16. marec, 2010 | Jani Sever

Bo kocka padla

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Katarina Kresal in Gregor Golobič sta predsednika vlade pozvala, naj skliče sestanek o delu Barbare Brezigar. Pahor koleba. Brezigarjeva je zbrala celih devet podpisov podpore med tožilci. Janša pravi, da gre za bulmastife in da hoče LDS prevzeti vse represivne organe v državi.  Borut Pahor se bo moral odločiti.

Brezigarjeva je, po prepričanju opozicije, vzor neodvisne tožilke, ki jo je nemogoče ustrahovati. Nekakšno utelešenje idealne tožilke. Neupogljive in neizprosne. Kar vsekakor drži. V medijskih bitkah najbolj slavna slovenska tožilka nikoli ni pustila, da bi sence dvoma o njenem delu ostale brez odgovora. Vse svoje poteze, tudi kadar so bile izjemno politične ali sporne, je vedno znala pojasniti. Kar je gotovo znak visoke strokovnosti, ki ji omogoča, da vsako svojo potezo vnaprej premisli in poišče argumente za obrambo svojih dejanj, če se za to pokaže potreba.

Da je argument o njeni politični nevtralnosti smešen, ne igra pri tem nikakršne vloge. Tožilkine retorične spretnosti so dovolj, da tovrstna vprašanja v pogovorih z njo hitro poniknejo. Ima pa tudi svojega advokata, stranko SDS, kar seveda ne pomeni, da med tožilko in to stranko obstaja kakršna koli povezava. Nasprotno, gre samo za skupno zavzemanje za pravo, pravico in pravičnost, za boljšo, bolj etično družbo. Da je kandidirala za stranko, in z njeno podporo in bila ministrica, je prav tako zgolj posledica skupnih ciljev Brezigarjeve in slovenske pomladi.

Tudi to, da je tožilstvo pod njenim vodstvom vedno delovalo tako, da so bili pri SDS lahko zadovoljni, je zgolj posledica njihove pregovorne poštenosti. Še dobro, da je bila Brezigarjeva tam, kjer je lahko s profesionalnostjo zaščitila nedolžne pred zarotniki, ki so jih hoteli vplesti v zadeve, s katerimi niso imeli nič. Zadnji tak primer je Patria. A že prej jih je bilo precej. Na začetku stoji seveda domnevna ilegalna trgovina z orožjem, ki je v Sloveniji sploh ni bilo. Dokaze, vključno z dokumenti, so si pač izmislili politični nasprotniki slovenske pomladi.

Vendar Brezigarjeva ni le branilka nedolžnih, je prava varuhinja pravne države. Tudi kadar je treba zaradi tega morda narediti kakšno potezo, ki jo lahko nekateri razumejo kot nezakonito. Ti so tako ali tako njeni politični nasprotniki. Če to niso bili prej, jih kot takšne karakterizira nerazumevanje njenih potez. Tako je tudi tokrat, ko naj bi osebno usmerjala policiste v konkretni zadevi. Sama bi sicer takšno dejanje, v primeru, da bi ga zagrešila kakšna druga tožilka, označila kot popolnoma nesprejemljivo. Ampak to bi bil nek drug primer.

Brezigarjeva je pri policiji posredovala v zadevi bulmastifi in zavzemala naj bi se samo za to, da se zadeva preišče, ker enostavno ni zaupala policiji. Če je pri tem morda malo kršila zakon, je to storila samo zaradi višjih ciljev. Ali to res ne opravičuje njene vneme?  Morda bi, če bi jo pustili posredovati bolj neposredno, lahko celo izvedeli, kako naj bi potekali spolni odnosi v garaži, kako je odvetnik ubranil interes svojega klienta ali morda tudi, da je bil v garaži še kdo zraven. Vsekakor izjemno pomembna razkritja, s katerimi se Patria nikakor ne more primerjati.

Ko je Brezigarjevo kontaktiral eden od osumljencev v zadevi Patria, je dejala, da se s konkretnimi primeri sama ne ukvarja. Da je to naloga tožilcev, ki vodijo postopek in da se v posamezne primere ne vtika. Kasneje je bilo kar nekaj indicev, da so jo okoliščine prisilile, da je to načelo prekršila. V primeru Baričevič je šla celo korak dlje, do dajanja navodil policistom. In zdaj jo želijo odstaviti. Kljub temu, da je hotela samo dobro. Tako kot vedno. Le zakaj? Ali res ne razumejo, da je za višje cilje, včasih potrebno prestopiti Rubikon? Brezigarjeva to ve že zelo dolgo.

Predsednik vlade pred svojim Rubikonom še tabori. Njegov predlog zamenjave Brezigarjeve bi pomenil, da ga je prestopil in končal na bregu, kjer že stojita Kresalova in Golobič. Kaj to pomeni, je bolj ali man predvidljivo. Benevolenca SDS in celotne pomladi, ki je je ves čas osebno deležen, bi bila končana. In politična nasprotja, ki se že dolgo gibljejo po konici rezila, bi se zaostrila do neslutenih razsežnosti.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
153 x komentirano
  • kkk je rekel/-la:

    glede na to, kar je policija ugotovila v primeru Baričevič je popolnoma jasno, da se ji ne zaupa. razen, če je naša policija tako nesposobna???

    • Iax je rekel/-la:

      policaji so po hitrem postopku nevtralizirali pse, ki jih pravosodje ni moglo… :) in opravili preiskavo s čist korektnimi zaključki. kje je v tem primeru nesposobnos?

    • Gregor je rekel/-la:

      lax, preberi si poročilo obdukcije bulmastifov na Požarjevi strani in kako “čist korektne zaključke” so potegnili naši policisti. Ja, čist koretkno so jih po navodilih potegnili pod preprogo…

    • vem je rekel/-la:

      @gregor: požar in požar report sta prv gotovo bistra izvira čiste resnice…ja pa ja de…

    • vem je rekel/-la:

      …prav…

  • Aljo je rekel/-la:

    Brezigarjeva - go home, prav tako Zalar - go home. Na eni strani piflarka z nezmožnostjo abstraktnega pogleda na pravo, na drugi strani nesposobni maščevalec. Spremenbe na tožilstvu so nujne, od smrdljive ribje glave na vrhu in navzdol…

  • golijat je rekel/-la:

    G.Pahor,če si hočeš popraviti vzgled in zaupanje ljudstva ,naženi Kresalko in Golobiča pa si boš popravil vzgled za 90% !!!!!

  • krucefiks je rekel/-la:

    Brezigarjeva je ziher zrela za odpis z mesta generalne državne tožilke, ker je politično kompromitrana.

    Problem pa vidim predvsem v tem, kdo se zavzema za odpis in s kakšnimi razlogi ter koga bodo postavili na njeno mesto. Tu pa žal ne vidim razlik med prejšnjim, predprejšnjim itd. ter zdajšnjimi.

    Odstavili jo bodo, ker ni njihova, postavili bodo pa njihovega in bodo tako nadzorovali vse represivne organe. In se bomo šli še en krog. En krog obtoževanja, da ima ena politična opcija svojega človeka na tem mestu in kar je najpomembnejše, še en krog izpodkopavanja temeljev pravne države.

    Zato sem proti njeni odstavitvi. Na žalost je ona trenutno tisti faktor, ki onemogoča, da bi se ena opcija polastila vseh institucij za zagotavljanje pravne države. Dokler naša politika ne bo zrela za takšne odločitve, je bolje, da je na tem mestu Barbara Brezigar, kadar vlada levica.

    • roman je rekel/-la:

      podpišem tole zgoraj,ampak potem tudi Ciril Ribičič ne bi smel biti ustavni sodnik.
      Severjevo navijaštvo brez dejstev, pa ne bi komentiral.

    • asd je rekel/-la:

      kos je ziher zrel za odpis z mesta korupcijske komisije, ker je politično kompromitran.

  • Kubasać je rekel/-la:

    hhhhhhh…..napihovanje in dvigovanje megle; stara, preverjena praksa zvitih in pokvarjenih stricev ino tetk

  • SAJ NIRES, PA JE! ČIST ZARES! je rekel/-la:

    Svašta novinar rodi.

  • lucko je rekel/-la:

    Mi kdo ve povedat. Je 9 podpisov malo ali veliko? Sklepam, da je tozilcev vsaj 1000, ampak ali se gre za kaksne posebne?

    • Pris je rekel/-la:

      Teh devet so v glavnem vrhovni tožilci oz. vodje okrožnih državnih tožilstev. Sicer je vseh tožilcev okoli 170.

    • lucko je rekel/-la:

      OK ampak to se vedno ne odgovori na vprasanje, je to veliko ali malo, le da je tozilcev manj, kot sme si predstavljal… Koliko je teh tipov tozilcev, ki so podpisali. 10? 20? 30? Ker ce jih je 10 je veliko, ce jih je 20 ze precej manj, ce jih je 30 se manj… In kdo te tozilce imenuje. Tudi to da tezo funkciji. Ker ce jih imenuje BB oz njeni sodelavci je to potem itak irelevantn podatek. Bi jo vrjetno podprili kar vsi, ce je pa niso pa je zelo cudno in je prej argument za razresitev…

    • lucko je rekel/-la:

      Pa a res nihce ne ve, a je “vojski” ta podatek v taksno sramoto?

    • Pris je rekel/-la:

      Nimam pojma, koliko je vseh vrhovnih tožilcev, kakšnih 12 najbrž. Vsekakor pa gre pri teh, ki so BB podprli, za vodje oddelkov na Vrhovnem tožilstvu oz. vodje Okrožnih državnih tožilstev (teh je 11).

      Tožilce imenuje vlada. Mislim, da tudi vodje okrožnih tožilstev imenuje vlada, nisem pa prepričan.

    • Ars Ignis je rekel/-la:

      Dnevnik piše tako:

      Številke s tožilstva:
      174 tožilcev je po letnem poročilu 2008 zaposlenih na tožilstvu,
      9 tožilcev je podpisalo pismo podpore Barbari Brezigar,
      vsi podpisniki imajo vodstvene funkcije,
      šest podpisnikov je vodij oddelkov oz. skupin pri vrhovnem tožilstvu (vseh oddelkov in skupin je 11),
      trije podpisniki so vodje okrožnih tožilstev (vseh okrožnih tožilstev je 11).

      Včasih so temu rekli “foteljaši”

    • lucko je rekel/-la:

      OK, toraj je 9 do 22… Manj kot pol… Je morda podatek koliko le teh je imenovala JJeva vlada?

    • Pris je rekel/-la:

      Po moje ni poanta v številki, saj ni šlo za neko usklajeno peticijo, pod katero bi se lahko kdorkoli na tožilstvu podpisal (in bi jo posledično podpisalo le 9 oseb), tako da tega ne bi gledal kot 9/174 ali 9/22. S tem pismom podpore so se nekateri tožilci na pomembnih položajih pač izpostavili in povedali, kaj si mislijo.

      Sam nisem ravno nek podpornik BB, še manj JJ, ampak kot poznavalec razmer v pravosodju se lahko nad izvajanjem Zalarja le zgrozim. Iz malenkosti in različnih interpretacij je naredil vtis, kot da gre za izredno stanje in da je zamenjava nujna, hkrati pa je z (za moje pojme nezakonitimi oz. celo protiustavnimi) obveznimi navodili grobo posegel v tožilsko delo. Ampak strokovni argumenti itak nikogar ne zanimajo. Važno je, da BB je ali ni “naša”.

    • lucko je rekel/-la:

      Ce se gre za isti tekst(kar kolikor vse skupaj razumem je) se gre za vsklajeno akcijo in ce je zbrala le 9/22… Ce bi bila tako zelo dobra za tozilstvo bi dobila drasticno vec… In se vidi, tudi kje ji zacne podpora padati…

      Zdej kar se BB tice pa prosim lepo. Pretorijanska garda, zgubljanje dokazev proti JJ v orozarski aferi, politicno delovanje z tozilstva,… Tezko bi bilo slabse…

    • kos 119 je rekel/-la:

      Kaj je @lucko? Ali si čudežno spregledal?! Blefer…

    • lucko je rekel/-la:

      Cudezno spregledal kaj? Vse kar sem vprasal je ali je 9 veliko ali malo…

  • Jaka je rekel/-la:

    Članek je manipulativen. Mislim, da je to objektivno dejstvo, ki je razvidno tako pristašem levih kot desnih. Objektivno dejstvo je tudi, da manipulativni članki ne prispevajo k razjasnitvi dejstev, ampak suptilni propagandi.

    • franci je rekel/-la:

      podpišem

    • anton je rekel/-la:

      Jaka, članek lahko razumete… kot manipulacijo. Da je BB manipulativna, strankarsko opredeljena, koruptivna… in kar je še očitnih dejanj v njeni karieri, ne o tem pa ni dvoma!
      Niti “suptilna” ni! Kar dela, dela “transparentno”. JJ je bog!… le kdo, katera je njegov prerok?!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Če želi Pahor vladati še kak mesec ali leto, mora nemudoma razrešiti Zalarja in Kresalovo!

    Pleg Kresalove je treba takoj razreišiti vse funkcionarje v notranjem ministrstvu in v policiji, ki jih je po svojem sprevrženem okusu kadrovala ta ministrica!

    V nasprotnem primeru bosta uničila še zadnje ostanke pravne države.

    Pravosodje in policijo sta spravila ob ves ugled in v doslej najhujšo krizo.

    Morebiten strah, da bo zaradi razrešitev razpadla koalicija, je žal odveč, saj si ne LDS in ne Zares ne moreta privoščiti predčasnih volitev, ker bi se za vedno pslovila od parlamenta.

    • lucko je rekel/-la:

      Imas prav, ker tako JJu ne bo treba narediti drzavnega udara zaradi izgube zascite na tozilstvu… Celo v veliki koaliciji se bo znasel… Ja vrjetno edini nacin, da JJu ne bo nujno potrebno storiti kaj takega in Pahorja odstraniti s silo… Bilo bi le malenkost dlje, kot takrat, ko je izgubil ministrsko mesto in mislim, da je napredoval toliko, da bi to bil sposoben narediti…

    • obama je rekel/-la:

      aha,Celica je agenturo obvestila,da Janša bojda pripravlja državni udar..
      ne sam to,tudi k maši bomo morali bojda vsi hodit,brez izjeme…

    • lucko je rekel/-la:

      Nisi dojel point odgovora… poizkusi ponovno…

    • rovi je rekel/-la:

      “Morebiten strah, da bo zaradi razrešitev razpadla koalicija, je žal odveč, saj si ne LDS in ne Zares ne moreta privoščiti predčasnih volitev, ker bi se za vedno pslovila od parlamenta.” Približno tako je danes zadevo komentiral JJ. -Zgleda, da je to nova mantra podpornikov.

    • lucko je rekel/-la:

      Kar seveda ne drzi. Ko gledamo ankete moramo upostevati, da imajo delez neodprdeljenih, ki zmanjsajo procente strankam. A tudi ce tega ne upostevamo sta stranki v parlamentu.

      Itak pa so predcasne volitve samo mokre sanje JJa in ne moznost… Tudi ce vlada pade je prakticno nemogoce, da do njih pride. Precej vecja moznost je, da pride do velike koalicije in JJ racuna na to.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Skoraj bi se strinjal s tabo, ampak, da bi to naredil zato, da bi lahko JJ bolj v miru rovaril proti sedanji vladi pa spet ne.

  • Larry je rekel/-la:

    Briljanten opis logike, s katero Jansa in njegovi sluzabniki opravicujejo svoja podla dejanja!

  • roman je rekel/-la:

    http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042345178
    -še en manipulativen članek:ob sliki zgoraj je komentar kot da BB podpirajo samo trije tožilci,članek celo namiguje na to,da so jo podprli samo tisti tožilci ki jih je sama nastavila.

  • Forestina je rekel/-la:

    Marija, cela armada zaščitnikov lika in dela BB.

    Strašljivo.

    • samo jst je rekel/-la:

      Ko je treba braniti lik in delo BB, vedno pride sam vodja JJ. Enako velja za vojsko njihovih komentatorjev…

    • lucko je rekel/-la:

      In res je prisel in napovedal proteste pred parlamentom…

  • franci je rekel/-la:

    “Brezigarjeva je, po prepričanju opozicije, vzor neodvisne tožilke, ki jo je nemogoče ustrahovati. Nekakšno utelešenje idealne tožilke. Neupogljive in neizprosne. Kar vsekakor drži. V medijskih bitkah najbolj slavna slovenska tožilka nikoli ni pustila, da bi sence dvoma o njenem delu ostale brez odgovora. Vse svoje poteze, tudi kadar so bile izjemno politične ali sporne, je vedno znala pojasniti. Kar je gotovo znak visoke strokovnosti, ki ji omogoča, da vsako svojo potezo vnaprej premisli in poišče argumente za obrambo svojih dejanj, če se za to pokaže potreba.”

    Tipičen severjev nepristranski sarkazem …

    • lucko je rekel/-la:

      Vendar mislim, da je na mestu, ce pa mislis, da ni pa povej zakaj…

    • anton je rekel/-la:

      “Gobčnost” ali “dobra retorika”, spoštovani Franci, niso znamenje “visoke strokovnosti”.
      “Strokovno” je nekajkrat kiksnila… v prid politične opredelitve! Kar je neopravičljivo za položaj, ki ga zaseda.
      Kaj, denimo, menite o politiku Jelku Kacinu? Tudi on ni nikdar pustil “da bi sence dvoma o njegovem delu ostale brez…”
      Pa je le “politik”, lahko govori in obljublja, laže, kar hoče… (interpretacija Plemenitega o delu Državnega zbora RS)… v nasprotju z gospo Barbaro, ki je ZAVEZANA povsem drugačnim merilom?!

  • franci je rekel/-la:

    Predsednik vlade pred svojim Rubikonom še tabori. Njegov predlog zamenjave Brezigarjeve bi pomenil, da ga je prestopil in končal na bregu, kjer že stojita Kresalova in Golobič. Kaj to pomeni, je bolj ali man predvidljivo. Benevolenca SDS in celotne pomladi, ki je je ves čas osebno deležen, bi bila končana. In politična nasprotja, ki se že dolgo gibljejo po konici rezila, bi se zaostrila do neslutenih razsežnosti.
    LOL LOL LOL in šeenkrat LOL. V celotnem prispevku Zalar ni niti omenjen, velik JJ pa je seveda kriv vsega in skupaj z BB je največje zlo v državi …

    Sever a imaš kaj svoje pameti, ali pišeš po nareku?

  • Vanti Vaatti je rekel/-la:

    Ne daj se BB, pošteni Finci smo s tabo!

  • kakav je rekel/-la:

    Če misli Pahor vsaj kolikortoliko normalno vodit vlado naj reče adijo LDS in vzame v vlado SLS. S tem bo razbil dvojček Zares-LDS ki dela same zdrahe in uravnotežil koalicijo z desnim polom. In sedaj je idealna priložnost za to.
    Golobič naj se pa samo potuhne, ker če bodo predčasne volitve bo Zares samo še Zahec.

    • luna je rekel/-la:

      Kakav,
      s tem bi se lahko celo strinjala. Bolje SLS, kot da gre v koalicijo s SDS (kar se tudi že nekaj govori). LDS itak ni leva stranka (kar je zadnjič že obelodanil Ziherl, Kresalova pa je tudi v intervjuju v Mladini dejala, da je proti višji obdavčitvi bogatih, ker le ti prinašajo dodano vrednost).
      Strinjam se s Severjem, da bo kocka padla - če bo Pahor odstranil Brezigarjevo. Ker če bo naredil le to, bo LDS, (ki je zdaj na repu anket) pridobil vse represivne organe (MNZ, pravosodno ministrstvo, NPU in še tožilstvo), kar pa bo v očeh ljudstva nevzdržno. Obenem z Brezigarjevo bi moral odstraniti Kresalovo, tudi za ceno izstopa LDS iz koalicije. Zalar pa bi ostal. Na MNZ bi morala priti nestrankarska oseba.

  • NoMercy je rekel/-la:

    Jaz bi pa rad komentiral na SDS strani :(
    JJ => SDS => BB … skrivnostno omreženje :) (le kaj pravi Urška? Mene to spominja na Čarlsa, Dijano … )

  • obama je rekel/-la:

    kdo je avtor tegale prispevka? Nekako na vodi čutim,da je to tovariš Palček Februarček z rdečo kapo iz prelature Murgle

  • Neja je rekel/-la:

    Jani, sarkazem je na mestu. Ko bi to, kar si napisal, Denis povedal Pahorju. Mogoče bi se mu le razjasnil pogled. Tako pa se bojim, da se bo odločal in zavlačeval do konca BB mandata. Saj jo lahko zamenja politično neodvisna tožilka. Kje piše, da bo kdo iz vrst LDSa? Kaj pa mreženje BB glede zaposlitve otrok?

    • obama je rekel/-la:

      zaposlovanje otrok ,sicer diplomiranih pravnikov s pravosodnim izpitom na tožilstvu je seveda protiustavno in veleizdaja države.

    • lucko je rekel/-la:

      Ni tako enostavno. Za delovno mesto niso izpolnjevali pogojev… Ampak vem, da je BB to storila v dobro drzave in je zato vse OK…

    • edmund je rekel/-la:

      Neja
      Imam prijatelja gostinca, katerega otroci so tudi gostinci, naprej Čeferinovi otroci so tudi odvetniki, na tv -ju so zaposleni samo sorodniki, otroci estradnikov so enako estradniki, potomci komunistov pri koritu so tudi današnji prikoritniki, tako bi lahko našteval v nedogled od tega, da so otroci revežev tudi reveži, toda tebe pa moti, da so otroci nekoga, ki ga ne maraš zaposleni……
      Zakaj sama sebe delaš tako tepko.!

    • obama je rekel/-la:

      a bejž no? kakšnih pogojev?

    • Pris je rekel/-la:

      Lucko, tudi mene zanima, kakšnih pogojev?

      Kolikor vem, se je njen sin na tožilstvu zaposlil v času, ko je bila generalna tožilka Zdenka Cerar.

    • Bralka je rekel/-la:

      Eno je, če gostinec zaposli svoje otroke v lastnem zasebnem d.o.o.-ju. Pa če odvetniki vpeljejo v ta zasebni posel (statusno pravno so bodisi kot s.p. ali pa kot d.o.o.) svoje otroke. To so zasebni formati. Tožilstvo je pa državna institucija in tam velja sistem razpisov, točkovanj kandidatov….itd. Skratka, ni isto.
      Me pa čudi, da pri vsem mreženju in pletenju, ki med pravniki obstaja, da niso našli ene pravne pisarne, kjer bi se urili mladi Brezigarji.

    • Pris je rekel/-la:

      @Bralka:
      Kaj pa, če sta si otroka želela delati na tožilstvu? Kaj pa, če sta se prijavila na razpis in izpolnjevala vse pogoje?

      Tako, kot so familije zdravnikov, kjer otroci hodijo po stopinjah svojih staršev, je tudi v drugih poklicih. Onemogočati otroke, ki sicer izpolnjujejo vse pogoje, samo zato, ker je starš na nekem položaju (sploh, če je mandat omejen), se mi zdi rahlo sprevrženo.

    • roman je rekel/-la:

      Jaz tudi močno upam da Denis bere komentarje od Severja,ker potem bi Pahor lažje vladal ,a ne….ha,ha.
      Ta relacija že deluje,samo v obratnem vrstnem redu.

    • edmund je rekel/-la:

      še ena tepka !

    • edmund je rekel/-la:

      Neja, Bralka

    • obama je rekel/-la:

      Lučko,kakšnih pogojev? A si na Centralo teku?

    • lucko je rekel/-la:

      Kolikor se spomnim so bili pogoji za zaposlitev na ta delovno mesto toliko in toliko let delavnih izkusenj na dolocenih delavnnih mestih in ce me spomin ne vara so mediji porocali, da jih ne izpolnujejo. Zal mi ne rata zgooglat te novice… Vem, da je bilo to se v casu JJeve vlade samo se ne spomnim

      @edmund:
      Razlika med privat in javno?

      @Pris:
      Povsem mozno, ampak povisan je bil pa pod BB, ce me spomin ne vara. In takrat je bila ta afera, da ne izpolnuje pogojev…

      @obama:
      Za razliko od nekaterih jaz nisem placan za visenje na forumu… Ni moje zivljenje tipka F5 za slavo velikega vodje…

    • Pris je rekel/-la:

      @lucko:
      Pri karieri tožilca je vse jasno: najprej 2 leti pripravništva, nato pravosodni izpit, za tem si (najmanj) 3 leta strokovni sodelavec in nato pomočnik državnega tožilca. Sinko je šel skozi celotno proceduro in “povišanje” je bilo normalen potek stvari, ne glede na to, kdo je bil v tistem trenutku generalni državni tožilec.

    • lucko je rekel/-la:

      Po resnici povedano se mi ne da vec googlat, enostavno ne najdem teh novic. Ali nimajo casopisne hise toliko starih arhivov ali pa se narobe spomnim… Da ne bomo komplicirali, vzamem nazaj…

    • obama je rekel/-la:

      pris;sej to je tisto…Sinko je neopazno prišel skozi,ker je agentura spala oz mislila,da bo mama Zdenka to preprečila po difoltu.In zdej je kasno,zato štala…

    • Pris je rekel/-la:

      @lucko:

      Tako se začnejo vsa internetna natolcevanja - “Sem mislil, da sem nekje prebral, če me spomin ne vara”. Žal je pri nas tako, da tudi novinarji dostikrat pišejo stvari, ki jih ne razumejo ali ne raziščejo najbolje, internetneži pa potem to prodajajo naprej kot suho zlato.

      Strokovni argumenti in resnični podatki - koga pa to sploh zanima?

    • lucko je rekel/-la:

      Sori, kaj naj recem, ocitno sem skombiniral dve aferi BB skupaj. Ko je nekoga nezakonito napredovala in tega sina… Ampak za razliko od nekaterih sem jaz to sposoben priznati…

    • lucko je rekel/-la:

      Jp, ampak tukaj govorimo o sumljivo hitro, a se vedno po reglcih… Pa to kar imam v glavi je bilo precej bolj nazaj, tako da niso mogli biti njeni otroci…

    • roman je rekel/-la:

      je pa hud vir tole,pošlji link Pahorju,se bo v petek lažje odločil

    • lucko je rekel/-la:

      A hudo tocno to je bilo, spreminjanje internih aktov, da je hcerka dobila sluzbo za nedolocen cas, to je ta prispevek… Samo a je res bil tako malo nazaj… No ja cloveski spomin res ni ravno indixiran…

    • Pris je rekel/-la:

      Hehe, vidi se, da je linkane članke pisal nekdo, ki se ne spozna. V oči mi je padlo, da je hči BB diplomirala 2006, pravosodni izpit (mimogrede, ta izpit se imenuje pravniški državni izpit -PDI) pa je naredila “šele” 2009. Pogoj za ta izpit je 2 leti pripravništva, od tega 1 leto (zdaj le še 8 mesecev) na sodišču, s tem da pripravništva navadno ne dobiš takoj po diplomi, tako da je tisti senzacionalistični “šele” povsem odveč.

      Še nekaj o “ekspresnosti”. Če pripravništvo opravljaš na sodišču (ali tožilstvu), potem si se po opravljenem PDI tam dolžan zaposliti, če te pozovejo, sicer moraš vrniti vse plače, ki si jih prejel med pripravništvom. Poznam primere, ko so kandidatom že na samem izpitu vročevali pozive k sklenitvi pogodbe o zaposlitvi, da jim slučajno ne bi “ušli” v odvetništvo.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Pris,..a meniš, da v sloveniji nihče od kanditatov ni izpolnjeval teh osnovnih pogojev?…prav ona dva sta izstopala ? Kaj pa tista zgodba o sinovem prijatelju,. ki je tudi menda doživel turbo napredovanje in prejemal temu primerno plačo?
      Res je da bodo starši naredili za otroke maksimalno,..a govorimo o funkciji generalne državne tožilke,..in ne oštirke, odvetnice zdravnica..

    • lucko je rekel/-la:

      @Pris
      Problem je bil, da so spremenili notranje akte za hcerko… Delavnega mesta ni bilo in so ga naredili.

      To je bil moj kiks, ni bilo to, da ni izpolnjevala pogojev, ampak da so ji naredili delovno mesto za nedolocen cas in jo tam zaposlili… To bode v oci… Pac jebi ga vedel sem, da je bilo nekaj narobe, narobe sem se pa spomnil kaj in zato nisem zgooglal…

      In se to, ne nakladaj, da je tako tezko dobiti pravnika za nedolocen cas. Imam priajtelja, ki je diplomiral, delal prakso zaston, naredil pravosodni izpit pred tremi leti in je se vedno zaposlen za dolocen cas… Pa ni slab pravnik… Povprecje na faxu je imel 9.54, samo nima pa vez za razliko od nekaterih…

    • Pris je rekel/-la:

      Glede sprememb tožilskih aktov o sistemizaciji delovnih mest ne vem nič, zato ne morem komentirati. Ampak glede na to, da sem v teh člankih opazil druge napake, je tudi verodostojnost tega podatka vprašljiva.

      Oprosti Lucko, ampak glede tega zadnjega ti pa ne verjamem. Če je ta tvoj prijatelj imel povrečje na pravni fakulteti 9.54, potem bi prišel na sodišču dokaj hitro (po moje takoj) na vrsto za sklenitev pripravništva (pogodba o zapositvi za določen čas 2 leti), ki je plačano (ti praviš, da je prakso opravljal zastonj). Na teh listah, ki so povsem objektivno preverljive, se kandidati namreč razvrščajo glede na povprečno oceno. Če pa se je sam raje zaposlil pri nekem drugem delodajalcu in hkrati volontersko opravljal prakso poleg dela, je pa to njegova stvar in razlog ni v tem, da sicer “brez zvez” ne bi mogel priti do prakse. Če je dober pravnik in se kot tak tudi profilira, se s pravniškim državnim izpitom nima česa bati, tudi če nima zvez. V tem trenutku npr. na območju Ljubljane poznam dva odvetnika, ki sta v zadnjem mesecu z razpisom iskala nove moči za svojo odvetniško pisarno.

      Pravniki s PDI so še vedno deficitaren kader. Seveda pa je v primeru, ko tožilstvo več let vzgaja nek kader (pripravnik-strokovni-sodelavec) najbolj racionalno, da ta isti kader, ko izpolne pogoje, postane tudi pomočnik državnega tožilca in nato tožilec (karierni sistem v državni upravi). Tudi v primeru razpisa ima zagotovo praktično prednost, saj je popolnoma seznanjen s specifikami tožilskega dela, kar za nekoga drugega, ki je delal drugje, ne moremo trditi. Tako je bilo npr. s sinom BB, ki se je na tožilstvu kot pripravnik zaposlil še v času Cerarjeve in se nato povsem normalno vzpenjal do sedanje funkcije. Razpis je bil za tri pomočnike in vsi trije izbrani so bili taki, ki so že prej delali na tožilstvu (za ministra pa je bil sporen le eden, zaradi priimka). Nedavno (mislim da lani) je bil na tožilstvu v LJ zunanji razpis za nove tožilce (pazi - ne pripravnike ali strokovne sodelavce!), na katerega se ni prijavil nihče. Go figure!

      Potrebno pa je tudi dodati, da na tožilstvu ali sodišču delajo tisti, ki si tam želijo delati (ali so preleni, da bi poiskali kaj drugega), saj to za mladega človeka te izobrazbe ni nevemkako dobro plačano delo. Če bi jim bila glavna motivacija denar, potem so mnogo boljši zaslužki v odvetništvu. Plače v pravosodju so pribl. 700 evrov za pripravnika, 1000 evrov za strokovnega sodelavca in 1200 evrov za pomočnika (netto). Pri slednjih dveh gre zre za univ. dipl. pravnike s PDI. Ne delajte si utvar, da je to nevamkakšna vau služba, ki jo je mamica zrihtala svojim otrokom, da bosta fajn služila in nič delala.

    • lucko je rekel/-la:

      Ja ocitno zivis v idealnem svetu in celo vrjames kar pravis… Pac na sodiscu ga niso hoteli vzet in je pri Sinici ali Ceferinu(se ne spomnim ta moment) potem zaston. No pa pustimo…

      Drugace pa BB ni demantirala izjav, da so spremenili akte, kar pomeni, da jih ocitno ni mogla ker jih je… Tako da na osnovi tega lahko potem podvomimo v tvojo verodostojnost, ce bos vstrajal na tem…

  • marko je rekel/-la:

    http://www.pozareport.si/?Id=mediji&View=novica&novicaID=15086

    Kdor laže, ta krade, ta v peku pade…

    • obama je rekel/-la:

      po mojem ga Goršek od Dildoline fasa redno vsak dan.

      .naslednja poteza bo še prikaz posnetkov ,ki jih uradno ni…
      ..zadnja inštanca pa podatki “o oddihu” v Avstriji

    • lucko je rekel/-la:

      Hudo, upam, da bo to prislo v glavne medije…

  • Bralka je rekel/-la:

    Jani, jaz imam zaradi viroze malo povišano temeperaturo, ampak upam, da se to ne bo poznalo na temle pisanju:

    Se mi zdi, da bo vseeno treba iti korak nazaj, da se vidi slika. V pravosodju velja naslednja premisa:tožilstvo (ki zastopa državo v primerih, kjer je javni interes, da se kaznivo dejanje preganja) mora, ko dobi neke informacije o možnem kaznivem dejanju, iti v postopek in tudi, če ni najbolj prepričano, da ima “case”, mora nadaljevati s svojim delom. Ker ni na tožilstvu, da ugotavlja, ali gre za kaznivo dejanje ali ne, to je naloga sodišča. Sodišče pa mora, v primeru, kjer ni 100% prepričano v krivdo obtoženca, razsoditi v prid obtožencu. Skratka, če tožilstvo “ne ve”, mora iti naprej, če sodišče “ne ve” mora delovati v prid obtoženca. To velja od Rima dalje. Če ima človek inteligentne profesorje, ga tega naučijo v gimnaziji.

    Skratka, tožilstvo, mora “iti naprej” tudi v primeru, ko “ne ve in ni prepričano”. Ta premisa zahteva visoko etične tožilce. Ker, če to niso, podležejo najkasneje četrti skušnjavi, da bi to premiso, “da gredo naprej, tudi če niso prepričani, da je kaj na stvari” uporabili za kakšno politično vendetto. Ker točno vedo, da je blazno težko dokazati, da so bile stvari politično motivirane. Tožba proti Berglundu? Hja, tožilstvo je ocenilo, naj izvoli sodišče ugotoviti, če je kaj na stvari ali ne, tožilstvo je svoje naredilo, kje je lavor z vodo, milo in brisača, da si umije roke? (Ne-najti nobenega elementa kaznivega dejanja v primeru, ko so enega človeka empirično pretepli in mu razbili avto (1994, Depala vas) je seveda kreativnost brez primere in spada v onostranstvo prava….. ). Če se spet lociramo v leto 2010, s presumcijo, da mora tožilstvo iti v postopek, tudi “če ni čisto prepričano”, se da seveda, če moralna vertikala klecne, “nasaditi” kogarkoli. Malo sprožiš preiskavo nad kom in naj izvoli preživeti sistem sodne preverbe, da ni nič narobe naredil.. Danes šef polcije, jutri šef računskega sodišča in kaj pa vem (vstavljam po naključni izbiri, kar mi najprej pride na pamet).
    Skratka, tožilstvo ima veliko moči in če ni zadosti etike, je verjetnost zlorabe ogromna.
    Tudi je na drugi strani tako, da je verjetnost, da na ministrstvu za pravosodje padejo v skušnjavo in dajejo kakšne signale. Čeprav je jasno, da se ministrstvo in njegovi uradniki ne smejo vmešavati v konkretne postopke.
    Tako da ni 100% zagotovila, da ne bo ne minister in ne tožilec malo preveč v politično smer krenil. Zaradi tega je pomembno, da se tisto, kar se s črko pravila ne da vedno razmejiti, razmeji s personalnimi rešitvami. Zalar je bil, preden je šel v politiko, sodnik s kariero, ki se je ustavila pod Šturmom. In je pač potem delal v mednarodnih projektih za pravosodje. Skratka, ima neke personalne lastnosti, ki kažejo, da ravno zelo hitro ne zdrsne. Po drugi strani pa BB nima tistih personalnih karakteristiki, ki bi zagotavljale, da ji ne zdrsne. Pa ona je tako, kot da bi jo dal na žajfnico, tako jo odnaša….Discipliniranje tožilcev, zaposlovanje svojih otrok, odvračanje komurkoli, da se izreka o delu tožilstva (ker da brani neodvisnost), inkluzive tega ne dovoli katedri za kazensko…. Ni treba, da bi človek tule navajal tega, kaj so počeli s tožilskim redom in za kaj je odstopila Hrastarjeva (to je, konec koncev zadeva, ki jo naj rešijo brez javnosti, bo manj bolelo), ker že prejšnje navedbe nekako kažejo na to, da BB, pa tudi, če bi bila iusovsko ekscelentna, preprosto nima tistega osebnostnega faktorja, ki bi prepričal.

    Je pa BB uspelo, da se je vzpostavila kot “kandidatka za žrtveno jagnje”.Ona je bodoča žrtev. Ona trpi. Če gledamo njene fotke iz predsedniške kampanje in zdaj, se zdi, kot da gre za dve osebi. Oziroma, zdaj ima videz, za katerga bi ubijali maskerji, ko morajo v mehiških telenovelah maskirati karakterje, ki jih je življenje fino zagrenilo.
    In tako bodočo žrtev je kao težko razrešiti, ker bo nad tistim, ki bo to sklenil, visela ena grozna grdba prerokba do prekletva. Hja, enkrat bo to treba. Ni to posebej nobl posel ampak zavlačevanje je še manj. To, konec koncev, ni spodobno do BB. Mi je osebno antipatična, ampak ta zgodba se mora enkrat končati, dokler ljudje ne izgubijo dostojanstva.
    Pa kao janšisti bodo protestirali. Pa dajte no mir. Oni bi v vsakem primeru. Oni bi protestirali tudi zaradi tega, ker cvetijo zvončki, če bi jim vodja tako naročil…. Ne dogaja se vse v tej državi tako, da se vnaprej kalkulira, “kaj da bo Janša rekel”. On bo proti v vsakem primeru. No news. Bolj je pri njem simptomatično to, ko očita, da bi z razrešitvijo tožilke si pa oblast čisto vse pokorila. Halo:, če je bila kdaj kje popolna enobarvna fronta v tem stoletju v tej državi, je bila pa v času njegove vlade in očitati nekomu nekaj., kar sam počneš, ta je hecna vedno in povsod.

  • marko je rekel/-la:

    Kakšen hud bavbav je tožilstvo, se je lepo videlo pri prvi tožilki, ki je obravnavala Prijatelja. Dobro, da so potem dobili tistega nonota z eno nogo v penziji, da je tipsona zaprl.
    Kar se pa protestiranja tiče, mislim, da je pa že upravičeno. Spomni se kakšen halo ste delali levaki pod J.J-jevo “diktaturo”. Mislim….

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Tisti nono z eno nogo v penziji nima nikakršnih zaslug!

      Nekdo je namreč medtem ustrezno obdelal preiskovalnega sodnika.

  • luna je rekel/-la:

    Bralka, očitki Janše se mi sploh ne zdijo relevantni. Bolj važno mi je, kaj mislijo ljudje, ki niso strankarski privrženci. In s tem, kar je Janša počel v času svoje 4-letne vladavine še ni razlog, da ta vlada lahko počne isto.
    Sploh pa očitek Janše ali kogarkoli, da bi si ta vlada z razrešitvijo vse pokorila ni na mestu. Vse represivne aparate si ne bi pokorila vlada, temveč Senica-Kresal.

    • luna je rekel/-la:

      Kar se pa tiče Brezigarjeve, pa bi morala oditi že ob zatušanju prve orožarske afere. Ali pa vsaj Depale vasi. Tu pa ima veliko zaslug Drnovšek.

    • Bralka je rekel/-la:

      V bistvu se, luna, strinjam s tvojim prvim odstavkom.

  • roman je rekel/-la:

    …smešno je to kakšen halo delajo levaki pod levo diktaturo…

  • Forestina je rekel/-la:

    In iz arhivov:

    PRIVATIZATION AND ‘REFORMS’ SPREAD CORRUPTION

    by Someshwar Singh

    Geneva, 5 July 2000 — The growth of corruption across the globe is largely the result of rapid privatization of public enterprises, along with reforms to downsize and undervalue civil services, pushed on developing countries by the World Bank, the IMF and western governments supporting their transnational corporations, a new report brings out.

    http://www.twnside.org.sg/title/corruption.htm

    • luna je rekel/-la:

      forestina,
      ali si fotofrik? Poznam še enega takega, enkrat lansko leto so imeli srečanje na Tromostovju.

  • marjetica je rekel/-la:

    Vlečko vleče Barbika že od Depale vasi,pa Pahor -barbika še vedno ni spregledal njene očitne vpletenosti v janševo politiko….ne morem verjeti kaj se dogaja v njegovi glavi,nekaj ne deluje dobro..

    • obama je rekel/-la:

      ja napaka,pijanga lovca bi aktivirali,pa bi blo…

    • lucko je rekel/-la:

      Ali pa Brezigarjevi v kaksnem pregonu podtaknemo lazne dokumente narejene pri preiskovancu in nato tozilstvo izgubi printer ane, ki ga je naslo pri preiskovancu…

    • nemesis je rekel/-la:

      Ja,Cerarjeva,ki je preprečila Brezigarjevi vložiti kazensko ovadbo zoper Kosa,ki je nezakoniti prisluškoval novinarju in zaradi katerega smo davkoplačevalci plačali odškodnino,je pa v redu…

    • lucko je rekel/-la:

      Kolikor vem je bila odredba sodnika nezakonita… V glavnem privatna tozba novinarja ni pokazala nobene krivde Kosa, tako da ne nakladaj…

    • nemesis je rekel/-la:

      Odredbe sodnika sploh ni bilo,zato je Ranc dobil tožbo,B.B. ne bi vlagala kazenske ovadbe,če bi odredba bila,saj je strokovnjak…

    • lucko je rekel/-la:

      http://www.rtvslo.si/slovenija/vrhovno-sodisce-pritrdilo-rancu/

      Ce Kos ni stranka v postopku potem ni on tisti, ki je naredil karkoli narobe… Pac ubogal je sefe, ki so zajebali…

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Najbolj mi je všeč, ko se med komentatorji najde kdo, ki se sklicuje na B.Požarja.
    Kaj je narobe, če vladajoča oblast zamenja kateregakoli funkcionarja. Imajo oblast in si to lahko privoščijo, račun jim tako ali tako izstavimo volilci.
    Janša se sklicuje na to, da je pod njegovo vlado imela policijo “na vesti” SDS, pravosodje NSi, torej so en drugega “kontrolirali”. In to ni nič posebnega, celo v SFRJ, ko smo živeli pod “najhujšim možnim komunističnim terorjem” vse oblasti v rokah le ni imela ZK. Za primer: kandidate za župane je predlagala SZDL, ne ZK.
    Ga.Kresalova, glede delitve oblasti se zgledujte po vladi JJ ali pa po ravnanju oblasti v SFRJ. V obeh primerih boste zadeli “isto tarčo”.

    • luna je rekel/-la:

      Torej naj da na čelo NPU Senico. Da bo razdeljeno. Kot je notarsko razdeljeno njuno premoženje v skupnem partnerstvu.

  • NoMercy je rekel/-la:

    ampak lepo bi pa bilo videti tisto, kar je po 500 letih eden pred 30 leti eden probal, ko je ženske kuril v peči :)

    • lucko je rekel/-la:

      Tudi med letoma 40 in 45 prejsnega stoletja so to poceli… Pa nikoli ni bilo pozitivno, tako da tak crni humor nebi…

  • konec je rekel/-la:

    ha, ha, ha, a in to navijanje za najbolj nestrpne in maščevalne rdečuhe na bi bilo NOVINARSTVO?..ha, ha, ha, ha,
    rdeča zveza severnica pač ne sme izven označene poti…ha,m ha, ha, ha, ampak nekdo bi lahko št.118 (od 571) povedal, da so njegovi rdečuhi na oblasti in v normalnih demokratičnih državah novinarji pazijo na OBLAST in ne delajo in pišejo ZA OBLAST…ha, ha, ha, demokratično nezreli komuanjzeji pač…..IN KONEC

  • garažni bulmastiff je rekel/-la:

    NEDONOŠENČEK,SEVER!kaj porečejok tvojim umazanim pusunskim traktatom tvoji otroci in najbližji domači?Kaj nimaš nobene osnovne človeške vesti?Kaj ti lažnivo konstantno pisunstvo prav nič ne zatisne prsnega koša ?Seveda ne,samo da zaščiti svoje murgeljske boljševike in ostalo zakavkaško drhal!

  • mietke je rekel/-la:

    pa saj to ni res…..Kljub vsemu temu, kar se dogaja pri nas, kljub vsem zamolčanim zadevam ti Sever še vedno komentiraš enosmerno….na kateri plačilni listi si……………

  • punksnotdead je rekel/-la:

    glede gestapovke lahko le rečemo: smrt fašizmu

  • kon-tiki je rekel/-la:

    Pahor … stori enako kot je to delal Janša!
    Zamenjuj vse … tudi tožilko Brezigarco …RTV …Možino…Rosvito Pesek…itd…itd

    • konec je rekel/-la:

      tako, tonki, tako naj rdeče svinje podivjajo in se prikažejo v pravi podobi, maševalne in nestpne.

      LDS cerarjeva je bila DO KONCA, na rtv prav tako, rdeči KOS je ostal in prepeval naprej za udbomafijo, o NOVINARJIh pa ne bi….ha, ha, ha, ha…..

  • golijat je rekel/-la:

    A STE ŽE VEDELI,DA ZNAJO POLICAJI LAGAT???? jaz sem pa mislil,da so možje pravice . DOBRO JIH JE NAUČILA IN TO NOTRANJA MINISTRICA K R E S A L O V A

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Nesrečniki z levega brega, najbrž niste računali s tem, da lahko tudi Pahor pride k sebi!

    Brezigarjeve ne bo menjal.

    Zalar in Kresalova pa ne bosta odstopila, ker ju ni nič v hlačah!

    • Forestina je rekel/-la:

      In ti se spet dereš ko budala.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Hahahahaha:-).

      No ja dragi Mefisto, tu je treba biti previden.

      Predlog gospoda ex-poslanca Pavla Ruparja o pregledih mednožja v luči zadnjih afer sploh ne zgleda posebno nesmiseln. Bog ve, kakšne zanimivosti vse skriva spodnje perilo slovenske elite, vključno z rdečimi tangicami (z belimi pikami), ki so se donedavno sušile na neki spletni strani.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Torej nam vladajo zvečine transseksualci?

      Nekako tako, kot na tem forumu, na katerem se najglasnejši komentatorji z levega brega podpisujejo s poženščenimi imeni.

      Ljubljana je bolana!

    • Mimi je rekel/-la:

      Mefisto, o kom pravzaprav govoriš? O transseksualcih, poženščenih moških, o Ljubljančanih? :))
      Kar en mix si ubodel. :D

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Tako hudo je pač že v Emoni!

  • Forestina je rekel/-la:

    intermezzo:

    Šokantne ugotovitve vseevropske raziskave: Slovenija je pri rezultatih zdravljenja raka na samem dnu lestvice, po stopnji umrljivosti pa v zgornji polovici.

    http://24ur.com/specialno/nega_in_zdravje/zaskrbljujoci-rezultati-zdravljenja-raka.html

    • Neja je rekel/-la:

      Imamo zaradi svojega norega značaja bolj trdovratnega raka ali je onkologija na psu?

  • Valter Hudovernik je rekel/-la:

    BB bo ostala, jeseni pa bomo dobili novo koalicijo: SD in SDS.

    • Neja je rekel/-la:

      Pahor je pred volitvami zagotavljal, da ne bo šel skupaj z Janšo. Morda bo to besedo le držal?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Torej mu nesebično privoščiš, da ¨vstraja pri tej koaliciji in propade!

    • Ars Ignis je rekel/-la:

      Vztraja, MEFIZDEK. Če bi le v osnovni šoli malo bolj vztrajal pri slovenščini…

    • lucko je rekel/-la:

      Mislim, da pahor ni tako neumen, da bi Zaresu in LDSu dal sanso za prevzem vecine na levici… JJ pa tudi dobro ve, da ne ve kaj storiti in je vesel, da svoje predloge za resevanje krize predlaga iz opozicije…

  • luna je rekel/-la:

    Ko je Denis imel intervju z Janšo sem pomislila, da morda sondira teren.
    Ali pa SD le izziva koalicijske partnerje, da bi se umirili.
    Na vsak način je Pahor tako zagnan s svojo izhodno strategijo, da bo vztrajal do konca mandata na tak ali drugačen način.

  • Forestina je rekel/-la:

    Prijateljska republika Slovenija

    Zato dejansko ni nobene afere Rupel in nobene afere Brezigar. Je afera Pahor. Pa morda afera SD. In v četrtek se bo pokazalo, ali tudi afera z imenom zmedena koalicija. Po vseh zapletih Pahor namreč še vedno razglaša, da Brezigarjevi zaupa. In seveda tudi Zalarju zaupa. Ter ju vabi na spravno srečanje v petek. Kot da bi bilo vodenje države newagevska terapevtska seansa z zdravilnimi kamni in pozitivnimi vibracijami. Zalar je doslej naredil dve napaki. Najprej je čisto na začetku mandata izrekel, da Brezigarjeva uživa njegovo zaupanje. Takrat smo zapisali, da ga bo glede na njen znani slog in reference zaradi te izjave še bolela glava. Drugo veliko napako je naredil nedavno, ko se je potem, ko je sama zavrnila vabilo na pogovor, odzval na njeno vabilo. In sedaj bo sam odločil svojo usodo. Če sprejme povabilo na spravno mašo, ki jo je predlagal Pahor, sam prevzema odgovornost za nastalo situacijo. A glej paradoks. Če bi Zalar predlagal in Pahor privolil v zamenjavo, ko je bil za to primeren čas (na začetku mandata), bi bilo to razumljeno kot zamenjava vrhovne državne tožilke zaradi njene spolitiziranosti, sedaj pa bo to v vsakem primeru politična zamenjava. Do četrtka je štafeta v rokah Pahorja. Zato si kupuje čas. Četrtek bo morda prelomni trenutek v koaliciji. Poudarek je na morda.

    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042345556

  • nemesis je rekel/-la:

    Vsi generalni državni tožilci so bili nastavljeni po istem principu kot Brezigarjeva,dr.Rajko Pirnat je v Odmevih lepo pojasnil,na kakšen način se lahko odstavi generalnega državnega tožilca in kdo so strokovnjaki,ki odločajo ali je ravnala nezakonito,tožilski svet,kar Pahor,Zalar in poslanci niso.

  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    “naše” pravosodje ____________________ :-(

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    ZAKAVKAŠKA RDEČAničvredna svojat je v popolni fazi razkrajanja, kar ima za posledico kadavrskega smradu.Zato v tej rdeči kamarili smrdi in zaudarja že na vseh koncih.Takšna smradeče stanje je zaznati tudi na murgeljskem zakarpatskem spletu,imenovanem VEST,pravilnozavestno boljševistično pregret.Pisunček in dvorni lakaj sever pa še kar naprej in naprej do murgeljske pritlikave pikapolonice.Z murgljami naprej v lepšo deželico.

  • luna je rekel/-la:

    SIOL

    Pred preiskovalno komisijo o izbrisanih danes Kresalova
    (Komentarji)
    44. caliber17.03.2010 10:22:20
    (+3)Ali bo gospodična prišla na komisijo v takšnem stanju, v kakršnem so jo med vikendom sprejeli v bolnišnco? namig: nekateri skozi nos samo dihamo, nekateri pač ne :-)
    45. deepBlue17.03.2010 10:34:31
    44.caliber: tell more!
    46. caliber17.03.2010 10:48:04
    (+11)deepBlue, ni problema :-) Sicer sem politično precej nevtralen človek, po prepričanju bolj socialdemokrat (v pravem pomenu besede, ne po slovenski politični delitvi). Ampak težko požrem take zadeve, kot so zadeti/e ministri/ce. In to celo na položaju ministrice za notranje zadeve. Prav zanima me, če sploh obstaja v Sloveniji novinar, ki se bo upal kaj napisati o tem. Ti beseda overdose kaj pomeni? Nekaj takšnega se je zgodili med vikendom našo ‘policijski’ ministrici.

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    OBVESTILO CELJANOM!Zastonj boste v prodajnih centrih in prodajalnhCelja in okolice iskali zaddnjo številko REPORTERJA.Neznano znana oseba je v ponedeljek in torek v CELOTI POKUPILA KAR NEKAJ STO izvodov zadnjega REPORTERJA!Zakaj le ??? MOgočezaradi obsežnega in kvalitetnega prispevka o celjskem rokohitrem bogatašu in njegovi goljufivi materi?’Zaželjeni povratni odgovori.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Kdaj bo pa ta bogataš bogatel, če bo moral prebrati tolko izvodov Reporteja?

      Najbrž se svoj in materin življenjepis uči na pamet.

  • sovka je rekel/-la:

    ali hočete povedati da predsednik sprejema odločitve, ki so ali bi bile všečne največji opozicijski stranki(koketira z njo) ali pa ta stranka vpliva na Pahorjeve odločitve (tiha koalicija).

    Si predstavljate bes volilcev.

  • steppenwolf je rekel/-la:

    Ve se kaj je JJ naredil s strankama SLS in NSI, ko sta bili še z njim v španoviji. Sedaj bo naredil s pomočjo svojih trobil, ki so najbolj agilna tudi na tem blogu, vse, da osami Pahorja, oz. se znebi še LDS in Zares. In potem bo pohrustal Pahorčka za malo malico.
    Pri tem pa bo še z vsemi sproduciranimi aferami pokazal Sloveniji in vesoljnemu svetu, da je tistih par eurov podkupnine ki so se mu po nevednem prilepili pri nakupu Patrij, pa še te je porabil v dobro SDS in ljudstva, prava malenkost v primerjavi z moralnim razkrojem, krizo vrednot in podobnimi nedokazanimi lastnostmi njegovih nasprotnikov. Ker on ne dela napak. Napake delajo samo nasprotniki. In narod mu bo vse odpustil in ga spet dvignil v višave. In na koncu bo sam na pediestalu, čist in neomadeževan, od ljudstva izvoljen osvoboditelj. Skratka drugi TITO, če ne še celo večji od svojega vzornika. In v Velenju bodo zamenjali šest meterski kip in mesto bi lahko postalo JJ-jevo Velenje, ali pa kar JJ-jev Lurd. In narod bo lažje prenašal brezposelnost in ostale ekonomske nevšečnosti, ki pa jih je tako ustvarila Pahorjeva vlada in jih JJ v svoji nezmotljivostji ne bi mogel ustvariti niti v stotih letih, če jih že odpraviti ne bi znal. In sonce bo zopet sijalo v Slovenistanu pod Alpami in od vseh afer bodo ostale samo še cerkveno pedofilske, ki pa so tako posledica hudiča in v novejšem času Pahorjeve vlade. In Grims bo končno postal propagandni minister in bo lahko natisnil razširjeno izdajo MEIN KAMPF-a. In Rupel bo zopet zunanji minister in celo za Tanka se bo našlo ministrsko mesto ali pa bo kar dvorni komornik. In vsi, ki bodo preživeli to vnebovzetje bodo složno, lepo in ubogljivo živeli do konca svojih dni. In umobolnice bodo za vsak slučaj strogo prepovedane.
    PS; Upam da nasvet ne bo zvenel vsiljivo, saj ni iz prave strani. Ampak mogoče bi JJ-jevi verniki spremenili zakjuček svojih molitev pod šest meterskim kipom . Namesto Amen lepo po slovensko Janša.

    • roman je rekel/-la:

      dej povej,a ti trenutno onaniraš pred JJ-jevo sliko,ali imaš referate že vnaprej sestavljene?

  • steppenwolf je rekel/-la:

    A ti je ta ideja prišla pred BB-jino.

    • luna je rekel/-la:

      Steppenwolf,
      Janša s svojim delovanjem je že prozorna, zguncana zgodba.
      Naj bi bilo Patria že tako daleč, da se ne bo mogel več zmazati. Da ne štejemo še vse njegove kriminalce, ki jih je nastavil - Luka Koper-Časar, Intereuropa-Lovšin….proti katerim tudi tečejo kazenski postopki.

      Za to stanje pa lahko kriviš v glavnem le hudo gospodarsko krizo, nesposobnega Pahorja, o sesutju ZARES in LDS pa bi lahko priznal, da sta se sesula sama. LDS je najprej zapustil Drnovšek, nato se je po izgubi na volitvah na njenem vodstvu dolgo časa cmeril še Rop, ki ni zmogel toliko higiene, da bi odstopil, končni udarec pa je naredil Golobič, ki je v zakulisju pod Lahovnikom ustanavljal ZARES in nato prevzel vodstvo. Zgodbo naprej poznamo.
      LDS je nastavila Veselinoviča v NLB (Veselinovič je Kresalovi, ko je postala predsednica LDS, poslal čestitko, da ji bo vedno na uslugo,to je pisalo v časopisu). Stranka ZARES je ob imenovanju Veselinoviča ponorela, še posebno, ko je reprogramiral kredit Šrotu. Veselinovič je moral odstopiti, vendar je še prej na plano dal afero Ultra, ki je politično dokončno pokopala Golobiča.
      Zgodili so se bulmastif, tokrat pa zato, ker je to zahtevala narava sama.. Ta zgodba pa je le kulminacija…..

      Ob vsem tem se mi zdi samo škoda, da Lahovnik ni prevzel vodstva ZARES, (to bi se lahko še vedno zgodilo) LDS-u pa po moje zaenkrat ni pomoči.

  • Forestina je rekel/-la:

    In global:

    http://www.rtvslo.si/svet/jaz-sem-tudi-begunec-bezim-pred-svetom-ki-me-je-rodil/225949

    “Jaz sem tudi begunec. Bežim pred svetom, ki me je rodil.”