9. junij, 2009 | Urh Maček

Analitik Kršinar

Igor Kršinar je analiziral volitve in opisal pritiske na novinarje.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Novinar Reporterja Igor Kršinar je med čakanjem na razglasitev rezultatov evropskih volitev pojasnil svoj pogled na dosežene rezultate strank. Omeniti ni pozabil niti SDS števec kadrovskih menjav, ki pa ne šteje menjav novinarjev. Razložil je kaj se dogaja, ali se pripravlja na STA, Primorskih novicah in RTV Slo.

Urh Maček

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
48 x komentirano
  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    Von hinten ? _ _ _ ;-)))

  • lala je rekel/-la:

    Ja ZARES NOVA POLITIKA in SLOVENIJO ZNAMO VODITI BOLJE????????????????????????????????

  • medek je rekel/-la:

    V EU namreč ne gre za demokratično zvezo enakopravnih držav, kot se njim dozdeva. EU ni nekakšna nova SFRJ, v kateri vsi štejejo. In v kateri so vsi, še posebej pa Slovenci, pomembni. EU ni nič takega. EU je zveza kapitala. Nastala je iz ekonomskih interesov evropskega kapitala in kapitalistov s ciljem utrditi njihovo moč, bogastvo in interese. V EU gre za kapital in kapitaliste, za njihov dobiček, ne pa za demokracijo in/ali enakopravnost držav. Oziroma gre za demokracijo in/ali enakopravnost držav le tako dolgo, dokler sta dobičkonosni. Za kapital. Seveda je EU tudi kaj malo mar za dobrobit tistih državljanov, ki niso kapitalisti. Oziroma za dobrobit teh državljanov ji je mar le tako dolgo, dokler ta dobrobit ni v nasprotju z interesi kapitala. Ko se to nasprotje pojavi, se EU jasno postavi na stran kapitala. In se požvižga na dobrobit drugih. Ena zadnjih manifestacij tega dejstva so bili evropski predlogi, kako naj se Slovenija loti reševanja krize. Namreč z zmanjševanjem socialne varnosti in s podaljšanjem delovnega časa na 78 ur tedensko (kar, mimogrede, pomeni delati vsak dan v tednu, tudi v nedeljo, 11 ur, enkrat tedensko pa 12 ur!). Nobenih predlogov o prerazporeditvi bogastva. Nobenih predlogov o tem, kako omejiti profite kapitalistov in tajkunašev. Zgolj predlogi o tem, kako še več vzeti delavcem.
    http://www.vecer.com/clanek2009060905440071

  • lucko je rekel/-la:

    Jah govori kar hoces, dejanje Mateja Hlebša in Rosvite Pesek je bilo tako sprevrzeno, da bi njune odstope lahko pricakovali precej pred odstopom GGja. Javno sta namrec lagala in preprecevala objavo demantija nekaj dni pred volitvami. In to kljub temu, da so dokazi, ki so njuno laz dokazovali bili na razpolago naslednji dan. Da ne omenjamo poizkusov prikaza menjave na Triglavu prikazati povsem politicno. Kot da ni bilo nobenih dokazov, da je tudi strokovno utemeljena. In naj tudi spomnim na zadnji komentar, ko se prispevek o Ultri ni koncal kot je zelela, ko je imela v studiu Viranta in clana Liberalne akademije. Dalec od tega, da je cista.

  • ZAKEŠ je rekel/-la:

    Whos next???

  • MEFISTO je rekel/-la:

    MEDEK, treba bo tudi delati in ne računati le na prerazporeditev bogastva, od katerega bi naj tudi tebi nekaj kapnilo v žep.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    LUCKO je za pogrom nad novinarji, ki si upajo ali drznejo povedati resnico o Golobiču!

    Pogreša tudi čase, ko je bil Golobič odgovorni urednik vseh pomembnejših medijev v Sloveniji.

    Če je vladajoči politiki vsaj malo do kredibilnosti, se mora Golobič za vedno posloviti od politike tudi za ceno živčnega zloma našega LUCKA.

  • konec je rekel/-la:

    Upam, da obstaja res kakšen novinar s hrbtenico………..
    Peticije pa zagotovo ne bo—kućanova udbomafija bo poskrbela, da bodo še naprej zvesti…..
    Nič novega na balkanu.

  • lala je rekel/-la:

    Mefi: čeprav bi tudi sam to najraje videl pa še kakšen temeljit finančni pregled komplet familije, imam občutev, da so to na želost samo pobožne želje!!! Namreč očitna laž in zmolčanje premoženja se v naši državi se enači z prepisom govora, stranka kradljivcev ga na veliko zagovarja, ljudje spet dokazujejo neizmerno ignoranco in pozabljivost, kar se tiče njegovih vlog v 90ih!!!!!
    Moram pa reči, da je sedaj kristalno jasno zakaj je imel GG tak interes na svoje ministerstvo pripojiti telekomunikacije, jaz bi ga imel tudi, če bi imel lastniški delež v firmi, ki v milijonskih poslih posluje z državo in to baje “TRANSPARENTNO”, a tega folk in zagrizeni ultra levičarji, ki verjamejo v njegovo poštenje in poštenje njegove stranke, očitno ne poštekajo, najbrž, ker jih na FDVju o osnovah ekonomije in lastniških deležih ne učijo nič, v glave pa jim na veliko cepijo kako so razni Kučani pa Drnovški pa Jankoviči super ljudje in očetje naroda!!!

    1. Ej folk a si sploh predstavljate, kaj bi se zgodilo, če bi novinarji odkrili, da ima JJ lastniški delež v orožarski firmi, ki posljuje z državo!!!!! Namreč to je zelo podobna situacija, v kateri pa bi bila kariera JJja zaključena isti trenutek, ampk ne, ker je to ultra levičar je pa vse lepo odpuščeno, napaka, je priznal………

    2. Golubičeva izjava na radiu: Moral sem tako ukrepati.., da bi ZAŠČITIL USPEŠNO SLOVENSKO podjetje pred “ta grdimi”, ki so ga napadali že leta 2000 in nebi hotel, da se to ponovi.

    Za vse pa je kriv JJ. Itak ! MISLIM PA STE RES LAHKO TAKO NEUMNI, DA TAKI IZJAVI VERJAMETE!!!

    3. Pa ste kdaj pomislil, zakaj hoče Golobič, ki je diplomiral šele pred letom dni, prevzeti ravno ministrstvo za visoko šolstvo? Tudi meni to do zdaj oz. do njegovega zamolčanja lastniškega deleža v podjetju Ultra ni bilo jasno. Vlada namreč pripravlja novelo zakona o državni upravi, s katero namerava prenesti telekomunikacije in pošto z ministrstva za gospodarstvo pod ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.
    Seveda je Ultra podjetje, ki se po “naključju” ukvarja ravno s telekomunikacijami in jasno je, kdo bi dobil levji delež milijonskih državnih poslov.
    Osebno se ne bi čudil, če bi Ultra v tem primeru nekega dne v bližnji bodočnosti pokupila tudi večino delnic Telekoma…

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Je pa zanimiva in pomenljiva Golobičeva izjava, da je moral zatajiti Ultro, da bi jo zaščitil!

    Kako jo komentirata LUCKO in NOGAVIČEK, ki sta vedno na nepravi strani?

  • krucefiks je rekel/-la:

    @lala:
    Diplomiral je leta 2002.
    http://www.zares.si/o-stranki/predsednik/
    http://www.sta.si/vest.php?s=s&id=1339424

    Sicer pa ne zastopim, kaj se tok zapikujete v njegovo izobrazbo. Eva Irgl tudi še ni diplomirala, pa že ima en mandat v parlamentu za seboj.

    Se pa strinjam, da vse kaže na poanto iz 3.točke. Dick Cheney style.:D

  • konec je rekel/-la:

    lala , lepo napisano ampak slovenski levičar je kulturno zelo reven, čeprav je zelo prepričan, da je nadpovprečno nadarjen, ne samo v Sloveniji ampak na svetovni ravni….
    Balkan rules!

  • lucko je rekel/-la:

    MEFISTO pravi:

    10. junij, 2009 ob 8:03
    LUCKO je za pogrom nad novinarji, ki si upajo ali drznejo povedati resnico o Golobiču! Ne gre se za nobeno tajkunsko podjetje nobene menedzerske prevzeme, 5x nizje in zavarovane kredite. Kaj je bilo v tistem prispevku sploh res? Ce malo pretiravam le ime podjetja Ultra.

    Bi se strinjal z izjavo, ce bi govorila resnico, pa nista. Dokazano sta lagala. To si novinar tudi ne sme privosciti. Celo manj kot politik.

    Preostanek tega teksta pa je samo podtikanje, saj zanj nimas dokazov. To je tako kot ce jaz recem, da je JJ dobil 20 miljonov za patrije. Vemo, da so podkupnine bile, ne vemo vsote, vemo pa kam logicno vodijo… Pa to je ze druga orozarska afera, za prvo pa se ve, da je bila politicno ustavljena. Ce ne vrjames, da je JJ dobil podkupnino nebi smel vrjeti tega kar si napisal. Drugace pa se tudi ti pripravi na zivcni zlom.

    MEFISTO pravi:

    10. junij, 2009 ob 9:46
    Je pa zanimiva in pomenljiva Golobičeva izjava, da je moral zatajiti Ultro, da bi jo zaščitil!

    Ti si zivi dokaz, da je imel prav.

    @lala:
    Ne pozabi omeniti tajno prodajo Merkatorja, kjer je bilo drzavno premozenje res oskodovano…

    Pri orozju ze obstajajo dokazi, da je slo za podkupnine. No pocakajmo se malo, da bodo tudi sodbe, pa bomo potem govorili. Razlika pa je, da je nekje privatno podjetje, ki dokazano z drzavo ni poslovalo od casa, ko ima dela

    Ultra je pa bila na tapeti vedno, tako da je trditev res na mestu. Ze ti si dokaz, da je izjavi vrjeti, ker v 4 letih kljub trudu JJa ni bilo dokazano nicesar pa se vseno ponavljas mantro. Poglej kako hitro je bilo JJevim sedaj dokazana krivda v marsikateri druzbi.

    Kar se pa visokega solstva tice pa res nebi hotel spekulirati. Vem samo da glede casa diplomiranja lazes. Vem pa tudi, da je do vlade JJa bilo vse urejeno tako kot sedaj zeli urediti GG, da pa je JJeva vlada to prenesla pa je logicno, saj SDS ni imela Ministerstva za visoko solstvo. Medtem ko pa Zares ima oba ministerstva in je ta tvoj argument brezpredmeten.

    @konec:
    Izjava najvec pove o tebi.

  • lucko je rekel/-la:

    Ta del ponavljam, ker sem malo zajebal in na napacnem mestu dopisal:

    MEFISTO pravi:

    10. junij, 2009 ob 8:03
    LUCKO je za pogrom nad novinarji, ki si upajo ali drznejo povedati resnico o Golobiču!

    Bi se strinjal z izjavo, ce bi govorila resnico, pa nista. Dokazano sta lagala. To si novinar tudi ne sme privosciti. Celo manj kot politik. Ne gre se za nobeno tajkunsko podjetje nobene menedzerske prevzeme, 5x nizje in zavarovane kredite. Kaj je bilo v tistem prispevku sploh res? Ce malo pretiravam le ime podjetja Ultra.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    LUCKO, za Ultro je bil vedno denar, za LTh in njegovih 300 delavcev pa ne.

    Čeprav je šlo le za boren milijon Evrov, jih je Golobičeva oblast raje pognala na cesto.

    Golobič te ma rad, vendar to ne bo pomagalo na Golobiču, ne tebi.

    Ostani zdrav in lep!

  • lucko je rekel/-la:

    Kaj pravzaprav hoces povedat? Imas kaksen dokaz za to tvojo izjavo? JJ je v 4 letih ni uspel podkrepiti, ceprav je poizkusal.

    LTH je zavozila uprava in ne vlada. Ce bi pripravili kak razvojen projekt in se prijavili na razpis bi morda uspeli dobiti drzavna sredstva, ampak teh nebi smeli uporabiti za place delavcev ampak razvoj. In to nebi resilo nobenega od 300 delavcev. Ce govoris o tem kar mislim, da hoces nakazati.

    Da bi se pa denar kar dajal v podjetja kjer vodstva niso sposobna voditi metal le tega pa je neumnost. Celo EU tega ne pusti. Ze resevanje Mure se mi zdi neumnost. Naj crkne in naj si ljudje najdejo sluzbe kje drugje, saj ni nihce tako nesposoben, da je lahko le sivilja, tudi ce to trdi. Zal smo zapustili socializem skupaj z Jugoslavijo in smo sprejeli kapitalizem. V kapitalizmu pa so pravila taksna, da podjetje, ki ni konkurencno crkne. Mura ni konkurencna, ker pac delavke ne delajo za enak denar kot kitajci, ampak hocejo vec. Ce bomo imeli svoboden trg je to rezultat. Ce na Kitajskem stane 0,01 € in prevoz 0.1 € pac ne mores v Sloveniji reci 1€, ker bodo uvozili s Kitajske.

  • lucko je rekel/-la:

    Si se pa zelo elegantno izognil svoji lazi, da sta novinarja govorila resnico. To sem namrec tebi tudi repliciral:

    MEFISTO pravi:

    10. junij, 2009 ob 8:03
    LUCKO je za pogrom nad novinarji, ki si upajo ali drznejo povedati resnico o Golobiču!

    Bi se strinjal z izjavo, ce bi govorila resnico, pa nista. Dokazano sta lagala. To si novinar tudi ne sme privosciti. Celo manj kot politik. Ne gre se za nobeno tajkunsko podjetje nobene menedzerske prevzeme, 5x nizje in zavarovane kredite. Kaj je bilo v tistem prispevku sploh res? Ce malo pretiravam le ime podjetja Ultra.

    Se vidi kaksna kredibilnost je v tebi… Je to morda ze tvoja 5 laz, ki sem ti jo dokazal?

  • lala je rekel/-la:

    LACKO slab argument, namreč vsakemu povprečno razgledanemu človeku je jasno, da se tranzicija, taikunstvo, kraja družbenega premoženja…….reci kakor hočeš, ni začela leta 2004, ne da odobravam prodajo, vendar bodi malo realen, kaj pa je JJ prodal od 2004-8???……..prodal je tisto kar je še osatalo za prodat, kar LDS ni prodal prej, da ne omanjam koliko dobrih firm so namerno spravili na kant, zato da danes tam gradijo stanovanjski bloki in trgovski centri, samo poglej si recimo prodajo BTCja, ali pa “transparentno”!!! pripravljanje menegerskega odkupa Merkatorja s strani Jankoviča in še in še…….
    Verjamem, da pa je najlažje za vse obtožit nekega JJja, pričakovano ga obtožuje nekdo, ki je vpleten v tranzicijo in ZELO transparenten, vreden zaupanja…….za idiote, ki verjamejo v parole ZARES NOVA POLITIKA!!
    O razsodnosti zaresovcev pa ti povem še tole, pred kratkim sem se pogovarjal z nekom iz stranke zares in POZOR to je predsednik podmladka in mi pravi kako so Kučan, Drnovšek,Jankovič, Gantar carji in cool manegerji, medtem, ko recimo Pečečnik in Tuš, Akrapovič so pa barabe in kaj so pa oni sploh naredili za to državo in tako naprej……. se pravi, če poenostavim ljudje, ki so v tej državi uspeli na svoje so barabe, politično nastavljeni direktorji in BANDA okoli z notarji, odvetniki, sodniki, ti jih raje ne naštevam, nastavljeni s strani LDSa in Združene liste, so pa OK,
    toliko o razsodnosti in verodostojnosti, ter poštenih namenih levice in ZARES NOVE POLITIKE, mislim bil sem šokiran, da sploh lahko nekdo reče kaj takega, ampak očitno je res in drži, da ste “liberalci” največji debili v tej državi, pa da se zastopimo, so meni liberalne vrednote tudi bližje in se imam za liberalca, ampak jih pri nas ne volim in jih ne bom nikoli, ker to niso liberalci ampak postkomunistična MAFIJA!!!!!!!!
    Ampak jasno najlažje je vso krivdo naprtiti nekemu JJju, tako kot je za vse v tej državi kriv on, v resnici so pa glavni krivci ravno ti ljudje, ki jih tako zagovarjate!!!!!!!

  • lucko je rekel/-la:

    Merkator je prodal JJ… 3 je od 5 clanov sestanka so to priznali…

    Zares nima predsednika podmladka ampak predsednico… Hvala lepa za lazi… Nisi vreden mojega casa, da bi ti se kaj odgovarjal, ker pac lazes in z laznivcem se ne da pogovarjati…

  • podjetnik je rekel/-la:

    Vsak, ki ima kanček pameti zna povezati dogodke. Golobič je LAGAL novinarjem o svojem pemoženju. Zelo so se potrudili, da bi skrili bjegov delež v Ultri. Pravi, da je lagal slovenski javnosti ker je hotel zaščititi interese Ultre. Se pravi, da je ineterese zasebnega podjetja (katerega solastnik je in dobiva posle z državnimi podjetji in javno upravo na razpisih, ki so čudežno prirejeni za njih) postavil pred interese volilcev. Kaj vse se je še zlagal? Nevem kaj bi nekateri še želeli, da bi se zgodilo. Priznal je da LAŽE slovenski javnosti. A to ni dovolj? In to valjenje krivde na Janšo je pač kost na katero trzajo njegovi volilci, ki jim samo omeniš Janšo in jim takoj zamenjaš pozornost. Ali ga je Janša prisilil da je lagal? Mu je držal pištolo na glavo?

    Pa še to. Kosu je prijavil delež 10,8% Ultre SUM katerega naj bi “kupil” za 2500€, njegova vrednost pa je 1 mio. €. Sam imam podjetje in mi še na kraj pamet ne pride, da bi politiku prodal delež za 0.25% njegove dejanjske vrednosti. Razen, če bom potem dobil v zameno posle z državo, ko bo ta politik postal minister…

  • podjetnik je rekel/-la:

    Lucko ne širi neresnice. 2 od 5 članov sestanka sta to “priznala” in sicer Kosmova in Šrot, ki jima seveda ni bilo v interesu rušiti Janšo in sta izjemno verodostojna.

  • lucko je rekel/-la:

    Na Jankovica si pozabil…

  • lucko je rekel/-la:

    Aja pa se glede tega koliko je GG dal za podjetje. V zameno, da ni dobil nobene nagrade in le 2000€ place ce sem prav razumel je bila to stimulacija. Glede na to, da je v tem casu Ultra zelo prodrla na tuje trge in da je bil on zadovzen za posle s tujino morda celo vec kot opravicena. No ampak tukaj smo pa ze na terenu, kjer zavist prevzame razum.

  • lala je rekel/-la:

    A ni matej oražem ali matjaž, mat je bila županja domžal zdej je pa v Zares!!!! LAŽI praviš, verjamem, da ko ti ni všeč kar slišiš so pa zate laži, tipično za nerazgledanega FDVjevskega ZARESOVCA/LDSOVCA, ko mu supstiš kajlo je pa vse narobe!!!!!

  • lala je rekel/-la:

    Ajde podjetnik, zdiš se ozaveščena oseba povej koliko je laži v komentarju 18!!!!

  • lucko je rekel/-la:

    Ne ni poglej na stran pa bos videl, da je podpredsednik… Obtozil pa si predsednika… Sori ce lazes pac ne morem reci drugega kot da lazes…

    Ali je to res rekel ali ne, ne vem, ampak kredibilnost si ze zajebal, tako da ti na besedno ne bom verjel…

  • lala je rekel/-la:

    Lacko poglej na njegov blog naslov POMAGAJMO GOSPODARSTVU neki tazga!!!!!

  • lucko je rekel/-la:

    Ce nebi taksnega pompa delal okoli tega da je predsednik bi se vrjel, da je to napaka. No na kratko. Ce bi ga poznal bi vedel, da ni predsednik, ce ga pa ne poznas pa dvomim, da bi ti to razlagal…

    Bloga nisem nasel. Ima samo 2 in noben nima tega naslova http://www.zaresaktivni.si/avtor/matej/8 razen ce je kje drugje.

  • lala je rekel/-la:

    Ja glej, jest nimam za kej lagat, politiko pa spremljm že dal časa in mogoče bi bilo bolje, če se raje vprašaš, če ti slučajno ne lažejo tisti, ki jim zaupaš!!!!!

  • lucko je rekel/-la:

    Ja kaj nimas kaj za lagat, ce sem te pa na lazi dobil… In kdo pa je rekel, da jaz komu zaupam? Tebi gotovo ne, ker lazi niti ne priznas.

  • lala je rekel/-la:

    In kaj je zate laž, to da sem predsednika zamenjal z podpredsednika????
    Čudna so tale tvoja razmišljanja, tipično za zaresovca!!!!!
    Je pa zgleda model res zamenjal blog, ker ga je očitno folk malo preveč spljuval, ker razmišlja idiotsko!!!!

  • lucko je rekel/-la:

    Nebi bila laz, ce nebi takega pompa naredil. V tem primeru bi bila le napaka. Pa si ga naredil, ker si hotel povdariti, da je to predsednik, ceprav se je izkazalo, da niti imena ne ves, in mislis, da ti bomo vrjeli, da ti je to povedal. Potem si omenil en blog, ki ga nisem nasel, ti pa ne podal kot dokaz, sedaj trdis, da ga je zbrisal… Ves zato pravim, da lazes. Zgodbo si ze spemenil.

    Da uporabim tvoje besede:
    Čudna so tale tvoja razmišljanja, tipično za SDSovca!!!!!

    Ce pa bi uporabil svoje besede pa bi rekel to. GG je laz vsaj priznal in razlog zanjo razumem. Tvoje pa ne, razen ce si clan SDS ali pa tako zagret navijac, da si se za SDS pripravljen umazati.

  • lala je rekel/-la:

    HA HA HA glej, še enkrat, jest nimam za kej lagat, sorry ker sem zamenjal ime, na njegov blog sem pomotama naletel par mesecev nazaj in sem ga takoj zbrisal, ker če teke bedake vzgajajo v zaresu res nima smisla debatirat!!!
    Sicer pa nisem član nobene stranke, še na volitve ne hodim, politiko pa spremljam že dal časa in osebno bi najraje videl, če jih vse zapremo v parlament in ga razstrelimo, ker je to vse ista banda, s tem da je bil sds 4 leta na oblasti, lds in kompanija pa preostalih 12 z manjšimi presledki in odgovornost se da lepo razbrati iz tega podatka!!!! Čeprav je sds za mene kot mladega podjetnika v 4 letih naredil več kot lds prej v 12 letih!!!
    Se pa čudim kako verjamete, da je v tej drževi za vse kriv JJ ostali so pa OK. malo čudno in zelo priročno za nekatere, se ti ne zdi???

  • lala je rekel/-la:

    Aha pa še to, se pravi razumeš GGjevo laž, čeprav je zamolčal solastniški delež v firmi, ki je sporna iz večih vidikov, ne razumeš pa moje zmote predsednik- podpredsednik!!!!!!!!!!!
    HUDA DVOJNA MERILA bi jest temu rekel, ampk sej pravim, tipično za naše kvazi “liberalce”!!!!

  • lucko je rekel/-la:

    @lala

    Tole si napisal:”pred kratkim sem se pogovarjal z nekom iz stranke zares in POZOR to je predsednik podmladka”

    Razumem bi napako ce nebi bilo zagretosti, sem ti razlozil. Tako pa ta zagretost daje dvom…

    Pa najprej si rekel, da ti je povedal, kasneje pa si rekel, sedaj pa trdis da se gre za blog. Zaradi tega se gre za laz. To dokazuje laz.

    Potem pravis, da je blog, ki ga citiras izginil. To spet daje vsaj dvom. Vecina blogarjev ce nekaj objavi ne zbrise. Mislis, da ce bi bil blog objavljen na strani podmladka da nebi uredili vseh nadleznih komentatorjev? Sigurno bi ga branili clani podmladka. Se slisi tako za lase privleceno.

    Iz tega sledi da lazes in je debata z nekom, ki ko mu dejstva ne ustrezajo te nadomesti z lazjo brezpredmetna.

    Govora pa seveda ni bilo o tem ali si clan stranke ampak ali laz razumem. In ne sori tvoje lazi ne razumem, je pa jasna. Priznal je pa se nisi. Lahko pa naredis isto kar je naredil GG. Priznas, da si se v citiranem stavku zlagal in se opravicis vsem prizadetim in podas razlago, potem pa se bomo odlocili ali ti se zaupati. Imej vsaj standrde cloveka, ki ga napadas

  • lala je rekel/-la:

    HE HE evo priznam da sem predsednika zamenjal z podpredsednikom, RES velika napaka!!!!???
    Ja pogovarjala sva se na njegovem blogu, ki pa ni bil na strankarski strani, vsaj zdi se mi!!! Glej če ne verjameš pa vprašaj Oražma, če je imel še kak blog na svoje mogoče ti on lahko pomaga, sicer dvomim, ker vidim da je ene 2objave prenesel na tega strankarskega, tiste glupe je pa raje pozabil, sej pravim naslov POMAGAJMO GOSPODARSTVU ZAKAJ ŽE, al nekaj takega!! Da pa se boš še nekoliko bolje informiral glede prihvatizacje in odgovornih pa priporočam ogled kakega dokumentarca VZPOREDNA EKONOMIJA notri je lepo prizakazana tranzicija in tudi razmere prej po 2.sv.vojni!!!! Ampak jasno najbrž vam na fdvju pri zgodovini še niso uspeli tega povedat WONDER WYYYYYY!!!!!!
    Sedaj vidim na kake malenkosti se kvazi “liberalci” spravljate, prave laži od domnevno verodostojnih ljudi in ZARES NOVE POLITIKE so pa ok, če se prizna kot napaka, kljub vsemu smradu, ki ga spušča ultra in GG, ter stranka!!!!
    KAM GRE TA SLOVENIJA????

  • lucko je rekel/-la:

    Vidis, spet si dejstva zemenjal z lazjo!

    Tole si napisal:”pred kratkim sem se pogovarjal z nekom iz stranke zares in POZOR to je predsednik podmladka”

    In laz je to, da si se pogovarjal, kasneje pa si rekel, da si bral blog.

    LAZNIVEC

  • lucko je rekel/-la:

    No sedaj je ze da si komentiral…

  • lala je rekel/-la:

    Ja pa kaj si ti nepismen, JA pogovarjala sva se na njegovem blogu, najbrž sem ga prej tudi moral prebrat ne, kaj ti tukaj ni jasno!!!!!!!!

  • lucko je rekel/-la:

    LOL

    Zato je debata z laznivcem brezpredmetna… Temu se rece komentiranje… Laz st 4.

  • lala je rekel/-la:

    LOL
    eni so res očitno nepismeni!!!!
    lažnivce pa raje išči v svoji tako ljubi stranki!!!!
    pa sej veš kaj pravijo, da pametnejši odneha, tukaj ni vprašanje kdo to je zato odneham!!!!!! Si zmagal!!!!!!
    živi v tvojem neukem in zblojenem življenju naprej, najbrž boš v stranki zares prišel še daleč, vso srečo!!!!!!

  • lucko je rekel/-la:

    1.

    Tole si napisal:”pred kratkim sem se pogovarjal z nekom iz stranke zares in POZOR to je predsednik podmladka”

    Tukaj si povdaril, da je predsednik to rekel. Izkazalo se je da govoris o podpredsedniku.

    2.

    Rekel si, da ti je rekel, izkazalo se je da ti ni.

    3.

    “Lacko poglej na njegov blog naslov POMAGAJMO GOSPODARSTVU neki tazga!!!!!”

    Izjavo si spremenil, da si prebral na blogu.

    4.

    “Ja pa kaj si ti nepismen, JA pogovarjala sva se na njegovem blogu, najbrž sem ga prej tudi moral prebrat ne, kaj ti tukaj ni jasno!!!!!!!!”

    Sedaj si za pogovor proglasil za komentar.

    Sumljiva stvar pa je se to, da sedaj bloga sploh ni. Sori ampak to zelo smrdi po lazi st 5.

    O pismenosti pa poglej moj nick in kaj pises ti. Ti ne gre najbolje ane…

    P.S.: Meni SDS ni pretirano ljuba stranka, se strinjam, da ce bi bil GG predsednik SDS o odstopu sploh nebi bilo govora. Prej o nagradi. JJ je v preteklem mandatu izrekel vsaj 2 preverljive lazi. Poglej si http://www.vest.si/2009/06/04/ziva-pokora-o-volitvah/.

  • medek je rekel/-la:

    Loosely affiliated with the Republican Party, the International Republican Insitute (IRI) works closely with the the National Endowment for Democracy and United States foreign policy instruments, including the U.S. Department of State and U.S. Agency for International Development, to support economic and political development programs around the world. The organization is almost exclusively funded by the U.S. government and related agencies.

    But beyond the specifics of her lawsuits, Burke is also alleging Blackwater/Xe remains firmly entrenched in Iraq, using affiliate companies like Greystone. She also says Blackwater is working for a “non-profit” organization, started under the Reagan administration, with a history of interference in internal affairs and elections of various nations, including allegations it helped foment a coup in Haiti: the International Republican Institute.
    http://www.alternet.org/bloggers/scahill/140561/revealed%3A_blackwater_still_working_in_iraq_for_john_mccain-linked_%27non-profit%27/

  • medek je rekel/-la:

    Novica dneva: (Finance) Iz Petrola je lani jeseni izginil računalnik z elaboratom o nakupu deleža v Istrabenzu. V njem je bilo med drugim napisano, da kupovanje Istrabenza ni pametna poteza. Vrhunsko, ni kaj. Seveda vse skupaj nima prav nič opraviti z vladno politiko. Ali pač. Spomnimo se oktobra 2007. Takrat je predsednik nadzornega sveta Istrabenza za TVS povedal, da Petrolovo ponudbo razume kot poskus sovražnega prevzema. Pred kratkim je zdaj že nekdanji direktor Petrola razlagal, da je takrat reševal Petrol. Takrat, ko krize še ni bilo in je bilo vse skupaj samo igra z velikimi vložki. In igra s tajkuni.

    Ta igra se je imenovala bitka in šlo je seveda za bitko z nenašimi tajkuni. Za tajkune prijatelje težav ni bilo. Nasprotno, vse jim je šlo kot po maslu. Janšo so pač potrebovali, kot bi v okoliščinah slovenskega paradržavnega gospodarstva, potrebovali katerega koli predsednika vlade. In Janša je potreboval njih. Bavčarja in Gantarja in Šrota. Posel, ki so ga opravili na začetku Janševega mandata je bil za vse zelo dobičkonosen. Vlada je za nekaj časa prevzela Delo, Laško je dobilo Mercator, Bavčar pa je dobro zaslužil. Še najkrajšo je potegnil Gantar, ki pa se je itak iz kolobocije hitro modro umaknil.

    Potem je vlada počasi izgubljala nadzor in ko je bila njena podpora na dnu, so nastali tajkuni. In bilo je lepo, saj je postalo jasno, kdo je državni sovražnik številka ena. Kdo so tisti, ki kradejo nam navadnim državljanom, katerih stiska se je ob začetku krize še povečala. A imeli smo vsaj tolažbe v obliki zgražanja nad milijonsko nagrado direktorju banke in bitke za to, da Hrvaška slučajno ne bi prekmalu vstopila v EU. Nekaj časa je malce pomagalo. Vendar je kriza postajala vedno hujša. Odpuščanja so bila vedno bolj pogosta. No, potem je vendarle prišla novica, ki je povsem zasenčila vse ostale.
    http://www.vest.si/2009/06/11/tragicna-bilanca/

  • Q_ je rekel/-la:

    V resnici so se šli, kdo ima daljšega.

  • medek je rekel/-la:

    Ena izmed večjih težav Evropskega parlamenta je namreč ta, da je nadzor nad evroposlanci, ko gre za porabo denarja, ki ga dobijo za svoje stroške, zelo pomanjkljiv. Craig: “Največ denarja, in sicer okoli 200.000 evrov na leto, prejmejo za zaposlitev osebja. Toda večina evropskih poslancev najame zgolj enega ali dva pomočnika. Denar, ki jim na koncu leta ostane, lahko preprosto vtaknejo v žep, nad tem ni nobenega nadzora. Potem imamo primere, da evroposlanci za pomočnike pogosto najamejo svoje družinske člane ali pa najamejo ljudi prek posredniškega podjetja, katerega direktorji so sami. Ali pa so direktorji njihovi sorodniki. Razumete, o čem govorim? Jemljejo ta denar in si ga tlačijo v žepe. Ob raziskovanju gradiva za svojo knjigo sem dobil v roke kopijo poročila Galvin report. Gre za zaupno poročilo, ki ga uradno smejo videti zgolj evropski poslanci in parlamentarna revizijska komisija, shranjeno pa je v zaklenjeni sobi evropskega parlamenta. V tem dokumentu, ki so ga pripravili revizorji, je bilo prvič jasno pokazano, kako evroposlanci lahko postanejo milijonarji. In res, v Galvinovem poročilu je bilo ugotovljeno, da 90 odstotkov evropskih parlamentarcev goljufa pri ravnanju z denarjem za osebne asistente.”
    http://www.mladina.si/dnevnik/12-06-2009-velika_evropska_prevara/

    Miha Brejc(SDS) bi se tukaj zgoraj lahko našel :) in še nekaj takih, s polnimi žepi in dvojno moralo.

  • kaktus je rekel/-la:

    MEFISTO@, LUCKO, je vendar iz “Ultre”, tu naklada, tam pa cepa drva !

  • PeternaVeter je rekel/-la:

    ;)
    svaka ćast , skor skos me je v oći gledo.