9. julij, 2009 | Denis Sarkić

Virantove ideje

Virant o ustavnih spremembah, javni seji vlade in poroki Janše.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Predsednik Zbora za republiko in član strokovnega sveta SDS Gregor Virant, po sestanku pri predsedniku republike, o možnih spremembah ustave, delovanju aktualne vlade in javno predvajani burni 34. redni seji, o javno prikazanem premoženju funkcionarjev in poroki Janeza Janše, ki ga je Virant na sestanku nadomeščal.

Denis Sarkić

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
24 x komentirano
  • medek je rekel/-la:

    A gresta Sanader in janša istočasno v penzijo?

  • lacko je rekel/-la:

    A zdaj so ga s tem, da nadomešča JJ prepričali, da ne bo ustanovil nove desne stranke?

  • tomzee je rekel/-la:

    A zdaj bo pa ta privesek pametoval, ki je hotel SAM (preko svojih lovk), tik pred potekom mandata privatizirati polovice javne uprave…SUCKER

    • nemesis je rekel/-la:

      Tip je za projet Vem,v zvezi z javno upravo dobil v tujini največjo nagrado za ta projekt,prejela jo je pa Krebsova,ker je aktualna ministrica in niti omenila ni,da je projekt v celoti izpeljan za časa njegovega mandata.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Ne bodite nestrpni!

    Počakajte do jeseni, ko bo prišlo do totalnega kraha.

    Takrat si bo še MEDEK želel vrnitve Janše.

    Če seveda nima pa MEDEK rešitve za vse probleme, odkar ga je pohvalila ELENA, ki je dejala, da bi se vse rešilo, če bi imeli vsaj pet MEDEKOV,

  • lovro je rekel/-la:

    ja?

  • lovro je rekel/-la:

    No, da malce pokomentiram komentarje. Tomzee pravi o neki privatizaciji tik pred potekom mandata. Jaz kot politolog s področja javne uprave o taki zadevi nisem slišal. Se pa je dogajala ob koncu mandata implementacija nove plačne reforme, s katero so hoteli odpraviti plačna nesorazmerja ter delavcem v javni upravi nadoknaditi tista usklajevanja od leta 2002, katerih so se delavci v javni upravi odpovedali za javno dobro( vpliv na inflacijo ter posledično izpolnjevanje Machstritskega kriterija o največ triodstotni inflaciji ter tako možnost za Slovenijo, da prevzame evro.) Ne bi pa ocenjeval, koliko je bilo to dobro, posebno v taki situaciji, ki je nastala po septembru 2008.
    Preko svojih lovk? Pa mi prosim naštejte, koliko lovk ima SDS ali kakšna druga stranka iz preteklega mandata. Vsi tajkuni so iz vrst levih strank, LDS, Zares, nekaj tudi iz SD. Predsednik uprave NLB je bil in je iz LDS(tako Kramar kot Veselinovič), odobravali so se krediti prijateljem, zdaj pa za ostala podjetja ni denarja, ker prijatelji ne morejo vrniti kreditov in se jih reprogramira.

  • angie je rekel/-la:

    Karkoli si mislite o temle gospodu Virantu in njegovem moralnem- ne strokovnem - liku - glede na to, da še vedno vleče ministrsko plačo, hkrati pa veselo predava študentom (najbrž ne zastonj) in ki se je udinjal proslulemu Jambreku in njegovim famoznim podvigom - je dejstvo tole: če njega ne bi bilo v Janševi vladi, bi zelo tenko piskali. Bil je tudi edini minister, ki je normalno komuniciral z javnostmi.

  • Marko je rekel/-la:

    V Sloveniji je zelo težko komunicirati z javnostmi, če nisi levičar.

  • tomzee je rekel/-la:

    Lovro: kot politolog, bi pa menda morali vedeti, da je slovenska politika skorumpirana do obisti (ne glede na njihovo politično opredeljenost). VSI IMAJO POLNO MASLA NA GLAVI…v menjavah oblasti pa vidim le priložnost po reprogramiranjih nedokončanih želja- k čemur teži tudi bivša vladna srenja (kot vsaka vlada doslej)!!! V ozadju pa vedno eni in isti playmakerji, ki različnim igralcem na političnem igrišču podajajo žogo…pohlep bo uničil našo državo…

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Brez pravovernih komentarjev ANGIE bi bil še splet dolgočasen.

  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    DOL Z GNILIMI BIROKRATI !

  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    USI GLIH !

  • medek je rekel/-la:

    @4

    Koprsko sodišče je sprožilo postopek prisilne poravnave za Istrabenz
    http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042282134

    mora v 15 dnevih po vročitvi sklepa poravnati predujem za stroške postopka prisilne poravnav v višini slabih 60.000 evrov. V nasprotnem primeru bo sodišče postopke prisilne poravnave ustavilo in začelo s stečajnim postopkom.

    Iz poročila, ki ga je o načrtu finančnega prestrukturiranja Istrabenza sestavil pooblaščeni ocenjevalec družba KPMG, je razvidno, da znaša skupni dolg družbe trenutno 456,2 milijonov evrov. Skupno premoženje Istrabenza je ocenjeno med 555 in 583 milijoni evri. Istrabenz upnikom ponuja 100-odstotno poplačilo nezavarovanih terjatev in zagotavlja tudi 2,5-odstotno fiksno nominalno letno obrestno mero.

    Pooblaščeni cenilec družba KPMG opozarja, da bo povračilo terjatev v prisilni poravnavi kljub vsemu nižje od 100 odstotkov. Kot razlog navajajo “diskontiranje bodočih denarnih tokov na dan 31. marca z višjo netvegano mero donosa (4,008 odstotka) kot je predlagana obrestna mera dolžnika (2,5 odstotka)”.

    Odstotek poplačil nezavarovanih terjatev upnikov bo v primeru prisilne poravnave po njihovi oceni znašal 96 odstotkov, v primeru stečaja pa bi znašal okrog 77 odstotkov. Stečajni postopek bi po oceni pooblaščenega cenilca trajal najmanj do leta 2014.

    Istrabenz bo poplačilo upnikov zagotovil do leta 2014, in sicer z odprodajo premoženja in odložitvijo zapadlih obveznosti. Glede na načrt finačnega prestrukturiranja naj bi se odprodaja naložb začela prihodnje leto.

    V letu 2010 naj bi Istrabenz prodal za 81 milijonov evrov naložb, v letu 2011 za 40 milijonov evrov, v letu 2012, ko naj bi Istrabenz prvič posloval s pozitivnim kapitalom, pa za 131 milijonov evrov naložb. V letu 2013 je predvideno le plačilo obresti, v letu 2014 pa naj bi Istrabenz končno odprodal še za 222 milijonov evrov premoženja.

    Takrat naj bi skupni kapital družbe znašal približno 61 milijonov evrov, premoženje družbe pa naj bi preseglo njene obveznosti. Glede na projekcije poslovanja naj bi bil holding po letu 2016, ko bo zaključen postopek prisilne poravnave, finančno vzdržen, posloval bo v nižjem obsegu sredstev in brez dolga.

  • Semso je rekel/-la:

    Ej, levi in desni tukaj gor. Enkrat za spremembo bi si zelel, da bi se v strokovnih zadevah tale nas bogi politicni spekter znal skupaj usest in enkrat za spremembo namesto njihovih partikularnih interesov dat na prvo mesto Slovenijo kot dezelo in kot drzavo v pravem pomenu te besede. A smo ze dovolj zreli? Mislim, da smo. Vsaj upam, da smo. Upanje umre zadnje.

  • medek je rekel/-la:

    A so se dogovarjali :)

    http://www.mladina.si/dnevnik/09-07-2009-hrvaska__mafijska_drzava/

    Obremenilni dokumenti Hypo banke
    Prve informacije o tem je objavil prav Domagoj Margetić, novinar in urednik spletne strani necenzurirano.com, kjer si je mogoče prebrati več podrobnosti o ozadju Sanaderjevega odstopa, predvsem tukaj. Margetić, ki je znan po tem, da ima dobre zveze z viri v hrvaških obveščevalnih strukturah, je leta 2007 haaško sodišče (ICTY) obsodilo zaradi “žalitve sodišča”, saj je razkril identiteto nekaterih zaščitenih prič v procesu proti hrvaškemu generalu Blaškiću. Margetić je moral plačati 10.000 evrov kazni in preživeti mesec dni v zaporu. Da ima kljub temu (in morda tudi zato) odlične zveze s hrvaškimi obveščevalci, pa dokazujemo tudi informacije o Sanaderjevi vpletenosti v pranje denarja preko Hypo banke v Celovcu, ki jih je Margetić objavil že leta 2006. Hrvaški mediji so to afero res spremljali na nenavadno površen način. Da je afera globlja, dokazuje podatek, da je Margetić hrvaškim pravosodnim organom potem, ko so ga dvakrat zaslišali na “informativnih pogovorih” izročil številne kompromitirajoče dokumente, ki menda hudo bremenijo nekdanjega hrvaškega premiera Iva Sanaderja. To potrjujejo tudi naše ocene, da je nekdanji hrvaški premier najverjetneje odstopil zaradi vpletenosti v nezakonite posle in zaradi izsiljevanja in ne zaradi razlogov, ki jih je navajal sam.

  • medek je rekel/-la:

    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042282269

    Državni poslanec Marinič (SDS) naj bi na fakulteti izpeljal prevaro tako, da je izpit iz tujega jezika zanj pisal nekdo drug

  • medek je rekel/-la:

    intermezzo:

    http://www.dnevnik.si/novice/znanost/1042282411

    Hitler je dobil sodobnike

  • angie je rekel/-la:

    Mefisto, rada zabavam vse, z izjemo peklenščkov. Sorry. Ti nisi zraven.

  • angie je rekel/-la:

    Hočem reči, peklenščki kot ti se že dovolj za(..) bavate sami med seboj.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    ANGIE; da bi ti lahko kogarkoli zabavala, ti v prvi vrsti manjka intelektualne iskrivosti.

    S tem darom se ravno ne moreš postavljati!

  • medek je rekel/-la:

    Ooooooooooooh, Mefisto je intelektualno iskriv. Hooo, hoo, ho. :)))