19. maj, 2010 | Vest

O arbitražnem sporazumu, Andrej Šiško

Glas PROTI arbitražnemu sporazumu je glas za mir, pravičnost in razum!
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Zveza DD Hervardi poziva državljane Republike Slovenije, da se v čimvečjem številu udeležite referenduma in glasujete proti arbitražnemu sporazumu. Ta je za Slovenijo hudo škodljiv in je v nasprtotju s slovenskimi nacionalnimi interesi. Zato je zavrnitev tega srbitražnega sporazuma nujna!

Zagovorniki Arbitražnega sporazuma načrtno strašijo državljane Republike Slovenije z mednarodno osamitvijo in celo morebitno vojno. V obeh primerih gre za popolne nesmisle in za podlo zavajanje. Nedopustno in obenem žalostno je, da takšno taktiko uporabljajo predvsem vladni predstavniki, kar kaže na kronično pomanjkanje dobrih argumetnov za sporazum. Naravnost strašljivo pa je, da vlada pri tem uporablja celo nedovoljene oziroma nezakonite prijeme. Prav zato smo v Zvezi DD Hervardi zaradi suma storitve kaznivega dejanja po členu 151 KZ, v zvezi s členom 99. KZ, ovadili predsednika vlade RS Boruta Pahorja. Pahor je lahko le prvi med enakimi, nikakor pa ni izven ali celo nad zakonom. V vsaki demokratični vladi, bi zaradi nezakonitega delovanja, kakršno je direktno vplvanje na volilvce, kot ga izvaja vlada na svoji spletni strani in tudi sicer, zadosten razlog za nepreklicen odstop vlade in predsednika. Pri nas se očitno Pahor niti ne zaveda, da krši zakon. Sramota! Ko bodo državljani Republike Slovenije katastrofalen arbitražni sporazum zavrnili, bodo šele nastali prave razmere za resnično reševanje medsosedskih odnosov in določitev oz. razrešitev mejnega vprašanja.

Alternativa je takojšnja internacionalizacija mejnega vprašanja v EU, po potrebi pa tudi v OZN. Naloga slovenske diplomacije je predstaviti pogled in stališča Republike Slovenije, za kar so slovenski diplomati tudi plačani z davkoplačevalskim denarjem. Nujna je takojšnja in nepreklicna blokada pogajanj Republike Hrvaške pri pristopnih pogajanjih z EU, do končne rešitve mejnega vprašanja. Takojšnja zahteva po umiku vseh organov RH iz okupiranega ozemlja (1318 hektarjev) in morja RS. Vrnitev lastnine odtujene s strani VUJA zgodovinski občini Piran. To je minimum, kar mora doseči Slovenija, saj je s tem de facto rešen izhod na odprto morje oziroma stik slovenskega teritorialnega morja z odprtim morjem. Samo pravilna razrešitev lastniških razmerij je dovolj, da odpadejo vsi razlogi, ki jih Vlada Boruta Pahorja navaja za Arbitražni sporazum. Sloveniji pripada celoten Piranski zaliv, vsi zaselki na levi strani Dragonje in rt Savudrija ter posledično stik slovenskega teritorialnega morja z odprtim morjem.

Slovenska diplomacija in pogajalci morajo biti v vprašanju glede meje s Hrvaško mnogo bolj odločni in pogumni. Če je naša želja resnično prijateljstvo in vzajemno zaupanje z Republiko Hrvaško, potem moramo govoriti resnico in biti odkriti. Hrvatom je potrebno pojasniti, da se morajo odreči svojim nelegitimnim in nelegalnim posegom in željam po slovenskem ozemlju in morju. Če oboji želimo, da prevlada razum, morajo Hrvati najprej vrniti tisto, kar so si nelegalno prisvojili po 25.06.1991. Šele potem se lahko normalno pogajamo in sporazumevamo.

V kolikor Hrvaška res odkrito misli na prijateljstvo s Slovenijo, se mora zavedati zgodovinskih okoliščin glede Istre in mora sprejeti načelo pravičnosti! Drugačno ravnanje nikakor ni prijateljsko, temveč zgolj sovražno.

Republika Slovenija mora odločno in brezkompromisno vztrajati na naslednjih stališčih:

Osnovno izhodišče za originarno določitev meje med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško naj predstavljata mirovna pogodba z Italijo iz leta 1947 in Londonski memorandum iz leta 1954, ki je mednarodno veljaven in obvezujoč pravni akt. V njem je izrecna zahteva, da se meje občin v Istri z delitvijo ozemlja ne smejo menjati. Prav tako je za RS relevantna tudi ratifikacija Osimskega sporazuma iz leta 1977.

Lahko pa zavrnitev Arbitražnega sporazuma pomeni nezaupnico in mednarodno osamitev “slovenske” politikantske elite, ki med ljudstvom nima podpore! In prav tega se hudo bojijo predstavniki vlade Republike Slovenije, ki kršijo zakone lastne države in sodelujejo v referendumski kampanji, ne da bi spoštovali ZVRK. Zato jim ne nasedajte! Izkoristite svojo ustavno pravico in jim kljubujte ter na referendumu glasujte PROTI Arbitražnemu sporazumu!

Ne smemo dovoliti, da zaradi katastrofalnih napak in nedelovanja vseh slovenskih poosamosvojitvenih vlad, ki niso bile sposobne zagotoviti nadzora nad celotnim slovenskim ozemljem in morjem, prepustimo pobudo obupancem in ekstremistom, ki bi bili pripravljeni nenadzorovano uporabiti skrajna srestva. Prepričani smo, da je še vedno mogoče rešiti mejno vprašanje s Hrvaško po mirni poti. Zato je nujno treba preprečiti sprejem Arbitražnega sporazuma. Alternativa za mir, pravičnost in razum je torej glasovati PROTI Arbitražnemu sporazumu! Osti jarej!

Andrej Šiško,
predsednik ZDDH

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
28 x komentirano
  • dingdong je rekel/-la:

    Pa kaj je ta model še na prostosti ?

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Že na prostosti vsaj 1 leto, ko je odsedel leto in več mesecev zaradi LAŽIRANEGA in POLITIČNO NASTAVLJENEGA procesa, ki se je vrtel okoli ponarejenih tolarskih bankovcev.

      Največ zaslug za poskus tihotapljenja in plasiranja ponarejenih tolarskih bankovcev iz Hrvaške ima po vsej logiki stvari - takrat so bili namreč s celotno zadevo dodobra seznanjeni mariborski kriminalisti že vnaprej!!! - tedanji minister za notranje zadeve, khm… Igor Bavčar.

      Več si preberi tukaj http://www.hervardi.com/primer_ponarejeni_tolarski_boni.php

    • RUKAR je rekel/-la:

      PO PIZDI LAŽNJIVI JIM DRUŽNO DAJMO, KUMROVŠKI PITOMKI IN PREDAVATELJU KUMROVŠKE PARTIJSKE FARME ! KAJ PA ČE STA SE ŽE TAM ZMENILA ? HA, HA, HA, HA !

    • britev je rekel/-la:

      KDO SE JE ŠEL TAJNE, TIHE DIPLOMACIJE ? ZAKAJ BI BILO ZA HRVATE TAKO POMENBENA PREPREČITEV ALI NE PRISTANEK NA DOSTOP SLOVENIJE NA ODPRTO MORJE, ki je Hrvaški celo bolj pomenbno, kot je njen vstop v EU ! Vam da to kaj misliti !!!!

  • ZA je rekel/-la:

    všeč mi je da se na to temo najglasnejši “domoljubi” kot so jelinčič, podobnik, šiško in ostali…. če že 90% ljudi v sloveniji ni tolk sposobnih da loči kaj so to VOLITVE in kaj REFERENDUM, boste vsi ti ki podpirate janšo in ste tako slepo proti arbitraži(kljub temu da nimate argumentov)- se boste vsaj malo zamislili, ko boste glasovali na referendomu, da boste s tem podprli prej omenjene “domoljube”, ki so zadnjih 20 let na slovenski politični sceni IZKLJUČNO zaradi nestrpnosti do HRVATOV;CIGANOV;PEDROV in ostalih skupin.. šiško dela s tem svojim oglašanjem veliko uslugo pahorju, tako da kar tako naprej;) LP

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Mislim, da ni tako enostavno, kot želiš prikazati. Problematiko meje so domoljubi (nasprotje so domestofobi) obsežno razlagali vsa ta leta, pa jih kakšni “metroseksualni politiki” niso želeli upoštevati… http://www.hervardi.com/meja_s_hrvasko.php

      Vrč (ignoriranje temeljnih nacionalnih interesov) hodi po vodo, dokler se ne razbije.

    • ko je rekel/-la:

      če se katerim koli neonacijem reče domoljubi, potem je domobljubje čist mim.

  • Nogavička je rekel/-la:

    … in naj tvegam, da se bo Blaž Babič lahko podpisal še pod mano ;)

  • jože je rekel/-la:

    Nekateri ne vedo kdaj dosežejo prag svoje nesposobnosti in ustrajajo in ustrajajo

  • jurij je rekel/-la:

    ahahah ahah ahah, ha! @ kaznivega dejanja po členu 151 KZ, v zvezi s členom 99. KZ

    lepa

  • Pero je rekel/-la:

    Tergestum, Portorose, Pirano, Capodistria in Isola so nasi!!!!

  • prolongator je rekel/-la:

    a ni ta s padalcem bombe nastavljal po mariboru?

  • trobec je rekel/-la:

    Dan prej na požarreportu oni debil od trohe dons tale kriminalc taki bodo pozival proti referendumu sam še babič se manjka pa bo trio slovenicus hervardicus istrius

  • Vard Lipovšek je rekel/-la:

    Vsi, ki ste za, ste razen osebe “ZA” bili sposobi napisati točno štiri (4) stavke, ki s tem referendumom nimajo čisto nič skupnega. Vaš besednjak je: “debil, kriminalc, nastavljal bombe, model”, ipd. Res ste neverjetni. :) Argumenta seveda niste navedli niti enega. Samo diskvalifikacije, obtožbe, podtikanja. Izredno zanimiv in visok nivo debate…

    • Zbik je rekel/-la:

      Dosti nam je že visokoletečih lopovov. Ne maramo še nizkoletečih!

  • dingdong je rekel/-la:

    Ja, seveda Blaž Babič. Tudi Hitlerja so obsodili na političnem procesu.

  • Sancho Pansa je rekel/-la:

    Ej, ostijarejeaće, pa saj pri treh krasnih piše, da velja le 25.06.1991 … torej vse, kar si naložil, mora potem arbitraža upoštevati!

    Kako si lahko taki LOLEK???

  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    proba :-)

    • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

      aha, dela - torej nisem več cenzuriran in grem lahko še kam drugam napisat kak komentar ! _ _ _ :-))

  • Little Brother je rekel/-la:

    Evo nekaj argumentov:
    1) RS je sama kriva za stanje v katerem se je znašla
    2) če ne potrdimo arbitražnega sporazuma, ne samo, da politika, ki je z zavlačevanjem RH na poti v EU izgubila kredibilnost (glej afero Bullmastif - to je klofuta),
    >>>> Kredibilnost bo izgubilo ljudstvo, da spolh razume, kaj jim politika prodaja ta hip: Najboljše možno <<<< glede na dano situacijo, ker so se zaplezali, so sedaj tu.

  • Blaž Babič je rekel/-la:

    Lep prikaz, kako se politično-manipulatostka vrhuška poslužuje nizkih trikov, kot je SUBLIMALNI MARKETING, da bi prodala “ZA” na bližnjem referendumu.

    Snemite, shranite, preglejte in pošljite naprej svojim bližnjim, da vam bo postalo jasno, kako se usmerja javno mnenje v tej državi.

    Kdor nadzoruje medije, oglaševalske prostore in druge odjemalce vaše pozornosti, vam bo lahko kadarkoli serviral tudi največjo laž - v tem primeru to, da je “arbitražni sporazum ugoden za Slovenijo”.

    http://rapidshare.com/files/390293111/Sublimalni_referendum.ppt

    ————————————————————————————————————

    Effect of subliminal marketing greater than thought
    January 5, 2009

    (PhysOrg.com) — Marketing statements influence us subliminally more than was ever assumed. Even when you are not aware of being exposed to advertising material, it can still affect your actions. This emerged from research by Marieke Fransen of the University of Twente, Netherlands, who obtained her doctorate from the Faculty of Behavioural Sciences on 19 December.

    http://www.physorg.com/news150388664.html

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Revija Dobro jutro, sobota, 22.5.2010

      Spet reklama za “SI za?”, pri čemer je tip nastavljen tako, da ga lahko obrneš za 90 stopinj in bo zdaj, zdaj fasal od zadaj…

      Torej “SI za? Boš nastavil?”

      Temu se reče umetnost marketinga…

      —————————————————————–

      Kar me spomni na prispevek v istem mediju (na spletni strani):

      Gejevski aktivist Mitja Blažič o “naravnih” družinah
      http://www.dobrojutro.net/izjava_dneva/gejevski_aktivist_mitja_blazic_o_naravnih_druzinah/145350

      24.05.2010
      Mitja Blažič

      Če že vztrajamo pri ‘naturi’, potem, oprostite, so ‘najbolj naravna oblika družine’ prav matere samohranilke z otrokom. Tako je v največjem številu živalskih vrst, mar ne? Tu in tam se še najde kakšen morski konjiček ali pingvin, kjer oba skrbita za svoj zarod. Načeloma pa je tako, da mati koklja skrbi za svoje piščance, medtem ko petelinu ni mar zanje.

      ——————————————————————

      Pa so ga res preveč pretepli. Namreč največ, kar bi morali temu modelu naredit, je to, da bi ga učiteljice biologije namočile v fiziološko razstopino, da se mu malo uravnovesijo funkcije, začnejo možgani delat, pa take fore.

      Ma očitno ni edini “levoroki aktivist”, ki opozarja na povezavo med Slovenijo in kurami:

      http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042359325

  • Love je rekel/-la:

    Ma kaj njemu dajete besedo? Nacionalizem nima pravice govora, jo je zapravil z drugo svetovno vojno!

    To pa, da piše na njihovi spletni strani, da nimajo pet posto veze z določenimi totalitarnimi režimi kaže na to, da jih niti ne poznajo.

    Heil Blaž Babić!

    • Blaž Babič je rekel/-la:

      Leta 1941 Tigra ni bilo več. Bil je obglavljen, vsi voditelji pa zaprti. Osvobodilno gibanje ni zraslo iz Tigra, tigrovci pa so se pridružili partizanom. Tisti, ki razlaga nasprotno, ne pozna situacije. Na Primorskem so se vsi organizirali v Osvobodilno fronto, pristopili so tudi emigranti, ki so se po okupaciji Jugoslavije vračali v domači kraj, ker je Mussolini podelil amnestijo vsem emigrantom. Imeli smo parolo: Borimo se za nacionalno in socialno osvoboditev. Nacionalno so tako rekoč v Kraljevini Jugoslaviji že imeli, saj je vsak lahko uporabljal svoj jezik, mi pa ne, kar je močno vplivalo na množično udeležbo v Osvobodilni fronti.”

      ALOJZ MLAKAR, PRIMORSKI PARTIZAN

      http://www.dobrojutro.net/intervju/proti_okupatorju_so_se_borili_samo_partizani/145362

  • RUKAR je rekel/-la:

    PO PIZDI LAŽNJIVI JIM DRUŽNO DAJMO, KUMROVŠKI PITOMKI IN PREDAVATELJU KUMROVŠKE PARTIJSKE FARME ! KAJ PA ČE STA SE ŽE TAM ZMENILA ? HA, HA, HA…

  • britev je rekel/-la:

    KDO SE JE ŠEL TAJNE, TIHE DIPLOMACIJE ? ZAKAJ BI BILO ZA HRVATE TAKO POMENBENA PREPREČITEV ALI NE PRISTANEK , SLOVENIJE NA ODPRTO MORJE, ki je Hrvaški celo bolj pomenbno, kot je njen vstop v EU ! Vam da to kaj misliti !?