14. julij, 2009 | Denis Sarkić

Goršek, Kresalova in Pahor nagradili pogumne policiste MP Dobova

Sprejem in odlikovanje policistov, ki so prijeli hrvaškega atentatorja z bombami.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

“Vsi - jaz, vlada, državljanke in državljani smo ponosni na vaše ravnanje. Z njim ste še dodatno okrepili zaupanje, da delate profesionalno, predano in pogumno in da je zato varnost taka, kot si vsi želimo,” je ob podelitvi odlikovanj policistom, ki so sodelovali pri prijetju osumljenca na dobovški postaji mejne policije, dejal premier Borut Pahor. Ob tem jim je čestital za njihovo “hrabro dejanje” in dejal, da se na njih lahko zanese. Po njegovem namreč policisti svojega dela niso opravili zaradi nagrad, ki so jih prejeli, ampak zato, “ker opravljajo svoje delo po svojih najboljših močeh in sposobnostih. Iskrene čestitke in hvala vsem”.

Ceremonija za pogumne policiste:

Notranja ministrica Katarina Kresal je izrazila prepričanje, da so odlikovani policisti s svojim petkovim dejanjem, ponovno dokazali, da si policija zasluži ugled, ki ga je deležna v družbi. Kot ministrica je “izredno ponosna, da so policisti v danem položaju znali ravnati profesionalno, požrtvovalno in odločno” ter da so s svojim delom “ne samo obvladali nevaren položaj, ampak tudi preprečili človeške žrtve. Mislim, da se bomo šele sčasoma zavedali, kako res veliko nevarnost ste preprečili,” je dejala. Sama je, kot je poudarila, “vedno verjela v delo in poslanstvo policistk in policistov, s tem petkovim dejanjem pa ste me v tej veri še okrepili”. Po njenem je dogodek tudi pokazal, da policija ne more izvajati svojih nalog, če nima dobre opreme, prostorov in dobrih medosebnih odnosov, zato je obljubila, da bo kot ministrica še naprej delala za to, da bodo v prihodnje na teh področjih naredili še več.

V. d. generalnega direktorja policije Janko Goršek je izrazil prepričanje, da so se policisti s petkovim dogodkom zapisali v zgodovino. Tisto, kar so počeli in kar so naredili, je namreč “najvišja stopnja strokovnosti, vzdržljivosti, potrpežljivosti in poguma”. Sam je, kot je dejal, zelo ponosen “na te naše junak”. To je po njegovih besedah eden od glavnih razlogov, zakaj ima še vedno energijo za vodenje slovenske policije: “Takšni primeri so namreč samo dokaz, da so naši slovenski policisti v ponos slovenskim državljanom in da smo zaupanja vredni.”

Izjave Cesarja, Gorška in Pahorja za medije:

Policijska odlikovanja so danes sicer prejeli policisti Aleš Cesar, Tomaž Krejan, Jürgen Racman in Milan Žalnik. Vsak od njih je od države prejel tudi simbolično denarno nagrado v višini 400 evrov, pri čemer pa je premier Pahor povedal, da bo država morala razmisliti, ali ne bi veljalo te nagrade povišati, ko gre za najbolj pogumna dejanja. Povedal je še, da je bil v času, ko je izvedel za prijetje osumljenca na dobovški mejni policiji, ves čas v stiku z ministrico za notranje zadeve in drugimi organi, ki so skrbeli, da se je problem razrešil, glede sveta za nacionalno varnost pa so, kot je dejal, takrat ocenili, da za njegov sklic ni potrebe. Policist Cesar pa je od premiera Pahorja, ministrice Kresalove in direktorja Gorška prejel še posebno darilo - kristalni set kozarcev.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
45 x komentirano
  • Peter Colnar je rekel/-la:

    Pahor je nagradil policista, ki je preprečil atentat nanj, skoraj istočasno pa je vzel nazaj v službo policista, ki je grozil z atentatom na Janšo!
    Kam plove Slovenija?

    • nemesis je rekel/-la:

      Ja,če se ga z Merkatorjem ne bo mogel znebiti,se ga bo pa s tem policajem.

  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    400 € ?

    UBOGA DRŽAVA !! _ _ _ _ _ _

    • nemesis je rekel/-la:

      Slobo je izjavil:Posle glasanja,nema kajanja.Ko so ga prišli pa obiskat kmetje iz Čačka,je pa odstopil.

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Najprej iskrena zahvala policistu Cesarju z moje strani - pravi priimek imaš, res si Car.

    Toda jasno je, da ni preprečil atentata na Pahorja - razen če kdo misli, da bi si tisti bolani starec utrl pot 100 kilometrov do ljubljane z bombami in potem kakor Rambo pričakal Pahorja, skrit med grmički pred Parlamentom ter ga potem naskočil iz zasede.

    Policist je pogumno rešil življenja kolegov - in naša nomenklatura ga je osladno in za moj okus ostudno zlorabila za lastno politično promocijo.

    Policaj si jo že zasluži - ampak OSTALI ne bi smeli stati ob njem pred kamero.

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Ne jaz.

    Janša.

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Youtube: Blagoje Adžić

    Potem si boš mogoče znal predstavljati zakaj.

  • 007 je rekel/-la:

    @Dvorni pisar
    se strinjam s tabo. Temu policistu pa globok poklon za hrabrost. Bravo Aleš. Ob tem se mi poraja ideja oz. vprašanje, zakaj so vlak spustili vse do Ljubljane in šele tu naredili velik TV šov. Sarkič, mal se pozanimaj okol tega. Tud ta norc, ki je to dopustil si zasluži veliko nagrado 400 EUROV.

  • nemesis je rekel/-la:

    Ja,baje so hrabri policaji vlak pustili do Ljubljane,ker je tip rekel,da ima na vlaku sodelovce in so toliko časa peljali,da so na vlak prišle okrepitve,če bi proga peljala do vladne palače,bi pa tam ustavili.

  • freja je rekel/-la:

    Mene pa presenečajo besede g. Gorška o domnevnem atentatu na premierja. S petimi bombami??? Saj bi bila ena najbrž dovolj. Ta “domneva” je zelo naključna. Ali vsakemu zmedenemu kriminalcu policija kar verjame in potem novinarjem takele floskule trosi?

  • TADO je rekel/-la:

    režija,ki gre na roko politiki v teh “hudih” časih in policiji…

    dajte enmu klošarju 10k pa bo z veseljem letel na parlament z bombami,ki bi bile fejk…

    ajde

  • Matilda je rekel/-la:

    Ne vem no, zdi se mi, da preden bi ta možak prikorakal do Pahorja, bi se prej že neštetokrat spotaknil, zato se mi zdi ta pomp mnogo pretiran! Če pa bo narod deležen take obravnave, da mu zadostuje nekaj evrčkov na mesec, ostali si pa polnijo žepe, se ne bo za čuditi, da se komu “strga” in da poskusi resno koga poslati na “lepše” za vedno, pa počasi že dvomim, da bi se narod nad tem kaj dosti zgražal. Vsaka igra se mora enkrat končati!

  • Matilda je rekel/-la:

    Še to, naši novinarji so pa iz dneva v dan bolj bedni pri svojem poročanju ! Reve brez hrbtenice, svojega jaza, poštenja do sebe in državljanov, ki jih morajo poslušati! Vse se enkrat vrne, vse se enkrat plača!

  • luka je rekel/-la:

    eh…ena lovska zgodbica….čudno, da ni bila slovenija le tranzitna točka, na njegovem popotovanju do obame…potem bi borči in kresalova prišla celo na CNN….

  • agrippa je rekel/-la:

    Bolj izprijene in debilne reklame za otročjega predsednika vlade si niso znali spomniti. Res, novinarstvo je v globoki krizi.!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Namestnik komandirja slovenske policijsle postaje in ostarel, psihično nestabilen, razočaran hrvaški veteran!

    Oba oborožena!

    Prvi z orožjem, ki mu ga je dodelila slovenska država, drugi z ilegalno pridobljenim orožjem.

    Prvi zadolžen, da zagotavlja zakonitost in javni red ter mir in varnost državljanov ne glede na njihovo veroizpoved, narodnost ali politično prepričanje, od drugega že po definiciji pričakujemo, da bo delal težave, ker je na margini družbe.

    Prvi je bil te dni brez kazni vrnjen na prejšnje delo, drugi pa čemi v preiskovalnem zaporu.

    Oba sta grozila slovenskima pemieroma s smrtjo.

    Oba različna, oba enakopravna!

  • miha je rekel/-la:

    politični konstrukt brkate kresalke nič drugega.. uuu bom dvignila ugled policije. pa ja !

  • Mimi je rekel/-la:

    Peter Colnar in Mefisto: če bi vsacga zaprl, ki grozi po forumih komu, bi 1/2 Slovenije blo za rešetkami. Verbalno nasilje je sicer res nasilje, vendar seveda se bom sama velik bl ogroženo počutla, k bo v moji bližini en s petimi bombami, kot se zdaj, ko morm sam brat sovražne komentarje.
    (preberte mal kaj o Pahorju, Golobiču, Kučanu idr. piše folk; če torej merimo z vašimi merili, naj 3/4 folka pomečejo z jobov).

    Odštekana zgodba; sploh ne vem, kaj si nej mislim… Ampak 5 bomb pa ni več hec in ne zanemarljivo.
    Kr Car tale Cesar. :) ;)

  • krucefiks je rekel/-la:

    3:15
    Sarkić vpraša policista, kaj meni o bombašu. Policist odgovori, da bo moral o tem vprašati koga drugega.

    Komu Goršek zadaj miga z roko?

  • kaktus je rekel/-la:

    Vsa vzhičena , na meji orgazma ob Goršku in PAHORJU ! Ponovila in to slabo, je samo tisto, kar sta ob “šovu” povedala predhodnika !

  • MEFISTO je rekel/-la:

    MIMI; razumela si, vendar se delaš, da ne razumeš.

  • Mimi je rekel/-la:

    Mefisto, seveda sem razumela, vendar se mi zdi, da si ti tisti, ki se delaš da ne razumeš.
    Ali morda ni res? ‘Smrt rdečuhom’, ‘Golobiča za jajca’, ‘bombo na parlament’… tega je na tisoče po netu (in men se zdi parola smrt rdečuhom, kot da nekomu želiš smrt). In seveda še velik hujšega… saj najbrž ne rabm naštevat (če bi se pa hotla lotit, pa ne bi mela težkega dela, najdt par takih komentarjev).
    K sreči pa se (upam) ne sprehaja po Ljubljani na tisoče folka s po petimi bombami po žepih.
    Skratka: nekaj druzga je besedno prepucavanje z nikom iz fotelja kot da dejansko oborožen nekam uletiš.
    A teb se zdi to primerljivo?? Men se namreč pod razno ne zdi.
    Pa komurkoli bile bombe namenjene.
    Itak je tole vse skupaj zelo čudno - s tem bombašem in vsem…

  • kaktus je rekel/-la:

    Tedanji premier JANEZ JANŠA, še omenil ni svojo ogroženost, od lastnega državljana in policista ! Tudi, ta je bil nagrajen, s sprejemom nazaj v službo, povrnitev plač itd..To je pa.veliko več, kot so dobili štirje mejni policisti, čeprav je bila Pahorjeva ogroženost enaka ničli !

  • MEFISTO je rekel/-la:

    MIMI, Bog ti pomagaj! Še vedno se delaš, da ne razumeš!

    Priznanje bi bilo preveč skregano s tvojim dojemanjem realnega sveta.

    Boljša si, ko drugim popravljaš slovnične napake, čeprav sem moral tvoj prispevek dvakrat prebrati,
    da mi je postalo saj za silo jasno, kaj si hotela povedati.

  • Mimi je rekel/-la:

    :)))
    Ja, verjamem, včasih je težko brati fonetične zapise.
    Ne vem zakaj se sploh matraš (me brat, če se ti zdi čist mimo, kar pišem in itak ne štekam realnega sveta, po tvoje). ;)))
    Velik folka moti uporaba ljubljanščine, no mene pa ne moti uporaba štajerščine, primorščine in vseh ostalih narečij, pač pa se mi zdi to pestro in simpatično; če pa nekdo v pogovoru uporablja preveč pravilno slovenščino, pa se mi včasih zdi tudi afektirano in celo moteče.
    Ampak glavno da se (vsaj približno) razumemo. ;)

  • MEFISTO je rekel/-la:

    MIMI,eno je pogovorni jezik, drugo pa pisana beseda.

    Pri drugi pokažemo, iz kakega testa smo. Še posebej, če si vzamemo pravco do lektoriranja drugih.

    Meni gre recimo že pošteno na živce pocestna ljubljanščina, ki nam jo vsiljujejo po elektronskih medijih, v slovenskih filmih in raznih dramskih delih za razmislek in za zabavo. Pocestna ljubljanščina ni narečje, temveč način sporazumevanja tistih, ki podcenjujejo slovenski jezik in narečje, v katerega so se rodili. Pri tem pa še zmotno mislijo, da so kulturna in še ne vem kaka avantgarda.

  • Mimi je rekel/-la:

    OK, lohk tud tko gledaš. No jaz (več kot očitno) ne. ;)
    Sama tud ne ocenjujem ljudi po takih kriterijih (ne napišem, da je nekdo mimo, pač pa da je nekaj mimo - torej ne kritiziram zato osebe, pač pa dejanje). Kot sem napisala, mi je všeč pestrost, razumem pa, da koga moti namerno šlampasta ljubljanščina. Oz. tako lahko drugi jemljejo napisano (in/ali slišano). Včasih Ljubljančani ne razumemo, kako da nas nekateri ne razumejo. :)
    Nam se zdi vse čisto normalno.
    No vidiš, zato pa kaka kritikica sem pa tja čisto nič ne škodi - morda celo začnem pisat v pravilni slovenščini? prekmurščini?? ;o))

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Prekmurščina, to je pa lepo narečje, ki ga je hotela pocestna ljubljanščina kar nekako na silo zatreti.

  • 007 je rekel/-la:

    @kaktus
    jest se prostovoljno javm, da bi bil zravn, ko bi ji pršlo. katarinci namreč.

  • kaktus je rekel/-la:

    Tudi ljubljanščina se izgublja, nastaja “fužinščina ” prelistal sem v nekaj minutah tisto Vojnovičevo nagrajeno skorpucalo pa me je minilo ! Ministrica Širca, ga je še dodatno nagradila s 900 tisoč evri za nov filmski projekt, to se bo škampov in prstacev ! Kaj hočeš ” gliha skup štriha ” !

  • 007 je rekel/-la:

    @kaktus
    al si nacionalist, al si pa prfuknjen. verjetno kombinacija vsega tega.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    007, in to si upaš očitati spoštovanemu KAKTUSU ti, ki si se že odlikoval z neštetimi komentarji, ki niso bili ne za na vile, ne za na grablje, da se je nekoč še sonce skrilo za oblaki, tako mu je bilo nerodno.

  • Nogavička je rekel/-la:

    MEFISTO je 9. julij, 2009 ob 10:06 na http://www.vest.si/2009/07/09/pleh-030/ rekel:

    Poznam nekega brezposelnega smrkavca, ki se vozi še z boljšim avtomobilom, ker se gre njegov oče klientelizem pri eni od strank vladajoče koalicije.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    NOGAVIČKA, ponudba še velja!

    Če mi odkriješ vsaj eno, očitno najstrožje varovano državno skrivnost, kaj je GOLOBIČ doslej dobrega naredil za državo, ti izdam imena najmanj treh smrkavcev, ki se za tvoj in moj denar podijo naokoli z dragimi avtomobili!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    NOGAVIČKA, eno dobro delo Golobiča za tri smrkavce!

    A ni to fer ponudba?

  • MEFISTO je rekel/-la:

    V tem mostrstvu me ti prekašaš!