24. december, 2009 | Jaka Tomc

Opravičila podmladkov po obračunu pri Jankoviću

Podmladek SDS ne obžaluje izrečenih besed.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Po torkovem obisku pri ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću, ki se je iz domiselne šale sprevrgel v verbalni obračun, v katerem so žaljivke deževale z vseh strani, so se podmladki pomladnih strank (SDS, NSi, SLS) opravičili za dogajanje. No, vsaj nekateri …

V Mladi Sloveniji so županu naslednji dan poslali pismo, v katerem se predsednik Jernej Vrtovec opravičuje za neprimerno dogajanje in se distancira od izrečenih besed kolegov.

Jernej Vrtovec o torkovem obračunu:

Opravičilo razklalo podmladek SLS

Tudi v Novi generaciji SLS dogodek obžalujejo, zanimivo pa je, da se niso opravičili županu, ampak slovenski javnosti in prebivalcem Ljubljane. Objava sporočila pa je razburila predsednika mestnega odbora podmladka Boštjana Furlana, saj naj bi predsednik Nove generacije Bor Zgonc lagal, da se je odbor opravičil zaradi torkovih dogodkov. Furlan je celo zahteval Zgončev odstop.

V Slovenski demokratski mladini, katere predsednik je Jankovića označil za balkanskega kavboja, ki zapravlja ljubljanski denar, so dolgo molčali, danes pa so se odzvali s sporočilom, da se za njihove izjave uporabljajo dvojna merila in da jim je žal, da je župan izjavljene besede obrnil v smer nacionalizma.

Verbalni obračun pri Jankoviću:

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
40 x komentirano
  • jani je rekel/-la:

    Ti Vrtovec si pa tudi en liček. Nekaj se zdaj tu opravičuješ Jankoviću, kot da je imel on kaj višji nivo komunikacije. Smešiš se.

    • lucko je rekel/-la:

      Ja tukaj se balkanski kavboj in necistokrvni ljubljancan ter se par takih ne slisi…

  • ProPolis je rekel/-la:

    Prav je, da mladost ponudi kak manj konvencionalen pogled na svet, morda kaj revolucionarnosti, nekaj več občutljivosti za v vsakodnevniku spregledane reči… Ni pa nihče, pa tudi tako imenovani mladi ne, oproščen vsaj določenega nivoja spodobnosti oziroma bontona, ko naslavlja svoje besede na koga, ki misli in dela drugače, kot bi ali bo sam.
    Žal mi je, da vidim mlade politike, ki brez takta jezikajo na nivoju, ki ni primeren niti pregovorno branjevskemu okolju. Sem pa vesel, da je kdo med njimi, ko afektiranost izgine, sposoben vsaj kakega opravičila, kak med njimi pa ga zna celo prav nasloviti.

  • sksv je rekel/-la:

    Vrtovec je v tej zgodbi edini normalen!!! Za razliko od njunih kolegov iz SDS-a in SLS-a.
    Spoštujem dejanje MSi, ki so si nabrali dodatne točke pri meni, čeprav sem izrazito levi.

  • Fructal je rekel/-la:

    Svaka čast Vrtovcu. Res je kar pravi in kolikor ga poznam se nikoli ni spuščal na tko nizek nivo dialoga kot druga dva predstavnika.

  • Veseli je rekel/-la:

    Vi iz pomladka ste se prišli samo sramotiti k Jankoviču, ste še vsi malo preneumni in prezeleni da bi kar koli govorili oz. očitali Jankoviču oz. komur koli, ki je pametnejši od vas. Je bil zelo dober manager, ve kaj dela, je pameten ….veliko bolje bi bilo če bi kaj očitali vašemu Janši, ki je naredil veliko škode Sloveniji…..očitno velja v Sloveniji načelo: s pametnimi in sposobnimi dol, gor pa dajmo neumne in naivne.

    Lp pa vesele praznike!

  • Bralka je rekel/-la:

    Da se ne bomo tule sprenevedali. Čisto duhovito je podariti družabno igro Monopoli. Ampak popolnoma neomikano je uporabljati oznake “balkanski kavboj”, “opankar”…itd. Ki se niso pojavljaje prvič, v bistvu se pojavljajo od trenutka, ko se je Zoran Janković odločil za kandidaturo za župana. In neomikano je stalno ponavljati neke oznake z namenom, da bi se ustvarila ena pejorativna konotacija. In delati pejorativen konotacije na temo etničnega porekla kogarkoli, to je pa hiperpodn.

    Oziroma, podmladek SDS bo razumel, kje so ga biksali, samo v primeru, da se tudi njih obdeluje z enako arcnijo. Recimo, če se janšistom ves čas nabija, da so “grosupeljski rožleti”, podmladek pa se označuje z “jugend”…potem bi morda kakšni izmed njim tudi kaj razumeli. Čez nekaj časa.

    Samo razlika je v tem, da se meni zdi popolnoma nespodobno kaj takega ves čas nabijati tudi esdeesu. Ne zmorem. Oni pa še niso dosegli svojega absolutnega dna. Ali pa “zbirajo za penzijo”?

    • Arh je rekel/-la:

      Ne vem, nisem prepričan da bodo razumeli. V tem primeru cilj posvečuje sredstva. Mislijo, da imajo prav in zato se lahko obnašajo kot jim paše. Pozabljajo pa, da je bil župan (in tudi predsednik republike) izglasovan z veliko večino in s takim obnašanjem žalijo marsikaterega Ljubljančana (pa tudi ostale).
      Demokracija je res zelo delikatna zadeva, še posebej takrat, ko človek misli, da se lahko obnaša in počne kar hoče. Župan karkoli dela dela z mandatom, ima zato podporo ljudi, ki so ga volili.
      Če je župan naredil kaj proti-zakonitega so zato sodišča. Če je naredil kaj kar ni bilo “všeč” volilcem imajo zato priložnost na naslednjih volitvah.
      V nobenem primeru pa ne naša ustava, zakoni ali bonton ne predvidevajo tako žaljivega odnosa in obnašanja kot ga izkazujejo tile aktivisti.

    • lucko je rekel/-la:

      Odlicna ideja. Vrjetno je to res ednini nacin, da dojamejo, kaj so storili, ampak vseeno cez uporabo tega kot primer za razumevanje jaz nebi sel…

    • čistalopata je rekel/-la:

      :))

  • Arh je rekel/-la:

    Ja nivo komunikacije res veliko pove o človeku.
    Hecno pri vsem tem pa je, da se je jezni podmladek pritoževal nad kulturo župana kar, da se ni zahvalil za darilo.
    Hmm, naslednjič ko me bo kdo, ki se ne strinja z mano ozmerjal, se mu bom zahvalil - da ne bom izpadel nekulturen ;)))

  • dado je rekel/-la:

    So mladinci vrli se zbrali,
    strategijo dogovorili in monopoli kupili,
    fotografe sklicali in se v mestno hišo podali,
    hoteli so tam Jankoviču podkuriti,
    a so se le bedno tam zasrali,
    da še dolgo se ne bodo pobrali!

    • čistalopata je rekel/-la:

      :)) sami sebi si skopali gnojno jamo.
      Sramota, da imamo V svobodni Sloveniji tako mladino.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Površnost, ema sama površnost in neznanje; sami domoljubi drgač:
    http://www.sdm.si/event/2009-12-18

    • Nogavička je rekel/-la:

      Sicer pa, vsi so se muzali pri duhovitih domislicah najglasnejših dveh. Ja, lepo da, če že ne takoj sami, so vsaj s pomočjo staršev doumeli neumnost svojega pobalinstva: avtogol matičnim strankam povsem po nepotrebnem. V boju za obstanek prvih in preživetje drugih si vendar najmanj želijo prav negativne publicitete.

      Torej, tako zgleda nasilje mularije v šolah: kolovodja si nabere nekaj ubogih paglavcev in gredo z njim za številko. Potem jim je pa žal, ko jih mora objokana mamica hodit v šolo zagovarjat, češ, saj je le igra in da tako mladi so vendar, zato jim je treba pogledat skozi prste.

      Ali pa še bolj nazorno, skozi perspektivo tistega boneless chicken iz ozadja: bolje z njimi vštric kot pa oni na tak način proti meni. Spiralo molka sem že omenjal, ne?

      … saj res: kaj o njihovem smislu za humor menijo etablirani kolegi iz njihovih mizernih strančic?! Mogoče lahko pričakujemo novo resolucijo EPP? Navsezadnje, prav bi bilo vedeti kakšne ljudi volimo; da se ne bi mogli kasneje izgovarjati, da za koga od njih vendar nisem vedel kakšen teliček zna biti ;) Ni pa čudno, da je tako kot je.

    • Nogavička je rekel/-la:

      … pa prav SLSov je tako lepozvočno govoril o padcu berlinskega zidu in vetru sprememb nedavno :)

    • aha je rekel/-la:

      Kateri boneless chicken iz ozadja? Oni od SDS? Jaz sem razumel to ravno obratno - pol imaš sicer prav -napol je SDSovec z glavnim bullyjem iz strahu, napol pa je sam kolovodja, organizator, umazano akcijo pa prepusti “primitivnemu kolvodji”.
      Janši se je mladi SDSovec pridružil ravno kot glavnemu bullyju, iz strahu, da ne bi bil sam preganjan - potem pa se mladi SDSovec osvobaja, razrešuje svoj kompleks na plečih preganjanih žrtev bullya. Molčeči mladi SDSovec je dejanski šef iz ozadja, zmagovalec - žrtve bullya se žrtvujejo zanj, odpirajo svobodo zanj, da se bo nekoč lahko rešil bullyja-gospodarja -preko “neumnih” žrtev, ki se zares upirajo gospodarju.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Podmladek SLS pa nato:
      http://www.siol.net/slovenija/lokalne_novice/osrednja_slovenija/2009/12/podmladek_sls.aspx

      “Boštjan Furlan je organom podmladka in stranke posredoval predlog za razrešitev predsednika Nove generacije Bora Zgonca. Kot pravi, je to storil zaradi Zgončevih neresničnih navedb, da se je odbor opravičil zaradi dogodkov na torkovem srečanju z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. Furlan je v sporočilu za javnost pojasnil, da je Zgonc, namesto da bi podprl kritiko župana Jankovića, “ki sem jo izpostavil, pridružil županovi kritiki podmladka SLS v Ljubljani”.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Res pa je, da “v SLS podpirajo Zgončevo opravičilo”.

  • kaktus je rekel/-la:

    VSEM SPOKOJEN BOŽIČ IN SREČNO NOVO LETO !

  • Fructal je rekel/-la:

    Vrtovec, ti si edini OK od treh pomladnih podmladkov… bejž stran od unih dveh kar se da hitro…

  • Mirjana je rekel/-la:

    Nsi in sls sta se distancirali, ko so videli reakcijo in zgražanje javnosti , sds se ni, temveč je šla še korak nižje in si je neokusno (milorečeno) potezo privoščila še s predsednikom republike. Da pa baze podmladkov ne bi vedele za namero njihovih t.i. podmladkov pa verjame kdor hoče,…

  • nemesis je rekel/-la:

    So what?

  • Ljubo je rekel/-la:

    Knjige očitno še pogledal niso, ne prej ne zdaj. Mogoče bi mogu Jankovič dat slikanico? kdo ve??

    • nemesis je rekel/-la:

      Slikanico o poslih v Merkatorju,o monopolizmu nad lekarnami,o izbiri kulturnega časopisa…To bi se naučili!

  • unexpected je rekel/-la:

    …rdeči mladinci pod taktirko velikega jj-ja v prejšnjem sistemu, so bili veliko bolj vzgojeni kot tile “prefarbani” plavorumeni ščinkavčki…

    ;)

  • Panx je rekel/-la:

    Ma dej paradajzar, izpadli ste debili tko kot je Ajda izpadla debil pred policajem v nekem prispevku na čast Denisa Sarkića… Prekleti brokoliji, ko enkrat zajebeš, ne moreš svoje kredibilnosti kar takole popraviti z enim prispevkom… next one please. Podmladki pa moj k****, smaal tokk yo yo dejte se spelat, yo, ka vam ni vseeno, ampak useen ste debili, yo yo, ka to se pr nas ne dela, yo yo… in pol so čebele umrle, in vi ste bli kregani.

  • lucko je rekel/-la:

    Ma sej to moram rect, da mi je za MSi prav zal, da je del stranke NSi… Ker so ql…

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Lucko! Da nisi ti tisti, ki je posnetku v zeleni bundi!!!???

    • lucko je rekel/-la:

      Ne vem koga mislis ampak ne nisem…

      Ti pa vrnem z enakim. Kaj nisi ti ozmerjal z balkanskim kavbojem zupana?

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Lucko!!!

      Ljubljana ima ŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽ Župana!

      “Zupan” je čudovit slovenski priimek, ne pa naziv vrhovnega poveljnika občine, celo ljubljanske ne.

      Ne vem kaj je s tabo.

      Jaz te hočem javno pohvalit s tem, da te primerjam z lastnikom zelene bunde, ti pa tako čast razvrednotiš z ustrelitvijo takega kozla!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Tudi jaz sem že skoraj prepričan, da je bil LUCKO v zeleni bundi!

      Ne razumem, zakaj mu je zdaj nerodno!

      To mu je bila edina prilika, da se je lahko fotografiral z ljubim mu županom!

    • lucko je rekel/-la:

      Ti si bolan…

  • Dejan je rekel/-la:

    zelena bunda je zvezda posnetka hahahaah jebeni golum :)

  • čistalopata je rekel/-la:

    Jernej, Jernej, prav nič domiselna akcija ni bila….

    In takrat, ko se je ta sramota dogajala, si stal bebavo zraven, poslušal nesramnosti, ki so jih klatili tvoji kolegi iz pomladnih strankc in bil POPOLNOMA TIHO.
    Tole opravičevanje zdaj je strel v prazno.
    Zakaj pa nisi že takrat zinil, ko je bilo treba?! Nisi imel jajc, ali pa si se bal, da te bodo podmladki na gobec?
    Sploh pa:kaje mešaš v Ljubljano, bejž nazaj v svoj rojstni kraj pa tam urejaj stvari.

  • čistalopata je rekel/-la:

    A kdo ve, kako se pišteta smrkavca(SLSovski in SDsovski), ki sta najbolj žalila župana?

    zato, da se jim bom vedno izognil, kadar ju bo pot nanesla mino…

  • [...] should be noted, however, that NSi and SLS youth days later apologised for the outburst, while SDS remained stubbornly quiet and accused Janković of using their words [...]