4. april, 2010 | Jani Sever

Slovenija misli enako

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Anketna vprašanja, v katerih praviloma zmagovalni odgovor preseže 90 odstotkov, so postala v Sloveniji nekaj običajnega. Misliti drugače se zdi v Sloveniji vedno bolj nenavadno. To družbeno klimo očitno najbolje razumejo vsi tisti, ki radi mahajo z rdečo rjuho in strašijo pred kakršnimikoli gospodarskimi reformami, homoseksualci, južnjaškimi glasbeniki, tujim lastniki, dildomafijo …

Posebej zabavno je opazovati, kako se priložnostni sestavljalci anket v slovenskih medijih vedno bolj striktno trudijo sestaviti vprašanja, na katere je odgovor že vnaprej znan. Zgledi vlečejo. Ko so to počeli na komercialni TV je bila zadeva nerodna, ko se je praksa ustalila na nacionalki, je postalo jasno, da takšen pristop k “raziskovanju” postaja standard. Lep primer takšnega anketnega vprašanja sem slišal zadnjič na neki radijski postaji. Vprašanje se glasilo takole: “Ali ste pričakovali, da bo vlada predlagala pokojninsko reformo, po kateri bomo morali delati praktično do smrti?” Rezultat glasovanja lahko uganete. Hecno je samo to, da se nihče od tistih, ki so se celo potrudili telefonirati v eter, ni spomnil, da je vprašanje lažnivo. Že samo ob upoštevanju povprečne življenjske dobe je to povsem očitno. A anketirancem je bilo to kaj malo mar. Pokazali so jim rdečo rjuho in oni so se začeli pridno zaletavati vanjo.

Podobno se je zgodilo pred kratkim z najbolj razvpito afero, v kateri je domišljijo ljudstva preplavila moralna groza ob domišljijskih slikah spolnega nasilja, ki so se prikazovale za vsakim vogalom. Razum je bil v hipu žrtvovan. Dogodek, za katerega je bilo takoj na začetku rečeno, da se je zgodil za hišo, se je preselil v garažo (tja naj bi policisti prenesli umirajočega) in tam ostal. Primer psov, ki so jih vrnili vplivnemu državljanu, pa je postal sinonim za mafijo. A ne katero koli mafijo. Dildomafija je definirala posebej gnusno obliko kriminalne združbe. In kdo naj bi to sprevrženo mrežo sestavljal? Zdravnik, uslužbenci na nekem ministrstvu, minister, zdravnikov odvetnik in njegova partnerka, šefica ene od strank ter potencialno seveda vsi zdravnikovi pacienti. Ampak o tem, kako gre vse to skupaj, se ob domiselnem neologizmu itak nihče ni spraševal. Rdeča rjuha je bila razprta in ljudje so se pridno zaletavali vanjo.

V Sloveniji ljudje vedno raje razmišljajo enako. Ne le, da je 67,9 odstotka vprašanih v zadnji Delovi anketi izbralo odgovor: »Prodajo državnega premoženja je treba ustaviti.« Za povrh se jih je kar 26,5 odstotka odločilo, da država lahko sicer prodaja svoje premoženje,vendar ne sme prodati najpomembnejših podjetij. Smešnica je v tem, da je so jih anketarji spraševali o morebitni prodaji NLB, Krke, Petrola in Zavarovalnice Triglav. Skratka, 94,4 odstotka vprašanih nasprotuje privatizaciji, o kateri so jih spraševali. Še neopredeljenih je komaj za vzorec. Privatizacija je pač nekaj, kar ni v skladu z nacionalnim interesom. In ta je seveda velika rdeča rjuha, v katero se ljudstvo že dolgo pridno zaletava. Le kdo si sploh upa biti ob takšnem vprašanju neopredeljen. Manj kot štiri odstotkov tistih, ki takšni masovni histeriji nasprotujejo, je kajpak zanemarljiva manjšina.

Celo estrada misli enako. Viktorja za življenjsko delo je dobil človek, ki se bori proti nastopanju južnjaških glasbenikov na slovenskih odrih. Kar je skrb zbujajoče, vendar je še precej huje, da na to ni bilo praktično nikakršnega kritičnega odmeva. Razen zgovorne reakcije občinstva v Cankarjevem domu. Ampak na koncu so bili oni obravnavani kot eksces. Ker se niso stoje poklonili frustriranemu glasbenemu uredniku. Ta je v zadnjih tednih kukal praktično iz vsakega medija in ponavljal svojo teorijo predsodkov. In prav nič mu ni bilo nerodno. Le zakaj bi mu bilo. Tisti, ki mislijo drugače so itak ostali tiho. Možakar je dobil nagrado za svoje delo, ki ga razume kot poslanstvo. Pač še nekdo, ki hoče očistiti Slovenjo. Tako kot zakrinkani mladci, ki jim ni bilo všeč, da je bil njihov kolega, ki je pretepel nekoga samo zato ker je bil homoseksualec, obsojen na sorazmerno visoko zaporno kazen. Tudi te demonstracije seveda niso doživele opaznega kritičnega odziva.

Po dveh predsednikih vlade, ki sta svoje predvolilne nastope gradila na poudarjanju sproščenosti, smo se tako zelo sprostili, da se pogosto zdi, da je misliti drugače, omejeno na ekscesne primere, ki so doživeti skorajda kot presenečenje. Na drugi strani so tisti, ki vedo, kaj je v trendu in najraje mahajo z rdečimi rjuhami, nagrajeni z družbeno veljavo, ki se običajno prevede tudi v čisto konkretne številke. Še pomembnejše je seveda simbolno odlikovanje junakov boja z družbeno nesnago. V družbi, ki misli z eno glavo, to vedno veliko šteje.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
96 x komentirano
  • konec je rekel/-la:

    ali je obstajal kakšen dvom, da bo golobićev novinar št 118 (0d 571) branil dildomafijo, krajo, kupčevanje otrok itd.itd.itd?
    saj je za to plačan in torej , vse kot ptrčakovano

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    No, no, Jani - ne tako zaletavo. Tudi ti si na okopih zato, da nekomu ščitiš hrbet.

    Recimo politični eliti, ki je skupaj z Nikom Tošem uspela zreducirati slovensko politično mavrico na dva pola.

    Saj poznaš: http://rapidshare.com/files/369499898/Diskriminacija_med_politiae_nimi_strankami__MDVD_2007.pdf

    Sicer pa vprašaj brate Hrvate, zakaj pri njih ne vrtijo slovenske glasbe:

    http://www.mladina.si/tednik/200531/clanek/nar–zakon_o_medijih-gregor_cerar/

    Dušan Uršič, direktor Radia Dur

    “30 odstotkov je veliko, ali malo. Na večini slovenskih radijskih postaj predvajajo 30 odstotkov balkanske glasbe in 10 odstotkov slovenske, medtem, ko večina hrvaških radijev predvaja 90 odstotkov hrvaške glasbe. Kapo dol! Bolj, kot so glasbeni uredniki nevedni, nestrokovni, neodgovorni in se obnašajo izdajalsko do svojega naroda, bolj rigorozno je potrebno zadeve regulirati s paragrafi. Kulturno ministrstvo sedanje vlade je dobilo mandat, da z različnimi, včasih verjetno tudi nepopularnimi potezami, počisti s preteklo veleizdajalsko prakso, ki je povzročila nacionalno katastrofo neverjetnih razsežnosti in jo nekateri mediji zvesto podpirate. Iskreno upam, da se stvar ne bo končala pri paragrafih, ampak da bo vlada vzpostavila mehanizem, po katerem bo radijski postaji, ki bo kršila ali izigravala ta predpis po kratkem postopku odvzela dovoljenje za uporabo frekvence.”

    O tem, kako je Leon Oblak v roke dobil monopol nad radijskim programom v Mali deželi velike diskriminacije, pa kasneje.

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Kako je radijski prostor sistematično uničevan in uničen, da moramo parlamentarizirati preko spletnih strani:

    http://www.ds-rs.si/dejavnost/posveti/VlogaMedijev/mag_021104.htm

    VITO KODARIN: Hvala gospod predsednik. Spoštovane gospe in gospodje, v bistvu se bom navezal na lasten primer in prejšnje razpravljalce, ki so govorili o svobodi medijev, svobodni podjetniški pobudi, stanju v pravosodju, enakost pred zakonom in tako naprej. Torej, prebral bom zgolj moj komentar na razpravo v državnem svetu, ki sem ga že objavil na medijskem situ in imate vsi tudi kopijo pri sebi. Medijem in novinarjem, ki je onemogočena materialna neodvisnost, je onemogočena vsaka druga oblika neodvisnosti. V kolikor pa je novinarsko delo predmet izsiljevanja oblastnikov in oblastniških uredniških nameščencev, ne more biti niti pluralnosti novinarskega dela, kaj šele, da bi obstajala sled o kakršnikoli neodvisnosti. V bistvu mediji v Sloveniji nimajo zagotovljene niti pluralnosti. Za rezultat današnjega stanja v medijskem prostoru, govorim konkretno za radijske frekvence, si je s pomočjo organiziranih kriminalnih aktivnosti načrtno prizadeval divji zahod, ki seveda s pravno regulativo nima nikakršne zveze. Rezultat zgoraj navedenega je propagandni stroj, ki nima nikakršne zveze z neodvisnim etičnih novinarskim poročanjem. Tako je tudi ta veja oblasti - mediji - zlorabljena v kultne namene, ki z demokracijo in EU standardi nimajo nikakršne zveze.

    Povzel bom del moje ustavne pritožbe, ki sem jo podal pred dvanajstimi, to je že druga, prva je že v Strassbourgu. Tako mimogrede. To je druga ustavna pritožba na to temo, ki je šla na Ustavno sodišče Republike Slovenije. Samo povzetek, drugače je na treh A4 formatih. Nima smisla, da tukaj celo obravnavamo, samo tisto, kar sem tam napisal. Torej, kot drugi neposredni vzrok za ustavno pritožbo izhaja iz dejstva, da Ministrstvo za informacijsko družbo noče izdati radiodifuznega dovoljenja za prost radiodifuzni kanal enajst let in pol po popolni vlogi 29. 3. 1993. In vložniku še naprej vsiljuje moratorij iz let 1991-1993. Kakšne bodo posledice od tega, si lahko mislite. Imam vso pravico zahtevati revizijo vseh postopkov v enajstih letih in pol. In kdo bo plačal te stroške, ne vem. Lastnim varovancem pa že enajst let omogoča delo in širitev današnjih 37 frekvenc. To je eden od teh, so še drugi. Medijski mogotci iz “na lepe oči” pridobljene frekvence in 4.000 DEM velekapitala. Od štipendije je fant postal medijski mogotec. Urad varuha človekovih pravic do omenjene problematike nima stališča, je ne komentira in tudi nikakršne pravne ali druge pomoči ne nudi ljudem. Ne vem, zakaj ga imamo tam. Sploh ga ne rabimo. Upravno sodišče v Novi Gorici ni pristojno razsojati o pravicah pritožnika, ker je njegova pravica, torej pravica pritožnika, presahnila. Ni znano, kdaj, ne vem kdaj je presahnila, ni bilo napisano. Ne moreš niti kopirati svojega spisa, ni dovoljeno v naši državi. Lahko ga pogledaš, ne smeš pa kopij pridobit. To je znanstvena fantastika. No, tako stanje so dosegli nekje v kultnih dogovorih med takratnih odvetnikom Zdenkom Fortunatom, to je poznan primer z nekim mafijskim umorom iz Obale, lahko si pogledate na url-jih, tam je par televizijskih prispevkov od takrat in tako naprej. Minister za informacijsko družbo pa zadevo pomete pred parlamentom pod preprogo z izgovorom, da je pravni temelj tega stanja divji zahod. Tako je navedel. Na Upravnem sodišču v Novi Gorici pa se izkazuje z lažno dokumentacijo, ki ni skladna s tisto, ki jo poda potem kasneje na komisiji za peticije ATRP, sedaj APEC, jutri ne vem kaj.

    Torej, Ustavno sodišče Republike Slovenije naprošamo za urgentno prednostno obravnavo primera in izdajo sklepa ustavnega sodišča, s katerim se organizirane kriminalne aktivnosti nad oškodovanci trajno prenehajo, pristojne organe pa pozove, da se prekine s kršenjem ustave in temeljnih človekovih pravic ter prioritetno zaključi postopek, s katerim je oškodovancu že osem let onemogočena vsakršna eksistenca. V obdobju 53-95, torej govorim o zadevah, ki so se dogajale pred desetimi leti, od odvetnika, ime ni pomembno, ker je odvetnik del pravosodja po ustavi, preberite si ustavo, smo pričakovali zgolj pravno podporo pri upravnem postopku, torej ni šlo za nobene čudne take ali ne vem kakšne zadeve, ampak pravno podporo pri upravnem postopku za zagotovitev frekvence, samozaposlitev in vnovčljiva jamstva za družinski kapital, ki mu je bilo načrtno onemogočena oploditev zasebni radijski postaji. V enajstih letih nas je slovenska pravna stroka v celoti prepričala, da ta enostavna dejanja z odvetnikovo stranko niso del pravnega reda Republike Slovenije in da smo kriminalci mi, ki smo hoteli zgolj delati in se samozaposliti iz lastnih sredstev. Takrat je bilo naših lastnih sredstev vsaj za petdesetkrat več od današnjih mogotcev. Med 200.000 mark, če izračunate na hitro, 50 krat 4. To pomeni, da lahko danes od Republike Slovenije zahtevam 50 x 37 frekvenc. Komot. Z lahkoto. Ker je bila tudi moja vloga edina popolna, skladna s takrat veljavno zakonodajo, ne pa da ni bilo zakonodaje, tako kot trdi ATRP in MIT. Zakonodaja je bila, sem jo tudi predočil Komisiji za peticije pa še kaj drugega lahko. Tako da ne bo slučajno težav z levimi in desnimi. Ta družba je delala vlogo v sodelovanju z Radiom Študent. Radio Študent se ve, kateri opciji spada ali naj bi spadal. Lastne ljudi potunkati.

    Kot največji oškodovanec naslavljam pritožbo zgolj na ustavno sodišče, čeprav bi morda moral ponovno z zadevo seznaniti Ministrstvo za pravosodje, policijo, tožilstvo, protikorupcijski urad in varuha človekovih pravic. To se je do zdaj dogajalo že od leta 1997, vendar se vsi požvižgajo na to temo. Bomo v Strassbourgu pač morali kaj povedati na to. Dosedanja praksa potrjuje, da bi bilo tovrstno naslavljanje brezpredmetno in neproduktivno ter zgolj spodbuda za ponovne organizirane napade, travmatiziranja in torture oškodovancev in družinskih članov, ki pa jih nismo dolžni trpeti, to kar je v nasprotju z ustavo in temeljnimi človekovimi pravicami, svoboščinami in pravno prakso evropskega sodišča za človekove pravice, to je SČP. Hvala. Tako smo zaključili to ustavno pritožbo.

    Radio Mega je pa drugače edina družba s popolno vlogo pred iztekom moratorija, to sem ugotovil šele lansko leto. Prej nisem imel niti vpogleda v dokumentacijo. Še do danes nimam kopij dokumentacij. Torej, javno dobrino, frekvenčni spekter, se je dodeljevalo, po domače povedano, v tajnih postopkih ne pa v javnih postopkih. Torej, edina družba s popolno vlogo pred iztekom moratorija leta 1991, ki za nas dokumentirano še traja. Mi smo še vedno v moratoriju. Še več, našo družbo so vmes fantje frajerji izbrisali, čeprav je bilo sodišče opozorjeno, da ne morejo zbrisati te družbe. Nikakor. Med drugim čakamo tudi na navodila vladnih služb,…..ATRP, APEC in tako naprej, o pridobivanju začasnih dovoljenj za pridobivanje frekvenc na fiktivnih javnih razpisih. Fiktivni javni razpisi so bili vseskozi. Nekateri so s temi navodili očitno razpolagali že enajst let. Ostalo je pa napisano.

    Se zahvaljujem in se opravičujem, ker je bilo malo povedano, vendar žal to dvanajst let torture. Hvala.

  • obama je rekel/-la:

    Janiju so tokrat USB ključ servirali ogroženi slovenski estradniki Djuro,Rade Šerbedžija,Plavi orkestar,Severina,Danijela…Mogoče doživimo še referendum o prepovedi Avsenikov in Slakov

  • Mimi je rekel/-la:

    Ankete so (v zadnjem času še veliko bolj) grozljivo manipulativne! V odgovorih na zastavljeno vprašanje je samo namigovanje in vsiljevanje nekih pogledov, da praktično ni možno označit nobenega odgovora, ker se recimo z nobenim ne strinjaš, ravno zato ker ga *razlagajo* (po svoje).
    Primer: se strinjate z NN-om, da je stanje v Sloveniji zaskrbljujoče?
    Tu mi vsiljujejo NN-a, da se kao strinjam z njim (ki ima potem cele gore pamfletov v obrazložitev, s katerimi se recimo niti malo ne strinjam!)? Sama pa recimo OPAŽAM (brez NN-ov), da je stanje zaskrbljujoče (in vidim recimo druge razloge za to, kot se zdijo NN-u).
    Poleg tega se da na nekaterih anketah večkrat klikati (se pravi sem lahko 500krat proti, pa bo šteto kot 500 glasov).

    Sicer mi je pa zelo všeč po eni strani, da se zdaj vse to dogaja v zvezi z mediji, ker je potrebno o tem govoriti, opozoriti, ker v vsej poplavi vsega teh vseh nians večina sploh več ne opazi; kot recimo to, pod kaj se podpisujejo.

    Zelo se mi zdi zanimivo opazovat stališče bolj levo usmerjenih medijev, ki so sami prav tako nekritični v svojih analizah (oz. nedosledni), kot to očitajo nasprotni opciji.
    Nepravilnosti je v naši politiki toliko, da ni potrebno dolgo iskati; praktično na vsakem koraku so.
    In kot se strinjam, da je treba vse nepravilnosti obelodanit, sankcionirat itd., je še vedno vlada ta, ki vlada. ;)
    Nekako paradoksalno se mi zdi, da je toliko ukvarjanja z opozicijo, kajti dejstvo je, da ima TA VLADA v rokah škarje in platno. ;)
    Torej, če je oseba B na pomembnem položaju, je, če je kriva za karkoli, kriv tudi delodajalec osebe B (šef, režiser, …).
    Da skrajšam: v Sloveniji ni neopredeljenih, neodvisnih medijev, niti ne gre več za idelologijo, žal gre (sklepam) samo za cash. Denar, sveta vladar.

  • NoMercy je rekel/-la:

    a se lahko tisti, ki jim gre vse v nos odcepijo od SVN

  • Špela je rekel/-la:

    Odličen komentar, Jani.

    Ampak če na koncu vse seštejemo, pridemo do sklepa, da si slovenci zaslužimo Janšo in Pahorja - po možnosti skupaj in hkrati!
    (Vem, da se ime naroda piše z veliko začetnico, a je tokrat mala začetnica bolj na mestu.)

  • Peter J. (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

    Do 65. leta delati. Neeee to pa res ni do smrti. Pri 65 letu, je čllovek kot rožica. Na vrtu komot štiha, zaliva gre v hribe, trima tud kolesari… skratka uživa lahko tako kot recimo uživa Mitja Klavora in nasploh tisti, ki so se upokojili pred 40 letom ali pa recimo nekaj čez. Tako je že sedaj ko nam uradno še ni mus. Verjamem pa da tud po novem ne bo kaj dosti drugače. :))

    Ja ja zanimivo. Tu bi moral bit natančni- zelo natančni, če pa Janša reče da ni ustanovil vlade v senci ampak strokovni svet, je pa to že dlakocepstvo.

    Zafrustrirani urednik???? me zanima ja kdo je bolj zafrustriran.

    A tukajšnji komentatorji razumete, da Slovenci nimamo nobene identitete. V takih primerih je zelo nevarno spuščati in se klanjati tuji glasbi. Če koga zanima po zakaj smo brez identitete, vam povem da pretežno zaradi “jugoslovanskega eksperimenta”!

    bolnica

    • Bralka je rekel/-la:

      Ne gre soditi sveta zgolj po svoji izkušnji. Če imaš ti problem identitete, ti prijazno svetujem, da poiščeš strokovno pomoč.

    • Peter J. (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

      Ha! Hahahaha

      Ti moraš met pa definitivno kakšen doktorat. Samo spodobilo bi se da bi ta svoj doktorat upravičila s kakšnim argumentom.

      Začneš lahko recimo pri sebi. Povej kaj imaš takega oz. kaj si, kar te nedvoumno določa kot Slovenko.

      Nadaljuj pa recimo s tem kaj je v Sloveniji takega da smo zaradi tega prepoznavni po celi Evropi. (reciva da se omejiva zgolj nanjo.)

      Morda boš pri prvem vprašanju navedla slovenski jezik, ki je v več pogledih posebnost.
      Kaj pa recimo drugo vprašanje? Kaj boš pa tu povedala?

      V čem recimo Slovenija po tvoje tako zelo blesti, da bi to lahko dalo identiteto posamezniku in narodu?
      Vprašanje je popolnoma resno. Upam da bo tudi odgovor resen.

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Slovenci bi že imeli identiteto, tudi zgodovinsko, a imamo druge vrste urednike, zgodovinske, kot je herr doktor Peter Štih, ti pa ne proučujejo dlje kot do Habsburžanov:

    še posebno povedna je št. 4

    http://www.hervardi.com/domoljubne_razglednice.php

    • Peter J. (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

      Povojno prirejanje zgodovinskih dejstev s strani “tapravih zgodovinarjev”, je seveda velik problem še danes. To se strinjam!
      Ampak nekateri pa kljub vsemu zatrjujejo, da preteklost prepuščajo zgodovinarjem.

      Kot sem že napisal zgoraj: bolnica.

      Aja pa še to: Pred časom sem poslušal nekoga, ki je manjši skupini (verjetno so bili njegovi prijatelji) razlagal vsebino in koncept Venelinove knjige. Kar me je takrat še posebej razdražilo je bilo to, da mu ni nihče verjel. Zato se ob vseh sodobnih težavah, ki pestijo Slovence večkrat vprašam ali je take zadeve sploh moč kako popraviti. Ali bo treba vse skupaj zgraditi na novih in drugačnih temeljih. Najbrž sem prevelik optimist, ampak še vedno upam da ne.

  • [...] This post was mentioned on Twitter by Vest. Vest said: Slovenija misli enako: Anketna vprašanja, v katerih praviloma zmagovalni odgovor preseže 90 odstotkov, so postala … http://bit.ly/biJD8t [...]

  • dingdong je rekel/-la:

    Blaž Babič !

    A lahko nehaš smetiti forum z poceni naci propagando ?

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Opranoglavec, kje vidiš naciste? V Trbovljah marširajo skupaj s komunisti, 1. maja 1941!

      Panter je takole:

      http://www.hervardi.com/himna.php

      Črni panter je postavljen v sredino prapora, kot prvi zabeleženi slovenski grb, prve izpričane slovenske in hkrati tudi slovanske državne tvorbe v Evropi! Izbira ni naključna, saj menimo, da v blodnjaku moderne družbe, ljudje vse bolj pozabljajo na svoje korenine.

      Črni panter je ohranjen na več kamnitih spomenikih iz tiste dobe. Eden od teh kamnov iz. 2. stoletja je še danes vzidan nad glavnim vhodom v stolnico pri Gospe Sveti na Koroškem, v bližini griča, kjer je nekoč stal Knežji kamen in Gosposvetskega polja, kjer še danes stoji Vojvodski prestol - zgodovinska spomenika slovenske državnosti in karantanskega prava!

      Njegov bajeslovni pomen izhaja še iz časov davno pred krščanstvom. Fiziolog iz Aleksandrije navaja, da je panter prijatelj vseh živali razen zmaja (podobe hudiča). Njegov lik vklesan na kamne starega rimskega Norika, je prešel tudi na srednjeveško Karantanijo. V obdobju heraldike (grboslovja), je kot grb odražal državnopravno izročilo Karantanije. Zaradi zgodovinskega in bajeslovnega pomena ima Črni panter v svojstvu karantanskega grba posebno mesto med grbi evropskih dežel, saj je bil izpričan med prvimi grbi v Evropi.

      ——————

      Panter ne mara zmaja… hm… Ljubljana ima v grbu… aja, logično!

    • Aljo je rekel/-la:

      Heh, Blaž ne se truditi, saj jim ni jasno zakaj imajo zmaja v grbu…saj ne vejo kdo časti zmaje.

  • Dušan Uršič je rekel/-la:

    Dragan Bulič je dobil Viktorja za življensko delo, ja. Nestrpneži iz vrst janičarjev bi ga radi utpili v žlici vode. Zaradi takih agitpropovcev, kot je Janij Severj in podobnih FDV-jevskih oportunistov in veleizdajalcev, ki držijo s svojimi meceni in botri vso Slovenijo pod rdečo rjuho že 70 let, imamo seveda to, kar imamo: da je vsak tretjerazredni garažni bend iz Zagreba, ali pa kakršnekoli Mitrovice legendaren, da lahko (preko medijev zmanipulirano) ljudstvo zaničuje kakovostne slovenske glasbene avtorje in izvajalce in poveličuje glasbene invalide z juga, ki jih je tamkajšnja publika že zdavnaj zavrgla (obstaja tudi nekaj izjem, ki jih dol še prenašajo)! Prav lahko bi iz moje 28 letne radijske poti navajal še veliko jugoperverznosti, pa ne bom, ker imam kaj bolj pametnega za početi. Samo še to: Ponosen sem na dejstvo, da Jani Sever in podobna svojat ne posluša RadiaDur, konec koncev je tistim, ki so nestrpni do domoljubov poslušanje RadiaDur strogo prepovedano! Draganu pa kapo dol - morda bi bilo fino, če bi kaj podobnega povedal že prej, ne šele tik pred penzijo, predvsem bi pa morali kaj takega povedati in narediti tudi drugi urdeniki radijskih postaj v Sloveniji (ki jim je licenco za distribucijo radijskega programa podelila država Slovenija). Toda od urednikov ni (več) za pričakovati slovenskega ponosa in domoljubja, saj imaj vsi že v krvi mehke ć-je. Zase in za svoje skrbijo…. Mi, ki smo obsojeni na bivanje pod rdečo rjuho, gremo pa z našo slovenščino vred v franže, rakom žvižgat. Ajd, zdravo!

    • NoMercy je rekel/-la:

      in kakšno je razmerje na Radiu DUR med SVN in vso ostalo muziko???
      Uršiću, najprej svoj hlev počisti!!

    • Vito Robar je rekel/-la:

      Ali lahko naštejete, točno katere *kakovostne* slovenske glasbenike imate v mislih? Če se lahko osredotočite predvsem na množico ustvarjalcev, ki so kaj novega naredili v tem tisočletju (se pravi, po 1.1.2000). Jaz na žalost ne najdem dovolj velikega nabora glasbenikov, da bi lahko zapolnili nek program, ki si želi nadeti lastnost “kakovosten”…

    • Dušan Uršič je rekel/-la:

      Razmerje na RadiuDur je 58% v angleščini, 23% v slovenščini, 9% v španščini, 6% v italijanščini, 3% v francoščini, 1% v portugalščini, 0% v svahiliju in 0% v hrvaščini. Lep pozdrav iz hleva! Raje sem v hlevu, kot v tvojem salonu, ker pri tebi smrdi.

    • Dušan Uršič je rekel/-la:

      Nekateri kakovostni slovenski glasbeniki:
      Avtorji: Bojan Adamič, Ati Soss, Jože Privšek, Mojmir Sepe, Jure Robežnik, Tadej Hrušovar…..
      Pevke: Jelka Cvetežar, Majda Sepe, Marjana Deržaj, Ditka Haberl, Alenka Godec….
      Pevci: Matija Cerar, Oto Pestner, Dominik Kozarič….
      Kantavtorji: Tomaž Domicelj, Sašo Mežek, Andrej Šifrer, Adi Smolar, Iztok Mlakar….
      Skupine: Optimisti, Bele vrane, Pepel in kri, Bazar, Hazard….
      Marsikoga se zdaj na hitro nisem spomnil, ker jih je bilo res veliko.
      V zadnjem času je bera prav zaradi nespoštovanja ter medijskih diskvalifikacij in likvidacij mizerna, zato se s sodobniki ne bi ukvarjal.

    • Rogerg je rekel/-la:

      Dušan Uršič in Radio Dur,malo sarkastično vendar kljub temu-Ste edini radio,ki je sploh vreden poslušanja.Če bi še malo zreducirali ameriško ponudbo v korist italijanske ,francoske in recimo grške,bi bili pa sploh oh in sploh.Od kar ste pričeli predvajati pred cca 15 leti imam vse radije v hiši,okrog nje in v avtu naštimano na Radio Dur.Predvsem pa,ker imate možgane,humor,jajca in še kaj.

    • Vito Robar je rekel/-la:

      No, kot se mi je zdelo: večina navedenih ustvarjalcev je delalo v prejšnjem tisočletju. Torej, če želiš imeti kakovosten program z domačimi ustvarjalci, si obsojen na “oldies goldies”. Toliko o večvrednosti slovenske glasbene scene!

    • Mimi je rekel/-la:

      Dušan Uršič, častitljiv izbor, s katerim se ne morem ne strinjati, pa se vseeno strinjam z Vitom Robarjem; gre za 30 let stare komade. Ne moreš ljudem samo tega rolati nenehno.
      In gre za vse ure radijskega programa, pa si lahko izračunamo, koliko pesmi se naj bi DNEVNO zarolalo! Hočem reči - ni mačji kašelj za vsak dan pripravit glasbeno opremo, sploh če si *omejen* s ponudbo (vem, ker sem sama nekoč delala glasbeno opremo - na RŠ), v glavnem, ni tako preprosto kot se zdi (in zato najbrž tudi toliko mašil v osebi nadležnih neduhovitih špikerjev, poleg seveda reklam).
      Vprašanje, ki se postavlja, je tudi, ali res dati prednost slovenskim izvajalcem, tudi če niso kakovostni?
      Pa še nekaj je; številni slovenski izvajalci so dokaj uspešno (in zaradi tedanjih razmer za poslušalce neopaženo) kopirali tuje komade, ali pa je bilo več kot polovico priredb. Tako da če bi hoteli upoštevati še avtorstvo glasbe, se ta izbor še zoži.
      Zadnje čase veliko vrtijo v raznih reklamah Plestenjaka (ki je slovenski izvalajec ;)), vendar se zdi, kot da poslušaš Oliverja Dragojevića. ;o))
      Tako da osebno radia, ki bi predvajal skoraj v celoti slovensko glasbo, žal ne bi poslušala - pa domoljubje gor al pa dol. Vsi kupujete izključno slovenske izdelke? Berete izključno slovenske knjige? Gledate (haha!!) izključno slovenske filme? ;))
      Sama poslušam radijske postaje na netu iz preprostega razloga; žanr si izberem sama, ni reklam in kar je najboljše: ni nakladanja in čvekanja, je samo (dobra, meni všečna) glasba. :)

  • dingdong je rekel/-la:

    Pa kaj je zdaj to, zbor nacijev? Najprej Babić, pa še Uršić…..

  • Dušan Uršič je rekel/-la:

    Ne, to je dingdong informbiro.

    • dingdong je rekel/-la:

      Dušan Uršič, ti si navaden cepec. Iz 60-tih, 70-tih in 80-tih let ti lahko naštejem vsaj toliko dobrih, če ne še boljših glasbenikov iz bivše Jugoslavije. Problem je v tvojem glavi, ki kar pozabi, kar ne gre v njen ideološki koncept. Sicer pa ti posredujem internetni naslov, kjer se lahko pogovarjaš z sebi enakimi : http://www.28slovenia.com/

    • Dušan Uršič je rekel/-la:

      Ne gre za ideološki koncept. Gre za zavedanje, kaj sem in kdo sem in da sem ponosen na svoje ne da bi zaničeval druge, tako kot ti mene. Če pa hrvaških, srbskih, bosanskih…. glasbenikov ne podpiram, tukaj, sredi Slovenije, pa mislim, da nobenemu poštenemu državljanu te dežele te ne bi smelo iti v nos. Če mu pa gre, pa naj ima svoj problem sam s seboj. Kako te probleme rešujete nekateri, je pa razvidno iz tvojega pisanja.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Dingdong.Se strinjam z Uršičem.Sicer kot javna radijska postaja tako načelnega držanja ne bi smela prakticirat,vendar ,ker v tej naši mini državi mnogo stvari rata kot posledica drugih še bolj sfuzlanih zadev,spoštujem Uršičevo držanje.Že nekajkrat sem ga pozval(Uršiča),da uvrsti tudi kaj jugo muzike,ki je definitivno v svetovnem vrhu,vendar,če je kdo Uršiču stopil na žulj tako boleče,da tega ne naredi,jaz njegovo odločitev spoštujem.Sploh pa imam zbirko glazbe,da bi lahko leta zalagal razne radijske postaje,in včasih sem to tudi nudil,danes pa….. le dajte meljite vsak svoj tehno drek.

    • Dušan Uršič je rekel/-la:

      RadioDur ni javna hiša, ampak zasebna radijska postaja.

    • Rogerg je rekel/-la:

      Tudi Dalaj Lama je naj-karizmatični vodja in genij pa poglejte ga kako preprosto in ljudsko prijetno se zna postaviti na svoje okope.

  • dingdong je rekel/-la:

    Jebi ga, dragi Blaž. Pač nimaš venetskega ampak čefurski priimek. Se zgodi.

  • Don Marko M je rekel/-la:

    prednost vsake ankete je, da je nikomur ni potrebno izpolnjevati, če je noče….sploh če bralec opazi, da drugih možnosti odgovora, kot so ponujeni, ni na razpolago….
    Jani, ne vem pa od kod ti, da se Dragan Bulič “bori proti nastopanju južnjaških glasbenikov na slovenskih odrih”…..sam si recimo, preden si dovolim izraziti mnenje o določenem dogodku ali osebi, najprej poskušam razložiti, če sem pravilno razumel izjavo nekoga….če sem v dvomih, potem pač vprašam dotičnega osebno, da mi razloži, kaj točno je želel povedati…..
    in tako sem tudi Dragana Buliča….ki je nedvoumno in jasno povedal in zapisal svojo argumentacijo na mojem blogu, ki pa je nasprotje tvoji -
    http://markom.watoc.org/2010/03/31/viktor-leta-dragan-bulic-nikoli-se-ne-branim-sexa-rocknrolla-in-plavega-orkestra-ekskluzivni-blogerski-intervju/

    • Mimi je rekel/-la:

      “… če sem v dvomih, potem pač vprašam dotičnega osebno, da mi razloži, kaj točno je želel povedati…”
      Lepo od tebe, fajn intervju.
      Komentarja se bom vzdržala, ker nisem gledala Viktorjev (in sem šele zdaj videla ta del s to izjavo), sem pa prebrala (in kasneje videla en odlomkec), da je Dragan B. predlagal publiki, naj vstane, češ tako se pozdravlja legendo. No to me je zelo presenetilo in mi ni bilo všeč. Gre za oliko in spoštovanje, na zapoved pa to dvoje ne gre (v dvorani pa so tudi sedeli odrasli ljudje).
      Moje mnenje.

      Kar se tiče anket; ja, lahko jih ne izpolnimo, ampak v kolumni je bil govor o njih in povsod je veliko govora, pa tudi sklepanja na podlagi anket, ki pa so večinoma slabo zastavljene (sem jih pa sama rada reševala, kot jih tudi spremljam, ker me zanima mnenje ljudi).

  • dingdong je rekel/-la:

    Glej še ti in se čudi !
    http://sl.wikipedia.org/wiki/Toma%C5%A1_Babi%C4%87

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Joj,za tega gospoda slišim prvič, sicer pa preostali trije priimki starih staršev še: Janežič, Podgorelec in Žuntar. Boš iskal čefurstvo ali anti-čefurstvo še v tej smeri?

  • dingdong je rekel/-la:

    Glej, briga me kako se pišeš. Samo malega nacija zbadam. Sicer pa, obstaja eno krasno dalmatinsko vino s tvojim priimkom. Priporočam !

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Podobno zvenećim, ja, poznam, uredu… Lej, vsak prepozna svojo podobo v drugem, tako da poskrbi za malega nacija v sebi. Daj mu kaj toplega za kosilo in predvsem veliko ljubezni :)

  • dingdong je rekel/-la:

    Hvala za lepe želje in poceni psihologijo. Zdravstvuj !

  • Bralka je rekel/-la:

    Se strinjam s tem, da je treba takim tipsonom (Bulič, Uršič….), ki sporočajo, “da naj se naredi zabavna glasba in popularna kultura spet etnično čista, to je slovneska, če pa že ni slovenska, potem je nujno ameriška iz sedemdesetih”. povedati, kam sodijo. Med spodobne ljudi ne.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      …medtem, ko večina hrvaških radijev predvaja 90 odstotkov hrvaške glasbe…

      No, skladbe Eunija ne predvajajo ravno pogosto: http://www.youtube.com/watch?v=WIfbKYGu2PM

    • Dušan Uršič je rekel/-la:

      Je tole etnično čista shema?
      Razmerje na RadiuDur je 58% v angleščini, 23% v slovenščini, 9% v španščini, 6% v italijanščini, 3% v francoščini, 1% v portugalščini, 0% v svahiliju in 0% v hrvaščini.
      Same prozorne neargumentirane floskule, spoštovana bralka! Vprašaj se, po čigavem diktatu in s kakšnim namenom skozi tvoje pisanje.

    • Dušan Uršič je rekel/-la:

      Bralka, razločno si povedala, kam sodimo:
      Nemara ste po vojni pomorili premalo drugačemislečih?!

    • Rogerg je rekel/-la:

      Dušan ne mučite se z Bralko.Je pač eden izmed slovenskih primerkov,ki ne zna razmišljati z lastno glavo.Ker ste tokrat na tapeti vi,bo kanaliziral gnojnico proti vam. Če bi pa bili vi predmet vseljudske hvale,bi ravnotako usmeril vso svojo energijo in aktivnosti,da bi bil v struji glavnega toka hvale na vaš račun.Par takih individuumov imate priliko srečati na teh straneh.
      In enkrat ,če se prav spomnim,se je skliceval,da je intelektualec.
      Bog obvaruj nas študiranih budal.

    • Bralka je rekel/-la:

      @Uršič, da ne bo nesporazuma: vse se da povedati tudi s šolsko oceno. In so recimo izvajalci, katerih izvajanje se da oceniti z 1, pa izvajalci za 2, pa izvajalci za 3, pa izvajalci za 4 in izvajalci za 5. In če je izvajalec za 1, potem ga noben jezik ne bo rešil. Zlasti pa bi morali ti še precej narediti za to, da bi lahko govorili v javnosti (ker maternega jezika ne znajo preveč dobro). In nekoga z 1 in 1-2 v slovenskem prepevanju je nesmiselno primerjati z nekom, ki z 3-4 prepeva v katerikoli drugem jeziku.

      In naj me vesolje varuje takih, ki so v rastru 1-2, ki branijo slovenščino, pa slovenskost in kaj še vse, v resnici so pa samo jezni, ker je za njih že zadostno 2 težko dosegljiva naloga. Velja za estrado, razmišljanje, pisanje, karkoli.
      Pred butlji se bom obvarovala sama.

  • Code5 je rekel/-la:

    Konjevina sita uhrilina.

    Sicer pa, Jani, kako je s SMS anketami, vemo že nekaj časa - tako kot z internetnih glasovanjem.
    Stara zgodba, ki je zmerom nova: http://24ur.com/bin/article.php?article_id=3120759&page=18&p_all_items=171

  • steppenwolf je rekel/-la:

    Glede na vse zapisano “v družbi, ki misli z eno glavo”, potrebujemo samo še glavo.

    • Dušan Uršič je rekel/-la:

      Točno!
      Človeška zalega potrebuje samo diktatorja, nikakršne demokracije.
      Problem je samo v tem, da je diktator lahko le eden od te zalege - najhujši!
      Kdor leporeči, da je prvi med enakimi, je nategator. To je v človeški naravi.
      Vsak ima glavo samo za sebe.

      Skratka: Relativno urejena anarhija. Drugače ne gre. Smo preveč primitivna vrsta. Eni za zlorabljanje drugih uporabljajo religije, drugi politiko, tretji svoja spolovila.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      No ja, stepska čivava…. tudi v taki družbi s tvojo glavo ne bi imeli kaj početi. Kot nimaš ti z njo kaj početi danes.

  • dingdong je rekel/-la:

    Uršiću, Uršiću. Nagradno vprašanje : je Pegasto dekle slovenski ali hrvaški komad ?
    O tvojem “ponosu” pa misel Marka Zorka : Biti ponosem na to, da si Slovenec (Hrvat, Anglež - vstavi po potrebi) je približno tako, kot da si ponosen na to, da nosiš čevlje številka 42.

    • Dušan Uršič je rekel/-la:

      Pegasto dekle je slovenska pesem, zapeta v dokaj slabi, vendar simpatični slovenščini. Pohvalno je to, da jo je zapel Hrvat. Še več takih bi moralo biti!

      Številka mojega čevlja je 45 in sem Slovenec in tega se zavedam in na to sem ponosen. Zakaj pa ljudje, kot aparatčik Marko Zorko, ne nosijo čevljev številka 38, če jim je vseeno, katera je njihova številka?

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      http://sl.wikipedia.org/wiki/Marko_Zorko

      Je pa res, če se ne počutiš dobro s številko 42, čeprav ti edina paše, vzemi manjšo ali večjo, saj je vseeno.

      In če se rodiš Slovenec ali Slovenka, lahko tekom življenja še vedno poskušaš postaneš Eskim ali Aborigin. Sicer te bodo imeli Eskimi in Aborigini vedno za malo trčenega, ampak bo že kako.

      Ali imamo še tretjo opcijo - übermenšov, nadljudi - ki se na narodnost požvižgajo enako, kot na barvo las. Njim je to tu mač, brezvezestari, mem… ker važn je, aveš, kva dogajaš… Po navadi ždijo v ljubljanskih kafičih in pametujejo.

      To pa, da bi tudi preko slovenskega jezika in kulture dekodirali npr. zgodovino sanskrta in tudi svetovno zgodovino, to bi bil za marsikoga pretežek zalogaj. Še nima vklopljenih vseh registrov.

      Ker take ideje imajo pa v primerjavi z Venelinom pa le premalo soka:

      Ne zaboravi da si Slovenci cije je to narecje, kajkavsko ,zapravo divergirali od Srba,to su pre rimskih osvajanja bili noricki Srbi,jer taj kraj se zvao Norik.
      Cakavsko narecje je ostatak jezika starog naroda Rasana ili Etrurscana,to su Proto-Srbi,koji su bili rasprostranjeni po celoj Italiji i to daleko pre no je Rim i osnovan i nego je na Apeninsko poluostrvo stigao ovaj latinski element…

      http://www3.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/21/013652876/korjeni-bosanskog-jezika-u-cakavstini.html?6

  • dingdong je rekel/-la:

    Sicer pa si pa tipično nedosleden v svojem nacionalizmu. Z Američani, Angleži, Francozi nimaš problemov, s Hrvati, Srbi, Afričani pa očitno velike. Tipično slovensko hlapčevstvo - liži riti močnejšim in pljuj (v tvoji glavi)po šibkejših !

    • Dušan Uršič je rekel/-la:

      Nasprotno: V svojem nacionalizmu sem zelo dosleden, zato ti grem tako na živce. Samo ti nacionalizma ne razumeš, ker so te kumrovški in FDV-jevski lakaji že okužili z idejo, da je nacionalizem nekaj negativnega.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Hrvati šibkejši? Poglej si ga no - v 2. svetovni vojni je bila NDH četrti okupator Slovenije, od 25. junija 1991 dalje pa si je RH tebi nič, meni nič, prisvojila 1318 hektarov ozemlja Republike Slovenije.

      http://www.hervardi.com/prikaz_novice.php?id=199

      Po Srbih da se tolče, ker so “šibkejši”? A zato imamo Zorangutana Pavijankovića na čelu Zmajevega gnezda? On povabi Hrvata Mesića kot glavnega gradbenega inšpektorja na obisk in vsi se imajo radi.

      Koga še tako nesramno izkoriščamo? Morda delavce iz Bosne? no, te izkoriščajo kar njihovi “menežerji”…

      Afričane? Kaj je s tabo?

      In če Turk ne zmore stopiti do Dalailame v drugo največje slovensko mesto - koga je s tem kdo ponižal?

    • obama je rekel/-la:

      dingdong je rekel/-la:
      6. april, 2010 ob 15:40
      Sicer pa si pa tipično nedosleden v svojem nacionalizmu. Z Američani, Angleži, Francozi nimaš problemov, s Hrvati, Srbi, Afričani pa očitno velike. Tipično slovensko hlapčevstvo - liži riti močnejšim in pljuj (v tvoji glavi)po šibkejših !

      ajt Metelkarji,še kakšno leto mate časa..ko pride Janša nazaj bo treba začet delat…konc bo z Inštituti…
      do takrat napište še enih 1500 FDV doktoratov ,kako bi bilo,če bi bilo in če ne bi zmanjkal dnarja..Najprej mal na borzo,da občutite,kakšno olajšanje je prinesla nova vlada z 21.9.2008 po Janševi strašni revščini in kruhu v kantah….

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Še nekaj o “preveč slovenstvu”. Na plakatih ob cesti, ki so (še) reklamirali albume za samolepljive sličice podjetja Panini, je 6 fotografij nogometašev. Od teh ni niti enega slovenskega reprezentanta in dva sta Italijana.

    Lahko kdo to razloži? Sem zdaj slučajno napadel Italijane? So bogi, ker ne morejo spremeniti plakata, ki je namenjen italijanskemu tržišču, jim omejujemo konkurenco?

    Tudi sam bom seveda zbiral sličice, nekaj jih že imam, mi pa manjka cela hrvaška reprezentanca.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Po moje manjka le še Štrovs pa bo druščina popolna.

    • obama je rekel/-la:

      ..pa Mitja Ribičič, Zdenko Roter,Aleksander Lucu,Tof in Ljubo Bavcon

  • Nogavička je rekel/-la:

    Kar se anket, ki sugerirajo pravilne odgovore, tiče, najprej pomislim na Rosvito Pesek v oči: najmanj dvakrat jih je za dnevne potrebe Odmevov citirala. Torej, nekdo z zavidljivo stopnjo izobrazbe svoje delo naslanja na ankete, ki jih lahko človek mirno ignorira ali pa glasuje v nedogled.

    Ko so na Financah obelodanili glasovalno raboto SDS, so v najbolj slovenski stranki na očitek odgovorili, da so le izkoristili možnost, ki jih ponuja sistem.

    Dr. Marko Debeljak omenja sistem, ko izobrazba postane bolj pomembna kot znanje:
    http://www.vest.si/2010/02/28/trajnostni-razvoj-kot-nacelo-vzgoje-in-izobrazevanja/

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Glej, Štumf…. tovariš gospod Niko Toš je vse svoje življenje meril utrip javnega mnenja. Od železnega soci-komu-nizma, pa vse v globoko demokraturo.

      Kaj misliš, koliko je gospod prispeval k redukciji slovenske pomladi na dva politična bloka?

      V Sloveniji imamo 50+ političnih strank. Koliko jih je še na vprašalnikih? Kako to, da nekatere parlamentarne stranke padajo pod 2 ali 1 odstotek, povečuje se odstotek “druga stranka”, ampak teh podatkov pa nikjer - katera stranka bi prebijala zvočni zid.

      In tako od nekdaj - VSE ankete so načrtno zavajajoče. Edina pravilna bi bila taka, ki ima VSE politične stranke kot možnost odgovora, saj jih je toliko tudi registriranih.

      http://mrrsp.gov.si/rdruobjave/ps/index.faces

      išči pod *stranka*

      Mar imamo le še 24 strank? Ukinili so možnost pregleda. Bravo Dušan Vučko, LDS!

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      nisem videl fore prej, vpiši * in izpisalo bo vseh 61 strank

  • Nogavička je rekel/-la:

    Najbolj hecno pri vsem tem pa je, da na tak enakomisleč način zavestno tonemo v totalitarizem in vladavino drhali, ki jim civilizacijske norme in klasična izobrazba pomenijo nič več kot priložnostna tarča za preštevanje in zastraševanje. Idealni pogoji v katerih začne delovati spirala molka, torej.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Nagrada Uršiču je torej reklamiranje njegovega medija.

    Zanimivo: po tistem njegovem agitiranju za “novo oblast” z besedami dajmo jim priložnost, se mi je človek zasmilil. Ravno dva tedna nazaj sem se po dooolgem času bolj po naključju ustavil na njegovih frekvencah. V nedeljo zvečer pa še enkrat in sem bil kuj deležen tiste, s katero se hvalisa tudi zgoraj, kdo sme poslušati njegov program.

    Njegov občutek, da je nad tržnimi zakonitostmi, je na las podoben tistemu pri izdajanju predvolilnega WC papirja z naslovom Slovenski tednik in Ekspres.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Sam Štumf, glede na vašo elokvenco, bi pa že lahko počasi postregli s tako banalnim podatkom, kot je vaše precenjeno ime.

      Da bomo vedeli v zbranem občestvu, kdo nam tako pravilno naravnava politične preference.

      No, verjetno nisi sposoben tega, zato ti povem, da si totalno skliznil. Nimaš pojma o pojmu.

      “totalitarizem in vladavino drhali, ki jim civilizacijske norme in klasična izobrazba ”

      Tale tvoj citat je plehkoba od plehkobe, glede na resničnost, ki nas obdaja. Ničesar kritičnega nisi sposoben reflektirati o (kakor) levi oblasti, ki nam je omogočila občutja globoke mizerije. Pa nikoli nisem in ne bom podpiral Janše Ivana, da se razumemo. Samo ne vem, če ti vidiš onkraj.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Torej, če vprašate Uršiča z diktaturo ni vendar nič narobe.

    http://www.vest.si/2010/04/06/slovenija-misli-enako/comment-page-1/#comment-503607

    Glede na vse skupaj me zdaj želi prepričati, da s komunizmom ni bilo pravzaprav nič narobe; le barva in simboli so mu dandanašnji bolj všeč … pa tip je bil s Tofom proti konformizmu, zdaj mi pa prodaja enega drugačne barve in on je srečen.

    • Dušan Uršič je rekel/-la:

      Ne poznaš Tofovega poslanstva - glavnega vzroka, da že 18 let ne delam z njim.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Si mislim, da se mora zdaj Uršič počutiti vsaj tako dobro kot nekdo, ki se s svojo drugačno spolno usmerjenostjo sprijazne in jo deli s publiko: svoj cenjeno ime je postavil ob bok Babiču in svet je rešen.

    • Dušan Uršič je rekel/-la:

      Skoraj prav imaš: mislim, da smo v Sloveniji Slovenci in po naravnih zakonih spolno usmerjeni ljudje DRUGAČNI. In ker smo drugačni, nismo enakopravni. Slovenci v Sloveniji.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Bližata se dva rdeča praznika. Kumi čakam; nekaj mi govori, da bo letos vsaj tako pestro kot lani, saj se intenzivnost preštevanja stopnjuje.

    Babič, Štrovs, Uršič, in do 27. aprila se bo veseli druščini gotovo s polnim imenom pridružil še kdo, ki bo rekel: jaz sem ta-in-ta in sem nacionalist in ponosen sem na to … pa prav vest se vam mojstrovalcem zdi primeren medij za spreobračanje brez mask. Verjetno bi morali ustanoviti stranko, saj Jelinčiču slabo kaže in njegov prostor se bo izpraznil.

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Štumf, nisem nacionalist. Ti se pa skrivaš. Nimaš toliko hrbtenice, da bi se predstavil. :))))))

      Glede SSN je pa tako, kot sem rekel - Dušan Vučko jim ne da dihat, dva modela, ki sta pred vsemi kamerami in mediji izstopila, sta kasneje sprožila in dosegla blokado stranke - taktika zaradi referenduma o Hrvaškem članstvu v EU.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      NOGAVIČEK se že veseli 27.aprila, Dneva upora, to je dneva, ko se ni nihče nikomur upiral, razen komunistov, ki so se zoprestavljali Anglo-Američanom, kot njihova marksistična svetilnika Hitler in Stalin.

      Nacionalizem gor ali dol.

      Ponosen in vesel sem, da sem Slovenec!

    • Nogavička je rekel/-la:

      Kako je z izobešanjem zastav tujih držav pri nas? Npr., Vatikan je država in ko iz zvonika ponosno plapola vatikanska zastava mora biti nekdo res hudo ponosen na to da je Slovenec ;) Nisem slišal, da bi se Uršič in Bulič javno obregala ob podrejenost njune države v tem primeru. Ne, tudi Babič in Štrovs molčita in zagotovo v osami točita bridke solze zategadelj.

      Kardinal Rode je nedavno za Večernji list povsem jasno povedal, da vse tisto javno opletanje s pedofilijo katoliških duhovnikov nič več in nič manj kot zgolj napad na papeža ter na Vatikan in njegovo gospodarstvo. Še en razlog torej za ponos prej omenjenih in priložnost za še več skrajnega purizma po meri praznega nacionalizma in privzgojenega podrepništva.

  • Rogerg je rekel/-la:

    Jani tvoji prispevki na Vesti so tipično potrdilo dogajanja oziroma stanja v družbi,ki ga obravnavaš v tem prispevku.Vsaka,ampak res čisto vsaka kolumna,ki jo načneš, je odsev razmišljanja,oziroma zadolženega obnašanja,ki ti ga diktira “določena” stranka.Bolj eklatanten je le še kolega B.Zgaga.
    In potem na koncu se čuditi,da se je iz kurjega jajca izvalil piščanec in ne tele,je najmileje rečeno abotno.Vi novinarji bi morali imeti prvo jajca,pamet in korajžo in sposobnost objektivnega poročanja,da bi ljudstvu( v našem primeru ljudstvu v plenicah filozofije,politike in demokracije) servirali zadeve tako,da bi vsakega prisilili k razmišljanju.Kje je še čas demokracije za ljudtvo,če še večina novinarjev ne ve kaj je njihova funkcija.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Rogerg, zavedati se moraš, da v tej državi pogosto postane novinar človek, ki si ne zmore služiti kruha s kakšnim strokovnim poklicem oz. s kakšno bolj spoštovano obrtjo. Samoumevno je torej, da je novinar težko kakšen vzor samodiscipline, moralne moči in delavnosti. Če bi bil takšen, bi vendar ne končal v tem poklicu, tako kot resni ljudje praviloma ne pristanejo v zaporu, narkomanskih in pijanskih klapah ter zoofilskih združenjih.

    • Zbik je rekel/-la:

      Ja, Dvorni, zavedati se moraš, da na razvitem Zahodu pogosto postane medijska osebnost človek, ki si ne zmore služiti kruha s kakšnim strokovnim poklicem oz. s kakšno bolj spoštovano obrtjo. Zlasti če je vzor samodiscipline, moralne moči in delavnosti, kot naprimer Madonna.

  • Forestina je rekel/-la:

    Slovenija misli, da nimamo kaj početi v kolonizatorski vojski v Afganistanu. In kaj to pomeni?

    Nič, če se par kurbetin v vladi odloči imeti partnerstvo za vojne. Naj se prebivalci kure jebejo si mislijo.
    Mi smo carji, mi vas lahko konstantno fukamo v glavo. Pa četudi večina tega noče, če se eliti pač zahoče.

    In lahko vas zdravniška zbornica zapakira v vrečo pa nič.

  • konec je rekel/-la:

    po tej naporni noči, sedaj čakamo, kaj bodo narekovali v naslednjem ZARES LIBERALEN komentarju , ki ga podpiše št. 118 od 571.

    • obama je rekel/-la:

      Kurčan je mal potegnu danes zjutraj..verjetno bo zato mal zamude…

    • Aljo je rekel/-la:

      Pa kje imaš ti možgane? Občin je že tako preveč, moj predlog - cela Slovenija 14 občin in 2 pokrajini…

    • Nogavička je rekel/-la:

      Aljo, občin je bilo preveč že nekoliko prej, ne z zadnjima dvema. Pričakoval bi, da se boš skoncentriral na Popoviča in njegovo vlogo pri vsem tem, najprej, da je Ankarance pripravil do tega, da nočejo imeti nič z njim in zdaj, da jih onemogoča v DS, saj se vzorec nesposobnih županov, ki povzročajo drobljenje občin, ponavlja. Problem je torej sistemske narave.

      Lahko bi problematiziral multifunkcijskost ene osebe http://www.ds-rs.si/?q=kdo_smo/clani/Popovic
      “Član Interesne skupine lokalnih interesov - predstavnik 18. volilne enote s sedežem v Kopru” On je prepričan, da so lokalni interesi kar on sam, ne ;)