26. junij, 2009 | Irena Kovačević

Dan po napadu

Napadeni aktivist nadaljuje boj za pravice homoseksualcev.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Dan zatem, ko je skupina maskiranih posameznikov napadla udeležence in udeleženke literarnega večera gejevske in lezbične literature, ki je v okviru tedna Parade ponosa potekal v lokalu Caffe Open v Ljubljani, in dan pred veliko Parado ponosa so aktivisti organizirali shod, na katerem so odločno pozvali k obsodbi homofobnega nasilja in izključevanju gejev, lezbijk, biseksualnih in transspolnih oseb iz naše družbe.

Pisateljica Urša Sterle, udeleženka včerajšnjega literarnega večera: “Danes, ko je šok minil, smo tudi zaskrbljeni.”

S podpisom za odprto družbo, spoštovanju človekovih pravic za vse, nediskirminacijo so se zavezali številni aktivisti ter ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, ministrica za kulturo Majda Širca, poslanka SD Majda Potrata, predsednik Državnega zbora Pavle Gantar, poslanec stranke Zares Vito Rožej, nekdanja županja Ljubljane Vika Potočnik, urednik založbe Beletrina Mitja Čander, vodja ZSSS Dušan Semolič, glasbenik Omer Naber, Majda Pučnik Rudl (Urad za enake možnosti), župan MO Ljubljane Zoran Janković, poslanec SD Dejan Levanič, poslanec SLS Gvido Kres, tajnik stranke SMS Marko Vozelj, predsednik MLD Borut Cink, predsednik Mladega Foruma Marko Baruca in nazadnje včeraj napadeni član Društva za integracijo homoseksualnosti (DIH) Mitja Blažič.

Ministrica za kulturo Majda Širca:

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal:

Na tej strani lahko v celoti prisluhnete tiskovni konferenci, ki je potekala v Caffeju Open pred organiziranim podpisovanjem peticije.

Irena Kovačević

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
102 x komentirano
  • konec je rekel/-la:

    Še en dokaz , da so si ekstremisti vseh barv zelo podobni.
    Za eno bunko TA PRAVEMU pa seveda cel halo…….

  • konec je rekel/-la:

    Rdeča podgana o HOMOFOBIJI…..ha, ha, ha, a kakšno sprenevedanje…..ha, ha, ha, ha.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Žrtev je seveda ekstremist, nemara kar sam kriv za batine, proglašen za “ta pravega” - še en dokaz sprevržene etike, ki sta jo Kakcu očitno vcepila njegova starša. Vsaj tako se je hvalil sam. Če bi jih dobil sam, bi kričal do neba o komunistih, udbovcih in malih sivih iz Roswella. Tipično. Vzgoja pač.

  • konec je rekel/-la:

    prazni bedaki so bili saj je vsem jasno…………… zelo podobni tistim, ki hvalijo titeka…

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Kakšna rohneča surovina mora biti Kakčev očka! Kdo ve, kako je ravnal z mamico, da je sinku vcepil idejo o ženskah kot podganah. Pravzaprav se mi miškolin kar malo smili.

  • konec je rekel/-la:

    Carlos Contreras, ne bi kričal, rdečuhi ( z razliko od teh 8 bedakov) bi delo opravili temeljito….ne bi kričal, ne skrbi….tudi mediji ne bi kričali….ha, ha, ha, .

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Sicer sem pa pri istem osebku že večkrat opazil latentne homoseksualne tendence, ki jih (kdo ve zakaj) namenjal moji osebi. Psihoanaliza je že dolgo tega dognala, da so pravzaprav največji homofobi sami ambivalentno razpoloženi glede lastne seksualne identitete.

  • konec je rekel/-la:

    Ne bi me čudilo, če bodo krivci tipični votli nacionalsocialisti, bedaki in ne pretirano inteligentni……….ampak istočasno sem prepričan, da ni bilo premišljeno in organizirano (rezultati bi bili zelo različni) prej sem prepričan, da zelo možno, da so bili izzivani (naš ekstremist je bil v svojem teritoriju in si je upal najbrž kaj povedati, gotovo kot znak lastne STRPNOSTI do “butastih obritoglavcev” (ali podobnih).
    Moje mnenje……seveda ne rdeče večine….ha, ha, ha,

  • konec je rekel/-la:

    Carlos Contreras, saj jutri pridem , ker si želim ogledati od bliže….ha, ha, ha, ha.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Kakec seveda z vsako izjavo vnovič potrjuje teze, ki jih je moja malenkost že večkrat izpostavila. Lepo, vsaj nekaj.

  • antikalimero je rekel/-la:

    konec@ a tablete popuščajo, pa še to vreme…
    Le pojdi k psihiatru, da ti izprazni glavo teh rdečuhov, komunistov, pedrov..
    tebi je res težko živeti v tej rdeči provinci, preseliti se boš pač moral v bolnišnico Lj - Polje, tam ti znajo pomagat…

  • konec je rekel/-la:

    Carlos Contreras, gremo stavit, da če bo policija dobila krivce, bo prišlo na dan tudi to kar je sedaj prikrito….zato upam, da bo policija opravila delo…..ker bi bilo drugače lahko tudi sumljivo.

  • konec je rekel/-la:

    antikalimero, jaz se ima lepo tam kjer sem, edino ne vem, zakaj moram poslušati stokanje prišlekov, saj vas ni nihče silil…lahko bi ostali tam kjer ste bili.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Antikalimero, pozorno poglej, pa boš opazil, da “prišleke” izganja človek, ki mu slovenski jezik ne gre najbolje od rok. Tragično, k’nede?

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    @ Konec, opozarjam te, da s takšnimi pripombami, kot jih seješ v tej objavi, hodiš po zelo tankem robu, ki te lahko stane, da ti ukinemo komentarje! Imaš prvo, drugo in zadnje opozorilo! Zato premisli, če se ti splača zapisati še kakšen močen komentar, ki te bo stal prepovedi komentiranja!???

    S spoštovanjem,

    Denis Sarkić

    P.S. Isto velja še za nekatere druge, a jih ne bom imenoval v tej objavi. Pravila komentiranja smo zaostrili!

  • konec je rekel/-la:

    Denis Sarkić, najbrž imaš prav, najbrž sem pretiraval zato se oproščam.

    Samo še to vprašanje, ali to velja samo v tem primeru ali je to velja od sedaj naprej, ker

    “P.S. Isto velja še za nekatere druge, a jih ne bom imenoval v tej objavi. Pravila komentiranja smo zaostrili!”

    je zelo dvoumen, če pa, kot sem že večkrat rekel, moteče dejstvo, da se sploh komentira na “drugačen” način , dovolj, da mi poveš in se ne javnim več.
    Hvala.

  • konec je rekel/-la:

    # Carlos Contreras pravi:
    26. junij, 2009 ob 20:53

    Antikalimero, pozorno poglej, pa boš opazil, da “prišleke” izganja človek, ki mu slovenski jezik ne gre najbolje od rok. Tragično, k’nede?

    prišleke nisem sploh mislil etnično ampak politično- kulturno-ideološko……..ampak ne boš razumel.

  • konec demokracije je rekel/-la:

    Denis Sarkić, sem se premislil

    KONEC DEMOKRACIJE JE TU, NIMA SMISLA SE VEČ IGRATI………
    PLURALNOST JE BILA DOKONČNO UKINJENA.
    R.I. P.
    Hvala za vse in veliko sreče.

  • Neža je rekel/-la:

    Vest, prepozno je za urejanje foruma. Vso nekdanjo kredibilnost ste si zapravili.

  • bronjo je rekel/-la:

    Kako si zabaven konec, moral bi biti atrakcija ljubljanskega zivalskega vrta!

  • nejc je rekel/-la:

    no,končno.

  • ekka je rekel/-la:

    Nekateri komentarji so res izpod mahu in praproti. Nerelevantno vseobsegajoče žaljenje brez repa in glave. Obžalujem napad na aktivista za pravice istospolnih. V času študija sem se povsem slučajno srečala z nakaterimi in spoznala njihove življenske zgodbe ter se posledično zavzela njim v bran, kjer je bila prilika. Mnoga spoznanja mi je prineslo, predvsem pa, da so homoseksualci rojeni konzervativnim staršem v precej hujši stiski. Poznam primer, ko je odšel sin takih staršev za meniha. Sem ZA istospolne poroke, pravzaprav ne vem, koga bi lahko ogrožale?? I just don’t get it.

  • Kovačič Spletko je rekel/-la:

    ukinite komentarje!

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    @konec, pluralnost na Vesti ne more biti ukinjena, le malce bontona bo potrebnega pri bodočem pisanju komentarjev. Tudi kletvice so še vedno dovoljene, če z njimi osebno ne žalite drugih na nizkoten način. Konstruktivne in argumentirane komentarje bomo z veseljem gostili še naprej, tiste brezvezne, en sam žolč - Par exellence, pa nima smisla več tolerirat…

  • Skala je rekel/-la:

    Taka horda hudobnežev pa da niso nič več škode naredili? Obstaja dvom, da so vse sami inscenirali?

  • polbela štruca tip KGB je rekel/-la:

    tema leta…jebeš krizo,Muro,Hrvaško

    KGB drim tim ; naj posvoji vsak enega ritopika,sam mene ne posiljujte z njimi…Ukrep št.1.

  • janez je rekel/-la:

    Koga boli k za pedre.

  • Grigorij Zinovjev je rekel/-la:

    Z veseljem sopodpišem izjavo za strpnost do vsakega posameznika, žal še ne vem kje je ta lokal. G. Sarkič: Na forumih pod novicami Vest.si je bilo podanih že na stotine izjav, ki so žaljive, šovinistične, rasistične, policidne in celo protizakonite (upam da sam nisem podal takšnih komentarjev), zdaj vas pa kar naenkrat prime, da zagrozite enemu izmed stalnih komentatorjev? Cenzura, samocenzura, omejevanje svobode govora? Ste Vi tisti, ki lahko odločate o primernosti izjav oz izvajate to cenzuro? Hkrati izjavljam: Obsojam nasilje nad istospolno usmerjenimi, obsojam žaljive in šovinistične izjave, ter dejanja, ki so namenjena omejavanju človekove osebne svobode! Proti izjavam, ki razpihujejo sovraštvo in homofobijo bo, upajmo, utegnila ukrepati policija (morda bo sedaj le začela spremljati tudi te oblike kaznivih dejanj), grožnja s cenzuro soustvarjalca spletne medijske strani pa je skrajno neetična in v nasprotju z osnovnimi načeli vsakega resnega novinarja.

  • medek je rekel/-la:

    Ja, lepo se bomo morali začeti izražati :)

    Ampak ko je pa tako terapevtsko bruhat ven iz sebe :)

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    @Grigorij Zinovjev, kakšna neetična cenzura??? Cenzura žalitev je na Vesti že od vsega začetka, saj smo že kar nekajkrat uporabili stavek (Komentar je bil izbrisan zaradi osebnih žalitev in/ali ekstremnega idiotizma.) za brisanje “presežkov” med komentarji, od nekdaj imamo tudi zelo priročno tipko za blokiranje komentarja, kar je ena stopnja več, a smo se je naveliko izogibali. Lahko, da bo v prihodnje drugače, saj so se nekateri “presežkarji” že preveč razpasli… Opozorilo pa velja za vse enako, ne samo za konca!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Grozi nevarnost ukinitve komentarja tudi FRANČKU, ki je na strani “Dan državnosti SDS -a ” pod zaporedno številko 13. dobesedno zapisal:

    “Samo, če hodiš v cerkev, si pa še vedno fašist, ovca, bedak, domobranček, brez svojega mnenja, z opranimi možgani.”

    Bo morda zanj olajševalna okoliščina, da se celo sam CARLOS CONTRERAS ni obregnil ob njegove gramatične in vsebinske spodsljaje?

  • Aschmodei je rekel/-la:

    Vse to je taka neposrečena potrata energije. Ne vem kaj te tipi, ki zamaskirani skačejo okrog z baklami in vilami, sploh pričakujejo, da bodo dosegli. Geji bodo v vsakem primeru geji. Magari bi šli raje kaj fizično delat, to bistri duha.

  • Mirjana je rekel/-la:

    ..in, kot,… sem že rekla…ženske moramo prevzeti vajeti v roke..bravo Širci in Kresalovi…Potrati…kje pa je naša obrambna ministrica?….gospa za varlovanje človekovih pravic…lepo bi bilo, da se javno opredelita…..

    ejga mefista,..a zedej si pa tu?…kaj novega o Čamžku?

    eno je hoditi v cerkev, drugo je slediti Kristusevemu izročilu…in mislim, da je kar precejšna razlika…

  • Denis Sarkić je rekel/-la:

    @Mefisto, opozorilo je bilo napisano!

  • Tanaš je rekel/-la:

    Ko sem jih jaz brez razloga fasal, bolj kot tale pederčk, ni bilo nobene kresalove (ki je itak lezbijka, zato pa se tako zavzema za svoje), širce in podobnih zraven. Nobenega medijskega buma, samo strogo hladni birokratski odnos plavih angelov, ki so mi pridigali, da se nisem samozaščitniško obnašal, ker sem nosil majico s slovenskim simbolom. Pa ko so ubili tistega odvetnika, so se šle politične stranke do tega opredeljevat? Ne, seveda ne, ker ni bil napaden marginalec, na katerih levica vedno gradi politične točke in volilno bazo.
    Obsojam nasilje, tudi takšno, vendar se človeku zdi, da so razni pedri, cigani in južnjaki več vredni od povprečnega Slovenca. Tale leva vlada bo počasi uvedla vodenje posebnih evidenc in strogo kaznovanje t.i. “hate crime”, ki bodo kaznovani nenormalno bolj kot “navadni zločini”. Seveda se bo štelo samo, če bo hetero nabil pedra, Slovenec južnjaka ali cigana ipd. Tako kot v Ameriki, VB in drugih državah Zahoda, kjer je vse kar se zgodi črncem, aziatom, arabcem, “hate crime”, ko pa skupina muslimanov na Švedskem zakolje in ubije mladega Šveda, ki nosi majico s svojo zastavo, pa se na začetku preiskave šele zgolj ugotavlja, če so posredi rasistični motivi.
    Banda rdeča dekadentna!

  • ekka je rekel/-la:

    jah, desni imajo svoje homiče lepo popakirane za cerkvenimi zidovi in jim strežejo sprediinzadi, levi jih morjo pač na ulici brant.

  • Sevener je rekel/-la:

    Obsojam nasilje!

    Prav je, da se politika hitro in konkretno odzove, in da policija učinkovito opravi svoje delo. Tako bi morali reagirati vsakič, ko nasilneži napadejo kogarkoli!

    Res je, kar pravi Tanaš… Vsa Evropa se dandanes obnaša enako. Vladajoče elite ekstremno obsojajo nasilje in netoleranco do tako imenovanih drugačnih, tako imenovanih manjšin, tako imenovanih priseljencev, tako imenovanih vernikov… Osebno ne vidim nobenega razloga, da bi zakon moral veljati za nekatere manj kot za druge, in da bi nekateri morali uživati večji protekcionizem od drugih, in da bi politiki morali obsojati nasilje nad enimi bolj velikodušno kot nasilje nad drugimi.

    Država lahko razvije človeško zavest in toleranco le tako, da ostro napade ljudi, ki so izvedli nasilje nad drugim človekom. Če je Mitja gej ali ne, če je bil na takem ali drugačnem literarnem večeru, ali pa če bi čakal v vrsti pred bankomatom, je POPOLNOMA IRELEVANTNO. Ravno tako so nepomembni njihovi motivi - ko osem zamaskiranih ljudi napade enega, je meni čisto vseeno, ali so ga napadli zato, ker naj bi bil gej, ali zato, ker bi hoteli njegov denar, ali pa zato, ker jim je morda kaj rekel…

  • Aja je rekel/-la:

    # bronjo pravi:
    26. junij, 2009 ob 21:40

    Kako si zabaven konec, moral bi biti atrakcija ljubljanskega zivalskega vrta!

    To je zame tudi žaljiv komentar.
    Tebi se ne zdi žaljiv, Sarkič?

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    konec–ne odnehaj!!Po grobi primerjalni analizi vsebine prispevkov na VESTI je že 90% traktatov in stalinističnih komentarjev na pravi-Sarkičevi strani.Le tako naprej!!

  • Feminist Plut je rekel/-la:

    A ga je en fasol?
    Kako ma lahko mal zlomnn prst? Važn da bo binglna še loh nucov.
    Le zakaj so izumili AIDS?

  • ekka je rekel/-la:

    Aja pravi:
    27. junij, 2009 ob 13:07
    # bronjo pravi:
    26. junij, 2009 ob 21:40

    Kako si zabaven konec, moral bi biti atrakcija ljubljanskega zivalskega vrta!

    To je zame tudi žaljiv komentar.
    Tebi se ne zdi žaljiv, Sarkič?

    Žaljiv za živali??? To je pa višek nesramnosti, da so še živali višje rangirane kot konec.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Homoseksualci v pravicah niso izenačeni s heteroseksualci!!! Hkrati so na mnogih področjih javnega življenja diskriminirani na podlagi spolne usmerjenosti, ki je itak stvar vsakega posameznika. Žal zaenkrat v družbi še prevladujejo versko pogojene vrednote, ki homoseksualnost zaničujejo in prepovedujejo.

    Na to se opozarja tudi s pomočjo Parade ponosa. Ko bodo enkrat izenačeni, ko bomo premagali zaostale verske pogojene vrednote na tem področju, tovrstno opozarjanje ne bo več potrebno.

    Tako da konec, uničevalec ipd., podprite homoseksualce v njihovi zahtevi po izenačitvi pravic in pravičnem vključevanju v družbo, pa vam ne bo potrebno v medijih več brati, da paradirajo po ulicah v iskanju svojih pravic, če vas to tako moti.

    Prav je, da politika opozori na nedopustnost tovrstnih dejanj!!! Žal pa tega ni storila vsa politika, temveč le posamezniki!!!

    “Homofobíja (iz grščine homós: enak; phobos: strah, fobija) označuje sovražnost do homoseksualcev. Beseda ne pomeni dejansko fobije kot bolezenski strah, marveč neutemeljeno averzijo do istospolnosti. Gre za eno pogostih oblik diskriminacije v družbi.”

  • Farad je rekel/-la:

    A Brüno pride na parado?

  • ekka je rekel/-la:

    Skupnost je vredna in varna toliko kot je vreden in varen njen najšibkejši posameznik.

  • bronjo je rekel/-la:

    Aja, moj komentar se je nanašal na tale post:
    # konec demokracije pravi:
    26. junij, 2009 ob 21:34

    Denis Sarkić, sem se premislil

    KONEC DEMOKRACIJE JE TU, NIMA SMISLA SE VEČ IGRATI………
    PLURALNOST JE BILA DOKONČNO UKINJENA.
    R.I. P.
    Hvala za vse in veliko sreče.

    Ta dramatično uprizorjeni KONEC demokracije se mi zdi primeren predvsem za mlajše obiskovalce živalskega vrta… zato mislim, da nisem bil žaljiv. Če pa sem koga užalil, se mu iz srca opravičujem.

  • Aja je rekel/-la:

    Včasih se na idiotske komentarje odzovemo žaljivo (z mano vred po vsej verjetnosti)
    ampak to ni prav,
    komentar, ki vsebuje žaljive opazke zgubi vsako kredibilnost,
    mislim da se da temu izogniti tako, da se usmerimo, tolčemo po, se magari posmehujemo (včasih je neumnosti preveč in ne gre brez cinizma ; ne mislim da ne gre, ampak v tistiem trenutku avtorica/avtor tako mislij), se pravi, da se usmerimo na besede in ne na osebo, ki je to izrekla.

    Žaljivi komentarji so kot smeti in če jih bo uredništvo uspešno čistilo, bo komentarje na Vesti (spet) prijetneje brat.

  • aha je rekel/-la:

    Tistim, ki se pritožujejo nad krivico, nad svetovno zaroto levičarjev, ki da hate cirmes nad manjšinami obravnavajo strožje kot navadne pretepe, rope itd, katerih žrtev so bili oni, “normalni” pa povem tole.
    Niso anonimni le napadi na “normalne”, tudi pretepeni gayi so večinoma anonimni, 90% naj jih ne bi prijavilo napadov, šikaniranj itd. policiji. Če ne gre ravno za javni linč so gayi večinoma napadani neopazno, nevidno.
    Napadi in šikaniranja gayev se ponavadi vršijo pod pretvezo česa drugega, pravi vzrok, napad zaradi homofobije, se zakrinka izza kakega drugega razloga, ki ga napadalci navajajo kot vzrok za napad.
    To je tako kot Nietzsche pravi za roparja, ki ob ropu slučajno izvrši še uboj oropanega, “v nuji”, ropar se izgovarja, da ni hotel ubijati, le ropati. Resnica je obratna, pravi Nietzsche, morilec je hotel ubijati, pa je to slo po ubijanju moral nekako zamaskirati, upravičiti, ji dati povod, pa je šel ropati, da je potem lahko “v sili” ubijal. Podobno lahko rečemo tudi, ko homofobi pretepajo gaye: po ovinku tako zadovoljujejo svojo nepriznano homoseksualnost. In podobno lahko rečemu tudi, če homofobi “brez razloga” napadejo “normalnega” - morda jih pa nezavedno privlači in je pretep edini način da pridejo z njim v “telesni stik”.
    Vsak tak napad na gaye bi po mojem poleg tega, da je hate crime, morali okarakterizirati tudi kot posilstvo(po ovinku). Če se “normalnim” zdi, da so bili na videz “brez razloga” pretepeni zaradi homoseksualne privlačnosti, pa naj to povejo policiji, pa bodo morda občutili kanček tega, kar so občutili (in ponekod še vedno občutijo) gayi, ko so morali prijaviti napad-posilstvo nad sabo.

    Če je demokracija in državljanstvo za vse, potem ne sme temeljiti na “celem” posamezniku, ki se vzpostavi s tem, da izključi iz družbe “izmečka”, ampak mora temeljiti ravno na “izmečku”. To ne pomeni, da moramo biti vsi reveži, ki se ne razvijejo v kaj višjega, ampak to, da je tista osnova, iz zatere se gradi višje stvari “izmeček” in ne “celoviti” posameznik. Vzeti je treba nase ta razcep znotraj/zunaj družbe ne pa ga projicirati v “izmečke”. Potem se “prednostna” obravnava hate crimes ne bo kazala več kot krivica nad (celimi)”normalnimi”.
    V nekem smislu pa imajo desničarji celo prav, ko tarnajo nad zaroto levice: kot je bil izum demokracije na nek način zmaga nad hordo in despotizmom in civilizacijski korak naprej, tako je tudi demokratična občutljivost nad nasiljem nad manjšinami in nemočnimi civilizacijski korak naprej in so z njim desničarji “opeharjeni” za svoj privilegiran položaj, za pravico do oblasti nad “izmečkom”, pravico do pretepa in uboja “izmečka”.

  • Sevener je rekel/-la:

    Aha,

    Prav imaš, demokracija za vse. Se pa ne strinjam, da mora temeljiti na izmečkih.

    Zame so izmečki tisti, ki se iz družbe izmečejo sami, kot na primer tile nasilneži. To, da se en moški dol daje z drugim moškim, se mi ne zdi nič nenaravnega, ravno nasprotno. Zato tudi ne mislim, da so geji neka posebna vrsta ljudi, do katere se je treba tako ali drugače opredeliti.

    Latenta homoseksualnost ni stvar politike. Tudi parade ponosa so okej, ampak latentnih homoseksualcev ne prepričajo, ravno nasprotno. Dokler politika in mediji izpostavljajo to, da je bil napadeni gej, poglabljajo ločnico med geji in negeji. Te ni, Aha. Je ni.

    Politika naj raje napiše zakon s katerim bo omogočila homoseksualnim parom, da se poročijo in posvojijo otroke tako kot ostali, in naj jim zakonsko pripadajo enake pravice in dolžnosti, kot jih imajo heteroseksualni pari. Ne pa, da jih tlači v kot.

    Politika mora ljudem zagodoviti, da se lahko na podlagi zakona na kakršnokoli nerelevantno diskriminacijo pritoži, in da bo pritožba obravnavana pošteno. Šele ko bo država geje sprejela za enakovredne, lahko pričakuje od raznih Janezov, da jih bodo tudi sami obravnavali tako.

    Kar se pa nasilja tiče, je nasilje in kriminal. In proti temu verjetno že imamo zakone.

  • TADO je rekel/-la:

    ja pa se spet sponim na pregovor da je politika k____,
    takoj so pešli komunisti točke nabirat z svojimi diplomatskimi dialogi…

  • ekka je rekel/-la:

    lepo bi bilo, da bi tudi Janša rekel kako ostro proti homofobiji, še bolje, če bi poslal Grimsa. pogrešam tudi Vrtovčev angažma v duetu z Ludomilo. lahko bi kako rekli gospodiču v bran, ko imamjo vendar kar nekaj tovrstnih ljudi v svojih vrstah.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Ekka, saj se bodo oglasili, seveda s tistim znanim: “Napad/nasilje obsojamo, toda …” In nato bo sledilo: “Kljub temu naj si istospolno usmerjeni ne domišljajo, da …” Ob tem pride na misel tisto, kar je Žižek povedal v zadnjem intervjuju, če le priseljence zamenjamo s homoseksualci:

    “Leta 1938 je Robert Brasillach, vidni francoski fašistični intelektualec, predložil pojem »razumnega antisemitizma«: »Dovoljujemo si ploskati v kinematografu Charlieju Chaplinu, napol Judu; občudovati Prousta, napol Juda; častiti polnega Juda Yehudija Menuhina; celo Hitlerjev glas prenašajo radijski valovi, imenovani po Judu Hertzu. /…/ Nikogar nočemo ubiti, nočemo organizirati nikakršnih pogromov. Toda hkrati mislimo, da je najboljši način, da preprečimo zmeraj nepredvidljiva dejanja nagonskega antisemitizma, ta, da organiziramo zmerni antisemitizem.« Mar ni natanko ista drža na delu pri tem, kako naše vlade obravnavajo »imigrantsko grožnjo«? Potem ko ogorčeno zavrnejo odkrit populističen rasizem kot »nerazumen« in neustrezen glede na naše civilizirane demokratične standarde, predlagajo »razumno« rasistične zaščitne ukrepe … Oziroma, kot nam govorijo današnji Brasillachi, tudi če se jim reče socialni demokrati: »Dovoljujemo si ploskati afriškim in vzhodnoevropskim športnikom, občudujemo indijske računalniške programerje, občudujemo latinske pevce. Nikogar nočemo ubiti, nočemo organizirati nikakršnih pogromov. Toda hkrati mislimo, da je najboljši način, da preprečimo zmeraj nepredvidljiva dejanja nagonskega odpora do priseljencev, ta, da organiziramo zmerno zaščito pred priseljenci.« Temu moramo danes reči barbarizem s človeškim obrazom.”

  • Ziga je rekel/-la:

    Sovraštvo do drugačnih je globoko v vseh ljudeh, sam ne vem ali je privzgojena ali naučena skozi življenje v takem okolju, vem pa da je lahko le izraz posameznikove šibkosti in neinteligentnosti če pusti, da ga prevzame in ga vodi v življenju, sramota.

  • konec demokracije je rekel/-la:

    # uničevalec rdečuhov pravi:
    27. junij, 2009 ob 13:11

    konec–ne odnehaj!!Po grobi primerjalni analizi vsebine prispevkov na VESTI je že 90% traktatov in stalinističnih komentarjev na pravi-Sarkičevi strani.Le tako naprej!!

    Hvala lepa. Tudi ti bi moral premisliti, če ima sploh smisel pisati (in na nek način torej podpirati) v ne-pluralnem mediju in prikrito strankarskem - to je postalo oči vidno v zadnjem času. Pa tudi Mefisto in ostali. Naj postane še en od tolikih “zajebanih” poligonov za zase zazrte in ideološko zaslepljene paciente, ki potrebujejo nenehno potrjevanje s strani rdčega zverinskega in krvoločnega KRDELA.
    Najbolj pa je smešno opazovati te dediče klavcev, ki se samoprepričujejo za STRPNE (kar pa niso nikoli bili in je nemogoče, da kdaj bodo), kako skušajo negativno etiketirati vse, ki ne mislijo kot oni (bolno in izjemno nazadnjaško ter SOVRAŽNO) kot homofobe, ksenofobe, nacionaliste, domobrance, konservativce, evroepjece, fašiste, naciste, ……..itd.itd (ne da bi poznali in vedeli kaj sploh pišejo). Imej se lepo. Jaz sem odločil. Na postane vest.si samopromocija rdečuhov in pljuvalnivca vseh ne-komunajzerjev. Vsaj tako bodo veseli, kajti niso še preboleli padca enoumja in zato toliko tarnajo in jočejo…..to pa je najlepše prebirati - njihove frustracije in polomije (v vse kar so upali se je vedno izjalovilo…ostaja jim samo SOVRAŠTVO IN LAŽI, spomni se…uničevalec, pazi, da ne boš postal kot oni…to res iz SRCA……imej se lepo in uživaj).
    Če želiš (in bi ti bil hvaležen) mi lahko poveš kakšen drug bolj strpen in pluralen forum, kjer bi se lahko vpisal in občasno SVOBODNO sodeloval…hvala.
    Pa še odgovor -na istih valovih -dvema balkanskima komunajzerskima homopedr, ki bi me želela, videti v cirkusu , kjer bi zabaval

  • konec demokracije je rekel/-la:

    Pa še odgovor -na istih valovih -dvema balkanskima komunajzerskima homopedr, ki bi me želela, videti v cirkusu , kjer bi zabaval …….ko bosta kot stekli podgani umirala za AIDS ali kaj podobnega pomnite , da lahko NA KONCU in ko boste v mukah in trpljenju HODILA H KONCU, da vama BO KONEC lahko bolj sprejemljiv pojdita v CIRKUS kjer lahko , da bosta na KONCU tudi spoznala odrešujočo LJUBEZEN….

    ha, ha, ha, ha,

  • bronjo je rekel/-la:

    Cirkusantek, pa ne da si postal še kljukec in še kdo? Da ne igras tudi ti na frulico? Mogoče boš več svovode našel na onem vašem forumu, kako je že? Pepel in kri ali blood and honour?
    Joj, kako si prozoren…

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    bronjo-rdeči shizofreni izmeček.

  • bronjo je rekel/-la:

    Hvala za kompliment, uničevalko. Lepo od tebe bi bilo, če bi še zame spisal nekaj rimajočih se vrstic…

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    KONEC, ne odnehaj!EVIDENTNO IN VEČ KOT JASNO JE , DA SMO DEMOKRATIČNO IN CIVILIZACIJSKO NAVZOČI NA vestovem SPLETU KJER NAS JE VSAK DAN VEČ IN VEČ že močno in silovito zamajali murheljsko-stalinistične pisune, ki se dnevno hranijo in ohranjajo samo z nečloveka vrednimi besednimi izmečki, grožnjami, hujskanju in citiranju ljubih krvodajalcev v stilu in metodah POL POTA, KIM IL SUNGA in peščice še preživelih ljudomrznikov in morilcev.Tudi pri nas se že opazno vrača ljudsko-demokratična klima,ki je vsak dan močnejša, večja, kritična in upoštevanja vredna.In čisto na koncu : ljuba naravain biološke naravne zakonitosti tudi opravljajo svoje delo in naloge,kar je tudi hvalevredno.In ko ne bo več njihovih svetlo rdečih

  • ekka je rekel/-la:

    js pa ne razumem, kako je nick uničevalec rdečuhov kakorkoli demokratičen??? komunistična misel ima pravico biti, ali ne? mene najbolj na partijo spominja sds, konec koncev se je janša kalil v njej. nasilje nad manjšino se pač obsodi pa fertik. itak bo evropa v roku 50 let muslimanska, pa se bomo mi vsi borili za pravice naše manjšine in takrat bomo menda šele vkup stopli.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Ne vem zakaj, vendar me zanima, s čim se preživlja očitno dobro hranjeni Mitja Blažič?

    Ne bi spraševal, če gospod ne bi hotel biti javna oseba tudi za ceno bušk!

  • ekka je rekel/-la:

    Očitno kej dela. Se pa ve, da so danes izgledajo “dobro hranjeni” tisti z mal denarja, ker je pač poceni hrana redilna, makaroni pa cukr gor. Pahor in Janša in Turk npr. so pa fajn šlank, ko jeja drago polnovredno hrano.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Ne zanima me, kaj ta fini gospod je, temveč, kaj dela za svoje preživetje!

  • ekka je rekel/-la:

    Pejd do njega pa ga praši. Mogoče dobiš novga prjatla.

  • ekka je rekel/-la:

    Lejga po tv klubi je na popi.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    No, pa si mali sračko le ni mogel kaj, da se ne bi vrnil na te strani. Ubogo revšče.
    Uničevalko, hudo mi je za tvoje otroke, če jih imaš - kako jih mora biti sram, ko pa imajo takega očeta, ki se mu smeji vesoljna Slovenija!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Zanimivo, podpis na izjavo za odprto družbo, spoštovanje človekovih pravic in nediskriminacijo je prispeval tudi Dušan Semolič, ki se je medtem, ko se nahuje kršijo pravice stotinam delavcev, ki dnevno izgubljajo delo in eksistenco, skril v mišjo luknjo.

    Toliko, da se bo vedelo, koliko je vreden kakšen podpis na tako zveneči izjavi!

  • krucefiks je rekel/-la:

    Novakova in Primc malo prej na Pop-Tv.

    V isti sapi zatrjujeta, da je seveda homoseksualnost nekaj naravnega (ker na tv ne morete rečt, da ni naravna), da pa nasprotujeta protinaravnemu zakonu. Greta še dlje. Homoseksualno skupnost obsojata, da sta spregledala njihovo igro po tem napadu. Igro, s katero bi naj vse ostale “normalne” Slovence posiljevali s svojo odločitvijo. Seveda, Blažič je zrežisiral svoj napad, da bo lahko napadel uboge krščanske duše, ki živijo “naravno” življenje. In greta še dlje. Pomembnost opozarjanja na pomanjkanje pravic homoseksualnih relativizirata s pomembnostjo gospodarskih, socialnih in ekonomskih tem, ki nas pestijo. Zraven seveda preslišita, da homoseksualna tematika ne izključuje ostalih problematih, temveč teče vzporedno in da, najpomembnejše, kar je izrekel Kuhar, človekovih pravic ne moremo vrednostno ovrednotiti, kar sama poskušata storiti.

    BUUUUUUUUUUUUU za obe zgoraj omenjeni zavrti duši.

    Blažič, če kdaj pride do referenduma, s katerim grozi Primc, se bom vključil v vašo referendumsko kampanjo!

    (Novakova in Primc seveda niste vseh besed ponavljala drug za drugim, sta se pa strinjala drug z drugim, zato njuna stališča enačim…mislim, da je Primc, nisem si prav dobro zapomnil priimka)

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Zanimivo, podpis na izjavo za odprto družbo, spoštovanje človekovih pravic in nediskriminacijo je prispeval tudi Dušan Semolič, predsednik največjega sindikata, ki se je medtem, ko se nahuje kršijo pravice stotinam delavcev, ki dnevno izgubljajo delo in eksistenco, skril v mišjo luknjo.

    Toliko, da se bo vedelo, koliko je vreden kakšen podpis na tako zveneči izjavi!

  • krucefiks je rekel/-la:

    @MEFISTO:
    Vau, car si stari. Prosim, pošlji mi svojo podpisano sliko, da si jo bom lahko izobesil na steno.

    pismevrit@gmail.com

    Kakšne veze ima njegov podpis s tematiko?

    Tebe bi poslal v prvi letnik FRI, da ti pri Dikretnih strukturah razložijo logično sklepanje.

    Aja, sem pozabil omeniti, da bo pod sliko deska za pikado?:D

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Name spet nisi naredil vtisa!

  • Edi je rekel/-la:

    Pa saj nekateri ste pa res ubogi na duhu, ko nimate pametnejšega dela kot prepirati se preko internetnih člankov…

  • aha je rekel/-la:

    Ljudmila na Poptv pravi, da gayevske pravice niso naravne. Kaj je s tem mislila? Da niso kot človekove pravice, ki po definiciji, “po naravi” pripadajo vsakemu človeku(čeprav jih v naravi v resnici nikjer ni)? Gayevske pravice so torej posebne pravice, nadstandard, in ne spadajo med naravne človekove pravice. Kaj pa pravica do fizične varnosti -ali ta za gaye ne velja? Velja, a le kot za navadne ljudi - napad na kafe Open je bil torej zgolj navadna objestnost nad navadnimi ljudmi in niso bili napadeni gayi kot gayi? Je prišla to sporočit na pop tv, da niso bili napadeni gayi kot gayi, da je šlo le za še en nasilniški izpad, kot jih je nad “naravnimi” ljudmi polno vsak teden? Zakaj je potem sploh prišla v studijo? Za prazen nič, ko pa gayi takorekoč esencialno ne obstajajo, obstajajo le ljudje? Ne, potem v istem stavku obrne ploščo, gayi sedaj esencialno nenadoma obstajajo, ne reče, da so si sami krivi, če pa izzivajo, ne reče, da so gayi to sami inscenirali, reče nekaj hujšega: da so gayi tisti, ki v resnici napadajo in posiljujejo slovensko javnost “naravnih”.
    Ni prišla v studio obsodit barbarski napad na gay skupnost, ta se ni zgodil, dogodek, ki se je zares zgodil je levičarsko/gayevsko posilstvo nad “naravno” Slovenijo, ta dogodek se je zgodil zanjo, ___TO___ je prišla obsodit!
    To je logika nacionalsocializma, žid nas ogroža, žid je najmočnejši, vleče vse niti, čeprav je istočasno brezpraven, izključen iz družbe in na poti skozi dimnik. Kako lahko nekdo, ki je brezpraven in zunaj družbe tako vpliven, da vleče vse niti? Le tako, da gre za lastno blodno projekcijo.

    Ljudimila in Primc, strokovnjak za nenaravne oploditve naravnih, sta obsedena s homoseksualnostjo, na tem se gradi populistična kampanija, ker jim sposobnosti za reševanje drugih družbenih in ekonomskih problemov primajnkuje: počno točno to, kar sami očitajo gayem: namesto s problemi brezposelnosti se ukvarjajo s homoseksualnostjo, ker upajo da bo to med volilci vžgalo, jim prineslo glasove.

    Pri teh sodobnih nacionalsocialsitih imamo opravka s tem, čemur Lacan pravi ekstimnost homoseksualnosti, ne torej le nekaj kar je najbolj intimno notranje, ampak je hkrati tudi najbolj zunanje, ki je hkrati najbolj notri in najbolj zunaj. Tisto, kar jim je najbolj notranje priojicirajo v zunajnost, v “izmečka” zunaj družbe, rabijo “izmečka” kot tisto, kar šele vzpostavlja mejo, mejo, ki zamejuje zaprto družbo, družbo pravih Arijcev, naravno družbo, najosnovnejšo raven družbe, naravno podlago družbe o kateri se ne moremo pogajati. To “najbolj tuje” pa jim je hkrati zelo poznano, če ne drugje ga doživijo v cerkvi na višku obreda, to proti čemur se sicer tako fobično borijo, nenadoma čudežno postane izkušeno, občuteno, ko je vse Eno, ko ni več razlike moški ženska, ko ni več razrednih razlik, ko okušajo meso odrešenika.

  • ekka je rekel/-la:

    ludomile mi je žal. kako bi ji moralo biti pri srcu, ko bi ugotovila, da je kak njen otrok homo, al pa vnuk, nekje naprej v rodu nekdo verjetno bo.
    katoliki so sploh perfektni v svojem dojemanju in vsemogočnem podajanju naravne resnice, ko ni najmanjšega dokaza, da je bog naraven in kakorkoli obstaja in je karkoli ustvaril, ubogi jezus, če je bil in če je bil je živ, gotovo kozla, ko jih posluša. je moral biti hudo nenaraven, ko pa ni imel otrok ali kako.
    ti ljudje preprosto ne štkajo in mislijo, da je homoseksualnost nalezljiva in bo okužila njihove otroke, al pa partnerje, ker jih sami mogoč ne morjo dobro zadovoljiti.
    je pa krožil en članek po fb s strani pripadnikov rkc, da je homoseksualnost ozdravljiva, itd in je en ameriški terapevt, ki to 100% ozdravi in zato ni potrebe po sprejemu zakona o istospolnih porokah. lih ene 10 dni nazaj. drgač pa naj pomnijo katoliki, kako so se morali zgodnji kristjani skrivati in naj grejo mal v kapadokijo pogledat podzemna mesta v skalah. kaj naj rečem, strah jih je, da njihova normalnost morda ni tako samoumevna in jo je treba pač agresivno branit.

  • ekka je rekel/-la:

    btw, aha - sedi 5

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Ekka, cel kup terapevtov mastno služi na ta račun, posebej v ZDA. Pravici na ljubo pa moramo pripomniti, da so razne protestantske sekte še hujše od katolikov. V Vatikanu so pravzaprav že večkrat poudarili, da je - kljub temu, da mislijo, da so homoseksualna dejanja (in ne nagnjenost kot taka) greh in da gejem poroka in tako dalje ne pripada - homoseksualce potrebno spoštovati, tega pa naši katolibani očitno še niso prebrali.
    Sicer je pa imel na primer abbé Pierre o teh zadevah precej drugačno mnenje od cerkovne vrhuške. Nič čudnega torej, da ne bo nikoli ne blažen ne svetnik.

  • ekka je rekel/-la:

    v bistvu sem se zej spomnla enga geya ala ludomila mame, je šel živet na dansko, še prej je pa razmišljal, da bi šel za meniha. in po moje jih je takih med farji, menihi in nunami ful, se eleganto ognejo vprašanju, zakaj nimajo otrok. sem lih ene fotke gledla od mladih uršolink na košarki, ne veš a je dec al baba (se opravičujem, to je res mal grdo ampak me je ludomila ornk razkurla)

  • nemesis je rekel/-la:

    V Kaliforniji,zibelke ameriške naj demokracije,so z referendumom zavrnili poroke istospolnih partnerjev.Homoseksualci niso krivi za svoja spolna nagnjenja in imajo pravico do registracije,jaz bi bila tudi za poroke,ne zdi pa se mi prav,da si ena politična opcija s figo v žepu nabira točke na njihov račun in menim,da je to povod za napad,ker se ljudem zdi,da je vse bolj važno,kot ukvarjanje z recesijo.In ker po raznih Globalih nedolžni umirajo,pa se policija in država ne zganejo,v tem primeru se pa dela velika zgodba,Kar se pa narave tiče,je pa znano,kako se pride do otroka,če ga pa tudi heteroseksualni kdaj ne morejo dobit je pa to naravni izbor.
    Človek se s svojo igro genetike,umetnim oplojevanjem in podobnim gre stvarnika narave,kam nas je to pripeljalo pa lahko vidimo že zdaj,ko smo praktično uničili planet.Posvojitev je pa občutljiva zadeva,staršev si ne izbiramo sami,rodimo se jim in otrok,ki ga država da v posvojitev,ni rečeno da če bi lahko sam izbiral,kam ga dajo v posvojitav,da bi izbral istospolna starša.
    Še pred kratkim umrli Jackson pa Jodie Foster sta se raje odločila za umetno oploditev,kot posvojitev.

  • aha je rekel/-la:

    Da bi bilo politiku, ki širi nestrpnost žal, če bi se pokazalo, da je njegov otrok gay? Po moje tak primer že imamo, pa mu ni nič žal, nasprotno, odlično se razumeta, imata nekakšno delitev dela.

    Kar pa se teh krščanskih gayev tiče(pri njih se jim reče Oseba), so pol žrtve, pol pa storilci, kot vsi.
    Nad ateističnim gayi se ne čutijo superiorne le zato, ker so odrešeni Ljudje in zato nekaj boljšega, ampak tudi zato, ker so oni “gayevsko vprašanje” že “rešili” - medtem ko se “idiotski” ateistični gayi mučijo s politiko in se izpostavljajo pregajnanju( bojda se preko nadjaza projiciranega v zunanji svet kaznujejo kar sami, sami nezavedno iščejo težave).
    Ko gre taka odrešena Oseba mimo preganjanega gaya se ji na obrazu nariše hudobni privoščljivi nasmešek(”sam si si kriv za preganjanje, pri katerem sem jaz sodeloval”), naslednjo sekudno pa pohlevna poza “mi smo isti”. Mi nismo isti, gre za srečanje ob bodeči žici koncentracijskega taborišča: eni so zaradi zadeve X preganjani, ker so vzeli nase položaj “izmečka”, drugi pa so zaradi zadeve X preganjalci, ker so nepolitično “rešili” problem X. In potem kot nacisti, potem ko so z organizacijo v kacetu dosegli, da so se židje začeli obnašati surovo kot njihovi krvniki nacisti, potem so nacisti židom rekli:”no vidite, nič boljši niste od nas, mi in vi smo isti” - to je najglobja tema civilizacije.

  • Carlos Contreras je rekel/-la:

    Aha, obstajajo krščanski geji, ki se nikakor ne čutijo superiorne nad ateisti ali kaj podobnega. Štorija o episkopalnem škofu Robinsonu je zgovorna.

  • ekka je rekel/-la:

    ker po raznih Globalih nedolžni umirajo,pa se policija in država ne zganejo,

    kolkor js vem, je blo to veliko v medijih - na trenjih, vsaj 10x pri dnevniku in še kje, prav tako pa poročanje o razvijanju sodnega procesa, debte o varovanju, država se je zganila - veliko je bilo o tem.

  • ekka je rekel/-la:

    aha fenomenalno res. strinjam. tisti politik se pa nekak ne oglaša več tako surovo ob takihle temah se mi zdi, sicer bi ga morebiti danes slišali v studiu.

  • aha je rekel/-la:

    @Carlos Contreras

    Saj ne pravim, da ta ločnica poteka samo med vernimi in nevernimi, med ateisti je povsem isto, po desetletju preganjanja preganjalci pri svojih 30ih (ko že imaj opoložaje) končno obelodanjio, da smo vsi biseksualni, in da smo torej vsi isti - tisto preganjanje prej nič ne šteje. Nočem vse krivde naprtiti samo religiji, besedo Oseba lahko mirno zamenjaš z besedo “poklicni levičarji”.

  • Matej je rekel/-la:

    Pederkoti neke pravice iščejo, da bi lahko bili nad normalnimi državljani Slovenije! Tak daleč bodo sforsirali, da bodo lahko s piko kartico v Tušu kupovali! Prav na kurac mi že grejo! Živi pa drži lape!

  • Don_Vito_ je rekel/-la:

    Me čudi, da je tako saj je v našem trenutnem političnem vrhu vse polno zwei taktarjev z glavnim vodjem na čelu! Dajte jim že te pravice, da ne bodo več stokali..jaz se svojee pravice do poroke odrečem in jo prenesem z vseljem na koga drugega vkolikor bi to bilo možno. Ker, če se to zdaj ne uredi potem vam bo spet trda predla saj bo kmalu na prestolu zopet JJ, potem pa vam je odklenkalo…

  • krucefiks je rekel/-la:

    @MEFISTO:
    Imaš prav. Post je bil izpod nivoja. Se opravičujem. Slab dan, naletu si na mino.

    @Matej:
    Homoseksualci nimajo pravic, ki pripadajo heteroseksualnim. Dokler ne bodo izenačene, bo opozarjanje potrebno. Tako da mešaš vzroke in posledice, tako kot mnogo drugih. Moramo jim priznati te pravice, ki z ničemer ne posegajo v pravice heteroseksualno usmerjenih. Ali meniš, da posegajo v tvoje pravice?

  • MEFISTO je rekel/-la:

    KRUCEFIKS, opravičilo sprejeto!

    Homoseksualne zveze bodo izenačene v pravicah in dolžnostih s heteroseksualnimi šele takrat, ko se bo iz njihove zveze rodil prvi otrok.

    Vse ostalo je umetna dilema in ceneno pridobivanje volivcev.

  • bronjo je rekel/-la:

    Mefisto, kaj zapoveduje, da je pogoj za heteroseksualno zvezo rojstvo otroka? Sveto pismo morebiti? Hvalabogu, pri nas pac velja Ustava, ki ločuje vero in državo.

  • ekka je rekel/-la:

    Zveza pa res ni samo za razplod. So poročeni pari, ki nočejo imeti otrok. Ali se morajo razvezati ali kako?
    S porokami istospolnih ne bi bil pa res nihče oškodovan, a ni tako. Jaz ne vidim niti najmanjšega problema, homoseksualci bi bili pa srečni. Aje to narobe?

  • medek je rekel/-la:

    Kakšen razplod?

    Pa sj je ljudi preveč na svetu.

    Kaj, hočejo da se rojevajo, da jih potem pošljejo v vojne.

    Aja, pa res, morajo biti nacionalno čisti.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Samo testiram, če mi ne objavi zaradi dolžine odgovora.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Definicija: Istospolna partnerska zveza

    Ljudmila Novak svoje predstave o istospolnih partnerskih zvezah bazira na Bibliji. Zanjo je nesprejemljivo, da bi izenačili zakonsko zvezo med moškim in žensko, ki je edina naravna, z zvezo istospolnih partnerjev.

    “Homoseksualne spolne prakse so prisotne tudi pri živalih, tako pri promiskutetnih kot pri tistih, ki ostajajo z enim partnerjem. V tem oziru torej homoseksualnost ni nenaravna, marveč preprost fizični stik dveh samcev ali samic z namenom izražanja nežnosti in doživljanja ugodja. Kar loči ljudi od ostalih živali, je prav oznaka “homoseksualnost”, ki iz naravnega fenomena naredi zariše črte in loči ljudi po skupinah, z namenom, da bi nekatere oddvojila in označila za inferiorne. Zaradi odsotnosti te oznake pri ostalih živalih strokovnjaki pogosto ugotavljajo večjo fluidnost v izbiri partnerjev - lev, ki ne “ve, da je gej”, ne deluje v skladu z nalepko, marveč v skladu s svojimi nagoni. “Nenaravno” v tem oziru je človeško nagnjenje k sistematičnem razvrščanju ljudi glede na njihove spolne nagone in vzpostavljanje rigidnih sistemov spolnih usmerjenosti.”
    vir: Wikipedija

    1500 živalskih vrst prakticira homoseksualnost.

    Več na Google

    Kot sem nekoč že zapisal. Homoseksualnost je naravna, tradicionalna družina pa je civilizacijski produkt. Je pa res, da homoseksualna zveza ni sposobna reprodukcije po naravni poti, ampak to ne pomeni, da homoseksualnost kot takšna ni naravna.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Vzroke, zakaj pride do homoseksualnosti, na preprost in vsem razumljiv način opišeta Allan in Barbara Pease v knjigi Zakaj moški ne poslušajo … in ženske ne znajo uporabljati zemljevidov

    Tukaj pa nas Ljudmila Novak prepričuje naslednje:
    “Velikokrat takšne zveze nimajo trajne vrednosti oz. niso trajne in zato bi to pri otrocih povzročalo veliko večjo izpostavljenost”

    Google hitro izbrska statistične podatke, ki pravijo, da tudi zakonske zveze med različno spolnimi partnerji velikokrat niso trajne.

    &nbsp
    1980
    1990
    1995
    2003
    2004

    Razveze na 1000 sklenitev zakonskih zvez
    186,6
    218,2
    192,0
    364,3
    367,6

    Kaj poreče sodnik iz San Francisa?

    Več kdaj drugič.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Zanimivo je, kaj pravi o družini Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih

    “3. člen
    (1) Zakonska zveza je z zakonom urejena življenjska skupnost moža in žene.
    (2) Pomen zakonske zveze je v zasnovanju družine.

    Če z zakonom ni predpisano, da bi tisti, ki sklenejo zakonsko zvezo, morali imeti otroke, potemtakem zakon ne govori o tradicionalni družini (oče-mati-otroci), na katero se sklicuje npr. Ljudmila Novak. Iz zakona je moč potegniti sklep, da otroci niso pogoj za nastanek družine. Če torej otroci niso pogoj, zakaj istospolnim partnerjem odrekamo previco do sklenitve zakonske zveze? Kje pa piše, da bi vsi isto spolni partnerji želeli imeti otroke? Ljudmilo Novak namreč skrbi to, da bi s tem, ko bi isto spolnim partnerjem omogočili sklenitev zakonske zveze, ti dobili pravico do posvojitve.

    Glede zadnjega je seveda mogoče diskutirati, moje osebno mnenje pa je, da je prav, da se skrbništvo nad otrokom omogoči vsakomur, ki pokaže, da mu na prvem mestu gre za dobrobit otroka.

  • Aeksandar Todorović je rekel/-la:

    Mefisto,
    kolikor vidimo-vidiš, niti tebi samem ni popolnoma jasno zakaj nasprotuješ nečemu kar te sploh ne zadeva, in vendar nikakor ne posega v tvoje pravice.Tvoj strastven upor pri meni zbuja določen upravičen sum, po principu ko največji tat kriči :”držite lopova”. Druga varijanta tvoje strasti, so stoletne konzervativne vsedline v kar osebno močno dvomim.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    ALEKSANDAR, tokrat ne išči proste mize, temveč stoje spij kako pivo, da se boš vsaj malo utrudil.

  • aha je rekel/-la:

    @MEFISTO

    Mefisto, vrhovni natakar Suverenije, ki odreja, da Arijci lahko sedijo za mizo, “izmečki” pa ne, preberi še enkrat moj zgornji post, lepo je bilo povedano: demokracija je ali utemeljena na “izmečku” ali pa je ni, demokratična miza je ali za vse, ali pa in demokratična miza.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    AHA, tokrat ni šlo za “demokratično mizo”, temveč za pravo gostilnikško mizo, ki jo je ALEKSANDAR sredi belega dne, ko nepriviligirani ludje delajo, po lastni izjavi iskal po ptujskih gostilnah.

  • aha je rekel/-la:

    Jaz sem pa mislil, da je danes, ko mladi in stari ne morejo dobiti dela za nedoločen čas, da je danes torej imeti službo privilegij, pa se zgleda motim, privilegij je ne imeti službe. Mislil sem tudi, da so gostilne, kafiči in trgovski centri Suverenije že navsezgodaj zjutraj polni brezdelnih kapitalistov, “malih in velikih delničarjev”, ki se tja pripeljejo s terenci, pa se zgleda motim, gostilne so polne delovnih ljudi, tisti ki tam sedijo so zgleda le natakarji v civilu, in v resnici delajo in ni čudno če potem kak brezdelni postopač, “izmeček”, ne dobi mize v gostilni delovnega ljudstva.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    AHA, verjemi mi na besedo, duhovičenje ti nekako ne gre!

  • krucefiks je rekel/-la:

    Sarkazem pa.:)