11. junij, 2010 | Jani Sever

Guzejeva pogodba

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Pogodba direktorja TVS razkriva strahove pred političnim kadrovanjem, ki jih lahko prežene samo denar. Veliko denarja. Zadeva je toliko bolj bizarna, ker trenutna oblast nikakor ne kaže ambicije po rezanju glav na nacionalki. Videti je, da bo nekdanje vodstvo itak opravljalo vedejevstvo še nekaj časa. Vsaj do lokalnih volitev.

Podrobnosti, ki jih razkriva Delo, so zanimive, a še bolj zanimivi so datumi. Direktorjeva pogodba je doživela anekse v letu zamenjave vlade. Ob koncu mandata, pa je bila dopolnjena še enkrat, z namenom, da se vodstvu zagotovi obstanek na položajih vsaj do lokalnih volitev, oziroma do takrat, ko bo za njihovo spremljanje na nacionalni RTV vse pripravljeno. O tem, kako etično, higienično, pošteno, nepristransko … je takšno ravnanje, najbrž ni treba izgubljati besed. Je pa vodstvu RTVS treba priznati izjemno politično in pravno spretnost pri izkoriščanju benevolence nove vlade do njihovega početja in morda tudi nesposobnosti nove oblasti, da bi naredila tisto, kar je obljubljala pred volitvami.

Anton Guzej si je v primeru, da se v sodnem postopku ugotovi nezakonitost razrešitve generalnega direktorja iz krivdnih razlogov, zagotovil odpravnino 72 plač. Številka je neverjetno visoka. A lahko bi rekli, da gre samo za pravično poplačilo, če bi se mu zgodila krivica. Hecno pri tem je sicer, da je bila pogodba ves čas skrivana in da se je sedaj Guzej niti ne spomni več. In seveda to, da se je izkazalo, da za takšen aneks k pogodbi ni bilo nobenega razloga. Guzeja, v času njegovega mandata, nihče ni niti poskušal zamenjati. Nasprotno, nova oblast mu je omogočila, da svoje direktorovanje opravlja še po koncu mandata. Zdi se celo, da ga je praktično nemogoče zamenjati, ne da bi se vse skupaj končalo na sodišču.

Ali torej paranojični aneks razkriva, kako bi morda ravnala oblast, ki je Guzeja nastavila? Silovitost, s katero se Guzej oklepa svoje funkcije, kljub temu, da je bil že imenovan novi direktor, takšnemu razumevanju pravnih zavarovanj oblasti RTVS, pritrjuje. Nespretnosti in nepravilnosti ob imenovanju novega direktorja tega vtisa ne morejo spremeniti. Gre enostavno za to, da se za vsako ceno ostane na položaju. Kar je seveda legitimno. Direktor si je v tesni navezavi s svojim nadzornikom, s katerim oba pripadata isti politični skupini, zagotovil obstanek in zavarovalnino v primeru, da bi se mu zgodila zamenjava. Nič posebnega pravzaprav. Samo še ena ilustracija delovanja slovenskih političnih grupacij.

Na eni strani imamo levico, ki se na vse pretege trudi dokazati, da je nepristranska in da za zamenjavo kadrov političnega nasprotnika ne bo uporabila niti mehanizmov, ki so ji na voljo. In na drugi strani strani desnico, ki uporabi čisto vsa sredstva, ki so ji na razpolago, morda še več, da ohrani ali prevzame oblast. Kar je tudi edino prav, saj so, kakor znajo povedati praktično ob vsaki priložnosti, v boljševistični večno tranzicijski Sloveniji, pač depriviligirani. Počakajmo torej do avgusta. Morda bomo takrat izvedeli za še kakšen manever, ki bi sedanjemu vodstvu RTVS omogočil stati inu obstati na svojih funkcijah še nekaj časa. Nikoli se ne ve.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
77 x komentirano
  • Max je rekel/-la:

    Tunguzija land

    • KAKTUS je rekel/-la:

      VČERAJŠNJE “DELO” PRINAŠA POLNO NAMIGOVANJ NA RAČUN GUZEJA,
      V STILU, KAKO BI , ČE BI, VSE “PODKREPLJENO” z ZAUPNIM , TAJNIM VIROM IZ “RTV” HIŠE ! TA NEVERODOSTOJNOST PODPRTA Z LDS- ovskim SPRDUHOM BUGARIĆ-em, KI še dodaja pokvarjenost in neverodstojnost trditev !
      Tako kot je Biziljkin “PARLAMENTARNI PROGR-O-M ” pred dnevi, ob vsakoletnem srečanju četverice “J B T Z ” ustvaril poanto, da so šli na kosilo enih najdražjih gostiln IN da jim ni uspelo izvedeti, koliko kosilo stane !
      Janković je po “zmagi” na referendumu povabil vso koalicijsko kamarilo v naj, najdražjo restavracijo, pa jih ni nič zanimalo, kdo je to plačal in koliko je stalo ! !? BIZILJKA , V NAVEZI Z BANDO ZOPET KAŽE SVOJO FARBO !

    • britev je rekel/-la:

      Vanti Vaatti @, ne podcenjuj g. GUZELJA, verjetno si eden od uslužbencev te bivše , nekoč razpuščene štale ! NASTOP G GUZELJA, je najbolj pri-zadelo dokazane lenuhe na “RTV”-eju , tiste, ki so morali žigosati kartice , prizadelo je pa tudib okoliške ” BUFFETE”, ki so bili polni teh uslužbencev, cele dneve ! Kot je bilo slišati, si je v času KOCIJANČIČA vsak voditelj oddaj lahko naročal scenografije po želji in računi so samo prihajali, prihajali ! To je g, GUZELJ pesekal in v nekaj mesecih je “rtv” hiša poslovala pozitivno, do danes ! NI pa tudi zanemarljivo, da je nekaj sto lenuhov , nekoristnežev, plačal, da so se spakirali ali v pension ali drugam ! Zanimivo je tudi, da bi se informativni program “RTV” SESUL, brez cca petstotih pridnih honorarcih !
      ŠTIRI LETA SMO TAKO NAROČNIKI IMELI MIR PRED POVIŠANJI NAROČNIN, IZGUBAMI ITD… KOMUNAJZER KOCIJANČIČ MU NI SEGAL DO GLEŽNJA ! JANČIČ, BRAVO !!

    • RUKAR je rekel/-la:

      JANČIČ @, BRIREV@ KAKTUS@ IN PODGANJA MINISTRICA BI RADA VSE TO SESULA , KOT SE ŽE DOGAJA Z KOBILARNO LIPICA !
      UPALI SMO, DA BO K NEPOPOLNEMU GOLFU V LIPICI PRISPEVALA VSAJ ENO OD MANJKAJOČIH LUKENJ ! SMO SE VŠTELI ?

    • angie je rekel/-la:

      Ljudje božji, čudež!!!( Grozdetov)

      Vrli Rukar je vstal od mrtvih, potem ko je po referendumu Mefisto od žalosti naredil samomor.

    • konec je rekel/-la:

      rdeče svinje so na delu, ukaz rdečim pisunom je jasen, RTV mora imeti pasjejebca…..

    • Forestina je rekel/-la:

      http://www.youtube.com/watch?v=zWH8i8I3V0M

      Oliver with President Evo Morales

    • britev je rekel/-la:

      Vanti Vaatti @, BO KAR DRŽALA UGOTOVITEV BLOGARJEV, DA JE IMENOVANI Vanti,
      KAR USLUŽBENEC / SKRIVNOSTNI POROČEVALEC / , IZ ” RTV” HIŠE !
      KO ČLOVEK SLIŠI, ČESA SE JE VSE NAGOMILALO V SLUŽBAH “RTV”- eja, TUDI PO TRI GENERACIJE, TOREJ DEDKOV, BABIC, SINOV , HČERA DO VNUKOV !
      Vse povezani z oblastjo, sorodstveno , ideološko, z sodniki, odvetniki , tako , da je teško spraviti /odpustiti / iz zavoda kogarkoli, pa če je še tak škodljivec, ničvrednež ali lenuh !
      Taka so dejstva po mojem vedenju, že kar nekaj časa ! !

    • RUKAR je rekel/-la:

      ANGIE @ , JALOVO BITJE, KI NE BO ZAPUSTILO ZA SABO NIČ DRUGEGA, KOT SMRAD !

    • Forestina je rekel/-la:

      http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=5266&updaterx=2010-06-12+21%3A14%3A43

      Nader: Helen Thomas apologized - she was attacked with such ferocity because she always asked ‘why’

  • mikrofon je rekel/-la:

    kaj pa možina in vasle????

  • NoMercy je rekel/-la:

    še en skelet je padel iz omare :)

  • peter jancic je rekel/-la:

    Jani, po mojem bi moral malo pomisliti še, da ima programski svet vse pristojnosti, da imenuje novega generalnega direktorja, samo pač treba je najti kandidata, ki bi ga podprlo 15 svetnikov. Nazadnje ga je 14, pa je bilo po tem razglašeno, da je to dovolj, a je sodnik to takoj razveljavil in je zdaj problem. Ne vem, če je ravno Guzej kriv zanj. Priznam pa - kot član programskega sveta - delež sokrivde. To smo nekoliko zavozili, kakorkoli je že kdo glasoval in reagiral na nenavadno razglasitev rezultata. Pri glasovanju pa je tudi jasno, da je Fili padel zaradi koalicijske igre, tisti glas, ki je presenetil, je znan. Hmmm, blizu LDS, bi rekel. Čeprav to menda zdaj ni več korektno opredeljevati, kar večine nima več desnica. Ali pa vsaj Jani ne bo.
    Me pa zanima, kdo resen se bo še prijavil na razpis, če s pogodbo ne bo nič zaščiten pred političnimi igricami, razrešiti ga bo mogoče celo z navadno večino (po analogiji izvoltive Filija) in bo povrhu najbrž sprejet nov zakon, ki bo mandat generalnemu direktorju kajpak itak skrajšal.
    Peter

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      A tebe so pa potem, ko si uničil Delo še sem nastavili? Krasno.

    • angie je rekel/-la:

      Jančič,
      zajebal vas je debeli Granda, ki je zadnji dan svojega mandata izpeljal manever, vreden napoleona,pred tem pa PS in RTV pravni službi za hrbtom sklenil s prjatlom Guzejom tako odlične aneske. pa še vaščitu je zrihtal službo do penzijona.

      Guzej je preden smo sploh kdaj sli’šali zanj, prodajal avtomobile,kot tisti Koletnik, ki ga je prejšnja vlada po Vizjakovem priporočilu po hitrem postopku ustoličila za šefa Dravskih elektraren. Zapustil jih je lani za 51.000 evrščob odškodnine, potem pa se takoj prijavil na zavod, da ne bi plačal vrtca. Enako si hoče Guzej, ki mu je by the way potekel mandat, zrihtati: 1. vsaj 170.000 odškodnine
      2. službico na državnih jaslih do penziona.

  • Vanti Vaatti je rekel/-la:

    A to skropucalo sploh rabi direktorja? Za tak efekt, kot ga dosega Guzej je dobra tudi moja stara mama.

    • peter je rekel/-la:

      Delo lahk kvečjemu uniči tisto, kar se je zgodilo po mojem odstopu, ko so tisti, ki so ga zahtevali (in bi me sicer odstavili) spumpali in hudo zadolžili podjetje za lastninjenje, ki so ga takrat še prikrito izvajali in se je kasneje razkrilo, zdaj se pa kaže s slabitvami v bilancah in tem. Posledice so bile še dodatne, denimo, ko sem odšel je bila prodana naklada čez 65.000 in prvič v zgodovini (kar oglaševalska zbornica objavlja revidirane podatke) je v četrtletnih primerjavah celo porasla. Na internetu lahko vsak pogleda, kaj se je zgodilo po tem, ko sem odstopil. Pa ne toliko zaradi urednikov in novinarjev. Veselo so recimo višali ceno časopisa, ker so potrebovali denar in to točno takrat, ko so udarili brezplačniki.
      Vaatti, pa dobro vem, da te ne bom v nič prepričal. :)

    • konec je rekel/-la:

      Vanti Vaatti, kaj je delala tvoja stara mama, da bi si zaslužila tole delo?….ha, ha, ha, ha, ha, ha, …a poznaš starega očeta? …..ha, ha, ha, ha, ha,

      Zares so rdeče svinje na delu.

  • KAKTUS je rekel/-la:

    VČERAJŠNJE “DELO” PRINAŠA POLNO NAMIGOVANJ NA RAČUN GUZEJA,
    V STILU, KAKO BI , ČE BI, VSE “PODKREPLJENO” z ZAUPNIM , TAJNIM VIROM IZ “RTV” HIŠE ! TA NEVERODOSTOJNOST PODPRTA Z LDS- ovskim SPRDUHOM BUGARIĆ-em, KI še dodaja pokvarjenost in neverodstojnost trditev !
    Tako kot je Biziljkin “PARLAMENTARNI PROGR-O-M ” pred dnevi, ob vsakoletnem srečanju četverice “J B T Z ” ustvaril poanto, da so šli na kosilo enih najdražjih gostiln IN da jim ni uspelo izvedeti, koliko kosilo stane !
    Janković je po “zmagi” na referendumu povabil vso koalicijsko kamarilo v naj, najdražjo restavracijo, pa jih ni nič zanimalo, kdo je to plačal in koliko je stalo !?

  • Forestina je rekel/-la:

    Partnerstvo za razkroj deluje še naprej :)

  • NoMercy je rekel/-la:

    kdor je razklal “narod” ob referendumu, naj pa še tega odkolje - sekira press

  • Aljo je rekel/-la:

    72 plač odpravnine - he he, pa te res niso več niti približno normalni. RTV je res katastrofa s svojimi svetimi kravami.

  • britev je rekel/-la:

    Vanti Vaatti @, ne podcenjuj g. GUZELJA, verjetno si eden od uslužbencev te bivše , nekoč razpuščene štale ! NASTOP G GUZELJA, je najbolj pri-zadelo dokazane lenuhe na “RTV”-eju , tiste, ki so morali žigosati kartice , prizadelo je pa tudib okoliške ” BUFFETE”, ki so bili polni teh uslužbencev, cele dneve ! Kot je bilo slišati, si je v času KOCIJANČIČA vsak voditelj oddaj lahko naročal scenografije po želji in računi so samo prihajali, prihajali ! To je g, GUZELJ pesekal in v nekaj mesecih je “rtv” hiša poslovala pozitivno, do danes ! NI pa tudi zanemarljivo, da je nekaj sto lenuhov , nekoristnežev, plačal, da so se spakirali ali v pension ali drugam ! Zanimivo je tudi, da bi se informativni program “RTV” SESUL, brez cca petstotih pridnih honorarcih !
    ŠTIRI LETA SMO TAKO NAROČNIKI IMELI MIR PRED POVIŠANJI NAROČNIN, IZGUBAMI ITD…

  • britev je rekel/-la:

    Vanti Vaatti @, ne podcenjuj g. GUZELJA, verjetno si eden od uslužbencev te bivše , nekoč razpuščene štale ! NASTOP G GUZELJA, je najbolj pri-zadelo dokazane lenuhe na “RTV”-eju , tiste, ki so morali žigosati kartice , prizadelo je pa tudib okoliške ” BUFFETE”, ki so bili polni teh uslužbencev, cele dneve ! Kot je bilo slišati, si je v času KOCIJANČIČA vsak voditelj oddaj lahko naročal scenografije po želji in računi so samo prihajali, prihajali ! To je g, GUZELJ pesekal in v nekaj mesecih je “rtv” hiša poslovala pozitivno, do danes ! NI pa tudi zanemarljivo, da je nekaj sto lenuhov , nekoristnežev, plačal, da so se spakirali ali v pension ali drugam ! Zanimivo je tudi, da bi se informativni program “RTV” SESUL, brez cca petstotih pridnih honorarcih !
    ŠTIRI LETA SMO TAKO NAROČNIKI IMELI MIR PRED POVIŠANJI NAROČNIN, IZGUBAMI ITD… KOMUNAJZER KOCIJANČIČ MU NI SEGAL DO GLEŽNJA ! JANČIČ, BRAVO !

  • RUKAR je rekel/-la:

    JANČIČ @, BRIREV@ KAKTUS@ IN PODGANJA MINISTRICA BI RADA VSE TO SESULA , KOT SE ŽE DOGAJA Z KOBILARNO LIPICA !
    UPALI SMO, DA BO K NEPOPOLNEMU GOLFU V LIPICI PRISPEVALA VSAJ ENO OD MANJKAJOČIH LUKENJ !?

  • Mimi je rekel/-la:

    72 plač… lol!!

    sori ne morem da ne bi >;)
    ne predstavljam si, kakšen pogrom bi se zgodil, če bi bil ta direktor “levak”. :)))

  • stres-prevaral si nas je rekel/-la:

    Gospod-tovariš metropolit-prevaral si nas Vernike!

    • Magelit je rekel/-la:

      Ti pa ne razumeš, da duhovnik lahko reče rdeče-črno pa ne boš vedel kaj je res. Torej te ne more prevarat,
      ker so misteriozna pota gospodova.

  • Peter J. je rekel/-la:

    V primerjavi, z okroglim miljonom, ki ga je pohopsal nek drugi privilegiranec je vse to kar bo dobil Guzej pravi drobiž. S tem da je Guzej RTV spravil iz rdečih številk, Tisti, ki je pobral miljon pa omogočil velik primanjkljaj in gromozanski minus o katerem se sploh ne govori, pa ga bomo vseeno krili.

    Golobič se je pridušal da bo urgiral tako da bo Kramar vrnil miljon € preko dohodnine. Zdele je čas dohodnine. A je položnico že dobil? In še bolje ali jo je že plačal?????

    Jaz imam glede te problematike zelo malo informacij. Prosim za čimveč svežih!

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Pravi drobiž?:) A maš kej drobiža stari?

    • Mimi je rekel/-la:

      jp, bagatela. :o))

      Instant argument: un je imel pa še več, tisti je tudi… :|

      (*ne vem če je bil res GG tisti oz. možno da je tudi on bil, sama se spomnim samo Pahorja, da je to fantaziral)

    • Peter J. je rekel/-la:

      A sem jasno povedal da V PRIMERJAVI Z……. je ……. Če to lahko razumeš je tvoj komentar milo rečeno zmeden sicer si pa najverjetneje zmeden ti. Osebno dam velik raj dnar nekomu, ki zavoda ne bo zapustu v slabšem stanju kokr ga je dobil. Tko da najprej se pejt razpočt zarad kramarjevga miljona, pol pa tuki pametuj.

      Drugač pa stari mam neki drobiža ja. Še vedno pa čakam na informacije o vrnitvi Kramarjevega milijona.ČE, KDAJ, KJE, KOLIKO, PO ČIGAVI ZASLUGI…..

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Glej, ne pamutej zdaj preveč. O 72 plačah generalnega direktorja si izjavil, da so pravi drobiž v primerjavi s Kramarjevim milijonom. Pa reciva, da generalni direktor zasluži okoli 10.000 € mesečno. To ti potem znese 720.000 €. Niti ni tako veliko manj od milijona. Če je to zate drobiž, bi te pa prosil, da me malo počastiš z njim.
      Kar se pa RTV tiče, pa nižje ne gre. Če bi se dalo, bi pa verjetno še malo porinili s skupnimi močmi. Ampak saj mi častimo, tako da je vse v redu.

    • Peter J. je rekel/-la:

      Slišal sem Golobiča, ko je bluzil o tem, če je potem še Pahor pa ne vem.

      Sicer pa zarad mene Guzeju vi kar vzemte 300. 000 € ane. Samo glejte da bo tista prava pot , pravna pot. Mate v vladi eno malo kapitalistično stranko, ki pa dvomim da bo na to pristala.

      Na živce mi pa vseeno gre, ker je debata o Kramarjevem milijonu kar poniknila kot da ga nikol ne bi dobil. In nekateri ga še omenijo ne. Se pa spomnijo in tuki neki rentačijo zarad več kot polovico manjšega zneska.

      Se recimo spomnejo na Janševe guzice, na tiste guzice, h katerim pripada pa Kramar jeva Guzica pa pozabijo.

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Pa še nekaj: tudi Kramarjev milijon je svinjarija. Ampak ti si iz legla, ki vedno, ko pokažejo na kakšnega njihovega začneš vpiti, da so drugi še hujši.

    • Mimi je rekel/-la:

      Peter, odvisno kaj zate pomeni “v slabšem stanju kokr ga je dobil”.
      Sem samo gledalec, ne spoznam se na denarje, vendar v tem primeru tudi jaz plačujem nekaj, česar se ne odločim gledat, ker je opazno slabša kakovost programa (in sploh vsega nivoja).
      Razumem, ni dovolj budgeta, se greste skromnost itd., samo to ni naša stvar - gledalcev. Se pač financirajte drugje/drugače in nam zagotovite kakovostnejši program.
      In ideološko bolj uravnotežen.

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Mimi, za kazanje Power Point prezentacij je vsak evro preveč.

    • Mimi je rekel/-la:

      :))
      mah, včasih je vendarle kak dober film in treba je priznat - brez reklam (osvežujoče ;)).
      Čisto spet tako slabo oz. vse slabo pa tudi ni…
      Samo je vzdušje tisto, ki je morasto, nekako predpotopno, nobene modernosti itd., da te že to odbije. Potem te razne seje oz. predvajanje slednjih.. mah. :\
      Včasih so bile katere oddaje referenčne, zakon, dobro pripravljene, več vidikov, zdaj pa se mi zdi, da ‘lovijo’ komercialce ravno tam, kjer bi bilo bolje da jih ne bi. In takšno…
      Tega pač nisem opazila takoj, naenkrat… ampak nenadoma vidiš, da sploh skoraj ne gledaš… pa je krivično, TVS ima tudi v arhivu dobre oddaje, filme (najbrž je že tako zdilano da se jih lohk predvaja še kdaj), celo slovenske ;) - zadnjič je recimo bil film Petelinji zajtrk, pa še parkrat sem bila presenečena v zadnjem času, da sem si lohk pogledala res dober film. Včasih so poljudnoznanstvene oddaje bile zakon, pa magar nej to predvajajo, tud če stare… Velik je tega, kar bi se dalo uporabit, izkoristit, če je že, tko je pa kar nekaj. Predvsem pa zastarelo in tud zato včas izpade diletantsko (kot praviš, powerpoint)…

    • angie je rekel/-la:

      Ne seri. Guzej je odslužil, mandat mu je potek, naj torej spoka nazaj prodajat avtomobile.

    • Peter J. je rekel/-la:

      Sam angie, vi levičarji si dejansko predstavljate kadriranje po principu, da ko se zamenja oblast, je treba vse,ampak absolutno vse odstavt in nastavt nove (svoje) ane.

      Sam men pol spet ni jasn zakaj so takrat ko je Janša nastavljal svoje, mediji tolk bobnal o kadrovskem čiščenju in cunamijih.
      A ta ‘pravica’ velja samo za levičarje za desničarje pa ne? Res bi si lahko nekdo vzel čas in to mal bol podrobno razložil, kak to gre? Namreč sej veš janšistične glave razmišljajo drugač in si vse razlagajo po svoje. :)

    • RUKAR je rekel/-la:

      Angie @, jalovo bitje, ki ne bo za sabo pustilo druga, kot smrad !

    • Magelit je rekel/-la:

      Jest ne vem, kdo vam delovne pogodbe piše, če jih ne sestavite, pol v njih ni odpravnin. Kaj pol pizdite,
      če lastnega dela ne prodate 1000x dražje. Ker nekdo pač mora met.

  • Forestina je rekel/-la:

    Za vse Janševe guzice je dobro osedlano :)

  • konec je rekel/-la:

    Pahor pripravlja teren za čas ko bo spet vladal Janša.
    Grimsovizija je na vrhuncu .

    Pahor sploh ne opazi,da ga desničarji vrtijo okrog malega prsta. Šlatek !

    • Peter J. je rekel/-la:

      hehehe:)))) Vprašaj komentatorja exkomunisti delajo škodo, kaj si misli o Pahorju kot desničarju.
      Čeprav ti že jes lohk povem da je Pahor daleč daleč od desničarja.

    • konec je rekel/-la:

      ker je ena bolna rdeča svinja brez idej uporablja naučene udbovske metode

      pravi konec

      kajti tole zgoraj nisem napisal jaz

    • Peter J. je rekel/-la:

      Sem že večkrat opazil ja, da je pravi konec, nekomu trn v peti. Izgleda da tako velik da je kopija že resno bolana in že dobiva gnojne ture.

  • Nogavička je rekel/-la:

    Z enako vnemo se soočajo tudi z vzdušjem v katerem gor rastejo mali nalepkarji prometne signalizacije.

    Kdo bi utegnim pomisliti, da jim to vsem skupaj kar ustreza, saj si resne teme v poplavi limonade težko izborijo pozornost množičnih medijev; politiki v funkciji zadovoljevanja nizkega okusa ter tekmovanje how low can you go, or else …

  • krucefiks je rekel/-la:

    Kramarjev milijon so obdavčli z 90+%. In je potem sprožil ustavni spor. Naprej nisem spremljal.

  • konec je rekel/-la:

    št . 118 od 571 je nevoščljiva, rdeči imajo pod kontrolo 100% dela, večera, udbodnevika, popa, kanal a, nacionalko pa le 70%…ZARES premalo, to bo treba in je treba nujno popraviti, kajti komunajzerji morejo imeti 100% tudi nacionalke, ker je drugače to prava sramota…..ha, ha, ha, ha, ha, ha,

  • petarmat je rekel/-la:

    za lahko noč, juter je nov dan in verjetno sledijo nova presenečenja

  • Peter J. je rekel/-la:

    “Anton Guzej si je v primeru, da se v sodnem postopku ugotovi nezakonitost razrešitve generalnega direktorja iz krivdnih razlogov, zagotovil odpravnino 72 plač.”

    A smo za “Prava pot je pravna pot”
    Če smo, pol nezakonito razreševanje ne pride v poštev in če bo kdo nezakonito razrešu Guzeja, pol se za tistih 72 plač kar nanj obrnte.
    Al se bomo šli divji zahod in bomo kr vsazga razreševal k se nam bo zazdel da ne sodi tja kjer je.

    • Aljo je rekel/-la:

      72 plač nikakor nebi smelo biti v pogodbi v nikakršnem pogledu. Pravno se lahko odgovarja tudi na kakšen drug način, kot na račun davkoplačevalcev. Divji zahod se greste vi vsi, ki ste pri ali pa blizu korita. Jebale vas vaše koritarske zdrahe. To je državna TV, ne pa kurba, ki da vsakemu, ki ima erekcijo…

    • konec je rekel/-la:

      aljo, ko bo KONEC sprenevedanja bo veliko bolje………….NEODVISNIH novinarjev je zelo malo na svetu, niti enega pa ne najdeš v Sloveniji……..saj KONČNO začenja biti vsem jasno, kakšen mediji podpira koga in kdo ruši politične tekmece (eni samo za plačilo - malo, , večina pa za plačilo in ideološko prepričanje)- in prav je tako. Neodvisnih novinarjev ni (vsaj v Sloveniji) , to sprenevedanje, to je demokracija, ki pa se mora še usidrati v miselnost.

    • Peter J. je rekel/-la:

      Jah cifra je res precej velika. Samo še vedno pa drži, da če ga bodo razrešil na zakonit način teh 72 plač ne bo dobil.
      Sem 100 % prepričan da bodo pri razrešitvi poskušal zbrat skupaj ves svoj razum, da ga ne bi kje slučajno posral. Ker se še prerado zgodi, da gre vse bolj na hitro in počez brez upoštevanja prava. Če bodo torej pametni ta kurba Guzeju ne bo dala.

      Če hočeš človeka razrešit na zakonit način, to nikol ne gre z dones na jutri.
      Za primer lahko vzameš kakšne male ribice, na direktoratih pa v upravi, ki so zelo hitro odletele in ne verjamem da so bile vse razrešene zakonito. Bolj se nagibam k temu da je Guzej eden redkih, pri katerem morjo še posebej gledat da ga pravilno razrešijo. Zato maš pa zdej čast da to izveš iz Severjeve kolumne. Drugač se ti niti sanjal nebi.

      Me pa res zanima: Kako bi lahko oblast, ki te je nezakonito razrešila še lahko odgovarjala, razen tega da ti plača neke vrste odškodnino?

      Pa drugač, kljub vsemu, sem jest daleč od korit.

    • Q_ je rekel/-la:

      Če kaj vem, potem je Guzeju regularen mandat že potekel. V tem času ni bil odstavljen. Sedaj opravlja funkcijo VDja, torej je na tem mestu le začasno, torej do izvolitve novega direktorja.

      Od kje torej sploh varianta, da bi dobil kakršnokoli odpravnino? Še bolj noro pa je, da se to dogaja v javnem zavodu.

  • konec je rekel/-la:

    aljo, ko bo KONEC sprenevedanja bo veliko bolje………….NEODVISNIH novinarjev je zelo malo na svetu, niti enega pa ne najdeš v Sloveniji……..

  • Vanti Vaatti je rekel/-la:

    bom citiral en današnji časopis:
    “nacionalno televizijo, ki je postala zatohla institucija, ki potrebuje močan prepih. Tako ne gre več naprej. Po nedeljskem večeru bi bilo najbolj logično, da vsi odgovorni takoj ponudijo svoje odstopne izjave. Jasno je, da to nikomur ne pade na pamet. Še več, vrhovna glava Anton Guzej se celo ne spomni, koliko odpravnine bo pokasiral, če se ga predčasno odstavi. Sicer pa tako ali tako ne razumem, kako lahko nekoga predčasno odstaviš, če mu je že potekel mandat, po drugi strani pa bi ga morali odstaviti že zato, ker sploh ne ve, kaj mu piše v pogodbi. Oziroma kaj je podpisal, ko so se dodajali famozni aneksi. Priznam, da je to vse preveč zakomplicirano za mene, vem pa, da je to le še en znak več, da je treba agonijo končati. Razen seveda, če ne bi rada ta ekipa dokazala, da se lahko gledanost oddaj spravi na absolutno ničlo.”

    • konec je rekel/-la:

      VV, so je le svinjsko pisanje, neka stranka reče rdečim pisunom naj to napišejo , ker nujno rabijo tudi nacionalko…..in to boste rdeči pisuni ponavljali povsod dokler guzej ne odide.

      gre samo za ponovnem totalitaren prevzem tudi nacionalke s strani rdečih svinj in nič drugega.

    • Q_ je rekel/-la:

      VV, gud pojnt. …no, ne samo eden.

  • konec je rekel/-la:

    VV, so je le svinjsko pisanje, neka stranka reče rdečim pisunom naj to napiše , ker nujno rabijo tudi nacionalko…..in to boste rdeči pisuni ponavljali povsod dokler guzej ne odide.

  • britev je rekel/-la:

    Vanti Vaatti @, BO KAR DRŽALA UGOTOVITEV BLOGARJEV, DA JE IMENOVANI Vanti,
    KAR USLUŽBENEC / SKRIVNOSTNI POROČEVALEC / , IZ ” RTV” HIŠE !
    KO ČLOVEK SLIŠI, ČESA SE JE VSE NAGOMILALO V SLUŽBAH “RTV”- eja, TUDI PO TRI GENERACIJE, TOREJ DEDKOV, BABIC, SINOV , HČERA DO VNUKOV !
    Vse povezani z oblastjo, sorodstveno , ideološko, z sodniki, odvetniki , tako , da je teško spraviti /odpustiti / iz zavoda kogarkoli, pa če je še tak škodljivec, ničvrednež ali lenuh !
    Taka so dejstva po mojem vedenju, že desetletje !

  • Forestina je rekel/-la:

    intermezzo:
    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042366479

    Na tem referendumu je šlo za obstoj politične elite in kar nas lahko skrbi, so znaki, da se je ta elita v gonu po lastni reprodukciji sposobna igračkati z obstojem države.

    Veliko vprašanje je, kaj z državo, ki jo imamo. O tem vprašanju se zadnje čase ni veliko govorilo. Referendum smo imeli tudi zato, da se s tem vprašanjem ne bi ukvarjali ne politiki ne državljani. Zamislite si, da bi Slovenija dobila Savudrijo. Kaj bi politiki naredili tam? Vsaj eno igrišče za golf z dvakrat devet luknjam

    • Magelit je rekel/-la:

      Ma ne fantaziraj o Savudriji, bli so norci, ki so mislili priti do Reke.

    • Peter J. je rekel/-la:

      Jes res ne razmem a v tej državi, res živita dve vrsti človeka. Kdaj je kdo govoril o tem da bomo recimo Slovenci z vojsko zasedli kakšno Savudrijo???
      Kadar je blo govora o Savudriji, je blo zmeraj povedano, da je tako stanje na papirju in da bi si v sporazumu Pahor - Kosor morali zagotoviti okvire s katerimi bi Slovenija spet na novo dobila najmanj to kar je imela na začetku. Imela pa je tisto kar je blo na papirju (oz. na sliki ) napisano / narisano. Vsak, normalen človek, bi se pa seveda potrudil da bi dobil več kot samo tisto kar naj bi že tako in tako imel.

      Res ne vem, mogoče bi blo še za razumet, čeprav težko , če bi se vsaj pobrigal in si 100% zagotovil, da po sporazumu dobimo tisto kar smo imel že zapisan. Ne pa da se govoi kako meja sploh še ni določena in jo je treba na novo določit. Tak argument se lahko ”poklopi” samo v primeru če je že zdej jasno da bo Slovenija z ozemlje prikrajšana. Potem bo seveda vse izpadel zelo pozitivno. Ja mi smo izgubili ozemlje tam in tam ampak še vedno smo na boljšem kot prej, ker prej meja s Hrvaško ni bla določena, zdaj pa je.

  • RUKAR je rekel/-la:

    ANGIE @ , JALOVO BITJE, KI NE BO ZAPUSTILO ZA SABO NIČ KORISTNEGA, SAMO SMRAD !

  • JBTPTKŠNKZDRVJ je rekel/-la:

    TVSucks !

  • konec je rekel/-la:

    Komunisti … zmagali bomo !
    Živela ZKS !

    • konec je rekel/-la:

      tablete niso pomagale? ha ha ha

      pravi KONEC…tvoja nočna mora….ha ha ha ha

  • nemesis je rekel/-la:

    Ma,a so že vsi nepismeni?Vasle je sam odstopil,ker se takih igric ne gre,odpravnina jim pripada samo,če so nezakonito razrešeni,njim je mandat potekel so v.d.-ji,nihče ne bo dobil niti EUR-a.