12. marec, 2010 | Blaž Zgaga

„Bog“ na Titovi cesti

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Slovenska javnost je bila pred nedavnim seznanjena z besedilom izpod peresa prvaka Slovenske demokratske stranke Janeza Janše. Sestavek nosi naslov: „Boga ni. Vse je dovoljeno.“ Kot je jasno vsakomur, ki ni prešprical književnosti v šoli, ne gre za citat iz romana Dostojevskega Zločin in kazen, temveč za potvorbo misli Ivana Karamazova v Bratih Karamazovih, ki se glasi: „Če boga ni, je vse dovoljeno.“

Najuglednejša slovenska filozofa svarita

Filozof Slavoj Žižek je ob tem pripomnil, da je takšne spodrsljaje glede na samoupravno-vojaško polizobrazbo avtorja moč pričakovati. Predvsem pa je opozoril na logiko, ki se skriva za zapisanim – da je tistim, ki imajo pravega boga, dovoljeno vse. Torej tudi ubijanje.

„Toda logika, na kateri temelji Janševa argumentacija, nas mora kljub temu skrbeti. To je logika izrednih razmer, logika boja proti brezbožnemu sovražniku, katerega zlo ne pozna nobene meje in ki se mu je zato treba zoperstaviti na enako radikalen način. Pod Janševim naslovom ‘Boga ni. Vse je dovoljeno.’ nam ni težko slišati grožnje: ‘Toda bog je. In zato je MENI vse dovoljeno’,“ v Dnevnikovem Objektivu zaključi Žižek.

Drugi filozof Tine Hribar se z Žižkom kot ponavadi ne strinja, saj pripada drugi filozofski šoli. V intervjuju v Delovi Sobotni prilogi pa je izrekel zaskrbljujoče podobno diagnozo, ki se ne tiče toliko SDS in Janše, kot slovenske rimo-katoliške cerkve.

Na vprašanje o ustanovitvi vojaške škofije je namreč odgovoril: „Zaradi nje [dediščine državljanske vojne] od kuratov z lastno škofijo v Slovenski vojski, ki naj bi se raztezala tudi na druge represivne državne institucije, lahko pričakujemo vse. Če so pripravljeni zagovarjati ubijanje otrok in mater na tujem, če za to ubijanje ‘moralno’ celo pripravljajo naše vojake, kaj bodo počeli, če pride do kakih večjih trenj na Slovenskem.“

Hribar poudari: „Spremenili se bodo v politkomisarje militantnega katolicizma, ideologe Katoliške akcije, v orodje, ki ga potrebuje Opus Dei. In če jim ni tuje ubijanje ’sovražnika’ zunaj domovine, jim bo toliko bližje ubijanje ‘notranjega sovražnika’, bržkone zelo hitro identificiranega tudi kot ’sovražnika vere’, kar smo že doživeli.“

Opozorili prepoznavnih filozofov sta si neverjetno podobni – oba svarita pred državljansko vojno oziroma bratomornim prelivanjem krvi med Slovenci.

Če drži, da so filozofi najbistrejši intelektualci, ki so s svojim védenjem vedno korak pred drugimi, je zadeva še toliko bolj zaskrbljujoča. Hribarja in Žižka pa potrjuje tudi dogajanje v slovenskem političnem prostoru.

Organizirane „spontane“ demonstracije

Pred nekaj meseci je Janša pozval državljane, naj se spomladi udeležijo „spontanih“ demonstracij na ulicah in trgih. V zadnjih mesecih je SDS na hitro zamenjala vodstva številnih lokalnih odborov. Umirjene voditelje, ki so delovali tudi več kot petnajst let, so čez noč zamenjali z nepoznanimi radikalci. Hkrati strankarski podporniki v manjšem številu že ‘vadijo’ demonstracije.

Ob nedavnem policijskem zaslišanju Janše je svojega vodjo na protestu podprl kar bivši poveljnik odreda za specialno delovanje Slovenske vojske upokojeni podpolkovnik Boris Mikuž. V kamero je povedal, da bo Janši „pomagal, če bo treba.“ Tudi protest pristašev Nove Slovenije, ki nasprotujejo sprejetju družinskega zakonika, pred parlamentom, nakazuje, kako ’spontano’ utegnejo potekati spomladanske demonstracije.

Slovenija je bila leta 1994 že na robu državnega udara. Tudi takrat so potekale „spontane“ demonstracije na ulicah in trgih. Zlasti pred parlamentom, kjer se je zbrala nekajtisočglava množica, ki je podprla takratnega obrambnega ministra Janšo ob njegovi razrešitvi.

Javnosti je ostalo skrito, da so se takrat pripadniki specialne brigade Moris v civilnih oblekah gibali po Ljubljani, oboroženi z ostrim strelivom, in čakali na ukaz svojega vodje. Tedne prej so vadili celo helikopterski desant na sedež ministrstva za obrambo. Nekateri mediji – zlasti še danes prepoznavna imena na TV Slovenija – pa so dobesedno hujskali ljudstvo k demonstracijam.

Prek ulice znova na oblast?

Številni dejavniki in Janševi pozivi kažejo, da si v SDS prizadevajo za ponovitev takratnih izrednih razmer. Kakšni so lahko njihovi politični cilji, razkriva že površna politična analiza.

Cilj Janše in SDS je lahko le ponovni prihod na oblast. Nič manj kot to. Le s tem, in pridobitvijo mednarodno-pravne imunitete kot državni voditelj, bi lahko zavrl ali zapletel razplet kriminalistične preiskave podkupovanja v primeru nakupa finskih oklepnikov Patria.

Janša lahko pred letom 2012, ko so naslednje parlamentarne volitve, pride na oblast le na dva načina: z izrednimi volitvami ali z oblikovanjem velike koalicije med SDS in SD.

Izredne volitve so možne le, če se parlament razpusti. Za kaj takega je potreben izredno velik pritisk ter psihoza izrednega stanja, ki bi vplivala na poslance. To se lahko doseže zlasti z demonstracijami, na katerih ni izključeno ne nasilje, niti prelivanje krvi. Ob že nižji stopnji „spontane“ napetosti v družbi, pa bi se lahko premier Borut Pahor odločil za ‘umirjanje duhov’ in za oblikovanje tehnične vlade ali ‘vlade narodne enotnosti’. V njej bi bil recimo Janša premier, Pahor pa denimo njegov namestnik. In koliko je ta scenarij verjeten?

To, da sta z umetno sproženimi in manipulacijsko vzdrževanimi medijskimi pogromi v primeru „Ultra“ in „Garaža“ največjo škodo utrpeli koalicijski stranki Zares in LDS, je težko označiti kot naključje. Zanimivo je tudi, da v vseh teh ‘aferah’ Pahorjevi Socialdemokrati vedno ostanejo nedotaknjeni. A to ni le zanimivo, temveč tudi predvidljivo, saj je Pahor kljub volilni zmagi na ključnih mestih obdržal kadre, ki jih je imenoval Janša: najsibo to v policiji, tožilstvu, obveščevalnih službah ali javnih medijih. Vse več znakov kaže, da delajo skupaj in za skupni interes.

Koliko se bo to izkazalo za resnično, bomo videli spomladi, ko naj bi prišlo do predvidenih protestov na ulicah in trgih. Čeprav položaj postaja vse bolj resen, pa bi za ‘hec’ lahko poskrbeli na policiji in upravni enoti.

Ob izdaji dovoljenja za javno zbiranje bi lahko, če bi bili nekoliko zlobni ali duhoviti, protestnikom kot edino traso pohoda na center Ljubljane določili smer, ki vodi iz severo-vzhoda. Tako bi bili protestniki prisiljeni hoditi po Titovi cesti.

No, morda bi celo njihov „bog“ vodil svoje demonstrante po Titovi cesti.

Blaž Zgaga

članek je objavljen tudi v reviji Svobodna misel

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
223 x komentirano
  • jurij je rekel/-la:

    ahaahahaah samoupravna-vojaška polizobrazba, ta mi je všeč…

  • marko je rekel/-la:

    Kaj je ta tip prizadet….

    • aleks je rekel/-la:

      ne, po tvoje sta prizadeta levi Žižek in desni Hribar.

    • android je rekel/-la:

      ni prizadet. preberi si sam, kaj je o njem napisal lanski nagrajenec za življenjsko delo v novinarstvu:

      http://mediawatch.mirovni-institut.si/bilten/seznam/36/novinarji/

      Gojko Bervar

      Na črnem seznamu

      Blaž Zgaga je danes na cesti. Dobro, bodimo natančni, je svobodni novinar, ki pa mu skoraj nihče noče objavljati, torej je de facto na cesti.

      »Mafijsko ozadje tranzicijske levice Zgago že dalj časa uporablja in verjetno plačuje za umazane posle.« - Predsednik SDS Janez Janša[1]

      »Nikoli se nisem spraševal, ali je novinarstvo ugleden poklic ali ne, privlačilo me je to, da si vedno sredi dogajanj, pa to kakšna so razmerja med tistimi, ki odločajo in javnostjo.« - Blaž Zgaga[2]

      »Cena za novinarsko svobodo je strašna.« - Blaž Zgaga[3]

      Nič ni čudnega, da ima Janez Janša Blaža Zgago v želodcu. Očitno ga ima za glavnega avtorja afere Patria, saj hkrati dodaja, da so slovenski novinarji vse izjave o kupčiji z oklepniki položili v usta Fincem. Tolikšnega spoštovanja nad močjo novinarskega dela, ki ga kaže nekdanji predsednik vlade in sedanji šef največje opozicijske stranke, doslej ni izkazal še nihče od politikov. Čeprav uvodni navedek sicer namiguje na to, da je menda Blaž Zgaga le marioneta v rokah levičarskih politikov iz ozadja, pa je predsednik SDS novinarjem pripisal zares veličasten vpliv na oblikovanje javnega mnenja, ne le doma, ampak tudi v tujini. Janša ima seveda še vrsto drugih razlogov, da je Zgago uvrstil na svoj črni spisek – zanesljivo mu je grdo zagrenil življenje s peticijo proti cenzuri, ki je v javnost prišla ravno v pravem trenutku, torej tedaj, ko je vrsta novinarjev začutila, da je njihova poklicna svoboda ogrožena, da je treba nekaj narediti. Tako hudo, da je dve tretjini svojega nastopa ob glasovanju o zaupnici, ki jo je v parlamentu izsilil sam, namenil novinarski peticiji. Logika vsakega nastopa ob glasovanju o zaupnici vlade bi namreč bila, da predsednik vlade govori o dosedanjih uspehih, napove nova bleščeča dejanja – tako pa se je Janez Janša tedaj v glavnem ukvarjal z Blažem Zgago, 571 podpisniki in njihovimi domnevnimi botri. Samo mimogrede je nekaj navrgel še o uspehih vlade.

      Kdo je torej Blaž Zgaga, ki spravlja politike (in kot se bo pokazalo pozneje, tudi svoje urednike) iz tira in jim povzroča »bele noči«?

      Morda bi vsi mirneje spali če ne bilo avtoštopa – načina, s katerim je ta nekdanji Medvodčan največkrat prepotoval razdaljo med domom in gimnazijo v Šentvidu. Takrat je bila v zraku še možnost, da se odloči za študij fizike s poudarkom na astronomiji, a se je kmalu premislil in se odločil za ekonomijo in sociologijo. Avtoštop je spodbudil raziskavo Avtoštop – kultura in subkultura v okviru gibanja Znanost mladini. Novinar Dela Janko Svetina, mu je predlagal naj naredi povzetek, in iz tega je nastal njegov prvi članek, ki je bil takoj objavljen v Sobotni prilogi Dela – dosežek, ki za novopečene novinarje, ki se najprej dolge mesece ukvarjajo z vestičkami in tiskovnimi konferencami, pomeni le mokre sanje. Med počitnicami po prvem letniku je na Delu vprašal, če bi jih njegovo sodelovanje zanimalo – čez dva dni je že plaval v novinarskih vodah, ne da bi ga sploh vprašali, če zna plavati. In usoda, ta večna šaljivka, ki se igra z našimi življenji, mu je za prvo opravilo (tako kot vsem začetnikom) zapisala poročanje s tiskovne konference o knjigi Janeza Švanjcerja Ubranili domovino, ki so jo ob avtorju predstavljali vsi člani generalštaba in obrambni minister Janez Janša. Počitniško sodelovanje se je nadaljevalo v jesensko, jesensko v zimsko in iz ambiciozno zastavljenega načrta o dveh študijih izrinilo ekonomijo; ostala je le sociologija. Človek, ki je na Delo vstopil skozi glavna vrata (Sobotno prilogo), je zdaj opravljal ves drobižčkasti novinarski posel vseh začetnikov. A predstave, da je novinarstvo še kaj več od tega, so seveda ostale. Zanimivo se mu je zdelo, kako preiskovalno se je kolega Igor Guzelj loteval stranpoti privatizacije. In potem je prišla tudi njegova priložnost – zgodba o nakupu 40 milijonov nemških mark vrednih radarjev za vodenje zračnega prometa, ki so zaradi političnih spopadov obležali v skladišču. Vojna in vojska ga je ves čas zanimala kot socialni fenomen. In leta 1995 je novinarsko vstopil na področje, ki zaradi nujne skrivnostnosti pri enem delu dejavnosti ponuja možnosti zlorab pri drugih delih, ki bi morali biti sicer pod nadzorom javnosti. Njihova razkritja pa povzročajo eksplozije ob katerih obležijo mnogi – akterji, pa tudi tisti močno in le rahlo povezani, včasih tudi novinarji.

      Zgodba o smrti agentov
      »Kljub temu, da imajo le operativno znanje, so v Sovi ob reaktiviranju prevzeli vodstvene funkcije, ki zahtevajo visoko stopnjo izobrazbe in temu primerno plačo, medtem ko mladih, ki naj bi jih nasledili, do danes, po štirih letih, niso usposobili.« (Operativci plačani kot profesorji, Delo, 2. junij 1997)

      Čeprav je bil članek o ponovni zaposlitvi upokojenih uslužbencev podpisan s psevdonimom E. N., so v Sovi hitro izvedeli, kdo je pravi avtor. Urednik Sobotne priloge mu je zatem dejal, da ne bo nikoli več pisal za prilogo, kar je pripomoglo k prestopu na Večer.[4]

      Leta 1998 je prestopil k Večeru, kjer je bilo, kot pravi, najprej vzdušje takemu delu še naklonjeno, potem so ga začeli vse bolj stiskati. To je bilo hkrati njegovo najbolj plodovito obdobje. Ena od eksplozij z mednarodnim ozadjem (in poznejšim odzivnim pritiskom) je bila obravnave zgodbe o tem, da je slovenska obveščevalna služba velikodušno ponudila ameriški obrambni obveščevalni agenciji (DIA) svojo obveščevalno logistiko. Objavi je sledila preiskava v stanovanju, grožnje o pregonu zaradi izdaje vojaške skrivnosti, očitki, da je povzročil smrt nekaj ameriških agentov, končalo se je pa z molkom, umikom obtožbe v predkazenskem postopku in mednarodnim novinarskim zaznavanjem te zgodbe. Zgodba o smrti agentov se je izkazala za konstrukt, ki naj obremeni avtorja, a so ga pravočasno razkrili, čeprav se je kot laž v političnem prostoru ponavljala tudi po tem.

      »Vse do poznih nočnih ur in še včeraj od zgodnjega jutra do desetih dopoldne naj bi bili odgovorni čistili arhive OVS, predvsem podatke in dokumentacijo o tajni operaciji Sava.« (Izmenjava podatkov brez odobritve?, Večer, 9. junij 2000)

      Razkritju ameriške obveščevalne operacije so sledile hišne preiskave, grozilo mu je do pet let zapora. Obrambni minister Janez Janša ga je javno razglasil za »nevarno osebo«.[5]

      Delati z viri znotraj vojaških in obveščevalnih struktur je za novinarja veliko tveganje. Kako vedeti, da te nočejo izkoristiti za neke povsem zasebne, pa morda tudi za obveščevalne cilje. Zakaj so se obrnili ravno nate, ne na koga drugega? Blaž Zgaga pravi – zaradi zaupanja. Kot zdaj že zares izkušen novinar mora vedeti, da tudi zagotavljanje, da zaupajo prav njemu, še vedno nič ne pomeni. Kako torej odkriti, kaj je »zadaj«? Sam pravi: to rešuje čas. Včasih je pač treba čakati toliko časa, da stvari, ki bi zadovoljile neki zasebni interes, postanejo nepomembne, in ob tem tvegati, da bo obveščevalec šel k drugemu. Da ta metoda kar trdno stoji, dokazuje to, da ob vseh eksplozivnih temah, o katerih je pisal, ni doživel ne kazenskega pregona ne civilne tožbe. Preiskavo stanovanja da, zaslišanja tudi, tožbe pa ne niti pri zgodbi o Patrii, pri kateri Janez Janša sicer toži vsevprek.

      »Kot smo izvedeli od dveh virov v Sloveniji, želijo finski kriminalisti zaradi vpletenosti v afero zaslišati predsednika vlade in Slovenske demokratske stranke (SDS) Janeza Janšo. Da to drži, je potrdil tudi finski vir.« (Patria podkupila Janeza Janšo?, Vest.si, 1. september 2008)

      Predsednik vlade Janez Janša ga je dan zatem izpostavil kot krivca za zaroto pred volitvami. Janševim besedam še danes sledijo številni slovenski mediji, na spletu so se pojavili pozivi k fizični likvidaciji. Janšo so kriminalisti sicer zaslišali 15. oktobra 2009.[6]

      Zgaga ima za sabo kar precejšnjo kilometrino: objavil je več kot 2500 člankov, vesti, poročil in komentarjev v slovenskih medijih, njegova besedila so povzeta ali objavljena v vrsti tujih medijev – Guardianu, Observerju, Prague Post, Jane’s Defence Weekly, Jane’s Inteligence Review, Jane’s Sentinel Security Assessment; precejšnji del referenc ga navaja tudi kot prvega podpisanega pod novinarsko peticijo proti cenzuri. Človek bi rekel, da se po vsem tem zanj mediji kar tepejo. A ko se je s kritičnim člankom oktobra 2007 Dober Večer in lahko noč, v katerem je opisoval razmere v časopisu, poslovil od Večera, je, tako se zdi, za ostale medije postal kužen. Razen v neplačanih spletnih medijih vse teže objavlja, si njegovih storitev v slovenskih medijih nihče ne želi več. Zakaj se to dogaja, je pravzaprav težko ugotoviti.

      Če bi si dal, kaj dopovedati
      Odzive na poizvedovanje, zakaj je tako, je mogoče razdeliti v tri skupine. Njegovi novinarski kolegi najpogosteje pritrjujejo, da je Zgaga vztrajen in sposoben novinar z dobrimi viri. Mimogrede omenijo, da ga je izkušnja stigmatiziranja spremenila. Tudi sam pravi, da so napadi nanj vplivali tudi na njegove bližnje, da ti trpijo zaradi njegovega novinarskega dela. Na drugi strani ga uredniki, ki so imeli opravka z njim, najpogosteje prikazujejo kot težaškega in problematičnega tipa, polnega samega sebe, ki ne upošteva uredniških nasvetov, ki pa da bi jih krvavo potreboval. Eden od njih je celo dejal, da bi izvrstno funkcioniral, če bi si dal kaj dopovedati. Druga skrajnost med ocenami je, da je paranoik, ki povsod vidi zarote. Tretji urednik iskreno priznava, da je Zgaga problematičen – ne za uredništvo –, ampak za uprave, ki se bojijo, da bodo njegovim člankom sledile tožbe. Sam Blaž Zgaga pravi, da je bila večina sporov z uredniki pravzaprav spor o poklicnih merilih, kjer se uredniki niso znali izviti iz povezanosti z upravo in marketinškim delom hiše. Ta previdnost urednikov pa po svoje tudi pripoveduje zgodbo o sodobnem slovenskem novinarstvu.

      Blaž Zgaga je danes na cesti. Dobro, bodimo natančni, je svobodni novinar, ki pa mu skoraj nihče noče objavljati, torej je de facto na cesti. Ponudi članek, pa mu kratko malo ne odgovorijo. Za razliko od mnogih drugih »svobodnjakov« je za njim precej uspešna kariera, ki bi morala pomeniti referenco uspešnosti in kvalificiranosti, pa, namesto veselja, da imajo »izdelanega avtorja«, večino urednikov spodbuja k previdnosti – njegovo delo prinaša komplikacije. Kot sta, naj se malo igramo, komplikacije povzročila razkrivalca Watergata Carl Bernstein in Bob Woodward; čeprav pri tem ne primerjamo družbene teže novinarskih prispevkov, so ju prav tako sprva gledali sumničavo. Celo mediji in njihovi lastniki, ki dobičke kujejo tudi, če ne predvsem iz afer, tehtajo med stroški z odvetniki in sodišči, pa težavami, ki jih kakšno od razkritij prinese, in na drugi strani lagodnostjo, ki jo prinaša življenje brez teh raziskovalnih projektov. In izberejo lagodnost.

      1 Delo, 9. septembra 2009, str. 5.
      2 Blaž Zgaga v pogovoru z avtorjem, 12. oktobra 2009.
      3 Blaž Zgaga v pogovoru z avtorjem, 12. oktobra 2009.
      4 Iz arhiva Blaža Zgage.
      5 Iz arhiva Blaža Zgage.
      6 Iz arhiva Blaža Zgage.

    • konec je rekel/-la:

      žužek in hribar sta dva na tujem popolnoma neznana (posebno socialist hribar, žužek pa je vseeno nekoliko bolj razpoznaven, ker je pač precej bolj radikalen, nestrpen in ideološko razpoznaven in torej je v vedno istih “filozofskih” krogih bolj repliciran, ampak vsaka paris hilton ima 1.000.000 krat več vlogo v družbi, dobro ali slabo, to pa je drug problem)

      tako, da je rdeči prostitut lahko le reklamira, za ta dva rdečuha, ki jih imajo partijci za “mislece”. ampak sta le prav tako rdeča prostituta (samo, da njihove usluge stanejo precej več in so zato objavljene udbodnevniku (seveda žužek) in socialističnem delu (hribar), “mladi” rdeči prositut pa samo na vesti……….ha, ha, ha, ha, ha,

    • konec je rekel/-la:

      android, kdo ti pa sploh verjame………………

    • Osama You Know Who je rekel/-la:

      Android: Brez preverjanja dejstev te bianco pohvalim za prispevek.

    • Osama You Know Who je rekel/-la:

      Še nekaj. Upam, da je to a) raziskovalna naloga v okviru študija ali b) plačana raziskava!

    • Q_ je rekel/-la:

      @Konec,

      bi bi hecno, če ne bi vedel, da misliš resno.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ANDROID = ROBOT

      Od kdaj je pa Gojko Bervar kakršnakoli novinarska abvtoritete?

    • novinar je rekel/-la:

      gotovo je večja avtoriteta kot vsi Možine, Janšiči, Geriči, Hlebši, Peskove in podobni modeli skupaj.

    • konec je rekel/-la:

      novinar, ha, ha, ha, ha, …prav ta pravo ime si si nadel…ha, ha, ha, ha, ha, …avtoriteta……ha, ha, ha, ha, ha, ….zares ste globoko zajebani opranoglavci…

  • Vanti Vaatti je rekel/-la:

    Bratski slovenski narod naj končno dočaka oblast, ki si jo zasluži.

  • Londra je rekel/-la:

    a ste opazl od kar žižek je tablete proti sladkorni ni več tako pocukran je bolj poprast- temu se reče modrost

  • Matej je rekel/-la:

    Aha, torej je v naši državi kot v Švici! Hvala Zgaga, nisem vedel!

  • Aljo je rekel/-la:

    Ma ja, ta pa seka mimo z svojimi interpretacijami … kakšna bratomorna vojna, kakšen udar … daj tipo pojej kakšno pilulo za živce. Vojno v Sloveniji lahko povzroči samo 3 svetovna, potem pa ne rečem, da se glupaki z obeh strani nebi spet sekali med sabo. Demonstracij vsaj množočnih, ne bo še nekaj časa, vsaj do tedaj ko bomo na stopnji Grčije. Imamo še 2/3 BDP rezerve, kakšnih 60 milijard/na oko, pa brezposelnih mora biti vsaj 200000, potem je pa možno, da pride do pizdarij. Bo pa hudo, če se Nemčija ne izvije iz krize, ker je naša industrija v tesni navezavi z našo. Patrija pa ne bo dobila epiloga,jebi ga orožarji so POVSOD nad državo, koorporativna demokracija pač. Dej Zgaga pojdi trobiti svoje nonsense na smetišče podkupljencov … pa udbaše mi pozdravi - tiste, ki so zjebali državo, da je v takem stanju kot je…

    • Q_ je rekel/-la:

      ….ajde, da se ne strinjam s tvojim komentarjem. Ampak zadnjih nekaj stavkov lahko opremil s kakšnimi dejstvi.

  • Aljo je rekel/-la:

    z njihovo(Nemčija)- lapsus

  • KAKTUS je rekel/-la:

    ZGAGA , PO FIL. HRIBARJU IN SLAVUJU, JE NAJNEVARNEJŠI DIKTATOR JANEZ JANŠA , ČEPRAV JE GOLJUFA GOLOBIČA OZNAČIL ZA STALINA TOREJ JE HUJŠI ?
    ARETACIJE V ZVEZI S “PATRIO” SO PRED VRATI, KRIMINALISTOM BO DOVOLJENO HARATI PO PARLAMENTU, KAMERE BODO VKLOPLJENE IN NIČ NE BO PRIKRITO ! PREJ BO POTREBNO DATI ZALARJU IN KATARINI V ROKE ŠE TOŽILSTVO !

  • POMLAD JE TU je rekel/-la:

    Hahaha Blažgor Zgagolobič. :) hov hov klan Tole so zaresove Gre(z)snice.si

    Matilda reši nas levih in desnih komunajzarjev!!

  • mujo je rekel/-la:

    opala,

    kako so se usuli Janšisti!

    sigurno jih nekaj boli ;-)

  • pravnik je rekel/-la:

    @aljo

    citati obeh so filozofov so jasni in so videti korektno povzeti:

    Filozof Slavoj Žižek je ob tem pripomnil, da je takšne spodrsljaje glede na samoupravno-vojaško polizobrazbo avtorja moč pričakovati. Predvsem pa je opozoril na logiko, ki se skriva za zapisanim – da je tistim, ki imajo pravega boga, dovoljeno vse. Torej tudi ubijanje.

    „Toda logika, na kateri temelji Janševa argumentacija, nas mora kljub temu skrbeti. To je logika izrednih razmer, logika boja proti brezbožnemu sovražniku, katerega zlo ne pozna nobene meje in ki se mu je zato treba zoperstaviti na enako radikalen način. Pod Janševim naslovom ‘Boga ni. Vse je dovoljeno.’ nam ni težko slišati grožnje: ‘Toda bog je. In zato je MENI vse dovoljeno’,“ v Dnevnikovem Objektivu zaključi Žižek.

    Drugi filozof Tine Hribar se z Žižkom kot ponavadi ne strinja, saj pripada drugi filozofski šoli. V intervjuju v Delovi Sobotni prilogi pa je izrekel zaskrbljujoče podobno diagnozo, ki se ne tiče toliko SDS in Janše, kot slovenske rimo-katoliške cerkve.

    Na vprašanje o ustanovitvi vojaške škofije je namreč odgovoril: „Zaradi nje [dediščine državljanske vojne] od kuratov z lastno škofijo v Slovenski vojski, ki naj bi se raztezala tudi na druge represivne državne institucije, lahko pričakujemo vse. Če so pripravljeni zagovarjati ubijanje otrok in mater na tujem, če za to ubijanje ‘moralno’ celo pripravljajo naše vojake, kaj bodo počeli, če pride do kakih večjih trenj na Slovenskem.“

    Hribar poudari: „Spremenili se bodo v politkomisarje militantnega katolicizma, ideologe Katoliške akcije, v orodje, ki ga potrebuje Opus Dei. In če jim ni tuje ubijanje ’sovražnika’ zunaj domovine, jim bo toliko bližje ubijanje ‘notranjega sovražnika’, bržkone zelo hitro identificiranega tudi kot ’sovražnika vere’, kar smo že doživeli.“

    • Aljo je rekel/-la:

      Bla bla bla, kaj si pa ti hotl povedati s svojimi nebulozami? Tako Žižek kot Hribar sta zgolj teoretika in vsako stvar zakomplicirata, da je v realnosti neuporabna. Jaz sem Janšev članek razumel prevsem kot politično izkoriščanje dane politične situacije, za nabiranje političnih točk, ter postavljanje sebe kot edine alternative. Jebi ga, če si nisi pripravljen priznati, da je tranzicijska levica zajebala stvar totalno, je to tvoj problem. Kamorkoli se ozreš sama korupcija in to je dejstvo. Res je pa tudi, da osebno mislim, da so Janševi kadri zajebali nekatera največja slovenska podjetja namerno, zato da se vzpostavlja teren za prihod novih - tujih kapitalistov, ki bodo situacijo jebe lud zbunjenog izkoristili v svoj prid, ter prišli do slovenske lastnine za drobiž. UDBAŠI so pa preveč zanemarjali osebni pohlep svojih nameščencev, tako da je rezultat isti.

    • pravnik je rekel/-la:

      od leta 2004 do 2008 je vladala Janševa vlada in zapravila vse, kar se je dalo.

      pišeš:

      “Kamorkoli se ozreš sama korupcija in to je dejstvo.”

      Se strinjam, samo ne gre verjeti, da se je to začelo le po volitvah 2008, ampak se je kradlo na veliko že prej.

      pišeš:

      “Res je pa tudi, da osebno mislim, da so Janševi kadri zajebali nekatera največja slovenska podjetja namerno, zato da se vzpostavlja teren za prihod novih - tujih kapitalistov, ki bodo situacijo jebe lud zbunjenog izkoristili v svoj prid, ter prišli do slovenske lastnine za drobiž.”

      po moje niso zajebali največja podjetja le zato, da bodo pripeljali tuje lastnike (mimogrede, ali ne diši to po izdaji?), ampak tudi zato, da so si močno omastili brkove.

      ravno aretacije SNS-ovcev v navezi z Luko Koper kažejo na globoke korupcijske povezave povsod, kjer so se pojavili čudežni dečki iz SDS, kot je denimo Časar. Da o podkupovanju pri nakupu oklepnikov Patria niti ne govorimo.

      pišeš:

      “UDBAŠI so pa preveč zanemarjali osebni pohlep svojih nameščencev, tako da je rezultat isti.”

      to je nerazumljivo! razen če hočeš Janševe lopove izenačiti z vsemi drugimi. torej da so vsi Slovenci isti lopovi kot SDS-ovi čudežni dečki?

    • Aljo je rekel/-la:

      Oboji so pa pohlepni do daske, zanima jih samo plen in čisto nič drugega…

    • Aljo je rekel/-la:

      Pa še nekaj, dosti imam raznoraznih čudežnih dečkov, yes, janševih, itd, ki sekajo po državnih podjetjih in dobivajo enormne plače in odpravnine, po prenehanju mandata pa odpirajo firme, ki poslujejo z državnimi v katerih so prej delali. Sodni sistem, je pri nas največji krivec, poleg politike, da se dogajajo take stvari kot se. Pa saj bo globala poskrbela za pomladansko čiščenje. letoš še ne , drugo leto bomo pa videli.

    • Q_ je rekel/-la:

      @Aljo,

      Hribar je eden izmed očetov Ustave. Dej malce ustavi konje.

    • Aljo je rekel/-la:

      Da res je, toda v kaj se je naša država na podlagi teoretične ustave izrodila?

    • pravnik je rekel/-la:

      @aljo

      ti si gotovo eden tistih, ki je goreče nasprotoval Hribarjevemu predlogu, naj se v preambulo slovenske ustavo vpiše “svetost življenja”.

      temu je najbolj nasprotovala rimsko-katoliška cerkev, njeni kleriki in farji.

      očitno tudi tvoje dojemanje sveta ni dosti daleč od cerkvenega.

    • Aljo je rekel/-la:

      Heh, za vedenje o svetosti življenja, ne potrebujem ustave, meni je to jasno. In tudi proti veri nimam nič, imam pa veliko proti cerkvi kot instituciji. Da in verjamem v prasilo ali boga, toda to ne pomeni da sem far ali kaj podobnega… kar je žaljivka za verne… je že pač tako, da se na kvantnem nivoju konča 3D matrica in se odpre nov svet. Sploh je pa moje mnenje, da je piramidna ureditev že v osnovi zgrešena. Žižek ne ponuja rešitev, Hribar tudi ne, ker je zgolj filozofija premalo. Svet se spreminja na osebnem nivoju…

    • Mimi je rekel/-la:

      Aljo (@12. 3. 18:48), podpis.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Ubogi Zgaga, tako je obseden z Janšo, da je v resni nevarnosti njegovo duševno zdravje!

    Bil sem leta 1994 pred skupščino, kjer nas ni bilo nekaj tisoč, kot bi rad pomanjšal tisto množico Zgaga, temveč nekaj desettisoč!

  • mujo je rekel/-la:

    se vidi, da si pravi oboževalec Janše!

    lepo, da priznaš

    • konec je rekel/-la:

      kaj imajo rdeče svinje skupnega? ……………………..

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Pr epričan sem, da je MUJO Janšev agent.

      Ne da bi si umazal roke z levico, jo bo z MUJOM dotolkel od znotraj!

  • krucefiks je rekel/-la:

    “zbralo naj bi se bilo približno 15.000 ljudi, ocene se sicer razlikujejo”
    http://www.mladina.si/tednik/201006/kdo_je_zatrl_mirovnistvo_v_sloveniji_

    Zgaga minimizira, Mefisto maksimira.:D

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Če bi bil Zgaga kak kvalificiran analitikdružbenih razmer, bi zlahka ugotovil, da je bil državni udar že izvršen na volitvah jeseni 2008:

    - iz sistema, ko je delo iskalo delavce, smo prišli v sistem, ko delavci zaman iščejo delo,

    - totalitarni obrazec ravnanja in obnašanja se potrjuje pri vseh potezah oblastne koalicije,

    - pravosodni minister in notranja ministrica uničujeta še zadnje ostanke pravne države,

    - poveličuje se komunizem in akterji komunističnega totalitarizma,

    - policija po lastnem preudarku vstopa v državni zbor in maltretira poslance,

    - svobodno gospodarsko pobudo je zamenjal sužnjelastniški družbeni red in

    - kar je še najbolj značilno za totalitarizem, vedno bolj si postajamo enaki v revščini ter
    na koncu tunela je ugasnila lučka!

    • mujo je rekel/-la:

      koji idiot?

      poraz Janševe klike na parlamentarnih volitvah je zate državni udar?

      in kdo je izvedel ta tvoj udar? volivci?

      torej je treba zamenjati ljudstvo?

    • Mimi je rekel/-la:

      Mefisto: “… je bil državni udar že izvršen na volitvah jeseni 2008:…”
      Ojej! Sveta preproščina! :O

      V odgovor citiram Muja: “… in kdo je izvedel ta tvoj udar? volivci?

      torej je treba zamenjati ljudstvo?”

    • edmund je rekel/-la:

      Točno to, ampak ne z mujoti inićići !!!!

    • Mimi je rekel/-la:

      (Žal?) smo že tu; “razni -ić-i”.
      Kar elminirat nas? ;)
      Potem *boste* ;) moral bit blazno previdni, ker vmes lohk dok rečeš kex skenslate še razne druge -ič-e, čist slovenske. ;)) (kovačič, šušte/a-ršič…).

    • martina je rekel/-la:

      recimo, da bi kleni Slovenci eliminirali Jelinč-iča?

    • vem je rekel/-la:

      a policija naj bi vstopala po tvojem preudarku ali preudarku tvojega velikega vodje, da bi bilo sprejemljivo??

    • edmund je rekel/-la:

      ni bilo govora o eliminaciji, temveč o zamenjavi ljudstva…mogoče je to rešitev za to deželo, ki je na poti v neizbežen propad. Današnje stanje v Slo je katastrofa, s tem se strinja večina prebivalcev, pa naj so mujoti ali pa janezi.
      L.p.

    • Mimi je rekel/-la:

      Edmund, kar nekaj si se zaplezal…
      Praviš: “ni bilo govora o eliminaciji, temveč o zamenjavi ljudstva…”
      Hm, zamenjavi ljudstva s čim, s kom? Z enim drugim ljudstvom? :o)
      (torej bi moralo bit dvoje ljudstev, če naj bi oboji obstajali [brez eliminacije enega ljudstva])
      Potem pa praviš: “… s tem se strinja večina prebivalcev…”
      Torej praviš, da se s tem strinja večina ljustdva? :o)))
      Kaj je potem s prebivalci, ljudstvom in tem oz. koga bi bilo potrebno zamenjati oz. kaj sploh hočemo, a ne? ;)
      Glavno da se sšinfa razne -iće in cigote in levake, nadalje rdečajzarje, komunajzarje in druge slovenajzarje…..
      ampak to je pa “večina ljudstva”. :o)
      Najboljše se je kar sprijaznit s tem al pa pač zamenjat ljudstvo - v smislu, da si izbereš drugo ljudstvo - npr. se spokaš nekam, kjer ti je všeč ljudstvo. :)

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MUJO in MIMI, ki tudi hoče vse vedeti, povejta mi in utemeljita, vsebina katere alinee ne drži?

      Če je mogoče, kulturno, razumljivo in argumentirano!

    • edmund je rekel/-la:

      Kaotično stanje v Slo je povzročila državljanska vojna ( revolucija ), ki je razdelila Slovence na prave in neprave ( rdeče , bele ) , očitno vojne še ni konec ( hladna vojna še traja ), da se prekine to stanje je nuja, da se vrnemo na čas pred revolucijo in priznamo našo zmoto. Ali je to v Slo mogoče ? Moj odgovor je, NI.
      Torej, da bo prelepa dežela srečna , se mora znebiti nas, ki si je ne zaslužimo.
      Pripravljen sem prvi spakirat kovček……

    • martina je rekel/-la:

      edmund,

      ve se, kdo je v Sloveniji s pozicije moči zahteval “ločitev duhov”.

      Nihče drug kot Mahnič in RKC. Ločitev se je začela že dolgo pred drugo svetovno vojno in revolucijo.

      Prav ta cerkvena ločitev duhov na verne in neverne je pripeljala do krvavega bratomornega spopada med drugo svetovno vojno.

      Zdaj pa “ločitev duhov” terja vodja SDS Janez Janša.

      V svojem zapisu “Boga ni. Vse je dovoljeno.” je to jasno zapisal.

      Ne preseneča, da se lahko bojimo ponovnega prelivanja krvi zaradi krvoločne desničarske ideologije.

    • konec je rekel/-la:

      martina, komunajzerji pa so vedno delali samo dobro, tudi ko so na debelo klali nedolžne, mar ne?

    • edmund je rekel/-la:

      martina
      preprosto vprašanje: kdo v Slo vlada s pozicije moči že 65 let, katera ideologija ?

    • martina je rekel/-la:

      edmund,

      če se že greš štetje, moraš poseči dlje nazaj kot samo 65 let.

      vsaj še kakšnih 60 let več, skupaj torej približno 120 let.

      z Mahničevo ločitvijo duhov (http://sl.wikipedia.org/wiki/Anton_Mahni%C4%8D)
      so se Slovenci ločili na klerikalce in liberalce.

      temelj ideološkega razlikovanja je bil postavljen že takrat s strani RKC.

      zdaj nove zahteve po “ločitvi duhov” po škofu Mahniču podaja politik Janša!

      nič kaj prijetna prihodnost se obeta.

    • Q_ je rekel/-la:

      @Mefisto,

      …hehehehe!!!!!

      Prekosil si samega sebe.

    • Bolek je rekel/-la:

      Če na drugem koncu tunela ni luči, lahko tudi pomeni, da ni nevarnosti, da bi čakajoče na tej strani kaj povozilo, razen, če ne vozijo brez luči:))

    • Mimi je rekel/-la:

      Edmund: “… Pripravljen sem prvi spakirat kovček……”
      Nikakor nisem nikogar nameravala nikamor ‘podit’, v bistvu sem namenoma ponudila obratno rešitev; namesto da bi se izganjalo 70% folka, da morda ‘izženemo’ raje sebe… ker ne vem, zakaj bi se 70 posto folka moralo ‘uklanjati’ 30-im.
      Meni se zdi super, da oba ostaneva tu. ;)
      Vendar ti bi *mene* (sem -ić) zamenjal, jaz pa bi te pustila - bodi! :)

    • Mimi je rekel/-la:

      Bolek: “Če na drugem koncu tunela ni luči, lahko tudi pomeni, da ni nevarnosti, da bi čakajoče na tej strani kaj povozilo, razen, če ne vozijo brez luči:))”

      “Due to the current financial crisis facing the world at the moment, the light at the end of the tunnel will be switched off to save on electricity costs, until further notice.
      Sincerely yours,
      God”

      ;))

  • jin je rekel/-la:

    ‘Javnosti je ostalo skrito, da so se takrat pripadniki specialne brigade Moris v civilnih oblekah gibali po Ljubljani, oboroženi z ostrim strelivom, in čakali na ukaz svojega vodje. Tedne prej so vadili celo helikopterski desant na sedež ministrstva za obrambo. ‘

    To mi ni znano. Vir za to je?

    • Nogavička je rekel/-la:

      Desant na ministrstvo
      Nočni desant Morisa na obrambno ministrstvo - ali je bila Slovenija leta 1994 na robu vojaškega udara?
      Miha Štamcar
      http://www.mladina.si/tednik/200326/clanek/helikopter/ (ta link je itak že podan)

      Smolnikarjevo aretacijo je pripravljala Barbara Brezigar
      Nekdanji šef slovenskih policijskih specialcev Vinko Beznik
      Miha Štamcar
      http://www.mladina.si/tednik/200329/clanek/intervju/

      “Imamo podatek, da so bili morisovci v dneh, ko so odstavljali Janeza Janšo, v bojni pripravljenosti.
      Takšne informacije smo imeli tudi mi. S svoje lokacije smo se prestavili na tajne lokacije. Takrat smo prvič po vojni vzeli ven oklepnik, na katerega smo namestili protitankovske rakete. To je pomenilo stanje najvišje “bojne” pripravljenosti.

      Zakaj tega nismo zvedeli prej, ampak to zdaj slišimo prvič?
      Verjetno niti ne bi, če ne bi Janša zdaj vsega sprevrgel in prvi začel govoriti, da smo mi hoteli pripraviti državni udar. Mi smo svoje delo opravljali profesionalno, in ko so se razmere umirile, nismo hoteli o tem obveščati javnosti in je po nepotrebnem vznemirjati.

      Kaj je to še pomenilo? Kako so bili pripravljeni pri Morisu in kako ste bili pripravljeni vi?
      Pri nas so se vse enote umaknile na tajne lokacije. Nikjer nismo bili vidni. Borbene skupine so imele vso opremo in oborožitev za nekaj dni v svojih avtomobilih, skladišča so se izpraznila. Oni pa so imeli veliko manevrov, potovanj, gibanj …

      Po informacijah policijske strani so se profesionalci iz Morisa razdelili v skupine po tri in v civilu v avtomobilih patruljirali po Ljubljani.
      Tudi mi smo jih opažali v civilnih avtomobilih in civilni obleki.

      Janša trdi, da je 20.000 domoljubov od njega zahtevalo, naj ne privoli v odstavitev. Kaj bi lahko naredil?
      To nič ne pomeni. Že na prvem sestanku Manevrske strukture narodne zaščite, ki smo ga imeli, so njihovi ljudje zahtevali, da se pripelje na sestanek tudi Kučan in da je zraven. Tako smo kar nekaj časa čakali na Kučana, in ko je prišel, smo nadaljevali. Lahko reče 20.000, toda na drugi strani bi jih bilo 200.000 ali še več. Vsak normalen človek bi v tem primeru reagiral tako, da se zavaruje pravna država, ki je takrat obstajala. Vse je šlo po reglcih, saj nismo igrali nobenih iger.

      V tistem času je bil posnet slavni Krkovičev govor?
      Ne poznam, sem pa slišal. Lahko pa izvem direktno, kaj je govoril, ker moram reči, da je veliko ljudi iz njegove takratne enote le spregledalo, in tudi takrat, če ne bi bili tako zavedeni, pri tem ne bi sodelovali. Meni so povedali.

      Kaj so vam še povedali?
      Da so imeli pred Depalo vasjo sestanke, na katere so klicali tudi njih, ker naj bi sodelovali pri igricah izmenjave dokumentov, ki so bile v povezavi s kasnejšo Depalo vasjo. Tam so bili Boris Mikuš, bivši ljubljanski tožilec Tomaž Miklavčič, Barbara Brezigar … Natančno so načrtovali, kako bo šla aretacija.

      Je torej Barbara Brezigar sodelovala v napadu na Milana Smolnikarja?
      Sodelovala je pri pripravah oziroma je za to vedela.

      To se sliši zanimivo. Lahko še enkrat natančno poveste imena s sestanka?
      Miklavčič, Brezigarjeva, Krkovič, Njavro, Mikuš, tisti, ki je zdaj direktor Fructala.

      Pa ste takrat vedeli, da se to dogaja, na takšni ravni?
      Ne.

      Kaj bi storili, če bi vedeli?
      Še bolj bi okrepil svoje dejavnosti.

      Manever, desant na vladni objekt, je lahko priprava na državni udar, lahko pa je veliko manj. Zakaj te vaje morisovci niso prijavili vsaj generalštabu?
      Takih vaj je bilo veliko. Lahko rečem, da smo tudi to spremljali, nismo pa vedli, za kaj je šlo, tako kot vemo zdaj.”

    • Aljo je rekel/-la:

      Bah to kar povzemaš je bilo res, samo to še ne pomeni, da so Krkovič in ostali zblojenci imeli kakršne koli šanse, da to v praksi izvedejo … državni udar, brez pomoči od zunaj v Sloveniji trenutno ni možno izpeljati, zato so navezave iz članka, blago rečeno smešne in še en dokaz več o pristranskosti Zgage…

  • Forestina je rekel/-la:

    zn+1 = zn2 + c

    Bog v matematični obliki, se pravi, da je :)

  • 007 je rekel/-la:

    Mesijini angeli bodo 100% enkrat dejansko poskusili narediti vojaški udar in postaviti na čelo vojaške hunte ljubljenega vodjo oziroma Mesijo s Kaščakovga hriba.

    • konec je rekel/-la:

      vojaški udar ( v normalnih demokracijah seveda) bi normalni novinarji imenovali kresalovo izrabo policije in pošiljanje policije v parlament in kopiranje računalnika neke opozicijske stranke……ampak zvest udbaš bo to težko priznal.

  • luna je rekel/-la:

    Nezaslišano je, da se mora cela Slovenija zdaj, ko se nezadržno približujemo Grčiji, ukvarjati z Brezigarjevo, Kresal-Senico in Zalarjem. Se pravi z dvema aferama: Patrio in Baričevič (slednja je definitivno afera in ne - po Pahorju - tragedija “par exellence”). Obe aferi bi se morali razčiščevati samodejno, neodvisno od politike in javnosti, vendar pa to v tem primeru seveda ni mogoče, ker so omenjene osebe močno kontaminirane.
    Pahor bi moral že enkrat narediti rez in vse tri osebe odstraniti. Potem bi Slovenija zadihala in bi se lahko posvetila iskanju preživetja.

    • Mirjana je rekel/-la:

      luna, oprosti,..katere tri osebe?

    • luna je rekel/-la:

      Mirjana,
      najbrž hočeš, da ti ponovim: Brezigar, Zalar, Kresal-Senica.
      Če še vprašaš, zakaj Kresal-Senica: zato, ker on vse vodi. Zato, ker piše pismo članu LDS za sprejem predsednice Kresal z glavo odvetniške pisarne Senica, zato, ker je zraven, ko Gaspari Kresalovi pove, da gre k Pahorju (pred volitvami) in se dere, da je to konec LDS in grozi Gaspariju.
      Komu je torej podrejen NPU, če je podrejen direktno Kresalovi? Ponuja se grozljiv odgovor.

    • Mirjana je rekel/-la:

      luna, kot razumem se Kresalove tako bojite, da ste zanjo pripravljeni žrtvovati BB?
      Dober znak
      Čakam le, da končno naredi potezo tudi Zalar.

    • DIDKA je rekel/-la:

      Ja ti liberalka, žejna oblasti, lačna nadvladanja, umiri se, ne vem zakaj bi SLOVENCI žrtvovali neko francozinjo Brigitte Bardotte. Halo ?

    • mujo je rekel/-la:

      haha

      misliš posušeno BB, tisto vještico postarano kot danes zgleda BB.

      očitno čarovnica zadnje mesece zaradi vpltenosti v afere prav nič ne spi. a kdor nima mirnega spanca, naj ga kar preganjajo demoni ponoči!

    • Mimi je rekel/-la:

      Se strinjam z Luno.

      Ni lepo, Mujo, da se spuščaš na osebno raven oz. da očitaš Brezigarjevi nelepoto oz. zunanji videz. :|
      Res da ni nikoli delovala posebej *sveža in sočna* (hočem rečt, je bila že tudi prej dost enaka), ampak to sploh ni pomembno.
      Pomembno je vse kaj drugega, kar počne oz. česar ne počne.

  • konec je rekel/-la:

    zglede, da so rdečega prostituta ponovno plačali….ha, ha, ha, ha, ha,

    • angie je rekel/-la:

      Konec, pojma nimam, kdo pa je rdeči prostitut?

    • luna je rekel/-la:

      Mirjana,
      Napisala sem, da bi morali iti vsi trije, ali vsaj Brezigarjeva in Kresalova. Nikoli nisem napisala, da bi morali žrtvovati kogarkoli. Sploh pa bi morala BB oditi že zdavnaj.

  • konec je rekel/-la:

    novinarji se smešijo same sebe…………… bojijo se opozicije, moti jih, da obstaja še kdo, ki ne verjame rdečuhom, imajo vso politično oblast, imajo medije, imajo sodnike, sedaj imajo tudi imajo policijo, imajo rdčega kosa, imajo imajo denar, imajo mafijo………..a je še vedno premalo, še vedno jih moti, da kdo pove na glas , da so v resnici le RDEČE SVINJE…in nič več.

  • Rado je rekel/-la:

    Nekdo bi moral odstraniti Pahorja. Tam je pravzrok!

    • konec je rekel/-la:

      pahor ni tako slab, ampak ne vodi on, vodijo stare rdeče svinje iz ozadja, on je le lep nesposoben obrazek……komunajzerska maševalnost/zverinskost/nestrpnost se skriva za LDS-om in zaresom.

  • šifra je rekel/-la:

    slovenijo ubobožali .. dopustili kraje.. sedaj še mogoć, scenarij grćije…?????

  • martin B. je rekel/-la:

    Tipičen ZGAGIN golaš. O okusu pa spomladi(če je bo letos kaj). Pa dober tek!

  • PASJI FRITZL je rekel/-la:

    ZGAGA, POSOJILO SE VRAČILA VESELI, PALICA IMA DVA KONCA, VSAKA R*T, PRIDE NA SVOJ CEKRET ! PO PIZDI JIH BOŠ DOBIL, SLEJ KOT PREJ IN TO OD SVOJIH , KER TE KMALU NE BODO VEČ RABILI ! BOG PLAČA ZANESLJIVO, SAMO NE SPROTI IN VSAKO SOBOTO, PLAČA PA !

  • Neja je rekel/-la:

    Janšistom je zelo vroče. Ne najdete prave obrambe, a ne?

    • dado je rekel/-la:

      Nejčica, kako pa kaj tebi ljubezen stoji?

    • konec je rekel/-la:

      ravno in hrabro med psi najbrž……….

    • mujo je rekel/-la:

      imam občutek, da je njihov masterplan očitno razkrinkan.

      zdaj pa še čakajo na navodila medijskih gurujev s Trstenjakove. ha ha

    • luna je rekel/-la:

      Neja,
      mislim, da je Janševe ere konec. Ne samo, da mu visi nad glavo Patria, dela tudi napake, eno za drugo. Tisti njegov traktat o Bogu sem nehala brati, ko se je stavek končal s krvjo - da je namreč neka žegnana voda tranzicijskih elitnikov postala kri, ali nekaj takega. Ko bi bil tiho, bi mu priljubljenost sama od sebe zrasla, tako pa je moral zopet pičiti. In to zelo neokusno, patetično, kot on zna. Drugi kiks pa je Ruplovo pisanje v imenu SDS. Tisti odstotki njegovih volilcev pa so itak njegova zvesta vojska.

      Da pa je tako padla podpora koaliciji, pa se tudi moramo malo vprašati, ali ne? Da bi tega bili krivi samo Janša in njegovi privržanci pa je le malo prelahek izgovor.

      Zgaga je pozabil napisati, da je Hribar dejal tudi, da ne leva ne desna stran nista sposobni avtorefleksije.

  • angie je rekel/-la:

    Odlična analiza!!
    Samo upamo lahko, da se spodnji scenarija ne uresniči!!!
    “Borut Pahor odločil za ‘umirjanje duhov’ in za oblikovanje tehnične vlade ali ‘vlade narodne enotnosti’. V njej bi bil recimo Janša premier, Pahor pa denimo njegov namestnik. In koliko je ta scenarij verjeten?”

  • Neja je rekel/-la:

    Neimenovani viri pravijo, da je BB dala navodila tožilki glede Prijatelja in prijateljev, ki se glasi: ” Zadeva je zrežirana, pustimo…” in tožilce je strah ravnati po stroki in vesti…

    • Peter (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

      neimenovani viri???
      sn čula pa slišala, vidla pa razumela pa nisn!

  • Miha je rekel/-la:

    Bravo Zgaga! Moram priznat, da nisem vedel vsega, kar je o njem napisal android, a je zdaj pri meni še toliko bolje zapisan!! Vem, da je težko, če nihče noče plačati za tvoje članke, a objavljaj naprej - čeprav zastonj in na netu! Radi te bomo brali!!!

    • konec je rekel/-la:

      še en rdeči opranoglavec, ki je zelo vesel, da je opranoglavec…….karkoli bo partija rekla, ta bedak bo z veseljem odobraval…ha, ha, ha, ha,

  • luna je rekel/-la:

    Miha,
    ali si prvič tukaj na Vesti? Android je že tako duhamoren s svojim dolgovezjem o Zgagi, da najbrž vsi to samo preskočimo…

  • Rado je rekel/-la:

    jin je rekel/-la:
    12. marec, 2010 ob 13:05
    To mi ni znano. Vir za to je?

    Janša je leta 1994 vzpostavljal lastno vojaško informativno službo + operativno udarno skupino.
    Na tej osnovi je Kučan v tistem slovitem govoru v Novi Gorici, kjer je dejal: “Najprej diskreditacija, potem likvidacija”. Ja takrat smo bili pred mini državnim udarom.

    Tudi zaradi tega se je Janša v zadnjem mandatu lotil demontaže Sove, ker ga je takrat pomagala diskreditirati.

    • Peter (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

      Mamica je Rdeči kapici dala potico in vino
      za babico, da se okrepča.
      Pa na svoji poti, Rdeča kapica sreča volka

      >>Kam pa greš rdeča kapica<>K babici sm namenjena<<….

  • prostostrel je rekel/-la:

    Tale forum je dokaz, zakaj so lahko filozofi še tako bistri pa njihovo filozofiranje nima egfekta dokler ga ne “uporabi” kak pisun. Neverjetno bedna finata: tehtno opozarjanje teoretikov pred bipolarno politično nestrpnostjo se uporabi, tako da se to nestrpnost še bolj podpihuje; novinarska beda najslabše sorte.

  • konec je rekel/-la:

    Tovariš Glanzkopf … mi ti se kunemo! Saj smo komunajzarji.
    Vsi na ulice!

    • konec je rekel/-la:

      razpizdil sem še enega rdečuha…..in ker mi ne zna odgovarjati iz obupa izrablja moje ime, ker tako misli, da me razjeti ali ne vem kaj….ubožec…..ampak nisem jaz kriv , če je le še ena obupana rdeča svinja in nič več…IN PRAVI KONEC….ha, ha, ha, ha, ha

    • mujo je rekel/-la:

      jebat ga, konec,

      to ti je pravi Face-Off!

      samo ti verjetno ne zgledaš tako kot Travolta ali Cage…

      prej kot kak debelušni okroglolični špehasti ministrant s krivimi zobmi iz fare v Zgornjem Kašlju?

  • Nogavička je rekel/-la:

    Pahor kot trojanski konj ;)

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Zgaga, povej nam no nekaj.

    Imaš sicer kakšno službo, ali se profesionalno ukvarjaš z pisanjem na Vest in v Svobodno misel?

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Pisarček, povej nam no nekaj.

      Imaš sicer še kakšno službo, ali se profesionalno ukvarjaš z pisanjem za SDS in v Demokracijo?

    • pirnat je rekel/-la:

      Očitno ima dvorni pisar resne težave, saj je videti, da svoje dni pisaril na Janševem dvoru, licenco pa mu je podelila Alenka Paulin.

      Zdaj sta oba, tako Janša kot Paulinova, osumljenca v kriminalistični preiskavi.

      Dvornemu pisarju z licenco pa preostane le še pisarjenje po forumih na vesti…

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Z SDS ali Janšo nimam nič - razen tega, da sta tako stranka kot nje voditelj iz svetovnonazorskega in političnega vidika blizu ter simpatična.

      Pišem pa samo na Vesti.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      P.S.

      Službo imam, sodil bi celo, da svoje delo opravljam strokovno in solidno.

      Ampak če bi je ne imel, bi jo raje iskal, kakor da bi brezplačno pisaril otožne članke na Vest in druge obskurne medije.

    • konec je rekel/-la:

      dvorni, rdečuhi so vedno zahrbtni, lažnivi, hinavski…karkoli bodo napisali je vedno v sozvočju s tem…….a res misliš, da ti bo rdeči prostitut povedal resnico?

  • šifra je rekel/-la:

    ….asta la vista…pri takšnih…. komentarjih se človek vpraša,kako daleč na”poden”smo si dovolili,da pridemo v medsebojni komunikaciji tudi takole……!
    še tisti dobri komentarji ,ko ćlovek,zazna znanje, modrost in dejstva so postali, redka izjema …
    …!
    .
    ..

  • steppenwolf je rekel/-la:

    V slovenski vojski ne sme biti ne levih, ne desnih politkomisarjev.

    • Q_ je rekel/-la:

      …lahko so pa kurati?!

    • pravnik je rekel/-la:

      in to tisti cerkveni kurati, o katerih Tine Hribar pravi:

      „Zaradi nje od kuratov z lastno škofijo v Slovenski vojski, ki naj bi se raztezala tudi na druge represivne državne institucije, lahko pričakujemo vse. Če so pripravljeni zagovarjati ubijanje otrok in mater na tujem, če za to ubijanje ‘moralno’ celo pripravljajo naše vojake, kaj bodo počeli, če pride do kakih večjih trenj na Slovenskem.“

      „Spremenili se bodo v politkomisarje militantnega katolicizma, ideologe Katoliške akcije, v orodje, ki ga potrebuje Opus Dei. In če jim ni tuje ubijanje ’sovražnika’ zunaj domovine, jim bo toliko bližje ubijanje ‘notranjega sovražnika’, bržkone zelo hitro identificiranega tudi kot ’sovražnika vere’, kar smo že doživeli.“

    • Ars Ignis je rekel/-la:

      Blagoslovljen bajonet je učinkovitejši.

    • partizan je rekel/-la:

      res je!

      blagoslovljeni bajoneti so doslej že ogromno ljudi, tudi otrok, pospremili v “raj”. še posebej krščanski bajoneti in meči so krvavo klali ob prvem zavzetju Jeruzalema, pa tudi še mnogokrat kasneje.

      se še kdo spominja, kaj se je dogajalo na Urhu pri Ljubljani?

  • roman je rekel/-la:

    @šifra ,komentarjev je res malo večinoma se šlepajo na komentarje ali pa limajo butaste linke.
    Na tak način se po dvajsetkrat na temo oglašajo paranojiki ,ki vidijo državne udare z leve ali desne politične strani.

  • VOJKO je rekel/-la:

    ZGAGA ,ZGAGA PRAVA ZGAGA

    Slepcem pa res ni pomoči.
    Le učite se v bedi ,kako se
    po levičarsko vlada.
    JJ odločnost in državništvo je bilo
    diktatura, sodelovanje z opozicijo
    prav tako….
    A sedaj tole je pa čemu podobno?
    Ne se hecat ,saj imate sami sebe za norce
    z zgago vred.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Dragi levičarji, vaše slepo nabijaštvo nas bo še drago stalo!

    LDS se je polastila policije in pravosodja!

    Tisti, ki misli, da se želijo znebiti Brezigarjeve zaradi strokovnih napak, ste v hudi zmoti!

    V resnici gre še za totalitarni prevzem tožilstva in montirani procesi se lahko začnejo!

    Tožilka Hrastarjeva bo le odigrala vlogo, ki so ji jo namenili!

    Se niste nič naučili, kaj se lahko zgodi, če so vsi državotvorni resorji v rokah ene nepremišljene stranke, ki jo usmerjajo kapitalski lobiji?

    Celo SD, ki je na volitvah prejela več glasov, kot vsi ostali koalicijski partnerji skupaj, je nekako v senci LDS in le izvaja njeno politiko!

    ZARES pa lahko v takih razmerah ribari v kalnem, kolikor ga je volja!

    • pirančan je rekel/-la:

      TUDI,ČE SE TA “ČRNI SCENARIJ”UDEJANI,JE TO VELIKO BOLJE,KOT STALNO GLEDATI IN POSLUŠATI(KAJ ŠELE PRENAŠATI NJIH POSLEDICE) TO SODRGO POLIZOBRAŽENIH PRIMITIVCEV,R-FUNDAMENTALISTOV,KI KORAKAJO ZA SVOJIM VODJEM KOT KRDELO BESNIH RJAVOSRAJČNIKOV ZA ČASA PUČA V MUNCHEN-U.
      V PRIMERNIH OKOLIŠČINAH (1941) BI PONOVNO PRODALI LJUDI IN ZEMLJO SAMO ZA TO,DA PONOVNO PRIDEJO K KORITU IN OPEREJO SRAMOTE IN ZLOČINE IZ POLPTETEKLE ZGODOVINE.
      NE,NE BO ŠLO,KOT SE NI IZŠLO ZADNJIČ - BODITE PREPRIČANI !!

    • mujo je rekel/-la:

      jao mefisto,

      pa zdaj namiguješ, da bo Hrastarjeva odigrala svojo vlogo v

      montiranem političnem procesu s Finske?

      a so tableti spet popustili? tako kot Ruplu?

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Hahahahahaha;-))))))).

      In gledal ter prenašal nas boš še dolgo; pri tem boš opažal, tudi da nas je vedno več, ter da imamo posledično vedno večji vpliv. Tako kot jaz opažam, da vas je glasnih levičarjev vedno manj, ste pa zavoljo obupa vedno bolj radikalni - to se je na primer lepo videlo v garažni aferi.

      In če bo scenarij, ki ga opisuje cenjeni Mefisto uresničen, bodo z njim skopali tudi primerno globok grob politični levici na volitvah - “sodrga” je namreč vedno številčnejša in vedno bolj besna.

    • mujo je rekel/-la:

      torej ima Zgaga čisto prav, ko opozarja, da bo Janša skupaj s sodrgo (torej tudi z mefistom in dvornim pisarjem) kopal grobove za pripadnike drugače mislečih.

      sodrga, praviš, je vedno številčnejša in vedno bolj besna?

      a se ti sploh zavedaš, kaj pišeš? to je natanko to, na kar je opozorjeno v zgornjem članku - da SDS pripravlja svoje radikalce za pohod na oblast, tudi s silo, če bo potrebno.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Ne vem, Mujo, če ti dela težave slovenščina, ali pa iz preproste hudobije podtikaš mojemu prispevku nekaj, česar v njem ne boš našel.

      Sodil bi, da predvsem prvo, zato te bom zaenkrat samo prijazno opozoril;

      jasno sem napisal, da se bo - v primeru scenarija cenjenega Mefista, torej če se bo oblast začela lotila zrežiranih sodnih procesov - politični levici skopal grob na volitvah. NA VOLITVAH - ker je volilno telo (ki ga nekateri tukaj nazivate s sodrgo) vedno bolj in v vedno večjem številu njega pripadnikov besno.

      Zdaj pa preberi ponovno moj prispevek in se opraviči, ker si mi očital sovražni govor.

    • mujo je rekel/-la:

      mefisto:

      V resnici gre še za totalitarni prevzem tožilstva in montirani procesi se lahko začnejo!

      Tožilka Hrastarjeva bo le odigrala vlogo, ki so ji jo namenili!

      dvorni:

      In če bo scenarij, ki ga opisuje cenjeni Mefisto uresničen, bodo z njim skopali tudi primerno globok grob politični levici na volitvah - “sodrga” je namreč vedno številčnejša in vedno bolj besna.

      1. preberi še enkrat, kaj je napisal mefisto in kaj si napisal ti: ne vem, zakaj imam občutek, da gre za eno in isto osebo.
      2. izraz “sodrga” si prvi uporabil ti.
      3. opravičilo ni potrebno. če že, se lahko opravičiš samemu sebi zaradi žalitve zdravega razuma.
      4. tudi ti pišeš o “montiranih političnih procesih”, verjetno imaš v mislih afero Patria, kjer je s strani tujih policij osumljen tvoj “bog”.

      (naj spomnin na tvoj zgornji zapis:

      Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:
      13. marec, 2010 ob 10:21

      Z SDS ali Janšo nimam nič - razen tega, da sta tako stranka kot nje voditelj iz svetovnonazorskega in političnega vidika blizu ter simpatična.)

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Režim, ki ga podpirata MUJO in PIRANČAN, ne potrebuje sovražnikov!

    • mujo je rekel/-la:

      to je režim, v katerem deluje PRAVNA DRŽAVA!

      največji sovražnik pravne države pa je skorumpirana politika in organizirani kriminal. torej mafija, še posebej orožarska…

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Mustafa, delal sem ti krivico;

      ne slovenščina, oz. bolj točno, ne zgolj slovenščina, tvoj problem je nedoslednost miselnega procesa.

      Potem je videti, kakor da si bodisi nepismen, bodisi lažnivec, ampak bržkone zavoljo tega, ker očitno sproti pozabiš, kaj točno si hotel povedati.

      Moj zaključek je, da torej nisi zlonameren in bom zato tvoje trditve obravnaval kot neke vrste ravnanje v afektu. Konec koncev pa si tudi zabaven:-).

    • Nogavička je rekel/-la:

      Ampak, saj kolumne sploh nisi prebral :))) pa žališ druge?!

      Pajac … no, guru komuniciranja: imaš diplomo ali kar licenco predavatelja :)))

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Nogavička, kje vendar vidiš žalitev?

    • Nogavička je rekel/-la:

      Ja, sej :)))

    • konec je rekel/-la:

      pirančan, kdaj te je partija preselila iz balkana v piran?….ha, ha, ha, ha,…

  • Bralka je rekel/-la:

    Tale urbanistični štos, da se trasira smer pohoda po Titovi, ta je ekscelenten!

    Sicer bi pa rekla, da je svoje dni znal Janša marsikaj (književnosti sicer ne), da pa je v zadnjih letih svoja znanja zreduciral na ustvarjanje izrednih razmer. Je to počel v vladi (v dobrih ekonomskih razmerah porabiti vse in nič privarčevati, za to ne potrebuješ znanj, pohlep zadošča) ob obilni in izdatni asistenci priležnikov, ki so sproti lovili še kaj zase…in seveda to počne tudi v opoziciji. Priležnikov je sicer manj, ampak verniki so vedno. Pisanje tekstov, ki se jim reče “ustavna obtožnica” in “predlog za interpelacijo”, ki sta tako šibki v vzročno-posledičnem izvajanju, za to ni potrebno nobeno znanje. Za to je potrebno točno tisto prepričanje, da “meni in nam je pa vse dovoljeno”. Znanje, pomislek, da morda trditve ne zdržijo logičnega testa, take stvari pri janšistih motijo. Oni ponavaljajo in če se dolgo ponavlja, ni vrag, da bo nekdo le verjel. Je pač tako, da dokler imamo na sceni grosupeljske rožlete, do takrat bomo stalno imeli neke petarde v obliki groženj z izrendimi razmerami, zarote in ostalo mazohistično retoriko skorajšnjega uničenja. Drrugega ne znajo.
    Sicer človeku ni čisto jasno, zakaj bi spomladi hodil po Titovi (sicer razumem, da je finska vadnica duhamorna), a planine in sočni zahodi, a to ni več dobro ali kaj?
    Ampak, tole je vendarle demokratična država in kdor hoče šetati po Titovi, ob predpostavki, da bodo lepo prijavili pohod….pa da vidimo to ikonografijo. Malo rjavega in irhastega v ritmu slabo odigrane polke, pa da vidimo te face, ki bodo šle v povorki (odkar gugl slika, ni več dilem), da vidimo, ta “cvetober” narodovega telesa, ki niti podredja ne zna sestaviti v prvem poskusu …, da vidimo, koliko je tega.
    In da si ne bi kdo drznil na tem uporabiti stare finte, znane iz časov alternativnih proslav na Kongresnem trgu (državna je bila pa v Cankarjevem domu) junija ob državnosti: takrat so na veliko vabili na proslave društva, ki se ukvarjajo z gibalnimi hendikepi. In so seveda ljudje prišli na proslavo, ampak, ker so bili v vozičku, so potrebovali še spremljevalca in je potem takoj delovalo, kot da je publike več.

  • pirančan je rekel/-la:

    Morda bi dodali še kak boben in zastavo.Goebels bi potreboval tudi usnjen plašč.
    Glede slovnice - bodo bodo zadelo rešili tako,da bodo vsi govori opravljeni v klenih domačih narečjih.

  • roman je rekel/-la:

    @pirančan a so s tabo zelo grdo ravnali v otroštvu?

  • MEFISTO je rekel/-la:

    BRALKI predlagam, da me podpre pri dveh mojih predlogih, ki ju bom predstavil v nadaljevanju.

    Vsakokrat, ko naš predsednik republike odhaja ali se vrača s poti prijateljstva po zvečine nepomembnih državah, se mi zdi preveč osamljen. Nikjer ni videtiti cvetja, radoživih otrok in mladine, ne delavcev, še manj pa državnih uslužbncev, ki bi našega predsednika pospremili na pot ali ga pričakali ob povratku z njegovih neodložljivih potovanj, ki poleg vsega predstavljajo še velik prispevek k miru v svetu. Če ga večinoma ne bi spremljala “močna”gospodarska delegacija, ki odhaja in se vrača z njim s praznimi aktovkami, bi nepoučen opazovalec lahko narobe sklepal, da svojega predsednika nimamo radi.

    Pa bi lahko bilo z malo dobre volje tudi zelo drugače.Prepričan sem, da bi se šolska mladina z veseljem odtegnila pouku in napolnila letališče ter pločnike in da bi se ji brez oklevanja pridružilo preko stotisoč brezposelnih državljanov in še nekaj desettisoč tistih, ki so na čakanju ali pa so še zaposleni in nimajo kaj početiin so brez plače.

    Po vzoru nekdanje Štafete mladosti bi lahko organizirali tudi Štafeto dela Po vsej domovini bi jo lahko nosila srečna mladina, ki še ne ve, da je brez perspektive, nosili bi jo lahko študentje, ki še samo slutijo, da jih po diplomi ne bo nihče potreboval in nosili bi jo z veseljem tudi brezposelni delavci, pa delavci, ki so na čakanju in tisti, ki sicer še imajo zaposlitev, nimajo pa plač, ker nimajo kaj početi. Na sam dan praznika dela 1. maja bi Štafeto dela na Jankovićevem stadionu, ki ga bodo zgradili dobro plačani, spočiti in srečni delavci, bi jo ob ovacijah osvobojenih množic izročil predsedniku republike največji borec za delavske pravice na tem in na onem svetu predsenik Svobodnih sindikatov Slovenije Dušan Semolič.

    Na ta način bi pokazali, da imamo radi svoje voditelje, ki jim tudi predvsem zaupamo ne glede na ceno, ki jo plačujemo, brezpravne množice bi povezali v eno samo srečno družino, našim voditeljem in delu bi izkazali čast, predvsem pa bi zavezali jezike vsem tistim, ki natocujejo, da se skozi glavna vrata počasi in nustavljivo plazi k nam novi totalitarizem.

    • Q_ je rekel/-la:

      …če je to odgovor Bralki!!!

    • Mimi je rekel/-la:

      Mefisto: “BRALKI predlagam, da me podpre pri dveh mojih predlogih, ki ju bom predstavil v nadaljevanju….”
      Kok si ti odštekan, v bistvu! :))

      a ti pa lohk solate (in bučke) pišeš?
      :: bodi kratek in jedrnat! ;o)))

  • sandokan je rekel/-la:

    ta je pa res genialna:

    “Ob izdaji dovoljenja za javno zbiranje bi lahko, če bi bili nekoliko zlobni ali duhoviti, protestnikom kot edino traso pohoda na center Ljubljane določili smer, ki vodi iz severo-vzhoda. Tako bi bili protestniki prisiljeni hoditi po Titovi cesti.

    No, morda bi celo njihov „bog“ vodil svoje demonstrante po Titovi cesti.”

    Ha ha…

    nekaj takega kot:

    Za domovino,
    Z Janšo po Titovi poti naprej!

    ha ha

    vsaka čast!

  • milivoj je rekel/-la:

    Mislim, da gre za pretiravanje. Zgaga ima Janšo v želodcu, zato vidi v vsaki njegovi izjavi neko njegovo podzavestno željo po vzpostavitvi politične diktature v Sloveniji. Kako naj bi Janša lahko prevzel oblast samo v primeru predčasnih volitev ali ob vzpostavitvi velike koalicije, če pa javnomnenjske raziskave jasno kažejo na občutno prednost SDS? Torej lahko zmaga SDS tudi na rednih volitvah. Ta Zgagova teorija odpade.

    Naprej, kako ocenjujeta stanje Žižek in Hribar? Oba sta filozofa, veliko imata prav, še večkrat sta v zmoti, takšni so pač filozofi. Zgaga kot novinar pa bi moral bolj pragmantično ocenjevati stvarnost. Če bodo Finci v aferi Patria prišli pred javnost z dejanskimi dokazi, da je vmešan Janša, mu ne pomaga niti premijerski položaj, ker bo moral odstopiti s položaja, če je pa nedolžen, pa itak nima nobenega razloga za paronajo. Izredne razmere ne koristijo nikomur v Sloveniji in to JJ tudi dobro ve.

    • roman je rekel/-la:

      To je ironija;več je afer okoli vlade, več je paranoičnih in ekstremističnih komentarjev proti opoziciji.Ali pa je to pač samo način izražanja sedanje politične opcije.

      P.S.Še sreča da ima Pahor dobro fizično kondicijo in da je čuteč do vseh problemov v državi.

    • pravnik je rekel/-la:

      Če me spomin ne vara, so naslednje redne parlamentarne volitve šele leta 2012.

      Zato se zastavlja logično vprašanje, zakaj potem vodja opozicije poziva k demonstracijam na ulicah in trgih spomladi 2010? To je približno dve leti prezgodaj, razen če nima česa drugega in skritega v mislih?

      O tem, koliko se motita Žižek in Hribar, si ne bi drznil soditi, saj sta intelektualno precej visoko nad veliko večino. Posploševal, da se filozofi pač motijo, pa tudi ne bi. To je le izraz anti-intelektualizma.

      Ko katerakoli znanost trči na nerazrešljiv logičen ali etičen problem, se ponavadi obrne na filozofe. Nekaj torej menda že vedo.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Na filozofe že, pa ne na take, kot je Žižek!

    • mujo je rekel/-la:

      aha,

      ti prisegaš na take “filozofe” kot je Benedikt XVI?

    • Q_ je rekel/-la:

      Mefisto: “Na filozofe že, pa ne na take, kot je Žižek!”

      …kaj pa ti veš o filozofih.

  • Aljo je rekel/-la:

    Yep, janša bo naslednik diktatorja Tita … a jaaj… minister za propagando bo pa Golubič. Heh, mogoče v paralelnem svetu.

  • ivan je rekel/-la:

    Spoštovani, manj spoštoveni in nespoštovani komentatorji!

    Lahko Zgago psujete, sovražite ali podpirate, to je zanj nepomebno. Zatajili so ga pogojno “njegovi” in odrekli tisti, ki niso njegovi. On pa piše tako, kakor misli, da je prav in nikogar ne sili, da to bere. Toda vi berete kar napiše. Eni komentirate, drugi pljuvate, nekateri celo sovražite. Kako že pravijo? Samo za dobrim konjem se dviguje prah.
    Sodeč po mnenjih in izlivih verjamem, da je enim to duševna hrana, drugim pa nadomestilo za seks, kar je lahko zelo frustrirajoče. Želim vam prijetno branje in ugodno komentiranje.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Ne pretiravaj,

      večina nas pride sem zaradi znanega radikalizma avtorja, ker vemo, da bomo tu lahko…debatirali z zvestimi podložniki političnega razreda.

      Vsaj zame je izključeno, da bi dejansko prebral, kaj Zgaga napiše.

    • mojmir je rekel/-la:

      torej komentiraš in blatiš, ne da bi sploh prebral objavljeni članek?

      nič čudnega, da vse spominja na ohlokracijo in desnjakarsko drhal, ki se uči smetenja na forumih na SDS-ovih tečajih komuniciranja:

      http://www.sds.si/news/5913

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Mojmir, kje pa sem še jaz kdaj koga blatil?

      In mislim, da sem vendarle upravičen do debate s sokomentatorji, ne da bi moral zato predhodno brati Zgagov članek.

      Roko na srce - več ali manj imajo že nekaj let tako podobno vsebino, da bi bilo kaj takega tudi nesmiselno:-).

    • Nogavička je rekel/-la:

      :)))

      Kako znaš ti človeka nasmejati!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ja, NOGAVIČKA, pametni ljudje imajopametne štose, neumni pa butaste.

      Drugim se ne moreš smejati!

    • mojmir je rekel/-la:

      mislim, da se tej praksi, pri kateri se komentira druge komentatorje, ne da bi se sploh prebralo osnovni članek, ki je predmet komentiranja, lahko mirno reče naprimer:

      “Grimsov paradoks” ali kaj podobnega

      pač po predavatelju “guruju” SDS-komuniciranja.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Mene pa neizmerno jezi, da je moral Janša za pomlad obljubati ulico. Vsaj tu se politiki ne bi blo potrebno vmešavati. Zdaj se nam še pomlad izmika.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Bojim se , KRUCEFIKS, da bomo morali na pmlad čakati tako dolgo, da se bo ta olast dokončno izpela!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Vesel sem, da živim in da lahko MUJOTA TER PIRANČANA jezim.

    Drugi so dobrodošle kolateralne žrtve!

    • mujo je rekel/-la:

      ha ha

      takega komplimenta, da ti osmišljujem bivanje, pa še nisem dobil! ha ha

      kolateralne žrtve praviloma nastanejo takrat, kadar se uporabi pretirano in premočno orožje in potem zadeneš še nedolžne.

      to delajo le okupatorske, agresivne in nasilne vojske, ki ne poznajo nobenega sočutja do trpljenja civilistov in vojnih ujetnikov. očitno si iz istega testa.

  • Neja je rekel/-la:

    Cerkev:
    -življenje je sveto /splav, kontracepcija/: v resnici podpiranje bojevanja, posiljevanja otrok v svojih vrstah
    -govorijo o ljubezni, skromnosti, ponižnosti: v resnici se bogatijo, želijo vladati, razpihujejo razdor
    JJ:
    - polna usta so ga demokracije: v resnici je avtokrat
    - govori o vrednotah: v resnici jih najbolj tepta
    - govori o sodelovanju: v resnici diktira
    - govori o spletkah levih, v resnici spletkari
    - govori o resnici, sam trosi laži
    - poudarja zločine in zločince, na primer Ertl, sam se je okoriščal s krvavim denarjem za orožje
    - zanika kakršnekoli dobre rešitve te vlade, lažno povzdiguje svoje
    - manipulira ljudstvo s prikazovanjem sebe kot rešitelja, v resnici mu gre samo za oblast ne glede na ceno, posledice
    - širi sovraštvo, razdvaja, vzgaja svoje janičarje, ker je v zmedi in sovraštvu laže prevzeti oblast
    - potencira splošno krizo, krizo vrednot posplošuje, resnično stisko ljudi izrablja za netenje nemirov
    …….
    A si res zaslužimo take voditelje? Nas ni dovolj, da bi obrnili stvari v pozitivno smer? Nas ni dovolj takih, ki nam ni vseeno za sočloveka, za resnico, svobodo, enakost?

    -

    • France je rekel/-la:

      “A si res zaslužimo take voditelje?”

      Saj pa zdaj imamo tvoje voditelje na oblasti, kaj te muči?

    • asd je rekel/-la:

      bolje janša kot jugo-komu-nostalgiki, ki bodo prinesli samo nazadovanje.

  • Peter (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

    Ma ka pa je s tabo Zgaga? A ne veš da je Temni princ prepovrdan za rdeče? (Baje, da je popolnoma neobvladljiv in ga ni moč kontrolirati) Se pravi če ga Kučan ne more obvladati in Potrč in ostali pol je tisto kar si pisal na koncu, čisto brez veze. - halucinacija.

    Ti pa dam eno tako malo pohvalico, ker ti je celo uspelo napisati en sestavek katerega osrednja tema ni bila Patria.

  • ivan je rekel/-la:

    Pisar, praviš, da poznaš radikalizem člankov BZ. Kako pa poznaš, če ne bereš? Napisal si, da so že nekaj let isti in po tvoji oceni radikalni. Da to je res, toda eno je pisati v določenem stilu ali pod vplivom svetonazora, drugo pa je vsebina. Za slednjo ne moreš trditi, da se ne menja. Ah, pozabil sem, da ne bereš!
    Morda pa tvoja trditev, da članka sploh ne prebereš drži. Kajti če si res samo pisar to pomeni, da pišeš po nareku. Potem razumem zakaj te vsebina ne zanima. To je zaželena lastnost pisarjev, brez tega ne bi dobil licence.

  • asd je rekel/-la:

    “Predvsem pa je opozoril na logiko, ki se skriva za zapisanim – da je tistim, ki imajo pravega boga, dovoljeno vse. Torej tudi ubijanje. ”

    kot komunistom, ki imajo komunizem za svojo vero in pobijajo nekomuniste? no zdaj niso več komunisti, so že prevzeli kapitalizem, ampak radikalno uničevanje nasprotnikov jim je pa še ostalo v navadi ker jim koristi da ostanejo na oblasti in tako zažirajo družbo.

    • Peter (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

      Na temu zgagovemu stavku, ki si ga citiral, se odlično vidi kako t.i. levi novinarji tekste pišejo z izjavami, ki so jih prej obvezno iztrgali iz konteksta. Takih tekstov je tam okoli 5/6. Kar dejansko pomeni da Janše sploh ne razumejo. Njim je samo cilj da ga oblatijo in posledično čim večkrat omenijo.

      Vprašanje za miljon € pa je: Kako premagati pol izobražene rdečkarje in posledično onemogočiti ali pa vsaj delno razorožiti njihove osebne novinarje?

      Jaz žal tega ne vem-še! Verjetno je pa Janšev način ena izmed možnosti.

      Minus, ki ga rdeči uspejo pridelati v 12 letih, jim pokriješ tako, da so na 0. Potem pa nesposobni kot so v ekonomiji, gospodarstva ne znajo spodbudit in posledično imajo nekaj malega za razgrabst in sploh nič za razdelit in potem so vsi razjarjeni, tulijo in zlivajo gnojnico, prevračajo kozolce in razbijajo… in tulijo kako je Janša slab in nesposoben. Ljudstvo pa (romajoč na Brezje), upa, da jim mlada država in gospodarstvo ne skrahirata.

    • slovan je rekel/-la:

      citat iz originala Slavoja Žižka je še bolj zgovoren:

      “Drugo opažanje, ki je strogo sorodno prvemu, je, da je danes vse dovoljeno prav tistim, ki se sklicujejo na boga na surovo neposreden način in ki se imajo za orodje božje volje. Tako imenovani fundamentalisti prakticirajo pervertirano različico tistega, kar je Kierkegaard imenoval religiozni suspenz etičnega: božje poslanstvo dovoljuje poboj na tisoče nedolžnih… Kako to, da smo danes priča vzponu versko (ali etično) opravičevanega nasilja? Ker živimo v dobi, ki se ima za postideološko. Ker veliki javni cilji niso več uporabna osnova za množično nasilje (ali vojno), tj., ker nas naša vladajoča ideologija poziva k uživanju življenja in k samouresničevanju, večina ljudi le stežka premaga odpor do mučenja in pobijanja drugih ljudi. Velika večina ljudi je spontano moralna: mučenje ali pobijanje drugih je zanje globoko travmatično. Da pa bi jih do tega pripravili, je potrebna večja “sveta” Stvar, ob kateri so malenkostni individualni zadržki glede ubijanja videti trivialni. Religija ali etnična pripadnost se odlično prilegata tej vlogi. Seveda obstajajo primeri patoloških ateistov, ki so zmožni iz čistega ugodja kar tako zagrešiti množične poboje, a ti so vse prej redka izjema. Večini ljudi je potrebna anestezija zoper njihovo osnovno občutljivost za trpljenje drugega. Za to pa potrebujemo sveto Stvar: brez nje bi morali nositi vso breme naših dejanj, brez Absoluta, na katerega bi lahko prenesli svojo odgovornost. Verski ideologi, upravičeno ali ne, navadno trdijo, da religija nekatere slabe ljudi pripravi do dobrih dejanj; z današnjega vidika bi se bolj veljalo držati trditve Steva Weinberga, da medtem ko bi brez religije dobri ljudje počeli dobre stvari, slabi pa slabe, lahko le religija pripravi dobre ljudi do slabih dejanj.”

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Vsaka oblast je od Boga!

    To nam je poslal za kazen!

  • Bljak je rekel/-la:

    Težava je v tem, da Sloveniji primanjkuje politikov, za katere bi lahko rekli, da so tudi državniki.
    Edini pozitivni izjemi sta bila Bučar in Drnovšek, vse drugo so nekdanji partijski kljukci!!!!!!
    Ti pa že v kali zatrejo vsakega obetavnega politika, ki ne razmišlja po butalskih partijskih vzorcih.
    Še v raznih ribiških, lovskih …. društvih so takšni kljukci na vrhu ali pri koritu.

    • Peter (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

      Bljak, a ti ne veš kakšno mnenje ima o Drnovšku 1. konkvistador in revolucionar Niko Kavčič?

      Podobno mnenje ima tudi o Gaspariju in Arharju.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Bljak, se strinjam.

    • luna je rekel/-la:

      Bljak,
      da bi bil Pahor obetaven politik in naj bi bil v kali zatrt? Pahor zatira samega sebe, s svojim značajem ali pa mogoče zaradi strahu pred kakšnim razkritjem.

    • Neja je rekel/-la:

      Pahorja cenim, ker želi biti demokratičen, ker se mi zdi dobronameren in ker po materialni plati, zgleda, ne skrbi za svoj žep. Preveč pa ga muči zunanji videz, ne zna se odločiti in prevzeti odgovornosti, s tem, ko nekomu /le čemu?/ popušča, dopušča ter daje, mnogim jemlje. Tega bi se moral zavedati. Demokracija ni “laisser faire”, je vse kaj drugega. Vseeno pa je veliiiiko boljša izbira kot JJ.

    • Mimi je rekel/-la:

      Jah, Pahor je meni videti dost OK kot oseba, vendar pa popolnoma neprimeren za t(ak)o funkcijo.
      Totalitarcev resda nočemo, samo tudi takile načini niso kaj prida - ker več kot očitno niso učinkoviti.
      Men bi bilo vseeno, kaj počne, da hodi na tekme, reče so what in vse to, da govoriči, leporeči in hoče bit povšeči…, ko bi le bili kakšni rezultati.
      Žal je s tem premjejstvom nabasal na mino, ker mu je *načrte* prekrižala kriza.
      No sama ga/jih itak nisem volila in sem pričakovala kaj podobnega, a ne v takem obsegu oz. sem mislila, da bo vseeno bolj konstruktivno vse skupaj.

  • konec je rekel/-la:

    Žgagin komentar je še enkrat več zgovoren, bolj si nestrpen in sovražen bolj si komentiran, bran……zares nič novega.

  • konec je rekel/-la:

    bolj si radikalen bolj si blizu točno določenim krogom…..trenutno imaš zelo zabranjen hrbet in rit……..ampak prišel bo čas ko bo tale nestrpna rdeča svinja ponovno krulila in cvilila …ha, ha, ha,ha, ah, ha

    • luna je rekel/-la:

      Neja,
      sama tudi še vidim majhno nevarnost. Ljudmila Novak je ustanovila nekakšen zbor za ohranjanje vrednot. Če bo njena stranka spet prišla v parlament in če bosta ZARES in LDS (po novem NI RES) obstali tako nizko ali še celo padali, res obstaja nevarnost. Predvsem zaradi tega, če bosta ti dve stranki trmoglavili z voditeljema, ki ju imata. Zakaj le ni mogel ZARES prevzeti Lahovnik, ampak je postal vodja Golobič, ki je imel za seboj že težko klientelistično-materialno preteklost. Da o Kresalovi ne govorim. Če prebereš komentarje v Financah v nekem članku o njenih tangicah in bulmastifih, ne boš našla enega, ki bi jo podpiral.
      Ali pa njen intervju v Mladini, kjer pravi: “Veste, kolikokrat me ponoči kliče ta ali oni in pravi, Katarina sem napihal, kaj naj naredim….. in sledijo njeni napotki. Tolikokrat jo lahko kličejo le njeni ožji prijatelji, ki imajo njeno osebno številko. Sama zase lahko rečem, da nimam prijatelja, ki bi vozil pijan, kaj šele ponoči.

    • Neja je rekel/-la:

      Luna, saj ni treba odgovoriti, a zanima me, kako bi ti sestavila koalicijo in s katerimi strankarskimi prvaki. Za Zares si že povedala. Jaz sem glasovala za Pahorja, ker je to pomenilo več možnosti, da JJ ne zmaga. GG se mi je zdel pameten človek ter politik in še vedno mislim, da si ni zaslužil takega linča. Če manipulira s svojo razlago o razlogu zamolčanja deleža v Ultri, me bo zelo razočaral. Komentarjev v Financah na temo Kresalova nisem brala. Vseeno, ker me ne ganejo in si vedno skušam ustvariti lastno sliko. Tangice itd so lahko provokativen odgovor na “slačenje”, ki ga izvajajo opozicija, mediji… Pri njej skušam ločiti zasebnost in funkcijo. Verjamem, da ni nujno, da se stvari prepletejo. Ne moreš biti odgovoren za življenje in ravnanje staršev, partnerja. Priznam, da mi njen življenjski stil lahko vzbuja odpor, a to kontroliram, da ne bi bila pristranska, ko bi gledala čustveno. Upam, da je toliko ambiciozna, da želi biti dobra ministrica in da si ne dovoli koruptivnosti. Jaz ji pri sebi puščam čas, da se pokaže, kakšna je. Najbolj me moti Pahor.

    • Neja je rekel/-la:

      PS: V kateri Mladini je intervju z njo. me zanimajo napotki, o katerih govoriš. To mi lahko marsikaj pove.

    • Mimi je rekel/-la:

      Neja: “… Tangice itd so lahko provokativen odgovor na “slačenje”, ki ga izvajajo opozicija, mediji… Pri njej skušam ločiti zasebnost in funkcijo. Verjamem, da ni nujno, da se stvari prepletejo. …”
      No, meni se zdijo *tangice*, če so ali če niso provokacija, totalno mimo.
      Ko sem kliknila slučajno na stran, nisem mogla verjet. V bistvu sem se malo *razjezila*, da kako lahko nekdo naredi tako stran in celo je imenovana katarinakresal.si! Skratka, mislila sem, da se je nekdo zafrkaval iz nje!! Da se je nekdo “norca delal” in ji kao ‘podtaknil’ to stran. Tako da najprej sploh nisem mislila klikat na te majice in razlage, ker se mi je zdelo NEOKUSNO! a štekaš?!
      Mislila sem da je fejk!
      Potem vidim logo ministrstva!! Halo! Potem pa sploh nisem mogla verjet!
      … tako da se ne strinjam z “zasebnostjo in ločeno javno funkcijo”.
      Ministrica za notranje zadeve!! :O
      Sama sem bila že do Širce kritična! Pa je kulturna ministrica! (pač v smislu, ajde, umetniki recimo da bi si lohk privoščili)! Še jaz si ne bi česa takega omislila, pa sem nobody, umetnica, mal “odštekana baba” (tako me kdo dojema)…
      Tako da se mi zdi, da na vsak način skušaš opravičiti KK (podobno kot kdo nekritično gleda JJ ali BB itd.)…
      Lepo se mi sicer zdi, da vidiš dobro, da skušaš se osredotočiti na pozitivno, ampak očitno je pa vendarle očitno…
      Nimaš kej bit *sproščena oseba*, če si ministrica za notranje zadeve.
      Sem za moderne pristope, vendar bi se lohk obnašala (KK) bolj… hm… *damsko*. Sploh če fura ta imidž. Po eni strani zapeta, stvarna, hladna, profesionalna, po drugi…. druga oseba…

      … Moje mnenje pač. … :)

    • Neja je rekel/-la:

      Mimi, mi je zelo všeč, da odkrito poveš svoje mnenje. Moram pa ti povedati, da poskus razlage, zakaj kdo ravna tako in tako, še ne pomeni, da vedenje sprejemaš in da z njim soglašaš. Samo razumeti poskušaš. Tudi za največje zločince lahko ugotoviš, kaj jih je do kriminala pripeljalo. Ne zagovarjam KK, samo ne poznam je še dovolj, da bi delala negativne zaključke. Želim ti lep dan, pri nas sije sonce.

    • Mimi je rekel/-la:

      Saj vem, Neja, saj je prav tako, pač vsakdo s svojimi očmi gleda in si to po svoje razlaga, jaz sem samo napisala svoj vtis ob ogledu KK sajta. Lahko skušam razumeti ali tudi razumem, ampak to ne pomeni da mi je potem pa všeč oz. da nisem kritična.
      Mi je podobno kot ko nekomu zaupaš brezpogojno, dokler se prvič ne zlaže. Če pa se to še ponavlja, pa takemu človeku sama ne morem zaupat, mi ni všeč, ga pa sicer razumem - samo nočem imeti opravka z njim. Imam kar visoka merila, tako jih imam tudi pri politikih in pri vseh, od katerih je odvisen tudi moj lajf.
      Morda si ti prizanesljivejša… kaj vem, ko imam sama nepreklicno dost nečesa, imam samo še dost, sem vso toleranco že porabila. :)
      Koraki, ki jih dela oz. poteze, ki jih vleče, delajo politika. In mi ti koraki in poteze niso več všeč oz. me ne prepričajo. Podobno kot ko spregledaš ali prižgeš luč: preprosto postane svetlo, ne morem ne videti.
      Ja, pri meni je tudi sonce, vendar malo oblakov…
      Tudi tebi lep dan! :)

  • mujo je rekel/-la:

    koncu se je res dokončno utrgalo!

    • konec je rekel/-la:

      bolj je možno, da tudi tebe bulmastifi iz ljubezni utržejo….ha, ha, ha, ha,ha

    • luna je rekel/-la:

      Neja,
      v predzadnji Mladini.
      Njeni napotki pa so nekako takšni: naj se lepo obnašajo in bodo pripravljeni, da bodo noč preživeli v pridržanju. Njena poanta je bila seveda v tem, da pokaže svojo neomajnost pri spoštovanju zakona.
      Meni pa pove več prvi del stavka. Pa ne zato, ker bi ga izrekla po nerodnosti, ker je tako hotela bolj poudariti svojo poštenost, temveč zaradi dejstva, ker vem kako se je vsaj na eni od njihovih žurk na debelo pilo in jemalo kokain. Tista oseba, ki je bila tam bolj po slučaju, je rekla - prvič in zadnjič.

    • luna je rekel/-la:

      Neja,
      tudi sama sem volila Pahorja. Bomo videli, kako se bodo zasukale stvari do volitev. Trenutno na levici ne vidim nič obetavnega. Kar se LDS tiče, pa to sploh ni levica, ker je Ziherl v nedavnem odgovoru Janši rekel, da LDS ni leva stranka.

    • Neja je rekel/-la:

      Luna, če je KK bila prirediteljica takih zabav, je to nezrelo in neodgovorno. Upam, da jih ni več, sicer je dvolična, glede varnosti v cestnem prometu že.

  • PASJI FRIZL je rekel/-la:

    IN PSI SO BILI PRIMORANI VZETI SVOJO STVAR , V SVOJE ZOBE ! VSEM ŽRTVAM GARAŽNE KLINIKE ” mir božji ” !

  • Mojca je rekel/-la:

    Ha… članek lepo povzema žalostno resnico o Sloveniji… Pohvala Blažu. In to da se pripravlja bratomor v Sloveniji krasno nakazuje sovražni govor ki ga izvaja konec, mefisto in podobni ki stalno tumbajo o nekih komunajzarjih…

    • konec je rekel/-la:

      rdeče svinje pa , ki to sprožajo pa so Ok, mar ne?
      zame so razne zgage največje nestrpne …………… .
      zakaj lahko rdeči pisuni pljuvajo vsepovsod, če pa jim kdo oe v obraz da so le rdeče svinje je to sovražni govor?

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Res me zanima, kaj bodo govorili in pisali naši prijatelji z levega brega, ko bo njihova neponovljiva oblastna koalicija še pred koncem leta nepopravljivo zavozila državo?

    Tudi take kapacotete, kot so MUJO, LUCKO, oo7, MOJCA, MIRJANA, NEJA, BLJAK , BRALKA in drugi ne bodo moglo pomagati ne koaliciji, ne državi!

    • Q_ je rekel/-la:

      “Res me zanima, kaj bodo govorili in pisali naši prijatelji z levega brega, ko bo njihova neponovljiva oblastna koalicija še pred koncem leta nepopravljivo zavozila državo?”

      …mefisto seveda komaj čaka, da bi se kaj takšnega v resnici zgodilo.

      Mislim, da bi te moralo biti sram.

    • zorge je rekel/-la:

      Mefisto, ne obvladuješ prav vsega.Mogoče pa ne bo Hrastarjeva tista, ki bo dala piko na i.Kaj pa če bo to BB, ki je bila nekoč 100% naša.Daj se presenetit.

    • Bljak je rekel/-la:

      Mefisto, zanima me, zakaj si me uvrstil tja kamor me si?
      Morda zato, ker menim: “Težava je v tem, da Sloveniji primanjkuje politikov, za katere bi lahko rekli, da so tudi državniki.”
      Morda zato, ker ne maram nekdanjih partijskih kljukcev? Brez izjeme!
      Morda zato, ker menim, da nam povsod vladajo in komandirajo nekdanji partijski kljukci!!!!!!
      Ti pa že v kali zatrejo vsakega obetavnega politika, ki ne razmišlja po butalskih partijskih vzorcih.
      Še v raznih ribiških, lovskih …. društvih so takšni kljukci na vrhu ali pri koritu.

      Mefisto, spoštoval sem te!
      “Duša mi je žalostna do smrti!”

    • partizan je rekel/-la:

      @mefisto

      državo je zavozil Janez Janša in to v pičlih štirih letih debelih krav.

      kljub najvišji gospodarski rasti, ki je temeljila le na avtocestah in gradbeništvu (vse pa je bilo financirano na kredit!) ni uspel prihraniti nič v državni blagajni, ampak je pridelal še primanjkljaj.

      vse ljudi na ključne pozicije je nastavil Janša, zato je policija tudi “založila” depeše v primeru Patria za 15 mesecev, Barbara Brezigar je pa že poznana po tem, da vse zadeve, kjer so vpleteni Janša in njegovi, hitro vtakne v predal do zastaranja.

      Slovenija je bila zavožena, še preden je ta koalicija prišla na oblast. njena napaka je, da tega doslej ni znala jasno in glasno povedati, zato zdaj dobiva po glavi kot glavna krivka za današnje razmere.

      prav je tako!

      kdor prikriva in podpira tistega, ki krade, je enako kriv. naj se ta koalicija zdaj cvre v godlji, ki si jo je sama skuhala. a žalostno je, da bomo pri tem nastradali vsi državljani. če se na oblast znova povrne Janša, pa nas čaka ponovni roparski eldorado - seveda samo za lopove na ali blizu oblasti.

    • konec je rekel/-la:

      partizanček, ne žali partizanov, ker partizanov ni sinonim za bedake….če je JJ uspelo postaviti v 4 letih nekatere svoje na določene položaje, pomisli kaj ste naredili vi v 45 +12, poleg tega, da ste vi lahko prava leta klali na debelo, potem pa zapodili vse , ki niso bili rdečuhi in istomisleči……

    • konec je rekel/-la:

      partizanček, ne žali partizanov, ker partizan ni sinonim za bedaka….če je JJ uspelo postaviti v 4 letih nekatere svoje na določene položaje, pomisli kaj ste naredili vi v 45 +12, poleg tega, da ste vi lahko prva leta klali na debelo, potem pa zapodili vse , ki niso bili rdečuhi in istomisleči……

    • MEFISTO je rekel/-la:

      BLJAK, če lahko pomagam tvoji duši, da ne bo žalostna do smti, se ti iskreno opravičujem.

      Ko sem še enkrat prebral tvoj komentar, sem kritično in samokritično ugotovil, da res ne spadaš v druščino političnih papagajev (ker venomer ponavljajo svoje in tuje neumnost).

      Sem pa naredil krivico ZORGEJU in Q, ker sem ju prezrl!

    • Q_ je rekel/-la:

      @Mefisto,

      mislim, da nisi dojel bistva mojega zgražanja.

      Ti bi privoščil vsem državljanom Slovenije totalen ekonomski kolaps samo zato, da bi se smejal porazu trenutne vladajoče koalicije. Takšen pogled na svet, še bolj pa na politiko, je nekoč ta del sveta že pripeljal v državljansko vojno.

      ….še enkrat, moralo biti te biti sram.

    • Peter (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

      Ne vem čisto kam to leti, ampak nekako se ne ve ali je bila za državljansko vojno kriva privoščljivost ali pa trdoglavost in prepričanje da se opozicije ne rabi in da vse zmorejo sami.

      Če pa že govorimo o kolapsu, ima koalicija in vlada vse možnosti da ga prepreči in da ga v tistih delih ki jih je potrebno prenoviti in izboljšati, postavi na novo. Nekaj predlogov je dala opozicija ima pa tudi dovolj svetovalcev. Če ji slučajno po kakšnem naključju kakšen kvalificiran strokovnjak manjka ga pa lahko tudi najame in plača. Samo je trdoglava in misli da sta Gaspari in Križanič dovolj pametrna čene celo najpametnejša, da bosta sama odlično opravila.

      No je pa še nekaj tudi res! Koalicija in vlada noče potegniti nobene resne poteze, ker planira da bo na oblasti v raznih derivatih vsaj 3 mandate. Tu niti ne gre toliko za Pahorja kot gre za razne botre in ljudi, ki držijo niti odločanja iz ozadja - v senci.

  • konec je rekel/-la:

    naši rdečuhi pač niso sposobni razumeti demokracijo in pluralizacijo družbe………za te kulturne retardirance obstaja le taka demokracija, kjer so oni vedno na oblasti in taka pluralizacija, kjer je resnica le ena SVINJSKA.

    • mujo je rekel/-la:

      uf, sem že mislil, da boš namesto “svinjska” napisal “pasja”?

      vsaj tako bi človek lahko sklepal po tvojih zapisih, v katerem kažeš neizmerno zanimanje za pasje riti.

    • Mimi je rekel/-la:

      Hehe, tudi sama sem hotela napisat enak komentar ( da čudno da svinjksa). :))

    • pirnat je rekel/-la:

      haha,

      morda so pa “pasji” časi že mimo, pa prihajajo “svinjski”?

      v smislu živalske (svinjske) farme in podobnih reči ;-)

    • Neja je rekel/-la:

      No, živalska farma je že dolgo.

    • konec je rekel/-la:

      rdečuhci so užaljeni….ha, ha, ha, ha, balkanska drhal (in tu ne mislim, na slovence, hrvate ali srbe-respect - to so evropski narodi, ampak na kulturne retardirane ideološko nestrpne balkance) še ne vedo v kaj se morajo ta trenutek spremeniti, da ostanejo ob koritu ali v svinje ali pse, ha,ha, ha, ha, ha, zares liberalci (ali komunajzerji s ukradenim kapitalom) pravijo , da morajo postati PSI, dogmatski komunajzerji - nostalgiki (bolj načelni in tradicionalni) pa v SVINJE……ha, ha, h, ah, ha,

      odločite se….to je vaš problem in KONEC

    • mujo je rekel/-la:

      konec, verjetno imaš rdeče lase, pa so te v otroštvu zaradi tega zajebavali in ti dali nadimak rdečkar ali rdečuh, mar ne?

    • konec je rekel/-la:

      ne, zakaj, ali zato, ker ti jih nimaš in imaš zato veliko problemov z lasmi?…ha, ha, ha, ha, ha, a

  • Forestina je rekel/-la:

    Za predah. Malo božanstvo balkana :)

    http://www.youtube.com/watch?v=Yv2JFcj0-Nc&feature

  • garažni bulmastiff je rekel/-la:

    zGAGA-POVOŽENIIN ZMEČKANI BOLJŠEVISTIČNI pisun po plačanem naročilu!S tem se preživlja in ohranja plačilno bilanco.UDbaški umazani pisun in ubogi pisarček,ki se ga vsi na daleč izogibajo.Že vedo zakaj!

  • krucefiks je rekel/-la:




    Sam tegale pa res ne bi smeli tok brez nadzora puščat. Si bo revček še kaj naredil.

  • Forestina je rekel/-la:

    Kaj je modrost?

    http://www.rtvslo.si/svet/jaz-sem-tudi-begunec-bezim-pred-svetom-ki-me-je-rodil/225949

    “Jaz sem tudi begunec. Bežim pred svetom, ki me je rodil.”