13. januar, 2010 | Igor Bizjan

Ustavimo Jankovića!!!

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Vrtičkarji, ljubitelji narave so morali oditi, zabrneli so stroji …

Jutro, sobota, idilično zasnežena pokrajina. Počutim se nenavadno, po dolgih letih sem obril brado in v ogledalu strmi vame oskubljen petelin na kupu gnoja, ki z strahom pričakuje, kakšen povraten odziv bo deležen s strani ljubljenih kokošk. Ne potrebujem več mačistični pogled, modrost je stanje duha, dolga brada pri tem nič ne pomaga. Nevajen samega sebe, naivnega, z mozolji posutega  pubertetnika, grem na dnevni sprehod od Vojkove do Žal.

Že dolgo let ni zapadlo toliko snega, pokrajina, ki jo na začetku poti zmoti gradnja novega stadiona, je ovita v belino, ki je očiščujoča. Bo še kdaj takšen mir, spokojnost na moji sprehajalni poti. Nekaj korakov naprej šok. Ob drevoredu, zavetju zaljubljencev in tekačev brni gradbeni stroj, zemlja je zakoličena z zloveščimi jeklenimi palicami. To ne obeta nič dobrega. Hrepenenje duše se ovije v dvom, črnino. Vprašam delavce, prijazne prišleke z hribovitega Balkana, kaj se dogaja. Gradimo rondo, cesto, ki bo športno lepotico in nakupovalno oazo povezala z okolico. Zgrozim se, pa tam nedaleč stran počivajo duše umrlih, to je zgodovinska pot spominov in tovarištva, pa saj normalen, ekološko zaveden človek, ne more teh sakralnih objektov zmotiti z nasilno, okolju neprijazno betonažo. Naš blagoslovljeni šerif z preračunljivim nasmeškom, je govoril, da je v BS 3 premalo zelenic, sedaj pa nož v hrbet, v naravno zavetje pred smradom in nasiljem pločevine, nam bo postavil  cesto sredi sprehajalne oaze.

Na začetku je v mestu postoril številna nujno potrebna dela, popravil je ceste, napeljavo, uvedel prostorski plan po duši dvornega arhitekta Koželja, ki nima Plečnikovega talenta, mističnega uvida v svetost življenja in sposobnost dialoga, a nekaj strokovnega znanja, mu ne moremo odrekati. Se je v sposobnemu podjetniku prebudil plenilski, narcisističen nagon in bi si rad s pozidavo vsega mrtvega in živega še za časa življenja postavil spomenik …? Tega jutra smo bili vsi sprehajalci presenečeni, na mestu izginulih, pisanih kolib in vrtičkov, so zaorale jeklene pošasti, mali ljudje smo se v trenutku zavedli, da proti velikemu kapitalu ne moremo nič, da je upravnikom Ljubljane važen samo interes podjetništva in logika propadle metafore, dajmo jim kruha in iger, da bodo pridni in zadovoljni, da se ne bodo puntali.. Ljubljana postaja  urejena, sterilna, spolirana, supermoderna, a bojim se, da jo bodo lahko v celoti uživali samo premožnejši meščani, reveži pa bodo sčasoma izrinjeni na rob, v cenejše, življenju bolj prijazne pokrajine, raznolikost se bo porazgubila, v mestu bodo ostali razkošni avtomobili, ki si lahko privoščijo parkiranje, uspešni, lepi in bogati sloji doline Šentflorjanske.

Žalosten sem, napredek bi moral ljudi povezovati, jim nuditi duševni mir in blagostanje, z metri nakupovalnega in zabaviščnega prostora naša notranja praznina ne  bo zaceljena, nič bližje ne bomo tako želeni harmoniji s samim seboj in z naravo. Pa je sploh komu mar, se Pandora v nas  ne bo več nikoli prebudila….smo do konca otopeli..?

Igor Bizjan, betoniran

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
93 x komentirano
  • konec je rekel/-la:

    ustaviti balkanskega pastirja?
    ne, prav je , da ga imajo ljubljančani vsaj še 20 let……ha, ha, ha, ha, …..kajti, dejstva, so dejstva, lj je postala balkansko mesto in to je treba sprejeti, poti nazaj ni več.

    • Horst je rekel/-la:

      Po svoje imaš prav.Problem je v tem,da ne bo trajalo dolgo in postal bo škodljiv za celo Slovenijo.No,posredno je že sedaj.

    • Iax je rekel/-la:

      Vsi ki ne marate jankovića, dajte se zment že enkrat: a je on balkanski pastir, merjen po duši primitivnih in revnih priseljencev; ali je človk ki ma posluh samo za premožne. Oboje vas pa mal matra nostalgija po vasici s cerkvico, kajneda?

    • lucko je rekel/-la:

      Kaj pa ce bi jaz rekel ustavite Grosuplskega Rozleta… Kaj bi si potem mislil konec? Sej vem, da zahtevam veliko(v tvojem primeru) ampak malo bontona bi prosil…

    • Andreja je rekel/-la:

      ma vse skupaj je en velik šmorn…..saj so vsi pokonetkatni med sabo…in tega tipsona ni več za gledat, kaj šele poslušat…..te njegove torkove moralke so za bruhat…

    • konec je rekel/-la:

      lucko, ne prepisuj pacienta miheljaka…..nima smisla. skušaj rabiti tvojo glavo. ali je nemogoče?

    • lucko je rekel/-la:

      Ce smo natancni je to idejo dobila Nogavicka… Ampak je primer, ki ga bos morda tudi ti dojel in je zato uporaben…

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Z Jankovićem gre navzdol!

    Ste videli, kako se je na hrvaških volitvah odrezal njegov favorit Bandić?

    Očitno ga je prevzelo njegovo ime, ki se prileže tudi njemu!

  • luka je rekel/-la:

    Je to kritika solatarja?
    Je na to vesti sploh mogoče?

  • Bralka je rekel/-la:

    Joj, Igor, čisto vsak januarski spleen pa tudi še ni razlog, da človek kar piše in nič ne pomisli. Pa tri pike, pa nekaj, kar naj bi spominjalo na notranji monolog in iskanje smisla življenja, začinjeno z iskanjem izgubljenega časa na lokaciji, kjer so nekdaj bile zbite barake in je smrdelo po urinu. Daj se no zberi, človek.
    Ker mesto kolumnista, ki “raje piše, kot misli”, je v tej deželi že zasedeno. Dva sta pa odločno preveč.

    • konec je rekel/-la:

      ne joći b(r)alka- nka…ne joći, tvoj balkanski pastir te bo še vedno nosil na pašo, tvoji paša ne pozabi na ovčice…..ha, ha, ha, ha,

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Najbolj sem srečen, ko se oglasi BRALKA!

      Vedno izvem kaj takega, kar doslej še ni bilo znano!

    • IGOR BIZJAN je rekel/-la:

      Joj nepismena, daj se malo zberi, te res nihče nima rd iz srca, si mogoče malo tečna, drobnjakarska, beri še naprej Sl. novice!!!

    • Neja je rekel/-la:

      “…..modrost je stanje duha, dolga brada pri tem nič ne pomaga….”. Tudi jamranje ne…

    • Zbik je rekel/-la:

      Najprej sem bil šokiran, bralka, ker sem se zavedel, da nikakor ne vem, kdo da je kolumnist, ki “raje piše, kot misli”. Nato sem že skoraj napisal, da prosim povej. Potem sem pomislil, kdo bi lahko to bil. In potem sem preveril. Končno sem bil šokiran, da sem pravilno uganil.

      Sicer pa hvala za izziv!

  • Osama You Know Who je rekel/-la:

    Bizjan, si pa hitro ukrepal. Za lokalne volitve. Za kaj drugega, kar ni namenjenu metanju boba ob steno, bi se pa lahko zdramil pred več kot desetimi leti, ko je station gradila Vika Potočnik in so bili načrti javno razgrnjeni. Takrat ni blo ne mu - ne bu. Sicer pa Bežigrad bo dobil urejene rekreacijske površine, dobili boste urejen park, je pa res, da ne bo vrtičkov in neurejene navlake. Brez skrbi, kot slišim je ena parcela v Ambrusu naprodaj in tam te bodo rade volje sprejeli, ker si Slovenec. Malo jih boš sicer nategnil, ker ti ne bodo videli v dušo, sam let us keep the heads up!

    • IGOR BIZJAN je rekel/-la:

      Lep pozdrav v Butale, obrij se Osama!! Volil sem jankovića, a tekaške proge mi ne bo nihče betoniral!!

    • Osama You Know Who je rekel/-la:

      In kaj hočeš povedat, da si volil na lepe oči? Da nisi vedel, kaj se ti bo zgodilo čez cesto???

      Tvoja tekaška proga - sicer super zadeva - malo med drevesi po pesku, malo čez Žale - oba veva kako rekreacija in prosti čas na tem mestu spoštujeta mrtve, ampak reciva, da bureke prodajaš za tiste, ki zadeve ne poznajo, a la Konec in Mefisto, ki se ne bodo samo zarad tega vozili v Ljubljano preverjat. Zagotovo najboljši del tvoje tekaške poti (ne proge!) pa je bila pot čez travnik do obvoznice!…samo sine, če si šele zdaj spregledal, potem si malo počasen. In da ne bo pomote, ni govora o tekaških sposobnostih.

    • IGOR BIZJAN je rekel/-la:

      Nisem vedel, da bo sprehajalna pot presekana z cesto, večino časa sem preživel v piranu in se ukvarjal z obalnimi tajkuni, ki so pozidali javno dobro in si veselo nabasali žepe, sedaj pa bodo pokupili vsed istrabenzove lokale ob morju. Tam gle bolj na trdo, če pišeš te utišajo z pestmi!!!!

    • lucko je rekel/-la:

      Pa OK, ne stekam, kaj je problem nekaj metrov alsfalta? Ne mi prodajat, da hoces cist zrak, ker tega v LJ ni…

  • borec je rekel/-la:

    Jankovič in vsa politična drhal vabim vas vse v boj v borbo za boljši jutri to kar se dogaja je ropanje onečiščevanje oni imajo polne riti vsega kaj pa mi?
    Čas je za vstajo čas je za borbo zoper zločince zaradi katerih si ne moremo zagotoviti niti vsakdanje skorjice kruha oni se pa vozijo z luksuznimi letali,jahtami,imajo prestižne vikende,hlabce in dekle to smo za nje tudi mi ali se nihče tega ne zaveda.
    Vrtičkarjem je pokradel še to malo kar so imeli pa vse to še ni konec njihovih tako preteklih kakor tudi bodočih sločinov.
    DRAGI NAROD V BOJ V BORBO TAKOJ TE ZLOČINCE JE POTREBNO ZRUŠIT IN POSTAVIT NOVO OBLAST TA OBLAST SMO MI,VI IN NOBEN BOGATI NADUTI POSAMEZNIK!

    • Neja je rekel/-la:

      Je to že sovražni govor?

    • luka je rekel/-la:

      Neja za liberalne rdečkarje očitno je…:)

    • MEFISTO je rekel/-la:

      NEJA ima seveda občutljivo in nežno rdečo dušico!

    • konec je rekel/-la:

      neja/ polona, sovražni govor, kje, kdaj, kdo…ne seri posebno nestrpna in maščevalna rdečuhinja bi moral biti TIHO kar se tiče ne sovražnega govor. IN KONEC.
      ne moreš verjeti, kako hinavski zanjo biti ti klavci rdečuhi. oni lahko pokoljejo nedolžne otroke in žene v imenu “strponosti”, če pa jim kdo pove v obraz resnico pa je to sovražni govor?
      drhal ste in drhal ostajate…

    • konec je rekel/-la:

      neja/ polona, sovražni govor, kje, kdaj, kdo…ne seri posebno nestrpna in maščevalna rdečuhinja bi moral biti TIHO kar se tiče sovražnega govora. IN KONEC.
      ne moreš verjeti, kako hinavski znajo biti ti klavci rdečuhi. oni lahko pokoljejo nedolžne otroke in žene v imenu “strponosti”, če pa jim kdo pove v obraz resnico pa je to sovražni govor?
      drhal ste in drhal ostajate…

  • Mandelbrot je rekel/-la:

    Pozidajmo škocjanske jame, kreteni pohlepni.

  • edmund je rekel/-la:

    Ustaviti Jankovića , žal prepozno .

  • NE ČAKAJ POMLADI,NE........ je rekel/-la:

    Ljubljanski Bandit pač !!! Bizjan me pa vseeno firbec matra za koga si ti volil. Saj poznaš uno južno: Posle jebanja nema kajanja!!!

  • RUKAR je rekel/-la:

    LJUBLJANSKEGA BANDIĆA LAHKO USTAVIJO SAMO LJUBLJANČANI !

    • Hipokrat je rekel/-la:

      Rukar je zagotovo politik, ki ne more prenest, da se dela stadion brez, da bi mesto plačalo en evro !

      Rukar obožuje župane kot je bila tista, ki je v vsem obdobju vladanja naredila le najdražjo žičnico na svetu na grad, al pa tistega, ki je zgradil najdražjo čistilno napravo na svetu?

      Capcarap politiki objokujejo, da se dela njim pa nič v žep ne pade?

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Janković očitno hoče preveč!

    V svojo senco je spravil že celotno levo elito!

    Z veliko verjetnostjo lahko pričakujemo dan, ko ga bodo morali prizemljiti zaradi zaščite lastnih interesov

  • Rok je rekel/-la:

    Kot bi rekel Pahor: “Sou Whot?” Jankovi; dela dobr. Vsaj špara ne tam kjer ni treba.

  • šifra je rekel/-la:

    ….treba je “graditi” moderne “amfiteatre” ,da ima raja “kruha in iger”(da o ekologijinebi.. k so nas že tko sesuliz vso navlako od plastike do gensko spremnjenih..)..
    “jankovič skrbiza “duševno” hrano ,naroda… seveda poleg pop tv- eja …..kmetije in raznorazni BIGBRADERI…!.. ŠE TO BI RAD “KRITIZIRAL S SVOJO “INDIVIDUALNOSTJO” ,KAJ NI DOST,DA BREDEŠ PO SEXUALNOSTI SLOVENČKOV.. matkurja…1

  • marjonka je rekel/-la:

    Bizjan ti si pa res en biz….

  • NE ČAKAJ POMLADI,NE........ je rekel/-la:

    Naslov je preveč slovenjceljsko posran. ODSTAVIMO JANKOVIĆA bi blo bolje.

  • mastermind je rekel/-la:

    Čestitam Bizjan, končno en pameten post na Vesti.

  • dado je rekel/-la:

    “Ustavimo Jankovića!!!”
    Fantje, ne ga srat!
    Je izvoljeni produkt ljubljanske foušerije,
    ki naj vam kar naprej še lepo sije!

  • lucko je rekel/-la:

    Samo vprasanje pa bi zastavil. Bi se nasel nekdo, ki bi v primeru, da do stadiona nebi vodila ta cesta pritozeval nad tem? Je dajansko mozno karkoli narediti, ne da bi se nasel nekdo, ki bi se pritozeval?

    Ze ce pri sebi na svojem nekaj zgradis se najde sosed, ki bo gundral… Ko smo mi obnovili lopo na vrtu se je nasel nekdo, ki je poslal inspekcijo preverit, ce ni slucajno vecja kot je bila… In samo vprasanje.

    Je morda vse skupaj lahko le podoben primer… Pazlog za to pa ker je bilo to prejle “nejgovo” sprehajalisce, sedaj bo pa vseh ljubljancanov vozisce… No je pa res, da ne poznam dela o katerem govori in tezko karkoli sklepam… Znam pa sklepati, da rabis cesto da prides do stadiona… In to vrjetno ne le eno, ker bi bila zabasana…

    • krucefiks je rekel/-la:

      Fora je v temu, da se vsako stvar da narediti na več načinov. Jankovićev moto je, da važno da se gradi. Ker potem ljudje to vidijo in ponavljajo. Važno, da se gradi. Važno, da se premikajo stvari. Vsaj take “argumente” poslušam s strani Jankovićevih zagovornikov. Podobno je pri nas v Velenju. Župan se hvali, koliko se gradi. Ljudje ponavljajo, važno, da gradi. Važno, da se stvari premikajo. Četudi morajo za to posekat kako 50 let staro drevo ali zabetonirat kakšno tekaško progo. Tu pa nastopi problem. Vsi si rušenja 50 let starih dreves (konkretno v našem kraju) ali betoniranja tekaških stez ne predstavljamo kot napredek.

      Osebno pri tem podpiram Bizjana. Ker četudi je volil Jankovića, kaže, da se ne sprijazni z vsako odločitvijo “svojega” župana. In to na področju, ki je še kako pomembno. Narava vs. beton.

    • Talas je rekel/-la:

      Krucefiks a mi lahko poveš kako je razmerje v Sloveniji narava vs. beton?

    • lucko je rekel/-la:

      Ja OK meni pa podret 50 let staro drevo ni sporno. Posebaj ce se kasneje zasadi novo. Ce ne smes nic narediti mesto umre… Samo poglej stavbe v Ljubljani, kjer so dosegli, da so zascitene… V vecini so podrtije, ki cakamo, da se bodo zrusile in upamo, da v postopku ne bodo nikogar pokopale. In razlog je prav to, da so zascitene in je vzdrzevanje ce ti ga ze dovoljo enostavno predrago… V to pripelje taksno razmisljanje… Pac ce Bizjan ni zakonsko zascitena mansina lahko na blizajocih se lokalnih volitvah dokaze, da je vecina… Ampak dvomim, ker je to lokalni problem, ki zamori morda 100 ljudi od tega pa na drugih mestih(kjer morda zamori koga drugega) navdusi se vsaj 50% teh ljudi nazaj… Pac meni to ne predstavlja problema, bo pa navdusenje, ker se bom lazej peljal tam. Samo zal v LJ ne volim…

      Razmerje v sloveniji je ce se ne motim 97:3(govorim hudo napamet ampak enkrat sem to stevilko slisal in mislim, da sem si jo tudi prav zapomnil)… Koliko pa je v LJ pa ne vem…

  • mirko je rekel/-la:

    hmm. sem jaz šel na podoben sprehod v soboto na tiste konce - pa sem se enako zgrozil.

  • Neja je rekel/-la:

    Veste kaj, dragi moji, tisti, ki vam je nogomet ena pomembnejših stvari v življenju? Pojdite se solit. Jaz bi raje povsod imela parke in rožice.

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    merkatorizacija, betonizacija, ultrafikacija in kar je takih reči

  • golijat je rekel/-la:

    ljudje saj ste ga hoteli za zupana .Kobado ponovno volitve ga dajte še enkrat potem boste za narobe parkirni avzo plačali400e kazni.

  • Talas je rekel/-la:

    Cela Slovenija je ena velika vas, dajmo imet vsaj eno mesto v Sloveniji. Jankovič je edini, ki dela kaj na tem, da bomo enkrat mogoče imel eno mesto.
    Na Balkanu pa se o mestih, da veliko naučit, a je od kritikov že kateri bil v Zagrebu, Beogradu, Podgorici …

  • Talas je rekel/-la:

    Jankovič je najboljša stvar, ki se je zgodila Ljubljani.

    • rok je rekel/-la:

      …takoj za potresom

    • konec je rekel/-la:

      in kugo v srednjem veku…ha, ha, ha, ha,

    • Talas je rekel/-la:

      Kaj so naredili prej vsi župani skupaj? Po Hribarju nič. Zadnjih 5 let hodim po 3-4 krat na leto v Podgorico, to mesto se razvija, rastejo stolpnice, vpadnice, mostovi … vsakič ko pridem je nekaj novega, mesto se širi, pa imajo na razpolago manj sredstev kot Ljubljana. V Ljubljani pa pred Jankovičem nič.

      Pa če se spomnite pred Jankovičem si noben ni upal zapreti centra, do pred 3 leti je imelo majhno mesto Čakovec več peš cone kot Ljubljana. Kar se meni zdi sramota.

      Ni mi jasno kako ljudje ne vejo kaj pomeni mesto?
      Po mojem mnenju, bi Slovenija morala imeti vsaj eno mesto.

      In Jankovič ima to vizijo, zato sem vesel da bo še enkrat kandidiral za župana.

    • konec je rekel/-la:

      tudi hitler je veliko delal, problem je KULTURNE/civilizacijske narave.

  • skike je rekel/-la:

    Končno nekaj UPORABNEGA za razlago našim otrokom!

    Za vse tiste,ki niso razumeli tistega o rožicah,čebelicah in štorkljah ( čeprav tudi sam še vedno ne razumem,

    kaj ima štorklja z čebelico in… ) ,je tu vse lepo razloženo.

    Dobro pazite,tako je to torej!!!

    ŽENSKO TELO je kot večdružinska hiša. Spodaj stanujejo LUKNJEVI,ki imajo dva vhoda,na sredini so TREBUŠČKOVI

    in zgoraj so ZIZKOVI. LUKNJEVI dobijo večkrat obisk-včasih pridejo LULČKOVI in včasih RDEČKOVI. Ko so na obisku

    RDEČKOVI,takrat LULČKOVI večinoma ne pridejo,ker se med seboj ne razumejo najbolje. Ko pa RDEČKOVI odidejo,

    pridejo LULČKOVI spet na obisk.

    Enkrat so LULČKOVI ostali predolgo na obisku in so zato RDEČKOVI bili tako jezni,da niso hoteli več priti na obisk.

    Kmalu zatem so TREBUŠČKOVI zgradili balkon,da ZIZKOVI niso mogli več videti dol k LUKNJEVIM in so zato

    vložili tožbo. Ta je trajala 9 mesecev in ZIZKOVI so dobili tožbo,tako,da so morali potem TREBUŠČKOVI porušiti

    svoj balkon. Ko se je to zgodilo,je bil spet mir v hiši,LULČKOVI in RDEČKOVI so spet prihajali redno in izmenično na

    obisk. LULČKOVI so še vedno prihajali pogosteje kot RDEČKOVI,ker so se pri LUKNJEVIH odlično počutili,razen,

    če so LUKNJEVI pozabili prezračiti in počistiti stanovanje. Takrat so LULČKOVI ostali raje doma. Se pa je tudi že

    zgodilo,da so LULČKOVI že prišli do vrat LUKNJEVIH,a nikakor niso mogli vstopiti,ker zvonec ni delal,kot bi moral.

    Kako je lepa takšna družinska hiša,ne?

    Obstaja pa tudi 6- družinska hiša. Tu obiščejo LULČKOVI občasno tudi RITKOVE pri zadnjem vhodu in USTKOVE

    na podstrešju,posebej takrat,ko so RDEČKOVI na obisku pri LUKNJEVIH. Na stranskih vhodih sem pozabil omeniti

    ROKČEVE,ki so zelo prijazna in ustvarjalna družina.

    Najbolj je zanimivo,da to hišo vedno znova in znova na svetlo prepleskajo,posebej pod streho in balkon pri ZIZKOVIH,

    pri LUKNJEVIH pa občasno tudi kosijo. Se pa včasih tudi zgodi,da so LUKNJEVI siti obiskov in nočejo odpreti

    vrat LULČKOVIM. Takrat LULČKOVI ostanejo doma in jezno pljuvajo po stanovanju. Je pa tudi potrebno omeniti

    JAJČKOVE,ki so LULČKOVI podnajemniki in so nerazdružljivi prijatelji. Za ROKČEVE iz stranskega vhoda pa velja,

    da zelo radi istočasno,ko so na obisku pri LUKNJEVIH,gredo pozdraviti še ZIZKOVE !

    No,zdaj veste!!! Če ne,potem vam tudi jaz ne morem pomagati,ste pač hiša,ki ima LUKNJEVE,TREBUŠČKOVE,

    ZIZKOVE in ROKČEVE,ali pa samo LULČKOVE in ROKČEVE in obiskujete le prebivalce svoje hiše,vi pa ne

    greste nikamor in tudi nihče ne pride k vam na obisk!

    Moje iskreno sožalje!

  • NoMercy je rekel/-la:

    itak, da se vedno najde kdo zadovoljen in kdo ki ni … lajf_saks_and_den_ju_daj :)
    p.s.: a vsak piko plačajo ravno tako kot znak ali številko ?

  • RickyR je rekel/-la:

    Ne strinjam se.

    Kar na enkrat so poveličevani vrtički, ki so prej desetletja kazili lepoto poti spominov in tovarištva. Tako grdo, kot so bili prej urejeni tisti vrtički, ki jih zdaj hvala bogu ni več, ne bo v prihodnje, ko bo izgrajena cesta. Prepričan sem da bodo okolico ceste lično uredili. Tako, kot so uredili na drugi strani Žal kjer so vrtičkarje odstranili in je zdaj tam urejen lep park.

    Drugo…Ko bo cesta zgrajena bo, vsaj tako upam, razbremenjena Vojkova cesta in se bodo vsi prebivalci BS3-ja lažje z avti vključevali na le to. Osebno mi je v veselje spremljati kako napreduje gradnja novih objektov in ne razumem ljudi, ki znajo samo nergati, jamrati, kritizirati. Bi raje tam imeli propadajočo gramoznico?

    Na prihodnjih županskih volitvah boste imeli priložnost oddati svoj glas. Do takrat pa ne bi škodilo, če bi se polili s hladno vodo in se malo ohaldili.

    Lp

    • konec je rekel/-la:

      upam, samo, da demokrati, konservativci in evropejci ne kandidirajo NIKOGAR.naj bo paša ljubljanković edini kandidat, to bi bil žur.

  • Talas je rekel/-la:

    Kritiki povejte kaka je za vas razlika med mestom in vasjo?

  • Talas je rekel/-la:

    Slovenci smo čisto ruralni ter kmečki narod in za Slovence je vas pojem. Zato je moral priti človek z Balkana, da nam pove kaj je mesto, ker na Balkanu imajo mesta.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      TALAS, balkanski svetovljan, se mršči nad vasjo in kmečkim narodom, čeprav se za njim še vleče vonj po hlevu!

      Kakšna je razlika med vasjo in mestom!

      Na vasi še kraljuje zdrava pamet!

      Po mestih pa je polno poneumljenih ljudi in parazitov vseh vrst!

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Vese sem, da nisem oz. mi ni treba biti Ljubljančan (pa ne zaradi županskih imen). le enkrat-dvakrat letno imam opravka okrog “dohtarjev”. In ob eni takih priložnosti me je moja “mladina” po “opravljenem”, kljub protestom, odvlekla v BTC. In ko sem gledal tisto “ciganijo” pri Žalah, vrtički imenovano, me je bilo sram, da sem Slovenec-hočeš-nočeš je Ljubljana pač del Slovenije.
    G.Bizjak, če bi bilo vam in somišljenikom količkaj do vašega mesta, ne bi objokovali “vrtičkov”, ob katerih bi bilo sram stanovati “zadnjega cigana (ni nujno, da je Rom).
    Sicer pa je bistvo vsega župan-ker je Janković, vsepovprek kritizirajo eni, če bi bil dr.Arhar bi drugi. Bistvo vsega pa je, da imajo nekateri preveč časa, saj nimajo sposobnosti ta čas porabiti za ustvarjanje kaj koristnega-uporabnega in ker sami sebe ne morejo “šimfati” se pač spravijo nad tistega, ki je od sebe “kaj dal ali daje”. Saj vemo, da kritizirati pomeni, da bi določeno stvar sam napravil bolje, če bi jo sploh znal napraviti.
    G.Bizjak, kdor dela greši, najbolj greši tisti, ki NIČ NE DELA!!!.

  • Turtle09 je rekel/-la:

    “na mestu izginulih, pisanih kolib in vrtičkov, so zaorale jeklene pošasti”

    Haha, a je ta tip že kdaj prestopil prag Liliputa, pardon Sloveniputa? Sicer pa boljš da ne, revčka bi mogoče še kap ko bi ugotovil da ‘jeklene pošasti’ (BU!) tam neusmiljeno gradijo Alianz Arene, Wembley stadione in podobne odtujene betonske grozote.

    Aja, pa v Rio naj gre, tam je na miljone še bolj ‘pisanih kolib in vrtičkov’. Imenujejo se favele, hehe

    • IGOR BIZJAN je rekel/-la:

      Posluš ti jeklena glupost, mami je nerodno, ker pišeš te bedarije, favele pa si najbrž vidu sam na slabi fotografiji

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Igor, hvala za trud, zaenkrat ne moreš kaj dosti proti taki mentaliteti.

      Em so plačani, da packarijo po forumih, em si predstavljajo, kako lepo je biti kralj na Betonovi.

      Čas jih bo pozdravil in na pravo mesto postavil.

    • Neja je rekel/-la:

      Eni pa mislijo, če so pisci kolumn, da morajo komentatorjem servirati vsaj enako dozo žalitev in podobne agresivne navlake. Se pač petelinijo. In to z brado ali brez nje. Do modrosti je še dolga pot.

    • lucko je rekel/-la:

      IGOR, ce smo natancni si traparije z vrticki pisal tudi sam… Vrticki ob zalah so bili katastrofa, nekaj pa ni bilo vrtickov ampak kar vikendi. Za Savo pa si nekatere celo lahko najel za zur… A pustimo to malenkost, ker kvari zgodbo…

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      @Neja: Si kdaj napisala kakšno? Raje krivi Vest, ki ne zmore vzpostaviti ne-anonimnega sistema. Potem bi tudi komentatorčki hitro spremenili tonaliteto.

      @lucko: Ne živiš v Ljubljani. Zate je Ljubljana predvsem prostor za pridobivanje denarja. Toliko o tvoji objektivnosti. Vrtičke je Janković uničil stihijsko in ni pravočasno uredil nadomestnih vrtičkov vsem tistim, ki so si s tem popestrili popoldneve, se razgibavali in popravljali jedilnik. S tem jih je potisnil v objem Mečkatorjev in ostalih trgovcev. Torej ne dela v korist meščanov, ampak prej v korist trgovcev.

      Kdor se ima za “levičarja” in ne more videti Jankovićevega bogatenja na račun drugih, naj raje za nekaj časa odloči tipkovnico.

    • lucko je rekel/-la:

      Blaz, tvoj argument je zelo podoben izjavi SDS o Jankovicu, si me malo presenetil… In ja je res, pac nisem iz Ljubljane, ampak delam za podjetja, ki so v Ljubljani, ampak vec, tudi zivim v njej, le bivalisca nimam prijavljenega. In res je, pravim, najboljs stvar v Ljubljan je tabla za Kranj, ampak to ne pomeni, da ne smem imet mnenja. Sori, ampak vsak dan sem se vozil mimo podrtij ob zalah. Se je kurila kaksna plastika, so se nabirali odpatki… Ja res ekoloski kraj… Spominja me je na pojave ob cesti dveh cesarjev… In ce to z trgovci mislis resno sem morda mislil predobro o tebi. Koliko zelenjave dobis iz tega? Da prihodke trgovcev zmanjsas 20€ po osebi? Upam, da se zavedas kako neumno je to. In se strinjam, kdo je imel res vrticek, ampak bilo pa je ful vikendov in ce se ne motim jih je bila vecina postavljenih tudi na zemlji za katero niso placevali najemnine ali ni bila njihova. Vrjamem, da bi kdo na koncu to placeval ampak pravica najemodajalca je da rece ne pojdi dol. Ce pa ne mislis tako pa povej kje in kdaj lahko zacnem uporabljati kaj tvojega.

      Pac je res, vrtickarji niso takoj dobili nadomestnih, to se strinjam, ampak kolikor vem so sedaj na razpolago… In tokrat so pravila igre jasna… Nobenih vikendov za v najem…

    • lucko je rekel/-la:

      Morda imam celo zato ker nisem iz Ljubljane boljse oci za vrticke. In lahko ti povem, da tako neugledne razmetije na podezelju tezko najdes. Samo na kaksni propadajoci kmetiji… aja pa morda v kaksne na crno zgrajenem naseju, kjer primarno zbirajo kovine… Res mislis, da to sodi v tisti del Ljubljane? Zraven britofa?

    • Neja je rekel/-la:

      Dragi Blaž, ne pišem kolumn, pišem pa druge stvari. Res je, komentatorji se lahko “izživljamo” v svoji anonimnosti. Kljub temu pa cenim tiste kolumniste, ki znajo iti preko tega, ki se ne spustijo na isti nivo in ki ne doživljajo kot “kdo bo koga”. Tudi kolumnisti se s svojimi odzivi “slačijo”.

  • nemesis je rekel/-la:

    Moja napoved se je uresničila,zmagal je Josipović.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Torej si pametnejši od Jankovića, ki je stavilna Bandića!

      Menda zaradi stila njegovega županovanja , lopovluka in imena!

  • ska je rekel/-la:

    Ljubljančani si zaslužite ponovno izvolitev župana gospoda dr. Dimitrija Rupla.
    Za Ljubljano ni naredil nič!
    Je pa po meri ultra desničarjev!
    ..in ta bi bil zagotovo za žabarje ponovno edin in pravi…
    O sveta preproščina zelnikov, solatarjev in bogomoljcev…

    • konec je rekel/-la:

      desničarjev oz. kulturnih konservativcev v sloveniji NI. so samo nostalgični komunisti in bivši komunisti………

  • jakhel je rekel/-la:

    smešni ste …

  • Rock je rekel/-la:

    Bedasti novninar, kriv boš, če te kdo vzame dobesedno. V vsej tej krizi, ki se nam dogaja.

  • unexpected je rekel/-la:

    …lepo je imeti v ljubljani kakšen lepo urejen park po katerem se bo avtor lahko sprehajal namesto pogleda na neurejene vrtičkarske barake… tu dam jankoviču še kako prav, saj se drži obljub in dela…

    …se pa strinjam z avtorjem glede ene stvari, katere sicer ni direktno omenil - pa vendarle obstaja… in sicer, problem v ljubljani je da bo v prihodnosti del populacije umetnikov, ustvarjalcev in ljudi nekonvencionalnih idej življenja in delovanja začel izginjati — in na koncu izginil… včasih so se mladi, ki niso prisegali na turbo diskoteke in podobne zadevšne lahko zadrževali v makaloncah in drugih lokalih, ki jih je v ljubljani vedno manj - oziroma ne obstajajo več… tukaj dela jankovič ogromno škodo, saj hoče vse zadeve poenotit z turbo kapitalističnimi standardi - kateri so v ostali “razviti” evropi že 10 let preživeti…

  • kaktus je rekel/-la:

    BODO LJUBLJANČANI ŽE VIDELI HUDIČA, KO BO OB IZGRADNJI ŠE PRIŠLO VZDRŽEVANJE VSEH TEH MEGA PROJEKTOV, DVORAN itd…
    SEVEDA JE BILO VODENJE LJUBLJANE Z DVEMA KUVROVŠKIMA TEČAJNICAMA NERACIONALNO, KAOTIČNO, VENDAR SE TE NISO ZAFINANCIRALE DO TE MERE KOT SE JE JANKOVIČ, CELO, DENARJA NISO ZNALE V CELOTI PORABITI, ZAPRAVITI !

    • unexpected je rekel/-la:

      “BODO LJUBLJANČANI ŽE VIDELI HUDIČA, KO BO OB IZGRADNJI ŠE PRIŠLO VZDRŽEVANJE VSEH TEH MEGA PROJEKTOV, DVORAN itd”

      ..po tej logiki bi bilo najboljše, da ne gradimo nič več… kajneda? pa jebeš arhitekturo, kulturo, krajinarje… najbolj da se utopimo v barakah, vrtičkih in cigojneriji…

  • zoki je rekel/-la:

    ”V Lublani črna gradnja ne bo.”

    • Borut je rekel/-la:

      Spoštovani g. Igor Bizjan,
      oziroma po domače “mestni sprehajalec”, tokrat se moram s tebo strinjati. Na mestnih sprehodih res vidiš in slišiš marsikaj. Želim si le, da bi pisal resnično to kar vidiš in slišiš in ne le svojih nebuloz.Naš šerif jankovič, kot slišim, zadnje čase bere poezijo Vojina Kovača -Chubbyja in se naslaja nad njegovo neminljivostjo. Predlagam ti, da mu predstaviš še svoj venec najlepših pesmi iz življenja v terapevtski skupnosti.
      Pa lep pozdrav