!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Koliko medicinskih fenimenov, ki tudi po največjih neumnostih ostajajo živi.

  • vštric je rekel/-la:

    @krucefiks
    vse drži, le da, kolikor vem, Zares nima kongresov (s skrbno selekcioniranimi, kot npr. pri SDS) delegati, ampak letne konvencije, kamor so vabljeni vsi člani, in kjer se vsako leto glasuje o zaupnici predsedniku, medtem ko predsednika kot edina stranka v Sloveniji volijo neposredno (torej po pošti) prav vse članstvo.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Pri SDS ne koljejo kokoši, ki nosijo zlata jajca.

  • konec je rekel/-la:

    vštric, prava rdeča avantgarda………………prave zveste stalinistične ovce……………

  • vštric je rekel/-la:

    Konec………………… očitno si plačan po številu znakov. Tapkaj dalje……………..

  • Edini je rekel/-la:

    Imam občutek, da ljudje , ki so si nakradli družbeno premoženje, imajo že dovolj denarja, da lahko plačujejo še neke vrste ” varnost” in so zato postali ” nedotakljivi!”
    Verjamem, da današnja vlada ima zelo, zahtevno delo, saj napake politike zadnjih 13 let ni tako enostavno rešiti!
    Nujno je potrebna tudi ozaveščenost civilne družbe in da pozorno spremlja kaj se dogaja, ne pa da izjavlja bebave komentarje , kot naprimer politika me ne zanima!
    Kdaj se bomo zbudili, da bomo ugotovili, da politika smo mi, naše življenje, naše delo, naše zdravlje, naša skrb za okolje, naše šolstvo, naše blagostanje ali pa pekel!

  • Ritopik je rekel/-la:

    Jebivetri so okoli nas; škoda da ta doba ne traja samo 18 let, ampak še pol stoletja dlje …

  • demonkracija je rekel/-la:

    Janša je sesul že skoraj vse stebre demokracije… še sodstvo bi rad sesul…. Rabmo enga Golobiča (ki očitno izgleda precej bolj sposoben kot zadnja 2 premierja) da pomete z Janšo in njegovimi verniki…