17. avgust, 2009 | Matjaž Vizjak

»A niste mel dons nč pametnejšga za delat?«

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

»A niste mel dons nč pametnejšga za delat?« smo minuli četrtek ob 18. uri v poročilih Svet na kanalu A slišali mlado novinarko vprašati predsednika države dr. Danila Türka, ki si je v spremstvu ljubljanskega župana Zorana Jankoviča ogledoval gradbišče nastajajočega športno in trgovsko centra v Stožicah v Ljubljani.

Predsedniku države je vzelo sapo, na tak izpad očitno ni bil pripravljen in je novinarki le vljudno odgovoril. Toda ni vzelo sape samo njemu, številni prijatelji in kolegi, s katerimi sem bil naslednjega dan v bežnem stiku, so dogajanje v poročilih na A kanalu prizadeto komentirali. Komentarje bi lahko strnil v vprašanje Quo vadis slovensko novinarstvo? Večina je bila ogorčenih in prizadetih, nihče ni zamahnil z roko in rekel: »Pha, saj je samo Svet na kanalu A. Rumene novice.«

Čigava je bila mladenka in kateri medij je zastopala, ne vem, niti ni nujno, da je bila iz vrst novinarjev Kanala A, toda Svet na kanalu A je tisti, ki je objavil njeno neprimerno vprašanje in se nato še do določene mere solidariziral z njim. Novinarka se ni pokazala samo kot nevzgojeno dekletce, ker postavlja takšna in na tak način zastavljena vprašanje, nima pojma, kaj je sploh država, kaj je ustava, kaj je predsednik in koga predstavlja, ne pozna osnovnih protokolarnih pravil, kako se naslavlja predsednika države ipd., z drugimi besedami, za stike z državo in njenimi visokimi predstavniki je nedorasla in nepripravljena. Če bi pogovor ostal zapisan samo v zvočnem delu kamere, bi zanj vedeli samo prisotni. Naloga urednika Sveta na kanalu A je zato bila, da tako hudega spodrsljaja ne objavi. Kanal A deluje v Republiki Sloveniji in mlada novinarka se je spotaknila, ne ob nekega ́samo ́ Danila Türka s Pražakove ulice v Ljubljani, ki je v opoldanski vročini zašel na neko gradbišče v Ljubljani, niti ́samo ́ ob univerzitetnega profesorja in vrhunskega slovenskega diplomata dr. Danila Türka, skrajno nespoštljivo se je obregnila ob najvišjega predstavnika Republike Slovenije, tako rekoč, Republiki Sloveniji je pljunila v obraz. Če bi se tovrsten incident zgodil na Hrvaškem in bi bil naš predsednik gost zagrebškega ́gradonačelnika Bandića, ́ o tem pa bi poročala hrvaška ́dalekovidnica, ́ čeprav ́samo ́ komercialna, bi bil to povod za oster diplomatski protest slovenske vlade hrvaški. Zakaj niso preprečili, da bi novinarji, kar med razgledovanjem objekta, kjer niso imeli kaj iskati, še manj pa brskati za pikantnostmi, ki bi jih morda objavila njihova televizija ali rumeni časopis, za katerega honorarno delajo, bi nas zanimalo.

Problem nespoštovanja Predsednika države ima daljšo in globljo zgodovino. Duh je ušel iz steklenice že davno tega v Ambrusu, kjer so se z maligani podprti in razboriti domorodci ́skregali ́ s takratnim predsednikom dr. Janezom Drnovškom. Tikali so ga in žalili. Zaboga, pa saj se niso kregali z nekim Drnovškovim Janezom iz Laškega, ki ga je slučajno zaneslo v Suho krajino v Ambrus in se je potegnil za neke cigane, ki domorodcem niso bili všeč in so jih zato s silo pregnali z njihove posesti, žalili so predsednika države, žalili so Republiko Slovenijo! Takrat so domačini iz Ambrusa prvi javno pljunili državi v obraz. Ali se še spominjate, kako nervozno je reagirala Cerkev v Sloveniji, ko je skupina Strelnikoff iz Celja objavila risbo brezjanske Matere božje s podgano, namesto z Jezusom v naročju? To je najgloblja žalitev vernikov, njihovega odnosa do Marije, žalitev za Cerkev! In - prav so imeli.

Z nekaterimi stvarmi in simboli se enostavno ne sme igrati. Če novinarka in urednik, ki je spustil posnetek v eter ne vesta, da je vsakokratni predsednik države poosebljena Država kot je kraljica poosebljeno Združeno kraljestvo, nista sposobna opravljati svojega dela. Ne gre za Milana Kučana, dr. Janeza Drnovška, ne za dr. Danila Türka, gre za vsakokratnega predsednika Republike Slovenije, ki ji izvoljeni na neposrednih volitvah za en mandat ali dva, posodijo svoj ugled, znanje in dobro voljo za njeno predstavljanje. Kot ni sodnik, ko sodi kar neki občan Janez Novak, oblečen v sodniško tuniko je Država! Zato žalitev sodnika, ko je oblečen v sodniško tuniko, ni žalitev občana Janeza Novaka, po poklicu sodnika, ki lahko žaljivca, če meni da ga je užalil, toži civilno. Žaljivca toži Država z državnim tožilcem in ne kar neki Janez Novak, po poklicu tožilec.

Ali si s takim odnosom do države Slovenci sploh zaslužimo svojo državo, in kdo je kriv za razraščanje takšnega pišmevuhovskega odnosa do nje? Najprej, zanesljivo politika in politiki, ki se v državnozborski menzi hranijo po subvencioniranih cenah, ki do zadnjega dne vlečejo poslanske in ministrske plače, ko že dolgo niso več poslanci in ministri, najvišji državni uradniki, ki pošiljajo s službenim avtomobilom z voznikom svoje žene v nakup metel in rolic toaletnega papirja, ambasadorji, ki se žaljivo obračajo na zunanjega ministra (Rupel – Ferlec), policija, ki zlorablja oblast za kršenje zakonov (namesto napadenih Strojanovih ščiti napadalce iz Ambrusa, Cerkev, ki zase terja nedotakljivost, njeni predstavniki pa napad na drugačne, na geje, označuje za gostilniški tepež in novinarska srenja, vsaj tisti njen del, ki nima dignitete do sebe in svojega znanja, in objavljajo trače zato, ker jih ljudje berejo, kapitalisti pa naročajo oglase.

Še pomnite velika novinarska imena kot so bili Božidar Pahor, Bogdan Pogačnik, Dušan Dolinar, Stane Stanič, Drago Košmerlj in dolga vrsta drugih. Sedaj pa je novinar lahko že vsak: danes je carinik, jutri prodaja po hišah parne čistilce, danes je misica ljutomerčana, jutri je že novinarka, televizijska voditeljica in pevka. Kot v Ameriki.
Žal mi je mladih novinarskih kolegov, ki nimajo možnosti za redno zaposlitev, poglobljeno novinarsko delo, visoko etično in moralno osebno držo, ki nimajo naprodaj svojih novinarskih peres, tako pa morajo, če želijo jesti pametni novinarji ubogljivo skloniti hrbtenico, molčati in pisati kar jim je naročil Kapital. Manj razgledani takšnega poniževanja sebe in stroke niti ne opazijo: so zgolj objekt na odru estrade, kjer se nekaj časa dobro prodajajo, ko uplahne zanimanje zanje, jih zamenjajo drugi. Miss ljutomerčana, miss jesenskega žafrana …

Ne kličem božjega srda nad novinarko in ne nad urednika Kanala A. Prepričan sem, da ga tudi predsednik države dr. Danilo Türk ne bo. To bi bilo pregloboko pod njim in njegovo etično držo. Saj dr. Danilo Türk v tem trenutku vendar predstavlja Državo, ta pa mora biti vzdignjena nad pritlehnostmi. Vsem trem dosedanjim predsednikom je uspevalo.

Manj pa to uspeva nam, njenim državljanom.

Matjaž Vizjak

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
234 x komentirano
  • mlade kuzlce je rekel/-la:

    Kuzla od babe… Upam da dobi tipa ki jo bo tepel… ker pička ma očitno predolg gobec…
    Takle je ratal v Sloveniji… mladi pamži brez možganov zasedajo delovna mesta ki jim ne pripadajo…
    Ampak ni več daleč čas ko se bo kdo lotil takihle pamžov, da jih nauči mal pameti…

    • Turek je rekel/-la:

      Sam ti pa si mal psihopata, čeprav ga je tole dekletce pihnilo čez vsako mejo.

    • Iax je rekel/-la:

      ja trend ki sta ga uveljavili, al pa vsaj močno pospešili Jambrekovi dvojčici; čeprav sta se k sreči ukvarjali pretežno z estrado

    • mlade kuzlce je rekel/-la:

      No ja… na prvo žogo mi je film počil ko gledam te razvajene nesposobne pamže, ki so iz generacije in generacije, kljub morju podatkov in informacij, vedno bolj ‘Življensko zabiti’ (šole narejene za uničevanje nadarjenih otrok ter za nadevanje ‘plašnic’ (vzgajanje hlapcev), nesposobni, zabiti in za vzgojo leni starši, lažnivi mediji v rokah pohlepnih ali klečeplaznih urednikov…). Uredniki že vedo zakaj jih postavljajo… poneumit narod do konca… da ga bojo lahko izmolzli.

      Pa sej ne gre samo za predsednika v tem primeru. Gre za neko normalno komunikacijo, spoštovanje sočloveka.. ki pa je je vedno manj… “kva je zdej stari pizda ej…” lohk se tko pogovarjamo med prijatli, ne more pa en novinar, ki sokreira javno mnenje tako komunicirati z…, pa naj bo kdorkoli… od predsednika države do kmeta na osamljeni kmetiji v hribih. Produkt medijev ali pa medijskih lastnikov če hočete s(m)o vsi ki jih spremljamo/jo… A je pol čudn da se gre narod pol te pritlehne strastne igrce…. kdo bo koga.

      Lahk pademo na najnižji nivo… ki pravzaprav lahko pomeni, da se ne oziramo sploh več na sogovornika s premišljenimi besedami, ampak kar s pestmi… če malo pretiravam (karikiram). To je tudi bolj nivo strasti in nagonov… in ne več razuma (ki pa ga danes iz znanih razlogov med plebsom ni več toliko, kot ga je bilo v SFRJ).

      Kaj pa je za njo kaj pametnega delat..? Delat butaste novinarske prispevke? Ženskica pač ne razmišlja kaj govori, če bo dobila moškega ki tudi ne bo razmišljal preveč… bosta pač na skupnem nivoju… in pol bo tipična (slovenska!?) družina… prosto po Ruglju…

      In zdej ker sem se spustil na tak nepremišljen nivo kot novinarka sem zdaj jaz psihopat…. ona pa ubogo dekletce… Kar pa prikazujejo v poročilih in v filmih čez dan in zvečer (trupla ljudi, nasilje, umori, lopovščina) je pa nekaj najbolj normalnega al kaj?! In to gledajo otroc stari tud od nekaj mesecev naprej… Tovarna psihopatov…
      Priznam da je bil moj komentar precej direkten in šokanten… vendar je to posledica nepremišljenosti… prav take kot jo je izrekla novinarka… kam to pelje… vidi samo tisti ki ima kaj v glavi.

    • Mimi je rekel/-la:

      Much better, Mlade kuzlce! :)
      Ker namreč; razburjaš se okol nivojev (s čimer se strinjam, dizaster!) - ampak kaj pa pol sam narediš? :o\
      Mi VSI soustvarjamo nivoje. :)

  • jurij je rekel/-la:

    gostilniško novinarstvo…

  • jurij je rekel/-la:

    se je pa Turk izkazal, za razliko od zakompleksane Jadranke Kosor, ki je vzrojila na tistega kmeta z butasto majico

    • Aljo je rekel/-la:

      Ti pa nisi prav intiligenten kajne - tisto je bila čisto druga zadeva, z majico namreč…

    • Tomaž Štih je rekel/-la:

      Vsi vemo, da imamo za predsednika bedastega snoba; ampak politična kultura ne dovoljuje, da bi to izrekli na glas. Zato tudi jaz ne bom. :)

    • anton je rekel/-la:

      Za Tomaža (štihanega): Ste vi iz tistega vica, pardon grafita, “Kdor tole na zid piše, je vosu!”?

    • anton je rekel/-la:

      Menart je napisal zbadljivo pesmico “Vse za ljubi kruhek”. Še v “svinčenih časih”, ko so pisali, govorili in komentirali večinoma izobraženi ali vsaj široko razgledani ljudje, ne pa “novinarji”. Večinoma pošteni in pogumni, saj so, kljub omejitvam, zapisali stvari, ki so oblasti povzročale glavobol.
      Zdaj pa, lepe noge pomagajo, joški in rita tudi, cekini v žep… za pripadnost… pa še najbolj!
      Janez je bil vizionar!

    • Zvitorepec je rekel/-la:

      Tomaž, delim tvoje mnenje. Samo, da bi jaz dodal še par pridevnikov.

    • nemesis je rekel/-la:

      Raziskave zadnje kažejo,da je gledanost A kanala presegla nacionalko in pop tv.

  • Iax je rekel/-la:

    Huh. Tole je res adijo. Država, kjer ti nacionalko kolonizirajo neki desničarki diletantski politikanti (ki so obsedeni s popravki in popravljanjem novinarskega dela) in kjer ti komercialke objavljajo take genijalnosti, ki pa ne ganejo nikogar od zgoraj omenjenih kontrol frikov: nasprotno - dotična “informativna oddaja” dobi osrednjo medijsko nagrado v državi.
    Ob taki priliki se človek lahko samo šalta na HTV. Lažje prenašam kake njihove patriotske tendencioznosti kot take amaterizme.

  • Bunekr je rekel/-la:

    Ne strinjam se z piscem - če je nekdo predsednik države še ne pomeni da ga moramo spoštovati zgolj zaradi tega - TURK bi si moral to spoštovanjo pridobiti s svojimi stališči dejanji itd in če on v recesiji plačuje svoje lete v bosno po 100 čukov, če on o pobitih žrtvah povojnega nasilja govori o 2 ligi, če on zaščiti Golobiča in njegove poslovno politične mahinacije ter očitne laži potem ima novinarka kanala a vso kredibilnost, da mu postavi takšno vpršanje še posebej, ko se druži z barabami tipa janković. vsa čast kanalu a!

    • Aljo je rekel/-la:

      He he se strinjam, novinar ga lahko vpraša karkoli, tudi koliko seksualnih partnerjev je imel, je pa razlika, če delaš za “resno” tv ali pa za rumene medije…

    • Se strinjam je rekel/-la:

      Tako je! Ovce z opranimi možgani pa naj se še kar naprej klanjajo in nastavljajo tazadnjo, da jih bodo lohk še naprej jeb…

    • Limpi je rekel/-la:

      Bunekr, dokler boš pisal “z piscem”, tvoje objeva ne bodo delovale verodostojno (pa čeprav se v marsičem strinjam s tabo).

    • nemesis je rekel/-la:

      Tudi jaz mislim tako.Predsednik vseh državljanov se mora obnašati nevtralno,kako naj nas pa tujina ob takih izjavah,da je v sl.politiki v dveh letih(leti na leve in desne) slišal ne vem koliko laži ,jemlje resno,ne vem,če še kak predsednik kake države EU tako govori o svojih vladah in kaj smo potem mi,volilci,lažnivci,ki volimo in hočemo v vladi same lažnivce?

    • mlade kuzlce je rekel/-la:

      Spoštovanje si zasluži vsak in ne sam predsednik! Res pa je da ga lahko tudi hitro izgubi. Turk ga še ni popolnoma izgubil, kar se mene tiče. Ohranil je svoj obraz. Ga je pa že izgubil marsikateri. Npr. dimitrij tupel, ki je neskončno večji problem glede porabljanja denarja kot pa Turk. In o ruplu? Boš kaj rekel? Al boš modro tiho?
      Vsekakor pa si spoštovanja ne zasluži medij ala Kanal A (da ne govorim o poptv in rtvslo…)…

  • DB1991 je rekel/-la:

    Dej Vizjak a res nis mel dons nč pametnejšga za pisat kot o Turku, ki je največja sramota za to funkcijo. Novinarki pa vse čestitke!!

    • Turek je rekel/-la:

      Sej se mi smiliš. Po drugi strani pa - blagor tebi. (Blagor ubogim na duhu…)

    • escapenoize je rekel/-la:

      a je mar DB okrajšava za debil?

    • mlade kuzlce je rekel/-la:

      Glede na to, da 1991 verjetno pomeni letnico tvojega rojstva, razumem odkod tvoja otročjost…
      Zavoljo verodostojnosti in resnice pa lahko malo bolj natančno razložiš odkod tvoja prepričanost da gre za največjo sramoto za to funkcijo? Mislim da ni prav nič večja sramota kot ostali politiki (predvsem z ‘desnega’ tabora, pa tudi na ‘levem’ se najdejo večje sramote)… kvečjemu manjša… saj za razliko od drugih ne seje sovraštva!

  • odstranjevalecrdečuhov je rekel/-la:

    Vse pohvale resnicoljubni novinarki.Turk,zmazek od zmazka in momunajzarski qazi predsednik sodi samo še v Krajevno skupnostBukov žlak.Tipček je rastel in se vzgajal pri sami veliki Vidi,imenovani tudi denunc.

  • Jaka B. je rekel/-la:

    Taisti “Danilo Türk s Pražakove ulice v Ljubljani” je nekoč neko temo nonšalantno proglasil za drugorazredno.

    O slovenskem novinarstvu pa pove dovolj že nivo prispevkov, ki se objavljajo na tem (poskus posmehovanja policistu, ki se je kasneje sicer nekomu odbilo v glavo) in ostalih spletnih portalih (opazna tendenca prepisovanja rumenih vesti iz hrvaških medijev).

    • mlade kuzlce je rekel/-la:

      Turk je za drugorazredno proglasil politično nabiranje točk na mrtvih. Mrtve je treba pustiti počivati. Sprav je bilo že kar nekaj. Sedaj gre le še za maščevalnost… Nihalo se nevarno nagiba na drugo stran….
      Jest sem že zdavnaj odpustil stricu domobrancu ki je mojga dedka spravil v taborišče na Rab…

      Kar se tiče pa novinarstva se pa zelo strinjam s tabo!

  • luka je rekel/-la:

    Čakte malo….
    1.Vprašanje je bilo povsem legitimno!
    2. Je turkov danilo (po domače; prvi slovenski aristokrat) naš bog, ali naš zaposleni?
    3. V tem istem posnetku se je še lepo videlo, kako je zidarjev ivan (po domače; pod dozo), veselo prikorakal jankoviću (po domače; solatarjev zoran) naproti in ga pobaral; ja živjo zoki, kako si…verjetno je sledilo tudi, ja živjo danilči kako si….

    To, da se nelegitimni privatizatorji z javnimi funkcionarji pogovarjajo, kot da so skupaj krave pasli, saj tudi jih, pa ne gre nobenmu v nos…..

    Hipokriti…

    • Aljo je rekel/-la:

      Točno tako in pisec povzdiguje novinarje, ki so celo življenje imeli čepe v ustih in v ušesih, jebiga novinarćići, internet je povzročil medijsko revolucijo, pa naj vam bo to prav ali pa ne… tako ali tako v mainstreamovskih medijih ni nič pametnega, samo pranje možganov in lažna spoštljivost…

    • angie je rekel/-la:

      Aljo, tu si se pa krepko zmotil: to kar anonimno klamfamo na internetu v obliki nekih kobajagi komentarjev, seveda NI novinarstvo. Ampak solata.

      Nobene revolucije torej ni. Poklic novinarja zahteva od tistega, ki ga opravlja, še kaj več od dolgega gobca. In možnosti objavljanja raznih flavz.

    • Aljo je rekel/-la:

      Kdo pa govori o komentarjih na komentarje na komentarje, ogromno je neodvisnih novinarjev, ki se ukvarjajo z pisanjem samo preko interneta, tako kot VEST. Multinacionalkam gredo ti neodvisni mediji najbolj v nos in že se postavljajo zahteve za uvedbo plačila na VSE vsebine. Medijska revolucija je tu, samo tebi podobni kratkovidci je ne vidijo. Udejstvovanje pri razpravah, pa naj te zajadrajo v še tako debilna področja, so samo pozitivne, pa če se “profesionalci” še tako zgražate. Prvič v zgodovini so vse svete krave deležne kritik in to je omogočil internet. Napovedujem, da bo internet v prihodnosti zrušil Kitajsko, vsaj v tej obliki kot obstaja danes. Z internetom, se je tudi pokazalo kako zelo so naši novinarji omejeni, predvsem pa kako se samocenzurirajo. Jebi ga FDV pačproizvaja opran kader, ki razmišlja enosmerno in to samo še do določene točke, naprej je pa ta FDV majmunčeta prepovedana cona. Ujetniki leve polovice možganov…

    • Adaan je rekel/-la:

      Eh, luka (po domače: polpismen)…

      Podpičje ni ustrezna zamenjava za vsa ostala ločila, sklepam da se glede pašnje krav ti avtoriteta?

    • mlade kuzlce je rekel/-la:

      @ Aljo je rekel/-la: 18. avgust, 2009 ob 19:21

      Ja… tudi internet postaja orožje v rokah politikov, ampak internet ne bo zrušil Kitajske. Še prej bo padla Sev.Amer…. Poglej zgodovino padcev imperijev…
      V razmislek ti pa dam: Leva stran možganov med ostalim definira desno polovico telesa… Tako da… slab primer si dal.

  • t-h-o-r je rekel/-la:

    ja seveda, mešajte še vero sem zraven ajoj

    in ja, kaj res nima predsednik države kaj bolj pomembnega za delat, kot pa hodit okrog po gradbišču??

    ta baba ma jajca, pa čeprav dela za svet na kanalu a

  • jože je rekel/-la:

    Vizjak, če je kdo sramota za novinarje, potem si to ti. S svojo “objektivno” in “nepristransko” držo …

    Pa še nekaj glede strojanovih, lahko je biti pameten kako so ubogi cigančki dobili batine od grdih domorodcev. Drugače pa je, ko živiš v njihovi bližini, ko se ti z motorji vozijo po tvoji njivi, ti kradejo krompir, uničujejo koruzo, kradejo svinje, teleta in kmetijsko mehanizacijo iz pod tvoje strehe. V šoli zastrahujejo in grozijo tvojim otrokom, poniči se vozijo po tvoji vasi in streljajo s pištolami v zrak … Za nameček pa živijo od socialne podpore, imajo zastonj elektriko napeljano na črno iz dalnovoda, delajo hiše brez gradbenih dovoljen, žagajo v tvoji in državni hosti … in še in še … da o prekupčevanju z drogami in orožjem sploh ne pišem . Ja res se slabo godi cigančkom, še dobro da imamo Vizjaka, Drnovška in ostale junake, ki se hrabro borijo za njih …

    • mlade kuzlce je rekel/-la:

      Ja zdej so pa Cigani vseh tvojih problemov krivi… medtem ko ti jokcaš nad Cigani.. pa ti politiki in ostali kradejo še kej več kot sam krompir na njivi…

      Men grejo na kurac VSI , ki delajo pizdarije… in ne sam Cigani. In vsi bi moral odgovorjat za svoja dejanja. Tud Cigani! Pust pa otroke na miru… pa tud če so Cigani….

    • mlade kuzlce je rekel/-la:

      To kar praviš da se dogaja je sicer zaskrbljujoče… ampak…verjetno obstajajo še kakšni drugi načini kot linč vseh Ciganov…

  • aljosa8 je rekel/-la:

    Da ni nič narobe s tem vprašanjem, lahko menijo samo kmetavzi, ki celo življenje mislilijo, da smo vsi ljudje na ti in da neka funkcija, ki j človek zaradi ničesar pač ima, ne pomeni prav nič.

    To so tisti, ki jim je vseeno, kakšno šlo kdo konča, ker - hej, kaj pa je izobrazba v življenju sploh omembna. Kaj pa je en tam doktorat konča, vsi mi bi ga z levo roko.

    • Aljo je rekel/-la:

      Rajši sem kmetavz, kota pa brezjajčni dohtar, ki si tudi riti ne zna obrisati. Poslušaj osebek, kaj imajo provokativna vprašanja z izobrazbo? V Sloveniji ste najbolj pametni prav visoko izobraženi bedaki, ki lebdijo pol metra nad tlemi in se imajo za polbogove. Marš v tujino za par let, po možnosti v tehnično stroko, pa bomo videli koliko veljaš… cepec naduvani.

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Aljo, a ni bil tudi tovariš Tito v tehnični stroki? No ja, se je vsaj znal obnašati. Če ni šlo tudi pri tem za zaroto sionskih modrecev …

    • Aljo je rekel/-la:

      He he, saj imam še čas, da se naučim obnašati, po drugi lobotomiji mogoče…Tito je bil pa predvsem ruski vohun, pedofil, terorist in v kasnejši dobi komunistični kralj…

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Kako, a prvo lobotomijo si že prestal?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Če ne boš končal s temi lobotomijami, bo potrebna tudi tebi.

      Preveč se ponavljaš in vse manj si originalen!

  • jin je rekel/-la:

    Je mogoče primerjati malo nevzgojeno novinarko z domačini, ki se branijo pred kriminalno družino? Drnovšek si ni zaslužil drugačnega odnosa, saj je sam tudi žalil, Turk pa je v tem primeru čisto mirno odgovoril na vprašanje, ki bi malo drugače zastavljeno bilo povsem korektno.

  • Tomaž Štih je rekel/-la:

    Matjaž, napačno ste diagnosticirali tradicijo nespoštovanja institucije predsednika v Sloveniji. Le ta nima nič skupnega z Ambrusom in nekakšnimi “maligani” (ne vem o čemu govorite, tisto tam so bili Slovenke in Slovenci v stiski?). Že davno pred tem so nekakšni samooklicani misleci risali brčice in kljukaste križe ob Georgu Bushu in vsem drugim dajali vzgled takšno obnašanje do tistih, ki politično niso bili združljivi z njihovo ideologijo. Potem so od leta 2004 v Sloveniji v vsaki kolumni premiera imenovali princ teme, totalitarist, avtokrat. Brez argumentov, zgolj zato, da bi se “prijelo” in izkoriščalo v propagandne namene. Zdaj pa se vse to vrača k tistim, ki so s tem začeli. Novinarje so naučili kritike oblasti -mimo razuma- in zdaj so tega tudi deležni. Roko na srce v zelo mili obliki, toda vseeno dovolj, da lahko temu rečemo poetična pravičnost.

    Problem nespoštovanja institucije predsednika je pri nas še nekoliko globji. Slovenija še nikoli ni imela predsednika, ki bi združeval. Vsake volitve so eno samo dokazovanje nadvlade rdeče totalitarne ideologije; demonstracija psihološke pohabljenosti tistih, ki so odraščali v socializmu. To je glavni razlog, da so bili vsi slovenski predsedniki vedno iz samo ene politične opcije. V takšnem ozračju se raven tolerance vseh ne-rdečih do funkcije predsednika vsak mandat ustrezno niža.

    No, priznati je treba, da je Turk s svojim obnašanjem pri tem izdatno pomagal in bi proces sicer trajal dlje časa. To gre pripisati njegovemu na nobenih konkretnih rezultatih utemeljenemu snobovstvu, ki se ga človek nauči med afriškimi plemeni in socialističnimi poglavarji v Združenih Narodih ter med tajnikovanjem Zdenki Kidrič. Ter očitnim polomijam - drugorazrednim temam, neobčutljviosti na bizarno javno porabo za lastno ugodje, opravičevanju Golobiča, promociji skorumpiranega Jankoviča, itn.

    Glede na splošno stanje bi bilo institucijo predsednika najbolje kar ukiniti ker ne služi državljanom, ampak si jo želijo le tisti, ki volijo zanje. Nobenega upanja pa ni, da bi kdaj dobili predsednika, ki bo dejansko kaj več od sporočila dokazovanja nadvlade poneumljenosti nad zahodnostjo. Dejstvo je, da Turk vam nekaj pomeni, ker ste skrajni levičar. Veliki skupini državljanov pa ne pomeni ničesar in se počasi otresajo kompleksa, da je najbolje to institucijo ukiniti ter funkcije prenesti na kakšno ministrstvo; ne smejo povedati naglas.

    Zakaj pa ne? Hočete Turka? Kar imejte ga. Mi ga nočemo, niti nočemo s svojim kandidatom dokazovati, da smo “močnejši”, ker to nič ne pomeni - ker vemo, kako je nikoli imeti svojega predstavnika. Zato bi ga najraje ukinili. Tako ali tako je povsem nekoristen.

  • dingdong je rekel/-la:

    Eh, gospod Štih. Namerno pozabljate, da je Turka izvolila večina volilcev na neposrednih volitvah. Če pa vam to ni všeč, je pa to vaš problem.

    “demonstracija psihološke pohabljenosti tistih, ki so odraščali v socializmu”
    Prav vi, gospod Štih ste nazorni primerek vaše trditev. Sicer obrnjen na glavo, ampak z isto vsevedno komisarsko pojavnostjo.

    • Zvitorepec je rekel/-la:

      Jebi ga, smo/so pač nesedli trojanskemu konju.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ni ga izvolila večina Slovencev!

      Izvolila ga je le večina tistih, ki so prišli na volišča.

      To pa še ni večina Slovencev!

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Zelo globokoumno, Mefistek. Upam, da se boš na isti princip spomnil, ko bo govora o raznih referendumih, na katerih je zmagala desnica.

  • x66 je rekel/-la:

    Dingdong, vi torej razumete demokracijo tako, da se nekdo potem, ko je izvoljen na volitvah, stiri leta lahko obnasa kot diktator? In da pri tem ne sme biti nobene kritike na njegov racun? Razmislite ponovno. Sam komentar gospoda Vizjaka razumem kot poskus omejevanja novinarske svobode. Ne razumem logike, da novinarji lahko prejsnega premieja brez dokazov obtozijo prejemanja podkupnine, medtem ko sedanjemu predsedniku ne bi smeli zastaviti niti nedolznega vprasanja glede njegovih prioritet, ki njegove izbire med prvo-, drugo- in tretjerazrednimi temami ocitno ne razumejo.

  • Tomaž Štih je rekel/-la:

    Če verjamete v svojo razlago potem prenehajte jamrati, da vam predsednika novinarji sprašujejo nekaj, kar vaši rahločutnosti ni všeč. To je vaš problem in ne problem izpraševalca, kajne? Oni so menda ja do vas lahko čisto enako ignorantski, kot vi do njih; ni res?

    Kaj vas briga, če je predsedniška funkcija od osamosvojitve naprej zgolj in samo figura, ki Slovence deli na dva dela in pomeni zgolj ideološko sredstvo za zgodovinsko prevlado ene skupine Slovencev (vaše) nad drugo vprašljiva, ne? Vas je *več* in to je menda ja “argument”, da imate prav. Zdaj bi radi isti argument uporabili še pri tem, kako se morajo drugi vesti do tega vašega faraona. Pa ne gre; ker mu drugi ne priznavajo legitimnosti, ampak le legalnost. Priznavajo mu moč, ne pa tudi kakšne posebne narodne koristnosti.

    Jaz vam iz te pozicije razlagam, da predsednika vedno istega dela naroda v resnici ne potrebujemo in je celo škodljiv, ker zavira desocialistoizacijo ter pretvorbo v neko sodobno zahodno družbo. Ni nujno potreben ne za funkcioniranje države, kot npr. vlada; še manj pa za komentiranje zadev, ki jih redno komentira. Ima funkcijo, ki je zlahka zamenljiva. In ga mirno in brez škode (razen zavoljo vaših lažnih občutij, da s predsednikom nadzirate tudi to, kako morajo drugi misliti in s tem realnost - kar pa se na dolgi rok pokaže za neresnično v obliki socialističnega nizkega življenjskega standarda, bankrota pokojninskega in zdravstvenega sistema in drugih zmag realnosti nad ideologijo) lahko damo na seznam stroškov, ki jih je treba znižati.

  • dingdong je rekel/-la:

    Spoštovani gospod X66, ne vem od kod vam ideja, da se g. Turk obnaša kot diktator. Je pa že nekajkrat zamudil priložnost, da bi bil tiho (Huda jama, Šrot in nacioalni interes). Nikomur ne odrekam pravico do kritike, samo partijski sekretarji tipa Štih mi gredo na živce. Gospod pač pozabljajo, da je njihov ljubljeni predsednik Bush prišel na oblast z volilno prevaro, česar pa za Turka ne moremo trditi.

    • x66 je rekel/-la:

      Nisem rekel, da se Turk obnasa kot diktator. Rekel sem, da iz Vasega pisanja, dingdong, izhaja, da si zelite diktature.

    • agrippa je rekel/-la:

      Če misliš, da je edina prevara štetje glasov, si precej za časom. Jaz osebno trdim, da je Turk zmagal na volitvah s prevaro, kar se je zelo kmalu po nastopu predsedovanja pokazalo.

    • nemesis je rekel/-la:

      Zakaj pa ni v predvolilni kampanji izrazil svoja stališča o povojnih pobojih,o lažnivih politikih in o Šrotovem nacionalnem pomenu,mogoče bi bil pa izid volitev potem drugačen.Ne vemo tudi kakšen bi bil,če bi bila Golobičeva napaka razkrita pred parlamentarnimi volitvami,zdaj pač je,kar je.

  • klin je rekel/-la:

    tebe je treba znižati, zgornje blebetalo.

  • Tomaž Štih je rekel/-la:

    Kako ne razumete, x66? Turk je gospod, druga opcija pa so bodisi kradljivci volitev ali pa partijski sekretarji, ki gredo na živce. Kot je rekla Angela Vode, vsaka kokoš ima lahko več svobodnega mišljenja od tega; ampak nobena ne umre od starosti.

  • klin je rekel/-la:

    mislil sem na blebetavega T.Štiha, seveda.

  • Tomaž Štih je rekel/-la:

    Morda bi si lahko omislili slogan tele debate. Naprimer “Od komisarjev in blebetal do ljudi, ki se predstavljajo za nosilce visoke politične kulture.”

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Ali pa: od gobezdala preko McDonaldsa do zamašenega ožilja in kardioinfarkta?

  • turk je bloger je rekel/-la:

    Ah dajte no ne pretiravajte gospod kolumnist, tale naš predsednik piše blog in ima Facebook kot kakšen najstnik in se želi na ta način delati ljudskega…potem pa se čudi če se do njega ljudje obnašajo ljudsko.
    Tudi g. predsednik ne pozna protokolarnih pravil, menim da se ne spodobi da se predsednik države ukvarja s Facebookom, halo !?

  • dingdong je rekel/-la:

    Spoštovani gospod Štih !
    Vaši neposrečeni poskusi dohuvičenja žal ne zakrijejo dejstva, da je George Bush leta 2000 prišel na oblast z volilno prevaro. Kdo je že dobil več glasov, komu je bila že namenjena bratovska pomoč, kakšni so že bili problemi z volilnimi avtomati, zakaj že niso ponovno preštevali glasov ? V Sloveniji imamo vsaj predsednika, ki je, če je to vam všeč ali ne prišel na oblast na poštenih volitvah.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Spoštovati je potrebno statut predsednika države, ne nujno osebe, ki to funkcijo opravlja. Potemtakem je tudi Bush spoštovanja vreden. Bljah. Danilo zame ni več. Predsednika “samo nekaterih” Slovencev, ki se gre hohštaplerstvo, pač ne morem lepo gledat, četudi sem ga volil.

    Predsednik države očitno res nima kaj pametnejšega za počet, če je šel gledat Zokijevo gradbišče, ki bi moralo biti zaprto že leta 2008. In “gospodje” iz tega naredijo šov s tem, ko povabijo novinarje in ljudem kao sporočajo, “glejte koliko Zoki dela v Ljubljani”. Čeprav je že danes enoletno odstopanje od napovedanih rokov. Me prav zanima, če so to omenli v svojih govorih.:D

    Vprašanje je bilo povsem na mestu in ala vera novinarki, da je upala direkt vprašat. Če nima kaj pametnejšega za počet, naj gre na Rdeči križ delit pomoč! Da vsaj malo izniči negativno publisciteto, ki si jo je zaslužil s svojimi 90k€ vrednimi leti.

  • kojot je rekel/-la:

    Je oba za pohvalit.
    Novinarka je pametno vprašala, predsednik pa samozavestno odgovoril.
    Kje je problem ?
    Predsedniku ni vzelo sape. Je pa ostal brez sape vsaj en častilec svobode novinarstva in to samo zato, ker je končno nekdo svobodo vzel zares.

  • Matilda je rekel/-la:

    Komentar na take komentarje je brez veze. G. M. Vizjak prav ste napisal, a kaj, ko se sedaj že res bojim, da je to glas vpijočega v puščavi. Kako se dejstva potvarja, presliši bistveno, grozljivo !

    • Aljo je rekel/-la:

      Ja in kaj je bistveno? Mogoče to, da se nekatere lahko načrtno deskreditira, drugim se pa ne sme postavljati provokativnih vprašanj? Pravi novinar bi v zadrego spravljal pripadnike obeh elit in to zmeraj ko bi imel možnost? Jao, jao, joj, joj kaj si ta upa - čisto po slovensko - bedaki oprani…

  • Nikolovski je rekel/-la:

    hehe no, če smo čist iskreni - pop tv in a kanal nimata niti enega dobrega novinarja. To je vse Lady in Nova kvaliteta. :D
    A to ste “kao” šele zdej dojel?
    Na teh kanalih se filme gleda ne pa novic :D

    tisti pa, ki mislite da je vprašanje postavljeno na mestu… pa razmislte še mal(več). :D

    • luka je rekel/-la:

      Kje pa ti dobiš domače novice?
      + Kje dobiš svetovne novice?

    • Nikolovski je rekel/-la:

      iz mnogih medijev, sam ne dajem vsem isto kredibilnost… Se pa strinjam s tabo, da ima Svet več časa namenjenega Sloveniji od nacinalke, sam… A kanal je rumeni tisk. Pop tudi. Oni bi iz moje driske npr. nardil zgodbo, da so me Hrvati zastrupl z Kraš čokolado…
      Tko nekak pa razmišljam o novicah:
      I have this to say, never believe wholly what anyone has to say about anything, listen to their story and then check the facts for yourself, and don’t always rely on the mass-media to give you the entire truth.

    • Aljo je rekel/-la:

      Iz tvoje driske Nikolovski, bi lahko naredili kvečjemu nasad ganđe…tvoje navijanje za ZAHEC je pa res patetično in vsega pljuvanja vredno, jebeni prodani družbeni kritik…

    • Nikolovski je rekel/-la:

      hehe Aljo… če si boš kdaj zaželel kos “shita” - se ti z veseljem poserjem v usta. :D

  • obama je rekel/-la:

    Tomaž Štih *****

    PS: nekdanjemu predsedniku Vlade taiste države smo izkazovali spoštovanje tako, da smo v času,ko je vodil Svet EU,pisali pisma podpore predsednikom vlad širom Evrope in snemali reklamne spote na Finskem.

    PS2: Matjaž Vizjak,”sire” Danilo se je “zajebal” sam,in to že na začetku mandata…začenši s tem,ko je narodu rekel,da ni vedel,da se vozi v letalu z zlatimi špinjami in francuskim krevetom

  • konec je rekel/-la:

    “Novinarka se ni pokazala samo kot nevzgojeno dekletce”………………ha, ha, ha,

    udbomafija je nedotakljiva…….”pravi” novinarji pa so ji lahko samo le podložni……

  • konec je rekel/-la:

    žal mi je za novinarko….ker ni pokorna jo bodo uničili in pozabili…..rdeče svinje hinavske….

  • konec je rekel/-la:

    vprašanje je samo kdaj si bodo upali ponovno “fizično odstranjevati” drugorazredne…….zaenkrat EU ne bi dopuščala…….

    • Blubr je rekel/-la:

      Kaj pa govoriš? Saj to je Janševa administracija začela delat pred par leti?! A si že pozabil? Rdečih komunistov pa že dolgo ni več… ti se prikazujejo duševno bolnim…

  • Nikolovski je rekel/-la:

    jah konec “demokracije” bo, ko bomo prevzel ta “Janšistični” pogled na demokracijo : “Če ni tako kot jaz hočem, to ni demokracija.”

  • konec je rekel/-la:

    niko,
    kaj dela sterilni, nestrpni, jezni balkancev v LJ…se trudi, da zgleda napredni evropejec…..ha, ha, ha, ha

  • konec je rekel/-la:

    niko,
    kaj dela sterilni, nestrpni, jezni balkancec v LJ…se trudi, da zgleda napredni evropejec…..ha, ha, ha, ha

  • konec je rekel/-la:

    a, ja pozabi sem najvažnejše…išče državno pomoč..za ideološko zvestobo…..ne skrbi….uspelo ti bo…….ha, ha, ha…..prodati se, je najlažje…..treba je to skriti za veliko besedičenja….mister bla,bla, bla…..

  • nejc je rekel/-la:

    A nimaš nč pametnejšga za delat?

  • asd je rekel/-la:

    bravo novinarka, ta turk gre tudi meni zelo na živce. komu je koristilo to, da je šel turčina na izlet na gradbišče?

    ves čas dela … ja bedarije.

  • Bo je rekel/-la:

    Kaj takega in tako se po moje predsednika ne vpraša. Lahko se ga seve, ni kaznivo, ni pa primerno, kar z vsakim se kar vse meniti.

    Ali smo pa v filmu. IT’S OK, I AM A NEWSMAN!!

  • bronjo je rekel/-la:

    Naš Kakec je vedno tukaj, mu je pa uspela kar lepa abstinenčna doba. Pomagajo rumeno-modre pilule, ki ti jih je pred kratkim firer podaril na jungen kampu?

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Hihihi, Bronjo, ne vem, če si upošteval vse razsežnosti abstinence, ki jo trpi naš Kakec! :)))))

    • konec je rekel/-la:

      hitler=stalin
      mussolini=tito
      tako, da nisem in ne jemam nobenih pilul, niti rdečih….ampak glede na tvoje veliko poznavanje pilul, si itak že pravi odvisnik…….zagovorniki stalina ste isti drek kot zagovorniki hitlerja….

    • konec je rekel/-la:

      pa še to nameravam poimenovati enega starega bolnega prašiča kar v turka, kaj bi sakić prišel z janšo v farmo? ha, ha, ha,
      prašič turk in pes janša?
      bi šlo?

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Bronjo, vidiš, očitno sva ubožčka zadela v živo! Pomanjkanje seksualnih dogodivščin utegne človeku udariti na možgane. Potem je pa vedno bolj frustriran in besen. In, kar je še najbolj zabavno, vse bolj nemočen. Kot da bi ne bilo dovolj, da konstantno omenja svojo analno fiksacijo … zdaj sanjari že o prašičih!

  • silvom je rekel/-la:

    Če bi tale punca to vprašala kakšnega prvorazrednega predsednika bi se kar strinjal z Vizjakom, tako pa…

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Lepo število komentarjev kaže na to, da se takšnim “novinarjem” ni čuditi. Če ti, mislim komentatorje in “novinarje”, polpismeni zaplankanci ne razumejo, po 18 letih samostojnosti, da smo samostojna država z vsemi državnimi simboli in organi oblasti, potem jim ni pomoči. In ker se predsednik države, izvoljen na neposrednih demokratičnih volitvah z več glasovi volilcev, kot jih je SDS dobila na volitvah 2004 in 2008 skupaj, ne obnaša kot nek vaški pijanček, naprimer nekje iz okolice Grosuplja ampak tako, da je v ponos državi in njenim NORMALNIM državljanom, že je deležen žaljivk. In kdo je temu kriv; kot ugotavlja avtor, naši politiki-če ne gre na “faksu”, bom pa poslanec SDS-, predvsem pa Janez Janša, kateri smatra Slovenijo za osebno last in se temu primerno obnaša do izvoljenih tistih funkcionarjev, ki ne gnezdijo v njegovem gnezdu,SDS imenovanem. In še pogled na izobrazbeno strukturo Slovencev, pa dobiš gostilniški komentar na forumu.
    Ja, tja do leta 2004 sem bil ponosen, da sem Slovenec. Slovenec ostajam, samo kaj malo vzrokov mi dajejo naši določeni politiki, da ostajam na to ponosen.

    • asd je rekel/-la:

      zgleda da bi bili levičarji najbolj veseli, če bi se turku dodelilo status tita. kdor mu ne klečeplazi bi ga spravili v zapor.

    • asd je rekel/-la:

      “Ali si s takim odnosom do države…”

      od kdaj pa je predsednik enako država?

      če se nekomu zdi določen predsednik debil ima vso pravico, da mu to pove v obraz. saj imamo demokracijo in svodobo govora, ne pa komunizma, ko si se bal, da ne boš povedal kaj grdega o titu. levičarji bi spet radi pridigali kaj je prav in kaj ne. spet se imajo za preveč pametne.

    • Zvitorepec je rekel/-la:

      Se strinjam in zato rečem: naš predsednik je debil !!!

    • mlade kuzlce je rekel/-la:

      Zelo dobro si napisal in se strinjam s tabo… …bebčki te bodo seveda kritizirali… ker si jih zadel v živo…

    • mlade kuzlce je rekel/-la:

      dodajam: strinjam se s tabo nesesekirat…

  • ˙ je rekel/-la:

    Roko na srce, ogled izgradnje nogometnega stadiona pomojem res ne spada v delovne naloge predsednika države, kot seveda tudi ne obiskovanje raznoraznih pasje-vrtičkarskih procesij in komentiranje poslovnih odločitev komercialnih bank … A Slovenija je v svoji majhnosti zelo posebna država, kjer živimo zelo posebni ljudje, eni so tudi politiki, drugi pa novinarji. Predsedniku obisk ne more biti v čast; novinarki vprašanje tudi ne, a čestitke za pogum si nedvomno zasluži!

  • Maša Tomažič je rekel/-la:

    Z vprašanjem ni čisto nič narobe (je le neartikulirano): sama še nisem videla pametnega predsednika, ki bi hodil po gradbiščih…in občudoval neke sumljive gradbene projekte…

    • angie je rekel/-la:

      Ej, Maša, vsi predsedniki doslej, naši in tuji, hodijo po velikih gradbiščih. Od nekdaj. Tudi Sarkozy in Brown..
      In zakaj naj bi bil tale stadion sumljiv projekt? Saj je o njem vse znano, nenehno je na očeh javnosti, vsakih nekaj mesecev je tam tiskovka…

    • Aljo je rekel/-la:

      A res, vse je znano. Marš u piar štab Jankovića. Janković je kriminalec, to ve vsa Slovenija, samo škoda, ker je sodstvo v naši državi učinkovito samo pri kurjih tatovih.

    • konec je rekel/-la:

      angia, malo enostavnih podatkov…Francija je predsedniška država, Brown ni predsednik…….ampak ne bo pomagalo..rdečuh je za rdečuhe svet ne glede kaj dela…

  • Maša Tomažič je rekel/-la:

    Poleg tega je tudi vestni Sarkič pred časom žalil državo in njene institucije, ko se je ravno tako precej primitivno spravljal na uradno osebo - policaja. Takrat so se seveda Vizjak in odgovorni na Vesti samo nasmihali in se še bolj bebljavo opravičevali. Sarkič bi torej bo teži pljunka RS v obraz lahko bil po Vizjakovi interpretaciji brez problema mentor vsem takšnim in podobnim “predrznim” puncam. Dvoličnost brez primere!

    • Denis Sarkić je rekel/-la:

      Bejbi, dokler kradeš fotke in jih objavljaš na svojem blogu brez dovoljenja avtorjev, se ne repenči preveč, ker nimaš te moralne pravice!

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Tudi legalne pravice ne … khm khm ….

    • hej je rekel/-la:

      He, prvič vidim tale blog “politični kiss” od maše, pa me zanima, če je morda to desni odgovor na vest.si?

      Denis, a si prepričan, da na imate na Vesti vse fotke objavljene z dovoljenjem avtorjev?

    • Maša Tomažič je rekel/-la:

      Sarko, Sarko, ne na pamet… fotke VSEH slovenskih avtorjev so LEGALNO in z DOVOLJENJEM le-teh na našem portalu. Če pa kakšna zaide s svetovnega spleta na naš portal, pa tudi pri tem nismo edini, mar ne? Evidentno je, da ti težke in neosnovane besese rade letijo z jezika, ob tem, da si prozorni mojster spreminjanja teme. Zato še enkrat: Se ti je zdelo tvoje “novinarsko” zbadanje uradne osebe kaj manj pritlehno od nekega resda jebivetrskega vprašanja predsedniku Türku?

    • Denis Sarkić je rekel/-la:

      Dokazi, da lažeš:

      - fotka ukradena iz Financ in brez dovoljenja slovenskega avtorja http://www.politikis.si/?p=843
      - fotka ukradena iz videa na Vesti in brez dovoljenja avtorja http://www.politikis.si/?p=1220
      - fotka ukradena iz predvolilnega letaka SD in brez dovoljenja avtorja http://www.politikis.si/?p=1439

      Pa še bi se našlo…

      Za konec pa še tole, kje si videla, da bi jaz kritiziral vprašanje novinarke Kanala A???

      Spet ena laž!!!

    • Maša Tomažič je rekel/-la:

      Vau. Sarkič pa ti si Šerlok. Glede drugih fotk ne skrbi preveč, tvoja fotka pa je bila čisto korektno citirana. Kolikor pa vem, pa zakonsko besedilo pravi, da pri obveščanju o aktualnih dnevnih dogodkih zaradi pridobitve informacije javnega značaja zadošča navedba avtorja oz. vira. Temu se ne reče kraja, ampak pravica do obveščenosti. Poleg tega si kot neprofitabilni portal s tvojo fotko nimamo kaj drugega začeti kot obveščati javnost, ne? Logično, ne?
      Drugače pa ne špilaj svetohlinca: ne izvijaj se na vse pretege in obračaj stvari. Ti si bil zgolj primerjava, kako si prav tako - po Vizjakovo - “skrunil” svetost institucij RS. Vem, da je tvoja zgodba že pase, ampak ne mi na Vesti špilat neke moralne avoritete, če ste bili oz. si bil v podobnem primeru najmanj isto neotesan.

    • Denis Sarkić je rekel/-la:

      Po tvoji logiki nekaj ukradeš brez dovoljenja, potem pa to citiraš in si rešila problem. Na Vesti ti nihče dovolil objavljati naših video-foto materialov brez soglasja!!!

      Vse kar si zapisala v svojem zadnjem komentarju enostavno spodbija vaša doktrina na vaši spletni strani!

      Še posebej tale del:

      “Ne da bi se grebli, ampak neki red mora biti: teksti in fotke so avtorsko delo, razen, če je pri kakšni fotografiji navedeno drugače. Brez našega pisnega soglasja za uporabo materiala na tej spletni strani zatorej posegate v avtorske pravice. Zakon je jasen, kršitve pa kazensko in odškodninsko preganljive.

      Politikis izdajajo fizične osebe (dokler ne bomo začeli obračati milijonov):

      Jože Činč

      Filip Breskvar

      Dajana Babič

      Dejan Kaloh

      Maša Tomažič”

      Zato ne pametuj o pravici do obveščenosti! Kraja avtorskega materiala brez soglasja je kraja in nič drugega!

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Hej Sarkić!!!:-))).

      Kako kaže kaj s tvojim osebnim opravičilom policistu Elvisu za tisto nesramno provociranje?

    • Denis Sarkić je rekel/-la:

      Si bil ti na motorju, da sprašuješ po osebnem opravičilu??? Če nisi, potem se brigaj zase…

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Oh Sarkić;-))).

      Zaradi vajine provokacije se je moral v imenu Vesti opravičiti tudi njen urednik. Pa tudi tisto dekle, ki je bilo tvoja “sostorilka” se je. Ti pa ne. Pa bi bilo edino pošteno in pravično, da bi se. Ker si bil pri celi stvari vsaj toliko kriv, kot ona. In ker je bilo vajino ravnanje res pod vsakim nivojem.

      Policaji morajo vsak dan ukrepati zoper socialno psihopatologijo, z golimi rokami grabit za ročne granate, pobirat pijance in hodit na okrvavljena prizorišča zločinov ter nesreč.

      Vidva pa sta šla korektnega človeka “jebat” v glavo.

    • Denis Sarkić je rekel/-la:

      A ti ne razumeš, kaj sem napisal v prejšnjem komentarju??? Če misliš, da se bom OSEBNO opravičil tebi, potem si res butec! Moje osebno opravičilo policistu bo OSEBNO opravičilo njemu, ne pa javnosti! Javnost je na Vesti že dobila opravičilo.

      Preberi si še enkrat komentarje pod tisto objavo, a ti misliš, da se bom opravičeval javno takšnim butalcem, ki so pisali tiste nebuloze in osebno žalili Ajdo in mene??? Njim pa tega res nisem dolžan, kaj šele, da bi jim dal zadoščenje za zlivanje gnojnice. Policist bo zagotovo dobil moje opravičilo, a to ne bo javno!

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Zajebaval pa si ga lahko javno, kajne??:-).

      Pa ne sprenevedaj se - ves čas te sprašujem, kdaj se boš opravičil njemu, ne meni.

      Meni se ni treba opravičit.
      Ker se ob tebi zabavam, sem ti pravzaprav hvaležen:-).

    • Denis Sarkić je rekel/-la:

      Ko bom JAZ to hotel, da se lahko ti še malce zabavaš…

    • Marko Vidovič je rekel/-la:

      Sarkić, predlagam ti, da nehaš odgovarjati na poste, ker z vsakim odgovorom zgubljaš na kredibilnosti. Zakaj samo ne priznaš, da si bil do policista kreten in mir. Praviš, da se mu BOŠ opravičil…kaj pa čakaš? Božič? Naslednje leto? Al Jonasa, da ti reši rit? Res je, da je več kot 90% komentarjev na tisti neumni incident groznih, nepotrebnih, slaboumnih, ravno zato pa bi jim lahko vsem zaprl gobce s tem, da ne komentiraš, kot da si v vrtcu in se repenčiš, ampak se opravičiš. Ni treba javno, ni treba, da sploh kdo ve, razen policista. (je pa res, da če si v trenutku, ko si bil prepričan, da bo tisti posnetek nor štos in da bomo vsi popadali na tla, ker sta policista tako originalno in pametno osramotila, to objavil javno, bi lahko bilo tudi opravičilo javno, ampak to je vseeno na tebi). Samo ne govori, da se mu BOŠ, ampak to naredi. Ali pa utihni za zmeraj, skrij glavo v pesek in še naprej snemaj neposrečene skeče, kot je bil tisti z izletom v Laško, ali kako že.
      Res te je vedno težje brat, vsakič, ko preberem kakšen tvoj užaljen odgovor, se primem za glavo. Seveda ti je to vseeno, saj me ne poznaš, pa vendarle…javni portal, javni komentarji.
      Vsakič znova me čudi, kako se nekateri vestni novinarji užalite, če vas kdo skritizira. Čudno, človek pomisli, da ste v bistvu precej zakompleksani, da se morate braniti z napadom. Ne vsi, nekateri pa to znajo prav dobro.
      Bodi dovolj.

    • Mimi je rekel/-la:

      Marko Vidovič - res je, se skoraj z vsem strinjam, dober komentar!

    • Denis Sarkić je rekel/-la:

      Ja Marko, pri tistem snemanju sem izpadel bebec in se zaradi tega opravičujem tebi in vsem tistim, ki imate jajca in ste z imenom in priimkom kritično komentirali moj spodrsljaj. Opravičilo policistu tudi sledi, v živo, le najti ga moram, morda celo spet kar na cesti…

      Vidiš, da nisem zakompleksan, ljudem z jajci vedno odgovorim na normalen način!

    • Marko Vidovič je rekel/-la:

      No, lepo slišati. Pa naj tisto opravičilo,ko ga le najdeš, ne bo posmehljivo in takšno, da bo policistu še bolj neugodno. Ker te bodo komentarji spet napadli. Lepo, kulturno, glavo gor, “priznam, bebec sem bil”, roka in to je to. Sedaj pa naj se ta pogreta juha že neha pospravljati v taperver in ponovno kuhati, ampak naj se jo zabriše stran.
      Pa lep pozdrav!

    • Dejan Kaloh je rekel/-la:

      G. Sarkić, Vaša slika, ki je bila brez Vašega dovoljenja na našem portalu, je bila odstranjena. Bi pa rekel, da je šlo prej za napako kot pa za krajo. Vsaj v materialnem smislu, če ne že v intelektualnem. V vsakem primeru se Vam kot prvi med uredniki na Politikisu opravičujem za nevšečnosti z omenjeno fotko.

      Lep pozdrav,

      Dejan Kaloh

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Dejan, priden! Jaz bi ti za nagrado dal bonbonček, mogoče pa celo dva. Če priznaš, da je šlo tudi za “intelektualno napako”, hja, potem pa celo tri.

    • Denis Sarkić je rekel/-la:

      Spoštovani g. Dejan Kaloh,

      lepo je videti, da ste priznali napako, a kaj ko tale moja fotografija iz videoposnetka res ni taka velika reč (gre seveda za princip kraje avtorskega dela!), kot npr. tista z Mirkom Tušem od mojega kolega Aleša Bena s Financ, ki je eden izmed redkih fotografov v Sloveniji sploh kadarkoli fotografiral omenjenega bogatega gospoda, pa ste njegovo fotko podpisali le kot foto: Finance. Takšne zadeve bi vas morale bolj skrbeti, saj bi kolega Beno zlahka iztožil kupček denarja.

      Tudi tretja izmed zgoraj omenjenih je čista kraja avtorskega dela, še več, tam sploh niste navedli ne avtorja ne uradnega vira, zgolj da je to predvolilni plakat SD. Takšne stvari so pač nedopustne in kolegici Maši pojasnite, da je včasih bolje pogledati pred svojim pragom, preden kritizira nesnago pred tujim…

      Do srečanja, lep pozdrav!

    • Denis Sarkić je rekel/-la:

      Pa še eno sem na hitro najdel, tukaj nisem čisto prepričan, ali gre za krajo, zagotovo pa ste narobe podpisali avtorja fotografije, včasih se je potrebno malce potruditi…

      http://www.politikis.si/?p=1913

    • Denis Sarkić je rekel/-la:

      Še ena sumljiva http://www.politikis.si/?p=1829 , ker RTV Študent ne obstaja, obstaja RTV SLO ali pa Radio Študent, ki ima sicer uporabniško ime na Vimeo RTV Študent, kar pomeni, da ste ukradli fotko iz videa, tako kot tisto mojo, ki ste jo zdaj umaknili. Če bi šlo po istem principu, potem bi morali umakniti tudi tole s Štefančičem…

      Da ne govorim o tej tuji fotki na vaši spletni strani http://www.politikis.si/?p=1900 , kjer bi lahko vsaj napisali tisto, kar piše na njihovi spletni strani, vir fotografije…

      Link do strani:

      http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1203362/Bounty-licious-Jennifer-Aniston-shows-curves-set-new-film.html

      Credit: Jackson Lee/Splash News Online

      Published: Friday Jul 31, 2009 | 05:35 PM EDT

      ali pa vsaj vir in link do tam, kjer so fotke uradno podpisane http://justjared.buzznet.com/tags/jennifer-aniston/ :

      “Jennifer Aniston runs out of a taxi while shooting new scenes for her new film, The Bounty, in Brooklyn, NY on Friday afternoon (July 17).
      Image Credit: justjared”

      Verjamem, da sem vam dal veliko dela…

    • Dejan Kaloh je rekel/-la:

      G. Sarkić, veseli me/nas, da ste tako zavzeto preučili našo stran in se ob tem morda celo nasmejali. Vašo fotko iz videa sem umaknil predvsem zato, ker verjamem, da Vas je, vsaj po Vašem odzivu, to precej prizadelo - iz takšnih ali drugačnih razlogov, ne pa toliko iz domnevnega kršenja avtorskih pravic.
      Ljudje, ki tudi nekaj vedo o medijih (in avtorskih pravicah) so me sicer poučili, da “embedanje” celote ali pa delov iz YouTuba ni v ničemer sporno, zlasti, če ste Vi ta video sami plasirali na omenjeni portal in izbrali opcijo - dostopno vsem. Od tam smo tudi vzeli fašo fotko, kakor potem v zapisu tudi linkali Vaš video, ki pa ste ga kasneje očitno sami umaknili iz YouTuba. Torej; fotka je bila vzeta iz YouTuba in ne iz Vesti.si. (smo jo pa dejansko napačno citirali). Vem, da je tako pravno elasticiranje nesmiselno za obe strani, zlasti v luči, kot sami ugotavljate, minornosti zadeve.

      P.S. Veseli me, da je Jennifer Aniston všeč obema.

  • zirosi je rekel/-la:

    Politiki so javna last, zato je nujno, da jih sprašujemo, kaj počnejo na naše stroške in zakaj jih plačujemo.

    Obiskovanje gradbišč najbrž ni ravno v popisu delovnih nalog predsednika države, zato je bilo to vprašanje skupaj z vso “nesramnostjo” povsem na mestu - zastavljanje neprijetnih vprašanj je sveta dolžnost vseh novinarjev.

    In če se že komu očita žaljenje nekakšne svete funkcije, potem bi to žaljenje morali očitati ljudem, ki se ne obnašajo v skladu s funkcijo, v kateri nastopajo, ne pa tistim, ki se o tem sprašujejo.

  • nejc je rekel/-la:

    nisem vedel da tolk kretenov bere vest.si…

  • luka je rekel/-la:

    hehehe….dobr smo se razpisali, zarad ene tretjerazredne teme….

  • NoMercy je rekel/-la:

    Odkar nas je eminenca, takrat še v malo nižji fumnkciji, pa vendar kot moralna avtoriteta v SVN blagoslovil z nemškimi ovčarji pač lahko bevskamo :(
    ali se morda motim ??
    O medijcih pa itak: odkar je net tako dostopen so čisti višek v statistiki poklicev - pa uredniki tudi :P

  • Tomm je rekel/-la:

    Po komentarjih sodeč ni bistveno kaj je prav in kaj ne - ampak samo izgovor za pljuvanje drug v drugega.
    To je brez dvoma demokracija - ampak nivo kulture pa zelo nizek.

    Še branjevke so boljše.

  • Edi je rekel/-la:

    Tak način poročanja in tovrstne novice so prišle z uvedbo Žurnala in pa Sveta na Kanalu A… poden od podna, vsi ostali mediji pa sedaj samo še sledijo… bo treba kar odklopit kabelsko pa se bolj na internet preusmerit, je tukaj več izbire.

  • luka je rekel/-la:

    Pa enim res ni jasno; kakršen je nivo politike in gospodarstva, takšen je tudi nivo novinarstva…

    V politiki imamo v parlamentu 70% polpismenih kmetuzelnov, ki so šli v politiko, da bi zaslužili! V vladi ni dosti slabše, le da se služi na višjem nivoju…Na sekretariatih so nastavljeni politični lizunčki, ki so tako hudičevo sposobni, da se v gospodarstvu tepejo za njih:)….

    Gospodarstvo nam po eni strani furajo nelegitimni politično-lizunski privatizatorji. Na drugi strani pa zopet kvazi japijevski politični menedžerčki….

    Sprijaznite se…smo zahojena banana republika….

    Naj me kdo demantira, če lahko….

    PS
    Da ne bo pomote, pod vsako vlado je blo tako!

    • luka je rekel/-la:

      Da ne pozabim na vsakokratnega predsednika republike, ki se ima za neko višjo nadzemeljsko avtoriteto…in fura neko kvazi prosvetljeno aristokracijo ali komunajzarijo po meri prijateljev….

      Prvi je še vedno inženir in moderator vseh pomembnih gospodarsko privatizacijskih premikov…
      Drugi; je bil mali buda…
      Tretji; pa misli, da je sama kraljica elizabeta…

    • Aljo je rekel/-la:

      He he, ovce pač ne dojemajo, da v Sloveniji obstaja samo dvojna morala, vsi sanjajo o nekem nivoju, dejansko pa živimo v lopovski državi, kjer je celotna elita totalno skorumpirana in si ji jebe za navadnega človeka, samo sranje nam servirajo v lepo zapakirani embalaži.

    • NoMercy je rekel/-la:

      @ Aljo:
      a to ti iz foušije ali iz lastne nesposobnosti
      Za biti pri koritu je pač treba kaj narediti :P

    • Aljo je rekel/-la:

      V tvojem žargonu - zaradi nekompatibilnosti, ker vem da kraja ne prinaša nič dobrega na dolgi rok, samo bedo in nekreativno okolje…

    • NoMercy je rekel/-la:

      aha … razumem … in v Afriki so otroci lačni …

    • Aljo je rekel/-la:

      Brezmilostni tudi v Evropi so otroci lačni in tam kjer so otroci lačni so starši še bolj lačni, bistvo je, da tam kjer je stopnja korupcije - dejanske nizka, tam večina ljudi živi boljše…

    • nemesis je rekel/-la:

      Zato se pa popolnoma strinjam,da potrebujemo novo republiko s predčasnimi volitvami vred,samo tako se bo dalo vlade prisiliti v korektnejše delovanje,pa če vojni zločini ne zastarajo ne bi smel niti gospodarski kriminal v zvezi z t.i.lastninjenjem podjetij od osamosvojitve naprej.

  • kramp je rekel/-la:

    Gospod predsednik velecenjeni velediplomat profesor mednarodnega prava inšekaj…. Turk ima očitno probleme z ugledom, spoštovanjem….. seve, da se predsednika ne sprašuje takšne stvari…. seve, da “poptevejeve nadiračice” niso biser novinarstva… seve, da je precednik izvoljen in ga moramo spoštovati….. ampak g. Turka lahko vpraša kdorkoli karkoli…. se še spomnite kako je pred volitvami kuhal z misicami v nekih četrtorazrednih oddajah, mislim da je tam zgubil ves ugled
    in tudi zdaj ne izgrajuje svojega ugleda z dejanji, zna pa pripomniti npr.: če ga gdo nagovoli g. Turk ga popravi v g. precednik, mislim da se je to zgodilo prav Denisu Sarkiću.

    poptevejeve nadiračice - tako je nevem kdo in nevem kje poimenoval novinarke ki se derejo na vsakega sogovornika in s tem dajejo občutek dramatičnosti, to veščino naj bi se naučile na poptv

    • Mimi je rekel/-la:

      heh, prebrala sem -al pa vsaj preletela- večino komenta(to)rjev, pa je moj pogled še najbolj podoben tvojemu, Kramp.
      (to je iz branega oz. odzivov; samega prispevka pa nisem videla, ker Sveta na kanalu A nisem še nikoli gledala več kot 2 minuti [najverjetneje pa celo manj, ker mam nizek prag potrpežljivosti pri *teh stvareh* ;)], prav tako pa tudi pri 24urah nisem kuhana in pečena… tako da nisem videla pa načelno ne bi rabla komentirat… ampak sem si vseeno ustvarila mičkeno mnenjce).
      Pač eno vprašanje in en odgovor: kajla za ‘drugorazredne teme’ (in za ne vedno prvorazredno obnašanje in pristop) in logika vzroka in posledice.
      Neotesanost pa pretirana robatost (preveč na ‘ti’, pa četudi človek ni nikakršen predsednik) pa tudi meni ni všeč.
      Ampak hej! Sej majo (politiki) trdo kožo!
      ((novinarji pa prav tako ;o)))

    • Denis Sarkić je rekel/-la:

      Ne kramp, meni se to še ni zgodilo, si pa to videl v intervjuju za POP TV, ki ga je takrat naredil novinar Verbič …

  • Bunekr je rekel/-la:

    Večina tistih ki mislite če je bil nekdo izvoljen na volitvah da se ga s tem mora avtomatsko spoštovati v razmislek:

    Ali je BUSH bil vreden spoštovanja, pa Miloševič? Tudjman?, ali ste na vesti spoštovali, ko je bil izvoljen za premiera JANŠO?

    Ne ga srat !!!

  • gregor rozman je rekel/-la:

    mah, to je ena pičkica uletela, ki je nadomeščala, pa še z napotnico so jo plačali. ali bo odgovorni najebal, bomo pa videli.

    • NoMercy je rekel/-la:

      a to je imela bejba “kasno paljenje” pa je namesto, da bi na servisu vprašala: ” … a nimate nič bolj pametnega dela zame” vprašala šele predsednika :P
      No, za takšno bi se še pri The Dragu težko našlo delo :P

  • abaddon je rekel/-la:

    Drnovšek je bil iz Zagorja ob Savi (Izlake) in ne iz Laškega

  • luka je rekel/-la:

    še en primer novinarstva primernega politiki;http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=11854

    pa sej ne morš, da verjameš….

  • angie je rekel/-la:

    Bojana Travna in njegovo ergelo (in tistega nakladač Požarja) bi bilo treba z zakonom prepovedati, sicer bo šlo v naši državi novinarstvo kot poklic (profesija, v smislu znanja in obrti) dokončno v franže.

    • Bunekr je rekel/-la:

      Angie,
      vsakemu svoje, če ti muska ne paše premaknikanal,verjamem pa da bi naketrim tle res pasal da bi se brač samo dnevnik pa ves.si

    • Bunekr je rekel/-la:

      sori za napake sj se razume poanta

    • Q_ je rekel/-la:

      Prepovedati ne, obdavčiti pa.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      “Bojana Travna in njegovo ergelo (in tistega nakladač Požarja) bi bilo treba z zakonom prepovedati”

      Hja, ne morem reči, da v Sloveniji ni viden napredek.

      Nezaželjene glasove bomo samo še prepovedovali. Likvidacije s krampom v rudniškem jašku smo očitno v naši domovini prerasli.

      Kar se pa dotičnega “izgreda” in posledičnega Vizjakovega tarnanja tiče me blazno zabava ena stvar: kako Vizjak govori o “Državi”. Še dobro, da Njihovega obžaljenega veličanstva ni naslovil kot ljubljenega Voditelja:-).

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Pravijo, da je Bog pri “talanju” naravnih lepot obilno obdaril Slovenijo. Tudi s človeško neumnostjo in zlobo na tem koncu ni skoparil. Za “ven” je prevroče, pa “visim” na računalniku in prebiram komentarje, posledica prebiranja sta prva stavka.

  • konec je rekel/-la:

    same rdeče svinje……

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Naš Kakec je očitno izgubil živce! Zatekanje k vulgarnostim mu pri iskanju seksualnih radosti pač ne bo pomagalo. Ampak kaj hočemo, vzgoja pač!

    • konec je rekel/-la:

      slišim kruljenje…stare svinje,ki jo imajo za zaklati….joj kako tuli in cvili……
      ha, ha, ha,

    • konec je rekel/-la:

      slišim kruljenje…sjoj kako kruli stara svinja ..dajo morajo zaklati, ….joj kako tuli in cvili… kmet mi je povedal, da jo ne bodo…ni vredna nič, še za meso je gnila….
      zato naj kruli naprej…..

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Hecno, ravno o tem sem govoril poprej. Malce zasviram, pa Kakec zapleše kar sam od sebe. Kot medved na ketni. Neprecenljivo. :))))))))

    • konec je rekel/-la:

      svinja pa ne samo kruli tudi izredno neumna je…zasviram rdeča svinja plepi, pleši…in zapleše….pa zamenja lastno kruljenje za sviranje…zares bedasta…

    • konec je rekel/-la:

      svinja pa ne samo kruli tudi izredno neumna je…zasviram (napišem) rdeča svinja pleši, pleš (in se takoj oglasi)…in zapleše….pa zamenja lastno kruljenje za sviranje…zares bedasta…ha, ha, ha,

    • konec je rekel/-la:

      in ker sem že začel bom tudi končal……

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Dragi Denis Sarkić, se Ti ne zdi, da bi besede zgornjega sogovornika utegnile biti razlog za intervencijo? Sam se držim tistega “Sticks and stones may break my bones but words will never hurt me,” ampak grožnje forumašem z nožem in s klanjem so pa vendarle kaplja čez rob? Če seveda vest.si želi obdržati določeno raven civiliziranosti. Samo v premislek.
      Z dolžnim spoštovanjem.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Karli, nujno rabiš malo več beljakovin v svoji prehrani.

      Očitno si vegi, kot en bivši redni pisač po vseh slovenskih forumih, ki je bil vzorčni primer tega kaj nizkobeljakovinska prehrana naredi možganom. Umski proces človeka, ki se take diete drži je zmeden, impulziven, pogosta pa je tudi pobezljana domišlija.

      Tukaj lahko vsi vidimo, da ni nihče razen tebe omenil noža ali česar koli, kar bi bilo mogoče razumeti kot grožnjo s klanjem. Ravno obratno, če si se že (zakaj le??) iz nekega skrivnostnega razloga vživel v vlogo svinje, ki jo omenja cenjeni Konec, je menda jasno, da on svinji napoveduje za hlevsko žival nenavadno SREČNO usodo. Živela bo in ne bo postala krvavica, kot je to pač v navadi za njeno vrsto. To je torej ravno nasprotno od kakršne koli grožnje sploh. Vidim pa, da ti domišlija delo predobro (kar je sicer praviloma razvidno iz tvojih komentarjev), ker si od nekod pričaral še nož.

      Tebi Karli torej srčno priporočam kakšno krvavico več, čeprav bo to pomenilo žalostno usodo za kakšnega krulečega štirinožca. Sarkića pa ne vznemirjaj po nepotrebnem z noži, ker je z zaposlen.

      Razmišlja, kako se bo opravičil policistu Elvisu:-).

    • Denis Sarkić je rekel/-la:

      Carlos, dokler ne bo osebno žalil posameznikov, potem naj piše svoje nebuloze, s tem le dokazuje svoj nivo intelekta.

      Dvorni, jaz res ne razmišljam veliko o opravičilu, ti zagotovo bolj mučiš svoje možganske celice…

    • konec je rekel/-la:

      Ajde, jaz sem govoril o rdečih svinjah……..če pa se ti oglasiš, pa ni moj problem…ha, ha, ha, ha, …je pa zanimivo ko ko rdečuh govori o svinjah pa same pohvale….ha, ha, ha, …pa še civiliziran je in kulturen…ha, ha, ha, ……..
      kaj dela nestrpni, jezni balkanec v lJ….se trudi, da bi zgledal napredni evropejec…ha, ha, ha,

    • konec je rekel/-la:

      mislim, da bom kmetu povedal o Carlosu Contrerasu (zvestemu stalinovemu morilcu po naročilu in ne) in kako se kolje v resnici…………v tem primeru ljudi….

    • konec je rekel/-la:

      same rdeče svinje

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Gašper, krvavice lahko ješ kar sam, sem pa pričakoval tvojo advokaturo, pač v stilu zakristijske hinavščine, ki se jo zvesto držiš. Oba pa veva, kako korajžni so bevskači, ki se skrivajo za anonimnostjo in v zavetju materinega krila. Sam ne prakticiram vegetarijanstva, zagotavljam pa ti, da mi - ne glede na dietni režim, ki se ga držim - strahopetni otročaj, ki ga naslavljaš s “cenjenim”, v obraz in v živo tovrstnih nesramnosti ne bi upal brusiti.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      No no, Karli…

      Se mar tudi ti ne repenčiš?

      Tu poudarjaš, da ti tega ne bi upal nihče reči v obraz (česar le, saj ti je tudi Sarkić povedal, da nisi bil osebno žaljen:)), včeraj pa si fantaziral kar o nekakšnih nožih in klical uredništvo na intervencijo ob nedolžni šali.

      Imam občutek, da se hitro preplašiš, junak:-).

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Gašper, duh veje, kjer hoče, kot veš. Gotovo pa posebne korajže ne bi pripisal zagovornikom pogumnih domobrančkov, ki so maja 1945 s posranimi gatami tako hitro tekli v objem tistih, ki so jim še dober mesec pred tem grozili z bajoneti, da so prehiteli celo svoje gospodarje.

    • konec je rekel/-la:

      samo moteče kruljenje…… da bo rdeča svinja povedala kaj pametnega? Nemogoče in konec

    • konec je rekel/-la:

      ampak ne joči vse bo bolje……..ha, ha, ha, ha, …..življenje je lepo……ha, ha, ha, ..pa še strahopetna…ha, ha, ha, ….uživaj in ne skrbi vse bo še OK…ha, ha, ha,

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Kaj hočemo, očitno je od pomodrelih testisov malemu fehtarju nekaj udarilo na možgane.

    • konec je rekel/-la:

      kronk, kron, grong, gron….še vedno rdeča svinja kruli, jebemti, da je kmet zgrešil?

    • veliki blek je rekel/-la:

      Ti bi pa kar ljudi (’svinje’, ‘rdeči’ ipd…) klal kaj? Ni kaj… res si pravi kristjan… Ob tebi in tebi podobnih se pa Slovenci res nimamo kaj bati za svojo prihodnost…

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ko CARLOSU zmanjka argumentov, zahteva intervencijo.

      Za zdaj le še pri uredniku.

  • Andrej je rekel/-la:

    Njega bi treba še kaj drugega vprašati. Npr. kako se je počutil, ko je zaradi prikrivanje humanitarne afere sina Kofija Anana, ob zamenjavi ekie dobil nogo in so ga nagnali. Še posebej bi ga bilo dobro vprašati kako se je počutil, ko se je potem doma zlagal, da tam ni več videl perspektive in se je tukaj zaposlil na mesto profesorčka na PF za 10X nižjo plačo. A ne za dolgo, ker je partijska nomenklatura poskrbela za njegov napredek na mesto razsipnega in mentalno revnega predsednika. pa ne mojega, ker ga nisem volil. Celo v kampanji je prodajal zgodbico o tem kako se mora človek odločiti za drugo pot, čeprav manj plačano, ko ne vidi več perspektive v neki organizaciji. Ko pa se je obrnil od kamer, je imel na zadnji plati odtis podplata čevlja, ko so ga sunili vanju v OZN. Resnica je kruta, vedno pride na dan. Raziskovalni novinarji gremo obelodanit to zadevo in naj spakira.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Andrej…meni je vsak dan bolj žal, da sem ga volil.

      Kozlarija, ampak lujzeka ne prenašam, odkar se je spajdašil z rdečkarji in omogočil prvo drnovškovo vlado. Danes bi še lujzeka raje volil kot tega potujočega prodajalca enciklopedij s častno stražo.

      V okviru ustavnih sprememb v zvezi z drugo republiko je nujno črtati funkcijo predsednika države. Ker je povsem nekoristna. Štih ima prav.

    • luka je rekel/-la:

      le na plan z resnico….

  • nebodigatreba je rekel/-la:

    tako novinarstvo, ki ga goji zgornja neotesana novinarka, je tisto, kar si želijo v cerkvenih in jambrekovskih medijskih fakultetah.

  • Bor je rekel/-la:

    Ja, Drni je Vodušku lopato ponudil v roke. Turk bi ji lahko ponudil čelado, ampak je kršil zakon o varnosti in lahko bi mu padu “cegu” na glavo, pa mu ni. Padel je na obamino holjivudsko knjigo, tam je seveda vse kar človek hoče slišat, da mu ni treba videti. Meni je bil originalni Cosby show čisto o.k., tega v Beli hiši pa ni za gledati. Med belo in črno opico ni razlike: Do no evil ?

    http://images.tribe.net/tribe/upload/photo/b92/596/b925967c-2491-4088-92fc-c698c305978d.large-profile.jpg

  • haha je rekel/-la:

    MATJAŽ VIZJAK BRANI PREDSEDNIKA! TEMU SE REČE BITI BOLJ PAPEŠKI OD PAPEŽA…

    Vprašanje je pač vprašanje. Kratko in jedrnato.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Veliko vas je prepričanih, kakršno stanje v politiki in gospodarstvu, takšno tudi v medijih. Ni res!

    Mediji imajo lastnike, lastniki želijo dobičke, mediji objavljajo zgodbe, ki prinašajo dobičke. Če ljudje ne bi spremljali “rumenega” poročanja, mediji ne bi “rumeno” poročali. Krivda ni v gospodarstvu, politiki ali medijih. Krivda je v gledalcih in bralcih. Če bi bralci in gledalci zahtevali resno poročanje, bi resno poročanje dobili, ker bi to prinašalo dobičke. Ampak ni interesa.

    Še vedno sem prepričan, da je vprašanje bilo na mestu! Bi pa lahko bilo na drugačen način zastavljeno.

    Predsednik, velespoštovani mož, si ogleduje gradbišče štadiona + šoping centra. Na davkoplačevalske stroške. Kje si še to vidu?

  • butalec je rekel/-la:

    Mislim, da ni problem v vprašanju, saj je gospod Danilo TUrk nanj korektno odgovoril. Za mene je problem v tem, da imamo novinarje ki v situaciji v kakršni smo, ne znajo postaviti relevantnega vprašanja predstavnikom oblasti, da bi ti lahko odgovorili z relevantnim odgovorom in bi si potem mi državljani lažje ustvarili sliko kaj naš izvoljenec misli in kam nas to pelje. Še vedno sem mnenja, da kar smo izvolili imamo , kaj si pa posameznik misli pa je razvidno iz zapisov nas volilcev, ki se oglašamo s svojimi mnenji v blogih in drugih objavljenih zapisih. Sam mislim da smo v tej svoji “demokraturi” zašli vsi skupaj malce predaleč, Najbolj je bilo to vidno, ko so vaščani Grčaric na javni cesti ustavljali policijska vozila in pregledovali kaj prevažajo. Sapienti sat.

    • zirosi je rekel/-la:

      Danilo je korektno odgovoril, da je vsemogočen in nezmotljiv. Odgovoril je: “Jaz ves čas delam in ves čas delam pametne stvari.” In to medtem, ko je kot maneken oblečen hodil po gradbišču, obkrožen z gručo novinarjev - skratka vsemogočni predsednik, ki ves čas dela je tam delal pametne stvari. Bo treba očitno posebej za našega predsednika spremeniti definicijo pametnega …

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Če ne bi bil Butalec, bi ti bilo jasno, da je bilo vprašanje še kako relevantno!

      Naivni novinarki je treba čestitati, čeprav jo bo to po dobri komunistični maniri verjetno stalo službe.

    • blubr je rekel/-la:

      V bistvu imaš prav. Zelo.

    • blubr je rekel/-la:

      butalec namreč…

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Kaj naj si mislim o narcisoidnem predsedniku , ki se ja odzval vabilu enako ali pa še bolj narcisoidnega župana, da sta si zaradi kamer skupaj ogledala gradbišče nepotrebnega trgovinskega centra in nogometnega igrišča, na katerem bodo mučili žogo uvoženi žoogobrci, mučenja žoge pa spremljala tudi pretežno uvožena publika!

  • Enakost je rekel/-la:

    Brez veze, tako ta članek kot vprašanje novinarke. Kisle kumarice ali kako se že temu reče, ko ni novic. Glede na vse to žaljenje v komentarjih, se kaže osnovni bonton in srčna kultura. Žalostno. Ne morem pa verjeti, da novinarji ne znajo več lepo vprašati, bolj prefinjeno. Včasih so znali sogovorca zmesti z vprašanjem, ga postaviti na laž. Danes pa same senzacije iz ničesar. Mislim, da smo dovolj pameten narod in smo ugotovili, da so vsi med sabo povezani. Ko enkrat prideš gor s pomočjo “botrov”, delaš za njih. Še bolj žalostno pa je pisarjenje in obmetavanje z žaljivkami g. Nikolovskega, ki je bil kandidat na volitvah v parlament. Le kakšen zgled ste?! Verjetno nič boljši kot trenutno kulturno ter srčno stanje v Sloveniji. Bodite malo lepši! :)

    • Aljo je rekel/-la:

      Me zanima kako boš prefinjen, če boš lačen ali pa brez strehe nad glavo….pa če elita ni prefinjena, temveč horda grabežljivih smrdov, tudi jaz ne bom prefinjen, temveč bom sekal po njih kjerkoli bom mogel. Jebeš šentflorjansko zatiskanje oči pred problemi, ki se jih je v Sloveniji od leta 2000 nabralo zelo veliko. Po domače povedano, s polno ritjo je lahko srati ali pa, sita vrana lačni vrani ne verjame…država pa drsi v bankrot…

    • en_tipson je rekel/-la:

      Aljo, če elita ni prefinjena in zato še ti ne boš prefinjen…to pomeni, da se zgleduješ po njej. A hočeš bit enak cepec kot oni?

  • Andrej je rekel/-la:

    Nadškof Uran pravi:

    http://www.ustream.tv/recorded/2001262

  • [...] razreši za ljudi, ki nimajo političnega vpliva, zvez, veliko denarja ali oblasti,” je glavarja države vprašala, ali tisti dan ni imel pametnejšega dela. Ostalo je [...]

  • ervinator je rekel/-la:

    Avtor komentarja izkazuje za sodobne demokracije precej zastarelo pojmovanje uradnih predstavnikov džave: predsednika opiše celo kot, ojoj, poosebljeno Državo!!!!!! Takšno velespoštovanje je bilo značilno za totalitarne države in tiste, ki gojijo kult osebnosti. Na primer, danes še vedno na Hrvaškem. Ampak, očitno tudi Slovenija tega še ni v zadosti meri presegla (o čemer ne nazadnje priča nostalgija po titoizmu). V ZDA sicer gojijo kult ustave in zastave, pa jih ta vera vseeno ne bi tako hudo usekala, da bi v ameriškem predsedniku ugledali poosebljenje Države, in to čeprav imajo predsedniški sistem.

  • markopigac je rekel/-la:

    kot npr. tista z Mirkom Tušem od mojega kolega Aleša Bena s Financ, ki je eden izmed redkih fotografov v Sloveniji sploh kadarkoli fotografiral omenjenega bogatega gospoda, pa ste njegovo fotko podpisali le kot foto: Finance. Takšne zadeve bi vas morale bolj skrbeti, saj bi kolega Beno zlahka iztožil kupček denarja.

    Fotografij Mirka Tuša imam v svojem arhivu vsaj 20. Pa njegove hčerke tudi in (ex) soproge, itd. Ne vem koliko je Tuš bil doslej redko pofotografiran, ampak štajerski fotografi, ga imamo kar v posesti svojih arhivov. Vsaj na dejstvo, da se udeležuje Tuševega vzpona na Celjsko kočo in precej rad kaže v medijih pa mislim, da je dostopen vsem.

    Cena za njegovo fotografijo se v slovenskem prostoru giblje od 4 do 25 evrov. Odvisno od medija.

  • markopigac je rekel/-la:

    @ Denis, Dejan - glede embedanja video posnetkov in možnosti predvajanja na drugih domačih straneh/portalih/blogih:

    http://help.youtube.com/support/youtube/bin/answer.py?hl=en&answer=57788

    Also, please note that if you don’t want one of your videos to be embedded on other websites, you can disable that feature by following the steps below:

    1. Within your account, click the “My Uploaded Videos” link (http://youtube.com/my_videos).
    2. Click the “Edit Video Info” button to the right of the video in question.
    3. Under “Sharing Options,” click the button next to “No, external sites may NOT embed and play this video.”

    Zatorej Denis, če ne želiš, da Dejan uporablja tvoje posnetke iz Youtubea, disablaj dostop do njih.

  • rafik je rekel/-la:

    Smrkljo primitivno, prepotentno in arogantno zlasat, skloftat pa za hlev na ketno privezat in ostanke od psa metat - 1 mesec, pa da jo vidimo…

    • MEFISTO je rekel/-la:

      RAFIK, skrbi me, kaj bodo porekli tvoji bratje, zagovorniki šeriatskega prava, ker si pozabil omeniti bičanje in kamenjanje!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    CARLOS, tudi brez tebe sem vedel, da za zmago na referendumu ni potrebna večina tistih, ki imajo pravico glasovati in da za izvolitev predsednika države tudi ni potrebna večina glasov vseh volivcev.

    Oglasil sem se le zato, ker je DiNGDONG trdil, da je Tuerka izvolila večina volivcev na neposrednih volitvah, kar pa je daleč od resnice.

    Res pa je bil legalno izvoljen.

    Naj te potolažim; desnica bo še zmagovala na referendumih, pa tudi na volitvah!

  • [...] moralni veter je v nekaterih novinarskih logih povzročilo vprašanje, ki je bilo prejšnji četrtek naslovljeno na predsednika Türka, glasilo pa [...]

  • cucka je rekel/-la:

    Novinar lahko vpraša javno osebnost, kar predsednik države nedvomno je karkoli. Raje pišite in razmišljajte o tem, čemu bo spolh služil ta stadion. Naši ostareli žogobrci še starega Plečnikovega ne morejo napolniti, trgovin je že sedaj preveč. Mislim, do bo ta kompleks, le spomenik narcisoidnemu županu.

  • gasper je rekel/-la:

    menipa se predsednik ni zdel ničkaj presenečen.

  • gasper je rekel/-la:

    narcisoidnost gor al dol, jankovič je eden redkih, ki je kaj vidnega naredil za lj v dolgem času - razn pečečnika - verjetno je zato pobasal kar nekaj denarcev (govorim na pamet) - ampak kir župan jih ne bi? sej lahko živimo tud samo v blokih, brez lepega centra, stadiona, prenovljenga gradu, prenovljenih ulic, nove želeezniške.. da se, seveda, živeti tud v blatu, tud v recesiji, tudi iz rok v usta… razmišljat je treba v smeri:”ko bo nov stadion, bodo tam sveži novi žogobrci, zaradi stadiona se bo stvar razvijala, itd itd… dejmo ljudje mal razmišljanja vnaprej no. ni vse le samo sebi namen.povečini je rulja itak kontra vsemu novemu in nepreverjenemu.

    • krucefiks je rekel/-la:

      Če ne sprašujem preveč. Kaj vidnega je pa naredil Janković? Lahko potem trdimo, da je Vika tudi naredila nekaj vidnega, ko je dala postavit vzpenjačo?

  • Mimi je rekel/-la:

    Ne, Krucefiks, tega ne moremo trdit, poleg tega pa je Vika “da(ja)la postaviti vzpenjačo” (ne pa je tudi postavila, to je padlo na rame drugih).
    Drugega vidnega od Vike ni bilo. Viko se je dalo videti (oz. njen avto s šoferjem, audi a8 al kej), ko se je njena hčerka izvolila vozakat v šolo - iz centra v center (in je bil vsakič tudi zastoj - ker je to enosmerna cesta in so tako vsi vozniki dobesedno čakali, da je gospica izstopila iz avta, da se je odprl prtljažnik [! kot da ne more torbe pri sebi na zicih imet!] in potem sprostila promet (za primerjavo: Jankovića na 10x peš vidiš 1x z avtom - vedno je med ljudmi, v središču, prijazen, pravi župan).
    Medtem ko pa ‘pod Jankovićem’ pa se je zgodil OPAZEN napredek mesta Ljubljana; mesto diha, živi, turisti pridejo še rajši (čeprav je res da so od nekdaj radi prišli), preštevilne so brezplačne prireditve, delavnice itd., za odrasle in otroke… Vrtičkarje je zjebal in se mi smilijo, vendar grdo je bilo videti, ko si se peljal mimo Žal, one barake in razsulo. Ne pomnim, kdaj je bila Ljubljanica nazadnje tolk čista (v prejšnjih mandatih so vsi, ko so ble te akcije čiščenja, čistili sam okol Tromostovja [da se vidi], seveda z velikim pompom, kolk da se dela, in izvlekli par koles), zdaj pa je Ljubljanica zelena in težko bi verjeli, kakšna flora in favna je sredi Ljubljane! (več različnih vrst rib [kleni, mrene...], številne sorte rac [med drugimi liska, ki jje na teh koncih praktično ne vidiš], ptic [galebi, čaplje, labodi], nutrije….. Bogato zelenje, čisto. Koši za smeti in celo za pasje iztrebke (saj ne da jih vestno uporabljajo)…
    Skratka: številne prireditve, Ljubljana končno evropsko mesto, čistejše okolje, bolj urejen promet…
    aja, pa še na povezavo knjižnic sem pozabila!!! To je ful dosežek, za tiste, ki knjižnice tudi uporabljamo. ;)
    In gotovo je tega še ogromno!
    (sicer pa tudi jaz ne podpiram teh besnih gradenj in pogoste samopašnosti župana… vendar če seštejemo pluse in minuse, smo precej na plusu)
    ((kako smo čudni ljudje, ko končno nekdo nekaj dobro dela, pa mu mečemo vsa možna polena pod noge… kot se spomnim, je Rupel [po tem ko je že zavozil marsikaj] še vedno imel strašno podporo. Kaj pa je naredil kot župan? Nič. Še mandata do konca ni izpeljal, prej je kidnil v zda.))

  • nekdo je rekel/-la:

    Samo se mi smilite razni klerodomobranci kako vam gre Turk v nos, čeprav je najsposobnejši in trenutno najboljši slovenski politik. S piscem se popolnoma strinjam in bi se tudi, če s predsednikom ne bi delil ideologije.

  • guliver je rekel/-la:

    ta je hodila v drvarnco v šolo- ZBLOJENKA

  • južnoštajerski pero izven maribora je rekel/-la:

    He he bogi Tuerk. Mogoče bo Perčič ukrepal

  • Udo37 je rekel/-la:

    Svašta. No jaz ne bi bil politik :D nimam živcev za novinarje