9. februar, 2010 | Jani Sever

Ogledalo družbe

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Zgodba je zapletena in nihče je čisto dobro ne pozna. A vendarle se je v zadnjem tednu nabralo dovolj informacij, da je smrt zdravnika, ki je umrl zaradi ugrizov lastnih psov, postala največja zgodba v deželi. Zaradi grozljivosti, nenavadnosti in odmevnih imen vpletenih.

Ko so isti psi pred leti pogrizli anonimnega človeka, se je sprožil mehanizem, ki bi moral preprečiti, da bi se podoben dogodek ponovil. Namesto tega so tisti, ki lahko odločajo, dosegli, da so psi ostali nevarni. O tem, zakaj so psi postali napadalni, se očitno nihče od njih ni spraševal. Inštitucije niso zaščitile psov pred lastnikom. Niti niso zaščitile okolice pred njegovimi psi. Nasprotno, oblast je naredila vse, da so psi ostali nevarni. Ministrstvo je celo tako dolgo ustanavljalo komisije, da so sprejele ustrezen sklep. Čeprav se vpletenim najbrž ni sanjalo, kakšne bodo posledice, jih to seveda niti najmanj ne opravičuje. Za sklep, da bi moral nekdo politično odgovarjati, pravzaprav ni potrebno vedeti nič drugega.

Dejanja odgovornih kažejo na pomanjkanje sposobnosti razmisleka in neverjetno brezbrižnost. V aparatu, ki se je zavrtel, je bila daleč najbolj pomembna želja znanega zdravnika, ki je imel dovolj moči, da je dosegel svoje. Ne glede na nevarnosti, ki so jih odločitve prinašale za vse, tudi zanj in za tiste, ki so odločali. Pokojni je bil zdravnik družbene smetane in takšen človek pač lahko doseže veliko, včasih tudi veliko preveč. V primeru bullmastifov in njihovega gospodarja je država namesto javnemu interesu ugodila neetični želji človeka z dobrimi zvezami. In na koncu je to plačal sam gospodar psov. Kako velika bi šele bila zadeva, če bi bil žrtev kdo drug ali če bi jih bilo celo več.

Vrhunec drama dosega s podrobnostmi o domnevnem intimnem življenju žrtve. Domišljija buri duhove. Primer izprijenega zdravnika družbene elite. Nenavadne spolne prakse, imena znancev, prijateljev, njihovih prijateljev … Na drugi strani govorice odpirajo realno vprašanje pravic živali in zlorab, ki se, takšne ali drugačne, godijo tako rekoč vsak dan. A to ostaja v ozadju. Vprašanje, ali bo moral kmetijski minister oditi, se je ob njegovem kategoričnem zanikanju kakršnekoli odgovornosti in molku predsednika vlade, zaostrilo. Ali lahko primer sproži vladno krizo? V afero je tako ali tako vpleten tudi partner notranje ministrice. S PR pritiski pa si je vlada naredila dodatno slabo uslugo.

Vsekakor so v tragičnem primeru inštitucije hudo zgrešile. Videti je, da je primer poln korupcije in povsem neprimernih dejanj. Hkrati pa odgovorni še vedno ne priznajo niti svoje zmote. Običajno je razlog za takšno ravnanje strah, da se ne bo razkrilo še kaj bolj neprijetnega. Oziroma upanje, da je v zadevi, ki je tudi intimna, tragična in zapletena, javnost vendarle mogoče prepričati, da vse ni tako, kot je videti na prvi pogled in da obtoževanje vpletenih motivirajo nespodobni vzgibi, najbolj pogosto politični. In seveda upanje, da bo vse skupaj čim prej minilo. A zgodba ima preveč intrigantnih elementov in se zdi enostavno preveč “dobra”, da bi jo kar tako, na hitro, pozabili.

Dogodek hkrati odpira vprašanja odnosov med človekom in živalmi, vprašanja nasilja in celo spolnosti in vse to v okolju vplivnih družbenih elit in mrež, ki krojijo politiko. Uf. Ampak javno mnenje je pravzaprav na vse to reagiralo presenetljivo racionalno. Današnja anketa v Delu kaže, da večina ne podpira odstopa kmetijskega ministra. Za večino je zgodba kot kaže pravzaprav končana. Glavni krivec in strašljivi psi so mrtvi. Kazen je prišla sama od sebe. Zakonodaja pa itak nikoli ne bo mogla preprečiti neprijetnih ekscesov, o katerih je tako lahko soditi na hitro in počez. Zoprn občutek, da živimo v družbi, kjer močni lahko dosežejo tako rekoč vse, seveda ostaja. Vendar ta ni niti nov, niti ni lasten samo naši družbi.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
328 x komentirano
  • MEFISTO je rekel/-la:

    Skrbi me dekadenca naše aktualne oblastne politične nomenklature!

    Je potem čudno, da celo z družinskim zakonikom posegajo na področje iracionega!

    • skorumpirani janša je rekel/-la:

      No, dekadenca je še vedno manjši problem kot je korupcija in avtoritarni popadki tvojega idola Janše et kohortes. Podn od podna pa dosežeš, zablojenec, ko nov družinski zakon porivaš v sfero iracionalnega. Posvojitve otrok s strani homoseksualnih parov so iracionalne le za iracionalne omejence, kot si očitno sam.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Poleg spornih posvojitev bi se še kaj našlo!

    • Skorumpirani Golobič je rekel/-la:

      Majstri korupcije in kraje državnega premoženja so sedaj na oblasti. Kradejo nam že 20 let s krajšo 4-letno pavzo.

    • bošt je rekel/-la:

      ….ko so kradli neki drugi tiči….(treba je skrbeti za uravnoteženo porazdelitev nakradenega)

    • Mimi je rekel/-la:

      Mefisto.
      Vsaka najmanjša stvar (sploh z *današnjimi očmi*), odlikovanje (ki je, če se komu zdi -oz. dejansko je- še tako sporna, odločitev predsednika, ki ga, kot tudi njegove poteze, lahko kritiziramo, vendar eno osnovno spoštovanje institucije pa bi bilo na mestu).. no skratka vsaka potezica vladajočih, ‘elitne levice’ itd. takoj požene na noge ves opozicijski mašineraj. Potrebovali so 34 točk (al kolk)! :o))
      Ko pa NA DLANI škandal (ne bi se desnici moglo bolje pripeljati), korupcija, vse smrdi do vesolja, ne samo do neba, pa…. *vse tiho je bilo*.
      Pozicija IN opozicija.
      Aja, ok, Žerjav. ;o))

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Draga MIMI, nisem dobro razumel, kaj si mi želela povedati!

      Če se ne motim, kritiziraš tudi dejstvo, da se premalo spoštuje institucijo predsednika republike.

      Čeprav o tem nisem govoril, ti bom povedal svoje mnenje.

      Eno je pedsednik republike kot institucija in državni organ, drugo je pa oseba, ko opravlja to funkcijo,

      Naneslo je, da z osebo, ki je predsednik republike in z njegovim delom ne moremo biti niti minimalno zadovoljni.

      Živeli naj bi v demokratični državi in predsednik republike ni nad zakonom in ustavo ter državnimi interesi, četudi se včasih zdi, da aktualni predsednik tega ne ve!

    • Mimi je rekel/-la:

      ampak dons so tiho, ne??
      TO sem hotla povedat. ;)

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MIMI; draga MIMI,a te moram res vedno znova in znova opozarjati, da moraš pisati bolj razumljivo in konsistentno!

      Si lahko predstavljaš, kaka katastrofa bi nastala,, če bi jaz nerazumljivo pleteničil, da si mi všeč, ti bi pa razumela, da te ne maram!

    • Mimi je rekel/-la:

      saj, tako je (bilo). :o))

      ne sekiraj se, nisi edini, ki me ne razumeš, kot tudi nisem edina in edino, kogar in česar ne razumeš. :)
      dost jasna in kratka? ;)

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Mimi in Mefisto, po toliko in tolikokrat izpovedani ljubezni taka hladna prha. Vendar kot pravi Shekespeare “Kdor letos umre, je osvobojen te neprijetnosti drugo leto”.

    • Mimi je rekel/-la:

      RogerG, tempora mutantur et nos mutamur in illis.
      Tudi na *kratke proge*.
      Včasih so energije za do stropa skakat, včas te splošno vzdušje *ubija*. :)
      Pa zato … vroče/hladno.
      Mlak pa ne maram.
      Zdaj je mlaka. :(

    • Mimi je rekel/-la:

      dodatek (najkrajše možno jedrnato): i feel sLOVEnija. :o\

    • Alex je rekel/-la:

      ja valjda…po sodomiji pedofilija

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ROGERG, kogar bog ljubi, ga tepe!

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Mimi, Ambicije in bolhe rade skačejo v zrak, vendar čim večje so izkušnje, tem manjše so ambicije
      @Mefisto, Bolje je biti tepen od Boga kot od usode.

    • skisani možgani je rekel/-la:

      skorumpiran janša ima prav.
      dekadentni so vsi tisti, ki še delajo otroke. da ne rečem, da majo mimo tega kako naravno seksualno telovadbo z degenerirano žensko in napredno yesovsko je da ti da država kar nucaš. al otroke al pa pse, da potešiš naravni nagon. po možnost ob tem da ti zraven sveti kaka kresnička.

  • skorumpirani janša je rekel/-la:

    Ce je bila pasja družina žrtev spolnega nasilja svojega gospodarja, to pomeni, da je bil ta gospdar neke vrste pasji Frietzl. Proti spolnemu nasilju, kazen gospodarja je bila nujna, čeprav je smrt vendarle nekoliko pretirana kazen. A ni mi jasno, zakaj so morli potem “uspavati” zlorabljene pse?

    • Janez iz Zgornjih Lašč je rekel/-la:

      Zakaj so jih morali uspavati? Ali ti njihova statistika napadov ni dovolj? Psi so bili zaradi večletnih spolnih zlorab čisto zmešani in so bili žal zelo nevarni za okolico. Če bi šlo za kakšnega mešanca in lastnika Janeza iz Zgornjih Lašč, bi šlo to mimo brez omembe…

  • golijat je rekel/-la:

    OGLEDALO DRUZBE pravi naslov in v tem ogledalu se lahko vidijo vsi tisti ,ki so pomagali,da so mu vrnili pse,namesto ,da bi pomagali človeku ,ki so ga ze prej obgrizli ,da bi dobil odškodnino za bolečine in strah ki ga je dozivel.SRAMOTA

  • janez je rekel/-la:

    Glavni krivec je neodvisna?? veja oblasti .

  • Dildo mafija je rekel/-la:

    Delova anketa kaže to kar mora kazati, tako kot vsi ostali “resni” mediji, ki so morali cenzurirati še forume, kaj šele da bi kaj konkretneg napisali o te aferi.

    Žalostno je, da živimo v državi, kjer je edino raziskovalno novinarstvo vključeno v rumeni tisk dvomljivega slovesa. V normalni državi bi zaradi vključenosti ministra, predsednika vlade in partnerja ministrice v to bizarno afero padla vlada, mediji bi jih trgali še cel meces in iskali pikantne podrobnosti, tračarji bi izdajali romane, snemali bi se dokumentarci in filmi po “resničnih zgodbah”…

    • skorumpirani janša je rekel/-la:

      Jep, in ob tašni “pozornosti” rumenih medijev bi ti doživljal multi-orgazme, kne? Hahahaha… Nobelovec za književnost, legendarni García Márquez, je nekoč izjavil, da se puritanstvo hrani z lastnimiizmečki. Kak Lacan pa bi verjetno dodal, da je v igri presežni užitek čistunov, ki se nslajajo ob takšnih ipd. aferah. Dildo, zatakni so svoj dildo v “pikantno podrobnost”. Hahahaha…

    • obama je rekel/-la:

      dildo;
      to bi se seveda zgodilo,če bi namesto Baričevića nastopil Bručan ali pa klima Petek..
      Na stadjonu za Bežigradom bi odprli tiskovno središče ..

  • NE ČAKAJ POMLADI,NE........ je rekel/-la:

    Očitno sta MISLEC-COPATA in LAŽNJIVI KLJUKEC sprostila medijsko zaporo.Ampak fantje previdno brez imen!!

  • STANKA je rekel/-la:

    Nič me ne bi presenetilo, če se ne bi nekje skrivno našli še kakšne večje grozljivosti od že grozljivih.
    P.S. Avtor članka pa ne bi mogel izbrati boljšega naslova. V trenutku se je odprl pokrov gnojniščne jame in ta gnojnica sedaj brizga po vseh nas.

  • david je rekel/-la:

    in ti ljudje ,ki naj bi vodili demokratično drzavo pa so vpleteni v različne afere,se še upajo pokazati v javnosti to je samo v Sloveniji

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    “Ampak javno mnenje je pravzaprav na vse to reagiralo presenetljivo racionalno. Današnja anketa v Delu kaže, da večina ne podpira odstopa kmetijskega ministra. Za večino je zgodba kot kaže pravzaprav končana.”

    A da je že konc? Tokrat nisem čisto prepričan, se bo še kar vleklo, glede na vse dosedanje poskuse cenzure in umirjanja žogice.

    h–p://www.vest.si/2010/02/04/pasji-casi/

    Sem opazil, da je tudi Igor Garnter že govoril o “epilogu”.

    h–p://simonarebolj.blog.siol.net/2010/02/08/pasji-lajf-v-ledeni-dobi-demokracije/#comments

    Ne vem, ne vem.

    epilóg -a m (ọ̑) lit. posebni, zaključni del kakega literarnega dela: v epilogu piše avtor o nastanku knjige; prolog in epilog; drama v treh dejanjih z epilogom; pren., publ. dejanje je dobilo svoj epilog pred sodiščem

    h–p://e.abecednik.com/epilog.html

  • Aljo je rekel/-la:

    Afera “dildo” je samo en dokaz več, kako povzpetniške elite v kratkem času izgubijo stik z realnostjo. O množični cenzuri pa nič - Slovenija je bila v preteklih dneh klon Severne Koreje, vse v dobro vladajoče družbene smetane. Spolne prakse vodilnih ljudi, pa vsekakor niso nepomembna zadeva, meni je prekleto pomembno, če imamo v vladi domino, ki jo obvladuje sadomazohist in prekleto pomembno mi je tudi, če kdo v vrhovih vladajoče elite zlorablja droge. Degeneracija je prisotna povsod v razvitih družbah, toda to ne pomeni, da nas lahko vodijo degeneriranci.

    Zanima me tudi katera kost bo sedaj priletela v javnost? Razpis za prodajo Merkatorja je v teku, ter sprejemajo se tudi strategije na področju energetike. V obeh zadevah se vrti veliko denarja in glej ga zlomka, kdo sodeluje pri tem…Okultistično degenerirana elita vlada povsod po razvitem svetu, toda to še ni razlog, da bi jo sprejemal z mirno vestjo. Degenerirane socialne mreže obvladujejo celo državo, toda ko jih jebe, saj bodo - so sami plačali najvišjo možno ceno, v degeneriranosti pač ni možnosti ne za osebno srečo, ne za srečo bližnjih…

    ANTI NWO

    • skorumpirani janša je rekel/-la:

      Spolne prakse “pomembnih ljudi” se tebe in javnosti zagotovo ne tičejo, razen če ne gre za praxe, ki jih je treba kazensko preganjati (npr. posilstvo ipd.). Kako, kdo in s kom od “pomembnih”, pa nikogar nič ne briga. Pa naj gre za “pomembne ljudi” ali pa za nekega do včeraj širši javnosti bolj ali manj neznanega dohtarja…

    • Aljo je rekel/-la:

      Ja pa me zanimajo, ker degeneriranci ne morejo voditi držav v skupno dobro…naloga novinarjev je pa da to odkrivajo ne pa da se samocenzurirajo…

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      “Kako, kdo in s kom od “pomembnih”, pa nikogar nič ne briga.”

      Abotnejšega komentarja pa že kar nekaj ur ni bilo.

      Ti dam kontra primer:

      Če se dol dajeta npr. Pahor (SD) in Ljudmila (NSi), ali naj to povprečnega volilca zanima, ne zanima, briga, ne briga, skrbi, ne skrbi ali nasmeji oz. potre?

      Kaj pa če je kak pomemben policaj ali policajka v postelji s potencialnim premožnim gospodarskim kriminalcem?

      A veš, ne moreš kar tako počez :)

    • luka je rekel/-la:

      no skorumpirani janša; to pa ni res..jaz bi naprimer izredno rad izvedel ali je tudi naš borči fukal pse, ali jih je fukal partner naše notranje ministrice itd…:)

      nato pa si naj ljudstvo ustvari sliko, ali so taki ljudje vredni zaupanja…

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      mene pa zanima ce jansa fuka pse, grims svinje, jerovsek konje ipd.

    • obama je rekel/-la:

      kot vidiš Šefket,se Janši sploh ni treba oglašati….

    • luka je rekel/-la:

      spet se oglašajo kvazi levičarji, ki hočejo spremeniti temo:
      resno me zanima ali sta KK in Miro (pa tudi vsi ostali vplivni prijatelji in funkcionarji) vedeli za spolno prakso dohtarce?
      Pri nas je spolni odnos z živlajo kazniv…
      Zatorej je vedenje o tem dejstvu in neukrepanje lahko kvalificirano kot zamolčanje kaznivega dejanja…

      Posledice tega dejstva mislim, da so vam znane…(no pr nas je vse mogoče)

      Halo bo kdo to raziskal?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Kako se strokovno reče spolni praksi ŠEFKETA RAMADANIJA, ki sam sebe , kot pravi, fuka v glavo?

    • kk je rekel/-la:

      ammm, ja me zanimajo spolne prakse ljudi, ki z le-temi škodujejo drugemu živemu bitju…in ja, spolni odnos z katerokoli živaljo je posilstvo, al se ti zdi, da npr. pes lahk reče osebi, ki ga posiljuje ej pusti me, boli me, nočem tega…

    • spela je rekel/-la:

      Opala, spolne prakse pomembnih ljudi se me še kako tičejo, če gre za takšne spolne prakse, ki so kazniva dejanja, kar spolno nasilje nad živalmi vsekakor je!
      Odgovarjam skorumpiranem janši.

    • anton je rekel/-la:

      Uf, Blaž Babič, mene bi že zanimalo, če bi se “dol dajala” Borut in Ljudmila! A se? In, če se to izve?
      Klinc , v vsakem primeru bomo izvedeli, da je bilo tudi to ” državotvorno” dejanje. Absolutno… v korist mlade slovenske države!

  • luka je rekel/-la:

    čedalje bolj se mi dozdeva, da bohemian grove ni nikakršna izmišljotina:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Bohemian_Grove
    http://www.infowars.com/bg1.html

    Če se grejo že naši podalpski kekci take perverzije, potem je mogoče čisto vse…

    • Aljo je rekel/-la:

      He he, vse je res, pa stvar je še hujša…

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Od vseh slovenskih kmetijskih ministrov edino Jože Osterc ni bil član društev lions ali rotary; bil pa je član malteškega viteškega reda.

      http://ervinator.wordpress.com/2010/02/06/klientelizem/

      ————————————————

      Za sodelovanje v Vladi RS moraš biti dandanašnji član določenih društev.

      Kaj pa če bi zadevo revolucionarno zaobrnili?

    • Lilijana je rekel/-la:

      Ne razumem zakaj bi nas morala zanimat spolnost naših politikov to pa nimaš prav. Včasih me je prav groza, da so nekateri Slovenci tako priminitvni, ob nekatrih komentarijih mi gre res na bruhanje. Novinar Jani Sever je napisl res dober komentar. Nevem kako pa naj ta “leva” vlada sploh dela, če pa so že od začetka sami napadi na njo, no ne rečem nekaj je tudi sama kriva, veliko ji pa tudi podtaknejo.

    • obama je rekel/-la:

      si pomislila,da je pa pa mogoče vlada nespospobna in da je sama sebi v napoto?

    • Nogavička je rekel/-la:

      Ne hvala! SSN ni rešitev. Več koristi si lahko nadejamo od avtonomnih in razgledanih svetovljanov, ki jim svetohlinstvo ne pomeni prve vrednote.

  • obama je rekel/-la:

    V resni državi je seveda vlada padla takoj po prispevku Požarja…Mednarodna sramota

    Tle resne države seveda ni,po 21.9.2008 vlada Miro s svojo YES ekipo,če jim pašejo zakoni zakonito,drugače se da tudi z bajpasi,kot v omenjenem primeru…

    PS: Baričevič je zabil v krsto te vlade še zadnji,manjkajoči žebelj.Slava mu.

    • anton je rekel/-la:

      Obama? Resna država in… pisanje gospoda Požarja? Vlade naj bi zato padale? Kje ste bili, ko je gospod Požar pisal o kom drugem, vam bližjem!
      Pokojni je zabil “zadnji, manjkajoči žebelj” sebi. Žal, človeka je vedno škoda! Ker je umrl… in naj bi potrjeval vaše frustracije… slava mu?
      Saj niste tako pokvarjeni, mar ne?
      Pa še to: imate labradorca, mar ne? Je tudi on… nevaren?

  • Nogavička je rekel/-la:

    No, zdaj vemo kako sistem tudi, če ne kar pač, funkcionira: pred kratkim se je po “pomoti” znašla v nekem osnutku zakona določba o privatnih loviščih … enako prakso si je nekajkrat privoščil nekoč sam Virant tik pred podpisom sporazuma ;)

    Edino pomembno pri vsem tem je spoznanje o tem kako se da, medtem ko za vse ostale velja kako bi se moralo.

    Potrditev vzorca vedenja je zdaj na dlani, tako lahko mirno vlečemo vzporednice. Naj začnem naštevati tajkunske zgodbe, AC križ, Zdravniška zbornica, onkologija in pediatrija … sistem upravljanja večstanovanjskih zgradb ter fiksni strošek na položnici za elektriko in za storitev v banki? … ni potrebno, gre na vse strani. Princip vrtljivih vrat je pri nas povsem sprejeta in priljubljena spolna praksa, učinek je pa dvostopenjski: najprej najebemo, ker slepo verjamemo, potem pa najebemo, ko slepo verjamemo še enkrat. Mazohizem nam je v krvi. In kjer je povpraševanje, se vedno prostovoljno najde ponudnik.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Lahko na glas razmišljamo, zakaj je edina alternativa Tešu Nek in obratno. Zato ker je generalni direktor Direktorata za energijo Kopač (thx čuvaj), ki forsira to umetno dilemo z namenom. Da je stvar enostavna, je pa sektor za učinkovito rabo in obnovljive vire energije pri njemu in delajo toliko, da hkrati ne mešajo štren ta velikim z nepomembnimi pomisleki in nepotrebnimi vprašanji.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Lahko se še naprej sprašujemo zakaj smo (bili) proti plinskim terminalom v Italiji, v Luki Koper bi ga pa z Bavčarjem Janša vseeno imel.

    • anton je rekel/-la:

      Nogavička, hvala! Do danes nisem vedel za “povsem sprejeto in priljubljeno spolno prakso”, princip vrtljivih vrat. Domislica vredna tiste knjižice, kamor prispevamo… razvoju slovenskega jezika!
      Po premisleku sem namreč spoznal, da gre za modernejšo obliko starega pregovora “osel gre le enkrat na led!”, človek večkrat.
      Tudi mazohizem je prisoten.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Ni me blo par dni kej preveč za računalnikom in zdaj zmedeno ugotavljam, o kakšni cenzuri govorite?

    Kokr js vidim zadevo, je pozareport objavil zgodbo o umetnem penisu in vas speljal na limanice. Ne najdem nobenega linka, ki bi potrjeval Požarjeve informacije, niti tistega o vidnih znakih zlorabe na psih. Vzporedno teče zgodba o korupciji, v kateri so sodelovali kmetijski minister, državna serkretarka na kmetijskem ministrstvu in partner notranje ministrice. Ampak ta ni očitno pomembna. Zdaj je folk ugotovil, da je Požar tokrat govoril pa le resnico, ki nam jo smetana skuša zamegliti. Dejansko je pa situacija obratna. Smetana je z zgodbo o umetnem penisu zameglila resnično zgodbo o korupciji.

    • krucefiks je rekel/-la:

      Par napak, ker sem naknadno vstavljal besede.:)

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      # Hinko
      # 09.02.2010 11:53:55
      # Uf, sem pogledal sliko. Če ni kakšna fotomantaža je pa tole kar krvavo in nedvoumno.

      na požareportu

      sicer se vas je pa veliko anonimkotov zganilo

      in bb-ja treba povezat s SSN :))))))

      Okej, priznam, sodeloval sem s SSN, ko je šlo za nacionalni intere - članstvo Hrvaške v NATO, pobuda za referendum o Lizbonski pogodbi, ampak sedaj ne morem, ker sta jo prevzela dva agenta s svojo kliko.

      MNZ (vodi ga LDS Katarina Kresal) s svojim registrom političnih strank še vedno niso razčistili, kdo je legitimni predsednik - tisti, ki je odstopil pred vsemi kamerami Slovenije ali Andrej Šiško, ki je bil izvoljen na kasnejšem kongresu.

      Odgovoren je - spet LDS-ovec:

      DIREKTORAT ZA UPRAVNE NOTRANJE ZADEVE

      Generalni direktor Dušan Vučko
      Naslov: Beethovnova ulica 3, 1501 Ljubljana

      Telefon: 01/428 49 34
      Telefaks: 01/428 42 53

      Torej - SSN trenutno operira z lažnim vodstvom, po zaslugi LDSovcev. Zato - prosim - me ne povezujte z njimi.

      Ampak, ojoj, tudi o tem velja medijska zapora…

      :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    • Nogavička je rekel/-la:

      Mrhovinarjev nikoli nisem posebno maral.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Kako gre že tista o menjanju dlake in nravi?

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Glej ga, glej, mrhovinar si kar lepo ti. Zato se moraš tudi skrivati pred nami, imaš očitno še nerazčiščene pojme.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Menjati dlako in nrav? Aja sem že volkec? :)))))

      Ampak ne me vsaj na tej tematiki povezovat z zvermi, prosim.

      Poskusi raje z “poskušati braniti interese državljank in državljanov Republike Slovenije”.

      Mi pa ni moglo večkrat uspeti, saj še sami ne vedo, kaj je dobro zanje. Tako na primer so volili zadnjo vlado in zdaj nosijo posledice. Članstvo v NATO je “kar naenkrat nepopularno”, pravtako EU. No, s tem sem se ukvarjal od 1996, zdaj pa še enkrat razmisli o menjanju dlak.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      NOGAVIČEK pravi, da ni nikoli maral mrhovinarjev!

      Sprašujem ga, kako potem shaja sam s seboj!

    • Nogavička je rekel/-la:

      Pred Vami? Ja, jaz sem izbral svoj način. Jaz in še sto drugih. Meni ni potrebno zganjati cirkusa z vsem kar sem. Za mojo dušo je dovolj le to, da povem kar mislim.

    • šifra je rekel/-la:

      ..pa vi ste to malo, skrenuli s puta…?

  • Dildo mafija je rekel/-la:

    Če še nisi opazil slovenskim novicam in požar reportu (na obeh mestih je bila objavljena ista zgodba) ne grozi s tožbami, kar bi se zgodino v primeru, da bi šlo za neresnične podatke, še več nihče si niti ne upa zanikati teh trditev, vključno s sorodniki in dobrimi prijatleji v vladi.

    • obama je rekel/-la:

      seveda ne…bo Seničko tožil Požarja in delal reklamo Slovenki leta? Pa Borutovemu osebnemu znancu?

      tale stvar je zlata jama….interpelirajo lahko Kresalko,Zalarja,Pogačnika,Pahorja..
      ..

    • luka je rekel/-la:

      vsi, ki so vedeli za spolno prakso bi morali odgovarjati…pizda to ni albanija…

    • Rogerg je rekel/-la:

      To je mnogo hujš kot Albanija,ampak Slovenci mislimo,da smo popek sveta,pa smo le njegov slepič.

  • luka je rekel/-la:

    spet se oglašajo kvazi levičarji, ki hočejo spremeniti temo:
    resno me zanima ali sta KK in Miro (pa tudi vsi ostali vplivni prijatelji in funkcionarji) vedeli za spolno prakso dohtarce?
    Pri nas je spolni odnos z živlajo kazniv…
    Zatorej je vedenje o tem dejstvu in neukrepanje lahko kvalificirano kot zamolčanje kaznivega dejanja…

    Posledice tega dejstva mislim, da so vam znane…(no pr nas je vse mogoče)

    Halo bo kdo to raziskal?

    • obama je rekel/-la:

      evo hinta za NPU;

      kdo je še bil v garaži,kdo je poklical policijo,kdo je obvestil Senico,kdo sekretarko? Par enostavnih vprašanj,ki nas zanimajo

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      kvazi levicar ti je foter. tvoje vprasanje je bilo ce pahor fuka pse. zdaj si zacel menjat temo. seks z zivalmi je (vsaj zame) sprevrzen, nisem pa ziher da je nezakonit. lahko navedes kateri zakon to ureja?

    • luka je rekel/-la:

      Mučenje živali
      341. člen

      (1) Kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

      (2) Kdor z dejanjem iz prejšnjega odstavka muči več živali, ali mučeno žival trajno hudo pohabi ali na krut način povzroči njen pogin, se storilec kaznuje z zaporom do enega leta.

      Ne on jih ni mučil, ljubil se je z njimi…:)

      Drgač pa tisti, ki poznate nejgove ploščice v bajti to naj bi bla slika;
      http://files.mail.ru/NB6H6Z?t=1%20http://files.mail.ru/OZIGTG?t=1

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Šefket - zdaj odvisno, ali pes uživa ali ne. Samo kako boš to dokazal, ane?

      http://www.vest.si/2010/02/04/pasji-casi/

      Sem pisal tudi o tem, da bi morda Senici odvzeli pravico opravljati odvetniški poklic:

      Blaž Babič je rekel/-la:
      8. februar, 2010 ob 22:41

      med drugim:

      Mučenje živali

      341. člen

      (1) Kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.
      (2) Kdor z dejanjem iz prejšnjega odstavka muči več živali, ali mučeno žival trajno hudo pohabi ali na krut način povzroči njen pogin, se storilec kaznuje z zaporom do enega leta.

      vir: h–p://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200855&stevilka=2296

    • Nogavička je rekel/-la:

      Hudo hvaležna tema, a ne de?! Istočasno ko že en teden obravnavaš izključno eno deviacijo z vseh zornih kotov v kontekstu napovedanih spomladanskih aktivnosti čudežne opozicije in se nemilosrdno navezuješ na požarja, ki ponuja slikce za mrhovinarje vseh vrst, se pa nisi oglasil pod http://www.vest.si/2010/02/02/ljudski-glas-kdo-je-odgovoren-za-pedofilijo-v-cerkvi/

      Selektivnost te izdaja in kaže na tvoj domet. Kri ti diši ;)

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      no najprej je treba dokazat da je sploh karkoli res :) pozarreport nekako ni najbolj veredostojen medij, pa zaenkrat ni bilo nobenih dokazov ponujenih. ampak ok, recimo da je bilo vse res. v tem primeru je spet treba dokazati, da sta senica in kresalka vedela kaj se dogaja in imela dokaze, pa namerno nista ukrepala. to bo pa se malo tezje dokazati…

      ampak mogoce lahko vso dokazovanje preskocimo in kar lincamo KK in senico, pa se koga za povrh, to so verjetno metode, ki jih zagovarjajo desnicarji?

    • Mimi je rekel/-la:

      FAK, Luka!! :|||!!!
      In to brez opozorila celo, jaz pa šla kliknit!

      Proti temu odločno protestiram!
      Fotk pa res ne objavljat, no!!!!! :((!

      (*nisem za cenzuro, sem pa za razum)
      Predlagam administratorju, da pobriše.
      Jaz na svojem forumu bi (oz. bom, ce se bo kaj takega pojavilo, močno upam, da ne)

    • Zbik je rekel/-la:

      Mimi, medijska svoboda je dvorezna reč. Ti že lahko zbrišeš, ampak vedno bo še druga stran. Klik gor ali dol ni tako bistven. Gre bolj za “kdaj” kot pa za “če”.

    • luka je rekel/-la:

      fotke sem najdu na netu, en jih je linkal na pozarreportu…

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      @Štumf
      Kaj pa ti veš o moji selektivnosti? Si ti ta, ki mi določaš agendo? S RKC se nikoli v življenju nisem zapletal, ker mi je bila preveč temačna. Na fb profilu imam objavljen en lep link, da ti bo malo jasneje:

      http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/blackpope.htm

      Za pedofilijo v RKC so verjetno krivi (sprijeni) duhovniki, kakšne izkušnje in nerazčiščene travme nosiš od tam, pa žal ne morem sklepati.

      @Šefketi

      Kaj če bi pustil blebetanje ob strani? Je velika razlika, veš, med pisanjem tistih, ki jih skrbi za to družbo v celoti in pisanjem onih, ki jih skrbi za ugled določenih osebkov.
      In polarizacija (levičarji-desničarji) je klasična metoda spletnih agentov, pa ne da si ti med njimi. Mislim, da vam tokrat ne bo uspelo, agentki. Bo kar treba razčistiti, kdo v vrhu te države ima sprevržene vladarske prakse. Saj ne bo bolelo…

    • Nogavička je rekel/-la:

      Ja, ko zmanjka štrene pa štunf. A nisi ravnokar podrl vse kar si lepega napisal v zadnjem tednu ?)

      Ena sama selektivna vnema te je; čakam sam še tvoj link na ruski portal, pol bomo pa vedli vse.

    • Mimi je rekel/-la:

      Se strinjam, Zbik (s ‘če’ oz. ‘kdaj’).
      Vseeno.
      Pri teh stvareh sem občutljiva. Pri nas je demokracija, skoraj nikoli ne brišem (zelo izjemoma)… Sem pa za pieteto in sploh za spoštovanje vsega. Prav tako sem za Resnico in Pravico.
      Vendar nekako nisem za *zelo nazorne … podrobnosti*. :o\
      Meni je nerodno za človeka, ki mrtev leži na avtocesti, pa ga potem kažejo po medijih, preklopim, nočem gledat tega.
      Če je nekdo počel nečednosti, kršil zakone itd., naj se to razkrije.
      Naslajanje ob fotkah pa se mi kot človeku upira.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Dej štumf, umir se. Nisva v istem rangu, ker se ne upaš predstaviti. Jasno? Skrivaš se! Če veš, kaj pomeni skrivanje za psiho človeka, potem se - umiri. Nisi ti ta, ki lahko odrejaš, kaj bom pisal, koliko in komu. Slikco sem pogledal, nič posebnega, obgriženo truplo.

      1. Psi so bili mučeni.
      2. Vpletenih je mogoče več oseb.
      3. Odgovornost je vsaj na ministrstvih za kmetijstvo, notranje zadeve, pravosodje… sem še koga pozabil?
      4. Medijska blokada je očitna in prezentna.
      5. Če je odvetnik pokojne/ga vedel za sprijeno prakso bivšega klienta, bi moral prenehati z opravljanjem odvetniškega poklica.

      Prsti prve roke.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Tvoja ring je tvoj problem; prispodobe prav tako povejo veliko o človeku.

      Jaz sem tebe poslušal cel teden, zdaj nastopam s protiargumenti, ti pa demokracija kar na enkrat ne diši več?

      Tista s slonom in porcelanom ?)

    • Nogavička je rekel/-la:

      Ne ring, rang … torej večvrednostni kompleks ali celo omnipotentnost?

    • vem je rekel/-la:

      @luka in link na fotografijo: vsak, ki ni čisto slep je na TV posnetku iznosa trupla iz garaže lahko videl, da v garaži niso položene temne ploščice, kar pomeni, da vas tisti, ki te slike ponuja, nateguje.
      Pa na zdravje…

  • Moni je rekel/-la:

    To je dokaz, da kdor ima veze, denar in moč doseže vse kar si želi!

  • roman je rekel/-la:

    Mislim,da bi opozicija morala malce raziskati povezavo Baričevića z Bulmastifom Mirotom in Čivavo Katarino.Namreč,te povezave so precej zanimive.Problem niso psi,temveč neenakost pred zakonom,kjer veljajo drugačna pravila za trenutno oblastno kliko,kot za navadne državljani

  • NoMercy je rekel/-la:

    bolj lepe pravljice z bolj srečnim koncem se človek težko domisli :)
    Ima boga :)

  • Anita je rekel/-la:

    Če je Baričevič in njegov lobi vložil toliko truda in sredstev, da je prišel do svojih treh psov, kaj bi šele bilo, če bi bili namesto psov v igri otroci. Se je kdo to vprašal. Pa še to na Požarju sem videla link na katerem si lahko ogledate eno izmed fotografij pokojne-ga. Naslov je: files.mail.ru/NB6H6Z?t=1http://files.mail.ru/OZIGTG?t=1. Če je slika pristna je vse jasno in se ne njegovi sorodniki in ne politika ne mora več zatiskati oči in ušes pred resnico, ki pa je zelo kruta.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Kakšne prijatelje pa je imel Baričevič blizu in na oblasti, da so ga poslali v smrt?

    • Nogavička je rekel/-la:

      Anita, radovednost je ubila mačko. Upam da si ponosna nase, ker se nisi mogla upreti skušnjavi in pokukati. Gotovo zdaj spiš spanje pravičnika bolj zanosno.

    • Anita je rekel/-la:

      Nogavička priznaj da si pogledala

    • Anita je rekel/-la:

      Mefisto pri takih prijateljih, ki jih je imel Baričevič imam jaz raje sovražnike, ki mi v obraz povejo kaj je prav in kaj narobe.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Anita, zdaj vidim, da si brez kančka sramu pri ogledovanju slik tudi uživala. Zdaj se lahko začnemo pogovarjat tudi o tem kdo je večji mrhovinar: ali tisti, ki slike naloži na nek ruski portal ali tisti, ki na link potem zavestno klikne, da poteši svojo temno nezavedno plat dušice.

      Vse besedičenje o morali v zadnjem tednu je ob tem zvodenelo.

    • Anita je rekel/-la:

      Povej si si jo ogledala ali ne. Jaz sem si jo in slika je grozlijva. Se pravi da si si jo ker jaz sem mislila, da je to srbska spletna stran zaradi cirilice in nisem podrobno pogledala očitno pa ti si.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Glej, glej, štumf nas zdaj obklada z mrhovinarji že kar počrez.

      A ko pa 10-letni mulci gledajo CSI ali podobna kriminalistično-patološka sranja (ne skrbi, že dolgo ne gledam več TV ekrana), takrat pa je vse v redu????

      Zahtevaj ukinitev Kanala A, POP TV-ja in vseh postaj, ki predvajajo obdukcijske dokumentarce!!!!

      Imamo kriminalistični problem in očitno lahko že ljudje sami prek sklepanja, govoric in podobnega sestavljamo neko vsaj megleno sliko, ki nam jo želijo vladajoči še prikrivati.

      Zakaj že so bile govorice o MENJAVI TRUPEL TREH PSOV ??????????

    • Zbik je rekel/-la:

      Nogaviča, to so pa svetohlinski štosi. Raje malo mantraj naslednji izrek:

      Homo sum, humani a me nihil alienum puto.

      Tudi za to je treba pogum.

    • Nogavička je rekel/-la:

      To je baje reku tud Marx. Kar pa še ne pomeni, da sem ovca, in da moram letat za vsakim rešilcom na nujni vožnji, da bi videl kri. Človek naj bi se od živali ločil tudi po tem, da je sposoben nagon kontrolirat. V množici je to pogum.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Anita, .ru ni srbska stran. Lahko ti naštejem kje vse uporabljajo cirilico, ampak si mislim, da je to že itak dovolj sramote na tvoj račun za en dan. Šola, punca, je namenjena temu, da se take stvari naučiš, veš?!

    • Zbik je rekel/-la:

      @BB “Zakaj že so bile govorice o MENJAVI TRUPEL TREH PSOV ??????????”

      Enemu je bilo ime Blaž Babič, pa so ga potem v zadnjem momentu zamenjali z d´Artagnanom. Ali kako že? Ampak a ni bil to četrti?

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Funneee, maškare u akciji :))))

    • Anita je rekel/-la:

      Veš šola je tudi zato, da se misli tudi z desno polovico možganov in ne samo z levo. Glede ru veš jaz sem tako stara, da v šoli v komunistični Jugoslaviji sploh še ni bilo računalištva, tako da kaj kaj pomeni meni ni znano jaz samo vem, da je stran v cirilici in se nisem poglabljala kakšna in čigava stran je to jaz sem sliko pogledala in stran zaprla. Da pa je slika na ruski strani pa veliko pove o naši demokraciji. Kot veš so skoraj povsod strani zablokirali za komentiranje redke izjeme so bile vest, žurnal, požar in dnevnik. Ti si pa rekla da se naslajamo sama pa si to pogledal še pred menoj in tako, da najprej pometi pred lastnim pragom in šele nato drži moralko drugim.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Ja stara Jugoslavija je kriva, da ne veš kje vse pišejo s cirilico.

      To pove nekaj o demokraciji v Rusiji, ne?

    • Nogavička je rekel/-la:

      A zdej maš pa že slabo vest in bi se na vsak način rada bremena znebila na meni ;)

    • Anita je rekel/-la:

      A sedaj se pa jaz kriva da si ti pogledala na isto stran . Lepo te prosim veš pri vas levih imam vedno tak občutek mi vse vemo tudi to kaj je prav in kaj ne, vi ste pa raja, ki o ničemer nima pojma in ne sme imeti svojega mnenja. Glede demokracije v Rusiji raje se vprašaj o demokraciji v Sloveniji.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Če bi šolo vzela malo bolj zares, bi vedela vsaj kje vse uporabljajo cirilico. Ampak za tvojo splošno razgledanost ni kriv niti komunizem niti ta levi-desni … ali pa ravno to.

  • Andreja je rekel/-la:

    pa kaj tukaj komu ni jasno?????? čeprav huda pesjanarka moram podpreti vse, ki menijo, da bi morli pse takoj!!!, ko so napadli g. megliča, usmrti. vse ostalo pa me v tej žblj državi niti malo ne čudi. bedno, da se pogačniku niti sanja ne, zakaj bi moral odstopiti in berabiki še manj…..mislim???!!!! svetlana . v parlament in jim še enkart povej ali celo napiši….nebolozno do konca in naprej.

  • Kr'Ena je rekel/-la:

    Ne gre za domišljijo ljudi, preminuli dr. je bil ženskega spola in je baje prakticiral neobičajne spolne prakse, javno je bilo obelodanjeno, da so bili psi spolno zlorabljeni, domišljija pa deluje ob uglednih imenih Pahorja, Senice, Janše in še koga. Vulgarnost brez primere je, da je bil tudi napadeni Meglič klient pokojnika. In je to v javnosti zamolčal.

    Presneto a žival nima pravice in dostojanstva se braniti pred zločinom perverznih in vulgarno sprevrženih ljudi, kaj se je dogajalo na naslovu pokojnika bo ostala skrivnost, a če so mučili pse, se naj ne čudimo, če so se psi branili. Če je pa še kakšen “barbika” vpleten je to grozljivo.

    In je hujše kot watergate oziroma naj bo kar “bird-barbikagate”.

    Kje je sedaj SOVA, ki pokriva ugledneže, da se da ugotoviti ali so slednji pošteni ali sprevrženi.

    • Aljo je rekel/-la:

      Točno tako…preverjeno

    • krucefiks je rekel/-la:

      Javno je bilo obelodanjeno, da NAJ BI psi kazali znake fizičnih sprememb.

    • Mimi je rekel/-la:

      Kr’Ena: “Vulgarnost brez primere je, da je bil tudi napadeni Meglič klient pokojnika. In je to v javnosti zamolčal.”
      To se mi zdi pa čisto neverjetno! Da bi bil res njegova stranka, pa potem kar tiho! A je to preverjeno dejstvo?

    • Nogavička je rekel/-la:

      Mimi, to je (lahko) samo nastavek, da bi lahko, če bo potrebno, jutri nekdo Megliču očital, da je pravzaprav prihajal k njemu na obisk ;) in da zato ni šla tožba nikamor.

    • Zbik je rekel/-la:

      Ne vem, če je bil Stanislav Meglič stranka firme Baričevič, vsekakor pa ni čisto navaden državljan, vsekakor je bil pomembni del podmladka SLS.

      h–p://www.sls.si/sl/inside.sls?uid=D6DF55F8-B17F-2504-D72B-1C14C3DB8ACE&linkid=newsContent&cid=A54FE94B-590C-DB55-A169-775C81F11879

    • Mimi je rekel/-la:

      Kako grozno, da ne veš več, čemu oz. komu lahko sploh še verjameš, oz.še huje - a sploh nikomur?! :\
      Dejstvo ni dejstvo; dejstvo je dejstvo, samo ko gre za naše/vaše, naj bi, morda so, menda se je…. in na koncu, ne, ni bilo res (tako), pa dokaži, dokazi so pa rekli pa-pa oz. zadeve zastarale.

      Mi pa vse s svojimi očmi gledamo, pa nam rečejo, ne, ne vidiš tega, kar vidiš. :o))

      Cesar ne samo da je gol, je že brez kože! :x

    • Anita je rekel/-la:

      Mislim, da te ni zmotilo to, ker ne vem kje se vse uporablja cirilica ampak to, da sem objavila kje se vidi slika pokojnice-ka. Mislim, da ti je bolj to šlo v nos. Glede šole pa tako, nekateri dajo vse samo na pildek jaz pa se raje zanesem na svoje možgane pa čeprav ti ne vedo vsega. Pa kaj, če ne vedo kje govorijo cirilico ali pa kje je računalniška domena ru. Glavno je, da vedo kaj je prav in kaj ne. In prav ni da je Baričevič s svojimi zvezami in svojimi političnimi zvezami dobil pse nazaj. Sedaj pa od teh njegovih t.i. prijateljev nihče ne želi prevzeti krivde zato. Raje blokirajo internetne portale, da raja ne bi zvedela še kaj novega. Veš mene zanima le to zakaj je Baričevič dobil pse nazaj . Zakaj pa gospod Meglič ni mogel do pravične odškodnine. Mene zanima resnica ali so bili psi res zlorabljeni ali ne. Mene zanima ali je bilo pri tem potrošen davkoplačevalski denar. Mene zanima ali so upoštevali stroko. Mene zanima ali so upoštevali zakonodajo. Zakaj javni pravobranilec ni dobil pooblastila. Zakaj se bojijo, da bi javnost to izvedela. Veš tudi jaz ne verjamem vsega kar pravi Požar, zato pa me zanima zakaj so ukinili vse komentiranje na to temo v takih medijih kot so 24 ur in rtv se mogoče bojijo za svoj delež pri oglaševanju. Če je šlo za pieteto, do pokojnega zakaj pa to ni praksa pri recimo Boru Nekrepu. Tudi pri tej temi so nekateri govorili zelo grde stvari o njegovi družini pa niso pobrisali vseh komentarjev. Se ti to ne zdi čudno. Mene zanima ali bi isti mediji to storili v primeru da bi šlo za t.i. ugledno osebo desnega političnega pola.

    • anton je rekel/-la:

      Kr;Ena, da je bil “ženskega spola”, sem slišal. Tudi to, da je spol… spremenil! Kaj je “prakticiral”, o tem raje ne bi.
      Psi… ti pa so naredili, kar je v njihovi naravi.
      Razširjati… v človeško tragedijo… “barbike”, obveščevalne agencije?!
      Trditev, da je bil “žrtev” Meglič, klient pokojnika, pa je sploh grozljiva. “Klient”?… samoplačnik zdravstvenih storitev pokojnika? Ali klient…?
      Lahko to potrdite z dokazi?!

  • krucefiks je rekel/-la:

    Kolker berem vsepovsod, je zgodba o spolnem zlorabljanju psov vzeta kot resnica.

    Zna kdo postrečt s kakšnim dokazom? Ker zaenkrat vidim samo to, da je cela Slovenija pošizila na podlagi Požarjevega članka, ki temelji na “naj bi” dejstvih.

    Lepo prosim, če mi kdo pokaže kakšen dokaz.

    Ker ste al vsi zblojeni al pa men falijo dejstva.

    • Anita je rekel/-la:

      Kolikor jaz vem so o tem prve pisale Slovenske novice v četrtkovi izdaji na prvi strani. Nato pa še v soboto, kjer so to temo dodobra obdelali. Ne vem pa točno, kaj so pisali, ker Novic nimam na internetni strani pa so bile Sobotne novice blokirane.Tako, da prvi ni bil Požar ampak Slovenske novice. Pa kdor je misli, da bo to skril se je zmotil v zadevo je bilo enostavno vpletenih preveč ljudi, da bi se dalo to skriti.

    • Mimi je rekel/-la:

      heh, pa imamo začarani krog.
      Sem proti, da bi vsem bili dostopni taki *dokazi*, kot je podal zgoraj Luka, po drugi strani pa folk brez tega ničemur in nikomur več ne verjame.
      No jaz sem vseeno proti.
      To pa ne! Nekje pa bi lahko bile meje!

      Moje mnenje, na Vesti pa pač po njeni vesti.

    • krucefiks je rekel/-la:

      @Mimi:
      Tista lukova slika nič ne pove. Niti ne vemo, kdo je to, kje je to, niti ni na sliki penisa itd..

      Pa tudi sam luka pove, da bi to “NAJ BILA” garaža pokojnega Baričeviča.

      Nismo videli:
      -kakršnegakoli potrdila, da so psi bili zlorabljani
      -kakšrnegakoli potrdila, da je res bil v bližini trupla umetni penis in da je ta bil uporabljen v zadnjih trenutkih pokojnikovega življenja
      itd..

      Torej. Celotna zgodba o spolnem zlorabljanju psov temelji na NAJ BI dejstvih. Kolikor mi je raziskovanje omogočeno preko googla.

      Sam sem na podlagi doslej znanih dejstev prepričan, da je ta zgodba bila lansirana, da bi se pozabilo na koruptivni značaj vračanja psov lastniku. V tej zgodbi pa sodelujejo kot rečeno kmetijski minister, državna sekretarka na kmetijskem ministrstvu, Senica in še kdo.. In ta zgodba ne temelji na NAJ BI dejstvih.

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja, razumem, kaj misliš.

      V bistvu je to stvar policije, medicinske oz. veterinarske stroke, patologije…
      Ko pa se vmešajo še vse ostale *stroke*, imamo pa problem, ker ne zaupamo več oblasti niti ničemur, pravna država ne obstaja, in ravno TO je najbolj zaskrbljujoče… in odtod in zato tako ogorčena javnost (kajti verjamem, da vendarle le ne gre samo za mrhovinarstvo, naslajanje itd., še vseeno verjamem v ljudi, v razum.. pa saj nas spet ni tako malo! :)
      No pa se potem tehta med zdravim razumom (ne maram histerije in raznih pen na ustih) in med ‘pravico vedeti’ in te fore.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      A ti zmer tko na glas misliš, Mimoza? Sej si ženska, ampak eno je brzdat jezik, drugo pa prste na tipkovnici. Je pa že daljša pot nevronska do prstkov, da ne rabiš kle javno hamletizirat.

      A so zdej ljudje dobri ali niso, al če so, na keri strani sem pol jaz, in oh, te slikce, joj, so fuj, ampak veste…

      Dej… ma sam dej komu.

    • Nogavička je rekel/-la:

      No, Blaž, zdaj pa preberi naslov in si zaželi, da bi bil vsaj za trenutek anonimen.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Želja po anonimnosti :))))

      Ko sem bil majhen sem se skrival v omare. Eni te faze še zdaj niste dali skozi. Z anonimnostjo sem se poslovil, ko sem moral sedeti z agentom Sove na kavici, pogovor se je vrtel o tem, kaj to mi počnemo proti NATO zvezi (Skupina Neutro, v letih okoli 2000). Še kasneje smo zvedeli, da nam itak prisluškujejo po mobičih.

      In ti od mene pričakuješ anonimnost? Ajme, buča bučasta.

    • Mimi je rekel/-la:

      Blaž, ne razumem, kaj govoriš, tolk mimozna (nežna pa taka, krhka) spet nisem…

      Ampak ja, kar je res, je res: res da ni treba ČISTO VSEGA VEDNO povedat. :p

      Hvala, ker me vsake tolk kdo opozori. :)
      Ker je res sitno, če nekdo skoz naklada in je vse tolk na prvo žogo.
      Bom kje drugje (še dalje) po svoje žvrgolela in čivkala. ;))

    • Nogavička je rekel/-la:

      Ne pričakujem, želim ti jo kdaj pa kdaj. Vsak mora svoj križ nosit.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Jest svojga zavestno, ker ste pač ostali tako “preplašeni” in “taktični”, da mislite, da ste se z anonimnostjo rešili problemov.

      Pej sej niste.

    • Mimi je rekel/-la:

      Mislim, Blaž, da tebi malo takta pa ne bi ravno škodilo, glavna jajca niso v črkah imena in priimka.
      Se strinjam z nekaterimi komentatorji (anonimnimi, kar podpiram, ker je taka možnost in pravica in zakaj potem ne bi bilo tako), da si res nesramen, žaljiv in neprijeten sogovornik, resnica, pravica in ostalo gor al pa dol.
      Priznam, tudi sama nisem brez napak, ‘težek gobec’ včas celo :\\, ampak srčno upam, da nisem tako neprijeten sogovornik kot ti - če lahko sploh uporabim to besedo (sogovornik).

      Jaz si upam podpisat in vse, vendar gotovo ne, ker me bo hotel v to sprovocirati (in to z nesramnostjo, prepotentnostjo…) Blaž Babič.

      btw: who the fuck is Blaž Babič?

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      “glavna jajca niso v črkah imena in priimka”

      Ja so, ti in ostali anonimkoti nimate discipline in poguma javno povedati, kar želite. Razlogi za to so lahko številni, na koncu pa gre za “jajca”. Ali jih maš, al jih nimaš.

      “nesramen, žaljiv in neprijeten sogovornik, resnica, pravica in ostalo gor al pa dol”

      Spet problem. Meni je na prvem mestu Resnica, nato Pravica, potem bom pa včasih pazil, da sogovornika ne primem pretrdo. Anonimkoti ne štejete, ker niste zgrajene osebnosti.

      “Priznam, tudi sama nisem brez napak, ‘težek gobec’ včas celo :\\, ampak srčno upam, da nisem tako neprijeten sogovornik kot ti - če lahko sploh uporabim to besedo (sogovornik).”

      Glej, meni si na primer čisto neberljiva. Reci temu “ženska logika pisanja” ali kakorkoli že, to, kar ti ponujaš, nima nobene vsebine, nobene dodane vrednosti, pač čvek zaradi čveka. Ego titraš na praznih izlivih in zato zrcalno meni očitaš svoje grehe. Nisi edina.

      “Jaz si upam podpisat in vse, vendar gotovo ne, ker me bo hotel v to sprovocirati (in to z nesramnostjo, prepotentnostjo…) Blaž Babič.”

      Lej, si pač ne upaš. Enkrat se spomnim, si napisala ime in priimek, za gledališče smo se tolkli takrat (in zmagali in je Janković spušil, hvala bogu). In si bila takrat enako nekoristen sogovornik, kot sedaj.

      “btw: who the fuck is Blaž Babič?”

      uf, ko ugotovim, ti povem, sam verjetno takrat (že spet) ne boš razumela…

    • Nogavička je rekel/-la:

      Ja itak, da si najbolj pameten (sam da tega spet ne boš razumel). Ne zato, ker si moški ali pa zato ker nisi ženska, ampak to pač tko je.

    • Mimi je rekel/-la:

      Blaž, OK, sem mislila da bo hujše. ;)

      Ne štejem se med ‘anonimkote’, sem si pa izbrala tu način ‘anonimnega komentatorja’, ker je mogoč.

      Verjamem, da me tako dojemaš (čvek zarad čveka, brez vsebine…), kot tudi, da gotovo nisi edini.
      Tudi če bi bla še tako super (kot si mogoče ti?), pa bi vedno bila enim kul (OK, al pa nobenmu :o)), drugim pa ne.
      Ne da je TVOJA pravica, da ti nisem všeč, pač pa je MOJA!
      Ker ne rabim bit (vsem všeč).

      Ja, si pač ne upam. Pusi. Mimoza. Breza. Girica. :)))))

      Res je - v temi o Jankoviću si mi prvič očital, da sem puhla, praznoglava, blebetajoča, imam največ 6 možganskih celic in sem Jankovićeva plačanka in da (celo ’spet) lažem’.
      No slabega spomina ti vsekakor ne morem očitati (tudi sama imam dobrega).

    • anton je rekel/-la:

      Blaž Babič! Dajte no! Razumem ljudi, ki danes dokazujejo, velikokrat neupravičeno, kako zelo so trpeli v Jugoslaviji, ko jih je trpinčila Udba, pa… še kaka organizacija ali posameznik.
      Da vas je pa posest moderne tehnologije (mobič!), pahnil v travmo sedenja v omari… je debela!
      Malce premladi ste… in prezgodnji… da bi leto 2000 vnovčevali za status “majskega hrošča”!

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Bližnji mi očitajo, da sem prestavljen za 10 let naprej, kar je v tej družbo nepraktično:

      Kakšno varnost potrebujemo?
      http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/13069

      četrtek, 22.11.2001

      Blaž Babič je EU in Nato označil za “verska sistema”. Vprašal se je, ali se je Slovenija pred desetimi leti res odločila za pot v EU in Nato, “kot to razlagajo politiki”. Po njegovem danes največje bitke niso vojaške, pač pa socialne, ekonomske, “kar čutimo tudi ob tujih nakupih (slovenskih) bank”. Vladi pa je očital, da je stroške za Nato zameglila tako, da jih je porazdelila na enajst ministrstev, pri čemer sta se z Jazbecem zapletla v verižno obtoževanje o demagogiji.

      Liebigov zakon demokracije in referendum o izgubi neodvisnosti naše države
      Ljubljana, 24.11.2002

      http://www.finance.si/35944

      ——————————————————–

      Seveda tonči, zakaj le bi prisluškovali, saj jim nisem/nismo mogel pokvariti načrtov :))))))))))))

  • MALI STALIN-KOZAVI je rekel/-la:

    rOMAN,SEVEDA JE DIREKTNA POVEZAVA.Senica,kot pravni zastopnik pokojnika, ljubica kresalova ministrica in Kresalkin stric,vodilni na Kinološki zvezi Slovenije.Vpletenost neizmernaOPOZICIJA JE O TEJ POVEZANOSTI ŽE OBVEŠČENA.čAKAMO UKREPE!

    • Aljo je rekel/-la:

      He he, ne pomaga nič - umetno ustvarjena medijska podoba pač dela svoje, pa čeprav za ceno demokracije in pravne države. Judas goat - mehanična ovca pa pelje trop v klavnico…

  • Bo je rekel/-la:

    Lastnik je želel pse nazaj, njegovi znanci z vplivom so toliko časa teptali razne strokovnjake, da so s svojo bistroumnostjo-ozkoglednostjo poteptali stroko in zdaj je, kar je, ja, končano. Določenim v razmislek? Se bo družba kaj spremenila? Lepo bi bilo.

  • NoMercy je rekel/-la:

    a imajo pri reportu Požar zaradi navala na njihovo stran … ali jim je le kdo samo kabelj iztaknil ?!??

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Če je naval, rečem, hvala bogu, bodo ljudje vsaj videli, kje živijo in si ne bodo več mogli oči zatiskali pred kriminalom okrog sebe.

      Če se je “samo kabel iztaknil”, hja, potem je pa vlada že padla. In ne samo ta, tudi “desna”, če jo slučajno zamenja. Ker to, da “opozicija” še ni povlekla političnih potez, ni za nikamor. Korupcija v zraku, opozicija pa nič. Torej “opozicija” ni opozicija in je ista figa.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      SLS nad Pogačnika z interpelacijo

      SLS zaradi postopka vračanja bulmastifov pripravlja interpelacijo kmetijskega ministra Milana Pogačnika.

      09.02.2010, 12:33

      http://www.zurnal24.si/slovenija/sls-nad-pogacnika-z-interpelacijo-159417

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Interpelacija zaradi napada bulmastifov

      09.02.2010, 12:55

      http://24ur.com/novice/slovenija/interpelacija-zaradi-napada-bulmastifov.html

    • Zbik je rekel/-la:

      Ja, server se mu sesede od časa do časa. Števce pa hodi svojim oglasševalcem kazat.

    • Bo je rekel/-la:

      Blaž Babič = pes, brez zamere. :D Psi namreč tulijo, karavana gre običajno dalje.

      Sam si srčno želim, da bi se izvedelo, kar se je v resnici dogajalo, in da bi nekateri odgovarjali. Kljub zasebnosti garaže in podobnim pojasnilom. S tem bi nedvoumno sporočili, ne, ni bilo vse v redu, ja, določene stvari je treba spremeniti, začenjam pri sebi, lahko sem vam za vzor, če želite.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Seveda ni zamere, le povej, kateri očka je ponosen na tak biser, kot si ti.

      In mamica? Je vedela, da boš anonimni pisec po forumih? S to izobrazbo? Daleč si prišel, bravo :)

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      Veš kaj Blaž Babič, v tvojem primeru bi bilo mogoce boljse ce bi bil anonimen, tako se pa blamiras z imenom, priimkom in celo ksihtom. eno je biti pogumen in stati za besedami, drugo pa biti ponosen na idiotska stalisca

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Ulala, moja stališča so zdaj že idiotska?

      Kdo si pa ti, piščanček, da jih sodiš kot taka? Si mar ti merilo pravilnosti?

      Pojasni publiki, kaj ti daje avtoriteto. Morda pogum, da javno poveš, kar si premislil?

    • Bo je rekel/-la:

      @Blaž Babič

      Vidim, si še bolj zelen na spletu in ne veš, da je šibko zaokroženo 100 % komentiranja tu anonimnega, ali pa še čutiš željo po spreobračanju. Če bi imel jaz kakšen konkreten dokaz, kaj vem, o čem, recimo o mučenju psov, o čemer se govori, pa Delo zanimivo ni še čisto nič napisalo, bi jasno pustil kontakt in se podpisal. Ko pa slehernik takole komentira dogodke, pusti svoje ponižno mnenje, ne vidim problema anonimnosti. V teh primerih ne vidim niti posebne vrednosti neanonimnosti. Pa tudi prav s teboj nisem razpravljal. Vzel sem te kot tradicionalnega psa, ki laja, ko gre karavana dalje. Želim si tudi sam, da bi se tu ustavila in dovolj pomudila.

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      no BB pa dajmo:

      1. zalis sogovornike s katerimi se ne strinjas
      2. imas vecvrednostni kompleks zato ker si podpisan s (pravim?) imenom
      3. pozareport jemljes kot vrhovno avtoriteto resnice
      4. tvoji sklepi so nelogicni
      5. na sliki izgledas zelo idiotsko :)
      6. menis da so seksualne perverzije nezakonite in kaznive

      bo dovolj?

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Fantka, nimam časa še za vaju in vajena ranjena anonimna egotripa.
      V tem trenutku nista pomembna in mi kradeta pozornost.
      Kasneje bosta že dojela svoje zmote, ampak priznala bosta bolj težko :))))

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      lol BB vsaj priznas da si navaden attention whore in da ti je cilj se cimbolj promovirati skozi ta tragicen dogodek. kar tudi razlozi zakaj nisi anonimen ampak se podpisujes z imenom. sam jaz ne bi bil ponosen na to.

  • NE ČAKAJ POMLADI,NE........ je rekel/-la:

    Požarju je dol padu.!! Server namreč. ;)

  • krema za sončenje je rekel/-la:

    ne… Miro je poklical!

  • luka je rekel/-la:

    Naš pa že ni tak…:)

    • luna je rekel/-la:

      Ali je resnica:
      da je bila na kraju dogodka najdena sperma?
      da je bilo okrvavljeno stopnišče v hiši?
      da je torej bila prisotna še ena oseba in to naj bi bil obgrizen Senica, ki da je zbežal in je sedaj na dopustu?

      Do zdaj je bilo javno rečeno le (na POPu), da so bili psi zlorabljeni.
      Ker je to kaznivo dejanje, bi bil skrajni čas, da se v javnost da obvestilo, da poteka kriminalistična preiskava o dogodku. Ali pa to zaman pričakujemo, ko vemo kdo je notranja ministrica, torej partnerka Senice?

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Vidš, to so prava detektivska vprašanja :)

    • luka je rekel/-la:

      http://www.rtvslo.si/crna-kronika/pazniki-so-se-brutalno-znesli-nad-20-letnikom/223149

      kot naročeno, da bi šla karavana dalje…

      v prihodnjih dneh napovedujem še vsaj en podoben dogodek !:)

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      luna v primeru brutalnega umora (pa ceprav so bili storilci psi in ne ljudje), vedno poteka kriminalisticna preiskava. tega ni treba posebej poudarjati, ceprav je bilo tudi to povedano

    • krucefiks je rekel/-la:

      @luna:
      A celo Senica je bil v garaži poleg?:D

      Dej mi sam razložit, kje si izvedel/a, da je obgrizen.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      ja, luka, popolnoma pravilna ugotovitev :)))))))

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      @luka a hoces povedati da so akterji zgodbe “bulmastifi” narocili paznikom naj pretepe 20letnika zaradi odvracanja pozornosti ali da mediji ne bi smeli pisati o nicemer drugem kot o aferi “bulmastifi”?
      @blaz babic: ti pa z vsakim stavkom bolj dokazujes mojo trditev :)

    • luka je rekel/-la:

      šefket, ravno obratno…

      lej to je malo za šalo, malo za res…:)

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Aja, katera ministrstva sem naštel, da so vpletena?

      Sem napisal MNZ, pravosodje, kmetijstvo?

      Kam sodijo pazniki?

      Ne, veš, trotl Šefketi, baš dons, na pusta, so so PAZNIKI privoščli enga pretepst. Na suho. Zato, ker lahko. Ker najprej so pse pobil, zdaj bodo pa še ljudi začel.

      Odstop Zalarja takoj zdaj, mamo mu njegovo pokličem na zagovor!!!!

      “Videl sem paznika, ki je klečal na Blažu in ga mlatil po glavi”

      Naključij ni… uredniška politka je pač le politika, ane :)))))

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      glej babic, ze s prejsnjimi prispevki si vsem dokazal da si cisto retardiran. obrisi peno z ust in se pomiri, predvsem pa odjebi

    • Nogavička je rekel/-la:

      Dons na pusta … fovš koledar so ti prodal, zgleda :)))

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Agenti na svojih delovnih mestih: Nogavička, Bo, Šefket Ramadani

      Ja, napačen koledar. Pustni torek nima veze s pustom….

      Vaša igra je v tem, da je potrebno držat pozornost stran od VSEBINE:

      odvetnik Senica, ministrica Kresal, minister Potočnik, minister Zalar, umetni penis, posiljevanje psov, ogrožanje sprehajalcev in drugih živali, korupcija, zveze in poznanstva

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Sem rekel Potočnik? Pardon, Pogačnik.

    • Nogavička je rekel/-la:

      No, če je to vse, veliko sreče pri izbiranju besed naslednjič.

  • Mimi je rekel/-la:

    Mene pa zanima dejansko, kako to, da ob takem dogodku odmevnem, so vsi utihnili in kako je možno, da je Kresalova (Senica me v tem trenutku oz. v tem pogledu ne zanima nujno tolk, saj ni on minister) odšla - na dopust?!
    To se mi zdi res neverjetno, ne nazadnje že zato, ker molk več pove kot bi par fraz v kamero oz. v kaki izjavi. Se mi zdi neverjetno, da bi tako nespametno se obnašala.

    Mene tudi zanimajo dokazi, obdukcije oz. izsledki vseh teh raziskav, možne povezave (korupcija) in tako dalje…
    Tole niso ravno plus točke za Kresalovo - dlje odlaša, več minus pik.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Nihče ni utihnil. Tudi če so vsi med sabo najboljši prijatelji, je to dogodek, ki se dotika le zasebnosti vseh udeleženih. Če bi kdo javno nagovarjal s pozicije vloge, ki jo igra v instituciji, bi to bilo natanko tisto kar je bil problem že na začetku in je pripeljalo do vrnitve psov skrbniku.

      Javno in zasebno se ne sme mešati med sabo. Prej bi se vprašal ali bodo po vsem tem nadzorne inštitucije sposobne svojo vlogo odigrati na način kot se od njih pričakuje in bi vso pozornost usmeril v njihovo nemoteno delo. Neformalne povezave, ki so preglasile inštitucije nadzora, so edini pozornosti vreden primer s tem v zvezi ta trenutek.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      :)))))))))

      Dej štumf… zdej greš pa že proti shizo… razcepljena osebnost, pa take fore. Bom še pomislu, da te poznam od prej.

      “je to dogodek, ki se dotika le zasebnosti vseh udeleženih”

      “Javno in zasebno se ne sme mešati med sabo.”

      “Prej bi se vprašal”

      “Neformalne povezave, ki so preglasile inštitucije nadzora, so edini pozornosti vreden primer s tem v zvezi ta trenutek.”

      Ulala, ker sistemc se skriva v štumflnu.

      Ampak ne, “Meni ni potrebno zganjati cirkusa z vsem kar sem. Za mojo dušo je dovolj le to, da povem kar mislim.”

      Tako si ubog, da ti še anonimnost ne pomaga h kredibilnosti :))))))

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja, to je BISTVO (’preglasitev’).
      (z javno in zasebno se vseeno ne strinjam povsem, zato ker če so -v tem primeru- psi bili in to večkrat nevarni tudi za druge, ta zasebnost pravzaprav ne sme biti več nedotakljiva, saj so ogrožali tudi druge (tudi če pustimo ob strani ostale domnevne *nečednosti*)!
      Zato to niso ‘običajne fizične osebe’ in so zaradi svoje (lepe ali grde, to tu ni pomembno) pretirane ljubezni do psov [nerealne, vsak normalen lastnik bi jih dal uspavat] ogrožale druge)

    • Mimi je rekel/-la:

      Moj zgornji komentar je bil namenjen Nogavički.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Ja, sem razmel, Mimi. To da so psi nevarni, je stvar javnega interesa, to da so bili vrnjeni skrbniku ne glede na vse, pravtako. Ko pa se začnemo ukvarjati s tem kdo je s kom prjatu in kakšen avto si je nazadnje kupu, je pa to pomembno le v kontekstu kako je to vplivalo na postopek vračanja psov.

      Tu se pa interes javnosti praviloma neha in vse kar se dogaja od tu naprej, vključno z objavljenimi posnetki, pa postane zgolj boj za oblast, krvoločnost in motiviranje ter nabiranje političnih točk. To drugo je drugorazredna tema.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Kakšna blefaža.

      Kdo si ti, da govoriš o “Tu se pa interes javnosti praviloma neha.” ???
      Kdo si, da določaš “To drugo je drugorazredna tema.” ???

      Tebi je v očitnem interesu, da se zadeva pomete pod preprogo.
      In da ljudje pozabijo na cenzuro, ki se jim je od petka dogajala pred očmi.
      Zakaj in kako je prišlo do sistematične cenzure na vseh glavnih spletnih portalih?
      Kdo vse je bil prisoten na kraju pred prihodom policije?

      Česa vse so sposobni tisti, ki vladajo Sloveniji, če jim sodomija ne predstavlja zavrženosti?

    • Nogavička je rekel/-la:

      Kakšna cenzura? Nič mi ni bilo prišparanega v zadnjem tednu.

      Je pa problem kultura dialoga, ki se jo tako vztrajno otepaš in demokracija, ki ji tako vehementno pljuješ v obraz. Pozabljaš da je demokracija tudi odgovornost, ne zgolj priročen adut, ki ga vržeš na mizo in se nanj sklicuješ, ko se greš svojo malo pomladno revolucijo.

      Kdo si ti da govoriš o in kdo si ti da odločaš? Tle si pa že povsem kratek. Sem pa presenečen, saj sem pričakoval, da ti bo kdo pomagal polagati iztočnice, pa jih ni in ni. Si se odpravil v boj brez konjenice, nemara? Ni neformalne mreže, ki bi ti priskočila v bran tako kot, ko se omeni npr. Jja?

      Javno mnenje je veda.

    • vsemogočni je rekel/-la:

      Nogavička a če en naskakuje psa, je to zasebna stvar. hahahahaha
      Jes mam tud tle okol sebe nekij kg plutonija. Mal je radioaktiven. živim v bloku. Ampak to je moja zasebna satvar ane.

      Pa ne zdej rečt da je radioaktivnost vpliva še na druge ljudi, ker tud razdražen in agresiven pes še kako vpliva na druge ljudi.

      Pejt pod tuš.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      “Je pa problem kultura dialoga, ki se jo tako vztrajno otepaš in demokracija, ki ji tako vehementno pljuješ v obraz. Pozabljaš da je demokracija tudi odgovornost, ne zgolj priročen adut, ki ga vržeš na mizo in se nanj sklicuješ, ko se greš svojo malo pomladno revolucijo.”

      Ne moreš govoriti o kulturi dialoga. Sam se JE ne otepam, ampak anonimkoti nimate kaj očitati “odgovornosti” drugim, ki smo “odgovorni” do te mere, da z imenom in priimkom zagovarjamo svoja stališča in branimo demokracijo pred spletnimi troli, kot si ti.

      “Kdo si ti da govoriš o in kdo si ti da odločaš? Tle si pa že povsem kratek. Sem pa presenečen, saj sem pričakoval, da ti bo kdo pomagal polagati iztočnice, pa jih ni in ni. Si se odpravil v boj brez konjenice, nemara? Ni neformalne mreže, ki bi ti priskočila v bran tako kot, ko se omeni npr. Jja?”

      Kaj misliš, da me boš s protivprašanji? :)))) Jaz sem, ki sem, to bi že lahko vedel. Tebe ni. Je le JJ v tvoji glavi.

      “Javno mnenje je veda.”

      Ja, za take kot si ti, lepo vpeti v sistem in ga branite pred čistilnimi akcijami. Veste gospa Mimi, tile komentatorji, ja, ti so pa že čez mejo okusnega, veste, to ni več demokratično, veste vam bom jaz povedal, tukaj imam vizitko, sem “Nogavička”, zelo znan sociolog in politolog

      :)))))))))))))))))))))))))

    • Nogavička je rekel/-la:

      Huh! Sam zdele pa res nimam več na kej replicirat. Vsemogočni, ne se trudit, Babiču ne sežeš do pet (če bi bil nesramen, bi napisal niti, ampak nisem in ne čutim nobene potrebe po tem, da bi bil).

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      “Sam zdele pa res nimam več na kej replicirat.”

      Sej pravim, da to ne gre skupaj z:

      “Za mojo dušo je dovolj le to, da povem kar mislim.”

      in še manj s tem:

      “Jaz sem tebe poslušal cel teden, zdaj nastopam s protiargumenti, ti pa demokracija kar na enkrat ne diši več?”

      ————————————————————————————-

      Si se opravičil za nevmesno povezovanje z SSN? Nisi.
      Si kulturen? Nisi.
      Si drkal Anito čisto po nepotrebnem glede slike? Si.

      Kaj bi torej rad? Odpustke?

      No, pa daj “protiargumente” končno na mizo, doslej nisem videl niti enega. Vse, kar si pisal, so bili ad-hominem napadi za zapiranje polja javne razprave.

      Razumeš, da imamo pravico v tem primeru izvedeti skoraj vse, kot javnost? Ne kot drhal, ampak kot državljani te države, katere MINISTRICA ZA NOTRANJE ZADEVE se, in bila je ustoličena kot Slovenka leta, ŽE EN TEDEN NE OGLASI JAVNOSTI.

      Kaj to ni čudno, žalostno, smešno, vsaj nenavadno?

      Kriminalistična preiskava še poteka - naj reče vsaj to. Ne, ona je izginila na počitnice točno s tistim osebkom, ki je po odvetniških kanalih priskrbel smrtonosne živalske spolne igračke svojemu klientu, ki je zdravil pol ljubljanske elite in se z njimi družil ob najbolj prestižnih dogodkih, kjer so naklepali nove posle (pri čemer država tone zaradi njihove požrtnosti), v svoji zasebni ordinaciji pa omogočal dodaten zaslužek javnim zdravnikom in vsi so srečni bili…

    • Nogavička je rekel/-la:

      Japke pa hruške pa vsakemu svoje.

    • anton je rekel/-la:

      Blaž Babič, sklicevanje na “neanonimnost” je piškavo. Jaz, denimo, sem Janez Novak.
      Drugo, kar me moti, zdite se mi popolnoma novi, na tem forumu! Pa tako vehementni? In s takim volumnom?!
      Skratka, delujete kot… del dimne zavese.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      No ja, tako svež pa res nisem…

      http://www.vest.si/index.php?s=bla%C5%BE+babi%C4%8D&x=0&y=0

      Je pa težko, te razumem, če ne uporabljaš iskalcev na samih spletnih straneh, ali kakšnega najdi.si , google.com in podobnih.

  • Bralka je rekel/-la:

    Jani, to pot se pa v celoti strinjam s tvojim komentarjem.

  • MALI STALIN-KOZAVI je rekel/-la:

    achtung1Kresalka je že s pozicij ministrske moči SESULApožarjev portaltako, da dostop in komentar ni možen.Ali naivneži na VESTU še vedno verjamejo v naključje???

    • luka je rekel/-la:

      Jani vi ste bolj tak “po domače” medij.
      Pokliči kolega požara zakaj mu ne dela stran?
      Kontakt verjamem, da maš
      Res nas zanima…
      Razsvetli nas

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      ups pozarreport spet dela? temne sile druge strani tudi delujejo?

    • luka je rekel/-la:

      ej ne vem, je pa čudno, da srver crkne…

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      hm, ena taka simpl razlaga. nimajo ravno najboljsih serverjev in se zadeva obesi ob malce povecanem obisku. tudi vest.si vcasih dol pade, pa finance, pa dnevnik pa siol, zurnal…

      ne poznam strani ki se nikoli ni dol padla. :)

    • krucefiks je rekel/-la:

      @luka:
      Poglej si Vest.si, kako se je sesipalo (bilo nedosegljivo, ti ni takoj naložlo, ni takoj objavilo komentarja itd.), ko se je o Janši pisalo.:D

  • dodo je rekel/-la:

    Prejšnja vlada tej samo podtika afere, ta s psmi se je vleka vse od 2006, ko je imel mandat JJ, pa nič, minister prejšnje vlade tud nič, sedaj pa SLS, ki je imela ministra v tem resorju zdaj zahteva odgovornost tega, ki je sprejel dokončno odločitev prejšnjega. Mislim, da mora gospod Žerjav mal pregledat kaj je prej vodil in delal potem pa naj se interpelira, sicer pa je SLS samo še en satelit SDS, ki bo odletel v orbito kot NSI.
    Novinarji pa bodite spoštljivi do svojcev, če so vas prosili za to, nimate niti toliko pietete, da se vašega pisačenja ne morete vzdržati in trošenja neresnic in laži .

  • Berlak je rekel/-la:

    Lahko bi tudi rekli: “Na simbolni ravni se je poravnalo - (posamezni) DOHTARJI SO RAZTRGALI IN POŽRLI HIPOKRATA, PSI SO RAZTRGALI IN POŽRLI DOHTARJA!”

    Žal mi je, ker moram tako razmišljat.

  • roko je rekel/-la:

    Kaj naj tukaj naredi minister, če si nekdo želi imeti krdelo psov, se še spomnite Milene mučivnik, ki jih je imela 100 in so se med sabo žrli in pojedli vse mladiče in poklali divjad v okolici, še sreča je da niso človeka. Pa poglejte članke iz tistega časa, ko so novinarji napadali inšpekcijo in ministrstvo, ki je odredilo odstranitev in evtanazijo psov, malo ne pa so jin na križe pribijali kot zločince, zvesti pasjeljubci so izvajali straže pred bajto in tako naprej. Tukaj se kaže dvojna morala, ko se problem rešuje ni prav, ko se ne ni prav, sedaj je dobro za novinarčke, da imajo bogato srenjo, da se na to obešajo in kar je najbolj nemoralno sami postavljajo sprevržena dejstva in na njih gradijo zgodbe, če je všečna jo še bolj zabelijo in tako naprej, pa saj niso rumeni bodo rekli.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Če se vse te informacije točne, bi bilo pa res prav, da odstopi Pahor in da z njim že končno pade tudi vlada!

    • dodo je rekel/-la:

      Ja in potli pride na oblast JJ, ki bo rešu svet ….:)

    • anton je rekel/-la:

      Mefisto, kako… “če so vse informacije točne”… ko pišete kot “ponosen janšist”, pa nobenega dvoma?
      Ste… čisto blizu odločanju o “janšizmu”, vse veste?… ali pa ste slepi vernik?

  • mastermind je rekel/-la:

    Dejstvo je kot navaja kolumnist, da se tukaj skriva nekaj VELIKO VEČJEGA, kot je afera z vračanjem psov, ki bi po mnogih napadih prej že zdavnaj morali biti evtanazirani.

    Očitno se je dogajal pritisk na vse medije, da so blokirali komentarje ali pa preusmerjali pozornost z
    povadrki na drugih temah. Jasno in z zdravo pametjo je govorila Svetlana Makarovič.

    Kaj je v ozadju, česa se politika boji da pride na dan, vse je postalo sumljivo, tudi molk Senice in Kresalove za katera dva se govori marsikaj, od ravno tako čudnih spolnih praks.

    Tiho je tudi opozicija kar še bolj smrdi, pa tudi KOS ne komentira čeprav je očitno šlo za veliko korupcijo glede evropskih sredstev za privat klinikov, posredovanju pri vračanju psov itd.

    Skratka Blatni dol doline šentlorjanske. Ampak v tem primeru to ni raja.

    • krucefiks je rekel/-la:

      Tvoja celotna zgodba temelji na čudnih spolnih praksah. Na podlagi dildota, ki ga še nihče ni videl, je pa o njem pisal Požar in Slovenske novice. Dva medija, ki sta znana po raziskovalnem novinarstvu. S tračarstvom se ukvarjajo drugi.

      Veliko bolj verjetna je razlaga, da je nekdo spustil ta trač namerno ven, da je računal, da ga bodo Požar in Slovenske novice in kaj še vem kdo, pograbli. Te bodo zgodbo napihnili in tako preglasili osnovno afero, ki izhaja iz sumljivega vračanja psov. Senica pa je odpotoval zato, da se izogne vprašanjem v zvezi s to osnovno afero, v kateri nastopa kot zastopnik pokojnega. Folk, lakomen ekskluzivnosti in senszicionalnosti, pa je zadevo napihnil v cenzuro in ne vem kaj še vse.

  • skorumpirani janša je rekel/-la:

    Hahhaha… Kot že navrženo, puritanstvo žre lastna govna. Janševiki so očitno za TOTALEN NADZOR ljudi, tudi v njih postelje bi kukali. Kot v dobrih starih časih fevdalizma in farške inkvizicije, ndzirali bi tudi intimno življenje. Total podn od podna je ta obrekliva etika slovenskih desnakov, ko ne gre več le za debato ad rem, pač pa za osebne napade, torej ne za politično diskreditacijo, pač pa za diskreditacijo ljudi kot posameznikov. In ne samo, da imajo totalirarne popadke, da so najnizkotnejša fomra oopravljivcev, brati ne znajo niti zakonov. Tako “pametnjakovići” npr. razlagajo, kako je po slovenski zakonodaji sex z živalmi kaznivo dejanje. Nope, sodomija v RS ni kaznivo dejanje, kaznivo dejanje je mučenje živali. Sex pa ni nujno mučenje. Očitno se slo.-desankom dviga le od fantaziranja, kaj drugi počno doma. Hahahaha… Verjetno so desnaki redni obiskovalci porno-strani, kjer je obljavljen material s sexsom ljudi in živali. Hja, konjček, ki v enem izmed porničev fuka Ciccolino, se je zdel čist srečen. Eee, še dobro, da Ciccolina ni slovenska državljanka in političarka, verjetno bi jo puritanski desnaki razglasili za mučiteljico živali. Hahaha…

    • luka je rekel/-la:

      če pofukaš veverco je kaznivo, ker jo mučiš…
      če pofukaš slonico, je to hec, ker ne bo nič čutila…
      če pofukaš ovco, bo to ljubezen, ker bo obema ugajalo……..

      ti si fuknjen….kvazi moralist, ki brani svoje sprijence…

    • skorumpirani janša je rekel/-la:

      Ti niso kvazi bitelj, pač pa si butelj. Teslo zabito, nauči se brati zakonodajo. Sex z živalmi ni kaznivo dejanje, ker sex ni nujno mučenje. Še bolj butasti pa so kontradiktorni očitki, ki problematizirajo domnevno mučenje živali, hkrati pa se zgražajo nad tem, da je država pse (po prvem napadu, ki se je zgodil pred leti) pustila pri življenju. Daj, moralni dvoličnež, račisti s svojo moralno pozicijo, ali pa se odklopi s spleta oz. ne moraliziraj. Drek janševistični.

    • Aljo je rekel/-la:

      Ma pusti ti porno sceno, porno scena je porno scena, tam se ve kdo je kaj in kdo koga. Tvoj stil pisanja samo odraža tvojo globoko zgubljenost v svetu židovske propagande. Moje mnenje je, da imajo ljudje - volilci pravico vedeti, če jih vodijo degenerirani deviantneži, ki imajo dvojna življenja. Če človek prizna, da je peder se mu pač še pol doda, tebi pa če paše dildo v riti pa kar izvoli, samo potem ne računaj, da ti bo javno zdravstvo šivalo ritno odprtino. Liberalnost se v nekaterih primerih konča, vsaj za mene. Razvajeni eliti pač ni dovolj, da imajo vse materialne dobrine kar jih svet ponuja, ne oni morajo natepavati pse, pa naj jih, samo naj tudi za svoja dejanja odgovarjajo, tako pred zakonom kot pred javnostjo. Ti pa se svojo popedrano miselnostjo kat pridruži dildo - mafiji in naj te pošteno nabrišejo v rit, degenče. Pa še nekaj, škoda ker te ne poznam, bi ti dal ene par lekcij boksa in to zastonj, pa ti potem ne bi bilo potrebno oditi na plastično operacijo - gnoj zblojeni…

    • luka je rekel/-la:

      Mučenje živali
      341. člen

      (1) Kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

      (2) Kdor z dejanjem iz prejšnjega odstavka muči več živali, ali mučeno žival trajno hudo pohabi ali na krut način povzroči njen pogin, se storilec kaznuje z zaporom do enega leta.

      torej še enkrat;
      če pofukaš veverco je kaznivo, ker jo mučiš…
      če pofukaš slonico, je to hec, ker ne bo nič čutila…
      če pofukaš ovco, bo to ljubezen, ker bo obema ugajalo

      Po tvoje je vse odvisno od velikosti živali?

      Si res blesav ali se samo delaš?

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      ahaha, strpni demokraticni aljo bi pedre in zagovornike pedrov kar mal tepel. tudi tebi lahko kdo tvoj boksarski potlaceni nos potlaci se malo globlje v neandertalsko faco, ves. :)

    • skorumpirani janša je rekel/-la:

      @aljo:
      Najprvo odjebi s svojimi teorijami o judovski zaroti. Kot drugo, deviantnež te je naredil oz. te je za deviantneža vzgojil. Nič bolj devainatnega ni od voaerstva v postelje drugih. Namreč vsi imamo dvojna življenje, saj povečini ne sexamo javno. In varovanje zasebnosti je v demokratičnih družbah tako rekoč aksiom. Zato - ne, nobene pravice nimaš vedeti, kakšno je spolno življenje politikov, razen pod pogojem, če nek politik na temi sexa gradi svojo politično agendo. Npr. če nek politik nasprotuje homosekualnim praxam, imajo mediji pravico objaviti novico, da so ga npr. zasačili, ko je plačeval homosexualno storitev. Kot tretje, primitivec, kot ti zmanjka argumenmtov, gorziš s fizičnim nasiljem. Zato ne čudi, da se janševistična govna, kot si sam, zgražajo nad domnevno deviantnimi spolnimi praxami drugih ljudi, mirno pa spregledajo nasilno zlorabo oblasti, kot je bil primer v Depali vasi, takisto spregledajo poskus ugrabitve v Avstriji (v organizaciji Janše), ko so osebi, ki so jo kanili janpševistični nasilneži ugrabiti in prepeljati v RS, ubili psa ipd.

    • Aljo je rekel/-la:

      He he - ne bi bilo prvič, toda to ne spremeni dejstva da so pedri izmečki narave in bodo to za mene osebno ostali, pa če še toliko psihologov trdi, napiše, da je to normalno…

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      aljo, take teorije ponavadi sirijo ravno prikriti pedri. ne se sovrazit in svet bo lepsi ;)

    • Aljo je rekel/-la:

      Ne, ne bom odjebal z židovsko zaroto, zakaj pa, mogoče zato ker je pravilna? Strinjam se o zasebnosti, toda, če pride do čudnih dogodkov, s smrtnim izidom, pa zahtevam, da se to razišče, če pa pride zraven še kaj sočnega ven, pa toliko boljše. Ljudje potem nenadoma vidijo kakšna govna jim usmerjajo življenja, ljudje z deviaantimi - ekstremnimi spolnimi nagnjenji pač niso voditelji narodov za 21 stoletje. Zasebnost se konča takrat, ko je v nasprotju z zakonom, sploh pa za javne osebe.

    • Aljo je rekel/-la:

      He he Šefket, spet ena izmed klasičnih, pa res misliš, da padam na kemično - električne stimulacije na tak način, da mi bo to vodilo življenja. Baah, res nekateri preveč gledate in berete židovsko produkcijo…

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      aljo, ne vem zakaj zide zraven tlacis in elektricno kemicne stimulanse. mogoce me nisi najbolje razumel:

      zaradi tvojega sovrastva do pedrov domnevam da si sam prikrit peder. sprejmi to in se nehaj sovraziti, mogoce tudi drugih ne bos sovrazil.

      zgolj dobronameren nasvet.

    • Mimi je rekel/-la:

      Skorumpirani Janša: “Še bolj butasti pa so kontradiktorni očitki, ki problematizirajo domnevno mučenje živali, hkrati pa se zgražajo nad tem, da je država pse (po prvem napadu, ki se je zgodil pred leti) pustila pri življenju.”
      Se ne strinjam.
      Gre za dve stvari, ki sta sicer povezani, a ju moramo obravnavati tudi posamično:
      prvič, mučenje živali je tu NAJBOLJ pomembno (pri čemer pa se bo težko izogniti nazornostim), ampak popolnoma logično je, da boš popadljivega psa, ki je že ‘ubijal’, obravnaval kot potencialno nevarnega in življenje ogrožajočega in ob tem upošteval obstoječo zakonodajo.
      Hočem pa rečt: če je pes tako pogosto že napadal, najverjetneje popolna socializacija ni mogoča.

      Podobno kot če bo mladoletniški morilec, ki je najprej pobil par folka, bil kasneje vrnjen k materi, ki ga ima tako zelo rada, ubil še njo. Kje se je začelo?
      In verjetno zato, ker je ta tak revček (ker se izkaže, da ga je zlorabljala mama), ne moremo pustiti, da revež pomotoma sklesti še koga.

    • Aljo je rekel/-la:

      Šefket, tebi pa še marsikaj ni jasno o delovanju naših možkanov, kneda. Pa si mogoče že slišal za nasilno programiranje, reprogramiranje. Žrtev mentalnega in fizičnega nasilja v namene programiranja za določene naloge je na planetu kolikor hočeš. Nasilno propagiranje homoseksualnosti je v zadnjih desetletjih ogromno, zakaj? Iz čisto normalnega človeka se da narediti marsikaj, z določenimi tehnikami nasilnega programiranja. Homoseksualnost je samo posledica nepravilnega delovanja magnetnih polij v določenih centrih v možganih in bi bila že zdavnaj ozdravljiva, če ne bi šli v farmacevtski fašizem kemije. Zaradi nepravilnega delovanja, napake v DNK molekule ali pa napak v delovanju določenih možganskih centrov pač imamo kar imamo, poplavo bolanih spačkov in onetov , ki jim možgani nepravilno delujejo. V bližnji prihodnosti bo odprava takih napak možna in sploh ne bo vzela veliko časa. Do takrat bodo pa homoseksualci samo reveži z nepravilno delujočemi možgani. Jebi ga prasila je pač ustvarila dva spola z razlogom, druga stran pa pač tudi služi svojemu namenu, predvsem širjenju zla in zablod.

    • bojsn je rekel/-la:

      aljo, sem mislil da si samo zarukan nestrpnez, zdaj pa vidim da si psihicni bolnik. poisci profesionalno pomoc, to je resnicno dobronameren nasvet

    • Aljo je rekel/-la:

      Ne bo šlo, ker je večina psihiatrov veliko večjih bolnikov od mene, da o zdravnikih ne govorim…pa malce razišči zgornje navedbe preden deliš tvoje strokovno mnenje, za začetek preberi kaj od David Icka in se nato vprašaj kdo je bolan, zakaj je bolan in koliko je bolan…

    • Aljo je rekel/-la:

      Pa še nekaj, do degeneriranih pedrov in degeneriranih “normalnih” bom zmeraj nestrpen, ker so oni tudi nestrpni do družbe…pričujoči primer dildaša to samo potrjuje.

    • Aljo je rekel/-la:

      Pa še nekaj bi dodal, toliko škode kot je pričujoči one - dildaš povzročil družbi in tudi ljudem osebno, je jaz do sedaj tudi približno nisem. In tudi ostali elitistični izmečki so povzročili veliko gorja, pa jih to sploh ne zanima. Tako je to, če imaš za globalno elito satanistične psihopate, jaz sem samo navaden človek, brez prave moči in vpliva, pa tudi brez denarja…

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      aljo, ocitno res rabis pomoc, saj si poleg vsega se funkcionalno nepismen. nisem rekel da nujno rabis psihiatra ampak profesionalno pomoc. ce prav razmislim, bi ti bil mogoce dovolj ze objem. obisk prostitutke ti tudi nebi skodil, ce drugace ne dobis ljubezni.

      satanisti, degeneriranci, zidi in zidovske zarote so pa zgolj v tvoji glavi.

    • Aljo je rekel/-la:

      In zakaj naj bi bil funkcionalno nepismen? Dobil si svije odgovore na tvoja neumna natolcevanja in poceni povratno psihologijo. Satanisti, židovske zarote, degeneriranci so pa zelo resnični, samo kaj ko je to nad ustaljenem, sredinskem, povprečnem razmišljanjem. Malce razišči zgodovino psihologije množic - za začetek naštudiraj delo Freudovega nečaka, Edwarda Louisa Bernaysa, nato pa še poglej dela raznih današnjih spin doktorjev, poglej kdo je glavni v filmski industriji, poglej katera založniška hiša je največja v Europi - Bonier družina in podobne zadeve. Razišči financiranje Hitlerja, ter oktoberske revolucije ipd, potem pa pojdi še dalj v zgodovino. Židovska ziionistična zarota je dejstvo, tako kot je dejstvo, da večina svetovne elite vključno z Vatikanom časti Luciferja - prinašalca svetlobe. Nato se spusti še v simbologijo, ter okultno arhitekturo, alternativno zgodovino pa še veliko tega je, dosti za celoživljenski študij. Ti kot neki forumski nihče me pač ne boš premaknil v mojem mišljenju, pa če sem po tvoje še tako nor. poslušam, ter berem pač rad čjudi, ki so svoja življenja posvetili raziskovanju zgornjih tem, ter večina njih ima veliko boljše reference od vseh soudeleženih v podalpskem forumu. Seveda nato se pa loti še bančništva in ups spet boš naletel na same žide…v vojaški industriji isto - poglej katera firma naj bi opremila Patrije. Moja osebna norost je pa moja zadeva, predvsem zato, ker z njo nikomur ne škodujem, drugič pa zato ker me ne poznaš in ne poznaš mojih izkušenj. Povem ti samo to, da na mojem mestu ne bi bil samo malce nor, temveč da se skoraj 100% ne bi bil zmožen niti podpisati. Ja pa tudi mene zanese, toda elitističnih degenov, ki povzročajo veliko škodo pač ne prenašam, pa če so homo ali straight.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Bravo Aljo, pust provokatorja, zadost si mu dal domačega branja ;))))))

      Naj vsaj na eno tematiko pove kaj, česar ni mogel slišati v srednji šoli, kjer so ga uspešno pobebavili.

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      glej aljo, da na vsak dvostavcni post odgovarjas z nesmisli v katerih navajas neke svetovne zarote mi pove da s tabo nekaj ni v redu. ocitno nimas dusevnega miru. to je sicer tvoj problem, ko pa zacnes groziti s fizicnim nasiljem te pa samo dobronamerno opozorim da ima vsaka palica dva konca. sicer pa verjami v zarote in si daj aluminijasto folijo na glavo da ti zidi in satanisti ne bi brali misli ce ti to pase.

      s fizicnim nasiljem pa skodujes drugim, zato nehaj groziti. v zivo te itak noben ne more prenasati ce tako blodis kot na forumih.

      @blaz bebic - ze dolgo nisi nicesar povedal o svojem neverjetnem pogumu, ker se podpisujes z imenom in priimkom. mogoce bi lahko zaprosil za najvisje drzavno odlikovanje - v ameriki bi bil to medal of honor, za slovenijo nisem cist ziher kaj bi bilo. ampak skoraj sigurno bo tvoj pogum in zrtev prepoznal sam obama in te nagradil

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      “Naj vsaj na eno tematiko pove kaj, česar ni mogel slišati v srednji šoli, kjer so ga uspešno pobebavili.”

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      lol bebo, kaj mislis da sem tu da tekmujem s tabo? ce bi mislil da si mi vsaj do gleznjev bi te se posolal tako te pa lahko samo pomilujem. ubozcek

      pejt se cepit proti steklini, ce ze ni prepozno. so te bulmastifi prevarali z saso da si tako jezen?

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      :)))))))

      ja, ja, Šefket anonimko, zelo suvereno nastopaš in s seboj nosiš poln koš argumentov

      zaenkrat se še seveda ne moreva izmerjati veš, si zakrit, se bojiš sončne svetlobe :)))

      a veš, kaj se zgodi z vampirji na sončni svetlobi?

      veš, veš, take filme si pa gledal, če pač pametnejšega nisi :)))))

    • Šefket Ramadani je rekel/-la:

      debil si ze dobil nagrado za pozrtvovalnost? forumi obstajajo zato da napises svoje mnenje, podpises se pa tako kot ti je volja. seveda tebi retardirancu to ni jasno in mislis da si zelo pameten ker se podpisujes z imenom.

      pomembno je KAJ NAPISES in NE KAKO SE PODPISES moron. in ti pises zgolj zelo bebave komentarje

    • Aljo je rekel/-la:

      O fizičnem nasilju se strinjam, sem šel čez mejo, zato se opravičujem. Hočem samo to, da stvar najprej raziščeš in jo šele nato komentiraš, ko imaš dovolj informacij. Ne verjamem, da si v tako kratkem času preveril zgoraj navedene informacije. Pa še nekaj, bolj kot greš proti vrhu piramide, več je zarot in nobena stvar ni enostavna in taka kot zgleda na prvi pogled. Škoda, ker je na vseh forumih, prav na vseh ogromno agitatorjev, ki samo provicirajo in nobene zadeve ne utemeljijo. Potem je pa še tukaj klasična slovenska bebasta delitev na leve in desne, ki tako nima več nobenega smisla, ker jo je povozil čas. Sam tudi nisi kaj dosti strpen, pa ti ne zamerim, ker so taki časi. Vprašati bi se morali zakaj je tako? Ali je mogoče kaj povezano z degradacijo družbe? Pa to ni samo slovenski pojav in iz tega lahko povlečeš zaključek, da počasi prihaja čas za zamenjavo obstoječih svetovnih elit in s tem tudi naših. Zahodni svet nezadržno tone in to je dejstvo. Pričujoči “Pasji primer” je samo sprožilec, ki je pokazal koliko ljudi je v Sloveniji nezadovoljnih z obstoječim stanjem in koliko jih zaradi tega trpi. Elita se gre pa še naprej svoj šov program in jih boli kurac za realen svet.

  • Kr'Ena je rekel/-la:

    Preverjeno s prve roke, da je bil Meglič klient Baričeviča, po napadu nanj, mu je slednji vrnil kartoteko, …

    Huda imena so vpletena, Pahor naj odstopi skupaj s Pogačnikom in predčasne volitve obvezno in takoj!

    • krucefiks je rekel/-la:

      Kje je logična zveza med zgornjo in spodnjo trditvijo?

    • luka je rekel/-la:

      Meglič je od pahorja ljubimec:)

    • skorumpirani janša je rekel/-la:

      Predčasne volitve? Perverznica, tega sexa ne boš videla, vsaj ne zaradi primera Baričević… ;))))

    • anton je rekel/-la:

      V sosledje rok ne verjamem. A povezave ne zanikam. Preprosto, ne vem!
      Zakaj… “predčasne volitve obvezno in takoj!”… razumem še manj. Zaradi psov? Zaradi žrtve?
      Pa še naša zakonodaja pozna nekaj ovir. Da o interesih ne govorim!
      KrEna, kolumnista, ki hitreje piše, kot misli, že imamo.

  • Helena je rekel/-la:

    Opomnila bi še na to, da je pokojni iztirjenec drago plačal, da so psi ostali pri življenju. Zanima me kdo je pokasiral.

    • luka je rekel/-la:

      Mirko!

    • skorumpirani janša je rekel/-la:

      @ Helena:
      Kako krvoločno razmišljanje, torej bi pse morali “uspavati” že po prvem napadu? Nehaj, cucke bi morali ločiti (že kot mladičke) in jih dati drugemu lastniku, verjetn bi še dons veselo skakali po zemljici. Bulmastifi baje sploh niso popadljiva sorta…

  • Rogerg je rekel/-la:

    Slovenci se imamo za popek sveta,smo pa le slepič.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Eni smo popek, ti pa po želji.

      Aja, sori, še en anonimko, ki mora ljudstvu tipkati nesmisle, mu pljuvati v obraz, poniževati in zazibati v nadaljnji medijski sen.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Blaž, ej, on je drgač na tvoji strani ;)

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Aja (pssst), ti veš, kdo je on :))))))
      In jaz moram stalno pazit, KDO kaj piše, in ne KAJ napiše :)))))

      Nihče, ki se ne upa predstavit, ni na moji strani, je na svoji. In moje strani ni, je le resnica oz. približek k njej.

      Slovenci smo popek sveta: http://www.hervardi.com/prikaz_novice.php?id=197

    • Rogerg je rekel/-la:

      Ubogi Blaž- ko vidim kako te drkajo.Lahko, da se imaš za popek, morebiti tudi si, vendar upoštevaj, da je med puščavskim drobirjem tudi kakšen diamant. Ampak zato puščavski pesek ni diamantni pesek.
      Imej pa zadoščenje, da se zvezde ne sramujejo, da se zdijo kresnice.

    • K'rEn je rekel/-la:

      No, če je pisanje pod svojim pravim imenom pogoj, da je nekdo na strani Babiča, pol se pa v življenju (nikjer) ne bi več želel predstavljati s svojim pravm imenom.

      Blaž je pač le še eden od števlilnih narcisov s poudarjenim egom, ki so se zadnje čase v Sloveniji tako razcveteli.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Glej, sem že rekel, ne rabim nikogar “na svoji strani”, še najmanj pa anonimkote, kot ste tukaj. Če je tematika družbeno pomembna, se oglašam, sicer raje ne. Tale se mi zdi več kot le “afera prekletih psov”, kot bi jo marsikateri elitnik najraje popredalčkal.
      Nerazumni Marko Crnkovič vključen, sledi mu levoljubi bloger Iztok Gartner.

      Verjetno si spregledal, ampak - naj se ponavljam - nisem od “zadnjih časov”, ampak ker živite v svojem medijskem svetu, tega seveda niste mogli opaziti :))))))

      Premisli in še enkrat kaj napiši. Ali pa raje le prvo.

  • luna je rekel/-la:

    skorumpirani janša -
    da je imela psica Joy raztrganine spolovil - ali to za vas ni mučenje živali.
    In kakšno vezo ima vse to z janševiki, desnico…
    Tudi če sem volila levico, še ne pomeni, da bom sedanjim oblastnikom do onemoglosti vse spregledala.

    • skorumpirani janša je rekel/-la:

      @luna:
      OK, potem gre očitno za mučenje psice. Vendar kako vezo ima to mučenje z ministrovo odgovornostjo. Daj, beri, kaj pišejo janševistični izmečki na forumu. Hkrati se zgražajo, ker je dohtar baje mučil pse in ob enem terjajo glavo ministra, ker, enostavno rečeno, ni pse dal pobiti že prej (zaradi napada na človeka pred leti). Ok, ti vrjamem, tebe res skrbi morda kruta usoda psov, vendar v tej debati sploh ne gre za pse, janševistični iztrebki na forumu pse izkoriščajo le kot “material” za napad na vlado. To, in nič drugega. Za pse pa se jim dejansko jebe.

    • luka je rekel/-la:

      a, očitno se joy in sašo le nista ljubila…
      glupi feget…

    • krucefiks je rekel/-la:

      @luna:
      A lahko prosim prilimaš kakšen link za svoje trditve?

      Ker sicer bom mislil, da si za na luno.:)

    • Mimi je rekel/-la:

      Luna: “da je imela psica Joy”
      a to vemo?
      kako, odkod… to vemo?
      ker je tako rekel Pozar, Potres, Povodenj? :o|

      (drugače se strinjam, pod prste gledat!!! … čeprav nisem volila levice, sem pa za to, da se spoštuje lastne odločitve - slovenci smo DEMOKRATIČNO izvolili [tokrat pač tako] vlado. Tako da negiranje polovice svojih sodržavljanov (in sovražnost do njih itd.) vsekakor ni državotvorno - pa kdorkol je *krivec*…)

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Skorumpiranec, tej vladi ti ne moreš večpomagati!

      Padla bo, to ve že vsak iztrebek!

    • skorumpirani Janša je rekel/-la:

      @ mefisto:
      Točno, to, da bo ta vlada predčasno padla, “ve” že vsak iztrebek. In ker si iztrebek, “veš”, če bi ne bil iztrebek, tega ne bi vedel. Hahahaha… (sanja bulmefisto o koruzi press)

    • MEFISTO je rekel/-la:

      A se res prav nič ne spoštuješ?

      Bronjo, nesrečni Bronjo!

  • teologinja je rekel/-la:

    Če smo pravna država potem v tej zadevi dokler se ne dokaže krivde ne moreno trditi, da je nekdo kriv, tako je…drugo so moralna dejanja politike, če je sporno potem mora odstopiti tako minister kot tudi JJ, ki je vodil državo, ko so se sklepali sporni posli, ki so predmet kriminalističnih preiskav.
    Novinarji pa naj pišejo preverjena dejstva in ne sklepat zaključke na podlagi fotografij, mislim da nobeden od novinarjev v tej državi nima znanja forenzike ampak zgolj bujne rumene nakladniške domišljije.
    Za psa pa je odgovoren lastnik ne država, tako velja za bika v štali kot za psa v boksu, sam sedaj vam paše delat iz tega sceno, sam ko bo senička nekoga po prstih pa bo zopet gre za napad na novinarsko avtonomijo.

  • Kr'Ena je rekel/-la:

    Je kakšna razlika med mučenjem otrok in živali, je ni, tudi jaz zagovarjam leve ampak tole je pa preveč, dolgo sem se zmrdoval ob razlaganju, da je Pahor istospolno usmerjen in tudi, če je je to njegova osebna pravica ampak v tej zgodbi pa je vsa stvar postavljena, da je on javno potrdil, da je poznal dolgo let Baričeviča in, če sedaj vse to prihaja na dan, čimprejšen odstop ker bo vse slovence hudo sram, kdo nas vodi, kako se strokovno reče ljudem, ki občujejo z živalmi, pa to je za pred zid in metek v čelo krucefiks

    • skorumpirani janša je rekel/-la:

      Ti ne zagovarjaš leviih - če si že ne neumen, ni potrebno da si tudi lažnivec. Bejž no, zato ker naj bi Pahor poznal dohtarja, bi moral kar odstopiti? Hahahaha… Odjebi janševik zabiti!

    • krucefiks je rekel/-la:

      Pa to je neverjetno. Kaj vse leze po slovenski zemlji.:D

      A Pahor je tud bil v tisti garaži? Sam Pahor ni obgrizen, ker je pravcajt zbejžu, pa se mu zdj ni treba skrivat tk kot Senici.:D

    • anton je rekel/-la:

      KrEna, zdaj ste me pa dotolkli/a.
      Pa ker klinec je važno, da je Borut poznal doktorja?! Poznalo ga je še malo morje ljudi, ki imajo cekine in si privoščijo “samoplačniške storitve”.
      Grozljivo je, da Borut, “cekinarji”, navsezadnje JJ,… demontirajo sistem javnega zdravstvenega varstva in… posledično povzročajo, da si navadni” državljani” ne moremo privoščiti znanja specialistov interne medicine.
      Ker nimamo denarja zanje.
      To je “za pred zid in metek v čelo”, kot pravite.

  • Kr'Ena je rekel/-la:

    teologinja aja moralno vprašanje je pedofilstvo, ko hčerko vrnejo očetu, ki jo je zlorabljal, ob odvetnikih ala zgoraj omenjeni oče postane nedolžen a ne kot v tem primeru, je možno čist vse, kaka pravna država, zdrava človeška logika, zame ni razlike med ljudmi, ki mučijo živali ali ljudi, ugledni občani, malo morgen, barabe pokvarjene sprevržene, ki imajo denar plačajo dobre advokate, na stotisoče evrov, da lahko počnejo svinjarije, groza v kaki državi živimo

  • dado je rekel/-la:

    “Zoprn občutek, da živimo v družbi, kjer močni lahko dosežejo tako rekoč vse, seveda ostaja.!!!

    Kako lepo prebrati je to,
    zavedati se,
    da nekomu je končno prišlo!
    Je včeraj zanikal, kar se danes godi,
    je včeraj prirejal in izumljal stvari,
    danes ima, kar narava mu da.
    Pametni smo vsi, a mrtvi so psi,
    čeprav jih nekaj še vedno živi,
    zavedajo se ne,
    da smrt s koso tudi za njimi že leti,
    in sploh,
    da vsakega na koncu tudi ulovi!
    Slava jim, z ordeni ali brez njih,
    o tem itak odloča naš menih.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Tale SKORUMPIRANI JANŠA se mi že kar smili!

    Kaže, da bo skupaj z vlado pobralo tudi njega!

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Pahor Pogačniku zaupa, o zamenjavi ne razmišlja

    Ljubljana, 09.02.2010, 18:24

    http://24ur.com/novice/slovenija/interpelacija-zaradi-napada-bulmastifov.html

    • luna je rekel/-la:

      To Pahorjevo trmoglavo podpiranje Pogačnika je približno tako, kot je bilo njegovo trmoglavo forsiranje Rupla.
      Pa tudi anketi DELA prav nič ne verjamem. Pogačnika bi sedaj nesli tako levi kot desni. Večini je zoprn.
      Hladen birokratek, ki se oklepa stolčka kot klop in se izgovarja na paragrafe. Kot da bi njegova pravna služba delovala na kakšnem drugem planetu in ne na njegovem ministrstvu.
      Pa čisto banalna zadeva bi ga lahko nesla poleg vseh že naštetih: nezakonita vrnitev psov, ker Baričevič ni imel treh ločenih prostorov, kot je pogojevala Pogačnikova komisija.
      Če pa bi se Pogačnik izgovarjal, da je to stvar inšpekcije - psi so bili Baričeviču (na podlagi faxa, ki ga je poslalo ministrstvo v zavetišče) vrnjeni, še preden je inšpektor regularno po pošti dobil odločbo o vrnitvi psov.

      Sploh pa mi še danes ni jasno, da se je moral en kmetijski minister ukvarjati s psi. Ali pravna služba tega ministrstva. Če je že to po nekih čudnih pravilih padlo nanj, bi moral to nemudoma prenesti na strokovne inštitucije, torej spet na VURS. Razen, če se je sam smatral takega strokovnjaka, ker je veterinar. Ampak on trdi, da je o tem odločala njegova pravna služba. Vem, da sem bila takrat na dopustu in sem prebrala le novico, da se psi po odločbi kmetijskega ministrstva vračajo lastniku. Nisem mogla verjeti, da je kaj takega po tistem strahotnem napadu na Megliča sploh mogoče.
      In kje je tu tudi kakšna morala? Meglič je še vedno delni invalid, brez odškodnine, psi pa se meni nič, tebi nič vrnejo lastniku. Kot da Meglič ne bi obstajal.
      Kaj pa Pahor, ko je tako človekoljuben?

  • NoMercy je rekel/-la:

    ampak komentarjev ima pa Jani že vsaj za osebni rekord :)

  • šifra je rekel/-la:

    ..gnilobe ,vedno več gnilobe..toliko odziva , verjetno zaradi..napačno izrabljenih,pravnih in etičnih možnosti,ki so jih imeli “sodelujoči” vzgodbi …zaradi drugih in še ne obelodanjenih..sa mo sluti se lahko…kaj se skriva pod površjem .naše
    institucije so tko ofpovedale ,drgać teh zgodb in dogodkov ne bi bilo…
    že tolikokrat napiasana resnica.. izobraženi,etičnno in strokono nimajo “moći”…!!
    ..torej a bo samo “kritična ” masa Zavedanja”.. lahko omogoćila “očiščenje”..( dvomim, nekateri TV programi iz nas želijo ustvariti…najslabše v človeku.. “propagirajo” samo nasilje v družbi,sex in negativnosti. sej ni čudn ..men vse že rahlo razumljivo…!?… …
    ali je samo smisel..porpčanje o “stanju.”.!

  • butalec je rekel/-la:

    Tudi komentarji so ogledalo družbe. Vse kar si zaslužimo, nas tudi spremlja in se vidi v ogledalu. Vsak naj poskusi v tem ogledalu videti tudi sebe in ne samo druge. Mogoče bo spoznal, da ni tako popoln kot misli in da tudi drugi niso tako pokvarjeni kot jim pripisuje.

    • Mimi je rekel/-la:

      Itak.
      Vedno me bega to, da s(m)o ljudje dejansko tako krvoločni in vse to in se v zvezi s tem celo razburjam..
      Nekako ne verjamem [nočem verjet] v ne_dobro v ljudeh (blazno butasto mogoče:o)).
      Ampak ugotovim (vselej), da s(m)o ljudje samo… hm… prestrašeni, nekako.

      Mogoče preveč *žensko* za tako *moški portal*? :))

      … tole komuniciranje me včas spomni na Holdna C. (Igra v rži [Salinger je pred kratkim umrl, naj počiva! *slava mu*!), ko je pisal, kako je pri referatu v šoli skušal bit.. hm, *konsistenten* ;D, pa so mu vpadali z vzkliki: “oddaljuješ se od teme” itd.

      In ko so včas moje miselne in domišljijske vijuge preveč slalomske (večina hoče smukaške) in mi tu (al pa drugje) rečete(-jo), da ’se oddaljujem od predmeta’, se vedno spomnim na to. :)

  • K'rEn je rekel/-la:

    Sam se pridružujem tistim, ki so mnenja, da je današnji Severjev prispevek eden boljših.
    Ti da malo mislit - tudi širše od konkretnega dogodka.
    Sem pa tudi mnenja, da bo ob koncu raziskave in vseh takih in drugačnih kvazi postopkih (ki bodo trajajali še mesece) marsikaj obstalo v meglici nejasnosti.
    Številni politiki in drugi bolj ali manj vplivni posamezniki so namreč bili stranke centra Barsos in kaj kmalu lahko kak neprijeten podatek o njihovih zdravstvenih težavah ali intimnih aktivnostih povsem “nehote” uide v javnost. V kolikor bodo preveč podpirali celovito razjasnitev sprijenega primera.

  • nemesis je rekel/-la:

    Jaz mislim,da gre tu za veliko večje stvari,povezane z zdravstvenimi lobiji in neke vrste mafijo,o kateri je govoril ugledni onkolog.Kar se same zadeve tiče,bi vlada morala dati pravočasno pooblastilo Državnemu pravobranilcu,pa ga ni.Veterinarji bi morali že leta 2006 preveriti,kako je s psi,verjetno so tudi vedeli.Senica,čeprav odvetnik in prijatelj pokojnega,bi moral,ne glede na to,da ni kinolog vedeti,saj je stroka opozarjala,da psi lahko napadejo in verjetno tudi bojo njegovega klienta in zaščititi svojega klienta.

  • skorumpirani Janša je rekel/-la:

    Desnosučni moralizerski nabijači, še zlasti tisti iz vrst janševikov, imajo veliko težavo. Ne to, da bi ne imeli morale, nasprotno, imajo jo celo preveč. Če smo natančni, njihov moralni »presežek« je 100 odstoten. Skratka, njihov problem je dvojna morala. Ta »presežnost« je ponovno izbruhnila na dan prav v primeru »ubijalski bulmastifi«. Tako lahko iz omenjenih krogov slišimo moralizersko zgražanje glede domnevnega občevanja pokojnega lastnika s svojimi psi ter posledično igrano hlipanje za »ubogimi« živalmi, katere da je zlorabljal »perverznež«, po drugi strani (in hkrati s »sočustvovanjem« s psi) pa lahko slišimo zahteve po odstopu aktualnega ministra za kmetijstvo, ker teh psov ni že davno dal »uspavati«. Mimogrede, zakaj jih ni dal že prejšnji minister, saj so bili menda kar 3 leta na »šolanju« v zavetišču.

    Omenjeni moralizerji pa nimajo težave le z dvojno moralo, pač pa tudi s spominom. Naj spomnim, da so Janševi nasilneži, ki so na začetku 90. let prejšnjega stoletja med poskusom ugrabitve grškega trgovca z orožjem v Gradcu (v Avstriji), ubili psa. Lastnika Janševim jurišnikom ni uspelo ugrabiti, ker jim je namero preprečila avstrijska policija, so pa zato ubili psa. S strani Janševih moralizerjev do zdaj še nismo slišali ne opravičila ne samokritike zaradi poskusa ugrabitve, še manj zaradi likvidacije psa. Opravičila in samokritike nismo slišali niti zaradi nasilja nad Smolnikarjem in njegovim »jeklenim konjičkom« (le kaj jim je ta naredil?) v Depali vasi. Opravičila in samokritike nismo slišali niti v primeru ugrabitev (tj. nelegalnih privedb), zadržanja in pretepanja (upokojenih) oficirjev JA na tajni lokaciji na Kočevskem, jeseni 1991.

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Izvidi obdukcije psov bodo znani v kratkem

    http://www.rtvslo.si/slovenija/izvidi-obdukcije-psov-bodo-znani-v-kratkem/

    še vedno so najbolj zanimivi komentarji…

    …ki ohranjajo pozornost… le to pa želijo tudi na vesti preusmerjati razni agenti

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Meja Baričevičeve intime

    http://www.zurnal24.si/slovenija/meja-bariceviceve-intime-159503

    Zahteva po javni obelodanitvi podrobnosti iz Baričevičevega življenja ne pomeni nespoštovanja do pokojnika. Kdor se ga spomni kot odličnega zdravnika in čutečega prijatelja, ga bo takšnega ohranil v spominu. Za druge pa naj bo človek, ki ga je življenje trdo preizkušalo, a je kljub temu s svojim delom Slovencem dal zelo veliko. Od njega smo se poslovili s cerkvenim obredom; Cerkev mu je grehe odpustila – zakaj mu jih ne bi tudi drugi?

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Tudi upravno sodišče je zaskrbela varnost ljudi zaradi krdela bulmastifov

    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042336428

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Preiskovalna komisija o brezplačnikih

    http://www.delo.si/clanek/98881

    zune
    | 09.02.2010 | 22:54:31
    UDBOMAFIJA

    Meni se zdi veliko večji problem nekje drugje.
    Glede na to, da je bil Sašo Baričevič glavni zdravnik politikov iz Kučanovega tabora je normalno, da so varnostne službe…… vedele za njegovo problematično sodomistično in še kakšno spolno usmerjenost. In , ker so to vedele, jih je zelo zanimalo, kdo še pri tem sodeluje. Gospodarji teh služb so te podatke s pridom izkoriščali za razna izsiljevanja. Zato je na vladi tudi toliko čudnih in skoraj za vse spornih odločitev.

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    no, tale je pa že bolj prefinjen spin (preusmerjanje pozornosti)

    Vzporedni svetovi

    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042336534

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Kdo je posredoval slike golega trupla?

    http://24ur.com/novice/slovenija/interpelacija-zaradi-napada-bulmastifov.html

    to so čakali… kakor najpomembnejše vprašanje…

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Panika med politiki: je Baričevič pisal dnevnik ali celo tajno snemal?!

    http://www.pozareport.si/?Id=mediji&View=novica&novicaID=14656

    in še

    V SENCI AFERE BARIČEVIČ SLOVENSKA ELITA PLEŠE

    http://www.pozareport.si/?Id=bilo_nekoc&View=novica&novicaID=14657

  • Berlak je rekel/-la:

    Boris je Borutu že zabrusil, da je copata. Ostaja le še vprašanje - komu vse?

  • Cvetka je rekel/-la:

    Ne bi rekla, da se družba vede racionalno. Ne vem sicer, kakšen profil ljudi se skriva na Požarjevem portalu (bi bilo zanimivo vedeti), ampak zaradi ogromnega obiska se mu portal non-stop ruši. Če preberemo komentarje pa ugotovimo, da je tam zbran cvet pritlehnosti, zlobe, primirivizma, nestrpnosti,… Mogoče 1% komentarjev je racionalnih, ostalo pa kot da bi komentirali otroci v petem razredu osnovne šole. Skratka, človek dobi občutek, da je tako razmišlja večina. Vzorec komentiranja je bolj ali manj enak.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Cvetka,na Požarreportu je pritlehne publike ravno toliko kot na Vest.si.Obe publiki izhajata iz istega naroda.In ta narod po kriterijih objektive že od davno slovi kot narod hlapcev z dodatnimi začimbami
      -privoščljivost,nevoščljivost in največja - nesposobnost kritičnega razmisleka iz distance o dogodkih, ki so jih zagrešili “moji”. In to, kar je povzročilo ta silen izbruh kritičnosti, je sicer izjemen, vendar eden od rednih pojavov nenormalnosti, ki smo jim priča v tej družbi. Vulkan, ki nima odprtega kraterja, bruha ob eksploziji tem bolj silovito.
      Dokler ne bomo kot posamezniki in družba sposobni okarati tudi lastnega otroka, ko zagreši grdo dejanje, ni šans, da bi se ta družba izmotala iz objema permanentnih zapletov. Tragično pri vsej zadevi pa je še dejstvo, da tudi kobajagi izobraženi ljudje ne sledijo osnovnim resnicam naravnega prava, pač pa jih vodi neumorno nasprotovanje drugim-komurkoli in trenutni osebni interes.

  • NoMercy je rekel/-la:

    ampak mesa na teh kosteh za glodanje je pa veliko :P

    • Berlak je rekel/-la:

      Tko ti je to, ko neko stvar in neko dogajanje tko daleč priženeš in zavoziš, da psi postanejo razsodniki in in eksekutorji…

  • Šefket Ramadani je rekel/-la:

    preusmerjanje pozornosti z afere:

    sneg pada http://www.siol.net/slovenija/novice/2010/02/sneg.aspx

    (senica je zalaufal weathermachine)

  • nostradamus je rekel/-la:

    Živi in pusti živeti….je kar en fajn izrek za razmišljanje o sebi in o svojih dejanjih, ampak obvezno preden sodiš o drugih….

    • Berlak je rekel/-la:

      OBVEZNO, POVSOD IN VEDNO - se strijam:))

      VKLJUČNO Z ODNOSI DO “OTROČIČKOV” in mimoidočimi.

  • luna je rekel/-la:

    Blaž
    “Zahteva po javni obelodanitvi podrobnosti iz Baričevičevega življenja ne pomeni nespoštovanja do pokojnika. Kdor se ga spomni kot odličnega zdravnika in čutečega prijatelja, ga bo takšnega ohranil v spominu. Za druge pa naj bo človek, ki ga je življenje trdo preizkušalo, a je kljub temu s svojim delom Slovencem dal zelo veliko. Od njega smo se poslovili s cerkvenim obredom; Cerkev mu je grehe odpustila – zakaj mu jih ne bi tudi drugi?”

    Ja. cerkev je res vsemogočna. Lahko delaš karkoli: si pedofil, morilec, ampak cerkev ti lahko na koncu vedno vse odpusti.

    Baričeviča pa bomo ohranili v spominu kot odličnega zdravnika in čutečega človeka, ki se je kot zdravnik in čuteč človek opravičil Megliču, ga obiskal v bolnici in mu ponudil odškodnino za vse trpljenje.

  • mastermind je rekel/-la:

    Nek osebek j eprej tukaj komentiral da so na požareportu kao samo leglo primitvcev - kopiram dva članka od tam p asami presodite č eso res - po moje so veliko bolj tehtni od teh tule.

    INSIDER10.02.2010 12:51:00
    Avtor članka vešče manipulira in drži afero v napetosti ter ji dodaja nove razsežnosti in elemente to je pač dobra poslovna priložnost. Vendar bodimo realni, njemu se ne bo zgodilo nič, ker če bi se res, to bi šele bila pizdarija na kvadrat in signal za ubogo gmajno. Kaj je ZARES lahko sporno, sporno je lahko le to, da ima vpleteni dvojec Senica Kresal pomembno vlogo pri zakonsko sumljivem vračanju psov, da se je te pse potem spolno zlorabljalo, kar meče slabo luč na njiju dva v več pogledih, v tem primeru zgubita vso moralno kredibilnost in avtoriteto. Vsi se ju bodo izogibali. Kje je problem, ta dvojec je zelo vpliven tako gospodarsko kot politično in s tem v vodo padejo miljoni evrov, z novem FBI bi pa pridobila še dodatno moč. Torej na kocki je njuna kariera, ki lahko za sabo potegne še druge kariere in lobije. Vse, ki so v ospredju in ozadju pripeti na njiju dva. V temje največj težava te zgodbe. Vse ostalo ali ima nekdo res rad fantke, kdo koga natepava z dildotom in hodi v S/M klube ali kdo res jemlje hormonske tablete to je res bolj drugorazredna tema za rajo in varuha javne morale. Tukaj potem pridemo na nivo Pavla Ruparja, ki je že pred leti v štosu želel ustanoviti komisijo, ki bi preverjala mednožja, iz današnje perspektive teorije zarote bi po požarjevsko rekli, ali je on že takrat lahko nekaj vedel, … ? Jasno brez veze in bull shit. In tudi vsi ti famozni medicinski karotni pa to, to ni nobena zgodba, nikomur ne bodo prišli v roke in s tem si nihče ne more kaj pomagat, ni to hladna vojna med USA in ZSSR. Itak pa da bodo pacienti poskrbeli, da se do njih ne dokoplje nepooblaščena oseba.
    Jan10.02.2010 12:49:41
    Še enkrat več bodo sedaj vpleteni politiki in policija iskali in preganjali tiste, ki so zadevo spravil v javnost, namesto tistih, ki so svinjarije počeli. Klasičen zaslepljevalni manever, ki v tej banana republiki pri ovcah vedno znova vžge. Poleg tega bodo malo zavlačevali in si kupovali čas, da se zadeve malo poležejo in vroča juha ohladi, potem bodo vrgli kakšno žrtveno jagnje med lačne leve, sami pa si oprali roke. Nazadnje bodo sprožili kakšno drugo odmevno afero, najbolje z dežurnim krivcem Janšo in njegovim večnim rabljem Kosom v glavni vlogi, da preusmerijo gnev in pozornost javnosti na druge, za vpleteno levo “elito” manj nelagodne teme. In šentflorjanska dolina se bo spet pogreznila v sen pravičnika, (sodomizirani) psi bodo lajali, karavana pa bo šla dalje…Vprašajte se, koliko časa še in kaj ste zares pripravljeni storiti, da se vse te laži, manipulacije in uzurpacija oblasti s strani leve politične opcije enkrat za vselej nehajo? Če nič drugega, si tele dogodke vtisnite v spomin za večne čase in s to mislijo in zavestjo pojdite na naslednje volitve. Da enkrat končno postanemo svobodna, demokratična država.

    • luna je rekel/-la:

      ja, če zdajle ta afera ne bo odnesla Kresalove, pa jo morajo vsaj naslednje volitve. Enkrat sem že tu napisala, da za njo stoji ogromna mašinerija, njeno mesto predsednice LDS je bilo dobesedno kupljeno, njena “izvolitev” za Slovenko leta je spravila publiko v osuplost, dali so jo za glavno govornico v Dražgošah (kaj ima snobovska odvetnica s partizani in zgodovino), neprestano se pojavlja v medijih.
      Za njo pa pokvarjen Senica z vso pokvarjeno elito.
      Kresalova je že napovedala, da je njena ambicija, da postane predsednica vlade.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ta ambicija postaja utopična!

      Če je seveda še kaj Slovencev pri sebi!

    • Cvetka je rekel/-la:

      hm, Luna, ne vem kdo je bil osupel. Morebiti ti. Jaz ne. Še zmeraj trdim, da je Katarina prijetno presenečenje. Govorim zgolj z vidika vodenja ministrstva. Ta tvoj stil komentiranja, mislim na vsebino, pa so navadne pritlehnosti, zloba, primitivizem, nestrpnost in še kaj. No, pa vsaj nisi edina. Edino tvoje mesto je bolj na pozareport.si.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Cvetka,zadnjič sem svetoval neki Marjetici naj se preimenuje v plevel.Tebi pa svetujem ,da se preimenuješ v osat,če ne v gnoj najslabše vrste.Kakršen drug komentar je nepotreben.Crkni in naj te krokarji in mravlje požrejo, kot je običaj pri Aboriginih.

    • Anita je rekel/-la:

      So jo že, na vrsti so brezplačniki

  • roman je rekel/-la:

    dvomim ,da se bo sploh našel kakšen novinar ali poslanec ,ki bi si upal vprašati prvo damo nakresalčkov o povezavah Baričevič-Senica in vlogo Senice nasploh pri temu primeru..

  • kekec je rekel/-la:

    Senička se je vsedla
    tja na mičkeni dildo
    in si zapela vsa vesela:
    “Precednica še bo…”

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Bog se nas usmili, kaj ste nam izvolili!

  • Rogerg je rekel/-la:

    Očitno so se razni Butalci,Unexpectedi,007,Čiste lopate,Simpaticusi comunalisi,Carlosi Contrerasi in ostala svojat svoje vrste, preimenovali v razne zveneče rožice kot Cvetke in Koprive.Potem ko so njihove ikone pokazale svojo pravo plat jim je nerodno in sedaj svojo bulmastifsko funkcijo opravljajo pod drugimi imeni. Smrt fašizmu,svobodo narodu.

    • obama je rekel/-la:

      ne…..ne……oni so zdejle dobili nov zadatak….režejo in tržejo internetne kable…

    • edmund je rekel/-la:

      Očitno se je zgodil VELIKI POK, ki ga je napovedal močvirniški škrat.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Obama in Edmund, a mislita, da se Pigmej’c spozna tudi na internetne kable. Pa je dolgo zgledalo le, da ima lepe plave oči in piko na Negovskega Ivana.

  • mec je rekel/-la:

    U ti matr, tale gre pa u zlani okvir, a ne…

  • konec je rekel/-la:

    beda, beda in še enkrat beda.ampak od komunajzerjev si lahko pričakuješ le to.

  • Kvantni mehanik je rekel/-la:

    Sever: “Ampak javno mnenje je pravzaprav na vse to reagiralo presenetljivo racionalno. Današnja anketa v Delu kaže, da večina ne podpira odstopa kmetijskega ministra. Za večino je zgodba kot kaže pravzaprav končana.” (…)

    Severju svetujem, naj si prebere osnovne parametre ankete. Anketo so izvedli, še preden je v javnosti odjeknila šokantna informacija o spolni praksi pokojnega lastnika. Hecno, v Delu s tem (ključnim) podatkom niso hoteli nič polemizirati. Le zakaj?

    Vse spletne ankete in enormno zanimanje javnosti pa objavljene “izsledke” seveda demantira na vsej črti.

  • nik je rekel/-la:

    Žalostna zgodba… Jasno, da so krivi ljudje, ne pa psi - v vsakem konfliktu med ljudmi in živalmi so krivi ljudje, to je popolnoma jasno. Edina dobra stvar v vsem skupaj je, da so ti psi razgrizli svojega lastnika - namesto kot prej spet kakega naključnega mimoidočega - bravo psi.

  • France je rekel/-la:

    Kaj je Sever, kaj te je strah Miro napisat? Te je strah blondinke ali Mirota? Če te je strah, se vpraši v kakšni državi živiš!

  • NoMercy je rekel/-la:

    a je to že rekordno število komentarjev na en blog ali je treba še kaj packat :)

  • luka je rekel/-la:

    če bi imeli pri nas vsaj malo raziskovalnega novinarstva ali vsaj paparacarstva..bi mediji vneto iskali odzive senice in njegove princeske…pa če tudi sta spizdila v st. moritz…:)

    • luka je rekel/-la:

      Namesto tega veselo slikajo murkote, osenarce in ostalo sranje…

      V tej državi imajo rdečuhi še trač cajtnge…:)

  • luna je rekel/-la:

    Kvantni mehanik
    “Hecno, v Delu s tem (ključnim) podatkom niso hoteli nič polemizirati. Le zakaj?”
    Mogoče pa zato, ker je Senica zelo angažiran v DELU, med drugim je bil njihov zastopnik za prodajo Večera. Kdo si ga vedi.

  • mirko je rekel/-la:

    Heh, zgleda da policija ne bo imela težkega dela pri iskanju človeka ki pofotkal mrtvega in golega Baričeviča … http://dne.enaa.com/E-svet/E-druzba/Avtor-fotografije-golega-Baricevica-se-je-nevede-razkril.html

  • konec je rekel/-la:

    vsak ve kakšne prakse je imela tale skupina, delajo se razgledni in odprti v resnici le navadne kao neo-komajuersko/liberalne svinje

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Zadeva bo potihnjena.

    Poglejte današnje izjave. Ko se bo kepa samo za trenutek nehala valiti, bo Požar najbrž dobil ponudbo, ki je ne bo mogel odkloniti.

    Preveč je v igri.

    Desnica je izpustila nekaj kritičnih dni. Tako zlahka bi lahko končali celo stvar, dokler je trajala panika. Samo enega od vpletenih bi morali dovolj pritisniti, pa bi začel žvrgoleti kot slavček ob poletni zori. In ko bi začel en, bi se slovenski tagentopoli zlahka zrušil.

    Zakaj so jih pustili? Je Janša tako nesposoben, ali je preveč vpleten z levičarsko kamarilo v skupne posle? So tudi desničarji bili stranke dobrega dohtarja? So prišli do dokumentacije in se sedaj raje v miru odločajo, kam bodo zabodli prvi nož? Se celo on boji tega, kar je v ozadju?

    Pravo vprašanje celega dogajanja je pasivno vedenje desnice, ne pa sprevrženost leve elite.

    Naslednje vprašanje pa postavljam levim komentatorjem. Ni mišljeno zlobno.

    Vam gre na kozlanje, ko gledate to?

  • Rogerg je rekel/-la:

    @Pisar,odkar je prisotna ta tema,so skorajda vsi izginili.Verjetno so na kozlanju.

    • Rogerg je rekel/-la:

      Še mnogo kozlanja pa čaka vse skupaj ko bodo prišle na dan vse svinjarije, ki so bile sproducirane s strani vladajoče klike v sicer kratkem, vendar zelo “delovnem” času.

  • luka je rekel/-la:

    Tud jest se bojim, da bo zadeva potihnila.

    Lahko pa se zbere nekaj razočaranega folka, najame detektiva ali dva in izpelje zadevo do konca…
    Na policijo in ostale inštitucije ne gre računati…

  • Mimi je rekel/-la:

    V vsaki normalni državi bi bil zdaj totalen darmar.
    Dihali bi jim za ovratnik, izbrskali bi vse živo, KK&MS bi iskali (in našli) razni paparaci itd., razni ptički bi zapeli etc. Tu pa tišina… Nič se ni zgodilo.
    No čeprav najverjetneje ne bo nič, je ta grozljiva zadeva bila za nas na nek način koristna.
    Zdaj sta na dopustu… pa recimo da sta res, ok sta šla smučat, človek potrebuje oddih za kak dan, dva, tri… ampak da že več kot teden, že skoraj 10 dni ju ni, je pa kar mal preveč sproščeno in ležerno za ministra v vladi v kriznih časih.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Mimi, Ali to kar si sama iznesla ne potrjuje mojih permanentnih trditev, da smo nenormalna država, da to državo tvorijo nenormalni ljudje, da nas take vidijo od zunaj, mi pa si tega nočemo priznati.

    • Mimi je rekel/-la:

      Absolutno! :) Tudi moje permanentne trditve so take.
      Vsakemu ki ima moj denar in bi mu zaupala svoj lajf, bi morala vsekakor dihat za ovratnik.
      In to tud počnem, samo nisem *strankarski tip*, niti nikakršen *aktivist*, pač pa samo preprost človek, ki živi v svetu in ima mnenje o tem in onem. :)
      Mene moti, da se vse gleda skozi te prizme, politične: aha ti si levi, torej si slab. in obratno: si desen in si slab. Meni je to brez zveze. A kdor pa je *občutljiv* topogledno, je takoj pozoren, ko kritizirajo nekoga, ki mu sledi, ne pa tudi, ko kritizirajo tudi tega, ki ga sami.
      In potem naštevanje nekih levičarjev/desničarjev a la: Mimi, Nogavička, Bronjo, Nemesis, Anita, Luna… kaj jaz vem kdo, kot da bi šlo za nekakšno skupino… meni bi bilo to smešno, če ne bi bilo žalostno.
      Nihče ne mara, da se ga tlači v nekakšne skupine, modele, kalupe (oz. vsaj jaz ne maram) in je že to žaljivo, v bistvu: kar tlačenje v en koš posameznikov z lastnimi zadevami, življenji, mišljenji itd.

      Če pa skušamo nekateri gledati tako, malo onstran in drugače, pa nam rečete: nimaš dovolj celic! si v skupini B, ne A! In podobno.

      Zadnjič sem frendi, ki ne fura neta, razlagala o teh večnih bojih, tekmah, sovraštvu in teh grdih dialogih in tem in sem ji to ponazorila s primerom, da je to tako, kot če bi nekomu rekel: nimaš prav, ker si grd! :o)))

  • Berlak je rekel/-la:

    Pričakovati je v zgodnji pomladi, da bo prišlo do dolgo pričakovanega razpleta sodnega procesa o
    “Patrijah”. Tedaj bo resnica pojasnila in razgalila lažni pravni politični načrt “velikega poka” slovenske skorumpirane levice in satelitkov.

    • Rogerg je rekel/-la:

      Zelo dvomim, da bo tako. Samo, če bi vse akterje izselili do tedaj na izoliran otok, da ne bi vplivali na potek preizkav, bi bilo to mogoče. Raka je treba zdraviti v začetni fazi, ko se razširi, je dokončno usoden.

  • TALIBAN je rekel/-la:

    se samo sprašujem:-ali ni imel drnovšek tudi bulmastifa
    -ali ni bil drnovšek samski
    -ali ni drnovšek živel odmaknjeno življenje