9. februar, 2010 | Vest

O gibanju Kako živ si? Aleksander Zadel

O živosti Slovencev
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Danes se je iztekla prva akcija gibanja Kako živ si. Zadnje tri tedne smo namreč na spletnem mestu www.kakoziv.si merili živost Slovencev in rezultat je, da smo Slovenci precej živi. Takih, ki so precej živi je 28,1 odstotek, vseh tistih na pol živih pa je 28 odstotkov. Dva ekstremna pola pa kažeta, da je Slovencev, ki životarijo manj kot desetina, tistih, ki so polni življenja pa je skoraj 20 odstotkov. V treh tednih je nivo svoje živosti odkljukalo 10.000 Slovenk in Slovencev. Porazdelitev po spolu je bila skoraj popolna, saj so glasovale zgolj tri ženske več kot je bilo moških glasov. Medtem, ko so ženske v povprečju odkljukale zelenega možiclja, torej so le na pol žive, pa so moški bolj živi in živahni, je pa tudi več takih, ki so zgolj na pol živi. Po slovenskih regijah pa so v povprečju najmanj živi oziroma najbolj životarijo v Prekmurju, najbolj polne življenja pa najdemo na Gorenjskem in Dolenjskem. Soustvarjalci gibanja smo navdušeni nad odzivom javnosti in pozitivno presenečeni nad rezultatom. Gibanje se je porodilo iz želje, da bi ljudem, ki so manj zadovoljni s svojim življenjem, ponudili idejo kako z majhnimi spremembami povečati kakovost svojega življenja. Glede na komentarje in odzive na našem spletnem mestu, mislim, da nam je to delno že uspelo. Z aktivnostmi oživljanja Slovencev bomo nadaljevali na naši spletni strani, okroglih mizah, predavanjih in delavnicah.

Največji uspeh gibanja bo tako veliko aktivnih posameznikov, ki se bodo poistovetili z idejo o aktivnem življenju in bodo le-to delili tudi z drugimi prek spletnega mesta www.kakoziv.si in v vsakdanjem življenju. Gibanje bo tako delovalo v smeri usposabljanja posameznikov, da bodo ti sprejemali zrele, avtonomne in odgovorne odločitve, ki bodo povečale kakovost njihovega življenja.

Pridružite se živosti, aktivirajte svojo držo do življenja in začnite uživati. Gibanje Kako živ si pa bo poskrbelo, da boste vedno imeli na voljo dovolj idej s katerimi je mogoče razbijati stereotipe o tem, da življenja ni mogoče spremeniti na bolje.

Aleksander Zadel

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
10 x komentirano
  • golijat je rekel/-la:

    slovenci smo zelo ziv narod,kajti to se vidi ze po tem ,da je vsak drugi muzkant veseljak dobrosrčnez pa še več dobrih lastnosti imamo,a kaj ko nam naše vodstvo potolče toliko morale z davki z zakoni ,ki seveda za gospode ne veljajo .

  • koseski je rekel/-la:

    za rajo šnops, tobak
    za jaro (gospodo) koka, dildo
    didldudldajsa!
    a smo al nismo!

  • Grigorij Zinovjev je rekel/-la:

    Zanima me, kje je tole gibanje staknilo tisoče in tisoče evrov za veliko oglaševalsko kampanja in kaj bo posledično kdo od tega imel?

  • Položnice,... je rekel/-la:

    Preveč je doktoriranih družboslovnih prodajalcev megle, ki se jim ne ljubi delati, pa se gredo neke “projekte” in prčkajo tuj denar za “velike ideje”.
    Boscarol je več naredil za slovenski narod, kot pa tale doktorirani Smiljan Mori št. 2. Prekmurcev samo nakladanje pač ne more potegniti iz dreka.

  • eva.komel.sket je rekel/-la:

    @ Grigorij Zinovjev, ki je zapisal:
    Zanima me, kje je tole gibanje staknilo tisoče in tisoče evrov za veliko oglaševalsko kampanja in kaj bo posledično kdo od tega imel?

    Seveda se to vsi sprašujemo, ampak glede na to, kar sem prebrala o gibanju Kako živ si, vse deluje na volonterski, pro bono ravni. Vse objave in podporo so dobili GRATIS, zato, ker so se ljudje poistovetili z idejo in jo podprli. Kaj bodo pa od tega imeli? Jah, verjetno bolj žive Slovence:D