10. marec, 2010 | Jani Sever

Udarec Katarine Kresal

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Le kako se je počutil predsednik vlade, ko ga je poklicala notranja ministrica in mu povedala, da so ravnokar priprli njegovega ministra? Tistega ministra, ki se mu nikakor ni hotel odpovedati. Ko so ga vprašali, kako to komentira, vsekakor ni bil najboljše volje. Ali res ni imel razloga za veselje? Ali ni zmagala pravna država? Ali ni to dober znak?

Lahko bi rekli, da policija končno preiskuje tiste na oblasti. Gre za izjemen dogodek. Presedan, ki smo ga tako željno pričakovali. In vendar stvari niso tako enostavne. Policija je res vstopila v Državni zbor in preiskovala predsednika ene od strank, poslanca, pa župana, v preteklem mandatu enega od najbolj pomembnih direktorjev, ministra sedanje vlade … Kaj še bi morali storiti, da bi res vsi verjeli, da za preiskave ni nikakršnega skritega motiva. In vendarle je Zmago Jelinčič vse pomisleke in očitke, ki jih bo v naslednjih dneh gotovo mogoče slišati iz opozicijskih vrst, povzel v samo nekaj besed. Udarec Katarine Kresal.

Se interpretacija res lahko uveljavi kot sprejemljiva? Za to praktično ne bi smelo biti veliko prostora. Policija je dokumentirala predajo podkupnine. Vpletenim je prisluškovala in jih prijela na podlagi tako pridobljenih dokazov. Primer ima očitno trdne temelje. In vendar, v Sloveniji je vse mogoče. Jelinčič se je iz podobnih ali še mnogo hujših zgodb, ki so bile povezane celo z domnevnimi atentati, vedno znal spretno izviti. A res je tudi, da je tokratni primer videti precej bolj resno. Tako zaradi domnevno zbranih dokazov kot zaradi političnih okoliščin, v katerih je prišlo do aretacij. Po drugi strani pa bodo prav te okoliščine postale najpomembnejši argument osumljenih.

Policija je v zadnjih dneh “udarila” v tako rekoč vse prave cilje. Preiskava podjetnika Južne, ki je bil v času prejšnjega vladnega mandata najbolje povezan s SDS. Preiskava kmetijskega ministra, ki ni hotel odstopiti zaradi afere Baričevič, zaradi česar je afera še bolj neposredno škodovala notranji ministrici. Preiskava predsednika SNS, ki je bil v preteklosti res kooperativen z vsemi oblastmi, a je bil hkrati v zadnji aferi povsem neprizanesljiv do LDS. Preiskava poslovanja Luke Koper v času, ko jo je vodil človek iz vrst SDS. Vsekakor dovolj, da je mogoče reči, da policija ne preiskuje “svojih”.

Opozicija bo brez težav trdila, da gre za politično motivirano zgodbo. Kaj drugega je pravzaprav skorajda nemogoče pričakovati. In vendar, to pravzaprav ne bi smelo biti pomembno. Štejejo pač dejstva in dokazi. Ti so zaenkrat videti precej prepričljivo. Glasovanje SNS, predaja denarja, prisluhi, že samo to je dovolj, da bo prepričevanje javnosti o veliki zaroti notranje ministrice, kljub vsemu, precej težaven podvig. Poleg tega preiskava ni potekala od včeraj in je prav gotovo ni mogla sprožiti tragedija v najslavnejši slovenski garaži, saj se je začela že precej pred njo.

Udarec je močan. V preiskavi so člani SNS, SD in SDS. Neka drugačna koalicija. Alternativa sedanji vladi. In če se je vsa Slovenija zgražala nad mrežami sedanje vlade, bo sedaj zanimivo opazovati reakcije na neke druge mreže, ki jih razkriva včerajšnja policijska akcija. Razlike med aferama so precejšnje. Če je šlo pri Baričeviču za to, ali je bil upravičen do tega, da se mu vrnejo psi, ki so ga na koncu ubili, gre tokrat za trgovanje z zakonodajo, državno zemljo, podkupnine … in vse to na najvišji ravni zakonodajne in izvršne oblasti. Uf in vse to naj bi se znašlo celo na sodišču.

Ne glede na to ali ima Jelinčič prav, ko govori o udarcu Katarine Kresal, je udarec vsekakor močan. In dobrodošel. Zasluga notranje ministrice je najmanj v tem, da je pač na čelu notranjega ministrstva. In da je policija preiskavo izpeljala. Kar pomeni, da je ni nihče oviral. Slovenija se je znašla v neki povsem novi situaciji. Če je bilo za našo državo prej značilno, da so se elite, po Depali vasi, spopadale bolj ali manj v rokavicah, se zdaj zdi, da je tega konec. Kako se bo vse skupaj končalo seveda ni mogoče napovedovati. Vendar ostri spopadi praviloma prinašajo tudi velike spremembe.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
105 x komentirano
  • mujo je rekel/-la:

    manjka samo še kazenska ovadba zoper “patriota” J s Finske in finale bo res popoln :-D

  • Forestina je rekel/-la:

    Plemeniti pudelj je v Kranju v Mlaki pisal knjigo :)

    In potem svizec zavije čokolado.

    • šifra je rekel/-la:

      in ŠE ENA “PPREDSTAVAZASTONJ,REZ KONČNIH REZULTATOV ZOPET BODO AD VOKATI TRDILI DA NJIHOVE STRANE NIČ NE VEDO ..ALI JE VSE SKUPAJ NEPRAVILNO OPRAVLJENOS SRANI POLICIJE…HAPY END-OM IN KARAVANA GRE NAPREJ…!
      ŽIVI BILI PA VIDELI..!
      ..LE KOLIKO ŠE PRENESE SLOVENSKI NAROD… TAKŠNIH IOGRIOC.. NA RAČUN DAVKOPLAČEVALCEV..
      SPOTENCIRALI BODO ….DO…?!

    • šifra je rekel/-la:

      in ŠE ENA “PPREDSTAVAZASTONJ,REZ KONČNIH REZULTATOV ZOPET BODO AD VOKATI TRDILI DA NJIHOVE STRANE NIČ NE VEDO ..ALI JE VSE SKUPAJ NEPRAVILNO OPRAVLJENOS SRANI POLICIJE…HAPY END-OM IN KARAVANA GRE NAPREJ…!
      ŽIVI BILI PA VIDELI..!
      ..LE KOLIKO ŠE PRENESE SLOVENSKI NAROD… TAKŠNIH IOGRIOC.. NA RAČUN DAVKOPLAČEVALCEV..
      SPOTENCIRALI BODO ….D…?!
      ..MANKA ŠE NAM SAMO TO ,DA NAM “UPRIZORIJO” BANKROT DRŽAVE….!?
      PA TO NI RES….

  • cr je rekel/-la:

    Slovenija je na prelomni točki, pokazalo se bo ali smo pravna država ali pa nismo zreli , da imamo svojo državo in lahko dobro delujemo le če imamo gospodarja, ki skrbi za red in zakon.

  • Forestina je rekel/-la:

    Včerajšnja preiskava pa morda ponuja odgovor, zakaj se Jelinčič ni podpisal pod interpelacijo proti kmetijskemu ministru Milanu Pogačniku, podprl pa je interpelacijo s podobno vsebino proti Kresalovi. A če je še pred kratkim kot najučinkovitejši boj proti korupciji Jelinčič izpostavljal, da bi ene tri, štiri postavili pred zid in počili, je tudi za včerajšnje dogajanje našel en sam razlog - politično zaroto.

    http://www.dnevnik.si/debate/komentarji/1042343764

  • Turek je rekel/-la:

    Joj, kaj bi dal, da Jelinčič končno dobi po tej svoji blesavi kameleonski buči! Ker če se bo iz tega (spet) izvil, bo sam še pridobil. Tega pa nočmo.

  • NoMercy je rekel/-la:

    in potem lahko izpeljem, da je vse bevskanje v DZ samo dimna zavesa :)
    po mobijih se pa dogaja dejanska zakonodajna in izvršna oblast :)
    Ko so finci ravno v zamahu, bi lahko pogeldali pe Nokijo :)

  • Rob je rekel/-la:

    Predvsem je pa udarila po Jelinčiču, ker je razkrival javno tajno, da je Senica peder.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Tudi Jelinčič je baje obiskoval baletne predstave v Zagrebu.

    • Neja je rekel/-la:

      Ne samo obiskoval, tudi bil je baletnik. Govori se nekaj o njegovem sinu, ki naj bi bil…… Kakorkoli, čas je skrajni, da ljudje dobijo vsak svoje plačilo.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Nogavicka in Neja, a vesta,da jaz cesto zaidem v Bolsoj teatr. A sem peder ali baletnik?Bil sem tudi ze v Metropolitanu.Morebiti sem operna zvezda,pa se sam ne vem.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Tiste mednarodne prisluhe z Jjem in Sanaderjem bo še treba razčistit, pa bo že boljše.

    • Neja je rekel/-la:

      Mogoče bi bilo zdaj laže glede na sedanjo Sanaderjevo moč in priljubljenost.

  • Nogavička je rekel/-la:

    BP pa v jok.

    Generalna državna tožilka je posredovala mimo Branke Zobec Hrastar
    Branka Zobec Hrastar v odstopni izjavi: Generalna državna tožilka je dajala navodila policistu brez moje vednosti
    Tekst: Rok Praprotnik
    http://dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042343732

    • Neja je rekel/-la:

      Borat bi se moral res odločiti: Zalar ali Brezigarca. Mogoče se boji, kaj vse bi padlo iz omare.

    • Zbik je rekel/-la:

      Veš kaj, Neja. Čisto možno se mi zdi, da se Borut predvsem boji, da ne bo mogel več peti tiste lepe “Mi se imamo radi,// radi, radi, radi!” Skratka, počutil bi se kot špilferderber, če bi koga ven zabrisal iz tega “človek ne jezi se”, kot je on naturno zmožen razumeti politiko. Sicer je šolan in izprašan politolog, ampak deluje kot pa še vedno kot …

  • Cvetka je rekel/-la:

    Vse skupaj je lahko iz trte zvito ali megla ali zarota ali karkoli. Dejstvo pa je, da nihče, prav nihče, niti Chuck Norris, ne bi mogel podtakniti podkupnine v znesku 300.000 €, kaj šele, da bi prejmnika pri prejemnju te dobili.

    P.S. Sicer pa, Jelinčič je že včeraj začel minimizirati svoje dejanje, ko je v pričo odvetnika dejal, da je kao obtožen jemanja denarne podkupnine. Čeprav je zelo dobro vedel, na kaj ga lovijo.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Ja, tisti njun dialog pred novinarji je bil pa špasen (teater). Mu je dal Čeferin kuj vedet, da na njegov račun Jelinčič ne bo afen guncal ;)

    • Cvetka je rekel/-la:

      se strinjam, ja… (oni mali paglavec samopromotor pa bi še z njim sodeloval - po moje je to napaka, da ga ni najel )

  • Nogavička je rekel/-la:

    Krokodilje solze.

    Sodelovanje Pogačnika in SNS: Kako so nacionalisti ministru rešili zakon
    Brez podpore poslancev SNS bi moral kmetijski minister Milan Pogačnik novelo zakona o skladu kmetijskih zemljišč in gozdov napisati na novo
    Tekst: Tatjana Pihlar

    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042343747

    • Nogavička je rekel/-la:

      “Bojim se, da bomo imeli čez kakšen mesec znova napotek računskega sodišča po zamenjavi kakšnega ministra,” je sprejetje novele zakona o kmetijskem skladu pospremil poslanec SLS Franci Bogovič, saj je ocenil, da tak zakon pomeni zmago interesov nekaterih posameznikov nad interesi skupnega dobrega. Z njim namreč finančno veliko pridobijo posamezne občine: Kočevje, kjer je župan poslanec SD Janko Veber, Semič, kjer županuje SLS-ov Janko Bukovec, sicer brat državne sekretarke ministra Milana Pogačnika … “

    • Neja je rekel/-la:

      No, zdaj se kaže njihova naveza v pravi luči.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Imam občutek, da je bila to le generalka za novo bolj spektakularno akcijo, ki se bo zgodila v bližnji prihodnosti!

    Če parafraziram predsednikovo izjavo na Finskem in jo povežem z lahkotnim nastopom bodočega šefa Nacionalnega preiskiovalnega urada, že kar vnekaj tednih!

    Tedaj bo včerajšna akcija s pridom služila za izgovor, češ, saj tudi svojim ne prizanašamo!

    To bo črn dan za slovensko policijo, Nacionalni preiskovalni urad in za notranjo ministrico, kajti veliko bo privedenih, aretiranih in priprtih, izkupička pa ne bo!

    Pošteni, strokovni in neodvisni novinarji pa bodo tako tulili in zmagoslavno aplaudirali v en glas, da bodo še bodo za vedno ostali zahripani!

    Na koncu pa bo to tudi njihov labodji spev!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Postavlja se mi načelno vprašanje, ali se sme policija po lastnem preudarku kar tako sprehajati po državnem zboru, preiskovati delovne prostore poslancev in jih celo aretirati?

    Po tej logiki lahko notranje ministrice policija vstopi v državni zbor, na plenarni seji aretira vse poslance in s tem izbvede državni udar!

    • Pris je rekel/-la:

      “Po lastnem preudarku”? Še nisi slišal za odredbo preiskovalnega sodnika? ;)

      Zadeva je vsekakor morala biti koordinirana s tožilstvom, ker brez njih ne bi mogli opravljati prikrite preiskovalne ukrepe prisluškovanja.

    • anton je rekel/-la:

      Mefisto, ne zavajajte! Vam je že Pris pojasnil.
      Kje ste bili, ko je, vam ljuba opcija, odnašala dokumente kar v kovčkih, ali pa, ko so se po prostorih Sove neovirano sprehajali “selektorji” taiste opcije? Niste protestirali!
      Logike notranje ministrice ne poznam, zaenkrat ni še nihče, razen osumljencev, namigoval, ali celo dokazal, da za tem stoji Kresalova!
      Vaša logika? Denimo, nekomu, ki sedi v Državnem zboru RS in ne prenese “ciganov” se strga, za pomiritev hormonov jih pet postreli… policija pa ne sme v stavbo… na sprehod?
      Za državne udare je značilno, da jih največkrat izvede neka druga oborožena struktura. Z manipulacijo te strukture, priznam, pa ima največ izkušenj vaša politična izbira.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Ker se pri naših prijateljih, postkomunističnih levičarjih, še vedno nič ne zgodi po naključju, lahko z veliko zanesljivostjo domnevamo, da gre še za enega od znotraj koalicijskih obračunov in za vzorec ravnanja, ki ga bodo v bodoče predvsem usmerili proti politični konkurenci

    Če nekdo pri tem ne bi imel računa, bi na podlagi bogatih izkušnj in samozadostnosti zadevo zlahka rešili interno in jo pometli pod preprogo!

  • LDS policija je rekel/-la:

    Čisto jasno je, da Kreesalka zlorablja policijo za politične obračune.

    • Neja je rekel/-la:

      A res? Se da obračunati s tistimi, ki nimajo masla na glavi?

    • O pa še kako je rekel/-la:

      Ozri se malo nazaj v polpreteklo zgodovino in boš videla kako se je preko UDBE obračunavalo z vsemi, ki so bili potencialna grožnja oblasti… pa z maslom ali brez.

    • Q_ je rekel/-la:

      …bi ponudil kakšno dejstvo, ki potrjuje tvoje stališče?

  • POMLAD JE TU je rekel/-la:

    Sever zapiše samo tisto, kar paše njegovim plačnikom (LDS.ZARES=LGS) pozabi pa napisat glavno povezavo Južne in Cvikla!! Kar se Jelota tiče pa NČ BAT ZANGA.

    Matilda reši nas levih in desnih komunajzarjev!!

    • prostostrel je rekel/-la:

      ta zadnji stavek ima veliko rsnice v sebi: levi in desni komunajzerji, še posebej če pod komunajzerje razumeš slovensko vrsto totalitarcev. Ko Slovenec postane politik dobi kompleks boga in pozabi, da je bil izvoljen za nekja časa, da predstavlja interese ljudstva.

    • Rogerg je rekel/-la:

      Podala sta pravo ugotovitev.Vsi skupaj izviramo iz iste stale.Le slina na gobcu nam je drugacne penljivosi.

  • Šefket Ramadani je rekel/-la:

    seveda, gre za zaroto, vpleteni so zgolj poslovali po ustaljenih poslovnih običajih, 323.000 EUR je bilo pa za kavo.

  • Telefon je rekel/-la:

    “Opozicija bo brez težav trdila, da gre za politično motivirano zgodbo.”

    Tudi jaz trdim isto. Brez političnega predznaka akterjev bi bila ta zgodba zagotovo nemogoča. Tako kot ne bi bilo podkupovanja v aferi Patria brez vpletenosti politike. V Sloveniji gresta politika in podkupovanje očitno skupaj z roko v roki.

  • DIDKA je rekel/-la:

    Ja Kresalovi, gre za nohte, išče se oseba na J. Predsednik je na Finskem že obljubil, da bo vlada podala poročilo v nekaj tednih. Krivca je potrebno poiskati, začne se na J, začeli so z Janšo, preiskovali Južno, sedaj Jelinčiča, pa je krivec za vse podkupnine in afere v Sloveniji, oseba, ki ima začetnico J. Mislim, da se oblast zapleta……..

    • Neja je rekel/-la:

      Ni se zapletla. Afer s podkupovanjem je pač veliko, na vsakem koraku katera. Upam, da se je začelo s čiščenjem greznic.

    • DIDKA je rekel/-la:

      Pri nas je komunalno vse urejeno, kaj pa pri vas ? Daj no, tudi burja ne prežene vašega smrada !

  • zirosi je rekel/-la:

    Meni se to zdi samo nova epizoda neke afere, ki to ni, ampak je tregedija: Afera bulmastifi II.del - Dildolina vrača udarec

    Že v osnovi imamo dve najbrž nedokazljivo povezani zgodbi: ena gre o Prijatelju in podjetniških podvigih njegove žene, kjer so se obračali evri, druga pa o kravjih kupčijah z glasovi, oziroma politično iskanje kompromisov - za katere vsi vemo, da se dogajajo in so najbrž tisto, čemer se reče bistvo zastopniške demokracije…

    Rezultat prve zgodbe je jasen, druga zgodba pa ima za cilj predvsem meglenje pasje zadeve in umirjanje Jelinčiča. Jasno, da ima Plemeniti marsikaj na vesti, vendar pa se tukaj zdi vseeno nekoliko preveč očitno, da nimajo ničesar, s čimer bi obe zgodbi lahko trdno povezali, temveč so pač samo izkoristili trenutek, da se lotijo zbijanja rejtingov SNS in da odstranijo ministra…

    • šifra je rekel/-la:

      … o tem scenariju,se že govori.. vse bodo pokazali. samo končni rezultati…

    • Neja je rekel/-la:

      “oziroma politično iskanje kompromisov ” Od kdaj pa se kriminal tako imenuje. Ne najdem tega v slovarju slov. jezika.

    • anton je rekel/-la:

      Zirosi, “kravje kupčije z glasovi = politično iskanje kompromisov”? Za katere vsi vemo… in so, najbrž… “bistvo zastopniške demokracije”?
      Dajte, no! Če je temu res tako, potem vsaj ne uporabljajte termina “demokracija”!
      Druga zgodba, po vašem, “zbijanje rejtingov SNS”. Če je polovica v medijih objavljenih prisluhov med Jelinčičem, Prijateljem in ministrom resnična, bi morali vsi trije na Dob. Za nekaj let.

    • Zbik je rekel/-la:

      Zirosi. Doslej sem te imel za simulanta, zdaj pa vidim da 3xč po Šerku ne bi zadoščali. Me tudi ne bi presenetilo, če bi bil vegetarijanec.

  • butalec je rekel/-la:

    Čas bi že bil, da pravna država zada udarec kriminalu in korupciji. Tega pa ne bo, dokler se bo tožilka BB skrivala pod Boratovim krilom. Predsednik vlade Borut Pahor prosim te obleci hlače, sicer bodo vsi ugotovili, da je cesar nag!

  • Aljo je rekel/-la:

    Yee Dildolina v akciji … kakšen smeh. Res nikoli kraja debilnosti v Butalah. Vprašanje je samo - kdo je tukaj večji lopov?

  • kaktus je rekel/-la:

    KAJ SMO UGOTAVLJALI, DA SE JELINČIČ PRI GLASOVANJU NIKOLI IN NIKDAR NE ZMOTI, TUDI OB INTERPELACIJI ZOPER TUERKA SE NI, PA O SKLADU KMETIJSKIH ZEMLJIŠČ ITD… PRIJATELJ, NIČ NI SLUČAJNEGA, VSE JE TREBA PLAČATI, POVRNITI ! UDBA mu je dala jajca v primež !

  • golijat je rekel/-la:

    Kdaj bo pa Kresalka poslala policijo preiskovat svojo mamo pa svojega ljubčeka siničko.

    • obama je rekel/-la:

      policaji so zamešali naslove..tudi Mestnega trga 1 ne najdejo

    • Bralka je rekel/-la:

      Poslušaj, greš na gugl, vtipkaš Frederika Kresal (to ime dobiš, če guglaš karkoli na temo mama Katarine Kresal) in ti gugl pokaže, da je bila prejšnji mesec tožilstvo vložilo ovadbo in človek iz tega sklepa, da kar so menili, da se da najti na tisti fizioterapevrtski zadevi, so že zbrali, novih dokazov se za stvari, ki so se dogajale pred leti ponavadi ne najde.
      Daj malo poglej in premisli, ne takoj pisati kozlarij na spletu….

  • okosokolovo je rekel/-la:

    Opazujem;
    - kako nihče od vpeletenih ne bo nič priznal
    - kako se bo preusmerjala pozornost …med tem, ko se bodo jasna dejstva, da je šlo za podkupovanje in dogovarjanja izgubila / ali pa vsaj zmanjšala njihova teža.

    Saj v Slo še noben razen majhnega Šuštarja ni odgovarjal. Kaj pa je npr. sedaj s preiskovanci čiste lopate? …ali bi morali le preiskovati tiste, ki so na oblasti?

    Škoda, res škoda medijev in naše pozornosti. Manj bomo mešali, jasnejša slika bo nastala.
    Ampak - saj ni interesa, raja je pa itak nevedna.

  • garažni bulmastiff je rekel/-la:

    Z včerajšnjim vdorom v prostoreHIŠE DEMOKRACIJE je politična boljševistična kamarila opozorila državljane in EVROPO,da parlamentarizem v Boljševistični Sloveniji ni vrede fajfe tobaka.In kar je še bolj simptomatično: PRVI IN DRUGI ČLOVEK REPUBLIKE SLOVENIJE; ganter in turk sta slučajno odsotna in na državniških obiskih.Tipično, v stalinistični maniri, ni kaj!in KAJ SLEDI: NADALJNE ARETACIJE,VDORI V DOMOVE ,NA DELOVNA MESTA,predvsem pa aretacije neljubih,nevarnih, nepoboljšljivih politikov iz opozicijskih vrst, še zlasti so v nevarnosti vodje opozicij in ostali ključni poslanci, predvsem tisti iz vrst SDS.IN rezime: spontani socialni srd in bes brezpravne slovenske raje v neslutenih razsežnostih in zelo nepredvidljivem koncu,tudi koncu države Slovenije.

    • Telefon je rekel/-la:

      A si ti Janša, da se tako bojiš?

    • NoMercy je rekel/-la:

      ti (g b) še nisi v arestu ali imaš privilegij in dostop do neta

    • anton je rekel/-la:

      Ja, “garažni”, že vodja je napovedal “rezime”, če bi mu postalo prevroče: “spontani socialni srd brezpravne slovenske raje v neslutenih razsžnostih in zelo nepredvidljiv konec, tudi… države Slovenije”
      Kardelj je menda rekal: “Najboljša odločitev je pravilna odločitev. Naj stane karkoli!”.
      Kaj naj torej pričakujemo od nekdaj vidnih komunistov, danes zadrtih antikomunistov in demokratov? Kamor je šel bik, naj gre še štrik!
      Državljani smo, kot vedno, kolateralna škoda.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Prijateljeva zgodba je očitna in ne bi smela biti vprašljiva, niti za obsodbo. Če je res, da so ga dobili z gotovino v roki v trenutku prejema le te.

    Tole s Pogačnikom in Jelinčičem pa mi deluje politično motivirano. Čeprav je res, da je šlo za trgovanje glasov v parlamentu za spremembno namembnosti zemljišča.

  • Cerebralni bankrotiranec je rekel/-la:

    Vse to je ena velika zarota komunajzarskih plačancev!!

  • Neja je rekel/-la:

    Kaj hočemo. Prej je vsak preko svojih mrež poskušal ropati kot se je le dalo, zdaj pa čistilka te mreže ometa. Upam, da bo vse dobro očistila in cekine vrnila v državno blagajno. Če si jih je sama tudi kaj prisvojila, pa naj ji na koncu preiščejo žepe.

    • anton je rekel/-la:

      Neja, vlogo snažilk precenjujete! (Marica Hrdalo?).
      Ena je morala, med osamosvojitveno vojno iskati ogrsko salamo po mercatorjih, ker so jo zviti trgovci menda poskrili, bila pa je nujna vsebina sendvičev nekaj ljutih borcev v protiatomskih zakloniščih. Ko ji je le uspelo, da je priborila nekaj kosov te delikatese, se je spozabila… in poskusila, če je res tako dobra. Nakar je dobila brco v rit.
      Pa niti na preiskavo želodca je prej niso poslali!

  • Joza je rekel/-la:

    EPIC FAIL Katarine Kresal http://tinyurl.com/yb3zhgy - šalabajzerstvo brez primere

  • xpunksnotdead je rekel/-la:

    ” Kar pomeni, da je ni nihče oviral. Slovenija se je znašla v neki povsem novi situaciji. Če je bilo za našo državo prej značilno, da so se elite, po Depali vasi, spopadale bolj ali manj v rokavicah, se zdaj zdi, da je tega konec. ”

    .. in to je ZELO pozitiven premik

  • blaf je rekel/-la:

    Ja kaj pa je 300 jurjev evrov med prijatelji :)

    • Zbik je rekel/-la:

      Blaf brez vprašaja sprašuje: “Ja kaj pa je 300 jurjev evrov med prijatelji :) ?”
      Odgovor: je enaka razliki med velikim P in malim p.

  • knedl je rekel/-la:

    se pravi,Jelinčič je izkoristil Pogačnika in izsilil zemljišče za muzej?v čem je problem?

    • Zbik je rekel/-la:

      Da bse ti zataknu, knedl.
      “se pravi,Jelinčič je izkoristil Pogačnika in izsilil zemljišče za muzej?v čem je problem?”

      Ja v tem, da o tem ni spregovoril V DRŽAVNEM ZBORU. Da ni lepo via facti in via mikrofon rekel. Če mi ministrstvo odobri spremembo namembnosti, bom glasoval proti interpelaciji. Samo v tem.

      Da je igral še en poker pod mizo s prsti na nožici in jih bo zdaj zato dobil po nožnici.

  • garažni bulmastiff je rekel/-la:

    KDO JE NA VRSTI za pot v arest??Ugibajmo!

  • BOTA je rekel/-la:

    Kupčkanje z zemljiščem za letalski muzej in podporo pri interpelaciji, ki ga lahko prebiramo v”slučajno” v javnost poslanem dokumentu je čisto običajna stvar v politiki. Kdor tega ne razume, ne razume politike. Ali so v teh pogovorih elementi kaznivega dejanja dvomim, vsaj ne takšni, ki bi jih bilo možno enostavno dokazati na sodišču. Ne gre pozabiti, da je govor o letalskem muzeju, ki je lahko tudi v nacionalnem interesu. Zato očitki osebnega interesa niso ravno prepričljivi. Ali gre za moralčno početje? Kaj pa je v politiki moralno? hmmmmm.

    Če en drugega, megla se je spustila in zakrila resnične probleme. Upam, da bo veter pomagal.

    • Q_ je rekel/-la:

      To je popolna neresnica. Mi je povsem nerazumljivo, da nisi prebral obtožnega predloga. Kaj je kršitev, je povsem jasno zapisano.

  • konec je rekel/-la:

    nič novega za udbomafijo
    kresalova pravna država bo vedno in izključno napadala “sovražnika”, njeno pokvarjeno mater pa seveda ne, njenega moža in posiljevalce živali bo celo nagradila, kaj bi pa naredila, da bi ji zvesti rdečuhi začeli klati nasprotnike….to ja , ki bi bila zmaga balkanske pravne države.

    zakaj ne prisluškujejo kučanu?
    zakaj ne prisluškujejo komunajzerjem?

    saj je jasno zakaj……………

  • konec je rekel/-la:

    Ampak vesel sem, da je morala partija zajebati titovca jeličniča in sd- ministra………………..toooooooooooooooooooooo

    da bo enkrat jasno, za koga je VEDNO v resnici deloval (v ozadju in skrivno) jelinčič……edini “nacionalist”, ki liže rit komunajzerjem.
    TOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    rdeče svinje pač. nič novega.

  • konec je rekel/-la:

    najbolj patetični pa so tisti rdečuhi, ki imajo staro, partijsko izkoriščanje policije za politične obračune za “uveljavljanje pravne države”…..res moraš biti zelo “študiran” , da si lahko ZARES prepričan v to…………ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Dvomim, da ga bo to dotolklo, ali vsaj politično omrtvilo. Ni ga niti propad nacionalne opcije, niti sodni postopki in ne shizma v stranki.

    Če ga ne bo, si je zlata prinašalka drago kupila pameti. Maščeval se bo in to neusmiljeno.

    To bo zanimiva predstava:-).

  • Janez Suckdadick je rekel/-la:

    VEŠ…. Janko
    Sever….
    Dokler obstojijo kretenčki, jim bo vedno mogoče prodajsti SMETI…

  • kos 119 je rekel/-la:

    … in kaj drugače ko t Jelinčič je počel gospod FRANCI KRIŽANIČ - finančni minister. Izkoriščal je svoj položaj oz. avtoriteto. No ja, vsaj poizkušal je to.

  • Matts je rekel/-la:

    Bravo, res odličen kratek komentar, ki pove vse.

  • jani je rekel/-la:

    če mislte da je gospodična vedla kaj se dogaja se pa hodo motite..po moje še goršek ni vedel,vsaj na tv je deloval zelo izgubljen..
    zasluga ministrice je najmnaj da je pač ministrica?sever,kakšn sranje to kadiš?

  • Nejc je rekel/-la:

    Tako bloger kot vsi tukaj anonimno sproščeni pvsedonimarji smo le ogledalo trenutnega stanja duha šentflorjanskega. Lahkotnost ne-dojemanja dejanskega stanja in vzrokov zanj je odlično zagotovilo, da je volilna čreda več kot zrela za najlahkotnejše politično manipuliranje. Slovence razdvajajo celo uspehi (Tina) in veselice (EMA). Škoda, pa tako “fajn” je kazalo enaidevdesetega.

  • garažni bulmastiff je rekel/-la:

    KSANTIPA,pol babe ,pol deca,kresalka je uvedla svojo,pardon senično spletno stran!Sedaj bomo šele najebali!

    • obama je rekel/-la:

      manjka kotiček s ponudbo specialnih nasadil

    • Zbik je rekel/-la:

      obama: “manjka kotiček s ponudbo specialnih nasadil”

      Manjkal si ti, da bi ti vzeli kaliber!

  • zorge je rekel/-la:

    Tokrat se je plemeniti uštel.Ujel se je v lastno mrežo.Če gremo nazaj par let bomo videli kako je hotel ustanoviti parlamentarno komisijo zoper BB, kar mu je prineslo točke na volitvah.Šel bi v vlado samo ,da prevzame Ministrstvoo za notranje zadeve.Sedaj je imel priložnost.Iz vlade izbrcati LDS in prevzeti MNZ.Vendar ga je na koncu premamil projekt letalskega muzeja.Plemeniti je že dolgo tarča policije.Tokrat je šel predaleč, poslance je označil za teleta,Katarino pa je osebnostno skušal prikazati kot nekaj kar ni za normalen svet.To se enostavno ne dela.Mislil je, da je nedotakljiv.Ima mlado ženo in majhne otroke.Ni več sam in je bil neodgoveren do svoje lastne družine.Ponižal je njih s svojim neodgovornim, nesramnim ravnanjem.Mislim, da policijo niti ne zanima, ali bodo dokazali povezavo z ministrom Pogačnikom.Cilj jim je bil hišna preiskava-orožje

  • Forestina je rekel/-la:

    Lej ga požar

    http://www.pozareport.si/?Id=mediji&View=novica&novicaID=15020

    Agencija Futura DDB je hkrati največja solastnica spletnega portala Vest.si, zato ni čudno, da je odgovorni urednik Vest.si Jani Sever v političnem smislu takoj pohvalil torkovo policijsko akcijo, saj naj bi policija tokrat izbrala tudi politično primerne cilje, to je člane SNS (Jelinčič, Prijatelj, SD (Pogačnik) in SDS (pridržani nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar); to je neko drugo, “alternativno koalicijo,” kot je tista, ki je trenutno na oblasti, ugotavlja bivši urednik Mladine Sever. Spomnimo, spletni portal Vest.si je lani na dveh medijskih razpisih ministrstva za kulturo pokasiral več deset tisoč evrov državnega denarja, vseh obljubljenih projektov, za katere so prejeli denar davkoplačevalcev, pa še vedno niso realizirali.

  • golijat je rekel/-la:

    A zato je izbrala Kresalova šefa policije zdaj je ustnovila NPU sedaj bo še KGB ,da bo ja dobro zaščitena ,ona pa bo lahko delala kar bo hotela. Zakaj pa ne pošlje policaje k mami ?

    • Nogavička je rekel/-la:

      Bizgec.

      http://www.vest.si/2010/03/10/udarec-katarine-kresal/comment-page-1/#comment-496983
      Bralka:
      “Poslušaj, greš na gugl, vtipkaš Frederika Kresal (to ime dobiš, če guglaš karkoli na temo mama Katarine Kresal) in ti gugl pokaže, da je bila prejšnji mesec tožilstvo vložilo ovadbo in človek iz tega sklepa, da kar so menili, da se da najti na tisti fizioterapevrtski zadevi, so že zbrali, novih dokazov se za stvari, ki so se dogajale pred leti ponavadi ne najde.
      Daj malo poglej in premisli, ne takoj pisati kozlarij na spletu….”

  • jin je rekel/-la:

    Previdnost. Na koncu bo o vsem odločilo sodišče, do tedaj pa smo vsi zgolj opazovalci, vsak s svojim mnenjem o tem, kaj se je v resnici zgodilo. Da se ne bo na koncu Zmago Jelinčič veselo smejal. Spet.

  • golijat je rekel/-la:

    Kresalka kaj si pa dala policajem,da so afero bulmastifi pomedli pod preprogo

  • secondo familiare je rekel/-la:

    Le kako se je počutil predsednik vlade, ko ga je poklicala notranja ministrica in mu povedala, da so ravnokar priprli njegovega ministra? Tistega ministra, ki se mu nikakor ni hotel odpovedati. Ko so ga vprašali, kako to komentira, vsekakor ni bil najboljše volje. Ali res ni imel razloga za veselje? Ali ni zmagala pravna država? Ali ni to dober znak?

    Pocuti se tako, kot da je pravkar opazil, da zivi v policijski drzavi.