13. junij, 2009 | Vest

I.D.I.O.T. vabi

Paraliterarna skupina vabi v Menzo pri Koritu 16.6. ob 22h.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

I.D.I.O.T. je paraliterarna skupina, ki ob glasbeno-literarnih manifestacijah objavlja istoimenski časopis, ki vsebuje poezijo, prozo, dramo in teorijo. Časopis sponzorira Oddelek primerjalne književnosti na Filozofski Fakulteti v Ljubljani. Ustanovni člani so Tibor Hrs Pandur, Uroš Prah, Katja Perat, Jasmin B. Frelih, Nadina Štefančič, Urban Ocvirk, Žiga Četrtič, Miha Sagadin. Prva številka časopisa je izšla aprila 2009, naslednja izide oktobra 2009. Vabilo za sodelovanje je odprto vsem. Članke, eseje, poezijo, prozo, drame, prevode, skice, slike in glasbo lahko pošljete na: revija.idiot@gmail.com.

Skupina in časopis I.D.I.O.T sta se formirala iz želje odpreti prostor in povezati študente, uveljavljene tako kot neuveljavljene avtorje 21. stoletja; prostor, ki bo spremljal in objavljal razvoj moderne literarne prakse, tako kot literarne teorije. Skratka, iz želje in ambicije ustvariti novo generacijo in preprosto sprožiti Renesanso, ne da bi preveč razlagali. Če nam bo zastavljeno uspelo, bo razvidno (glede na inercijo človeških mnenj) čez kakšnih dvajset do trideset let.
I.D.I.O.T se hkrati pripravlja na otvoritev spletnega portala, kjer bo časopis tekel neprestano, in prav tako omogočal objavljanje, obnavljanje in zbiranje materialov zunaj žalozniških in tiskovnih omejitev.

Manifestacije so nastale iz želje po združitvi glasbe in poezije ter prepričanja, da tekst, ki je samo tekst na papirju, dandanes ne vžge več tako kot bi moral.
Manifestacije hkrati predstavljajo živa poročila iz ustvarjalnih procesov sedmih ustanovnih članov, zato se konstantno spreminjajo in nobena manifestacija ni enaka prejšnji.
Vabljeni torej na naslednjo manifestacijo, ki bo v sklopu festivala Mladih Rim, v Menzi pri Koritu, v torek 16. junija 2009 ob 22h.

Z VIOLINO PROTI BAZUKI
POEZIJA JE ZATO, DA SE PIŠE DALJE
Iz Komande Paraliterarne Organizacije
Tibor Hrs Pandur

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
1 x komentirano