28. januar, 2010 | Blaž Zgaga

Osumljenca Janše čast in dobro ime

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Odvetnik Aleksander Čeferin: „Zdaj se pa spet posebna skupina tožilcev ukvarja z bagatelo, kot je domnevno kaznivo dejanje Karla Erjavca.“

Tožilec Jože Kozina: „Tukaj se manipulira z obtožnim predlogom zoper gospoda Erjavca. Zato, ker je ta del celotne zadeve, ki ji rečemo ‘Patria’. Gre za kaznivo dejanje, za katero je zagrožena relativno nizka kazen in je pač tožilka v nekem trenutku sprejela neko odločitev, ki jo je lahko glede na razjasnitev zadeve, in je vložila obtožni predlog. To seveda ne pomeni, da tiste glavne zadeve, v narekovajih, ne bodo prišle. Zagotovo bodo! Ampak tukaj je grozilo tudi zastaranje.“

Novinar Vladimir Vodušek: V zadevi Patria?

Kozina: „V zadevi nevestnega dela. To zdaj jemati iz konteksta, kot je gospod Erjavec hotel pokazati, ‘poglejte, posebna skupina, pa se ukvarja s tem’… V okviru zadeve Patria se je tudi pokazalo na njega, pa na gospoda Gutmana. Ampak cela zadeva bo še sledila, tista ta glavna dejanja. Torej to je manipuliranje, kar se govori.“

Vodušek: „Torej. v tem primeru, ki je zelo razvpit, lahko pričakujemo še več ovadb?“

Kozina: „Seveda. In to za tista glavna dejanja.“

Vodušek: „Torej za podkupnine oziroma za…“

Kozina: „Tako!“

Vroči stol, Info TV, 20. januar 2010


Okrožni državni tožilec Jože Kozina ni kdorkoli. Kot član skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala je verjetno dobro obveščen o poteku mednarodne kriminalistične preiskave domnevnega podkupovanja pri nakupu finskih oklepnikov Patria. Gre za prvi primer v zgodovini, da so tri države ustanovile skupno policijsko-tožilsko preiskovalno skupino, ki se ukvarja z zapletenim primerom mednarodne korupcijske mreže, kjer naj bi prišlo do vrste različnih kaznivih dejanj.

A njegove besede na ‘Vročem stolu’ ne puščajo kančka dvoma. Kazenske ovadbe zoper osumljene domnevne storilce kaznivih dejanj na Finskem, v Avstriji in Sloveniji bodo še sledile in to tudi za najtežja kazniva dejanja. Po zanesljivih informacijah je seznam osumljencev v zadevi Patria dolg več ducatov.

Osumljenec Janša toži za astronomsko odškodnino

Najpomembnejši in v Sloveniji najvplivnejši osumljenec po 269. členu kazenskega zakonika za domnevno storitev kaznivega dejanja prejemanja daril za nezakonito posredovanje Janez Janša medtem očitno ne miruje.

Njegova civilna tožba zoper finskega novinarja Magnusa Berglunda, nekdanjega vršilca dolžnosti direktorja policije Bojana Potočnika, direktorja Sistemske tehnike Milana Švajgerja in zoper finsko javno televizijo YLE je pricurljala v javnost kot naročena. Glede na to, da slovenska sodišča pri neupravičenih posegih v čast in dobro ime ponavadi dosojajo največ 20.000 evrov odškodnine, je 1,5 milijonov evrov težka tožba res izjemna po svoji velikosti. Kot se je pošalil eden od odvetnikov, bi lahko Janša tožil tudi za milijardo in pol evrov odškodnine, kar ne spremeni dejstva, da tožba temelji na trhlih temeljih.

Janševa odvetnica Nina Zidar Klemenčič je tožbo zoper Berglunda, Potočnika in Švajgerja vložila novembra 2008, kasneje julija lani, je tožbo razširila še na finsko javno televizijo YLE.

Predmet tožbe je umik izjav in plačilo odškodnine, razlog zanjo pa naj bi bile obtožbe storitve hudega kaznivega dejanja posredovane v predvolilnem času z jasnim namenom hude diskreditacije dobrega imena Janeza Janše. Zato ocenjuje, da je 1,5 milijona evrov primerna odškodnina. Janša namerava morebitno prisojeno odškodnino podariti organizacijam, ki skrbijo za promocijo Slovenije v svetu.

Katero sodišče je sploh pristojno?

Precej nenavadno je, da je tožba vložena pri okrožnem sodišču v Novem mestu, saj na področju tega sodišča nihče od vpletenih nima stalnega prebivališča, niti nima tam sedeža nobena od nacionalnih televizij. To, da je slovensko sodišče pripoznano za pristojno v tožbi zoper tujega novinarja, ki je pripravil prispevek v tujem jeziku, v tujem mediju in za tujo javnost, pa odpira vrsto zapletenih pravnih vprašanj. Kako se bodo razrešila, bomo videli v prihodnjih tednih in mesecih.

A zadeva je videti nekako tako, kot če bi slovenski novinar v slovenskem mediju in za domačo javnost zapisal, da je Hugo Chavez nedemokratični voditelj, ker zapira opozicijske televizijske postaje, Chavez pa bi na sodišču v Caracasu zoper njega vložil civilno tožbo zaradi posega v njegovo čast in dobro ime!? No, v slovenskih medijih prav veliko kritičnih zapisov o Chavezu ni najti. Še več, novinarke televizije Slovenija se raje prevažajo z njim po Venezueli, ne da bi mu zastavile eno samo neprijetno vprašanje.

Da utegne glede pristojnosti novomeškega sodišča priti do zapletov, kaže tudi predlog za določitev drugega stvarno pristojnega sodišča, ki ga je na vrhovno sodišče podala predsednica okrožnega sodišča Milojka Gutman. Soproga nekdanjega načelnika generalštaba Slovenske vojske, ki je poznana kot vestna, korektna in strokovna sodnica in predsednica sodišča, je predlagala izločitev sodišča zaradi svoje zakonske zveze z enim od osumljencev v zadevi Patria. Zoper Albina Gutmana je namreč tožilstvo vložilo obtožni predlog zaradi domnevne storitve kaznivega dejanja nevestnega dela v službi. Vrhovno sodišče je njen predlog zaenkrat zavrnilo, saj naj bi bil prezgoden, tožene stranke se namreč o Janševi tožbi še niso mogle izreči. A te bodo prenos zadeve na drugo sodišče verjetno zahtevale.

„I feel Slovenia“ na čuden način

V petek smo prejeli pet centimetrov debel kup papirjev. Naši pravniki proučujejo dokumentacijo in se bodo še odločili, kako postopati v zadevi,“ je povedal Magnus Berglund. „Zaenkrat lahko rečem le to, da so zahteve in navedbe v tožbi precej čudne, tako s finskega kot z evropskega zornega kota,“ je dodal.

Da je tožba nekdanjega predsednika vlade Janeza Janše, ki ga finska in slovenska policija sumita domnevne storitve korupcijskega kaznivega dejanja, resnično čudna, ni nobenega dvoma. Če bi vsi osumljenci tožili novinarje, ker pišejo o njihovi vpletenosti v kazniva dejanja pred koncem policijske preiskave in sodbo sodišča, bi bila sodišča zasuta s takšnimi tožbami. V kolikor bi sodišča tovrstnim čudnim tožbam celo ugodila, pa bi lahko pozabili na ustavno zagotovljeni pravici do svobode izražanja in svobode tiska. A brez njiju demokracije ni! Tudi sicer je jasno, da za politike v sodni praksi veljajo nižji standardi varovanja časti in dobrega imena.

Z ozirom na to, da je Janševa tožba res čudna, saj omogoča precej čudno „občutenje“ Slovenije, si lahko le želimo, da ne bo čudna tudi odločitev sodišča. Kajti ta bo v vsakem primeru imela mednarodne razsežnosti.

S precejšnjo gotovostjo lahko zapišemo, da škode, ki bi jo utrpel ugled Slovenije, če bi bil tuj novinar v Sloveniji obsojen zaradi svojega dela za domačo javnost, nikakor ne bi mogla povrniti nobena odškodnina. Okrnjenega ugleda Slovenije v takem primeru ne bi mogla popraviti ne odškodnina v višini 1,5 milijona evrov, niti desetkrat ali stokrat dražja promocijska akcija „I feel Slovenia“. Kajti čudno Slovenijo in nenavadna ravnanja njenih državnih organov že dalj časa občutijo marsikje v Evropi in po svetu.

Blaž Zgaga

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
257 x komentirano
  • Tito je rekel/-la:

    Točno tako ! In kot bi Fidel Castro na Kubi vlagal tožbo zoper tiste slovenske novinarje, ki ga označujejo za diktatorja. J je idiot !

    • kaktus je rekel/-la:

      BLAŽ, LE EDEN OD TISTI 571. ZGAG ! ZA VSAKO RIT RASTE VRBA IN TO BOŠ DOŽIVEL, ZA SVOJE RAZDIRALNO, LAŽNJIVO PISARJENJE !

      SE ZGAGA Z LAŽJO PREHRANJUJE,
      GA RESNICA POKONČUJE ! Stavim !

    • spiderman je rekel/-la:

      evo ti resnico o Zgagi:

      Gojko Bervar

      Na črnem seznamu

      Blaž Zgaga je danes na cesti. Dobro, bodimo natančni, je svobodni novinar, ki pa mu skoraj nihče noče objavljati, torej je de facto na cesti.

      »Mafijsko ozadje tranzicijske levice Zgago že dalj časa uporablja in verjetno plačuje za umazane posle.« - Predsednik SDS Janez Janša[1]

      »Nikoli se nisem spraševal, ali je novinarstvo ugleden poklic ali ne, privlačilo me je to, da si vedno sredi dogajanj, pa to kakšna so razmerja med tistimi, ki odločajo in javnostjo.« - Blaž Zgaga[2]

      »Cena za novinarsko svobodo je strašna.« - Blaž Zgaga[3]

      Nič ni čudnega, da ima Janez Janša Blaža Zgago v želodcu. Očitno ga ima za glavnega avtorja afere Patria, saj hkrati dodaja, da so slovenski novinarji vse izjave o kupčiji z oklepniki položili v usta Fincem. Tolikšnega spoštovanja nad močjo novinarskega dela, ki ga kaže nekdanji predsednik vlade in sedanji šef največje opozicijske stranke, doslej ni izkazal še nihče od politikov. Čeprav uvodni navedek sicer namiguje na to, da je menda Blaž Zgaga le marioneta v rokah levičarskih politikov iz ozadja, pa je predsednik SDS novinarjem pripisal zares veličasten vpliv na oblikovanje javnega mnenja, ne le doma, ampak tudi v tujini. Janša ima seveda še vrsto drugih razlogov, da je Zgago uvrstil na svoj črni spisek – zanesljivo mu je grdo zagrenil življenje s peticijo proti cenzuri, ki je v javnost prišla ravno v pravem trenutku, torej tedaj, ko je vrsta novinarjev začutila, da je njihova poklicna svoboda ogrožena, da je treba nekaj narediti. Tako hudo, da je dve tretjini svojega nastopa ob glasovanju o zaupnici, ki jo je v parlamentu izsilil sam, namenil novinarski peticiji. Logika vsakega nastopa ob glasovanju o zaupnici vlade bi namreč bila, da predsednik vlade govori o dosedanjih uspehih, napove nova bleščeča dejanja – tako pa se je Janez Janša tedaj v glavnem ukvarjal z Blažem Zgago, 571 podpisniki in njihovimi domnevnimi botri. Samo mimogrede je nekaj navrgel še o uspehih vlade.

      Kdo je torej Blaž Zgaga, ki spravlja politike (in kot se bo pokazalo pozneje, tudi svoje urednike) iz tira in jim povzroča »bele noči«?

      Morda bi vsi mirneje spali če ne bilo avtoštopa – načina, s katerim je ta nekdanji Medvodčan največkrat prepotoval razdaljo med domom in gimnazijo v Šentvidu. Takrat je bila v zraku še možnost, da se odloči za študij fizike s poudarkom na astronomiji, a se je kmalu premislil in se odločil za ekonomijo in sociologijo. Avtoštop je spodbudil raziskavo Avtoštop – kultura in subkultura v okviru gibanja Znanost mladini. Novinar Dela Janko Svetina, mu je predlagal naj naredi povzetek, in iz tega je nastal njegov prvi članek, ki je bil takoj objavljen v Sobotni prilogi Dela – dosežek, ki za novopečene novinarje, ki se najprej dolge mesece ukvarjajo z vestičkami in tiskovnimi konferencami, pomeni le mokre sanje. Med počitnicami po prvem letniku je na Delu vprašal, če bi jih njegovo sodelovanje zanimalo – čez dva dni je že plaval v novinarskih vodah, ne da bi ga sploh vprašali, če zna plavati. In usoda, ta večna šaljivka, ki se igra z našimi življenji, mu je za prvo opravilo (tako kot vsem začetnikom) zapisala poročanje s tiskovne konference o knjigi Janeza Švanjcerja Ubranili domovino, ki so jo ob avtorju predstavljali vsi člani generalštaba in obrambni minister Janez Janša. Počitniško sodelovanje se je nadaljevalo v jesensko, jesensko v zimsko in iz ambiciozno zastavljenega načrta o dveh študijih izrinilo ekonomijo; ostala je le sociologija. Človek, ki je na Delo vstopil skozi glavna vrata (Sobotno prilogo), je zdaj opravljal ves drobižčkasti novinarski posel vseh začetnikov. A predstave, da je novinarstvo še kaj več od tega, so seveda ostale. Zanimivo se mu je zdelo, kako preiskovalno se je kolega Igor Guzelj loteval stranpoti privatizacije. In potem je prišla tudi njegova priložnost – zgodba o nakupu 40 milijonov nemških mark vrednih radarjev za vodenje zračnega prometa, ki so zaradi političnih spopadov obležali v skladišču. Vojna in vojska ga je ves čas zanimala kot socialni fenomen. In leta 1995 je novinarsko vstopil na področje, ki zaradi nujne skrivnostnosti pri enem delu dejavnosti ponuja možnosti zlorab pri drugih delih, ki bi morali biti sicer pod nadzorom javnosti. Njihova razkritja pa povzročajo eksplozije ob katerih obležijo mnogi – akterji, pa tudi tisti močno in le rahlo povezani, včasih tudi novinarji.

      Zgodba o smrti agentov
      »Kljub temu, da imajo le operativno znanje, so v Sovi ob reaktiviranju prevzeli vodstvene funkcije, ki zahtevajo visoko stopnjo izobrazbe in temu primerno plačo, medtem ko mladih, ki naj bi jih nasledili, do danes, po štirih letih, niso usposobili.« (Operativci plačani kot profesorji, Delo, 2. junij 1997)

      Čeprav je bil članek o ponovni zaposlitvi upokojenih uslužbencev podpisan s psevdonimom E. N., so v Sovi hitro izvedeli, kdo je pravi avtor. Urednik Sobotne priloge mu je zatem dejal, da ne bo nikoli več pisal za prilogo, kar je pripomoglo k prestopu na Večer.[4]

      Leta 1998 je prestopil k Večeru, kjer je bilo, kot pravi, najprej vzdušje takemu delu še naklonjeno, potem so ga začeli vse bolj stiskati. To je bilo hkrati njegovo najbolj plodovito obdobje. Ena od eksplozij z mednarodnim ozadjem (in poznejšim odzivnim pritiskom) je bila obravnave zgodbe o tem, da je slovenska obveščevalna služba velikodušno ponudila ameriški obrambni obveščevalni agenciji (DIA) svojo obveščevalno logistiko. Objavi je sledila preiskava v stanovanju, grožnje o pregonu zaradi izdaje vojaške skrivnosti, očitki, da je povzročil smrt nekaj ameriških agentov, končalo se je pa z molkom, umikom obtožbe v predkazenskem postopku in mednarodnim novinarskim zaznavanjem te zgodbe. Zgodba o smrti agentov se je izkazala za konstrukt, ki naj obremeni avtorja, a so ga pravočasno razkrili, čeprav se je kot laž v političnem prostoru ponavljala tudi po tem.

      »Vse do poznih nočnih ur in še včeraj od zgodnjega jutra do desetih dopoldne naj bi bili odgovorni čistili arhive OVS, predvsem podatke in dokumentacijo o tajni operaciji Sava.« (Izmenjava podatkov brez odobritve?, Večer, 9. junij 2000)

      Razkritju ameriške obveščevalne operacije so sledile hišne preiskave, grozilo mu je do pet let zapora. Obrambni minister Janez Janša ga je javno razglasil za »nevarno osebo«.[5]

      Delati z viri znotraj vojaških in obveščevalnih struktur je za novinarja veliko tveganje. Kako vedeti, da te nočejo izkoristiti za neke povsem zasebne, pa morda tudi za obveščevalne cilje. Zakaj so se obrnili ravno nate, ne na koga drugega? Blaž Zgaga pravi – zaradi zaupanja. Kot zdaj že zares izkušen novinar mora vedeti, da tudi zagotavljanje, da zaupajo prav njemu, še vedno nič ne pomeni. Kako torej odkriti, kaj je »zadaj«? Sam pravi: to rešuje čas. Včasih je pač treba čakati toliko časa, da stvari, ki bi zadovoljile neki zasebni interes, postanejo nepomembne, in ob tem tvegati, da bo obveščevalec šel k drugemu. Da ta metoda kar trdno stoji, dokazuje to, da ob vseh eksplozivnih temah, o katerih je pisal, ni doživel ne kazenskega pregona ne civilne tožbe. Preiskavo stanovanja da, zaslišanja tudi, tožbe pa ne niti pri zgodbi o Patrii, pri kateri Janez Janša sicer toži vsevprek.

      »Kot smo izvedeli od dveh virov v Sloveniji, želijo finski kriminalisti zaradi vpletenosti v afero zaslišati predsednika vlade in Slovenske demokratske stranke (SDS) Janeza Janšo. Da to drži, je potrdil tudi finski vir.« (Patria podkupila Janeza Janšo?, Vest.si, 1. september 2008)

      Predsednik vlade Janez Janša ga je dan zatem izpostavil kot krivca za zaroto pred volitvami. Janševim besedam še danes sledijo številni slovenski mediji, na spletu so se pojavili pozivi k fizični likvidaciji. Janšo so kriminalisti sicer zaslišali 15. oktobra 2009.[6]

      Zgaga ima za sabo kar precejšnjo kilometrino: objavil je več kot 2500 člankov, vesti, poročil in komentarjev v slovenskih medijih, njegova besedila so povzeta ali objavljena v vrsti tujih medijev – Guardianu, Observerju, Prague Post, Jane’s Defence Weekly, Jane’s Inteligence Review, Jane’s Sentinel Security Assessment; precejšnji del referenc ga navaja tudi kot prvega podpisanega pod novinarsko peticijo proti cenzuri. Človek bi rekel, da se po vsem tem zanj mediji kar tepejo. A ko se je s kritičnim člankom oktobra 2007 Dober Večer in lahko noč, v katerem je opisoval razmere v časopisu, poslovil od Večera, je, tako se zdi, za ostale medije postal kužen. Razen v neplačanih spletnih medijih vse teže objavlja, si njegovih storitev v slovenskih medijih nihče ne želi več. Zakaj se to dogaja, je pravzaprav težko ugotoviti.

      Če bi si dal, kaj dopovedati
      Odzive na poizvedovanje, zakaj je tako, je mogoče razdeliti v tri skupine. Njegovi novinarski kolegi najpogosteje pritrjujejo, da je Zgaga vztrajen in sposoben novinar z dobrimi viri. Mimogrede omenijo, da ga je izkušnja stigmatiziranja spremenila. Tudi sam pravi, da so napadi nanj vplivali tudi na njegove bližnje, da ti trpijo zaradi njegovega novinarskega dela. Na drugi strani ga uredniki, ki so imeli opravka z njim, najpogosteje prikazujejo kot težaškega in problematičnega tipa, polnega samega sebe, ki ne upošteva uredniških nasvetov, ki pa da bi jih krvavo potreboval. Eden od njih je celo dejal, da bi izvrstno funkcioniral, če bi si dal kaj dopovedati. Druga skrajnost med ocenami je, da je paranoik, ki povsod vidi zarote. Tretji urednik iskreno priznava, da je Zgaga problematičen – ne za uredništvo –, ampak za uprave, ki se bojijo, da bodo njegovim člankom sledile tožbe. Sam Blaž Zgaga pravi, da je bila večina sporov z uredniki pravzaprav spor o poklicnih merilih, kjer se uredniki niso znali izviti iz povezanosti z upravo in marketinškim delom hiše. Ta previdnost urednikov pa po svoje tudi pripoveduje zgodbo o sodobnem slovenskem novinarstvu.

      Blaž Zgaga je danes na cesti. Dobro, bodimo natančni, je svobodni novinar, ki pa mu skoraj nihče noče objavljati, torej je de facto na cesti. Ponudi članek, pa mu kratko malo ne odgovorijo. Za razliko od mnogih drugih »svobodnjakov« je za njim precej uspešna kariera, ki bi morala pomeniti referenco uspešnosti in kvalificiranosti, pa, namesto veselja, da imajo »izdelanega avtorja«, večino urednikov spodbuja k previdnosti – njegovo delo prinaša komplikacije. Kot sta, naj se malo igramo, komplikacije povzročila razkrivalca Watergata Carl Bernstein in Bob Woodward; čeprav pri tem ne primerjamo družbene teže novinarskih prispevkov, so ju prav tako sprva gledali sumničavo. Celo mediji in njihovi lastniki, ki dobičke kujejo tudi, če ne predvsem iz afer, tehtajo med stroški z odvetniki in sodišči, pa težavami, ki jih kakšno od razkritij prinese, in na drugi strani lagodnostjo, ki jo prinaša življenje brez teh raziskovalnih projektov. In izberejo lagodnost.

      1 Delo, 9. septembra 2009, str. 5.
      2 Blaž Zgaga v pogovoru z avtorjem, 12. oktobra 2009.
      3 Blaž Zgaga v pogovoru z avtorjem, 12. oktobra 2009.
      4 Iz arhiva Blaža Zgage.
      5 Iz arhiva Blaža Zgage.
      6 Iz arhiva Blaža Zgage.

    • Mandelbrot je rekel/-la:

      Izsek: Kako bo general Gutman izplačal generala Janšo :)

      1.)
      Da utegne glede pristojnosti novomeškega sodišča priti do zapletov, kaže tudi predlog za določitev drugega stvarno pristojnega sodišča, ki ga je na vrhovno sodišče podala predsednica okrožnega sodišča Milojka Gutman. Soproga nekdanjega načelnika generalštaba Slovenske vojske je predlagala izločitev sodišča zaradi svoje zakonske zveze z enim od osumljencev v zadevi Patria.

      2.)
      Zoper Albina Gutmana je namreč tožilstvo vložilo obtožni predlog zaradi domnevne storitve kaznivega dejanja nevestnega dela v službi. Vrhovno sodišče je njen predlog zaenkrat zavrnilo, saj naj bi bil prezgoden, tožene stranke se namreč o Janševi tožbi še niso mogle izreči. A te bodo prenos zadeve na drugo sodišče verjetno zahtevale

    • visoko leteči finec je rekel/-la:

      “ustavno zagotovljeni pravici do svobode izražanja in svobode tiska” vendar ta pravica ni absolutna in se konča tam, ko začneš posegati v pravice drugim.

      Novinarji očitno živite v iluziji, da ste nad zakonom. Potem bi se lahko vsak registriral kot samostojni novinar in blatil ter uničeval vsakemu, ki bi mu šel v nos. Žal Zgagec to ni pravica do svobode govora ampak pravica do kaosa, ki pa v pravni državi nima mesta.

      Glede na to, da ima Berglund tono dokazov o tem, da je Janša prejel podkupnino, ga nima kaj skrbet… ali pač.

    • spiderman je rekel/-la:

      sem pozabil prilepiti še link do originala:

      http://mediawatch.mirovni-institut.si/bilten/seznam/36/novinarji/

    • rukar je rekel/-la:

      VSAKO LETO LIKVIDIRAJO PO SVETU PREKO STO LAŽNJIVIH NOVINARSKIH HUDIČEV ! NEKAJ MED NJIMI JE TUDI POŠTENIH IN NEDOLŽNIH !

    • postar je rekel/-la:

      a pozivaš k likvidaciji novinarja Zgage?

      če še ne veš, to je kaznivo dejanje!

      če se mu karkoli zgodi, pa sem prepričan, da bodo kriminalisti že zasledili tvoj IP.

    • Mandelbrot je rekel/-la:

      “Mladi smo bili vedno najbolj revolucionarni in na nas leži naloga, da naprej razvijamo našo samoupravno socialistično družbo, da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.”

      Komisar brigade Janez Janša v Biltenu Avnoja 77

      http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042334865

  • 007 je rekel/-la:

    Mesiji je zmanjkalo gnarja za plačilo položnc. Jebi ga. Novo stanovanje je tudi zanj predrago.

    • obama je rekel/-la:

      ja to bo…

      poslanska + zdravniška plača sta premalo,tamle enih 6 jurjev na mesec neto čisto

    • brez skrbi je rekel/-la:

      Kako mu je zmanjkalo denarja, če ima miljone od podkupnin? Al je šla Urška s Kresalko po nakupih v Milano in jo je mal zanesl?

  • bronjo je rekel/-la:

    Čakamo na Mefista, Kakija, Rođota, Dvornega pisarja, Računovodjo Celjskega in štajerske petelinčke, da tudi na Vesti obranijo lik in delo njihovega mesije.

    • konec je rekel/-la:

      joj kako se svinjski komunajzerček boji drugače mislečih…..kako ta drhal trpi, ker demokratični režim dopušča tudi kritiko do rdeče drhali…..ha, ha, ha, ha, …preseli se v severno korejo, tam te čaka RAJ.ha, ha, ha, ha, ha,

    • anton je rekel/-la:

      Konec, prošnja za vas: Bi lahko tiste zoprne hahahahahaje… izpustili!?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ANTONA ne moti “ha , ha..”, temveč ga žre vsebina komentarjev.

      Nekateri ljudje pa res ne gojijo nobenega spoštovanja do ljudi in dogodkov, ki so sveti našemu Antonu!

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Bronžo,če želiš,se ti bom oglasil že tukaj,četudi nimam namena kakšnih drugih komentarjev kot to,da
      1) Zgaga je dobil po pizdi od svojih,kajti tudi Nemci so izdajalce vedno pomorili takoj za izdanimi
      2) Tudi Erjavec je dokaz,da se zvestoba barabam, pri barabah plača s smrtjo
      Z Janševo tožbo pa upajmo in želimo,da bo krenil postopek naprej k razčiščevanju Patrie,kajti naše tožilstvo je bilo po Zalarju onemogočeno.

    • Mandelbrot je rekel/-la:

      “Mladi smo bili vedno najbolj revolucionarni in na nas leži naloga, da naprej razvijamo našo samoupravno socialistično družbo, da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.”

      Komisar brigade Janez Janša v Biltenu Avnoja 77

      http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042334865

  • Anita je rekel/-la:

    Ali ni eden od vas ravno včeraj sem bral ene komentarje da bo jutri pa Zgaga napadel in sedaj odprem stran vest.si in res članek našega vrlega Zgageca. Pa ne vem zakaj se toliko razburjajte sedaj se bo na sodišču vse razčistilo. Berglund in ostali bodo dobili priložnost da pokažejo dokumente in Janšo spravijo tam kamor po vaše sodi, v zapor. Kaj pa če se to ne bo zgodilo kaj bo pa potem. Ja v vsaki demokratični in pravni državi če nekaj ne dokažeš moraš nositi posledice.

    • krucefiks je rekel/-la:

      “Ali ni eden od vas ravno včeraj sem bral ene komentarje da bo jutri pa Zgaga napadel in sedaj odprem stran vest.si in res članek našega vrlega Zgageca.”
      Tudi sam sem se prvo tega spomnil. Mislim, da je bil to luka.

    • Anita je rekel/-la:

      Ja sem malo pobrskala pa je bil res Luka na Severjev komentar o cerkvi.

    • angie je rekel/-la:

      Anita, absolutno preveč časa imaš.

    • Anita je rekel/-la:

      Jaz sem tukaj nova ko pa berem komentarje pa si ti redna a ne drži.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Anita, dobrodošel/la na strani. Res lepo, da smo anonimni, a vsaj to nam zaupaj, al s dec al dečva.
      thx
      sej ne gre za drugo, da vemo kako ti replicirat.

    • konec je rekel/-la:

      anita, ne skrbi za mirjano, to naj bi bila stara baba, ki se vsakodnevno joka za partijo……

    • Anita je rekel/-la:

      Mirjana sem stoprocentno ženska in res mi je ime Anita in se ne skrivam za nadimki. Večkrat preberem kaj komentirate danes sem se prvič prijavila ker sem zasledila da je Luka najvilda da se bo danes oglasil Zgaga. Konec si me nasmejal,komunizma pa jaz ne pogrešam imam raje to kar je zdaj, ni idealno ampak, če si priden in delaven tudi v kapitalizmu ni slabo. Je pa res da delati pa moraš.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Anita..Ali ni eden od vas ravno včeraj sem bral ene komentarje da bo jutri pa Zgaga …
      Na to se nanaša moje vprašanje…ni blema, dobrodošla :)

    • anton je rekel/-la:

      Anita, če se bo izkazalo, da je Janša, vsaj tozadevno brezmadežen, bo res hec. “Oprezne riti”, ki pišemo anonimno, se bomo potopili v ilegalo!
      Anita, kaj pa če se bo izkazalo, da Janša, vsaj tozadevno, ni… brezmadežen? In bi moral odgovarjati? Vsaj politično, če že kazensko ne? Bi njegovi apologeti potem, spomladi ali poleti, šli poskusit, kako hladi Katarinčin vodni top?
      Demokracija je preveč “nežna zel”, da bi jo prepustili politikom. Kje sploh piše in kdo še verjame, da je RS Slovenija “demokratična in pravna država”… razen v Ustavi RS?

    • Matilda je rekel/-la:

      V naši državi gredo v zapor tisti, ki ukradejo kruh, kokoš, svinčnik, vse tiste , ki so ukradli in še kradejo več kot to, se oprosti, ker se pač ne šika poslati kakšnega takšnega v zapor.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Mene pa zanima, če je tudi ANITA dobra mačka!

      Naše ženske so večinoma moški transvestiti!

  • Mandelbrot je rekel/-la:

    Odgovor je v “nemškuterskem dobrem človeku in družinskih sodiščih”.

    To je uganka, zakaj nm :)

    • Mandelbrot je rekel/-la:

      Brezigar d.o.o in Gutman d.o.o v službi Patriota JJ :)

      Smešno, če ne bi bilo resnično.

    • dado je rekel/-la:

      Mandelbrot se kaže kot pameten poliglot,
      a zame je le insinuirani falot!

    • anton je rekel/-la:

      Dado, prisrčno! Rime vam ležijo. Če vas bodo le razumeli? Saj veste: “kako sreča pevce udarja, nam spričujeta pisarja…”.

    • dado je rekel/-la:

      Satisfaction is the best,
      tudi če te spravi v arest!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ANTON, ti vse dobro razumeš, le delaš se neumnega, pravzaprav takega, kakršen si!

    • anton je rekel/-la:

      Mefisto, dveh pametnih te strani ne bi prenesle. Saj ste glavni, privoščim vam! Boste zdaj lažje spali?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ne, ker sem to že vedel!

    • anton je rekel/-la:

      Mefisto… tako, kot vaše napihovanje… “mi, pravi moški”…? Mefisto, rožički (rogovi), kar razpoznavna klinična slika! Ali, morda, …fobija?

  • krucefiks je rekel/-la:

    Sicer pa mislim, da ima Janša pravico tožiti in se mi tožba ne zdi čudna. To bo ocenilo sodišče. Kar je zame sporno je to, da se je najprej šlo v kazenski pregon, od katerega so sedaj očitno odstopili. Zakaj? Kaj je bil namen tega?

    Sicer se je pa en na rtv spomnu, da je Janša lani prikazal premoženjsko stanje, in sicer 28k€ na bančnem računu. Za tožbo je plačal 11.900€.:)

    • anton je rekel/-la:

      Krucefiks, tudi mene je podatek o premoženjskem stanju takrat zbodel, to sem na teh straneh tudi napisal. In letel sem v banko gledat, kje sem jaz. Ko sem si oddahnil, ker je bilo na računu še vedno več kot osemsto evrov, sem si oddahnil. Ponosen. Jaz, nič, uspešen podjetnik, politik, voditelj EU pa… malce več!?
      Je Bog in je pravica! Bojim se le, da Janša najnovejšo odškodninsko tožbo dobi. Potem bo sorazmerje porušeno, jaz pa frustriran!
      Spet bom preklinjal. Ni Boga, ni pravice!

    • krucefiks je rekel/-la:

      Dont worry my friend. Janša bo morebitno odškodnino podaril organizacijam za promocijo Slovenije.:D

      This is not a joke.

  • dado je rekel/-la:

    “Kajti čudno Slovenijo in nenavadna ravnanja njenih državnih organov že dalj časa občutijo marsikje v Evropi in po svetu.”!!!!!
    P:S: Predvsem v zadnjem času, a ne g. Zgaga!

    • Neja je rekel/-la:

      krucefiks, soglašam, naj toži, ampak v svojem imenu. In naj tudi sam vse plača.

  • Mandelbrot je rekel/-la:

    Kr’neki:

    Menda je SKB oropala Al Kaida in Osama bin Laden.

    In vse so se prej dogovorili s Sovo :)

  • angie je rekel/-la:

    Administratorja opozarjam na kaktusov izpad ob 15.54, če se gospodu B. Zgagi primeri kaj podobnega, kot se je nekdanjemu novinarju Petku, zdaj sds poslancu.

  • angie je rekel/-la:

    Janša da je plačal iz svojega žepa prevod v finski pravni pravorek? Ali pak se je izkazala kar njegova stranka?!
    No, Finci se bodo nedvomno smejali, ko bodo brali to eksotično solato.

    Je bil JJ priden med novoletnimi počitnicami. namesto da bi ujčkal mlado ženičko, sta z Zidarjevo sezidala tožbo proti finski svobodi govora, potem pa sta z Radovanom izpilila še inpeachment.
    Garač, ni kaj.

    • konec je rekel/-la:

      Ko bodo ti rdeči PROSTITUTI (ki se imajo za novinarje….) enkrat napisali kaj o njihovih krvoločnih, zverinskih, komunajzerskih BOTRIH bodo lahko postali vsaj načelno “neodvisni” do takrat pa so le RDEČE SVINJE, ki packajo po udbodnevnikih.

    • levica je za Zgageca čista kot solza je rekel/-la:

      Zgagec ni sposoben npr. raziskati kako je Golobič “kupil” 7% Ultre za 2500€ kot popotnico v politiko ter “urejal” razpise za Ultro preko svojih vojakov… Ponavadi je pri novinarjih glavni fokus na vladi, ki je v našem primeru blazno uspešna pri ustvarjanju brezposelnosti (2008 - 65.000 –> 2010 - 100.000), nenormalnemu povečevanju javnega dolga (v dveh letih se bo povečal za najmanj 100%) , klientelizmu, razprodaji strateških državnih podjetij… ampak ne. V njegovih mislih je prostor samo za enega in edinega. Strašnega Janeza Janšo, ki je v opoziiji.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ANGIE, bodi kulturen in pusti Janševo soprogo pri miru, ker ni nič slabega storila ne tebi in nee komu drugemu!

      Če se bo to nadaljevalo, bomo morali reči kakšno besedo še o tvoji, upamo, boljši polovici!

    • Mandelbrot je rekel/-la:

      Komunajzer in svoboda govora :)

      http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042334865

      No, kakor kdo. Medtem ko s(m)o eni romali po evropskih prestolnicah, so drugi romali po poteh Avnoja. Medtem ko so eni prestrezali protirežimsko pljuvanje na punk koncertih, so drugi ob ikonografijah socialističnih tabornih ognjev peli “Druže Tito, mi ti se kunemo”. Medtem ko so eni radikalno izstopali iz režimskih konvencionalnih okvirjev, so drugi ponosno vstopali v partijo. Eno, edino. Titovo. Pa da se ne bomo narobe razumeli, nič ni narobe. Izbira je bila svobodna. Zato težav nimajo tisti, ki se svoje “komunistične” preteklosti ne sramujejo, ampak tisti, ki bi radi redefinirali ne samo zgodovino, ampak tudi svoj C. V.

  • konec je rekel/-la:

    Zgagi, oziroma nesrečni številki 13 (od 571 najbolj svinjsko aktivnih komunajzerjev in pisunske boljševistične avantgarde, prepričani lobotomiranci) lahko verjamejo le še RDEČI RITOLIZNIKI.

    • Mandelbrot je rekel/-la:

      Soproga nekdanjega načelnika generalštaba Slovenske vojske je predlagala izločitev sodišča zaradi svoje zakonske zveze z enim od osumljencev v zadevi Patria.

  • RUKAR je rekel/-la:

    PRIHAJA ČAS, KO BO OB SLUŽBO TUDI KAKŠEN SLAB, LAŽNJIVI NOVINARČEK , DA NE BODO TO SAMO DELAVKE, DELAVCI ! “Novinarčkov” je itak preveč, nastaja hiperprodukcija, preveč je priučenih, manjka nam pa kleparjev, zidarjev, strežačev, krovcev….
    NAŠ INFORMACIJSKI TRG PRENESE VSAK NEVERODOSTOJEN ŠKART !

    • dado je rekel/-la:

      Rukar ne trudi se,
      močno dvomim, da delo uspe,
      če opravljal ga bo Zgaga s.p.!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Bodi iskren, RUKAR, in pošteno povej, a bi ti spustil v svojo hišo mojstre, ki ne bi bili boljši, kot naši novinarji!

  • vsemogočni je rekel/-la:

    Mah ko J toži, je vse nenavadno in čudno, ko pa naj bi taisti J dobil podkupnino, je pa vse vsem jasno. Takrat pa ni niti ene zadeve, ki bi bila čudna in nenavadna. Vsi vse vedo. Če so seveda prisotni novinarji tipa Šurc in zgoraj pišoči Zgaga.
    Zato mi prosim oprostite, če tema dvema ne verjamem vsega kar napišeta.

  • mujo je rekel/-la:

    Ti citati povejo VSE:

    Vodušek: „Torej. v tem primeru, ki je zelo razvpit, lahko pričakujemo še več ovadb?“

    Kozina: „Seveda. In to za tista glavna dejanja.“

    Vodušek: „Torej za podkupnine oziroma za…“

    Kozina: „Tako!“

    • vsemogočni je rekel/-la:

      Tole bom vejel šele takrat, ko bom videl da bodo dejansko koga vklenili in poslali v marico. Kot so recimo Zidarja.

  • roman je rekel/-la:

    Primerjava Zgage o naših novinarjih in Chavezu je bedarija ker tudi če bi vsi slovenski novinarji pisali ,da ni demokratičen, tega ljudstvo v Venezueli ne bi nikoli zvedelo,ker je ukinil vse opozicijske televizije,že oddaljenost med državama bi odvzela težo novice.In pisanje o kateremkoli politiku da je nedemokratičen drži,drugo pa je obtoževanje prejemanja visoke podkupnine.Tako da bi se lahko Zgaga malce potrudil za honorarček in našel nek podoben primer obtoževanja blizu nas,ampak temu bi se lahko reklo objektivno novinarstvo.Primer v Franciji je lahko zgled: obrekovalci so bili obtoženi zarote na zaporne kazni in plačilo globe. http://www.delo.si/clanek/98048

  • nemesis je rekel/-la:

    Poslanec finske je dobil tožbo proti novinarju finske tv samo zaradi žalitve,ker ga je novinar spraševal,če res nadleguje poslanke in to več tisoč EUR.Prav je,da Janša zahteva odškodnino,verjetno je pa ne bi,če bi dobil podkupnino.Novinarji morajo imeti za svoje navedbe dokaze in zdaj bo čas,da jih pokaže.Tudi,če bi kaka tuja tv objavila prispevek,da je bil npr.Pahor podkupljen in to brez dokazov,je tudi prav,da toži.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Včasih Jju rata bolj, včasih manj posrečeno; zadnje čase bolj manj ;)

  • 007 je rekel/-la:

    @konec

    a te srat tišči, ko blesaviš tle po forumu? Mesijina tožba in zavrnitev Brezigarce istočasno. Da ni to usklajena igra? Ah kje pa. Slučajno. Pa sodišče v Novem Mestu. Zakaj že? A priimek Gutman igra glavno vlogo. Pa še nekaj za KONČEVO vsesplošno razgledanost: Dokaze je Berglund dal tožilcem ne pa božjemu odposlancu v dolini Šentflorjanski. Mesija se tega zaveda in s tožbo kontrira, da bi še dodatno zameglil um Slovenceljnom. In še komentar k Mesijini izjavi oziroma pozivu na t.i. novo pomlad in dogajanje naroda na ulicah: Seveda bodo štrajki, ampak v njegovo podporo. Ker je spet revež in se mu dela krivica. Isto kot l.1994, ko je bil po nedolžnem odstavljen s položaja abrambnega ministra.

    • anton je rekel/-la:

      007, zadnja novica! Ob 22.17, ko poslušam poročila na Valu 202 in tole klofam.
      JJ je pojasnil: “Tožba na sodišču v Novem mestu je bila vložena, ker… je najmanj obremenjeno s sodnimi zaostanki”… približno tako.
      Porajajo se mi zanimiva vprašanja.
      Komu in zakaj se mudi?
      Če vložim tožbo… proti nekomu… si tudi sam lahko izberem sodišče… in sodnike?! In roke?

  • Mirjana je rekel/-la:

    Mene pa ta tožba prav veseli. Končno so tarife za odškodninsko tožbo postale nekoliko bolj dostojne, bolj evropske.
    Tudi meni so dovetniki povedali, da so pri nas odškodnine tako nekje 20000 euro.
    In tako ne bo presenečenja, ko bomo vložili odškodninsko tožbo v naši državi, ki nas je nonšalantno tretirala kot da nas ni. Čas je da nas zagleda.Hvala gospodu JJ in njegovi pravni asistenci, ki nam je odprla vrata v pravično ocenjevanje sr**ja, ki smo ga bili deležni.
    thx again!
    :)

  • konec je rekel/-la:

    BLAZNIpiše: “No, v slovenskih medijih prav veliko kritičnih zapisov o Chavezu ni najti.”…na dan ko je Chvez MORIL opozicijske protestnike je v Slo “neodvisna” (ha, ha, ha, ha, ha, ) blond novinarka na RTV SLO imela skoraj “celovečerec” , ki je hvalil Chavezova BLAZNOST….ha, ha, ha, ha, ha,

  • Mirjana je rekel/-la:

    In gremo k stvari. Čestitke Blažu, če pa želi dodatnih zgodb (ne govorim o Patriji) a vseeno zelo zanimivih, dokumentiranih…naslov dobi na “centrali” vest.si.

  • konec je rekel/-la:

    A, ja .. neodvisna (ha, ha, ha, ha, ha, ha, ) blond novinarka se je pohvalila, da Chavez skrbno izbira kateremu novinarju zaupati…..in ko je zvedel , da jo pošilja turek, jo je blazno lepo sprejel….ha, ha, ha, ha,

  • Nogavička je rekel/-la:

    Smolnikarjevo aretacijo je pripravljala Barbara Brezigar:
    http://www.mladina.si/tednik/200329/clanek/intervju/

    “Imamo podatek, da so bili morisovci v dneh, ko so odstavljali Janeza Janšo, v bojni pripravljenosti.
    Takšne informacije smo imeli tudi mi. S svoje lokacije smo se prestavili na tajne lokacije. Takrat smo prvič po vojni vzeli ven oklepnik, na katerega smo namestili protitankovske rakete. To je pomenilo stanje najvišje “bojne” pripravljenosti.

    Zakaj tega nismo zvedeli prej, ampak to zdaj slišimo prvič?
    Verjetno niti ne bi, če ne bi Janša zdaj vsega sprevrgel in prvi začel govoriti, da smo mi hoteli pripraviti državni udar. Mi smo svoje delo opravljali profesionalno, in ko so se razmere umirile, nismo hoteli o tem obveščati javnosti in je po nepotrebnem vznemirjati.

    Kaj je to še pomenilo? Kako so bili pripravljeni pri Morisu in kako ste bili pripravljeni vi?
    Pri nas so se vse enote umaknile na tajne lokacije. Nikjer nismo bili vidni. Borbene skupine so imele vso opremo in oborožitev za nekaj dni v svojih avtomobilih, skladišča so se izpraznila. Oni pa so imeli veliko manevrov, potovanj, gibanj …

    Po informacijah policijske strani so se profesionalci iz Morisa razdelili v skupine po tri in v civilu v avtomobilih patruljirali po Ljubljani.
    Tudi mi smo jih opažali v civilnih avtomobilih in civilni obleki.”

    • anton je rekel/-la:

      Nogavička, najbrž ste mladi? Kaj je pretorijanska garda, Moris, zganjala ob odstavitvi JJ s položaja obrambnega ministra, je bilo, po mojem mnenju, rob državljanske vojne. Spet!
      Niso se skrivali. Sedeli so, denimo, v lokalu nasproti Ministrstva za notranje zadeve, se bahavo razkazovali in beležili, kdo vstopa vanj.
      Poveljnik pa je nastopal v črnem usnjenem plaščudo kolen, šapki… “deja vu!”…

    • MEFISTO je rekel/-la:

      NOGAVIČKA in ANTON sta morala biti zelo pametna v prejšnjem življenju!

  • nemesis je rekel/-la:

    Janša misli denar od tožbe,če jo dobi dati državi Sloveniji.

  • dihur je rekel/-la:

    Janša, Brajdič, Hudorovac, Strojan…v boj na ulico, za čast in dobro ime !

  • MALI STALIN-KOZAVI je rekel/-la:

    sTALNI,VEČLETNI Udbovski zapriseženi špicelj.Tudi danrs se preživlja z ovaduštvom,naročenim lažnivim pisunstvom in zapriseženim smrtnim sovraštvom do gospoda Janše.je paranoično in bolezensko prizadet o poimenovanju Janše.Zakaj je torej pogosto viden v družbimurgeljske podgane,jankovića,Cvikla,zadnje čase tudiGolobića???Ugibajmo?

    • vem je rekel/-la:

      A ti veš, da so bili vsi mladinski funkcionarji in mladi člani partije zavezani za ovajanje vseh, ki karkoli “neprimernega” zinejo, kjerkoli in kadarkoli? A ti veš, da je bil tvoj gospod eden takih? Najhujši so vedno spreobrnjenci, ker jih nekaj, nekje peče…

    • Mandelbrot je rekel/-la:

      Za domovino z Janšo naprej :

      “Mladi smo bili vedno najbolj revolucionarni in na nas leži naloga, da naprej razvijamo našo samoupravno socialistično družbo, da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.”

      Komisar brigade Janez Janša v Biltenu Avnoja 77

      http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042334865

  • dihur je rekel/-la:

    MALI STALIN-KOZAVI je rekel/-la: …sovraštvom do gospoda Janše

    Janša … gospd ?
    Ne ga srat !

  • luka je rekel/-la:

    naj se tožijo…se bo vsaj kaj razjasnilo….

    glede pristojnosti, s pristojnostjo se naj jebe sodišče, če se bo NM izreklo za nepristojno, bo moralo zadevo odstopiti pristojnemu…:)

  • steppenwolf je rekel/-la:

    Začne se z dokumentom, konča pa pr Patriji. Kdor krade pa tut laže. Narava dela svoje.

  • anton je rekel/-la:

    No, JJ je vsaj enkrat konkreten! Cena blatenja “njegovega dobrega imena”… je nič manj kot milijon in pol evrov! Ki bi jih, če bi jih dobil, podaril… hja? Ali pa temelj za spodoben penzijon?
    Krasno je, da imajo zdaj vsi, ki jih je JJ, brez argumentov, zgolj z odmevnim ponavljanjem, kadarkoli žalil ali brez argumentov kriminaliziral, osnovo (1,5 mio), za tožbo proti njemu. Tisti, ki jih še bo “v drek tunkal”, pa bodo lahko zahtevke proti njemu še zviševali… z rastjo inflacije, ali rastjo življenjskih stroškov?

    • krucefiks je rekel/-la:

      Pa misliš, da imajo vsi ti ljudje 11.900€ na strani, ne vedoč, ali jim bodo povrnjeni ali ne?:)

    • Mirjana je rekel/-la:

      Zanimiva izjava JJ. Parlament in vlada prav nič nista ovirana s tem pri delu. Nemoteno lahko svoje delo opravljajo naprej
      Nadaljevanje
      O tem se bo potrebno v parlamentu temeljito pogovoriti .
      Žerjala bom preskočila:)

    • anton je rekel/-la:

      Krucifiks, seveda nimajo! 11.900 evrov. Saj so “navadni državljani”.
      Imajo pa vse demokratične pravice, da bi jih imeli. Kot piše v Ustavi RS.
      Menda ne dvomite… v Ustavo RS?!

    • ubi ubi ubi ubi ubi ga, Janeza je rekel/-la:

      Mirjana kako lepo je malo dodat, da se boljše sliši… Janša je rekel, da vlada (ministri) ne bo prav nič ovirana. O tem bo razpravljal državni zbor (poslanci). Zaenkrat še ne drži vlada = državni zbor.

    • Mirjana je rekel/-la:

      ubiubiubi…Če dovoliš, gre pravzaprav za nezaupnico predsedniku države, ki je bil neposredno izvoljen od ljudstva, in je to zelo velika stvar,..za vlado, za DZ, pa tudi za nas. Prav, naj bi se sprožilo tudi to, če se nekomu zdi tako prav,…a zakaj prav ta hip, zakaj prav ta hip, ko prav opozicija napada vlado in DZ za neučinkovitost delovanja v kriznem obdobju? A bi kaj spremenilo, če bi najprej skupno reševali krizo, nakar bi razčistili tudi problem odlikovanja. ?
      DZ je del vlade, skozi DZ se sprejemajo zakoni in ukrepi delovanja vlade…ali pa se motim?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MIRJANA, razrešitev predsednika, ki ste nam ga izvolili, bi bila tudi zame velika stvar!

      Dala bi mi upanja, da na koncu predora še gori lučka!

    • motiš se je rekel/-la:

      Državni zbor ni nikakor del vlade. Nismo več v komunizmu kjer je bilo država = partija. Za razliko od vlade se DZ voli na volitvah… Je pa dobro, da ima vladajoča koalicija (iz katere se oblikuje vlada) večino svoji poslancev v DZ, da lahko sprejema zakone itd.. DZ je pa tudi prostor za razprave, ki jih večinoma sproža opozicija (leva in desna). Dovolj osnov demokracije…

      Ne mi govorit o sodelovanju. A se ti zdi, da so Golobič & Zares sposobni sodelovanja z opozicijo? A se ti zdi, da je Kresalka & LDS sposobna sodelovanja z opozicijo? Edini, ki ima potencial za sodelovanje je Pahor ampak tudi ta se je, ko je prišel na oblast, glede tega popolnoma spremenil in zavzel podobno držo kot ostala dva (mi smo najjači in ne potrebujemo nobenga druzga).

      In predsednik države bi moral bit tisti, ki bi umirjal razgreto situacijo in poskušal povezat oba pola, da bi skupaj lažje in boljše prebrodil krizo. Namesto tega pa zliva na ogenj z raznimi izjavami in odlikovanji. Ali se ti ne zdi, da je odlikovanje bivšega vodje udbe “po tehtnem premisleku” v tem času velika provokacija in iskanje konflikta? In kdo je poimenoval ulico po bivšemu diktatorju Titu? Kdo provocira?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Sveti ANTON, po tujini in posvetu nas najbolj blatita naša oblastna koaliija in vlada!

      Ves svet se vrti okrog denarja!

      Zato nesposobni siromaki nikoli in nikjer ne uživajo ugleda!

    • konec je rekel/-la:

      svinjski rdečuhi postajajo nervozni…ha,,ha, ha, ha, ha,

  • obama je rekel/-la:

    o jebela,cela Metelkova in Štrajnova Polomija se je aktivirala…

    • Mandelbrot je rekel/-la:

      http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042334865

      No, kakor kdo. Medtem ko s(m)o eni romali po evropskih prestolnicah, so drugi romali po poteh Avnoja. Medtem ko so eni prestrezali protirežimsko pljuvanje na punk koncertih, so drugi ob ikonografijah socialističnih tabornih ognjev peli “Druže Tito, mi ti se kunemo”. Medtem ko so eni radikalno izstopali iz režimskih konvencionalnih okvirjev, so drugi ponosno vstopali v partijo. Eno, edino. Titovo. Pa da se ne bomo narobe razumeli, nič ni narobe. Izbira je bila svobodna. Zato težav nimajo tisti, ki se svoje “komunistične” preteklosti ne sramujejo, ampak tisti, ki bi radi redefinirali ne samo zgodovino, ampak tudi svoj C. V.

  • obama je rekel/-la:

    Krepelo Zgagarsko,ti si lahko sral to našo državo v svetu? Ti lahko,gnida?

    • Mandelbrot je rekel/-la:

      Ta spin je zanimiv:

      Soproga nekdanjega načelnika generalštaba Slovenske vojske je predlagala izločitev sodišča zaradi svoje zakonske zveze z enim od osumljencev v zadevi Patria.

    • obama je rekel/-la:

      in?

    • anton je rekel/-la:

      No, Obama? Kar nekaj “pramenov” naše politične mavrice “kaka” po naših notranjih razprtijah… v Evropi!
      JJ, pa kaka ljudomila… prav radi prej povprašajo “evropske enakomisleče”, kot sodržavljane! Se vam to ne zdi “gnidozadejavlsko”?
      Navsezadnje, Evropi se j… za Slovenijo. Tudi vi, državljan Slovenije, boste morali svoje težave reševati tukaj, zdaj, če hočete ali ne.
      V Jugoslaviji sem se raje zanašal na Slovenijo. Še zdaj… se!
      Saj veste, takrat… prvi v vasi, zdaj… zadnji v mestu!

    • Mandelbrot je rekel/-la:

      In? Janša je verjetno moral vedeti, da mu ne more soditi žena njegovega kamerada iz afere patria :)

      A je res mislil, da mu bo sodila žena kamerada Gutmana?

      Pa saj nismo Honduras :)

    • obama je rekel/-la:

      tovariš Tone,
      a osiranje države v svetu,pisanje peticij tujim premjerom,produciranje oddaj v tujini za obtoževanje premjerja lastne države,to je tovariš Tone državotvorno? Kaj je Slovenija,budalo,samo tisto kar vozi nesposobne komuniste,kaj je ostalo, črna luknja? A ti ne plačujejo davkov? Bebo

    • anton je rekel/-la:

      Gospod Obama, “tovariš” je pomensko prav lepa beseda. Vi tega pač ne veste in jo zlorabljate. Tudi “bebo” me ne bo spravil v jok!
      Vaš stil pisanja je… pač vaš. Nevzgojenost in pomanjkanje manir ne zapolni lukenj.

    • obama je rekel/-la:

      kaj si hotel povedati? Nič,vidim…zmanjkalo kasete

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Prijatelji, ne sekirajte se!

      Trdobučni ANTON je zadnji, ki bi lahko koga učil lepega vedenja!

  • nemesis je rekel/-la:

    Ves čas so bili očitki,zakaj Janša ne toži Berglunda,zdaj ko bo tožba na vrsti in bomo videli dokaze in izvedeli resnico,tako ali drugačno,pa tak halo.

    • krucefiks je rekel/-la:

      Vatenohmal. A je pri kaki Janševi tožbi že stekel postopek? Kaj ti daje upanje, da bo tokrat drugače?

  • tudi sorojaki v skrbeh za nadobudneža je rekel/-la:

    S tem se ne strinja finski strokovnjak za kriminologijo Johan Bäckman, ki primer spremlja že od začetka. Novinarki TV Slovenija Tadeji Anžlovar je namreč dejal, da je tožba dobra novica: “V oddaji, ki jo je Magnus Berglund s sodelavci pripravil za finsko televizijo, je kup laži. V njej niso navedli nobenih dokazov proti Janši.”

    Nevem zakaj sedaj ene moti, da se bo zadeva razčistila. Če ga pa ne bi tožil, bi pa spet isti trobili, da si ga ne upa tožit, ker se boji…

    • krucefiks je rekel/-la:

      Mene resnično zanima, od kod nekaterim optimizem, da se bo s tožbo kaj rešilo.

      Rop je tudi Janšo direktno obtožil dogovarjanja za incidente. Imajo posneto. Je Janša že dobil tožbo?

    • krucefiks je rekel/-la:

      Napačno mesto.:)

    • obama je rekel/-la:

      Janša ne more tožiti,ker je Pujsarjeva dala embargo na posnetek…..Glej slučaj…

  • lili je rekel/-la:

    Zgagec! Moral bi biti ja srečen,da se bo z vložitvijo tožbe Janše proti Berglundu končno razčistilo ali je Janša res prejel podkupnino ali pa je finski novonar lagal.Le kaj zganjaš tak kraval,saj ima po Tvoje Berglund tono dokazov,ki jih bo z veseljem priložil sodišču in Janšo bodo končno za vedno zaprli.Namesto,da se tega veseliš protestiraš proti njegovi tožbi.Le zakaj Te je strah?Kaj pa ,če bo sodba potrdila,da je novinar lagal?Boš še vedno trdil,da je kriv.Očitno se Ti in Tebi podobni bojijo,da je bila vse skupaj ena velika laž,pri kateri si bil tudi Ti udeležen.Opažam,da vsi tisti,ki ste trdili,da je Janša kriv se hudo bojite,da bi se zadeva razčistila.Že veste zakaj.Komaj čakam razsodbo.

    • Mirjana je rekel/-la:

      lili, se popolnoma strinjam, naj se razreši,..naj se končno dokaže in ugotovi krivda ali nedolžnost,..in če se ugotovi, da je Belgrund zavajal in lagal (bo ugotovilo sodišče, drugi ne more),.. tedaj bo obtoženi čez noč nedvoumno heroj…a to mora odločiti sodišče. Po vsej verjetnosti bo moral Belgrund še kako dokazovati svoje trditve v javnosti prav na sodišču,..in tedaj bomo videli kdo ta novinar sploh je in koliko je kredibilen. In če se dokaže, da je zavajal…je tožba za odškodnino dobljena,..in Slovenija dobi 1,5 mio euro. Ni mi jasno kako se lahko Belgrund brani, dokler sodišče ne prične z obravnavo,..se motim?

    • mujo je rekel/-la:

      Tole si verjetno spregledala:

      Ti citati povejo VSE:

      Vodušek: „Torej. v tem primeru, ki je zelo razvpit, lahko pričakujemo še več ovadb?“

      Kozina: „Seveda. In to za tista glavna dejanja.“

      Vodušek: „Torej za podkupnine oziroma za…“

      Kozina: „Tako!“

      Nekaj je pisati, kar tako, nekaj pa je pisati o osumljencu kriminalnega dejanja, kateremu so za petami najmanj tri evropske policije! Mar ne?

      Kaj pa, če bo finska policija dokazala, da je vse, kar sta navajala Berglund in Zgaga res? Potem bo ta tožba brezpredmetna.

    • motiš se je rekel/-la:

      Vsi ampak res vsi (no velika večina) si želi, da se te zadeve razščistijo. Da vidimo ali so res imeli trdne dokaze za to gonjo ali so si vse skupaj s pomočjo svojih stanovskih kolegov iz Slovenije izmislili in zavajali Slovence pred volitvami (vemo komu v korist).

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Prebral sem, da BRONJO čaka še na moje mnenje!

    Seveda mu rad ustrežem!

    Kljub daljšemu počitku mu gre le še na slabše!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Imamo popolnoma nesposobne preiskovalce!

    Še tega ne vedo, kar vejo Zgaga, MANDELBROT, BREZ SKRBI, NEJA; MIRJANA; OO7, BRONJO;
    smrdljivi DIHUR in drugi vsevedi!

    • dado je rekel/-la:

      Dobro jutro, Mefisto,
      končno si povedal tisto,
      kar je vsega bistvo!
      Sicer pa mi vse vemo,
      samo mož v sodu bil je pošten,
      ko priznal je “vem, da nič ne vem!”

    • Mirjana je rekel/-la:

      dado :))

  • krucefiks je rekel/-la:

    Mene resnično zanima, od kod nekaterim optimizem, da se bo s tožbo kaj rešilo.

    Rop je tudi Janšo direktno obtožil dogovarjanja za incidente. Imajo posneto. Je Janša že dobil tožbo proti Ropu? Njet.

  • MALI STALIN-KOZAVI je rekel/-la:

    Zakarpatsko-kočevska super drhal v maniri neizmernega anatomskega sovraštva in mržnje do predsednika največje poslanske skupine in najmočnejše demokratične stranke v Slovenijigospoda JANEZA JANŠE,kot po titoističnem besednjaku in manirah bolševističnih ubijalcev takoj po vojni in revoluciji,prehaja v besedni in brutalni napad ,vse z namenom zaščite sedanje zadrto komunjarske svojati,ki peha Slovenijo na sam rob ljudske strpnosti.To pisunsko in brezobzirno pišočo kamarilo sestavljajo mizeranti in mizerantke z ugodnimi službicami in položaji in vzpodbujeni z udbovsko -murgeljsko pomočjo.Tudi njihov mizerni čas se izteka.

    • Mandelbrot je rekel/-la:

      Starši oziroma sorojenci treh pred diskoteko Lipa umrlih deklet od sedmih toženih strank zahtevajo 225.900 evrov odškodnine

      XY: Njavro mora vedeti kje je Zavašnik.

    • parizan je rekel/-la:

      si spet preveč kakšne dokumentarce na TV Slovenija gledal?

      so ti Titovi duhovi dodatno skisali možgane?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      PARTIZAN, vrni se v hosto, če se ne bojiš logarjev!

    • domobranec je rekel/-la:

      MALI STALIN-KOZAVI … bravo,govoriš v meni razumljivem jeziku.
      Kolaboracija je naša vrlina.
      Sieg heil … gospodje nacisti !
      Levičarje je treba lustrirati in jim odrezati jajca.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      DOMOBRANEC, kam boš pa spravil njihove klopotce!

      A sploh veš. kako smrdijo!

    • Hej mašinca zagodi....... je rekel/-la:

      Vi skrivaški pacek pod MALI STALIN-KOZAVI, tudi nacisti so imeli podoben besednjak omenjajoč Žide.
      Z vašo nestrpnostjo, aroganco, nerazgledanostjo in patološkim sovraštvom, še bolj zastrupljate zaledenelo
      ozračje narodne sprave.

  • luka je rekel/-la:

    drugače pa je v naši banana republiki približno takole;
    90% novinarjev piše po nareku CKja…
    šiht je, dela ni velik, plača je bolša kot v proizvodnji…
    raziskovalnega novinarstva skorajda ni, kar tudi ni presenetljivo, saj ima CK v neposredni ali posredni lasti večino medijev…

    važno, da se pumpa ovce…

    ja in CK še vedno obstaja, le ime ima drugo…

    • WHMH je rekel/-la:

      Vse še obstaja in je natanko isto kot leta 1990. Na našo žalost smo bili nategnjeni. Big time …

    • Haiku je rekel/-la:

      Ja, žal je res tako… Ne vem, kaj je bolj žalostno, prekleta apatija vsepovsod, ali očitna nesposobnost “stroke”.
      Mularija pa samo tekmuje, kateri bo imel boljši mobilnik ali računalnik, za vse drugo jim dol visi. Res lepa prihodnost se nam obeta, eni imajo oprane možgane od komunizma, drugi od turbo potrošnje. Prvi ne vidijo dlje od svojega nosu, drugi pa ne morejo umakniti pogleda od svetlečih predmetov.

      Dekadenca na kubik. :(

    • Mirjana je rekel/-la:

      Haiku, žal res,… zadel si v bistvo.

    • dado je rekel/-la:

      Živela partija,
      živel stalin!
      Dekadenca danes,
      kot živ opomin teh ostalin!

    • Mandelbrot je rekel/-la:

      In nekoč:

      http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042334865

      No, kakor kdo. Medtem ko s(m)o eni romali po evropskih prestolnicah, so drugi romali po poteh Avnoja. Medtem ko so eni prestrezali protirežimsko pljuvanje na punk koncertih, so drugi ob ikonografijah socialističnih tabornih ognjev peli “Druže Tito, mi ti se kunemo”. Medtem ko so eni radikalno izstopali iz režimskih konvencionalnih okvirjev, so drugi ponosno vstopali v partijo. Eno, edino. Titovo. Pa da se ne bomo narobe razumeli, nič ni narobe. Izbira je bila svobodna. Zato težav nimajo tisti, ki se svoje “komunistične” preteklosti ne sramujejo, ampak tisti, ki bi radi redefinirali ne samo zgodovino, ampak tudi svoj C. V.

  • Matej je rekel/-la:

    Kaj je zgagec? Si se stroso, ko si videl, da Janša toži tvojega kompanjona? Pa jaz dam tiča bek, če zgaga ni mel prste poleg pri tej oddaji!

    • Mirjana je rekel/-la:

      Matej, čuvaj tička, morda ti še kdaj prav pride .)

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Pardon, MIRJANA!

      Ni rekel “tička”, temveč “tiča”!

      Če si prava bejba, bi že morala poznati razliko!

    • bronjo je rekel/-la:

      Mefisto nikoli ne zamudi priložnosti, da bi pokomentiral moška spolovila. Zanimivo, da se najbolj razvname, ko jih komentira v zvezi s posvojitvami otrok s strai homoseksualcev.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      BRONJO, če je pri tebi vse v sorazmerju s pametjo, potem imaš ri “tička”!

  • unexpected je rekel/-la:

    …tale Blaž Zgaga ga pa tokrat “mal serje…”

    piše: “S precejšnjo gotovostjo lahko zapišemo, da škode, ki bi jo utrpel ugled Slovenije, če bi bil tuj novinar v Sloveniji obsojen zaradi svojega dela za domačo javnost, nikakor ne bi mogla povrniti nobena odškodnina.”

    …kakšne škode neki lepo vas prosm! Za tole patrijo vsi v evropi vejo da je preigravanje in nadmudrivanje… da se bodo pa obregnili v novo mesto — pa lepo vas prosim… ta novica ne bo prešla praga slovenije in finske… sploh je ne bo nihče od velikih časopisnih hiš objavil.. prah se bo še naprej dvigal le v našem kurniku in občasno na finskem…

    …in kaj bo s tožbo? nič! Berglund bo lepo rekel, da je informacije dobil od finskih kriminalistov, ki pa jih ne sme izdati, saj lahko zadeva ovira potek raziskave… in pri tem se bo spet zaustavilo in končalo!

    …spet dvigate prah za brez veze! …bi blo pa dobro v prihodnje razčistiti to patrijo… čeprav dvomim da jo bodo ker se zadeva ne premika niti za cm, in to po 2 letih!

    • mujo je rekel/-la:

      kaj ti ne znaš brati?

      še enkrat lahko prebereš tukaj, če si spregledal zgoraj:

      Vodušek: „Torej. v tem primeru, ki je zelo razvpit, lahko pričakujemo še več ovadb?“

      Kozina: „Seveda. In to za tista glavna dejanja.“

      Vodušek: „Torej za podkupnine oziroma za…“

      Kozina: „Tako!“

    • unexpected je rekel/-la:

      Mujo, fertig je! Ni dokazov in zadeva je globoko v zastoju! To da bo več ovadb je bolj ali manj samoumevno, saj jih je vedno pri odkrivanju podkupovanja več proti koncu preiskave.

      Vendar problem je, da ovadba ne pomeni krivde!!!

      Sprijazni se… gotovo je! Nihče ne bo odgovarjal za nič! Če bi kaj blo bi zadevo po tem časovnem obdobju že obelodanili! Pa je ne morjo… je tako ali ni tako?? So že komu kaj dokazali??? No???

    • Anita je rekel/-la:

      Če bo Berglund izjavilo na sodišču, da je zgodbo in dokumente dobil od finskih preiskovalcev je zadeva končana, ker bodo vsi dokumenti s tem postali nični, ker so med preiskavo prišli v javnost in s tem strani sodišča zavrnjeni. Mislim, da Berglund tega ne bo upal izjaviti, me pa zelo zanima kaj bo izjavil na sodišču že komaj čakam.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Kako lahko javno govorij o dokazih za zadevo, ki še ni začela sodne obravnave, kaj šele končala.?
      Sploh ne verjamem, da se lahko sodni postopek sproži pred sodno obravnavo o Patriji. Verjetno obstaja nek vrstni red.

    • mujo je rekel/-la:

      @unexpected

      narobe!

      Prvič v zgodovini samostojne Slovenije je vložen obtožni predlog zoper takratnega obrambnega ministra in takratnega načelnika generalštaba Slovenske vojske zaradi Patrie in to s strani POSEBNE SKUPINE ZA PREGON ORGANIZIRANEGA KRIMINAL!

      Mar misliš, da tožilci vlagajo obtožne predloge kar brez dokazov?

      Ne gre le za ovadbo, obtožni predlog je že izkazan utemeljen sum! O krivdi pa bo seveda odločilo sodišče. Tožilec je pa sam napovedal, da ovadbe za podkupovanje še pridejo.

    • unexpected je rekel/-la:

      mujo

      ampak pri bivšem obrambnem pa res nimajo nobenih dokazov… ta obtožni predlog je izdan le in samo le iz razloga, ker je posel pokrivalo ministrstvo, katero je bilo “URADNO” v rokah erjavca… pri načelniku generalštaba je zadeva enaka… kot razumem je njihova dolžnost (torej dolžnost posebne skupine za pregon org kriminala) da obtožijo osebe, ki uradno pokrivajo ministrstvo, kjer se je dogodila zadeva… se mi zdi da je to del postopka - “nujno zlo” ki ga morajo narediti…

      ni tako?

    • mujo je rekel/-la:

      nepričakovani miško (@unexpected)

      preberi si zakon o kazenskem postopku in kazenski zakonik!

      tožilec ne preganja ministrov ali oseb, ki “pokrivajo” nekaj, ampak storilce kaznivih dejanj - torej kriminalce.

      obtožni predlog pa se poda le ob TRDNIH dokazih! če tožilec nima res trdnih dokazov, zahteva preiskavo pri preiskovalnem sodniku. Torej - v tem primeru DOKAZI SO!

    • unexpected je rekel/-la:

      mujo

      …nisem si prebral kazenskega zakonika pa tudi dvomim da si ga bom…

      …ampak poglej…

      pišeš: “obtožni predlog pa se poda le ob TRDNIH dokazih! če tožilec nima res trdnih dokazov, zahteva preiskavo pri preiskovalnem sodniku. Torej - v tem primeru DOKAZI SO!”

      — so na tožilstvu? po 2 letih še brez napredka raziskave —- pa dej ne me jebat…..

      …taka afera kot je patrija — se mora skristalizirati po 6 mesecih… sedaj je 2 leti… haloooo?!

      …miško, če je mel jajca pokazat s prstom in rečt: on je prejel podkupnino — ja pol ma dokaze (po tvoje) —- in kaj čaka?

      Evo to mi povej: kaj berglund brklja oz. kaj točno čaka?

    • mujo je rekel/-la:

      preberi si zakonik in zakon o kazenskem postopku vendar!

      kje ti piše 6 mesecev?!?!

      nikjer ni določen maksimalni rok preiskave. vsaka kriminalistična preiskava se lahko izvede do konca zastaralčnega roka. torej, če nekomu razčesniš betico, ti lahko kriminalisti potrkajo zjutraj na vrata tudi čez devet let in pol po dogodku, ko misliš, da so že vsi pozabili na to.

      sama vložitev OBTOŽNEGA PREDLOGA pa pomeni, da je v tistem delu kriminalistična preiskava ŽE KONČANA in je prinesla DOVOLJ DOKAZOV za vložitev zadeve na SODIŠČE. Zdaj o obtožnem predlogu odločajo le še sodniki!

      Torej, dokazi so, preiskava je bila uspešno končana. ali bodo tudi sodniki dokaze spoznali za dovolj utemeljene, pa bomo še videli.

      če bi dokazov ne bilo, bi postopek USTAVILI, a ga niso.

      še enkrat pa si preberi besede tožilca Kozine:

      Vodušek: „Torej. v tem primeru, ki je zelo razvpit, lahko pričakujemo še več ovadb?“

      Kozina: „Seveda. In to za tista glavna dejanja.“

      Vodušek: „Torej za podkupnine oziroma za…“

      Kozina: „Tako!“

      To verjetno čaka Janšo in drugo orožarsko bando!

    • unexpected je rekel/-la:

      Mujo

      …ja kaj naj rečem… bomo vidl… čeprav je vse skupaj mal preveč groteskno in stripovsko da bi se sploh lahko zdelo realno…

  • unexpected je rekel/-la:

    Anita

    …ampak nekako se bo moral očistiti krivde - mislim moral bo prevaliti zadevo na svoj vir… kaj lahko pomeni dovolj trden in v tem primeru upravičen vir na katerega se lahko (bi lahko) berglund izgovarja..? koliko svobode imajo lahko mediji pri svojih zgodbah? kot se mi zdi lahko TV objavi marsikaj neresničnega, pa za to ne odgovarja…

    …na kosa se lahko izgovori - vendar kos je že pred meseci povzel svoje besede in rekel da nikoli ni nikogar obtožil prejemanja podkupnine… tako je kos čist in tudi berglund… in janša seveda.

    …tokrat se mi zdi da je janša v rahli prednosti, saj toži pred tem ko je preiskava sploh končana… tako lahko prisili finca da se očisti krivde le s predložitvijo dokazov… ni res?

    • Mirjana je rekel/-la:

      A si sigurn, da bo lahko ta proces pred Patrijo,..če je menda JJ med osumljenci?
      Nisem pravnik, sprašujem

    • unexpected je rekel/-la:

      Ne vem, tudi jaz lahko le sklepam… mislim, pa da je proces brez problema lahko pred patrijo… zakaj pa ne, saj gre za 2 različna procesa… v enem dokazujejo podkupovanje, pri drugem pa le omadeževanje imena… menim da janša ravno to možnost hkratnega in ločenega procesa izkorišča… vendar le lajično sklepam… bi blo treba kakšnega pravnika vprašat…

    • Nogavička je rekel/-la:

      Ni vprašanje kdaj je lahko, bolj me to spominja na prvovrstni slepilni manever (ni prvič ;) : v NM kjer se že na začetku ve, da se bo najprej treba ukvarjati s postopkom. Ravno mudi se mu pa ta resnica tudi ne, a ne?!

    • Mimi je rekel/-la:

      ne štekam dobro: zakaj v NM? oz. kaj s tem?

    • Nogavička je rekel/-la:

      Poanta je da na koncu sploh ne bo, saj se bo vmes zgodilo še marsikaj; adutov, sem prepričan, še niso zmetali do konca.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Da utegne glede pristojnosti novomeškega sodišča priti do zapletov, kaže tudi predlog za določitev drugega stvarno pristojnega sodišča, ki ga je na vrhovno sodišče podala predsednica okrožnega sodišča Milojka Gutman. Soproga nekdanjega načelnika generalštaba Slovenske vojske, ki je poznana kot vestna, korektna in strokovna sodnica in predsednica sodišča, je predlagala izločitev sodišča zaradi svoje zakonske zveze z enim od osumljencev v zadevi Patria. Zoper Albina Gutmana je namreč tožilstvo vložilo obtožni predlog zaradi domnevne storitve kaznivega dejanja nevestnega dela v službi. Vrhovno sodišče je njen predlog zaenkrat zavrnilo, saj naj bi bil prezgoden, tožene stranke se namreč o Janševi tožbi še niso mogle izreči. A te bodo prenos zadeve na drugo sodišče verjetno zahtevale.

    • Mimi je rekel/-la:

      aha, štekam (?).. da se pač malo *zakomplicira*? :)

      Madonca… na nek način celo za občudovat! …. takšne stratege…

      Me prav zanima, kaj bo. Ziher sem edina. :))

    • unexpected je rekel/-la:

      ja vprašanje je tudi zakaj se je ravno sedaj odločil za tožbo, saj bi lahko to naredil že kakšen let nazaj… res je da so na tistem sestanku (mislim da septembra) - pogovoru s kriminalisti dobili obtoženi kar obširen vpogled v postopek - in tudi predvidevam, da so lahko razbrali kje jih “čakajo” če se lahko tko izrazim. Tko da sedaj si seveda vsak sam pripravlja ugodne pogoje za nadaljevanje… in ta novomeška zgodba je tudi del tega…

    • Mimi je rekel/-la:

      Samo kako to, da lohk (in tako suvereno) govorijo o tem?

    • Mimi je rekel/-la:

      *mislila sem zgoraj seveda tole:
      “Vodušek: „Torej. v tem primeru, ki je zelo razvpit, lahko pričakujemo še več ovadb?“

      Kozina: „Seveda. In to za tista glavna dejanja.“

      Vodušek: „Torej za podkupnine oziroma za…“

      Kozina: „Tako!“…”

    • unexpected je rekel/-la:

      Sem pa mnenja da ni to tako izi ala: da se mal zakomplicira kot je povedala Mimi… namreč ne vem kako je dolžna EU država finska - oz. njeni organi (ha pa tudi YLE) predložiti (če so dolžni?) EU državi sloveniji, v primeru ko sodišče v NM zahteva od njih sodelovanje…

    • Mirjana je rekel/-la:

      unexpected,..prav to, kaj pa finski zakon o tem pravi? kakšne mehanizme ima?.
      Vendar je dejstvo, da večina sodnih procesov (če sploh do njih pride ) pade na:
      1. procsena predpostavka
      2. izničenje dokazov, zaradi včasih absurdnih napak in “napak”……
      V tem je stvar. Morda na Finskem ne bodo dovolili, da se ta postopek izvede prej, saj gre za sojenje Patriji, o kateri je Belgrund pisal. Morda gre za zaščito dokaznega gradiva…a nihče tukaj ni prava vešča stranka?

    • unexpected je rekel/-la:

      …glede na to da je patrija kot taka pomoje na sodišču, ki je višje kot novomeško — bodo NM gladko odpikali… kot kaže je res le metanje peska v oči kranjcev…

    • Mirjana je rekel/-la:

      torej pridemo do zaključka (laičnega), ki ga je navedel že Nogavička.

    • unexpected je rekel/-la:

      ..tako je… ;)

    • Mimi je rekel/-la:

      … ampak ali se da s temi mahinacijami nadmudriti mednarodna sodišča? A lahko tudi tako obsežne zadeve propadejo zaradi ‘zastaranj’, ‘procesnih napak’ in podobnega? Ali pa morda propadejo ravno zato (zarad razsežnosti, a hkrati specifičnosti - različne države, mal drugačne zakonodaje itd. … pa še razvpiti ‘utečen način posamezne države’ :o))??

    • Mirjana je rekel/-la:

      Mimi, mednarodna sodišča verjetno ne,..ovce pa ja :)

    • konec je rekel/-la:

      svinjski rdečuhi postajajo nervozni, zato so tako aktivni …..ha, ha, ha, ha, ..rdeča nesposobna, nostalgična in kulturno azijska vlada ima pač težave……ha, ha, ha, ha,

    • Mimi je rekel/-la:

      dve kili svinjskih, kilo pa pol telečjih, pa še tri kile ribjih rdečuhov, prosim. :)))

    • unexpected je rekel/-la:

      @ Mimi, 29. januar, 2010 ob 19:53

      …mislim da ni skrbi… ko našim (katerimkoli) voda v grlo teče se prebudijo iz sna in je vse mogoče… če so fince nategnl - bojo pa še ostale evropejce… to res ni težava..:! …tudi ni nikoli bila!

      …se zna zgodit da bo evropa plesala po taktih novomeških zvonov… ;)

    • Mimi je rekel/-la:

      “…se zna zgodit da bo evropa plesala po taktih novomeških zvonov… ;)”
      :)))

    • Anita je rekel/-la:

      Kolikor je meni znano je Janša najprej vložil civilno tožbo proti Potočniku in Švajgerju na okrožno sodišče v Novem mestu (prej je vložil še kazenske proti akterjem na okrožno v Ljubljani kjer pa so ga zavrnili razen v primeru Berglunda). V Novem mestu je predsednica sodišča žena od Gutmana, ki je vrhovno sodišče vložila prošnjo, da novomeško okrožno sodišče izločijo iz postopka vendar je vrhovno sodišče to zavrnilo in odločilo, da je novomeško sodišče pristojno. Nato je Janša na isto sodišče vložil še tožbo proti Berglundu in YLE. To je bilo pred pol leta vendar je na dan prišlo šele sedaj, ko so tožbo prevedli še v finščino in jo poslali toženima strankama in zato je tudi prišlo na dan. Glede na to, ko sprašujete ali sodba novomeške sodišča velja tudi za Finsko je odgovor pritrdilen. To pa zato ker je Finska v Evropski uniji in je tako podpisnica protokola o sodbah v tujih državah, ki zadevajo njene državljane. Janša mora tako, če mu bo uspelo da iztoži odškodnino od Berglunda ali YLE vložiti zahtevek na Finskem za priznanje sodbe. Finska pa mora od svojih državljanov doseči, da spoštujejo zakone druge države kot je bilo obratno, ko je moral Sloveniji dovoliti finskim preiskovalcem, da zaslišijo naše državljane. Na kaj pa se bo oprl Berglund, ko bo skušal dokazati, da ima dokaze proti Janši pa jaz ne vem bo pa zelo zanimivo videti kako se bo to izteklo.

    • unexpected je rekel/-la:

      …sem na rtv-slo prebral tole… glede na to da majo na čas. hiši delo faksimile, je bilo zgleda res…

      pišejo namreč:

      “Časopis objavlja faksimile elektronskih sporočil iz leta 2005, v katerih po njihovih besedah takratni zunanji svetovalec Patrie Wolfgang Riedl sporoča zastopniku Patrie za Slovenijo Reiju Niittynenu, da Dr. Z (kar Delo tolmači kot dr. Jože Zagožen) skrbno nadzoruje projekt. On in PM (kratico časopis razlaga kot “prime minister”, torej predsednik vlade, to pa je bil takrat Janez Janša) zadevo obvladujeta, še piše v pismu.

      Novembra istega leta naj bi Riedl Niittynenu zapisal: “Pravkar je poklical WW (kratice naj bi predstavljale Walterja Wolfa), ki se je sestal z dr. Z. Potem ko je dr. Z-ju posredoval tvojo prošnjo, je ta poklical PM-ja, ki mu je naročil, naj bo ta projekt zaupen in da naj zadevo vodi sam, ne da bi na zunaj vpletal PM-ja.” V dokumentih naj bi se pojavila tudi oznaka AK, za katero pa na časopisu še raziskujejo, katero osebo bi lahko predstavljala.

      Janša se s svetovalci Patrie ni sestal
      Nekdanji premier in predsednik SDS-a Janša sicer že vse od začetka kriminalistične preiskave nakupa finskih oklepnikov zatrjuje, da se z ljudmi, ki so urejali posel, ni sestajal. To potrjuje tudi Delo, saj dokumeti, ki so jih pridobili, kažejo, da se sodelavci Patrie z njim niso sestajali. V korespondenci Riedla in Niittynena namreč piše, da je “PM (torej “prime minister”) rekel, da ne bo sprejel sploh nikogar, ki bi bil povezan s tem projektom. To bi bilo zanj kratko malo preveč tvegano.”

      Z Janšo so se sicer želeli sestati neposredno svetovalci Patrie, saj so po trditvah časopisa hoteli preveriti, ali je “Dr. Z. res tako vplivan in ali je dejansko predstavnik PM-ja.”

    • unexpected je rekel/-la:

      Anita

      ..se strinjam s teboj… in menim da bo še zanimivo… ker se zgleda na pravne zadeve bolj spoznaš, mi prosim povej, ali laho slovenski preiskovalci na finskem temeljito preiščejo berglunda - na podlagi novomeške tožbe jj-ja, kot so to naredili finci na slovenskem pri naših…?

    • Anita je rekel/-la:

      Ne vem kako je v civilno pravni zadevi. V kazenski zadevi, ki še poteka proti Berglundu in če tožilstvo to zahteva morajo finski kriminalisti tudi lahko v prisotnosti slovenskih zaslišati Berglunda. V civilno pravni pa mora Berglund na sodišču proti Janši predložiti vse dokaze na podlagi katerih je naredil prispevek.

    • unexpected je rekel/-la:

      Anita

      …super, če mora Berglund predložiti vse dokaze… potem bomo kam prišli in ne bomo capljali le na mestu… karkoli se izkaže je bolje kot do sedaj…

    • Anita je rekel/-la:

      Mislim pa, da se bo skliceval da mora ščiti vir, ker mu poklicna etika ne dovoljuje, da ga razkrije. Veš kaj bi bilo najbolj zanimivo vprašanje, ki bi ga postavila jaz. Kdo mu je povedal da se Wolfova ulica imenuje po Walterju Wolfu. Že ta odgovor bi povedal veliko.

    • bimbo je rekel/-la:

      kolikor se spomnim, je v dokumentarcu navedel le, da je Wolfova trgovina na Wolfovi ulici, ne pa, da se ulica imenuje po Walterju Wolfu.

      sicer je to itak dostopno na spletu:

      http://ohjelmat.yle.fi:80/mot/arkisto/1_9_2008_mot_totuus_patriasta_toim_magnus_berglund/manuscript_english

      “VO: Over eight million euros were to be paid through Walter Wolf. Just like Cekuta, Wolf is a Slovenian celebrity. The Walter Wolf –shop is located on Wolf Street.
      Salesperson in the shop: “Mister Walter Wolf, I think is in Canada, I have no telephone number, no address, sorry.” “

    • unexpected je rekel/-la:

      Anita

      “Mislim pa, da se bo skliceval da mora ščiti vir, ker mu poklicna etika ne dovoljuje, da ga razkrije.”

      …če je temu tako, lahko čisto vsak novinar nateguje ljudi… in ne priplezamo nikamor… ni res?

      ..a obstaja varianta, da mora razkriti vir, vendar sodišče vira pod nobenim pogojem ne sme zaupati javnosti? …morda se računa na to varianto… če pa ima tožnik veze na sodišču :) lahko pride do podatkov (NM sodišče)… in ti podatki tožnika “orientirajo” - mu pomagajo, da sploh ve kako daleč je stvar in kakšne so njegove možnosti…

      možno? ali sem čist sfalil??? ;)

    • unexpected je rekel/-la:

      Anita, sem dopolnil da bom mal bolj jasen…

      “Mislim pa, da se bo skliceval da mora ščiti vir, ker mu poklicna etika ne dovoljuje, da ga razkrije.”

      …če je temu tako, lahko čisto vsak novinar nateguje ljudi… in ne priplezamo nikamor… ni res?

      ..a obstaja varianta, da mora razkriti vir in vse podatke, vendar sodišče vira pod nobenim pogojem ne sme zaupati javnosti? …morda se računa na to varianto… če pa ima tožnik veze na sodišču :) lahko pride do podatkov (NM sodišče)… in ti podatki tožnika “orientirajo” - mu pomagajo, da sploh ve kako daleč je stvar in kakšne so njegove možnosti v bodoče, saj je le on sam lahko “potencialna žrtev” neke druge preiskave…

      možno? ali sem čist sfalil??? ;)

    • Anita je rekel/-la:

      Ti veš, da to ne vem nisem pravnica, sem pa se jo učila 4 leta vendar potem me je pot zanesla drugam. Veš zakonodaje na tem področju ne poznam tako dobro bi bilo pa zanimivo, da kakšen medij vpraša kakšnega pravnika, ki pokriva novinarje. Včasih vem da je bil to Drago Demšar, ki je branil novinarje. Je pa odvisno kakšna je tudi naša sodna praksa. Ampak jaz še nisem zasledila primera v katerega bi bil vmešan novinar, ki bi moral razkriti vir. V Ameriki je tako, da če sodnik zahteva, da se vir razkrije ga mora če ne gre v ječo, ker s tem, ko vira ne pove ne spoštuje sodnika in sodišče.Saj pravim bo zelo zanimivo na kaj se bo Berglund skliceval. Pa še da odgovorim Bimbu sem si včeraj zvečer še enkrat pogledala oddajo Resnica o Patriji in res Berglund ni izrecno rekel, da je Wolfova ulica po Walterju Wolfu je pa s tem, ko je rekel da je Walter Wolf zelo znana slovenska osebnost in pokazal naslov ulice namigoval, da je ulica dobila ime po Walterju Wolfu. To predvsem zato, ker je rekel, da je bila oddaja narejena za finske gledalce, ki pa nimajo pojma ne kdo je Walter Wolf in ne kdo je skladatelj Wolf po katerem ulica nosi ime. Tako, da bi ga bilo vseeno zanimivo vprašati, kaj je hotel s tem povedati in kdo mu je namignil, da naj to objavi.

    • unexpected je rekel/-la:

      Anita

      …mislim da sva prišla dokaj blizu tega kar je interesantno… mormo počakati…

      sicer pa: “Tako, da bi ga bilo vseeno zanimivo vprašati, kaj je hotel s tem povedati in kdo mu je namignil, da naj to objavi.”

      …sem prepričan da nekdo, ki ni dovolj razgledan da bi poznal skladatelja Huga Wolfa… ;)

  • Duko je rekel/-la:

    Da je Zgaga “na cesti”, glej no! Če ga nihče noče objavljati, niti tisti, za katere je opravljal umazano delo, je to znak, da je potrošen in ga ne rabijo več. Vse nakladanje o ugledu Slovenije je le prazen čvek. Še najbolje bo, če se dokaža, da imajo tudi novinarske klevete svoje meje in zato se sojenja- če bo seveda do njega sploh prišlo-prav veselim. Nekateri so že vnaprej prepričani, da je JJ kriv, drugi, da ni in to vse brez dokazov. Počakajmo torej. Bo pa dobro, če bodo tudi Zgago v primeru zanj neugodnega izida povlekli za ušesa.

  • France je rekel/-la:

    Če se Janši dokaže nedolžnost so komunajnari in novinarski komunajnari pokopani za vse večne čase! Zgaga tak nima več kredebilnisto že lep čas ampak potem pa še boš res samo lahko za dnevnik piso, ker tam pa je res vsa smet!

    • krucefiks je rekel/-la:

      Zakaj bi se karkoli izkazalo? O vnaprej znanih zapletih zgoraj piše Nogavička. Pa tudi sicer si poglej, kako je z drugimi tožbami. Slišali smo, da jih je vložil. S tem pa se zgodbe končajo. Ker je tale odmevnejša, bomo še večkrat slišali za njo, epiloga pa kljub temu ne bo. Ne dam glih tiča bek, sem pa precej siguren.:)

  • MALI STALIN-KOZAVI je rekel/-la:

    Udbaš zgaga-www.udba .net pod zap.št 56731-stalni tajni sodelavecza področje JLA in TO.Jasno!

    • Mimi je rekel/-la:

      heh…
      a ne mečeš ti pogosto naprej folku, da s(m?)o udbomafijci itd.?

      No recimo meni pod razno niso znani tile podatki oz. infoti.
      ampak tebi pa so. Kako to? če sem jaz del tega, ti pa ne?
      laično menim, da najbolj zaupne podatke imajo najbolj zaupni. ;)
      In TI jih očitno imaš.
      Jaz pa ne.
      Sklep= si udbomafic. :))

    • marjan je rekel/-la:

      stalin blesavi,

      daj prilepi delujoči link, da preverimo.

      pa pojasni bralcem, kako naj bi bil lahko nekdo “stalni tajni sodelavec za področje JLA in TO” pred letom 1991, če takrat še 18 let ni imel?

      kakšen psihični bolnik!

  • domobranec MALI STALIN-KOZAVI je rekel/-la:

    Zakarpatsko-kočevska super drhal v maniri neizmernega anatomskega sovraštva in mržnje do predsednika največje poslanske skupine in najmočnejše demokratične stranke v Slovenijigospoda JANEZA JANŠE,kot po titoističnem besednjaku in manirah bolševističnih ubijalcev takoj po vojni in revoluciji,prehaja v besedni in brutalni napad ,vse z namenom zaščite sedanje zadrto komunjarske svojati,ki peha Slovenijo na sam rob ljudske strpnosti.To pisunsko in brezobzirno pišočo kamarilo sestavljajo mizeranti in mizerantke z ugodnimi službicami in položaji in vzpodbujeni z udbovsko -murgeljsko pomočjo.Tudi njihov mizerni čas se izteka.

  • NoMercy je rekel/-la:

    bistvo je v tem, da so od JJ botri šolani v J.Ameriki!!
    Tam se pa ve kdo je kapo di banda :) in kakšne mu pritečejo :)

    • anton je rekel/-la:

      Botri jj, bivši “zavedni komunisti”, so res imeli možnost “šolati se” v Evropi, najbolj zavedni pa v ZDA! Zaradi atijev, ki so bili že v prejšnjem sistemu pri koritu.
      JJ se je trudil po najboljših močeh, ni pa imel zaledja (koritarskega atija!). Ko so ga, po nesreči zaprli, je padel, tistim šolanim v ZDA, v naročje, kot naročen. Vse drugo je zgodovina!
      “Šolani” so plačali šolnino, J-jeju pa se kontuinirano dogajajo krivice!
      Da bi se kaj “razčistilo”, ni šans! Če bi pljunil eden, bi bili popljuvani vsi. Efekt domin.
      Ergo, o čem se prepiramo?!

  • konec je rekel/-la:

    svinjski rdečuhi postajajo nervozni, zato so tako aktivni …..ha, ha, ha, ha, ..rdeča nesposobna, nostalgična in kulturno azijska vlada ima pač težave……ha, ha, ha, ha,

  • Mirjana je rekel/-la:

    http://sportikus.blog.siol.net/2008/04/25/picke-smo-dragi-otroci-ne-pticke/
    nekaj, kar je vredno prebrati in se zamisliti.

    • Mimi je rekel/-la:

      Iskren zapis, v bistvu kul zaradi nekega razsvetlitvenega momenta, pa vendar… hmm, imam pomisleke.
      Kako naj otrok spoštuje očeta (in naj fura “svojo neodvisno pot”), ki mu naloži tako breme, da mu enostavno pove, da je pač pička, namesto da bi VSAJ POSKUŠAL delat na tem, da ne bi bil.
      Besede so prazne. Naj pokaže z dejanji, pa nou pička. :)

    • Mirjana je rekel/-la:

      Mimi, od kod ti dejstvo, da ne pokaže z dejanji. Vsak korak v to smer je težak, ker si vpet v družbo, šolo, okolje…torej, ni lahko.
      Vendar, neglede na to kaj je avtor naredil mali pa ne…pičke smo, .)

    • Mimi je rekel/-la:

      Ok, ni dejstvo, moj povzetek je bil to…
      Imaš prav. a vseeno. povzemam prebrano.
      skratka; imam drugačne modele vzgoje (raje). :)

      je pa lepo, če je človek iskren; osebno pa menim, da je še boljša dota, če je tudi pozitiven. :)

    • Mirjana je rekel/-la:

      vsekakor,..pozitivnost iznad vsega,…se strinjam,..vendar jemati ležerno bolj za zabavo resne stvari pomeni biti pozitiven?
      ni point vzgoja…point je,..ali smo pičke?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Naj te potolažim, ti si!

    • anton je rekel/-la:

      Mirjana, “ni point vzgoja, point je, ali smo pičke?”. Nakar: “Naj te potolažim, ti si!”. Če vas pohvali “pravi moški”, kot je na tem forumu zapisal sam, potem se, preventivno, ozrite okoli sebe. Ne zaradi spolne ogroženosti, ta nevarnost pri samozvanih “pravih moških” ni grožnja, še obet ne!
      Pomen “pičke”… spolni organ, privlačnost, atraktivnost… (dobra pička)… in, kot sem vas razumel, “pičke smo, ker se sprenevedamo, ne ukrepamo…?”, je precej drugačen termin od “pizde”, tega lahko razumemo kot karakterno lastnost! Karakter, skratka!
      Se opravičujem, da v polemiko vnašam vulgarizme. Nerad, a tako govorico slišim.

  • rukar je rekel/-la:

    NI ČUDNO, DA NA SVETU TEH LAŽNJIVIH NOVINARSKIH HUDIČEV TOLIKO POBIJEJO ! NO, NEKAJ JE TUDI NEDOLŽNIH !

    • krucefiks je rekel/-la:

      Totalno neprimerna izjava.

    • Q_ je rekel/-la:

      Kreten.

    • konec je rekel/-la:

      rukar, edina razlika je v tem, da če ubijejo novinarja ali politika mora to vedeti cel svet, če pomorijo 10.000 nedolžnežev in novinarji temu pritrdijo , je 10.000 mrtvih nepomembnih.

    • postar je rekel/-la:

      administrator, predlagam, da si pozoren na take grožnje novinarjem in da jih vestno beležiš.

    • konec je rekel/-la:

      vidiš rukar, novinarji lahko počno kar želijo, čez desetletje bodo postali prava MAFIJA, nedotakljivi, nihče se jim ne sme zameriti, še manj pa kritizirati.

  • partizan je rekel/-la:

    pravi janšist!

  • obama je rekel/-la:

    Kaj pa tvoje dobro ime,Zgaga usrani? Kam si se potuhno,ko je tvoj “ugrabljeni” major Troha moledoval Janšo,naj mu odpusti plačilo sodno priznane odškodnine?Saj veš,ugrabitev,zemljanka itd..Menda je človek socialni problem..A si mu vsaj eno kosilo plačal?

  • Tito je rekel/-la:

    Jože Kozina očitno pove, da je Erjavec osumljenec za korupcijo v zvezi s Patrio. Dokaj nenavadno za tožilce… Sicer pa očitno posebni tožilci pojma nimajo, če se zgovarjajo na neke slabe trenutke kolegic. Je imela tardečo?

  • skorumpirani Janša je rekel/-la:

    Janša je gotov. GO-TOV!!! Hahahahahaha… Spomladi očitno sledi velika aretacijska akcija treh držav, leteči slona Janša “tolažilno” upa samo še na “ulico”. zaman. BARABA SDSjevska, GOTOV SI! GOTOV!

    hahaha…

    • konec je rekel/-la:

      rdeče svinje KRULIJO se ne smejejo, to pripada normalnim ljudem, ne SVINJAM.,….ha, ha, ha, ha,
      drugič kruli in ne oponašaj človeka ………..IN KONEC. .ha, ha, ha, ha, ha, ha.

    • skorumirani Janša je rekel/-la:

      kako krulijo rdeče svinje bi znala najbolje povedati rdeča svinja Janša, komandir avnojskih brigad; pripdnik boljševistične struje znotraj ZKS, orto-stalinist, ki je partijo kritiziral, češ da je postala meščanska in kapitalistična; svinja, ki so jo vrgli iz ZKS in ki je dvakrat moledovala, naj jo vrnejo v partijo… hahahaha… bil je svinja, in postal leteči slon… hahahaha…

    • konec je rekel/-la:

      a , da ti voliš NSI? in torej si pristaš peterletove stranke? če je tako se oproščam ……..
      ha, ha, ha, ha

  • severnik je rekel/-la:

    Vsi ki tako ali tako brutalno nevestno in klevetaško z bestrpnim pisanjem napadate in imenujete uporabljate komunajzarske,ter podobne besede pri vašem pisanju očitno prihaja do spoznanja,da je stvar tako rekoč za vas zelo vroča.Vroča pa zaradi tega,ker je dokumentov v tujini pri preiskovalcih o vpetenosti JJ in njegove združbe v afero toliko,da že prehaja mednarodne okvirje in vročinsko stanje pri vpletenih je tako veliko,da razum in objektivnost poušča in prihaja do nerazsodnosti. Obtoževati druge pomeni samo eno:resnica je pred vrati,Brezigarjeva kot državna tožilka pa se mora zavedati,da je in je še vedno dobra zaščitnica JJ. Vse to dokazuje tudi njena prisotnost pri vseh obremenilnih poslih JJ od afere Depala vas,do prodaje orožja,Patrie .In Korl je bil in je še zmeraj kmet na šahovnici,ki kot statist igra čudno vlogo,ko ga JJ lahko premika po šahovnici tako kot to njemu pri vseh zadevah z Patrio ustreza. Razmislek vsem,a je vreden zaupanja človek, ki kot bivši predsednik vlade te iste države Slovenije,to isto državo primerja z Belorusijo in tej državi podobnim??? A je res bil pravi državnik???? Razmislek !!!! Kaj je pa počel celo mandatno obdoje?? Potoval in zapravljal tja in v samo tiste države,ki so mu bile politično naklonjene,A je navezal kakšne gospodarske stike?? Nič! Bil je in ostal bo blefer in odlični manipulator!!!! Zmeraj je bil in ostal bo zazmeraj ogrožen???!!!! Sram ga je lahko!!!! Demokracija ni za posameznika je za vse in naj bo enaka tudi za ljudi ki so drugačnega prepričanja in ne glede na spol, vero in barvo. Nestrpost je prisotna prav v primeru JJ in njegove SDS!!!! So nacional socialisti! A vemo mogoče izvor te stranke,presodite sami gospodje, pustite vsem svoje dostojanstvo! In brez zamere!

  • 007 je rekel/-la:

    Črnuhi bodo po padcu Turjaka in Kočevskega roga letos doživeli še tretjo katarzo v obliki aretacije Mesije s Kaščakovga hriba. Ura dela tikataka in cajta je vse manj. Samo analizirajte ta teden. Objavljena je bila Mesijina tožba unga Finca, BB je zavrnila Zalarja, pojavilo se je eltronsko sporočilce o pogovorih oseb povezanih z Dr.Z in PM ( verjetno ne gre za pičko materino, ampak za PRIME MINISTRA), stranka SDS ali SS če že hočete pa slovesno izjavi, da se Mesija ni nikoli nič dogovarjal. In sedaj je slovenski živelj z opranimi možgani s strani RKC, komunistov in Mesijinih oboževalcev potolažen. So to slučajnosti. Ne me jebat. Vse je povezano med temi črnuharskimi akterji ter za usklajeno delovanje.

    • postar je rekel/-la:

      od tem pa državni vrh s Turkom, Pahorjem in Testenom pa vojaški vrh v cerkvi prosi Stresa vbogajme…

      za bruhat!

    • Mirjana je rekel/-la:

      JJ-BB-GG…JBG na kvadrat! .)

    • konec je rekel/-la:

      naš rdeči agent je danes prebral prevečkrat socialistično delo in udbodnevnik……za možgane je pač to lahko zelo moteče…ha, ha, ha, ha,

    • postar je rekel/-la:

      domobranski idiot farški!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      POŠTAR, ti je zdaj odleglo!

      Moraš biti pa zelo izobražen in apolitičen, da se lahko tako izbrano izražaš!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Sploh pa, POSTAR, v cerkvi se ne prosi v “bogajme”, temveč za božje razsvetlenje!

      Nidi opazil, kako je bi Tuerk že nekaj dni kasneje pameten v Davosu!

  • Mirjana je rekel/-la:

    toktok?

  • Mirjana je rekel/-la:

    uau 203!…ni slabo za tako “slabega” novinarja .)

    • konec je rekel/-la:

      ne, živel bush, živel blair, živel janša, živel sarkoyz, živel berluskoni, živel peterle, živela merklova, živel obama, živela clintona, živel žerjal, živeli demokrati, republikanci, ljudske stranke na sploh. Dol z rdečo golaznijo.

    • Mandelbrot je rekel/-la:

      Sizofrenično :)

      “Mladi smo bili vedno najbolj revolucionarni in na nas leži naloga, da naprej razvijamo našo samoupravno socialistično družbo, da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.”

      Komisar brigade Janez Janša v Biltenu Avnoja 77

      http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042334865

  • Maša Tomažič je rekel/-la:

    Zapiski Zgage so ekvivalent zmazkom od Karbe. Slednji bo tudi kmalu na ulici.
    http://www.politikis.si/?p=4723

  • Mirjana je rekel/-la:

    Kako pa si Maša Tomažič predstavlja anonimke (Jelinčič plemeniti, SDS), ki so v DZ že kar na dnevnem redu,…prav pri Patriji je menda odigrala pomembno vlogo anonimna anonimka, ob delu komisije DZ., pa razne fotokopije, ki kar padajo na mizo Vizjaka,…menda iz NLB,…pa zahtevajo kr odstop, …
    Hm, tudi Finci so tepčki, kar naprej nas blatijo, le kaj imajo proti nam,…sej nimamo z njimi nerešene meje,..sploh sosede nismo…hmm

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MIRJANA, anonimna anonimka?

      Rzloži nam, prosim, kakšna je anonimka , ki ni anonimna!

    • Mirjana je rekel/-la:

      mefisto,…jih poznaš bolje ti,…to je nekaj napisanega, ki bi lahko naipsala jaz ali pa ti,…in bi odtehtalo vse pridobljene materialne dokaze…kapiš?

  • Mirjana je rekel/-la:

    Da se razumemo, ta od Karbe je neprimerljiva z Zgago,…zakaj je zavestno objavil izjave off topic,…ve le on. Bi rada videla kdo mu bo sploh še kaj zaupnega povedal.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Meni je Karbova kratica PM na moč vprašljiva

    Sumim, da se za to kratico skriva Potrč Miran!

    Odkod mu sicer denar, da se zadnje čase pogosteje striže in menjuje očala!!

    • Mirjana je rekel/-la:

      da, res mefisto, le zakaj ga niso finci zaslišali, …hmm

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ker so podkupljeni!

    • Mirjana je rekel/-la:

      a misliš?, hm, ja verjetno maš prav…morda pride ven kakšna anonimka, da so ga vidli na kofetku z Njavrom,..al pa sploh Njavro ni Njavro, ampak je bil neki zakrinkan komunajzr, ki se je delal da je Njavro,..vse je mogoče dandanes mefisto :((

    • postar je rekel/-la:

      ha ha,

      ta je pa dobra.

      tudi finske kriminaliste so podkupili komunajzerji?

      ha ha

      mefisto, konec in ostala domobranska navlaka, a sploh prebrete, kar napišete? mar se vam je razum res dokončno skisal od sovraštva do drugače mislečih?

      sicer pa, če to, kar pišete - da so tudi finci podkupljeni - ste ga pa dokončno najebali!

      če so komunazjarji lahko podkupili finsko policijo, lahko podkupijo ves svet! :-)

      in ne boste imeli miru ne v Argentini, ne v Avstraliji, nikjer se ne boste mogli skriti, ne sebe, ne nakradenega denarja, ker bodo vse svetovne policije podkupili vaši komunajzarji.

      ha ha ha

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Ja, res je, Potrč se je shajal z nekim zakrinkanim komunajzerjem!

    Meni je to sumljivo!

    • postar je rekel/-la:

      jaz pa sumim, da se je tebi zmešalo.

      to ni več navaden, ampak že utemeljeni sum! ha ha

    • dado je rekel/-la:

      postar, pravi slovenceljček si ti,
      bonton in olika sta te sicer obšli,
      zato kar naprej bruhaj ti,
      vsaj vedeli bomo nas kvaliteto vsi!

    • postar je rekel/-la:

      al’ prav se pišeš dado, koseski al’ kopitar? :-)

  • konec je rekel/-la:

    živel bush, živel blair, živel janša, živel sarkoyz, živel berluskoni, živel peterle, živela merklova, živel obama, živela clintona, živel žerjal, živeli demokrati, republikanci, ljudske stranke na sploh. Dol z rdečo golaznijo.

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Kaki je pozabil še svoja velika idola, brata Krompir. In seveda falični simbol, ljubega očija, ter objekt poželenja, predrago mamico.

  • anton je rekel/-la:

    Jejhata, Postar, al prav se piše “Kasha”, ali “kasha”?

    • postar je rekel/-la:

      mislim, da bo kar “kassa” oziroma “cassa” pravilno. ;-)

      vsaj mislim, da večina tistih pri koritu to zelo dobro razume in tja še raje steguje roke.

      z orožarsko bando z J na čelu!

    • anton je rekel/-la:

      Poštar, s “kašo” sem sicer mislil nekaj drugega, ampak, ja, “banda” in “čelo”… bo držalo!

  • 007 je rekel/-la:

    Demokrat BUSH,BERLUSCONI,JANŠA. Ma, ne me jebat, budalo KONČEVO.

  • anton je rekel/-la:

    007, hahahahahahahahahahaha!
    Mar si res domišljate, da lahko, khm… bom raje izpustil, da me ne bi tožil, po vzoru, za milijon in pol evrov… takim tipom dopoveste kaj demokracija je, in, kako se lahko izrodi?
    “Budal”, v naših (in tujih) krajih ne manjka, pravzaprav je videti, da bodo kmalu večina, zato občudujem vaš izbruh in upam, da ste… mladi!

  • jure je rekel/-la:

    še bo veselo:

    Novinarji brez meja so obtožili Janšo!

    http://www.rsf.org/Former-PM-sues-Finnish-journalist.html

    Former PM sues Finnish journalist for 1.5 million euros before Slovenian court

    Reporters Without Borders condemns the defamation actions which former Prime Minister Janez Jansa and the Slovenian state have brought against Finnish journalist Magnus Berglund in connection the bribery allegations he made during a programme broadcast on Finnish TV station YLE on 1 September 2008.

    Berglund accused Jansa, other senior officials and high ranking military officers of collecting around 20 million euros in illegal commissions in a contract with Finnish arms manufacturer Patria for the purchase of armoured vehicles worth 275 million euros.

    In a civil suit before a district court in the Slovenian town of Novo Mesto, Jansa is demanding 1.5 million euros in damages, while a criminal action brought by the Slovenian state prosecutors before a district court in the capital, Ljubljana, is requesting a maximum six-month jail sentence for Berglund.

    “These actions are utterly surreal,” Reporters Without Borders said. “Like any person who considers he has been defamed by a media report, Jansa could have used his right of reply before thinking of suing for such an enormous sum. The prison term requested by the Slovenian state prosecutors is completely unacceptable, especially coming from a European Union member country.

    “A procurement contract for the purchase of armoured vehicles should be conducted with the utmost transparency. If Berglund’s TV programme, Truth about Patria, really was defamatory, it should be easy for the Slovenian authorities and the former prime minister to prove this by, for example, allowing the press to see all the financial records. If not, the programme was in the public interest and should therefore not be the subject of any legal action.

    “Jansa brought legal actions against at least 10 reporters, columnists, other indviduals and media since the September 2008 parliamentary election. Curiously assisted by the Slovenian state, the former prime minister now seems to want to extend his control over the international press.”

    The Novo Mesto district court declared itself competent to hear the civil suit although it concerns a programme made by a Finnish TV station that was broadcast in Finland.

    As regards the criminal case, a justice ministry investigation into its legal basis concluded that case was taken-over from the first attorney general in charge Katarina Bergant, who wished to drop the case against Berglund. The head of the Ljubljana District Prosecutors Office Tamara Gregorcic personally take the prosecution against Berglund and push the case forward.

    The head of the Novo Mesto district court, Milojka Gutman, happens to be the wife of Lt. Gen. Albin Gutman, one of military officers involved in Patria purchase, so she logically requested that the case be transferred to another district court. But the Slovenian supreme court refused on the grounds that it was too early for such a decision and that the transfer had not yet been requested by the defendants.

    “Regardless of the legal inconsistencies, the decision to bring these cases before Slovenian courts is surprising and tendentious,” Reporters Without Borders added. “Both Jansa and the Slovenia authorities are aware that Finland has courts that can handle such defamation actions. Jansa is free to act as he will, but the Slovenian state should show more respect for European law.”

    • Mimi je rekel/-la:

      Pa bo res še pestro!
      Sam kolk je pa lahko kaj vplivna takale obtožba?
      Ker se mi zdi, da pravzaprav vpliva pa ne more imeti ne vem kakšnega, še zlasti, če se nekdo *ne pusti motit*. ;)