10. junij, 2010 | Igor Bizjan

Avtocenzura, raziskovalni novinar in pisatelj z vestjo sta utihnila!!

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Strahopetec sem, takega me je rodila mati I. B.
Glej fuzbal, jej, pij in kavsaj, za resnico in pravico se ne ravsaj (Prosto po Prešernu)

Molk je trajal dolga desetletja, ker ni bilo informacij, sedaj pa se bojimo govoriti. Kdor molči, tisočim odgovori, kdor preveč govori, se zagovori B. I.

Svetovni čaščeni filozof in veliki razlagalec patoloških stanj sodobne družbe, Slavoj Žižek, pravi, da mora normalen človek postati paranoik, drugače ni zdrav, že Sartre je izjavil, da človek sam ne more preživeti, preganjan pa lahko. Razmišljam, sanjarim, kako zaradi novinarskega članka, ki odkriva povezave med lokalno oblastjo in gradbenim lobijem, postajam slaven in čaščen. Odkrivam mešetarjenja z zemljišči, kako nezazidano zemljišče preko turbo sestanka občinskega sveta, spremeni namembnost in se njegova vrednost podeseteri, kako skoraj vedno na natečajih in razpisih zmaga isto podjetje, ki ima kot po naključju, glej ga mali čudež, vedno najnižjo ponudbo ali pa zmagajo njegovi podizvajalci podizvajalcev …

Slavijo me neodvisni mediji, dobivam prestižne nagrade, sam pisec Gomorre, Roberto Saviano, ki je za ceno lastnega življenja preko romana obračunal z mafijo, mi pride čestitat in v nagovoru pove, kako me občuduje, ker nimam dlake na jeziku. Članke z imenom in priimkom vseh protagonistov nečednih poslov, občani fotokopirajo in se ob kavi pogovarjajo, slavijo pogum brezkompromisnega pisca, ki si je edini upal razgaliti skrivne kartelne dogovore med oblastjo in kapitalom, sled denarja v zaprtih kuvertah…

Resničnost je žal drugačna. Mesece mi ljudje nosijo novice, kaj se dogaja v mestni občini, kako gradijo ulice, odkopavajo in zakopavajo jame, in vse skupaj trikratno zaračunavajo, nekateri zlobno pripomnijo, ti si sam, ničesar ne tvegaš, nikomur ne odgovarjaš, saj nimaš pametnejšega dela, napiši in razgali prevare, tebe ne bo škoda, drugorazredni pisatelj, če te povozi gradbeni kamion …

Govorijo po kotih, šepetajo, da so maščevalni, grozijo, kdor se jim postavi po robu, dobi zasluženo plačilo, batine, o njemu začnejo širiti neprijetne govorice, mrežni marketing začne delovati v škodoželjnem stilu, če veliko opravljaš, se bo že nekaj prijelo. Tudi meni so v živo in po skriti številki neznanci grozili, in me spraševali ali imam prihranjeno za nove zobe, da mi bodo do nespoznavnosti iznakazili že itak ostudno, bebasto obličje, ko sem samo rahlo omenil, nekaj malega napisal o malverzacijah nove oblasti.

Govorice in namigovanja, kako so nekateri končali na urgenci nočejo potihniti, ni se dobro zameriti gospodom in njihovi kartelni združbi. Počasi in sigurno se razleze strah, tesnoba po občutljivem peresu, po duši, ki zaradi notranjih konfliktov in ran iz otroštva komaj najde znosno ravnotežje brez občutkov krivde in samoobtoževanja.

S petih strani so mi izobraženi razumniki svetovali, ti imaš visok krvni pritisk, ne boš zdržal groženj in obrekovanja, ki bodo sledila objavi resnicoljubnega članka, hudičevi odvetnik z jutranjim diamantnim pillingom, bo vložil serijo tožb zaradi obrekovanja in razžalitve časti, zgubil boš vse prihranke, ki jih nimaš. Mafijski doktor se mi je privoščljivo smejal v brk, ko je govoril, da sem psihološko šibek koz trstika na blagem vetrcu, vsi so mi svetovali, piši poetične zgodbice, tako na splošno, seciraj in analiziraj propad etike v primežu vulgarnih razmerij, ne vtikaj se v dogovorjana razmerja, ker te bo močno bolela glava.

Ali sanjam, ali res tukaj in zdaj živimo v znanstvenofantastičnem romanu 1984, v Krasnem novem svetu, na Živalski farmi? Nima se smisla upirati, so si enotni vsi, tudi drugod ni nič bolje, zgled za uzurpacijo demokracije je sosednji premer S. B., ki obvladuje medije in z osebnostjo vaškega zabavljača, kroji usodo nekoč kulturno močne in skoraj normalne države.

Nič jim ne moreš dokazati, novi oblastniki so močnejši od pravne države, od preiskovalcev in tožilcev. Nekateri župani so več na sodišču več kot v pisarni, pa jim še nič niso dokazali, Vse je legalno in legitimno, papirji so urejeni, kaj se spodobi, kaj je pravično in kaj se zdi primerno, kje je etika, kje morala in poštenost, pa je zorni kot vsakega posameznika. Veliko so zgradili za občino, več kot prejšnje oblasti v dolgih destetletjih, samo domneve zavistnih in škodoželjnih so, da se občinski denar preko skrivnostnih poti in navezav prelije v njihove žepe. Vse bodo pozidali, zgradili bodo sijoč lunapark, gradili bodo nova nadstropja, ki bodo petičnim turistom zakrila pogled na morske širjave, okrasne rastline iz tujih držav bodo razparale nebo …

Ne upam, ne znam in nimam dokazov, ki bi obremenila moralno sporne posle nove oblasti. Policijo, ki jih preiskuje, označijo za politično, boljševiško in tako preusmerijo pozornost javnosti, operejo dobro ime. Oni imajo denar, sedaj bi radi, da jih ljudstvo spoštuje in jih slavi, prepričani so, da vseskozi dvigujejo kvaliteto življenja vseh občanov, za redke oporečnike, ki preveč govorijo in skušajo nekaj dokazovati, se bo našla šiba božja, ne bodo dobili kulturnih sredstev na razpisih, nekje se bo našla njihova šibka plat, potreba, želja ki jo bodo hoteli potešiti… Živimo v času vladavine patoloških narcisov, ki zaradi permisivne vzgoje in simbiotične navezave z roditeljem nasprotnega spola, nimajo vgrajenega občutka za mero, za etiko in moralo, nikoli jim ni dovolj čaščenja in dokazovanja, oni so alfa samci, pripadajo jim denar, moč, oblast in najlepše ženske na vasi. Mali ljudje z žalostjo ugotavljamo v gostilniških debatah, zazidali so dušo mesta, sistem je narejen, da ima peščica vse, revežu pa je omogočeno preživljanje na robu, tiho mora biti in v miru žuliti svoje pivo, drugače…!!!

Igor Bizjan

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
86 x komentirano
  • Mimi je rekel/-la:

    Tokrat mi je pa zelo všeč kolumna oz. tale refleksija. :)

    • Magelit je rekel/-la:

      Kaj ti piha na dušo, ko takole stoka, kako ne more nič. Tebi je človeška nemoč pogodu, kali?

    • Mimi je rekel/-la:

      Pravzaprav mi ni, Magelit.
      Ampak tiste, ki so bolj nemočni, privlači *moč* (in tiste, ki so bolni/nemočni/šibkejši - zdravje… “zdrav duh v zdravem telesu” pa to ;)), pa čeprav se nad tem celo jezijo.

      Privlačnost ni vedno vzajemna všečnost.
      Luči je pravzaprav dosti vseeno, če se vešča pali nanjo. ;)

    • Magelit je rekel/-la:

      Reciva Mimi, da mi odgovoriš po svojem anonimnem mnenju in vesti:

      Ali bi se ti kdaj, če, recimo v 80-in vse do danes se izvaja neka kontrolirajoča politika nad drogami.

      Če se sprejme, da naj se oblast vmeša v nadzor trgovine z drogo, kaj potem, ko nadzor dobi?

      Jaz čutim, da pravzaprav umiram, ker so me postarali. 10m ne morem tečt.

    • Magelit je rekel/-la:

      Ta o luči in vešči je tako pocensko bedna, da bi me bilo sram.

      Sam sem se 2x teleportiral, 2ič 3-je v vozečem avtomobilu.

    • Mimi je rekel/-la:

      Prav, tebe bi bilo sram, torej še sreča, da nisi ti tega napisal.

      Tole je pa težko vprašanje oz. vredno tako razmisleka kot debate (nadzor nad drogo itd.).
      Pa bo morda kdaj priložnost kaj bolj se posvetiti tej temi.

      Slišat je grozno, kar praviš, s ‘kemijo’ sama nimam ravno izkušenj, jih imam pa posredno (poznam veliko ljudi), verjamem, da te kakršenkoli takle *tretma* lohk ubije v telo in duha.

      Ampak lajf nas vse postara, ko so tečnosti, in pomladi, ko so prijetnosti.
      Mene je tud lajf postaral. Tako pač je.
      Življenje ubija. ;)

    • Magelit-Moja Vojna je rekel/-la:

      Ne govorim o časovnem potovanju, kjer bi se postaral do 80-ga, če jih imam pa 45. Zastrupljen sem bil v pluča. Kako desetletje prej bi lahko danes rekel: pa samo z etrom. Glupo, da si zlomim rame, pa me
      zdravnica sploh noče pregledat ampak me pošlje ven, k da še vedno po etru smrdim, ker zadet sem bil še
      vedno.

    • Magelit-Moja Vojna je rekel/-la:

      Eter je bil v domačem snopsu.

    • Magelit-Moja Vojna je rekel/-la:

      Glede na mednarodno delitev dela pri zavzemu kontrole na trgu z drogo, je slovenija potegnila malce krajšo
      po moralni plati. Izvaža prekurzorje. Če sem policijo toliko zadnja leta narajcal s posredovanjem nemškega
      kokaina v rusijo, bi lahko malo pogledali arhive, raztresene naokoli, da imajo pri meni takšno lojalnost.

      A so policaji zarad mene stralali v čistilkino omarico. Dober vic, hahaha.

  • Magelit je rekel/-la:

    Men je bla pa bl ušeč una, k je en šofer dobu morje zapora v Turčiji, ker so mu na kamion naložili
    prekurzorje, verjetno eter. In pri nas nikakršna policija, ni sposobna tega rešiti.

    Mi je bla všeč, ko sem mislil, da sem v enem lokalu, k prsluškujejo, pa sem za enga, k nisem vedu
    če sploh obstaja reku, da je režiser. Pol je bil pa sam en let v zaporu. Al pa ena druga, k sem
    na sodišče za enga reku, da je moja veza med Cammoro in Dunajem, naj ga spravjo ven. Pa so ga.

    • Mimi je rekel/-la:

      “Men je bla pa bl ušeč una, k je en šofer dobu morje zapora v Turčiji, ker so mu na kamion naložili
      prekurzorje”
      Te nisem prebrala. Mi jih je bilo tudi že nekaj všeč, še posebej tistih o košarki.
      Se mi zdi sicer kul, da/ko/če je avtor iskren (tudi do sebe seveda, a da hkrati ne pade v nek pretirano samopomilovalen trip), včas me moti, če je (katerikoli) avtor preveč občutljiv, kajti samo hvalit (še zlasti če se mi ne zdi za hvalit) pa tud nočem. Pač - mnenje. So what. :)
      Moti me tudi, da ni drugega vpogleda (ful napak), ampak če je vsebina zelo dobra, potem nisem preveč pikolovska.

      No tale kolumna se mi zdi pa res ena boljših izpod tega istega *peresa*. :)

    • Magelit je rekel/-la:

      @Mimi

      Od kdaj se pa ti vrtiš okoli ironije in podobnih?

    • Mimi je rekel/-la:

      Magelit, zakaj to sprašuješ? ne štekam vprašanja… oz. zakaj je ravno tu?
      Ne vem sicer, zakaj se ne bi kdaj zavrtela tudi okoli ironije… pač skladno s situacijo…
      Pač pa mi sarkazem ni všeč, kot tudi ne cinizem (čeprav pri slednjem menim, da ga pravzaprav vsak razmišljajoč človek praktično skoraj mora imeti kanček ;)).

    • Magelit je rekel/-la:

      .@Mimi

      Pardoniram, sem mislil, da mi trajsaš ip-je.

    • Mimi je rekel/-la:

      Halo?? Iz česa si pa TO sklenil? :o||
      (in ravno mene si našel s tem, ki imam - ampak NEKJE DRUGJE! - tako možnost -kot urednica- pa tega ne storim, pa bom tu nekaj vohunila, pih! Si me pa slabo *sklenil*). >:|

    • Magelit je rekel/-la:

      Zanimiv pretok energij moram reči: imaš nekje drugje kot urednica možnost, vendar je ne izkoristiš. To ti je kao plus. Češ, pri meni vsak lahko piše. Me ne briga.

      Zakaj pa IB-jevega članka ne bi v svojem mestu nikoli objavila, če ti je pa tako zelo všeč?

      Ali ne bi mogla reči za zgornji članek, da je ironičen, in ne samopomilovalen.

    • Mimi je rekel/-la:

      Lahko ga sam objavi, če želi: moj sajt je odprt za vse.
      Če bi pa *vabcala*, pa je hkrati tudi reklamiranje… jaz pa nočem nikogar posiljevat s sabo (ali čimerkoli svojim).
      Vsakdo ima -tako tu kot tudi *pri meni*- možnost.
      Potem pa ka(ko)r se kdo odloči. :)

    • Magelit je rekel/-la:

      O kakšnem drugem vpogledu govoriš. Če se hoče izraziti. A ti zahtevaš tlele še karakteristiko?

      Bulana a?

    • Magelit je rekel/-la:

      A o možnosti bi rada? A si krupje?

    • Mimi je rekel/-la:

      … skratka, nikogar SPEŠL ne vabim (ne nazadnje ker ne morem nikogar plačevat; ogromen in zelo obiskan avtorski portal pa furava kompletno [brez budgeta] dve fizični osebi - prostovoljca), tako da v bistvu lahko tudi tako pogledaš, da bi imela LAHKO gor pravzaprav (samo) tisto in tiste, kar/ki bi (jih) sama hotla. Javen je zato, ker midva *dovoliva*, ne zato, ker bi bil tudi javen (da bi imel kdorkoli pravico govort kaj bo gor).

    • Magelit-Moja Vojna je rekel/-la:

      Tvoja uporaba besede javno ~ torej si sama ne pustiš vsiljevati misli?

    • Magelit-Moja Vojna je rekel/-la:

      @Mimi

      Ravnokar sem zaštekal, da imam pod mizo 64bitni dvojedernik z kakimi 8giga in okoli tera hd. Win 7 se sploh
      ne spominjam, ali sem dejansko do konca inštaliru, ker se me je neki prjel, pa sem bil že skor ziher, da se
      jih ne bo dal inšlatirat, razen če bo eno prazno polje v biosu to omogočilo. Nisem spešl ampak sem.
      Recimo, da zaradi svojega dela s tajno službo, ki je potem plasirala imoje deje, kjer sem na mednarodnem
      polju plesal. Saj se ti lahko določen trenutek zdi, da neki osebi rečeš, da je najman tona koke za zaseč, pa
      čez dva dni na tv vidš, da so celo pošiljko namreč 5 ton dubl. Tle pa sam zevajo. K da sodelovanje, koordinacija, kooperacija tej strukturi oblasti ne pomeni nič. Sama sebi zadostna. Le ko pride do pobude iz tujine ali koga nasmolijo ali pa so zasegi, ki so pravzaprav transporti.

    • Magelit-Moja Vojna je rekel/-la:

      Pa všeč mi je bla una, da bi prodal Rupla Ameriki. Ampak kaj naj mu siknem, da bo to Amerika iz njegovih
      misli prebrala in trajalo je 4 leta, da sem zvedel, da vedo, kaj sem mu rekel. Ampak trajalo je še dlje. Moral
      je biti diplomat v Washingtonu, pa priti nazaj in tako vsaj povprečnemu državljanu vlivati neko kredibilnost s
      svojimi izjavami, razpredenih na dveh straneh Mladine, kako so zda imeli načrt braniti našo južno mejo.

      To ga bi moral najmanj tako sfukat, da bi jih obtožu v akritvnosti na južni meji s strani RH. Če je bilo kar nekaj
      hipnotiziranih špijonov, pa je obstajal še tako dober načrt razpada sfrj, ti en jj, pa Gaspari vse pokvari.
      Rupel pa je le začimba. Saj za interese v Evropi, kjer smo svoj čas predstavljali civilizirano državo, ker se
      za izbrisane preprostno ni vedelo; pa so ravno najdli čas, da so nam plasirali potepe letalonosilke do
      slo. In zadnjič pobegne mornar - iz ljubezni in se poroči z domačinko. Saj ljubimca nista nič kriva. Ampak
      da je analitična tajna služba min za zz, tako invalidna, da nima nikakršnih interesov, razen vzeti na vednost,
      da druge tajne službe sodelujejo. In če Nemci pristajajo, da se jaz in oblast zajebavamo, v čigavem interesu je vse skupaj? Kaj so pomenili januarja letos, ko sem z vlakom zapuščal dunaj, pa so na postajo
      prišli Croatiš Army avstrici ali kje so jih najdli. Nikakor ni imel hrvata za prednika nobeden.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Hja … nekaj o tem bo vedel tudi Petek. Ampak on je verjel, da je veliki brat na njegovi strani.

    Spirala molka: vsi vse vemo, ampak delamo se pa kot da čakamo, da bomo končno zadeli ugodno kombinacijo in od vsega skupaj imeli korist končno tudi mi, vsak posamezno; za druge me pa načeloma ne briga, naj se znajdejo.

  • gasper je rekel/-la:

    hudo!

  • ... je rekel/-la:

    Sedi 5! Mama na UDBO. ;) :)

    • Magelit je rekel/-la:

      Tri pikice: <<< ne išči pameti pri državi, stranki, sistemu, udbi, najdi jo pri sebi.

  • zagrad55 je rekel/-la:

    Ni refleksija, je realnost —> MO Koper

  • Forestina je rekel/-la:

    Zdaj mi je jasno zakaj je Celovec v Avstriji. Tam je vsaj pravna država :)

    • Magelit je rekel/-la:

      Dandanes na Dunaju; januarja sem bil tam, močno spoštujejo morfološko polje in zakon.

    • Magelit je rekel/-la:

      Kaj ti ne veš, da je nekdo nekoga pri nas ustrelil, pa še v časopise ni prišlo.

  • Aljo je rekel/-la:

    Nehaj pisati take članke, če nimaš jajc. Samo jao in jao je premalo, če te moti podaj obtožnice, če ne upaš piši o drugih temah. Itak nam je vsem jasno, da so novinarji in kolumnisti v Butalah veliki reveži, jebi ga zato pa je sistem takršen kot je, skorumpiran do kraja. Dokumenrarce se tudi dela samo o priseljencih - delavcih (velika beda slo gradbeništva), hah dobro so nas pojahali - v vseh podjetjih je strahovlada, glupi slovenci pa tiho. Najbolj žalostno je pa, da so tiho tudi tisti, ki imajo možnosti, da se kaj spremeni. Jokanje v kolumnah je premalo…

    • Mimi je rekel/-la:

      Mislim da ne gre sam za jajca, Aljo. Kam pa naj jih vrže (na mizo) - kaj naj naredi z njimi, saj je najbrž milijon enih filtrov in tega…
      A nej gre pred skupščino zjat?

      Recimo ko je Troha najavljal neke shode in to, so mu vsi pritrjevali, go stari! se vidimo, treba jih je zjebat itd., nakar je izpadlo, da je v nekem kraju pač tam sam nekaj protestiral, nakar so ga oglobili in to je to. Aja, tisti ki so ga pa prej *spodbujali*, so pa kasneje rekli: ta je pa res odštekan in butast.

      Beseda je lahko že zelo veliko.

    • pirančan je rekel/-la:

      Plakati ja,ja……………to je to …….

      toda ne se čuditi saj je Slovenija po prebivalstvu manjša kot Kalabrija ali Anapulija,da o Siciliji ne govorimo.

      Torej mreže,lobiji,klani ali če želite mafija,to so v takih družbah/državah normalni.

      Gre samo za to ali imajo katoliški ali evangelistični pristop in “upravo”……………upam,da se razumemo??

    • Aljo je rekel/-la:

      Predvsem in zmeraj gre za jajca v raziskovalnem novinarstvu. Kamere, hrošči, ter ostala specialna orodja so zelo učinkovita, pa še poceni so dandanes, pa seveda nekaj keša za kupovanje informacij, ter dober odvetnik…gas

    • Mimi je rekel/-la:

      Hja, Aljo, ne predstavljam si avtorja tele kolumne kot nekakšnega raziskovalnega novinarja, sploh pa ne takega, ki bi nekaj tam opletal s kamerami in takšnim! :D
      (se mi ne zdi take sorte niti kot avtor/novinar niti kot tip človeka)

      In še - dober odvetnik?
      Morda Matoz? ;)
      In kaj bo dosegel, ko bo trčil ob drugega dobrega odvetnika oz. na katerih in kakšnih ravneh se bo pol vse skupaj dogajal in kje bo obstalo potem vse…

      Kar komplicirano, je že tko narejeno, v osnovi, da se ne more notri skozi vse te filtre.
      Majhen človek težko kaj doseže, smo imeli že hude raziskovalne novinarje itd.
      Ampak rezultatov pa ravno nismo glih spremljali/doživeli.

    • Aljo je rekel/-la:

      Mah, saj vem, toda nekateri vztrajajo, zato pa je internet, če te drugje ne jebejo 5%.

    • Magelit je rekel/-la:

      Obrožnica proti Republiki Sloveniji

      V tiskanem dnevnem mediju je pisalo, da je RH ponudila RS, nespremenjen režim na morju, kar je Rupel
      odklonil. To je Veleizdaja.

    • Mimi je rekel/-la:

      @ Magelit, saj če bi tako merili oz. vrednotili, bi bilo še več teh (malih ali večjih) *izdaj*.
      Saj v tem je tudi point oz. to je ravno to, zaradi česar je ta tema oz. težava še posebej specifična.

      @ Aljo, ja, izza kompa, takole na netu, smo vsi ultrapametni, to je res, vendar je pa res tudi nekaj drugega: ZELO smo lahko hvaležni zanj. ;)
      Si predstavljaš, da bi se še dalje informirali samo iz rekel/kazal in iz ostalih medijev (brez neta)?
      Vse ima svoj plus in svoj minus. :) ;)

    • Magelit je rekel/-la:

      @Mimi

      Dokler misliš, da minister ali kdo, ki državi priseže, potem lahko dela v njeno škodo?

      Še veš kdaj zastara veleizdaja? In zakaj so našli razumnika, ki je odkril slovensko koloaboracijo z okupatorjem?

    • Mimi je rekel/-la:

      Nikakor tega ne mislim… ne štekam kako da misliš drugače. ;)

      Point je bolj v tem, da je drekecpekec, kar ti ali jaz misliva.
      Jebiga.
      Žvet je pa treba vseen, a ne. ;)

    • Magelit je rekel/-la:

      Živet je pa treba vseen, jebi ga.=?=?

      Men se ne zdi več tako preprosto. Delajo se norca iz mene do mere, da bi jih nekaj kar postrelil, pa še
      McVeigh Oklahoma City explosion. About him was never said like for assummed wtc terorists, they should
      be killed again. It is only natural to ask oneself, how long am I gonna put it up with. One American president once said money will be their weapon. This how happened, while unless something is done like invalidation of some derivatives, the worst is yet to come as retail market collapses.

    • Mimi je rekel/-la:

      Meni se tudi ne zdi (več) tako preprosto. Težko je živet, sploh če si samosvoj.
      Vsak ima svojo pot in svoje zadeve; mene ubijajo pa druge stvari kot tebe (samo res je tud to, da cash ubija tud tiste, ki ga imajo, skratka, vsakdo lohk jamra o cashu, zato o tem ne bom)…

    • Magelit-Moja Vojna je rekel/-la:

      Če je en po tvoje samosvoj - karkoli že naj bi ta beseda v zvezi z svobodo pomenila.

      Ali ne bi tudi segregirana družba prevzela dobro idejo in slabo zavrgla.

    • Magelit-Moja Vojna je rekel/-la:

      @mimi

      drekec-pekec, kar jaz mislim pač ne more biti, ker v širšem-neslovenskem merilu predstavljam nekaj drugega kot tu.

    • Magelit-Moja Vojna je rekel/-la:

      @Mimi

      Tebi so zakoni zaradi filtrirnega učinka. In ne zaradi pravičnosti ali kaj takega. In vse represivne službe so - kaj=) možgani za ščepec juhe?*

    • Mimi je rekel/-la:

      V bistvu govoriva o isti zadevi - ti govoriš o zakonih, jaz pa o izvajanju slednjih, skratka tu praksa ni skladna s teorijo.

      Čudno sklepaš oz. povzemaš.

      Kar se pa mene tiče, pa zakonov tudi če ne bi bilo, ker itak živim v skladu z njimi (oz. z edinim normalnim etičnim kodeksom, ki je nekako zbran v desetih zapovedih).

    • Magelit-Moja Vojna je rekel/-la:

      Praksa ni skladna s teorijo.

      Če me policaj, po krivici oglobi za 1000 evrov, ki jih vidim v treh mesecih skupaj, si ne bom razlagal, kako
      mi bo varuh človekovih pravic pomagal. Jasno je kaj hočejo od mene ampak, da bi dali meni kakšno
      odškodnino za zadnjih 20 let, si pa ne znajo predstavljat. Pa še vedno ti lahko vzamejo pasoš brez razlage.

      No pa mi ti povej, če te policija mori, zakaj bi jim dal zastojn tako informacijo, če se recimo RS laže
      lansko leto, da so se z Srbijo zmenili o penzijah JLA oficirjev v RS. Glede na to, da je jj želel Sloveniji
      ognjeni krst in, če razumeš, da je bilo vse zmenjen, kaj bi pol ti rada.

      Zdaj je 20 let kasnej in jj ga serje po svoje, ker ga zaradi rupla cel svet jebe u glavo. Policija bi pa rada
      razširila svoje lovke na transfer kontejnerjev kokaina v Rusijo, pa ker jim sam še enega gesla nisem dal
      mi težijo, ker ne razumejo, zakaj raje umrem, kakor da to dobijo zastojn. Naj dajo jla generalom penzije.

  • LikMladegaKomunista je rekel/-la:

    navadna rit si

  • ... je rekel/-la:

    Skrajni čas, da narod zahteva od tega režima (iz)trošarino.

    • Magelit-Moja Vojna je rekel/-la:

      Republika Slovenija ne more uvesti niti v primeru vojaške nevarnosti, kaj takega kot so v zda Patriot Act.

      Ampak, kakor neumno zgleda, ga tu ne rabijo naši organi za svoje aktivnosti, kot so preprečevanje svobodne
      gospodarske in kognitivne aktivnosti.

  • garažni bulmastiff je rekel/-la:

    nOTORIČNI NOSTALGIČNI KOMUNJARSKI PSIHOPAT.Titoistični krvavi nostalgik.Klavrna soc.kreatura.Fuj.

    • pirančan je rekel/-la:

      Sumim na steklino…

    • Magelit je rekel/-la:

      Men pa se zdi bolj predpripava, oz. trening, za trenutek, ko bo šlo zares.

    • Mimi je rekel/-la:

      potem pa je nespametno, na predpripravah dati vse od sebe, kaže na slabo strategijo. ;)

    • Magelit je rekel/-la:

      Na predpripravah daš toliko od sebe minimalno, da veš sploh kaj zmoreš. Če vnaprej rečeš, slaba strategija poznati sebe, na tekmi nimaš možnosti. Avtoanaliza je predpogoj. In tale tekst je socializirana samo-in-ostalo
      kritična izpoved odpovedi. Za kaj bi še on živel? Pij, jej…

      Če je družba ljudi na Zemlji zapisana uničenju? Ja zadnji trenutki. Tako in drugače. Le zakaj bi morala če bi bila nova slo-elita nova in ne kakor yuga, da selijo kapital v tujino? Samo zaradi nezaupanja. Dokler pa
      norost povojnih in medvojnih umorov ne bo dokončno opredeljena, zaupanja ne bo. Ker bo nekdo vedno mislil, zdaj bo pa ta potegnil pištolo, ali jo pa bo sam. Ali smo s knjigo nad knjigo prešli z računa na račun?

    • Mimi je rekel/-la:

      Aja, t(ak)o si mislil (okol predpriprav), ja, s tem se pa strinjam.

      Ti razmišljaš (zame) preveč razpršeno, hkrati pa bi želel it še globoko, vsega hkrati se pa ne da (oz. morš bit bolj prizemljen in artikuliran, bolj z zavestjo ravnat).
      Ker pa obravnavaš vse probleme v vseh problemih (ok, sicer je res čist kul, gledati hkrati tudi širše in oddaljeno), te potem to vse (še bolj) downira, ker vidiš, kako majhen si v primerjavi s svojimi željami, videnji, vizijami itd. (pa kako malo moči imaš za vse to, ker je tako zapleteno vse).

      Se strinjam okol sprave, vendar tega zrelostnega izpita Slovenci še nismo opravili (in kot je videti, ga žal še nekaj časa ne bomo), očitno je to nekakšna naša karma.

    • Magelit-Moja Vojna je rekel/-la:

      Razpršeno pisanje - wtf. A misliš, da sem pisatelj. Na evropskem festivalu v ljubjanana je pa res pisalo.

    • Magelit-Moja Vojna je rekel/-la:

      Če si ti ne moreš predstavljati prijateljstva nekdanjih yu narodov s slovenci, bo to verjetno zaradi dokazane
      teze specialne vojne, da smo genociden narod. Pobil bi se med sabo če bi mogl. To je to.

    • Mimi je rekel/-la:

      Magelit, jaz si lahko predstavljam svašta, česar si ti sploh (za)misliti ne moreš ;) - tu pa itak ne gre za predstavo, pač pa za IZKUŠNJO/-e. Tako da si ne rabim ničesar predstavljat, ker ene stvari preprosto vem. :)

    • Magelit-Moja Vojna je rekel/-la:

      @Mimi

      —ker ene stvari preprosto veš, mi pa razloži kako sem lahko potoval skozi čas? NE ZNAM ZRAČUNAT

  • Nogavička je rekel/-la:

    Swiss wins million-dollar prize for low-cost solar cells:

    A Swiss professor who developed a low-cost solar power cell using cheap materials such as dye squeezed from berries won a million-dollar technology prize in Finland on Wednesday.

    http://www.solardaily.com/reports/Swiss_wins_million-dollar_prize_for_low-cost_solar_cells_999.html

  • IGOR BIZJAN je rekel/-la:

    PUSTITE NAJ PIRAN SPET POSTANE HIŠA UPANJA IN LJUBEZNI

    Čista, prava
    ljubezen do resnice
    je nesmrtna
    kot maestral,
    ki tisočletja šteje
    morske valove
    v neskončnih urah
    bojevanja se je
    prekalila
    do neba

    NE PUSTITE PIRAN UMRETI

    • Mimi je rekel/-la:

      tu pa *moram* vskočit (ko je tko na udaru pa še zelo pogosta je ta napaka v tvojih tekstih).
      (ne pustite) Pirana - rodilnik (koga ali česa?)

    • Magelit je rekel/-la:

      Tam je Piran pojem, pa malo drugače govorijo, ko uporabljajo to besedo. Vse drugo veselo sklanjajo.

    • Mimi je rekel/-la:

      … ali pa mal manj veselo. ;)

    • Magelit je rekel/-la:

      Kaj je tvoj problem Mimi, če nekdo malo manj veselo sklanja? Po teoriji o Izbrisanih morajo tudi takšni obstajati. Le Hitler in kasneje …

    • Mimi je rekel/-la:

      To ni moj problem, je pa fajn, da bi (vsaj!) v domoljubnih tekstih (in podobnem) uporabljali slovenski jezik.

    • Magelit-Moja Vojna je rekel/-la:

      @Mimi

      A ti prepoznaš slovenski domoljuben tekst, ki piše o izbrisanih in povojnih pobojih?

    • Magelit-Moja Vojna je rekel/-la:

      Zakaj ne bi na svojem sajtu imela muzej. Pač nas, ki bomo umrli pred tabo. Pa daj MImi, da bi bil večjezičen
      in sprejemal vplačila. Drugače lohk stran vržeš.

    • Mimi je rekel/-la:

      Saj ga že imam. :o)
      (obiskovalci so iz vsega sveta, tudi komentira jih veliko iz drugih držav, kar nekaj je Hrvatov, imamo pa celo Poljake in Američane itd.)
      ((kar pridi in lahko si ustvariš tudi svoj blog, pa lohk pol po mili volji pišeš, glasno razmišljaš ipd., kar pač želiš))

  • NoMercy je rekel/-la:

    a tega, da bi kdo prebrskal relevantne www strani (Ajpes, Bizi, DURS, sodišče … ) pa pisci zmerljiv niso sposobni :)

  • konec je rekel/-la:

    in če je rdeča zvezda SEVERnica št. 118 od 571, je tale Barbarska novinarka št. 149 od 571…….
    rdeča falanga pač……..

  • Magelit je rekel/-la:

    @Forestina

    Šele danes, ti lahko nekaj odgovorim na tvoj link.

    Ko se ti zdi, da smo v dreku, ga še nalimaš od drugod, kjer je drug duhovni stil, ki se prav tako izgublja, kup dreka postane tako velik, da vsak odneha. Mislim, kakšna je tvoja konstruktivna motivacija? You sori, 2?