31. oktober, 2009 | Igor Bizjan

Noč čarovnic

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS




Pred leti, ko sem iskal smisel življenja po raznih ezoteričnih učbenikih (Tibetanska knjiga mrtvih, Jungovi teksti, M. Eliade, Reiki) in velikih verskih tekstih, mi je spolnost nudila najboljši poligon za spoznavanje skritih upov in strahov. Na študentski zabavi sem srečal mlado “Šiziko” in medsebojna privlačnost naju je naslednjo noč združila v postelji. Bila mi je všeč, ker je kot učiteljica joge obvladala vaginalne mišice in mi ga lepo cuzala.

Nekaj sem takrat bral o Ošojevi tantri in dolinskem orgazmu, kjer sta ljubimca ure in ure zataknjena eden v drugem z spolovili, ne da bi se veliko premikala, a tedaj o harmoniji med ljubimčeva še nisem razmišljal, saj sem kot mlad, pohoten satir hotel preizkusiti čim več različno zaobljenih teles. Šele mnogo let kasneje sem dojel, da moramo srčno čakro spojiti z spolno, če se želimo optimalno samouresničiti v ljubezenskem aktu. Pesniško bi lahko dodal: “Ta neverjetna magija med moškim in žensko, to neznosno pričakovanje prvega dotika, prvega poljuba, videti tuje golo telo, ga otipati, se vanj ugnezditi in malo umreti. O, kakšna slast!”

Med strastnim sexom sva se veliko pogovarjala o poeziji umetnosti in duhovnosti. Ona je kot vrhunskega maga in učitelja, večkrat omenjala Alistra Crowleya, za katerega sem vseskozi menil, da je navaden leporečnik in šarlatan, podoben napihnjeni krastači, ki je vseskozi zadeta od opojnih substanc. Doma je imela narisan magičen krog v katerem je postavljala človeške sposobnosti ob bok božjem, kar po mojem samo množi patološki narcizem in povečuje notranjo praznino, v katerega je ujeta sodobna družba. Kot članica Ordo Templi Orientis se je najverjetneje priučila nekaterih magijskih praks, to ali je prisostvovala črnim mašam, ne vem, a o kakšnem žrtvovanju živih bitij v religijske namene v tistem času ni bilo slišati. Po nekajkratnem použivanju teles, ki sva jih veselo zalivala z vinom se je odnos končal v ognju in peklu medsebojnega obtoževanja in negativnih projekcij.

Ona je meni očitala, da sem erotofob, ki se zaradi negativnih izkušenj v stiku z pomembnimi drugimi iz otroštva, boji ljubezni in polnočutnega odnosa z ženskami, jaz pa sem jo obtoževal, da je satanistka, ki zmore samo patološko simbiotične odnose in da me hoče zvleči v odvisen odnos, kot ga je imela njena mama, ki je ob šibki samozavesti vseskozi vzdrževala nezdrav odnos z očetom pijancem. Zaloputnil sem vrata in v jezi odšel za vedno. Bergman, siloviti Švedski režiser mukotrpnih odnosov in prizorov iz zakonskega življenja, je zapisal, da sta moški in ženska skupaj, ker ni nihče rad sam v peklu. Doma me je čakalo presenečenje v obliki peklenskih muk. Treslo me je po celem telesu, imel sem najmračnejše predstave in vizije, kot da bi me hotel neka nevidna, zla sila uročiti in me z posteljo vred zalučati skozi okno desetega nadstropja. Takšnih muk ne privoščim nobenemu, Takrat sem prvič v hudi grozi prijel Sveto pismo, začel moliti in Boga prositi odpuščanja. Šele proti jutru so vizije konca sveta minile, a še danes ne vem kaj se je zares dogajalo z mano. Me je zala deklica poznavalsko uročila s črno magijo in se mi nezavedno hotela maščevati, ker sem jo na hitro zapustil. Ne verjamem, da zdrav človek pri živi zavesti drugemu hoče takšno zlobo in trpljenje, zato obstaja preprosta ugotovitev, da sem doživel živčni zlom, da se mi je nezavedno sprožilo in se je ven vsula greznica preteklih doživetih in potisnjenih strahov.

Verjamem, da se hudič lahko naseli v nezavedne, nezaceljene rane in ob ugodni priložnosti bivanjske krize plane na dan.
 Torej črno magijo nezavedno prakticiramo vsi, saj večkrat o drugih ljudeh mislimo slabo, jih sovražimo in jim privoščimo najslabše. Črna magija nezdravih odnosov moči, projekcij in manipulacij, se dogaja na vseh nivojih, zato je zemlja včasih podobna peklu iz katerega se ne znamo izvleči. Znanstveniki so ugotovili, da je več kot 70% vseh naših misli negativnih, kar izhaja iz naše vzgoje strahu in pričakovanja, kaj vse se ti bo zgodilo, če ne boš priden. Nevedni starši mučijo otroke z prerokbo, da bosta umrla, če bo nebogljeni otroček samosvoj in ne bo ubogal. V človeku so kali najčistejše etike in svetništva, pridejo pa tudi trenutki, ko smo sposobni ubijati in mučiti druge z De Sadovskim užitkom. Spolnost in partnerstvo sta poligon, ker ne moremo dolgo časa blefirati in vse tisto, kar so nam hudega prizadejali naši starši in sorodniki, nezavedno ponovimo s partnerjem, za katerega smo pripravljeni umreti in poiskati sveti gral …

Bizjan Igor
 

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
15 x komentirano
  • hedda je rekel/-la:

    Super članek, good point. :-)

    Noben izmed velikih modrecev in mojstrov, ki jih našteva Igor, ne ponudi učinkovitega načina, kako sestopiti iz začaranega kroga družinskih vzorcev. Vse, kar lahko napravimo, je to, da lahko razkrinkamo intrige nezavednega in ne zagreznemo v bergmanovske drame. Vsaj ne prepogosto. :-))

    • Mimi je rekel/-la:

      *Priporočam (vsem) res dobro (če ne izvrstno) knjigo s tega področja: Rezanje spon (avtorja dr. Howarda M. Halperna).
      Podnaslov je (mensezdi) ‘osvobajanje od starševskih vezi’.
      Je zelo univerzalna knjiga in bi jo po mojem mnenju lahko prebrali vsi (ne glede na to, ali imajo *težave* s temi starševskimi vezmi), saj lahko prepoznaš številne vzorce, ki se jih morda sploh ne zavedaš, a jih (podzavestno) projiciraš na vse svoje odnose.
      Skratka, res dobra knjiga! :)
      Ne preveč atraktivnega videza, pa tudi ne preveč ‘pop’ (varianta “duhovnost za telebane” ;)), je precej zgoščena in poglobljena, a jo kot rečeno lahko prevajaš na številne situacije in okoliščine.
      Kolumne pa (zaenkrat) ne bom komentirala (ker je še nisem prebrala).

    • hedda je rekel/-la:

      Hej, Mimi, kakršno koli rezanje spon po receptih se ne obnese. To pride samodejno, s smrtjo. Pa še takrat ne zmeraj. Nekatere mame še po smrti vodijo in usmerjajo svoje sinčke. :-)

      Sicer pa, draga kolegica, se dobimo danes na Kleku? Kdaj štartamo? Bo dal Mefisto kako direktivo? :-))

    • Mimi je rekel/-la:

      OK, saj imaš prav (vseeno me zanima, če ti slučajno pade knjiga pod roke, tvoje mnenje PO [morebitnem] prebranem ;))

      Kdaj se dobimo?
      Jah okol 00h, itak! ;)

      Mefisto da bi dajal direktive?
      Hm, ne šizim ravno na utečene oz. predvidljive poti (še zlasti če se pol cvreš) ;) - kajti ne maram vročine… tako da mene bolj privlačijo bolj skulirane scene…. :))
      ampak menda bi že prenesla. kar ne ubija, krepi. ;P

    • hedda je rekel/-la:

      OK, Mimi, bom prebrala, če se mi znajde pod rokami. :-))

      Jaz ti priporočam knjigo Ranjena ženska - modeli in arhetipi v odnosu oče - hči psihoanaltičarke Linde Schierse Leonard.

      Glede Kleka sem mislila vestsijevskega Mefista. Grem stavit, da si ne upa… :-))

      Utečene poti tudi meni ne ležijo. Torej bo polet v neznano… z vmesnimi postanki. Toliko, da požgečkamo Nogavičko…. in vse druge pirate in bojevnike.

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja no, Hedda, saj nisem hotla bit vsiljiva - samo ker je bila moja reakcija, ko mi je bila priporočena, popolnoma enaka kot tvoja :) - kao ma daj, rezanje spon po receptih, točno to kar praviš, no potem pa je strašno zanimivo in res dobro čtivo, no… za zamislit se… sama imam to zelo poštimano in nisem tip, ki bi se preveč navezoval, v bistvu nekako zlahka prekinem stike, ko/če se mi ne da več in se tudi ne obremenjujem kaj dosti s preteklostjo in vezmi in tem… igram igro, ko/če/dokler mi je všeč in potem grem, ko/če mi ni več. Tudi z domačimi sem hitro porihtala, nisem nek družinski tip…. skratka sem mislila da sem zadnji človek na svetu, ki bi se mu priporočilo takšno knjigo. :) Ampak kljub temu je fajn, saj kot sem rekla, lohk prevedeš na vsa področja in svašta poštekaš, česar oz. o čemer prej morda sploh nisi razmišljal oz. tega ne povezoval ali umeščal v svoj lajf in osebnost, odnose itd…

      Hvala tebi za priporočilo (sliši se zanimivo), najboljše da si zapišem (kdo bi to potem okol iskal). :)

      Ja, velja, šibamo! ;)

      Ja vem, da si mislila tega Mefista, moj odgovor je bil (vsaj) dvoumen. ;o)

    • hedda je rekel/-la:

      Mimi, sploh nisem vzela kot vsiljivost. :-) Sem zmeraj vesela, če mi kdo pove za kako fajn knjigo.
      Branim sem samo literature v stilu dr. Phila in njuejdžerskih blodenj.

  • NoMercy je rekel/-la:

    le kakšne dneve in noči preživljajo vse bejbe, ki bi jaz jih one, mi pa niso dale :P
    Prekletsva črne magije so bila uničujoča :P

  • hedda je rekel/-la:

    Danes bomo razturale! -)

    http://www.youtube.com/watch?v=OzfaVW7ZAdM

  • anton je rekel/-la:

    Pišuka, fant je dobil super p…, fantastičen seks, z jogo utrjeno telo in razum… intelektualko!
    Sanjam o tem, že dolga desetletja. Potem pa se mu je “sfižilo”. Kako slovensko?!
    Punce, me vzamete s seboj na Klek? Metlo imam, tudi vajen sem je. Tudi slovensko!
    Aja, pri preverjanju intelekta… dopuščam manjša odstopanja, pri razpravi o kvantni fiziki, kak kilogram preveč ne bo moteč, tudi nevednost o prvi slovenski tiskani knjigi… me ne bo dosti motila.
    Plitek sem, priznam!

  • ben je rekel/-la:

    Bože mili , kakšna nakladancija…

  • wolf je rekel/-la:

    zato pa je toliko drkalcev in pijancev v deželi na sončni strani alp!!!

  • darjeeling je rekel/-la:

    dobro napisano, dober post. hvala, ker si me spomnil. sem imela podobno izkušnjo :)