16. julij, 2009 | Aleš Gabrovec

Prenovljena Vest

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Po dobrih dveh letih smo na Vesti doživeli osvežitev, vsebinsko prestrukturiranje in dopolnjen nabor funkcionalnosti naših spletnih strani. Glavni namen prenove je bil boljša organizacija vsebin, ki bo dolgoročno služila predvsem vam, obiskovalkam in obiskovalcem Vesti, Vesti pa omogočila razvoj. 

V zadnjih dveh letih smo veliko energije usmerili v pripravo internetnih oddaj, zato smo jim v prenovljeni verziji posvetili tudi večjo pozornost. V preteklosti nam je bilo namreč žal, da so se oddaje pogosto porazgubile v poplavi drugih aktualnih objav. Zdaj imajo oddaje svoj prostor na vstopni strani in v globalni navigaciji. V prihodnje se bomo še bolj posvetili razvoju oddaj, interakciji med uporabniki in kvalitetnejšim vsebinam.

Ob prenovi naše spletne strani smo upoštevali kopico težav, na katere ste nas opozarjali, ali pa smo jih opazili sami. Naj vam zato na kratko predstavimo nekaj novosti na spletnih straneh Vesti:

  • Arhitektura
    Vsebine smo razdelili na sedem glavnih vsebinskih sklopov, ki predstavljajo zaključeno obliko vseh naših vsebin. Po novem uvajamo tudi podkategorije glavnih tem, ki omogočajo lažji dostop do bolj specifičnih vsebin.
  • Komentiranje brez osveževanja strani 
    Omogočili smo nemoteno komentiranje med predvajanjem video prispevkov. Komentiranje je mogoče med predvajanjem videa v ozadju, saj se zavedamo, da bralci pogosto objavijo komentar, še preden se video odvrti do konca.
  • Gnezdeno komentiranje
    Omogočili smo gnezdeno komentiranje zaradi boljše preglednosti. Tako se znebimo potrebe po pogostih “@nekdo” odgovorih.
  • Oglaševanje
    Prikazujemo minimalno število oglasov v vidnem polju. Smo nasprotniki vsiljivega oglaševanja. Verjamemo tudi, da je to dobro za oglaševalce, saj je uporabnikova pozornost tako posvečena predvsem enemu oglasu.
  • Skrčen pretok vsebin
    Vsebine strežemo v skrčeni obliki (gzip). S tem uporabnikom prihranimo več kot 50% časa pri pretoku vsebin. Poleg tega uporabljamo tudi metode za keširanje datotek, ki narekujejo, da ima vsaka statična vsebina (npr. slike) določen, dolgi rok trajanja. Tistemu, ki denimo Vest obišče po enem tednu, se vsebine, ki si jih želi ogledati, naložijo z njegovega računalnika in ne s strežnika, kar pomeni bistveno hitrejšo odzivnost v nalaganju strani.
  • Optimizirano urednikovanje
    V uredniškem procesu uporabljamo orodje Google Gears, ki našim urednikom shrani vse statične vsebine in tako z vsakim urednikovanjem ne obremenjujejo strežnika z zahtevki. Tudi to posledično vpliva na hitrost pri bralcih.
  • Oblikovanje
    Oblikovanje prenovljene spletne strani Vesti je namenjeno boljši berljivosti na zaslonu. Več razmika med elementi zagotavlja boljši pregled različnih tipov vsebin, ki se prikazujejo na vsaki posamezni strani.
  •  

To je samo nekaj poglavitnih lastnosti prenove. Zavedamo se, da vsaka prenova sproži različne odzive, vendar smo prepričani, da gre za korak v pravo smer, da se boste nove oblike hitro privadili in tudi zaznali njene prednosti. V prihodnjem mesecu pripravljamo dodatne osvežitve, zasnovane na podlagi vaših komentarjev. Nekaj smo jih že prejeli in se vam zanje zahvaljujemo.

Opravičilo vsem za porodne krče. V naslednjih dneh so mogoči še kakšni izpadi v nočnih urah, ko bomo ponovno uvajali posodobitve glede na vaše odzive. Še enkrat hvala vsem, ki ste že poslali komentarje preko Twitterja @ales in @vestpest. Z njimi lahko seveda nadaljujete, z uporabo #vest ali na naslov tech@vest.si.

V prihodnjih dneh bomo objavili tudi sistem za vaše predloge in prijavo napak. Zelo bomo hvaležni, če nam boste pomagali izboljšati Vest.

Vest

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
73 x komentirano
  • Darja je rekel/-la:

    ZAMANJAJTE BARVO!!!!!!!!!!!
    Ne črne, prosim…. preveč je turobno!!!!!!!!!!
    Darja

  • Nogavička je rekel/-la:

    Ja, preveč črne?!

  • ju je rekel/-la:

    Prosil bi za eno mobilno verzijo portala. Ne samo za uporabo na telefonu, predvsem za uporabo brez flasha in javascripta. Ta web 2.0 je fajn pa vse, vendar brez potrebe kuri resurse.

  • zirosi je rekel/-la:

    Dark is basic!

    Več črne in umirjenih nesvetlih tonov.

  • podplat je rekel/-la:

    Grozna je, črna barva pa tudi razpored je popolnoma drgačen kot prej. Problemi z orientacijo. Prejšnja je bila bolj pregledna. Smrkkkkkk. Podobno kot vista se pol leta j…s da dobis podoben učinek kot si ga dobil prej. Skoda resourcev in časa.

  • NoMercy je rekel/-la:

    Še malo se potrudite - tako, da si uporabniki sami lahko definiramo barve, postavitev … skrajka naslednji dve leti imate še dovolj dela.
    Itak bomo pa še kaj pizdulirali, ker takni pač smo :P
    —————–
    Jonasu pa povejte, da odkar ima zaprto za komentiranje sploh ni več zanimiv - vsaj za mene

  • Mimi je rekel/-la:

    Čestitke!
    Men je tud mal nepregledno (vendar najbrž je tako v začetku, pač se je treba navadit, če bi vedno upoštevali tiste, ki so se že navadli na nekaj in jih motijo novosti, slednjih pač ne bi blo oz. napredka).
    Tud men je pretemen sajt, vendar spet: se bomo pač navadl. Vam je všeč, ste se tko odločili, mi obiskovalci pa bomo to sprejeli ali ne. :) Eni mamo rajš barve, eni majo rajš črnobelo, eni več bele, drugi več črne itd. in itak je nemogoče vsem ustreči, pa je tako najbolje sledit pač svoji viziji, če si ustvarjalc. Je pa fajn da upoštevate, se trudite k izboljšavam še naprej.
    Zeleni obrazci za komentiranje so mi odveč v tem dizajnu.
    Sicer pa tud mene moti, kot nekoga, ki je napisal, da je tko kot če bi pred vrati našel ogromno črno mizo; se mi zdi da je ‘zgornjega’ preveč (in je pretemno).

  • Grega je rekel/-la:

    Čestitke za odlično prenovo! Stran je veliko bolj pregledna, super, da ste dali oddaje v ospredje. Meni je črna barva prava izbira. Super je tudi, da ste dali na naslovnico aktualne bloge, v teh dneh sem zagotovo prebral več vaših blogov kot v zadnje pol leta skupaj (ker sem na njih običajno pozabil).

    Prepričan sem, da boste s to stranjo dosegli več interakcije z uporabniki. Super ideja so RSS feedi za posamezne sklope in oddaje. Zelo uporabno!

    Ena pripomba: ne dela mi prijava na dnevno sveže novice (povsem spodaj desno). Sploh nimam opcije klikniti na to (je samo image). Poskusil sem z različnimi browserji in je povsod enako.

  • Mimi je rekel/-la:

    Grega, res je, sem že hotla napisat: sem tud jaz našla vsega boga, česar prej nisem opazila. :)

  • Bo je rekel/-la:

    Lepo, da ste pojasnili, napisali tole in objavili pravo mesto za puščanje komentarjev. Sam nimam za enkrat nobene konkretne pripombe. Črnina? Me ne moti, z drugimi barvami je po moje celo dobra odločitev. Večina, sredina strani pa plava v belem, drugi …

    Mimogrede, kdor bi imel rad slikico ob komentarju, kot jo imam jaz, naj jo posname na http://www.gravatar.com in poveže s svojim mailom.

  • Grega je rekel/-la:

    Tile gravatarji so tud ena nepotrebna, ampak fajn zadeva:) Samo en predlog: lahko bi bli za kakšen piksel večji, ker se skoraj nič ne vidi (vsaj pri meni - 1280 x 800 na 14,1″ ekranu). Malo gledam po drugih portalih in so praviloma malenkost večji.

    • Bo je rekel/-la:

      Ena očitna korist avatarjev je, da se človek pri preletu hitro ustavi pri priljubljenih komentatorjih. Morajo pa imeti ljudje seveda urejenega gravatarja.

  • Mirjana je rekel/-la:

    Sem mislila, da bom izvirna,..pa kot kaže nisem:((
    Vse je ok, le barve so resnično temne,..pa ne da insinuiram na kakršnokoli političnbo barvo, le učke moram bolj napet…a so že zdej na pecljih :(
    ker vimea na moji škatli niti mojster ne zna inštalirat, bom pač morala kupit kaj bolj modernega…ki ne bo več na premog :((
    oki, gremo naprej…

  • k4nm4n je rekel/-la:

    Pretemna pisava na črni podlagi.

  • dr. filomena je rekel/-la:

    :( ne toliko črne, prosim… pa malo uporabnejšo prvo stran nad prelomom?

  • angie je rekel/-la:

    Tudi moj prvi odziv je bil - ojoj, Vest je zdaj črna (kosmata?) - je to njen pogreb?
    Tip črk (naslovi) je “kmečki”- kaj nimate nobenega oblikovalca/tipografa v ekipi? Manj je več, saj poznate to železno pravilo.

    Tehnične novosti pa pozdravljam, pomenijo korak naprej. Zelo me veseli tudi vaš odnos do oglaševanja.

    In ker ste pametni in ne berete konkurence, zgolj v vednost: revija Reporter, ki je ves čas z nestrpnostjo čakala letošnji medijski razpis, da ožame ministrico za denar (kot je to zadnja leta lepo uspevalo Demokraciji in Ognjišču pri razvpiti Simonitijevi komisiji), vam zelo zavida!
    Ivan Puc je vest.si 22.6. obdolžil, pravzaprav ministrstvo za kulturo, da je razpis za sofinancirenje medijev prilagodilo vam na kožo, Upam, da ste res dobili kaj keša za funkcioniranje, saj na spletnistrani MzK ne najdem nobenega rezultata letošnjih razpisov, razvid medijev pa je še vedno eno sračje gnezdo. Zadnji datum je 3. 7. 09, pri reviji Ekran pa je odgovorna oseba še vedno Silvan Furlan, blaga mu zemlčjica domača.

  • Aschmodei je rekel/-la:

    Čestitke.
    Zelo, zelo WEB 2.0. in seveda tudi manj pregledno.
    Me pa vsaj vedno, ko povlečem stran navzdol (sedaj je to namreč potrebno) pozdravi velika slika Katje Lenart s trobento.
    Bi bilo mogoče, da bi nam dali na voljo opcijo prejšnje oblike strani?

  • pirurirko je rekel/-la:

    Super je. Iz prve mi je blo vse jasno.

  • luka je rekel/-la:

    kje se naštima slikca?

  • andraz je rekel/-la:

    Ne glede na to, da si za dejavnost zasluzite malikovanje in globoko spostovanje, je trenutni izgled korak nazaj iz neke prepoznavne blogovske forme v se vedno blogovsko formo, ki se neuspesno pretvarja, da je nek web tv. Razumem znizevanje stroskov in omejitve platforme, a tole ni komercialno, obrtnisko, dovolj dobro. Po mojem mnenju.

    Bom pa se vedno vas zvesti gledalec in obiskovalec. Le sajt mi je graficno slab.

  • Neja je rekel/-la:

    Je že tako, da se nekateri teže poslovimo od starega, dobro poznanega, in nam novost lahko nekaj časa dela težave, posebno, če možgančki niso več tako prožni ali očke zaradi pretiranega gledanja v računalnik utrujene. Tudi moja prva asociacija je bila: same osmrtnice in še to slabše čitljive. Potem sem ugotovila, da so to samo “speči napisi”, ki jih miška zbudi v vidno barvo in se po kliku nevtralna črna spremeni v druge, odvisno od rubrike. Naprej pa še nisem raziskala. Sicer pa: Vaja dela mojstra.

  • DocEye je rekel/-la:

    Prijetna sprememba, mogoče bi lahko bila stran malo bolj žive (svetle) barve. A je možno narediti opcijo, da pod novicami ne bi bilo komentarjev, da jih zakriješ na kakšen način? Drugače pa le tako naprej!

    Lp

    DocEye

  • angie je rekel/-la:

    Aleš G.,
    pomagaj: če hočem dobiti vse na temo RTV, kje naj zdaj to iščem in najdem? Zašla sem v gmajni…

  • juda je rekel/-la:

    črna je čistu mimu!!!

  • Aleš je rekel/-la:

    Iskalnik je še ena stvar kateri se planiramo dokaj kmalu posvetiti.

  • silvestre je rekel/-la:

    A to je HTML5?

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Očitno se Vest z novo barvno shemo pripravlja na čase vladavine črne (desne) opcije v vseh porah družbe:-).

    Kje je rubrika: SEKS?

    • bronjo je rekel/-la:

      Dvorni norček, Severja in Sarkiča je strah, da jih ne bi obiskali črnosrajčniki, ki na primer že skrbijo za red pri sosedih. Za pivo stavim, da boš tudi ti ponosno marširal v SS podobnim uniformam, ko ti jih bo jajčeglavi omogočil.

  • Andrej je rekel/-la:

    Boxi za video vsebine imajo pod slikco prostora samo za tri vrstice teksta. Pogosto se zgodi, da je teksta za štiri vrstice. Ker ima box določeno absolutno velikost, se ne razširi in tako je od četrte vrstice videti samo par pixlov. Za screenshot, če ga hočete, se oglasite na mail.

  • Andrej je rekel/-la:

    Aja, še to: tako ekstremni kontrasti - ogromne površine bele in črne - so designerski diletantizem.

  • fuck.you.vest je rekel/-la:

    A tole ste pa 70k našga keša nardili?! S polno ritjo je luštno srat, a ne?

    Mejte vsaj par vretenc v hrbtenici - keš takoj vrnte, pa uradno se v Zavest preimenujte. pfff…

    • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

      @ ! _ _ _ :-)

    • Rok je rekel/-la:

      in, kaj pol?! V čem je problem. Jaz vidim samo korist. Malo poglej naokoli pa boš videl koliko kesha ti drugi naloadajo. 70k ni nič.

    • Zbik je rekel/-la:

      Ma on je mislil tisti keš, ki ga je hotel od Micke nazaj, ka on ide v drujgi kupleraj!

  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    heh, ja - ampak “@-nekateri” bodo vseeno še vedno @ ! _ _ _ ;-)))

  • krucefiks je rekel/-la:

    Barvne kombinacije mi niso všeč. Črne se pri svojem delu izogibam. Podobno kot bele. Osebno so mi bolj všeč blede različice raznoraznih barv. Zaradi živih bar ali bele zna bolet glava. Črna pa deluje morbidno.

    Citiranje na način, da je citat obljavljen pod originalnim postom, je bolj nepregledno kot v prejšnji obliki, ker sedaj moraš vedno znova in znova brskat po temi, da najdeš iskano korespodenco, medtem ko si prej enostavno vedel, pri kateri zaporedni številki posta si zaključil. Moj predlog za izboljšanje citiranja je v tem, da ponudite gumb, s pritiskom na katerega bo v tem polju za pisanje teksta že izpisan originalni tekst z nazivom komentatorja in številko posta in da bi bila ta vsebina “zapakirana” v svoj html tag ala “quote” in posledično prikazana v italic obliki ali z drugim barvnim ozadjem. Uporabnik bi pa lahko ta del teksta še urejal (npr. zbrisal odvečen tekst, če želi komentirati le del teksta).

    Sama organiziranost je boljša, ker sem tudi sam naletel na vsebine, za katere prej nisem vedel, da obstajajo. Edino kolumne bi morale biti lažje dostopne, ne samo s prve strani (če si na katerem od podsklopov, moraš kliknit Domov, da lahko potem klikneš Athiv kolumn).

  • krucefiks je rekel/-la:

    Pri postih bi se tako ohranile številke posta, posti s citati pa bi se vedno izpisali na zadnjem mestu. Lažje slediš kronologiji debatiranja.

  • Filip je rekel/-la:

    Tudi drugi dan, mi ni všeč nova podaba, nepreglednoneuporabna, korak nazaj ….

  • Grega je rekel/-la:

    A je tole čist up to date?

    http://www.vest.si/avtorji/

  • Štrigon je rekel/-la:

    ČRNA .. ČRNA … ČRNA … ČRNA … ČRNA …
    Ma dajmo no Ljubljačani eno malo fantazije.
    Kaj smo še v časih K4, Borghesie, Video Sexa, Pankrtov, Igorja Vidmarja..
    Ma dajte že enkrat poglejte ven iz te vaše “zastarane turobne alter scene”
    Kaj res ne vidite nč druzga kot ČRNO ?

  • Marko je rekel/-la:

    Meni je všeč, normalno pa, da je potreben čas za privajanje. V glavnem, kul je.

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    Nesodobno,nazadnjaško in še nepregledno.Le kdo je idejni avtor???

  • Dave je rekel/-la:

    Tolk črne res ni kul, oblikovno pa je simpatična.

  • Luka je rekel/-la:

    POPRAVITE ČIMPREJ:

    1. PREGLEDNOST
    2. SERVER JE ZELO POČASEN, karkoli KLINEŠ traja in traja…, da ne bo kdo pameten da je pri meni probelm optika 100/100, vse drugo dela kot ura :)
    3. TISTI PRISPEVKI v “NASLOVNICI” se ne DA ČEZ FULL SCREEN, KAR JE ZELO MOTEČE

    lp, drugače pa kar naprej z novostmi

  • tiib je rekel/-la:

    Vizualno tako nikakva stran, da vsebine sploh nočem pregledati. Kdo se je spomnil te barvne kombinacije. Neverjetno zanič!!

  • tiib je rekel/-la:

    Prvič se strinjam z uni rdečuhom. Prav imaš še in še.

  • Bo je rekel/-la:

    črnina je v modi ker bojda špara z energijo in s tem pripomore k zmanjšanju segrevanja ozračja, če so me prav seznanili. tudu mr gugl sodeluje pri temu. -escapenoize

    http://www.blackle.com/

  • Zbik je rekel/-la:

    Oh my dear!

    One surely gets excited by the foray of posts advocating the color of nothingness. But do you really think you’ve gone far enough? Why merely blackening the the screen, when you can shurely blacken the WHOLE monitor. How? Here goes the recipe:

    BLACKENED MONITOR Continental Style

    Ingredients (Serving fo 4)

    * 10 g paprika
    * 2 g salt
    * 2 g cayenne pepper
    * 5 g ground cumin
    * 5 g dried thyme
    * 3 g ground white pepper
    * 7 g onion powder
    * 1 LCD monitor (any brand)

    1. Preheat oven to 175 degrees C. Lightly grease a baking sheet. Heat a cast iron skillet over high heat for 5 minutes until it is smoking hot.

    2. Mix together the paprika, salt, cayenne, cumin, thyme, white pepper, and onion powder. Oil the monitor with cooking spray on both sides, then coat the monitor evenly with the spice mixture.

    3. Place the monitor in the hot pan, and cook for 1 minute. Turn, and cook 1 minute on other side. Place the monitor on the prepared baking sheet.

    4. Bake in the preheated oven until no longer pink in the center and the juices run clear, about 5 minutes.

    Enjoy!

  • tiib je rekel/-la:

    Z bik :-)) Ti maš domišlija!!

  • M je rekel/-la:

    Ni mi všeč… ojoj…

  • Medijski konzument je rekel/-la:

    Tole sicer ne spada pod komentarje o prenovi, ampak v bistvu kje bi človek sploh lahko vprašal kaj takega. Meni namreč ni jasno v čem je sploh point Vesti? Navijanje za eno politično opcijo? Burkaštvo? Kaj? Zakaj osnovni blog dizajn ni zadoščal za tovrstne prispevke?

    • Bo je rekel/-la:

      Obstaja teorija, po kateri bo Vesolje v primeru, da bi kdo odkril, čemu služi in zakaj sploh je, pri priči izginilo, nadomestilo pa ga bo nekaj še bolj čudnega in nerazumljivega.

      Obstaja še druga teorija, po kateri se je to že zgodilo.

    • Denis Sarkić je rekel/-la:

      Tole namreč piše v drobnem tisku na strani spodaj, tako da si lahko tudi sam ogledaš celoto …

      Delček za lenuhe:

      Smo jezdeci novih tehnologij, kritiki preživelih vzorcev in prenašalci zgodb. Misel, besedilo, fotografija, gibljive slike. Novica ne potrebuje embalaže, le pot do ušesa. Oropan vsebine in humorja je “infotainment” zabloda. Vprašanje rumenega tiska je navidezno, obstaja le dostojnost in nje odpoved. Strah je orožje preplašenih, lepota v očeh občudovalca, novica v nogah prinašalca, resnica v rokah pripovedovalca. Argument kraljuje, pravica do popravka je sveta, kritična presoja ohranja razum. Opazovana, se zgodba razkriva sama.

      Pozabil si: Da novica ni blago, da Resnica ni ideja. Da Resnica je ena, nikomur dodeljena. Da vrnem prezir, bralec, s prezirom, da hlapec si hlapec in hlapec boš zmerom!

      Ti, ki si praviš Novinar:
      1. Spoštuj vsako vest in vse ljudi.
      2. Pripoveduj točno, jasno, utemeljeno.
      3. Ljudje imajo imena, kraji živijo v času.
      4. Beleži javno, spoštuj zasebno.
      5. Bodi izbirčen v zgodbi, žanru in slogu.
      6. Neizprosno razkrivaj nespoštljivo ravnanje.
      7. Brez vira je zgodba le zgodba.
      In naj te peče Vest.

  • Bob Dylan je rekel/-la:

    Denis, pa saj imamo oči. Random pick: recimo točka #4. Spoštuj zasebno? A to spada pod tiste trapaste “kdaj ste izgubili nedoložnost” intervjuje?

  • Mimi je rekel/-la:

    Bo: “Obstaja teorija, po kateri bo Vesolje v primeru, da bi kdo odkril, čemu služi in zakaj sploh je, pri priči izginilo, nadomestilo pa ga bo nekaj še bolj čudnega in nerazumljivega.
    Obstaja še druga teorija, po kateri se je to že zgodilo.”
    ;))) (še en ‘fan’ Douglasa Adamsa)

    Denis, nekaj se je ‘zgodilo’ s komentarji, namreč čudno se naložijo (razumem point: očitno je to povezano s samimi komentarji oz. citiranjem slednjih, a vseeno): osebno mam rajš da so po vrsti, kot so objavljeni.
    Tud jaz sem že mela pripombo na (po novem) neoštevilčenost komentarjev (sumim pa, da je to povezano s samim sistemom in ker je zdaj pač drug(ačen), to ne sodi v ta paket). No če bi bla kakršnakoli varianta, bi bilo super, če bi spet bili (oštevilčeni). :)

  • nik je rekel/-la:

    Se počasi privajam. Ena napaka in nekaj vprašanj…

    Živi zaznamki ne delujejo na strani “Mnenja”.

    Ali se da dodati iskanje po komentajih ali avtorjih komentarjev?
    Ali se da dodati naknadno popravljajne komentarjev?
    Ali se lahko na posameznih straneh poleg povezave “Zadnja stran” doda tudi povezava “Naslednja stran”?

    • nik je rekel/-la:

      Pa živi zaznamek za stran “Projekti” ima neke zelo čudne povezave…

    • nik je rekel/-la:

      Malo veliko se mi zdi vse skupaj. Morda bi se lahko malo pomanjšale stvari, sploh na prvi strani. Tam je sploh toliko stvari, da moraš maksimirat okno, da se znajdeš. Vsebina je v redu, razen tistega prvega videa na strani. Če bi se stran začela s kolumnami, bi mi bilo boljše. Najnovejše posnetke pa tako vidiš sporaj, razvrščene po temah.

      Vse ostalo super.

      Našel sem “naslednjo stran”… ˇ>>ˇ…

      Manjka pa še živi zaznamek (RSS) za kolumne (ali pa ga ne najdem).

  • krucefiks je rekel/-la:

    Prosim, da ponovno uvedete stari sistem oštevilčenega postanja. Nisem bil nekaj dni na netu in sedaj berem teme z nekaj 10 komentarji od začetka do konca in se samo čudim, ker si posti vsebinsko ne sledijo. Višje v temi bereš odzive na poste, ki so napisani nižje. In to samo zaradi gumba Odgovori.

    Če že želite imeti citiranje kot se spodobi, preberite moj zgornji predlog, kjer so mi bili navdih php forumi.

    forumi.siol.net

    Tukaj si oglejte, kaj sem imel v mislih.

    Tole zdaj je žal nepregledno!