31. marec, 2010 | Jani Sever

Saga o Brezigarjevi

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Generalna državna tožilka bo še nekaj časa na glavnem meniju slovenske politike. Kljub temu, da je bila za jutri napovedana končna odločitev o njeni usodi, bo ta, kot vse kaže, ponovno preložena. Tokrat v neko nepredvidljivo prihodnost. Javnomnenjska podpora Brezigarjevi je dovolj široka, vlada dovolj neusklajena, in premier dovolj neodločen, da to niti ni presenetljivo.

Vlada naj bi se jutri na svoji seji samo seznanila s poročilom o kršitvah generalne državne tožilke. In če bo vlada nato nekoč vendarle ugotovila, da se lahko strinja s svojim pravosodnim ministrom in da je bila torej pri delovanju generalne državne tožilke kršena zakonodaja, bo menda sledil naslednji korak. Če smo prav razumeli izmikanja, naj bi v tem primeru na ustavno sodišče poslali vprašanje o postopku za razrešitev generalne državne tožilke. Potem bo na vrsti čakanje na razsodbo. In nato interpretacije sodbe ter morebitnih ločenih mnenj. Vsekakor dovolj zapleteno, da lahko odločitev, če bo do nje, ob preobremenjenosti ustavnega sodišča, sploh prišlo pred iztekom mandata Barbare Brezigar, pričakujemo nekje v oddaljeni prihodnosti.

Ministri bodo torej jutri imeli priložnost izvedeti to, česar javnost očitno ne sme vedeti. Gre za domnevne konkretne kršitve generalne državne tožilke, ko je dajala navodila “svojim” policistom. Navodila, oziroma koordinacije, kot to imenuje Brezigarjeva, naj bi bile vezane na primer Baričevič in na še nekatere druge primere. Za kaj v resnici gre, javnost lahko zgolj ugiba. Zaenkrat je jasno samo to, da se je Brezigarjeva s policisti pogovarjala in da je to počela mimo pristojne tožilke. O ostalem lahko bolj ali manj samo ugibamo. Šlo naj bi za pogovore, ki naj bi spodbudili preiskave v primeru Baričevič, pa tudi v nekaterih drugih primerih. Videti je tudi, da se je Brezigarjeva zlagala, ko je trdila, da je to počela v odsotnosti pristojne tožilke.

A še preden je vlada vse to razčistila, je pravosodni minister predlagal, naj vlada zahteva presojo ustavnosti zakona o državnem tožilstvu, saj ta omogoča najmanj tri razlage, kako naj poteka razrešitev generalnega državnega tožilca. Razlike, ki so se v pravni stroki že artikulirale, govorijo o tem, kdo mora sodelovati v postopku in kakšna pravna sredstva lahko uporabi razrešeni. Vse to so seveda pomembna vprašanja, ki se bodo očitno razreševala pred odločitvijo o usodi razrešitve Barbare Brezgar, čeprav s samimi razlogi za razrešitev nimajo prav nič skupnega in na presojo o zakonitosti njenih ravnanj ne morejo vplivati v nobenem primeru. Zadeva je komična. Tudi če je Brezigarjeva kršila zakon, ne bo razrešena, ker so o tem, kako to narediti, mnenja deljena.

Ob term v ozadje stopajo sami razlogi za razrešitev. Kar je vsaj nenavadno. Ob politični razrešitvi, za kar pri razreševanju generalne državne tožilke vsekakor gre, je namreč zelo pomembno, kako takšno odločitev sprejema javnost. Njo pa zanimajo konkretna dejanja. S čim naj bi Brezigarjeva kršila zakon? Kaj je naročevala policistom? V katerih primerih? Kako je to počela? Kako pogosto? Je bila pristojna tožilka takrat v pisarni? Ali pristojna tožilka svojega dela ni opravljala korektno? Kaj so njeni posegi dosegli? Kakšen je bil njihov namen? Vse to se morda zagovornikom razrešitve Brezigarjeve zdi nepomembno. Konec koncev je za ugotovitev nezakonitosti dovolj, da je ustno dajala konkretna navodila mimo pristojne tožilke.

Vendar se brez odgovorov na ta vprašanja ustno dajanje konkretnih navodil enostavno ne more dokazati. Dokazati pa jih je treba ne le predsedniku vlade, ampak tudi javnosti. Na pogovoru med premierom, pravosodnim ministrom, generalno državno tožilko in pristojno tožilko je predsednik vlade izvedel, kako so stvari potekale in v čem je konkreten problem. In kaj se je zgodilo zatem? Javnost je ostala prikrajšana. Njihov pogovor je dobil oznako interno in osebno prepoved predsednika vlade, da bi se podrobnosti o njem znašle v medijih. Hkrati pa tudi s strani SDS, ki pri objavljanju zaupnih dokumentov ali pogovorov, nima prav nobenih predsodkov, kadar ji takšno ravnanje lahko politično koristi, iz omenjenega sestanka nismo izvedeli ničesar.

Potrebno se je samo še spomniti na grožnjo z ljudskim nezadovoljstvom in demonstracijami. Za razumevanje ozadja je to pravzaprav dovolj. In posledice? Tožilka, ki si je upala poročati o, po njenem mnenju, nenavadnem početju generalne državne tožilke, odhaja. Vzor je podan. V prihodnje podobnih dejanj ne gre več pričakovati. Pravosodni minister, ki je Brezigarjevo obtožil nezakonitega ravnanja, za enkrat ostaja. Z nekoliko sklonjeno glavo. In s spoznanjem več o realnostih slovenske politike.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
70 x komentirano
  • ska je rekel/-la:

    Pa kaj hočejo rdečkarji?
    Hočejo odstranit nestrankarsko SDSovo tožilko Brezigarjevo!
    Pa tako se je izkazala v orožarski aferi, Depala vas, Patri…en sam cvet poštenja in nestrankarstva!!!!
    Kakšne barve je že rdeči Borut?
    Nikakršne, še najmanj rdeče!!!

  • [...] This post was mentioned on Twitter by Vest. Vest said: Saga o Brezigarjevi: Generalna državna tožilka bo še nekaj časa na glavnem meniju slovenske politike. Kljub temu, … http://bit.ly/97g990 [...]

  • butalec je rekel/-la:

    SRAMOTA! Ko je vse jasno, se politika zopet posluži preverjenega recepte in izvaja nasilje procesnega prava nad materialnim pravom. To je ustaljena praksa ko so v obravnavi “nedotakljivi” . Sram me je, da živim v državi s tako politično elito. S takim vodenjem države gospod PM ne bomo nikdar pravna država in gospod Pahor ne bo mogel nikoli več biti srečen, pa naj si to še tako želi. Za vedno bo ostal BORAT!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Končno se moram strinjati s teboj!

      Tudi mene je sram, da nam vlada taka politična elita.

  • KREMENITI je rekel/-la:

    Pljuvat po Pahorju je najlažje toda, če kdo iskreno dela za dobro države je to prav on. Če je uspešen ali ne je drugo vprašanje in če bi že moral kdo zapustiti vlado sta to prej Kresnica, Zalar in Golob kot pa Pogačnik in Erjavec.

    Na Borutovem mestu, kateremu je zagotovo interes državotvorno delovanje bi radikalno presekal z LDS-Zares, katera ne mislita na nič drugega kako pobasati čimveč državnega denarja in lastnine.
    V času te krize bi obnovil vez z SDS v smislu partnerstva, v vlado pa povabil politično neodvisne strokovnjake, ki imajo interes delati za skupno dobro.

    To je polega predčasnih volitev ena od možnosti,da se ta voz premakne iz blata, vsi štosi okrog Brezigarjeve so samo manevri kako si bosta LDS in Zares povsem podredila vlado.

    • lucko je rekel/-la:

      Samo kontra, on bi bil sposoben delati v dobro drzave prejsnji mandat, sedaj pa nima sposobnosti, ki jih potrebujes. Samo poglej njegov zadnji primer poizkusa, da bi se pokazal odlocnega. Rekel je da je on ukazal nakup cepiva… Ja zakaj pa je potem izjavljal, da se sam ne misli cepiti in se je cepil sele ko mu je minister za zdravje to ukazal? TO NI PRIKAZ ODLOCNOSTI AMPAK LAGANJA…

      Brezigarjeva pa lepo prosim. Videli smo ze scitenje JJa, Pritiska na tozilko, ki ima primer Patrija, novinarje ki o tem pisejo(nezakoniti prisluhi), sodnike(nezakoniti izpiski klicev), krsi zakone, kandidira na listi SDS v parlament, kandidira za predsednico drzave z podporo SDS… Res njena odstranitev bi bila podreditev vlade LDS in Zares??? Ne, bi pa bila higijenicna in osvoboditev tozilstva iz krempljev SDS… In prav zato se JJ z svojimi jurisniki trudi, da do tega ne pride…

    • KREMENITI je rekel/-la:

      Pritisk na tozilko :-) Patria - celo sam prvozaletavi Praprotnik se je zacel umikati da na tem Jansa nima nic,
      kaj se sploh obremenjujemo s Patrio - Polni smo hvale na racun skandinavcev in njihove morale ter visokih standardov - evo sedaj imajo šanso in naj pokažejo, saj če so podkupnine bile so prišle od tam pa naj dokažejo saj imajo vse tam pa vlečejo kot čreva in nikamor se ne pride - saj je šel denar iz Finske ne iz Slovenije

      Lučko o Pogačarju in njegovih nepremičninah v najem Zalarju in Kresalovi pa nobene :-)

    • WHMH je rekel/-la:

      lucko do konca ne bo zamenjal …

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Bolj paktira z JJ-jem, boljši je!

  • sunisshining je rekel/-la:

    @KREMENITI………..quote……

    V času te krize bi obnovil vez z SDS v smislu partnerstva, v vlado pa povabil politično neodvisne strokovnjake, ki imajo interes delati za skupno dobro.

    To je polega predčasnih volitev ena od možnosti,da se ta voz premakne iz blata, vsi štosi okrog Brezigarjeve so samo manevri kako si bosta LDS in Zares povsem podredila vlado.

    japajade…..in ne mislim na tvoj zadnji stavek, ampak Janša s svojo podrepnico je tolk državotvoren in pošten, da kar peče! Borat ima na eni strani hijene in na drugi volkove. kako bo iz tega splezal po moje še sam dobro ne ve… me pa skrbi vsaka projekcija, še posebno tista, ki bi dala koalicijo SD+SDS, ker bi ga hijena požrla!

    • KREMENITI je rekel/-la:

      cool japajade - a misliš da bi manjšinski vladi Janša upal minirati pza državo dobre projekte v katerih ne bo smrdelo po lopovščinah ? Misliš da je tolk kratkoviden?

    • Nogavička je rekel/-la:

      Glede na to da se je ujel na mednarodne prisluhe Sove, bi rekel da je tudi naiven. Ko je zgodba zakrožila, je bil ujet na laži, pa mu tega ni nihče vzel za posebno hudo premoto.

      Kratkovidnost in dvojna morala drži skupaj njegovo zgodbo o uspehu in ti sprašuješ tistega, ki v njegovo dobro vero upa dvomiti :)

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Kremeniti, kateri projekt je pa to.

    • KREMENITI je rekel/-la:

      @štefanvolk - vsi tisti s katerimi dosedaj molzejo zdravstveno blagajno, Vzajemna, avtoceste in ceste, da ne govorimo o razpisih in razvojnih skladih ter raznih subvencijah in če še nisi opazil se koljejo tudi v vseh športnih organizacijah kdo bo pri koritu - sama lopovska golazen kamor se obrneš

    • steppenwolf je rekel/-la:

      A ja. Sem mislil, da misliš Merkator, Laško, Istrabenz, Interevropa, Luka Koper, Patrija, TEŠ 6.

    • KREMENITI je rekel/-la:

      lahko tudi vse to so ista korita kjer se pitajo .. .vemo kdo

    • steppenwolf je rekel/-la:

      No, pa povejmo.

  • Nogavička je rekel/-la:

    “Videti je tudi, da se je Brezigarjeva zlagala, ko je trdila, da je to počela v odsotnosti pristojne tožilke.”

    Če ne vse drugo, je že ta malenkost dovolj, da gre in z njo tisti, ki ji pri tem drži štango. Kako naj drugače otrokom razložim, da se lagati ne spodobi, kaj šele ne želeti tujega blaga ;)

    Premjeja je sicer minila vnema reševanja SŽ, saj se že dolgo ni slikal na njihovih stopnicah?

  • luna je rekel/-la:

    Zdaj je na vrsti UKC.

  • Forestina je rekel/-la:

    Pahor je Sarkića poslal v Vatikan in tam so mu sporočili , da BB ostaja na vrhu kupa, da lahko serje po ostalih :)

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Vi z levega brega pa res ne veste, kaj govorite!

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Očitno je vsem odločujočim v tej Sloveniji, ne glede na barvo političnega dresa, več do svojega položaja in koristi kot do pravne države in dobrobiti državljanov te države.
    Kaj nam še ostane; spiritistična seja s klicanjem duha slovenskemu narodu ljubega “kajzerja” Franca Jožefa Prvega, da našim političnim telebanom zaupa kakšno skrivnost modrega vladanja.
    Hoch !

  • ona je rekel/-la:

    lucko

    a cerarjeva pa ni bila celo članica stranke

    tudu šoltes je v taisti stranki zamrznil članstvo, da je na vrhu računskega sodišča…

    toliko o apolitičnosti kadrov.. levih in desnih

  • dado je rekel/-la:

    Zalemu glava dol visi,
    ker se BB še drži,
    severnjak je tudi brez skrbi,
    saj še bo lahko klofal po tipkovnici!

  • angie je rekel/-la:

    Pahor je ponižal Zalarja zato, ker se Brezigarce enostavno boji. In ker mu je več do dobrih odnosov z janšo kot do partnerjev v koaliciji.

  • Peter J. (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

    Na Vesti se lahko še tako napenjate glede BB ampak žal so politiki na levici pač nedorasli svoji vlogi.
    Na polovico soočenj, ki jih je PoP TV prirejal za pogovore in razčiščevanja med Brezigarjevo in Zalarjem, slednjega sploh ni bilo. Ga NI BILO! Se NI POJAVIL. Pri BB, se je to zgodilo samo 1x (če me spomin ne vara). Mislim da je bilo takrat obrazloženo da se srečanja ni želela udeležit. Samo ker je na vsa ostala srečanja prišla, je potem tisto “se ni želela udeležit” izvenelo kot neko mutenje in je verjetno zbledelo.

    Takrat ko sta se soočila, je pa Zalar izpadel kot otrok, ki zato da nima očeta krivi mamico. Njegovi nastopi so bili pa neprepričljivi.
    O njeni politični kontaminiranosti pa lahko tud debatiramo tle kokr hočmo, samo očitno je ljudi prepričala da je kljub svoji nekdanji kandidaturi za predsednico države še vedno strokovna.

    • Mimi je rekel/-la:

      Peter (Vsemogočni). “… samo očitno je ljudi prepričala da je kljub svoji nekdanji kandidaturi za predsednico države še vedno strokovna.”
      Spomni se na to, ko bo “ljudi” še kaj prepričalo. ;)
      (btw, Tuerk je bil mensezdi izvoljen z blazotno večino ‘taistih’ ljudi - Slovencev pač ;)).
      Sta pa še dva vidika; prvič folk se (najbolj) spomni zadnje afere/zadeve in v tem primeru je to garažna afera, medtem ko je mlahavost tudi koalicije (od katere bi se pričakovalo, da bo prva hotla razčistit) okol Patrij dodala svoje, drugič pa folk ima po difoltu bolj kritičen odnos do vlade kot do opozicije in se jih je velik postavilo na stran BB zgolj ali predvsem zato, ker prihaja iz opozicijskih vrst (kar pa je na nek način hecno indikativno ;o)).

    • Peter J. (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

      Po defaultu bolj kritična do vlade kot do opozicije??? Ah to pa res ne. Od kje pa zdaj to?
      Zakaj pa potem nekateri vedno in povsod udrihajo čez “Janševe vojščake”? Tud zdej ko so v opoziciji. Še vsak, ki ga je nastavu Janša je bil ožigosan s to nalepko. A pol mediji sprašujejo vedno ene in iste ljudi. Pol bi se večkrat strinjal z opozicijo pa tega ni vidt. Ne ne v SLoveniji.

      V bistvu je še ta ljudski glas o Brezigarjevi nenavadn - sploh na Vesti.

      Kar se pa Türka tiče, pa ne bi. Jes samo upam da na naslednih volitvah desnica predstav enga sposobnga kandidata. Ker če bi spet mogu gledat tega Danila in bi bil on edini resni kandidat, pol res ne vem… Mogoče bi celo padu v depresijo :) Tega pa verjem si ne želim.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MIMI, lepo prosim, povej nam s preprostimi stavki, kaj si nam hotela povedati?

    • Mirjana je rekel/-la:

      Peter, politiki na levi točno vedo, (PM izpustimo, on je opozicijska koalicija),….da, če ne bo do pike, pičice zakonsko podkrepil zadeve,…bo vik in krik v opoziciji…, ulice, pločniki, čufte …a kaj, ko bo odletela z vsemi kartami vkup,…pa se bodo drli,..pa narod to ni samo policijska država!!…to je pravna država!!…in zopet huruk na ceste ulice in čufte… :))

    • Mimi je rekel/-la:

      Peter, tako je ali bi bilo logično in *normalno* (to sem mislila z difoltom).
      V bistvu imaš prav; opozicija naj gleda pod prste poziciji (pa če celo odmislimo, da ni konstruktivna pač pa destruktivna opozicija)… ampak ji ne gleda vedno, v tem je keč… npr. opazen zadnji primer: garažna afera; tolk pripomb opozicijskih sledilcev, ne pa tud opozicije!! Opozicija se NI (!) besno oglasila in takoj!
      Tako da, če ne drugje, je tu kar precej se izkazalo - na obeh straneh.
      Kar se tiče Tuerka, do neke mere delim tvoje mnenje, ampak dvomim, da bi *desnica* bila tako kritična do svojega kandidata ob očit(a)nih spornih početjih, kot je bil velik del *levice* do Tuerka.

    • Mimi je rekel/-la:

      Mefisto, a res rabiš prevod? :|
      Kaj pa če bi rekli, da nič hudega, če se kje ne razumemo? (mal misterioznosti pa tega ;D)…
      Saj moje mnenje ni zelo pomembno, tako menda ne bo nikogar konc, če ni razumel vsakega znaka mojga komentarja (mene pa tud ne bo :))).

    • Peter J. (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

      Ne ne razumem! Kaj je to po tvoje, konstruktivna opozicija? Boš morala mal obrazložit, ker se mi zdi da tako opozicijo že sistem sam onemogoča. Še v normalnih demokracijah v Sloveniji pa še tolk bol. Da če recimo levi delajo svinjarije, da jim jih desni pomagajo skrivat in ne sprašujejo vlade? (kar je odličen mehanizem da nekaj pricurlja v javnost.) In se pol ne zaganjajo v njih kadar ma vlada dobre namene? A je to konstruktivna opozicija?
      Kako pa ti veš kdaj bi morala bit opozicija konstruktivna? A veš recimo kdaj bo ena reforma uspela? Kdaj bo en zakon več anomilij v družbi prepreču kot pa jih novih omogoču? Al pa a veš kdaj so nameni vlade res taki kakršni se zdijo?

  • Forestina je rekel/-la:

    intermezzo: trgovina z orožjem

    http://www.democracynow.org/blog/2010/3/30/part_ii_daniel_ellsberg

    Part II: Daniel Ellsberg on US Foreign Policy

  • Forestina je rekel/-la:

    Saga o orožarskem lobiju: Arhiv

    http://www.youtube.com/watch?v=fQ0F7XHLFks

  • Nogavička je rekel/-la:

    “In to premier izkorišča?

    Jasno, in sanja, da je rešitev v veliki koaliciji z SDS-om. Kaj si predsednik vlade obeta od velike koalicije, ne vem. V veliki koaliciji bi bil Borut Pahor morda res formalno prvi človek, neformalno pa bi bil v ozadju. Velika koalicija je sicer ovinek čez kopico problemov, mukotrpna usklajevanja in še marsikaj drugega, a je slaba za interes javnosti, zato ker ni nobenega resnega nadzora, ampak ne bi pa prinesla tistega želenega presežka, ki bi bil potreben glede na zdajšnjo šibko vlado. Odnos med obema koalicijskima partnerjema bi bil namreč preveč konflikten. Verjamem, da Janša lahko svoje pelje čez Rdeče morje, Pahor pa bi imel težave s prepričevanjem. Morda bi lahko prepričal poslance, ampak verjamem, da bi volilno telo na koncu to krepko zaračunalo. To je zelo nevarna igra!”
    http://www.siol.net/slovenija/aktualno/2010/03/premier_je_najvecja_tezava_aktualne_vlade.aspx

  • Forestina je rekel/-la:

    Recimo, da bi finci na pomlad poslali par lisic po evropi.

    Mogoče, če naj bi imeli čiste posle.
    —-
    Vlada, kot je povedal Türk, je Fincem posredovala predlog, pričakovati je, da bo odgovor finske strani prišel konec aprila. Več o tem je treba vprašati vlado, saj je to v njeni domeni, je še dejal predsednik.
    http://www.rtvslo.si/slovenija/tuerk-slovenska-vojska-z-manj-naredila-vec/227013

  • Forestina je rekel/-la:

    intermezzo:

    http://www.siol.net/slovenija/zdravje/2010/03/gordana_zivec_kalan_ostaja.aspx#comments

    Brecelj: Zdravniška zbornica je mrtva

    Če bi Živčec Kalanova odstopila, bi najprej koristila sebi, potem zdravniški zbornici in zdravništvu, je ob robu seje skupščine dejal kirurg na ljubljanskem Onkološkem inštitutu Erik Brecelj. Brecelj ni presenečen nad izidom glasovanja skupščine. “Glede na to, kar je skupščina sedaj sprejemala, bi bil celo presenečen, če ne bi dobila podpore,” je dejal. Sicer pa je že dolgo razočaran nad tem, kar počne zdravniška zbornica. “To, kar so danes pokazali, je zame le, da je zdravniška zbornica mrtva,” je bil kritičen. Kot je še dejal za medije po glasovanju o podpori predsednici, je zdravništvo v Sloveniji sedaj tako na dnu, da bo verjetno potrebno vložiti ogromno energije in dela, da se povrne njegov ugled v javnosti.

  • Valter Hudovernik je rekel/-la:

    Brezigarjeva in seveda Jansa Pahorja ovijata okoli prsta. Zalarja sta peljala scat in osmesila slovensko policijo in tozilstvo.

    • analitik je rekel/-la:

      Ah Valter, kar brez skrbi. Prej ko slej bosta Joy in Senica policiji in tožilstvo spet vrnila ugled. Kajne?

  • nemesis je rekel/-la:

    Traparija,dr.Pirnat je povedal kakšen je način odstavitve,zdaj se bojijo,da bi Brezigarjeva zahtevala upravno varstvo,pa epilog obveznih navodil je na ustavnem sodišču vprašljiv.

  • krucefiks je rekel/-la:

    V zreli državi bi generalnega državnega tožilca izbirali mimo politike. Mi živimo pa v Sloveniji in še nismo imeli nepolitično izbranega in neobarvanega generalnega državnega tožilca (Drobnič, Cerar, Brezigar).

    • MEFISTO je rekel/-la:

      V kurcu ,oprostite temu izrazu, je taka vlada, katere glavna politikantska preokupacija je generalna dravna tožilka in sicer v času, ko množica njenih državljanov že strada.

    • konec je rekel/-la:

      da ne govorimo o kosu, ustavnih sodnikih, pooblaščenki, …….

  • Duko je rekel/-la:

    Barbi, drži se! Tudi, če je bilo ustno navodilo dano, ga ne obsojam. Pri tolikšni inertnosti policije in tožilstva je to še najmanj, kar je bilo treba storiti. Prej ali slej se bo pokazalo, kakšnega ministra imamo.

  • ivan je rekel/-la:

    Mefisto se strinjam s tvojo zadnjo ugotovitvijo. Priznati pa moraš, da g.tožilka uspešno zavira raziskavo nečednosti trenutne opozicije. Pri tem se vse veže na vprašanje, ali bo dokazano JJ. Njemu ne glede na to ali je - ni “nedolžen”, ne bodo nič dokazali, ker ve zakaj ima kovač klešče. Potem se bo za to “nedolžnostjo” poskrila cela kohorta njegovih kleščmanov (pomočnikov). In to je problem, ne pa JJ, BB ali celo rdečkarji, kot to poreče tvoj forumski prijatelj. Poleg tega oviranje razčiščevanja generalno povzroča oblikovanje raznih parlamentarnih komisij, ki služijo predvsem temu, da vsi udeleženci pravočasno izvedo, kdo je ogrožen,kako ukrepati, koga podkupiti, komu zagroziti in s kom skleniti nenačelno pogodbo. Vse to omogoča “kleščmanom”, da se pred in po volitvah selijo na pravi naslov in po potrebi pravočasno skrijejo dokaze. Svetonazor “kleščmanov” je enak svetonazoru trenutnega gospodarja, pod pogojem, da je argumentiran z zadostnim številom nul za enico. Nekateri obrabljeni “kleščmani” pa morajo ostati pri svojem gospodarju do njegovega konca, ker jih zgolj njegova “dobra volja” varuje pred predčasnim koncem. Ti so potem imenovani v organe gospodarjeve stranke, kjer ob pohvalah, odlikovanjih in podobnih nizkocenovnih nagradah preživljajo zadnje politične dni. Izgleda, da se je pri nekaj kovačih nabralo preveč teh “kleščmanov”, eden jih ima že toliko, obremenjuje delo tožilstva.

  • konec je rekel/-la:

    še en pisunski drek in golubićeve riti…..

    • edmund je rekel/-la:

      Kdo je B Z Hrastar in kdo je Zvone H in njegov u-dosje, ali so te osebe vredne zaupanja, ali si te osebe zaslužijo naše zaupanje ? Vaše sigurno, naše pa prav gotovo NE.!

    • konec je rekel/-la:

      udbomafijska rdeča svinja ajde, ne packaj po forumu

    • Sudba je rekel/-la:

      Ako, se prav spomnim so plicaji, v primeru Baričević, najprej obvestili notranjo ministranko, češ da je taka praksa, ob prisluhu obramni ministrntki pa kressalka ne ve nič. Torej…!

  • konec je rekel/-la:

    edmudn, to ni bilo namenjeno tebi, da ne bo pomote ampak psudo-novinarjem , ki dnevno serjejo iz udbomafijske golubićeve riti….

  • prostostrel je rekel/-la:

    Večina tehle vaših kometarjev je mrhovinarskih in pogromaških. Ne vem, kdaj bomo dojeli, da politično obračunavanje na ravni kadriranja ne privede nikamor in je za Slovenijo pogubno, saj je posledica tega početja izrazita negativna selekcija kadrov. Namesto strokovnjakov, ki so vsem napoti, tako levim in desnim, se na funkcije prerinejo samo kadri, ki imajo politčno podporo trenutno vladajoče opcije. Jaz razumem Pahorjevo zadnje dejanje, ko je ustavil Zalarja, kot svetlo točko v tem procesu samouničevanja, kot poskus presekati to “krvno osveto” na slovesnki avtodestruktiven način.

  • prostostrel je rekel/-la:

    In kdo je zdaj že manj mladi udbovec H? Je zopet v sedlu?