3. junij, 2009 | Jani Sever

Ultra afera

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Zares neprijetno. Gregor Golobič je solastnik Ultre. To je sicer menda prijavil Kosovi komisiji, ni pa tega razkril medijem, ker ga o tem niso spraševali. Tak je zaenkrat zaključek afere, ki se je začela nekje povsem drugje in bo, kot kaže, še nekaj časa z nami.

Začelo se je z anonimkami in napačnimi podatki. Celo iz NLB je pricurljalo. Tajkunski krediti Ultre, ki naj bi bili nezavarovani, so šli v desetine milijonov evrov. Potem se je pokazalo, da vse to ne drži. Zadeva je postajala že nekoliko zoprna. So mediji res tako zelo zgrešili? Se bodo morali zdaj opravičiti? Bodo padale tožbe? Ali pa bo afera enostavno potihnila še pred evrovolitvami, ki itak tako malo zanimajo volilno telo, da se zaradi njih ne splača pretirano razburjati. No, evrovolitve so kot kaže vseeno precej pomembne. Pomemben pa je tudi Zares.

Ko se torej pokazalo, da obtožbe iz anonimk, ki so bile sicer najprej objavljene in šele potem preverjane, niso resnične, je zgodba dobila nek povsem drug spin. O obtožbah se ni več govorilo. Namesto tega nas je presenetila šokantna novica. Predsednik Zares je solastnik podjetja, ki ima v lasti 70 odstotkov Ultre. Novica dneva je glasno odmevala. Toliko bolj zaradi tega, ker Golobič tega lastništva ni navedel, ko naj bi ga po njem spraševali. Odgovor, zakaj tega ni storil, je enostaven. Spraševali so ga po delnicah. Podjetje, katerega solastnik je, pa enostavno ni delniško podjetje.

Izgovor ali ne? To niti ni pomembno. Na koncu edina točka afere, ki še ni do konca razčiščena, ostaja, ali je Golobič svoje lastništvo prijavil Kosovi komisiji. Sam pravi, da je to storil in najbrž ni mogoče, da bi se zlagal, saj je dejstvo preveč lahko preverljivo. O zadevi naj bi itak danes spregovoril tudi Drago Kos. In potem bi bilo zgodbe lahko bolj ali manj konec. Kar se skoraj zagotovo ne bo zgodilo. Vsaj dva razloga sta, zaradi katerih lahko sklepamo, da bo imela afera dolg rep. Očitki o skrivanju premoženja ne bodo kar tako potihnili, hkrati pa je v zadevo že vpletena tudi vladna koalicija.

Golobič je glede na njegove odgovore v intervjuju na Vesti prepričan, da sta SDS in SD tokrat delovali precej usklajeno. Kar bi bila vsekakor zelo mogočna, četudi neformalna koalicija. In prav to je eden od pomembnejših poudarkov afere Ultra. Predsednik Zares govori o sopotnikih koalicije, ki so dobro delali s prejšnjo vlado in o tem, da je najboljši zaveznik Boruta Pahorja proti ljudem, ki se večinoma “lepijo vedno na največjo vladno stranko”. Vse to seveda dodatno zapleta že tako ne ravno idilične odnose v vladi in zahteva razčiščevanje.

Kakšni bodo učinki afere je zato zelo težko napovedovati. Je samo še en kamenček v razpadanju vladne koalicije še pred koncem mandata, ki ga napoveduje Janez Janša? Bo lahko resno škodovala rezultatu Zares na evrovolitvah? To zaenkrat ni povsem jasno. Nekoliko bolj zanesljivo je mogoče napovedovati, da bodo akcije Zares, ki je v vladi doslej delovala skorajda kot nekakšna opozicija, v javnosti vsaj za nekaj časa izgubile del svojega naboja. Čeprav je tudi to v veliki meri odvisno od same politike stranke in njenih predstavnikov.

Gregor Golobič je naredil napako. Le zakaj se ni hvalil s svojim lastništvom v Ultri? Menda gre za uspešno podjetje. To bi bilo lahko pravzaprav predvsem simpatično. Ne glede na to, koliko poslov je doslej opravilo s slovenskimi državnimi podjetji. To Ultri sicer jemlje nekaj “boscarolovskega” blišča. A uspešnih podjetij nikoli nikjer ni preveč. Le zakaj Golobič tega, da je solastnik enega takšnih podjetij, ni razkril? Na TVS ali v reviji Menedžer. Vprašanja to od njega res niso terjala. Vendar ne bi bilo nič narobe. Javnost takšne stvari hoče in mora vedeti.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
196 x komentirano
  • janez je rekel/-la:

    Sever a si cepec ali pa nečeš razumeti fant je pripravljal posle za svojo firmo torej sam sebi je hotel dodeljevati denar in normalno je da ni mogel javno povedati da je on lastnik.

  • necnec je rekel/-la:

    Zelo prizanesljiv članek v stilu “pa saj ni tako hudo”, saj je prijavil Kosovi komisiji. Namig, mogoče bi bilo v članku treba omenit, da je Ultra pred kratkim dobila posel pri Mestni občini Ljubljana v vrednosti 3,6 milijona evrov, in da si Golobič krčevito prizadeva za prenos področja telekomunikacij pod svoje ministrstvo (hm, le zakaj?). Skratka, Golobič je pošten in ne laže. Jani, očitno (nas) imaš bralce Vesti za intelektualne pešce. Lol!

  • butalec je rekel/-la:

    Veliki manipulator JJ je v svojem stilu zopet izvedel eno svojih akcij. Skozi široko odprta vrata je vkorakal v prostor , zabrisal svoj drek v ventilator in se umaknil , ter za seboj zaklenil vrata. Razplet med usranimi ga niti več ne zanima, on je svoje dosegel.

  • ProPolis je rekel/-la:

    Na tako razkritje se že celo večnost čaka v zvezi z Janšo in osamosvojiteljskim orožarstvom. Morda smo zaradi tega z Golobičem sedaj lep korak bližje tudi Janši. Kajti ko vrana vrani izkljuje oči, se etika igre zelo spremeni …

    Se mi pa vedno postavlja vprašanje, od kje vsem tem fantom denar. Javne plače niso ne vem kaj, biznismeni nikoli niso bili kaki resni, s certifikatsko dediščino si je kdo že opomogel, a ne obogatel, da bi bili kaki veliki denacionalizacijski uspešneži ali potomci bogatunov mi tudi ni znano, … skratka, od kje?

  • luka je rekel/-la:

    sever, nared si printscreen tvoje strani in jo pokaži branjevki na tržnici, pa jo vprašaj od katere stranke je ta web pejđ…:)

  • desperado je rekel/-la:

    Sever a lepiš flajštre? Kaj ta pizdun lahko dobiva kredite ma lepe oči in sklepa posle z državnimi firmami in jankovičem obenem se pa kurči o transparentnosti - le zakaj si je navlekel telekom siol pošto in mobitel ? HALO

    Kdo pravi da so krediti čisti ??? Kje si to videl ??? Zakaj ultra ne pokaže dokazov o kreditih in žuga banki naj pokaže ( med vrsticami če si upa )

    Ta seronja lažnivi naj odstopi in naj spizdi že 2x iz politike ampak tokrta 4 EVER

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    @luka, ne bom branil Janija, ampak navedel le eno in edino dejstvo: Vest je nastala leta 2006, ko je stranka Zares še skakala iz jajca v jajce znotraj stranke LDS!!! Oranžna barva je bila naša izvirna ideja, ti pa si lahko vesel in ponosen, da lahko pišeš svoje nebuloze po naši oranžni spletni strani…

  • ...POD ORANŽNO ZVEZDO je rekel/-la:

    Napisano kot “mora” biti !!! ;)

  • Nogavička je rekel/-la:

    “Javnost takšne stvari hoče in mora vedeti” ???

    Po vsem do zdaj znanem, vključno s Kosovo izjavo, bi rekel da kakor kdo je ta javnost. Povprečni bralec Lady in Slovenskih novic … ter Demokracije in Reporterja nenazadnje, že mogoče. Mene bolj zanima, ali so nadzorne inštitucije odigrale svojo vlogo. Denarja mu pa nisem fouš.

    Še bolj me pa zabava misel na ProPolisevo razmišljanje: če je Golobič cokla pri partnerstvu med SDS in SD, potem si prvi zasluži mojo pohvalo za konstruktivno držo.

    Zanimivo bo gledati razvoj dogodkov, saj brez sankcij takale pritlehne packarije ne grejo mimo; pa ne mislim na tožbe ipd. To je za mevže. Odziv volilcev in predvsem članov stranke bo pomenljiv ;) Jjevi to razumejo kot način izvirnega pristopa zajebavanja vseh po spisku, Pahorjevi, bi rekel, malo manj. Humor je hecna stvar.

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    @8, ste pa res smešni…

  • Zbik je rekel/-la:

    Jani, malo prelahkotno je napisati

    Jani Sever> Odgovor, zakaj tega ni storil, je enostaven. Spraševali so ga po delnicah.

    Potem ko je v

    http://www.scribd.com/doc/11600615/wwwvestsi-Borut-Miklavcic-premozenje-ministra-2

    objavljena Mekinova prošnja po informacijah (samo pri Miklavčiču so obljavljena tudi vprašan ja, ker je bil to neki pdf), namreč pod točko (2)

    /citat/
    2) Podatke o kapitalskih naložbah. Torej vrednost delnic in v katerih podjetih so vložena.
    /konec citata/

    Vprašanje je dovolj jasno, čeprav je semantika odvisna od tega, kako razumemo beseda “kapitalska naložba”. Toda če je GG volontiral z informacijo o jadrnici kot “nepremečnini” je manko navedbe lastništva nad ULTRA sub dovolj za odstop. Če pa ni pravih podatkov pri KOSovi komisiji … potem velja tista iz Črne Gore: “Milicija! Postupi po naređenju!”

    Ob silnih in tudi nemara realnih pejsažih političnega ozadja naj se Grega zdaj spomni na Žižkovo tezo o ospredju, ki je zares pomembno. To ospredje pa kaže, da je dokumentirano zamolčal pomembne podatke o svojem premoženjskem stanju.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Zgleda, Denis (in Jani), da resnica boli, ali pa ni tako dramatično zanimiva, kot bi želeli (nekateri), da bi bila ;)

  • luka je rekel/-la:

    kdo govori o barvi:) ornanžno majco mam tud jest eno, pa to še ne pomen….

  • aferish je rekel/-la:

    Ker je GG prijavil svoje lastništvo v podjetju, ki je 70% lastnik Ultre, ‘Kosovi komisiji’, sploh ni jasno, v čem je sploh afera? Če je kaj aferaškega v zadevi so laži in podtikanja glede ‘nepokritih’ kreditov, ki da ih je Ultra dobila pri NLB, vendar so očitno te laži in podtikanja zdaj v drugem planu. Rečeno drugače, v RS je večja afera neko zakoniti ravnanja kot pa laži in podtikanja, ki jih lansirajo pri SDS.

  • Bojan je rekel/-la:

    “Ubogi siromak - minister Gregor Golubič ZARES -ima poleg skromnega stanovanja in avtomobila v lasti le eno samo delnico?”
    To je hilinil v javnosti, ko se je zavzemal za zniževanje plač v javnem sektorju, znižanju nagrad nadzornim organov in dodatkov drugih v javnem sektorju.
    Za njega pa je bilo ves čas lepo preskrbljeno, ker je solastnik podjetja Ultra. Golubič namesto, da bi skrbel za študente, lepo poskrbi, da se njegov delež v podjetju Ultra neprestano povečuje, ko omenjenemu podjetju zagotavlja posle, ki se plačujejo s proračunskim (davkoplačevalskim denarjem). Krasno !
    Pa minister za zdravstvo Franc Miklavčič SD, je tudi siromak v leve stranke. Pozabil je prijaviti svojo jahto na morju. Že samo privez jahte na morju ga letno stane več tisoč evrov. Pa je imel pač odvečni denar, pa ni vedel, v kakšne socialne namene naj ga naloži . Pa se je pač odločil za jahto, ki jo letno koristi mogoče en mesec.

  • Bount je rekel/-la:

    Razne primerki, ki mislijo, nehajte bluziti, saj nimate pojma o čem govorite!

    Kako bi se vi počutili, če bi proti vam tako ali drugače SDS in pomagači- lakaji, napravilo gonjo v stilu :lov na čarovnice v srednjem veku!
    SDS v tem primeru seveda predstavlja “čistunsko “oblast!!??

  • Larry je rekel/-la:

    Politiko spremljam tko vsako polno luno, pa se tko ene 20.000 km iz Slovenije sm se preselu… Ampak vseeno se zivo spomnim, da je Gregor Golobic pred casom zapustil LDS in ustanovil (?) podjetje Ultra. Torej je vsaki branjevki na trgu jasno, da je Gregor Golobic solastnik Ultre. Torej - cemu sprenevedanje?!? To je kot da bi se npr. Igor Bavcar recimo kako leto nazaj vrnil v politiko in se sprenevedal, da on pa ze ni solastnik Istrabenza. Kr neki…

  • Bount je rekel/-la:

    Spodaj kopy paste iz primorska.si

    barbara verdnik, 03. 06. 2009 ob 10:22
    Vsem, ki te dni premlevajo zgodbo o Ultri, priporočam branje prispevka Vlada Miheljaka v Dnevniku: http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042271689. Najprej zato, ker je zgodba sproducirana v predvolilne namene. Začela se je z anonimkami, od vsot posojil in njihovem nezavarovanju ni ostalo nič, zdaj naj bi bil problem lastništvo, ki je bilo prijavljeno protikorupcijski komisiji. Po volitvah pa od tega ne bo več nič ostalo. Predvsem pa ta predvolilna popadljivost novinarjev govori o profesionalnosti nekaterih naših medijev in novinarjev. Kaj ima posest delnic ali solastništvo v kakšni družbi opraviti s tajkunstvom? Nič. V Sloveniji o tajkunih govorimo v primerih, ko so si posamezniki z izčrpavanjem firm in najemanjem kreditov, ki jih danes ne morejo odplačevati, prisvojili firme. Zato ima na primer danes obalno kraško gospodarstvo več izgub kot dobička, zato so ogrožena delavna mesta. In pa seveda zaradi političnih kadrovanj Janševe vlade.

  • Bount je rekel/-la:

    Spodaj kopy paste- ODLIČEN PRISPEVEK- VREDEN RAZMISLEKA!!

    J.S.Mill pravi:

    3. junij, 2009 ob 11:48
    Do neke mere se strinjam z exuperijem in nesesekirat. Povsem verjetno je, da imajo ljudje v politiki takšne in drugačne povezave z gospodarstvom, za katere ljudje ne bomo izvedeli in tudi sam dvomim, da nam jih je potrebno vedeti. Golobič je danes postavljen v pozicijo, da se lahko s čem ukvarjamo. Včeraj je bil to Lth, pa mura, pa mip in pomurka, pa istrabenz, intereuropa, predvčerejšnjim spet kaj drugega. Bedno je, da v tako velikem procentu to “papamo” in se popolnoma nereflektirano odzivamo na nične teme. Sprijazniti se moramo, da jo to sistem, ki smo ga sami pomagali ustvariti in zgolj en posameznik ne more spremeniti celotne slike. To je, žal, način delovanja, ki ga v Sloveniji poznamo. Strinjam se, da Golobič tukaj ni nič bolj ali manj pomemben kot kakšen drug predstavnik katerekoli druge stranke. Vse skupaj je, kakor pač je. Problem, ki obstaja pa je, da ljudje dlje od tega ne vidijo. Da mnogi živijo življenja skozi “napake” drugih, to da sami niso za nič krivi in odgovorni in da imajo vsi samo pravice in so odgovornosti vedno postavljene nekam v ozadje, če se jih sploh zavedajo. Narobe je, da se spreminjamo v družbo, ki je tako intenzivno obremenjena z “imeti”, “posedovati”, ipd. Denar imaš, ali pa ga nimaš, če ga imaš pa res veliko, si ga pa sigurno nagrabil na račun drugih. Dokler se bomo hranili s tem, kaj imajo nekateri in česa sami nimamo, se ne more nič spremeniti. Dokler bomo samo grajali tiste, ki so uspešni in ne priznavali sposobnosti tistim, ki so dejansko uspešni na podalgi lastnih zmožnosti, bomo imeli ravno tisto, kar lahko s takim početjem pridelamo. Roko na srce, kdo pri pravi pameti pa bi se želel odločiti za opravljanje neke funkcije, ki omogoča drugim, da ob najmanjši storjeni napaki, praktično “ubije” človeka, ki jo je zagrešil in od te točke dalje je vse, kar je ta oseba storila samo slabo in nič več ni dobro. Verjamem, da je politika ogledalo naše družbe, če vam ni všeč, kar vidite ne pljuvajte, ker pljuvate same sebe. Ni čas ležernosti, ampak je čas za resno akcijo. Tisti med nami, ki nekaj lahko naredijo, naj ob naši skupni pomoči to tudi naredijo. To, kar imamo, pa je sistem, ki smo ga zgradili. Nihče nas ni v nič silil. Imamo sistem, ki deluje po svojih pravilih in pravila se že lep čas niso spremenila. Tudi akterji se bistveno ne spreminjajo. Odgovornost pred pravicami, ljudje. Odgovornost za lastno revnanje v prvi vrsti.To je moje mnenje.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Ja, Bojan, taki siromaki so pa samo tisti, ki jih tvoj vodja ne mara ;)

  • ProPolis je rekel/-la:

    @Aferish: V bistvu je to “afera” predvsem o slovenskem novinarstvu, ne pa o Ultri, Golobiču itd. Zakaj? Še enkrat več se je pokazalo, da nasedejo vsaki anonimki. Obtožbe, ki se pojavijo v anonimki slovenski novinar in njegov urednik kar objavita v mediju, ne da bi prej preverila resničnost trditev. Tako se pri nas vse preveč zlahka zgodi, da se kakega človeka dan, teden, mesec dni blati po medijih, na koncu pa se ugotovi, da ni ničesar kriv, še najmanj pa tistega, kar so mu podtikali.
    Žalostno novinarstvo slovensko in ubogo bralstvo, gledalstvo, poslušalstvo.

  • Bount je rekel/-la:

    SPODAJ COPY PASTE.- VREDNO RAZMISLEKA
    nesesekirat pravi:

    3. junij, 2009 ob 10:48
    Ni mi jasno, zakaj takšen halo ob tem, če je Golobič lastnik-delni, podjetja, ki uspešno posluje in plačuje državi predpisane dajatve (da ne bi kdo-firma je na Nizozemskem-kaj pa povezave s slovenskimi “ultrami”). Ali nismo v kapitalizmu, kjer je zasebna lastnina “sveta stvar”, “komisije za izvor premoženja” pa le še dobra snov za “vice”. In če se človek, ki je sebi sposoben nekaj ustvariti, spusti v politiko, je to le za pohvaliti. Če je znal ustvariti sebi, ni vrag, da ne bi tudi za “državo”. Za nasprotje od političnih lolekov, katerih edina vrlina je “obračanje gobca brez posledic” in molzenje proračuna te državice.
    Dragi “raziskovalni” novinarji; ko že znate tako moralizirati ob “piškavih” deset procentov vrednosti niti ne pretirano velike firme, ali ne bi rajši vaše “silne sposobnosti” usmerili v razkritje potov denarja od prodaje orožja po letu 1991 in njegove “končne postaje”. Ne bo šlo, kajneda. Ker za ta razkritja ne zadošča košček papirja z imenom in priimkom in rojstnim krajem-dokazilom, s katerim je “revolver Svet na kanalu A” dokazoval Golobičevo solastništvo podjetja.
    Očitno bo držalo to, kar je posredno povedal Golobič, da so nekomu “nepravemu” krepko stopili na “žulj”. Ga pač za lase niso mogli povleči.

  • ULTRA NATEG je rekel/-la:

    @ Nogavička

    Kaj pa je resnica ?

    To da je GOLOBOČ solastnik ULTRE, katera dobiva državne posle. Kje pa živite novinarji?

    Ali je Golobič postal minister samo zato, da bo Ultri znova uredil denar iz državnih podjetij?

    Ali si predstavljate kakšna panika bi bila če bi bil Janša solastnik neke firme, ki se pase na državnih jaslih?

    To da je GOLOBIČ solastnik ULTRE, ki dobiva nezavarovane kredite na NLB ju o katerih državljani lahko samo sanjajo? Zakaj že niso sami na tiskovki postregli z dokazi, da ni tako - ali rabijo čas da priredijo zadeve?

    In na koncu kako lahko nekdo tak kot je GOLOBIČ sploh še javno nastopa, on nima več nobene kredibilnosti, če pa misli da je kredibilen naj takoj ponudi odstop in Ultra pa naj prekliče vse posle s
    podjetji v državni lasti in občinami.

  • Bount je rekel/-la:

    Spodaj COPY PASTE- VRENO RAZMISLEKA - no, za tiste , ki so to sposobni doumeti!

    exupery pravi:

    3. junij, 2009 ob 10:31
    V Sloveniji je res veliko nesrečnikov. Pod nesrečniki razumem ljudi ki:
    - nikoli niso in nikoli ne bodo naredili nič, zaradi česar bi jih bilo vredno omeniti,
    - zavidajo vsem, ki so naredili kaj, zaradi česar jih je vredno omeniti.

    Tej svoji nesreči lahko dajo smisel le, če pljuvajo po vsem, kar je nadpovprečnega in vidijo zaroto v vsem, kar dela ljudi uspešne in ustvarjalne. Na ta način sami pred sabo opravičijo svojo majhnost in najdejo način, da preživijo s to majhnostjo.

    Golobič je za vse te ljudi zares pravi izziv. Inteligenten in luciden, pa še lastniški delež ima, baraba! In vsem tem nesrečnikom ni pravočasno pisal na dom in jim predložil revizijskega poročila o svojem premoženju. Saj to je kršitev njhovih človekovih pravic, oni imajop pravico, da so obveščeni, kako naj se vendar znajdejo v tem kompleksnem svetu, brez tega revizijskega poročila!

    In nič ne pomaga razlagati, da so opcije v deležih ali delnicah normalen način nagrajevanja menedžerjev (najbrž tudi ne razlaga, da je vrednost delnic nekaj, kar se spreminja in da bi sami začeli pljuvati prah, če bi jim delodajalec namesto denarja ponudil delnice - razen če bi jim nekdo garantiral vrednost teh delnic). Kot tudi ne pomaga nanizati zaporedja laži, ki se je v teh dneh zgrnilo nad Ultro in Golobiča. Najprej je bilo 21 mio EUR kredita pa se je pokazalo, da je to laž, pa krediti so bili nezavarovani, danes pa je jasno, da je to laž, pa so bila singapurska podjetja pa je tudi to bila laž, pa so bile davčne oaze, danes pa tudi davčnih oaz ni. In na koncu je bilo neprijavljen lastniški delež, danes pa se bo pokazalo, da je bil povsem natančno in po prepisih prijavljen. A naših nesrečnikov ne zanimajo lažnivci. Lažnivci, ki so tudi sami nesrečniki, jih ne ogrožajo. Če lažejo nesrečniki, je to takorekoč moralno dejanje. Saj morajo vendar osmisliti svoje življenje!

    Gregorju Golobiču predlagam, da odpre in financira znanstveni projekt “kako osrečiti nesrečnike”. Glede na to, da je za trikrat povečal proračunska sredstva za znanost, to ne bi smel biti problem. Korist bo neznanska. Osrečeni nesrečniki bodo bistveno zmanjšali zavore v naših podjetjih, manj bo propadlih družin in ne na koncu: ljudje kot je Gregor Golobič bodo lahko opravljali svoje delo brez stokajočih primerkov, ki jih stalno vlečejo za hlače.

  • Aljo je rekel/-la:

    He he …

  • ULTRA NATEG je rekel/-la:

    Neverjetno je kako nekateri tukaj branite Golobiča, res neverjetno.

    Ali ste plačani zato ? Ali ste tako slepi ?

    Četudi gre za predvolilno afero - četudi je prijavil lastništvo - to nima prav nobene zveze s problemom.

    Ali je lahko državni uradnik, minister v vladi, ki bo prevzel nadzor na Telekomom, Siolom, Mobitelom in Pošto OBENEM solastnik podjetja, ki ravno tem istim podjetjem prodaja usluge in storitve ?

    A smo normalni - kako se temu reče v normalni državi?

  • Nogavička je rekel/-la:

    As ti zdele not padu?

  • Vitranc je rekel/-la:

    Se strinjam s tabo Ultra nateg, to je bistven problem o katerem bi lahko kaj več napisal kolumnist Sever,
    ne pa, da načrtno spelje tem na drug tir.

    Zares se je hvali,l da se bo boril proti korupciji, klientelizmu itd, kaj pa je to drugega kar počne ultra in Golobič.

  • Alexio Luković je rekel/-la:

    To je njegova stvar s čim se ukvarja , vse čestitke Golobiču , da je izkoristil poznanstva in svoje sposobnosti ,do dodatnega zaslužka, zakaj nihče ne pljuva Abramoviča , zato ker je Slovenija navadno selo-če se izrazim na balkanski način.

  • Luka je rekel/-la:

    “Zares neprijetno.” Kakšen faljen stavek!
    Ko bi vsaj napisal Zares šokantno, bizarno, lopovsko, lažnjivo, podcenjevalno…
    “Neprijetno.” Nekako v stilu “Bebasti Slovenceljni so se dokopali še do ene lopovščine, ki jih dnevno izvajamo, da si čim več nakrademo.” Itak se ne bo zgodilo drugega, kot forumska in gostilniška debata. Mi, politiki, bomo to pripisali medstrankarskemu blatenju in bo stvar rešena. Medtem zlobiramo zadeve do konca in imamo še eno uspešno gazelo tipa Klima Petek, Domen Zavrl….
    Tako kot PopTv, bi se tudi Vesti lahko distancirale od prikrite podpore aktualnim lopovom. Najbrž šparate municijo za naslednjo vlado, ki zagotovo ne bo istih barv. Kradla bo pa itak tako kot ta ali prejšnje v vseh 18-ih letih.

  • desperado je rekel/-la:

    @Alexio Luković

    glede na to od kje prihajaš po nicku sodeč mi tvoj način razmišljanja ni presenetljiv, če pa je slovenija balkansko selo je pa to zaradi vas čefurjev kot si ti, ker vam dovoli da serjete tukaj gnoji južnjaški.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Če čefur razumem kot stanje duha, potem si naš problem prej ti, desperado.

  • copicar je rekel/-la:

    ULTRA NATEG se strinjam stabo

  • Analfabet je rekel/-la:

    Ultro Sum ustanovili leta 2006 z namenom širitve na tuje trge ter pridobivanja potencialnih investitorjev. Zaposlenih nima in posluje z izgubo. :)

  • Analfabet je rekel/-la:

    10 % od nula je tako nula, tako da lastništvo ni problematično :)
    Problematično pa je seveda vse drugo …

  • medek je rekel/-la:

    Ja “levičarji” so komunisti in ne smejo imeti visokotehnoloških firm :), pa četudi so oranžni liberalci.

    Janšisti pa lahko futrajo domače tajkune in tuje bankirje s šeflo pa je to o.k. , ker so desničarji in kao znajo z denarjem, saj je Bajuk ekonomist leta 2008 dobil nagrado, ker je rekordno zapufal Slovenijo pri tujih globalnih špekulantih.

  • Nogavička je rekel/-la:

    :)))

  • desperado je rekel/-la:

    Nogavička zaposlena na vest.si?

    če se ne zavedaš kakšen problem so čefurji so boš takrat ko bodo tvojemu otroku hoteli prodati drogo.

  • desperado je rekel/-la:

    in če je golobič stanje duha v naši družbi potem ste problem vi na vest.si

  • Manitou je rekel/-la:

    Zadeva gre takole: če bo Janša izgubil še ene volitve, mu bo čisto spipalo. Zato zdaj histerizira svoje volilno telo, le-to pa posledično celo Slovenijo.

  • konec je rekel/-la:

    rdeča zvezda severnica je danes postala nekoliko bolj oranžna……da nima tudi zagovornik in branitelj komunajzerjev kakšno skrito okostje v omari?
    zakaj tako jasno v bran velikemu lažnivcu?

  • Nogavička je rekel/-la:

    Te skrbi kje sem zaposlen? Saj ne kandidiram.

    Kaj termin diler v aktualnem kontekstu ni aktualen, da so zdaj postali kar naenkrat čefurji ;)

  • Nogavička je rekel/-la:

    Po moje si edini, ki se še ni sprijaznil, konec … niti mefisto ti tuki ne drži štange več.

  • Bojč je rekel/-la:

    GG odstopi: http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=101163208472&ref=mf

    Evo zdaj imate možnost, da ga skinete… :)

  • Matej je rekel/-la:

    Saj pa je prijavil v soboto 20. decembra pri Kosu na pikniku! :)

  • Nogavička je rekel/-la:

    Bojč, ne se smešit.

  • medek je rekel/-la:

    Lovšin, Bavčar, Časar, Janša, Petek, Zavrl, ….. so pa Janševi čudežni dečki. Ena Familija z Bushevim in Vatikanskim blagoslovom.

    S praznimi aktovkami in PRAZNIMI BETICAMI so prišli in firme spravili na kant.

    In sedaj jih Janša brani s preusmerjanje pozornosti stran od teh svinjarij. Isto je počel s Jelinčičem, ko je bil napad na guvernerja Banke Slovenije.

    Zbor za republiko trepeta, ker jim je VELIKA jANŠEVA PRIVATIZACIJA SPODLETELA. In je vrednost padla. Janša&co je bil špekulant, ki nam ni pustil nič za hude čase.

    Res je, da se je temni princ Grosupeljski pred tem hijensko umaknil v senco in pustil merjasce, da rijejo za njega, tako kot to redno v televizijskih (radijskih) pojavljanjih počne tudi prvi brežiški merjasec (zakruli, ko princ ne sme omedeževati lastne črne avre), in oni - mutnovodci- rijejo z notoričnimi lažmi naprej, po Bushevo, če dolgo ponavljaš bo vedno več butalcev to tudi verjelo.

    Ustvarjanje Kaosa iz notoričnih laži je specialnost Princa Teme.

    Kako tudi ne , saj ga je poljubil Bush, the king of Kaos.

  • desperado je rekel/-la:

    Nogavička pravi:

    3. junij, 2009 ob 12:57
    Po moje si edini, ki se še ni sprijaznil, konec … niti mefisto ti tuki ne drži štange več.

    ne ni konec - če ti plavaš v sistemu in si upognil hrbet sožalje … ( a je oglas od zares zadnje dni kaj dražji pri vas) a verjemi mi … prišla bo ura in prišel bo dan in ta ni daleč

    Čefurji:
    glede na to od kje ta šit večino prihaja je termin čefur : diler skoraj isto s tem da bi k čefurju še dodal, izsiljevalec, zvodnik, lopov tok na hitr

    dost za danes

  • Matej je rekel/-la:

    Kdo bo lizikoooooooooo?

  • konec je rekel/-la:

    tudi 571 nestrankarskih novinarjev stoji na ultra-golobićevi strani…….mar je tudi rdeča zvezda med njimi?
    ha, ha, ha

  • konec je rekel/-la:

    oranžne ovčke so nervozne….morajo še bolj lagati kot so navajene…..

  • konec je rekel/-la:

    vest.si pa VZEMIMO EVROPO ZARES - na bruhanje.
    NOČEM BALKANSKE EVROPE!!!!
    NOČEM BALKANIZACIJO eu-JA!!!!

  • medek je rekel/-la:

    Konec, ti si pa iz janševe črede ane? Ta asrano rumene farbe :)

  • Nogavička je rekel/-la:

    Konec je simpatiziral z navijači nacionalisti, ko je bilo to oportuno.

  • NoMercy je rekel/-la:

    no, tole pa res zna ratati prava šlamastika.
    Čeprav bi bilo lahko tudi normalno, da tisti, ki ime kapital / firmo / premoženje zanj skrbi tudi kot politik.

  • Nogavička je rekel/-la:

    J se je njega dni branil nadzornih inštitucij in je hotel ustanoviti eno svojo …

  • Alexio Luković je rekel/-la:

    Desperado,

    če maš žensko Slovenko, jo vpraši kaj si misli o čefurjih!
    Verjetno imaš slabe izkušnje, drugače sem pa rojen v Italiji.

  • xxx je rekel/-la:

    Kako lepo, da še Sever odkrito laže. Seveda so Golubiča spraševali po njegovem premoženju. Vendar je lagal, da ima samo eno delnico…

    Bravo Sever tole je novo nizko dno.

  • Marko je rekel/-la:

    ZARES bedno…

    @Alexio

    A Napoli? Vprašaj koga iz Lombardije.

  • Edini je rekel/-la:

    Bedaki, s kakšnimi oslarijami se ukvarjate!
    Medtem pa vlaki korupcije letijo mimo vas!

    Orožarska afera, GSO, terminali, luka KP in ostala velika podjetja, lastninjenje vseh javnih površin v Novi gorici..it..itd..itd

    Ultra je samo navadna, zmanupolirana, predvolilna kampanja velikega zvitorepca gospoda J.J., princa Teme!

  • Edini je rekel/-la:

    Konec, nehaj že lagati, saj vemo kdo te plačuje in kam spadaš!

  • desperado je rekel/-la:

    Alexio Luković pravi:

    3. junij, 2009 ob 13:19
    Desperado,

    če maš žensko Slovenko, jo vpraši kaj si misli o čefurjih!
    Verjetno imaš slabe izkušnje, drugače sem pa rojen v Italiji.

    Na tvojo veliko žalost ima moja žena o čefurjih še slabše mnenje od mene rojen v italiji … kri ni voda vemo kaj tvoji delajo v italiji.

  • Franco Juri je rekel/-la:

    Ne gre zanemarjati, da je prav stranka Zares , v zadnjih mesecih, odprla vrsto vprašanj, ki bi jih drugi najraje pometali pod preprogo ter potiskali v predale oz. v omare z okostnjaki. Postala je “zoprna” in se zamerila: SDS-u, politično nastavljenemu vodstvu RTVSLO, Šrotu, Popoviču, politično nastavljenemu vodstvu Luke Koper in Intereurope,staremu in sedanjemu vodstvu NLB in marsikomu, morda tudi znotraj koalicije. Zares je za tajkune (ne za delničarje tega ali onega podjetja!!!) postala moteča in nevarna stranka. Stranka, ki jo je treba ustaviti za vsako ceno, tudi z umazanimi kampanjami, lažmi, anonimkami in podobno. Nič nepričakovanega sicer; nizki udarci so bili previdljivi. Glavni urednik informativnega programa RTV SLO in novinarka Rosvita Pesek bi morala svoje neetično in neprofesionalno ravnanje v uvezi s poročanjem o Ultri (konstrukt na Odmevih, ki je temeljil na nepreverjeni anonimki, in ki se je izkazal kot manipulacija samo dan kasneje) pred novinarskim častnim razsodiščem. Spornih (nezavarovanih) kreditov ni bilo.Pika! Gregor Golobič je svoje premoženje (delnice Ultra Sum) prijavil ob nastopu mandata in funkcije ministra, kot veleva zakon.Pika! Kje je torej škandal? Zakaj ne preverjamo koliko delnic imajo vsi ministri in vsi poslanci? Poskus linča Zares-a je še ena umazana zgodba obračunavanja s tistimi, ki želimo stanje v tej deželi spreminjati.

    Franco Juri poslanec Zares-Nova politika

  • eu je rekel/-la:

    Ja kakšen članek je pa bil zdaj to? Upam, da bo Ultra nakazala spodoben znesek na vest.si za to propagando.

    - Golobič JE zavajal. Vprašali so ga večkrat in vprašali so tudi po deležih. Zmeraj je bil isti odgovor - 1 delnica laškega. Ostali člani vlade (npr. Križanič) so navedli svoja lastništva v podjetjih.

    - Moral bi biti ponosen, da je lastnik uspešnega podjetja? Dajte no.

    - Povsem se pozabi na trenutno afero “prenos telekomunikacij”, kjer si GG poizkuša prenesti ta resor v ministrstvo za šolstvo. Le zakaj?

    - Povsem ste pozabili, da sta direktor ultre in GG lagala o davčnem statusu Nizozemske -

    ultra: “nizozemska ni davčna oaza, je oaza tulipanov”
    GG: “nizozemska ni davčna oaza, davčna stopnja je 25%”

    Vpišite v google “netherlands tax haven” in dobite ogromno kvalitetnih virov, recimo New York Times, članek “The Netherlands, the New Tax Shelter Hot Spot”, kjer piše

    “Let’s face it: ask foreign companies why they’re really located here, and nearly everyone will reply that it’s because of the favorable tax ruling.”

    Seveda tega naši novinarji pač ne najdejo, ker še niso slišali za Google.

  • bejž zajc je rekel/-la:

    Nekoč je vladal neki Janez ali Ivan, ki je prav tako svojil lizunom rihtal lepe državne posle.
    Zato naj se vsi lopovski pizduni , rdeči in črni, objamejo in poljubijo na rit.
    Živim v državi, kjer je Janez ali Ivan politično besedo diskreditiral do konca.
    In sedaj naj državljan verjamem prejšnjim, sedanjim in bodočim zagovedenim vladarjem.

  • obama je rekel/-la:

    bejž zajc pravi:

    3. junij, 2009 ob 14:27
    Nekoč je vladal neki Janez ali Ivan, ki je prav tako svojil lizunom rihtal lepe državne posle.
    Zato naj se vsi lopovski pizduni , rdeči in črni, objamejo in poljubijo na rit.

    ja,ta Janez je očitno Gregitu Pravičniku preko agentke Bernarde Jeklin podtaknil delnice v modroc..

    “In beseda je meso postala in med Al-Šurcajdo prebivala”

  • Zbik je rekel/-la:

    Franco Juri!

    Poglej pod #7.

    Zdaj je že objavljeno, da je bilo premoženje prijavljeno Kosu, zato ne bo treba uporabiti posegov iz obdobja črnogorskega “dogajanja naroda”. Vseeno pa gre za politično higieno v zvezi z JAVNIM RAZKRITJEM PREMOŽENJKSEGA STANJA.

    Če Vam v Zaresu to ni jasno, bi moralo pa biti Gregorju Golobiču. Pika!

  • obama je rekel/-la:

    Franco Juri

    Ko takole berem tracarije in se sladko smejim in se sprasujem kdaj bo na forum prisel analiticen pristop in kriticno razmisljanje, si ne morem kaj da slovensko javnost opozorim na par dejstev, ki mi jih je uspelo pridobiti z branjem dnevnega casopisja. To, da je kriva SDS in Jansa so pravljice za lahko noc. Ze res, da so sposobni marsikaj pogruntati, vendar tako obsezne akcije rusitve Gregorja Golobica zal niso sposobni speljati. Mojstri projekta odstranitve Gregorja Golobica so tako dobri, da so zavedli celo Gregorja samega, ki venomer ponavlja, da je za vse kriv Janez. V ozadju se igra na veliko in glavni delilec je moz iz Laskega. Poglejmo dejstva. Gregor odkrito napove vojno tajkunom in njihovim tajkunskim kreditom (kdo ima v tej drzavi najvecji puf?). Sklicana je skupscina v Laskem, kjer naj bi obracunali s Srotom (kdo ima vecino glasovalnih pravic. Prijatelji Zaresa in Gregorja kot npr. D. Jankovic….za njim stoji Zoran, ki pa je itak napovedal stoletno vojno srotom). Govori se o prodaji Merkatorja (kdo je vecinski lastnik? Ja Bosko). Komu naj se proda 25% delez Mercatorja. Drzavi seveda. In kdo vodi drzavo. Jaminik iz KADa, ki pa je itak Gregorjev clovek (Zoran se ze smeji ko bo postal 25% lastnik Merkatorja). Telekomunikacije in energetika se z dekretom vlade selita v roke Ministrstva za znanost (kdo je se sef tega ministrstva, ja Gregor) in Urada za energetiko (sef je Kopac iz Zaresa in tesnen prijatelj Gregorja).Torej v ozadju gre dejansko za kapital in to veliko kapitala. Ce ga dobi v roke Gregor postane neporni zmagovalec in najvecji oligarh v Sloveniji za naslednjih 50 let. Temu je treba narediti konec in za to profesionalna ekipa PL naredi nacrt medijske diskvalifikacije Gregorja Golobica. Delo in Vecer objavita na prvi strani skandalozno novico (lastnik obeh druzb je PL), temu sledijo ostali mediji razen Dnevnika, ki ga vodi Gregorjev prijatelj Petan (vprasanje koliko casa se). Ne izkljucujem moznosti, da so papirji romali v postni nabiralnik SDS, ampak ne samo te stranku temvec tudi SD. SDS zgrabi za vabo in politicno diskvalificira Golobica. SD je zaenkrat tiho. A trenutno stanje ji vsekakor godi, saj je Gregor prenevaren levi konkurent in ga je treba odstraniti. Epilog: sefa strank SD in LDS se dobita na pici, kjer se dogovorita o skupnem vodenju drzave. Zejo pa si gasita ob pitju piva. Katerega pa ugotovite sami

  • Zbik je rekel/-la:

    eu, ti se pa ne repenči s citati iz GOOGLA, ker te bom vprašal, ali si sploh razumel, kar navajaš. Ugodna davčna zakonodaja še ni davčna oaza, v kateri so davki zelo nizki, ali pa jih še celo ni. Mogoče so pa šli novinarji pogledat v wikipedijo, tam se še Nizozemski antili borijo proti obtožbi, da so “tax haven”, kaj šele da bi bila NIZOZEMSKA med navedenimi.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Tax_haven

    Ampak, jasno, vaša falanga je zdaj dobila spin in bi radi na ta kupček realnega dreka naložila še veliko lastnih izločkov.

  • desperado je rekel/-la:

    Franco Juri pravi: Kje je torej škandal?

    ULTRA NATEG pravi: Ali je lahko državni uradnik, minister v vladi, ki bo prevzel nadzor na Telekomom, Siolom, Mobitelom in Pošto OBENEM solastnik podjetja, ki ravno tem istim podjetjem prodaja usluge in storitve ?

    TUKAJ JE ŠKANDAL POSLANEC JURI !!!

  • Koodaa je rekel/-la:

    Bistveno večji problem je, da Ultra, glede na svoje podpovprečne rešitve, predstavlja nepremostljivo oviro za konkurenco kar se javnih narocil tice. To je najvecji problem.

  • necnec je rekel/-la:

    @obama

    Preveč razmišljaš z lastno glavo ter se zanašaš na logične sklepe! Če še niso opazil, nisi na pravem forumu. Tukaj izražamo izključno osebna stališča, dejstva ter logično sklepanje sta moteča in nezaželena. Torej, za celotno afero stoji SDS, z Janšo na čelu. Janša je trgovec z orožjem, najpremožnejši Slovenec ter poosebljeno zlo, zato si je izmislil to pravljico in jo preko svojih medijev (Delo, Večer, POP TV) vrinil slovenski javnosti, da bi škodoval najbolj poštenemu in človekoljubnemu politiku, g. Golobiču. Tako je in konec! Nihče me ne more prepričat, da temu ni tako!!! LOL

  • obama je rekel/-la:

    necnec pravi:

    3. junij, 2009 ob 14:58
    @obama

    Preveč razmišljaš z lastno glavo ter se zanašaš na logične sklepe! Če še niso opazil, nisi na pravem forumu. Tukaj izražamo izključno osebna stališča, dejstva ter logično sklepanje sta moteča in nezaželena. Torej, za celotno afero stoji SDS, z Janšo na čelu. Janša je trgovec z orožjem, najpremožnejši Slovenec ter poosebljeno zlo

    …no,na Metelkovi ali pa Rdečefašističnih demonstracijah 27aprila po Ljubljani ti bodo gotovo verjeli..
    Obični folk pač ne..

    Jebiga,Al-Šurcajdo so zgleda zbrcali tudi iz KanalizacijeA in POPtvja

  • helga je rekel/-la:

    Ah Zares.. kdo pa so drugi kot tisti, ki niso prišli k skledi pri velikem LDS.

    Smešno je, kako na vsakem portalu zvemo nove novice, dejstvo pa je, da se novinarji med sabo ne morte sporazumet, koga bi propageral.

    Zares bi mogel Lahovnik vodit, je pament, dokaj mlad in gospodarsko manj obremenjen, pa še bolj kredbiilen od Golobiča.

    Ironija je pa ta, da ko bo prišel nov politik, s svojim mnenjem, ki ga ne spreminja in brez gospodarskega zaledja, ga boste pa klical za kmeta, nesposbnega, saj še ni nič naredil, itd…
    Skratka en sam PARADOX

  • obama je rekel/-la:

    Kresalova: Upam, da bo Golobič pojasnil svoja lastništva
    STA
    vsi članki avtorja
    3.6.09 14:20

    O tem, ali bi moral Gregor Golobič zaradi zamolčanja podatkov o solastništvu Ultre odstopiti, Katarina Kresal ni želela špekulirati

    …no,no…..počasi bo še ZARES zanimivo…

  • Edini je rekel/-la:

    Spodaj copy paste iz primorska.info
    Kratko in jedernato in korektno in super napisano!
    Bravo Franco!

    Franco Juri, 03. 06. 2009 ob 14:11
    Ne gre prezreti, da je prav stranka Zares , v zadnjih mesecih, odprla kar nekaj vprašanj, ki bi jih drugi najraje pometali pod preprogo ter potiskali v predale oz. v omare z okostnjaki. Postala je “zoprna” in se zamerila: SDS-u, politično nastavljenemu vodstvu RTVSLO, Šrotu, Popoviču, politično nastavljenemu vodstvu Luke Koper in Intereurope,staremu in sedanjemu vodstvu NLB in marsikomu tudi znotraj koalicije. Zares je za tajkune (ne za delničarje tega ali onega podjetja!!!) postala moteča in nevarna stranka. Stranka, ki jo je treba ustaviti za vsako ceno, tudi z umazanimi kampanjami, lažmi, anonimkami in podobno. Pričakovati je bilo, da bodo skušali škodovati prav naši stranki. Glavni urednik RTV SLO in novinarka Rosvita Pesek bi morala svoje neetično ravnanje (konstrukt na Odmevih, ki je temeljil na nepreverjeni anonimki, in ki se je izkazal kot manipulacija samo dan kasneje) pred novinarskim častnim razsodiščem. Spornih (nezavarovanih) kreditov ni bilo.Pika! Gregor Golobič je svoje premoženje (delnice Ultra Sum) prijavil ob nastopu mandata in funkcije ministra, kot veleva zakon.Pika! Kje je torej škandal? Zakaj ne preverjamo delnic vseh ministrov in poslancev? Poskus linča Zares-a je še ena umazana zgodba obračunavanja s tistimi, ki želimo stanje spreminjati. Franco Juri poslanec Zares-Nova politika

  • eu je rekel/-la:

    Še enkrat o Nizozemski, tokrat z vidika ZDA:

    “The Dutch embassy in Washington has expressed surprise at president Barack Obama’s qualification of the Netherlands as a tax haven.”

    “Obama didn’t name the Netherlands in his speech, but a fact sheet distributed to journalists said nearly one-third of all foreign profits reported by such corporations in 2003 came from three low-tax countries: Bermuda, Ireland and the Netherlands. ”

    Link: http://www.nrc.nl/international/article2232958.ece/Netherlands_surprised_at_Obama_tax_haven_slur

    20.000 mednarodnih kaslc podjetij je tam, mi pa naj verjamemo, da to delajo iz “poslovnih” razlogov.

    Enako je naredil Bavčar, ko je skrival svoje lastništvo Istrabenza za krinko FB investicij v Nizozemski.

  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    USI GLIH !

  • Zbik je rekel/-la:

    EU, mimo streljaš. Grmenje proti Nizozemski bi pritikalo PAHORJU, ne pa, da bi nekdo kritiziral podjetnika, ki gre tja. Non sequitur!

  • medek je rekel/-la:

    Lahko pa prodaš sliko za par miljonov evrov , a ne :)

  • Tomaž Štih je rekel/-la:

    Kolega Jani Sever, običajno ne pomagam medijem, toda danes bom storil izjemo:

    LEADS:

    1. Povezava: http://v3.espacenet.com/searchResults?locale=en_EP&IN=golobic+gregor&ST=advanced&compact=false&DB=EPODOC

    2. Vsebina: dva patenta, registrirana na Gregorja Golobiča in Miloša Urbanijo

    3. Problem: skoraj zagotovo nista avtorstvo Gregorja Golobiča in Miloša Urbanije, vsakemu resnemu
    novinarju bi morala biti takšna očitno fiktivna registracija sumljiva in bi šel preiskat ozadje

    4. Možnost: patenta služita za pokritje nakazil iz naslova lastništva patenta (t.j. davčnega utajevanja) tretjemu podjetju, ki denar po kanalih izven naših jurisdikcij nakazuje osebi X

    ALTERNATIVNI LEAD

    Da je Miloš Urbanija prepustil Gregorju Golobiču 10% delež v podjetju je moral ta 1) imeti milijon evrov, pa to ne bi bilo dovolj za Miloša, 2) žrtvovati ledvico (in pol) družini Urbanija, 3) izpolniti druge pogoje? Za novinarje sta zanimiva predvsem (1) in (3).
    Ad 1. od kod nekdanjemu faliranemu študentu fiiozofije milijon evrov in
    Ad 3 kaj je GG prispeval Ultri za tolikšen delež podjetja (npr. Bogdan Pavlič so tehnični možgani Ultre, brilijanten inženir, z Ultro od leta 1987)?

    Za raziskavi predlagam vašega odličnega novinarja Denisa Sarkiča. Dajte biti vsaj enkrat resen in ne navijaški medij.

  • luka je rekel/-la:

    franco juri, rdeči kmeri pač držijo skupaj

  • konec koncev je rekel/-la:

    Beli in rumeni kmeti pa tut

  • konec je rekel/-la:

    ZGLEDA, DA RDEČA ZVEZDA SEVERNICA IMA ISTE UKAZE KOT UDBODNEVNIK…….

  • konec je rekel/-la:

    Franco Juri NEHAJTE S SPRENEVEDANJEM IN LAGANJEM ali je zares nemogoče……

  • ...POD ORANŽNO ZVEZDO je rekel/-la:

    @81 Navijaška skupina ORANGE DRAGONS ali ORANGE ULTRAS. :) res so smešni ;)

  • Cvetka je rekel/-la:

    Ad 1. od kod nekdanjemu faliranemu študentu fiiozofije milijon evrov

    To je ravno tako, kot da bi isto vprašal mojo sosedo, ki je po nekem srečnem naključju prodala podedovane vrtičke, ki so bili pred še pred leti ničvredni, trem slovenskim trgovcem, ki so na njih postavili šoping centre. Soseda nima niti končane šole, nikoli ni bila v službi, glupa (oprostite izrazu) pa je tako, da bi jo kdo težko zaposlil kot čistilko. Epilog: zaslužila je nekaj mio €

    Ne vem, zakaj vsi zmeraj mislite, da je nek denar pridobljen z goljufijami ipd.. Poleg tega gre zgolj za neka natolcevanja o 1 mio €. Dragi Tomaž Štih, s taknimi komentarji popolnoma izgubljaš verodostojnost.

    Pa ne da bi zagovarjala GG.

  • obama je rekel/-la:

    konec pravi:

    3. junij, 2009 ob 16:06
    Franco Juri NEHAJTE S SPRENEVEDANJEM IN LAGANJEM ali je zares nemogoče……

    “moj oče je zaradi pokola v Porčinju aprila 45 (Italija) trpel posledice” je izjavil državni sekretar na MZZ Juri Franco..

    resnica je drugačna,Iuri Vittorio je pred obsodbo na dosmrtno ječo leta 1953 pobegnil na varno h tovarišem v Jugoslavijo in ni trpel nobenih posledic..

  • Tomaž Štih je rekel/-la:

    Mi nič ne mislimo, le zanima nas odkod nekomu milijon evrov. Vaša soseda, naprimer, zna pojasniti izvor svojega denarja in lahko mirno spi.

  • obama je rekel/-la:

    Tomaž Štih pravi:

    3. junij, 2009 ob 16:20
    Mi nič ne mislimo, le zanima nas odkod nekomu milijon evrov. Vaša soseda, naprimer, zna pojasniti izvor svojega denarja in lahko mirno spi.

    ..neč ne boš zvedel,Pujsarjeva je že v akciji…

    PS:Za začetek je ruknla 4 actimele in pol kile tiramisuja (pero s saharinom sladkanega),ker je stvar komplikovana in bo potrebno jako mnogo mozganja

  • obama je rekel/-la:

    aja,morebiti bi pa lahko Štihovim hintom za Al-Šurcajdo dodali še sledeče pitanjce:

    ali imate račun za nakup 22.000 m2 kmetijskega zemljišča” v SLO Istri in načina plačila ( gotovina itd.).

  • Zgodovinar je rekel/-la:

    Komentar Janija Severja ima nekaj hudih pomanjkljivosti:
    1. Golobiča so eksplicitno in direktno vprašali o tem ali je lastnik/solastnik podjetja doma/tujini, pa se je na to vprašanje zavestno zlagal. Kaj točno so ga vprašali si lahko preberete na: http://www.finance.si/248867/Kako_bogat_je_bil_Golobi%E8

    2. Golobič je za novinarsko razkrivanje zgodb obtožil SDS, nato pa celo SD. Ko je to isto delal Janša, je bil le-ta označen za paranoika in totalitarnega voditelja. Tako, da se tukaj ne uporablja istih vatljev.

    3. Dnevnik, časopis, ki je izrazito naklonjen Golobiču, je to zgodbo najprej gladko zamolčal, v nadaljevanju pa jo branil z nesmiselnimi in za lase privlečenimi argumenti. Ko je Janša isto počel z Ekspresom in Slovenskim tednikom je bil to škandal in zavrženo dejanje. Tako da se tudi tukaj ne uporablja istih kriterijev.

    Poanta tega mojega pisanja ni zagovarjanje Janše ali SDS, temveč opozorilo, da se različne akterje za ista oz. primerljiva dejanja ocenjuje različno. Janšo so upravičeno kritizirali in upravičeno zamenjali na volitvah. Toda sedaj je potrebno z isto skrbnostjo in istimi vatli presojati tudi dejanja sedajih oblastnikov. Ne glede na osebne preference do vpletenih akterjev. In tukaj ste novinarji pogrnili. A možnost, da to popravite vseeno še ni izgubljena.

  • Cvetka je rekel/-la:

    @Tomaž Šilih
    Da je Miloš Urbanija prepustil Gregorju Golobiču 10% delež v podjetju je moral ta 1) imeti milijon evrov, pa to ne bi bilo dovolj za Miloša, 2) žrtvovati ledvico (in pol) družini Urbanija, 3) izpolniti druge pogoje? Za novinarje sta zanimiva predvsem (1) in (3).
    Ad 1. od kod nekdanjemu faliranemu študentu fiiozofije milijon evrov in
    Ad 3 kaj je GG prispeval Ultri za tolikšen delež podjetja (npr. Bogdan Pavlič so tehnični možgani Ultre, brilijanten inženir, z Ultro od leta 1987)?
    —-
    Če znam brati, gre pri tem zgoraj le za domnevo. Ali se motim?

    Torej, hipotetično, če bi res imel 1 mio € in bi res za to kupil delež v Ultri, lahko denar izvira od kod drugod, kenede? Recimo, da nekdo nekaj podeduje? In zakaj mi moral nekdo pojasnjevati domnevni izvor 1 mio €, če jih je podedoval ali pa prodal vrtičke? V tem je bila poanta - soseda ni nikomur dolžna nič pojasnjevat, razen davčni (v tem primeru je bil to Kos). In tako se lahko čudimo, kje je soseda naenkrat dobila milijone, čeprav je vse čisto.

    Oprosti, ne razumem tega drugače, kot da gre za natolcevanje. Tako kot je bilo v tistem primeru 21 mio.

  • Cvetka je rekel/-la:

    se opravičujem, mislila sem ŠTIH

  • medek je rekel/-la:

    Zakaj pa Janša nikoli Lovšina in Bavčarja in podobne tajkune ne napada?

    Ker se valja v njihovih koritih.

  • luka je rekel/-la:

    Mah pol kle vas je idiotov!!
    on je javni funkcionar, politik, minister….
    Mi imamo pravico izvedeti od kje njemu delež in kako ga je pridobil. Koliko je za njega plačal, ali pa ga je dobil zastonj, za neko simbolično kupnino!

    Če bi bil vseskozi v privatnem sektorju, se v to nebi nihče vtikal!!

    Ajde jest grem na luft…

  • konec je rekel/-la:

    # obama pravi:
    3. junij, 2009 ob 16:23

    Tomaž Štih pravi:

    3. junij, 2009 ob 16:20
    Mi nič ne mislimo, le zanima nas odkod nekomu milijon evrov. Vaša soseda, naprimer, zna pojasniti izvor svojega denarja in lahko mirno spi.

    ..neč ne boš zvedel,Pujsarjeva je že v akciji…

    PS:Za začetek je ruknla 4 actimele in pol kile tiramisuja (pero s saharinom sladkanega),ker je stvar komplikovana in bo potrebno jako mnogo mozganja

    On je zbežal, ker je bilo dokazano, da je klal na veliko…..to kar je bilo dokazano (seveda je klal ne-komunistične partizane). To je kar je bilo dokazano, pomisli, kaj je še vsega drugega….. zanimivo, da je prišel leta 1953……najbrž še kakšnega italijanskega domačina se je še našlo…….

    Zares strpni, zares pošteni, zares nestrankarski dnevnikov novinar - na bruhanje.

  • konec je rekel/-la:

    # obama pravi:
    3. junij, 2009 ob 16:12

    konec pravi:

    3. junij, 2009 ob 16:06
    Franco Juri NEHAJTE S SPRENEVEDANJEM IN LAGANJEM ali je zares nemogoče……

    “moj oče je zaradi pokola v Porčinju aprila 45 (Italija) trpel posledice” je izjavil državni sekretar na MZZ Juri Franco..

    resnica je drugačna,Iuri Vittorio je pred obsodbo na dosmrtno ječo leta 1953 pobegnil na varno h tovarišem v Jugoslavijo in ni trpel nobenih posledic..

    Se oproščam :

    On je zbežal, ker je bilo dokazano, da je klal na veliko…..to kar je bilo dokazano (seveda je klal ne-komunistične partizane). To je kar je bilo dokazano, pomisli, kaj je še vsega drugega….. zanimivo, da je prišel leta 1953……najbrž še kakšnega italijanskega domačina se je še našlo…….

    Zares strpni, zares pošteni, zares nestrankarski dnevnikov novinar - na bruhanje.

  • konec je rekel/-la:

    obama, Franco je št. 146 - veliki zagovornik nestrankarskega novinarstva….

  • konec je rekel/-la:

    rdeča zvezda severnica pa št. 128……

  • Bount je rekel/-la:

    Konec, če boš take blaznosti še dalje trosil, te bo čisto zares kmalu konec!

  • Bount je rekel/-la:

    Zgodovinar, pojdi tvojo verzijo zgodovine pisat tam kamor spada: v ustanovo za mentalne bolezni!

  • konec je rekel/-la:

    # Bount pravi:
    3. junij, 2009 ob 17:13

    Konec, če boš take blaznosti še dalje trosil, te bo čisto zares kmalu konec!

    ????

    vse kar povem je dokazljivo!!!

    Pa za tvojega GG:

    http://www.finance.si/248867/Kako_bogat_je_bil_Golobi%E8

    Je lagal ali ne????

  • konec je rekel/-la:

    # Bount pravi:
    3. junij, 2009 ob 17:15

    Zgodovinar, pojdi tvojo verzijo zgodovine pisat tam kamor spada: v ustanovo za mentalne bolezni!

    Če ti dokažem tudi to imam kakšno upanje, da boš verjel?

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    1. Najprej tole:

    HAHAHAHAHAHAHAHAHA

    Nadalje:

    2. Koliko je gospod Golobič plačal od tega premoženja davkov državi, v kateri je minister in se gre zares novo politiko?

    3. Zakaj je gospod Golobič nosilec patentov za komlicirane elektronske zadevščine?

    4. Mu po tisti vseslavni izjavi o 1. delnici lahko sploh še kdaj kaj verjamemo, ali moramo vedno računati s tem, da mu ni bilo postavljeno dovolj eksplicitno vprašanje?

    5. Odkod mu ta delež v družbi? Ga je plačal ( če je tako s čim - glede na to, da je nekoč odkupil državno stanovanje) ali ga je prislužil? Če ga je prislužil - s čim.

    Blebetanje o njegovi zasebnosti je brez vsakršne vrednosti SPLOH. Minister je solastnik družbe, ki je v preteklosti dosti poslovala z državo. Tega dejstva ni javno obelodanil.

    Hočemo vedeti od kod mu ta delež in to premoženje!

    Udarna brigada 571 - MARŠ NA DELO!

  • Bount je rekel/-la:

    Pisoar, če si že bil poscan, nehaj že no scati po drugih!

  • Analfabet je rekel/-la:

    Kdo je ta Franco Juri?
    Politični analitik, priznani strokovnjak za medije ali samo prisklednik?

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Bount, tvoja vnema s katero braniš gospoda Golobiča je ganljiva, ampak klub temu smešna.

    Hočemo te odgovore in dobili jih bomo!

    Je minister davčni zavezanec za premoženje - solastniški delež v Ultri Sum?

    Kako je prišel do tega solastniškega deleža?

    Je Ultra v času, ko je minister in vodja parlamentarne stranke bil njen solastnik, dobila kakšno javno naročilo s strani občin ali države?

  • Bount je rekel/-la:

    Konec, glede laži takole:
    dokazano je , da vsak dan pošten človek pove povprečno najmanj 200 laži, če verjameš ali ne.
    Seveda , eno je, če to počne navaden državljan , drugo je , kadar to počnejo mediji in politiki!

    Kokerkoli, verjemi mi, da je vse skupaj ena velika mineštra, v katero so večina ex in sedanji politiki
    pristavili svojo žlico, eni malo večjo, drugi malo bolj skromno, tak je naš sistem!

    Torej, niso krivi samo politiki , ampak sistem in v ta sistem spadamo vsi mi!
    In kako ven iz te godlje?
    Ne vem, ena pot bi bila lahko ta, da med dvema zlo, izbiramo manje zlo.

    In po mojem vedenju, je stranka Zares še najbolj korektna in zato tudi za ostale stranke , največji trn v peti!
    Zakja ne pogledamo zadevo malo bolj iz ptičje perspektive?
    Zares je čisto zares postal trn v peti, tako tistim pravim tajkunom, kot tisti politiki, ki noče sprejeti , da je na volitvah zgubila!
    Kar se mene tiče, na naslednjih volitvah bomo lahko izbirali kako novo stranko, ki bo sposobna dokazati, da čisto zares misli resno!
    Med vsemi obcijami je SDS dokazano - zelo milo napisano - najbolj netransparentna in…itd..itd..

  • Bount je rekel/-la:

    Analfabettakole:
    Franco Juri je zelo redka ptica na političnem parketu, ki jo še niso uspeli spremeniti v navadnega krokarja.
    Verjetno zato, ker sta morala in etika zanj bolj pomebna , kot pa denar, s katerim se prej ali slej lahko vse kupi- in politiki- razen redkih izjem- so temu še najbolj izpostavljeni!

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Je minister Golobič davčni zavezanec za premoženje - družbeni delež v Ultri Sum?

    Kako je minister Golobič prišel do tega družbenega deleža? Za koliko denarja oziroma za kakšne storitve?

    Je Ultra v času, ko je minister in vodja parlamentarne stranke, gospod Golobič bil njen posredni družbenik (prek Ultre Sum), dobila kakšno javno naročilo s strani občin ali države?

  • konec je rekel/-la:

    Bount , si patetičen. Mene politiki ne zanimajo, najdaljšo “pogodbo” bi morali imeti za največ 8 let , potem proč iz politike….in ne živeti od ali ob politiki.
    kurac me briga za SDS , ampak braniti tako hinavsko “nepoštenega politika” je res BOLNO!
    Ti si že pacient se tega ne zavedaš, razen seveda, če od tega kaj zaslužiš (plačanec), to bi še razumel……

  • anisa je rekel/-la:

    pozdravljeni,

    strinjam se z zgoraj navedenem članku s podpisanim janijem severjem. po mojem prepričanju gospod novinar zelo dobro vidi in je senzibilen, da lahko dokaj objektivno zazna informacijo in na to temo zapiše svoj pogled.
    nekatere stvarije treba prespati in počakati, da se postavijo na svoje mesto.
    G.G. je nekaj časa zapustil politiko in se začel ukvarjati z gospodarstvom in je po naravni poti tudi zelo majhen lastnik podjetja, zakaj pa ne, če je bil tehnični direktor.
    to prinese polilitiku samo izkušnje.ne branim G.G.ker vem, da je politika bojno polje in tam si grizejo glave in bolj malo naredijo, da bi bilo življenje ljudi kvalitetnejše in lepše v vseh odtenkih.
    politika ne bo uspešna dokler bo tekmovalna, sovražna in pokvarjena, takrat niso pomembni ljudje temveč oni sami in njihov položaj, moč, vpliv,..
    čeprav imamo različne politične okuse imamo kot ljudje iste potrebe po varnosti,(zmanjševanju oborožitve, ker je na svetu toliko orožja, da lahko zemljo uničimo neštetokrat, nekoč bo treba te zaloge orožja uporabiti, ker od politikov ne zahtevamo, da bi ga nehali proizvajati in ne zahtevamo prepoved vseh vojn..imamo varnostni svet-debatni krožek…)
    vsak ima pravico do strehe nad glavo, kvalitetne hrane, pitne vode (ne privatiziranje komunalnih podjetij),zdravniškega varstva, pravico do izobraževanja..(s takimi zakoni kot je privatiziranje šolstva, uvedba šolnin,zmanjšanja štipendij se pravice manjšajo..)
    to je samo nekaj osnovnih človekovih pravic, ki niso vezane na politično izbiro, v evropi, bi pa morale zaživeti v praksi, da bi bili kot celina vzor ostalim državam, še posebno ameriki, ki je zašla na svoji poti.
    največ slabega pa si med seboj naredijo ljudje sami sebi, to je pa najbrž zaradi nevednosti in nizke razvojne stopnje citiram g.Janeza Drnovška.
    najbolj me jezijo komentarji , ki so pojavljajo v vseh internetnih straneh:
    komunisti, rdeči, beli, fašisti, komunisti ,rdečkarji….kaj ljudje hočejo s temi besedami povedati, razen tega da sovražijo neko ideologijo in neke ljudi, ki jih te besede reflektirajo.
    kdo je sposoben napisati neke argumente ,jih psihološko analizirati in predstaviti v zanimivo branje pod komentarji, brez da v vsak komentar poveže teorijo zarote, in zlivanje gnojnice po nekomu.
    ljudje spoznajte, da vas politika razdružuje in iz vas izstisne najslabša čustva, sovraštva , jeze,agresije, kar vam ne koristi in vaši okolici tudi ne.
    postajate samo verbalni napadalci komentarjev in sovražniki ostalih državljanov..
    zatrite vsebi ta vaš živalski nagon in ga transformirajte v bolj pozitivne cilje.

    od politikov je treba zahtevati osnovne stvari, ki jih človek potrebuje za kvalitetno življenje in svobodno bivanje..
    samo zato so oni v parlamentu in na svojih položajih…da sprejemajo zakone, ki koristijo širši množici in ne samo nekaterim posameznikom.
    dokler se pa bodo politiki ukvarjali, gdo bo vladal in katero stranko bodo potunkali, da bodo vladali, bomo mi mali ljudje še vedno nesrečni..
    v mojem srcu čutim radost, ko se imajo ljudje radi in se med seboj spoštujejo, to bi se morali najprej naučiti politiki, da bi bili vzor nam državljanom..
    vsa ta leta našega parlamenta zaznamuje samo kup negativne, sovražne energije, ki leze preko ekranov in medijev pod kožo ljudi ,nam zaslepljuje um in vid.

    mene zanima prihodnjost.
    ostali živite pa še naprej v preteklosti, tako, da bo sedanjost za vas zamujena.

  • Zgodovinar je rekel/-la:

    # Bount pravi:
    3. junij, 2009 ob 17:15

    Zgodovinar, pojdi tvojo verzijo zgodovine pisat tam kamor spada: v ustanovo za mentalne bolezni!

    Ne vem kaj naj napišem na tak pritlehen, oseben in neargumentiran napad. Zapisana izjava verjetno pove vse ali pa vsaj veliko o piscu takih izjav. Ljudje se k takim taktikam ponavadi zatečejo, ko jim zmanjka argumentov.

  • Bount je rekel/-la:

    Zgodovinar, tvoji komentarji in tvoja “zgodovina” je vedno naperjena proti stranki Zares, zakaj bi te negdo resno jemal?
    Kaj ni sovraštvo le znak pomanjkanja razsodnosti?

    Komentarjev, ki temeljijo samo na ogovarjanju , katerim je edina osnova laž, ne moremo drugače komentirati!
    Sorry!

  • Bount je rekel/-la:

    ANISA, ČESTITKE ZA ZELO RAZSODEN PRISPEVEK!

  • Zgodovinar je rekel/-la:

    # Bount pravi:
    3. junij, 2009 ob 18:01

    Zgodovinar, tvoji komentarji in tvoja “zgodovina” je vedno naperjena proti stranki Zares, zakaj bi te negdo resno jemal?
    Kaj ni sovraštvo le znak pomanjkanja razsodnosti?

    Komentarjev, ki temeljijo samo na ogovarjanju , katerim je edina osnova laž, ne moremo drugače komentirati!
    Sorry!

    Če te prav razumem sem zaradi tega ker sem npr. izpostavil kje in kako točno je Golobič lagal, jaz sam lažnivec in naperjen proti strani Zares? Svašta. No, pa pravijo, da so Janševci usekani. Se bo očitno morala ljudska “modrost” razširiti za pripadnike še kakšne stranke.

  • ...POD ORANŽNO ZVEZDO je rekel/-la:

    Jest se kar jokam, ko ga poslušam kako mu je žal.WEEEEEEEEEEWWWWEEEEEEEE :)

    pederčina lažnjiva

  • Bount je rekel/-la:

    Zgodovinar, iz vsake predpostavke postavljene na napačni trditvi, je možno izpeljati kakršno koli trditev!
    Nič , ampak prav nič , kar se je neutemeljeno obrekovalo o G.G., NI DOKAZANO!

    Kaj si je drznila ga. Rosvita Pesek, je lepo napisal Franco Juri!In ker F.J DOBRO POZNAM, TUDI VEM, DA GOVORI RESNICO!

    Sicer pa , lepo ji je bilo povedano: Rosvita Pesek, glavo ven iz peska!

  • Zgodovinar je rekel/-la:

    # Bount

    Jaz nisem pisal o nobeni Rosviti Pesek, pa tudi nič o Francu Juriju. Tako, da ne vem kaj ima to veze s tistim kar sem napisal. Verjetno je težko zagovarjati nekoga, ki se ga je ujelo na laži. In sedaj se je potrebno proti tistim, ki laži pravijo laž potrebno boriti z vsemi sredstvi (nove laži, osebni napadi, odpirati nove teme, ki z osnovno nimajo nobene neposredne veze itd.), le z argumenti ne. Razumem tvojo stisko, toda žal oz. na srečo je ne morem sprejeti.

  • normalni je rekel/-la:

    1. To da je GG lastnik nekega podjetja sploh ni sporno.
    2. To da GG skriva da je lastnik nekega podjetja je zanimivo.
    3. To da GG zataji lastništvo pred javnostjo je moralno grdo in nevredno politika.
    4. To da se lastništvo namerno skriva z zavijanjem v poštne kaselce v Tulipandiji je sumljivo.
    5. To da je GG kot vrh slovenske politike, visok državni funkcionar in borec za pravičnost solastnik podjetja, ki edine (!) posle dobiva v javnih družbah in državi je po definiciji KORUPCIJA.
    6. To da GG masovno lobira za to podjetje in najprej sproži razpis, potem uredi prilagoditev razpisnih pogojev po meri, usmerja razpisno komisijo in če je potrebno osebno usmerja revizijske komisije je KRIMINAL ! - 100% vedno enak postopek pri poslih Ultre.
    7. To da GG preko te firme potem pere denar in ustvarja socialno mrežo izbranih, temu se reče MAFIJA !!!
    8. To da tak človek skoraj obvladuje državo, to je pa že blizu TOTALITARIZMA.
    9. Glede na to da je strankin glavni ideolog zadnji filozof ki še verjame v komunizem, to da vračajo lik Tita (GG jevi prijatelji Zoki in Božič) izraz SLOVENSKI STALIN pove vse.

    Čimprej spravimo take tja kamor spadajo - v zapor zaradi gospodarskega kriminala in korupcije in za vedno čimdalj od oblasti. Sicer bomo kmalu dobili svojo repliko Huga Chaveza.

  • copicar je rekel/-la:

    normalni 100% se strinjam s tabo

  • Nogavička je rekel/-la:

    Bojim se, da se bomo v naslednjem krogu pogovarjali kaj točno je GG rekel ;)

  • Bount je rekel/-la:

    Spodaj copy paste iz primorska. info, KI JE ISTOČASNO TUDI MOJ ODGOVOR, KER SE S SPODAJ NAPISANIM STRINJAM.hVALA!

    Emi, 03. 06. 2009 ob 18:26
    In kaj sedaj? Cenimo tiste, ki to znajo ceniti in glasno tudi povedati! Ne pa tiste, ki zanikajo, da vedo, da lažejo in še dalje še bolj lažejo in to tako hudo, da že sami sebi verjamejo! In nažalost, tudi večina naivnih občanov! In takih primerkov imamo tako v Kopru, kot tudi v Ljubljani! Na nas volilcih je, da tudi sami znamo ločiti kaj je LAŽ in kaj je resnica!
    Emi, 03. 06. 2009 ob 18:23
    Da, tako je , Franco pravilno trdi, da bi bil lahko G.G. zgled ostalim politikom! Sicer pa takole: med modreci, je že dolgo znano dejstvo, da se vsak povprečno pošten človek zlaže najmanj 200 na dan! Včasih zato, ker ne zaupa, včasih zato, ker ne želi vsega povedati, včasih zato, ker je mislil dobro..itd… Zato ČESTITKE vsem, ki so to sposobni javno priznati!!!
    giorgio, 03. 06. 2009 ob 18:22
    To je res. In potem? Kaj sedaj?
    Franco Juri, 03. 06. 2009 ob 18:14
    Gregor Golobič ni zakrivil ničesar nezakonitega. Pristojnim organom (protikorupcijski komisij) je povedal resnico in prijavil je vse. Za prikrivanje resnice v dveh časopisih (ni po zakonu dolžan razkriti časopisom vsega) pa se je danes javno opavičil. To je precedens v slovenski politiki. Brez zavlačevanja je priznal, kar je bilo potrebno priznati in demantiral z dejstvi ves balast hudih laži in obtožb o nepravilnostih. Zgled za vse ostale politike . Tvegano a pogumno dejanje. Kapo dol!

  • Bount je rekel/-la:

    Hura, katera stranka je ZARES najbolj obrekovana?
    Zares
    Katera stranka je ZARES največji trn v peti - raznim tajkunom in “politikom”‘
    ZARES.
    Katero stranko je ZARES potrebno čimprej utopiti?
    Zares!
    Kateri novinarji pri tem ZARES zavestno ali nezavestno sodelujejo?
    Zares samo tisti, ki ZARES držijo glavo v pesku!

    Huara, Zares gremo po straniščni školjki navzdol!

    Ampak , upajmo, da ZARES, bomo začeli zares resno ZARES jemati!
    TOREJ ZARES RES ZARES RESNICA je zakon!

  • ...POD ORANŽNO ZVEZDO je rekel/-la:

    To sam Kek nov film snema!!!! :) ;) SKRITI GR€GOR

  • Zgodovinar je rekel/-la:

    # Bount

    Z drugimi besedami povedano, ker ne znaš stvari argumentirati je največ kar ti preostane copy-paste.

    Je pa v zapisanem še vedno en problem (no pravzaprav jih je več). Nekdo, ki samega sebe postavlja na moralni piedestal ter očita drugim mora biti po definiciji moralno neoporečen na področjih, ki jih kritizira. Lahko bi tudi kritiziral, če bi vnaprej sam stvari priznal, in nato iz tega izpeljal, da je npr. ugotovil, da takšno delovanje ne prispeva k pravni državi, transparentnosti. Problem Golobiča je v tem, da se je drugim moraliziral, pri sebi pa je te iste moralne norme gladko spregledal. Priznal je šele, ko so novinarji že imeli neizpodbiten dokaz da je lagal.
    Ni se takoj opravičil, ampak si je vzel čas. Čas za razmislek kako se s čim manj škode izvleči iz godlje v katero se je spravil sam.
    Če se sprejme argument, da je vse ok, saj se je opravičil in pokesal, potem to pomeni, da lahko lažem in moraliziram vsem drugim vse dokler me ne dobijo z roko v marmeladi. Nato se pokesam in že lahko nadaljujem s svojo prakso. Seveda bom naslednjič še bolj previden, tako da je verjetnost, da me bodo dobili še manjša.

    Sedaj npr. Ultra izjavlja, da ni nikoli nobeni stranki nič donirala. Če bi jih sedaj dobili, bi pač, v skladu s prej omenjeno logiko, lepo rekli, da jim je žal, da so lagali, da pa so vse prijavili davčni in pristojnim organom. Sedaj je samo vprašanje ali ima dostop do takšnih podatkov kakšna oseba, ki bi bila pripravljena tvegati in te podatke z nezakonitim dejanjem spraviti v javnost, da bi se razkrila še ena laž?

    Drugače pa se da, strankam in posameznikom “donirati” denar na bistveno bolj prikrite in težko dokazljive načine. In ravno zaradi tega je laž oz. razkritje le te tako pomembna, saj, glede na to kar vemo danes, lahko z veliko večjo verjetnostjo domnevamo, da to ni bila edina nečednost, ki si jo je Golobič privoščil.

  • Zbik je rekel/-la:

    Pahorjev rok, da se Golobič odloči o svojem odstopu, se izteče konec drugega tedna. Upam, da bo Gregor Golobič znal svoj odhod izpeljati racionalno in z učinkovito dramatično kadenco.

    Seveda mi bo žal, ker se bo z njegovo izgubo IQ političnega diskurza zmanjšal vsaj za 20 pik. Pomilujem vse, ki so Grega zmerjali s Stalinom; smilite se mi v svoji bednosti do amena. Morda, morda je hotel biti Grega Dirty Harry, vendar je pozabljal je na njegov rek: “A man’s got to know his limitations!”

  • Nogavička je rekel/-la:

    Prava reč če sta Lady in Demokracija ostala nevedna. Vsi ki so morali vedeti, so pa vedeli. Torej je vse ostalo drugorazredna tema.

    Zanimiv je tale Pahor: s svojim blago prikritim ultimatom kaže na svoje naslednje presenečenje. S kakšno lahkoto je prodal Ziherla, enako lahkotno prodaja Gja … njegova volilna baza bo znala oceniti tole spogledovanje s partnerstvom za vsako ceno.

    Nekdo se, zgleda, ni ničesar naučil iz volilnega fiaska Ropove vlade ;)

  • Zbik je rekel/-la:

    Nogavička! Ne vpletaj Pahorja. Gregor si je zabil avtogol. Ne zaradi drugih, zaradi njega samega je dobro, da se je to razkrilo… in prav njegova vehemenca je k temu prispevala, je natanko v logiki njegvih nastopov. Potegniti mora še zadnjo potezo in UPAM, da jo bo potehnil hitro.

    Včasih je treba pač sneti nogavičke in oprati vse perilo.

  • Zbik je rekel/-la:

    @Zbik
    Lapsus: “potegnil hitro”

  • Nogavička je rekel/-la:

    Pač. Vse skupaj izgleda kot razglašena kvadriga in hkrati se dogajajo napadi: najprej Kresalova z izbrisanimi, še prej Ziherl in Rupel, in zdaj afera Ultra, ki to želi biti, pa le ni, z Golobičem; Erjavec je pa že od začetka itak sam tolk zravn, da je številka ta prava.

    Ja, Pahor v tej kvadrigi je problem.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Zbik, politika so interesi in koalicije. Taktika je pa tista, ki kaže na vir.

  • Nogavička je rekel/-la:

    … ko je bilo potrebno, so tako vehementno in smelo obračunavali tudi s Türkom. Nič novega torej.

  • Zbik je rekel/-la:

    Nogavička, če kdo hoče biti zares nova politika, potem ne more biti v koaliciji z lažmi!

  • Nogavička je rekel/-la:

    Katero laž mu očitaš? Da nečesa osebnega ni želel deliti s širšo javnostjo? Pa kaj. Če so o tem vedeli tisti, ki to morajo po službeni dolžnosti, potem je to meni dovolj.

    Res pa je, da pa takolele stvari rade pridejo slejkoprej na dan, ko je to najmanj, ali pa najbolj, potrebno ;)

  • BOTA je rekel/-la:

    Zanimivo, kako so se mediji spravili na Ultro in Gregorja Golubiča. Zanimivo je, da se to dogaja pred evropskimi volitvami in v turbulentih časih za Pivovarno Laško in Istrabenz. Sama zgodba v bistvu ni nič novega. Nova je ostrina in vnema določenih novinarjev, ki hočejo iz starih informacij narediti senzacijo. Zakaj? Da bi ljudi obvestili o nečem “nečednem” ali da bi jih zmanipulirali? Verjetno to drugo! Vprašanje je še vedno zakaj in po čigavem naročilu?? Pomenljivo je, da jim po odzivih sodeč manipulacija uspeva. Temu se seveda ne čudim, saj je tema več kot primerna za dobro manipulacijo. Sploh v teh časih.

    In afera “Ultra”. Nje ne bom komentiral, ker je bilo v zadnjih dneh tako ali tako povedanega veliko če ne že preveč. Dajmo malo počakati, da se ohladi, kot so se vse čiste lopate, Luka Koper, APEK in podobno. Šele takrat jo bo mogoče trezno komentirati.

  • konec je rekel/-la:

    normalni 100% se strinjam s tabo

    Ali sta Nogavička in Bount samo GG strankarski sopotniki ali tudi “neodvisni novinarji” (kar je skoraj isto)?

  • konec je rekel/-la:

    normalni 100% se strinjam s tabo

    Ali sta Nogavička in Bount in BOTA samo GG strankarski sopotniki ali tudi “neodvisni novinarji” (kar je skoraj isto)?

  • konec je rekel/-la:

    oranžne ovčke, golobià je priznal, da se je lagal……kakšen nje nslednji ukaz…..ha, ha, ha, ha …………..Bount (tudi Nogavička), ti pa še naprej zagovarjaj, da se ni lagal…………ha, ha, ha….s kakšnimi pacienti se moram pogovarjati…..

  • Nogavička je rekel/-la:

    Konec, je že konec nogometne tekme?

  • Flajš je rekel/-la:

    Eh bogi, Golobič se mi smili, ker ded je pravi poštenjak! Zakaj pa nebi Ultra dobla posel s Telekomom, če pa je Golobič prsvi poštenjak? Hihihihi!

  • konec je rekel/-la:

    oranžne ovčke, golobić je priznal, da se je lagal……kakšen nje naslednji ukaz…..ha, ha, ha, ha …………..Bount (tudi Nogavička), ti pa še naprej zagovarjaj, da se ni lagal…………ha, ha, ha….s kakšnimi pacienti se moram pogovarjati…..

  • fifi je rekel/-la:

    kdor to bere je latentni….

  • konec je rekel/-la:

    Najbolj neetični in strankarski novinar Franco Juri je POPUŠIL NA CELI ČRTI .
    Franco Juri tvoj voditelj se je lagal in ti si se prilagodil in lagal še bolj “profesionalno”.
    Zares balkanska stranka!

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Takšne novice so pač za našega Kakca boljše od flodra (do katerega pa itak ne pride) - po spletišču ejakulira kot obseden.

  • konec je rekel/-la:

    Carlos Contreras tvoj BOG se je lagal….ha, ha, ha, ….

  • Ben je rekel/-la:

    Poleg vseh svinjarij ne vem zakaj bi Golobič odstopal, konec koncev ni storil nič nezakonitega. Samo malo je lagal, to pa politiki itak vsakodnevno delajo, majke mi, to jim je poklic, so poklicni lažnivci. A ne razumete tega ali kaj?
    Saj je zadevo prijavil komisiji in s tem bi morala biti stvar ad acta.

  • tojeto je rekel/-la:

    Pa če tale sever ni en “plačan” (če ne druga z oglasi od zaresa, ki se neumorno vrtijo) novinar od golobiča. za severa se zdaj gotovo ve da piše neobjektivno in pristransko. golobič pa je samo še potrdil da ne gre za nobeno novo politiko ampak za njegovo pohlepno rit!

  • BOTA je rekel/-la:

    @ konec

    Dej pomiri se malo, saj te bo še kap :) Sej razumem, manipulacija je pač huda stvar :D

  • Bount je rekel/-la:

    VSI STE ZBLAZNELI, kot divjaki v francoski revoluciji.
    Sedaj se prav umazano in podlo veselite linča enega najbolj umirjenih, resnih, strokovnih , politikov , ki
    jih Slovenija premore! Sram vas bodi!
    Tudi dr. Drnovška so zadnja leta SDS-ovci in njihovi plačanci matretirali, obrekovali, eda žalili in pe in še, na koncu, ko pa nas je zapustil, pa so mu iste podgane hvalnico pele!

    Sramota za Slovenijo!
    Gregor Golubič, nasvet: Ne se umakniti iz politike, saj to ti naši politikanti komaj čakajo!
    Ostanite , veliko ljudi vas podpira in v bodočnosti jih bo še več!
    Verjemite !
    Gre gol je verjetno zabol gol, zato se ga jojoti BOJIJO!

  • kvikl cvikl je rekel/-la:

    ravnatetelj Oranžnega Cirkusa trokira na odmevih in igra na karto “glejte,pošten sem,bogi,žrtev,solzice pa to” nato pa SD Tajnikar in Petra Sovdtat ki mu zabijeta glogov količek u oranžno srčke..

    Borat,ki izjavi: imaš 10 dni,nato se bomo 10 dni odločali,če si se odličil in bomo nato v 200tih dneh sprejeli odločitev..

    Zgodovinski dan,skratka…

    PS: po mojem je Širca od danes v menopavzi,Jenklinka pa je od vsega hudga spet dobils tardečo…
    Kaj se dogajaji s klovni Perneti,Rožeji in podobnimi,še ni čist jasno..

  • medek je rekel/-la:

    To je ista fora kot takrat , ko so maltežani vdrli v Sovo in našli Drnijevega indijskega zdravilca.

    Princ Teme in XE gredo pač vedno do konca.

  • Propolis je rekel/-la:

    Vidim, da se je medek-u in še nekaj drugim povsem zjebu kompas. Tle je govora kako je stvar naivno zajebu Golobič, oni bi pa želeli tudi Golobičeve očitne laži naprtiti opoziciji.
    Zbudite se! Kdor je sposoben raji tako očitno lagat naj sam nosi tudi posledice. Pa naj bo levi ali desni.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Propolis, a ti vsakič znova vtipkaš svoj nick?

  • medek je rekel/-la:

    Napaka v piaru ni kaznivo dejanje, kaj šele kraja.

    Ker poslovanje je potekalo po pravilih in tako kot takrat ko je Janša prodal Merkator Šrotu na tajkunski način.

    Če pa je želel Golobič zaščititi podjetje pred desnimi fašisti mu pa ni za zameriti, še posebej, ker je JJ več let preko medijev temu podjetju delal škodo.

  • kvikl cvikl je rekel/-la:

    # Propolis pravi:
    3. junij, 2009 ob 23:11

    Vidim, da se je medek-u in še nekaj drugim povsem zjebu kompas. Tle je govora kako je stvar naivno zajebu Golobič, oni bi pa želeli tudi Golobičeve očitne laži naprtiti opoziciji.
    Zbudite se! Kdor je sposoben raji tako očitno lagat naj sam nosi tudi posledice. Pa naj bo levi ali desni.

    klaro,Janša je skinu tudi AF-477 sred atlantika in je kriv za napad akarinoze na moj sauvignon

  • Vprašanje je rekel/-la:

    Kaj menite , kaj ima spodnji prispevek skupnega z današnjo gonjo proti Golubiču?

    Minister za visokošolstvo in tehnologijo ter predsednik stranke Zares Gregor Golobič o ideji opozicijskega prvaka SDS Janeza Janše o partnerstvu 2+10.

  • Propolis je rekel/-la:

    Napaka v piaru? Ha, ha ta je pa dobra. Pa kaj mislite, da so vsi Sovenceljni debili? Laž je laž, pa naj jo izreče Grega al pa Janez. Če te pa pr tem dobijo, to samo vse pove o posameznikovih sposobnostih. Če lažeš in lažeš in lažeš,…. te bodo prej ali slej dobili.
    Mogoče bi pa Grega moral Nogavičko najeti za svojo piarovko?

  • Vprašanje je rekel/-la:

    MEDEX BRAVO!
    RAVNO TAKO, NAPAD NA DRNOVŠKA, VDOR V SOVO ( POBRALI SO IN ZAKURILI VSE DOKUMENTE, KI SO BILI SPORNI ZA SDS-ovce!-
    IN NA KONCU TRESLA SE JE GORA, RODILA SE JE MIŠ- ZDRAVILEC DR. DRNOVŠKA!

    Sprašujem se, koliko časa so manupolatorji planirali ta scenarij imenovan Ultra?
    ČISTO ZARES JIH MORA HUDO BITI STRAH STRANKE ZARES!

  • kvikl cvikl je rekel/-la:

    Vprašanje pravi:

    Vprašanje,vprašanje nasloviš na KGB sotrudnike-eni so v uradu Mira Senice,drugi v zaplenjeni Moskovičevi vili usred Ljubljane..Za mnenje povprašaj še župana Solatića

  • Neja je rekel/-la:

    GG verjamem, da je imel razloge, ki jih tudi navaja, da ni javno razglašal svojega lastništva.

  • medek je rekel/-la:

    @vprašanje

    Kdo je načrtovalec? Privatne varnostno-obveščevalne službe, ki si jih največkrat privoščijo trgovci z orožjem.

    Ker nismo v “vidni” vojni, smo pa vedno na Balkanu v Igri in to pri največjih, tistih Obama manijakih, takih, ki tudi v Kolumbiji vodijo volilne kampanje.

    In naj spomnim: Da smo skenirani do mezinčka :)

  • kvikl cvikl je rekel/-la:

    # Neja pravi:
    3. junij, 2009 ob 23:55

    GG verjamem, da je imel razloge, ki jih tudi navaja, da ni javno razglašal svojega lastništva.

    a ja? Kaj pa? hiperplazija prostate? Povišana holesterol? Sistolični tlak?

    Kako pomaranče komentirajo,da je filozof vpisan pod dva tehnična patenta? SLučajno? Od tistga je keš,veš….

  • medek je rekel/-la:

    Dnevnik

    Pahor: “Storil bom vse, da dr. Rupel ostane moj svetovalec.”

    Tomaž Mastnak
    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042232404
    Glavna igralca pa nista imela enako pomembne vloge. Razliko med njima lahko povzamemo takole: Janša ima avtoriteto, Pahor pa kabinet. Prvi ustvarja politiko, drugi daje prostor za ustvarjanje politike. In vprašanje, ki se ob tem postavlja, je naslednje: Ali bo Pahor izrabil svoj položaj prvega ministra za to, da bo iskal poti, ki mu bodo omogočale izogibati se političnemu odločanju in obenem ostati čisto spredaj, v soju in toploti žarometov?

  • Vprašanje je rekel/-la:

    Bravo Medek, odlično razmišljanje!

  • Marko je rekel/-la:

    Lažnivec naj spizdi iz politike, njegove bedne, upam da vsaj zaslepljene ovce ala medek (vstavi poljubnega smeška, ki se trka po čelu), pa naj za boga svetega nehajo objokovati to Zares bedno kreaturo in spuščati meglo o hudobnem Janši, ki da jim je to podtaknil. Za take spletke ni dovolj sposoben. Režiserja boste morali najbrž poiskati med svojimi. “Gonja proti Golobiću”?! My hairy ass!

  • Emi je rekel/-la:

    Zares , sedaj imamo priliko, za dobro cele Slovenije, podprite Golubiča , boste videli, kaj vse bo prišlo na dan!
    Če pa odmaknejo Gulubiča, bomo prikrajšani za velik kos resnice in pravega ozadja slovensko politično- spletkarske scene!

  • OPAZOVALEC je rekel/-la:

    Opozarjam na nekaj kar je novinarjem nehote ušlo ali pa so spregledali:

    1. KOLIKO TRANSKACIJ ALI DENARJA JE ODŠLO IZ ULTRA D.O.O. NA NIZOZEMSKO ULTRA SUM ALI NA SINGAPURSKO FIRMO ?

    2. KDO SO LASTNIKI SINGAPURSKEGA PODJETJA ?

    3. NIHČE NI RAZKRIL DOKAZOV, DA SO KREDITI ZAVAROVANI - VERJELO SE JE NA BESEDO LJUDEM KI SO LAGALI (ULTRA)

    4. TUDI KOS NI OBJAVIL PRIJAVNEGA OBRAZCA O PREMOŽENJU - VERJAME SE NA BESEDO ČLOVEKU, KI PRIZNA, DA LAŽE

    Na tiskovki je bil Globoč zelo prestrašen in neprepričljiv, ko je padlo nekaj vprašanj o premoženju ali je to vse, o singapurski firmi se molči.

    Veliko vprašanj, malo odgovorov skoraj nič dokazov.

  • desperado je rekel/-la:

    Prava vprašanja za novinarko iz včerašnje tiskovke, ki je iedina imela muda, Sarkič raje govori o kravatah jebiga - čaka se kolk bo zaresova Širca namenila vesti.

  • Neja je rekel/-la:

    Dobra situacija, da vsak poskuša dobiti svoje: politični nasprotniki, da ga sramotijo, se ga znebijo /znebijo nevarnosti, da se razkrivajo njihovi umazani posli/; novinarji, da /zaradi lastne prizadetosti, ker jim je zamolčal ali zaradi pripadnosti JJ ali medsebojnega rivalstva/ senzacionalistično pretiravajo; politični partnerji, da odškrnejo več naklonjenosti volivcev zase; pisci tukaj, da sproščajo svoje agresivne impulze; in gladiatorsko občinstvo, da dobi vsaj iger, če že kruha ne.
    GG je pameten človek. Gotovo je vedel, da bo lastništvo 1X prišlo na dan. Gotovo se je zavestno zaradi razlogov odločil, da ga ne bo javno razglašal. Gotovo se ni vrnil v politiko samo zaradi lastnih interesov. Gotovo je vedel, da gredo nasprotniki “preko trupel”. Gotovo ne bi očital drugim, kar bi sam počel v smislu “držite tatu”. Mislim, da ga toliko le poznam. Če se bo dokazalo, da se motim….
    Odstopiti? Da bi dokazal svojo načelno držo? Ali to odtehta vse pozitivno, kar bi lahko naredil, če ostane kot minister in predsednik stranke? Mislim, da je za Slovence bolje, če ostane!

  • NoMercy je rekel/-la:

    o fak, taka štala jaz pa v tujini z omejenim časom spremljanja, kako leti perje :D

  • Ben je rekel/-la:

    Če Grega ni vesoljni Sloveniji obelodanil svojega deleža, zaradi tega še ni lažnivec. Pač ni povedal, to je vse. STvar je precej transparentna in sploh ne vem čemu ves cirkus…

  • Analfabet je rekel/-la:

    Cirkus je zato, da se podgane enkrat zaletijo v steno, ki so jo same postavile. Tako preprosto je to.
    Podpora po forumih ne bo pomagala. Jebiga, GG si je končno še svoje dlake skuru. Jaz sigurno ne bom za njim jokal, ostali pa premislite če se splača …

  • Cankar je rekel/-la:

    Opazovalec, precizno usmerjena vprašanja na katera pri nas ne bo odgovorov.

    Golobič je politični mrtvec.

    Problem ima s tem Kučan komu predati šifre Mačkovih računov. Dilema?

    Bo Jankovič stopil na mesto Golobiča - iz kapa po dež !

    Dejstvo, da očitno laže in prikriva poštno firmo (katere dejanski namen je prelivati kapital iz Ultre slo v Ultru sum) ga postavlja ob bok Šrotu in on naj ima zdaj kredibilnost kaj očittai Šrotu.

  • bullock je rekel/-la:

    Ne vpletajte SDS. To je maščevanje LDS-a, prav pride pa tudi SD-ju, ker bo na volitvah pobrala Zaresove glasove. Sicer je pa bil GG bolj uspešen lobist za svojo firmo, kot pa minister. Z ljubljanskim županom je sklenil lep posel, čeprav ni bil najboljši ponudnik (Urbana).

  • Mimi je rekel/-la:

    Lohk rečem samo - škoda škoda (in nespametno, itak se vse razve). :|
    Jasno: (načelen) človek bi v pošteni (in pravni) državi ponudil svoj odstop. Se strinjam.
    Vendar se mi zdi pa butast, da bi bil ravno Golobič edini. :o)
    Ob vseh lažeh, ki so se izrekle in so beležene stokrat in tako dokazane in dokazljive, mora zdaj odstopit ravno in edino (in šele) Golobič - kao da bo dokazal svojo načelno držo. :o)
    Če nekdo laže in celo drugim očita, kar sam počne, pa skriva, itak ne gre pričakovati ne vem kakšne etičnosti in načelnosti.
    Ker se pa itak zdi, da se je v politiki vse to (morala, etika, načelnost, ‘Obraz’) nekako izgubilo, to torej ‘vsi počnejo’ in je torej skrajno neumno, da se pa zdaj ‘delamo lepe’. Če itak ptički čivkajo od a do ž laži in nečednosti, praktično ga skorajda ni povsem ‘čistega’.
    Tako je sicer izgubil pri meni plus pike (pogojne, saj ga ne poznam zelo, ker je bil vedno bolj v ozadju), mislim pa predvsem plus pike v smislu inteligence in retorike. S tem (njegovim odstopom) bi Slovenija izgubila močnega politika v igri.
    Žal žal, trapasto, za nazaj se pa ne da nič spreminjati.

    p.s. Ali si nekateri res ne morete zapomniti preprostega priimka? :|
    GolObič in ne Golubič. Janša tudi ni Jenša ali Junša, Rupel ni Ripel ali Ropel.

    p.s.2.. še o oranžni barvi: čeprav je bedasto se pregovarjat o nekakšnem avtorstvu :o), je dejstvo: Lunin net (portal po zadnjih merjenjih na 36. mestu obiskanosti v Sloveniji) je oranžen od svojega nastanka 1. 5. 2000 pa do danes. :) (zdaj pa sicer vsebuje več modre). Potem pa se je kmalu pojavil Mladinin sajt, ki je bil zelo zelo zelo zelo podoben sajtu Lunin net, toliko podoben, da je to opazilo (in javilo) več obiskovalcev. Tako da ne Mladina ne Zares (vsaj kar se tega tiče) nista bili prav zelo izvirna (ker je bil pač govor o izvirnosti). :)

  • Mimi je rekel/-la:

    pardon, popravek: nista bilA (in ne bili) zelo izvirna. :)

  • nina je rekel/-la:

    Če gre GG, gre tisto kar si JJ in BP želita da gre. Zato naj ne gre.
    Morda pa si kdo še želi drugačne Slovenije. Takšna je zagotovo na
    poti v fašizem!

  • konec je rekel/-la:

    nina, ha, ha, ha….a nista BP in JJ bivša komunista….pa fašisti vseokrog , vsi ki niso stalinovi…stara dobra fora za nezrele demokrate…ha, ha, ha.
    fašisti, domobranci, domobranci fašisti….

  • anisa je rekel/-la:

    ljubitelji afer združite se, to je ogledalo komentarjev,

    fovšija slovenska gori,maščevanje tli,
    z golobičem ali brez njega kriza je in bo,
    srečni zaradi tega ne boste nič več ne manj..
    naj vrže kamen kateri je brez greha,
    afera futer za politične točke,
    kaj je buš odstopil, ki je 8let lagal.
    greh se mora tudi razlikovati po teži..
    v parlamentu ni svetnikov..
    pogleda v ozadje nimamo in ne vemo kaj se dela pod roko..
    sds bi rada golobičev odstop, lolek pahor, bo pokleknil in še naprej plačeval kavice….
    ko bo spet janša dirigiral bo spet po starem….čir na želodcu za vsakega slovenca..
    afer takrat ne bo zmanjka..tako da odvisneži od afer ne bodo imeli problemov z političnim adrenalinom…
    verjamem v političen udar na golobiča ,da bi se sesula koalicija.
    kdo je napovedoval predčasne volitve?
    komentarji so cilj do predčasnih volitev..
    s to koalicijo obstaja nekakšen socialen mir v tej gospodarski krizi , ko bo prišel pa janša z njegovo ideologijo bo pa slejkoprej drugače, kar se tiče socialno gospodarskih težav

  • kvikl cvikl je rekel/-la:

    smo pa svetovni fenomem: dva slovenska komunista sta odšla na proslavo padca komunizma na Poljsko..

    brezzsramno,očitno

  • pozitivo je rekel/-la:

    Osebno se mi zdi vsa gonja pretirana in napihnjena. Spet se žal kaže naše pristno domače “papeštvo”, ko smo bolj papeški od papeža sami. še posebej če gre za “soseda” ( ker smo v bistvu vsi med seboj sosedi v tej lepi naši mali deželici).

    Meni osebno je bolj zanimivo opazovati kako se o vsej zadevi izrekajo vsi ostali politiki. Kdo je tiho, kdo je glasen in kaj glasni menijo o vsem skupaj. Predvsem zato, ker postavljajo mejo višje morda previsoko za jutri. Jim bodo novinarji za vsako zamolčano informacijo ali neiskrenost poslej zaklicali, da lažejo in jih pozivali k odstopu? se bomo zaradi tega prelevili v visoko etično družbo? Pa smo vsi (ali pa vsaj politiki) takšni že sedaj?

  • konec je rekel/-la:

    # kvikl cvikl pravi:
    4. junij, 2009 ob 22:22

    smo pa svetovni fenomem: dva slovenska komunista sta odšla na proslavo padca komunizma na Poljsko..

    brezzsramno,očitno

    ha, ha, ha, je res, EDINSTVENO……, bolno, sramotno, neozdravljivo……

  • konec je rekel/-la:

    In še enkrat ponavljam:

    NA BALKANU JE MANJKALA LUSTRACIJA KOMUNAJZERJEV, ZATO JE TAKO KOT JE……..

  • Marc je rekel/-la:

    @BOUNT

    Dej ne seri in se izčlani iz Zaresa! Ne nas met za norce. GG je lopov… čeprav mu lopovščin niso dokazali in mu nikoli ne bodo! Tukaj je preveč zadev v ozadju da bi se kaj takega dopustilo. Strinjam pa se s tistimi, ki mislijo da ostali politiki (Pahor, JJ, Kučan) ne počnejo enakega sranja… Samo bolj pritlehno.

  • Krep je rekel/-la:

    Razočaran sem:

    1.

    http://www.ultra.si/index.php?id=47

    “2002. Mobitel offers its customers a mobile payment solution called aMoneta, based on M-Pay.” M-Pay je izdelek podjetja ULTRA d.o.o.

    2.

    Obrazložitev k 2. členu Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o državni upravi (O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O DRŽAVNI UPRAVI (ZDU-1E) - http://www.dz-rs.si/index.php?id=101&type=98&cl=D&mandate=-1&vt=40&unid=PZ|FC834A9339C042AFC125759E00249F87&showdoc=1 :

    “Z namenom racionalizacije poslovanja se prenaša področje elektronskih komunikacij na Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.”

    Tole ZARES izgleda nekoliko nenavadno?

  • Bleja je rekel/-la:

    Nina
    Ti si pa izgleda res zamenjala antikominizem in fašizem. Zato rajši bolane komentarje zadrži zase ali pa za mitinge na Donavi.

  • Bleja je rekel/-la:

    Ne vem kako bodo izgledali komentarji tistih, ki zagovarjate notoričnega lažnivca in lopova takrat, ko bo prišlo na dan, da je ta kvazi manager v 4 letih v kvazi visokotehnološkem podjetju zaslužil več kot 5 milijončkov. Pustite revežu, ker si je vse to zaslužil na pošten način.

  • Duko je rekel/-la:

    Meni pravzaprav GG “dol visi”, na živce pa mi gre sprenevedanje, tako opravičevalcev Golobičevega ravnanja, kot njegovih zagovornikov. Tudi slepcu je jasno, da filozof - res gobcav, pa vseeno filozof - ne more biti avtor tehnoloških patentov in, da je naveden kot njihov avtor samo iz finančnih razlogov. Zakaj, se lahko vpraša vsak razumen človek, in tudi se. To niso bili čisti posli. Ne bom ugibal o pridobivanju poslov za Ultro, čeprav mi je bilo nekaj o tem povedano. Bolj me zanima formalna plat cele zadeve. Premoženje je res prijavil Kosovi komisiji. Ne vemo pa, ali je plačal vse davke, itd. In zakaj toliko poštnih nabiralnikov na Nizozemskem? Da se zabrišejo sledi? Poštena davčna uprava bi morala skočiti na noge. Naša verjetno ne bo. Ugibajte zakaj. Čeprav tudi, na primer, Ala Caponeja niso zašili zaradi nedokazanih umorov, ampak zaradi davčnih prekrškov. Ampak kakorkoli že - dokazano je lagal in to je za politika (moralna) smrt. Tudi, če bo vse druge sume ovrgel, mu jaz odslej ne verjamem niti, če bo rekel, da se piše Golobič. Finančno je pa itak preskrbljen.

  • anina je rekel/-la:

    …kako ste popušili…slovenclji…kako deluje masovna hipnoza,a!!!!.
    …in dokler se ukvarjate z vprašanjem o GGin kaj je laž in kaj ni laž….vidi vraga, vuk pojeo Crvenkapicu…eeeee….

  • florian je rekel/-la:

    star slovenski pregovor pravi : KDOR LAŽE - TA KRADE…….

  • hoblič je rekel/-la:

    ampak, a nismo fenomen Slovenci?

    psi lajajo, karavana gre dalje, minister Gregor pa nič!!!!!

    pa bomo spet vse prebavili in posrali.

    nas pa res lahko vsakdo vse nafuka in pofuka, pa se še vedno damo naprej jebat.

    pa kdaj se bomo končno rešli te bande kumrovške????

  • FELIKS je rekel/-la:

    Fuj,Fuj……Komentatorji in politiki, tipično slovensko.
    Kdaj za vraga se bomo spametovali do te
    mere in se nehali hraklat drug drugega.
    Nihče še ni toliko nagrabil, da bi lahko na
    koncu vzel seboj zato, pamet v glavo hrakle
    pa v roke in veselo na delo. Tega ne bo
    zmanjkalo, samo videti ga je treba.
    Zame je politika na stranskem tiru saj še je vedno karta?
    Pozdrav vsem