4. junij, 2009 | Denis Sarkić

Zaresna podpora prvaku

Vodilni člani Zaresa podpirajo svojega predsednika Golobiča.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Vodstvo stranke Zares soglasno podpira svojega predsednika Gregorja Golobiča in upa da bo nadaljeval svoje delo v vladi in stranki, je na novinarski konferenci povedal generalni sekretar stranke Bogdan Biščak. Vodstvo po njegovem razume razloge, zakaj je Golobič medijem zamolčal lastništvo v Ultri Sum, sam pa bi na Golobičevem mestu ravnal enako.

Zaresni Bogdan Biščak, Pavle Gantar, Irma Pavlinič Krebs in Franci Kek uvodno (v celoti za sladokusce):

Zaresni Bogdan Biščak, Pavle Gantar, Irma Pavlinič Krebs in Franci Kek odgovarjajo (v celoti za sladokusce):

Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
27 x komentirano
  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Gospa in gospodje iz ZARES-a;

    pravite, da razumete, zakaj je g.Golobič zamolčal svoj družbeni delež v Ultri Sum. No, bodimo pošteni, zanikal ga je, torej je aktivno lagal, ne zgolj zamolčal.

    Zanima pa me, če bo g. Golobič javnosti pokazal svojo davčno napoved iz katere je razvidno, da je DURS vedel (za razliko do volilcev in novinarjev) za njegovo celotno premoženje (torej tudi za družbeni delež v Ultri Sum in patente).

  • medek je rekel/-la:

    Ja ste videli, novinar je kopiral medeka :)

    medek pravi:

    4. junij, 2009 ob 1:43
    Intermezzo: Črni humor

    Mediji in kazen :)

    Naj mi Golob oprosti primerjavo laži :)

    Ampak, vedno mi je bilo to res fascinantno.

    Monika Clintonu povleče cigaro, Sax se zlaže in spakira iz Bele hiše. (Pustimo to, da je bombardiral Somalijo, medije to ni zanimalo.)

    Kasneje.
    Bush pobije na miljone ljudi, pokadi jih ko cigare, kruto. Nič. Laž, ni laž, odstop, … Doživi in preživi dva mandata. Hudo.

    Ja, laž je triki, huje je če ti ga povleče Monika kot pa če zravnaš par držav do peska in pobiješ miljone nedolžnih.

    Tko, razmišljam o teh razmerjih, politićnih, kdo je tisti, ki boža babane janšane in kdo tisti, ki ga moti aranžna bolj kot tajkuni.

  • Alan B'Stard je rekel/-la:

    Predlagam 5 dni žalovanja in prižiganje svečk.

    še linkič, da de malo sprostite :)

    http://www.youtube.com/watch?v=-Un62WXv8iI&feature=related

  • medek je rekel/-la:

    Zaradi slabe naložbe Petrola, ki je za nakup 32,6-odstotnega deleža v Istrabenzu namenil kar 186 milijonov evrov in je bil ta včeraj vreden le še 58 milijonov evrov, Petrolov delež pa vsega 19 milijonov evrov, se bo nadzorni svet Petrola najbrž na svoji seji v ponedeljek odločal o razrešitvi celotne uprave Petrola.
    http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042272099

  • medek je rekel/-la:

    Gregor Golobič je nedvomno tako na desnici kot v nekaterih krogih na levici najbolj moteč politik - tudi zato, ker v njem vidijo (pre)močnega nasprotnika oziroma (pre)močnega partnerja. Na izrednih sejah, ki jih je na temo korupcije pred volitvami leta 2004 sklicevala takrat opozicijska SDS, se je tako opozicija v precej večji meri kot z delovanjem takratne Ropove vlade ukvarjala z delovanjem Ultre in tedaj bivšim politikom Gregorjem Golobičem. Nobenega dvoma tudi ni, da je po volitvah pred dobrimi štirimi leti razpadanje LDS v veliki meri dirigiral prav Golobič, česar nekdanji strankarski kolegi niso pozabili. In če k temu dodamo še Golobičevo kritično vrednotenje koalicijskih partnerjev in premierjevega dela v tem mandatu, je jasno, da so ob razkritju njegovega nedopustnega ravnanja, ki ga nekateri ocenjujejo tudi kot njegov politični samomor, mnogi tako na desnici kot na levici odprli šampanjec.
    http://www.dnevnik.si/debate/komentarji/1042272122

  • medek je rekel/-la:

    Glede na to, da v podjetju Ultra za področje elektronskih komunikacij razvijajo visokotehnološke rešitve, so se v opoziciji pa tudi v delu koalicije pojavile domneve, da bi podjetje Ultra lahko pridobivalo posle na področju, ki bi ga po prenosu na MVZT vodil Gregor Golobič (Zares).

    Do omenjene poteze je zelo kritičen nekdanji minister za gospodarstvo Andrej Vizjak (SDS), ki je izjavil, da “ni povsem nobenega vsebinskega razloga”, zakaj bi elektronske komunikacije in pošto prenašali, “verjetno pa je tu osebni razlog ministra za visoko šolstvo”. Po Vizjakovih besedah je Golobič namreč delal na tem področju, razlog za načrtovani prenos pa je po njegovem mnenju v tem, da je Golobič eden od lastnikov Ultre.

    Vizjakovemu mnenju se v določeni meri pridružujeta tudi poslanca koalicijske partnerice stranke Zares Luka Juri in Dejan Levanič. Oba sta namreč k omenjeni noveli zakona vložila dopolnilo, v katerem sta predlagala črtanje prenosa elektronskih komunikacij in pošte z ministrstva za gospodarstvo na ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, a je to odbor za notranjo politiko zavrnil. Enak predlog so sicer vložili poslanci SDS in vsebinsko podprli poslanca SD.

    Kot je pojasnil Juri, se mu zdi slabo, da bi združili regulativo in spodbujanje tehnološkega razvoja, saj posledično lahko pride do omejitve tehnološkega razvoja, glede pošte pa po njegovem mnenju sploh ni razloga za selitev na visokošolsko ministrstvo. “Očitkov opozicije ne morem komentirati, če pa me vprašate, ali sem pripravljen dati roko v ogenj za Gregorja Golobiča, je moj odgovor ne,” je v sredo za TV Slovenija izjavil Juri.
    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042272156

  • tivoli je rekel/-la:

    Jaz se pri tej aferi vprašam pravzaprav, zakaj takšna užaljenost novinarjev? Zakaj niso lani, ko je dal odgovore šli, kot se spodobi za prave novinarje, preverjati dejstva? Zakaj se niso vprašali kako lahko Golobič plača 10000€+ dohodnine če ima “zgolj” plačo… Že samo ta podatek bi moral razumnemu novinarju sprožiti alarm… vsi podatki so bili javni in vse bi MORALI preveriti…

  • Bobek leta je rekel/-la:

    Le vera cveti,
    ko verodostojnosti
    dostojnost umre.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Stari politiki v še bolj uničevalno prenovljeni stari politiki.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Ne pozabiti na najbolj poštenega in predsednika nekdanje najboljše vlade ter edine zveličavne stranke JJja; Blairov svetilnik je sicer najbolj otročja fora na katero se je pustil ujeti, ampak tistole pogovarjanje s Sanaderjem pred volitvami 2004 vsem na očeh je pa sramotno, če ne celo kriminalno.

    To da je pa ta pogovor tajil do onemoglosti, kaže pa res na neuravnovešeno persono … ne spominjam se, da bi se za to, da je bil z materialnimi dokazi ujet na laži, kdaj opravičil, če ne za drugega za slab vzgled, ki ga je posredoval javnosti kot predsednik vlade, tudi nekih pojasnil s tem polomom v zvezi ni bilo slišati; pač v naslednjem trenutku spin s katerim je preusmeril pozornost na tiste, ki so ga na laži ujeli. V Sovo je poslal vladno komisijo za nadzor dobrega imena posvečenega firerja … od tam tudi vse jebe s fotokopircem.

    Torej, ne samo, da je lagal, in po tem ko je bil na laži ujet in se za to ni opravičil, pojasnil ni niti zakaj se je moral pogovarjati s Sanaderjem … res da sta na evropskem nivoju v isti stranki, ampak njuni vlogi sta nekoliko bolj kompleksne narave.

    Enake vatle za vse, JJ in njegova (bleda) senca BP. GG in Türk, kot predstavnika nečesa drugačnega od vajine domene, sta vajinim načrtom prevelika cokla, zgleda tkole na počez.

  • starec je rekel/-la:

    Dragi Denis,

    ob tvojih vprašanjih je človeku včasih kar malo nerodno. Zagotovo si zlat fant, ampak veliko stvari res ne razumeš (npr. osnov delovanja kapitalizma) in mislim, da je pravi prostor za pridobivanje znanja kje drugje kot na tiskovkah. Recimo na faksu ali pa na kakšnem tečaju vseživljenskega učenja. Po mojem jahaš na svoji simpatičnosti in občasno butalskosti (in vest.si skupaj s tabo), kar se tiče tehtnosti in poznavanja je pa gledanje stvari, ki jih lepiš, kar malo mučno. Saj veš kako je gledati nekoga, ki si dela bruko: nerodno ti je, mal bi se skril v mamino krilo, pa veš, da ne bo nič pomagalo (niti tebi niti meni). Pa še to: ali je moralno, da sodiš, preden veš in razumeš?

    Veliko sreče še naprej.

    PS: To razumi/te splošno in nepovezano z GG, ker me navijanje za levo in desno in izbiranje med dvema zelo slabima možnostima ne zanima.

  • Fonzi je rekel/-la:

    To, da vajenci podpirajo šefa, ni nič novega. To več pove o vajencih, kot o šefu.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    MEDEK in NOGAVIČEK, k sreči vajino žebranje Globiču le škoduje.

  • Edi je rekel/-la:

    Mislim da gre tukaj za skriti pakt SDS, LDS in morda SD, ki so se odločili zrušiti Golobiča in Zares, to jim prinese točke na volitvah, maščujejo se mu lahko, predvsem pa en moteč dejavnik manj, me zanima kdo je zdaj tukaj nemoralen. Zanimivo pa je tudi to, kako je ta novica prišla na dan in kako so jo novinarji pograbili, saj se govori in piše samo še o tem, čeprav je Golobič samo zamolčal delež (oziroma kot pravijo nekateri, se je zlagal)…

  • Alan B'Stard je rekel/-la:

    Bravo mladci SD.Končno eno koristno delo od vas.Lukči in Dejanči press.

  • roman je rekel/-la:

    Golobiča zagovarja tudi predsednik države!!!?Neverjetno ampak pričakovano in če še dodamo Jankoviča kot mentorja levice na zadnjih volitvah je slika jasna kakšno gnilo oblast imamo trenutno v državi.
    Mimogrede,mestna oblast daje trenutno velike posle firmi Ultra…

  • medek je rekel/-la:

    Janša je priznal : Prodaja Merkatorja (pod mizo) je bila napaka.

    A je odstopil?

    Ali je odstopil zaradi poskusa državnega udara, je bil odstavljen.

    Ali je odstopil ko je moral plačati kazen za razkrivanje osebnih podatkov?

    Ali je Janša odstopil zaradi kraje intelektualne lastnine?

    Ali je odstopil, ker smo od Patrije kupil stare traktorje?

    .
    .
    .
    .
    .
    .

  • kaktus je rekel/-la:

    Tisti, ki podpirajo svojega predsednika, vzornika, so mu pripravljeni držati tudi vrečo za še hujše podvige ! Za dvatisoč evrov plače v ” ULTRI”, si je nakupil več miljonov vredno premoženje. PA TO JE ČAROVNIŠTVO !

  • RUKAR je rekel/-la:

    JANŠA je kriv za Golobičeve laži in razkritje,kdo pa drug ! Zakaj je pa GOLOBIČ drezal v stranko “LDS” in njihovega člana KRAMARJA ?! Na volitvah se je hotel zamastiti z njihovimi glasovi ! PLAČILO SE VRAČILA VESELI !

  • asd je rekel/-la:

    http://www.protilazem.si ima isti format kot vest.si . levičarji so še enkrat “izgubili razsodnost” :)) in se s to stranjo protilazem.si izdajajo, kdo v resnici stoji za vest.si: golobić s svojimi nakradenimi milijoni.

  • Ars Ignis je rekel/-la:

    In sploh ni edini, asd. Obe strani uporabljata kumunajzarski softver za psihološko vojno, imenovan WordPress. Vtipkaj v google, boš videl, da je zarota še dosti širša, kot si ljudje sploh lahko mislimo!!!1

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Se morda bojijo, da bodo morali na Zavod za zaposlovanje, ko bo končno z zlomljeno perutjo z višine padel Golobič?

  • asd je rekel/-la:

    to je za njih “napaka” zato, ker so ga dobili. če ga ne bi dobili, seveda ne bi bilo nobene napake, ampak lepo izpeljan načrt.

  • asd je rekel/-la:

    Ars Ignis, torej obe strani uporabljata wordpress.org? v redu, ampak zanimivo, da imajo zaresove strani in vest.si tako podobne nastavitve tega softvera. ali samo kopirajo eden drugega ker se imajo tako radi, ali pa je isti človek nastavljal? :) ker sem malo gledal strani, ki uporablajjo wordpress pa si niso tako podobne. no lahko da se tudi motim, ampak glede na to, kako vest.si zagovarja golobiča mi ne moreš zameriti :)

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Vsi člani ZRESA podpirajo Golobiča!

    To še ni cela Slovenija!

  • Ars Ignis je rekel/-la:

    Dosti rajši od levih teorij zarot imam desne, ker so toliko bolj nore: http://www.wordpresstemplates.com/cellar-heat-light/