22. april, 2010 | Jani Sever

40 : 38

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Katarina Kresal po pričakovanjih ostaja ministrica za notranje zadeve. Štirideset glasov je minimum, ki ga je potrebovala, da ni bilo prav nobene možnosti za uspeh interpelacije. Tudi če bi se sedem manjkajočih glasov preselilo od vzdržanih k tistim, ki so glasovali za nezaupnico, bi bilo to premalo za njihov uspeh. A z minimalnim izkupičkom Kresalova gotovo ne more biti zadovoljna.

Kresalova sicer lahko ostane na svoji funkciji in LDS v vladi. Interpelacija ni uspela in ministrica je dobila več glasov podpore kot je bilo njenih nasprotnikov. Vse j torej na prvi pogled v redu. Vlada in notranja ministrica sta preživeli nekajmesečno krizo. Vendar še zdaleč ne brez posledic. Situacija je še vedno resna. Včeraj je namreč koalicijo reševala predvsem SD, medtem ko sta njen ugled v javnosti zastopali Desus in Zares z zoprnimi vprašanji in zahtevo, da se najem prostorov za Nacionalni preiskovalni urad, kljub neuspeli interpelaciji, temeljito razišče. Vse skupaj se je izšlo za las. Vladna koalicija je še ravno prav trdna, da ne razpade. Ampak za to se je morala največja stranka krepko potruditi.

Poslanke in poslanci SD so bili vneti advokati Katrine Kresal, kar jim na trenutke ni bilo najlažje. Ob poslušanju Magajne se je denimo zdelo, kot da bi govoril kakšen poslanec SDS. Slišali smo tako argumente o dveh ali treh pravnih državah, pa o izprijenosti in sumih negospodarnosti. Ampak na koncu se je vse skupaj nekako le izteklo v podporo notranji ministrici. Zares je s pozivom k preiskavi spornega najema ter hkratno zadržano podporo Kresalovi ravnal nekoliko bolj konsistentno. Do konca pa so konsekvence svojih dvomov v gospodarnost nepremičninske politike notranjega ministrstva, z vzdržanjem, speljali v Desusu. Vse to je bilo jasno že pred glasovanjem.

Ministrica ima tako seveda prav, ko pravi, da je bila obsojena že vnaprej. Ne le s stani opozicije. Tudi vladna koalicija je ob tokratni interpelaciji ravnala povsem pragmatično. Škodo, ki je bila že narejena, so pač minimizirali kolikor je bilo to mogoče. Povsem pa se to ni dalo tudi zato, ker pojasnila v primeru zdaj že znamenite stavbe na Dimičevi, zbujajo vse preveč nelagodja. Tudi če gre za povsem normalen posel, pri katerem najemodajalec pač zasluži, ima zgodba vse elemente, ki jo definirajo za afero. Hudič je sicer v podrobnostih, a javno mnenje ustvarja pogled od daleč. Ta je v slovenskih razmerah precej neprijeten. Na kratko; prijatelj  bo zaslužil v poslu z državo.

Ob tem je strašno neprijetno dejstvo, da je enak princip delovanja enega dela politike za javnost precej bolj sprejemljiv, če ga zasledijo pri drugem političnem polu, pa velja za največje prekletstvo. Podobno velja za praktično vse družbene skupine. Enim je pač dovoljeno več. Zaradi domnevnih zgodovinskih zaslug, ker so bolj glasni, ker se predstavljajo kot bolj moralni ali samo zato, ker se jih kar precej ljudi enostavno boji. Dvojna merila so v Sloveniji nekaj povsem običajnega. Laž Janeza Janše ni sporna. Še novica ne more postati. In zasebnik, ki je bogatel v času prejšnje vlade ni nič posebnega. Pa čeprav ga na primer preiskujejo celo kriminalisti.

Opozicija je z interpelacijo vsekakor dosegla svoje. Vlada je med preživetvenimi napori izgubila ogromno časa, energije in ugleda. Rezultat glasovanja nezaupnici pa priča tudi o tem, da bitka za obstanek še zdaleč ni končana.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
154 x komentirano
  • Aljo je rekel/-la:

    Heh, v tretje gre rado…dobro, da ima v stranki Ziherla. KK ni jasno, da je premlada in premalo široka za položaj, ki ga zaseda. Predvsem je pa moteč lobi, ki jo podpira. Mogoče. čez kakšnih 10 let, do takrat naj pa punca predvsem nabira izkušnje in bere, da ne bomo večno poslušali napiflanih piar prijemov. Jebi ga, Slovenija niso ZDA, tukaj jo bodo kmetavzi in ostala politična gamad pripeljala na rob živčnega zloma. Meni osebno se kar malo smili, toda želja po moči je velika in sedaj to željo plačuje. Puhlice naj pa kar prodaja glupakom in ostalim ovcam, ki padajo na zunanjo enbalažo. Dejstvo je, da ženska izven pravništva nima pojma o ostalih stvareh. Biti predator z zavaljenimi meceni še ni karta za uspeh…

    • Mimi je rekel/-la:

      Dober komentar in se z njim skoraj povsem strinjam, Aljo.

    • KAKTUS je rekel/-la:

      Ta babetina je zajahala Pahorja, TO JE SEDAJ NJGOVO BREME !

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Aljo,glede na druge tvoje opazke,ki sem jih doslej prebral,me čudi tvoja prizanesljivost.Ali si še toliko mlad,da ne veš,da častiželjnost, pragmatičnost , napihnjenost in vodljivost niso lastnosti dovolj za ministra. Niti na Balkanu.

    • Forestina je rekel/-la:

      Tolele je pa tudi spuki :)

      “To so matere, to so žene”

      http://www.siol.net/slovenija/novice/2010/04/odzivi_na_gyoreka.aspx

      Poslanec SNS je med sredino razpravo o interpelaciji Kresalove, dejal: “Ne moremo te ministrice primerjati z gospo Jelušič, z gospo Krebs. To so dame, to so gospe, to so matere, to so žene, to so prijetne ženske za sodelovanje. Moje mnenje je, da ta ministrica tega nima. Ne želim biti žaljiv.”

      PS: Irglco je pa preskoču :)

    • Chuck Noriss je rekel/-la:

      @Aljo
      ‘biti predator z zavaljenimi meceni še ni karta za uspeh’

      no, ampak tudi njim enkrat zmanjka denarja, pa začne gledat okol. Kako ti mislš lohk fbi najde karkol=

    • konec je rekel/-la:

      vsi smo vedeli, da je KK še uporabna za kućanovo udbomafijo………kajti jebe vse kar ji oni ukažejo, ampak v tem ni težava, ni težava niti v tem, da je posel neekonomski, da KK pz davkoplačevalskim denarjem plačuje POGAČO prijatelju, da ni bilo JAVNEGA razpisa, ampak samo sklic 7 dobrih prijateljev, ki so si razdelili posel na pravno pravi, zakonik, strokoven,Itd. bal, bla, bla, način……ne, to ni tako velik problem, to je normalna politična svinjarija za naše rdeče svinje…….največji problem, je v tem, da so po tiho (in niti ne) vsi mediji NAVIJALI zanjo……..zgleda , da so skoraj vsi novinarji na plačilnem listu teh par PASJEJEBCEV in , da se bojijo za njihove RITI…to je problem, in zelo hud problem. …..pa naj postane še slovenka stoletja ……….ali pa naj jo proglasijo za sveto devico ljubljansko……

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Konec, a veš, da mi je čisto vseno za KK, skrbi me zate, da se ne boš razpočil.
      Ampak roko na srce, da bi pa takim uspelo zamenjati jo.
      Je pa dober komentar. Sploh zadnji del.

  • Bralka je rekel/-la:

    Ni štos v rezultatu.
    Štos je - in v današnji komentarji (na trenutek moralizatorskih) pogrešam - ugotovitev, da je janšistom uspelo dezavuirati nivo diskusije o čemerkoli.
    Copy-paste nekaj tekstov in členov, nekaj patosnih fac na tiskovki in desničarji sklamfajo skupaj npr: predlog za ustavno obtožbo predsednika …in potem po nekaj urah, kjer vsak spodoben zardi, še kar trobijo, da “predsednik me ni prepričal”…

    Pa potem to isto, samo da malo dlje traja in se reče predlog interpelacije. In potem n-krat vsi povedo eno-te-isto. S tem, da si vmes pol parlamenta vzame pravico, da govori o stvareh, ki jih v resnici ne pozna. Tiste nebuloze od Črnača o tem, kako se računa najemnina - če bi Črnač npr. nepremičninski posrednik, bi bankrotiral v pol leta - ampak ker je poslanec in ima žegen od šefa, lahko blebeta. Pa tista Gorenakova, koliko da bo z razliko v ceni zaslužil Ram Invest - Halo! - pa ideja komercailnega oddajanja je, da z najemnino pokriješ stroške grandje + nabereš denar za nov objekt. Saj Gorenaku te ekonomije ne bi bilo treba znati - in je ne zna - ampak če ne zna, naj bo tiho. Ta kultura, ko ljudje brez kakršnikoli zadržkov govorijo o stvareh, o katerih nimajo nikakršnih znanj, to je samo pot v blarno brezno in nikamor drugam.

    Pa niso samo desničarji tule izpadli mone. Tisto Karlovo o lizingu in tisto Cveta_Zalokar_Oražem o tem, kako bi morali vedeti o aranžmaju, ki ga imata dve zasebni firmi: HL in Ram Invest, ta nova zaresovska ekonomija tudi ni za nikamor. To sta dve zaseebni družbi in to, kaj bi morali taki družbi razkriti, če sta v poslu z javnim sektorjem, to je še tema, pri kateri bi morala prej še nekaj rund diskutirati stroka za gospodarsko pravo in za javne finance, ker zgolj v eni rundi ne bi prišli skupaj. Ker bi morali predelati priporočila OECD; pa prakso evropskega računsekga sodišča, pa morebitno sodno prasko,pa obligacijska načela…. To so resne strokovne stvari, samo pri nas to en Zares odpravi kar z mnenjem poslanske skupine.

    Pa tudi od novinarjev bi človek pričakoval kaj več kot samo eno kartico komentiranja, kjer se malo moralizira po levi in po desni, ampak mnenja se pa nima, ker se itak nikoli ne ve, kdo bo naslednjič zmagal na volitvah….

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Tukaj se gre samo za maščevanje zaradi objekta na Litostrojski. To je najhujša bolečina plešastega maščevalca in njegove falange.

    • Aljo je rekel/-la:

      Ja, ja Butalka, pa zakaj se je najem zgodil prav zdaj, v času največje nepremičninske krize? Daj ne bluzi o komercialnih najemih, počakali bi še 2 leti in bi potem videli po kakšni ceni bi se dalo najeti ustrezen objekt. Poleg tega pa Matejeva stavba že stoji. Tukaj je šlo za klasičen klientilizem, ter negospodarno ravnanje z davkoplačevalskim denarjem. Zaradi butastih-pokvarjenih politikov bomo plačali 2 objekta, to je dejstvo. kar se pa tiče javnih naročil, ter najemov, se pa tako leto za letom dokazuje, da so zakoni napisani tako, da se krade denar direktno iz državne blagajne, primerov je zelo veliko.

    • Pris je rekel/-la:

      Bralka, se strinjam! Kako lahkobno večina naših voljenih predstvanikov komentira teme, o katerih nimajo pojma. Ah, kaj zato, važno je, da je všečno ciljnemu občinstvu! Populizem in demagogija na kvadrat!

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja, trapasto so izvedli tole (in že v osnovi zastavili), Kresalova je poleg tega zelo inteligentna, dober retorik (nenazadnje je bila oz. je pravnica, no btw je bil tole pravniški nastop včeraj, ameriški film, porota, in ona je imela D govor), pa so Igrlovo dal na barikade, najbrž zaradi preprostega psihološkega (in tud vizualnega) učinka: chik fight :)). No tako da seveda ji opozicijski poslanci niso bili kos, to je bilo jasno že prej.
      Tako da najprej ko sem brala njen zagovor (k sreči sem nekje videla en zapis, da mi ni bilo treba gledat in poslušat), sem si rekla plosk plosk!! Kolk obvlada - eno samo leporećje sicer, vendar tekoče, zelo dobro pripravljeno.
      A potem pa seveda standard (sicer ovit v izbran besednjak); počasi je prešla v napad na opozicijo, se pravi se je zaplezala s tem, kar je ravno ona sama v začetku rekla: da kdor kaže na drugega, kaže nazaj nase. Skratka govor je bil potem o opozicijskih grehih (ki naj bi nekako pomenili, da je njen greh manj greh :o)).
      Veliko je bilo govora o velikih ženskah (očitno se enači s takimi), agatami in drugimi, veliko je govorila o sebi, ona je v bistvu žrtev (ali nas to na kaj spominja ;)), skratka - nastop ena A v bistvu - za te oz. vse, ki še dalje kupujejo leporečje (ki smo ga sicer v prejšnji vladi pogrešali, a vseeno pa si nismo želeli ZGOLJ leporečja in izbranega izražanja in omikanega vedenja, če samo obnašanje ni skladno s takim govorom in nastopom).

    • Bralka je rekel/-la:

      Aljo, če se je najem zgodil ravno v času nepremičninske krize, potem je, tako, da je vsak, ki oddaja prekleto vesel, če dobi najemnika in najemniku je tudi jasno, da bo najmenina nižja kot v času, ko bi vsi povpraševali po najemu in bi lahko najemodajelc določal po načelu:kdo da več.

      skratka, nepremičnino je pametno najeti takrat, ko so cene nižje in v tem kontekstu je najem poslopja na Dimičevi pametna stvar.

      Bo pa tako, da bodo vedno vlade najemale prostore, ker bodo to pač rabile (leve in desne). Nikoli ne bo imel proračun toliko denarja, da bi vse kaj kupil in to takoj. In zato pač najema prostore. Tako je povsod. Vsi to razumejo. Razen janšističnih umov, ki so včeraj spraševali, zakaj se ni objekt kupil…..Če bi se pa kupil, bi pa vložili interpelacijo zaradi prevelikih investicijskih stroškov v kriznih časih.. Se tale ferajn res boji KK, zdaj postajam pa radovedna, zakaj se je takoooooo boji.

      Glede matematike za določanje najemnin in o tem, kaj pokriva razlika v ceni med najemnino in obrokom lizinga sem pa pojasnila v odzivu na prejšnjo kolumno na to temo. Če koga zanima, lahko tam pogleda.

    • Aljo je rekel/-la:

      Heh, še zdaj ti ni jasno, da bi čez cca 2 leti še težje oddal stavbo, kajti tedaj bodo nepremičnine še manj vredne, ker se nepremičninski balon pri nas še NI razpočil, se bo pa v kratkem. Vsaka čast najemodajalcu, da mu je uspela poteza oddaje, predvsem zato, ker bi čez 2 leti stavbo kupovali na dražbi…ženska mu je takorekoč rešila podjetje. Ali se ne pogovarjaš z nepremičninarji? Jaz se redno in ti povem, da jih prava katastrofa še čaka, zato ker večina izmed njih ni navajena poslovanja v recesiji in so z glavami še visoko med oblaki. Matematika najemnin se pa menja , predvsem zato, ker v Sloveniji niso nikoli veljala pravila, ki veljajo v demokratičnih državah s tradicijo. Enostavno povedano, KK je rešila napol propadlo rit partnerjevega prijatelja.

    • Bralka je rekel/-la:

      Aljo, zgolj navajanje besed, ki si jih že kdaj slišal, še ne tvori stavkov, kaj šele misli.

    • Aljo je rekel/-la:

      Ja ja, ko je pa treba priznati zmoto, je pa pizdarija…tebi se prav vidi, da nisi zmožna razmišljanja z lastno glavo. Tvoje celostranske nebuloze to dokazujejo. O praktični ekonomiji pa tudi nimaš pojma, jebi ga proizvod slovenskega izobraževalnega sistema.

    • bronjo je rekel/-la:

      Aljo, tvoj nivo popisovanja ekonomije ni praktični, temveč k večjemu gostilniški. Bralka pa je podala realne primere in konkretne številke tukaj: http://www.vest.si/2010/04/20/kako-podpreti-katarino/

    • Aljo je rekel/-la:

      Heh, Butalka ni dokazala ničesar… dokazala je prevsem, da obvlada srednješolsko matematiko. Ali je imela mogoče priložnost videti leasing pogodbo? Ali je imela mogoče vpogled v morebitne anekse k pogodbi? Ali je imela mogoče vpogled v obavljene transakcije? Ali ima mogoče podatke o dejanskem finančnem stanju najemodajalca? Pa saj to sploh ni bistvenega pomena, ponavljam že tretjič, stvar je bila preplačana. Počakati bi bilo treba še bajmanj 2 leti, potem pa mogoče v državni najem ali pa nakup, takrat, ko bodo nepremičninarji totalno na psu. In to kar je objavila Bralka niso realne številke, temveč fikcija, samo kaj ko ekonomski nepismeneži tega ne razumete. Predvsem pa glavna zadeva, ne ena ne druga stavba v zdajšnih časih nista smoterna investicija.

    • Zbik je rekel/-la:

      Pavšalno, Bronjo, pavšalno.
      Reče se tule.

    • bronjo je rekel/-la:

      Aljo, predvidevam, da tudi ti nisi imel vpogleda v stvari, ki praviš, da naj bodo sodilo. Zato bi bolj verjel Bralki, saj iz njenega pisanja izhaja, da ima nekaj znanja in poznavanja tega področja. Ti pa si pokazal, da znaš dobro povzemati vire kot so sds, finance, pozarreport in kar je še podobne medijske navlake.

    • bronjo je rekel/-la:

      Zbik, hvala za tvojo natančnost. Ne znam naredit linka v tekstu, kako ga ustvariš?

    • Aljo je rekel/-la:

      Kakor ti paše, jaz samo vem, da se nepremičninski balon še ni razpočil in da ko se bo, bo marsikdo jokal zakaj smo preplačali 2 objekta v državnem najemu…Realna kriza prihaja k nam z zamikom 3 let! In vsekakor so Finance edini časopis v Sloveniji, ki je vreden tega naziva, kar za ostala trobila nikakor ni mogoče trditi. Realno ti pa povem, da vsi nepremičninarji uradno trdijo eno, neuradno pa jokajo, tarnajo, ter zahtevajo državno pomoč, predvsem iz davkoplačevalskih žepov. Kriza pa nikakor noče pojenjati, čeprav vsi v zahodnem svetu trdijo, da je za nami. Butalistan bo v krizi najmanj do 2020 pa če to tebi paše ali pane. Dildolina in njeni debeluhi so samo postranski faktor v dejanskem stanju. Ti pa kar v nakup po 3000 EUR-ov za kvadrat. He he, blagor ubogim na duhu, pa še kar naprej financirajte povzpetniške elite…

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Bralka, toliko otepaš s svojo fiktivno matematiko okrog tega najema, da bodo, preden boš ti to kapiral(a) na tržišču že vsi gradbinci ,investitorji in finacerji, ležali na tleh z razpočenimi baloni napihnjenosti.Če že nočeš upoštevati,da je bila ena bajta v namen,da se tja stlačijo policaji, že narejena,in še naprej filozofiraš o ekonomičnosti najema,upoštevaj,da je nepremičninski trg na Zahodu kolapsiral do mere,da so nepremičnine padle za več 100 %.Ker si produkt ekonomske izobrazbe v zadnjih letih,si se zapičila v droben detajl,in ne vidiš gozda.Samo še pri nas gradbinci ne spustijo cene nepremičninam,ker jim stoje ob strani banke,ker se boje totalnega kolapsa,ki bo sledil po razvoju dogodkov s tem v zvezi.Vendar pozneje kot se bo stvar zgodila,hujše bodo posledice tako za gradbince,kot za banke in končno plačnike-davkoplačevalce.

    • Pris je rekel/-la:

      @Rogerg:
      Produkt kakšne izobrazbe si pa ti, da trdiš, da so cene padle za več 100% ? :D

    • Ars Ignis je rekel/-la:

      Prvih 100% je najtežjih, potem gre lažje.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Pris, a nisva bila sošolca v šoli pod devetim mostom?

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Ars Ignis.Ja 100% so prva šolska leta najtežja.Zato so tebe mučili le s prvim razredom.In to dolgo.

    • Ars Ignis je rekel/-la:

      @Rođer: vdihni, preštej do 10, izdihni. Razburjanje ti samo škodi.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      BRAL(EC)KA strga že zadnje prgišče svoje pokroviteljske in vseznale pameti, pa ne zaleže.

      Verjamem, da hudo trpi in ne morem je (ga) potolažiti, da se bo kmalu obrnilo na bolje.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Aljo in Rogerg, a veta , da je zemlja ploščata, okoli nje pa se vrti sonce?

    • Aljo je rekel/-la:

      Heh stepska čivava, samo takrat kadar je baksa okrogla - je svet kvadrat..

    • Forestina je rekel/-la:

      Spominja ja :) Zato bi bil sparing z Janšo boj enakovrednih tekmecev :)

    • prostostrel je rekel/-la:

      Joj, Bralka, to so tako resne STROKOVNE stvari, da jih mi kmetavzarji davkoplčaevalski ne razumemo, saj gra za principe profitabilnega nepremičninskega trga in zapletene lizinge preko katerih je legitimno da privatni kapital zasluži za nadaljne investicije….in bla bla bla. Tvoje spuščanje megle je za kozlat, povrhu pa še sklicevanje na OECD, ko gre v resnici za navadni nateg pod krimnko pravne korektnosti. Upam, da imamo v tej državi še kakšno institucijo, ki zna spregledati pravniške malverzacije (na prvi pogled formalno korekten, vendar za ozki krog dogvorjen javni natečaj) v privatno korist. Če v zadevi RAM invest ni jasno, da gre za oškodovanje javnih financ, torej nas davkoplačevalkih ovc, potem to ne bo n ikoli jasno!!!
      Tukaj interpelacija ni najboilj važna, še bolj je pomembno, da se ta posel prekliče, da se razveljavi škodljiva pogodba. Pri tem sploh ne bi smelo iti za politčni bolj med opozocijo in koalicijo, zaradi katerega so KK prizanesli, pač pa zopet enkrat za zaščito pravne države pred uzurpatorji politične moči.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Prostostrel,točno tako kot si povedal.Ampak eni trotli zagovarjajo brez predaha kurbarijo in drugi se kurbarijo gredo brez predaha.

    • Zbik je rekel/-la:

      Bronjo!

      Povezavo na konkreten komentar na Vesti narediš v par korakih:
      - Greš na stran, kjer je komentar in dobiš neki značilni niz, s katerim boš identificiral zadevni prispevek.
      - V browserju rečeš view-source, skratka pogledaš v izvorno kodo strani. Nato poiščeš prispevek
      (s tistim značilnim nizom) in zraven je (div class=”comment-meta commentmetadata”), ki mu sledi
      polni naslov povezave v narekovajih, ki jih ne bom navajal (http_in_tako_naprej) .
      - Če hočeš potem v tekstu besedni niz bla-bla-bla privezati na to povezavo potem napišeš

      <a href=”http_in_tako_naprej”>bla-bla-bla</a>

      Pa ne zaklofaj se…

    • bronjo je rekel/-la:

      Hvala, Zbik!

  • Danesjenovdan je rekel/-la:

    Genialnost koreografske zasnove včerajšnje interpelacije je v tem, da na odru ni bilo videti zasanjenega, zaljubljenega plesnega para, ampak plešoča igralca!
    Dve močni osebnosti - Katarina in Borut, polni veselja nad življenjem, ki pa sta tudi dovolj močni, da zmoreta ljubiti in umreti!
    Prisrčno – ganljivo – pretresljivo:))

    • krucefiks je rekel/-la:

      Harakiri po pomoti:D

    • Chuck Noriss je rekel/-la:

      Ma ja, ne bojo se nikamor preselil. sam mal varovano območjke, tko k so itak povsod kamere.

    • Peter J. (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

      Me pa res zanima koliko ljudem je na podlagi stavka da so v stavbi na Dimičevi postavljeni najsodobnejši elektronski sistemi, “potegnilo” da naj bi bil tam kakršenkoli center.

      elektronskih sistemov je veliko. Marsikateri pa je tudi sodoben. Beseda najsodobnejši se pa spet uporablja marsikdaj! Tudi precej na splošno. S stališča laika na podlagi tega stavka nikakor ni jasno da gre ravno za kakšen prisluškovalni center.

  • andreja je rekel/-la:

    Tole je bilo strašansko mučenje. Nas državljanov. Kakšen pastp, kakšne bedne primerjave, …pa tale Katarina res to verjame, kar so ji napisali? Zlom je bil na vidiku in pričakovani zlom je prihranila za drugič. Se globoko strinjam, da bi ji dodatnih 10 let dobro delo in se, če zmore, se ve, naslonila nase in ne na one v backgroundu, ki se tako ali tako ne bodo opekli nikoli. Le figure prestavljajo. Jatarina pa je za njih pokopala politično kariero, ki ji ne bo dana več.

    • Aljo je rekel/-la:

      Točno tako - žrtveno jagnje na krilih lažne samozavesti…

    • Feri Naf je rekel/-la:

      Politično kariero v Sloveniji je pokopala, ko je šla po čevlje in kostim v Milano…

    • Mimi je rekel/-la:

      ah lepo te prosim, Feri Naf! :o))
      a ni bila takorekoč *izbranka leta*?

      to je v bistvu nesramen in vzvišen protiargument.
      Češ, če nas izvajanje KK ne prepriča, smo gotovo zavistne grde babure (z ogromnimi predpotopnimi spodnjimi gatami), ki se nad palimo na razne *pasje zadeve* in podobno, z eno besedo, smo takorekoč drhal.
      Mimo.

    • dddd je rekel/-la:

      Neverjetno, a vse to se da izluščiti iz ferinafovega stavka!? Mijav. Sam pomoje, če bi kakšen politik moškega spola govoril vsaj četrtino tako argumentirano, racionalno in razumno kot je včeraj Kresalka, bi vas pa takoj prepričal, še več, ovlažilo bi vam vaše predpotopne spodnje gate.

    • Chuck Noriss je rekel/-la:

      Mjav, sem rekel in sem se pokakal. stavek iz pubertetne zgodbe.

      KK pač zna vsaj normalno govoriti.

    • Mimi je rekel/-la:

      Dddd: “… Neverjetno, a vse to se da izluščiti iz ferinafovega stavka!?…”
      Ja, imaš prav oz. logično da se tako sklene. Sem šele kasneje opazila, da sem komentirala pravzaprav TU. ;o)
      (zato ker je v enem drugem prispevku, ki sem ga tudi komentirala danes, prav tako Feri Naf podal podobne “argumente”, ki so bili, da se splošno pizdimo na KK, ker je pač bogata in to, čedna, moderna… - skratka, sem povzela en drug komentar Ferija Nafa (in tudi vse podobne), a ga (kot splošni vtis) združila s tem tu)

    • Mimi je rekel/-la:

      : “… še več, ovlažilo bi vam vaše predpotopne spodnje gate…. ”
      ne palim se na politike (in impotenco… tako da se strinjam z raznimi pravzaprav obskurnimi laičnimi “psihologijami”, kot so, da impotenten folk rabi xxx konjev, hude mašine, oblast in moč na teh drugih nivojih in tako dalje), moje spodnje gate te pa nič ne brigajo, v bistvu si to nesramno meni pripisal, vendar NISEM JAZ tista, ki jih je razobešala (!! - celo pod logoti ministrstev!!), sorči pa, ker vidim očitno.
      Oprosti ker je cesar nag.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Tisto o drhali mi je pa všeč.

    • dddd je rekel/-la:

      Ja @mimi In?Zakaj torej pizdite nad KK? A gate izobeša al kaj? Itak me ne brigajo nikogaršnje gate, jih pa ti ves čas omenjaš.

    • Mastermind je rekel/-la:

      @Gate izobeša

      Ja dildo za psa, so k gate v primerjavi s tangicami

    • Mimi je rekel/-la:

      Dddd: Zakaj torej pizdimo? :o) Se hecaš? A nisem že zadost povedala? ;) Ampak sej lohk še 1x: zato ker se nam zdi neprimerno in tudi že neokusno (v moralnem smislu) toliko domnevno spornih povezav, ki imajo, če jih še tako obračamo pa skušamo bit tolerantni, okus po korupciji oz. klientelizmu.

      “a gate razobeša?” Ja, jih je, na strani notranjega ministrastva, torej s položaja ministrice. To so ji očitno butasto svetovali eni svetovalci (češ, pa jih glejte, kao, mislila je bit duhovita, dala je kao kontro, je pa to povsem neprimerno za notranjo ministrico).

      “jih pa ti ves čas omenjaš”. Lol. Omenila sem jih enkrat, tule zgoraj, zdaj pa ponovno, ker si rabil dodatno razlago.

      Pa še tole mi je padlo na pamet: vsi ki so kritični do Golobiča (če so to moški), mu seveda zavidajo, ker ima recimo dobre kravate in zato, ker je bogat, inteligenten in čeden. ;o))

    • dddd je rekel/-la:

      No ja, nisem vedel za te gate, ki jih je, kot praviš, razobesila, pa me tud nč ne briga a jih je, to nima nič opraviti z njenim delom, ki ga pomoje opravlja dobro. Mi je sicer antipatična že od začetka mandata, naduvana je, narejena, brezobzirna in videt tudi kot en tak robotski terminator. Vendar pa mi gre pošteno na jetra, da mediji kar tekmujejo kdo jo bo bolj osral- četudi ji nič ne dokažejo, se je sranje prime in potem že govoriš o mnoštvu “domnevno spornih povezav”. En kurčev novinarček Požar recimo nekaj napiše, to povzame nek drug medij in še malce doda, potem to prepišejo ostali in kar naenkrat neresnica postane dejstvo, folk pa nabija, da Kresalka fuka s psi, divja 230 na uro rihta posle prijateljem, vpliva na medije (ljubi bog, to pa prov gotov,ja) in ker policija ni dokazala dobesedno tistega, kar je napisal Požar, itak vpliva tudi na delo policije. Požarju so predvčerajšnjim hekerji vdrli na stran (btw. med drugim je prišlo na dan tudi to, da sam komentira in hvali svoje članke pod izmišljenimi niki), Požar pa je to seveda takoj postavil v kontekst: “Med interpelacijo zoper Kresalovo hekerji sesuli portal Požarport”, ja jebenti no in folk začne spet pljuvat čez Kresalovo, češ da so hekerji policaji pod njenim vodstvom. Ma dejte mi srat. Predvčerajšnjim sem gledal prenos iz parlamenta, kjer je Kresalova argumentirano in racionalno odgovorjala na vprašanja, hkrati pa tudi odlično opredelila način političnega udejstvovanja desnice, na drugi strani pa skupino bebcev, brez vsake politične kulture, ki je stresala šovinizme, češ , da ministrica ne ustreza liku matere in žene.. Mediji, pa so iz parlamenta spet poročali da “ministrica, ki nam krade davkoplačevalski denar” ne bo interpelirana in da se ni branila z argumenti ampak se je postavila v vlogo žrtve lova na čarovnice, v ozadju pa mi predvajajo ene trape ki plešejo preoblečene v čarovnice ali kaj? Itak, zoprna mi je, ampak dobil sem vtis, da obstaja možnost za dobro in neodvisno delovanje kriminalistov, če po njej pljuvajo tako levi in desni je to znak, da dela dobro, prav tako je dobro, če ma ona zasluge za to, da se za zapahi znajdejo prej nedotakljivi, na evo, zdaj je pa z obilno pomočjo medijev doživela popoln politični polom. V teorije zarote sicer ne verjamem, bi se pa tako dalo zjebati prav vsakega ministra te, prejšnje in predprejšnje vlade- ampak ko jih je stiskal Janša, si novinarčki niso upali bevskati, ko jih je prej Drnovšek (sicer bolj rafinirano, ne tako z macolo, kot Janša) tudi ne, zdaj pa so pobezljali in ker jih trenutno nihče ne stiska lahko napišejo vse kar hočejo, ljudstvo pa to golta in bleja, češ vsi so isti, dajmo jih prasice, grejo v Milano v šoping, jaz pa še v BTC ne morem.

      + zarad korektnosti: gate si pred mojim replayem ( ob 17:14), omenila 2x in ne enkrat, sem pa šele zdaj zaštekal, da si verjetno pri prvem postu mislila, da sem te vikal. Nisem.

    • Neja je rekel/-la:

      dddd
      Na zadevo okrog KK gledam kot ti.

    • Mimi je rekel/-la:

      Dddd, res je, imaš prav: Če smo natančni, sem 2x napisala. :)
      Vendar sem v bistvu mislila z ‘enkrat’ to da sem samo tu jih omenjala, v tej konkretni debatkici znotaj debate… potem pa je bilo nekaj citiranja itd. (in kot rečeno, sem v bistvu *združila* FeriNafov komentar in nekako vse podobne iz vseh prispevkov, pa sem tako tiste **** omenjala ;o)).

      Ja, s tem kar si tu pisal, pa se v večji meri tudi jaz strinjam; totalna bombardaža KK z vsemi topovi, to je pa res - in s tem stopnjevanje nestrpnosti do hudih razsežnosti. To tud meni ni všeč (sploh in ITAK! če/ko z nizkimi, saj sem pa tudi nekje [poleg siceršnje kritike] napisala tudi, da me to strašno moti oz. sem to ostro obsodla).

      Ampak moti me pa tudi, da ne morem bit kritična, ne da bi se mi pripopal tud kej tega, kar nima nobene zveze z mano (da kritičen folk je fouš, je drhal, se pali na obscenosti in vulgarnosti itd.); pač pišem opažanja, kot vsi.

      Tega s Požarjem nisem vedela (oz. sem šla pogledat na en link na članek, ki je govoril o tem, da se je hotel IP objavljalca), to je pa tud vse (nobenih *nadaljevanj* skratka nisem videla/spremljala). Čeprav mi je to osebno mimo (preganjat folk po netu), se pravzaprav strinjam, da ima vse svoje meje in da se mora folk preprosto zavedeti, da čist vsega se pa ne more lapat, svoboda govora gor al pa dol oz. svoboda tvoja že že, če ne ogroža moje, tako da en del mene se pa strinja, da se to vsaj obravnava oz. izpostavi (sama sicer iz tiste objave nisem izluščila hude grožnje, je pa res bilo napisano zelo konkretno).

  • andreja je rekel/-la:

    hehee - še tole. Černač, ki mi ga je težko gledati in še težje poslušati, pa ni nič izdal:)) Punca se je speljala sama na led:)) Mi pa v jok.

  • NoMercy je rekel/-la:

    Jani - razočaral si me. Trosiš popolne nebuloze!!
    KK je potrebovala 0 (nič!! ) glasov!! Predlagatelji so jih potrebovali 46!!
    In ni KK zmagala ampak so predlagatelji pušnili za 8 glasov.
    Svet ni črno bel, digitalen .. svet je mavričast , analogen .. :)
    ——————-
    da pa leasing ni lizing ali fafing ali pušing pa onim v anusu ne moreš več razložiti :)

    • Chuck Noriss je rekel/-la:

      zdele sem se pa ene deset minut smeju. most wanted1

    • MEFISTO je rekel/-la:

      NoMERCY, nehaj opletati s temi nesrečnimi glasovi, ki bi se jih moral sramovati.

      Bolj kot glasovi, je pomembno, da se je vsa Slovenija prepričala, kako posluje ta oblast in kako je pokvarjena.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Mefisto, pol Slovenije se je prepričalo kako je ta oblast pokvarjena. druga polovica pa kako je opozicija butasta. Pa ne vem kaj je bolje.

  • Code5 je rekel/-la:

    Jaz imam nov predlog za reformo političnega sistema.
    Naj se na dan nastanka nove vlade formirata dva parlamenta, koalicijski in opozicijski.
    Koalicijski poslanci naj nato sprejemajo zakone, debatirajo, kritizirajo, predvsem naj jih pa mastno opilijo za vsak dan, ko špricajo seje, glede na to, da je za take stvari potrebna sklepčnost in jih plačujemo zato, da sedijo na sejah, ne da hodijo gledat golf igrišča na Mauritiusu.
    Opozicijski naj prirejajo tovrstne fešte z interfelacijami v zasebnem krogu, ker je civiliziranemu človeku take stvari, kot so bile včeraj, pravzaprav mučno gledati, zlasti Glanzkopfovo težko konjenico (Irgl, Tanko, Gorenak). Kadar hočejo, da jih snema televizija, naj bodisi zakupijo programski čas ali naj si najdejo sponzorje (kar po mojem sploh ne bi bilo težko, ob nastopu Irglove na primer me začne boleti želodec in temperatura v prostoru pade na račun njenega negativnega IQja, torej bi se za sponzorstvo morala zanimati vsaj Krka in Elektro oziroma Petrol).

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Code5, ker nisi sam na tem terenu s tako omejenim znanjem o politiki, vladanju in življenju nsploh, ti bom napisal,da čakam dan ko boš pristal med tema dvema parlamentoma in ne bo več veje, na katero bi se lahko še oprijel.Takrat me zanima komu se boš pritožil, ko ne bo več kje jemati, pa najsi bo za javno upravo,če delaš tam, ne za penzije,če si priviligiran in se krmiš tam; za plače realnega sektorja pa že itak ni več denarja.Blagor ubogim na duhu,kajti njih je nebeško kraljestvo.

  • golijat je rekel/-la:

    Upajmo ,da se bo pri nam kmalu začelo kakor v Bosni ,če intrepelacija ni uspela bo pa narod povedal ka je v Sloveniji narobe.

    • NoMercy je rekel/-la:

      lahko pa tudi predlagatelji spokajo :) — kao neko “visoko moralno” dejanje

    • Chuck Noriss je rekel/-la:

      Točno tako. Naj potegnejo konsekvrnce za izgubljen čas in denar!!!!!!

      To je vkalkuliran minus pri dodelitvi sredstev iz državne malhe.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @NoMercy, a še tebi povem, da je tam v 90, en veleum iz Vojvodine Slovencima predlagal, da spokajo u Beč i Filadelfiju.Dandanes pa sam išče zavetišče ravno tam. Pazi, da preden bo petelin trikrat zapel, ne boš zavetišča iskal še sam.
      @Goljat,aroganca naših oblastnikov je tako neizmerna,da bo očitno le tak prijem kaj zalegel.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Rogerg, ko bi vsaj napisal ablastnikov

  • [...] This post was mentioned on Twitter by Vest. Vest said: 40 : 38: Katarina Kresal po pričakovanjih ostaja ministrica za notranje zadeve. Štirideset glasov je minimum, ki g… http://bit.ly/baFTVw [...]

  • garažni bulmastiff je rekel/-la:

    SEVER,ubogo retardirano rdeče revšče.

  • Forestina je rekel/-la:

    600,088 have signed the petition. Help us get to 1,000,000

    http://www.avaaz.org/en/eu_health_and_biodiversity/98.php?CLICK_TF_TRACK

  • garažni bulmastiff je rekel/-la:

    Kumrovška mimi, hej brigade na murgeljski juriš.To je nekaj za tvoja hostarska ušesa!

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Kaj je bulmastif, a boli ko ste včeraj tako popušili, da tako cviliš? Po odzivih na forumih sodeč so bolečine neznosne. Vedno imate isto taktiko in vedno na koncu pušiona. To veliko pove o vaši inteligenci. Pa toliko se govori o tem, kako dober strateg je čelavi.

    • Mimi je rekel/-la:

      :D
      Sem spregledala.
      glih mene si našel za kumrovstvo, murgeljski juriš in hostarska ušesa!! Hudo! Si mal obogatil repertoar!
      :D

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Mimi, repertoar je znan: Kumrofec, Murgle, komunajzarstvo, bulmastifi, dildo, potem pa že zmanjka. Saj si slišala včeraj, kaj je maksimum njihovega izražanja.

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja no, hostarskih ušes mi res še niso pripopali. :))
      Pač pa že zauralsko mimi (ta mi je bla do zdaj najbolj všeč ;)), pa še kakšno simpatično in sočno. :)

      nisem “slišala” [in gledala], mi bi povzročilo dodatno alergijo ;) (že tko sem imela roževinast nos od smrkanja, ko veter nosi trose, pa še možno da dodatno čutim tud ta vulkanski prah…) - sem samo brala…
      itak pa sploh ne bi rabla, kajti, kot praviš, repertoar itak že poznam(o). ;)

  • Dead Dog Desert on the sunny side of the Alps je rekel/-la:

    V tretje gre rado.

    • podplat je rekel/-la:

      Za popušit? Ali niste že večkrat kot dvakrat popušili? Čelavi ve kako se to dela, se je učil na Poti do AVNOJa.

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Čelavi ima samo eno taktiko: obmetavanje z blatom. Nekaj se bo že prijelo.

    • NoMercy je rekel/-la:

      bi tudi jaz rad videl ja :)
      Da ena bejba briljira in klofuta predlagatelje kar tako spotoma :)
      Evica je zgledala čisto skozlana od zavisti, ker je nihče ni “vohal” :)
      Predlagatelji so pa končno “začutili”, da imajo kaj več kot samo kožo v hlačah :) — matr so se slinili :)

    • Aljo je rekel/-la:

      Heh, ne se bat, saj bodo vsi okoli Borata slej kot prej fasali sladkorno, pri KK je pa tudi treba biti previden, da ne fašeš kakšnega dildota v rito…

    • Dead Dog Desert on the sunny side of the Alps je rekel/-la:

      Fantje, levi in desni nestrpneži.Jaz sem samo rekel, da gre v tretje rado.Prosto po pregovoru. Vi se pa kar obkladajte naprej.

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Pa ti si modrec. Nekaj takega kot Konfucij.

    • Chuck Noriss je rekel/-la:

      spet se ful smejim

  • krucefiks je rekel/-la:

    Bolj ali manj je uradno. Klubu častilcev lika in dela Janeza Janše se je pridružil Klub častilcev lika in dela Katarine Kresal.

    Isto sranje, drugo pakovanje.:)

  • Joško! je rekel/-la:

    Kresalova intelegentna? OK, tota je pa zmagovalna! Ženska dela policijsko državo in je to čutit na vsakem vogalu!

    • Mimi je rekel/-la:

      To se ti zdi neinteligentno?
      Oz. kaj ima s tem zveze inteligenca (razen da jo ravno dokazuje, če že)? :o))

    • NoMercy je rekel/-la:

      Punce in fantje predlagatelji imajo pač skrite fetiše :) Z dildi se niso potolažili, sedaj bi še uniforme, lisice, pendreke … :)

    • Chuck Noriss je rekel/-la:

      Jasno kot beli dan.

      prvič: dildo napad, ki uspe (časovni mehurček).

      sedaj pa bo veliko več policistov na cestah.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Rdeči levičarji nekam zabodeno triumfirajo, čeprav vsaj tisti, ki jih še ni zapustila vsa pamet, v komentarjih težko skrivajo zadrego.

    Kresalova se včeraj ni izognila svojemu padcu zaradi moči argumentov, temveč zaradi že malo slabše podmazanega glasovalnega stroja,, ki jih je razgalil do obisti.

    Ne Kresalova, ne kdo drug ni ovrgel obtožbe, da je s proračunskimi sredstvi, to je z denarjem davkoplačevalcev, naredila veloko uslugo svojemu družinskemu prijatelju.

    Z najemnino mu bo bo plačala celotno kupnino in primaknila še toliko, da bo revček lahko brezskrbno in udobno živel.

    In to se dogaja pred očmi celotne javnosti in nikogar v koaliciji ni niti najmanj sram.

    Interpelacija ni bila brez koristi.

    Cela Slovenija se je namreč lahko zgražala, kaj pomeni nova politika.

    Zato do včeraj dalje ne bo nič več tako, kot je bilo.

    • NoMercy je rekel/-la:

      ajde, pa naj ti bo in tebe posebe razsvetlim z osnovami glasovanja:
      KK je potrebovala 0 (nič) glasov pa jih je dovila 40!!
      Predlagatelji so jih potrebovali 46 - pa so pušnili za 8!!
      Comprende :)

    • krucefiks je rekel/-la:

      “Ne Kresalova, ne kdo drug ni ovrgel obtožbe, da je s proračunskimi sredstvi, to je z denarjem davkoplačevalcev, naredila veloko uslugo svojemu družinskemu prijatelju.”

      Čakaj malo. Igra se igra obratno. Če nekoga obtožiš, moraš to dokazati. Ne SDS ne nihče drug ni dokazal obtožbe, da je s proračunskimi sredstvi, to je z denarjem davkoplačevalcev, naredila veloko uslugo svojemu družinskemu prijatelju. Še manj dokazov ima Jelinčič, ki grozi s kazensko ovadbo. To je nonsens.

      Ponavljam. Sam sem prepričan, da je šlo za tipičen klientalizem, saj o tem govorijo indici. Prijateljske in poslovne vezi, Pogačarjeve finančne težave, zame osebno absurdni razlogi za preklic prejšnje pogodbe in sklenitev nove.

      Torej, za kazenske ovadbe po moje nimajo dokazov, ker je ziher, kot pravnica, poskrbela, da je blo vse v skladu s črko zakona. Kot ministrica pa nosi politično odgovornost. V tem primeru, mislim da bi jo morala.

      in tega vidim, da ljudje ne ločijo. Eno je kazenska odgovornost, drugo je politična. Zarad slednje bimorala leteti že pri prekoračitvi hitrosti po moje.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Krucefiks , kot nam je poznano,tudi če bi bili dokazi servirani na servirnem vozičku ne bi bilo mnogo drugače,kot smo neštetokrat doslej že imeli priliko videti.Dejstvo je,da je bil klientelizem,pri barabah,ki nimajo sramu in nikoli napak ne priznajo,pa itak nič ne moreš dokazati in se ničesar ne sramujejo.Vendar rezultat interpelacije pa je,da je plebs končno začel reagirati.Sicer z zamudo in počasi in velika verjetnost je,da ko bo narod ugotovil pravo stanje stvari,ne bo več prilike za popravni izpit.Kresalova ima doslej toliko črnih točk,da bi se moral Pahor močno distancirati,če bi hotel,da ne popackajo še njega.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      NoMRCY, saj nisem zanikal števila glasov, ugotavljal sem le, da so to Judeževi glasovi, ki te očitno ne osrečujejo.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Rogerg, kje smo že “neštetokrat doslej imeli priliko videti dokaze servirane na servirnem vozičku”? Spet krneki lapaš. Dej še devetkrat ponov. Nič nimam proti zamenjavi KK, ampak, da bi jo takšni zamenjali. Groza.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Stepeni volk,Bog daj, da bi bili pretepeni tudi ostali. Jaz si s Kresalko ne maram mazati rok,kar tebi pustim to zamenjavo.Ampak daj že ukrepaj,ker je že skrajni čas.

  • roman je rekel/-la:

    KK je kriva, pa zopet ni kriva,je pametna in ni pametna.Kako naj bodo komentarji prepričljivi ,če pa še Pahor ni prepričan;(www.rtvslo.si)”Pahor v boj zoper sklepanje pogodb z Ram Investom”.

  • WHMH je rekel/-la:

    Tukaj se ne splača več komentirati, niti brati debilnih komentarjev …
    Se vidimo spet, ko bo vse drugače …
    Ciao …

    • angie je rekel/-la:

      imaš popolnoma prav.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @WHMH, Veš kaj Angie je včeraj videl na sprehodu svojega najljubšega politika z ženo in roza plaščkom.Tudi jaz imam počasi dovolj in preveč deplasiranih komentarjev.Jaz grem kar nazaj sedet.

  • obama je rekel/-la:

    De dej after;
    policija potrdila predkazenski postopek v zadevi “najem NPU”, Borat pa po novem prepoveduje kakršnokoli novo sodelovanje vlade z Raminvestom.
    zdejle me zanima a Kresalka sledi Pogačniku…

    ta vlada je popolnoma s faze,ladja norcev

  • konec je rekel/-la:

    vsi smo vedeli, da je KK še uporabna za kućanovo udbomafijo………kajti jebe vse kar ji oni ukažejo, ampak v tem ni težava, ni težava niti v tem, da je posel neekonomski, da KK pz davkoplačevalskim denarjem plačuje POGAČO prijatelju, da ni bilo JAVNEGA razpisa, ampak samo sklic 7 dobrih prijateljev, ki so si razdelili posel na pravno pravi, zakonik, strokoven,Itd. bal, bla, bla, način……ne, to ni tako velik problem, to je normalna politična svinjarija za naše rdeče svinje…….največji problem, je v tem, da so po tiho (in niti ne) vsi mediji NAVIJALI zanjo……..zgleda , da so skoraj vsi novinarji na plačilnem listu teh par PASJEJEBCEV in , da se bojijo za njihove RITI…to je problem, in zelo hud problem. …..pa naj postane še slovenka stoletja ……….

  • mutant je rekel/-la:

    Prodam poslanski sedež v parlamentu!!! Zainteresirani naj se mi javijo po čudežu,ko bodo 20 letni nasposobneži v trugi odnešeni iz parlamenta na Žale..

  • mutant je rekel/-la:

    40:38 je to rezultat ROKOMETAČEV ?

  • roman je rekel/-la:

    Še lekcija politične pragmatičnosti minulega tedna:

    DESUS:”ministrice najbrž ne bomo podprli,poslanci bodo glasovali po svoji volji”-desus seveda ne glasuje proti.
    Zares:”zagovor ministrice bomo natančno poslušali in se nato odločili”- tudi Zares seveda ne glasuje proti.
    Pahor podpira ministrico od samega začetka,predčasne volitve ne bi prišle v poštev.Ampak takoj naslednji dan gre premier “boj” proti sklepanju pogodb z Ram Investom.

    Potrebno je samo kazati obraz samoodločitve,zajeti čim večji del ovčk in te volijo.

  • angie je rekel/-la:

    Medtem ko so včeraj popoldne sdsovski popenjeni psi v parlamentu klali in trgali ministrico na prafaktorje, je njihov šef Janša na toplem pomladnem sončku brezskrbno sprehajal svojo zalo Uršiko (v roza plaščku) po Mestnem trgu in ji razkazazoval (Jankovićevo) Ljubljano, prestolnico knjige.
    Očividec.(21. aprila, med 17. in 18 uro)

    • roman je rekel/-la:

      Kaj?A res!!Z ženo se je sprehajal in to v roza plaščku??

    • konec je rekel/-la:

      še en rdeči pacient…kaj bi brez JJ….ha, ha, ha, ha, celo privide že ima….ha, ha, ha, oli tudi sanjaš o nem?….ha, ha, ha, ha,
      ne moreš verjeti, a je res…….in potem se sprašujemo kdo voli zorangutankovića…ha, ha, ha, ha,

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Angie,ja kaj takega.Da se je sprehajal.In to s kom že?Z ženo.Ma pa ja menda ne.Ja,kaj takega.Angie kwa si nam povedal.In ti si vse to videl.Ja ,pa praviš,da je bilo 21 aprila med 17 in 18 uro.To moram pa takoj sporočiti naprej.Butalec in Bralka zaslužita,da sta prva obveščena.

      Angie, po tem komentarju si se zasidral na že prej zasluženem mestu.

    • edmund je rekel/-la:

      ali je bilo 200 kmh ?

    • mutant je rekel/-la:

      A je to barva-druge republike-roza? Vse je JJ že bil rdeč,črn,princ teme,a sedaj bo pa še gey?

    • Aljo je rekel/-la:

      Ha ha ha, POP IN na Vesti…

    • Forestina je rekel/-la:

      Ker se boji Kresalice se skrije Urški za kiklo :)

    • steppenwolf je rekel/-la:

      A ste slišali, da se je JJ v roza plaščku, z Jankovičevo ženo, brezskrbno sprehajal po Mestnem trgu in nekaj razkazoval Urški.

    • konec je rekel/-la:

      roman, ha, ha, ha, ha, najbrž našega rdeče pacienta je motilo prav to…ha, ha, ha, …da se je sprehajal z ženo…ha, ha, ha, ker če bi držal psa v roki bi bilo pa vse OK….ha, ha, ha..ti pasjejebci so res zgubili razum….ha, ha, ha, ha,

    • France je rekel/-la:

      Angei je samo hotela povedat, da je KK takoj poslala policaja na Janšo in ženo, ker jima je zavidala, da nima sama take sreče!

    • Mastermind je rekel/-la:

      Ampak ursiko je blo pa težko najdt.

  • Rogerg je rekel/-la:

    @Angie,da nisi bil ti na poti do Metelkove,da si ponovno ogledaš predavanje Jaquesa Rancier-ja,ker ga v prvi rundi nisi dobro razumel?

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Pa sej vemo, da hodiš na Metelkovo gledat predavanja in smo te tam tudi videli.

  • konec je rekel/-la:

    Rogerg…ha, ha, ha…metelkova je le rdeča umobolnica…..samo, da so pacienti prepričani, da so intelektualci….ha, ha, ha,

    • steppenwolf je rekel/-la:

      E moj Konec, sfalil si, finta je v “gledat predavanja”

    • mutant je rekel/-la:

      Ne finta je gledati predavanja z ušesi.To zmorejo samo pravi intelektualci tipa JJ!!! Ima ušesa v obliki lipovega lista-pravi slovencelj..

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Konec,točno kot si navedel.Na to se je skliceval cenjeni Angie,da je intelektualec,ki je razumel predavanje Jaquesa Rancierja,ko tam ni bilo kaj za razumeti.Če hočeš preveri imenitni članek,ki je tudi tukaj na Vesti med neko drugo “intelektualno” navlako.

  • prostostrel je rekel/-la:

    Pa ne m iše s fašizmi na ta portal prihajat! Kdo ma kakšna ušesa me prav nič ne briga; sploh ni problem v tem, da imamo povečini svetlolaso modrooko vlado, ampak v tem, da me že ušesa bolijo od njihovega sprenevedanja. Čeprav moja ušesa niso v obliki lipovega lista, zelo dobro lovijo negativne frekvence.

    • mutant je rekel/-la:

      Saj komentarji so povečini negativnih em frekvenc,ker so tako in tako vzrok in posledica vsega kar slišiš in vidiš.Vidiš in slišiš pa samo tisto- kar sam želiš.Mim gre tvoj prostistrel.Lipov list je slovenski narodni simbol,ki ga slovenčki vlečemo še iz Karantanije.Nič žaljivega samo dojeti je treba!!

  • Neja je rekel/-la:

    Predlagam, da pri naslednjih interpelacijah glasujejo takoj, da bi prihranili čas, denar in naše potrpljenje. Burk, fars, agresije in pokvarjenih plošč je dovolj. Rezultat je itak znan že ob vložitvi interpelacije. Argumenti se preslišijo, se ne poslušajo, stališča ostajajo ista. Igro vodijo čustva, ne razum. Pomembna je moč/denar za vsako ceno in ne dobrobit Slovenije. Če so, pravim “če”, so v tem vsi isti, pa napišite lestvico od 1 do 90 po lastnostih: skorumpiranost, lažnivost, agresivnost, oblastiželnost, razdiralnost, manipulativnost……Ampak prva mesta so že nekaj let rezervirana za janšiste. Se strinjam s tistimi, ki pravijo, da bi bilo brez njih življenje veliko boljše in lepše.

    • mutant je rekel/-la:

      Neja ne pričakuj pameti še vsaj 100 let ne bo zasvetla tu v Sloveniji.Poglej malo bolje saj je ukvarjanje s politiko že družinska tradicija v Sloveniji.Brez Janše bi bila Slovenija isti šmorn kot je z njim.

  • anton je rekel/-la:

    Spoštovani sokomentatorji!
    Zakaj žolč? Želeli smo, imamo! Svinčeni sistem, v katerem nismo imeli banan, smo zamenjali za sistem, kjer banane so, opice tudi.
    Zakaj pljuvanje Katarince? Zakaj nam Barbika ni dober? Zakaj ortodoksni komunist, JJ, ne more sesti v vaša srca (ker ima raje čufte, namesto banan?), pa Černač?… če nima argumentov… trobenta?! Zakaj Potrč ne more biti kritičen do šefa? Ja, to je demokracija.
    Približno takole: 10% uživa demokracijo, 90% jim to plačujemo!
    Ampak, ljudje božji, saj smo vedeli, da to tako funkcionira!

    • Neja je rekel/-la:

      Dragi Anton, Antonček, ampak jaz res nisem vedela. Da nisi zamenjal pomena besede demokracija?

    • Peter J. (nekdaj vsemogočni) je rekel/-la:

      V bistvu maš kar prov anton samo razmerje je pa vseen mal napačno. Tako razmerje je blo v jugi. Dons bi pa najbrž mogu kljub vsemu kakšnih 10% prištet k tistim, ki uživajo demokracijo.

  • nemesis je rekel/-la:

    Jaz pa mislim,da Pogačar glede na najslabšo boniteto svojega podjetja,sploh ne bi mogel odplačevati kredita in bi mu banka zarubila nepremičnino,ker dvomim,da bi imel glede na stanje svoje firme več ponudnikov za najem po taki ceni v času krize.Sigurno bi bilo bolje,da država kar kupi nepremičnino in namesto obrokov za najemnino,plačuje obroke za odkup.

    • Zbik je rekel/-la:

      Glej jo, mojškro Nemesis! Pa ti si naravnost Antikartezij.
      Kartezij je namreč najprej dvomil, potem je mislil in šele potem ugotovil, da obstaja.
      Ti pa najprej obstajaš, potem misliš, končno pa še dvomiš… torej ravno v obratnem vrstnem redu.

      Z drugimi besedami: najprej si uredi misli, šele potem pisari po forumih.

    • nemesis je rekel/-la:

      Najslabšo boniteto imajo nelikvidna podjetja.Torej brez oddaje teh prostorov za lep denar,banka zarubi nepremičnino.Vrstni red je pravilen.

  • nemesis je rekel/-la:

    Vzdržalo se je 9 poslancev,ne 7,Prijatelj je v priporu,sicer bi bilo 40 proti 39 in seveda bi vzdržani(pa še Magajna je sprva mislil glasovati za interpelacijo),če bi glasovali proti dosegli uspeh interpelacije,38 plus 9 je več kot 46.

    • Neja je rekel/-la:

      Na žalost je pomemben “če”, Magajno pa ste napačno razumeli. Verjamem tudi, da bi tisti, ki so se vzdržali, spremenili taktiko, če bi bila ogrožena koalicija.

    • nemesis je rekel/-la:

      To je replika novinarju,ki je navedel napačne podatke.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Koalicijske stranke so podpisale pogodbo, v kateri je zapisano, da ne bodo glasovali za interpelacije ministrov.

    Da ni v tem fora, da teh 9 ni glasovalo za. Pa koalicija ni nič ogrožena, če odleti Kresalova.

  • Novica je rekel/-la:

    Zadnje novice o kupčkovanju glede samostojne občine Ankaran in Mirna
    bralec, 22. 04. 2010 ob 20:46
    Gospodje. In Luka in Franco Juri sta tokrat ostala dosledna prejšnjemu glasovanju. Tisti, ki so prodali svojih 15 ali 18 glasov o SDSovci, so Janševci…In tudi večina SDjevcev je pomagala k temu, da bi se volja Ankarančanov vendarle spoštovala in veto DS zavrnil. Priče znajo povedati, da je šlo za čisti deal med Janšo in Battellijem. Slednji je dal glas proti Kresalovi, v zameno za odsotnost sdsovcev. Kaka svinjarija.

    • nemesis je rekel/-la:

      Traparija,en glas ne more vplivati na izid interpelacije,sicer je podkupljen tudi predstavnik madžarske manšine,ki se je vzdržal.Brez Prijatelja je v parlamentu 89 poslancev,tudi če je 18 SDS-ovcev manjkalo,je bilo prisotnih le 54 poslancev,če prištejemo SDS-ovce je 72 poslancev,kje je pa še ostalih 17?So podkupljeni in iz katere politične opcije so mankajoči?