13. april, 2010 | Jani Sever

Brezigarjeva pred obglavljenjem

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Najverjetneje to pomeni, da se pripravlja obglavljanje Barbare Brezigar. Tako dramatično je spravo med predsednikom vlade in LDS komentiral Gregor Virant. Hkrati je opozicija ves čas ponavljala, da je največji poraženec koalicijskega spora LDS. Le kako gre to dvoje skupaj?

Odgovor je enostaven. “Pomladniki” pač z vsemi močmi ščitijo generalno državno tožilko, kar je glede na njeno politično pripadnost povsem pričakovano. Kako etično je takšno ravnanje je seveda drugo vprašanje. Obtožbe o tem, da se želi LDS polastiti trožilstva, je mogoče dokaj enostavno obrniti v vprašanje ali “pomladniki” Brezigarjeve ne branijo tako vehementno samo zato, ker so se tožilstva polastili v času prejšnje vlade in tega privilegija nikakor ne želijo izgubiti.

No, kakorkoli, Brezigarjeva ni pred obglavljenjem. Nasprotno, zdi se, da ji prav dogovor med Pahorjem in Kresalovo, daje še nekaj časa. Najverjetneje dovolj za dokončanje mandata. Svoje mora najprej povedati ustavno sodišče. Potem je na vrsti vlada, kjer lahko pride do glasovanja o njeni razrešitvi, a mora to nekdo najprej predlagati. Nato se odločitev sprejema v državnem zboru. Glede na zasedenost ustavnega sodišča in nasprotovanje predsednika vlade, je do tam še daleč.

Ves ta čas pa bo z nami afera Baričevič. Ravnanje Brezigarjeve v razčiščevanju tega primera je namreč v jedru spora. Znameniti magnetogram je objavljen. Vendar v njem ni najbolj občutljivih delov pogovora, ki naj bi zadevo razjasnil. Kljub temu je v objavljenem delu dovolj materiala, da je povsem jasno, kaj je počela Brezigarjeva. To, da je veto na objavo 12. strani dala “njena” tožilka, zbuja samo dodatne sume, da najbolj neprijetnih dejstev nismo spoznali.

Zbor za republiko je magnetogram brez zadržkov komentiral kot dokaz, da Brezigarjeva dela zakonito, saj je želela le, da se izpelje zakonit postopek. Zaključek je nenavaden in v primeru, da bi enako počela kakšna druga tožilka, ki bi bila bliže kakšni drugi politični skupini, bi bila interpretacija Zbora gotovo drugačna. Generalna državna tožilka pač ne sme dajati ustnih navodil v konkretnih primerih mimo svojih podrejenih. Ne glede na to, kakšna so ta navodila.

Opravičilo, da je želela samo dobro, ne pomaga. Kako pa lahko to vemo? Ravno zato, da bi se izognili zlorabam, je zakon napisan tako, da se to ne sme dogajati. No, v konkretnem primeru je Brezigarjeva storila še nekaj več. Tudi če pozabimo na manjkajoči del magnetograma, bode v oči, da je povsem konkretno usmerjala preiskavo, tudi tako, da je minimizirala pomen fotografije, ki je bila posneta med ogledom in je ušla na internet. Povedano drugače, preiskave ni samo spodbujala.

Morda si je poučno prebrati odstavek, v katerem o tem govori Zobec Hrastarjeva: “… Jaz sem takoj poklicala policista specializiranega oddelka, operativnega vodjo, in mu naročila, naj pregleda spletne strani, če se res kje nahaja taka fotografija. In on mi je po dveh treh urah prišel povedati, mi je tudi prinesel stisnjeno fotografijo, mi je tudi pojasnil, da on ocenjuje, da bi šlo lahko za kaznivo dejanje neopravičenega slikovnega snemanja, s čimer sem se jaz strinjala in sem mu tudi takoj ustno odredila preiskovanje. Ustno pa zaradi tega, ker smo takrat, to je bilo 11.2.2010, imeli sestanek na Vrhovnem državnem tožilstvu, sklicala ga je gospa generalna, zaradi e-pravosodja. Sestanek se je zavlekel dolgo v popoldne, zato sem spis odprla naslednji dan, to je bilo 12.2.2010, ko sem se vrnila iz obravnave iz Celja. Res sem bila na obravnavi, prišla sem pa zelo zgodaj nazaj, ker je obravnava odpadla. Ko sem prišla iz obravnave nazaj, ura je bila 10.00, me je policist ……….. obvestil, da ga je v zadevi Baričevič poklicala generalna državna tožilka, da je bil pri njej, da ji je poročal tudi o tem, kaj je bilo že storjenega v tej zadevi. Med drugim mi je gospod …………, sem si tudi takrat zabeležila, on je o tem takrat napisal uradni zaznamek, povedal sledeče: »da mu je generalna državna tožilka povedala, da je to, da raziskuje kaznivo dejanje neupravičenega slikovnega snemanja v redu, vendar pa je neupravičeno slikovno snemanje sekundarnega pomena, da ona vidi zlorabo, samo zlorabo« …”

Je torej hotela generalna državna tožilka koga zaščititi? Vprašanje je seveda tendenciozno. A prav za to gre. Ravnanje Barbare Brezigar omogoča takšna tendenciozna vprašanja.

Kaj nas torej čaka? Ob vsej proceduri in novemu zakonu o tožilstvu, ki je v pripravi, se zdi, kot da se politična bitka za tožilstvo šele zares začenja. Predsednik vlade bo v njej igral odločilno vlogo. Znano je, da bo še naprej branil Barbaro Brezigar in prav tako je znano, da se nikakor ne strinja z idejo pravosodnega ministra Zalarja, da bi po novem generalnega državnega tožilca izbirali tožilci sami. Če bo Brezigarjeva odšla in bo sprejet novi zakon, kot si ga je zamislil Zalar, se bo najbrž res smiselno vprašati, zakaj ostaja Pahor.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
123 x komentirano
  • Andreja je rekel/-la:

    totalna mineštra, brez primere. pa je vse tako dicht. ne samo pahor, še veliko jih je, ki nimaj okaj delati ali pa leporečijo kot se jim ljubi. bemtiš, kako je vse toel res bedno.

    • pasji fritzl je rekel/-la:

      JANI, ČE BO G. BREZIGARJEVA IZGNANA IZ TOŽILSTVA, BO TO ISKLJUČNO IN SAMO ZARADI GARAŽNIH PASJIH ORGIJ , KOT SE ŠE VEDNO ŠEPEČE, MNOGIH VPLETENIH ! AMPAK TO ZALARJU, KRESALOVI , VSI IZGOVORI, O NE-VPLETENOSTI NE POMAGAJO VEČ, OB-RAČUN PRIDE, ČE NE POPREJ KOT NA PRIHODNJIH VOLITVAH !

    • konec je rekel/-la:

      vedno bolj je jasno, da so tudi janiju bili zelo blizu tile psi…….

    • Čhuck Noriss je rekel/-la:

      Tle maš obračun, ki se je že zgodu z opominom, če ni bi sprejel javzno zasebnega partnerstva z DaZajn pri
      http://ccrunch.webs.com

  • NoMercy je rekel/-la:

    če že o pomenljivostih: http://sl.wikipedia.org/wiki/Sveta_Barbara (Sveta Barbara je zavetnica rudarjev ). Knapi imajo pa itak svoje navade, uzance, običaje, … predvsem pa so zelo pozorni in zaščitniški drug do drugega!!

  • nemesis je rekel/-la:

    Ma,trapasto vse skupaj.Problem je v tem,da so se načrtno pisali zakoni,ki so omogočali zakonito krajo,zato imamo tajkune.Neodvisne institucije,policija,tožilstvo,sodstvo,delajo v spregi z vplivnimi omrežji.Tudi Hrastarjeva je politično opredeljena,vprašanje je tudi koliko je kredibilen policist,ki je tožaril Brezigarjevo.Kdo še komu kaj verjame,jaz komaj čakam,da odidem s svoje ljubljene domovine.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ne obupaj!

      Vremena Krajncem bodo se zjasnila.

    • Kren je rekel/-la:

      Policist BB ni kar tožaril. Kot je pojasnjeno tudi v magnetogramu seje, je o vsakem prejetem navodilu dolžan delati uradne zaznamke. In iz tega naslova so stvari tudi evidentirane. Že iz naslova vpogleda v te evidence, je bilo Hrastarjevi takoj jasno kaj jse dogaja. Ni rabila špeckahle, kvečjemu se je le dodtano informirala o celotni dinamiki.

      Bi pa rekel, da ga je Hrastarjeva potunkala s tem, ko je pred vsemi predstavila osebno mnenje policista. Tu bi ji očital nekorektnost.

    • angie je rekel/-la:

      nemesis , kar spokaj ( in vzemi mefistića s seboj za družbo)!

      nikomur se ne bo tožilo po vaju!

    • konec je rekel/-la:

      angie, ti pa nisi nikjer priljubljen razen v lj….zato ostani tam v tvoji luknji , imej se pasje rad s tvojimi mafijsko/rdecimi prijatelji in ne hodi ven…….ostani v tvoji luknji.

    • Čhuck Noriss je rekel/-la:

      beri moje ostale poste

  • Nogavička je rekel/-la:

    “Zbor za republiko je magnetogram brez zadržkov komentiral kot dokaz, da Brezigarjeva dela zakonito, saj je želela le, da se izpelje zakonit postopek. Zaključek je nenavaden in v primeru, da bi enako počela kakšna druga tožilka, ki bi bila bliže kakšni drugi politični skupini, bi bila interpretacija Zbora gotovo drugačna.”

    Povprečen pomladni vernik pač ne prebira pohujšljivega čtiva, če že, potem o tem ne razpravlja, saj bi tako lahko škodil dobrim namenom svojih in prispeval k širjenju laži pokvarjenih komunistov, pač pa se nasloni na interpretacijo zdaj tega zdaj onega velmoža; vse za mir na zemlji.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Pahor pa potrebuje čas, saj mora pri zamenjavi BB poskrbeti za kontinuiteto. Kako funkcionira, oz. česa je premje sposoben, smo spoznali z nedavno manipulacijo z nekim kandidatom za ministra, ki ga je zavrnil, ker ni bil pripravljen poskrbeti za brezmadežno javno podobo BPja.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      NOGAVIČKA, ali morda misliš, da komunisti niso pokvarjeni?

    • Forestina je rekel/-la:

      A si bil u komuni na zdravljenju?

    • konec je rekel/-la:

      NOGAVIČKA govori o vernikih……..ha, ha, ha, ha, ha, ha,

    • Čhuck Noriss je rekel/-la:

      Morda bi pa Barbara Brezigar bila dobra pri zadevi HTTP://ccrunch.webs.com in posledično javno zasebno partnerstvo z DaZajn toko ne bi bil v oblakih, ker dobr pozna parket.

  • dado je rekel/-la:

    Če Jani zna zamenjati celo žarnico,
    lahko bi napisal tudi to,
    kako se strokovno nabrusi sekirico!

  • Forestina je rekel/-la:

    Saj ni res, pa je.

    In v primeru, da je bil doktor umorjen, če je po neki logiki tam res bila tretja oseba in če obstajajo celo posnetki, če je bilo načrtovano, pravim ČE, potem jih BB lahko zgazi.

    Potem Patria ne bo več pomembna in če je ta neverjeten svič možen, potem ni naključen.

    Ampak to je že preveč, da bi naprimer nek blackwater umoril zdravnika, da bi naredil krizo v državi.

    Kako pritisniti na sprožilec mučenega psa?

    Neverjetno je, ni pa nemogoče. Mogoče je, če Big Brother obvlada sceno u piko.

    Če je kaj takega možno, potem smo naleteli na popoln scenarij in vsaj nekaj je res, da nas režiser v tem primeru ni podcenjeval.

    Mogoče je res bil Čistilec.

    In, če je bil, je bil v korist princa teme in vojnega lobija.

  • mujo je rekel/-la:

    Sloveniji vladata Janševa in Pahorjeva mafija! in to skupaj!

    • WHMH je rekel/-la:

      pa ena kopica mujotov …

    • Chuck Noriss je rekel/-la:

      No s policijskim ustnim dovoljenjem (ker sva z enim ugotovila, da kdo je pravi za predsednika),
      sem mednarodno spletkaril, da je mujo izvolil našega gospoda. Zato tudi tisti video posnetek, ko
      je sprejel diplomata, ki mu je po slovensko govoril kurac.

  • Mimi je rekel/-la:

    Groza!
    Evo nam ljudje, zdej pa imamo! Kaj smo si nakopali, ko smo take ovce in ko se raje med sabo dajemo, pa vedno čakamo, da se bo kar vse samo od sebe rešilo (tako nekako se zdaj obnaša tudi vlada [zrcalna podoba ljudtsva]; malo mešajo, kak tedenček gre za razne vijavaje po medijih in DZ, vmes pa vsi skupaj blefiramo, da je TO najbolj pomembno… skratka, nekakšno podaljševanje komforta nevladanja).
    Tudi sama sem že pomislila na razne srhljive scenarije, vendar vanje skoraj težko verjamem (ob tako očitnem diletanstvu).

    • Neja je rekel/-la:

      Mimi, se spomniš, ko sva takrat napletali o scenah in scenarijih? Težko pomislim, da se kaj grdega skriva v ozadju- tukaj in na sploh v življenju. Pa pravijo, da sem naivna, nerealna; da sebe, ko ne bi nikomur skrivila lasu, projeciram v svet. Lahko bi rekli obratno: Tisti, ki vidi zarote in dolži drugega za nečednosti in kriminal, vse to sam nosi v sebi, vse to sam počne.? Pa dere se: Držite tatu!!! Če izhajam iz tega, je vse možno. In nekateri niso diletanti, mar ne?

    • Mimi je rekel/-la:

      Forestina, hvala za link (sklepam da je kaj povezanega z mojim postom, sicer ne bi imelo smisla) - pogledam.

      Neja, seveda se spomnim.
      Ja, vem (oz. pač kot lahko vidim), ti si še bolj… hm, spravljiva in tolerantna in najbrž blažja (kot jaz), vendar ne bi tega (vedno ali nujno) označila (samo) za naivnost… Vera v vrednote, ljubezen, v lepo… je naivna? :\ Saj zato pa je kot je. :|
      No kaj čmo, saj je od vekomaj pravzaprav bilo tako, ampak gre za to, kakšno stališče PRI SEBI zavzameš, s čim se sprijazniš. Jaz se s svinjarijami težko; ker pa imam tudi nekaj odziva, torej izkušenj, da čisto vsi in čisto vse pa le niso takšni oz. ni takšno, to ni utopija ali fantaziranje, pač pa moja pravica, da ohranjam ta merila, saj med balastom, med vsem plevelom, ipak najdem lepe rože. :)

      Ja, imaš prav, nekateri kažejo na v nekem smislu fascinantno profesionalnost in izpiljenost na nekaterih področjih, vendar če bi nadaljevali razmišljanje iz onega prispevka, se potem med sabo nekaj tepe, se ne sklada.
      Namreč če bi to bilo res (ta ozadja), bi se ta farsa okrog magnetograma razvijala precej drugače, kot se (je?)… Skratka, ni logike (če je oseba X ‘zadaj’, ki se jo ščiti, čemu se potem tako zavzemati okol preiskave, ki potemtakem najbolj inkriminira osebo X). ??

      Tako da menim, da je vse tako prepleteno, da če bi vse vedeli, bi glave pokale.

    • Neja je rekel/-la:

      Saj imaš prav glede logike, Mimi. Mogoče pa bi vseeno šlo tako: Oseba X po natančnem scenariju profesionalno izvede akcijo z namenom, da bi diskreditirali takrat preveč popularno KK, druge ministre, policijo /ter še kaj, za kar ne vemo/. Pokazali nepravilnosti- realne in namišljene pri levih, da bi odvrnili pogled od svojih, da bi zamajali stabilnost in pridobili točke.

    • Neja je rekel/-la:

      In BB se zavzema za preiskavo. Seveda, samo glede levih. Ve, da kamera ni mogla ničesar ujeti, zato jo omenja. Kdo je posnel sliko v garaži je drugorazredno, da ne bi slučajno zbledel razvrat, ki je bil ali pa tudi ne.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Mimi in Neja, definitivno sta bolani.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Hormoni, ROGERG!

    • Mimi je rekel/-la:

      Ma ne vem, Neja… za to bi moral bit nekdo že mag. ;) Težko gre skozi to… ne nazadnje praktično ni mogoče, da bi dolgoročno tako sistematično se delovalo v tej smeri (stare notranje poškodbe), poleg tega pa se ne da nikoli upoštevati vseh dodatnih - nepredvidenih - dejavnikov… skratka težko bi tak tajming tako v nulo ubodli ob zapletenosti in dolgotrajnosti, ki bi pač bila nujna, če bi bil kak tak scenarij. Poleg tega prisotnost ful ljudi, občinstva; sosedje, policaji, reševalci…
      Je bilo pa toliko nepravilnosti in kup vprašanj in tako nenavadno vse povezano, da jasno da to (še vedno) buri duha slovenstva, zato je v bistvu totalno brez zveze, da se sploh grejo tole s tem magnetogramom. Že zato: zakaj moramo pa MI vedeti, poznati vsebino, če niti oni sami, Pahorji, strokovnjaki, pravniki, sodišča, tožilstva, kaj jaz vem kdo vse, ne vejo, ali je protiustavno ali ni, in kaj bi z vsemi temi podatki iz magnetograma… V bistvu je absurdno to vse skupaj.

      Bogve kaj je zadaj, saj težko verjamem, da bi pa spet bili taki šalabajzerji, kot se kažejo…
      Tudi če je človek še tako tup, se navadno izkaže za neverjetno brihtnega in iznajdljivega, ko je treba kakšne luknjice najti, skratka na čimbolj smooth način poskrbet zase in se ušunjat h kakemu koritcu. ;)
      Tako da interesi so gotovo zadaj, samo mi ne vidmo vse slike, v enem pa smo lahko kar ziher: ti interesi niso kej zlo povezani s Slovenijo in njenimi državljani. ;|
      Vsaj videti ni tako. Ne bi bila rada krivična, je pa prav da smo strogi oz. bi moral biti bolj zahtevni - saj gre za nas.

      Zadnjič sem razmišljala, kako bi se *izpisala*. :o))
      Nočem se it več, trapast se mi pa zdi, da bi morala jaz skliznit! >:(!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MIMI, skliznit je zdrsniti!

    • Mimi je rekel/-la:

      nisem hotla napisat spizdit (zarad občutljivejših očesc). ;)
      sem pa pol se spomnila, da utegne bit narobe razumljeno. :)

  • [...] This post was mentioned on Twitter by Vest. Vest said: Brezigarjeva pred obglavljenjem: Najverjetneje to pomeni, da se pripravlja obglavljanje Barbare Brezigar. Tako dra… http://bit.ly/a2SMgW [...]

  • ProPolis je rekel/-la:

    Ne vem, na eni strani mi gre na živce, da gledam že leta in leta te samostojne Slovenije stalno vsaj v ključnih potezah ene in iste face na političnem in še kakšnem polju. Po drugi strani pa se sprašujem, saj gre za zimzeleno vprašanje, če ta državica sploh premore dovolj kvalitetnih ljudi, da bi zapolnili vse te zaposlitvene niše, ki jih je birokracija v letih od dosanjane samostojnosti vzpostavila.

    Barbara Brezigar bo zagotovo pogrešljiva, kakor sta bila denimo Drobnič in recimo Cerarjeva. Tu ne vidim problema. Problem vidim v dveh drugih smereh: ali imajo oblastniki boljšega ali vsaj dovolj dobrega pretendenta za ta tožilski prestol, predvsem pa, ali je zdravo, da ima ena stranka v rokah ključne pozicije enega izmed pomembnejših sektorjev izvršnega dela države. Če mene kdo vpraša, je to v konkretnem primeru, ko je tudi zaledje te LDS naravnano, kakor je naravnano, milo rečeno nezdravo.

    Najbrž je problematično, kakor je delovala Brezigarjeva, nevsezadnje tudi njene provinience ni za zanemariti v kontekstu njenega dela (četudi sem morda eden redkih, ki se mu zdi dobro, da je na takem delovnem mestu nek antagon oblasti). No, vidim pa še večji problem, ki je sicer pred očmi večine državljanov, nekako pa ga ne opazi tako imenovana oblast: Kdaj mislijo tile samoponujeni izvoljenci začeti garati in se nehati ukvarjati s svojimi nepomembnostmi in kdaj nameravajo začeti živeti pomembno življenje?

    • Kren je rekel/-la:

      Soglašam. Ampak ta antagonizem je lahko konstruktiven in pozitiven za neodvisnost le če so razmejitve pristojnosti jasne. To je osnovna premisa. Uzurpacija (tudi opozicijska) položaja je, gotovo se tu strinjaš, povsem kontraproduktivna.

    • Čhuck Noriss je rekel/-la:

      Upam, da ta ni kontraproduktivna in da bo prva svetovalk Barbara Brezigar pri javno zasebnem parterstvu z
      DaZajn gle projekt na : HTTP:CCRUNC.WEBS.COM

  • krucefiks je rekel/-la:

    Pizda no, tale ljubezenski trikotnik Zalar - Pahor - Brezigarjeva menda ja ne more biti najpomembnejša tema v državi.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Kresalova bo užaljena, ker si jo spregledal.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Ljubezenski trikotniki so bistveno bolj vsakdanji od orgij - sploh če se dogajajo med sesalci ne glede na vrsto:-).

    • Rogerg je rekel/-la:

      Saj je ni spregledal,celo prvo jo je imenoval-Pizda.Jaz bi še dodal prekleta.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Pa res, kar v prvi besedi jo je omenil!

  • obama je rekel/-la:

    Jani (Dušan Kumer,Palček Februarček ali kdorkoli je že avtor tegale jamranja),
    kaj si o tem žaganju Brezigarjeve misli narod je verjetno kristalno jasno..Lahko napišete še gomilo takihle podsetnikov in dnevnih zapovesti iz štaba,mnenja folka pač ne morete..
    Da so pse fukali,da ni posnetkov,da Miro Slinar vodi vlado,da je Pahor copata…

    Kaj ima s to polomijado KGBjaZbor za republiko? A so bli nemara mastifi člani SDSa?
    Trobilo

    • NoMercy je rekel/-la:

      čas bi že bil, da se obama zbudiš in prilezeš iza zakristije :)
      že skoraj desetletje ubogamo “priporočila”, “usmeritve”, … iz EU parlamenta :)
      Yu tudi na netu ne “pali” več

    • Chuck Noriss je rekel/-la:

      Pred nekaj dnevi sem napisal za eno stranko nekaj. Potem pa kar naenkrat bulmastifi iz sds. pa sds je naci.

    • Čhuck Noriss je rekel/-la:

      k SO BLE VOLITVE ZA AMERIŠKE PREDSEDNIKE MI JE EN REKU, DA BODO OBAMO UBIL DVE LETI PO
      IZVOLITVI. obama te kej skrbi

  • Code5 je rekel/-la:

    @obama: glede na to, da je spada med kriterije za sprejem v SDS pripravljenost na dresuro, uboganje gospodarja na besedo in skrajna popadljivost (kakor vidimo po SDSjevskih gurujih komunikacije), so bili tisti mastifi najbrž celo častni in ne samo navadni člani.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      CODE5 je še en osebek, ki so ga na umni postkomunistični levici naučili lastne slabosti projicirati na politične konkurente.

      Ampak tokrat ga do onemoglosti lomijo tvoji in to je tudi vse, kar znajo.

    • dddd je rekel/-la:

      Mefisto, daj glas! …. Priden, priden.

    • NoMercy je rekel/-la:

      definitivno ima mefisto samo desno polovico možganov, da povsod najde manjkajočo levico :)

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Si ti tudi iz tiste ugledne garažne družbe?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Gornji komentar je bil sicer namenjen DDD - ju, vendar se prileže tudi NoMERCY, ki mu moram še dodati, da nisem kriv, če se levičarja zavoha že na daleč.

    • dddd je rekel/-la:

      Jebenti, zavohaš ga, levičarja? !

      Če bi sodil po tvojem intelektu bi rekel, da si nekje med lobotomirano čivavo inafganistanskim hrtom, sam če pa tolk dober vohaš morš bit pa najmanj zlati prinašalec. Sedi. Priden.

    • NoMercy je rekel/-la:

      Mefisto: samo za tebe :)
      izpostavljam: filozofija & religija
      http://blog.zdravstvena.info/leva-ali-desna-stran-mozganov-test/

    • MEFISTO je rekel/-la:

      DDDD, zlati sem, prinašalecslabih vesti zate pa tudi.

      Zavohamo vas, ker prihaja smrad iz vaših ust.

    • Jst je rekel/-la:

      Code5, pozabil si še eno bistveno odliko; pripravljenost nastaviti tazadnjo za zadovoljevanje potreb Gospodarja!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      JST je pa nesporno skrajni intelektualni domet postkomunistične in anarholiberalne levice. ki se ji misli še najraje sučejo okrog riti.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Jst, kot izgleda imate v vaši skupini rit že čisto iztrošeno, zato je Gospodar (ki je iz garaže izginil) za svoje potrebe vključil pse

  • Aljo je rekel/-la:

    He he, kje je pa stepska čivava danes?

  • jaja je rekel/-la:

    KAKO SEM VESEL, DA NE ŽIVIM V LJUBLJANI IN KAKO ME JE SRAM, DA JE LJUBLJANA V SLOVENIJI!

    GREZNICA PEKLA!

    • konec je rekel/-la:

      5!

      tudi jaz sem zelo vesel tega!

    • Chuck Noriss je rekel/-la:

      Vidva sata oba ena bolnika. K sm se 1995 poroču, sem takoj zjutri si v kraju, kjer še nisem bil zrihtu poho v hotelu. Sam mal sem mogu lokal zamenat. Pa v NG sem pohu sred avtobusne, pa ni noben trzu.

    • Rogerg je rekel/-la:

      Jaz sem se komaj vrnil od daleč pa že komaj čakam na nov odhod, kajti v tej greznici res pohaja zraka

    • angie je rekel/-la:

      jaja, če ti ne paše, se izseli. tako preprosto je to…

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Angie,veš kaj ti bom povedal.Tam v devetdestih je en tak trotl kot ti, tam iz Vojvodine doma, Slovence pošiljal “u Beč i Filadelfiju”, sedaj pa bo ta-isti kmalu zatočišče iskal na istem mestu.
      Pazi, da, preden bo petelin trikrat zapel, ne bo ista usoda doletela tebe.

    • Mrs. Rogers je rekel/-la:

      Res, kako evakuirati million slovencev? v ameriko jasno. penzioniste z denarjem v Florido, storilce v Philadelphijo. Sam jim plačam vse stroške. K udba plača jasno, sam čigava se vas pa ne tiče. ostali
      bodo pa v atomskem 4. junija

    • Mr.Rogerg je rekel/-la:

      @Mrs Rogers.Ja, hudiča tako neprecizno si tole izustila gospa Rogers,da niti ne vem kam spadam,oziroma s katerim konvojem se bom selil v Ameriko.

  • nesesekirat je rekel/-la:

    Barbara Brezigar po svojem poizkusu aktivnega političnega udejstvovanja, pa tu ni bistvena “barva” njene politične opredeljenosti, NIMA KAJ ISKATI na tem mestu ali pa v pravosodju. In v tem je ves problem njenega biti-ne biti.
    Taista politična opcija, ki na “žive in mrtve” zagovarja “po nedolžnem preganjano” BB, taista PO obvladuje RTVS, kjer velja njeno pravilo, da novinar ne sme več opravljati svoje osnovne dejavnosti, če je kot kandidat, ni važno katere (ali res?), partije sodeloval na volitvah. Če se seveda ne pišeš Šopar.
    Dragi politični “pravičniki” z Zborom za republiko na čelu, kje je tu vaša pravičnost in doslednost. Očitno pri politiki odpovedo vse akademske titule in njihovo tkim. znanje, ko je treba potvarjati dejstva sebi in “svojim” v prid.

    • konec je rekel/-la:

      in to napise KK ritoliznik?…ha, ha, ha, ha, ha, kaj bi rad ponovno neodvisno mumijo cerarko? ha, ha, ha, ha, ha,
      BOLNO!

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Kot je nekdo dejal.: “Slovenija je polna diplomiranih kretenov.” Bi dodal: “In večina je na desni.”

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Pesjan iz trave, ja, jaz prosim Boga “Bog obvaruj nas študiranih budal” in ti si dokaz, iz katere luknje jih največ ven nos tišči.

    • Mrs. Rogers je rekel/-la:

      Ja včeri sem v prazni sobi dubu 2x s pendrekom po glav

    • Mr.Rogerg je rekel/-la:

      @Mrs Rogers.Saj se ti še danes pozna.Sploh pa, ne sramuj se bedastoč, ki jih napišeš kot Chuck Norris.
      Tvoj “aproach”je bil tak, da ti to spregledamo, medtem ko večina “resnih” in visoko intelektualnih šalabajzarjev toliko verižijo, da odpustov ne zaslužijo.

  • nostradamus je rekel/-la:

    Ljubljana 7 stopinj
    motovilec 3 E četrt
    po kok je pa kisu zele sm pa pozabu prašat
    polna luna je na obhodu

    bodte v regratu

    • Chuck Noriss je rekel/-la:

      Kisu zele se že 10 let mer v alkoholu.

    • Mimi je rekel/-la:

      danes je mlaj (prazna luna).

    • Chuck Norris je rekel/-la:

      @Mimi

      če je luna na obhodu, je ena na drugi strani tebe. torej pred ekranom saj je vendar nostradamus, ga ne
      moreš tko jemat če vid u prihodnost

  • NoMercy je rekel/-la:

    pa ne no … ne tako nabijati po BB. Ona je prava ženska!! Bolj, ko jo “jebeš” več ima od tega in raje desca streže :)

    • Čhuck Noriss je rekel/-la:

      A ti mi jo lahko pomagaš navdišit za Vodjo ekipe, pri izvozu kreditnega krča, peek at HTTP://CCRUNCH.WEB.COM

  • konec je rekel/-la:

    celoten komentar ima samo dve besedi, ki jih je ZARES napisal jani in ti sta v podpisu……..vse ostalo, je narekovala “neka” stranka….ha, ha, ha, ha, ha, ha,

    • NoMercy je rekel/-la:

      uf … še dobro, da si se oglasil. Sem bil prepričan, da si ti s fluidi sugeriral ta članek

  • Bralka je rekel/-la:

    Sicer je za vsak “škandal” kake tri dni, potem pride pa nov na vrsto….
    Pa dobri bog, a se res ne naveličate? Če ne novinarji pa stranke, če ne stranke, pa novinarji in se ta krog vrti in še več kot tri dni, to se bolj v “tri dni vrt”. Mene tole recikliranje teme spominja na sošolce na začetku gimnazije, ki so pri starših nekje zalotili kaseto s softporničem in potem so to vrtel enkrat pri enem in enkrat pri drugem sošolcu, kadar staršev ni bilo doma in to jim še ni zadoščalo….so to temo predelovali ves pouk in vse odmore, dokler niso druščine enkrat zalotili starši in potem je bilo najstnikom nerodno. Samo, oni so bili stari slabih šestnajst, kaj za vraga je pa izgovor naše žurnalistike in politike, da tole temo predeluje ven-in-ven? Pa na tiste črtice, to lahko vsak vstavi imena po želji in edino, česar še ni nihče obdelal, je, kakšno jakno je imel policist, ki je šel k Zobec Hrastarjevi in kakšno jakno je imela ona (ker, jakni sta tudi v magnetogramu).
    Pa dosti je te teme. Če se iz te teme koalcija ne bo naučila, kako se izvede razrešitev, potem bo pač morala to lekcijo jemati kje drugje. Sicer patetično je žvončljkati z razrešitvijo, potem pa tega ne narediti, ampak, bog pomagaj.

    • Chuck Norris je rekel/-la:

      Pa kaj ti bo če 20 let justica laže sebi, da so socialistični zakoni pregona in prava - prava strvar. zato pa so zaostanki. Lukenda so pa solze, ko ti da luk en.

  • Bralka je rekel/-la:

    Aja, še nekaj: to stalno postavljanje “dilem” ali ta ali ta, kdo bo šel, kdo bo ostal, kdo bo popustil in ostale kvaziretorične kakice, to je približno toliko relevantno kot narastek od Barabare Brezigar. Barbi, daj nekaj naredi s frizuro, obupna je.

    • Peter J. (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

      kako se temu reče po latinsko?
      ad hominem ? a sm zadel a sm falil?

      Sicer pa ja ženska more bit nujno namzana s q10 encimom. Raje q30. More met tud kej umetnega. drgač je že starokopitna. Pa frizura more bit nujno v skladu z modo, drgač je že vse narobe. Ženske se očitno drugih žensk, ki ne verjamejo čist vsega kar rečejo v reklamah mal sramujejo in jih najraj kar izbčijo. Aja pa da ne pozabmo: Trepalnice do nebes z vsaj 50% ukrivljenostjo so nujne. pa blablabla.Še velik je stvari, ki so pri ženskah “nujne”.

      Dons je pač tako: Najprej se pogleda če ma ženska narastek. Pol se pogleda če nima slučajno kej okrušenega laka al pa polomljenih nohtov, zatem se jo preinšpekticira če je pobrita po nogah, podpajsko. Preveri se tudi če ji iz ušesa ne štrli slučajno kakšna dlaka in šele če vsem kriterijem ustreza, se ji reče “živjo”.

      Joj joj joj, kaj bomo če bo večina Slovencev tako topoglavih. Najbolj da se predpiše uniformo v javnosti pa določi kako se mora ženska našminkat pa kakšno barvo las more met, kako dolge lase…. Pol bojo pa vse enake. Kot smo bli “vsi enaki” v jugi. Čas totalitarnih režimov je že zdavnaj minil.

    • Chuck Noriss je rekel/-la:

      @Peter - nekdaj vsemogočni.

      Glede encima Q10, tako ime sem si zmislil, da bi vedel, da če bo lokalizirana nuklearna vojna, pol
      če maš question=10 počenih gobasith vremenskih pojavov. Ampak to je zaenket še v predalu. Če,
      se tvoji ne opravičjo in vrnejo ukradeno.

    • Mimi je rekel/-la:

      Moja frizura je tud obupna. :|
      Pa mal narastka mam (kolikor ga mam lohk ob tolk kratkih laseh, mam pa srečo, da se barvi kar *pretopita*, pa se ga skoraj ne vidi :)).
      Še dobr da nisem al pa ne kandidiram za miss sveta. ;o)

      (v lajfu še nisem kupila “kreme proti gubam” [haha!, kako to da pol svet ni več brez gub od že zdavnaj? :D], ko mi je pa 15 let mlajši frend dobronamerno za 35. rojstni dan prinesel kremo proti gubam, sem pa bila skor mal užaljena ;o), potem pa imela problem, kako to stran vreči, pa ne svinjati/mastiti/plastificirati [dodatno] okolja… Sicer mi je pa tečno to kritiziranje na osebnem nivoju, ne moremo pomagat, če nismo vsi lepi, kot tudi nočemo vsi biti plastični, lutke - svoje, lastne poteze so okej) …

    • Bralka je rekel/-la:

      No, ja. Barbara Brezigar je, ko je kandidirala za predsednico RS, naredila en obsežen poseg v svoje zobe, popravila je frizuro, delala je s stilsti. In je bilo treba priznati, videz je zelo popravila. Tudi po tem, ko ni bila izvoljena in je bila nekaj časa v Eurojust-u, se je videlo, da skrbi za videz.

      Sedaj pa fura imidž mučenice. Tiste, ki trpi, ki čaka “kdaj bo dala vrat na tnalo” (prosto po Virantu), da bo lahko potem mučeniško vstajenje.

      Sicer lahko vsak zagovarja princip, da “ga ni čez naravno lepoto”, in dokler se gre zasebno življenje, okej. Ko pa nekdo postane javna osebnost, potem naj pa drži en nivo urejenosti. Naj pokaže neko spoštovanje do javnosti, konec koncev, v tej javnosti so tisti, ki plačujemo davke, da gre tale ferajn naprej, v tej javnosti smo tisti, ki tako-ali-drugače občutimo posledice bolj-ali-manj-pametnih-odločitev. Ni Barbi tule edina, je kar dolg seznam…., ampak ona je, ko je potrebovala glasove, poskušala ugajati javnosti, sedaj pa hoče tej isti javnosti prodajati videz mučenice. Skratka, ni samo videz, je pač vsa zgodba, ki je za videzom.

      Je pa treba Barbari priznati, da ona se vsaj zaveda manipulativnih sposobnosti videza, takšnega ali drugačnega. In pri tem ni odkrila tople vode, ker je znano, da 80% mnenja si ustvarjamo na temelju naših percepcij neverbalne komunikacije. Tako da v kontekstu 80% teže neverbalnih znamenj razpravljati o tem, kako je videz nepomemben….c’mon.

  • mietke je rekel/-la:

    Sever, pa koliko ti dobiš nakazanega vsak mesec od “ta levih” da si tako velik njihov glasnik…..

  • zorge je rekel/-la:

    Od vsega je zanimivo to, da od vsake nove oblasti pričakujemo, da se bo razrešila Depala vas in s tem orožarska afera.In nič od tega.Vsi smo to nekako pričakovali od Pahorja.Pahor je sedaj zadevo zakoličil za večne čase.Bulmastifi so samo pesek v oči.BB mora ostati tožilka do zastaranja vseh spornih zadev,oziroma do zamnjave generacije.Vidi se tudi po tem, ker Ljubici ni pustil zamenjati nobenega od orožarskih akterjev akterjev.na Mors.Vse skupaj je brez veze.Še veteranske sezname objavmo, tako kot na Hrvaškem, pa bo stvar rešena.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Depala vas je vendar razrešena s tem, da je policijski vohljač dobil, kar je iskal.

      Žal so se izmuznili njegovi nalogodajalci.

    • Forestina je rekel/-la:

      Vidiš kako je bila udba elegantna pri aretaciji Janše, za razliko od janševih, ki so namlatili tistega depalca do bolnice.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      V bolnišnici je bil le za manekena.

    • Chuck Norris je rekel/-la:

      hočeš reči, da ga je poslat tisti za manekenom, naj vohlja če bo jj res naredil voj. udar, z orožjem iz mb

    • Chuck Norris je rekel/-la:

      Kaj pa če te še črtajo s takega seznama? Kako te bodo pa pol objavl?

  • RR je rekel/-la:

    Prav jima je, Brezigarci in Erjavcu, kaj pa hodita k Baričeviču!

  • Nogavička je rekel/-la:

    Neodzivnost na nestrpne izpade je lahko usodna:
    http://www.siol.net/slovenija/aktualno/2010/04/neonacisti_irena_sumi.aspx

    “Pahor najbolj neodziven

    Najbolj neodziven je bil predsednik vlade Borut Pahor. Po več prošnjah za odziv smo dobili skop odgovor, da predsednik vlade deli mnenje predsednika države in varuhinje v zvezi z omenjenim incidentom ter “… kategorično obsoja vsako vrsto nasilja, kakor tudi sovražnega govora ter zlonamernega povzročanja konfliktnih situacij.” Na dodatno vprašanje, zakaj se Pahor ni odzval na ostale incidente v letošnjem letu, nam v premierjevem kabinetu niso odgovorili, ampak le ponovili zgornje stališče.”

    • Chuck Norris je rekel/-la:

      @Nogavička

      A si ti stisnla zobe, da niso usta spraševala. Sam 2x?

  • Simona Rebolj je rekel/-la:

    Obup(a)no tendenciozen prispevek.

    • Chuck Norris je rekel/-la:

      Fuck, kos si ti neumna. Če bi men ratal 90ga zdravo jedro financerat bi bil danes miliarder.

    • Chuck Norris je rekel/-la:

      Če so me 89ga dobesedno čakal ‘phsihično’, da sem pršol vprašat, kao za firmo, če dajo kej kredita, bi blo glih 2 mesca za plače. Bedniki.

  • mutant je rekel/-la:

    Saj človeka bi bilo še sram če bi bil”” samo človek””,dober da smo lahko človeške živali.

  • Bolek je rekel/-la:

    “Brezigarjeva pred obglavljenjem”, pri Erjavcu je lažje šlo.
    V katero stranko se bojo zatekli konzervirani in upokojeni komunisti, če Erjavcu do kraja uspe očistiti Desus?

  • Chuck Norris je rekel/-la:

    A ne mislte, če niste slučajno na lpp displayčku prebral: 2x sem preštel do neskončno. Ker eni še
    alef nič, alef 1 ne vedo. To mi je ravno omogočl, da sem sezidu svojo rojstno hišo.

    Ampak, a mislte, da je lahko dandanašnji živet? K zgleda, da če ne izvozmo kreditnega krča iz eu,
    nas ni v eu, ker eu ni. js pa ne maram sit, k sm z evri bol lačn.