23. oktober, 2009 | Blaž Zgaga

Je Janša zahteval podkupnino od Zagožna?

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Na moje izrecno vztrajanje, naj mi povedo, česa sem osumljen, so najprej citirali neke člene zakonov. Ko sem vztrajal, pa je potem slovenski preiskovalec dejal, da naj bi zahteval podkupnino od Zagožna in da mi bodo predstavili to v dokumentaciji, ki jo bodo pač v nadaljevanju tega pogovora predložili kot dokaz. V tej dokumentaciji ni bilo nič, kar bi potrjevalo ta upravičen sum. Mogoče je bilo v tej dokumentaciji nekaj stvari, ki bi upravičevale, da bi bil jaz zaslišan kot priča. Nikakor pa ne kot osumljenec. In ko sem na koncu vprašal, kje so ti dokazi, je bilo vse tiho.“ (Janez Janša, Odmevi, TV Slovenija, 22. oktober 2009)

Vendar pa ni navedeno, česa sem neposredno osumljen. Katerega dejanja, razen člena zakona. Niti na moje izrecno vprašanje to ni bilo pojasnjeno. In bilo je moje vprašanje, kdo naj bi pravzaprav bil tisti, ki je mene podkupil. Odgovora na to ni bilo.“ (Janez Janša, neposredno po zaslišanju, 15. oktober 2009)

Teden dni po zaslišanju s strani finskih kriminalistov se je nekdanjemu predsedniku vlade in prvaku SDS Janezu Janši vrnil spomin. Če je nemudoma po zaslišanju zatrjeval, da ne ve, katerega kaznivega dejanja ga sumijo kriminalisti in da mu ni bilo predočeno, kdo naj bi ga bil podkupil, je za včerajšnje Odmeve na RTV Slovenija povedal, da so mu kriminalisti najprej navedli po katerih členih kazenskega zakonika je osumljen. Kasneje pa še, da preiskujejo, da naj bi on zahteval podkupnino od Jožeta Zagožna.

Janša je menil tudi, da je prišlo do zlorabe zakonodaje, zaradi česar vabila na zaslišanje niso podpisali slovenski kriminalisti, temveč vodja finskih preiskovalcev Kaj Erik Björquist.

Slednji je v današnji Mladini zavrnil Janševo preusmerjanje pozornosti na pokojnega predsednika republike Janeza Drnovška in nekdanjega predsednika vlade Antona Ropa. Nekdanji premier je namreč po zaslišanju dejal, da sta njuni imeni navedeni v domnevnem „štabnem dokumentu“ Patrie. Rad bi „jasno sporočil, da ti dve imeni, Rop in Drnovšek, nastopata le v enem dokumentu. Vendar oba omenjena nista v nobenem smislu osumljena česarkoli. Ti dve imeni nista pomembni. Upam, da zaznavate razliko. Menim, da je moja dolžnost, da popravimo to napačno informacijo, ki se je pojavila v medijih,“ je poudaril Björquist.

Še več, dodal je, da razprave o enem dokumentu, ki se je pojavil na enem od zaslišanj, ne razume dobro. „V tem posameznem zaslišanju, o katerem govorim, je bilo namreč na mizi več kot deset različnih dokumentov, ki so obremenjujoči za vpletene,“ je poudaril vodja finske kriminalistične preiskave.

V intervjuju za Mladino je spregovoril tudi finski novinar Magnus Berglund. Povedal je, da je bilo za Patrio zelo jasno, da morajo, če želijo dobiti posel z osemkolesniki v Sloveniji, podkupiti Janšo. Prav tako je pripomnil, da ne misli, da je Janša neumen. „Ne, tudi jaz ne mislim, da je Janša tako neumen. On je pravi profesionalec. Gre za tiste, ki so mu plačali. Oni so naredili usodne napake. Napake, ki so katastrofalne tudi za Janeza Janšo,“ je dejal.

Da je zadeva resna kaže, tudi Berglundova navedba, da mu je „resnično žal, da mora ščititi svoje vire oziroma njihova življenja.“

Blaž Zgaga

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
198 x komentirano
  • krucefiks je rekel/-la:

    Čeprav je več kot očitno, da so Janševe Patrijeve tvoj edini projekt (vprašanje zakaj:)), ti tokrat priznam, da si lepo razjasnil nekaj nesmislov, ki jih je Janša natrosil.

    Sicer pa, kolikor vem. Preiskovalci/kriminalisti nikdar ne komentirajo preiskave, medtem ko ta še poteka. To daje Janši prednost, ker on jo lahko komentira. In s tem preusmerja pozornost, zliva gnojncio, spušča meglo itd..

    • kaktus je rekel/-la:

      ZGAGA, LE EDEN IZMED 700- TIH POHABLJENCEV, KI SPUŠČAJO LAŽI IN SMOG V SLOVENSKI
      PROSTOR !

    • mirko je rekel/-la:

      joj, ste prozorni janšisti!

      če nekdo citira Janšo včeraj in izpred enega tedna, izjave se pa ne ujemajo, je kar lažnivec?

      kdo tu laže je bolj ali manj jasno - Janša!

    • konec je rekel/-la:

      krucefiks, a veš kdo je vlačugin delodajalec?

    • nemesis je rekel/-la:

      G.Zgaga,še tukaj se tiček ni ujel,spraševal je kdo naj bi njega podkupil,odgovora ni bilo,ker kasneje vaš tiček navaja,da so mu rekli,da je on zahteval podkupnino od Zagožna,torej ga Zagožen ni nameraval podkupiti,vaš tiček ga naj bi izsiljeval…lingvistika je huda stvar…

    • Sandi je rekel/-la:

      Mislim, da je vsem jasno, da so podkupnine bile. Ne vem če smo navadni ljudje poklicani, da branimo sodelujoče pri tem. Edino, ka lahko zahtevamo je da se stvari razčistijo. Če je kdo v vojski ali vladi dobil podkupnino pa mora čimprej sedet. Preveč je podkupovanja in postalo je čisto običajen način poslovanja. Dolgoročno tovrstva ‘kultura’ ne prinaša nič dobrega.

    • konec je rekel/-la:

      Sandi je rekel/-la:
      24. oktober, 2009 ob 8:14

      Mislim, da je vsem jasno, da so podkupnine bile.

      Ali to pomeni, da so te novinarji prepričali?

    • konec je rekel/-la:

      še enkrat
      ZAKAJ je Erik Björquist čutil potrebo , da brani ROPA in Drnovška?
      Zakaj?

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Ta naš Zakajček! Toliko vprašanj, pa otročku nihče ne odgovori. Nič ne de, o tem je že dolgo tega prepeval Lado Leskovar.

    • partizan je rekel/-la:

      @konec

      le zakaj ti čutiš potrebo po gorečni obrambi tvojega heroja Janše?

      morda pa je Bjoerquist želel le povedati RESNICO?

      torej tvoj Janša LAŽE!

    • kodr je rekel/-la:

      megla - ??? - !!!

    • Doctor je rekel/-la:

      Če bi bil jaz Drnovšek, bi se s Haiderjem, takoj zmenu, da mu vsak let dostavm tanker,dva iz Libije, pa ma na
      Koroškem najcenejši bencin, bi mu ta zrihtu posmrtno maščevanje jj, ter tunkal ropa, ker drnovšek - konstelacija golobič mi ni čisto jasna tu.

  • Manitou je rekel/-la:

    Če bi človek prebral samo zgornji izjavi osumljenca, bi mu bilo (ob predpostavki, da ima IQ malenkost višji od sobne temperature) kristalno jasno, da se ta človek nespretno izmika in “muti”. Zgagov komentar sploh ni potreben, razen kot povod za pljuvanje, ki se bo v naslednjih trentkih usulo nanj.

    • Doctor je rekel/-la:

      Eno je če imaš na policiji sploh možnost izvedeti, česa si obtožen. Če samo preizkujejo - ne rabijo nujno
      predhodne obtožnice. To si v postopku spišeš sam.

  • Gremo je rekel/-la:

    Tole upam, da se čimprej razreši, predenj krivci pospravijo “priče”.

    • anton je rekel/-la:

      Gremo, tole s “pospravljanjem prič”… ni tako nedolžno! Saj smo že videli samomore, ko se je samomorilec kar petkrat ali šestkrat ustrelil… s polavtomatsko pištolo!?
      Da o prometnih nesrečah ne govorim!

  • trocki je rekel/-la:

    Kako huda postaja ta borba za napuljeni denar. Vmešal bom Zorana Sedmak u društva ALTRA-kje je denar iz projekta ERNEST za leto 2008.Morajo sodelavci res umret, da šefi preživijo?

    • Doctor je rekel/-la:

      Pust Sedmaka, k zariva nože v hrbet socialnim delavcem, ki nekaj vedo, kar sam ne. Po pritiskih odstopi
      z mesta predsednika v neko svojo lukno. Kaj misliš, da ti lahko on da, če so se več let že prej ministrstvu-finacerju, lagali o izplačilih udeležencev projektov, ki nikoli niso bili izpeljani. A si ti za luno? A misliš, da je
      Altra, ker ni več Odbor za zaščito norosti, ampak nek družabni klub praznoglavih čvekačev, sploh v čemerkoli relevantna? Oni servisirajo psihiatrični sistem, ki uniči sposobnost kritičnega-reakcijskega mišljenja, ki v
      osnovi izvira iz ega-zavesti. To pa so psihiatri uničili. Če sedaj ti ljudje po takih društvih preživijo dan v njihovem drop-inu, mora to država plačat, ker država naredi s svojimi serviranimi zdravili total debile?

      Altra, pa sploh ne ve nič. Zanje psihiatrija zdravi bolezni, kakor če bi imel operacijo slepiča.
      Ampak, bi bil hitro dober.

      Če, ti pa en njihova zdravila uturava, pol lohk sam Haqqinije pokličeš na pomoč. Enostavno daš, Ameriški
      vladi - tajni službi izbiro ali si sami zrušite wtc ali vam ga mi?

  • luka je rekel/-la:

    HEHE,kakšen larifari….

    Dva,ki sta bila pokrita, ki sta bila na listi nista pomembna….
    Če ne druzga, bi bila lahko vsaj zaslišana, no vsaj eden…

    • partizan je rekel/-la:

      no,

      razmišljati o zaslišanju v onostranstvu so sposobni le takšni tiči, kot je ta zgornji.

    • nemesis je rekel/-la:

      Ma ta Finec ni profesionalec,če je bilo potrebno še koga zaslišati,se ga zasliši,nima kaj izjav in sodb dajati,potem pa na Finsko in napisati obtožnice pri vseh trdnih dokazih,kaj pa osumljenci govorijo,mu ni potrebno komentirati.Kot da želi,da se zadeva ne zaključi.
      Tudi janševe izjave,da mu niso povedali,kdo ga je podkupil in kasneje,da naj bi on zahteval podkupnino od Zagožna,se lingvistično ne izključujeta.Torej Zagožen ni želel podkupiti Janšo,ampak je Janša kao zahteval,denar…

    • nemesis je rekel/-la:

      Sploh pa je ta Finec rekel,da bodo obtožnice vložene že januarja,nato marca,ali laže?

  • luka je rekel/-la:

    HEHE,kakšen larifari….

    Dva,ki sta bila pokrita, ki sta bila na listi nista pomembna….
    Če ne druzga, bi bila lahko vsaj zaslišana, no vsaj eden…

    • Mihies je rekel/-la:

      Ker? Verjetno verjameš JJ-ju na besedo v kakšnem kontekstu sta omenjena una dva, a ne. JJ bo že vedel, ima namreč odličen spomin in vedno, ampak prav vedno, govori resnico in samo resnico.

    • Doctor je rekel/-la:

      JJ pa že nima odličnega spomina. 1993 je imel sestanek pa se nekaj let nazaj nepričakovanega vprašanja,
      ki pa je podvzemalo bistvo tega sestanka, enostavno ni spominjal..

  • Mimi je rekel/-la:

    Ojej! To pa postaja že…. mal skeri….
    Je pa tudi meni čudno, da tako na javno dajejo, men se zdi, da lahko to škodi postopku, zato me čudi da so tako suvereni…
    Hočem rečt, to pa že niso več take splošne zadeve, pač pa že kr konkretnejše obtožbe…

    • Doctor je rekel/-la:

      Za konkretne obtožbe, da jih speleš, maraš imeti suverenost. Saj ti si nedolžna ne?

  • Mimi je rekel/-la:

    Ojej! To pa postaja že…. mal skeri….
    Je pa tudi meni čudno, da tako na javno dajejo, men se zdi, da lahko to škodi postopku, zato me čudi da so tako suvereni.
    Hočem rečt, to pa že niso več take splošne zadeve, pač pa že kr konkretnejše navedbe oz. obtožbe.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Če je vprašanje življenje prič, potem je določena obveščenost javnosti kar nujna. S tem so preiskovalci korak pred tistimi, ki so dobili nalogo čiščenja.

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja, jaz tud tako mislim (oz. to bi bil možen odgovor na vprašanje, zakaj tako [morda namenoma] zaletavo se obnašajo, preveč govorijo itd.)…
      Vseeno se mi zdi to kar huda izjava!

  • Banana rep of... je rekel/-la:

    ………ščititi svoje vire oziroma njihova življenja.kere že? hahahahaha dej ti zahecni mali pos.anec res si že smešen. Kmetija novinarjev. :)

    • nemesis je rekel/-la:

      Ma dej Berglund,ti bi moral dokaze javno že v oddaji Patria objavit,tako bi najbolj zaščitil svoje t.i. priče,bolj se preiskuje in čas teče,manj je možnosti,da bo sploh kdo obsojen,kaj v Egiptu tudi ni še nič.na Hrvaškem se še začelo ni…

  • Bunekr je rekel/-la:

    zgaga … kaj pa kj drugač poćneš v lajfu … ?

    • Rogerg je rekel/-la:

      Kaj počne zgaga sicer v življenju?Zgago,saj vidiš.Upam,da ko se bo pričel plaz rušiti, in to se bo v kratkem zgodilo, bo dobil po p….. tudi medijski agitator

  • luka je rekel/-la:

    Fantje, če bo JJ obsojen bom prvi, ki se mu bom šel posrat v celico na Dob…:)
    Do takrat, pa človek velja za nedložnega…

    Preprosto ne morem verjeti kvazikomunajzarskolevičarski mašineriji…

    • Banana rep of... je rekel/-la:

      takisto!!

    • Mimi je rekel/-la:

      sej ti ni treba verjeti, Luka. :)
      Vsak si zdaj po svoje to umešča v že znano.
      A že če ne bi ničesar vedeli oz. ničemur verjeli - ali se tako obnaša človek, ki je nedolžen in ki je hkrati bil premje ene države, ki je hkrati predsedovala EU?
      Pa saj vzorec je POPOLNOMA ENAK kot vedno!
      Najprej absolutno zanika vsakršno povezavo in o zadevi nič ne ve. Zadeve, kar se njega tiče, ni, je konstrukt.
      Vendar sedaj pa nenadoma vse ve? Pozna vse poti in povezave in kombinacije?
      Meni je to smešno in hkrati žalostno in norčevanje iz ljudi (no to zdej ne sam da ni okusno, je tudi smešenje sebe, po mojem mnenju).
      Jaz tud ne verjamem kvazikomunajzarskim…, verjamem pa svojim očem in spominu (pa tudi presoji).

    • Mihies je rekel/-la:

      Če ne drugega, je vsaj očitno da se laže (kar smo sicer vedeli že od prej).

    • Nogavička je rekel/-la:

      Pozabi na vrednostne in imaginarne oznake, te služijo kod dimna zavesa in za vrednost informacije niso pomembne. Ukvarjaj se s ključnimi dejstvi vsaj od vsebine depeše naprej do teh zadnjih neskladij. Dovolj opornih točk za razmišljanje je na tej časovni premici.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Mimi, verjetno se spominjaš izgovorov, ko sta bila na tapeti Sanader in opozicijec veliki J: najprej je zanikal vse, kasneje je feler polepšal in, z vsemi izleti na sovo in z miniranjem Komisije, trdil, da se je samo pogovarjal in ne dogovarjal.

      Ja, njegov vernik sem;) Če se je pustil ujeti na mednarodnih zvezah, potem so gotovo luknje tudi v tem družinskem poslu. Navada železna srajca in občutek nadmoči te, vsaj ta dva, delata neprevidnega.

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja, sej, Nogavička, sej pravim. V bistvu se mu je nazaj začelo vračati, ker je tako presneto predvidljiv! :\
      Zdaj se lahko svašta umesti, vključno s tem, zakaj se je tako krčevito trudilo razveljaviti volitve.
      In čeprav še vedno mislim, da je pač seveda treba priznat da gre za neverjetno naključje, to vse pred volitvami, gre pa očitno pač res za naključje, kajti saj nismo tako pomembni, da bi več držav se ukvarjalo z našimi volitvami.

    • suslov je rekel/-la:

      Zanimivo, rdečkarji so včasih JJ-ja obtoževali za sodelavca CIA-e. V poslu z osemkolesniki je tekmovala Sistemska tehnika v navezi z firmo General-Dynamics in avstrijsko Stayer-Daimler-Puch proti finski Patrii. Patria je od konkurentov bila boljša v vseh pogledih. Če bi JJ bil odločilni dejavnik pri izboru bi se potemtakem odločil za proameriško ponudbo. Vendar pa poglejte raje malo zgodbo in povezave Kos,Kučan,Pavček,Legan,Cvikl in vam bo vse jasno.

    • Arctic je rekel/-la:

      Suslov, blagor tebi, ker ti je vse jasno.

  • Rdeči kmer je rekel/-la:

    Ja, ja!

    Resnica počasi prihaja na dan.

  • Rdeči kmer je rekel/-la:

    Ja, ja!

    Resnica zelo, zelo počasi a vztrajno prihaja na dan.

  • REVOLTE je rekel/-la:

    Povampirjena rdeča drhal-tudi najvišjeBOŽANSTvo vam ne more pomagati.Pipravljen in skrbo organizirani množičen komunjarsko-žurnalistični udar se vam fiži in sesuva skupaj z vašimi patološkimi komentarji in baladami.

  • maximum je rekel/-la:

    “Blaž Zgaga”

    No shit.

  • partizan je rekel/-la:

    maske padajo!

  • Matej je rekel/-la:

    Kaj se že zgodi s podmornico U-571? Smrdalo, ti še boš jih domo!

  • obama je rekel/-la:

    Da je zadeva resna kaže, tudi Berglundova navedba, da mu je „resnično žal, da mora ščititi svoje vire oziroma njihova življenja

    ..a ga bojo ugrabli?

    • nemesis je rekel/-la:

      Saj ne rabi izdati virov,samo dokaze o podkupnini bi moral v oddaji navesti,menda ne misli,da bi Janša umoril tistega,ki naj bi ga podkupil,s tem bi ga kvečjemu zaščitil?Pa kako vlogo tu igra Erjavec,saj je on odločal o poslu?

    • Doctor je rekel/-la:

      @nemesis

      Ti očitno ne poznaš, psihološkega vpliva, ki ga ima omemba jj-ja pri nekaterih. Klanjajo, na kolena, ljubi noge

  • rok je rekel/-la:

    V vsakem primeru je to zmaga za desnico. Ali se bo levica izkazala za strašne konspiratorje in bo množica zahtevala veliko njihovih glav, ali pa bo desnica rešena vse domnevne mračnosti, tesnobe in demonskosti, ki jo oddaja Janez Janša.

    Je pa nujno, da se tej stvari pride do dna, pa naj bo kakršnokoli.

  • Matej je rekel/-la:

    Je Zgaga zahteval podpise od novinarjev Cicibana?

  • konec je rekel/-la:

    Finskih preiskovalcev Kaj Erik Björquist. za socialistično MLADINO (v lasti zamejske udbomafije)???

    zares nič dobrega

  • konec je rekel/-la:

    Na kaj se igra kulturni azijec in ne-natovc Erik Björkquist?

    Erik , Erik ……ne politiko ampak dejstva, udbomafijcev je že itak preveč…….

  • konec je rekel/-la:

    Da pa se ta “preiskovalec” tako dobro znajde in vključuje v slovensko komunajzersko drhal kot je tale rdeča vlačuga (plačanec na socialistični udbomafijski mladini) pa začenja biti zaskrbljujoče.

  • partizan je rekel/-la:

    vi konci, mateji in podobni,

    vi ste res pravi domobranski psihoti!

  • konec je rekel/-la:

    Naj slovenci spoznajo kako deluje Eu
    priseljenci , novinarji in sodstvo za levico
    domačini in narodi za konservativce

  • opazovalec je rekel/-la:

    @koncu se je dokončno utrgalo!

    zdaj je za Janšev križev pot odgovorna kar cela Evropska unija?

    • konec je rekel/-la:

      ne, je pa zanimivo opazovati kako v marsikateri državi v EU-ju so sodni sistemi vedno bolj politično aktivni , seveda vedno za eno opcijo (levičarsko)
      če poznaš, kaj se dogaja v Avstriji, Belgiji, Italiji, Franciji, Romuniji, Grčiji, lahko razumeš, drugače ne.

    • Mimi je rekel/-la:

      Meni je pa zanimivo opazovati, kako so mislili, da se bo to kar nekako ušutkalo ali preslišalo, spregledalo - ali pač šlo skozi z argumenti tipa komunajzarska zarota proti janši - glede na to, da ge za pomembno zadevo v evropskem merilu, saj v njej tako ali drugače nastopajo kar 4 različne države - 3 od njih EU članice! In bo to kar en konstrukt nekih ‘finskih novinarskih pijancev’. Pa sej niste resni!

      Me pa ena stvar zelo zanima v tej žolci: kaj se dogaja z Erjavcem? Kje je on? Kaj je z njim? Saj je tudi on več kot očitno lagal - a sedi v vladi celo!?
      To tolče ven v tej zgodbi…

    • konec je rekel/-la:

      Mimi, erjavev je v rdeči vladi zato je nedotakljiv.in prav zato je vse skupaj moralno in predvsem politično zelo, zelo , zelo sporno…ampak rdečuhom je ta organizirana tipična udbomafijska zadeva zelo všeč, nekateri (največji opranoglavci in indoktirniranci) bodo doživljali prave politične orgazme…čeprav bo končni rezultat povesem drugačen od zaželenega.

    • Mimi je rekel/-la:

      Vem konec, sej zato je pa vlada oz. Pahor moje prve in najpomembnejše točke izgubil(a). Že kar prec. :o|
      Potem pa še - za OKOLJE?! lol.
      No sej zato pa pravim da štrli iz zgodbe.

    • partizan je rekel/-la:

      konec pa zdaj uporablja že besednjak, ki je identičen Berlusonijevemu.

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Besednjak že, ker pa ni lep in bogat kot Berlusconi, ima pa z ženskami še vedno velikanske težave. Ali, bolje, nima težav, ker jim niti blizu ne pride.

    • partizan je rekel/-la:

      sic!

      potem pa tukaj onanira.

    • konec je rekel/-la:

      teroristek -pederček, če ni argumentov je rdečuh zgubi v seksu……..sanja rdeča svinja kukuruz

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Spet smo nekomu stopili na repek … ali pa mogoče kaj drugega. No, sicer je pa svoje nastopanje sam označil kot “Pavlov efekt”. S tem se pa pač moram strinjati.

  • NoMercy je rekel/-la:

    JJ .. a ti je blo treba ?!?!! — daj povej, da imaš € še “na poti”, nekaj si jih pa pretopil v prednaročniške gsm, da tvoji lahko pošiljajo sms_je na glasovanja, ankete, … :P

  • Živela Evropa je rekel/-la:

    To mešetarjenje je ustaljena praksa še iz časov, ko so vsi tile osamosvojitelji bili člani partije.
    Žal pa so tokrat šli malce predaleč.
    No če drugo ne, bo tale “Evropa” pomagala poloviti te kriminalce.

  • peter a. je rekel/-la:

    zgaga je zgaga. jst bi ga frcnu kar na finsko. ;)

    • partizan je rekel/-la:

      točno tako kot so včasih nekateri Srbi pošiljali Slovence v Graz ali Filadelfijo, a ne?

    • NoMercy je rekel/-la:

      @peter a.
      kaj pa, če bi ga šel ti tja potegnit tja :P

    • konec je rekel/-la:

      peter, rdeča vlačuga , ki dela zgage ni vredna pljunca v obraz, ker je škoda pljunca.

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Kako korajžen je ta naš Kakec s svojimi spletnimi bravurami! V resničnem življenju pa še babe ne upa nagovoriti. Po svoje se človeku kar zasmili.

    • konec je rekel/-la:

      teroristek-pederček, a razen laži znaš kaj drugega povedati?

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Ta smešni naš Kakec! Večkrat je že omenjal mojo ta zadnjo, sanjaril o tem, kako me bo poonegavil *dotični* organ že pokojnega škofa, zdaj pa meni očita istospolno usmerjenost? Ajej, ajej. Morda pa gre za projekcijo lastnih travm oziroma frustracij? Kakorkoli že, jaz mu pri tem ne morem pomagati. Kakšen dober psihiater pa mogoče lahko.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Veliki CARLOS očita KONCU, da si v resničnem življenju ” še babe ne upa nagovoriti”!

      To je pa res pravo poniževanje ubogega KONCA, saj CARLOS dobro ve, da je zdaj bolj moderno in aktualno nagovarjati dedce!

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Mefisto, ti dobro veš, da to počnem zgolj v duhu prave krščanske ljubezni. Revežu vendar skušam pomagati, a kaj, ko se ta na moje dobrohotne nasvete odziva s takšno otročjo ihto! Ampak, kot pravijo, potrpljenje je božja mast …

  • 571 je rekel/-la:

    Ufff, zdaj je že kar Mladina kredibilen vir, smo pa daleč prišli. Zgaga, pojdi raje sestavljat peticijo. Potem se pa le še malo zapiči v tistega J z Magistrata

  • 571 je rekel/-la:

    Ufff, zdaj je že kar Mladina kredibilen vir, smo pa daleč prišli. Zgaga, pojdi raje sestavljat peticijo. Potem se pa le še malo zapiči v tistega J z Magistrata, boš imel kaj videti

    • angie je rekel/-la:

      misliš na J-Jazbinška, kajne? poglej tamle spodaj, kaj trabunja zaradi ene ograje

  • titofido je rekel/-la:

    Ubogi zgagec, koliko časa si pogreval ugrabljenega majorja troho, ki ga je ugrabil Janša, izkazalo pa se je, da se je ugrabil kar sam, menda s tvojo ekskluzivno pomočjo. Ni dvakrat za reči, da si ti sam avtor štabnega dokumenta, ki dokazuje Janševo krivdo. Kdor se enkrat izkaže za lažnivca ( ti si se večkrat) mu seveda ni za verjeti.

  • herman je rekel/-la:

    Obroč se zapira. J. bo spet jedel čufte…

  • Nogavička je rekel/-la:

    Glede Krambergerjevega konca pa le na kratko: krucefiks me je nedavno že navedel na razmišljanje, ki povezuje vse kar je do zdaj v laični javnosti znanega o Krambergerju in Janševi trgovini z orožjem. Kramberger je bil brez afinitet do sistema in sistemskih skrivnosti. Janša in Bavčar sta bila del vlade in predvsem prvega se povezuje z madežem nad na novo nastalo državo. Torej Kramberger brez dlake na jeziku in J kot princ teme? Ni jima bilo usojeno dolgo koeksistirati. J je imel v oblasi cel aparat, ki je delal za njega (glede na zadnjo Berglundovo izjavo in na izjavo Lovšina, ko je bil postavljen za malega bogeca v Interevropo, verjetno tudi čez trupla), Kramberger pa je bil le ljudski človek, ki je neskladja obešal na veliki zvon in je za svoj zanos plačal najvišjo ceno.

    • Moris je rekel/-la:

      ne le to,

      ravno v tistem času je v skladišču Morisa umanjkala dobra ostrostrelska puška. Steyr SSG.

    • anton je rekel/-la:

      Jejhata, Moris! Še vse kaj drugega je umanjkalo!
      Čaka na pravo priložnost.

    • Mimi je rekel/-la:

      Jaz tudi večkrat razmišljam o tem, pa ne morem priti ‘do konca’. :)
      Se pa vedno bolj vidi vse skupaj, ker je pod preprogo že tolk nesnage, da se ne da a ma čist nič več spodaj stlačit, vse že ven sili - umazanija.
      Ne vem, ne vem… in to so strašne stvari… nikakor si ne želim biti del tega… takele rekla/slišala/kazala/čula variante…
      In so bolj insinuacije… in seveda letijo na osebe, obratnosorazmerne z ocenjevalčevo politično usmerjenostjo, tako da desničarji in levičarji imajo najverjetneje različna mnenja o Resnici, ki pa je (vsaj v tem primeru) samo ena: kdo je krivec?
      Tolk enih svinjarij je zmetanih po folku, da si preprosto ne upam sklepat ničesar v tako usodnih zadevah.
      (me pa zelo zanima ;o))

    • Nogavička je rekel/-la:

      Pri iskanju mogočih teorij si ne puščam kratiti širine; brainstorming in še nič nas ne sme presenetiti generacija ;)

      Resnica bo vedno stvar interpretacije in prodornosti razlagalcev. Kdor se prepusti nalepkanju levo-desno, se že v osnovi odloči, da mu je malo mar za resnico, in da je zgolj navijač in/ali apologet svojim.

      Ne išči krivca, najprej išči motiv ter neformalne povezave (sošolci, sodelavci …) in skupni imenovalci kar sami od sebe letijo skupaj.

    • Mimi je rekel/-la:

      Se podpišem, Nogavička (vključno z NNNP in takšnimi in drugačnimi -stormingi ;))!

      *bi se pa še popravila (ker ne maram netočnosti oz. sem zlo natančna v pomembnih zadevah, še posebej, če se podnje podpisujem, kajti kljub temu da uporabljam veliko znakov, so vsi namen povedanemu, pa če jih je še tako malo/veliko), namreč napisala sem: ‘kdo je krivec’?
      kar je netočno, ker krivec je bil spoznan in *potrjen*.
      Pravilno je: kdo je, ČE je (kajti dejansko in resnično gre pač samo za domnevo) v ozadju?

    • BiBero je rekel/-la:

      Pika.

    • nemesis je rekel/-la:

      Ja,samo Krambereger je hotel kandidirati za predsednika države,komu je bil konkurenca?

  • nemesis je rekel/-la:

    Erjavec je bil podpisnik pogodbe in ves čas zagovarja transparentnost posla,kako gre to skupaj?Torej so Finci kar talali podkupnine,brez vsake potrebe,na Erjavca se pa ni nihče spomnil,da bi še njemu kaj dal?

  • Rak je rekel/-la:

    Zgagarska pravljica za lahko noč naivnežem. Raje sam povej, kdo in koliko ti plača za take insuniacije. Dokazi pa taki …..

  • Matej je rekel/-la:

    Zgaga, novinarji Cicibana te pozdravljajo! Pravijo, da se še priporočajo, če boš rabil kakšen podpis, ker jim je tisti denar prav prišel! :)))))))))))))))))

  • Matej je rekel/-la:

    So novinarji Cicibana zahtevali podkupnino od Zgage?

  • nemesis je rekel/-la:

    Še zadnjič poudarjam,da to ni profesionalno.Zaslišanja se morajo opraviti hitro in pravočasno,dajanje komentarjev osumljencev je stvar njihove lastne presoje,glavni preizkovalec namesto,da daje komentarje za časopise,bi moral takoj začeti pisati obtožnice,dokazov pravi,da ima dovolj,torej na delo.

  • nemesis je rekel/-la:

    Še zadnjič poudarjam,da to ni profesionalno.Zaslišanja se morajo opraviti hitro in pravočasno,dajanje komentarjev osumljencev je stvar njihove lastne presoje,glavni preiskovalec namesto,da daje komentarje za časopise,bi moral takoj začeti pisati obtožnice,dokazov pravi,da ima dovolj,torej na delo.

    • partizan je rekel/-la:

      najbolj profesionalno ravnanje policije, kar ga je bilo videti doslej na svetu, je ravnanje slovenske policije v primeru Čista lopata in Čista aktovka!

      mar ne? ;-)

    • nemesis je rekel/-la:

      Finec preveč komentira,je rekel,da bojo obtožnice vložene januarja,nato marca,v Egiptu in na Hrvaškem tudi še nič,kaj čaka?

  • REVOLTE je rekel/-la:

    Iz varnega murgeljskega skrivališča,bogato nagrajen z zadnjim nakazilom,dne 19.t.m in vso podporo komunjarske golazni , se zopet pojavi lažniva, prodana, umazana in pomečkana žurnalistična podlasica,ki sliši na ime zgaga.Takšno ,mesečno pojavljanje in izstopa iz murgeljskega skrivališča lahko pričakujemo še kar nekaj časa, dokler ne bo ………..kaj že ???

  • GG je rekel/-la:

    mentalni bolnik

  • FF je rekel/-la:

    Blaž, ti nisi samo nesposoben zgagar, temveč mentalni bolnik …

  • xxxxx je rekel/-la:

    to, Zgaga, ti si eden redkih novinarjev na katere se, ko so stvri obremenjujoče za Janšo lahko zanesemo. drugi se ga bojijo ko hudič križa…

  • konec je rekel/-la:

    to lahko rečeta le vidva udbomafijača

    • BiBero je rekel/-la:

      Maratonci tečete po-časntni krog. -,-,-.

    • scan je rekel/-la:

      Pa saj ni čudno, da Slovenija tako drsi po lestvici, če pa imamo takšne novinarje…
      Samo konstrukti, ki nastajajo v bolanih glavah novinarjev brez enega samega dokaza ali dejstva, ki bi vsaj za malenkost podkrepil njihove konstrukte.

    • partizan je rekel/-la:

      a si si že dal skanirati glavo ali pa si verjetno pozabil, kaj ti piše na čelu?

      “scan”!

  • severnik je rekel/-la:

    Vse kar je JJ zakuhal in bil povzročitelj vseh zdrah in afer,je zmeraj bil in je toliko prebrisan ,da so zmeraj drugi krivi za vsa dejanja in laži.Je oseba ki se izredno dobro znajde v vlogi osebe ,ki se predstavlja kot ogrožen.Vrhunska igra,ki se v danem trenutku bliža h koncu.Očitno je da je Jj toliko sposoben zmanipulirati ves državni aparat z tožilstvom vred,da mu ne najdejo prave alternative za vsa dokazana dejstva,ki so privrela na dan,da bi ga lahko obtožili z vsemi dokazi,ki so narazpolago.Je dejstvo,da se ga doma vsi bojijo.ker je tudi pri njem ekipa,ki zna utišati ljudi,ki se mu zoperstavijo.Je nevaren politik.Vse z orožjem in za vsemi aferami okrog patrije je samo njegovo ime povezano.Tu ne igra nobena vloga drugega, ampak samo njegova osebno!! Konstrukte pa ustvarja osebno JJ sam! Mnenja in izjave vpletenih v afero se iz dneva spreminjajo in medsbojno ne ujemajo.Beri vse kar je dano v izjavah zaslišanih v tujini in doma.Sama laž.FARSA!!! JJ je vpleten!

  • ska je rekel/-la:

    Zdaj ne vem ali je pošten Janez ali Ivan ?
    Za Janšo vem da ni…

  • Mirjana je rekel/-la:

    ska:))

  • opazovalec je rekel/-la:

    @ska

    žebljico na glavico! :-)

  • Maša Tomažič je rekel/-la:

    Eh, mislim, logika od Zgage… Pa saj ni fora v tem, če je Janša omenil Zagožna teden dni pozneje, zares pomembno je vprašanje o dokazih glede podkupovanja. Teh pa nikakor ni na spregled. In na tej točki bo skupaj z nesmiselno črko J vse padlo v vodo.

    • Nogavička je rekel/-la:

      … c-c-c …

    • hedda je rekel/-la:

      Maša, dokler je preiskava v teku, ne bo nobem mahal z dokazi.

      Se še spomniš spektakularne aretacije Zidarja in akcije Čista lopata? So takrat v mediih čvekali, kaki so dokazi? A ni gospa generalna javna tožilka že neštetokrat povedala, da se o tem med potekom preiskave ne govori?

      Da bo vse padlo v vodo? Dream on. Vse ob svojem času. Saj ne maramo hitrih sodišč, mar ne?

  • nemesis je rekel/-la:

    Saj Berglund prestrašeni ne rabi izdati virov,samo dokaze o podkupnini bi moral v oddaji navesti,menda ne misli,da bi Janša umoril tistega,ki naj bi ga podkupil,s tem bi ga kvečjemu zaščitil?Pa kako vlogo tu igra Erjavec,saj je on odločal o poslu?

  • severnik je rekel/-la:

    V Sloveniji je največja resnica LAŽ!! To vseskozi vsem uspešno Janaša dopoveduje.Nihče v tej deželi na senčni strani alp ni tako uspešen manipulatormda laž pretvori v svoje edino resnico.Vsi so lažnivci,pa še tako ali tako so dokazi drugačni. Zakaj smo se na Roški za njega drli???? Sram ga je lahko,jaz sem pa končno spoznal svojo zmoto in sem bil idiot,da sem se z avtom tam prevažal tiste dni!!! Toliko sprenevedanj še nobeden politik ni naredil in ljudem laži serviral kot prav JJ.! Očitno politično življenje v Sloveniji temelji na laži in manipulacijah. Če je to pri ljudeh takšno pozitivno dejanje,se sprašujem samo to:KAM PLUJEŠ DEŽELA SLOVENIJA??? Ni ogrožen JJ,ampak ljudje, ki se ga bojijo in vsi tisti ki mu nasproti stojijo!!!! Zakaj je vedno samo on ogrožen??
    Veste rsnica je pred vrati in Evropa ni slepa za vse dogodke,ki se v Sloveniji okrog JJ odvijajo!!
    Od kje lahko toliko zasluži z premiersko plačo,da si je lahko stanovanje kupil,viken in osebni avto ter še nepremičnino na obali????? Streznimo se ljudje!! Pa brez zamere.

    • titofido je rekel/-la:

      Njavečje laži je izrekel zgornji novinar, ki je brezsramno dolgotrajno širil laži o Janši, da je ugrabil majorja Troho. Notoričnemu lažnivcu ne moremo verjeti ničesar. Prepričani smo, da je tudi tokratno pisanje o janši navadna laž. Z lažnivci se običajno družijo njim enaki in Berglund tudi sodi v to druščino.

    • pravnik je rekel/-la:

      @titofido,

      če je Zgaga lahko zgoraj s citatom dokazal, da je Janšo ujel pri laži oziroma izgubi spomina, daj nam še ti s citatom pokaži, kdaj je kdo Janšo obtoževal, da je prav on ugrabil majorja Troho?

      Glede na to, da tolikokrat ponavljaš svoje trditve, ti verjetno ne bo tako težko prilepiti link s citatom za tvojo trditev.

      Če citata ne bo, bo pa prav to dokaz, da si ti največji notorični lažnivec!

    • klemen je rekel/-la:

      Janša je norec, ki spreminja državo zdravih ljudi v polno norišnico. V kolikšni meri mu to uspe, je jasno vsakemu, ki spremlja tuje medije.
      No, Janša gotovo ni edini norec, ki uspe. On je simptom splošne krize. Njegov brat Berlusconi dela prav isto; vsak njegov nasprotnik razglaša za komunista. Tudi v Latviji zadrti konzervativci, npr. bivši premier Repše, razglašajo demokrate in protifašiste za komuniste. Pri Berlusconiju, Janši in Repšetu gre za zagovarjanje neoliberalnih “reform”, avtokratsko vodenje, fevdalno gospodarjenje in osebno okoriščanje.
      Sedaj se bo Berlusconi znašel pred sodiščem, Latvijski Repše je moral odstopiti zaradi korupcije, samo Janša se zaenkrat izmuzne.
      Njegovi podporniki so kot romunski rudarji - leta 1990 je romunski Iliescu priklical svoje privržence romunske rudarje, ki so potem zanj izvajali nasilje nad demokratskimi protestniki v Bukarešti. Doslej so njihovi duhovni soborci, slovenski rudarji, izvajali nasilje le na internetnih forumih, a kdo ve kdaj se jim dokončno meša; morda kadar jim vodja kliče na pomoč.

    • obama je rekel/-la:

      Janša je norec, ki spreminja državo zdravih ljudi v polno norišnico.

      jes,če se le spominm kaj je bilo dve leti nazaj…dobro da ni več na oblasti…kolko več srečnih ljudi se danes sprehaja po cestah.dobesedno

    • Mimi je rekel/-la:

      Titofido, zadnjič sem ujela v enem komentarju pod nekim člankom v oz. na Financah, ko je Troha se oglasil okoli tega. Ne bi rada po spominu navajala, ker mi ni bilo čisto jasno, kaj točno je povedal, vendar kolikor sem razumela, je sicer res bilo ‘uradno’ tako, torej tu je zgubil, da ima pa pač še ene svoje siceršnje resnice in da so nekako obremenjujoče za Janšo… Skratka, da tudi tu ni vse čist kristalno.
      Nekako je v bistvu Janšo javno pozival okoli nečesa (morda je šlo za kaj starejšega, morda orožje), pa mu nikjer niso hoteli objaviti ali kaj takšnega…
      Kot rečeno, morda sem vse skupaj narobe razumela, ampak defiinitivno sem videla kar vsaj dva njegova takšna komentarja, da sem to tako dojela.

    • titofido je rekel/-la:

      Najprej, Zguba Janše ni ujel pri nobeni laži, zgornji konstrukt ne dokazuje nobene laži. Dokazuje samo Zgubovo obsedenost z Janšo, ko dlakocepsko poizkuša prejudicirati krivdo ( kar je tako ali tako njegova navada, če se spomnimo njegovih 2001 objavljanih laži v Dnevniku). Po svoje se nam Zguba lahko smili, ker je dejansko obsedenec, bolnik, potreben psihičnega zdravljenja.

    • me je rekel/-la:

      titofido, ti pa dokazuješ svojo obsedenost z Zgago. Kdo je potem bolnik? In daj vzdrži se komentarjev, če ne moreš napisati nič drugega kot kup žaljivk.

    • titofido je rekel/-la:

      Če napišem, da je Zguba psiho, ki je obseden z Janšo, je to le golo dejstvo. To je dokazal že večkrat - dokaz je poleg laganja o zadevi Troha in v aferi Patrija tudi zloglasna peticija za cenzuro, s katero je prav tako z lažmi blatil Slovenijo v tujini. Torej, psiho, ki bi sebi in nam storil uslugo, če bi se šel zdravit.

  • Šefket Ramadani je rekel/-la:

    Saj JJ nikoli ne laže. Občasno kakšno neresnico pove :)

  • severnik je rekel/-la:

    Janša govori da Pahor zavaja.Pahor ni tudi naj idealnejša rešitev,vendar mnogo boljša od Janše. Ampak dejstvo je da Janša zavaja slovensko javnost in lastno državo že celih 18 let!!!! PIKA!!
    Janševi podaniki so ravno takšni kot Miloševičevi,ki so mu slepo sledili in sedaj so vsi Miloševičevi in njihova država celih 30 let za nami. To se lahko zgodi tudi nam, če bodo podaniki JJ tako močno verjeli svojemu liderju,vsem njegovim lažem in sprenevedanju,njegovemu zavajanju . Zaostali bomo za vsemi,ki smo jih dohiteli. V času debelih krav je JJ sklepal čudne posle in se pokakcal na moralno držo državnika.To je JJ.Podkupovanja,klientelizem,sodstvo ki je pod njegovo taktiko zamolčalo vse njegove velike domete kriminalnega dejanja.

  • vid je rekel/-la:

    Problem ni podkupnina.Problem so posledice,ki nastanejo zaradi takih poslov.Denar se ponovno zasluži,posledic se ne da odslužiti.Posledice nedovoljene trgovine z orožjem so neizmerljive.V glavnem se merijo v mrtvih in v veliki materialni škodi.Slovenija se je v času osamosvojitvene vojne in po njej ukvarjala z nedovoljeno trgovino z orožjem.To pričajo številni uradni zaznamki MORS in MNZ.Posameznik se teh stvari ni mogel iti, ja v imenu države.Za taka početja imajo tudi opravičila:kot humanitarna pomoč prijateljskim bivšim skupnim državam ali strategija obrambe izven naših meja.Ponavadi se z nečednimi posli ukvarjajo prav tiste službe, ki bi to morale preprečevati.Zato tudi tak “ferker”okoli teh stolčkov.Na kratki rok,se skorajda ne da nič narediti in na te karte nečedneži tudi igrajo.Mednarodno sodišče bi moralo obravnavati tudi te logiste, ki so na bojišča dovažali orožje, s tem vspodbujali vojno in onemogočili politično reševanje problemov.Poznam človeka, ki je imel pred osamosvojitveno vojno na vsakem čevlju drugačen “šnirnc”, potempa klobuk za sto jurjev.Je pa nelaj.Na dolgi rok se vse zravna.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Dokler je bila odprodaja odvečnega orožja, ki je ostalo za JLA, je bilo z žegnom. Ko pa so se logisti začeli ukvarjati s klasičnim švercom, pa to postane problem vseh nas.

  • 007 je rekel/-la:

    @konec

    a ti kaj lepga povem???

  • angie je rekel/-la:

    Drži, Nogavička, in če pogledaš, kdo je bil tedaj pri koritu, ko so ššvercali na debelo - sami ljubi sdsovski kadri: obogateni Lovšin (nagrajen v času prejšnje vlade z vodenjem koprskega gigantna), nerodni minister, ki je odkrival prisluškovalce v svojem računalniku in pozneje šef slovenskih elektraren J. Zagožen, trajnožareči brigadir, ploščičar in narodni heroj in Morisovski prvoborec iz Kočevske Reke, brat Igorja Bavčarja ter vseprisotni borec iz depale vasi, skrivnostni varnostnik na Slovenskih železnicah, ki kadakoli lahko pokliče glavno državno tožilko.
    In Janša o tem nič ne ve? Bodimo no resni.

  • partizan je rekel/-la:

    hja nič,

    bo treba spet v hosto!

    • Nogavička je rekel/-la:

      Sproščujoč sprehod in čist zrak sta zakon;)

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Ja, zadnjič sem šel na en tak sprehod. Ne boste verjeli, stopil sem na en kakec. Kaj pravite, na koga sem se spomnil?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      PARTIZAN, le v hosto ne!

      Tam lahko naletiš na kakega hudega logarja!

    • partizan je rekel/-la:

      res je @nogavička,

      sprehod po čistem zraku, rumeno listje in jurčki!

      le kakcem in podobnim kaj drugega na misel pade.

  • hedda je rekel/-la:

    Oh, neeee……………..da bi se virtualne bitke prestavile v hosto in kontaminirale tole jesensko idilo?

    Kar razsuvajte se še naprej z miškami in tipkovnicami!

    Njena Svetost Barbara ne more več pomagat.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Občutek imam, da se komentatorjev, ki si tako srčno želijo sesuti Janšo, loteva obup.

    Še sam veliki CARLOS stopi na drek, čim se poda na sprehod!

    • Mimi je rekel/-la:

      Zakaj bi se kogarkoli od NAS loteval obup, saj nismo ‘mi’ vpleteni?
      Maš pa močne včasih. Mislim da je kristalno jasno, koga se LAHKO loteva obup (ni pa nujno da se ga, sej je najbrž prepričan da mu nihče nič ne more).

      To je v bistvu sprevrženo.
      Posel zaudarja desettisoče kilometrov naokoli, IZGINILE so stotine milijonov evrov (!), ‘transparentni posel’, ki ga naša država pelje prek neštetih posrednikov, katerih v začetku sploh ni in o njih nihče nič ne ve, kasneje ti neobstoječi ljudje TOŽIJO zaradfi posla, v katerem -po njihovih besedah- niso vpleteni.
      Skratka: DRŽAVNA zadeva na najvišji ravni.
      In itak je odgovoren, ampak zdej se bo po enih fantastičnih teorijah zarot ali zaradi raznih “napak v postopkih” morda izkazalo, da ga ne morejo obtožiti.
      Moralno in kar se tiče odgovornosti pa je menda vsem jasno.

      Kaj se je zgodilo s francoskim ministrom?
      Je obtožil vse od Kitajske do severne koreje?
      al kaj naredi en DRŽAVNIK na nivoju??

      ampak tebi se zdi to vse v redu.
      Potem si pa še drzneš druge okarakterizirati za razne opranoglavce ipd. :||
      in NAS s komunisti, haha! :o))

      Tem metodam, Mefisto, je odklenkalo, pred svetom smo izpadli totalne budale in še caplji.

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Mefisto, sam sumim, da mi je tisti drek nekdo podtaknil. Nekdo je “srou pa letu.”

    • Mimi je rekel/-la:

      … še dobro da ni bil slon. ;)

    • partizan je rekel/-la:

      matr, če bi bil, bi se pa utopil v kakcu.

  • ska je rekel/-la:

    Uganka:

    Zakaj hodijo kenguruji po Avstraliji s polnimi vrečami eurov ?

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Ubogi anarholiberalci in tranzicijski kvazilevičarji!

    Še zavedate se ne,da brez Janše ne znate ne eksistirati in ne vladati!

    Kaj bi lahko ponudili z vsakim dnem bolj obubožanemu ljudstvu, če ga ne pitali z intrigantskimi ter primitivnimi akrobacijami, v katerih vselej nastopa Janša!

    Vašemu ljudstvu je vsak dan manj do iger in bodo zahtevali tudi kruha!

    Tega dne pa se bojite!

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Mefisto, prvič, jaz gotovo nisem “na oblasti”, da bi lahko komur koli vladal.
      In drugič, marsikatero žalitev spregledam in odpustim, ampak z liberalcem in anarhistom me pa ni potrebno obkladati. To ti kot prepričan judeoboljševik močno zamerim in bom razmislil o sankcijah. Za začetek ti kanglice in lopatke ne posodim več.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      CARLOS, tisti, ki vrečo drži in tisti, ki jo polni, sta enako kriva!

    • Bor je rekel/-la:

      Proračunska vreča je prazna, ker jo je Bajuk izcuzal.

      Kdo je polnil vrećo, davkoplaćevalci :))

      No, res krivi zato so pa na minimalcu, ko v zaporu.

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Prav, Mefisto, se bom ob priložnosti tudi sam spomnil tega rekla.

    • goethe je rekel/-la:

      Ponujamo Vam nove poštne nabiralnike opremljene z fluorescentno barvo in zvočnim signalom , pa tudi položnice v barvah finske zastave !

    • goethe je rekel/-la:

      Ponujamo Vam poštne nabiralnike opremljene z fluorescentno barvo in zvočnim signalom in položnice v barvah finske zastave !

    • goethe je rekel/-la:

      Nudimo nove poštne nabiralnike opremljene z fluorescentno barvo in zvočnim signalom ter položnice v barvah finske zastave !

  • Simon je rekel/-la:

    Jasno je le eno; afera Patria in meja s Hrvaško se lahko elegantno vsak trenutek potegneta iz žaklja, medtem, ko lačni narod čaka na riž, ki ga ni od nikoder…

  • krucefiks je rekel/-la:

    Poglej,poglej ,kdo se oglaša in grozi?

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Ta vlada je zanič!

    Grozila je , da bo takoj razdrla pogodbo o dobavi finskih osemkolesnikov, če se bo izkazalo, da je šlo za koruptiven posel.

    Vsi vedo, od večine “raziskovalnih” novinarjev do tako verodostojnih borcev proti kriminalu, kot so KRUCEFIKS; MIRKO, SANDI; PARTIZAN, MANITOU; MIMI; NOGAVIČKA; NoMERCY, HERMAN, SEVERNKl, HEDDA;KLEMEN, ARCTIC in drugi, ki mi naj ne zamerijo, če sem jih spregledal, da je Janša prejel podkupnino, vlada pa še kar naprej nabavlja Patrie.

    Menda ja ni Patria podkupila še Kosa, Cvikla in celotno vlado?

    • Mimi je rekel/-la:

      Postal si dolgočasen in preveč strasten, Mefisto (strasten v izrazu, nekam je izginila tvoja spravljivost in omikanost).

      Sama nikoli nisem trdila česa drugega. Ja, štala, da vlada ni razdrla pogodbe, štala da Erjavec sedi v vladi, štala da je Ljubica J. malo drugače se začela pogovarjati. In tako dalje.
      Tudi: štala da GG ni odstopil oz. da so odstopili od obljubljanega.

      Vendar sama nisem volilka levice, kot sem že večkrat omenila, in nima nobena poteza -ne vlade ne opozicije - a ma nikakršne zveze z mano (seveda neposredno, posredno pa ima vse zvezo z mano).

      No pa mi ti pokaži EN svoj post, kjer kritiziraš Janšo ali CELO praviš da bi moral odstopiti (kot sem jaz napisala za Golobiča). ;o))
      Težka bo, a ne?

      In še nekaj: sama te nisem nikoli metala v koš z drugimi in te kar povsod omenjala (ne pripisuj mi nikakšrne pripadnosti, ker je tudi z ničimer ne izkazujem - za razliko od tebe).
      Drugač pa ti, ki si tako naklonjen lepi besedi in vsemu takšnemu, povem, da to ni vljudno in ti tudi ne paše.
      Mi pa daje misliti o ‘obupanosti’, ki si mi jo nekje naprej metal.
      jaz nisem nič obupana - ker nič nimam, ne morem ničesar izgubiti. Zelo preprosto. :)
      Z drugimi besedami - men je vsaka vlada sr**** in nimam nič več/manj - preferiram pa višje nivoje in zato ne bi, nisem in NIKOLI ne bom volila Janše. To je to. Pa če se ti na glavo postaviš. :)

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MIMI, po dolgem času sem takoj razumel, kaj si želela povedati.

      1. Janše ne morem pozvati k odstopu, ker ni že dolgo naredil nobene napake in ker nima od česa odstopiti, saj niti v državnem zboru nima nikakršnih funkcij!

      2. Nikakršne pripadnosti ti nisem očital, ideološka pa je tako ali tako evidentna iz tvojih besedil in se ti zato ni treba sramovati, saj sem tudi jaz ponosen, da sem desničar, česar tudi ne skrivam. Pri tem seveda moram poudariti, da so pri nas nekoliko zmedeni pojmi okrog tega, kaj je desnica in kaj levica. Stranke kapitala, kot so SD, LDS in Zares zanesljivo niso nikakršna levica. Pri tem tudi ne pomaga nikakršna revluconarna ikonografija.

      Res pa je, da sem te uvrstil med tiste, ki vedo, da je Janša prejel podkuppnino. Naj te vljudno opozorim, da to kar nekako štrli tudi iz tvojih dosedanjih postov.

      3.Tudi jaz nimam nikakršne zveze s potezami sedanje ali prejšnje vlade, vendar pa ne skrivam simpatij do pametnih desničarjev, kot tudi ti ne skrivaš naklonjenosti do tako imenovane levice, ki si jo imela v mislih, ko si nekoliko in ob navalu čustev prenagljeno dejala, da preferiraš višje nivoje.

      4. Nekako imam občutek, da si se nekoliko ustrašila, ko sem te uvrstil med tiste, ki vedo, da je Janša prejel podkupnino.

      5 Če sodeluješ na tem forumu in če deliš udarce, je že tako, da jih moraš biti pripravljen tudi prejeti in prenesti!

      6. Da preživiš, moraš biti tudi mefisto, torej pretkanec, hudobec in zlodej. To bom tudi ostal in sprejemal udarce, pri tem pa bom vedno skrbel, da nikomur ne bom ostal ničesar dolžan in da se nikoli ne bom spustil na nivo, ki je značilen za celo vrsto komentatorjev z nasprotnega ideološkega pola. Če bom ocenil, da mu intelektualno nisem kos, ga bom raje raje spregledal

      Pri tem bom seveda pazil, kolikor je v moji moči, da se bom izražal v kar najlepši slovenščini, saj imamo samo ta jezik, mar ne?

      Rad bi ti zaželel lepo noč črovnic, pa se bojim, da bi me narobe razumela!

    • Mimi je rekel/-la:

      Mefisto, hvala za normalen, lep komentar. :)
      Da pa ne bom prepovršna (prehitra), zaenkrat samo to - mi je mimo se ne odzvati na prijazno besedo (če sem ravno na broju). :)
      Sem pa ujela, da se točki 2 in 4 ponovita? (morda samo moja površnost)

      Zadnjega stavka nisem narobe razumela (pa čeprav manjka ‘a’), ga jemljem v redu, tudi malo hudomušno in se čist najdem not (upam pa seveda da ne padem v kakšno tole manjšinico čarovniško, kajti ne maram srednjega veka in tega ;o))
      Lep večer tudi tebi! :)

    • Mimi je rekel/-la:

      Mefisto
      1 - ok, v drugem delu stavka imaš prav, vendar to velja za zdaj. Tedaj ko je to prišlo na dan, pa je bil predsednik vlade (res je da je obstajal samo sum, pa še to so ga sprožili novinarji, vendar že če komu na tako pomembnem položaju visi nad glavo kaj takega, se mi zdi pošteno in primerno, da se umakne - tako ali tako pa številne zadeve zaktivirajo novinarji in tudi zaradi njih mi kaj vemo o tem, je pa res, da ni nujno da so objektivni ali lahko celo niso resnični)

      2 - seveda, se strinjam in sem že nekajkrat napisala (da je pri nas nekoliko pobrkano s temi pojmi okoli levice oz. desnice). No, sama se imam bolj za sredinsko levičarko, nekako. :)
      Ja, ideološko, vendar ker ni primernih ‘predstavnikov’, jih ne volim. Ti pa, kot prepričan desničar, voliš stranko, samo zato ker je na desni oz. ker je edina oz. ker sploh je?
      (*kot zanimivost: pri prejšnjih volitvah [2004], ko sem čekirala programe strank itd. in ti je potem ‘izračunalo’, katera stranka je najbližje tvojim prioritetam, pa mi je prišla zelo visoko SDS, iz česar sklepam, da je imela zelo dober program in je tudi zato tudi dobila volitve… no žal niso izpolnili zastavljenega oz. obljubljanega [kot itak pravzaprav nihče ne])

      3 - tu pa ti ne morem pritrditi - namreč pri simpatijah do pametnih politikov - jaz jih namreč nimam, zelo težko zdajle napišem, kateri politik na levi se mi zdi pameten, v smislu kot si sama predstavljam kot ‘pametnost’. No, morda Kresalova (s čimer se ti itak ne boš strinjal), pa tudi Lahkovnik se mi ne zdi slab (vendar malo muhast, nekatere njegove poteze si med sabo ne pašejo)… Tako da moje simpatije do pametnih ljudi pravzaprav praviloma ne vključujejo politikov. ;)

      4 - ma ne ustrašila (sem precej neustrašna oseba :)), sem pa (čeprav znam dolgoveziti in padem notri, komentiram strastno in dramatično) natančna in zagotovo nikjer ne napišem trditve, razen če nisem stoprocentna, da drži. Napišem tako vedno svoje MNENJE in ne trditve (vsaj praviloma).
      Dokončnim sodbam se izogibam, kar pa vidim s svojimi očmi, pa povem.
      (Janšo poznam od približno leta 80′, ko je bil moj učitelj obrambe in sva celo imela en mini konfliktek, ki pa je zdaj pravzaprav simpatičen oz. nekako simptomatičen… a sem kljub temu šla na Roško in tam vzneseno bila del te spremembe in filing je bil nenadkriljiv… )
      Tako da gledam pot in način, metode… in to presojam pri ustvarjanju svojega mnenja)

      5 - se strinjam, jasno

      6 - se ne strinjam, jasno. Jaz ne bom ne hudobec ne zlodej, bom pa borka (žal mi je to nekako bilo usojeno, meni nič všeč sicer ;D).
      Če bo mene en zaštihal v hrbet, to ni razlog, da ga bom jaz tudi (ali njegovega brata, sina itd.).
      Ker gre ZAME: preprosto JAZ NE štiham v hrbet. :)

      Jah, no, meni je pravzaprav bolj všeč, da je nekdo prijazen in duhovit (in ne zlodej in hudobec), pa čeprav piše ‘življenski’, ‘bom bil’, ‘z sabo’, ‘jo ni imela’ itd. ;D

      Kakšen krasen dan (obožujem jesen, tole zdajle je moj čas!! ;))

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MIMI ,najprej si se ustrašila, ker si dala vedeti, da veš, da je Janša prejel pokupnino.

      Potem si zajela sapo in se zgrozila, da si s svojim umikanjem izdala svoje sobrate in sestre.

      Danes pa si skušala vse skupaj zamegliti v svojem dosedanjem stilu, da se na bi vedelo, kaj je za na vile in kaj za na grablje, kot so nekoč rekli preprosti modri ljudje.

      Tudi v tem tvojem čudovitem jesenskem času se potrudi za boljši jezik, saj lepa slovenščina ni le edini jezik, ki ga imamo, temveč je tudi edino orodje in orože, ki nam je na razpolago.

    • Mimi je rekel/-la:

      Sobrate in sestre, Mefisto? :D

      Seveda, v svojem stilu, kakopak (čigavem pa?)! ;)

      OK, misli si, kar želiš (kar je itak primer), ne da se mi secirat posameznih besed, saj je jasno, kaj si mislim o konkretnem predmetu obravnave.
      (je pa res, da je ribo težko ujeti in stisniti v kot ;))

      Se strinjam, kar se tiče slovenščine, s pripombo, da mi je všeč, da je jezik živ in dinamičen.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Pripis!

    Moj sosed, star udbaš, ki še vedno hoče vse vedeti, mi je pravkar namignil, da se motim in da je Janša skoraj zagotovo razdelil podkupnino med Kosa, Cvikla in celotno vlado ter jim s tem zavezal jezike.

    • Rogerg je rekel/-la:

      Mefisto,čestitam za slog,ki ga večina nasprotne strani ne raume ali doume.Meni je pa v neizmerno veselje,da ga na tem forumu lahko prebiram.Tudi pozdrav

  • na juriš je rekel/-la:

    Cenjeni MEFISTO,prav nobeden argument,dokaz,aksiom in še neštetodokazljivo dokazlivihdokazov ne pomagajo prigozdnih marxistih,tipa,mimi,cc,boritd,itd.

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      A rabiš novo tipkovnico, kokolo?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Posodi mu svojo tipkovnico!

      Se splača!

      Fant obeta!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      NA JURIŠ; le pogumno nadaljuj!

      Posebej mi je bil všeč tvoj prispevek k družboslovni in politološki terminologiji, ko si uvedel pojem “gozdni marksisti”!

    • Mimi je rekel/-la:

      *se pardoniram, ampak ljubše mi je ‘vodni’ (ali vsaj ‘privodni’), če se že gremo naravoslovno družboslovno simboliko. ;)
      (gozd je sestavljen iz dreves, se pravi trop/krdelo/čreda dreves :D - voda je pa voda. … Ena kapljica je zelo nežna, a morda je ravno ta tista čez rob ali pa tista, ki dokončno razžre kamen ;) - pa sploh še nismo pri oceanih…)

  • suslov je rekel/-la:

    Zanimivo, rdečkarji so včasih JJ-ja obtoževali za sodelavca CIA-e. V poslu z osemkolesniki je tekmovala Sistemska tehnika v navezi z firmo General-Dynamics in avstrijsko Stayer-Daimler-Puch proti finski Patrii. Ali je bila na delu CIA, mogoče pa celo FSB?.Patria je od konkurentov bila boljša v vseh pogledih. Če bi JJ bil odločilni dejavnik pri izboru bi se potemtakem odločil za proameriško ponudbo. Poglejte raje malo zgodbe in povezave Kos,Kučan,Pavček,Legan,Cvikl,Kacin… in vam bo vse jasno. Mimogrede zakaj se Kučan ne oglasi s svojim znamenitim stavkom “vsak je nedolžen, dokler mu krivda ni dokazana”. To je namreč vedno uporabljal kadar so ujeli njegove tovariše.Spomnimo se zadev Rdeči križ, Elan,Viator-vektor..
    Sam mislim, da je v hudih škripcih Finsko državno podjetje Patria, ki ga obvladujejo rdečkarji tako, kot tudi vlado in medije. Zato Finci rabijo črne packe v državah kot so Slovenija, Hrvaška in Egipt. Glede oklepnikov bi bil rajši, da bi jih delala Sistemska tehnika. Vendar ne makete in slike na risalni deski,ko je razpis že v teku. Še boljše bi bilo, da bi naša vojska imela vsaj eno transportno letalo, da ne bi bili naši fantje že mesec dni dlje v Afganistanu. Vemo iz zgodovine, da so Finci bratje naših sosedov Madžarov in podoben je tudi njihov značaj, ki pa so ga zelo obdelali Švedi.

    • partizan je rekel/-la:

      “Patria je od konkurentov bila boljša v vseh pogledih. ”

      Jasno, zlasti v najodločilnejšem pogledu - podmazivanju J in njegove bande, je Patria nedvomno zmagala.

      Sicer pa je očitno, da te v spanju preganjajo razne ameriške in ruske tajne službe.

      Priporočam, da obiščeš zdravnika.

  • nemesis je rekel/-la:

    Vsi začenjate na napačnem koncu.Erjavec je bil podpisnik pogodbe in še zdaj trdi,da je bila Patria najboljša izbira.Komisija izbrana od kao strokovnjakov Morsa je o tem odločala.Če Erjavec ni vmešan,je Patria nesmiselno podkupovala,če je podkupovala.Finsko tožilstvo mora vložiti kazenske ovadbe,zadeva se seli na sodišče,kjer mora biti krivda pravnomočno dokazana.Glavni posrednik Riedel je bil v Avstriji oproščen,zdaj toži finskega preiskovalca.Kako bo z ostalimi,bomo videli.

    • partizan je rekel/-la:

      kdaj pa je bil v Avstriji že kakšen proces, na katerem naj bi bil Riedl oproščen?

      Razen morda na straneh Dela?

    • nemesis je rekel/-la:

      Oproščen je bil,oz.ni bilo materiala za kazensko ovadbo,že v predkazenskem postopku,ker je dokazal,kam je dal denar od provizije,zato pa zdaj lahko toži…

  • Jon je rekel/-la:

    Verjamem Janši ne pa lažnivim Grekcem in Zgagam.

  • Niko je rekel/-la:

    Blaž Zgaga: Janša je preiskovalce večkrat vprašal, česa je osumljen, ti pa mu sprva niso dali odgovora. Od tu prva Janševa izjava. Torej, “Odgovora ni bilo” pomeni, da odgovora *sprva* ni bilo, ne pa, da ga *nikoli* ni bilo. Ko je Janša vztrajal in potem ko preiskovalci na njegova vprašanja večkrat zaporedoma niso odgovorili, oziroma so bili tiho, so mu pa na koncu le povedali, česa je osumljen. In sicer tega, da mu je Zagožen dal podkupnino. In od tu druga Janševa izjava. Skratka, tu ni nobene nekonsistence. To je iskanje dlake v jajcu.

    Kdaj se bo kakšen novinar razpisal o človekovih pravicah, ki vključujejo tudi to, da mora vsakemu osumljenemu biti jasno in enoznačno povedano, česa je osumljen ? To, da mora osumljeni to večkrat vprašati in da mu izpraševalci večkrat zaporedoma ne odgovorijo, je kršitev človekovih pravic. In sodi v neko drugo zgodovinsko obdobje oziroma v romane Franca Kafke, ne pa v moderno demokracijo, kot je Slovenija.

    • me je rekel/-la:

      Problem o katerem Zgaga piše je v tem, da je bilo Janši na zaslišanju povedano česa je osumljen, on pa se je lagal da ne ve, ker naj mu ne bi povedali. Šele ko je bilo dokazano, da se je zlagal, je J. spremenil svojo izjavo, kar je tipično za njega. Razmišljaj malo!!!