17. junij, 2009 | Matjaž Vizjak

Pa po lojtrci gor, pa po lojtrci dol

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Kot novinar, družboslovec in sociolog, ne dam prav dosti na javnomnenjske raziskave tipa, kaj bi, če bi. V politiki so točnejše vzporedne javnomnenjske raziskave tipa, ali bi nam zaupali, koga ste pravkar volili. Pa še tu respondenti lažejo. Ob takšnih priložnostih se zato večkrat spomnim že pokojnega (za življenja poskočnega) prijatelja, ki je (kot publika) nekoč v oddaji pri Mariu, po mojem mnenju povsem po nepotrebnem, dvignil roko s tistim delom publike, ki javno obravnava zunajzakonske aktivnosti kot nemoralne, njen velik del pa v praksi zanesljivo ravna drugače. Lahko bi mirno obsedel in se vzdržal glasovanja, pri Mariu niso šteli vzdržanih glasov. Ne gre: malo noseča, malo pa ne, in: Delajte kot vam govorim, ne kot me vidite! Zato v javnomnenjske raziskave preveč ne verjamem. Hic Rhodos, hic salta. Skači na volitvah!

Največkrat so anketna spraševanja »navadnih ljudi« trkanje na odprta vrata, zato je bilo sprenevedanje politikov pri spreaševanju o Gregorju Golobiču, ali se je ta zlagal ali ne, pričakovano in spraševanje še toliko bolj nepotrebno. Gregor Golobič se je zlagal, polomil ga je, čeprav je davkariji in Kosu napisal vse po resnici. Komu bi lažje dejal, kot novinarjem, kaj vas briga, koliko sem bogat, institucijama, ki morajo to vedeti, sem povedal, vaših bralk pri frizerju in pa vaših gledalcev s flaško laškega pred svetom na ekranu, pa prav nič ne briga, koliko sem težak. Razumem, da jih zanima, briga pa nič. Zato se ne bodo nič lažje odločali, ali volijo zares. Vendar bi jih takšen, sicer edino pravilen odgovor, od glasovanja zares, odvrnil. Javnost ima pravico vedeti! Pajade. Prav nič je ne briga! Pravico ima vedeti za politikovo javno delovanje, njegovo zasebno življenje pa jim nič mar! Čeprav jih zanima. Volivci hočejo vedeti, koga bodo volili. Kot Američanov naj ne bi brigalo, kaj (in v podrobnosti kako) sta počela Clinton in praktikantka. To sme zanimati edino še Hilary, ne pa da je Clintonu zlezla med rjuhe vesoljna Amerika in si ogledovala njegove spodnjice.

Načeloma univerzalno velja, da naj bi pri politikih revščina in socialna ogroženost ne šteli kot vrlina, kajti, kdor ne zna pomagati sebe, kako bo poskrbel za druge! In kdor ima, ne bo silil s prsti v kozarec s tujo marmelado. Samo dobro plačani policaji, dacarji in občinski uradniki (ipd.) ne bodo izpostavljali zanesljivih služb za drobiž v plavi kuverti.

Menim, da bi moral Gregor Golobič odstopiti, ne ker je solastnik Ultre, ampak ker je lagal! Ne volim zanj, priznam pa, da mi je ves čas, že dve desetletji, en naših najbolj simpatičnih politikov, edini, zanesljivo pa edini, ki se lahko (po)meri z Janezom Janšo. Še posebej zato, se ne bi smel skrivati v senci Janševih laži, zanesljivo večjih in bolj brezsramnih od njegove, ker pač ne gre, da bi se drobni lumpi skrivali v senci velikih barab, da bi bila videti njihova krivda videti manjša. Ker ni že odstopil sam, bi ga vsekakor moral odstaviti predsednik Pahor. To pa pričakovati od Pahorja, je seveda preveč. Od politika mevže, ki mu že jutranje prestopanje pred omaro s kravatami pobere energijo za ves dan!

Z Golobičevim odstopom bi lahko prišlo do vladne krize, lahko bi celo padla vlada! Pa kaj, saj takšne kot je ta, ne potrebujemo! Še opazili ne bi, saj bolj neodločna od te, tudi nobena uradniška ne more biti. Na novih volitvah bi lahko seveda nastopil tudi Gregor Golobič, tačas pa sedel in govoril v parlamentu. Ne merjenje javnega mnenja, volitve so tiste, ki bi edine nedvoumno pokazale, ali mu javnost še zaupa, ali ne. Tako bi tudi Gregor Golobič vedel, kdo in koliko jih stoji za njim, sedaj pa je pred opozicijo kot na pol napihnjen oz. na pol prazen, balon. Zato še enkrat: Hic Rhodos, hic salta!

Izbira na volitvah pa je danes precej slabša kot je bila v petdesetih letih prejšnjega stoletja v zadrugah in narodnih magazinih, ko se je kupovalo še na bone in točke. Janša, ki je v letih debelih krav za hojladri pognal, kar je bilo in še tisto, česar (še) ni imel, in pa Pahor, ki bi, in hkrati ne bi, ki bi se do mrtvega pogajal in pogovarjal o praznih nahrbtnikih ter čakal, da se prebudi kot iz težke nočne more, in naj bi se tačas odločili drugi namesto njega, lahko tudi palčki, on sam pa bi v nedogled pred kamerami sebe prepričeval, kako odločen gospod je: »Zahteval bom!«, »Ne bom odstopil od zahteve …«. Pajade.

Z vso ostrino se kaže, kako neumno in za vso družbo je bilo leta 1990 speljati levico, najprej na tanek led in mirno počakati, da se stopi še ta, potem pa levica plavaj, kdor nisi pravočasno zlezel na čoln. Ne na obnovljen, na novsocialdemokratski čoln! Dokler ni bil narejen, so graditelji stali na ramenih tistih, ki so volili prenovitelje, nato združeno listje ipd., ker so menili, da volijo levico, ko so zlezli graditelji v čoln, pa so nekdanji komunisti, njihovi sopotniki izgubljeni ostali zunaj. Prestari, da bi ustanavljali novo levo stranko, leve stranke, ki naj bi jo volili namesto Pahorjeve, ki ni leva, pa v Sloveniji ni. Socialni demokrati tudi ne računajo več na glasove ostarelih nekdanjih članov zveze komunistov, saj so si medtem zgradili novo volilno bazo oz. verjamejo, da so jo. Odpoved levemu programu za trideset odstotkov glasov na lanskih volitvah in za vodenje vlade, za ministrske položaje in direktorska mesta, pa je bila cena.
Ne v tej, ne v drugih strankah pa ni nekdanjih, prebarvanih komunistov, kot se zmotno trdi, samo nekdanji člani zvezo komunistov so. Niso pa se prebarvali iz komunistov v takšne in dručane …krate ipd., v zvezi komunistov so vedrili prebarvani za boljše službe in kariero. Ne samo z vedenjem, ampak s pristankom, da, na pobudo vodstva.

Prav je, da je takšna zveza komunistov sestopila oz. se stopila. Mnogi člani smo se zavzemali za to. Vendar različni iz različnih razlogov. Nekateri za to, ker smo jo v prihodnosti videli kot majhno stranko reformiranih komunistov z vsega nekaj poslanci v parlamentu, vedno v opoziciji, ki uravnoveša pohlep predstavnikov kapitala s pričakovanji in zahtevami delojemalcev.

Delojemalci, ki s(m)o v družbi nedvomno v večini, nimajo(mo) v parlamentu stranke, ki bi jih (nas) zastopala. Enkrat je to ena stranka, drugič druga stranka, katera pač ravno potrebuje glasove. Sama retorika.

Ostajajo še sindikati. Toda, sindikati niso politična stranka in se ne borijo za spremembe in napredek, sindikati zahtevajo svojo staro pravdo! Pravilno, sicer bi nas v minulih dveh desetletjih od samega predobrega že vse pobralo, preden bi požrešni delodajalci opazili, da jim na lepem zmanjkuje delavcev in pa potrošnikov.

Sindikati naj le terjajo staro pravdo, to je tudi njihova pomembna družbena vloga, vsekakor pa sredini, levo in desno od sredine in desnici manjka stranka, ki bi zmogla povzeti in sooblikovati pričakovanja in zahteve delojemalcev, ki bi vodile naprej.

Če bo šlo še nekaj časa navzdol, kot gre in bo zanesljivo še šlo, bodo delojemalci enkrat, s sindikati ali brez, šli na ulice. Brez programov. Za staro pravdo!

Potem se bo pojavil mesija. Deja vu. Že videno. V Evropi nazadnje leta 1922 in leta 1933.

Matjaž Vizjak

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
43 x komentirano
  • medek je rekel/-la:

    intermezzo:

    6000 evrov za informacije o tragičnem koncu medveda Rožnika

    http://www.mladina.si/dnevnik/17-06-2009-6000_evrov_za_informacije_o_tragicnem_koncu_medveda_roznika/

  • NoMercy je rekel/-la:

    @MV: do pasusa o sindikatih se strinjam z napisanim.
    O sindikatih pa tole: a jih ni nič sram, da se pogajajo o +/- 500€?!?!
    zahtevajo naj vsaj eno pošteno ničlo na desni strani številke - levo od decimalne vejice!!!
    ———
    tudi leta 1917 je bila štala (Oktoberska revolucija) zaradi vehemence elite do ljudstva!

  • jani je rekel/-la:

    No ja

  • ProPolis je rekel/-la:

    Po upokojenski stranki je zdaj, ko imamo čedalje večje nezaupanje do obstoječih strank in še finančnoinnevemkakšnožeše krizo, morda vendarle napočil čas še za kako resno stranko z imenom Delavska stranka. Če bo še nacionalna povrhu, bo pa sploh presežek.

  • NoMercy je rekel/-la:

    @ ProPolis: a nam ta SZDL ki ga imamo na oblasti ne streže po načelih ex-YU SZDL_ja ?? :P

  • raymondo je rekel/-la:

    Če ste vsi tako pametni zakaj potem sami ne prevzamete vodenja vlade?
    Zato je že potrebno imeti jajca, kaj, ki pa jih niti avtor članka ne vsi ostali nimamo.

  • NoMercy je rekel/-la:

    @ raymondo: na JV pravijo: možda izpadam glup ali nisam ja lud :D

  • Bralka je rekel/-la:

    V tem tekstu nisem opazila kakega sociološkega presežka, niti novinarskega. Tekst je nametan skupaj, ker je bila njegov gonilni moment jeza.
    Saj razumem, da se jeza kanalizira skozi pisanje. In da se je tak kanal že marsikdaj pokazal za uspešnega. Samo, a je treba čisto vsako pisanje tudi objaviti?

  • NoMercy je rekel/-la:

    @Bralka: enako kot prebrati in komentirati :D

  • helga je rekel/-la:

    A lahko na Vesti še kaj bolj levega od levega?? Lepo vas prosim, napišite da ste levi obveščevalni medij in to je to. Ne pa da bereme neke “neutralne” klamfe.
    Slovenski sindikati pa res niso stranke, ampak so podaljšek levih strank. Tako slabo kot gre delavcem danes jim ni šlo že od 90, pa ni nikjer nikogar na ulicah.
    Malo samokritičnosti pa vam tule res ne bi škodilo, pa priporočam, da vsaj preberete tekst preden ga objavite, da bo bolj belo-črne barve kot pa rdeče.

  • Matej je rekel/-la:

    Komunistek, tu se ne gre kdo bo koga ampak za poštenje! Razlika med levico in desnico je ta, da na levici imajo navideznega nasprotnika, ki ga hoče na vsak način likvidirat, desnica pa ima program! Vi novinarji pa še kar trobite eno in ta isto! Še nisem prebral od enega novinarja levega aktivista, da bi napisal blog, da je to nemoralno, kaj dela Golobič, da so še mu zdaj za nagrado podelili ministrstvo s katerim se ukvarja Ultra! Cela Slovenija je ogorčena razen rdeči aktivisti! Jaooooooooo!

  • NoMercy je rekel/-la:

    @ helga: eno je medij drugo pa blog / zapis … Kaj je levo in kaj desno pisano pa pač sama ugotovi.
    Je pa tvoj komentar kot od kakšne “farške” opravljivke — le zakaj si sploh šla brati kar je MV napisal — a na desni nihče nič ne piše ali tako rada kukaš pod odejo in skozi ključavnice — da se potem lahko javno zgražaš??
    Aja pri desnih nimajo nobenega portala kjer bi lahko kdo kaj napisal razen posvečenih!!

    ———
    @Matej: res, povsem nemoralno je, da je GG obogatel za časa vlade JJ_a :D in, da si misli, da drugih razen pristojnih pač ne briga kaj in koliko ima :P Je pa nemoralno drugim gledati pod odejo kaj delajo, ko so sami!!
    In tudi Cela Slovenija NI ogorčena ampak maksimalno 10% !!!

  • Mimi je rekel/-la:

    Matej (@ 12): “desnica pa ima program!”
    a dej! a ga ni imela že 2004?
    Vsi imajo program, ko je treba opletat (z jezikom) z njim!
    Drugo pa je praxa.

  • konec je rekel/-la:

    Marsikdo , ki deluje znotraj demokratičnega sistema (v glavnem na državnem področju, kao profesor ali podobno), in rad veliko pije, da bi pozabil, bi rad samo molzel naprej, kot v starih lepih časih, ko mu je bila dana vloga “kulturna trobenta partije”…ha, ha, ha,

  • konec je rekel/-la:

    Kot novinar, družboslovec in sociolog…….ha, ha, ha..

  • lala je rekel/-la:

    Mimi:
    kar se tiče programov imaš načeloma prav, vse je približno en in isti sekret!!….je pa vseeno treba povedat, da recimo, če se že gremo kaj levica naredi in kaj desnica, ti pa moram povedat, da je zame kot podjetnika, desnica v zadnijh 4ih letih naredila veliko več, pa četudi samo odprava davka na plače in poenostavitev birokracije, to se me nekako najbol tiče, je bilo pa tudi še kar nekaj drugega, je to še vedno veliko več kot levica, ki prej v 12ih letih absolutno ni naredila nič, so pa svetovni prvaki ravno v tistih stvareh, ki jih je desnica vsaj nekoliko zmanjšala, se pravi v obdavčitvah in kompliciranju postopkov, kar pa se danes kaže spet, boste videli, da ne bo dolgo ko bo gospodarstvo fasalo nove davke, kot državljani smo jih pa že, izdatkov za javno in državno upravo pa ne bojo zmanjšal, to pa ne!!!

  • Matej je rekel/-la:

    “Je pa nemoralno drugim gledati pod odejo kaj delajo, ko so sami!!” Točno o tem sem ti pravo! Navidezni nasprontik, ki mu v celih 16 letih ni bilo dokazano niti droptinice, nakar je Golobič pau v šestih mescih! Lahko Janša brez kakšnega koli zadrška reče, da je Golobič nemoralen! Kot sem že zapisal, da vam bo prej Janša v penzijo pobegnil preden mu boste kaj dokazali!

  • Mimi je rekel/-la:

    Verjamem, Lala, nikol nisem rekla, da ni naredila nič in mi je v splošnem zoprno stališče, da so dobre ideje sam ‘naše’, ‘nenaše’ pa vse slabe. Dejansko če bi zdaj samo bral programe, se slišijo kakšni Janševi programi čist gud, sem prec za. Le da ko (kot sem rekla) je treba v praksi izvajat kej, je pa že druga pesem in smo mel prilko vidt in doživet (kljub temu, da kej so ipak uresničil).
    Sicer pa zame kot običajnega človeka ni naredila ne levica ne desnica nič (sicer pa tud jaz pozdravljam kej, vsekakor poenostavljenje birokracije, kar si omenil, pa še kej).
    Mislm pa da je preveč popustljivo in premalo zahtevno, da se jim pripisuje (vsem, L in D), kolk so nardil za folk, ker kot se vid, so vse zasral - eni in drugi, na vseh mogočih (in najvitalnejših) področjih. :|
    Škoda škoda, če je to -kar mamo prilko spremljat- največ, kar so sposobni narest in kdorkol se zavihti ‘gor’, je ista pesem, nobenih sprememb, sam še bl je v podnu vse. :(

  • NoMercy je rekel/-la:

    @ Matej: najprej je treba Brezigarco skiniti (menda je vsa desna pa pod vsemi vladami na istem položaju!!) pa malo povprašaj kaj je Bratovščina počela v SKB banki v sefih!!
    Glede JJ morale pa tole: a se je že prijavil pri Urški na njenem naslovu ali še vedno deli posteljo s prejšnjo … emmm … “partnerico” ??

  • www je rekel/-la:

    NoMercy
    Ti si še bolj obseden z JJ kot GG. Bolezen je izgleda v družini.

  • Študent je rekel/-la:

    Počasi bi bil že čas, da kakšni novinarji, družboslovci in sociologi začnejo razmišljati o nakupu enosmerne vozovnice za Severno Korejo.

    Get a life - prihodnost ureditve Zahoda je v t.i. ekofašizmu.

  • Matej je rekel/-la:

    NoMercy, pa ti si bolan stari! Kaj ti misliš, da so Janša&co. imeli prste poleg pri tem ropu? Človek, ti nisi normaln!

  • NoMercy je rekel/-la:

    @ www: sorry ampak z boleznimi tvoje družine pa jaz nimam nič :P - ni pa mus, da me bereš :D
    ———-
    @ Matej: malo “brajstorma” naredi: kdo se v SLO spozna na vlamljanje? kdo se spozna na varnostne službe? katera imena se stalno pojavljajo v delikventnih temah? kateri dokumenti so najbolj vroči v SLO, pa jih še nihče ni predložil?

  • helga je rekel/-la:

    @nomercy kakor vem je v tej državi pravica do svobodnjaškega govora, ali se morda pač motim, da bom morala tebe poslušat, kaj bi rada brala oz. na katerem portalu bom?
    Zresni se. Nimam pojma, od kje si privlekel sedajle “farouško”, je pa to značilno za ultra levake, da če se kdo izneveri, je tak označen za faruškega, potem pa še domobranca po vrhu. Človek bi rekel, da nimate nobenih pametnih argumentov.
    Levi blog na blogarskem portalu, je čisto drugače kot pa blog na portalu z novicami, ki so menda neutralne. Torej oni “zaposlijo” levega blogarja. Nič me ne moti tovrstno razmišljanje v Mladini, ki jo redno prebiram, prav tako me popolnoma drugačno pisanje ne moti v Reporterju, ki ga tudi prebiram. Točno vemo, kam ta medija spadata. Vesti, pa kakor berem, kar naprej nekdo odgovarja, da oni pa ze res nismo levi, potem pa pogledamo vsako novico, če se ne obdregne v prazne SDS-ovce, ali pa multitalentirane Nsi-jevce, in še kakšno novičko in enourni pogovor z levičnikom, potem to že ne bi bile Vesti. Prav, pa naj napišejo, da se imajo za lev medij, pa bom čisto z veseljem hodila sem gor in isto prebirala novice, vsaj vedela bom, da pošteno povejo, zakaj vedno namkajo ene in iste, medtem ko druge na veliko opravičujejo.
    Pa lep dan želim…

  • konec je rekel/-la:

    helga, nestrankarski mediji na balkanu pomeni ultra-odvisni medij ..in konec
    vsi mediji in novinarji so odvisni , le nekateri pa so občasno neodvisni od tistega, ki so odvisni, zato so najbolj kredibilni tisti mediji, ki na desni opazujejo desne, na levi leve……, ker je velikanska večina novinarjev pravih vzgojenih rdečuhov, bi bili neodvisni samo tisti, ki bi si upali kaj proti rdečuhom…..ne vidim jih toliko, še manj pa na vesti.si

  • aha je rekel/-la:

    @helga

    Zatrjevanje, da je nekdo politično nevtralen, brezinteresen, naj bo medij ali posameznik, je vedno sumljivo. Sicer je lahko pohvalno, če kak medij skuša biti “objektiven”, tj. podati čim širše okoliščine in podatke, ki so neugodni tako za desnico kot levico. Ampak zahtevati zase(ini za medij) status nevtralnosti, neudeleženosti, božanskega pogleda, to je pač neresno in vsak z vsaj malo politične ozaveščenosti take zahteve ne jemlje resno.
    Helga, lets face it, si pač desničar, tu ne pomaga nobena znanost, ki bi dokazala tvojo nevtralnost.

  • helga je rekel/-la:

    @aha nism rekla, kaj sem. Definitivno pa berem različne medije. Kot sem že rekla, nič me ne moti tovrstn blog na levi ali pa kontra blog na desni. Mnenja sem, da je itak brezveze, da se gremo neko neutralno novinarstvo, če pa to itak nikoli možno. Pač ne vem zakaj, nima vsak svojega, pa mir. Mi gre pa skrajno na živce, da kar naprej se na vesti uglašajo, da niso levi, ampak kot sem ze rekla, večina prispevkov pa je.
    Kljub temu, da sem volila Turka, ga danes sigurno ne bi več. Na parlamentarnih sem volila desnico, ker levica ni imela drugega programa, kot mi smo proti Janši in še danes je temu tako. Žal, v Sloveniji ljudje še vedno mislijo, da če so začeli volit levo ali desno, morajo tam tudi vztrajati. Nimam časa se sekirat za politiko, vidim pa vsakdanjem življenju, kako prijatelji razpuščajo podjetje s 50 zaposlenimi, ker vlada ni poskrbela, za kredite za sprotno dokapitaliziacijo oz. stroške proizvodnje, da nekateri lažejo, pa je to danes že popolnoma spremljivo, še predsednik pravi tako.. itd.. Cel spis lahko napišem, zakaj nisem zadovoljna. So me pa presnetili nekateri iz vlade, definitivno Jelušičeva, pa tudi Žbogar, Zalar,Kresalova, čeprav si ne delilva istih idej, Križanič pa me je totalno razočaral. Poglej si tudi vsakdanje medije, nič ne zvemo, kaj se dogaja, novic je zelo malo v primerjavi s prej. Potem pa imamo še neke minorne teme z medvedi, Titi, homoseksualci, Hrvati, ki ubistvu zakrijejo bolj pomembne teme… Malce me že skrbi, koliko časa bomo še “zaviti” v tenko odejo navidezne varnosti…

  • aha je rekel/-la:

    @helga
    Kot je bilo rečeno, ni nevtralnosti, tudi pri proglašanju, kaj je minorna tema in kaj ni minorna tema.
    Tudi swingerstvo na volitvah še ni nevtralnost.
    Se pa strinjam, da mediji povejo premalo, da so premalo angažirani.
    A najbrž mora danes tudi novinar, ki poroča o novih delavkah, ki so jih vrgli na cesto, ublažiti svoje poročilo, če hoče, da bo sploh objavljeno.

  • NoMercy je rekel/-la:

    @ helga, konec, aha: a vi to, da se tako močno in zelo sekirate delate đabe ali ste plačani?
    predlagam vam tržno nišo: pod Prešernom se postavite s tablo okoli vratu: Namesto vas se sekiram (cena yxz €/uro) … zna biti donosno.
    Kako pa se kdo opredeljuje in kako potem drugemu to deluje je pa tako kot z okusom drugih: tega se pač ne komentira.

  • aha je rekel/-la:

    NoMercy, have mercy for me in me ne meči v isti koš s koncem.
    Tudi glede tega, kaj je politično ozaveščeno sodelovanje v javni debati in kaj je zgolj prekomerno nepolitično sekiranje ni nevtralnega mnenja.
    Tudi ne pravim da je vest.si levi medij, mislim da je mešan, kot so nazorsko mešani avtorji prispevkov.

  • helga je rekel/-la:

    Kakor vem, me še nihče nima za strokovno in neutralno novinarko, da se ne bi smela opredelit oz. da ne bi smela javno na takih blogih koga opredelit za levega ali desnega. Razen če ste moja sila “pametne” izjave začeli citerat na 24kur in RTV ali drugih medijih. Potem se po novinarskih kodeksih res ne bi smela takole javno opredeljevat;) Če si ti moje pisanje opredelil za “faruoško” , a jaz pa menda ne smem neko pisanje označit za levo, ali kako?
    Sicer pa mi res plača država za porodniški dopust, tako da očitno mi res plačajo, da lahko vmes preberem kakšen takšen blog in ga malo pokomentiram ;) Sicer pa kdaj se potem vidmo, na štantu? Jaz bom menda na faruoškem ti pa na Ultrinem, ali kako?? nonsense

  • NoMercy je rekel/-la:

    @ helja, aha: OK, vsak po svoje “bohinc” pa skolom pravimo pri nas na kmetih :D
    a gremo zdej na pivo ali na per :D

  • helga je rekel/-la:

    Jz bi najrajš mrzu pir, glede na to, da je takoo vroče.

  • NoMercy je rekel/-la:

    ni hudič, da si nebi “baba” kaj svojga zmisnla sam, da pritegne pozornost :D

  • Nikolovski je rekel/-la:

    Dobro čtivo…

  • luka je rekel/-la:

    Z Golobičevim odstopom bi lahko prišlo do vladne krize, lahko bi celo padla vlada! Pa kaj, saj takšne kot je ta, ne potrebujemo!

    jp!!!!!

  • www je rekel/-la:

    Sorry, če te kritika vznemirja, sam te nisem mogel spregledat, ker si nasran po celotnem forumu. Genetika je pač genetika …

  • Nogavička je rekel/-la:

    Ko pa www začne napletati o genetiki, najprej pomislim na evgeniko. Takoj nato pa tudi o tem, da se v določenih krogih, očitno, ideja nadčloveka in čiste rase še kako opeva.

    Tako se torej postopoma vračamo v čas nastanka in prosperitete totalitarizmov. Bravo najboljša firma, brez vas nam ne bi uspelo nikoli (več)!

  • konec je rekel/-la:

    NoMercy pravi:
    18. junij, 2009 ob 11:29

    @ helga, konec, aha: a vi to, da se tako močno in zelo sekirate delate đabe ali ste plačani?
    predlagam vam tržno nišo: pod Prešernom se postavite s tablo okoli vratu: Namesto vas se sekiram (cena yxz €/uro) … zna biti donosno.

    ?????
    ko bo končal efekt zaužite substance mi lahko prevedeš……

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    NoMercy, veš, Kakec namreč ne zna slovensko. Pravzaprav ne obvlada nobenega jezika, razen steklinastega bevskanja.