2. april, 2010 | Jani Sever

Pahor se je odločil za Brezigarjevo

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Minister Zalar Pahorja ni prepričal. Predsednik vlade odločitve, na katero smo čakali nekaj tednov, svojemu ministru ni zaupal v osebnem pogovoru, ampak ga je z njo presenetil pred kamerami. Minister je obnemel. Smo priča odkriti vojni med SD in LDS. Zalar je bitko izgubil. Zdaj je spet na vrsti Katarina Kresal. Po avtocesti so jo vozili z več kot 200 km/h.

Vlada se je na svoji seji seznanila s poročilom ministra o kršitvah generalne državne tožilke Barbare Brezigar in se odločila, da ustavno sodišče zaprosi za oceno ustavnosti zakona o državnem tožilstvu. Minister je prepričan, da Brezigarjeva ni izvajala rednega nadzora nad poslovanjem državnih tožilstev, da ni sodelovala in komunicirala z ministrom za pravosodje, da je nezakonito in protiustavno dajala konkretna navodila policistu specializiranega tožilskega oddelka, mimo vodje specializiranega oddelka ter v večih primerih usmerjala predkazenske postopke v nasprotju z zakonom. Sliši se strašno resno. Vendar vse skupaj nima prav nobene teže. Kajti ministru o tem, da je generalna državna tožilka vse to počela, ni uspelo prepričati predsednika vlade.

Da premier ne bo poskušal razrešiti Barbare Brezigar, je bilo jasno vsaj od trenutka, ko mu je Janez Janša zagrozil z dogajanjem ljudstva. Potem je Delova javnomnenjska raziskava pokazala, da večina nasprotuje zamenjavi tožilke. Kar je dodatno zakoličilo usodo Zalarjevega predloga. Razmere v koaliciji so se zaostrovale. Pahor je bil trdno odločen, da Brezigarjeva ostane. Pravosodni minister pa se pravzaprav ni imel več kam umakniti, tudi če bi se želel. Kot poskus umika je bilo mogoče interpretirati zahtevo po ustavni presoji zakona o državnem tožilstvu. Ampak to ni bilo več dovolj. Predsednik vlade je menda v nekem trenutku celo zagrozil, da bo umaknil podporo Kresalovi, ob interpelaciji, če bo LDS vztrajala pri kriminalizaciji Brezigarjeve.

Nato je v javnost pricurljala informacija o tem, da so kriminalisti v prisluhe ujeli pogovor med ministrico za obrambo in Zmagom Jelinčičem. Šlo je za letalski muzej. Skratka za zadevo, v kateri Jelinčiča preiskujejo zaradi suma korupcije. Jelušičeva je bila besna. Le kako jo lahko sploh poslušajo. Za nameček pa za to celo izve javnost. Tudi odgovor Kresalove je bil oster. Policija pač opravlja svoje delo. Bojne sekire med SD in LDS so bile izkopane. Predsednik vlade je molčal. Kljub pozivom znotraj koalicije, naj podpre neodvisne policijske preiskave, ki so se v zadnjem času spustile na področje politike, kar je vedno težavno in za preiskovalce tudi precej nevarno, tega ni želel storiti. Namesto tega je sledila javna zaušnica Zalarju.

Še preden smo lahko dobili odgovor na vprašanje, ali bo Zalar zaradi tega odstopil, kar bi bilo najbrž edino normalno, se je v novi aferi znašla ministrica za notranje zadeve. Žurnal24 poroča, da so policisti kar 30 kilometrov lovili službeni avto Katarine Kresal. Peljala se je proti Italiji. Nova afera je za ministrico seveda zelo neprijetna. Lahko sicer pravi, da ni vedela, kako hitro se peljejo. Vprašanje pa je, ali ji bo kdo verjel in kako bo denimo prihodnjič govorila o zavzemanju za varno vožnjo. Še bolj nerodno je, da se utrjuje vtis, da predsednica LDS pada iz afere v afero. Hkrati pa bi bila lahko zadnja afera dokaz, da ministrica vendarle ne obvladuje policije. Konec koncev so njen službeni avto policisti pred dvema tednoma brez pomislekov ustavili.

Hkrati je novica o incidentu pripravno priromala v javnost v pripravnem trenutku. Zalar je izgubil bitko in Kresalova je pred interpelacijo. Poslanci SD naj bi jo sicer podprli, a njena teža in vpliv se bosta ponovno zmanjšali. Kot tudi teža in vpliv LDS, ki prav lahko izgubi ministra za pravosodje. Konec koncev večina pričakuje njegov odstop. Že to, da ni uspel prepričati predsednika vlade glede ene najbolj izpostavljenih agend njegovega ministrovanja, je vsekakor dovolj tehten razlog za takšno potezo. A situacija je v resnici precej bolj resna. Predsednik vlade ga je namreč posredno pravzaprav obtožil politizacije pravosodja. Le kaj bi lahko bilo sicer razlog za, po mnenju premiera, neupravičeno odstavljanje generalne državne tožilke.

Od tod je samo še korak do podobne obtožbe na račun predsednice LDS, ki jo opozicija že nekaj časa obtožuje vplivanja na policijske postopke. Bi v tem primeru nastopil čas za odhod LDS iz vlade? Za novo koalicijo? In kaj bi to pomenilo za neodvisnost in učinkovitost organov pregona? Bi se primer Prijatelj hitreje zaključil? Bi bili politiki osumljeni korupcije hitreje oprani krivde? Bi se pregon gospodarskega kriminala usmeril v prave tarče? Bi si policisti spet upali ustaviti svojega ministra?

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
184 x komentirano
  • KREMENITI je rekel/-la:

    Če me spomin ne vara je ravno taista gospa v vlogi ministrice pre kamerami grmela o kako rigorozno je potrebno obravnavati cestne kavboje, ki ne upoštevajo CPP.

    Ona, ki bi morala s svojimi dejanji biti vzgled, ona ki toči solze pred kamerami, ona reče da ni vedela, pa kaj nas res imajo za totalne budale

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja in zadnjič sta z Vlačičem (!) prišla *predavat* na neko srednjo šolo o prometu, varni vožnji, zgledu in tem. :o)))
      (celo samoiniciativno sta prišla - po besedah ravnateljice ju sploh niso vabili, se pravi lahko sklepamo, da je šlo predvsem za PR)

    • obama je rekel/-la:

      očitno obstaja na SDju še precej takihle cvetk proti Dildolini Nacjonale,ki se bodo po potrebi znašli na požareportu

    • angie je rekel/-la:

      Kremeniti, ni ona vozila, ampak urdani šofer.
      In plačal je kazen. Pravilno.
      Torej vsaj cestnoprometni zakon velja za vse.

    • KREMENITI je rekel/-la:

      angie ti so trot

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Ocenjujem, da je Angie volilec LDS-a ali ZARES-a.

    • vem je rekel/-la:

      Ocenjujem, da sta vidva (kremeniti in pisar) zgolj vola, ki sta, na žalost, tudi volilca!

    • Rogerg je rekel/-la:

      @ Vem-Še večja pa je čreda ovac, ki jim ti pripadaš in imajo ravnotako volilno pravico.

  • Mimi je rekel/-la:

    Noro! :O
    In menda je rekla, da “ni vedela, s kakšno hitrostjo grejo”. :o)))
    Sama bi brez skrbi opazila, če bi bila v avtu, ki bi dirjal 100 čez omejitev!
    Res nas ima(jo) za norca. :||!
    Prav dejansko nam pred očmi kaže/jo očitano: “kaj mi/nam pa morete?”

    Me pa prav zanimajo komentarji podpornikov KK na tole.

    • Pris je rekel/-la:

      Tukaj tudi podporniki ne morejo kaj dosti. Šoferja mora doleteti kazen v skladu z ZVCP, za KK pa je to velik politični madež, sploh v kontrastu z njenimi javno predvajanimi solzami v zvezi z žrtvami prometnih nesreč.

      Edino, kar bi lahko štel kot pozitivno, je v tem, da je policija dejansko ustavila ministričin službeni avto (oz. vozilo Urada za varnost in zaščito) in izpeljala postopek.

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja, imaš prav in tako (najverjetneje) bo. Ampak kaznovati šoferja? Ali mu ni ona nadrejena in s tem odgovorna? Saj on ni (sklepam) po svojih poteh se vozil, pač pa je vozil ministrico (pa še to: menda naj bi bilo celo med službenim časom?!). Na kakšno pot se je šlo?, za kaj/čemu je bila potrebna ta pot? - in tako dalje…
      Menda naj bi jo tudi celo lovili več deset kilometrov? A so vedeli, koga sledijo oz. a ne poznajo avta/registracije? - v tem primeru je to pač še bolj pozitivno, kot praviš…

    • dddd je rekel/-la:

      @mimi Ali mu ni ona nadrejena in s tem odgovorna?
      Kakšna bedarija, nima veze kdo je komu nadrejen, v avtu je odgovoren voznik, ne pa sopotniki. Kakšna brezvezarija iz tega afero delat, za posrat.

      (pa še to: menda naj bi bilo celo med službenim časom?!). ja a če bi jo pa po privat opravkih vozu šofer bi blo pa uredu?

    • dddd je rekel/-la:

      Sem iskal informacije o temle in ne najdem, pol mi pa kapne, pa najdem na Požar reportu, no fajn.

    • KREMENITI je rekel/-la:

      morda ni opazila zato, ker se pogosto vozi 200 in je zgubila občutek kolk je 130 in kolk je 200 km/h !!!

      DDD po tvoji logiki je šofer, ki je uslužbenec in podrejena oseba v tem primeru tolk samostojen, da sam odloča koliko bo vozil … c’mon???!!!

      Kam sta se pa peljala, če ni zasebna skrivnost, kokr vem ni imela nobenga službenega obiska v Italiji

    • dddd je rekel/-la:

      Jah, v dobrem avtu ni bistvene razlike, če greš 130 al pa 200, predvsem če i sopotnik, sploh pa, mislm, požar report, ne mislm več zgubljat časa s tem

    • Mimi je rekel/-la:

      Dddd: “… nima veze kdo je komu nadrejen, v avtu je odgovoren voznik, ne pa sopotniki…”
      Ja, to se zdi logično ;) - nisem pa bila ziher kako je v takih primerih.
      Še vedno menim, da je soodgovorna (če pa ni tudi pravno, pa pač ni in itak si ne delam kakšnih utvar da bi bilo kako drugače).

      Sama sem mensezdi to vidla na Zurnalu in Dnevniku.

      “Afero delat iz tega”
      Men se zdi 100 čez omejitev kar ornk prekršek, ki si ga mnistrica za notranje zadeve nikakor ne bi smela privoščit, če pa se je to zgodilo, pa bi raje bila tiho, kajti poceni izgovor, da ni vedela, jo še bolj očrni.

      Res je, da se v hitrem avtu včas 40 km/h ne pozna spet tolk, vendar a ona sama ne vozi oz. a vozi Marutije?

    • Mimi je rekel/-la:

      ? Zakaj pa moj komentar ravno v tem prispevku “čaka na moderiranje”?
      Nova politika naenkrat in začela se je tu?

    • Pris je rekel/-la:

      KK je kot ministrica za notranje zadeve varovana oseba, kar pomeni, da ji pripadata vozilo UVZ in šofer tudi v njenem “prostem času”.

    • Mimi je rekel/-la:

      Hvala Pris, saj se mi je zdelo (sam nisem bila ziher kako je s tem).
      No samo to ne more odvzeti teže prekršku, predpis je predpis, kršenje slednjega pa prekršek.
      Da pa odgovarja (samo) voznik, je pa tako kot pri Vlačiču, kar *nam* (ljudstvu) prav tako ni bilo všeč in smo si to zapomnili.
      Ampak sem pričakovala, da bodo takšni odzivi z argumenti “za posrat” (Dddd).

    • lucko je rekel/-la:

      Ja bi ji vrjel. ce bi bila vajena voznje s slabimi vozili. Ko sem se jaz enkrat peljal z A8(kot potnik) sem kar hitro ugotovil, da se 160 sploh ne obcuti. Nobenega hrupa, nobenega obcutka hitrosti, potem pa pogledas na stevec in obnemis… Moj pri 160 ze skoraj spusca zvoke letala ob vzletu, hitrosti cez 130 pa so dokaj neudobne…

      Ampak, nekaj dni nazaj sem videl drveti tudi en avto(zlatosrebrni avdi z luckami in mislim, da je bil spremstvo en zlat volvo terenec tudi z luckami). Drvela sta proti Brniku. Terenec je se zelo nevarno presekal pot enemu osebnemu vozilu pred cestninsko. Glede na to, da so imeli spremstvo in luci je bil gotovo kaksen politik. Kateri pa ne vem. Tako da mislim, da je to kar praksa v Sloveniji in bi lahko zasacili kogarkoli bi zeleli… Ampak se mi pa zastavi vprasanje. Zakaj pa imajo potem ti avtomobili potem lucke, ce morajo voziti po zakonu… A je fora, da Katarina nima luck?

    • KREMENITI je rekel/-la:

      @ddd ni samo Požar so kar vsi beri FINANCE, ŽURNA, 24KUR IN SIOL še kdo manjka?

    • Mimi je rekel/-la:

      Saj. sama sem podala 4 članke 4 različnih medijev (Dnevnik, Delo, RtvSlo in Zurnal), ki pišejo o tem, pa pri mojem komentarju piše “čaka na moderiranje” - tako da očitno zarad podanih linkov, ki sem jih pa podala zgolj v odgovor Dddd-ju, ki pravi, da “ni nikjer nič videl in zato pokukal na Požareport in je šele tam potem videl”.

    • lucko je rekel/-la:

      Ja sej jaz sem tudi ze prebral, da so Katarino vozili brez luck…

    • lucko je rekel/-la:

      Ampak imamo pa hitrost. 166. To bi ji pa ze vrjel, da ni opazila, ce ni bila pozorna. Ce bi bila cez 200 nebi ampak 166 v takem avtu pa…

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja Lucko, saj pravim, vidla sem link(e) na forumu pa sem šla kliknit, potem pa nisem bila ziher, kje točno sem vidla, a šla po tejle debatkici počekirat in brez težav na prvih straneh našla na vseh portalih, na katere sem kliknila, to novico.
      Sama tudi kot sovoznica dobro vem, koliko približno gremo. Pogosto celo kukam na števec, ker se mi zdi precej hitro (pa sem sama hitra voznica, samo ne pa nora voznica, divjaška)…
      Jasno mi je tudi, da v dobrem avtu ne opaziš razlike v hitrosti, vendar samo če imaš sicer slabši avto (ali si se s takim vajen vozit)! Omenila sem Marutija v hecu, sem ga pa dejansko sama imela v enem obdobju (ker so mi naredili totalko na parkiranem avtu in nisem dobila dosti casha od zavarovalnice, pa sem ‘uštukala’ z Marutijem, ki je bil džabe) in sem potem nekoč bila praktično *prisiljena* vozit bmw-ja (voznik ga ni mogel) v nekih patikah na Hvaru po prazni cesti, kjer je bila omejitev 40 in sem pa res potegnila na 80. :o|
      Ampak mi je rekel sovoznik (lastnik avta), wou wou wou!!! Pazi ti greš 80, stara!!
      No to je pa point, ki sem ga hotla izpostavit, namreč Dddd pravi: ” Kakšna bedarija, nima veze kdo je komu nadrejen, v avtu je odgovoren voznik, ne pa sopotniki.”
      Soptoniki so menim tudi odgovorni. Podobno kot ko bi se spotoniki usedli v avto in se vozili z nekom, ki ima v krvi ful alkota. Kao - voznik je odgovoren. Ali je res (samo on)?
      Sama se bom prekleto slabo počutila, ko bom v avtu ki bo divjal, pa četudi samo zraven, hkrati se bom pa presneto zahvalila onim zgoraj, da ni kdo stradal!

    • Mimi je rekel/-la:

      Lucko: “Ampak imamo pa hitrost. 166. To bi ji pa ze vrjel, da ni opazila, ce ni bila pozorna. Ce bi bila cez 200 nebi ampak 166 v takem avtu pa..”
      Aha, tega nisem (še) vidla/vedla, da so še kej dodal -očitno (ne hodim milijardkrat brat istega).
      Moram mal razmislit, kaj si pa zdej mislim s tem novim podatkom. :))

    • Mimi je rekel/-la:

      Mislim enako, samo malo manj dramatično. ;))
      36 čez omejitev je kr ornk (vem da ni primerljivo, sam čist zarad cifer: 36 več je 86 v naselju!).
      pa ne glede na to, da morda kao lohk tud ne bi opazila (a sama v istem avtu opazim 10 razlike).
      Kakšnega šoferja pa ima (in kdo ji ga je nastavil), če tako slabo dela (zanjo)?
      In zaupanje nekomu drugemu (in njegov izbor) kaže tudi na tega prvega.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Mimi-Res nas ima(jo) za norca. :||!- Ja za Boga kako nas pa ne bi imeli. Po načinu razmišljanja, ki ga z “maksimalnim zadovoljstvom” ponovno opažam na teh straneh.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Kremeniti-Kam sta se pa peljala, če ni zasebna skrivnost, kokr vem ni imela nobenga službenega obiska v Italiji.
      Kaj se sprašuješ kam sta šla.V Milano po nakupih.Baje je Katerina ostala po pasji aferi brez tangic.

  • [...] This post was mentioned on Twitter by Vest. Vest said: Pahor se je odločil za Brezigarjevo: Minister Zalar Pahorja ni prepričal. Predsednik vlade odločitve, na katero sm… http://bit.ly/c7gQaY [...]

  • konec je rekel/-la:

    200 km/h…..pa saj vsi vemo, da velja pravna država in zakoni za vse, ki niso iz zares LDS-ovega svinjskega legla, ha, ha, ha, ha, ha

    • lucko je rekel/-la:

      166 ali 36 prehitro… Samo reci, da se tako hitro ti nisi nikoli pejal..

    • konec je rekel/-la:

      za njeno policijo seveda……..
      ampak saj res, če prekrši zakon rdečuh je to lahko le dobro…..ne daj, da bi se to zgodilo mateju….to pa bi bil res škandal….ha, ha, ha, ha, ha, tako pa…..ha, ha, ha,

    • lucko je rekel/-la:

      Zakaj me pa tokrat ne obtozis, da sem Zaresov PR? Aja ker ne zagovarjam pravega…

      Sploh pa nisem rekel, da je ql ampak da nimas prave hitrosti…

  • piroman je rekel/-la:

    to curljanje zaupnih podatkov ob ravno pravih trenutkih iz vnaprej predvidljivih propagandnih trobil je dokaz, da velika skrivna koalicija Janša - Pahor že dlje časa učinkovito deluje…

  • golijat je rekel/-la:

    Počasi bo tudi Pahor postal pameten,še Kresalovi mora malo porezati peruti,da bo vedela,da je še negdo nad njo.Če pa se vozi po avtocesti z 200 km na uro pa tega ne opazi moraš biti pa že malo prizadet.Namesto,da bi bila za vzgled kot notranja ministrica ,šefica policije pa je ravno obratno in misli,da si lahko vse dovoli.Če jo pa še kateri zagovarja je pa tako pri izbrisanih .!!

    • Q_ je rekel/-la:

      … očitno se še nikoli nisi peljal v resni limuzini.

      Sicer pa je res, da bi morali biti ministrica in njeno osebje prvi, ki bi dajali vzgled. Zlasti v luči astronomski sankcij, ki tepejo ostale z majhnimi zasebnimi žepi. Drugače pa je smešno, kakšno ogorčenje se sproža o popolni trivialnosti.

    • vem je rekel/-la:

      Na posnetku se lepo vidi, da se vozi v koloni po prehitevalnem pasu s 136km/h, nato pa med prehitevanjem pospeši na 166, za njo s 172 pred policaje zapelje eno vozilo in tako do ustavitve. Policaji so se pač odločili, da bodo enega od prehitrih sčekirali in so ga, vključno s kaznijo po zakonu. In ker je bila notri ministrica, je zdaj cela drama. In hitrost ni več 166 ampak že 200, jutri bo na požarju najbrž že čez 250 z izsiljevanjem in vijuganjem po vseh pasovih. In hvala, goljat, da si mi odprl oči, da kdor ne vidi kot ti je (bo) pa izbrisan.
      Še vedno bolje kot ubrisan!

  • razgledani je rekel/-la:

    Bravo Brezigarjeva ostaja . ZALAR ODSTOPI pa še KRESALOVO vzemi s seboj ,pa bo enkrat LDS nekaj dobrega naredila za državljane Slovenije.

    • Matilda je rekel/-la:

      Hmmm, res se vidi, prav čute se iz tvojega pisanja, da si res “razgledan”

  • Bralka je rekel/-la:

    Na zadnjem sedežu avtomobila se da zelo enostavno zadremati ali pa z mislimi odtavati kam drugam in ravno ne gledaš, kaj počne šofer (dokaz: vsakoletna družinska vožnja na dopust, če nič drugega).
    Na zadnjem sedežu službenega avtomobila je že marsikdo malo zadremal in ravno ni gledal, kaj se dogaja na cesti. Barva in politična opredelitev nimata nič s tem.
    Službeni avtomobili ministrstev imajo avtomatične menjalnike (en varnostni štos, ki ti ga, mimogrede, omenijo tudi inštuktorji varne vožnje, kdor je to opravil, ve, o čem govorim, kdor teh vaj še ni opravil, mu toplo priporočam). Pri avtomatičnih menjalnikih je težje začutiti, kako hitro se vozilo premika (ni tistih zvokov v motroju, ko se prestavi v višjo prestavo, skratka, nič se ne sliši).
    Kresalova ima pač to nesrečo, da jo je vozil nekdo s slabo “šofersko” pametjo, ki se je pač frajaril v težkem audiju in je imel “težko nogo”. In verjetno je to frajarenje bilo nagrajeno s strani prejšnjih šefov in skratka, mu še nikoli niso rekli, da naj vozi počasneje in skratka, je šofer očitno mislil, da lahko tako vozi, varnostnik pa takisto. Tu je prvenstveno vprašanje, kaj za vraga je varnostnik mislil in zakaj varnostnik ni ustavil šoferja. Konec koncev, šef lahko tudi spi, varnostnik pa ne bi smel. In je predvidevati, da se bo iz tega tudi dobilo kakšno poročilo.

    Vsekakor je predvsem dobro to, da se ni bilo prometne nesreče in da se stvar ni pometla pod preprogo (afera bi bila kvečjemu, če bi se stvar pometla) in da je bil šofer točno v takem postopku, kot je vsakdo, ki se tako prehitro vozi.

    Delati iz tega afero, je pa podn. Oziroma še slabše od tega. Se bojim, da beseda za tak podn še ni iznajdena.

    • luna je rekel/-la:

      Kot je “podn” afera okoli Beričeviča. Če bi psi pokončali kakšnega mimoidočega bi to lahko bila afera, tako pa so pokončali samega lastnika, ki je pse itak hotel nazaj in zato to ni afera.
      Ravno tako pa pri tej nori vožnji - če bi bila zaradi nje kakšna nesreča, bi to lahko bila afera, tako pa je ne sme biti - saj so vendar vozili “samo”! nekaj čez 200 km na uro. In to ministrico za notranje zadeve - menda na beneški karneval.

    • dddd je rekel/-la:

      Maš mal težave z analogijami. Aja, je treba spet mal bulmastife oment.

    • Mimi je rekel/-la:

      Dddd, ne sploh ne (nobenih bulmastifov ni potrebno tlačit v to nerodnost), kot ničesar in nikogar drugega.
      Me pa zabava ko si predstavljam nekatere komentatorje, ko bi se kaj takega primerilo par let prej, ko bi Mate divjal s šoferjem… no in se mi hecno zdi, ko pomislim na komenta(to)rje in razne “pravice do bit tiho”. ;)

      Vendar itak, kot je Simona dobro rekla, halo?, kdo si upa pred ministrico za notranje zadeve zganjat lupmarije (=kršit zakone)??
      In a ona je pa tiho? Zraven sedi ob kršenju zakona in se je ne tiče. …
      … aja saj res, malo zadremucka, po Bralkino. :))

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Bralka, ja, dejstvo, da v tej družbi niti ena stvar nima več normalnih in potrebnih razsežnosti, je skrb vzbujajoče, vendar, da je prišla stvar do te točke je ravno posledica odzivanja na take teme kot je tukaj pričujoče tudi tvoje.

  • Mirjana je rekel/-la:

    »MENE MINISTER NI PREPRIČAL«
    Spoštovani državljani in državljanke. Berem komentarje na spletih. Ljudje se v anonimi zelo hitro in lahkotno odločamo in razsojamo…ko pa je tako enostavno. Eden primerov je prav konflikt med ministrom za pravosodje in tožilstvom (generalno tožilko).
    Poslušam komentarje vrhunskih pravnih strokovnjakov, recimo g. Pirnata. Le ta meni, da mora biti postopek odstavljanja zakonsko tako določen, da se omogoči generalni tožilki v vsakem primeru sodno varstvo. Se strinjam. Pravica do sodnega varstva mora biti omogočena SLEHERNEMU državljanu/ki.
    G. Pirnat, kakor tudi strokovnjak, katerega imena si nisem zapomnila (razgovor na nacionalki, ki ga je vodila »nevtralna« novinarka, ga. Rozvita Pesek) morda ne vesta, da temu ni tako.
    Če je javni uslužbenec odstavljen po krivdnem razlogu (izredna odpoved pogodbe o delu), ima natanko 8 dni !!! časa, da se delodajalcu (pa čeprav je pravni pouk zavajajoč-slednje je dovoljeno) pritoži. V kolikor tega uslužbenec ne stori, izgubi pravico do sodnega varstva, kar v preprostem jeziku pomeni, da je mrzel, hkrati pa je onemogočena sodna presoja zakonitosti ukrepa tudi s strani delodajalca. No, o tem absurdu so bili opozorjeni poslanci, MJU,.. pa nič. Absolutno nič, nikomur mar. Ko pa gre za generalno tožilko, ha! Tukaj pa moramo biti dosledni, omogočiti tudi nemogoče če bo potrebno.
    Prav tako pravna strokovnjaka menita, da je sporen poseg ministra v oceno, da je preveč ovadb zavrženih. Če prav razumem… funkcija vodje tožilstva je nad vsem, je nepreverljiva, je vsemogoča, a NIHČE!? se v učinkovitost, korektnost in strokovnost delovanja inštitucije ne sme vmešati.
    Spoštovani pravni strokovnjaki. Vi ste interpretatorji, pa tudi verjetno soavtorji naše zakonodaje. Vi ste stroka,.. teorija, ..mi pa praksa. In, ko praksa (mi navadni smrtniki) doživlja kalvarije, o katerih poročajo že vsakodnevno mediji, kjer ti reveži čakajo na pravico po več kot 10 !! let, je v teoriji nekaj močno narobe. Ja, boste dejali, to ni stvar tožilstva, ampak sodišča!. Da, res je. A žal, ne pozabimo na dejstvo, da pri že tako počasnem delovanju sodišč, nekdo lahko reče celo: »Še srečo sem imel, da sem do sodišča sploh prišel!«,…kajti gorje tistemu, ki za svoj vstop na sodišče mora skozi vrata tožilstva, kajti sam tožilec je ob neki priliki samovšečno izjavil…«Ni sodnika brez tožnika«…le tega pa nihče ne sme niti ničesar vprašati, kaj šele presoditi in razsoditi.
    Ne vem kakšne namene (osebne, politične..) ima minister Zalar, a moje mnenje je, da je končno naredil korak k pravni državi..a če slednjega hoče izpeljati, mora tudi njegov postopek biti korekten, zakonsko nesporen ..in zato vsi zapleti. Da pa našega PM ni prepričal v ustavno spornost, pa ni presenetljivo. Morda vsega skupaj sploh ni potrebno vložiti na ustavno sodišče. PM je že odločil. Njega ni prepričalo.
    Strinjam se pa z g. Pirnatom, da je nujno začeti čistko pri zakonodaji…le tako bomo tlakovali pot v pravno državo.
    Pa, da ne bo pomote. Jaz sem mojo bitko zmagala, čeprav zadeva še zdaleč ni zaključena,..a jo bom izpeljala do kraja. Morda se zahvalim moji zoprni naturi, trmi in vztrajnosti…a so ljudje, ki tega ne zmorejo..in prav je, da se tudi za zaščito njih o tem piše, bere..in razmisli.
    Mirjana Čakardič
    slednje sem danes mislila obesiti pod kolumno pa me je Jani prehitel.
    Jani, Zalar še zdaleč ni izgubil in upam, da bo vztrajal, da bo po zakonski in pravni poti naredil kar bi moral že na samem začetku. Naj ga odstopi Pahor,…naj ga! Saj je pogumen in odločen. Odločil se je zapermejdun da bo preganjal cucke in njihove lastnike po vsej Slo,..kot da paranoje s psi ni bilo dovolj. Nikakor pa PM ne dreznite v veterino,..prepričana sem, da vas v sporno delovanje le te tudi nihče ne bo prepričal.
    pa lep dan vsem..

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Za doktorat na FDV bi zadostovalo.

      Na kaki resni družboslovni fakulteti pa bi te odslovili brez doktorata.

    • angie je rekel/-la:

      Mirjana, bravo!

    • Q_ je rekel/-la:

      …. da je Mefisto malenkosten polenometalec vemo, da pa Mirjana razume koncept skupnega dobrega pa tudi.

      …aja, Pirnat je drugače Rajko.

  • SRS je rekel/-la:

    A ni to una l….a , ki je CMIZDRILA ob tragičnih cestnih nesrečah?? Ona bi rekla: Tako je ,če dobro delaš in blal balalalala…… očitno sem postala hud trn……. blal bla…… . Dej ta mala spel se v prostor kjer je lociran Aston Martin.
    http://www.mojvideo.com/video-slavko-avsenik-avtocesta/3c1defea0d13e3a5c0d9

  • ProPolis je rekel/-la:

    No, to s Kresalovo je neprijetno, a za nas, ki smo zadnje čase že vsega vajeni, že nič nenavadnega, nič presenetljivega. Hipokrizija, pač. Je pa škoda, da se mora človek na kaj takega sploh navaditi.

    Mislim pa, da bo kmalu na vrsti Pahor. Nakopal si je že veliko sovražnikov, celo v lastnih vrstah, ker pa menda ni človeka brez greha, je le še vprašanje časa, kdaj bo po soj žarometov postavljen oziroma postavljan ta za vladanje sicer sila nerodni ministrski predsednik Pahor. Doslej se mu je pripisovalo le pomanjkanje sposobnosti in modrosti, a ker to kaj prida ne šteje v tej državi in med volivci, je na dlani, da bo huje, ko bo izpostavljen kak njegov moralični greh. Nesposobnih politikov smo v tej državi vajeni, nekaj težje prenesemo pokvarjene politike.

    Sicer pa že dejstvo, koliko problemov in afer se veže na njegovo ministrsko ekipo kaže še najbolj jasno na sposobnost njihovega vodje, torej na Pahorja samega. Dober šef pač nima problemov z ekipo.

    • Pravica do jela je rekel/-la:

      >>> Dober šef pač nima problemov z ekipo <<<

      Če bi si lahko premier - kdorkoli že je - sam izbral ekipo, bi to lahko držalo, ker pa imamo koalicije,
      kjer kupčkajo z ministrstvi, in se nastavljajo.. je kot je, in bo. Upam vsaj. Dokler si bo še kdo upal.

      Če pa KK vozi porshe, je pa itak navajena in ni mogla opaziti razlike.

  • Drn je rekel/-la:

    Smo Slovenci ob nezadovoljstvu in stalnimi svinjarijami ter ne-morali tistih iz desne in leve,
    morda prišli do točke, ko bomo pripravljeni sprejeti popolnoma nove upravljalce naše družbe?

    Sit sem obeh bregov (levih in desnih..), sit večine medijev in sit religij in ozkih znanstvenikov in še posebej belih bogov, sit puhlih navijačev po forumih in ljudi, ki ne znajo objektivno razmišljat s svojo glavo, sit apatične, neme in egoistične družbe.
    Predenj pizdite nad politiki in pizdite na drugače mislečimi itd… se zamislite nad sabo kaj počnete - zelo verjetno je, da niste nič drugačni kot tisti nad katerimi pizdite; Delate v zdravstvu? koliko ljudi ste spustili mimo vrste, koliko tablet in ostalega ste predpisali brez, da bi bili 100% prepričani, da je to res dobro za ljudi… Delate v peki? ..koliko kemije in barvil v kruh, da bo kao črn, dnevno dodajate? Ste res prepričani, da je to prav? …Delate v zavarovalništvu? koliko vrstic drobnega tiska zamolčite in veste sami, da ni najboljša in moralna ponudba? …. Prodajate svoj avto? koliko malenkosti ste zamolčali kupcu?… Delate v pisarni? ..koliko dni ste res učinkoviti in kolikokokrat se samo šlepate iz dneva v dan, meseca v mesec? …Imate partnerja? Lahko iskreno rečete, da je prav da sta skupaj? ali pa ga imate zgolj zato, da se lahko pokažete z njim, da niste sami…
    Jp - vsi smo isti, brez vizije in zavedanja, brez odgovornosti in brez občutka morale. In to je prava Slovenija in pravi svet. In potem se čudimo, kam gre ta svet?!

    Dejstvo je, da imamo “vlado” kot si jo zaslužimo.

    • Q_ je rekel/-la:

      Super.

    • Mimi je rekel/-la:

      Count me out, Drn, na vse odgovorim nikalno, tako da nismo vsi isti, žal pa je velik preveč teh istih in strinjam se s tabo, da je to globlji problem.
      Ampak politiki bi naj vendarle bili nekakšen zgled, nam pa posredujejo to sporočilo: nič nam ne morete, ovce ovčje.

    • Mirjana je rekel/-la:

      Drn, parole sante.

    • Neja je rekel/-la:

      Mirjana, tudi pri nas je pokukalo sonce. Res, gremo raje v naravo, ta ti pove resnico, če ji prisluhneš.
      Mimi, tudi jaz ne maram laži, ampak: Tudi človek, ki ti sicer ni všeč, lahko govori resnico. /Ali vsaj glede tega, da ni vedel, kako hitro se pelje…./

      Dobro se imejte!

    • Pravica do jela je rekel/-la:

      Nimamo vlade, kot si jo zaslužimo.

      Imamo vlado, ki se pre/pri/rine do vladnema položaja.

      Zakaj ne bi imele vse stranke financiranje pavšalno, mislim iz proračuna.. To je neenako izhodišče.

      Sicer pa katera stranka, še ni manipulirala beri lagala, ko je imela platno in škarje.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Zadnjič je Kresalova točila krokodilje solze, ko je najavljala ukrepe po neki težji prometni nesreči.

    Včeraj pa se je sama sebi v posmeh vozila po avtocesti z nad 200 km/h, čeprav ni bila na nujni vožnji in ni imela prižgane modre luči.

    Le toliko, da boste vedeli , kdo vse ima pri nas pravico moralizirati o prometni kulturi in kak zgled dajejo drugim divjakom.

    • Bralka je rekel/-la:

      Kaj pa, če bi ti enkrat izkoristil pravico do molčanja?

    • Mirjana je rekel/-la:

      mefisto, tolk te ni u hlačah, da bi si vsaj to priznal da je KK dobra mrha…kaj sploh počneš mefisto cele dneve…razen da visiš na netih? No, upam, da te vsaj plačajo kaj za to…predlagam avanse, nikol se ne ve ..

    • lucko je rekel/-la:

      Podatek 166kmh

    • angie je rekel/-la:

      Mefist, še enkrat, upam, da zadnjič:

      1. ni vozila ona ampka šofer, ona je zadaj ali dremla ali brala dokumente, ni gledala na števec!
      2. šofer je teral 166 in NE 200 na uro, policaji so to izmerili, ga ustavili in PLAČAL je kazen,
      3. žal si anonimen, da ne boš nikoli kaznovan za neresnice, ki jih širiš po forumih.
      4. naj te torej peče lastna vest, ker lažeš.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Lucko, način in pogostost tvojega omenjanja številke 166 me navaja na misel, da je to številka tvojega IQ.

      Pahor pa je naredil edino pravilno. Upajmo samo, da bo zmogel dovolj odločnosti zato, da bo nagnal eldeesarijo in prodajalce agrumov iz vlade.

      Jelušičevi so prisluškovali ker so prisluškovali Jelinčiču - zaradi nečesar, kar sploh ni kaznivo dejanje.
      Napovedujem, da Jelinčič ne bo obtožen ničesar, če pa bo slučajo kdo skrupucal kaj takega, ne bo preživela zaključka glavne obravnave.Ne zaradi Brezigarjeve, temveč zato ker simpatična modra knjigica z naslovom Kazenski zakonik ne vsebuje tistega, kar je dotični počel.

      V tej državi so v zadnjem letu policaji vlačili okrog dva voditelja največjih opozicijskih strank (kot se je pokazalo do sedaj in se bo še v kratkem - povsem neupravičeno), “resni” mediji pa tri dni niso hoteli objaviti zgodbe iz garaže. Brez Požarja bi nedvomno molčali dokončno. Opazil tudi nisem, da bi kakšen “resen” medij objavil gasilsko sliko s poroke blizu Celja, kjer je ob veselih svatih še Harley.

      Levičarski radikalci si morda mislite, da se tak trend lahko dobro konča zaradi trenutne razporeditve politične moči. Mislite, da se bo nabrano nezadovoljstvo razblinilo ob demonstraciji trde roke. Seveda lahko kaj takega misli samo človek, ki ne pozna politične zgodovine Slovenije.

      Ali pa takšen, ki je na kokainu.

    • Mimi je rekel/-la:

      Pih, Dvorni! Imaš pa kar v čislih, ipak, Lucka. ;)
      166 je kar častitljiv iq. :))

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Draga Mimi,

      seveda ga imam. Lahko si opazila, da ga redno naslavljam z izrazom: veleum.

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja no, včasih na odštekan način izkazuješ to svojo naklonjenost, spoštovanje in občudovanje. :))

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MIRJANA, s teboj soglašam le, da je mrha.

      Da bi bila dobra mrha pa je tam, kjer imajo dobre mrhe joške, preveč ploščata.

    • lucko je rekel/-la:

      Ne bom iskal podtona in rekel hvala…

  • stupid je rekel/-la:

    hmmm.. parkrat je bil že naveden podatek 166 na uro oziroma 171 (verjamem, da je 5 km odbito kot toleranca, ki jo je potrebno upoštevat po CPP)…Dajmo sedaj testirat dojemlivost za dejstva: Ali bo poslanec SDS, ki bo danes zvečer v prvih petih minutah TV dnevnika na SLO 1 obširno obtoževal ga. Kresal, uporabil podatek 166 km/h ali kakšen drug pesniško izveden podatek (npr. več kot dvesto, grozovito hitro, brutalno neusmiljeno mesarsko prispevala k moriji na cestah, kjer padajo nedolžni slovenci). Seveda Provida ne more biti dokaz, saj je konec koncev sigurno kakšen skandinavski delček noter, za njih pa vemo, da so kučanovi plačanci.

    • edmund je rekel/-la:

      audi A8 ima serijsko ugrajen tempomat, treba ga je uporabljati, posebno na ac. saj te občutek za hitrost hitro prevara, še posebno pa je dirkaška vožnja skrajno neustrzno dejanje, še posebej , če prevažaš nam tako drago osebo ministrico K K in Slovenko leta.

    • Mirjana je rekel/-la:

      predagam široko, poglobljeno ekspertizo..ali 166, 171, 200, 220…fantje to ni šala…hočem priti zadevi do dna.!
      stupid…(npr. več kot dvesto, grozovito hitro, brutalno neusmiljeno mesarsko prispevala k moriji na cestah, kjer padajo nedolžni slovenci)…pozabil si na nedolžne otročičke (tiste iz normalnih družin -on/ona/ono)

    • Mimi je rekel/-la:

      Tebi se zdi smešno, Mirjana, da ministri kršijo zakon? In to taisti ministri, ki predavajo o varni vožnji, ki jočejo, ko se zgodijo tragične nesreče, ki jih zakrivijo prehitri vozniki…
      166 je 36 prek omejitve.
      Dokler je omejitev 130, je to to. Zarad mene je lohk tud 160 - samo NI.
      Mimo je relativizirat prekrške.
      Tko da tebi se zdi smešno, meni pa žalostno.
      Če kje, vsaj na notranjem ministrstvu pričakujem na čelu nekoga, ki SAM spoštuje zakone.
      Očitno pričakujem preveč? :\\

      Btw, števec kaže hitrost policijskega vozila, ki je bila ponekod tudi 185, ko še niso ujeli avta, se pravi je šel še hitreje. Naj bi pa šlo za povprečje 20 minut, vendar če računamo, pridejo čist napačni izračuni oz. napačna kazen in kazenske točke.

      Odziv KK pa pričakovan: “nedopustno in obžaluje, da je voznik tako kršil prepdise in seveda bo sankcioniran”, haha! :o))

    • Mirjana je rekel/-la:

      Mimi, kakorkoli obrneš je tema o BB, Zalarju in PM. In če je zadeva stara 2 tedna, očitno ni v prvo dobro prijela, pa poskusimo v drugo, pa če je v kontekstu teme ali pa ne.
      Cela USA, ma kaj usa, cel svet se je tresel pred veliko resnico…ali ga je Monika L, čučala Klintonu al pa ne,…(pa ni bila mladoletna)…pa sem mislila da je to bila zadeva njega, nje in boljše polovice…buo..

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja, OK, pač je beseda dala besedo in ljudje smo preprosto tako zelo siti že vsega tega, te dvoličnosti in sprenevedanja in nepravilnosti, da se preprosto ne moremo ne zgražati (vsaj jaz, jebiga).

      Res je pa čuden oz. nekako pomenljiv ta tajming oz. doziranje teh infotov…
      Mene je presenetilo, ko sem šele kasneje ugotovila, da je pravzaprav že par tednov od tega.

      Ja, Clinton. Vendar koga to briga, s kom se tehnično kao ne daje dol, prvič ker je mimo, drugič ker je bil predsednik zda, ne slo, tretjič ker s tem ni nikogar ogrožal neposredno, sicer pa gre za to, da se je zlagal! V tem je (bilo) bistvo.

      Zakoni so pisani zato tako, ker so najbrž smiselni - tolk pa tolk km/h se še da vozit kolikor toliko varno… skratka, niso zastonj predpisi in tudi če bi bili še tako mimo, se jih moramo držati, sploh pa to pričakujemo od tistih, ki te zakone postavljajo.

      In prav tako je pomembno, kaj dela notranja ministrica, kot kaj dela generalna tožilka, oboje je še kako aktualno.
      Ne zdi se mi pošteno, da moram jaz igrati po pravilih, drugi pa jih kršijo, pa ne glede na to, kateri opciji pripada.
      In btw, v prispevkih o BB ne vidim neke praznine in tam pa nekaterih ne moti “tolk enih besed okol tega”.

      Pa kot sem napisala že pri Janši: ni mi všeč da mi kdo laže v faco. Taka oseba ni vredna (mojega) zaupanja. Minister za notranje zadeve, kot tudi generalni državni tožilec pa naj bi bila. Men bi blo zelo všeč, ko bi bila. ;o))

    • Mirjana je rekel/-la:

      Mimi, JJ je dejal, da se s Sanadarjem nikoli ni pogovarjal, nakar, ko je prišel zapis, se ugotovi, da se je,..in še kako, in ko otročički ki se igrajo preiskovalce (verjemimi , je kot na sodišču-poznam!)..ugotovijo, da se ni dogovarjal ampak pogovarjal…je eno…govorim o incidentih na meji,…
      KK se je vozila v avtu, šofer je vozil, policija jih je ustavila in oglobila

      ok, ni prav ne en ne drugi primer,..a mal razlike vendar je.?

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja, Mirjana, je razlika.
      No laž je laž in oba sem osebno (pač iz izjav) *ujela* na laži. Men je to tako kot bi prižgal luč - naenkrat vidim.
      In od Janše nisem nič (več) pričakovala, ker gledam že 30 let (osebno, sicer pa je viden 20 let) ta vzorec - enak.
      Pri KK pa sem sama najprej mislila, da super, svež nov obraz, ženska, fino da imamo tud ženske, in čeprav me v predvolilni kampanji ni prepričala (floskule), se mi je kasneje zdela zelo OK, suverena, s super nastopom, eleganco, umirjenostjo in hladnokrvnostjo, kar vse pa sem gledala s pozitivnim predznakom - zdaj se je pa to obrnilo in mi je to negativno postalo, kajti hladnokrvnost je lahko tudi brezobzirnost in aroganca.
      Zmotile so me razne pravzaprav malenkosti (pa že brez afer), način govorjenja, v bistvu puhlice.. pač ni me prepričala, kaj naj?? :o)
      Recimo ko reče: “sama sem se VEDNO zavzemala za .. blabla…”
      Kaj vedno? Od kdaj? Pa ženska je dobro leto v politiki!! In tako vzvišeno nastopa, kot da bi se total izkazala s svojim delom že, pa se (meni, ki je od prej ne poznam) ni.
      Tole kar gledam, me tud ne prepriča ravno, da bi roko v ogenj dajala. ;o))
      In kot sem napisala že zadnjič nekje - ne vem zakaj bi morala verjeti ravno odobrenemu viru (čakat na dovoljenje, da je to pa zdaj okej, to je pa sprejet medij in potem imam šele lahko mnenje - morda bo jutri brzina že 130 km/h ;o))?
      Če sem jaz na fotki, si sicer lohk nisem všeč, vendar pa je neizpodbitno, da sem na fotki (če pač sem), pa če jo je fotkal Požar, Potres ali DrekecPekec. :)))

    • Nogavička je rekel/-la:

      “Ja, OK, pač je beseda dala besedo in ljudje smo preprosto tako zelo siti že vsega tega, te dvoličnosti in sprenevedanja in nepravilnosti, da se preprosto ne moremo ne zgražati (vsaj jaz, jebiga).”

      Mimi, vsak si mora sam gor prit ;)

    • Mirjana je rekel/-la:

      Dobro jutro, danes je sonce in kaže da bo lep dan…a ne dam roke v ogenj!
      Mimi se mal hecam,.. :))
      Mimi, saj si že sama gor prišla..v stavku…Res je pa čuden oz. nekako pomenljiv ta tajming oz. doziranje teh infotov…
      Kar pa se laži tiče, pa je zame nedopustna za slehernega posmeznika,..pa naj bo to minister, pek, al pa pinko palino,..pa me ne samo moti,..me dobesedno raz**zdi, kapiš?..oki, gremo v naravo k tak lep sonček sije,…
      lep dan vsem

    • Neja je rekel/-la:

      Mirjana, tudi pri nas je pokukalo sonce. Res, gremo raje v naravo, ta ti pove resnico, če ji prisluhneš.
      Mimi, tudi jaz ne maram laži, ampak: Tudi človek, ki ti sicer ni všeč, lahko govori resnico. /Ali vsaj glede tega, da ni vedel, kako hitro se pelje…./

      Dobro se imejte!

    • Mimi je rekel/-la:

      Kok si hecno postavila, Neja.. ;o)
      Namreč govorila sem o ravno nasprotnem: tudi če ti je človek všeč, je laž laž (torej tudi če je iz prelestnih in ljubih ustec).
      Sploh nisem mislila te *laži*, da ni vedela, kako hitro vozijo, pač pa vsaj dve drugi, kar pa je tudi iz garažne afere, tega pa nočmo poslušat oz. sem potem drhal. ;))
      Če vse po pravici govoriš, se ne moreš zaplezat z lažmi, to pravim.
      (najbolj verjamem pač svojim očem in zaznavam, sori, nihče me ne bo prepričal da je v LJ zdajle noč in da sneži)
      … saj je vseeno, ne mislim nikogar prepričevat, sem samo opažala in komentirala opaženo.
      (*nikoli pa nisem tu upoštevala ravno aspektov, ki so meni popolnoma jasni, vendar moje zaznave, dobro opazovanje in poznavanje psihe ljudi niso nek argument, zato o tem sploh nisem pisala, so pa meni zelo dobri pokazatelji… pa jih torej vseeno nisem vzela v obravnavo; razne govorice telesa, toni glasu, uporabljane besede oz. fraze, fizionomija, frenologija itd., moja intuicija in sposobnost, da v dveh sekundah in po besedah ocenim človeka, ga *poskeniram*, kot tudi če mi celo pokažeš samo njegov prst! :)) … in to je moje področje, ki se zelo traži, … no pa kot rečeno, *operiram* samo z dejstvi in argumenti, z izjemo nekoč ene debate, ko sem se razpričala o Janši, Drnovšku, Luni v Škorpijonu in podobnem… :) - sicer pa se tu namenoma izogibam tega…)

    • Mimi je rekel/-la:

      Heh, če bom še več komentirala/odgovarjala, bo še več *mene* tu. ;o))
      Ja, dons je sonce, ful je lepo, sem bila zunaj prejle.

      Jp Nogavička, vsak si mora k seb sam prit.
      No vsi včas zgrešimo sami sebe, ampak skušamo ravnati oz. ravnamo tako kot znamo (s tem kar je na voljo do zdaj), po svojih najboljših močeh. Eni zraven pač še veliko nakladamo.. :))

      Mirjana, jp, hec mora bit, sama se veliko smejem in na hec vzamem, tudi ko se kaj meni zgodi tečnega… se mi na nek način zdi kar duhovito, se v hipu lahko en del mene *oddalji*.
      Ampak imam pa mal odštekan smisel za humor in včas pa tud ne razumem smisla za humor pri drugih (recimo govorijo vice, ki se meni ne zdijo niti malo smešni, pač pa bedasti in jih zato ne razumem, ker mi ni jasno, kaj je smešno sploh :o)). In včas sem pa zelo resna oz. strašno resno jemljem. In sem silovita, pa doživeto razpravljam, pa morda delujem, kot da se pa zdaj ful razburjam al pa kej. ;D

    • Neja je rekel/-la:

      Mimi, vem, kaj si rekla in prebrala sem tudi, kar si pisala na to temo zgoraj. Jaz se strinjam z mnenjem Bralke in Mirjane. Želela sem povedati: Čeprav mi morda KK ni všeč, se ne bi upala kar trditi /ali pa vsaj čuditi/, da je vedela, kako hitro se pelje in da je za to tudi sama odgovorna. Pač ne maram tega, da takoj, ko nekdo s prstom pokaže na “grešnika”, primemo kamen in tekmujemo, kdo jih bo več vrgel.

    • Mimi je rekel/-la:

      Neja, ja vem - vidim. ;)
      Ok ampak zakaj je govor o tem, ali je vedela ali ne, dejstvo je, da se je notranja ministrica peljala v avtu s 30 km prek omejitve in navadni državljani za to odgovarjamo, voznik notranje ministrice pa ni navaden državljan - sploh ko je notranja ministrica v neposredni bližini.
      Meni je pa grozljivo, da to “ni nič takega”, torej se sporoča, da 30 prek omejitve “ni nič takega”.
      In Pahor je celo rekel, da “včasih se zgodi, da peljemo pač hitreje”! :o\\
      Nisem mogla verjet, da je lahko to izjavil. Halo?
      Zavzemanje za pravno državo?
      Poleg tega pa je to kontradiktorno; če je kriv voznik, je samoiniciativno gonil z avtom, kjer je bila prisotna ministrica, a v bistvu se ji je pa morda tudi mudilo po službenih opravkih. Kaj zdaj? Odločit se je treba - če se ministrom mudi na določene opravke, naj se odpravijo pol ure prej ali naj nakažejo, da gre za nujno vožnjo.
      Poleg tega je zdaj sprejeto 166 km/h (kar naj bi bilo pa kao OK :o)), ampak odkod pa točno ta podatek? :o)) Kot smo nekateri ugotovili, računi zelo ne grejo skozi, poleg tega pa, kdor ni slep, na posnetku vidi, da je največja hitrost vozila, ki je zasledovalo ministričinega, 190 km/h.
      Kdo je tu slep? Odakle ta cifra? 166? Tudi če je povprečje, je to še slabše. ;))
      Sicer pa ni bil edini prekršek hitra, pač pa divja, agresivna vožnja, tik za ritjo (pri 200 km/h ?!) - tako zasledovanega kot sledilcev!
      In “argument”, da ni povzročil nesreče, je pa spet zase zaskrbljujoč!
      Voznik, zaradi čigar žrtev je sama jokala, predtem NI povzročil nesreče, torej (poleg vsega ostalega!) sporoča še: šele ko dejansko povoziš nekoga, je zaskrbljujoče!
      Ministrica za notranje zadeve, ki se zavzema za pravno državo.

      Si bom pa zapomnila to o metanju kamnov; naslednjič jih ne bom metala (za zdaj je pa že prepozno, sem jih že vrgla*), bom pa opozorila na to vse, ki na to v primernih trenutkih pozabijo.

      *Sama sem ŽE vozila 166, celo 175 (več moj avto ne potegne in v sloveniji nimaš tolk operativnega placa za to izvajanje), to pa po klancu proti Grosupljem, kjer sem “spihala ventile” na avtu, ki je *imel navado* vozit okol 90 sicer (tako sem laično presodila) in glede na to, da sem prej imela Marutija, je dejansko avto *kar sam vozil tako hitro* in resnično nisem opazila, dokler se ni vse treslo in sem vidla cifro na števcu.
      Se posipam s pepelom.
      Še dobr da nisem ministrica za notranje zadeve (ki predava o varni vožnji in grozi s strožjimi kaznimi za objestneže). ;)

    • Mimi je rekel/-la:

      aja pa še to: kdor lahko na zicih dremucka, medtem ko nekdo goni blizu dvesto (po slovenskih cestah), je zelo slabih refleksov.
      Naj mi pa kdo pokaže nekoga, ki lahko ob taki vožnji na zadnjih zicih ureja spise, se pripravlja na setsanke ipd. - oz. bi rada vidla pol te spise. :o)
      Pri že 130-150 na slo AC se je v bemvlnu petki težko našminkat! ;))
      Če pa slučajno nagneš (obvezno) flaško ustekleničene vode pri tejle prikazani vožnji, so pa vsi spisi politi. ;))

  • Simona Rebolj je rekel/-la:

    “Lahko sicer pravi, da ni vedela, kako hitro se peljejo. Vprašanje pa je, ali ji bo kdo verjel in kako bo denimo prihodnjič govorila o zavzemanju za varno vožnjo.”

    Seveda ji ne bo lahko verjet, ker si je res težko predstavljat “frajerja”, ki bi si upal na svojo roko divjat z ministrico za notranje zadeve v avtu brez njenega privoljenja oziroma navodila, ki se je celo posebej proslavila s pridigami o varni vožnji.

    “Hkrati pa bi bila lahko zadnja afera dokaz, da ministrica vendarle ne obvladuje policije. Konec koncev so njen službeni avto policisti pred dvema tednoma brez pomislekov ustavili.”

    Ne strinjam se, da bi bil to lahko dokaz omenjenega. Da ministrica nima zadržkov pri vplivanju na policijo, je pokazala v primeru Vojnović najbolj transparentno. In takrat se ji je zdel (meni enako) utemeljen razlog za vplivanje nad predpisom, ki ji vplivanje prepoveduje, pri Brezigarjevi pa trdi, da nameni g. tožilke sploh niso pomembni, ker gre, ne glede na namen, za kršitev zakona Pač in pika. Zadevo vidim podobno kot na tožilstvu. Ne glede na to, da se Brezigarjevi že zaradi politične oporečnosti in s tem povezane zgodovine pripisuje težnjo, da bi obvladovala tožilstvo, se znotraj širokega ceha seveda najdejo tudi kakšne hrastarjeve, ki veljajo za levici naklonjeno osebo in vname se obračun znotraj ceha. Enako bi se dalo sklepat pri Kresalovi. Povsem jasno je naznanila, kako pomembno se ji zdi, da je policija po njenem okusu, ko je priredila pravi mimorazpisni šov s spreminjanjem zakona, da je lahko nastavila Gorška na čelo. Vendar znotraj široke palete zaposlenih ji brez dvoma niso naklonjeni in niso obvladovani vsi. Sum o tem je pokazala že afera Baričevič, saj se insinuacije, kdo neki naj bi lansiral fotografijo Baričeviča na internet, steka ravno v policijske vrste (čeprav bi se morda lahko zmuznil do garaže tudi kakšen “sosed”, kar spet pomeni neobvladovanje scene s strani policistov). Ta fotka je seveda preprečila morebitne apetite po utišanju celotne slike dogajanja. In če se vprašamo, zakaj neki bi kakšen policist sploh začutil apetit po takem dejanju, ki ga lahko stane glave, bi zadevo lahko interpretirali kot disidentsko voljo do upora vplivu ministrice in obvladovanih policistov na policijsko sfero. Zato take scene lahko povedo, da ministrica vpliva nima dovolj velikega, prav nič ali prej obratno pa govori o tem, ali ministrica vpliva na policijo, če le lahko.

    In ja, seveda Pahor ni tako trapast, da bo v taki situaciji žagal Brezigarjevo, še posebej če dokazovanje zakonitosti, kaj šele ustavnosti, omogoča prostor za interpretacije. In seveda tega ne bo naredil po volji predvsem ene stranke z ministrom v pravosodju in ministrico na MZN, ki je zelo na slabem glasu, kar se tiče volje do moči in obvladovanja države in ki konstantno skuša spodkopavat avtoriteto predsednika vlade. Ne glede na to, da se Pahorju v javnosti očita ravno pomanjkanje avtoritete, je velika razlika, če si jo predsednik spodkopava kdaj sam s svojim obnašanjem in dejanji, ali pa če se naokrog po medijih sprehajajo koalicijski zavezniki, okrog katerih se začne odvijat reklama alternative, ki bi spodnesla stol aktualnemu šefu vlade. No, zdaj je pač Pahor pokazal avtoriteto par ekselons ter fliknil nezaupnico proti manevrom LDS in v tem primeru tudi proti Zares, ki so se zelo ponesrečeno pridružili stranki, s katero imajo tudi sami sicer težave, v najslabšem možnem momentu. Ja, na tak način si levi volivci v bodočnosti lahko samo želimo velike koalicije, ker ob zdajšnjem dogajanju vse kaže, da bo desnica na volitvah zamagala z levo roko - dobesedno s pomočjo Leve roke.

    • Nogavička je rekel/-la:

      In vse to ravno v času, ko je BB najbolj stisnjena v kot ;)

    • Mirjana je rekel/-la:

      Nogavička…jap .)

    • Nogavička je rekel/-la:

      … in Jelinčičeva avreola bledi …

      Ko je napihal, kot se za ta pravga Slovenca spodobi, so bili na tapeti tudi vsi prej kot on sam ;)

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja.
      Me prav zanima, kako se bo odvi(ja)lo to z Jelinčičem.

      Uh, kakšne in katere vse povezave, kaj smo si skuhal Slovenci! :||

    • Pravica do jela je rekel/-la:

      Ne glede kakšne interne akte beri zakone, je BB kršila je brez dvoma ravnala po duhu pozitivnega prava.

  • Forestina je rekel/-la:

    Če se ne bi odločil za Brezigarjevo, potem bi ga bilo tako kot mene strah vstopati v slovenski zdravstveni sistem. Še dobro, da se ne potaplja.

    • Kralj džungle je rekel/-la:

      yOU HAVE SOMETHING TO SAY, AFTER i HAD TO TAKE AN AIDS VACCINACTION,EXPECIALLY SEEN TWO OR MORE DEATHS, TO IT. JUST TO TALK RUBBISH TO YOU ALL, CAN ANYBODY TELL SOMEBODY HEY,
      I NEED A MILLION OR THREE TO SAY A FRIEND, JUST A HTTP://ccrunch.webs.com

  • angie je rekel/-la:

    Če se je incident s prehitro vožnjo zgodil že pred dvema tednoma, kdo je bil včerja tako prijazen, da ga je izbrskal in dal na net?
    Ni naključij.

    • Mimi je rekel/-la:

      Res je.
      Kot tudi, kdo je bil tako prijazen, da 14 dni NI dal na net. :)
      (rekle/kazale pa je težko ušutkat, se širijo, večajo in valijo kot snežna kepa)

    • Nogavička je rekel/-la:

      Naključje prav tako ni javno predvajanje seje vlade. Naključje ni niti Pahorjeva skrb zaradi legalnih prisluhov Jelinčiču. Pahorjev državni sekretar je prava perla.

  • luna je rekel/-la:

    Zanima me, če je kaj resničnega na komentiranju spodaj, ki se je pojavilo na SIOLU. To je bilo tisti dan, ko je bila komisija o izbrisanih.

    “•44. caliber17.03.2010 10:22:20
    (+3)
    Ali bo gospodična prišla na komisijo v takšnem stanju, v kakršnem so jo med vikendom sprejeli v bolnišnco? namig: nekateri skozi nos samo dihamo, nekateri pač ne :-)

    45. deepBlue17.03.2010 10:34:31
    44.caliber: tell more!

    46. caliber17.03.2010 10:48:04
    (+11)
    deepBlue, ni problema :-) Sicer sem politično precej nevtralen človek, po prepričanju bolj socialdemokrat (v pravem pomenu besede, ne po slovenski politični delitvi). Ampak težko požrem take zadeve, kot so zadeti/e ministri/ce. In to celo na položaju ministrice za notranje zadeve. Prav zanima me, če sploh obstaja v Sloveniji novinar, ki se bo upal kaj napisati o tem. Ti beseda overdose kaj pomeni? Nekaj takšnega se je zgodili med vikendom našo ‘policijski’ ministrici.”

    Če je to slučajno res, potem verjamem, da Kresalova ni mogla vedeti, kako hitro vozi njen šofer.
    Pa še nekaj. Med neko krvodajalsko akcijo se je prav ponosno kazal na TV Goršek, ko je dajal kri. Zakaj je n.pr. ni dala Kresalova, ki se sicer tako rada kaže na ekranih.

    • Mimi je rekel/-la:

      Ma ne vem, o tem je meni mimo špekulirat… Saj vemo kako je; nekdo vrže ven nek pdoatek, zelo pogosto neresničen, z namenom diskreditiranja določene osebe, ki ima potem ta madež, ne glede na dejansko vpletenost ali ne.
      Tako da se na posamezne takele komentarje na spletu ne oziram, vendar če pa o nečem piše več kot 6 različnih medijskih hiš, pa je že nemogoče da popolnoma ne bi držalo.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Kdo je tle za luno.

    • Mirjana je rekel/-la:

      eh, luna nas bo trkala tam nekje do ponedeljka,…bo treba zdžat Nogavička. .)
      tako pravi lunin koledar…

  • luna je rekel/-la:

    Zakaj se ne da pobude, tako kot v Italiji, da gredo poslanci in visoki politiki na testiranje na droge?
    Za začetek bi to lahko naredili na prostovoljni osnovi.

    • Mimi je rekel/-la:

      načeloma se strinjam, samo saj je že toliko nepravilnosti in to brez tega, da jim še sokove jemljemo oz. - kaj pa bi to spremenilo?
      (če te jaz ujamem na laži, mi ni treba nosit uradne in poštempljane izjave, da je kao nisi izrekel ;))
      Skratka, saj so že brez obleke, pa nekateri še vidijo na njih zlate ali brezmadežne bele oprave, eni bi pa hotl podkožje. :)))

    • Forestina je rekel/-la:

      Boljše detektor laži, tam ima oni svoj doping, ki jim kaže smer do korita.

    • Pravica do droge je rekel/-la:

      Zanimivo. Če je bila kk na od-ju in so jo peljali po antidot. Ta je pa res dobra. A so jo sploh sklofutali in ji
      posvetili v oči?

  • Forestina je rekel/-la:

    Bistvo: Za preživele.

    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042349561

    Požvižgajmo finančnim psom

    Nepokornost so prvi pokazali azijski tigri. Kljub močnemu zadolževanju so pogosto izigravali vsiljene strukturne reforme. Bolj ko so prirejali bilance, manj ko so se reformirali, uspešnejši so bili. Nato se je začela lomiti Latinska Amerika, najprej Venezuela (leta 1989), potem prva in najodmevnejša vojna za vodo v Boliviji (leta 2000), sledil je popoln zlom Argentine (leta 2001) in plaz gibanj, ki so začela izganjati korporacije, neoliberalne vlade in tudi pse čuvaje iz svojih suverenih ozemelj. Nove vlade so bile prisiljene v nepokornost finančnim psom. MDS in SB sta začela izgubljati južne trge.

    In kaj hujšega bi se jima lahko zgodilo kot to, da so se države začele povezovati in si pomagati. Venezuela je nacionalizirala nafto, z dobički pomagala odplačati argentinski in ekvadorski dolg. Brazilija in Rusija sta začeli pospešeno odplačevati svoje obveze. Posojila sta zavrnila še Urugvaj in Paragvaj, Morales pa je presekal lakomne črpalke MDS v Boliviji. Finančni trg Latinske Amerike se je začel po letu 2009 integrirati v Banco del Sur in vrsto neodvisnih političnih projektov, kar je finančne pse nagnalo v migracijo.

    Kam odhajata? Vse kaže, da nazaj v EU, ki ji doslej ni uspelo izoblikovati skupne fiskalne politike in mehanizmov, s katerimi bi kreditno nesposobne članice prisilila v reforme. Problem sta se pretekli teden namenila reševati Merklova in Sarkozy. Požvižgajmo finančnim psom, je trdila Merklova, ki je prisluhnila svojim volilcem in stališčem skandinavskih držav. Sarkozy je skupaj z mediteransko regijo, ki je finančno, gospodarsko in socialno bistveno bolj podobna Grčiji kot Skandinaviji, nasprotoval posredovanju MDS. In Slovenija? Dala je svoj glas za pse.

    Vendar se MDS ne vrača v EU samo kot kreditor. Prihaja kot ekspert za privatizacijo, diktaturo konkurenčnosti, fleksibilizacijo trga dela in odpravo pridobitev socialne države. EU bo na svoji periferiji s posredovanjem MDS realizirala neoliberalne reforme, ki so jih zadnje desetletje preprečevala in jim angažirano nasprotovala delavska, študentska in druga avtonomna gibanja.

  • Forestina je rekel/-la:

    Laž ali napaka ali umor?

    Ljudje napake pomedemo pod predpražnik, politiki jih zapirajo v omare, doktorji jih zagrebejo v grobove…

    http://www.rtvslo.si/zdravje/celje-bolnik-umrl-nadzor-pokazal-strokovni-napaki/227082

  • nemesis je rekel/-la:

    Pahor je kljub vsemu politolog,ve da javno mnenje ni na strani LDS,argumenti za razrešitev pa nič v primerjavi s tem,kar je počela Cerarjeva.

  • luna je rekel/-la:

    Neverjetno, kakšen napad na Pahorja se je danes pojavil v Dnevniku s strani različnih novinarjev.
    Še Sever se oglaša, kot vedno usklajen z Miheljakom, da pravzaprav predčasne volitve ne pridejo v poštev zaradi samega sistema (verjetno zaradi tega, ker ne ZARES ne LDS nista pripravljeni zapustiti koalicije, ker bi v predčasnih volitvah izgubili še tisto malo podpore, ki ju imata), velika koalicija pa tudi ne bi bila produktivna, zaradi prevelikih konceptualnih razlik (privatizacija, davki).

    Ta napad je res tako orkestriran, da je lahko samo naročen. S strani koga? Slišati je bilo celo, da bi ustanovili tehnično vlado z Zemljaričem na čelu. Ampak v to skoraj ne morem verjeti. Razen, če so se to zmenili v sami SD, v kakšni ortodoksni skupini.

    Dejstvo je, da Pahorja lahko nese le sama SD ali pa razpad koalicije.

    • luna je rekel/-la:

      Vprašanje: ali je zadaj Kučan? Ko mu je spodletela Kresalova (afera Baričevič), se je preusmeril na Zemljariča? Itak je bila na proslavi Zemljaričevega 81.rojstnega dneva vsa Forumova elita s Kučanom, zraven pa še Kresalova in Senica, kjer so pravzaprav proslavljali tudi Slovenko leta (vir: Nedeljski dnevnik, članek, ki nikoli ni bil objavljen na internetu).

      Kučanovo skupino je verjetno do konca razbesnela odstranitev Isajlovića (tesnega kompanjona Zemljariča) in zdaj še neodstavitev Brezigarjeve.

    • konec je rekel/-la:

      a si kdaj slišal za zloglasno udboMAFIJO?

    • Forestina je rekel/-la:

      A tisto u zdravniški zbornici?

    • konec je rekel/-la:

      Ne tisto v svinjaku, kjer je veliko taki debelih starih rdečih SVINJ….kaj si večkrat ta?..ha, ha, ha, ha, ha,

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Še nekaj za razjasnitev okrog vožnje avtomobila, ki je prevažal ministrico:

    http://www.rtvslo.si/slovenija/video-avtomobil-s-kresalovo-vozil-le-166-kilometrov-na-uro/227133#comments

    Iz prispevka na strani RTV je razvidno da:
    - so jo lovili 9 minut;
    - so jo lovili 30 km;
    - hitrost audija ni presegla hitrosti 166 km/uro.

    Če avtomobil vozi s hitrostjo 60 km na uro, potem v eni minuti prevozi en (1) kilometer. Če vozi s hitrostjo 120 kilometrov na uro, v minuti prevozi dva (2) kilometra. Če vozi s hitrostjo 166 km na uro, v eni minuti prevozi 2,766 kilometra, torej v devetih minutah 24, 9 kilometrov. Opozarjam, to je rezultat, če avto vseh devet minut vozi s konstantno hitrostjo 166 km/uro, če pa v devetih minutah tako hitrost le (občasno) doseže, je skupna razdalja, prevožena v 9 minutah seveda ustrezno nižja.

    Stopnja podcenjevanja, ki je namenjena naši javnosti, mora vsakemu normalnemu človeku vzeti sapo. Očitno niso računali niti s tem, da znamo osnovnošolsko matematiko.

    • Mimi je rekel/-la:

      **aha, se na tem mestu popravljam od prej nekje zgoraj, ko sem zamutila zaradi številnih podatkov in podala napačni info: napisala sem 20 minut, v bistvu sem pa mislila oz. upoštevala 20 km [zasledovanja] (ne vem pa kje sem dobila ta podatek, ker je bilo toliko različnih infotov, na različnih straneh, pa celo na istih, v istih člankih, potem neki popravki, zdaj piše Dvorni da je to 30 km)

  • luna je rekel/-la:

    konec,
    mafija je izraz za kriminalno združbo, ki ima na vesti tudi umore.
    Pri nas pa se zaenkrat še ne pobijamo.

    Je pa Kučan res bivši pravoverni član CKjevske garniture, iz katere se je po osamosvojitvi elegantno izvil, zdaj pa bi rad rehabilitiral svoje nekdanje obdobje tako, da je “naplahtal” Turka (ki pa je seveda sam odgovoren za svoja dejanja), da je dal odlikovanje Ertlu. V zadnjem času pa se je Kučan naslonil na čistokrvne neoliberalce kova Jankovič, milijonar Horvat (preko Nevenke Pergam, pri kateri ima pisarno), LDS-Senica-Kresal-Matjaž Gantar.
    Njegov prijatelj pa je seveda tudi Janez Zemljarič (notranji minister v prejšnjem režimu, ki je tudi politično preganjal Nika Kavčiča, ki je bil zaradi odpora takratnemu režimu nasilno upokojen). Zato taki usklajeni napadi Dnevnikovih novinarjev na Nika Kavčiča, ki si je drznil javno na POPtv kritizirati Katarino Kresal.
    Zanimivo je tudi, da je Dnevnik dal cele 3 plahte prostora za Isajlovićev intervju po njegovem teatralnem odstopu.

    • konec je rekel/-la:

      luna, a ti si res prepričan, da kakšen križaničev , turkov, kućanov sodelavec ni MORIL?….samo zato , ker ti tega ne vep, ni sploh rečeno, da je tako…….pa še zgodovina naš uči, kako so bile te rdeče svinje nedolžne…..

  • Nogavička je rekel/-la:

    Eno je res: ko namen postane dovolj očiten, ni nobene potrebe več po visokoletečih besedah in iskanju razlogov s katerimi bi prikrival svoje barve. Takrat si človek lahko mirno privošči odkrit nastop saj ve, da je on priljubljen, njegovi ministri pa ne, da njega podpira cela spletna voska in nekaj zmedenih gospa, in da bo taista vojska poskrbela z napihovanje njegovega ega ter z vso vnemo gazila čez vse kar mu je na poti; njemu in njegovemu prikritemu koalicijskemu (edinemu) partnerju.

    Pahorjeva pot je sila zanimiva: njegovo mlahavo prevzemanje mandata z vsemi nekonsistentnostmi … no, če stvari postavim malce drugače, taiste postanejo povsem konsistentne. Janšev in Pahorjev aparat ni toliko vsak k sebi, da ne bi mogel čutiti simbioze, ki veje iz njiju.

    Volitve so najbolje kazale Jju, ki je pojedel svoj pol pogače, drugi pa je bil Pahor. Vsak je nastopal s svojimi “naravnimi” zavezniki in svoji vlogi v predvolilnem času sta odigrala profesionalno. Šok je sledil po prvih rezultatih. Če bi ostal glavni J, bi se šel s Pahorjem koalicijo; svoje bi pridala še SLS in DeSus in življenje bi bilo enostavno in sistem bi postal večinski.

    Ampak ne. Svet se je zavrtel drugače. Triumfirala je SD. Pahor je moral po začetni zmedi in nelagodju v vlado z LDS in Zares. Erjavec je pri kupčkanju resorjev kazal neskončno užaljen obraz, ker je iz Obrambe presedlal med kante za smeti; ne zaradi njih samih ampak zaradi poslov, ki so vsake toliko pokukali izpod premajhne preproge in transparentnost “posla” je postajala le priljubljena figura v Radiu Ga-Ga. Za kontinuiteto je Pahor poskrbel še z letečim ambasadorjem.

    Ampak ni jih prav veliko, ki bi Pahorja po vsem tem še jemali resno. Njega res prav nič ne briga podpora, saj on vlada … kot si je to zamislil že veliko pred zaprtjem volišč 2008.

    Če ne drugega je Jju kupil veliko časa, mogoče celo dovolj. Mogoče je celo finskim organom sporočil, da naj se ukvarjajo bolj z Vitakorpijem, za naše bo pa poskrbel naš sistem. In zdaj se je odločil za Brezigarjevo.

    Svoje volilce je Pahor majčkeno nategnil; nategnil je najprej svojo stranko, kakopak, na vsakem koraku je prodaja(l) svoje “naravne” zaveznike, saj je zdaj že vsem jasno, zakaj ga Jjevi guruji komuniciranja, in tistih nekaj zmedenih gospa, bolj ali manj prikrito ščitijo.

    Nobenega razloga ni, da bi Pucko sčasoma postal sinonim za moderno razumevanje demokracije. Pahorja vendar ne briga podpora in je dovolj ambiciozen ;)

    • Mimi je rekel/-la:

      Dober post, Nogavička!
      Se večinoma strinjam (mestoma se ne, npr. v delu, kako bi bilo, ko bi zmagal na volitvah JJ [ker tega preprosto ne morem evdeti], pa v tistem o povezavi s Finci [razlog je enak kot prej - ne mroem vedet] in okol “zmedenih gospa” [vzvišeno je misliti, da je nekdo zmeden ali butast al kaj jaz vem kakšen, če stvari ne vidi tako kot mi]).

    • Neja je rekel/-la:

      Joj, kako sem bila včeraj, /ko sem ga gledala pri Odmevih/, ponosna na našega predsednika vlade. Naj mi oprosti, da sem vmes malo zakinkala, a je bilo vseeno dovolj za moje veliko navdušenje. Imamo srečo, da hoče vladati. Edino on je tisti pravi, ki ve, kako se rešuje kriza, ki ve, kako se rešujejo problemi v odnosih. On, ki je odločen, on, ki ima pravo vizijo, on, ki bo vladal vsaj še sedem let. Kako sem ponosna, da je tako prepričan vase, da vliva zaupanje še nam; da je realno optimističen in vliva optimizem še vsem nam- bolnim, brezposelnim, pesimistom….Res ne vem, zakaj ga je Rosvita gledala nekako zviška. Sumim, da ji predstavljajo avtoriteto ljudje, ki vzbujajo strahospoštovanje, kot še mnogim drugim. In sumim, da bo kdo napovedal, da se bo PM razpočil v svoji narcisoidnosti. In sumim, da se bojo našli taki, ki se jim zdi smešen.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Neja :)

      Ko sem ga videl, kako se giba, in komu se je dal intervjuvat, sem si dovolil ukvarjati z drugi, lahko rečem, pomembnejšimi stvarmi, saj sem ga ocenil kot v funkciji damage controla. Po skopih odmevih nanj, kar tudi nekaj pove o vsem tem, sklepam, da nisem nič zamudil, in si ga bom ogledal s toliko večjim veseljem, ko bom imel nekaj minut prostega časa za brezplodno tratenje energije. Tisti intervju na valu 202 na US mu v vsej svoji vznesenosti trenutka ni prav nič koristil ;) zgleda. Tri-štiri ključne besede, ki sem jih v tistem nagibu naprej na komolce s sklenjenimi rokami slišal, so povedale vse oz. dovolj.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Mimi hvala. Jaz sem povedal točno tisto kar sem želel. Razširjeno misel, oz. podton, si dodala sama in se z njim ne strinjam. Še več: zdi se popolnoma nepotreben.

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja, imaš čisto prav - da je nepotreben (si pač napisal komentar, jaz se pa z njim lohk strinjam, lohk pa ne)… ampak ker sem napisala mestoma se strinjam, mestoma pa ne, sem šla pol razlagat. ;o)

    • Lunin lev je rekel/-la:

      ==

    • Kralj džungle je rekel/-la:

      @webmaster.
      Pardoniram, nisem imel domišlije, da večji manjši znaki..

      Puckova svoboda: recimo plačajo ti kolikor hočeš, ti pa crkuješ na trgu dela in glasuješ po svoje.

      če je to to je to enota. minimum etičnega kodeksa poslanca. Če lahko 20 let pometa izbrisane,
      kako se lahko u špegu pogleda, z slovenskimi izbrisanimi. To je šele zarota. Avto destruktivni mehanizem.
      Sindikati in PM.

  • France je rekel/-la:

    Varnostnika je baje podtaknil Janša, se govori v LDS-ovskih krogih!

    • Forestina je rekel/-la:

      In Kresalica je slepa :)

      Mene ne moti toliko hitrost, kot ogrožanja varnosti drugih ob neupoštevanju varnostne razdalje.

      Jaz bi jim bremznu, pa bi se vsi nalimali na šipo, še posebej nepripasani. Če so buliji in po avtocesti “plužijo avtomobile”.

      Njen jok je bil laž.

      Tudi mene janšisti sledijo, ampak se vozim počasi :)

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Se morda spomniš strokovnega izraza za preganjavico?

      Bolezen je resna, brž k zdravniku!

    • Forestina je rekel/-la:

      Aja, a tebi se je kučanov klan nehal prikazovati :)

    • Kralj džungle je rekel/-la:

      Ne, zdaj ti doctar zmer k. potencial, in teleportira smrt, če je treba.

  • luna je rekel/-la:

    Očitno Pahorjeva Simona ni najbolj modra svetovalka.
    Pahor bi najbolje naredil, če bi dal polna pooblastila sposobnemu in energičnemu gospodarstveniku, ki bi dobil široko podporo in ki nima bremen preteklosti, sam pa bi bil njegov piarovec ali pa mogoče zunanji minister. Samo kaj, ko je tudi njemu oblast stopila v glavo.
    Pozitivno pa mu štejem, ko skuša angažirati za sodelovanje bivšega in zelo uspešnega predsednika Deutsche Bahn za rešitev železnic, čeprav bi se najbrž najprej moral o tem pogovarjati na širši ravni, n.pr. z Merklovo.

    • piroman je rekel/-la:

      Hartmut Mehdorn je eden najbolj skorumpiranih nempkih menažerjev, ki je skrivaj polnil tajne sklade, s katerimi je podkupoval sindikalne voditelje na nemških železnicah, da bi molče pristali na njegov model privatizacije nemških železnic (seveda bi tudi njemu padel lep kos pogače).

      ukazal je tudi nezakonito sledenje, prisluškovanje in video nadzor vseh tistih, ki so mu na železnicah kakorkoli nasprotovali.

      zaradi tega je moral tudi zapustiti nemške železnice.

      če je preveč skorumpiran in pokvarjen za nemške železnice, pa je torej ravno pravšnji za balkansko Slovenijo. kakšni so lokalni običaji v teh krajih so v TV oddajah lepo ponazorili vodilni Patrie.

      Pahor se obdaja še s tujimi lopovi, zdaj pa bo slovenski parlament za enega takega človeka spreminjal celo zakonodajo, da mu bodo lahko dali sanjsko plačo za odpuščanje tisočev.

    • Lunin lev je rekel/-la:

      @luna
      daj malce retrogradno..nic hhh

      JJ je enkrat na velko imel projekt z nemci? kako, da se je zajebal? je že bil zraven, ko so zajebali mene…nic hehhh

  • steppenwolf je rekel/-la:

    Dejstvo je, da ima SDS najbolj pokvarjen in nizkoten način politišne borbe, ki si jo lahko človek zamisli. Takšen, ki pritiče samo še kakšni stranki iz nemške preteklosti. Kdor je vsaj malo seznanjen z delovanjem tovrstne politike iz tistega obdobja, lahko hitro uvidi, da uporablja iste metode, kot po učbeniku. In to je naša politična prihodnost.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Pučnik in Tomšič sta gotovo lahko ponosna na svoje politične naslednike.

    • konec je rekel/-la:

      STEPSKI PES, vem, da te evropska civilizacija zelo moti, zato naredi nam uslugo vrni se v tvojo prekrasno sibirijo.
      PAVLOV PES, karkoli kar ne bi bilo komuanjzerskega bi ti sovražil, ker ti je partija vgradila v tvoje možgančke tak refleks.

    • France je rekel/-la:

      Se strinjam! Janša je ziher podkupil varnostnika! Po neuradnih informacijah, bi naj Janša tudil zakuhal spor med ZDA in Bin Ladnom tako, da je delno kriv za napad na WTC! Toti Janša je nemogoč!

    • luna je rekel/-la:

      piroman,
      o helmutu mehdornu sem brala le to, da je moral zapustiti železnice zaradi prisluškovanja (nadzor je pač Nemcem v krvi, moj sorodnik, ki je v nemški firmi pravi, da so vedno občasne kontrole, ko odhajajo iz službe, pregledujejo jih, če slučajno ne nesejo domov kakšnega pisarniškega papirja ali kulijev. Tudi svojih mobitelov ne smejo polniti na račun firmine elektrike).

    • steppenwolf je rekel/-la:

      France, Da je je Kučan sproduciral afero Patrija piše na SDS - ovski strani. Da je pa Janša tudi tako dober pa nisem vedel.

    • Kralj džungle je rekel/-la:

      @ALL:

      To o sds 20 letni preteklosti sem si pa jest splaneru, k ti vrtiček. Planka. Zaplankana konstanta.

    • Kralj džungle je rekel/-la:

      Ni JJ tako dober, da bi gladko lahko rekel, da uživa v tej aferi jake kuće. Bi mel že vojno na južni meji.

  • konec je rekel/-la:

    STEPSKI PES, vem, da te evropska civilizacija zelo moti, zato naredi nam uslugo vrni se v tvojo prekrasno sibirijo

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Konec, res se mi smiliš. Si lahko mislim kakšne notranje borbe doživljaš, če si že na zunaj tak kreten.

    • luna je rekel/-la:

      …še o helmutu mehdornu - imele pa so železnice Deutsche Bahn velike dobičke za časa njegovega vodenja.
      Tudi mi smo imeli nek čas dobiček na železnicah, ko jih je vodil Blaž Miklavčič, pa so ga odpustili zaradi ne ne vem česa…skratka nič posebno alarmantnega ni bilo.

      Zdajle pa sem brala tudi o predsedniku uprave Žita, ki je tudi imel dobičke, pa ga je Jamnik (KAD) odstavil brez razloga…

    • Lunin lev je rekel/-la:

      Verjetno je pri Žitu šlo za nedobave Rusiji za vojaško ladjo. Al pa premal dnarja za coco.

  • Mimi je rekel/-la:

    Aja, a ste videli to z Zalarjem?
    Zdaj se pa govori o odstopu, vendar “Pahor želi, da Zalar ostane v vladi”. :o)

  • Bount je rekel/-la:

    Pahor tako ali tako že od samega začetka koketira z SDS- ovsi , saj ve, da bo na naslednjih volitvah pogorel, pa mu bodo SDS-ovci skupaj s še preostalimi( tisti, ki se ne bodo drugam preselili) SD-ovci prav prišli. Pahor je pać samo Pahor, nadut, večkrat dela preizkuse kako potrpežljivi smo lahko, malo skače tu, malo tam, malo zavija po italijansko, malo po angleško, je re pravi pravcati možiček!

  • Bount je rekel/-la:

    Steppenwolf, ne zmeni se za podivjane pse, ki te napadajo in grizejo, saj jih je strah , ker se bojijo vsega kar ni temno in so pač samo to kar so.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Hvala Bount, te bom prosil za pomoč pri težjih kalibrih, s takšnimi pa lahko opravim sam.

    • Bount je rekel/-la:

      Hvala, sicer pa Konec si je zbral pravo ime , kar v bolj natančni analizi pomeni konec zdrave pameti, milo povedano.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      ..ker se bojijo vsega, kar ni temno in so pač samo kar so…

      Huda jama in jarki Tezenskega ter Katyinskega gozda v skladu z gornjo interpretacijo seveda niso temni.

      So velike luči, kaj luči, svetilniki, ki razsvetljujejo pot, po kateri avantgarda pelje ljudstvo - v garažo.

    • konec je rekel/-la:

      vesel sem, ko vidim, da nestrpne rdeče svinje ležejo skupaj ko me vidijo….ha, ha, ha, ha,

    • Forestina je rekel/-la:

      Huda jama je naš zdravstveni sistem

    • Kralj džungle je rekel/-la:

      1990., ko je že ena ženska zanosila v 24 sec. v 30 mesec, sem drugi mimoidoči mladenki spovedal se:
      kaj ko bi ustvaril novo religijo? Pa mi reče: a veš kaj je to religiare po lat. = vse povezat.

      Pa je blo mal čudežev tle.

      Več je blo zgrešenih investicij. Po moje če rupsiju neb ratal, da letalonosilke pridejo parkerat sem, si neb
      predstavlu kva je nepogrešliv. Pa če ….Je veleizdaja, ko je RH ministroval pa RS, odgovoril.

    • Kralj džungle je rekel/-la:

      Nadaljevanje misteriozno prekinjenega posta..
      … odgovoril: Ne! Ne sprejemamo nespremenjenega stanja na morski meji z RH! Meja”!

      A ni to veleizdaja, za katero alibija ne prodam zastonj?

  • topolino je rekel/-la:

    saj se je odločil tudi za Rupla mar ne?

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Pahor se je do sedaj brez “cincanja” odločil le za to, da bo udobno živel od politike. In posledice te odločitve so za Slovenijo katastrofalne.

    • Kralj džungle je rekel/-la:

      Seveda, ker ga lahko rušim. za jj lahko rečem, da je jla speča pička, ampak za rupla pa pravm, da je veleizdajalc.

      A ti štekaš: po tem kar je na HTTP://CCRUNCH.WEBS.COM, SI NE BO MOGOČE PREDSAVLJAT, KOGA NE ZA KAJ RUŠT.

  • steppenwolf je rekel/-la:

    Dvorni pisar in Konec a sta vidva mogoče Glimmer twins

  • Forestina je rekel/-la:

    Kaj je s slovensko politično levico in predvsem z desnico, ki kot da je ni? Kot je videti, je le Janša in šele potem vsi drugi …

    http://www.delo.si/clanek/103038

    Janša kot politik ne prenese nikogar, ki mu je raven. Rad komandira. Je v bistvu vojaška natura in je rad glavni. Če je treba, zahteva, da gre ljudstvo zanj na cesto. Borut Pahor si je, kot sem napisal v enem epigramu, izbral za vzor šlevo, ne pa Borisa Pahorja iz Trsta (smeh), soimenjaka, kar bi bilo mnogo bolje. Razdvojenost slovenskega naroda hoče Janša premagati tako, da vsi pridejo k njemu, medtem ko se Pahor približuje narodu z nekim čudnim hlinjenjem širine in s popuščanjem. V tem popuščanju in sprejemanju vse drugačnosti je takoj nastavil Rupla. Rupel pa ni podpisal samo tiste vilniuške izjave, ki je sramota za slovensko zgodovino in slovenski narod, saj smo šli pravzaprav podpirat agresijo, zločin, in še zdaj sodelujemo v njem, ampak zdaj ponovno piše tudi o tem, kakšno zlo se dogaja še danes, in blati slovenski narod in državo. Pahor je benevolenten do Rupla, brani Brezigarjevo in hrani Janšo, če uporabim te lepe glagole. Tako ne prideš nikamor. Absolutno ne. V politiki je po moje treba nekaj dobre drže.

    Županu Hribarju, ki sem ga že prej omenjal, Slovenci – to je pa v značaju slovenskega naroda – niso dali denarja za Trubarjev spomenik, češ da je bil protestant. In vendar nas je ta protestant s cerkveno ordnungo rešil kot nacijo, prvi je poimenoval Slovence, prvi uvedel slovenščino v šole, v liturgijo. Cerkev je to uvedla šele petsto let kasneje! Zdaj recimo novi papež spet uvaja latinščino. Ko sem s podporo društva pisateljev in Pen kluba predlagal ljubljanski univerzi, da bi se imenovala po Trubarju, je samo eden od dekanov glasoval za. Vsi drugi so bili proti, češ, saj lepo zveni Univerza v Ljubljani. In sem rekel bivši rektorici: Saj morda midva ne bova doživela, ampak čez petsto let, ko bo tisočletnica Trubarja, bi pa bilo prav, da se univerza imenuje po njem. Pa takrat najbrž tudi Slovencev ne bo več.

    • Kralj džungle je rekel/-la:

      Feš zakaj je rupija podpisala Villnius non-paper?

      dfa dni v nedeljo sem telefoneru ambasada bg usa, da nehi, ker bo sadam zapalio naftu. pa to ti je neki odjek. da ne bi bio resigniran on je voljan.

    • Kralj džungle je rekel/-la:

      JJ NE MORE BITI MENI RAVAN ČE PREGNANT COW REČE, DA SEM ŽIV PREJ K ON.

  • Forestina je rekel/-la:

    Tudi smeha vredno, za Konec :)

    http://www.siol.net/slovenija/aktualno/2010/04/lipovsek_sramota_je_kaj_se_dogaja_z_delavci.aspx

    V komunizmu je bilo več socialne pravičnosti

    Stanislav Lipovšek meni, da je bilo v komunizmu več socialne pravičnosti. Nič ne bo hvalil starih časov, ampak to, kar se danes godi mnogim, ki so na cesti in brez vsega, tu niti Cerkev ni sposobna veliko narediti, čeprav se trudi, je dejal. In tu novi celjski škof vidi svoje naloge. Saj teoretično vemo, kaj je treba, v praksi pa je, kot pravi, včasih težko. “Včasih kdo reče, da je bilo nekoč bolje, ker so bile težje razmere in mnogo več vernih. Ne, ne, ne! Mi ne kličemo zla, da bi imeli več vernikov! Kje pa! Naj ljudje v cerkev ne pridejo le, ko so v preizkušnji, ampak tudi, ko jim je dobro, ko so srečni,” pravi.

    • luna je rekel/-la:

      Ko so zadnjič na TV razpravljali o groznih bivanjskih razmerah delavcev iz bivših jug. republik, je eden od razpravljalcev povedal, da bi bil zelo uporaben zakon iz bivše Jugoslavije (menda iz 1971), ki je določal dostojne pogoje bivanja gradbenih delavcev.

    • Kralj džungle je rekel/-la:

      Če ne želiš avatarskih nebes, potem je tko k je.

    • Lunin lev je rekel/-la:

      Kako reprimandirati tiste, ki so v podvezi z sds naredili izbris?

    • Kralj džungle je rekel/-la:

      Meni, ko sem bil 2/3 leti star v cerkvi niso dal hostije.

      Pol zdej pred leti pa še enkrat ne.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Kakorkoli že, Kresalova se je vozila s hitrostjo nad 200km/h.

    Pozneje so problem omilili in znižali hitrost..

    Nobenega izgovora Kresalove ni mogoče sprejeti.

    Kresalova bi morala šoferju zabičati, da mora voziti v skladu s cestnoprometnimi predpisi, šofer pa bi moral to upoštevati.

    Kresalovi kot nedotakljivi je bilo očitno všeč, da so divjali po avtocesti in da je skozi zadnjo šipo lahko počasnejšim kazala jezik,

    • Kralj džungle je rekel/-la:

      Pa kva pol. Važn da tud njen šofer enkt se zave, da ga lovijo, pa ma mal pavze. Tam ga dohitijo in kazen sledi.
      vsi srečni.
      ona pa najbolj saj ve, da če bi mela še kufer ne bi pocivala, da jo dobijo.