3. junij, 2009 | Denis Sarkić

Lažnivi kljukec

Golobič priznal prikrivanje o lastništvu Ultre in se opravičil.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Prvak stranke Zares in minister za šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič je danes priznal, da je v preteklosti lagal, ko je novinarjem zanikal lastniški delež v nizozemskem podjetju Ultra Sum in s tem v zagorski Ultri. Kot je dodal, pri tem ni šlo za poskus prikrivanja, pač pa je le želel, da Ultra ne bi postala tarča predvolilnih političnih obračunavanj.

Celotna novinarska konferenca Gregorja Golobiča (za sladokusce):

“To je bila napaka, za katero se opravičujem in jo obžalujem,” je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Golobič. Ob tem je poudaril, da bo o posledicah, ki jih bo prineslo to dejanje, zagotovo tekla beseda tudi v nadaljevanju. “Moj namen biti v politiki je bil vedno zelo pogojen in vezan izključno na en pogoj: da se vzpostavi in vzdrži neko temeljno verodostojnost politike,” je dejal Golobič. Kot je poudaril v nadaljevanju, je bil prav to tudi namen njegove vrnitve v politiko in prevzema vodenja stranke Zares. “Mnenje o tem, ali ta moja napaka iz časa volilne kampanje jemlje to temeljno verodostojnost meni in morebiti tudi stranki, da bi lahko uspešno opravljala za mnoge motečo funkcijo v slovenskem političnem prostoru, si bom še ustvaril skupaj s kolegi na ministrstvu, v stranki, na vladi in skupaj s celotno javnostjo, ki bo o vsem še naprej dajala svoja mnenja,” je še poudaril Golobič.

Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
147 x komentirano
  • lala je rekel/-la:

    Slab izgovor, slab!!!……….od velikega učenjaka bi pričakovali kaj bolj verjetnega???!!!

  • konec je rekel/-la:

    In še naprej laže in laže, zares nemogoče povedati kaj resničnega?

  • ekka je rekel/-la:

    sam frizuro ma pa fajno.

  • ...POD ORANŽNO ZVEZDO je rekel/-la:

    Kljukec je dobil priložnost mantrat na Odmevih.Joj joj jo kako motovili in ponavlja eno in isto mantro.

    Mršššš.

  • helga je rekel/-la:

    Je pa tako zgledal, da bo ves čas skupaj zlezel. Se mi je že kar zasmilil. Ampak čustva na stran, kar je pa preveč je pa preveč! Sem že zadnjič omenila, da je dober retorik, lažnivec pa tudi. Sedaj vidim, da so besede potrjene.

  • Seba je rekel/-la:

    Naš Gregorček pač ne laže, zato je naslov zelo žaljiv. Denis, sram te bodi…

  • Anže je rekel/-la:

    Še včeraj pa je trdil:

    http://www.youtube.com/watch?v=KLXrFJFfs34

  • Edini je rekel/-la:

    Ma, saj se obnašate kot drhtal - francoska revolucija!
    Sram vas bodi!
    Bebavi komentatorčki, polni strahu, laži in sovraštva!

    Kaj je narobe, Golubič vam je lepo povedal kako in kaj!
    Ampak za vas je ravno tako, kot bi kvantno fiziko psom razlagali!

  • dyboc je rekel/-la:

    A Kosova izjava je ze znana?

  • lala je rekel/-la:

    Anže to!!!!!!!!! HA HA HA HA HA HA HA HAHA………….HHHHHHHHHHAAAAAAAAA

    Najbol transparentna firma HA HA HA HA HA HA HA HA H AH A………………………….

    Ko pa je že omenil prijatelja Kramarja, folk poglejte v slovar slo.knj.jezika kaj pomeni ta beseda, sploh ne bi moglo biti lepše poznamo Rope, Kopače in seaj še Kramarje

  • Marjan je rekel/-la:

    Zdaj upam da je vsem jasno zakaj bi golobič imel telekomunikacije v svojem resorju… pa so res vsi enaki!

  • drekec pekec je rekel/-la:

    @dyboc

    Ljubljana, 3. junija (STA) - Minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič je v premoženjskem stanju, ki ga je moral ob nastopu mandata prijaviti pri komisiji za preprečevanje korupcije, navedel tudi lastništvo v podjetju Ultra Sum z Nizozemske, je danes potrdil predsednik komisije Drago Kos.

    Kos je s tem odgovoril na ugibanja, ali je Golobič prijavil premoženje v zagorskem podjetju Ultra, ki je v 70-odstotni lasti nizozemskega podjetja. “Golobič je 20. decembra 2008 ob prijavi premoženjskega stanja prijavil 10,8-odstotni poslovni delež v podjetju Ultra Sum s sedežem na Nizozemskem,” je sporočil Kos. Da je Golobič komisiji za preprečevanje korupcije ustrezno prijavil lastništvo v družbi Ultra Sum, so že v torek sporočili iz stranke Zares.

    Večinski lastnik podjetja Ultra Sum je ustanovitelj podjetja Ultra s sedežem v Zagorju Miloš Urbanija. Kot je v torek pojasnil na novinarski konferenci v Ljubljani, so Ultro Sum ustanovili leta 2006 z namenom širitve na tuje trge ter pridobivanja potencialnih investitorjev. Zaposlenih nima in posluje z izgubo. Golobič, ki je bil v Ultri zaposlen med letoma 2003 in 2008, je eden od petih lastnikov.

  • lala je rekel/-la:

    Ah pa dejte no, Kos bo reku da je prijavil tudi, če ni!!!!……..sej to vam je menda jasno???….kdo pa mislite da ga je po ZELO “transparentno” zaključeni tranziciji nasavil za direktorja protikorupcijske komisije in to bivšga operativca tajnih služb!!!!

  • heh je rekel/-la:

    Denis, a boš tudi vprašal Janšo o njegovem domnevnem delnem lastništvu golf igrišča na Maricijusu?

  • Bount je rekel/-la:

    VSI STE ZBLAZNELI, kot divjaki v francoski revoluciji.
    Sedaj se prav umazano in podlo veselite linča enega najbolj umirjenih, resnih, strokovnih , politikov , ki
    jih Slovenija premore! Sram vas bodi!
    Tudi dr. Drnovška so zadnja leta SDS-ovci in njihovi plačanci maltretirali, obrekovali, žalili še in še, na koncu, ko pa nas je zapustil, pa so mu iste podgane hvalnico pele!

    Sramota za Slovenijo!
    Gregor Golubič, nasvet: Ne se umakniti iz politike, saj to ti naši politikanti komaj čakajo!
    Ostanite , veliko ljudi vas podpira in v bodočnosti jih bo še več!
    Verjemite !
    Gre gol je verjetno zabol gol, zato se ga jojoti BOJIJO!

  • medek je rekel/-la:

    Če se bo Golobič res umaknil iz politike, potem se jaz izselim iz Slovenije.

    Ker strupenega brutalno kičastega pornjaka med janšisti in pahorjanci pa ne bom prenašal.

  • lala je rekel/-la:

    Kramar je bil baje osebni prijatel Drnovška??? Baje

    GREGOR-GREDOL

  • Semso je rekel/-la:

    Nisem golobicev podpornik. ampak toliko malo intelekta od slovenskega zivlja in se posebej od novinarjev tudi na odmevih pa nisem pricakoval. tip je dejansko dokazal, da je kreten. prehitro je napredoval. v bistvu me to zalosti in ne nepovedani golobicevi milijoni. ce je trdo delal in uspel v tujini kot govori, svaka mu cast. vecina se v tej drzavi ne zaveda kaj pomeni izvazati. doma je lahko srat.

    novinarji! da ne locijo drzavno in zasebno, javno od zasebno. doma ali v tujini zasluzeno. (svoje novinarske zmazke bi bolj tezko izvazali). da ne locijo bodoce zastavljene delnice od povsem privatnega d.o.o.-ja.
    po zakonu je politik dolzen vse prijaviti le komisiji. ja, lahko recemo, da je slo za zavajanje volivcev in tu je neka odgovornost. cena? ne ravno popolni izstop iz politike. osebno raje volim nekoga, ki je nekaj ustvaril in je osebno zadovoljen clovek, kot pa ze 20-let lacnega, ki kar hlepi po plenu. vsekakor gregor golobic je lobist in mocna persona in tudi manipulator mnozic. mislim, pa da je zadovoljiva kazen pasivnost v tem mandatu in morda priloznost v naslednjem. kdo ga je namocil pahor ali jansa pa…..naj raziskujejo drugi, ki so za to placani

  • desperado je rekel/-la:

    Zanimivo za strokovnjake neverbalne komunikacije ( obrazna mimika itd) tukaj še nekaj zelo smrdi to še ni vse … no zdi se mi

  • Janez K. je rekel/-la:

    Komentator IGOR Ž. ŽAGAR !!!!!!!

    Če slučjno to stran bereš, ti sporočam, da naslednji petek častim pijačo. :-)))))))))))))))

  • Emi je rekel/-la:

    Vsi bi morali odstopiti z ex vlado vred !
    Vsi, so se že iz takih ali onakih razlogov kdaj lagali!

    No, če pa smo prav natančni :
    Golubič se ni lagal, samo ni povedal cele zgodbe!
    In kaj zato?
    Kaj pa orožarske afere , kaj pa kraja družbenega premoženja, kaj pa tajkunska mafija, oni so sedaj napadli Golubiča z vsemi sredstvi?
    Ma, bebci, kaj mislite zakaj so ga napadli?
    Sigurno ne zardai Ultre, Ultra je samo posledica, VZROK SO NJIHOVI STRAHOVI, DA BODO MORALI VRNITI, KAR SO POKRADLI itd..itd..!!

  • Semso je rekel/-la:

    moja prejsnja izjava je v smislu nedolzen dokler ni dokaza krivda. vkolikor se izkaze drugace pa….

  • Jure je rekel/-la:

    Zares nova politika ja… Samo, da leti v žepe pa res ni novo.

  • Emi je rekel/-la:

    GREGOR PROSIMO OSTANITE V POLITIKI!
    Ne si dovoliti, da vas spletkarji uničijo!
    Bodite močni, če so vas tako napadli iz vseh strani, pomeni , da se vas RAZNI MRHOVINARJI IN KROKARJI HUDO, HUDO bojijo!

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Spominjam se nekega smešnega oplešenega vodovodarja, ki je bil za sveto prepričan, da Gregor Golobič mladini prodaja ekstazi. Ja, mogoče je pa tudi to res! Še ena tema za briljantne preiskovalne novinarje. :)))) Blažič, kje si?

  • Vprašanje je rekel/-la:

    Kaj menite , kaj ima spodnji prispevek skupnega z današnjo gonjo proti Golubiču?

    Minister za visokošolstvo in tehnologijo ter predsednik stranke Zares Gregor Golobič o ideji opozicijskega prvaka SDS Janeza Janše o partnerstvu 2+10.

  • luka je rekel/-la:

    Logično, da bo odstopil! Da ne bo treba dokazovati, kako je prišel do deleža;). Baje, da se govori, da so mu ga podarili za pretekle usluge:) čist baje:), spet drugi pa insinuirajo, da je skeširal 1 mio evrov in si ga kupil, od urbanije…

    OOO, kok smo kruti

  • Nogavička je rekel/-la:

    Prispevek sam ne veliko, vprašanje, Gjevo stališče pač.

  • helga je rekel/-la:

    Sej ne da sem mu folš miliona evrov, tega naj kar ima. Najbolj se mi je zdela smešna izjava, da on nikoli ne bi metal kamenja v druge, če sam ne bi bil čist. Še Sv. pisemsko metaforo je uporabil.
    Največji moralist te vlade, je “slučajno” , samo zaradi posledic, ki bi jih lahko imelo podjetje Ultra, zamolčal to lastništvo. Ja, res je! V dobro Ultre, da bo posledično, še naprej iz davkoplačevalskega denarja razvijala tehnologijo.
    Moram, pa predvsem pohvaliti Golobićeva sredstva, ki jih je letos namenil za raziskave in razvoj naroslovnih smeri na faksih. To pa je pohvalno!
    Težko mu oprostim, to moraliziranje, ki je bilo tako podprto z vsemi “dejstvi”. Točno, kako naj mu verjamemo naslednjič?
    S pravnega stališča menda ni nič narobe, vendar je skrajno nehigijensko in metanje peska v oči s strani velikega moralista in pravičneža. Jaz upam, da se bo umaknil in da bo Matej prevzel lider Zaresa.

  • Vprašanje je rekel/-la:

    Matej nima dovolj izkušenj, da bi se kosal z današnjimi krokarji v politiki!
    Golubič mora ostati v politiki!

  • medek je rekel/-la:

    Novinarji v Sloveniji so omejeni, kot pokvarjene lajne.

    Vse kar je pa za raziskati je pa za njih vesolje.

    Le papirčke od “poštarjev” prenašajo.

    Vrtec na ekskurziji.

  • helga je rekel/-la:

    Prosim! Povejte mi, kaj sploh želi ta slovenski narod? Starih fac ne, ker so itak vsi kradli in lagali, nove pa tudi ne, ker te pa nimajo dovolj izkušenj?
    PARADOX
    Meni se zdi pa od Zares-a Lahovnik še najbolj sposoben. Pa tudi malo svežine med predsedniki bi bilo..

  • helga je rekel/-la:

    Novinarji v Sloveniji so omejeni, kot pokvarjene lajne.

    Vse kar je pa za raziskati je pa za njih vesolje.

    Le papirčke od “poštarjev” prenašajo.

    Vrtec na ekskurziji.

    @medek

    Čudno, da se ne jeziš, ko vlečejo ene in iste ne dokazane lajne o JJ-ih in podobnih.
    Get us to it! To je pač njihov job…

  • ...POD ORANŽNO ZVEZDO je rekel/-la:

    Filmski sklad požegnal nov slovenski film Učna leta izumitelja Golobiča.

    Msg od znanca :)

    Zdej bo ibr vicov na to temo :)

  • medek je rekel/-la:

    Kaj bo z INFOND HOLDINGOM in ISTRABENZOM, dvemi koncerni, ki jih krasita dva Janševa tajkuna, Šrot in Bavčar.

  • Vprašanje je rekel/-la:

    Lahovnik je v redu, Golubič pa tudi, moje skromno mnenje je, da Slovenija potrebuje oba politika, pa še druge v stranki Zares, kot so VAJGL, VITO, FRANCO, BARBARA itd…

  • lucko je rekel/-la:

    Ja to je res dejstvo, da je GG edini, ki je trenutno se sposoben v debati parirati JJu. Samo spomnimo se BP kako je zmrznil na soocenjih. Ja JJ je za jesen napovedal predcasne volitve in ocitno jih bo res dobil… In ce ne bo imel nikogar, ki mu je sposoben parirati… Ja stratesko…

  • Vprašanje je rekel/-la:

    Medex , dobo vprašanje, verjetno je tudi odvisno od tega, ali jim bo uspelo odstraniti največjega njihovega sovražnika- Golubiča!
    Za Pahor ja pa se itak že ve, da je ena mevža od politika, poleg tega pa se zelo boji Janše in zato hoče na vsak način biti njegov prijatelj oziroma compagnion!

  • Sonja je rekel/-la:

    Gospod Golobič je danes pokazal pogum in človečnost, priznal in razložil je svojo moralno napako, pravno pa je 100% čist! Želim si, da ostane v politiki, saj se vedno bolj kaže, da je edina alternativa na tej politični sceni! Vsa zgodba je prenapihnjena in je bila podtaknjena s točno določenim namenom. Diskreditirati stranko, ki je postala nevarna tekmica tako SDS in SD,…Gregor ostanite z nami!

  • Vprašanje je rekel/-la:

    Lučko bravo , točno tako je , scenarij J.J. ja nam je vsem jasen !
    In ravno zato, bi bila za Slovenijo katastofa , če bo Golubič odstopil!

    Golubič, prosimo ostanite v politiki, ne se bati spletkarjev in krokarjev naše politične scene!

  • medek je rekel/-la:

    Janša je privatiziral Sovo pa je vse novinarje dolg cajta bolil kurac, pa Drniju je pil kri šepajoči malteški.

    To je bilo vprašanje nacionalne varnosti, kot je tudi Bavčar na Obali in Šrot na prehrambeni verigi.

    Matejeva petmiljonska palača, Zavrlove davčne natege, spraznjenje naftnih rezerv, … vojska in patrije za lačne , ….

    Ja, sedaj je pa krivo visokotehnološko podjetje, in je to kao problem, Zakaj že? A so kej ukradl, a so trgovali z orožjem.

    XE ne mara konkurence, in Janša in Pahor jim čistita teren. Ja, resje, Rupla še nisem pozabil.

    Pahor je privatiziral stranko SD, a je prijavil delež Obama manijaku :)

  • lucko je rekel/-la:

    Jah kazen za Srota mora biti ane. Sej vemo kaj se je danes zgodilo ane? In stranka ki je za to kriva je cez glavo v sranju. Baj bi bilo sele ce bi bil danes Bavcar…

  • alen je rekel/-la:

    Čemu tako strastni podporniki vztrajno pišejo GolUbič? Je to le en usmiljenja vreden avtor?

  • Vprašanje je rekel/-la:

    Ja, kot izgleda sta se Pahor in Janša že dogovorila za partnerstvo enoumja!

    In gdo jim je trn v peti?
    Golubič , seveda, ker je zanju premočen nasprotnik, ima modrost in znanje, da reče bobu bob!
    Se še spominte , kako je Pahor OSTAL BREZ BESED, KO JE MORAL PARIRATI Z JANŠO NA
    predvolilni kampanji?

    Edino Golubič je bil pravi nasprotnik Janše!
    In pri vseh lumparijah in nezakonitosti, kot so tajkunske povezave, orožarska afera, Patrija , prevzemi, nezakonitosti in še in še , o te pa nič!
    Kaj se v naši sloveniji dogaja, koga imamo na oblasti???

  • helga je rekel/-la:

    Dejstvo je, da bi bilo za higijeno Zaresa dobro, če Golobič, vsaj za nekaj časa potihne. Zdi se mi žalostno, da je lahko tako laganje družbeno spremenljivo, če to škodi Janši. To je res slab argument!
    Moram reči, da ko se je sestavljala vlada, da sem bila prepričana, da bo Golobič prevzel vajeti v roke in bo kaj postorjenega, pa me je nažalost razočaral. Res je dober retorik, odlično zna potolč, vse kar je Janša naredil, po drugi strani pa je to vse, no sedaj smo ugotovili, da nas je še nalagal.
    Mislim, da bo tudi za Janšo prišel čas, če ima res toliko na vesti. Te bedarije pa da se je edini opravičil in le tako naprej, so pa nesmislne. Veste, ko se opravičite nekomu ponavadi ne izbriše tega, kar ste storili. Beseda oprosti, napako sem naredil, je lepa vendar ne izbriše “greha”. Dejanja ga. In če je Golobič res tako pošten in moralen, bo naredil dejanje in odstopil.

  • šalalala je rekel/-la:

    GG ostani še naprej v politiki. ti si pravi!

  • Vprašanje je rekel/-la:

    amen, 03. 06. 2009 ob 23:10
    Ma kaj je ena holandska Ultra in nekaj milijonov evrov? V Sloveniji je tolko raznoraznih Ultr, da se ti zmeša. In so najdli tisto v Holandiji, da bosta lahko istrabenz in laško izplavala. Ta dva imata nekaj milijard evrov posojil. Ampak nekdo je ta denar dobil.

    Zgoraj kopy paste iz primorska.info

  • Vprašanje je rekel/-la:

    Helga, se strinjam s teboj!
    Toda sedaj je naša država v posebnih razmerah, je kot neke vrste vojno stanje1
    In v takih razmerah, moramo zares resno premisliti, kaj je manjše zlo, da Golubič ostane v politiki ali , da nas ostali krokarji na politični sceni še nadalje žrejo in da po vrhu vsega ostanejo še brez pravega sovražnika, če se tako lahko izrazim’
    Veš, kaj bi se dogodilo v naravi, če naravni sovražnik določenega krdela živali odstopi- to krdelo bi se tako razpaslo, da drugi ne bi več IMELI MOŽNOSTI PREŽIVETJA, ENOSTAVNO POVEDANO!

  • lucko je rekel/-la:

    @helga:
    Moram reči, da ko se je sestavljala vlada, da sem bila prepričana, da bo Golobič prevzel vajeti v roke in bo kaj postorjenega, pa me je nažalost razočaral. Res je dober retorik, odlično zna potolč, vse kar je Janša naredil, po drugi strani pa je to vse, no sedaj smo ugotovili, da nas je še nalagal.

    Je mar premje? Kolikor vem je Svoje podrocje cisto postimal in so univerze(z izjemo darilne Jambrekove) zelo zadovolne, Studentska organizacija pa tudi…

    Da bi pa delal kaj vec pa mislim, da mu SD nebi pustil…

  • helga je rekel/-la:

    Preživetja od koga? Mislim, da je v znotraj levice in znotraj desnice vedno bolj problem, kdo bo koga. Zares-u ne škoduje SDS, ker volilvci Janše sigurno ne bi volili levice oz Zaresa, Zaresu škoduje SD. In mislim, da se tam začnite bojevat, ker mesto lahko zgubite le na levici, ker ga na desnici nimate.
    Vojnega stanja jaz še ne vidim, je pa kritično stanje, ker vlada milorelečeno je do sedaj delovala milo in zadržano, uspehov ni, zunanji sovražniki so pa vedno najdeni od Hrvaške do Janše, gospodarske krize itd..
    Ce bi bla na oblasti desnica, bi jo ze zdele vrgel, saj tolko sindikatov kot ima levica oz. njihovo podporo, je na desnici ni. Tako da, ja krizni časi so. Sam namesto, da se obkladajo in iščejo Janšo povsod, naj raje rešujejo aktualne probleme. Sicer pa nisem pristaš velikih strank, ker mislim, da so najboljše bakterijsko gnojišče za tajkune in vse, ki tja pridejo zaradi koristi.

  • medek je rekel/-la:

    A se da izračunat koliko škode je Janša naredil Ultri preden je Golob naredil piar politično napako?

  • medek je rekel/-la:

    A je več škode naredil Lovšin v Interevropi?

    In ali je Lovšin kaj privatiziral in kje so deleži za prijatelje :)

  • helga je rekel/-la:

    pričakovala sem od njega predvsem, da bo prevzel, kakšno bolj odgovorno ministerstvo. Prej bi njega videla na notranjih zadevah, kot pa Kresalovo, glede na to, da je obljubljal vojno takjunov. Pričakovala sem tudi manjšo pokorščino Pahorju. Drugače sem ga pa že prej pohvalila, da je letos dal veliko sredstev za raziskave, kar mi je pa všeč. In navsezadnje sem pričakovala, da bo stresel že kakšen nov argument kot pa JJ.

  • Marko je rekel/-la:

    Gregor je bil izjemno naiven, če je mislil, da tega nekdo ne bo izbrskal. Zanimivo, da so novinarji tukaj znova odigrali pasivno vlogo, informacijo je nekdo premišljeno plasiral.

    To je resna napaka. Ampak sam raje vidim, da preživi - je zelo dobrodošel voditelj na slovenski sceni. Luciden mislec in dober vodja.

    Bodo pa mogoče evropske volitve klavrne za Zares.

  • Vprašanje je rekel/-la:

    Helga , saj ravno za to se gre pri teh politično krokarskih igricah!
    Odžagati edino resno levosredinsko stranko ZARES, združiti se , to je Pahor in Janša- oba imata podporo tajkunov enih ali drugih in velika združena stranka enoumja bi nas vse za zajtrk pohopsala, enostavno povedano!

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Fantje, nikdar si ne bi mislil, da je lupljenje pomaranče lahko tako zabavno opravilo:-).

  • Vprašanje je rekel/-la:

    Pa ne pozabiti Luko Koper in vse tajkunska nezakonita dejanja, ki se tam dogajajo!
    In Popo , predsednik nazornega sveta Luke Koper, ki si prireja zakone po svojem okusu in dela kar hoče,
    pravzaprav je” kralj ” Kopra in mu nobeden noče ali nič ne more!
    Ne stranka Pahorja ( Vlačič in prijateljke povezave Časar- , Pavliha, ne stranka Janše
    - zopet prijatelske navezave Popovič and company, ne bo NIČ UKRENILA..ITD..!

    EDINO STRANKA ZARES Z GREGORJEM NA ČELU, SE JIM JE JAVNO IN VIDNO UPRLA!

  • helga je rekel/-la:

    Ja, se strinjam. Zares nikoli ni motil, razen Golobića, za katarega vem kar nekaj “zgodbic” od mojih znancev, ki so delali z njim.In res me moti ta njegova vseumna pravičnost, ki se je pač izkazala za napačno.
    Drugač pa ima Zares definitvno v svojem vrhu bolj sposbne ljudi kot pa SD. Definitivno stavim na mlajše oz. novejše obraze v politiki. Recimo zato mi je SLS Žerjav všeč, Nsi Ljudmila, Zares Lahovnik, Oražmova je tud že velik nardila, SDS Romana Jordan Cizelj, Virjant, SD- mhmm mi ne potegne Desus pa še manj. SMS mi pa niso všeč, ker vsako kampanijo nekje iščejo volivce. S Kresalovo nimava enakih pogledov ampak zdi se mi pa da ma ženska jekleno voljo in da je odločna, to pa tudi cenim.

  • asd je rekel/-la:

    lažnjivi kljukec, kakšen neresen naslov. lažnjiva baraba bi bil bolj primeren. :)

    golobič je LAGAL, ne samo, da ni povedal vsega. ker so ga vprašali ali je (so)lastnik kakšnega d.o.o, pa je rekel “ne” namesto “da”. ne mutit levičarji.

    sicer pa bravo novinarka pop tv. usi drugi novinarji so nekaj mutili, ona pa lepo izpostavila tisto, kar je pomembno.

  • medek je rekel/-la:

    Intermezzo: Črni humor

    Mediji in kazen :)

    Naj mi Golob oprosti primerjavo laži :)

    Ampak, vedno mi je bilo to res fascinantno.

    Monika Clintonu povleče cigaro, Sax se zlaže in spakira iz Bele hiše. (Pustimo to, da je bombardiral Somalijo, medije to ni zanimalo.)

    Kasneje.
    Bush pobije na miljone ljudi, pokadi jih ko cigare, kruto. Nič. Laž, ni laž, odstop, … Doživi in preživi dva mandata. Hudo.

    Ja, laž je triki, huje je če ti ga povleče Monika kot pa če zravnaš par držav do peska in pobiješ miljone nedolžnih.

    Tko, razmišljam o teh razmerjih, politićnih, kdo je tisti, ki boža babane janšane in kdo tisti, ki ga moti aranžna bolj kot tajkuni.

  • sanja je rekel/-la:

    One down za evropske volitve.
    Le kaj mu je bilo tega treba.

  • Sideralka je rekel/-la:

    Jaz sem pa vesela, da ima Golobič denar. Pred volitvami se mi ji zdel kar malo ubog, tako pameten, pa brez keša, to ne gre. Če ima milijon evrov, je to ravno prav. Človek na pravem mestu, z glavo in zaslužil ga je. Mnogi imajo več, pa si tega niso zaslužili. Milijon evrov ni veliko, če si bil pameten, na pravih, dobrih položajih, in kot je Golobič sam rekel, bil je kadrovik in strateški vodja Drnovškovega LDS-a, kar pomeni delati vse (od PR-ja po današnje, kar pomeni, da je moral razmišljati, kdaj, kako, zakaj se bodo odzivali, in to ni malo dela, predvsem je pa zahtevno delo, stresno in neprestano do …v bistvu je že to dovolj dela), in zato definitivno ni bil slabo plačan. Bil je človek, ki je razmišljal. Za to je bil po moje še premalo plačan. Od nekdaj, malih nog ga je pa zanimala tehnologija - to ni skrivnost, in če Ultra dobro dela in če produkt kupijo Japonci - super. In še, zakaj mene naj bi že brigalo, koliko ima Golobič, sploh je to neumno vprašanje, kot da ti bodo povedali. Tisti, ki so prišli do keša na nezakonit način, tega ne bodo nikoli razkrili, in da Finance pričakujejo, da bodo s takimi vprašanji kam prišle se motijo. Mislim pa, da bi bilo Kukovičevo fajn vprašat od kje ji tok keša, glede na to, da je slabo vodila podjetje, v katerem je bila, ali pa Dremlja, ki prikazuje na račun Mobitela, dobiček v skupini Telekom ali pa Mipovce in družino …, ki je poslala Mip (halo) v stečaj in še mnogo njih, ki so bili v zadnjem mandatu nepsosobni. Ultra je vsaj kaj delala in naredila, vsaj trudili so se, desnica je pa zadnja štiri leta premetavala deleže in v kovčkih, provizijah in nesposobnim prijateljem dajala delo (Petek v službi predsednika vlade Janše). Ampak nima veze, aja pa še Jelinčič, kako si on sploh kej upa rečt. Formulo ali nek recept je on kao prodal nekim Arabcem (on sploh ne ve, kako kemijska tehtnica zgleda), in taki težijo potem, pa se delajo pametne. Janša, ki je pa skozi Luko Koper v Reko prepeljeval nepregledane (ker je bila tako določeno, da je Sloveniji pripadla jurisdikcija nad tem delom -čisto slučajno btw.) ladje z orožjem, je pa lahko samo tiho in naj bo tako dober in vrne ta denar. Mogoče si lahko opere tudi vest, da niso bili z njegovim orožjem pobijani ljudje. Naj zaključim, vesela sem za Golobičev denar.

  • Sideralka je rekel/-la:

    Hotela sem rečt, da verjamem Golobiču, da ni hotel povedati za delež, ker bi ga preganjali, kao od kje mu, pa zihr prek vez, pa bla bla. Ultra je o.k. podjetje, vsi kdaj zaspimo, pa naredimo kaj slabše, ampak načeloma je to podjetje, ki se trudi razvijati tehnologijo in nabijati zdaj nekoga, ki dela, ljudje, obrnimo se k realnosti, vsi smo ljudje. Novinarji pa (Finance predvsem), če hočejo, kaj zvedeti, naj gredo po sledeh policije, po res umazanih poslih, ne pa da sedijo po pisarnah ali pa na kavah in sprašujejo politike, koliko imajo, in potem so zaradi svojega neopravljenega dela jezni na tistega, ki jim ni povedal vsega oz se jim zlagal. Halo. Ti mu pa verjameš. Fu.k off do your job. Če ga pa ne moreš, se pa vprašaj, zakaj ga ne moreš. Ker se eni spomnejo, kako bi na hitro lahko polnili strani - rumeno, in potem so zaradi tega še užaljeni - tuki rabijo Finance malo samorefleksije - ne pa da potem še Novkovič in Sovdatova branita isto kapitalistično logiko Financ, ki morata tudi verjetno branit svojega. Vse je ratalo preveč površno in prehitro.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    MEDEK pravi (16): ” Če se Golobič umakne iz politike, potem se jaz izselim iz Slovenije.”

    Obeta se nam torej dvojni dobiček.

    Znebili se bomo Golobiča in Medeka..

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Lažnjivi in pokvarjeni kljukec!

    Kaj pa oni milijoni eurov, ki so iz proračuna in iz bank po GOLOBIČEVI ZASLUGI PONIKNILI V ULTRI!

  • janez je rekel/-la:

    Ultra je šolski primer kako se krade.

  • ProPolis je rekel/-la:

    V eno sem prepričan: ta zgodba je začetek konca Janše.

  • Bount je rekel/-la:

    Propolis, se strinjam!

  • Emi je rekel/-la:

    Sideralka, dobro razmišljanje, čestitke!

  • helga je rekel/-la:

    Ah, ja pravim, da vsem, ki ste spet Janso privlekli notri, raje poglejte kdo vas v vasih vrstah izdaja. Pač kar je Golobič drugim kuhal, bo zdaj sam jedel in tako je pravilno.
    V politiki je laganje laganje, opravičljivo z dejanjem, to pa je odstop. Tako da Golobič počisti se da bo vsaj malo na nivoju slovenska politika…

  • helga je rekel/-la:

    Drugače pa kdo verjame, da se da milion evrov zbrat po vladnih kabinetih in tajništvih strank po zakoniti poti, se močno moti. S 1500-2000 neto plače? za 20 let po 2000e približno 480.000Evrov.
    Tako da verjetno si s stem ni mogel prislužit ravno miliona. Sicer pa ne vemo, morda je kje kaj prodal, kaj dobil. Ampak to je pa ze nov članek..

  • Amby je rekel/-la:

    “Toda v zakulisju se dogaja. Po naših informacijah že lobirata nekdanji predsednik Milan Kučan in ljubljanski župan Zoran Janković. To je namreč njuna izjemna priložnost, da se Janković zavihti na čelo Zaresa in postane tekmec Borutu Pahorju, potem ko se je Pahor nenadejano dolgoročno znebil tekmeca Golobiča.” - Če krmilo Zaresa prevzame Janković, potem bo Golobića zamenjal še večji lažnivec in skorumpiranec, ki je v 8 letih prišel do deleža Mercatorja v vrednosti 12,5 mio EUR! Ste se kdaj vprašali, kako mu je to uspelo?!?

  • luka je rekel/-la:

    upam, da gregor golobič prebira tele vaše poste in, da se odloči ostati v politiki..:)..takrat bom jaz od kosa zahteval, izvor vsega golobičevega premoženja, če me bo kos zavrnil, je inštanca musarjeva, če me musarjeva zavrne je inštanca ustavno sodišče!!! In verjemite, šel bom do konca!! Tudi na evropsko sodišče.
    To ni fakin cigu migu italjia!!!

  • Zbik je rekel/-la:

    Helga, ne muti. Tistega miliona enostavo ni nikjer. Ultra je nastala kot privatna firma z bagatelnim ustanoviteljskim kapitalom. Pred par leti so si jo direktorji “bratsko razdelili” na deleže, ne da bi sploh izdali delnice. To je javno znan podatek. Verjetno precej podobno kot desetisoče drugih firm. Če je kje kakšen problem, potem je v zakonodaji, ki to dovoljuje. Če pa misliš, da podjetje pripada “vsem zaposlenim”, potem to pomeni nadaljevanje “samoupravljanja z drugimi sredstvi”.

    Z drugimi besedami. Seveda lahko katerikoli partner zahteva, da ga izplačajo, sam pa odide in izgubi delež. Vprašanje je, koliko likvidnih sredstev Ultra ima in vprašanje je, kakšna bi bila zanje vzdržna dinamika izplačevanja.

  • obama je rekel/-la:

    Sideralka pravi: , dobiček v skupini Telekom ali pa Mipovce in družino …, ki je poslala Mip (halo) v stečaj in še mnogo njih, ki so bili v zadnjem mandatu nepsosobni

    ..familja Volk spada med nekdanje posvečence,ki so po Safti varianti v zamejstvu mnoga leta pred Janšo ekskluzivno prodajali Mipove izdelke in akumulirali bajne provizije .. blodiš brezzveze in se smešiš

  • Marko je rekel/-la:

    lucko, medek, sideralka, emi, vprasanje, bount.
    Ha,ha,ha.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Človek se je opravičil. Zame bi bilo to dovolj, če bi šlo le za laž in ne bi bil minister.

    Še bolj pa me moti to, kar omenja Helga. Kar sem že včeraj omenjal. Izvor premoženja??? Ampak tukaj se v Sloveniji vsaka zgodba konča, ker država se z izvorom premoženja ne ukvarja.

    @ProPolis: Zakaj bi ta zgodba bila začetek konca Janše?

  • MEFISTO je rekel/-la:

    In zakaj je ubogi Golobič moral lagati?

    Da je pozornost javnosti odvrnil od svojih uslug Ultri!

    Od vsake štruce kruha, ki sem si ga še lahko privoščil, sem moral plačati davek, da so lahko sanirali banke in da so se v proračunu ali paradržavnih skladih nabrala sredstva, ki jih je Golobič odplačno pod ugodnimi pogoji in neodplačno kanaliziral tudi v Ultro.

    Vam je sploh jasno, kako podjetniki brez političnega zaledja težko ali pa sploh ne pridejo do kreditov ali neodplačnih sredstev.

    Se sploh zavedate, koliko denarja je 21 milijonov Evrov, da o drugih sredstvih, ki so curljala v Ultro, ne govorimo.

  • helga je rekel/-la:

    @Zbik saj verjetno ne misliš, da družba toliko zrasla. Gotovo je mogel dat notri začetni kapital najmanj, in kasneje vlagat. Se pa strinjam, da Golobič res nima miliona na računu, pač pa da to je vrednost deleža.
    Mislim, da jaz tega ne bom raziskovala. Saj sem rekla, da je to tem drugega članka, ko bodo to raziskali in navsezadnje sodišče, če je res kaj na tem. Do takrat pa še vedno velja, da si lahko le mislimo, kaj in kako je počel.
    Ta odg. je bil predvsem na odziv nekaterih, ki so dejali, da se je ta denar 1m prislužil s trdim delom v kabinetih itd. Ni možno, da v 20letih v sloveniji s fukcijo političnega uradnika zaslužiš milion e. Lahko pa zaslužiš, če si kaj zihrtaš tako mimo vrste. Kar pa ne pomeni, da je Golobič to delal ali ni delal. Ne vem, verjetno bo to kdo drug preiskoval kot jaz. To je zgolj moje mnenje…

  • Neja je rekel/-la:

    Neja pravi:
    4. junij, 2009 ob 8:56
    Dobra situacija, da vsak poskuša dobiti svoje: politični nasprotniki, da ga sramotijo, se ga znebijo /znebijo nevarnosti, da se razkrivajo njihovi umazani posli/; novinarji, da /zaradi lastne prizadetosti, ker jim je zamolčal ali zaradi pripadnosti JJ ali medsebojnega rivalstva/ senzacionalistično pretiravajo; politični partnerji, da odškrnejo več naklonjenosti volivcev zase; pisci tukaj, da sproščajo svoje agresivne impulze; in gladiatorsko občinstvo, da dobi vsaj iger, če že kruha ne.
    GG je pameten človek. Gotovo je vedel, da bo lastništvo 1X prišlo na dan. Gotovo se je zavestno zaradi razlogov odločil, da ga ne bo javno razglašal. Gotovo se ni vrnil v politiko samo zaradi lastnih interesov. Gotovo je vedel, da gredo nasprotniki “preko trupel”. Gotovo ne bi očital drugim, kar bi sam počel v smislu “držite tatu”. Mislim, da ga toliko le poznam. Če se bo dokazalo, da se motim….
    Odstopiti? Da bi dokazal svojo načelno držo? Ali to odtehta vse pozitivno, kar bi lahko naredil, če ostane kot minister in predsednik stranke? Mislim, da je za Slovence bolje, če ostane!

  • ProPolis je rekel/-la:

    @Krucefiks: Zakaj? Zato ker se pravkar zelo spremenjajo pravila političnih iger pri nas. Resda močno dvomim v dolgoročne dobrobiti tega dogajanja za slovensko politiko (in družbo), saj tip in stereotip politika v zahodnem svetu ne odstopa kaj prida od aktualnih Janše, Golobiča, Jelinčiča, predvsem pa mnogih bolj skritih političnih pijavk, in se torej ob taki big picture težko kaj spremeni na dolgi rok, kratkoročno, za nekaj let, pa bo najbrž tole pri nas kar manjša katarza. Pa kar koli bo že Golobič zdaj naredil (ob predpostavki, da so bistveni elementi zgodbe zdaj razkriti): če bo odstopil, je to tudi izreden pritisk na druge politike, po definiciji lažnive, če ostane, pa bo moral s svojim delom iz dneva v dan trdo dokazovati, da je vreden tega, da ostane politik. In to bo lahko dokazoval le tako, da bo stopal na prste vsem nepravilnostim politikov, gospodarstvenikov,…, ne pa hodil v korak z njimi. Janša, ki je bil doslej bolj ali manj varno skrit v nedrji lažnive in neetične in koruptivne slovenske politike, prvega ali pa drugega kot politik ne bo preživel.

  • Matej je rekel/-la:

    Golobič pa res zna parirati Janši ja! Še posebaj zdaj, ko mu je za laži kriv Janša! Golobijak vse kar zna povedat je, da je za vse Janša kriv! To pa je pariranje! Vsaka mu čast! Direkt za oskarja!

  • Matej je rekel/-la:

    In da še naprej goniš, da naj Golobič ostane v politiki, moreš pa tudi met luknjo v možganih! Dajte malo kri, vodo, blato preverit!

  • krucefiks je rekel/-la:

    Zanimivo, da vidiš v tem tolikšen pomen. Sam sem prepričan, da bo zgodba v roku nekaj dni potihnila in da se bomo odslej nanjo spominjali le v debatah z desničarji.:)

    Edini možni negativni učinek te zgodbe na Janšo vidim v sledeči potencialni situaciji. V kolikor so zgodbo plasirali iz Janševega tabora in Golobič to ve, bi potemtakem znale naplaviti kakšne informacije o Janši. Ob precej “če”- jih.

  • B.G. je rekel/-la:

    Mislim, da je za Slovence bolje, če ostane!
    Bojmo se tistih, ki lažejo in te gladajo v oči. Ko pa jih dobijo na laži pa ne priznajo.
    Se spomnite kupčkanja Janša, Šrota in Bavčarja. Dva priznata, eden ne.

  • J.S.Mill je rekel/-la:

    Ljudje se obremenjujejo s tisoč in eno stvarjo; kako je nekdo prišel do premoženja, kako veliko je to premoženje, je prišel do nečesa prepoceni, prelahko, … itd. Sam ne vem, a bo kdo od teh ljudi lažje spal ponoči, če se vse, kar trdijo izkaže za resnico? Ali ti ljudje potrebujejo, da jim nekdo reče: res je, prav imate? V Sloveniji so obstajale in obstajajo packarije, posli, za katere javnost niti ne ve in je vprašanje, če jih bo sploh kdaj izvedela. Če se gre zanašati na temeljitost raziskovalnega novinarstva v Sloveniji, je skoraj sigurno, da bomo v temi do dejanskega priznanja tistih, ki so packarije naredili. Takrat, bodo pa tudi sloni leteli….Določen del populacije in pa novinarji so pa kot pobesnele živali in delujejo po sistemu: beat him while he’s down. Kakšna družba postajamo ljudje….?….se kdo to vpraša?
    Ne želim braniti nikogar. Prav tako nimam posebne afinitete do pričujočega dogajanja. Verjamem pa, da nič od tega, kar se dogaja zadnji čas v Sloveniji (ne samo to zadnje) ni prav. Marsikaj je narobe. Dejstvo pa verjamem, da ostaja, da nikakršen insciniran medijski linč ne bo popravil stvari, ki v tej državi ne štimajo. Če boste vsi, ki ste tako zadovoljni s tem, da je ti. “veliki G” padel, poslej imeli boljše storitve v javnem zdravstvu, če boste dobili na bankah odobrene kredite, ki jih poprej niste dobili, če boste deležni bolj odzivne državne oz. javne uprave, če se vam bo zaradi tega gmotni položaj izboljšal, če boste zaradi tega dobili službo, rešili zakon, izboljšali odnose s svojimi bližnjimi ipd., je to lahko zgolj pozitivno. Vendar močno dvomim, da bo temu tako.
    Sam ocenjujem, da se z zadnjim dogajanjem kalna voda v slovenski politiki ni nič bolj zbistrila. Prej obratno. Želim si, da bi to videl in se tega zavedali tudi tisti, ki “papate” tovrsten junk, ki dejansko ne pomeni ničesar. Ne prispeva k ničemur in za svojo posledico nima nič drugega kot to, da bodo druge stranke verjetno dobile kakšnega poslanca ali poslanko več na volitvah v EP, kot bi ga sicer. Zaradi večje zastopanosti SDSovcev, ali SDjevcev, LDSovcev v EP pa sam ne bom nič kaj bolje spal in verjamem, da moja država ne bo nič bolje funkcionirala kot je doslej. Pa lep pozdrav pljuvači.

  • Bralka je rekel/-la:

    Do neke mere razumem, da je Gregor Golobič želel zaščitit zelo uspešno gospodarsko družbo. Njegovo solastništvo bi verjetno kanal(izacijs)ko novinarstvo prevozlalo do točke, ko bi lahko padel poslovni ugled te družbe (ki ima lepe rezultate, o čemer se lahko vsak prepriča, če plača izpis pri Ajpesu). Ker je pri nas tako, da se težko prenese, da je kdo uspešen in ga je treba na vsak način zatolči.
    Ne razumem pa, zakaj Gregor Golobič ni, v trenutku, ko je prenehal službovati tam in ko je nastopil v kampanji, zakaj ni tega nesrečnega manjšinskega deleža prenesel na svojo soprogo. Premoženje, ki je ustvarjeno v času trajanja zakonske zveze, je itak nekaj, kar se obravnava kot skupno (in se v primeru razveze razdeli). In še lahko bi zadevo genialno odpeljal v stilu: dokler sem bil tam v službi, sem tako, kot ostal menedžment počel korporacijsko logične korake. Zdaj sem se pa vrnil v politiko in bo te deleže lepo upravljala moja žena, ker jaz itak verjamem v sposobnost žensk in ženskam je treba dati več priložnosti. A je to pomanjkanje kilometrine v poslovnem svetu ali pa so bile na delu lačne okice, ki so želele i ovce i novce naenkrat…., kdo bi ga vedel? Škoda, da je Gregorju na tem olupku pogoltnosti spodrsnilo. Je pa dobro, da se je opravičil. V tem je prvi.
    Sicer bo pa najbrž nova ministrica za znanost Cveta Oražem, Gregor bo šel pa nazaj v parlament.

  • lala je rekel/-la:

    Ah dejte no folk, živim v kraju kjer je en kup uspešnih podjetnikov,in bogatih ljudi, ki so uspeli na svoje in zato jim nihče ni fouš, poznam pa tudi LDSovga direktorja, ki je v 90ih razfukal par dobrih firm in od tega še danes bogato živi, sicer je precej jamral glede denarja, ko je lds zgubila oblast, no danes se vozi v novem avdiju, in GG in Kučko sta za njega boga, toliko o poštenosti LDSa in njihovih ljudi!!!

  • konec je rekel/-la:

    Za Slovenijo bi bilo najboljše, če bi ta golazen za vedno odšla iz prizorišča ampak glede na kulturno okolje je zares nemogoče.

  • Zbik je rekel/-la:

    Konc, pa nase ne pozabi!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Moje sožalje, oboževalci in zagovorniki Golobiča.

    Pričakujem, do boste skupaj z njim mrknili tudi vi.

    BRALKA, lahko je biti uspešen, če imaš Golobiča z vsemi njegovimi vzvodi, ki odpirajo vrata do državnega kapitala, ki ga ustvarjamo vsi davkoplačevalci.

  • jo je rekel/-la:

    summa summarum = clani stranke ZARES so laznivci !!!!

  • konec je rekel/-la:

    Srčno upam, da se bo Zares še utrdila na volitvah……………..tako bo še enkrat dokazano , da je politično-kulturni moralni nivo na zelo nizki ravni.

  • luka je rekel/-la:

    ko srakič napiše;Lažnivi kljukec je to OK
    ko luka napiše;Lažnivi kljukec so to nebuloze…

    :)

  • lucko je rekel/-la:

    Jah ampak recite kar koli hocete cez rdece direktorje. Oni so podjetja ustvarili, stiriletna rumeno modra vladavina pa jih je unicila v 4 letih. To je razlika…

  • lampijon je rekel/-la:

    Seveda je tako ali drugače sporno, kar je oz. česar ni naredil in zdaj bo pač moral prevzeti odgovornost za to. Moraš pa imeti tudi določeno širino, da stopiš pred javnost, priznaš napake in se opravičiš. Tega marsikdo ni sposoben. Recimo tisti črv JJ, ki se, vsakič ko mu zagusti, skrije v svojo luknjo da nevihta mine. Da o njegovih strankarskih kompanjonih, ki ne premorejo niti kančka kritične samorefleksije sploh ne govorimo. Velja tudi za druge posameznike/stranke, da ne bo kdo mislil, da leti samo na desnico. In podobno je z nekaterimi komentatorji na teh forumih, ki so očitno iz istih “družin”. Ja, pravilna (in pravočasna) vzgoja je zelo pomembna…

  • luka je rekel/-la:

    Še enkrat za vse kanarčke, ki ne razumejo:

    Od kje mu delež?

    Če ga je pridobil šele leta 2006 je moral vplačati kapital, ki ga je po ocenah financ in po moji oceni po metodi diskontiranja moralo biti za cca 1 mio evrov.
    Ali pa so mu ga podarili za dosedanje usluge podjetju, ker je rihtal posle z državo, državnimi podjetji, MOLom itd…

    V vsakem primeru, se potrebuje obrazložitev. In v obeh primerih vidim precej poseldic!!!!!

    Kanarčki je to pretežko za razumeti?

    PS.
    Moji tastari; oba; imata podobno plačo, 3k na mesec kot golobič, pa na bančnem računu nimamo odvečnega milijončka, ki bi ga lahko investirali v deleže…:) Samo v razmislek…

  • B.G. je rekel/-la:

    Tisti, ki uperja prst v druge, ima uperjene tri prste proti sebi. Poizkusite!
    Ali vam to kaj pove?

  • lala je rekel/-la:

    Ah dejte no kaj so pa uničili ali prodali, morate se sprijaznit, prodali so tisto kar prej LDS še ni prodal ali pa uničil, in vam garantiram, da je to kar se je prodalo v zadnjih 4 letih veliko manjši delež, kot tisto prej v času tranzicije in prihvatizacije, ki sta jo vodila LDS in Združena lista!!!

  • luka je rekel/-la:

    lala; LDS in SD se nista mogla zediniti komu bodo pripadli gigantje!!! kle je keč:::::ČČČ:)

  • MarkoNi je rekel/-la:

    Luka, kaj tebi ni jasno? Mislim da je celo na tiskovki eden od novinarjev navedel, koliko je bil GG-jev ustanovitveni delež. Skozi delovanje Ultre se je povzpel na cca. 1 mio €. Tvoj ati pa mami pa svoj keš dasta v nogavico ali pa ga skurite za počitnice - ne investirata ga v high-tech firmo, ki posluje z japonskim telekomom, kenede?

  • konec je rekel/-la:

    # lucko pravi:
    4. junij, 2009 ob 12:41

    Jah ampak recite kar koli hocete cez rdece direktorje. Oni so podjetja ustvarili, stiriletna rumeno modra vladavina pa jih je unicila v 4 letih. To je razlika…

    ha, ha, ha ….vsak verjame to kar hoče verjeti

  • luka je rekel/-la:

    markoNI; 2006 je bil njegov ustanovitveni delež v UltriSUM; Torej podjetja, ki je lastnik Ultre, se pravi, da so ultro sum ustanovili samo za golobiča, da so mu za minimalni vložek lahko “prodali” 10 %…
    kej teb ni jasno?
    jest številke nisem slišal, če si jo ti mi povej kolikšna je bila, in na katrei minuti se nahaja…

    PS
    Mi imamo raje delnice in nepremičnine…

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    Kralj slovenskih LUCIFERJEV;STALINISTOV IN LAŽNO LAŽNIH ultra boljševikov je dobil kar si je že zdavnaj prislužil:POLITIČEN RAZPADAJOČI KADAVER in smrdljivi kruhoborec .Sodba slovenskega ljudstva bo neizprosna :politična takojšnja smrt in ideološka upepelitev.Bravo pokončni novinarji, bravo dobronamerni informatorji, bravo vodja sinočnje oddaje v ODMEVIH:-Hkrati z luciferjevo politično smrtjo bo odšla med staro ropotijo tudi luciferjeva skrupulozna strančica in vsi njeni apologeti, Ganter, krebsova in njegovi zvesti sateliti in konvertiti.Užitek je neizmeren.

  • B.G. je rekel/-la:

    Tisti, ki uperja prst v druge, ima uperjene tri prste proti sebi.

  • janez je rekel/-la:

    Če bi kaj takega naredil Janša bi že gorel na grmadi. Ampak ker je gregor le gregor je treba paziti

  • obama je rekel/-la:

    janez pravi:

    4. junij, 2009 ob 13:30
    Če bi kaj takega naredil Janša bi že gorel na grmadi. Ampak ker je gregor le gregor je treba paziti

    prvoklasni politiki seveda takega pocarskega flopa ne bi naredili.Golobič je pač neki “medisjko naduvan kao prvoklasni politik”,v resnici pa je na rangu kakšnega Mirka Bandlja.
    Taka “prvoklasna politika” sta še župan Solatić in megakomisar Potočnik

  • mistique je rekel/-la:

    Houston…they have got a problem…majkemi…

  • lucko je rekel/-la:

    @konec:

    Primer, ki ga ne mores zanikati je Interevropa…

  • roman je rekel/-la:

    Že Golobičevo sprehajanje iz politike(LDS) v Ultro in nazaj v politiko daje sum da je firma imela prednost pri naročilih in da ima Golobič delež v tej firmi.Da pa je GG tako nadut da je mislil da tega ne bo nihče preverjal je pa neverjetno!!!
    aja,že vem zakaj-ker je računal na pozabljivost in naivnost volilcev!

  • zz je rekel/-la:

    Ja že star slovenski pregovor pravi: KDOR DRUGEMU JAMO KOPLEJ SAM VANJO PADE.

  • whatever je rekel/-la:

    Janša je kupil delež v Ultri in ga na skrivaj prepisal na GG. Baraba! Pa slabo vreme je tudi Janša naročil! Dajmo ustavit tega Janšo!!!

  • asd je rekel/-la:

    če golobič ni mogel predvideti, da ga bodo enkrat v eni od mnogih predvolilnih kampanj ujeli na tej laži, in da bo to ultri to še bolj škodilo, je že zaradi tega bumbar. rop je enkrat prav povedal: nikoli se ne smeš zlagati, ker te bodo dobili. zgleda da je rop vseeno bolj pameten kot golobič. :-)

  • Šala dneva je rekel/-la:

    Zakaj Golobič ne nastopa v Trenutku resnice????

    Ker bi Jonasu skuril detektor laži.

    :-)))))))))

    Pojočo travico za leto 2009 prejme……. GG. :-))))))))))))

  • luka je rekel/-la:

    na dan prihajajo nove razsežnosti; utra bo delala nove študentske “kartice”…:)

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Ob takih ministrih, kot je Taubi, Pahor ne potrebuje drugih sovražnikov.

  • Jana je rekel/-la:

    Kako prozorna vojaška disciplina pehote ubogih vojaških strank, ki imata
    celo enaki prvi črki. Bo pa združitev lažja, če se G. umakne. Upam pa, da
    se ne bo. Predstava SLO pod poveljstvom JJ in BP (aja potem seveda BP
    tudi hitro odpade), je strah vzbujajoča.

  • MIHA je rekel/-la:

    Množično medijsko posilstvo z blagoslovom SDS in SD (kakopak - 2+10). Pakt o nenapadanju? Seveda - Garant za to, da si razdeliš vse in prikriješ totalno politično pridobitništvo in resnično uzurpacijo kapitala (ne svojega ampak tujega in davkopklačevalskega)! Mediji (lastništva???) so seveda podložno tiho! Moteč faktor? Zares! Grega Golobič! Uniči psa, je zamolčal SVOJO majhno kost. Grrr. Malček masovne psihologije za psihiatrijo in napihni v neslutene višave! In rezultat - znebiš se edinega, ki lahko še posega med razdelitev celotnega vojnega plena. Ali ste res tako retardirani, da ne vidite nič! Sledi vodji in dobiš - en rajh, en človek, en vodja! Upam, da Zares in Gregor vzdržijo in ostanejo zadnji kamen spotike slovenski politični in novinarski mafiji! Nismo vsi slepi in gluhi!

  • jelko je rekel/-la:

    Tak primitivizem, da se ti zmegli! Golobič ne sme odstopiti.

  • roman je rekel/-la:

    nekateri tako dobro vidijo in razumejo da so nasedli Golobičevi neznosni ultralahkosti laganja!

  • Kaktus je rekel/-la:

    Sarkič malo pod nivojem tokrat!

  • luka je rekel/-la:

    ooooooooooooooo gregi is going down, way down…

    nove in nove lastniške povezave se pojavljajo!!!!!!

  • konec je rekel/-la:

    Ko sem pravil , da se Golubić laže tako trdim, da je rdeči kos vse lepo uredil….ključa ni bilo mogoče najti v prejšnjih dneh…ha, ha, ha.
    Udbomafija rules.

  • LAŽ POD ORANŽNO ZVEZDO je rekel/-la:

    @KONEC Pretekla noč je bila “Noč vročih faxov”. :)

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Ta “pravočasna” prijava je na moč sumljiva!

  • Tona je rekel/-la:

    Gregor ne se dat rumenčkim.Tisti,ki pa radi enoumje pa naj volijo jj.pa barbiko in versačiko.
    Pa še bombaša jelkota zraven.

  • Korošc je rekel/-la:

    Vse lepo in prav. Naredil je napako (čeprav mi še zdaj vse ni jasno - o njegovem deležu smo pa ja navadni državljani vedeli že pred volitvami in mislim, da se drugače tega nikdar ni skrivalo)… Pa pustmo to…

    Opravičil se je - in priznal zmoto. Tukaj mu moramo čestitati - redkokateri politik se opraviči za svojo napako… Redkokateri državljan se opraviči… A vseeno mislim, da bi moral že takrat povedati resnico.

    Zame je Gregor svetla točka politike, že samo zaradi njegove najboljše retorike ter njegovega znanja, kaj politika je. Kot minister se mora dokazati v svojem resorju in z delom, ne z svojimi lastništvi… Ne vem, zakaj bi odstopil oz. če že, naj zaradi svojega jaza in ne zaradi javnosti, ki se zdaj veselo hrani s storjeno napako…

    Ne vem… A gremo malo pisat o ostalih politikih, njihovih deležih in njihovem poštenju? :D Lahko začnem počasi pisat…

    Drugače pa - dejmo se zbudit - kriza prihaja čez dobre tri mesece v našo ljubo Slovenijo… Djmo skupaj stopit in naredit vse - z vsemi svojimi politiki in močni - da jo bomo prebrodili!

  • luka je rekel/-la:

    korošec; piši za kogar veš….

    drgač pa pejd golobiču eno svečko prižgat…ker je zopet lagal in zavajal, ter tudi goljufal….

    cirkusantje

  • ZaHEC je rekel/-la:

    Dva ta kratka:

    1. Pride Gregijeva mama z roditeljskega sestanka in nahruli malega Gregija: “Zakaj, hudičam, mi nisi povedal da imaš fiziko popravca in boš cepnil?” In mali Gregi s solzami v očeh odvrne: “Veš mami sem naredil napako, ker ti nisem povedal za to. Sam vedi, da te imam jaz rad in sem naredil to sam zate. Prišparal sem ti stres.”

    2. Gregi se zjutraj zbudi in začne težit mami: “Mami, jaz ne grem več v šolo, ne grem in ne grem. Vsi me zezajo.” In mama odgovori: “Veš, Gregi, da moraš v šolo, saj si ja minister za šolstvo”.

  • Jaka je rekel/-la:

    Ma saj niste normalni. Pa kdo vas plačuje. JJ, BP? Gregor, ne se dat, pa te nimam najbolj rad! Pa te mam vedno bolj, ko te nabadajo!

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Jaka, lepo da imaš rad Gregorja.

    Bo Gregor pokazal svojo davčno napoved in tako dokazal, da je svoj družbeni delež v Ultri Sum priglasil davčni upravi?

  • roman je rekel/-la:

    Mentor zadnjih volitev Jankovič še vedno ni komentiral dejanj kolega Golobiča,tudi ni potrebno ,mu je raje zrihtala mestna občina velik posel!

  • Mitja je rekel/-la:

    Bolani ste, da ste še vedno na tem forumu. Kdo vam plačuje nočno delo? he he
    Jaz si ga plačujem sam in dodam da podpiram Gregorja, ker tole je pa višek.

  • whatever je rekel/-la:

    @Mitja: “Bolani ste, da ste še vedno na tem forumu. Kdo vam plačuje nočno delo? he he
    Jaz si ga plačujem sam in dodam da podpiram Gregorja, ker tole je pa višek.”

    kobajagi prvi anti-tajkun v državi se zlaže za miljone in mi bi morali spat, al kako?! ja ti si pa prava umetnina. res, priceless.

  • medek je rekel/-la:

    Zaradi slabe naložbe Petrola, ki je za nakup 32,6-odstotnega deleža v Istrabenzu namenil kar 186 milijonov evrov in je bil ta včeraj vreden le še 58 milijonov evrov, Petrolov delež pa vsega 19 milijonov evrov, se bo nadzorni svet Petrola najbrž na svoji seji v ponedeljek odločal o razrešitvi celotne uprave Petrola.
    http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042272099

  • Nogavička je rekel/-la:

    Ne pozabiti na najbolj poštenega in predsednika nekdanje najboljše vlade ter edine zveličavne stranke JJja; Blairov svetilnik je sicer najbolj otročja fora na katero se je pustil ujeti, ampak tistole pogovarjanje s Sanaderjem pred volitvami 2004 vsem na očeh je pa sramotno, če ne celo kriminalno.

    To da je pa ta pogovor tajil do onemoglosti, kaže pa res na neuravnovešeno persono … ne spominjam se, da bi se za to, da je bil z materialnimi dokazi ujet na laži, kdaj opravičil, če ne za drugega za slab vzgled, ki ga je posredoval javnosti kot predsednik vlade, tudi nekih pojasnil s tem polomom v zvezi ni bilo slišati; pač v naslednjem trenutku spin s katerim je preusmeril pozornost na tiste, ki so ga na laži ujeli. V Sovo je poslal vladno komisijo za nadzor dobrega imena posvečenega firerja … od tam tudi vse jebe s fotokopircem.

    Torej, ne samo, da je lagal, in po tem ko je bil na laži ujet in se za to ni opravičil, pojasnil ni niti zakaj se je moral pogovarjati s Sanaderjem … res da sta na evropskem nivoju v isti stranki, ampak njuni vlogi sta nekoliko bolj kompleksne narave.

    Enake vatle za vse, JJ in njegova (bleda) senca BP. GG in Türk, kot predstavnika nečesa drugačnega od vajine domene, sta vajinim načrtom prevelika cokla, zgleda tkole na počez.

  • konec je rekel/-la:

    Korošc pravi:
    4. junij, 2009 ob 20:30

    Opravičil se je - in priznal zmoto. Tukaj mu moramo čestitati -

    CELO ČESTITAT????
    Ne moreš verjeti a je vse res….

  • nikanovak je rekel/-la:

    Besede so odveč:

    http://www.youtube.com/watch?v=qNbwUQ3z9EA

  • whatever je rekel/-la:

    @ Nogavička ja GG ima miljone ker se je JJ kao pogovarjal s Sanadarjem, obresti pa je dobival ker je JJ prepisal Blairov govor. to da mokra-žnabla pa laži ne obsodi ali pa se vsaj ne distancira od takega ravnanja je pa res višek. generalni sekretar OZN my ass! so že vedli zakaj so se ga losali…

    zdej pa nogavička hitro na drevo jokat

  • Mamicoti je rekel/-la:

    Jaz sem pa mislo da ma več :)

  • kaktus je rekel/-la:

    TOKRAT PRAVI KAKTUS !
    Če bi Golobiča na “Odmevih”novinar BRATOŽ vprašal , kako je kaj z njegovo lepo sestrično Pipanovo Gordano, bi mu obsedeno odgovoril z Janševo ” uržohjo” ! Temu se reče drugače na Štajerskem, da se mu po malem plete ! Zadji odstavek bom zapisal, kako se da prihraniti več miljonov evrov bogastva, če je v “ULTRI” delal za borih dva tisoč (2000), EVRČKOV, to je sam izustil pred kamerami !
    PARKLJEVKA RAZSAJA TUDI MED ZARES-ovci, KONJEDERCI KJE STE !

  • Fonzi je rekel/-la:

    Še vseeno ima manj kot dobro znani prekupčevalec z orožjem…

  • florian je rekel/-la:

    Star slovenski pregovor pravi : KDOR LAŽE - TA KRADE……

  • konec je rekel/-la:

    # Mamicoti pravi:
    5. junij, 2009 ob 13:51

    Jaz sem pa mislo da ma več :)

    Ne skrbi, ima gotovo precej več….. a to je ta prava skrivnost..

  • medek je rekel/-la:

    Ja, kdo tukaj od komentatorjev laže? A se bo kdo opravičil :)