8. junij, 2009 | Bojan Radej

Zgodba o uspehu: vmesno poročilo

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

1. Slovenija pokriva območju enkratnih naravnih vrednot in visoke ekološke ter kulturne diverzitete.

Kljub temu je država zgrajena centralistično in vodena enoumno kot da živimo v puščavi. Nismo se osamosvojili da bi zamenjali enoumje, ki nam vlada ampak da bi ga odpravili.

2. Živimo v neodvisni državi in svobodni ureditvi,

kjer pa je življenje najtežavnejše za svobodomiselne in avtonomne. Nismo ustanovili svoje države zato, da posega v urejanje stvari, ki smo jih sami zase sposobni rešiti vsaj tako dobro in z manjšo škodo kot uspe oblasti.

3. Živimo v demokratični ureditvi,

kjer je parlament med najmanj zaupanja vrednimi institucijami v državi. Predstavniška demokracija, temelječa na strankarski politiki samo izkorišča in duši druge vrste političnosti. Zahtevati moramo konec diktature parlamentarne nedemokracije in neoviran dostop do inštrumentov vladanja, da bomo sebe in svoje skupnosti lahko upravljali sami. Od države moramo zahtevati, naj se preneha vmešavati v notranje zadeve državljanov.

4. Slovenija je pravna država,

v kateri pa sodna veja oblasti ni kos svojim nalogam, kjer se pravo uporablja za zaščito države pred državljani in izbrancev pred pravico (kot z blokado varčevanja državljanom sosednjih držav, z divjo privatizacijo, ki je šla v škodo javnega premoženja, brisanjem stalnih prebivalcev Slovenije, z odvzemanjem socialnih pravic državljanom). Enakost pred zakonom, ki ne upošteva razlik uzakoni diskriminacijo. V Sloveniji morajo pravno državo uresničevati žrtve njenega nedelovanja. Zato hočemo za svoje potrebe uporabljati svoja samoupravna pravila in svoj samoupravni red, ki ne bo represiven niti enoumen.

5. Živimo v napredni državi,

ki proizvaja kruto blaginjo in razvoj nazaj, ko so ljudje bogatejši in kljub temu slabše zadovoljni z življenjem. Zato hočemo poslej sami odločati o svoji prihodnosti, o tem kaj je za nas napredek, kaj so njegova merila in katere so naše prioritete.

6. Živimo v bogati državi.

Kljub temu vse več ljudi živi v negotovosti, pod stalnim pritiskom pomanjkanja denarja ali časa. Država uporablja nacionalna bogastva neuspešno in pristransko. Zato je od države treba zahtevati univerzalno zagotovitev osnovnih materialnih možnosti za izenačene možnosti in dostojno preživetje slehernega stalnega prebivalca in prebivalke Slovenije: univerzalno zdravstvo, šolstvo, socialna varnost, temeljni dohodek. Država je zadnji porok - slabše kot opravlja svoje delo, višje bo naše unovčenje poroštev!

7. Živimo v kapitalistični ureditvi,

ki pa je naklonjena samo eni vrsti kapitala, ki prinaša dobičke v denarju, duši pa vse druge vrste kapitala, ki so donosni v socialnih, človeških in naravnih bogastvih. Zato moramo zahtevati ukinitev enoumnega kapitalizma, ki podlega le logiki dobička in dodane vrednosti, izmerjene v denarju, zahtevati, da država s svojo ekonomsko politiko preneha zatirati neprofitne oblike ekonomske ustvarjalnosti. 

8. Slovenija je socialna država,

a imajo socialne politike vse manj podlage v solidarnosti in pozornosti za ranljive in so namesto tega vse bolj represivni inštrument discipliniranja državljanov. Čeprav se socialne politike sklicujejo na ekonomske argumente učinkovitosti, pa ne spoštujejo temeljnega principa ekonomske učinkovitosti, po kateri je treba omejena sredstva alocirati v namene, ki prinašajo največje povečanje (mejne) koristnosti; torej bi socialni ukrepi morali priti do najbolj pomoči potrebnih in ne kot zdaj predvsem do tistih, ki so si institucionalizirali dostop do teh sredstev. Zato moramo zahtevati svobodno izbiro načinov v katerih so upravičencem izpolnjene njihove socialne pravice. Državi je nujno odvzeti pravico, da si sama izbira s katerim delom javnosti bo sodelovala pri izpolnjevanju svojih dolžnosti – kar se tiče oblastnikov so vsi deli družbe enako pomembni!

Bojan Radej

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
5 x komentirano
  • NoMercy je rekel/-la:

    čisto navaden bull shit je tole pisanje.
    Vse to se da napisati za vsako državo in (normirano, birokratizirano) družbo.
    Ne razumem poniglavcev, ki pljujejo čez to kar imamo (kaj naj bi imeli pa ne povedo niti se za to ne trudijo).
    Bolje je menda med bušmani, aborigini, v Darfurju … tam pač države nimajo.

  • Aljo je rekel/-la:

    Kaj pa rešitve? Majmunčeti smo največja kuga na planetu Zemlja…

  • medek je rekel/-la:

    http://www.mladina.si/images/novice/trbovlje_botjan_pihler.jpg

    Kaj pa fotografski natečaj o onesnaženosti Slovenije?

  • TheInfoWarrior je rekel/-la:

    celotno pisanje je BS na kubik in ne drži da smo neodvisni, še kako smo odvisni, eu nam piše zakone, lizbonska pogodba (mimogrede, ali bolje rečeno mimo ljudstva, predstavniki vlad so se potihem zmenili da o vsebin eu ustave ne bodo razpravljali pred javnostjo, hm dobrih del ne počnemo v temi!). to so dejstva, praktična, da jih vsak razume, da ne rabi brat 700 strani. naši vojaki so pod kontrolo tujih generalov. dejstvo je da predstavniki eu parlamenta sploh ne morejo vložit predloga zakona, samo amandma, če tega seveda ne zavrnejo komisarji - katerih ni nihče izvolil, samo ti lahko to počno, skratka dejstvo je da eu ni demokratična skupnost že na svojem načinu delovanje. v dokaz je še to dejstvo da bodo šli kar čez voljo ljudstva Irske in Francije, ki zahtevata referendum, do katerega seveda ne bo prišlo.
    viri ki to zelo dobro to pokažejo sta dva filma The Real Face of the European Union in End of Nations-EU Takeover & the Lisbon Treaty

    Genetsko spremenjena hrana je šla gladko skozi parlament, brez prezentiranih dejstev, uničujemo si prihodnost, eu zahteva da se vse označbe o gs hrani odstranijo in jih tudi ni bilo nikoli. gs hrana ni genetsko stabilna, in uživalcu naklučno spremeni dnk, na testnih miškah so se barve testisov spremenile, umrljivost mladičev se je povečala. miši so bile očitno manjše od tistih ki so jedle normalno, bile so neplodne in niso mogle spočeti mladičev,.. TUKI JE LINK OD RAZISKAVE

    http://www.scribd.com/doc/7796594/State-of-the-Science-on-the-Health-Risks-of-Gm-Foods

    SLIKE JASNO KAŽEJO DIVJO RAST CELIC, KAR JE INDIKATOR ZA RAKA.. v mehiki ženske ki jedo to koruzo ne morejo zanostii..teh grozljiv dejstev o gs hrani ki dobesedno grize nazaj je še veliko. ta študija bi morala bit predstavljena eu parlamentu, vendar so tu temne sile, ki so v zadnjem trenutku, odvzeli vsa sredstva v zadnjem momentu, pred vstopom na letalo.

    Demokracija - je ko 51% vzame,krši pravice 49% populacije. TO JE DEMOKRACIJA

    Kapitalizem - NE! gre za monopol rockefellerja in rothchilda, in teh Luciferian inbred, norcev!

    NJIH BRIGA ZATE IN ZAME, SKRBI JIH LE ENO IN TO JE KONTROLA NAD CELIM PREKLETIM PLANETOM.
    vse je dokumentirano samo v šoli nas tega ne učijo!!

    JOIN THE BATLE FOR FREE HUMANTY, NEW WORLD ORDER WE DON’T OWN YOU SHIT!!

    LIVE FREE OR DIE!

  • alka je rekel/-la:

    Prosti spis, Radej.

    Prosti spis.