10. februar, 2010 | Vesna Vravnik

Zavajanje javnosti glede obdukcije bulmastifov

Direktorica Veterinarske uprave je ovrgla navajanje nekaterih medijev, da naj bi obdukcija pokazala zlorabo psov - obdukcija naj ne bi bila dokončna.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Glede poročanja o obdukciji usmrčenih treh bulmastifov je v javnosti kar nekaj netočnosti, nekateri mediji so poročali o tem, da naj bi obdukcija psov dokazala spolno zlorabo:

5.2.2010, POP TV: “Končana naj bi bila obdukcija psov. Veterinarji naj bi neuradno ugotovili, da so bili bulmastifi zlorabljani.”

8.2.2010, REPORTER: “Obdukcija psov naj bi celo pokazala, da so bili ti zlorabljeni.

8.2.2010, POŽAREPORT: “Pri prvem veterinarskem pregledu ustreljenih oziroma evtanaziranih živali pa naj bi ugotovili tudi nekatere fizične spremembe na njihovih telesih (na tem mestu jih zaradi pietete do pokojnika razumljivo ne gre podrobno opisovati), ki namigujejo na nenavadna dogajanja, celo na sodomijo.”

Zaradi omenjenih nejasnosti glede opravljene obdukcije smo se odpravili na Veterinarsko upravo in direktorico, dr. Vido Čadonič-Špelič, dr.vet.med, vprašali za točne informacije. Dejstvo je, da je obdukcija šele v teku in da je trenutno potrjena zgolj identiteta psov, ni pa podatkov glede domnevne zlorabe omenjenih psov. Direktorica je ovrgla sum o zlorabi psov, podala pa je izjavo, da bodo vsi podatki na voljo v javnosti po opravljeni celotni obdukciji.

Dr. Vida Čadonič-Špelič, dr.vet.med:

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je na svojih spletnih straneh objavila celotno poročilo o odločanju o vrnitvi dveh psov lastniku.

Vesna Vravnik

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
77 x komentirano
  • koseski je rekel/-la:

    in zakaj niste vprašali, K D A J
    bo poročilo o obdukciji,
    če gospa sama ni čutila potrebe, da to pove?!

    • KAKTUS je rekel/-la:

      PO VSEH TEH PRETRESLJIVIH DOGODKIH, TEH DNI, SEM UPRAVIČENO ZASKRBLJEN ALI NE, NAD USODO PRIJAZNEGA SARKIĆ-evega ŠTIRINOŽCA, JANŠO ?

    • koseski je rekel/-la:

      zakaj so gospo njeni podrejeni kar naenkrat začeli klicati s priimkom dildič?
      a lahko kdo to pojasni?

    • koseski je rekel/-la:

      še črešnarperger manjka,
      pa imamo scenarij za uspešnico.
      Naslov?
      Dildodudldajsa

    • Vasja je rekel/-la:

      Atos: številne krvavitve pred vhodom v medenično votlino, raztrganine v sluznici rektuma.

      Atlas: sluznica rektuma in anusa je močno zadebeljena, nagubana in rožnata, rektum je širok 5,5 centimetra, raztrganine anusa.

      Joy: krvavitve v sluznici tankega črevesa, na sluznici anusa je več vzdolžnih gub, ki so temno rdeče barve.

      Društvo za zaščito živali Ljubljana je podalo kazensko ovadbo zoper neznanega storilca v primeru torkovega tragičnega dogodka, ki je imel za posledico smrt Baričeviča in njegovih treh psov Joy, Atosa in Atlasa, “v izogib uničenju dokazov”.
      To je le nekaj ugotovitev, ki jih je pokazala obdukcija. Te so tudi vzpodbudile Vurs, da od Nacionalnega veterinarskega inštituta zahteva dodatna pojasnila, kaj je povzročilo takšne poškodbe in ali gre res za spolno zlorabo.

      Glede na poškodbe naš vir pravi, da ni nobenega dvoma, da se je nekdo “zverinsko spolno izživljal” nad bulmastifi.

      Policija bo opravila še dodatne analize krvi in tkiv psov, ki naj bi pokazale, ali so bili tudi drogirani.

      GOSPA KRESAL PA PRIDOBI NAZIV SLOVENKA LETA, ZATO KER JE MINISTRICA ZELO USPESNA IN KER JE PARTNERICA S PERVERT FEGETOM SENICO. DA JO NI SRAM DA SE NA TA NACIN UFURAVA.
      PERVERT DR. EVIL PA JE KRPAL ANUSE KVAZI ELITI IN PRI TEM TAKO MOCNO UZIVAL, DA GA JE ‘MALCE’ ZANESLO. POLITIKI PRAVIJO; MORMO SE JEBAT MED SABO, DA NAS BO SE VEC. MI PA OVCE …AL KVA

  • ZAHOJENEC je rekel/-la:

    TA LEVOSUČNA OBLAST JEBE LJUDSTVO, NAS, SEDAJ SE ŠE ZNAŠAJO NAD PSI !

    • šifra je rekel/-la:

      .obstajajo SAMO slabi ali dobri… levo in desno si je izmislila “elita,”ki (tudi) v tem primeru….igra/la (zakulisno) vlogo..!

  • mastermind je rekel/-la:

    Imperij se je po šoku organiziral - naj špelička še pove kaj vse so ji naročili in kdo kaj mora govorit.

  • Grigorij Zinovjev je rekel/-la:

    Kaj nenavaden prispevek. Za ga. Vravnik ni pomembno kaj se je v resnici zgodilo, ampak netočnosti o dosedanjih ugotovitvah obdukcije. Tako lahko do sedaj le dobronamerno sklepamo, da so Baričeviča slekli psi, obleka pa manjka, ker so jo potem še pojedli. Nek pripomoček s fotografij, ki so jih po nesreči na splet spravili nesramni policisti, pa je najbrž padel iz žepa Baričevičevi partnerki in se je tako le po naključju nekaj dni kasneje znašel na prizorišču. Zares izvrstno novinarsko delo. Upam, da ne bo nihče podvomim v resnicoljubnost te spletne strani, ki je po približno tednu dni vendarle ugotovila, da se s to afero že teden dni ukvarjajo vsi glavni mediji. Vest.si se seveda ne bo ukvarjal s drugorazrednimi stvarmi, kot je na primer vprašanje, kdo je odgovoren za smrt Baričeviča in da je močna lobistična organizacija v Sloveniji močnejša od vsakega zakona in zdrave pameti. Ne, na Vesti vedo, da ljudi zanima ali so informacije v zvezi z nedokončano obdukcijo psov netočne.

  • Anita je rekel/-la:

    Ja en teden so iskali čipe na katerih pišejo vsi podatki o psu. Ja res so kekci, da mislijo, da jim bomo verjeli. Ko smo mi peljali svojega psa, ki ga je povozil avtomobil in mu ni bilo pomoči ter so mu dali injekcijo. Smo poročilo dobili reci in piši v treh dneh z vsemi podrobnostmi. Sedaj pa rabijo teden dni za identifikacijo ali so psi sploh tapravi ali so jih že zamenjali.

  • rukar je rekel/-la:

    S ĆADONIĆKO, VSE SKOZI ZELO SLABE IZKUŠNJE ! RAJE JE SLUŽILA LEVICI, LAŽI
    IN KRIVICI ! PO POKOLENJU JE PAČ IZ LEVEGA STADA, TUDI TO POT JI NI ZA VERJETI !

    • Osama You Know Who je rekel/-la:

      Gospa je iz nekdanje stranke Slovenskih krščanskih demokratov, zdaj N.si. Že tako vas je malo, ti bi vas pa še redčil?

    • Grigorij Zinovjev je rekel/-la:

      Niso vsi nekomunisti poštenjaki, so pa vsi komunisti pokvarjeni. Tudi sekretarka Bukovčeva, osebna prijateljica Baričeviča je (ne vem sicer če še vedno) članica SLS, pa je to stranka, ki je v tem primeru vendarle naredila največ, da bi se tragedija preprečila. Nekaj slabih jabolk ne pomeni gnile gajbe.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Grigorij, Niso vsi nekomunisti poštenjaki, so pa vsi komunisti pokvarjeni-pravilna trditev. Ker je bila ena stran na oblasti 60 let (?) je normalno,da je razvila do maksimuma vse negativne lastnosti. Zato je nujno, da ljudje razmišljajo v smer,da samo permanentno menjavanje na oblasti lahko producira kolikortoliko normalne vlade.
      Zelo lepa prispodoba, da “Nekaj slabih jabolk ne pomeni gnile gajbe”. Zato je treba iz svojih vrst izločiti gnila jabolka, posebej v družbi kot je naša, ki nima tradicije kritičnosti, obenem pa jo spremljajo vsemogoči provokatorji.
      Da bi se taka družba lahko formirala, je potrebno imeti vodeče poštene mislece. In relativno kritično publiko. Ker smo od vsega tega daleč, če ne celo vedno dlje, so sanje o normalni družbi vedno bolj utopična želja.

  • Zbik je rekel/-la:

    Kakšna nespodobna nespretnost, dragi polemiki! In kolikšna predrznost?! Kako si drznete pisati komentarje na to temo, ko se pa še ni razpisal Blaž BABIČ, prvopodpisani? Mar nima on v mezincu vse teorije zarot, elokvenco, modrost tega sveta, ime, priimek, podpis, identiteto? Mar ni le on, ki zna pretehtati javno besedo po apotekarsko, ki zazna prevaro v vzgibu, prepozna gesto namena, zapopade kvintesenco slabe vesti?

  • unexpected je rekel/-la:

    ..gospoda, obdukcija traja max od 1 - 2 uri - mislim, da je s tem povedano vse…

  • unexpected je rekel/-la:

    …sicer pa ne vem komu lahko v tem primeru sploh še verjamem?

    - namreč glede na to da so gospoda uspeli nezakonito s pravnim sporom pridobiti pse nazaj, imenovati na novo komisijo, urediti stvari na sodstvu, zlezti skozi najmanjše pore v slovenski zakonodaji in jo izigrati na celi črti — je predvidevam mala malca tokrat nategniti že itak izigran narod z neko obdukcijo - zato tokrat resnica g. Špeličeve ne igra totalno nobene vloge!!!! Totalno nobene!!! Nategnili so Slovensko sodnijo —- in takim gospoda ne gre za zaupat!!! Stvar je jasna kot pasulj!!! Za nameček ne bodo letele glave — odgovarjal ne bo nihče!!!

    …lahko rečem le, da upam, da ne bomo več priča takim tragedijam v prihodnje in da so popravili luknje v zakonu… karkoli drugega je sprenevedanje in obtoževanje brez dokazov…

    ahhh

  • luka je rekel/-la:

    Mislite, da je možno, da so opravili zamenjavo psov?

    Če se pojavi sum, bi bilo potrebno opraviti DNK analizo…Tako učita kriminalistika in pravo…

  • krema za sončenje je rekel/-la:

    mhja…. aparat je spravil kolesa v pogon…khmm…Miro & co. ! Simpl kot pasulj. Najdeš eno Čedoničko, da razlaga te stvari , za katero že deset let vemo, da ima IQ frižiderja, obdukcija treh džukcev pa nenadoma postane težka znanstvena eksperiza, ki bojda traja vsaj dva tedna. Ni kaj, očitno si “wannabe” elita lahko dela norca iz nas tudi, ko to gledamo… in vemo, da nam lažejo v fris. In očitno si slovenski Tony Soprano in njegova sponzoruša lahko privoščita vse…. tudi hladnega dohtarja… so what?

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Ko je bil Čadoničeva generalna sekretarka Slovenskih krščanskih demokratov, ki jih je vodil Lojze Peterle, je ustvarjala vtis, da ji je najmanj tako blizu tudi LDS!

    Nikoli se ni vedelo, ali boj podpira interese SKD ali LDS!

    Iz podobnega testa je bila tudi njena naslednica, sedanja generalna direktorica Vegrada Velenje.

    Obe nekdanji generalni sekretarki in Lojze Peterle so najbolj zaslužni, da so krščanski demokrati na obrobju slovenske politike!

    Tudi tokrat bo Čadoničeva storila, kolikor bo mogla, da se ne bi zamerila koaliciji.

    To, da je preživela kadrovski cunami je pa sploh pravi čudež ali pa tudi ne.

    Gospa je namreč z nekdanjo lojalnostjo dokazala, da z njo lahko računajo tudi v bodoče!

    Prva prilika se že nakazuje!

  • sudba je rekel/-la:

    Tovariši, Sloveniji ni bilo lustracije, nihče ni nikogar za nič klical na odgovornost, zaradi vsaj nečednih dejanj, in gospodje mladiči, tajni ali javni (znani) sodelavci SDV-ja imajo moč, imajo še vedno vpliv in zdaj še kapital. In ti ljudje natančno vedo, kje kdo hodi, s kom se druži in kakšne želje ima kateri. In danes so stari ti Pomembneži petdeset do šestdeset let. In obvezno na ven podpira levico in sovraži vse, kar je desnega in diši po JJ

    • vem je rekel/-la:

      Vsi mladinski funkcionarji in mladi člani komunistov so bili po defaultu zadolženi za poročanje o vseh “deviantnih” pojavih v svoji okolici takratnim sodelavcem SDV-ja, če že sami niso bili sodelavci! Tudi JJ!

  • krema za sončenje je rekel/-la:

    mhja…jest sm levičar, pa vseen mislm, da je treba spucat vse kar je gnilega, ne glede na ideološko ali politično usmerjenost. Vidš… janšeljubci ste mal drugačni. V glav mate vceplen, da pri vas vse štima, četudi bi jj-ja dobili, ko plava v marmeladi!

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Krema za sončenje,kljub temu ožgana rit. Sicer nisem Janšeljubec pa vendar, ker sem še desetkrat večji oponent takoimenovani levi sceni, ki sploh ni leva scena, pač pa scena barab, torej moram te opozoriti, da če bi JJ-ja dobili v marmeladi, bi bili še vedno prepričani v “štimanje”.Ampak prvo moraš s konkretnim primerom nakazati, da se pristaši Janše tako obnašajo. Res je bilo doslej kar mnogo primerov, ko je barabska scena poizkusila sproducirati situacije, ko se naj bi Janša ujel, vendar ni uspelo. Medtem pa tisti, ki hodimo okrog z odprtimi očmi vidimo že ves čas, česa se poslužuje barabska scena. In četudi je dokaznega gradiva dovolj, vedno tako spalmudijo, da gre kljub pasjemu laježu karavana dalje.
      Če pa konkretno obdelam prvo damo Vursa-Čadoničko. S tem odloženim izvidom iz laboratorija bi v normalnih razmerah vsak trotl moral vedet, da je ljudska napetost vse večja in bi le hitro poročilo onemogočilo razne špekulacije. Vendar ne, oni so tako prepričani,da lahko s tem prfuknjenim folkom počnejo glih kar se jim ljubi. In to tudi počno, ker v tem času bodo ljudje pozabili zakaj so bili en teden v luftu,potem bo pa že nova pizdarija ali na strani levih ali sproducirana na desni.
      NISO KRIVE BARABE, KRIVI SO NAIVCI, KI JIM BITI BARABE DOPUŠČAJO.

  • MALI STALIN-KOZAVI je rekel/-la:

    Iščemo velikega SEnico in njegovo frajlico-ministrico Kresalko.Vsaka informacija je dobrodošla!

    • luka je rekel/-la:

      st. moritz…

    • luka je rekel/-la:

      poleg smučanja ponujajo, vrhunsko raznovrstno kirurgijo in lišpanje…
      ena izmed možnih destinacij…

      sicer pa mislim, da so državljani upravičeni do tega, da v vedo kje je njihova ministrica…

  • branda je rekel/-la:

    ta “članek” pa ni videl lektorja…

  • unexpected je rekel/-la:

    …zgleda da se iz dneva v dan vedno bolj laže… Zakaj…

    1) dr. Vido Čadonič-Špelič, dr.vet.med, vprašali za točne informacije. Dejstvo je, da je obdukcija šele v teku in da je trenutno potrjena zgolj identiteta psov, ni pa podatkov glede domnevne zlorabe omenjenih psov. Direktorica je ovrgla sum o zlorabi psov, podala pa je izjavo, da bodo vsi podatki na voljo v javnosti po opravljeni celotni obdukciji.

    2) Mnenja o tem, ali so bili psi zlorabljeni, v poročilu po Emeršičevih besedah sploh ni, zapisani so le rezultati raztelešenja, torej to, v kakšnem stanju so bili organi. Emeršiča smo zato vprašali, ali se je pri psih sploh ugotavljala zloraba. Odgovoril nam je: “Ne, očitno ne”. Ponovil je, da je v poročilu zapisano stanje organov, in dodal, da tega mnenja verjetno ni nihče niti naročil, zato to po njegovem mnenju tudi ni navedeno. Vir: http://www.rtvslo.si/slovenija/kot-kaze-morebitne-zlorabe-psov-sploh-niso-ugotavljali/223278

    Sklep: Vida Čadonič Špelič - če ne drugega zavaja javnost, saj ne more trditi nekaj, česar izgleda niso ugotavljali, ni res????? No, to je le moje mnenje…

    …zgleda da so si politična kopita samim sebi močno pljunila v golaž, saj je jasno razvidno, da obtožujejo vse slovenske medije namigovanj na različne zlorabe psov —————- sami pa niso sposobni z vsem državnim aparatom utišati gobce in dokazati (z 2 urno obdukcijo) nepravično medijsko gonjo… niso sposobni naročiti mnenja al kaj?!

    …in če je temu tako — po vsem fijasku z upravnimi spori in nategovanju države ter ustanavljanju komisij — jim jaz ne verjamem več!!!

    …pa lep pozdrav!!!

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Unexpected alleluja.Ampak jim ne verjameš več samo do naslednjega ovinka (???), ko bomo imeli vsi zopet toliko dela s teboj, da te opozorimo na analogijo(vzporednost) obnašanja.
      Če se boš iz tega primera kaj naučil, ne smeš tej strani verjeti naslednjih tisoč let. Obenem pa bodi skrajno pazljiv, da ne boš dal možnosti tudi nasprotni strani, da te zapelje na svoj sklizki teren.
      Pa pozdrav tudi tebi

    • unexpected je rekel/-la:

      Rođjo

      …ne posplošuj mojih besed tako široko… glede tega kar mi očitaš sem pa že večkrat povedal: …po 4 letih bom ocenjeval mandat — torej enako kot pri prejšnji vladi ;)

      …sicer pa moraš vedeti, da se midva - vsaj predvidevam po tem kar si mi parkrat napisal - ne bova strinjala glede nobene stvari v naslednjih 50 letih… :))))

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Nepričakovani, če boš čakal do konca mandata te garniture, se bojim, da ne boš imel česa pričakovati več.Je na vidiku že nova pizdarija v zvezi zapravljanja denarja na MNZ , ki ji botruje Kresalka in Senica. In ostale državljane in radni narod pa pozivajo k šparanju. Ampak kar se mene tiče naj ta oblast, oziroma opcija kar ostane pri koritu do takrat ko bo prišel gospodar z nožem. Po 60 neprekinjenih letih se to tudi spodobi.

    • unexpected je rekel/-la:

      ah Rođjo, če ti po resnici povem imam počasi dosti tehle zdrah… sej stvar je dokaj jasna - kot povsod na svetu divja tudi pri nas boj za korita… juha se začini še s stalnim hujskom kranjcev in vsako afero se pač mora izkoristiti v svojo prid…

      …v bistvu si za svoje bojno polje vzemamo zglede iz drugih zahodnih dežel - saj se več ali manj zadeve premikajo po istih principih… pozabljamo nekaj - in sicer smo 2 milijonski narod - in ta naša majhnost (kakorkoli obračamo) ne more pretrpeti čisto vsega - ni mogoče… in to velja za bolj ko ne vse vidike:

      - imamo tako državno upravo za uboga 2 milijona da nam le bog in ciganka lahko pomagata - da podam primer: za 2 x toliko ljudi skrbi številčno tretjinska uprava katere koli nemške zvezne pokrajine…

      - podjetja so preveč obdavčena - kakšnega posebnega napredka pri investicijskih olajšavah ni bilo zaznati

      - bivši paradni konji gospodarstva - večina se jih je (in bo) potopila, saj so bila do 90 navajena 20 milijonskega jugoslovanskega trga - ko pa je prišla evropa se je le 3 uspelo obdržati in nato razširiti (ali nazaj v bivše države juge ali v države EU in Rusijo); ostale firme so uspeli dat na kant s skupnimi močmi in črpanjem…

      - slovenski delavec - kakršenkoli - ni zadovoljen s svojo plačo ker ni taka kot v evropi - btw: ko bo taka kot v evropi bomo pa nekonkurenčni (v bistvu že smo); cene v trgovinah se močno bližajo evropskim - tolk daleč je šlo da so cene višje kot v supermarketih nekaterih večjih evropskih mestih…

      - policija nima ugleda - še vedno ne; boji se celo narediti racijo v romskem naselju

      - za kulturo se ne skrbi - ta klofuta bo prišla šele sčasoma - prišla pa bo zagotovo!

      - davki so kar so - izhajajo pa večinoma iz neracionalne organizacije birokratske mašinerije - ki ne le da je okorna in brezvoljna - tudi v večini lena in nesposobna, kot tudi nemotivirana… nekaj malega poenostavljenja je naredil virant v prejšnjem mandatu - na koncu koncev pa je bil tudi to pljunek v morje - kakorkoli vsaj nekaj je naredil.

      - zdravstvo in zdr. zavarovanje: to je še nekako OK, saj npr. v nemčiji in avstriji plačujejo take vsote za zavarovanje, da se nam lahko obrne želodec - se ne zajebavam. Seveda bodo pri nas kmalu zadevo razrušili po ustaljenem evropskem nebalkanskem principu - v to sem prepričan - gagal bomo pa mi.

      - šolstvo: neke stvari bi bilo potrebno obdržati s prejšnjega sistema - naši pa so brezglavo povzeli zahod brez najmanjše kritike - neka kombinacija bi bila zelo dobra. No, tudi tukaj bo klofuta še prišla…

      …narod se bo pa še naprej drkal med sabo s komunisti in domobranci… bi blo lažje verjet da je to dramo nekdo spisal - ne pa da v njej živimo… ;)

      …no, veš kaj poslavljam za kakšno leto in se zahvaljujem vsem ki so mi napisali meni všečne in meni sovražne odgovore in komentarje…

      Lep pozdrav na sleherni slovenski klanec - najsibodi se vzpenja levo ali desno ;)

      Ajde pa radi se mejte!

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Unexpected, ne vem sicer ali te bo moje pisanje ujelo pred odhodom, želim ti pa prijetno bivanje kamorkoli že greš. Da se ne bova kje srečala, če greš nad 5000 m nad morjem.Te bom častil z “momom” in tibetanskim čajem. Kar pa zadeva teme , ki si jih navedel, se pa strinjam s teboj,da je zadnjih 40 let na celem zahodnem svetu potekala totalna in brezkompromisna negativna selekcija.Vzhodna Evropa,ki je že s prvo sociorevolucijo dobila iz želje po pravičnejšem svetu zelo slabo rešitev, pa je čista žrtev tako svoje naivnosti kot zahodne pokvarjene požrešnosti. Iz te zmede sledi ali nova revolucija, rezultati katere pa bodo začasnega veka, ali Bog pomagaj, tudi kaj hujšega.
      Tudi tebi lep pozdrav in srečno pot.

    • unexpected je rekel/-la:

      ..seveda me je pisanje še ujelo… ahh kaj čaj - laško!

      :)

      lp

      u

  • unexpected je rekel/-la:

    Sicer pa - ta tragedija ne bo nikomur poboljšala življenja in na kar marsikdo ni pomislil (tudi jaz ne ko sem pisal komentarje), je to, da si družina pokojnika in njegovi znanci ne zaslužijo take negativne in obremenjajoče medijske pozornosti. Res ni fer!

    Če sem kogarkoli užalil s svojimi komentarji vzemam besede nazaj, to pa je tudi zadnje kar sem napisal (na to temo)!

    lp

    unexpected

    • luka je rekel/-la:

      Za družino mora biti izredno neprijetno…
      Prijatelji pa žalujejo na smučanju…

  • nemesis je rekel/-la:

    Ne bo poročila obdukcije,ki bi te navedbe potrdil,jasno kot beli dan.

  • France je rekel/-la:

    Kaj pa če so psi zlorabli Beričeviča? Naj pogledajo še to obdukcijo!

  • skorumpirani Janša je rekel/-la:

    Janševističnim izmečkom se zgodba sesuva v prah… :))) Takšne novice, kot je tale, je za njih kot strel v glavo, namreč razodkrije se njihovo tercialsko nabijanje. Cele teroije zarote in/ali ultra-moralke zgradijo o moralni zavženosti ne samo pokojnega domnevnega nadlegovalca psov, pač pa ministrov, ministrice, njenega partnerja.. hahahaha… In na koncu od zgodbe nič. No, razen če odštejem presežni užitek janševističnih onanerjev. Tudi to šteje, če ni drugega v življenju, kne? Janši se prikazujejo leteči sloni, njegovim forumskim izmečkom pa posiljeni psi. Hahahaha…

    • MEFISTO je rekel/-la:

      BRONJO je bil nekaj čas odsoten s spleta, zdaj pa e je vrnil v podobi SKORUMPIRANEGA JANŠE!

      Če odštejemo, da je medtem izumil še nekaj primitivnih pojmov, kakšnega napredka pri njem ni opaziti!

      Seveda, s spremembo identitete bi moral zamenjati tudi glavo!

  • Londra je rekel/-la:

    jaz tej še pekinezerja ne bi zaupal !

  • krema za sončenje je rekel/-la:

    @skorumpirani janša. Iz cele zgodbe ni nič samo zato, ker sta Miro in priležnica dosegla, da je obdukcija nepopolna! In to bo zgodbo le še bolj podžgalo…. in….v življenju nisem volil desne opcije!
    Vsi so isti… banda belordeča!

  • zirosi je rekel/-la:

    Vidi še lesenega psa ne bi smeli poslati na pregled…

  • krucefiks je rekel/-la:

    Kdo je prvi govoril o zlorabi psov? Rumeni tisk ali uradne osebe? Enostavno vprašanje, ki zahteva enostaven odgovor.:)

  • njok je rekel/-la:

    Rumeni tisk ! In ce ni bilo nic (=rumeni tisk laze) potem naj prav zaradi tega naredijo obdukcijo, ki bo to (da so ali niso bili zlorabljeni) pokazala. Ce ni kaj skrivati potem ne bi smelo bit problema.

    • skorumpirani Janša je rekel/-la:

      Niti ne gre za problem rumenega tiska, tisk naj bi bil svoboden in ima pravico opisati tudi 100% nesmisle. Če prebereš, slišič, vidiš kak idiotizem v medijih, pač zamahneš z roko in obrneš stran oz. odložiš časopis ali pa menjaš kanal oz. izklopiš napravo. To, kar ob takšnih primerih pride na plan, je mrhovinarski voaerizem, dvolično moraliziranje in pisanje pravih teorij zarot kdo-s-kom-kdaj-in-kako, ki jih začno producirati slo-densaki, še zlasti janševistični verniki. Za te bednike novinarske race postanejo fakt, in nekateri fakti dokaz za “verižno krivdo” njih političnih zoprnikov. Hahahaha… Janševistični izmečki producirajo najbolj bolne, da ne rečem patološke zgodbe, ob izživljanju te njihove lastne patologije (o kateri pričajo njihovi zapisi na forumih) pa brezsramno druge razglašajo za degenerirance. Svoje ultra-degeneriranosti ne opazijo… hahaha…

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Prekosil si samega sebe!

      Čestitam!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Danes sem na 3. programu TV Slovenija zasledil, da obdukcija ni pokazala, da bi bili psi spolno zlorabljeni!

    Niso pa povedali,

    - ali so ugotovili, da psi dejansko niso bili zlorabljeni.

    - ali sploh niso izvedli obdukcije v tej smeri in

    - ali ne smejo poročati o tm, kar so ugotovili!

    • skorumpirani Janša je rekel/-la:

      Bulmefisto, spet bevskaš neumnosti. Res neumen pes… hahahaha… OK, tudi če bi obdukcija pokazala, da so bili psi zlorabljeni, kaj potem? Kaj se te to tiče, kako te zadeva? So bili psi del tvojega sorodstva? hahahaha… Priden, Bulmefisto, priden. Mahanje z repkom ti gre od rok… hahahaha…

    • luka je rekel/-la:

      skorumpirani,
      dej pejd nategent eno čivavo…

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Po meri SKORUMPIRANEGA JANŠE alias BRONJA pozna ljudstvo pomenljiv pregovor. vsako tele ima svoje veselje!

  • MALI STALIN-KOZAVI je rekel/-la:

    BRONJo-pritlehni ,umazani udbaški vnuk.Kljub tvoji preobrazbi v SKORUMPIRANEGA,smo že isledili tvojIP.Zopet delo za pooblaščenko!

  • MALI STALIN-KOZAVI je rekel/-la:

    Iz kakšnih razlogov se Kresalova skriva pred javnostjo?’

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Očitno sem pravilno napvedal ritolizniško ravnanje Čadoničeve!

    Pri poročilih ob 15. uri sta oba najodgovornejša moža slovenske policije ovrgla trditve Čadoničeve, da policija ni zahtevala obdukcije v smeri morebitnega spolnega zlorabljanja psov,

    Na kraju samem so kriminalisti glede na to, da je že laični pogled na pse ustvarjal sum, da so bili psi zlorabljeni, izrecno zaktevali, da se pri obdukciji potrdi ali ovrže tak sum.

    Zahtevajo tudi, da se Čadoničeva javno opraviči!

    Torej je na kmetijskem ministrstvu še ena kandidatka, zrela za razrešitev!

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja, zdaj se celo razburja, da hoče demanti. :|

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Poznam Čadoničko, je mojstrica v sprenevedanju!

      Vedno je delovala kot dvorezen nož!

      Ko govori, bolj skrbi za umetniški vtis, kot pa za to, kaj bo povedala!a!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Glede na to, da se med ljudmi povečuje proti pasja histerija, ki bi imela lahko nepredvidljive posledice za pse, te plemeniteživali, in za njihove lastnike, je nujno, da se nesporno ugotovi vzrok za tako podivjanje psov

    Ne gre za mrhovinarski voajerizem, dvolično moraliziranje ali teorijo zarote, kot globokoumno govori nekdanji BRONJO, SKORUMPIRANI JANŠA, temveč za razelektritev antipasje histerije in za opomin, kaj se lahko zgodi, če pohodimo lastno in živalsko dostojanstvo!

    • skorumpirani Janša je rekel/-la:

      Je res , namreč to, da v podobnih primerih, ko neka žival napade človeka, horde “skrbnih” politikantov in “moralna večina” terja “ukrepanje” od države. Ne gre le za pse, le spomnimo se zahtev po streljanju medvedov, volkov itd. Celo kormorani so šli nekaterim (predvsem komercialnim ribogojcem) na živce. Da je treba nasprotovati takšnim pogromom oz. zahtevam po njih, drži.

      Vendar mrhovinarstvo, dvolično moraliziranje, teorije zarote, ki domnevnega mučenja obtožujejo malodane vso trenutno oblast, ter osebno omalovaževanje in žaljenje nekaterih politikov ter terjanje popolnega razodkrivanja njih spolnih navad, ni stvar antipasje histerije, pač pa ob-računalniško “presežno” masturbiranje, ejakulacije dvoličnosti in malodane živalsko-uživaško terjanje “politične krvi”. “Smrtonosni” psi, ki so “dobili” kri svojega gospodarja, so pravi amaterji v primerjavi z janševističnimi izmečki na forumu. Krvoločnost slednjih ni primerljiva z nobeno pasjo zverino…

    • Mimi je rekel/-la:

      jaz se pa strinjam z obema (le da bi se za moj okus Skorumpirani lahko izognil zadnjemu delu).
      Se mi zdi, Skorumpirani, da le ne gre (samo) za mrhovinarstvo; folk je pretresen, izmučen že od vsega, kar se dogaja, brez casha, brez perspektive, vse gre v maloro, potem pa takšnole! Me v bistvu ne čudi odziv (sem mislila da bo še precej hujše, saj kaj se je recimo dogajalo pri pokojnem alpinistu! :|)

      Tu je specifičen primer, je težko ostro potegnit mejo. pač tko sama mislim.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      SKORUMPIRANI JANŠA, kako lahko razložiš, da je ravno na vašem bregu toliko perverznih vplivnih ljudi!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Zdaj se končno ve!

    Psi so bili grobo tpinčeni in grobo spolno zlorabljeni!

    Tudi taka je naša elita!

    Ostali psi in njihovi lastniki si lahko nekoliko oddahnejo!

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Mefisto, pojavlja se mi grozljivo vzporedje obnašanja teh barab, če bi bilo v vprašanju seksualna zloraba otrok namesto psov.Te barabe bi enako ali še bolj vehementno prikrivali dejstva.

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Rođo pripisuje običajno cerkveno obnašanje še vsem ostalim.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Podobno, kot BRONJO alias SKORUMPIRANI JANŠA, se tudi ti trudiš, da bi prekosil samega sebe!

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Slavni Carlos C. Odgovor na tako opomba, kot je tvoja, sem dal pod člankom “Novinar, si zaslužiš plačo” komentatorju Antonu 12.Feb ob 10.47

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Carlos Contreras-ker vem,da si vrhunski specialist za slovenščino (bolj kot za ….),bom kar sam, preden me kličeš na odgovornost, popravil slovnično napako. Pravilno glasi tekst, ne ,kot sem ga napačno zapisal “Odgovor na tako opomba”…. pač pa “Odgovor na tako opombo”….In se globoko opravičujem za nepazljivost pri tekstuiranju.

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Rođo, najlepša ti dala.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Upam, da bo padla tudi nastopaška Vida Čadonič Špelič!

  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    med.prijatelji _ _ _ _ _

  • luka je rekel/-la:

    Vrag je odnesel šalo::)
    Po točno devetih dnevi razvpite afere Baričevič, ki prerašča v afero desetletja, je vodstvo slovenske policije na posebni tiskovni konferenci, prvič sklicani na Dimčevi ulici v Ljubljani, v stavbi novopečenega Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), potrdilo vse navedbe našega portala, povezane s tragično smrtjo uglednega zdravnika Saša Baričeviča, ki smo jih – ekskluzivno in kot edini izmed slovenskih medijev - objavili minuli petek zjutraj.
    Obdukcijsko poročilo Nacionalnega veterinarskega inštituta dokazuje, da so imeli vsi Baričevičevi psi v predelih anusov hude telesne poškodbe, ki so se pojavljale tudi globje v notranjosti teles. Poglejmo nekatere grozljive podrobnosti, ki pričajo na brutalno, celo zverinsko zlorabljanje in posiljevanje ubogih psov:
    Joy, psica in vodja krdela: krvavitve v sluznici tankega črevesa, na sluznici anusa je več vzdolžnih gub, ki so temno rdeče barve.
    Atos: številne krvavitve pred vhodom v medenično votlino, raztrganine v sluznici rektuma.
    Atlas: sluznica rektuma in anusa je močno zadebeljena, nagubana in rožnata, rektum je širok 5,5 centimetra, raztrganine anusa.
    Joy: krvavitve v sluznici tankega črevesa, na sluznici anusa je več vzdolžnih gub, ki so temno rdeče barve.
    Po nekaterih informacijah naj bi obstajala tudi skrita dokumentacija, ki priča o tem, da so bili psi zlorabljeni že pred leti, ko so bili prvič pripeljani v zavetišče na Gmajnici.

    VIR; POŽAR

  • KAKTUS je rekel/-la:

    DON CARLOS @, TVOJI ELITNIKI IZ LEVEGA POLA, “YES”-asna, LIONS-a, nas učijo moralnih naukov, šli so inovativno tako daleč, da nam zapuščajo pasje kuple-raj-e !

    • Carlos Contreras je rekel/-la:

      Peon Kaktus, te moram razočarati - nič takega v politiki ne obstaja, čemur bi lahko rekel “moj”.

  • zorge je rekel/-la:

    Mefisto, ali doma nimaš nobenega dela.Vsaj posodo pomij ženički, če jo sploh imaš.

  • [...] očitno drznila predstavljat, da se bo zadeve nekako pometlo pod preprogo in v prispevku mirno prejudicirala, da so govorice o zlorabi psov in o najdenem spornem predmetu samo nerealna namigovanja, vendar [...]