11. februar, 2010 | Peter Štrovs

Novinar, si zaslužiš plačo?!

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Slovenske novinarke in novinarji obtožujemo predsednika vlade … omejevanja medijske svobode.
… Cenzura v slovenskih medijih ima več pojavnih oblik. Prva se nanaša na vsebinske popravke člankov brez avtorjevega soglasja. Drugič, tudi naročeni članki pogosto niso objavljeni, običajno brez tehtnega pojasnila. Tretja oblika je omejevanje poročanja o nekaterih politično občutljivih temah in prepoved dostopa vladi nevšečnim mnenjskim voditeljem do določenih medijev.

Peticija zoper cenzuro, 9/07, 571 podpisov
.

Tragična smrt osebe Baričevič je prejšnji teden v vseh medijih s prvih mest v trenutku izrinila ustavno obtožbo proti predsedniku države. Tam je vztrajala 2 dni, dokler se niso pojavile informacije o posiljevanju psov. Tudi če pustimo Požarja ob strani - sam sem to, da naj bi obdukcija pokazala, da so bili psi sistematično spolno zlorabljani, slišal na 1. programu javne televizije, v četrtek, 4.2., v Novicah ob 5h popoldne. Takoj po tem je zavladal pravi medijski molk.

Stvar je izginila s prvih strani, še več - povsem je izginila. Še več - spletni mediji so množično, kot bi od nekod (iz Severne Koreje, Kitajske?!!) padla direktiva - cenzurirali komentarje (brisali posamezne ali kar celotne sklope, dokler niso možnosti komentiranja celo blokirali). Ne pomnim, da bi neodvisni blogi (in Požar, to je res žalostno!) - tako reševali slovensko medijsko sceno.

Trenutno veliko večino medijev kontrolira nominalna levica - državne in tiste propadlega Šrotovega imperija po eni, Petanove po drugi liniji. Ampak obstajajo tudi linije, ki vplivajo na praktično vse ostale. In sploh vse ostalo, ne bodimo malenkostni.
Sonja Bukovec, državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, je zadnjič postregla z genialno strokovno analizo o tem, kdo vse je poznal Baričeviča, citiram:
“polovica Ljubljane, večina politikov, vsi umetniki in vsi doktorji.”
Jaz se za umetnika intimno nikoli nisem imel, termin dojemam kot pejorativ, zato sem pravzaprav zadovoljen, da imam končno v rokah dokaz, da nisem umetnik - ne poznam namreč nobenega Baričeviča. Gospa Bukovec pa mi je s tem izdala tudi recept, kako umetnik (ali pa doktor) postati - treba je spoznati kakega Baričeviča. Ampak pustimo mene, jaz se pri nas itak počutim kot Marsovec …
.
Slovenski novinar, prosim te, rotim te - reci NE omejevanju medijske svobode!
Slovenski novinar, tu sem ti sestavil nekaj vprašanj, na ketere si kot državljan te banana republike zaslužim odgovor. Slovenski novinar - pojdi ven in jih zastavi!
.
Novinarski vesti, vsak novinar naj izpraša svojo:
- Ali so moji predpostavljeni ali kdorkoli drug name kakorkoli pritiskali, so pisanje o pasji zadevi kakorkoli omejevali?
- Ali sem zaznal, da so morebitne prijateljske ali poslovne povezave lastnikov medija, za katerega delam, z osebami, ki so z afero Baričevič kakorkoli povezane, vplivale na urednike, da so mi preprečili delati v skladu z mojo novinarsko etiko?
- Ali sem se, zaradi določenih povezav in poznanstev lastnikov in nadrejenih, kakorkoli samocenzuriral?
.
Borutu Pahorju, predsedniku vlade:
- Ali lahko z lastnimi besedami pojasnite, kaj pomeni klientelizem?
- Kako se na svojem odgovornem položaju borite proti klientelizmu?
- Ali lahko, glede na vaše prijateljstvo s pokojnim Baričevičem, zagotovite, da bodo preiskava tragedije, vključno s sumom o morebitni sodomiji, in sploh vsi postopki v zvezi z njo - potekali absolutno strokovno, neodvisno in nepristransko?
- Ali lahko, glede na znano prijateljstvo med pokojnim Baričevičem in odvetnikom Senico, ki je partner ministrice za notranje zadeve, in glede na to, da na zasebne zabave odvetnika Senice in ministrice za notranje zadeve zahajajo med drugim minister za pravosodje in šefinja vašega kabineta - zagotovite absolutno strokovnost, neodvisnost in nepristranskost preiskave?
- Ali lahko pojasnite, kakšna je bila narava vašega prijateljstva s pokojnim - je bila taka, da je poznal tudi vaše intimne skrivnosti, ali celo taka, da ste vi poznali intimne skrivnosti gospoda Baričeviča?
.
Katarini Kresal, ministrici za notranje zadeve:
- Ali lahko z lastnimi besedami pojasnite, kaj je klientelizem?
- Kako se na vašem ministrstvu borite proti klientelizmu?
- Kakšne ukrepe ste sprejeli, da na postopke v zvezi raziskavo smrti osebe Baričevič in morebitne spolne zlorabe psov, v nobenem primeru ne bodo vplivale kakršnekoli sorodstvene, prijateljske in poslovne povezave uglednega pokojnika, glede na to, da sta bila z vašim partnerjem, ki je bil njegov dolgoletni odvetnik, njegova prijatelja?
- Ali ste prizorišče tragedije zavarovali za nemoteno delo forenzičnih strokovnjakov, glede na to, da se je po prizorišču hkrati s policijo sprehajala državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, Baričevičeva dolgoletna prijateljica?
- Kakšne ukrepe ste sprejeli, da bodo iz raziskave tragedije, vključno z morebitnim kaznivim dejanjem sodomije, izločeni Baričevičevi osebni prijatelji, znanci, pacienti, poslovni partnerji in sploh vsi, ki bi lahko imeli pri zadevi osebne interese?
- Ali lahko zagotovite, da boste sum morebitne sodomije v tem primeru preiskali enako vestno, kot je bilo to pred časom storjeno v zadevi kraškega pastirja, ki je občeval s kozo in ovco?
- Pojasnite pred javnostjo škandalozno dejstvo, da policija pri obdukciji psov domnevne spolne zlorabljenosti sploh ni preiskovala, čeprav so okoliščine tragedije (žrtev je bila s psi gola, prisotnost spolnih pripomočkov) milorečeno nenavadne!?
- Kako boste ukrepali proti posameznikom, ki so morebiti kakorkoli onemogočali strokovnjakom, da bi tragedijo, vključno z morebitno sodomijo, raziskali strokovno, neodvisno in neprizanesljivo?
.
Radovanu Žerjavu, predsedniku SLS:
- V kontekstu interpelacije, ki jo pripravljate ministru Pogačniku, pojasnite prosim vaš odnos do dejstva, da je njegova namestnica Sonja Bukovec, ki je bila osebna prijateljica osebe Baričevič in ki so jo zalotili na prizorišču tragedije neposredno po dogodku - članica vaše stranke, SLS.
.
Gordana Živčec Kalan, predsednici Zdravniške zbornice Slovenije:
- Ali lahko z lastnimi besedami pojasnite, kaj je klientelizem?
- Kako se v vaši organizaciji borite proti klientelizmu?
- Ali je dejstvo, da je nekdo član vaše organizacije, samo po sebi jamči, da ni kakorkoli osebnostno moten?
.
Ugledni zasebni kliniki Barsos
:
- Ali lahko z lastnimi besedami pojasnite, kaj je klientelizem?
- Kako se na vaši kliniki borite proti klientelizmu?
- Ali dopuščate možnost, da ugleden zdravnik splošne prakse pri sebi ne bi zaznal določenih bolezni ali psihičnih motenj?
- Kakšen mehanizem imate uveljavljen na vaši ugledni kliniki z uglednimi klienti, da morebitnemu bolanemu zdravniku, ki si ni sposoben postaviti diagnoze, priskoči na pomoč kdo od vaših številnih uglednih strokovnjakov?
.
Reviji Obrazi, katere najnovejši Obraz leta je ministrica za notranje zadeve:
Predstavite v svoji ugledni reviji ugledni omrežji “Rotary” in “Lions”, katerega ugledni član je bil ugledni zdravnik Baričevič, in njihove predstavnike vprašajte:
- Definirajte, kaj pomeni “ugleden”.
- Ali lahko z lastnimi besedami pojasnite, kaj je klientelizem?
- Kako se v vašem uglednem združenju borite proti klientelizmu?
- Večkrat slišimo, da je tovrstno povezovanje dobro za sklepanje poslov. Pojasnite prosim mehanizem sklepanja poslov skozi vaše omrežje.
.
Nataši Pirc Musar, informacijski pooblaščenki:
- Ali menite, da morajo biti informacije o morebitnem spolnem občevanju s psi zdravnika, ki je med drugim cepil mladoletna dekleta proti virusu HPV, dostopne javnosti, ali gre za izključno zasebne zadeve svojcev uglednega zdravnika?
.
.
Naj zaključim, če si lahko sposodim izjavo za javnost družine Baričevič, z “upanjem po vsebinsko optimalnejšem razumevanju večno občutljivega sobivanja različnih bivalnih vrst.” No, za zaključek bi bilo še bolje, če bi kdo od novinarjev izbrskal, kaj ta stavek dejansko pomeni …
Komentatorje pa tokrat izjemoma prosim, naj ne zapisujejo mnenj, ampak naj sprašujejo . Vaša vprašanja bodo zastavljena naslovnkom, garantiram.
.
Peter Štrovs

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
211 x komentirano
  • Blaž Babič je rekel/-la:

    - Ali sta ministrica Kresal in odvetnik Senica v zadnjem tednu smučala, če, kje, in kakšen je izpisek njunih telefonskih klicev v zadnjem času? Zaradi suma korupcije bo ta spisek še kako pomemben v nadaljevanju preiskave mreže klientelizma.

    - Ali lahko NPU (nacionalni preiskovalni urad), ki sta ga ustanovila Kresal in Sinica, učinkovito preganja korupcijo in klientelizem, ki naj bi ju zagrešila Kresal in Sinica?

    - Ali naj odstopijo le Pahor, Kresal, Zalar, Pogačnik, Čadonič-Špelič in Goršek?

    - Ali je prišlo zadnji preiskavi ubitih psov na VURS-u do elementov kaznivega dejanja, se je oviralo celovito preiskavo, ki bi pojasnila vzroke za napad na Baričeviča?

    - Kdo je ubil Lauro Palmer? Ima Šmarna Gora dvojni vrh?

    • Andreja je rekel/-la:

      jp, tako naj gre vse skupaj…bedno do amena in naprej…

    • KAKTUS je rekel/-la:

      NE VEM, SEM UPRAVIČENO ALI NE, ZAKRBLJEN ZA PRIJAZNEGA SARKIĆ-evega ŠTIRINOŽNEGA PRIJATELJA , JANŠO ?

    • vem je rekel/-la:

      Kar se Šmarne gore tiče..nima! En vrh je Grmada.

    • Mimi je rekel/-la:

      Blaž Babič: “Kdo je ubil Lauro Palmer?”
      :D
      Bob? :o))) Kyle MacLachlan?
      Ali pa je odgovor v tem, da sta se preprosto usodno srečala Jupiter in Saturn, kar je bilo v opoziciji s plutonom in marsom Laure P.? :))

    • unexpected je rekel/-la:

      Mimi

      ..sicer sem prisegel da se ne oglašam več - pa vendarle si me razdražila s tem vprašanjem…

      — kaj nisi gledala vseh delov, da ne veš kdo je ubil Lauro Palmer? halo?!

    • Mimi je rekel/-la:

      A veš da se res ne spomnim, Nepričakovani, a sem sploh gledala do konca in kako je bilo, ker mi je, čeprav sem v začetku total šizila, pripopana pred tv (tedaj je bilo ravno okoli vojne), potem mal dol padlo, ker se je razvleklo kot čreva… kot Mescete Peyton. :o)
      Osveži mi spomin! :)

    • Jusuf je rekel/-la:

      Kdo od naštetih v avtorjevem pisanju ima jajca da pove resnico in da ta po možnosti niso v pasji riti.

    • koseski je rekel/-la:

      odg. na 2. vpr.:
      z dildotom bi morda šlo.

    • koseski je rekel/-la:

      na 2. vpr.:
      z dildotom bi pa morda šlo?

    • RUKAR je rekel/-la:

      KOT SEM NEKJE PREBRAL Z ŽALOSTJO, DA RAZISKOVALNA NOVINARJA ZGAGA, ŠURC (po štajersk pred-pizdnik), težko objavljata ! Toliko idej lahko pobereta na tej spletni strani ! Raziskujta v smeri “GOZD” D.D. Tržaška LJ., kolikšen je Golobičev delež, skujana sevniška mafija vam bo pomagala, s tem v zvezi, zakaj se še ni nič zgodilo v zadevi “ORION”, da je je nastal prvi pasji kupljeraj v bližini CELJA itd…PIŠITE, PIŠITA, SAMO PIŠITA !

    • KAKTUS je rekel/-la:

      VPRAŠANJE JE GLASILO, ALI SI NOVINARJI ZASLUŽIJO SVOJO PLAČO ? ENI JA , DRUGI NE, VSE GLEDE NA NJIHOVO VERODOSTOJNOST! ZGAGI GRE ŽE BAJE KAR ZA NOHTE, ŠURC, PA JE TUDI U KURCU, TEŠKO OBJAVLJATA !

      SE NOVINAR Z LAŽJO PREHRANKUJE,
      GA RESNICA POKONČUJE !

  • Londra je rekel/-la:

    Spoštovani g. Peter, zakaj mislite da je Pirčeva je občevala z mladoletnimi psi, ki so bili ceplejeni s strani uglednega zdravnika, ki je preko HPV pretipal mladoletnice uglednih staršev ?

    • peter je rekel/-la:

      tricky question, ne vem če znam odgovorit.
      tega pravzaprav ne mislim, tako da odgovora na to, “zakaj to mislim”, ne znam dati.

    • Neja je rekel/-la:

      Peter, Peter, to vaše vprašanje /prvi del/ je res lahko dvopomensko, kot je napisal Londra.

  • ProPolis je rekel/-la:

    Morda v duhu te moralične epopeje še vprašanje vsem takim in drugačnim zdravnikovim prijateljem:
    -zakaj niste obvarovali svojega prijatelja pred njegovimi psi?
    -zakaj niste prijateljevih psov obvarovali pred vašim prijateljem?

  • STANKA je rekel/-la:

    Mene pa zanima, zakaj prihaja, do dvojnih sporočil. Na eni strani, da so bili psi posiljevani, na drugi strani pa so URADNI!!!, ampak res URADNI podatki, da niso. Glede TITA smo izvedeli resnico čez dvajset, tridestet let, da je seksal s svojimi zaporniki. Kdaj bomo izvedeli resnico glede Aleksandre, Saša ali kako ji/mu že ime UGLEDENEMU!!! ZDRAVNIKU? Me zanima, ali bo izrisan komentar.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ja TITO je bil pa res vsestranski!

      V svoji pohotnosti se ni branil ne moških, ne žensk!

      Pa še po smrti jebe cel narod naravnost v glavo!

  • bronhi je rekel/-la:

    Borutu Pahorju
    -zakaj državnemu pravobranilcu niste pravočasno posredovali posebnega pooblastila vlade v tožbi zoper odločbo o vrnitvi psov?
    -zakaj je državni pravobranilec potreboval posebno pooblastilo vlade ravno v tej zadevi?
    -ali bi s pravočasnim posredovanjem vaše vlade pri izdaji posebnega pooblastila državnemu pravobranilcu možno preprečili vrnitev psov gospodu Baričeviču?

  • kozaklamff je rekel/-la:

    Vprašanje za uredništvo slovarja slovenskega knjižnega jezika: Kdaj boste k geslu “ugleden” dodali tudi : najverjetneje pokvarjen, sprijen, skorumpiran…

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Dildogate - skrivnostni dildo, ki ni bil uporabljen?

    Ali bi VURS moral pregledati zadnjik Baričeviča, da ga niso psi (Atlas ali Atos)?

    Torej kaj zdaj?

    Milom ili silom, Katarina in Miro?

  • butalec je rekel/-la:

    Ne govori o narodu , če imaš ti tiča v glavi, narod ga nima.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Na tvojih komentarjih, dragi BUTALEC, se pozna, da se ti misli vrtijo le okrog tiča!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Sprašujem, zakaj so novice o vzrokih tragičnega dogodka sočasno izginile z medijev, če se pa aktualna politika tako zagreto bori za neodvisnost medijev!

  • luka je rekel/-la:

    Boste zastavili vprašanja, ja kdo vas bo pa potem še financiral?

    Eno simpl vprašanje; Kje sta MIRO in KRESAL?

  • NoMercy je rekel/-la:

    Ne izgubljajte časa s traparijami!!!
    Eno samo vprašanje je zanimivo: če si šel v Barsos na pregled si bil še isti teden pregledan, obdelan … na UKC oz. drugi veliki bolnici … pri isti osebi.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @No Mercy,pa kaj je s tabo?Dokler ne boš razčistil okoliščin (kot praviš traparije) , bo še naprej veljala praksa,ki jo navajaš. Ampak glede na to, da dobro poznaš sistem Barsosa in UKC, daje slutiti, da si bil med priviligiranci tudi ti.

    • Mirjana je rekel/-la:

      NoMercy…dobro vprašanje. Zato se pač našim veljakom ne mudi reševati zdravstva, čakalnih dob, delati reda v “uglednih” bolnišnicah.

  • Aljo je rekel/-la:

    Jaz bi jih pa vprašal, če so se pripravljeni testirati za prisotnost drog…pa vprašal bi jih tudi če so člani prostozidarskih lož. zanimivo kako so vse politične opcije utihnile - na internetu p pravi vihr, včeraj je bilo pa zanimivo gledati “posrano” Rosvito, katastrofa…

    • Shemish je rekel/-la:

      Samo res. V Odmeve povabijo človeka z Jeansom iz 70. let prejšnjega stoletja. Rosvita dobesedno šepeta in v zraku išče najbolj bedasta in suhoparna vprašanja kadarkoli zastavljena. Pravzaprav, vsak, ki je čakal na ta del oddaje je po koncu ostal nekje med klimaksom in bedo. Vse skupaj je izpadlo kot žvečenje stekla brez efekta. Seveda, poscani so. Vrnili smo se v tiste stare dobre čase … samo to me zanima, kje pa imamo Goli otok?

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Shemish, a tebi je pa važno v kaj je kdo oblečen?Ne, koliko ima jajc v tej obleki.Glede na Vursovo praznoglavo Vido,sta se tako Rozvita kot gost v “stromodni”obleki kar dobro odrezala.

    • anton je rekel/-la:

      Aljo, če bi bile naše prodane “elite” le člani prostozidarjev, ne bi bil to krucionalni problem!
      Žal so verniki in ubogljivi podaniki veliko bolj usodnih združb!

  • dr. filomena je rekel/-la:

    Dodajam: novinar, vprašaj se, ali si zaslužiš plačo, če pišeš članke pa podlagi govoric ali kopiraš članke kolegov, ki so tako storili.

    • DingDong je rekel/-la:

      Včasih je treba imet jajca, in res žalostno je, da mora en Požar skrbet zato, da se žogica ne ustavi.
      Recimo tukaj na vest.si sploh nimajo članka o tej temi, pa je zdaj že 10 dni tega, samo par kolumn/mnenj.
      Luštno, ne?

      Neuradno: preiskave potrdile spremembe na anusih psov

      Takoj po tragičnem dogodku, ko so bulmastifi Atlas, Atos in Joy 2. februarja na domačem dvorišču raztrgali lastnika Sašo Baričeviča, so se pojavili namigi, da so bile živali spolno zlorabljene. Po neuradnih informacijah naj bi prvi izvidi patoanatomske preiskave, opravljene na Nacionalnem veterinarskem inštitutu, res kazali na spremembe na anusih vseh treh bulmastifov, pri Atosu naj bi bil anus celo odprt.

  • NE ČAKAJ POMLADI,NE........ je rekel/-la:

    Imam en predlog. Vsak , ki se bo danes iz službe peljal mimo Yes rezidence na Barjanski oziroma Aškrčevi naj glasno trobi in na ta simbolen način tej bandi pove kaj si misli o njih !!! Križišče pri FF naj postane en sam protiklientelistični orkester avtomobilskih trobent!!! TUU TUU TUU

  • Joza je rekel/-la:

    Podrobnosti o fotki mrtvega Baričeviča: http://tinyurl.com/y9bnggd

  • XXX je rekel/-la:

    Nič novega… večina novinarjev je golazen. Brez problema so sodelovali pri deskriditaciji “571″ za prazen nič.

    Biti tiho je še lažje. Če bi imeli vest bi sedaj morala biti sedaj peticija “2000″ in poslana na najmanj 4x toliko naslovov, kot takrat. Vendar tega ne bo, ker so pač zvesta politična vojska levice.

    • peter je rekel/-la:

      ampak - če bi bilo to res, bi bilo vendar grozno!
      kaj pa načela? kaj pa novinarska etika?

      postavil bi torej vprašanje Zgagi, Šurcu in Repovžu:
      ?!

    • Rogerg je rekel/-la:

      Peter, XXX, je očitno eden izmed tistih ,ki ga moti tvoja sedanja aktivnost. Mnogo bližje je bil tisti ob “571″ in naštetih treh ne novinarjev,pač pa govedarjev.

    • anton je rekel/-la:

      XXX, kje so pa “alternativci”, “zvesta politična vojska desnice”?! Celo alternativno “novinarsko” združenje imajo?
      Videti je, da so oboji “riti”? Kot sem večkrat napisal: V “svinčenem režimu” je bilo nekaj novinarjev, ki so pisali, kot… se za novinarja spodobi…
      Danes pa je novinar vsak/a, ki napiše ducat neprebavljivih vrstic, ima pa ata, ali “sponzorja”, ki ga/jo poriva.
      Diplomante “novinarske” fakultete so vedno popljuvali, še bolj jih pljuvajo zdaj, a tam so se vsaj trudili, da bi jih naučili najbolj preproste stvari: obrti in pisati, približno, slovensko!
      Zdaj je dovolj “fakulteta” za negovanje nohtov!

  • KAKTUS je rekel/-la:

    V MEDIJIH, se na glas ugiba, kdo naj bi bil še drugi udeleženec v BARIĆEVIĆEVI pohotnici, garaži ? Odgovor je na dlani, nekdo iz ugledne druščine, kamor je tudi sam spadal (tako nekako tajnica iz ministrstva), torej elitnik, iz njemu ljube politične opcije, “LAONS”cluba, Foruma 21 ipd…
    NE VEM, SEM UPAVIČENO ALI NE ZASKRBLJEN ZA SARKIĆ-evega PRIJAZNEGA ŠRIRINOŽNEGA PRIJATELJA , JANŠO ?

  • Mimi je rekel/-la:

    Samo eno vprašanje:
    Kdo in kje ste, novinarji, ki bi vam tu lahko naslavljala ta vprašanja in bi bila odgovorjena (ali bi bila volja in jajca za njih raziskovanje)?

  • Johan je rekel/-la:

    Vprašanje preiskovalcem: če so žrtev testirali glede prisotnosti drog, kakšni so rezultati. Če testi niso bili napravljeni, zakaj ne? V pogovoru strokovnjakov, ki sta pred kratkim nastopila v Odmevih, smo slišali, da je v višjih krogih politikov in gospodarstvenikov od drog najbolj prisoten kokain.

    • Mirjana je rekel/-la:

      V Italiji so novinarji testirali urin poslancev (ko so šli na WC). Rezultat urinske preiskave je bil zelo zelo zanimiv. Tudi tam je prednjačila koka.
      A so naši poslanci in vladni funkcionarji pripravljeni izpostaviti se testu?

  • Manitou je rekel/-la:

    Še moje vprašanje celotnemu življu Republike Slovenije:
    - ali menite, da nas te grozljive moralne sprijenosti, v kateri se je znašla naša država reši Janez Janša?

    • Mimi je rekel/-la:

      kar se mene tiče, nikakor!
      (nisem volila ne desnih ne levih), ne vem ali bom bojkotirala (prihodnje) volitve (ko pač bodo) al kaj bom: NE ŽELIM VEČ!! ne enih ne drugih.
      Vendar kaj se bi(/bo?) zgodilo, če bo večina razmišljala tako? Kolk glasov je pravzaprav potrebnih da gre skoz? In sploh - kaj?
      Ali bomo jaz in 1000 mojih somišljenikov dejansko lohk kej vplivali, spreminjali??? :|||

    • Osama You Know Who je rekel/-la:

      Zagotovo! A princu Teme še šivajo skupaj kostum, sicer bi nas že odrešil te bede.

    • Matilda je rekel/-la:

      Nikakor ne, še večje brezno, še večja beda!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ni vam pomoči!

      Obsojeni ste še napej na duhovno in materialno bedo!

    • Pesimist je rekel/-la:

      @Mefisto: Tole se sliši pa kot kakšna od grožnj nevernikom iz Korana. A Je od tam?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      To ni grožnja neverniko!

      To je le opomin vernikom anarholiberalne in popstkomumunistčno leve religije!

    • lorn je rekel/-la:

      Bog ne daj. Če se Janšek zopet ustoliči, bo po dolini Šentflorjanski divjal požar.
      A vam Janšek resnično deluje čistun, neoporečen, sveta krava???
      Morda nas lahko reši samo še kakšen ključavničar, izjemoma čebelar…

    • anton je rekel/-la:

      Manitou, zgrabite svoj amulet, če se ne hecate.
      Kreator… sanator?!

    • Mimi je rekel/-la:

      Mefisto, zakaj bi pa govorili o pomoči? A smo rekli da jo hočemo? ;))
      Pač mislimo tako, ti pa drugače.
      That’s it! So what! ;))

  • MALI STALIN-KOZAVI je rekel/-la:

    Tudi jaz iskreno sprašujem,kam in ZAKAJ se je Kresalka in njen SENICA skrila pred slovensko javnostjo???Jasno,kamor koli se obrneš pri branju,tiskani mediji,portali, blogvsepovsod se pojavlja mafijski odvetnik in njegova katarina-še vedno aktualna ministrica.Opozicija-tisoč argumentov ,daa naženete kresalko.

  • obama je rekel/-la:

    pod tale tekst se seveda z lahkoto podpišem

  • 007 je rekel/-la:

    To pa ni ravno priljubljena tema KONCA in MEFISTA. Njuni vzorniki in delodajalci so bolj izpopolnjeni pri obdelovanju anusov mladih fantkov, ali pa ministrantov, če že hočete.

    • obama je rekel/-la:

      dej no..a res? No pa da vidmo o tem kakšno slikco pa posnetek Kanala A v živo,pa kakšnega plastičnega tiča in par,ki se je umaknil na smučanje

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Če bi bil pameten kot 007, mi ne bi bilo treba nikoli delati!

    • Osama You Know Who je rekel/-la:

      @007 Meni se zdi, da se kar dobro znajdeta - talenta.

  • Matilda je rekel/-la:

    Sploh nima veze, levi ali desni, a ni to še jasno. Imam samo par vprašanj:
    1. Kako razumete izvolitve na razna “odgovorna” mesta ?
    2. Za koga bi morali delati državni uradniki in vlada ?
    3. Zakaj še vedno mislite, da je Slo večja od ZDA ?
    4. Zakaj delujete proti ljudstvu in delate za bedo ljudstva ?
    5. Kako se razume besedo “ugleden” in “inteligenten” , kdo je lahko to?
    5. Zakaj se Pahor sili vladati , če vidi, da ni dorasel položaju ?
    Tako , kot se v družini rabi , da je nekdo steber in da zna presoditi kaj je prav in kaj ne, tako rabi tudi država človeka in ljudi, ki bi vedeli , znali in ukrepali za dobro ljudstva, ne pa samo za njih in njihove prijatelje!
    6. Zakaj mora biti prvak na volitvah zmagovalne stranke tudi predsednik vlade?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Levici si postavila prava vprašanja!

      L e tolko te moram popraviti, da Pahor ni največji problem v vladi!

      Cel kup prodanih ministrov je, ki so nevarnejši in bolj pokvarjeni od Pahorja!

      Bi mogoče rada za prmiera Golobiča ali pa še huje, Kresalovo!?

      Za stanje, v katerem smo, je odgovoren tudi Kučanov politični krog in Forum 21, ki delujeta iz ozadja!

      Miru ne bo tako dolgo, dokler sprevrženi liberalci in sprenevedajoča se levica ne bodo olastninili še preostalo državno prmoženje!

      Potem šele bodo potrebovali pravno državo, da bodo drug pred drugim varovalii svoj roparski plen!

    • kos119 je rekel/-la:

      Mogoče ni najvčji problem, je pa sigurno kot Prime-Minister tudi “prime-problem” ali glavi problem. Ali daje potuho svojim ministrom ali ščiti svoje prijatelje ali sebe, ali pa ga drugi držijo za jaca? (to je moje vprašanje).
      Odgovor vedno pride na dan; če ne danes pa čez trideset let. Kako bedno je gledati starce, ki imajo seveda slab spomin. Slab okus v ustih pa do smrti ostane tudi njihovim nekdanjim “navijačem” in ploskačem - tudi novinarjem!

    • kos119 je rekel/-la:

      Se pa tudi sprašujem, kaj bomo zaradi teh zblojenih sprevržencev prezrli ?!!!
      Ta vlada ne more bit več na poziciji. Sedaj je POVSEM KRISTALNO JASNO zakaj se že ves mandat ukvarja sama s sabo.
      Zato vladi dajem zastonjski nasvet: “Odidite!” Lahko to berete tudi kot odjebite, preden vas nažene ljudstvo!

  • luna je rekel/-la:

    Ali je že kakšen novinar skušal dobiti Senico (vsaj na telefon), prositi za intervju. So ga sploh skušali kje dobiti?
    Ali je res, da veterinarji niso izsledili spolnih zlorab, ker tega sploh niso preiskovali, ker niso dobili takšnega naročila policije? V primeru pozitivnega odgovora, ali lahko novinarji vprašajo veterinarje in policijo, če se norčujejo iz ljudi?
    Ali bi dali novinarji predlog vladajoči politiki (kot n.pr. za poslance v Italiji), da gredo na pregled prisotnosti drog (kokaina?)
    Ali lahko vprašajo SDS, zakaj molči? Ali si tako delajo odpustke za Patrio (roka roko umije)?
    Zakaj so v DELU dali spet na prvo stran afero Patria - neko novo zgodbo? Ali imajo pripravljene take ocvirke za vsako priložnost, ko je potrebno odrvačati pozornost od neljube teme?

  • vizemil je rekel/-la:

    zanima me kdo je plačal nastanitev psov na Gmajnicah.Koliko so bili plačani razni inštrutorji in terapevti za prevzgojo teh zveri.Kakšni so bili stroški uradnikov in raznih institucij ki so se ukvarjali to zadevo več let.KOLIKO IN KDO JE VSE TO PLAČA’?

    • Mimi je rekel/-la:

      Tudi mene! Podpis!

    • ervinator je rekel/-la:

      Samo glede bivanja v Gmajnicah. Od 15.3.2006 do 23.1.2008 je stroške poravnavala država (psi so bili v pristojnosti okrožnega sodišča, zaseženi kot dokazni material). Ko so bili predani v pristojno Veterinarske uprave oziroma od pritožbe lastnikov naprej naprej pa je stroške bivanja poravnal Baričevič, in sicer približno 1.000 EUR na mesec.

    • Mimi je rekel/-la:

      Hvala!
      Ampak poleg bivanja so najbrž bili še drugi stroški (kar je omenil Vizemil)?

  • davkoplačevalec je rekel/-la:

    Vse zdolgočasene gospodinje, ki ste še pred mesecem dni izbrale obraze in osebnosti leta, zdaj po istih “obrazih” pljuvate in tercialsko vreščite ob misli na “dildo” in moškega brez spolnega uda. Enake zaslepljenke ste kot Nemci med 2.SV, ki so Hitlerja najprej malikovali, potem pa zaničevali.
    Kaj je dr. SB imel in česa ni imel na sebi v trenutku zelo boleče smrti žal (ali na srečo) za slovenski narod res ni pomembno.
    Kar je pomembno je:
    1. kateri idioti pišejo slovenske zakone, da jih lahko brez težav (da ne rečem “za hobi”) izigra zavaljeni odvetnik?
    2. kakšne kadrovske službe imamo po ministrstvih, da v službo jemljejo korumpirane uradnike - ali imamo sploh kako selekcijo???
    3. kakšno krim. policijo imamo, da se naslednji dan v rumenem tisku znajdejo podrobnosti iz preiskave.
    Samo to, my friends, je pomebno za nas in nič drugega….

    • Mimi je rekel/-la:

      tudi tu podpis!

      (*danes sem kratja in jedrnata… še kar… ;o) - ker kot sem razumela avtorja prispevka, naj ne bi blo bluzenje in kreganje, pač pa konkretnosti, kar 100% pozdravljam, zato se tud sam podpisujem, ne pa tud še zraven naložim.. al pa sam pikrič ;))

    • kos119 je rekel/-la:

      Jaz se pa ne podpišem ker:
      Zakone na svojih področjih pišejo ministrstva. Torej so ministri odgovorni. Vedno se prelaga odgovornost na nekega uradnika in “Jožico”, ter “Petra”, ki sta baje založila pismo.
      Uradniki ali če hočete sekretarji, delajo po navodilih ministrov. Pri sprejemanju zakonov pa gre za nekakšno kolektivno odgovornost parlamenta. Zato je krivda na nas volivcih, ki jih izbiramo in jim nasedamo, njim, nastopaškim narcisom.

    • Mimi je rekel/-la:

      Imaš ti tud prav.
      Res je, ker nihče nikoli ne odgovarja, počnejo kar čjo (ali pa, kot praviš, žrtvujejo kako girico).

    • Mirjana je rekel/-la:

      davkoplačevalec, podpišem tudi jaz.
      Bom pa ponovila poziv novinarjem, ki sledijo sejam parlamenta.
      Zakaj vedno intervijuvate ene in iste, ki se notorično oglašajo (za nekatere bi bilo bolje, da se ne), zakaj ne letite za tisto večino, ki tam sedi in čaka na pritisk na gumb po narčilu. Vprašujte jih o temah, ki so na dnevnem redu, kaj mislijo zakaj tako mislijo, kako menijo da bi bilo bolje,…

  • MALI STALIN-KOZAVI je rekel/-la:

    Kje seskriva Kresalova??????

  • Neja je rekel/-la:

    Recept za hujskanje množic, tja do možnih skrajnih posledic

    -Zaposli “kvazi novinarje”, ljudi brez prave izobrazbe. /Le zakaj jih sploh imenujemo novinar, novinarka?/ No, pa tudi kakšen pravi novinar je zelo primeren. Zaželene značajske poteze so: dojemljivost za nastopaštvo, vpliv nadrejenih, denar, tekmovalnost, brezbrižnost do ljudi, odsotnost moralnih in drugih norm. Nižji I.Q.

    -Naženi jih na lov za bombastičnimi novicami. Če jih ne zberejo toliko in toliko na dan, jih odslovi. Ni pomembno, kako pridejo do njih. Lahko resnico posilijo, vzamejo iz konteksta, stavkom dajo nov pomen, kaj dodajo ali si vse skupaj izmislijo…

    -Novico nujno povej s pravim bombastičnim besednjakom, s poudarjeno teatralnim glasom, z veliko decibeli. Slike so zelo zaželene. Če jih nimaš, nič hudega. Dodaj kakšno iz arhiva ali napiši: slika je samo simbolna.

    -Potem novico čim več ponavljaj, jo opremi s čim slabšimi komentarji, jo “nalepi” na pravo občutljivost ter stiske bralcev /poslušalcev, gledalcev/. Ne skrbi! Kmalu se bo pojavila v vseh medijih, pridobivala na glasnosti in moči, nastala bo prava pandemija. Prizadeti je zanesljivo ne bodo mogli zajeziti, kaj šele da bi mogli dokazali resnico.

    -Ljudje v življenjskih stiskah bodo preusmerili vzroke za svoje stanje na neprave “subjekte in objekte”. Jeza in nemir se bosta stopnjevala. Nastopil bo začaran krog. Večje stiske, večji srd - večji srd večje stiske - večje stiske, večji srd … Tukaj se počasi neha vaš nadzor. Stvari se bodo začele odvijale same od sebe. Saj veste, kot se, na primer, kotali kamenje po strmem bregu – vedno močneje, vedno hitreje… Je to vaš cilj? Kajti…

    -Sledijo obračuni z namišljenimi krivci, obračuni z namiljenimi institucijami, obračuni med seboj, obračuni vsakega z vsakim…

    - Novinarji, politiki /in še kdo/, ki ustvarjate ta navidezni svet, pačite realnega in potencirate probleme /ali jih manjšate, zanikate/: SE ZAVEDATE, DA BOSTE MORALI PREVZETI ODGOVORNOST?

    • ATA je rekel/-la:

      Odličen komnetar, strinjam se.

    • luna je rekel/-la:

      Gornji opis novinarstva bi se lahko nanašal na Svet na kanalu A ali pozareport.

      Ampak mislim, da se srd ljudi povečuje zaradi pomanjkanja informacij, prikrivanja, ali vodenega medijskega poročanja, ne zaradi bombastičnih aferaških novic.

      V današnjem svetu niso operacije spolov in razne spolne aktivnostii res nič posebnega (razen ta zadnji primer je nekoliko bizaren, če je resničen). Zato ta srd ni namenjen tem zadevam, ampak politični spregi vsega naveličanih elit, zaradi katerih se morajo institucije do onemoglosti ukvarjati s tremi psi, konec pa je sedaj tak, kot so strokovnjaki v glavnem že napovedovali. Prva velika žrtev teh psov, Meglič, pa je za te elite neobstoječ primerek, važni so bili le psi. Tako tudi za Pogačnika.

    • Mimi je rekel/-la:

      Tudi jaz, izvrsten komenta!!
      … vendar, V SPLOŠNEM… torej, škoda, ker je samo tu/tak…

      Ne spomnim se namreč, da bi [tako totalno in dokončno] *vse pregorelo*, *do stropa skočilo*, *po šivih počilo*, … [še] kje drugje.

      Kar pomeni: tudi masa bo/vsak posameznik moral/a prevzet odgovornost za svoje odločitve.

      Pamfletarjenje, moraliziranje, whatever…. gor al pa dol.

    • Mimi je rekel/-la:

      *dodatek: …r, Neja! ;o)

    • Osama You Know Who je rekel/-la:

      Unteršrift!

    • Mirjana je rekel/-la:

      Neja,..bingo! :)

  • Pesimist je rekel/-la:

    Samo tako mimogrede:

    Bolj ali manj njegova reč če se je s psi dol dajal. O pravicah psov kdaj drugič, najbrž tudi konejm ne paše, da so jahani, niti ni najbolj etično drogirati pse za iskanje drog, v živalskih vrtovih je živalim nezakonito odvzeta prostost, da masovnih pokolov govedi in perutnine niti ne omenjamo. Ne semo biti pristranski, posilstvo je pač manj huda reč od umora… Pa je vsak od nas že nasilno umoril vsaj kako muho ali prisostvol pri umoru svinje in jo celo jedel. Upam, da ne bomo začeli diskriminirati, kako je neka sorta manj razvita od druge.
    Občevanje med pripadniki različnih vrst je res odklonsko vedenje ampak še vseeno postranska reč, predvsem razlaga prizadevnost, za vrnitev svojih ljubljenčkov.
    Internet in strara literatura pa povesta, da to ni osamljen primer bolezni, niti da gre za bolezen današnjega časa.

    Je pa ene par drugih reči, ki so se očitno pokazale pa so precej bolj pomembne:

    Pravna pot (predvolilna obljuba ge. Kresal) se je izkazala za večpasovno avtocesto tistim, ki imajo finančna sredstva, ki v vsakem primeru najdejo postopkovno napako ali vsaj pravno luknjo če ne česa večjega.

    Je pa tudi vsak pasji drek dovolj za oznanjanje afere. Važno da je branost večja in mediji tako (vede ali ne) razpihujejo konflikte, ki rezultirajo v pavšalnih delitvah na rdeče pa bele pri tem, da imamo desne in leve neoliberalce.

  • obama je rekel/-la:

    tudi sire Danilo je obmolknil…

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Zaposlen je z načrtovanjem neodložljivih državniških potovanjih po državah tretjega sveta!

  • krucefiks je rekel/-la:

    Medijski molk? Tako kot cenzura Požarjevega portala, ko se jim je samo sesedel?

    Ne nasedajte. Zgodba o spolni zlorabi psov je zunaj zato, da se zakrije

    “Pravna pot (predvolilna obljuba ge. Kresal) se je izkazala za večpasovno avtocesto tistim, ki imajo finančna sredstva, ki v vsakem primeru najdejo postopkovno napako ali vsaj pravno luknjo če ne česa večjega.” PODPIS

    in pa danes berem, da je Kresalova novo stavbo za MNZ najela kar od podjetja, katerega solastnik je Senica. Jasen konflikt interesov!!! Pa se ni oglasil ne Pahor ne Kos. Na rtv ima ta prispevek trenutno celih 19 komentarjev, medtem ko imajo vsi prispevki v zvezi s spolno zlorabo psov, obdukcijami psov itd. skupaj že čez 1000 komentarjev.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Pomembna informacija!

      Tiel so res dobro vedeli, zakaj so hoteli za vsako ceno zmagati na volitvah!

    • edmund je rekel/-la:

      Dragi sonarodnjaki, želim vam, kot je nekoč izjavil veliki gobar, da vam ta sodrga vlada še nadaljnih tisoč let.

    • kos119 je rekel/-la:

      Zakaj pa naj bi se oglasil (KOS), ko pa sobiva v isti stavbi!

  • Neja je rekel/-la:

    Žalostna je ta zgodba o S.Baričeviču in psih. Aktivirala je tudi ogromno ljudi in njihovih zavestnih in podzavestnih teženj, njihovo razmišljanje in fantazijo. Nekateri bi že brez pravih dokazov delali
    zaključke o političnih povezavah, pritiskih, spolnih praksah….nekateri se že pripravljajo na linč.
    Seveda je dobro, da se stvari raziščejo, da vsak prevzame odgovornost. A že naslednji trenutek se bomo lahko srečali s kakšno drugo podobno zgodbo z drugimi protagonisti, tudi političnimi, ker: ta svet sloni na kvazi vrednotah, na poteh ali vsaj stezicah, po katerih lahko prelisičiš ali nadvladaš druge, si zase in za svoje pridobiš koristi, od zdravja, bogastva, resnice in pravice. Samo roditi se moraš v pravi deželi, pravim staršem s pravimi zvezami….v pravem času. Kupujemo si umetno srečo, domišljamo si “umetna” čustva, malikujemo umetna telesa in dopuščamo moč, ki je agresivnost do tistih, ki so se rodili na nepravem koncu sveta, nepravim staršem, v nepravem zgodovinskem obdobju.
    Imamo pravnike, ki so lovci na luknje v zakonih, politike, ki hlepijo po oblasti, novinarje-mrhovinarje…. Vse reklame prehrambene, farmacevtske, tekstilne industrije….vse predvolilne kampanje…vsi strankarski spopadi…so v resnici slepilo, kako prevarati množice zaradi lastnih interesov. Zato ni čudno, da se vse skupaj podira. Morali bi začeti graditi na drugih vrednotah!!!

    • Mimi je rekel/-la:

      Neja: “Morali bi začeti graditi na drugih vrednotah!!!”
      Ja, ampak KATERIH? saj ne more bit *drugih vrednot*! ??
      Hočem rečt: katere pa so to? nekakšne druge, do zdaj neobstoječe, na katerih bi morali delati?
      Ali vrednote niso več vrednote?
      Ali katere so te, ki štetejo? (samo) DENAR? :||!!

    • Neja je rekel/-la:

      Hotela sem povedati, da ves svet, z ZDA na čelu, malikuje kvazi vrednote: denar, oblast, uživaštvo, določeno zunanja lepoto….in z močjo kreira, kako se naj vrti naš planet, vpliva se na ljudi, da temu sledijo in izumljajo se nove in nove strategije, kako doseči zaželeno. Zaradi različnih potreb in interesov postaja igra vedno bolj prikrita, potuhnjena, bolj agresivna. Kakšne so prave vrednote? Mislim, da to vseeno vemo.

    • Mimi je rekel/-la:

      Saj vem… na glas se sprašujeva obe.
      .. mi vsi…

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MIMI, denar ni vrednota!

      Je le merljiv ekvivalet vrednosti blaga, storitev ali dela!

      Prosim za sopodpis!

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Mefisto, ne udinjaj se zopet pri Mimi , da ne boš ponovno postavljen na hladno. Kajti pri njej imam občutek, da prakticira pravilo,da je največja odlika govornika, da neprestano govori, pa nič ne pove.

    • anton je rekel/-la:

      Mimi, o vrednotah raje nič! O denarju pa, nisem strokovnjak ala kak hudobec, rad pa prodajam cinizem… iz že preseženega sistema: “Denar ne osreči človeka, pomaga pa mu, da lažje preživi… tole nesrečo”!

    • Mimi je rekel/-la:

      Seveda, Mefisto! Kako se naj s tem ne bi strinjala?
      (čeprav imam seveda par pripomb, a da ne dolgovezim ;))

      RogerG, prvi in drugi del tvojega komentarja nimata zveze (torej je odveč ‘kajti’).

      Anton, o denarju tudi jaz ne bi vedla kej preveč pravit.. ;o)
      Jaz pa nič ne prodajam (oz. zoprno mi je prodajanje), samo potem se tudi pri kupovanju včasih zalomi. ;)

  • ervinator je rekel/-la:

    Kriminalistom:
    Ali so v garaži našli snemalne naprave? Ali so bile vklopljene? Video material?

  • jure je rekel/-la:

    vprašanje za avtorja Petra Štrovsa:

    zapisali ste:

    “Ali lahko, glede na vaše prijateljstvo s pokojnim Baričevičem, zagotovite, da bodo preiskava tragedije, vključno s sumom o morebitni sodomiji, in sploh vsi postopki v zvezi z njo - potekali absolutno strokovno, neodvisno in nepristransko?”

    poleg tega ste še večkrat pisali o “SUMU” sodomije, kot da je to kaznivo dejanje.

    A moje vprašanje se glasi: ALI JE SODOMIJA KAZNIVO DEJANJE?

    NAVEDITE PROSIM ČLEN KAZENSKEGA ZAKONIKA, KI DOLOČA SODOMIJO KOT KAZNIVO DEJANJE!

    Če verjamete zapisom Bojanom Požarja in jih povzemate v svojih tekstih, je to vaš problem. A še enkrat: v kazenskem zakoniku tega kaznivega dejanja ni, zato tudi ni moč govoriti o sumu.

    Razen če namesto o kaznivem dejanju govorimo o “nemoralnem dejanju.” O laži in plonkanju pri izpitih ter Golobičevih in Janševih izjavah pa lahko potemtakem debatiramo kdaj drugič-

    • peter je rekel/-la:

      mislim da je Blaž Babič pod mojo prejšnjo kolumno (tu sem se podpisal z linkom tja, samo klikni) navedel konkretne člene, po katerih je naskakovanje psov kaznivo - mogoče bo tu dopisal, al pa sam najdi.

    • peter je rekel/-la:

      popravljam - na ta podpis je treba klikniti

    • ervinator je rekel/-la:

      Zakon o zaščiti živali:

      4. člen
      Mučenje živali je:
      - vsako ravnanje ali opustitev ravnanja, storjeno naklepno, ki živali povzroči hujšo poškodbo ali dalj časa trajajoče ali ponavljajoče trpljenje, ali škodi njenemu zdravju;
      - nepotrebna ali neprimerna usmrtitev živali.

      15. člen
      Prepovedana ravnanja so:
      - zbadanje živali, stiskanje, natezanje ali zvijanje delov telesa živali, obešanje, če ne gre za strokovne posege, udarjanje, potapljanje ali drugačno dušenje živali, metanje, suvanje ali namerno povoženje živali ter spolna zloraba živali;

      Če je ravnanje iz prvega odstavka tega člena storjeno naklepno in zaradi tega nastanejo posledice iz 4. člena tega zakona, se šteje, da gre za mučenje živali.

      Kazenski zakonik
      341. člen
      (1) Kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.
      (2) Kdor z dejanjem iz prejšnjega odstavka muči več živali, ali mučeno žival trajno hudo pohabi ali na krut način povzroči njen pogin, se storilec kaznuje z zaporom do enega leta.

    • jure je rekel/-la:

      po zakonu o zaščiti živali so kršitve lahko samo PREKRŠEK!

      po kazenskem zakoniku je pa jasno, kar je napisano:

      zdaj pa sodišču dokaži surovo ravnanje in nepotrebno trpljenje živali med spolnim aktom? kako naj to tožilec dokaže? malo težko, mar ne?

      žal, pravo je lahko zelo zapletena stvar. sicer so pa v konkretnem primeru vsi vpleteni že sankcionirani po NARAVNEM pravu.

      edino kar je zdaj še odprto, je vprašanje zlorabe Vez In Poznanstev na ministrstvu za kmetijstvo. tam pa bi morale res leteti glave. najprej kurje! ;-)

    • ervinator je rekel/-la:

      Kaznivega dejanja v tem primeru ni težko dokazati. ZZZiv natanko opiše, kaj je mučenje živali. Šlo je za ravnanje, ki je bilo storjeno naklepno in je psom povzročilo dalj časa trajajoče trpljenje (dokazano z obdukcijo - poškodbe in izsušena sluznica). Torej se kvalificira za mučenje živali po 341. členu KZ-1.

      Ali so vsi vpleteni že sankcionirani po naravnem pravu, še ne vemo, ker ne vemo, ali je bila vpletena le ena oseba ali več.

    • kos119 je rekel/-la:

      Kaj ta “jure” piše! Nič čudnega, da po svetu hodijo ljudje, ki mislijo, da je sodomija privilegij nekih Übermensch
      pojav! Pa človek, kaj je s tabo? Ali te je Miklavčič cepil proti pandemski gripi? In psi so verjetno še uživali v tem, kaj?
      Groza,….

  • Rogerg je rekel/-la:

    Novinar,prosim,da vprašaš vso “elitno” gnilo kamarilo,ali bi ravnotako zagrizeno prikrivali morebitno udejstvovanje nad otroci (pedofilijo), če bi se spozabil kdo iz njihove sredine ali znancev.

    • anton je rekel/-la:

      Menda, Rogerg! Poglejte kler! Politika se, itak , stalno, zgleduje pri njih! Ker znajo, vladajo že… koliko let?

    • Mirjana je rekel/-la:

      Hm, anton, …vsekakor mnogo dlje ko takoimenovani komunajzrji .)

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Anton,da prav imaš.In pravilno je,da se tudi delikvente iz klera kaznuje za take prestopke.Celo strožje kot navadne smrtnike. Primeri,ki smo jim bili priča pri nas niso nakazovali, da bi se obravnavani krivci povezovali ali z višjimi instancami, ali iskali kakršno drugo pomoč.
      V tem primeru, ki buri duhove zadnjih nekaj dni so pa opazne povezave na vse strani, iskanje kritja pri potencialnih političnih botrih itd. Obenem pa še finačno gospodarske povezave med vpletenimi. In to bi moralo biti alarmanten poziv za javnost, predvsem pa za pristojne institucije.
      Glede na potek zadeve daje slutiti, da bo še enkrat , kot doslej že neštetokrat, tudi ta primer še eden prah pod preprogo.
      In še enkrat se sprašujem, kaj če bi ena baraba, ki ima dovolj močne povezave, oskrunila otroka namesto psa, bi se vsi vpleteni ravno tako skrivali za raznimi formalnostmi.
      Ne glede, da obstajajo pristojne institucije v državi, ki bi morale v takih primerih takoj in dosledno zasledovati pravno rešitev zadeve menim
      ,DA V DRUŽBI, KI JE PRIPRAVLJENA TAKIH HIPOKRIZIJ, NI DRUGE VARIANTE, KOT DA NAROD PRISTOPI K UDEJANJANJU NARAVNEGA PRAVA.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Rogerg.Primeri,ki smo jim bili priča pri nas niso nakazovali, da bi se obravnavani krivci povezovali ali z višjimi instancami, ali iskali kakršno drugo pomoč…..
      No ja, tako malo po svoje, mar ne Rogerg?…da farji ne povezujejo z višjimi sferami pa je pač kriva hierarhija…..tam nimajo kaj iskati.
      Problem pri laični družbi pa je, da se je na “tržišču” pojavilo preveč jare gospode,…ki se je samooklicala za elito.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Mirjana, tvoje stališče bi dobilo kredibilnost samo v primeru, če bi sedaj potrdila, da je pravilno, da se razišče obravnavana zadeva in zahtevala, da je tako tudi ko bo enak primer storil nekdo iz desne opcije. Vse ostalo je “pomoč” “mojim”.

    • peter je rekel/-la:

      a ta je bil levičar? svašta…
      ampak v kateri točki se pa ta silna levičarskost vidi? resno te vprašam!

  • konec je rekel/-la:

    polovica Ljubljane, večina politikov, vsi umetniki in vsi doktorji………………

  • peter je rekel/-la:

    no, ta zapis je odmeven.
    vem da je bil del današnjih vladnih klipingov,
    predvsem pa vidim, da si mnogi novinarji vendarle zaslužijo svojo plačo.

    na tem mestu bi se rad opravičil (če so moja vprašanja v zvezi z delom policije zvenela zlonamerno) Janku Goršku, ki je danes povedal, da policija ni pozabila preiskovati tistega v zvezi s sodomijo - potunkala jih je Veterinarska uprava, Špeličeva (SLS).

    A kanal je pravkar objavil nek dokument, (ki bi naj ostal tajen?), kjer je jasno, da je ugledni zdravnik pse še kako natepaval. stvar je zunaj.

  • šifra je rekel/-la:

    …ko je meja negativnih dejanj polna …narava vzame pravico v svoje roke…še vedno je bilo tako.. vprašanje obstaja ,,koliko nepravilnosti in zla se mora dogoditi….

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Neja ob 15.02; ko sem prebral tvoj komentar, sem z branjem prekinil. Do zadnje pikice in vejice se strinjam s teboj. To da te tipe s Sveta na A-ju, ki v enem prispevku govori o psih, na drugem je že “bančni strokovnjak”, potem pa za sneg, imenujemo novinarji je v nebo vpijoča žalitev Novinarjev!!! kot so bili pokojni B.Pogačnik, J.Stanič,D.Košmrlj,H.Übeleis.M.Sattler in mnogi drugi ali upokojeni,A.Mahkota ali aktivni E.H.Milharčič,S.Bobovnik.
    Kar se počne v določenih medijih s temi psi in pokojnikom presega že “količino poročanja” o Haitiju, svetovni finančni krizi,Afganistanu. Ko bi desetino časa posvetili kakšni od številnih družin, v katerih se dogaja nasilje nad otroci, bi bilo marsikatero nasilje preprečeno. Samo ti otroci niso “ugledni gospod doktor” in to našega povprečnega gledalca ne zanima. Kaj pa če bi tem gledalcem pripravili pošten prispevek o stopnji izobrazbe v članicah EU. Pa bi hitro ugotovili, zakaj taki “vsiljeno-nagnusni” prispevki v Svetu na A-ju. V dobro njim le to, da si za konec vsaj odpočiješ oči na Naši Danici.

    • šifra je rekel/-la:

      …o filmih nasilja in primitivne(ponižujoče) pornografije…ne bi resni novinarji zgubljali besed..!

    • Neja je rekel/-la:

      Prav bi bilo, da bi poročali o dogodku; da bi strokovne službe strokovno opravile delo; da bi seznanili javnost z ugotovitvami; da bi prevzeli odgovornost odgovorni. Nekateri lahko rečejo: “Seveda, potem bi pa lahko smeti pometli pod preprogo…” Res? Ampak kje je prava mera? Ali ni že to, kar se zdaj dogaja pravo mrhovinarstvo? Kako si nekateri novinarji in “novinarji” pripenjajo medalje zaradi “poguma”. Kako politiki v opoziciji iščejo vsako malenkost, da bi jo lahko vpletli, prepletli in ponudili kot dokaz o neprimernosti sedanje vlade. Vsak namig rekla-kazala prav pride. Množice poslušalcev in bralcev se razvnemajo. Ljudje, smo že res gledalci v areni gladiatorskih iger?

    • Mimi je rekel/-la:

      Tu se pa ne strinjam čisto, Neja; prvič se mi ne zdi da bi opozicija kaj takega zganjala (pravzaprav je bolj pomenljivo, da ni) in drugič, enkrat pa moramo postavit meje.
      Se sicer strinjam po eni strani z mrhovinarstvom, po drugi pa ne.
      Saj je v kali tako sprijeno vse, se pravi se ne moremo iti več kozmetike.

      Pa še en point: ko je bil kdaj Janša na tapeti, pa nas ni tolk motilo, če je bilo kaj neetično pridobljeno in podobno, prav nič mu ni bilo prizanešenega.

      Mi je pa brez zveze, da se tu okol tega pregovarjamo, ker je treba enkrat skupaj stopit, kdaj, če ne zdaj.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Neja, gre za pravno državo, ki se je pokazala v vsej svoji bedi, en krat je preprosto treba prevzeti odgovornost za svoja dejanja in odločitve,..zato je naša oblast plačana in imenovana, (voljena). Pa da ne bo nesporazuma,..mislim generalno, saj so nenazadnje tej psi bili pred dejstvom uspavanja ali ne že v prejšnjem režimu. Pravna država nima barve. Je ali pa je ni.
      Lahko pa iz zgodbe povzamemo tudi pozitivno plat. Ne dovolimo si da nas razdvajajo, manipulirajo, premislimo dejansko o pravih vrednotah, razčistimo pri sebi,..in če nas spomin ni popolnoma zapustil, bi moralo iti. Do kje si dovolimo biti zaslepljeni ponižani, izkoriščani…smo v demokraciji…a ne?.
      Vlada je tukaj zaradi nas in ne obratno,..ali dejansko dela vsaj pretežno v tem duhu?
      Mi smo tisti, ki moramo presoditi kaj je prav kaj ne,..pa ne iz političnega temveč osebnega prepričanja.

    • Neja je rekel/-la:

      Mirjana, seveda se popolnoma strinjam s tabo, a kritiziram, ko nekateri že iz nepreverjenega delajo zaključke ali že cele kriminalke. To mislim na politike, novinarje in seveda na nas, ki to komentiramo. Posebno nekateri novinarji pišejo na način, da vzpodbujajo različne strasti. Ko bi le z enako “strastjo” obravnavali vse nepravilnosti, ves kriminal in vse kršitelje. Res je, da se je to dogajalo tudi v preteklosti, a to zdaj, se mi zdi, je preseglo mejo. To je pač, zgleda, zelo primeren dogodek, da pretresa široke množice, da lahko kanalizirajo vse razočaranje, jezo, obup, maščevalnost, skrite fantazije…. Prišel je tudi /za nekatere/ v pravem času. Zelo si želim, da bi začeli graditi na pravih vrednotah, bojim pa se, da bi na ruševine stopili “gradbeniki”, ki bolj potuhnjeni, bolj lažnivi, bolj razdvajajoči, ki še bolj pravo prilagajajo sebi . Ne vem, ali bi bila rešitev v tehnični vladi???

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Mimi in Mirjana,tokrat pa se strinjam z vama v celoti.Mimi še čestitka, enkrat si artikulirano napisala celo misel , da se jo da razumeti.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Jaz imam pa občutek, da je vaše moraliziranje predvsem odraz vaših bolj ali manj prikritih drugačnih interesov :)

      Sicer bi lahko pisal še več, ampak tistim, ki so sprejeli moje podajanje info, bo ta namig dovolj.

      In to zadošča, vi pa kar v obrazlaganje, kdo sem in kako vi le dobro mislite :))))))

  • Neja je rekel/-la:

    Mene pa zanima, kdo od Slovencev, ki smo želeli imeti samostojno državo, je želel tak kapitalizem, tako razslojevanje, tako privatno zdravstvo, take razprtije in tako jaro gospodo. Da o političnih igricah ne govorim.

    • šifra je rekel/-la:

      ..ja toje vprašnje..samo,kajko je bilo že v osnovi vse zgrešeno.. in še bo….

    • luna je rekel/-la:

      Neja
      Najbrž malokdo.

    • anton je rekel/-la:

      Neja, Neja! Levi, desni, sredinski!
      Kaj je bil Ivan (pardon, Janez)? Komunist! Kdo je danes?… Kaj je bil Igor?… Komu je Lojze igral na orglice (ta jih ima za ušesi!)… kdaj je Borut kaj delal, razen politike in manekenstva…?
      Potem pa poglejte na internetu rezultate plebiscita. In vam bodo gospodje-tovariši mirno pljunili v lice: “Saj ste to hoteli”!

    • Mimi je rekel/-la:

      Neja, nihče si ni želel takega sranja, kakršnega imamo zdaj. A smo pač bili še sveži, kako naj bi bili vedeli, poznali vse cake! Naivno smo upali, da “gremo v boljše čase”.
      Pol so nam pa vse zajebali. :|
      Tudi sami smo krivi, kaj smo jim pa pustili, kaj smo si take izvolili, vendar ne vem, kako bi lahko bilo kako drugače, kako bi lahko izmed možnosti a, b, c in č izbral e. Tako da smo zmeraj volili obstoječe - te ki so pač bili *v ponudbi*, boljše od slabšega (kakor pač za koga).

    • Mirjana je rekel/-la:

      To smo si dovolili mi.

    • Neja je rekel/-la:

      Mirjana, seveda smo dovolili mi vsi. Pustili smo se zmanipulirati zaradi nevednosti, sugestibilnosti, pripadnosti, sovražnosti…..Bomo znali to preseči.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Neja,Pustili smo se zmanipulirati…In to dopuščate še danes.Ta eklatanten primer nemoralnih povezav (ne tistih,ki se obravnavajo ob konkretnem primeru, pač pa vse okrog tega) te je začasno spravil v fazo, da si “nedefinirano” kritična do svojih. Ko bo zadeva mimo-rešena tako ali tako- in boš dobila na tapeto kakšen Janšev primer, boš pozabila na vso plejado svojih moralnih norm in boš delovala “udri po…..”.Vsaj tako se te spominjam iz prebranih notic doslej.
      Vsem skupaj nam manjka še dolga šola ocenjevanja kaj je črno in kaj je belo.Kaj je v skladu z naravnim pravom in kaj so kot pravilo obnašanja sprejeli tako ali drugače vodeni legislativci.

    • Neja je rekel/-la:

      Nisem ravno nedefinirano kritična do svojih. Tudi zdaj sem kritična do vseh, ki so nas pripeljali v take razmere. Nimam svojih. Eni posamezniki so mi, kot jih vidim, po določenih besedah, dejanjih bliže, kot drugi, nekateri pa se mi zdijo nevarni. Med slednjimi je JJ.

  • šifra je rekel/-la:

    ..ki se predvajajo na “naših” TV kanalih

  • Dildo mafija je rekel/-la:

    O bog pomagaj, bog ve kako se dildo mafija izživlja nad Sarkičevim psom Janšo, verjetno vzamejo 0,5 m rdeč dildo…

  • luka je rekel/-la:

    Vprašanje za vse slovenceljne;
    Kako lahko dopustimo, da nas furajo nesposobni sprijeni kleptokrati, ki ne delajo nič drugega kot povečujejo zunanji dolg…

    Po temu parametru nismo prav nič drugačni od J amerike, Iraka,….

    • luka je rekel/-la:

      Ljudje zavedajte se, kam nas bo pripeljala skorumpirana politika čez 10 let;
      Imeli bomo enormen zunanji dolg ter nič resursov…

      Vse se bo sprivatiziralo…

      Dragi novinar vprašaj jih o tem…

  • Pimp je rekel/-la:

    Vnaprej se opravičujem za uporabljene grde besede, ampak situacija v državi je še grša, zato so 1. na mestu in 2. premalo grde, ker dovolj grdih naš jezik za to situacijo ne premore.
    Imamo državo v kateri ugledni zdravnik v garaži fuka pse v rit. Vodi jo premier, za katerega se namiguje, da rad pogleda mlade fante. Policijo vodi mlada “partnerka” uglednega odvetnika, za katerega pravijo, da ima v resnici raje partnerje. Ugledni zdravnik ima veliko “uglednih” prijateljev, ki imajo očitno v tej svoji “uglednosti” veliko skupnega in se trudijo zdaj svoj “ugled” zaščititi s prikirvanjem resnice. Upam, da boste novinarji vrtali toliko časa, da bo drek, dildoti, biči, lisice, perje in ne vem kaj vse si še ti ljudje tlačijo ne vem kam, prilezel izpod preproge. Zdi se, da se je drek v Sloveniji kopičil 20 let in se je kup začel po 20 letih končno sesedati pod lastno težo.
    Ampak hej, saj smo demokratična država (DSRS = Demokratična socialistična republika Slovenija). Vsak lahko dela kar mu paše. Vsaj v lastni garaži. Preseneča me le, kakšni bebci smo ljudje, ko vsakič znova pademo na finto in hodimo na volitve. Ali zato da bodo zmagali naši ali pa vsaj zato, da ne bodo zmagali njihovi. V končni fazi pa so že 20 let eni in isti naši in vaši, zato je pa kup dreka zrasel tako visoko, da je ne le smrdelo že tja v najbolj oddaljene kotičke male državice, ampak se je končno začel podirati. Upam, da bomo ljudje tokrat bolj pametni. Predlagam, da gremo vsi na volitve, na listek pa narišemo fakića in tako damo vsem politikom, ki bodo takrat kandidirali vedeti, da jih imamo dovolj. Fukajte pse in fukajte se med sabo z lastnim denarjem, ki ga zaslužite pošteno. Ne delajte tega z mojim denarjem.
    Še enkrat se opravičujem za grde besede. Ker so, kot sem rekel na začetku, manj grde kot dejanja vseh vpletenih pričakujem, da bo prispevek ostal na forumu…

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      “Predlagam, da gremo vsi na volitve, na listek pa narišemo fakića in tako damo vsem politikom, ki bodo takrat kandidirali vedeti, da jih imamo dovolj.”

      Druga opcija je, da greš na volitve, oddaš glas za tistega kandidata ali kandidatko, za katerega sodiš, da mu lahko zaupaš, da te bo korektno predstavljal in že danes zahtevaš od Vlade in Parlamenta, da že včeraj sprejmeta tak zakon o političnih strankah, da bo VSAK GLAS POMENIL POPOLNOMA ENAKOPRAVNO FINANCIRANJE IZ DRŽAVNEGA PRORAČUNA, ne glede na to, ali je stranka zbrala več ali manj kot 1% glasov na volitvah.

      Zelo enostavno, navidez zelo nepomembno, ampak videz ni vse :)))))

  • Pimp je rekel/-la:

    Oprosti, ampak to kar predlagaš mi govorijo eni in isti politiki že 20 let, pa poglej kam smo prišli… Ostajam pri mojem predlogu in ga bom tudi na volitvah udejanil. Ko bi le bilo še več takih… Ostali boste spet nasedli in polnili žepe tej drhali, ki se ji reče slovenski politiki… Če se ne spokam iz te sicer lepe, vendar zasmrajene države, jim jih bom sicer tudi sam, samo ne bom sokriv, da so bili izvoljeni. Ni veliko razlike, je pa boljši občutek…

  • ZaDva je rekel/-la:

    No, pa je Slovenija še “javno” izgubila svojo nedolžnost.

  • zirosi je rekel/-la:

    http://www.delo.si/clanek/99025

    Sedaj bi počasi lahko zahtevali pregled mednožij vseh naših politikov in podrobna poročila o tem, katere tablete je predpisoval “profesor” Pasjefukec svojim pacientom - predvsem Pahorju…

  • pina je rekel/-la:

    Novinar, vprašaj direktorja UKC, zakaj sta bili na prizorišču dve reševalni vozili, je še kdo potreboval zdravstveno oskrbo zaradi pasjih ugrizov …….??

  • luka je rekel/-la:

    Vrag je odnesel šalo::)
    Po točno devetih dnevi razvpite afere Baričevič, ki prerašča v afero desetletja, je vodstvo slovenske policije na posebni tiskovni konferenci, prvič sklicani na Dimčevi ulici v Ljubljani, v stavbi novopečenega Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), potrdilo vse navedbe našega portala, povezane s tragično smrtjo uglednega zdravnika Saša Baričeviča, ki smo jih – ekskluzivno in kot edini izmed slovenskih medijev - objavili minuli petek zjutraj.
    Obdukcijsko poročilo Nacionalnega veterinarskega inštituta dokazuje, da so imeli vsi Baričevičevi psi v predelih anusov hude telesne poškodbe, ki so se pojavljale tudi globje v notranjosti teles. Poglejmo nekatere grozljive podrobnosti, ki pričajo na brutalno, celo zverinsko zlorabljanje in posiljevanje ubogih psov:
    Joy, psica in vodja krdela: krvavitve v sluznici tankega črevesa, na sluznici anusa je več vzdolžnih gub, ki so temno rdeče barve.
    Atos: številne krvavitve pred vhodom v medenično votlino, raztrganine v sluznici rektuma.
    Atlas: sluznica rektuma in anusa je močno zadebeljena, nagubana in rožnata, rektum je širok 5,5 centimetra, raztrganine anusa.
    Joy: krvavitve v sluznici tankega črevesa, na sluznici anusa je več vzdolžnih gub, ki so temno rdeče barve.
    Po nekaterih informacijah naj bi obstajala tudi skrita dokumentacija, ki priča o tem, da so bili psi zlorabljeni že pred leti, ko so bili prvič pripeljani v zavetišče na Gmajnici.

    VIR; POŽAR

    Zgleda, da je požar edini, ki si zasluži plačo:)

    • Mimi je rekel/-la:

      Grozno! :(
      Kaj vse so pretrpeli ubogi psi, ki niso mogli in znali povedati, razen ko so imeli čisto in popolnoma dost! Bogve koliko časa so takole trpeli! :(((

      ~~

      Kar pa se tiče Požarja; on seveda tega ni dal ven, ker bi rad osveščal javnost, ker bi mu šlo za pasje pravice, Megličeve pravice in tako dalje, pač pa da bo prvi… šokantno, bizarno, osupljivo, senzacionalno itd. Tako da si ne rabimo delat utvar o kakšni plemeniti potezi ozaveščanja javnosti (spomnimo se npr., kaj je pisal že ta človek o ljudeh, znano slikarko je popolnoma umazal oz. njeno ime, kuka se v smeti že, praktično, tako da o nivojih tule ne bi).
      Poleg tega vedno, ko boste hoteli videti kri in *podrobnosti*, pomislite, če bi vam pasalo, da bi se znašli na prvi strani Požarja, ko bi vam razneslo plin in bi vas v gatah fotkal pa vas vsa Slovenija gledala?!

      V tem primeru pa je pač seveda njegov prispevek zelo dobrodošel in to iz dveh razlogov; ne samo ker nas je (prvi) seznanil s tem, pač pa ker je edini dopustil komentiranje, iz česar smo lahko sklenili, da folk pod razno ne bo pustil, da se pomete pod preprogo.
      Na 24 ur so muhasto omogočili komentiranje, potem izključili, brisali, vse živo - neartikulirano so se obnašali, pa sem sklenila, da so morda malo ‘tipali’, kakšno je kaj stanje: se bo umirilo?
      In se seveda ni.

    • luka je rekel/-la:

      se opravičujem, je tudi na RTVSLO gor…

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    - Kot so detektivsko že ugotovili, sta na prizorišče prišli kar dve reševalni vozili (tista, ki prevažajo ranjene osebe). Naključij ni.

    - In seveda vprašanje o odsotnosti preiskovalnega sodnika in tožilca, če se ne motim.

  • Rogerg je rekel/-la:

    Ali ste se globlje zamislili,ko je pravosodni minister M.Kozinc sebi dodelil privilegiran kredit?Ali ste se zamislili,ko je notar B.Lepša overjal uničujoče pogodbe?Ali vas je motilo ko ste slišali,da Javna skladišča prehajajo v privatno lastnino?Ali ste se vprašali kaj bo posledično nastalo ,ko je I.Zidar prevzel SCT? Ali ste se zamislili, ko je Brodnik trdil, da ima DARS toliko denarja, da ne ve kam z njim?Ali ste se vprašali kaj pomeni, da je Pucko, da bi efektiral vlado, prestopil iz ene stranke v drugo. Kaj so naredile pristojne institucije ko je Bavčar uničeval po vrsti paradne konje slovenskega gospodarstva.Ste zavpili, ko je Šrot delal salto mortale okrog lastnine Laškega in Dela itd. Ali je kdo pokazal nož, ko je odvetnik Zdoljšek udejanjal interese barab.In še in še.
    Zahodni kapitalizem je barabija,vendar je slovanski kapitalizem barabija na kvadrat.Ameriški pravni sistem je skupek finančnega efekta. Naš pravni sistem je finančno politična povezava.Nevarna in brezkompromisna.
    Dvajset let ste čakali v vrsti pred Šparom,da bi se lahko zapufali za robo,ki so jo naredili na Kitajskem.Zapirali ste oči,ko so uničevali firme eno za drugo,da bi jih lastninili.Naivno ste sodelovali v Catch the cash,da bi obogateli.In tudi tukaj še in še.
    Stiskali ste svojo rit, dokler mene nihče ne naskoči, bom tiho in zadovoljen, ker mi gre dobro. Niste se obremenjevali z mislijo, da je “Politikoi” po Starih Grkih vse kar nas obdaja, in da bo treba za vse položiti račun. In sedaj je en, sicer zelo vpijoč primer odnosa med človekom in živaljo porušil vse vaše lepe utvare.
    Slovanski optimizem,se spreminja v fatalizem.
    Blaž Babič , mi je očital, da mečem v obraz napake in kritiziram. Fatalna naša napaka, da nismo sposobni o sebi kritično razmišljati, pač pa delamo to le o drugih, nas je pripeljala v situacijo, ko nam zmanjkuje tla pod nogami.Ocenite veljavo vrednot,ki so se ustvarjale skozi stoletja in ali smo jih v obdobju benestara spoštovali. Kakšno starost pričakujete od otrok, ki ste jih naučili, da mislijo le o sebi.
    Na teh forumih redno spremljam zapikovanje v detajle posameznih anomalij, malokdo pa obravnava kontekst iz katerega se je anomalija pojavila.
    Bodi dovolj.Ne kritiziram, le postavljam odskočne točke, ki so lahko vodilo za razmišljanje, kaj smo naredili narobe.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      “Blaž Babič , mi je očital, da mečem v obraz napake in kritiziram.”

      Ne laži. Spotaknil sem se le ob tvojo “modrost”, da nismo popek sveta, ampak slepič. Sicer mi prosim citiraj drugič, da se ne loviva naokoli.

      Prvi del si zapisal tokrat dokaj korektno, ampak žal za tem ne stojiš z imenom in priimkom. Ker si ista prpa kot ostalim očitaš, da so :))))))

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Blaž, tak ne muči se s to nepomembno drobnarijo kdo sem. In naj te ne moti, da smo številke pri komentiranju.Če smo pa to že itak v življenju. Sem ti že zadnjič napisal veliko modrost:
      DA SE ZVEZDE NE SRAMUJEJO, ČE SE ZDE KRESNICE

    • edmund je rekel/-la:

      Spoštovani, B Babič meni pomeni isto kot pinpekov pepi, ne vidim potrebe, da poznam kateregakoli od vaju, zame je važno, KAJ KDO NAPIŠE in ne KDO KAJ NAPIŠE. Z veseljem prebiram tudi vaše komentarje in se večinoma z njimi tudi strinjam, to ali je Blaž Babič vaše pravo ime je pa očitno pomembno v prvi vrsti samo vam.
      Prisrčno vas pozdravlja Edmunt, kar je tudi moje pravo ( krstno ) ime.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      “smo številke pri komentiranju.. Če smo pa to že itak v življenju.”

      “zame je važno, KAJ KDO NAPIŠE in ne KDO KAJ NAPIŠE”

      Dva anonimkota, dve pomoti. Pa vzemita nekaj proti depresiji, dol vaju vleče :))))))

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Blaž,nekaj,dokler imaš še kaj mojega spoštovanja.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Blaž ,k=h

  • MALI STALIN-KOZAVI je rekel/-la:

    kresalka se je prenehala skrivati!Njen CORLEONE ;mafijaš SENICA se je pisno oglasil in revšče ,nima kot pravi nič z Baričevičem kljub njegovemu trideset letnemu prijateljevanju.Iz podrobnosti ozadjka te morbidne afere je jasno in evidentno,Da KRESALKA neposredno in z močjo represije vodi in je vodila vso tragično zadevo z bulmastifi.Njena,Kresalkina vpletenost je dokazljivo najbolj umazana in podla ,zato lahko samo čakamo,kdaj bo PAHOR to dvoživko nagnal iz vlade in tako tudi spodil iz parlamenta mafijsko garnituro ,imenovana tudi LDS:

  • joža je rekel/-la:

    Naš Maček je Mucko imel
    Simon Jenko bolj po liberalno

    Naš Maček je Mucko imel,
    korak njegov bil je vesel,
    noč vsako pri njej je prespal
    pa Muciki mira ni dal.

    Namigal je Muckov deset
    v liberalni prelepi ta svet.
    Se niso vsi vrgli po njem,
    zakaj, to takoj vam povem:

    Je Mucika strastna bila,
    je foceja ’mela kar dva:
    ob Mačku še Muclja Mijav,
    ki tudi je kdaj pri njej spal.

    Naš Maček od jeze nori:
    “Ti Mucka mrcinasta ti!”
    “Sem taka bila in še bom,
    boš videl, bom spala še S kom.

    Pri Savci se ljubi tako,
    svobodna ljubezen je to.
    Če tebi pa žalost stori,
    obesi se, hihi!”

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Joža, poezija je vrhunska.

      Za nepoznavalce enigmatika tudi.

      Če možno je, to nam povej,
      kdo Maček je in
      kurbirska mačkonarca bo še doklej?

  • Igabiba je rekel/-la:

    Zanimajo me kriteriji pri določanju kompetentnosti strokovnjakov v komisiji in ugotavljanje njihovih referenc. Kakšne so bile ugotovljene reference.

    Ali je vsak kinolog lahko strokovnjak ? Vsi vemo, da so kinologi v večini ljudje, ki se s tem ukvarjajo ljubiteljsko, neprofesionalno. In s tem ni nič narobe (lahko je tudi koristno), če se zavedajo svojih mej. Če je nekdo “sodnik” za ocenjevanje zunanjosti psa (sicer naredi nek izpit), pač ni strokovnjak za težka in komplesna vprašanja s področja vedenja & agresije psov in predvidevanja o tem kaj se lahko od teh psov pričakuje. Tudi pasji inštruktorji niso kompetentni za nikakršne komisije/izjave. V Sloveniji imamo okvirno tri strokovnjake/strokovnjakinje, ki so s tega področja objavile članke, imajo pridobljeno formalno izobrazbo s tega področja, ali imajo dejanske reference. Vsak, ki malo bolj pozna to področje, ve kdo te tri osebe so. V komisiji jih ni bilo.

    To da se je v komisijo imenovalo nekompetentne ljudi je povsem konkretna napaka in zelo lahko dokazljiva.

    • peter je rekel/-la:

      ja saj se ve - en od strokovnjakov v tretji strokovni komisiji je bil stric ministrice za notranje zadeve.
      ne verjamem, da se v naši banana republiki da najti kinologa, ki ima boljše reference :))

    • Mimi je rekel/-la:

      :o))

    • Igabiba je rekel/-la:

      Jaz sem govorila o uradni komisiji ministrstva, ne o mnenjih ki jih je zbiral odvetnik za svojo stranko. Se strinjam, tudi tam so postopki izbire & mnenja nenavadna, vendar pa je pomembno KDO in KAKO je bil izbran v uradno komisijo.

  • Igabiba je rekel/-la:

    Kopirano iz debate na http://www.mojpes.net

    Pri izbiri komisije izvedencev je bil pregledan seznam sodnih izvedencev. Po vpogledu v ta seznam je uradna oseba, ki je vodila postopek ugotovila, da je pod »kinologi« navedena iz področja kinolog – splošno, ena oseba iz Maribora, iz področja etologije in zaščite, reševanja in pomoči, ena oseba iz Limbuša, iz področja etologije psov ena oseba iz Pesnice pri Mariboru, iz področja svetovanje o vedenju družnih živali, ena oseba z naslovom začasno na Švedskem ter iz področja športna vzgoja in humano-animalna interakcija, ena oseba iz Limbuša. Ker vse osebe iz seznama sodnih izvedencev in sodnih cenilcev živijo na območju Maribora, pri vodenju postopka pa je treba upoštevati temeljno načelo ekonomičnosti postopka, sta vodja postopka in vodja službe za pravne zadeve ministrstva, člane komisije izbrala iz seznama mednarodnih sodnikov Kinološke zveze Slovenije. Pri izbiri so bile upoštevane reference posameznih strokovnjakov, pri čemer ni bilo mogoče v komisijo imenovati tiste strokovnjake, katerih mnenje je že predložil lastnik bullmastiffov. To so dr. Jože Vidic, mag. Peter Levstek in Rajko Rotner. Tako so bili prvotno izbrani trije kinologi, Alenka Černe, mednarodna kinološka sodnica in predsednica Slovenskega kluba za velike pasme in molose, Franc Šterman, višji inštruktor za šolanje psov in mednarodni kinološki sodnik in Vlado Gerbec, mednarodni kinološki sodnik.
    Vir: http://image.24ur.com/media/document//60406400.pdf

    Sprasujem se, kaj pomeni nacelo ekonomicnosti (kot Pahorjevi kafetki) pri zapravljivosti drzave na vseh koncih? Je nacelo ekonomicnosti, da “uradna oseba, ki je vodila postopek” prevzame vlogo strokovnjaka in odloci:

    “sodni izvedenec za podrocje kinologije” = “mednarodna sodnica, predsednica Slovenskega kluba za velike pasme in molose”
    ali
    “sodni izvedenec za podrocje kinologije” = “mednarodni sodnik za delo službenih psov”

    Torej, nasi sodni in ostali postopki so v tej drzavi odvisni od “strokovnosti” raznih uradnih oseb ministrstev, ki ne vedo, kaj pomeni besedna zveza kinoloski sodnik in tega ocitno tudi ne vprasajo. Naslednjic bo namesto sodnega izvedenca zdravniske stroke o nasi morebitni invalidnosti odlocala kar tajnica pisarne, ker bo to bolj ekonomicno, torej bo drzava prisparala dnevnico in potne stroske. Krasno. Noro. Idiotsko.

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Varuhinja “človekovih pravic”: Pri objavi fotografij trupla pokojnega Baričevića je bila meja nedvomno prekoračena

    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042337280

    Tudi ta je prekleta z vpetostjo v začasno elito.

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Kresalova zavrača očitke: “Senica je moj življenjski partner, Rotner pa moj stric. To je vse, kar imam s tem primerom.”

    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042337271

    Najboljši komentar po moji izbiri:

    kumina petek, 12.02.2010 ob 17:25

    ga.Kresal, modro je da je človek v ključno nagnusni aferi tiho. Toda vi ste Ministrica za Notranje zadeve in ne morete biti tiho, ker imate obveznosti do državljanov ko je ogrožen splošni interes. Sorodstvene, partnerske, pravne in ministrske zadeve so v dani situaciji v nasprotju. Vaš odstop bi okrepil vaše dostojanstvo, tako pa…nasvidenje, igre je konec.

  • nemesis je rekel/-la:

    Kdaj bojo predčasne volitve?

  • Pimp je rekel/-la:

    Kako bi sicer 30-letna punčara čez noč postala predsednica stranke (Senica je odplačal LDSove dolgove in tako dobil moč nad propadlo stranko), kot tako, da ima pomembne “partnerje”, strice, mame itd… Še dobro, da se je zgodil ta primer. Upam, da boste novinarji dovolj dolgo gnali ta primer, da se bodo odstrnili vsi sloji pokvarjenih 50 - 100 ljudi, ki očitno vodijo (v propad) našo malo državico. Upam, da bo ta primer končno turning point (čeprav bi bilo lepše, če bi bil kak zgodovinsko bolj spektakularen, kot je fukanje psov v rit s strani “uglednega zdravnika”) v zgodovini naše male in 20 let zlorabljane države. Na nek način smo vsi Slovenci bulmastifi, ki nas je 20 let peščica pokvarjenih, pederastičnih, perverznih sonarodnjakov fukala v rit. Kako lepo se je vse skupaj v Sloveniji izrazilo skozi usodo “uglednega zdravnika”. Bulmastifi so imeli dovolj in so raztrgali lastnika. Bomo imeli končno tudi ljudje dovolj in bomo raztrgali to izprijeno “elito” ?

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Lov na drugo osebo, ki naj bi bila sredi tragedije v Baričevičevi hiši!

    http://www.pozareport.si/?Id=mediji&View=novica&novicaID=14714

    • ervinator je rekel/-la:

      Btw., Jutarnji list navaja, da je bil iz Garaže odnešen ženski plašč in da so v njej našli spermo.

    • Mimi je rekel/-la:

      Ervinator, morda gre samo za navajanje/povzetek naših medijev (Požareport), saj se je to skoz omenjalo, nihče pa ni tega ne zanikal ne potrdil.
      Čeprav kot sem razumela, naj bi celo osebno prišli hrvaški novinarji (da niso bile zgolj informacije iz tretje roke).

      No čeprav imam že dost tegale primera, se ravno to hoče in prav je, da zadeve kar ne poniknejo, saj je preveč vpletenih in so preštevilni osebno (če drugega ne, moralno) odgovorni.

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Baričevič: vmešan brat ministra Zalarja! Hrvati: groza v Ljubljani

    http://www.pozareport.si/?Id=mediji&View=novica&novicaID=14728

    Še vedno ni podatka, če je bil Baričevič sploh uradni lastnik psov.
    Še vedno ni podatka, če je Senica imel vsa potrebna pooblastila, da je dosegel neusmrtitev psov, ki so že ogrozili življenje državljana, ki pa očitno ni bil dovolj “ugleden”, pa naj to pomeni karkoli že.
    Vpletenost Kresalove v zgodbo je tako vsestranska, da bi po verjetnostnem računu njena slučajnost ustrezala dobitku v vseh igrah Loterije Slovenije na en dan.
    Afera izma razsežnosti, ki zahtevajo ugotovitev objektivne odgovornosti!
    Če ne odstopita oba ministra, naj odstopi Pahor!
    Očitno je tudi, da dogodek še ni doživel aktualnosti Dneva žena. Je še vedno drugorazredna oziroma tretjerazredna tema, čeprav je žrtev “prvorazredni državljan”, ki pa, kot vse kaže, ni bil sam.
    Avto, ki je izpred hiše odpeljal po tragičnem dogodku, še vedno ni identificiran. Ve se samo, da je bil velik in očitno drag. Več o avtomobilu pa očitno ljudje niso bili vprašani.
    Kako bo reagirala policija, ki je opustila vsa dolžna ravnanja v primeru uboja, če se bo pokazalo, da pri vsem skupaj ni 100 % dokazano, da je šlo samo za nesrečni slučaj? Marsikdo je imel veliko povedati čez rumeni tisk. Zdi pa se, da bi brez rumenila pravnost naše države že v osnovi padla na izpitu. Država lahko naredi le še popravni izpit.

  • 1Arhitekt je rekel/-la:

    Mogoče bi lahko preverili še to “postransko” zadevo: ali je imel g. Baričevič urejeno GRADBENO DOVOLJENJE za najslavnejšo garažo v Sloveniji, je vpisana v zemljiško knjigo?

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Vida Čadonič Špelič: Baričevič je sam kriv za tragedijo, ker je pse želel nazaj

    http://www.dnevnik.si/novice/kronika/1042337725

    kapitalna….

  • kaktus je rekel/-la:

    ARHITEKT@, TO ALI JE GARAŽA IMELA DOVOLJENJE BI BIL NAJBOLJ KOMPETENTEN TI, POSKRBI ! PRVI PASJI KUPLJERAJ SO BAJE IMELI NEKJE PRI CELJU ! PRVI , DOKAZANO PASJI FRITZL, PA JE UGLEDNI LJUBLJANSKI OBČAN, KATERI JE IMEL UGLEDNE PACIENTE, TUDI IZ AKTUALNE POLITIČNE SCENE ( tako državna kmetijska tajnica ) !
    Več kot desetletje star celjski grafit zraven tržnice glasi : “LDS , ARTURJEVI FUKAČI “! PISEC, JE ŽE TEDAJ VELIKO VEDEL !

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Včeraj (11.2.2010) ob 17. uri in nekaj minut je na dvorišče večstanovanjske hiše z dvema civilnima avtomobiloma kot v filmu prihrumelo 5 oboroženih policistov kriminalistične policije Slovenije. Ravno v trenutku, ko je predsednik Gibanja OPS pospravljal svoj avtomobil. Obkolilo ga je 5 policistov in eden od njih je zahteval, naj takoj podpiše prejem odredbe sodišča za hišno preiskavo.

    http://www.gibanje-ops.org/strani/index.php?stran=Racija-v-stanovanju-predsednika-OPS&pozicija=155040&jezik=SI

    Spet imamo policijsko državo? Taista policija v dveh tednih ni sposobna ugotoviti kdo je bila druga oseba pri psih. Kaj mobiteli ne zaznavajo lokacije, kjer se gibljete? No, kdo je bil na kraju takrat?

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Spanish government course teaches sex can be practiced with ‘girl, boy or animal’

    “nature has given us sex so we can use it with another girl, with a boy or with an animal”

    http://www.catholicnewsagency.com/news/spanish_government_course_teaches_sex_can_be_practiced_with_girl_boy_or_animal/

  • Tine je rekel/-la:

    Vprašanje za Kresalovo:
    Ali lahko definira svoj “partnerski” odnos z Senico?
    Ali je pripravljena opraviti test o prisotnosti nedovoljenih substanc v krvi?
    Ali lahko z vso svojo vestjo stoji za trditvijo, da o zadevi ni nič vedela? Če je temu tako, se lahko državljani upravičeno sprašujemo kaj potemtakem sploh dela na tako pomembnem resorju, če ne ve kaj se v državi dogaja?

  • missa je rekel/-la:

    Zakaj se nihce ne vprasa ali je bila opravljena obdukcija na truplu g. Baricevića? Kdo in kdaj ter kje je bila opravljena? Kakšni so izsledki obdukcije trupla? Obdukcija bi sigurno “pokazala” prisotnost druge osebe.. “Uglednega” zdravnika so pokopali ze v petek, samo tri dni od tragedije. Ali o tem “dogodku” ne obstaja niti ena slika, zapis….? Nihce se ni javno poslovil od svojega sorodnika, sodelavca, prijateljev? Nihce javno ne iskaze pietete pokojnemu? Polovica Ljubljane ga je poznala pa niti ene parte?

  • dr. Ramonsky je rekel/-la:

    Dragi moji SOSlovenci.

    Popolnoma se strinjam z Pimpom, kar je napisal.
    Mislim, da je velik del zgoraj napisanega, večinoma vse res. Resnica je pač pricurljala na dan iz vseh možnih razpok v naši razpokani, kurji državi. Pravzaprav jo je razgnalo.
    Iztirjenci vseh možnih vrst, podvrst, pasem ter pedigrejev , ki so do sedaj vodili ‘našo’ Slovenijo so končno razkrinkani.
    Sedaj se končno ve kam pes taco moli! Lahko vidimo v katerem grmičku tiči Sinička. Tam, kjer sveti ji Kresnička! (mimo grede, na to se rima tudi -guzica od psička)
    lahko pa si samo še predstavljamo koliko je še ostalih golazni na vodilnih položajih, ki so se ob tem izbruhu potuhnile na vsa možna poslovna potovanja, bolniške dopuste, smučarske počitnice ter pustovanja in ostala sranja.
    Poleg lažnivih Golobčkov na strehi in tatinskih tajkunov z roko v vreči, ki so si ob odmevih te nove afere kar malo oddahnili a ne za dolgo, je še ogromno navlake za počistit. Tudi vsi tisti, ki so ob vsem tem tako previdno tiho so sumljivi. Zakaj je cerkev tiho? Zakaj premje molči? Zakaj Janša cinca? Zakaj mediji ne poročajo resnice? Kje so tisti, ki so ponavadi najbolj glasni?

    Predlagam da se, ne samo novinarji, ampak vsi ljudje, ki smo še ‘normalni’ malo bolj pozorno ozremo okrog sebe in o stvareh takoj obveščamo medije ter čimveč pišemo na medmrežju in po ostalih oblikah komunikacije. Prepričan sem, da bo na dan privrelo še VELIKO več umazanije.

    Dragi moji!
    Da, čas je za REVOLUCIJO! Čas je, da vzamemo stvar v svoje roke. Čas -za nas! Ne pustimo si več srati po glavi. Stavke, protesti, upor, puč, državni udar, karkoli. Kralj Matjaž pod Peco se prebuja. Slovenci le v kup, le v kup!!! Pa ja nismo samo uboga gmajna?!

    Razni pedofili, zoofili, nekrofili in ostali svaštafili, ki so na vodilnih funkcijah morajo biti nemudoma ostranjeni iz položajev. Zlepa ali zgrda. Izkoriščevalskim, diktatorskim tajkunom odvzeti vse pooblastitve in imetje! zmetati dol vse kar je gnilega v deželi Karantanski.
    ‘Ugledni’ Mastifševići nam ne bodo več krojili usode, izdajali dovoljenj ter izvidov in prodajali bullshita medtem pa si polnili denarnice, žepe in riti! Nihče si ne bo več dodeljeval miljonskih nagrad medtem, ko narod strada! Ne bomo več prenašali, da nam pred nosom zapirajo nekdaj uspešna podjetja in tovarne ter jih prodajajo tujim korporacijam, ljudje pa ostajajo na cesti z dolgimi nosovi in praznimi žepi. Ne bomo dovolili, da nam razdajajo slovensko ozemlje in morje tujim pohlepom med tem, ko mi lahko samo nemo stojimo in plačujemo absurdno visoke davke in položnice. Ne smemo pozabiti, da nas zajebavajo že predolgo. Se še spomnite Krambergerja? Ne?

    ‘Zaj pa jas vas fprašam…’ No kaj bomo storili?

    • edmund je rekel/-la:

      Sto procentov podpišem, ni kaj dodati, čestitke g. dr. Ramonsky !!!!!!
      Vaše vprašanje : Kaj bomo storili ?…….na žalost to veva midva in tudi barabe se tega dobro zavedajo…..
      psi lajajo………….
      Moje spoštovanje g. dr.

  • BzJ je rekel/-la:

    Ali je uvodni bloger v sorodu s politikom in pred časom visokim državnim uradnikom na ministrstvu za delo, Štrovsom? Vidite, takole se lahko sprašujemo Slovenci vsako minuto, ker smo vsi z vsemi v sorodu. Razlika je, kot kaže le v tem, da imamo revne in - bogate sorodnike in tako po defoltu sorodne vezi niso tako močne kot one, ki jih veže: money, money, money… makes the world go round… Etika? Morala? Skromnost? Sočutnost? Dobronamernost? Kje je vse to, ko vendar vidimo, da se razen redkih častnih izjem skoraj vsi, ki stopijo na rdeče preproge politike, začno napihovati kot žabe, najpogosteje tisti, ki stojijo “zelo pokončno”, kot prazno klasje. In da bo katastrofa še večja, še ni videti kakšne pametne tretje opcije na obzorju. O ljudstvu, ki rado bere rumeni tisk in krvave podrobnosti, pa kdaj drugič.

    • peter je rekel/-la:

      eh…
      kaj te muči? moj dedek je bil pa kmet…

      kolumno pišem sam, tu ni nikogar zadaj, brez panike.
      zaznal sem mrk. se spomnil popularne peticije. zastavil par vprašanj.

      kaj te torej muči, potomec fotra od BzJ?

  • pia je rekel/-la:

    DR. RAMONSKY: Sem najbrž edina, ki si ne dovolim srati po glavi, a jih vedno dobim ravno po glavi in denarnici, ker sem nihče. Protestiram na vse mogoče načine a ne pomaga,ker sem osamljen primer.Zaradi protestnega neplačevanja nekakšnega Zborničnega prispevka KGZ za 40 arov zemlje, me sedaj rubijo za 25 Eu neplačenega dolga.Povem vam, da rinem z glavo skozi zid.In vas vprašam,kam, kako in kje? Povem vam smo uboga GMAJNA. Kresalovka, je nabavila vodne topove, je slutila REVOLUCIJO? Za koga, za ubogo gmajno?Primer Baričevič, izjavim, da ne najdem v sebi tako nagnusne besede, da jo izrazim. Vsa Slovenija ve, kdo so ti izprijenci.Odstopiti bi moralo vso krdelo in jih obsodit. A kdo, ko pa so vsi v enem košu. Mi nekaj ne razumemo, namreč, če nisi kao nekaj in, si pač za luno. Sodoma in Gomora se nadaljuje. Vsi, ki se sprenavedajo, da o zadevi ne vedo ničesar so bili zraven. Psi lajajo karavana gre dalje. V tem primeru so psi usmrčeni, karavana izprijencev nadaljuje svoj pohod naprej. Sama vem zagotovo, da sosedje vedo kdo se je odpeljal s kraja dogodka, tako pa tudi policija naj začne pri njh. Čisto prvošolsko. Pa lep pozdrav in mirno počivanje ubogim psičkom.

    • dr. Ramonsky je rekel/-la:

      Ja gospa Pia, je že tako v tej naši deželi šentflorjanski, da se z ljudmi lahko pometa. Zakaj? Samo zato, ker se pač da. Verjemite še dlje bi šli, če bi lahko. Tudi kostni mozeg bi vam izsesali, če bi le dobili priložnost.
      Že Cankar nas je ozmerjal s hlapci, pa ni nič zaleglo. Slovencel se le kislo nasmehne, nekaj zabrunda v brado in s sklonjeno glavo kleče plazi naprej.
      Zato pa mislim, da je po svoje ta afera natanko to, kar smo potrebovali. Končno se je zgodilo nekaj dovolj svinjskega, da je sodu polnem govna končno izbilo dno. Žal mi je le za uboge živali, so pa le heroji cele zgodbe, ki so seveda morali umreti, a upajmo da ne zamanj. Zdaj pa smo na vrsti mi. Če zdaj ne bomo pobesneli in pometli z našo elitno, ugledno kislo smetano, potem je pa res konec z nami.
      Izprijeno bitje brez definiranega spola je že plačalo z življenjem svoje gnjusne zločine. Vendar je ta jara kača še zelo dolga. Vse je treba nabit na kole. Ironija pa je v tem, da bi v tem najbrž še celo uživali. Sprašujem se ali smo Slovenci sposobni narediti kaj vsaj pol toliko drznega?!

    • geiger je rekel/-la:

      Ne se hecat s KGZ!

  • Maximilien François Marie Isidore de Robespierre je rekel/-la:

    Ali je možno Slovenki leta odvzeti titulo glede na svinjarije, za katere je vsaj vedela, če ne celo pri njih sodelovala ?

    Sicer pa Pia, dokler ne bomo šli na cesto in tem pederastom pokazali, da jim bomo odsekali tiste smrdljive onete (velja za tiste, ki jih sploh imajo), ne bo nič. Dokler bo Slovenec šel na volitve in še pred tem ponovno padel na finto, da naša vlada bo pa res boljša (daaa, deja vu) in volil iste tipe, ki nas nategujejo že 20 let in so do sedaj pokradli kar se je dalo, uničili nevem koliko firm in delovnih mest in zapufali to državo za nadaljnje rodove, do takrat NE BO NIČ… Problem je, ker je ubogo Slovensko paro tako lahko nategniti. Lahko nima nič več, lahko strada, lahko je že napol crknjen, pa se bo še vedno nekako priplazil na volišče in obkrožil svojega ljubljenca.
    Le kako izgledamo v Evropi, kamor smo tako želeli iti:
    - ugledni zdravnik je nategoval pse
    - ugledni odvetnik, ki z njim prijateljuje 30 let gre namesto na pogreb, smučat (s kraja dogodka je odpeljal velik avto - ugledni odvetniki ponavadi ne vozijo malih avtov - je bil tudi on oklan in šel kam okrevat (ups, smučat, pardon) ?)
    - en minister trenutne vlade omogoči vrnitev nevarnih psov lastniku
    - drugi minister si rihta posle na veliko in javnosti laže (naknadno se sicer opravičuje)
    - ena ministrica prijateljuje z vsemi prej omenjenimi (hm, zanimivo bi bilo vedeti na kakšen način ?)
    - sam prvi minister, kot sam pravi stoji za vsem in vse vedno podpira in vzame odgovornost nase - glede na to, da je uglednega zdravnika poznal tudi sam osebno, ali prevzame vso odgovornost za dogodek tudi tokrat nase … V tem primeru bi moral biti že stripovski junak z nadnaravnimi zmožnostmi,
    - en minister pospešeno razsuva zdravstvo
    - en minister ni sposoben urediti železnic
    - en osamosvojitelj je uničil nekaj firm, zapufal osnovno za skoraj milijardo evrov, pa nič, lovi medvede na Notranjskem
    - en pomembnež je zapufal drugo veliko firmo, pa nič, bogsigavedi kje se sonči
    - uboga Hilda je zafurala tretjo firmo
    - predsednik države je modro tiho, čeprav je prej pokomentiral vsako “pomembnejšo” zadevo
    Ali je potrebno še kaj naštevati…

    V kratki zgodovini RS še ni doživela revolucije. Morda je zdaj pravi čas ?!

  • Maximilien François Marie Isidore de Robespierre je rekel/-la:

    Aja, pa tudi takole se dobro sliši:

    Katarina Kresal, predsednica parlamentarne stranke, ministrica za notranje zadeve (visoko moralen državni organ), Slovenka leta 2009 po izboru bralcev revije Jana, partnerica uglednega odvetnika, ki je prijateljeval z uglednim zdravnikom, ki je spolno občeval s svojimi bulmastifi, ki so pred 4 leti oklali naključno mimoidočega, se je namesto na pogreb partnerjevega dolgoletnega prijatelja raje odpravila na smučanje. Iz vsega povedanega je gospa Kresal resnično ena moralna osebnost in kot taka resnično primerna za ministrico za notranje zadeve in predsednico parlamentarne stranke. Čestitke tudi bralcem revije Jana, da ste ji podelili ta laskavi naslov.

  • Mailman je rekel/-la:

    Tihi protest PROTI VSEMU KAR SE NAM DOGAJA, s prižiganjem sveč v soboto 20.2.10 na Prešercu v Lj. Se oznanja na enem forumu. Pridružite se! POVEJ NAPREJ !!!!!!

  • bošt je rekel/-la:

    kdo je klical policijo (oz.ga je našel)?…mogoče ve kdo je bil zraven!!