18. november, 2009 | Jaka Tomc

Zares proti nepotrebnim poslanskim potem

So številna poslanska potovanja v času krize resnično nujna?
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

V Zaresu so razočarani, da odbor za zunanje zadeve prejšnji teden ni sprejel njihovega predloga, da bi omejili poslanska potovanja v okviru skupine prijateljstva, udeležbo poslancev na športnih dogodkih v tujini ter potovanja na podlagi osebnih vabil poslancem.

Poslanec Franco Juri je pojasnil, da so se zato v poslanski skupini Zares odločili, da se do konca naslednjega leta ne bodo udeleževali potovanj v okviru omenjenih skupin.

Franco Juri o nepotrebnih potovanjih poslancev:

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
33 x komentirano
  • MEFISTO je rekel/-la:

    Škoda, dokler so Zaresovi poslanci v tujini, vsaj doma ne delajo škode!

  • kaktus je rekel/-la:

    Bivši rdečkarji, potem modri mravljinec, združeno listje, LDS-ovec si že (ste) toliko prepotovali na naše stroške, da vam je domovina postala tuja ! Sicer je pa ta domovina marsikatetremu mačeha, razen vam večnim, dosmrtnim priviligirancem, komunajzerskim JURIJEM !

    • simpatikus komunalis je rekel/-la:

      @kaki to mi je všeč–bivši rdečkarji!!ker zraven spadajo ablast zvani janez,dimpsi,pa koliko je še teh po raznoraznih strankah.
      Ti,ki si bolj pri koritu!a je bil Tanko in Grims tudi v partiji?

  • kaktus je rekel/-la:

    ŠPARALI STE NA KAVICI, DA BI LAHKO ZATEGADELJ ZAPOSLILI 1802 ČLOVEKA NA NOVO, V DRŽAVNI UPRAVI IN TO V PRVEM LETU VLADANJA, gospod JURI ČESTITAMO !!!

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Nemara pa bi mogli specifični poslanci, pod vodstvom prvega agruma, namesto na službeno pot s pomočjo letal, vlakov in avtomobilov, kreniti kar na spokorniško procesijo na daljno Holandsko, deželo poštnih nabiralnikov, živobarvnega cvetja ter mednarodnih finančnih transakcij.

    Pri tem bi, če bi se seveda odločili za to, mogli vrteti molilne mlinčke, prepevati nabožne himne ter tako, oblečeni v kopalne plašče, spokorniške kute ter brisače živo žafranaste barve, prositi samega Boga, naj jim da odpustek za laž, ki se povsem po krivici povezuje z njimi.

    Prav nobenega razloga ne vidim, da se jim pri tovrstni dejavnosti ne bi pridružili tudi nekateri od naših oranžnih komentatorjev. Nemara bi se kakšen celo odločil in bi, kakor derviš, ki je nekdaj plesal pred turškim sultanom, neprestano rajal pred vodjo te parade ter tako nanj usmerjal darove rednega ter izrednega delovanja božje Milosti.

  • konec je rekel/-la:

    če koga zanima demagogija ima tu zelo lep primer.

  • konec je rekel/-la:

    bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, …………….kdo pa sploh še verjame tem komunajzerjem?

  • lovro je rekel/-la:

    Pogovarjal sem se z enim opozicijskim poslancem in omenil je sprevrženost tega Jurija. Baje je imel v prejšnjem mandatu preko 150 potovanj prav on (v eksotične kraje), danes je pa ta prvi pameten. Očita Petku potovanja, ne pove pa, kam potuje in zakaj. Petek je predsednik komisije za Slovence v zamejstvu in po svetu in največkrat potuje v naše sosednje države(Trst, Gorica, Celovec,..). Ali predlaga, da komisija za Slovence po svetu torej ne hodi več v Avstrijo in Italijo?

    • simpatikus komunalis je rekel/-la:

      Pa sej pravim,tale Italjančk najbolj navija za arbitražni sporazum.Ni kaj Ezul do konca.P

    • konec je rekel/-la:

      lovro, to je demagogija, govoriš eno, misliš drugo, dealš pa tretje, od drugih pa brezsramno na GLAS zahtevaš četrto.
      to zgornje beketanje in cviljenje je prav zaradi tega KRASEN primer DEMAGOGIJE.

  • simpatikus komunalis je rekel/-la:

    Aja aje ta tisti svingač;mogoče pa potem po svetu išče klube.
    Zna biti tam veliko uspešnih ino koristnih znanstev pridobiti za nas podalpske hrvate.

    • kaktus je rekel/-la:

      PO zaslugi takšnih komunajzerjev, kot so JURI-ji , danes plačujemo , kot edina država iz zasužnjene EVROPE fašizmu vojne reparacije , preko računa v LUXEMBURGU ! Sprenevedavi, izprideni komunajzerji niso bili zmožni izstaviti računov za požgane vasi po primorski,dolenjski, za fašistične poboje in žrtve ! To slednje, kot pravijo poznavalci, da nebi te žrtve FAŠISTOV dobile kakšno liro več, kot je bila kom. oblast zmožna dati svojim “osvoboditeljem” ! AMEN !

  • konec je rekel/-la:

    Pa še to : če bi mu oče ne zbežal (moral je pač v zapor , ker je klal partizane) in bi sedel kot je odločila italijansko sodišče v kakšni celici, bi tudi tega ne bilo….ampak pravica je bila daleč zares zelo daleč.

  • konec je rekel/-la:

    ampak ker je zbežal ta pravim (potem ko je sodeloval v morjenju PARTIZANOV) si je zaslužil pač PRIVILEGIJE za njega in celo rdečo dinastijo in potomce seveda.

  • konec je rekel/-la:

    Ampak o tem je udbaškim novinarjem PREPOVEDANO pisati…….ha, ha, ha ha,

  • Mirjana je rekel/-la:

    lovro je rekel/-la:
    19. november, 2009 ob 10:50

    Pogovarjal sem se z enim opozicijskim poslancem in omenil je sprevrženost tega Jurija.

    Poslanec???? opozicijski???? …katerega Jurija??? ….no, saj prav pašete skup! :)))
    pismo, ke potencial od sive mase :))

  • Mirjana je rekel/-la:

    konec, za to kar si napisal o očetu, pa bi na Jurijevem mestu razmislia o prijavi…veš, čeprav si anonimen, še ne pomeni, da lahko serješ do onemoglosti…tu si šel čez rob.

    • Bralka je rekel/-la:

      Se strinjam z Mirjano. Tozadevno bi morala tudi administracija tega portala narediti svoje.

    • konec je rekel/-la:

      ha, ha, ha, …se že tresem…ha, ha, ha,
      o kako moti rdečuha ko se govori o vas rdečuhih?
      kaj je spornega?
      je bil oče obsojen? ja - hočeš vedeti kje? v lucci (če se ne motim)
      je oče sodeloval pri pokoli partizanov, ki so se borili proti naci-fašistom? ja….čeprav o tem ne želi govoriti ne oni ne sinova (celo več, če se ne motim v zadnji jurijevi knjigi je napisano, da oče odgovarja nekako takole : “sine moje, ne sprašuj po tem……”.
      je oče zapustil italijo? ja
      je dobil pomoč pri “udbaših”? ja
      itd. itd.
      Ali imam lahko pieteto do vseh teh nedolžnih zrtev , ki so bili umorjeni hinavsko, zahrbtno?
      Ali je prepovedano omenjati sporno zgodovino in dejstva?
      Ali je predstavnik stranke podalpskega stalina sveta svinja, o katero je treba samo hvaliti, se mu klanjati, ga častiti?
      Ajde, se seri.

      (pa očeta sem omenil., pa se ti sekiraš. tvoji bronjo, teroriste, borče, titovček znajo veliko bolj srati do onemoglosti (tudi brez dejstev, samo zaradi sovraštva in nestrpnosti) pa se jaz še nikoli nisem cmeril ali jokal….ha, ha, ha, )
      vem pa, kot sem že napisal predhodno (ker sem vedel da rdečuhi mislite, da vi lahko počnete in serjete do onemoglosti ostali pa bi morali biti tiho…)

      konec je rekel/-la:
      19. november, 2009 ob 21:09

      Ampak o tem je udbaškim novinarjem PREPOVEDANO pisati…….ha, ha, ha ha,

      IN ZA KONEC, vi rdečuhi se pač navajeni, da se vas NE-rdečuhi bojijo, ker ste pač ustrahovali, morili, klali desetletja in desetletja vsakogar, ki se ni javno strinjal (da ne govorimo o tistih demokratih, ki so poskušali se zoperstaviti).
      Ampak , če za vas rdečuhe je potrebno leta 2009 nadaljevati s političnimi sodišči kot leta 1945 kar na dan………..ampak vedi Mirjana/Mirjan………..da je Slovenija v EU-ju in naj bi bila demokratična država, kjer barvito pisanje ni več monopol samo rdečuhov ampak tudi demokrati lahko občasno napišemo kaj sočnega o VAS KRVAVO RDEČIH KOMUNAJZERJIH….ha, ha, ha, ha,

    • konec je rekel/-la:

      Bralka je rekel/-la:
      20. november, 2009 ob 12:57

      Se strinjam z Mirjano. Tozadevno bi morala tudi administracija tega portala narediti svoje.

      tebi nima niti smisla odgovarjati, jaz , če bi bil v tebi bi predlagal, da se lahko kar preimenuje v Forum Rdečih Pljuvačev”, kjer lahko blatite vse ne-komuniste in častite komunajzerje”…pa še prepričate rdeče forumaše, da ni politične CENZURE….ne bo težko, če so taki kot si ti…..ha, ha, ha, ha,

    • Mirjana je rekel/-la:

      Poslušaj anonimno namizno gobezdalo! Edini krat, ko mi bo rdeča barva res prišla do srca,….bo, ko boš ti zardel. Sicer pa odkar ni Sarkiča,..postaja resnično ta forum svinjak.
      Ostalo pa je stvar administratorja in osebno prizadetih.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Pa še to, jaz sem Mirjana Čakardič, zato dobro pazi kaj zineš, ker si izsledljiv kot za šalo. Jaz pa tebe, tvoje starše lahko polijem z vso gnojnico tega sveta,…pa boš lahko le požrl govna,..ker si ne predstavljam, da me bo na kazenskem tožil nek konec,..kapiš? In močno dvomim, da si boš upal osebno na dan, da ubraniš ugled tvojih staršev…ti ozaveščeni demokratek ti :)

    • konec je rekel/-la:

      BINGO še enkrat!!! (še enega levičarja , ki zgubi živčke…sorry, mi je delno žal ampak s,,,,)

      a res? tista prijateljica od alpe adria green?
      in torej prijateljica zgoraj omenjenega?

      Jaz do sedaj ZARES nisem imel prav nič proti tebi, celo obratno……ampak povej s kom se družiš….saj veš, mar ne? posebno ko si sodelovala na vesti.
      Imej se lepo in take it easy…je samo forum……in če te to moti bolje da odnehaš.
      Mirjana, pa še to …moji starši bi bili zelo veseli, če bi videli da rdečuhi polivajo toliko gnojnice nad njimi….ker bi pomenilo, da DELAM DOBRO…ha, ha,ha, ha, ha,…

    • konec je rekel/-la:

      Ti pišeš: “Pa še to, jaz sem Mirjana Čakardič, zato dobro pazi kaj zineš, ker si izsledljiv kot za šalo. Jlaaz pa tebe, tvoje starše lahko polijem z vso gnojnico tega sveta,…”

      Se že tresem…ha, ha, ha, (pa nisi prav ti par vrstic zgoraj se tako hinavsko zgražala nad moji barvitem pisanju in sedaj počneš isto???….a ja sem pozabil (poglej moji post zgoraj…..mi rdečuhi lahko pišemo in “serjemo do onemoglosti” ostalim je prepovedano……ha, ha, ha,

      ampak še enkrat BINGO!

    • konec je rekel/-la:

      pa nekaj osebnega, ker sem prepričan, da si dobra oseba , čeprav LEVIČARKA ampak res (in to prvič na forumu, ker internet in zasebnost nimata kaj veliko skupnega, vsaj po mojem, ampak sem mlajši od tebe)………..jaz sem tu predvsem zaradi pisanja ANE JUD.in evropske civilizacije ..in ne politike, služenja, pristranskosti in koristoljubnosti.
      pa lep dan imej, čeprav levoušna …ha, ha, ha, (posmej se malo, življenje je lepo).

    • Mirjana je rekel/-la:

      konec,…jaz sem kar sem, nikakor pa se ne skrivam za svojimi besedami in dejanji. Ti si tukaj zaradi Ane Jud,…tudi ona se podpisuje,..ima pogum…in nekaj si zapomni,..v trenutku, ko začneš deliti ljudi na rdeče, črne, leve, desne,…si se že opredelil in popredalčkal. Predvsem pa si prav v zadnji repliki potrdil, da si le trobilo in podaljšek nekoga drugega, ki ima pogum se izpostaviti,..to je Ana Jud…tebi pa žal to še ne znese.
      pa bodi pozdravljen … mladenič .)

  • KEMAL je rekel/-la:

    LOVRO, ignorantski kreten; v prešnjem mandatu Franca Jurija sploh ni bilo. Ti govoriš o njegovem bratu. Takrat ni bilo še gospodarske krize. Hja, kakšen koncentrat ignorantov na tem forumu!

  • terminatorka je rekel/-la:

    Eto, forum kot tipična slovenceljska foušija in večna zagrenjenost: če poslanec nič ne naredi in naprej potuje na poslanski turizem, je svinija. Če pa predlaga, da se poslanski turizem ukine in pove, da se bo sam takim potovanjem odrekel, je prasec. Kaj naj ubogi poslanec stori, da bi bili zagrenjeni forumci zadovoljni? Ni upanja, ni upanja. Problem je v glavah in želodcih. Za bruhat

  • cvek je rekel/-la:

    Stari IURI, ni ejzul on je spizdil v nasprotno smer, ven iz Furlanije, k našim krvavim po zatočišče, kot sem pred kratkim prebral nekega blogerja !