24. julij, 2009 | Denis Sarkić

Mate očita vladajoči koaliciji vodenje akcije skrivanja Interpolovih depeš

Nekdanji notranji minister o poročilu Kresalove in Interpolovih depešah.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Nekdanji notranji minister Dragutin Mate je v izjavi za medije dejal, da je Kresalova očitno v veliki zagati, “saj je potrebovala štiri dni, da je novinarjem kar koli povedala v zvezi s tem”. Vse skupaj je po njegovem dokaz, da je ozadju politična zgodba, saj je očitno, da “skušajo krivdo zvaliti name osebno, čeprav sam nisem vodil nobenega postopka”. Po njegovem bi namreč ministrica v štirih dneh že lahko ugotovila, “kdo je kriv, da je disciplinski postopek zoper Hinka Privška zastaral, kdo ga je vodil, ali ga je vodil napačno in zakaj ter odredila nadaljnje ukrepe. Očitno tega ni naredila, ampak je iskala načine, kako razložiti, da ona s tem nima nič,” je dejal.

Sam, kot je dejal, ni vodil disciplinskega postopka, zato ne ve, kako je potekal, niti se zanj ne čuti odgovornega, je pa po njegovem notranji nadzor v njegovem času pokazal, da sta bili z depešami seznanjeni dve osebi - tista, ki je depeše prejela in jih natisnila ter jih dala nadrejenemu: “Ta nadrejeni je bil vodja slovenskega Interpola, ki je označil, kaj naj se s temi depešami dogaja, depeše pa so bile nato dane v predal.” Po njegovem sta zato za založitev depeš kriva takratni vodja slovenskega Interpola in njegov podrejeni, ki bi moral o založitvi depeš obvestiti nadrejene osebe od svojega nadrejenega, vendar tega ni storil.

Kot je znano, je ministrstvo za notranje zadeve v zvezi z disciplinskim postopkom zoper uslužbenca sektorja za mednarodno sodelovanje Hinka Privška v sredo od policije zahtevalo, da do četrtka pripravi kronološko poročilo o postopku zoper oba uslužbenca sektorja, ki naj bi zakrivila nepravilnosti v primeru založene depeše avstrijskih varnostnih organov, so sporočili z MNZ. Vrnitev Privška na področje dela Interpola pa je nekdanji notranji minister Dragutin Mate označil kot “še en dokaz več v vrsti sumničenj in domnev, da je bila cela afera Patria skonstruirana in politično motivirana”. Depeše so bile po njegovem mnenju založene namerno.

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
23 x komentirano
  • MEFISTO je rekel/-la:

    Mate ima prav!

    Če “založena” depeša ne bi bila sestavni del scenarija, kako naj bi levica za vsako ceno zavzela oblast ne bi prišlo do rehabilitacije najodgovornejšega za “založitev” depeše.

    Še nekaj je jasno!

    Pomen depeše ni bil tak, da bi šla njena vsebina in posledice na roko levici.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Kronologija tudi ni tvoja močna stran.

    • konec je rekel/-la:

      mefisto, kaj se še ubadaš z rdečuhi…njim logika, resnica, poštenost, racionalnost so tuji pojmi…..pusti jih da se valijo v lastnem dreku…..tisto kar nam smrdi oni uporabljajo kot parfum., tako da res nima smisla….

    • Grigorij Zinovjev je rekel/-la:

      Kronologija? Mate je notranji nadzor ustrezno odredil. Kot minister na postopke ne sme vplivati, saj se menda vanje politika naj ne bi vmešavala (za razliko od Kresalove, ki se vmešava v postopke policije). Tisti, ki je odgovoren za blamažo Slovenije pred Interpolom, ki je izjemno pomembna mednarodna inštitucija, pa mu za to ni potrebno odgovarjati in se vrača na delovno mesto, kot da se ni zgodilo nič. Nadvse podobno dejanju Marjana Šetinca, ki je žrtvoval mednarodni ugled Slovenije za višje moralne interese - oblast! Tudi to se je zgodilo pod ministrom SDS-a, Šetinc pa je kasneje kandidiral za poslanca LDS in ostaja na MZZ… V vsaki normalni demokratični državi bi takšni ljudje dolga leta preždeli za zapahi, zaradi narodne izdaje.Kronologija pri tej umazaniji ne igra nobene vloge, ključen je boj za oblast, četudi je to v izrazito škodo Sloveniji in Slovencem!!!

  • NoMercy je rekel/-la:

    spet ena kukavica podtika svoja jajca #&%

  • JBT je rekel/-la:

    in programski tajnik SDS, stranke lopovov in lažnivcev, je kredibilen govorec?

    hahaha

  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    kolikor sem utegnil jaz razumeti, sta NEJASNI/NERAZČIŠČENI vsaj 2 stvari : kdo jebil dejansko kriv oz. objektivo odgovoren, da je disciplinski postopek zastaral, in 2., kdo jebil kriv/subjektivno in objektivno odgovoren, da se je nato disciplinski postopek navkljub pretečenem zastaralnem roku vseeno ( “pro forma” & pro fraude ?) pričel ! ? _ _ _ _ _ _

    WTF ??????????????_

    torej ?

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Levica se je na tem spletu okrepila še z JBT, priznanim levosučnim mislecem.

    Torej nam res ni več rešitve.

    • Marko je rekel/-la:

      Je. Če zadeneš svojo senco kot oni na youtubu.

    • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

      khmm, ne vem.. a-li jebila tista pištola, ki je streljala v svojo senco Levosučna ali Desnosučna ? _ _ _ podtaknjena ?? so (mu)jo podtaknili v fodero Levosučni ali Desnosučni DaltonISTI ? _ _ _ (rofl) !

    • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

      JEBE LUD ZBUNJENOG ?

      policajske “pri/PAgode” ! _ _ _ _ _ _

      :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  • Mirjana je rekel/-la:

    Mefisto, ti k vse veš,.. a ti je kdaj tvoj zvaličani kdaj pripovedoval kako je trpel, ko je moral biti v partiji levosučnih komnajzrjev,..pa še bolj potem, pa še potem, ko ga niso hoteli več nazaj?…bilo bi zanimnivo vedeti…moralo je biti zlo hudo:((

    • Nogavička je rekel/-la:

      Psst, govori se, da je mefisto bolnik, zato ga ne vznemirjat s kompleksnimi vprašanji … priklici so huda reč.

    • kaktus je rekel/-la:

      Poskrbeli so za zastaranje “slučaja” depeše in Privška , kot ” ne- dolžnega ustoličili na staro mesto ! Torej, vse se je podredilo planirani zgodbi “Patria” !
      MIRJANA, da, da, moral je biti med tvojimi komunajzarji, da je spoznal do obisti zločinske prijeme IN izključevalne metode ! Za vas strhopetne komunajzarje, ki ste najrajši streljali z žico zvezane ljudi, je bil nevaren celo miroljuben dobrotnik , komaj pismeni KRAMBERGER !

  • MEFISTO je rekel/-la:

    MIRJANA, pa res veliko vem!

    Več, kot si ti sploh lahko misliš!

    Vem tudi to, da je s teboj že zelo hudo.

  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    VSI LEPI - VSI NEDOLŽNI - VSI NEODGOVORNI _ _ _ _ _ _

  • kaktus je rekel/-la:

    Contreras, ko je ” Sveti duh” prišel nad nje , so vsi spregovorili v mnokaterih jezikih ! Carlos, tebe se je ognil, ker je vedel, da si bikon kumrovške farme !

  • 007 je rekel/-la:

    Sam škoda, ko ni un pijani Štajerc raje potegnil po kakšnem odrešeniku v Sloveniji.