8. junij, 2009 | Nejc Jemec

SMS aktivna SDS

Nekdanji poslanec SDS s sporočili vabil na volitve.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Volitve v evropski parlament so za nami. Rezultati so bolj ali manj znani, nekatere stranke bolj, druge manj zadovoljne. O kršitvah volilnega molka so svoje že povedali tudi na Ministrstvu za notranje zadeve. V času volilnega molka so dežurne službe prejele 33 telefonskih klicev. Včeraj (v nedeljo) se je pet kršitev nanašalo na medije, ena na volilni material (letaki ipd.), dve na internet, 12 kršitev pa so uvrstili pod kategorijo drugo, kar pomeni agitacija, izobešena zastava ali SMS sporočila.

homan.jpg

Homanov hrošč v času pred lanskimi državnozborskimi volitvami.

Že v četrtek je na zanimiv in poetičen način k udeležbi na evropskih volitvah spodbujal poslanec Slovenske demokratske stranke v prejšnjem sklicu državnega zbora in podžupan Mestne občine Kranj Bojan Homan. V SMS sporočilu, ki nam ga je posredoval eden od prejemnikov, je zapisal: “ULTRA poštenje, ULTRA morala? Evropa se bo do solz nasmejala. Zato grem volit! Pošlji naprej.”

homan1.jpg

Bojan Homan. Foto: www.sds.si

Bojan Homan pa je bil mobilno aktiven tudi v nedeljo, v času volitev in volilnega molka. V tokratnem SMS sporočilu, ki nam ga je posredoval eden od prejemnikov, je nekdanji poslanec in kranjski podžupan iz vrst SDS obveščal o aktualnih rezultatih in pozival na volitve. “Vzporedne volitve ob 12h: SD 2, SDS 2 mandata, malo manjka do 3. Vsak glas odloca. Pridobi vsaj enega za listo 8 SDS. Poslji naprej. SLOVENIJA ZMORE VEC”

Homan je na vprašanje, koliko sporočil je poslal v nedeljo, odgovoril, da nima podatkov in da je pošiljal predvsem strankarskim prijateljem, ki bi jih to utegnilo zanimati.

Nejc Jemec

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
18 x komentirano
  • Edi je rekel/-la:

    Patetično, precej pod nivojem za podžupana…

  • Aeksandar Todorović je rekel/-la:

    EDI,
    se strinjam.
    še bolj transparentna je analiza o javnem mnenju prek tele voteing-a na TV-POP, ali RTS-ko pregorijo linije v korist Jovana Jovanovića. Resne analize pa pokažejo popolnoma drugačno sliko javnega mnenja.
    Imam doma 2 resni raziskavi javnega mnenja glede izbrisanih.VAU-slovenci niso ne Mefisto, ne Konec…
    Sam sebe ocenjujem za bedaka, da sem verjel tv votingu.

  • samo je rekel/-la:

    SDS-ovski homanizem.

  • aero je rekel/-la:

    “Patetično, precej pod nivojem za podžupana…”

    nekako v stilu pateticnosti homana je zalost tudi celotno kranjsko zupanovstvo…

  • Nogavička je rekel/-la:

    Ko tâkole smsjado postavim ob bok poltajnih oz. zasebnih volilnih aktivnosti mnenjskih vodij v okviru dvostopenjskega toka komuniciranja, tudi v okviru katere od totalnih organizacij, ki so del študija politologije, dobi prav tista Naloga absolutno legitimnost.

    Seveda, nihče, razen bevškega župnika, ki je (takrat) stvari očitno razumel preveč zares, ne bo pozival na izvolitev najbolj primerne stranke in/ali kandidata z glasnim agitiranjem in vsem na očeh na vaškem trgu, s prižnice, pred gasilskim domom ali v gostilni med nedeljskim kosilom, saj tâko informiranje načeloma poteka v zaprtem krogu pod domnevo zaupnosti med prejemnikom in pošiljateljem ;)

  • Nogavička je rekel/-la:

    Če navežem na aktualne dogodke glede informiranja javnosti: niti cerkev ne pozna absolutnega greha, ampak jih razdeli med navadne in smrtne.

    Iz tega izhodišča so stvari na ljudeh, da odtehtajo težo dogodka zamolčanja javnosti na eni strani in odkritega agitiranja, ki se lahko deli na zmernejšo in skrajno varianto, saj lahko hvališ svoje, a najslabše kar si lahko privoščiš je, da z negativno kampanijo blatiš konkurenco, na drugi strani.

    Stran ni ena, strani medalje sta vedno dve.

    p.s.: ni mu lahko, Pernetu, če mora delat z idijotom, katerega edina naloga je, da počaka na navodila iz centrale stranke ter da jo o vsem informira. Da pa se pusti ujet na smse, pa očitno pod streho nima lih čist poštiman. Ampak take naivne napake se zgodijo … tudi najboljšemu Jju se je, k se najprej ni pogovarjal s Sanaderjem, pol se pač vseen je.

  • medek je rekel/-la:

    Kranski Butalci delajo s polno paro.

    Za domovino z Janšo naprej intake ostale janšistične.

    Včasih kransterdam danes janšastan. Od afganistana do janšastana.

  • medek je rekel/-la:

    V kranju poteka postopek v preimenovanju “zelenega” okoliša v Grimsovo.

  • kaktus je rekel/-la:

    TODOROVIĆ, točna je tvoja ugotovitev in sicer v prvi polovici zadnjega stavka ! Medeku pa itak ni več pomoči, levi navoj v buči so znali vrezati v Kumrovcu ! MEDEK JE PRAVI BIKON IZ TE FARME !

  • agrippa je rekel/-la:

    @medek:
    V Kranju ni glavni ne Homan, ne Grims, pač pa stranka Zares in njen župan Perne, ki pa mora ubogati svoje nadrejene.
    To mesto v zadnjih 20-ih letih ni dobilo, oziroma storilo NIČ (0) pametnega, razen trgovin in marketov, ki cufajo denar od nekdaj ponosnih in v prihodnost gledajočih Kranjčanov, danes pa apatično zdolgočasenih podpovprečnežev.
    Kranj je imel industrijo (zavidanja močno), ki so jo prodali, pokraden denar pa naložili po vsej Sloveniji, tudi širše v svet.
    To se na žalost ne dogaja samo v Kranju, ampak po celi Sloveniji. Namesto, da se ukvarjaš z blatenjem določenih tebi nevšečnih politikov, se potrudi in si odpri oči, kje je tiči težava.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Agrippa, agitiranje v času volilnega molka torej sploh ni tak problem, kot ga hočejo prikazati zadrti levičarje brez kančka občutka za moralo in ta zaresne probleme?!

  • agrippa je rekel/-la:

    @Nogavička:
    Bo držalo. Kdor do nedelje ni vedel kaj bi, tudi v nedeljo ni vedel.
    Veš zakaj gre malo ljudi v cerkev v nedeljah? Ti povem?! Ne zato, ker v kaj ne verjamejo ali v kaj verjamejo, temveč preprosto zato, ker se jim ne da in so že iz “forme”. Ali bo jasno?

  • lucko je rekel/-la:

    Kako, da tukaj nihce ne pozove k odstopu zaradi krsitve zakona?

  • zz je rekel/-la:

    Ja medek ali nisi izjavil da se boš poslovil od Slovenije če zmaga Janša

  • medek je rekel/-la:

    @zz Če Golob odstopi :), pa ne bo, ker ga bom potem jaz lastnoročno zadavil :)

    intermezzo:
    V EU namreč ne gre za demokratično zvezo enakopravnih držav, kot se njim dozdeva. EU ni nekakšna nova SFRJ, v kateri vsi štejejo. In v kateri so vsi, še posebej pa Slovenci, pomembni. EU ni nič takega. EU je zveza kapitala. Nastala je iz ekonomskih interesov evropskega kapitala in kapitalistov s ciljem utrditi njihovo moč, bogastvo in interese. V EU gre za kapital in kapitaliste, za njihov dobiček, ne pa za demokracijo in/ali enakopravnost držav. Oziroma gre za demokracijo in/ali enakopravnost držav le tako dolgo, dokler sta dobičkonosni. Za kapital. Seveda je EU tudi kaj malo mar za dobrobit tistih državljanov, ki niso kapitalisti. Oziroma za dobrobit teh državljanov ji je mar le tako dolgo, dokler ta dobrobit ni v nasprotju z interesi kapitala. Ko se to nasprotje pojavi, se EU jasno postavi na stran kapitala. In se požvižga na dobrobit drugih. Ena zadnjih manifestacij tega dejstva so bili evropski predlogi, kako naj se Slovenija loti reševanja krize. Namreč z zmanjševanjem socialne varnosti in s podaljšanjem delovnega časa na 78 ur tedensko (kar, mimogrede, pomeni delati vsak dan v tednu, tudi v nedeljo, 11 ur, enkrat tedensko pa 12 ur!). Nobenih predlogov o prerazporeditvi bogastva. Nobenih predlogov o tem, kako omejiti profite kapitalistov in tajkunašev. Zgolj predlogi o tem, kako še več vzeti delavcem.
    http://www.vecer.com/clanek2009060905440071

  • Edi je rekel/-la:

    @zz
    mogoče sem izjavil to jaz? če bo v koaliciji s SNS, potem zagotovo :)

  • MEFISTO je rekel/-la:

    GOLOBIČ menda samo zaradi MEDEKA, ki je eden od zadnjih njegovih prerokov, ne bo odstopil

  • medek je rekel/-la:

    Mefisto, tukaj je pa tvoja “republikanka militantna hunta”

    Loosely affiliated with the Republican Party, the International Republican Insitute (IRI) works closely with the the National Endowment for Democracy and United States foreign policy instruments, including the U.S. Department of State and U.S. Agency for International Development, to support economic and political development programs around the world. The organization is almost exclusively funded by the U.S. government and related agencies.

    But beyond the specifics of her lawsuits, Burke is also alleging Blackwater/Xe remains firmly entrenched in Iraq, using affiliate companies like Greystone. She also says Blackwater is working for a “non-profit” organization, started under the Reagan administration, with a history of interference in internal affairs and elections of various nations, including allegations it helped foment a coup in Haiti: the International Republican Institute.
    http://www.alternet.org/bloggers/scahill/140561/revealed%3A_blackwater_still_working_in_iraq_for_john_mccain-linked_%27non-profit%27/