27. marec, 2010 | Matjaž Vizjak

Naj bo! Slovenija ima talent!

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Cirkuški ravnatelj je sprejemal na pogovor kandidate za nastopanje v cirkusu.
Predenj stopi droben možic, in ravnatelj ga vpraša, kaj zna.
»Ptice oponašam,« je bil skromen možic.
»Dajte no mir, takih je danes na prišlo avdicijo že petdeset.
Ne potrebujem vas,« je rekel in ga na hitro odslovil.
»Škoda,« de možic. Zafrfotal je z rokami – in odletel skozi okno.
Star vic, primeren za reinkarnacijo.

Kar me je res pretreslo v teve oddaji Slovenija ima talent, so bili samo Slovenceljni in drugi slovenski državljani. Vsi z volilno pravico! Verna slika slovenskega volilnega telesa! In avstrijskega, in italijanskega, in švicarskega, ki bodo na evrovizijski popevki enako zanesljivo glasovali za goveji pop Naj bo, kot so glasovali slovenski.

Naj bo, naj združeni v goveji pameti glasujejo za svoj Naj bo, vendar so nas, kot volivci, enkrat, pred skoraj dvajsetimi leti že potegnili v vrtinec demosove norosti, da smo kot država začeli nekritično vračati Cerkvi (tudi) posesti fevdalnega izvora, potomcem pomrlih kapitalistov, ki so lahko bili pred razlastitvijo zadolženi do vratu, bili med vojno verižniki, vojni dobičkarji in črnoborzijanci, pa fabrike!

Vnuki nas bodo preklinjali vse, tudi tiste, ki smo takrat ostali v manjšini. Sicer pa, ljudje se pritožujejo marsikaj in marsikdaj, nihče pa se ni še pritožil, da mu je bog dal premalo pameti, ko jo je delil. ’Butalci so gadje; tisto leto, ko sta bili dve kravi za en par, so se Butalci skregali s pametjo, pa so zmagal Butalci, - kaj mislite! – in ne pamet: takšni so.’ (Fran Milčinski: Butalci, Omnibus).

Borut Pahor je ljubiteljski iluzionist. Sicer ne spreminja vode v vino, za deset poslancev več v parlamentu, pa je spremenil nekdanjo (socialdemokratsko) zvezo komunistov v republikansko stranko (demokratsko že imamo, vodi jo JJ), saj je kapital uspešno postavil pred delo, profit pred ljudi.

Franc Križanič je ljubiteljski vrvohodec. Ukinil bi vse, kar še diši (smrdi?) po socialni demokraciji. Lobiranje za doktorat svoje državne sekretarke se mu ne zdi sporno, predsedniku Pahorju tudi ne, ministrski položaj pa le zastavi za svojega sodelavca, ki ga predsednik Pahor ne mara, ker je član tiste SD, ki je (ni!) naslednica ZKS.

Patrick Vlačič, ljubiteljski hipnotizer. Tako začara predsednika Pahorja, da ga ta ne vpraša, zakaj DARS za 310 milijonov evrov (drobiž, ni vredno izgubljati besed!) obnavlja avtoceste, ki bi morale biti: 1. solidno zgrajene in 2. še v garanciji, istih 310 milijonov v Libiji pa je za isti SCT posel stoletja in zagotovljeno delo za več let! Predsednik Pahor, ki ima čas za ukvarjanje s pogodbenim svetovalcem finančnega ministra (tema meseca!) ga, ker je hipnotiziran, ne vpraša, kaj je z asistenco njunega skupnega prijatelja, državnega sekretarja Igorja Jakomina, z njegovim namakanjem kljuna v posle Luke Koper, kjer so spuhteli v zrak (beri zasebne žepe) milijoni evrov. Jakomin je bil povsod zraven!

Ivan Svetlik, ljubiteljski Buffalo Bill. Pokojninske reforme zanesljivo ne ponuja parlamentu v sprejem, da bi ljudje 1. uživali pokojnino dlje, in 2. imeli višjo pokojnino. Dober upokojenec je samo mrtev upokojenec! Kaj, ko bi starejše, kot obnemogle pse in mačke vodili na humano uspavanje! »Praviš, da pelješ popoldne mamo na uspavanje?« »Ja, zadnji čas samo še poležava, vode ne drži več in revma jo daje. Ne morem je več gledati, kako trpi.« Lahko na stroške, razdeljene med pokojninsko in zdravstveno blagajno!

Igor Lukšič, ljubiteljski reper. Da ne bi dobivali brezplačne tople malice otroci bogatih staršev, jo bo ukinil še revnim. Da vsaj pri prehranjevanju ne bo diskriminacije, zadosti je, da revni otroci hodijo v šolo brez zajtrka, v oblekah starejših bratov in s Karitas, ne hodijo v šolo v naravi in na šolske izlete v New York in na Novo Zelandijo!

Miran Potrč, ljubiteljski klovn. V levi preobleki daje soglasje vsem Pahorjevim desnim predlogom in legitimnost pri prehajanju stranke z levice na desnico. Nedavno še: »Mi, komunisti«, danes: »Mi, socialni demokrati«, jutri: »Mi, republikanci«, pojutrišnjem: »Mi upokojenci!« Dialektika, pač.

Milan Kučan: Socialna omrežja se mu zdijo naraven pojav, kot sta dan in noč in štirje letni časi. Seveda so, so pa kot groba klimatska sprememba tista socialna omrežja, ki nastajajo zato, da roka roko umije, obe pa obraz. In eno takih sprevrženih socialnih omrežij je bila v veliki meri ZKS, kjer so bili moteči levičarji, zaželeni pa karieristi. Z več masla na glavi, bolj poslušni so bili!

Itd.

Sami talenti, vsi tiči. Vsi znajo peti. Noben pa ne bi letel.

Matjaž Vizjak

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
41 x komentirano
  • Neja je rekel/-la:

    Ivan Janša: ljubiteljski….?Jelinčič plemenski ljubiteljski…?

  • bazilika je rekel/-la:

    pa bi bil čas, da bi leteli, daleč daleč, še najbolje na jug.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Matjaž Vizjak je živ dokaz, da tudi slepa kura zrno najde!

    • anton je rekel/-la:

      “Matjaž Vizjak je živ dokaz, da tudi slepa kura zrno najde!”.
      In, bi rekel, Mefisto je izjema, ki potrjuje pravilo!

  • konec je rekel/-la:

    ZARES “LIBERALEN” dober in jasen napad na SD….ha, ha, ha, ha, ha, ha,

    ali lahko smatramo to pisanje že za mafijsko pisanje?

  • Mimi je rekel/-la:

    To mi je pa všeč!

    Tole pa zmaga: “Dober upokojenec je samo mrtev upokojenec! Kaj, ko bi starejše, kot obnemogle pse in mačke vodili na humano uspavanje! »Praviš, da pelješ popoldne mamo na uspavanje?« »Ja, zadnji čas samo še poležava, vode ne drži več in revma jo daje. Ne morem je več gledati, kako trpi.«”
    :o)))

    • Neja je rekel/-la:

      Mimi, a veš, da bodo sprejeli zakon: Upokojenci morajo pri rdeči luči na semaforju prečkati cesto….

    • anton je rekel/-la:

      Mimi, “parte” bodo pa v slogu… “do pogreba leži v svoji pisarni… za šivalnim strojem št. 17… na metli v drugem nadstropju poslovne stavbe”.

    • Mimi je rekel/-la:

      :)))

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Kakšna predrznost.

    Vizjak, menda ja ne misliš, da so imeli predvojni reveži (ali njihovi potomci) kakršno koli moralno pravico do imovine, ki so jo komunistični banditi pokradli predvojnim lastnikom (med njimi so bili tudi moji stari starši)?

    Se pa strinjam, da je SDS mogoče primerjati z demokratsko stranko v ZDA (stranko manjših kapitalistov in populistične politike) SD pa z ameriško republikansko stranko (velekapital).

    • lucko je rekel/-la:

      Preberi se enkrat, ker ni tega rekel. SD je enacil z SDS in republikanci…

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Veleum Lucko,

      Vizjak je napisal:…”.za deset poslancev več v parlamentu, pa je spremenil nekdanjo (socialdemokratsko) zvezo komunistov v republikansko stranko (demokratsko že imamo, vodi jo JJ), saj je kapital uspešno postavil pred delo, profit pred ljudi”

      Moje znanje argumentacije je nemočno ob Lucku, ki gleda (enako kot vsi ostali) v ovco, vendar vedno znova vehementno trdi (za razliko od vseh ostalih), da je ta ista ovca v resnici kapitalski primerek tibetanskega dolgodlakega goveda.

      Vizjak, moram te prositi za pomoč - prosim pojasni Lucku, da si resnično napisal to, kar je razvidno iz citiranega teksta.

    • Neja je rekel/-la:

      Zdaj pa razumem tvoj čustveni in ideološki naboj…

    • anton je rekel/-la:

      Dvorni, pa ja ne mislite, da so imeli osamosvojitveni “demokrati” kakršnokoli moralno pravico do imovine, ki so jo, ti, demokratični banditi pokradli nam, predosamosvojitvenim lastnikom? Med njimi sem tudi sam. Vi pa tudi!
      Moji in vaši vnuki bodo tudi vpraševali, kje sva bila, ko je orgličar delil nove slovenske potne liste tujcem, da so lahko postali denacionalizacijski upravičenci, čeprav so enkrat že prejeli odškodnino, pa… tajkuni, da o tem, kako nemarno se je poredila cerkev, ki ima svojo državo, ki ni RS?!
      Pfej, v tejle demokraciji, zdaj, je njihova lastnina sveta, tabu! Moje in vaše vplačane prispevke za zdravstvo, pokojnine, “prostovoljno” stiskanje pasu (če ste dovolj stari, seveda), pa pravkar tudi lastninijo.

    • WHMH je rekel/-la:

      anton, tebi so nekaj ukradli že davno pred osamosvojitvijo: pamet namreč, poleg vsega ostalega …

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Anton, saj si je niso prilastili.

      Vrnili so jo bivšim lastnikom. Mešate klasično poneverbo, ki ji ne vi, ne širša družba ne zna dati pravega imena in jo zato nazivate s tajkunizacijo, z vračanjem ukradene lastnine. Eno je moralni zločin in praviloma kaznivo dejanje, drugo pa plemenita, pravična in na zakonu utemeljena gesta.

      Verjamem, da marsikoga v tej državi, vključno z vami, boli premoženje Cerkve, še posebej, če je to povezano z nevoščljivostjo. Vaše občutke razumem, ter se nad njimi naslajam. Povedal vam bom, zakaj.

      Tudi jaz sem nemara zasebnega mnenja, da je marsikateri prominentni levičar svinjski pastir, ki je premoženje pridobil po političnih vezah, a moram kljub temu spoštovati njegove pravice.

      Če vam torej to krati spanec, priporočam terapijo.

    • anton je rekel/-la:

      Dvorni, ježeštana! Nikar ne skrbite za moje spanje. In se ob mojih pisarijah še naprej “naslajajte”! Kar najbrž več pove o vas, kot o meni. Enak nasvet: pomagala vam bo… ustrezna terapija!
      Kar zadeva cerkev. Da sem ji nevoščljiv? Pajade! Posebej zdaj, ko so žrtve njihovih “svetih” dejanj pripravljene spregovoriti! In se jim “svetost” na veliko sesuva.
      O “svinjskih pastirjih” raje ne bi! Ker sami sebi nasprotujete. V pojmovanju lastninske pravica.

    • anton je rekel/-la:

      WHMH, prav! Ukradli so mi pamet, poleg ostalega. Vsekakor je niso… namontirali vam!

  • Forestina je rekel/-la:

    Res smo postali amerika, ko je nekaj vsakdanjega da imaš v smetnjaku kosilo.

  • Forestina je rekel/-la:

    http://24ur.com/novice/slovenija/stop-divjim-odlagaliscem-barje-2010.html

    Prostovoljci v boj s smetmi

    Na območju Krajinskega parka Ljubljansko barje je nezakonito odloženih najmanj toliko odpadkov, kot jih na leto odpeljejo na deponijo Barje. Divjih odlagališč je sicer v primerjavi s preteklostjo manj, menijo organizatorji, a stanje kljub temu ni povsem zadovoljivo. Trenutno je po besedah Barbare Zupanc, vršilke dolžnosti direktorice Javnega zavoda Krajinski park Ljubljansko barje, na tem območju 460 divjih odlagališč, več kot polovica na vodovarstvenih območjih, približno 95 odstotkov vseh odpadkov pa predstavljajo gradbeni materiali. “Ti so še nevarnejši kot kosovni odpadki. V naravi odložen pralni stroj ne povzroči tolikšne škode kot gradbeni odpadki,” je povedala in hkrati s prstom pokazala na državo in občine, ki po njenem mnenju ne namenijo dovolj pozornosti zbiranju in recikliranju gradbenih odpadkov.

  • Bralka je rekel/-la:

    Matjaž, a ni škoda?A te ni škoda za takle nivo? Uporabiti pišmeuhovsko maniro za to, ker si pač jezen, pa to ni posebje duhovito. Oziroma se približuje lingotu duhovičenja, ki je lasten Jelinčiču.
    Ker tako, kot si ti okrcal imenovane, na enak način se da tudi tebe: “Večno jezen na vse in to objavlja, ker jeza je zadosti. Ne rabiš talenta, jeza zadošča”. No, kako ti tole zveni?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Kako bi se ti šele jezil-a, če bi Vizjak povedal vso resnico o ljudeh, ki se ti smilijo!

    • Mimi je rekel/-la:

      Bralka, saj imaš čist prav, v bistvu, ampak men se zdi avtor pogosto mal “jezen”, pa me tud včasih (z)moti, ampak včas pa čist paše mal ta njegov nekoliko *robat* stil…
      (včas je pa človek tud sit leporečenja ali suhoparnega neosebnega pisanja, vsaka analiza pa je itak subjektivna, včasih je “jeza” samo skrita za izbranimi besedami, izvor je pa enak ;))

  • Aljo je rekel/-la:

    Heh, Slovenija je zmrom bolj podobna kakšni ameriški “redneck” zvezni državi s primesmi balkanskega melosa. Slovenci se imajo za boljše od američanov, a jim v nobeni, razen parih mariginalnih zadev ne segamo do kolen. Pa ljubi bože pisec, a res ne vidite, da so vsi samo oportunisti, niso ne demokrati, ne socialisti, ne liberalci…Slovenija je ena velika socialno-nepotistična mreža, z 10% elite, ki živi na veliki nogi, vsi ostali pa smo njeni sužnji. Vsi zgoraj našteti, mogoče z izjemo Lukšiča so samo vampirji prisesani na državno joško, ki jo nekateri cuzajo že desetletja, drugi se pa trudijo, da bodo na njej prisesani še dolgo časa. V Sloveniji so srednji sloj samo še državni uradniki srednjega nivoja in višje, vsi ostali smo dno družbene lestvice, da nebi o davčnih lestvicah. Jebi ga, povojna generacija komunistov in njihovi mladiči ste naredili to kar imamo, leglo povzpetnikov, šalabajzerjev, špekulantov, ter oportunistov, ki so pa še za povrh vsega polpismeni, tako funkcionalno, kot računalniško. Množica diplomiranih polpismenih bedakov z zvezami, pa zaseda vodilne položaje, tako v državni upravi, kot v državnih podjetjih. Ta vlada, ki je sedaj na oblasti, je pa sploh pest biserov, toda škoda, ker so iz poceni stekla…

  • Neja je rekel/-la:

    “..da smo kot država začeli nekritično vračati Cerkvi (tudi) posesti fevdalnega izvora, potomcem pomrlih kapitalistov, ki so lahko bili pred razlastitvijo zadolženi do vratu, bili med vojno verižniki, vojni dobičkarji in črnoborzijanci, pa fabrike!”
    Glede tega, g. Vizjak, se jezim s teboj.

    • luna je rekel/-la:

      Pa tudi jaz.
      Predvsem, kar se Cerkve tiče.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      hehehehehehe:-).

      Bilo i prošlo mili moji.

      Upam da vaju zaboli, ko se peljete mimo Pokljuke:-).

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Zanimivo, kako občutljivi dušici sta NEVA in LUNA.

      Jezita se nad vrnjenim oropanim premoženjem, docela brez čustev pa sta ob dejstvu, da pod to vlado strada na tisoče delavce, ker kljub trdemu delu mesece in mesece ne prejmejo miloščine, ki se ji sicer reče plača..

      Da o njihovih družinskih ćlanih sploh ne govorimo.

      Tako je, ko vlada postkomunistična socijalna demokracija in ko se grejo nekašni levičarski kvaziliberalci
      “novo politiko”!

      Hudo mi je, da sem moral tudi to dočakati!

    • Neja je rekel/-la:

      Mefisto, očitno ne bereš vsega, kar napišem. Samo ne govori, da je ta vlada za to odgovorna.

    • Mimi je rekel/-la:

      Mefisto, v tem času splošne krize bi samo madžioničar uspel sčarat, da ne bi bilo folka na cestah in stradajočih (čeprav je res, da se ta vlada proti krizi bori z oceno nezadostno).

  • Gregor je rekel/-la:

    Tokrat pa moram g. Matjažu Vizjaku čestitat za duhovit komentar!

  • prostostrel je rekel/-la:

    Zraka, prosim! Hočem ven!

  • prostostrel je rekel/-la:

    Slovenija je ena tistih držav s pleminito tradicijo vsemogočnih tajnih služb, ki ima natečaje za izbiro talentov samo zato, da jih lažje izsledi in hitreje dotolče.

  • Jezen je rekel/-la:

    Ne jamrat folk, ne , de boli, ne hočem ven…. U napad!

  • Dobri človek iz Negove je rekel/-la:

    http://www.delo.si/clanek/102285
    ____________________________________________________________________
    ko človek prebere tole spodaj mu je vedno bolj jasno da je bil pri nas pred 20 leti scenarij kot v romuniji in da so zmagale na koncu v romuniji sekurita in pri nas udba razdeljena na 6 novih enot !___________________________________________________________

    left..so what.
    25. marec 2010 ob 21:12:08
    Nekaj insertov o Jelinčiču ( it prve roke):
    O meni
    Zmago Jelinčič Plemeniti
    Moj volilni slogan:
    Sodite me po dejanjih in ne po besedah! Glasujte zame, če nimate nobene vesti!
    Rojen sem bil 7. januarja 1948 v Mariboru na Meljskem hribu, v domači hiši, kot prvi sin matere Lee Rižnar in očeta Rada Jelinčiča. Moje ime je Zmago Jelinčič pl.. Oba starša bila partizanska prvoborca – komunista. Oče je bil tudi pripadnik zločinske komunistične likvidatorske organizacije VOS, iz katere je kasneje nastala OZNA ter UDBA. Tudi mama je bila sodelavka UDBE (Za lažje razumevanje, bom vse obveščevalne službe VOS, VDV, UDBA, SDV, KOS, VIS in SOVA, imenoval z najbolj znanim imenom – UDBA. VIS in SOVA sta sicer za razliko od ostalih jugoslovanskih komunističnih služb, slovenski obveščevalni službi, vendar obe »prestreljeni« z dvojnimi agenti UDBE, zato sem tudi njiju poimenoval UDBA).
    Kmalu po svojem rojstvu sem se z družino preselil v Ljubljano. Oče Rado je bil v 60. letih zaposlen v trgovini z umetninami Borec pod Slavijo, v kateri je bil sedež UDBE za Slovenijo. Konec 60. let je bilo v stanovanju mojega očeta Rada z njegovo pištolo ustreljeno 18. letno dekle, moja takratna punca, kar je UDBA uspešno prikrila.
    -ins.=V zaporu na Dobu sem odsedel 3 leta in pol, zatem sem se za kratek čas zaposlil v Leku, nato pa sem skupaj s partnerjem odprl obrt in izdeloval zeliščne preparate. Pri »osamosvojitvi«, mi je pomagala UDBA, saj sem izšel iz Udbovske družine. Tako sem z njeno pomočjo ustanovil prvo privatno podjetje za proizvodnjo naravnih zdravil v bivši SFRJ. Zaščitni znak firme “Z$J” so bili trije prekrižani cvetovi zvončnic v ovalu. Proizvodi (6 jih je bilo) so se izredno dobro prodajali v bivši Jugoslaviji, pa tudi izven meja, dobil sem celo pismo o nameri švicarske firme za izdelavo zdravil, vendar pa sem moral s proizvodnjo prenehati zaradi tega ker je imela UDBA z menoj drugačne načrte.
    ins=Iz mojega »Dosjeja Jelinčič«. Bil sem evidentiran pod imenom Padalec, št. OD 53384
    UDBA mi je omogočila, da sem leta 1986 v reviji Teleks objavljal članke o parapsihologiji. Moji vzdevki, psevdonimi in šifre so Padalec, Apotekar in Plesalec. Med leti 1986, 1987, 1988 in 1989 sem po nalogu Udbe vohunil za Slovenci po svetu in v zamejstvu. Delal sem na naslednjih linijah Udbe: inozemstvo, 122 OS Velika Britanija in 210 slovenska emigracija. Teritorialno sem pokrival Ljubljano, Trst, Celovec in London. Moja neposredna zveza je bil delavec Udbe Rado Rozman (sektor II/2). Vohunil sem za Noro Beloff, Stanislavom Cikanekom, Ljubom Sircem, Pavletom Ferlugo, Andrejem Rotom…
    ins:=Ovitek dosjeja SDV z mojim imenom, pod številko OD-53384
    V procesu slovenskega osamosvajanja med leti 1989 in 1991 sem deloval po navodilih Udbe direktno iz Beograda. Moja naloga je bila prodreti v tiste slovenske domoljubne kroge, kateri so delovali v smeri odcepitve Slovenije od SFRJ. Aprila 1990, sem zato kandidiral na listi Pučnikovih Socialdemokratov in bil izvoljen v skupščino občine Ljubljana Center. Poleti 1990 sem tudi po nalogu Udbe in z njenim kapitalom ustanovil Kranjsko hranilnico in posojilnico. Pred volitvami 1992 je hranilnica bankrotirala, uradno zato, ker bi naj bil denar napačno naložen v podjetje Plutal, dejansko pa zato, ker je bilo treba pred volitvami zakriti, kako in s katerim kapitalom je moja hranilnica poslovala. V Plutalu je takrat »poniknilo« okrog 30 milijonov nemških mark.
    17. marca 1991 sem po nalogu Udbe ustanovil Slovensko nacionalno stranko. …

    še dosti je tega, ampak dovolj za zečetek.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Zanimivo!

    Torej se je on zadnjih aretacijah in preiskavah v državnem zboru še enkrat potrdilo, da revolucioja žre lastne oroke.

  • NoMercy je rekel/-la:

    pa tako lep fim je bil (ameriški!!) v 1970: Zeleno sonce / Sole green.
    Jebat ga, vsi proizvajajo preveč, in do včerajšnja delavna sila je višek.
    ali, kot se reče za šankom: “tud kurbe in pedri bi bili - denarja NI”