8. julij, 2010 | Jani Sever

Glasni odhod

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Lahovnik odstopa. Z Golobičem sodelovanje ni več mogoče. Predsednik vlade ima res smolo. Spet bo moral iskati ministra. A situacija je posebej neprijetna ker Lahovnik vlado obtožuje pokvarjenosti. Lahovnik je že pred časom povedal, da z Golobičem ne sodelujeta in Golobič je govoril o njegovi zamenjavi. Ampak fokus je sedaj nekje drugje. Na Ultri.

Pred meseci je Lahovnik nastopil v intervjuju na TVS in Ladu Ambrožiču povedal, da z Golobičem prav veliko ne sodelujeta. Takrat se mu to ni zdelo nič posebnega. Tudi kakšnega razburjenja ni bilo. Niti začudenja, kako to, da minister za znanost in visoko šolstvo in minister za gospodarstvo ne koordinirata politik, da nimata skupnih projektov, da se praktično ne pogovarjata. Sliši se skorajda nezaslišano. Ampak v Sloveniji to očitno ni nič posebnega. Z Lahovnikovim odstopom se tako pravzaprav odpira možnost za neko novo dinamiko v vladi prav na področju, ki je najbolj povezano s krizo in njenim reševanjem. Vendar to nikakor ne bo v centru pozornosti ob Lahovnikovem odhodu. Za to je poskrbel sam z dvema pismoma, ki sta obe koncipirani kot j’accuse namenjen Gregorju Golobiču in celotni vladi, na čelu z njenim predsednikom.

Takole piše Lahovnik v svojem današnjem pismu, v katerem razlaga odločitev, da nepreklicno odstopa.

Spoštovani predsednik vlade,

v začetku tedna sem te obvestil, da sem izstopil iz stranke Zares in glede na to, da je vlada sestavljena koalicijsko sem ti temu primerno ponudil svoj odstop. Povedal si mi, da si zadovoljen z mojim delom in si ponujen odstop zavrnil. To mi veliko pomeni, saj si bil kot šef vlade osebno vedno zelo korekten in verjamem, da sva dobro sodelovala. Že naslednji dan si moral to vprašanje pustiti odprto, saj se je zaradi znanega strankarskega razmerja v koaliciji in vladi izkazalo, da se vendarle postavlja pod vprašaj utemeljenost mojega nadaljnjega dela v vladi s strani stranke Zares, pri čemer naj bi o tem poleg naju odločal svet te stranke ter njen predsednik. To tudi nakazujejo izjave v zadnjih dveh dnevih. Moje nadaljnjo delo v vladi skupaj z ministrom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, ob vseh različnih pogledih, ki jih imava na problematiko, ki jo izpostavljam v mojem pismu tebi z dne 28.6.2010, ni več mogoče, pri čemer se zavedam, da je minister za visoko šolstvo hkrati predsednik druge največje koalicijske stranke. Osebno sem prepričan, da je problematika, ki sem jo izpostavil in se nanaša na integriteto in transparentnost dela ministrov ter vlade, še kako pomembna za razvoj Slovenije. Poudaril sem ti že, da s tem nisem želel povzročiti, da bi se koalicija ukvarjala sama s sabo, saj menim, da mora biti delo vlade osredotočeno na ključne probleme v družbi. Vem, da se teh problemov in izzivov njihovega reševanja oba dobro zavedava, saj sva pri nekaterih skupaj intenzivno sodelovala. Zato sem tudi prepričan, da razumeš, da moram storiti naslednji korak, s katerim bom preprečil nadaljnje politično pogojevanje druge največje vladne stranke oziroma trgovanje z resorji, ki se napoveduje in pri katerem ne želim sodelovati. Slednje bi zagotovo zmanjševalo kredibilnost dela vlade. Vlada in koalicija ne smeta priti v položaj, ko bi več pozornosti namenjali vprašanju ali je smiselno zadržati na položaju ministra, ki opozarja na določen problem in kakšno politično ceno je treba za to plačati določeni stranki. Nisem tako pomemben, da bi se več dni, namesto s pravimi problemi, ukvarjali z mojo funkcijo. Zato ti sporočam, da nepreklicno odstopam kot minister za gospodarstvo. Prosim, da upoštevaš, da je moja odločitev nepreklicna in da čim prej pošlješ predlog za mojo razrešitev v državni zbor, se pravi še v mesecu juliju. Dovoli mi, da ti ob tem izrazim svoje zadovoljstvo, da sem imel priložnost sodelovati s tabo. V tvojo osebno korektnost ne dvomim in verjamem, da bo moja odločitev bistveno olajšala tvoj položaj in predvsem razbremenila napetost v vladi in koaliciji.

Lep pozdrav,
Dr. Matej Lahovnik

Lahovnik seveda ni naiven. S svojo zadnjo ministrsko potezo dodatno utrjuje
svojo pozicijo načelnega politika, ki so mu integriteta in poštenje pomembnejši od lastne funkcije. “Nisem tako pomemben …” piše Lahovnik. Stavek priča o strašni pomembnosti, ki je spričo razlogov, ki jih Lahovnik navaja samo še večja. Ob izpostavljanju svoje načelnosti Pahorjevo vlado obtožuje nenačelnosti. Sam se, kot pravi, zavzema za integriteto in transparentnost dela ministrov in ker ne more pričakovati, da bi ga v tem vlada podprla, pač odhaja. Lahovnikova skromnost je zelo neskromna in njegovo diplomatsko poslavljanje od predsednika vlade ni prav nič prijazno. Med drugim denimo izvemo, da je Pahor ponujeni odstop sprva zavrnil, nato pa vprašanje pustil odprto. Kar lepo priča o tem, na kateri strani je. V to ga sicer silijo politična razmerja, saj brez Zares ne more voditi vlade, a to obtožb prav nič ne omili.

Drugo vprašanje je, ali so Lahovnikove obtožbe na mestu. Trenutno čakamo, da bo o njih odločila Kosova komisija. Vendar je mogoče že sedaj reči, da zakon, na katerega se Lahovnik sklicuje, ni mogoče razlagati tako, da prepoveduje kakršnokoli poslovanje firm, v katerih imajo državni funkcionarji deleže večje od petih odstotkov z državnimi podjetji ali državo. O tem je že pred leti svoje mnenje podalo ustavno sodišče. Prepoved se lahko nanaša na poslovanje z ministrstvom, na katerem je nek tak funkcionar zaposlen ali na celotno vlado, kar bi pomenilo zelo restriktivno razlago zakona. Tu Lahovniku torej Kosova komisija praktično ne more pritrditi. Drugače je s konfliktom interesov, v katerem se je znašel Lahovnik kot član stranke Zares, ko je podjetje, ki je tudi v lasti predsednika te stranke, kandidiralo na razpisu v ingerenci njegovega ministrstva. Tu bi konflikt interesov lahko obstajal, čeprav je v resnici smešno pričakovati, da bi Lahovnik protežiral Ultro. Zadnji dogodki so vsekakor dokaz, da je kaj takšnega nemogoče.

Ob vsem tem ostajata spregledana dva pomembna dogodka, za katera se zdi, da sta vse skupaj sprožila. Prvi je gotovo Golobičeva odločitev, da namerava ponovno kandidirati za predsednika Zares. Drugi pa Golobičeva izjava, da je že pred nekaj tedni govoril s predsednikom vlade o tem, da Lahovnik nekako ni več minister Zares. Oboje priča o precej osebnih političnih interesih.

Druga zgodba govori o Ultri in je že dolgo na slovenskem političnem meniju. Osrednje vprašanje se seveda glasi, ali lahko podjetje, v katerem ima politik na oblasti svoj delež, sploh posluje z državo in se prijavlja na razpise. Ustavno sodišče je bilo glede tega dovolj jasno. Lahko, če ne gre neposredno za inštitucijo, v kateri funkcionar opravlja svojo funkcijo. Razlaga se zdi logična. Radikalna prepoved bi namreč po eni strani neizogibno peljala v formalno diskriminacijo, po drugi pa bi spodbujala še bolj razprostranjeno mrežo slamnatih podjetij in tajnih klientelističnih odnosov. Ali je Slovenija o tem sposobna racionalne debate, pa je kajpak neko povsem drugo vprašanje.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
125 x komentirano
  • nesesekirat je rekel/-la:

    Le k zadnjemu stavku. Slovenija oz. njena politika o nobeni stvari (razen lastnih koristi) ni sposobna racionalne debate. In to bi moralo vse nas državljane Slovenije glede naše prihodnosti ( in sedanjosti )najbolj skrbeti.

  • Peter J. je rekel/-la:

    Tako veliko megle na tako malem koščku e papirja, je pa sposoben zmešat le malokdo !
    Ko tole bereš se zdi kot bi bil največji zmaj Lahovnik. In zakaj? ker je povedal da se poslovanje Ultre z državo, kljub aferi, nadaljuje brez kakršnihkoli sprememb. (???) Porabi se približno 1 stran flancanja o tem kako bo zartadi Lahhovnika vlada v težavah (ne zaradi Golobiča ???), ko pa pridemo do poglavitnega problema, kako to poslovanje podjetij v lasti ministrov, državnih sekretarjev etc… se pa spet vse skupaj zrelativizira in pusti v zraku najpomembnejše vprašanje. Kaj bi lahko sicer pomenil stavek :”Ali je Slovenija o tem sposobna racionalne debate, pa je kajpak neko povsem drugo vprašanje.”, če ne nekaj v smislu ‘Ah Slovenija je ena mala zaplankana dežela bebčkov, ki ničesar ne razume. Dajmo že enkrat pozabit na to’

  • krucefiks je rekel/-la:

    Narobe svet. Bad guy ostaja, good guy odhaja.

    • Magelit je rekel/-la:

      vprašanje, če ve da je udba zadaj. udbi pa vse prav pride. tudi narobe svet

  • Vlado je rekel/-la:

    Trenutno čakamo kaj bo rekla Kosova komisija, hehe duhovito….grem za 1000e stavit, da ne bo našla nič ali pa stvar pustila v predalu kot vedno ko je kvazi levica v igri. Je pač brez hrbtenice, kaj čmo.

  • Mimi je rekel/-la:

    Ste hecni nekateri.
    A point je v GG? :o)
    A ne popizdevate skoz (in tudi tu), kako v k* je gospodarstvo, leva vlada, rdečuharska, gospodarstvo totalna štala itd.!
    In Lahkovnik PAČ JE minister za gospodarstvo! Če kdom ima on te škarje v roki.
    Ampak če *šinfa čez Golobiča je pa nenadoma -in čez noč! :D- gud gaj (*sicer se pa to v družinah med sabo zmeni, doma, ne javno in naokoli prek teh otročjih pisem, poleg tega pa minister ima neke funkcije in tud pristojnosti menda?!? - da kaj reši, ne da potrebuje pisma okol pisarit!).
    Heh!

    • krucefiks je rekel/-la:

      Zares je od afere Ultra izgubil cca polovico volilcev, pa tudi nekaj članov (sodeč po pisanju na njihovem poratlu). Golobičevo početje je bilo sporno, s spornim je očitno tudi nadaljeval, stranka se mu je pa odločila čuvat hrbet. Pri Lahovniku je zarad tega, ker je na poziciji, pač dlje trajalo, da je šlo čez rob in se je odločil za izhod iz stranke. Pri Pavlinič Krebsovi se morda zgodi enako. Tako da bi rekel, da je celoten point zgodbe res v Golobiču. Če bi takrat odstopil ali bi ga odstavil Pahor, zadnjih dogodkov verjetn ne bi bilo, pa tudi stranka bi obdržala večjo priljubljenost.

    • Mimi je rekel/-la:

      Se strinjam v zvezi z GG (sem že tedaj ko se je to dogajalo, tako menila in bila razočarana da se ni nič zgodilo), ne kupim pa tega kot argument za Lahovnikovo početje, pač pa vidim to kot zgolj lisičjo postrežbo z GG. Tudi izdajo, pravzaprav (takšno obnašanje mi ni blizu).
      Obenem pa, ves klen, pošten, načelen - človek s pokončno držo, kakršen je, v bistvu sesuva delovanje vlade oz. počne sam ravno to, kar ji očita: ukvarjanje s sabo.
      Podaj prijavo, kot minister razišči, karkoli!
      In/ali oddaj od-/-izstopno izjavo: grem iz osebnih razlogov. Zbogom.
      Ali celo: poštekal sem, da nisem zmožen za tak položaj.
      ampak seveda, kje pa: lepši bom, če bom nekoga naredil čim gršega - slovenski sindrom.
      Potem pa še odstop z ministrskega položaja!
      Ampak 2 dni pred tem pa še pismo!
      Totalno neartikulirano.
      Mi pa stopi še na živec, če se nekdo dela lepega in pokončnega, je pa v resnici pič**ca.

      … če se pa ne motim, pa je že celo bil minister in tudi odstopil? in tu berem in povsod, kako “sposoben minister da je”, od istega folka, ki so ga pred tednom zmerjali z rdečuhom in komunajzarjem ki bo zafural slovensko gospodarstvo. :o)
      Zdej pa, sklizzzz, pa največji Car. Lol!

      Skratka, naj naklada komu drugemu (še 2 dni nazaj nisem bila tako dokončna v mnenju, po temle pimplanju pa sem stoodstotno prepričana -ne samo da mislim-, da zadeva smrdi do neba).

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      No, zame je Lahkovnik še zmeri rdeč in tud precej nesposoben. Sam očitno ma 3 nevrone več od Golobiča. In če morm izbirat, raj izberem človeka s temi 3 nevroni več. Iz tega sledi da bi rajš vidu da se Pahor odloč in najprej vže vn Golobiča in Ultro, ki je upam da je zdej jasno že 95% Slovencem eden od glavnih akterjev, ki državo razumejo kot plen. Bog nam pomagaj če je cela njegova stranka taka. VV GG je dejansko eden najbolj problematičnih “politikov” v parlamentu.

      Se pa tud jest sprašujem tko kot NoMercy, kaj je tako demonskega na tej Ultri, kar še ne vemo. To je samo fasada, če bi imel možnost pogledati bolj podrobno, bi takoj kozlal. 100%!

    • Mimi je rekel/-la:

      Itak, kakšne mučke in svinjarije, če bi vse vedeli (kar itak ne bomo, ker se med sabo ščitijo), bi…. si ne upam niti pomisliti.
      Štala! :(

      Pride en nesposobnjakovič nekam, po načelu ‘veze i poznanstva’, vse zafura, potem gre, vsi mu ploskajo in zato si lohk sploh drzne pomisliti na kake odpravnine, plače itd. (in seveda nadaljnje dobre službice in položajčke).
      Vsakega normalnega zaposlenega bi pa že zdavnaj skenslal in pred tem sankcioniral, če bi bil tako neučinkovit oz. celo škodljiv za podjetje.

      Ker so vsi že tako zlizani z vsem in z vsemi, bi dejansko morali vse osvežit, nastavit nove ljudi itd., imamo pa problem: teh ljudi ni ali niso tako neumni, da bodo za 3000€ si naprtili tolikšno odgovornost (in nepriljubljenost, kajti ne more bit drugače, ker če ni od kje vzet, je jasno, da bo en kup nezadovoljnih).

    • pirančan je rekel/-la:

      Ta gospod odstopa že drugič.Ste pozabili.On rad osdtopa……..no ja…..

    • Magelit je rekel/-la:

      @Mimi

      >>>> zgolj lisičjo postrežbo z GG. Tudi izdajo, pravzaprav (takšno obnašanje mi ni blizu).
      >>>>Obenem pa, ves klen, pošten, načelen - človek s pokončno držo, kakršen je, v bistvu sesuva delovanje >>>>vlade oz. počne sam ravno to, kar ji očita: ukvarjanje s sabo.
      >>>>Podaj prijavo, kot minister razišči, karkoli!

      Mimi, ti si na tisti strani, ali pa jasno ne veš, da obstaja, še bolje. Torej, pripravlja se konfikt na osnovi vrednot in politično-vprašljiva in zakonito-vprašljiva dejanja.

      Lahko razumeš, da s tem, ko GG ni hotel javno povedati svojih kapitalskih deležev javnosti, si ni nakopal
      dosti težav. Ker jj ni všeč karkoli konkurenti počno, pa pogleda vse naokoli tistega konkurenta, ki bi mu
      dal možnost, da ga ‘ruši’ in ‘nabira “politične” točke’. bedasti izrazi priznam, ampak jj se je vkopal, in
      vsi so sovražniki, ki jih je treba onemogočiti, ker nihče ne more biti boljši!!?!

      Tudi to s krediti, je nesmisel, saj podjetje lahko dobi kredit - na osnovi svojega poslovnega načrta, in
      ne potrebuje izrecnih zavarovanj, če je poslovni načrt sprejemljiv za banko.
      Vsa ta zamegljevanja okoli ultrinih minimalnih kreditih, so le zato, da se poskuša ugotoviti, kako ravnati
      z dosti večjimi krediti, ki so v večji nevarnosti nepoplačila.

      Razen tega je Lahovnik izpadel, kot poslušen deček, ki v slepi (za javnost) veri vrednot, katera mu pač
      tisto sekundo pride, da ga okupira, kaj pa če je resnica zamolčana, tako kot nekdo hoče reči, da
      teš6 in lignit On sicer ne bi naredil ampak je ‘moral’, sedaj ko je Gospodarja zadovoljil, pa čao.

      Najbolj normalna stvar. In zelo zares. Gospodar si škoduje, in če Lahovnik ni mogel spraviti skozi
      boljše stvari, je to zadnji znak G, da ne bo mogel več vsakega v nedogled podrejati v služenje slabemu
      cilju - teš6.

      Daj Mimi, povej kako se javno izpostaviti, da Gospodarja spremeniš. Prosto po jj, je Gospodar tudi jj-jev
      nasprotnik - včasih. To, da Gospodar omejuje gospodarske pobude, druga pa preferira. Potem, pa
      misli, da ga bo reševal prav tisti, ki ga je onemogočil.

      No, Mimi! Razloži ta dejstva s svoje strani razumevanja. Recimo, da imaš časa 3-4 dni za razmislek.
      Ali pa nisi toliko kompetentrna. Ali tvoj Gospodar ni kompetenten, da bi ti prodal obrambo. To je vsaj,
      da z svojimi besedami poveš, interpretacijo dogodkov, glede na nove podatke.

    • Mimi je rekel/-la:

      Do zdaj sem napisala v kakih 3 prispevkih najbrž več kot 10 postov.

      Kaj misliš čigavo je bilo to mnenje? :o||
      Zakaj moram tebi posebej pisat svoje mnenje, ki sem ga povedala v tolikih postih že?

      Si napisal svojega, okej. Fino. Jaz pa svojega.

      In seveda ne, ne da nisem dovolj kompetentna, pač pa sploh nisem.
      Samo podajam svoje mnenje, tako kot ti (vendar da jaz samo v eni osebi, ti imaš pa ene par klonov, ki vsak izsiljuje neko pozornost, tko da najboljš da se zabezecam tule in ti odgovarjam do nezavesti, kaj mislim o tem, kar ti misliš). :|||!

    • Magelit je rekel/-la:

      @Mimi

      Hhh, jaz mam klone, ti pa ne konvergiraš v svojem mnenju. To je dosti indikativno. Dobro in hvala za
      odgovor. veš se mi zdi, da že mesece umiram, pa morem mal bezlat, ker se mi zdite vsi povezani
      in nemočni.

    • Mimi je rekel/-la:

      Če nekoga zasuješ z nečim, je dosti logično, da se odzove z nenaklonjenostjo.
      Poleg tega pa trosenje infotov in pomislekov itd. kar vsevprek in popolnoma neartikulirano pogosto doseže ravno nasproten učinek.
      Kot ti, imamo še premnogi občutek da umiramo in vsem se nam ostali zdijo bolj neaktivni, kot bi lahko bili in nepovezani al whatever.
      Samo ti se očitno počutiš oklicanega za nekakšno aktivacijo, ki ti pa ne uspeva najbolje.
      Tako da se morda raje vprašaj, zakaj tvoj način ne dela, kot da želiš spreminjat druge, da bodo sprejemali tvoj način.

      Jaz sem pa nemočna in nepovezana (je pa to dvoje tudi povezano, po drugi strani pa ne želim biti povezana - nisem tak tip).
      Itak smo pa vsi, saj bi v nasprotnem primeru bilo drugače. In po eni strani pa je pravzaprav kar prav, da nismo (povezani), posameznik je vsak lohk kul, pri (povezani) masi se pa hitro kej zalomi in gre v nepredvidene smeri.
      Ta folk, ki pa je povezan, pa že je - interesno… Utopično je misliti, da bi se vsi povezali z enim samim ciljem, pa še če bi bil slednji dejanski isti in en sam, imamo različne načine (in poglede nanje) in rešitve.
      Recimo da bi bili vsi za to, da vlada pade. Bi bili zelo enotni in ravno prav besni, z enim skupnim ciljem. Super. Do tu smo še povezani. Potem se pa zalomi pri rešitvah: en bi tko, drug bi pa drugače, en hoče da pade vlada in da se spokajo VSI prikoritniki, drug pa hoče da pade vlada, a da prevzame vodstvo Janša… en hoče da se cerkev ne bo vmešavala v državo, drug pa hoče verouk v šole in vatikanske državljane, da nam bi krojili usodo… en hoče kleno slovensko družino; dva otroka itd., drugi ima liberalnejši in modernejši pogled.
      In tako dalje in tako naprej.

    • Magelit je rekel/-la:

      Če nekoga zasuješ z nečim, je dosti logično, da se odzove z nenaklonjenostjo.
      Poleg tega pa trosenje infotov in pomislekov itd. kar vsevprek in popolnoma neartikulirano pogosto doseže ravno nasproten učinek.

      Tvoja logika je logika tistega, ki išče nekoga za nekom. Za njegovo reakcijo. Za dejanje.

      Kot ti, imamo še premnogi občutek da umiramo in vsem se nam ostali zdijo bolj neaktivni, kot bi lahko bili in nepovezani al whatever.

      Tu se naravnost upiraš priznati nemoč. Ko jo zamolčiš in rečeš whatever. Gre se za to da sprejmeš nase neko poslanstvo. Da bi tu rekel samo svetovni nazor se mi zdi prešibka beseda.

      Samo ti se očitno počutiš oklicanega za nekakšno aktivacijo, ki ti pa ne uspeva najbolje.
      Tako da se morda raje vprašaj, zakaj tvoj način ne dela, kot da želiš spreminjat druge, da bodo sprejemali tvoj način.

      Kar se moje aktivacije tiče:
      - če hočem spraviti skupaj skupino advokatov in bankirjev, da bi na sodišču izpodbili nekaj derivativov, ter
      posledično v EU vnili nazaj 1050-60 milijard evrov. Če bi zaslužil 10% vrednosti bi bili vsi srečni. Tudi zda.
      zda rabi pozicioniranje močnejše EU napram drugim. Drugače ostane brez zaveznikov. Izrael - pastorek.
      - si ne predstavljam, da bi si lahko zamislila, kaj bo potem, ko izvozimo to krizo nazaj v ameriko. $ bo vreden manj, medtem pa bo zda prešla na novo valuto, v skladu z arabskimi in daljno-azijskimi državami.
      Samo EU ne neki ni jasn, nič ji ni jasn, ker če si predstavljaš, da je ZRN dala ddr 100 miliard mark samo v enem trenutku, pa ni bistvene razlike. Tukaj pa nastane kvalitativna razlika. In zato je treba obstoj nekaterih derivativov izpodbijati na mednarodnem sodišču, ter tako razveljaviti EU minus. kakor si lahko predstavljaš, da je morsko valovanje to, da za enim valom pride drugi, je tu mesto, ki ga mora EU izbrati, in sicer, da izpodbije kvalifikacijsko upravičenost derivativov, in si na ta način pridobi svoje individualno na pravu zgrajeno in uveljavljeno, ter mednarodno (zda) priznano etiko in moralo. V kolikor se te stvari ne zgodijo je EU v resni krizi, ki ji bo slediš še en padec. Namreč, ko v zda podjetja ne bodo imela za najemnine poslovnih prostorov-kaj si pa lahko drugega misliš, če je razprodaja od 50 do 90%?.

  • Vlado je rekel/-la:

    Zdejle bojo moral vestovci uporabit vse znanje ki so ga dobil na FDV-ju da, da potegnejo šefa iz dreka. Samo ker je FDV zanič faks jim to nebo uspelo.

    • Andreja je rekel/-la:

      to pa je tudi ves point tega bz članka ali krneki zadeve :))

    • Magelit je rekel/-la:

      @Vlado

      Recimo, da gremo okoli ovinka zgodovine, ko je Hamurabi ustanovil centralno banko slovenije in
      v nemčiji že navezoval posle. pa je potem državna centralna banka govorila, kakšne probleme je imela.

      Sedaj pa recimo, da imam centralno banko in če plačam samo tiskanje evrov, se mi splača.
      Argumentacija je pa poslovna skrivnost.
      Seveda se splača tudi sloveniji. ampak preden bo prišlo do kakakršnih koli učinkov, bi morala slovenija
      svoje mesto prepoznati v eu in eu v svetu. težava horizonta. recimo tudi istrabenz z vsem svojim ‘znanjem’
      ni bil pripravljen ustanoviti petega stebra istrabenza in se spraviti k reexportu kreditnega krize.

      pa je to večji posel, kot da imam še eno zasebno centralno banko.

  • NoMercy je rekel/-la:

    Hudič gre srat vedno na velik kup gnoja — česa še ne vemo??
    Ultra je že tretjič pristrašila naokoli — koliko je še mesa na njenih kosteh?

  • Steppenwolf je rekel/-la:

    Moje mišljenje je, da TEŠ6 lobi, lahko rečemu tudi imperij, vrača udarec glavnemu nasprotniku graditve TEŠ6. Če upoštevamo vpletenost Lahopvnika v TEŠ6 se lahko tudi vprašamo, ali lahko primerjamo Golubičev vlogo v Ultri z Lahovnikovo vlogo v TEŠ 6. Golubič je v Ultri, ne glede na to katere posle dobiva, saj v končni fazi onemogočanje dela neki firmi pomeni manj zaposlenih, udeležen s svojimi sredststvi. Lahovnik je v TEŠ6 udeležen z državnimi sredstvi. Golobič za posledice svojih odločitev odgovarja z dobičkom ali z izgubo. Lahovnik ne odgovarja za nič. Lahko je le zamenjan. Kje je sedaj tu poštenost? Če upoštevano še splošno znano lokalno koruptivno znamenitost, je skoraj sigurno, da je tudi v tem primeru kak procent kanil v kak nastavljen žep. Ker po mojem mnenju cel posel z TEŠ6 še en odraz nesposobnosti slovenskih menedžerjev, saj namesto, da bi se ukvarjali z novimi tehnologijami s področja energetike, lepo v miru. brez potrebe po razmišljanu, kopljejo premog, ga kurijo v elektrarni in pri tem mastno služijo na račun davkoplačevalcev. Pri tem svojem ziheraštvu pa jim je popolnoma vseeno, če zabetonirajo razvoj cele regije za naslednih 25 let. Pa vendar je lahko nekdo, ki jim pa vsaj malo trka na vest, tako moteč, da ga je potrebno po stari komunistični maniri, maniri TEŠ6 lobija, najprej diskreditirati in nato uničiti. In pri tem vsem je udeležen tudi Lahovnik, kot najvplivnejši član lobija.
    Z zadnjimi dejanji izpričuje s tem populizem najslabše vrste, ki presega celo vse JJ-jeve dosedanje rabote, kar se bo v kratkem pokazalo, ko bomo izvedeli za njegove nadaljne poteze, v katerih je pa Golubič zanj najbrž samo kolateralna škoda. Strašno bi me pa presenetilo le, če bi se odločil za nadaljevanje akademske kariere. Pa tudi to, bi se dalo hitro razložiti.

    • nzaro je rekel/-la:

      “Strašno bi me pa presenetilo le, če bi se odločil za nadaljevanje akademske kariere.” Mene pa ne bi presenetilo. Vrnitev v akademske vode je nekako logičen naslednji korak: začasno se bo umaknil na univerzo, da se stvari umirijo, čez čas pa se bo verjetno ponovno “aktiviral”.

    • Vojko Kogej je rekel/-la:

      Zanimivo in morda celo vse res.

      Odstop Lahovnika potrjuje pravilnost napovedi vira, ki ga ne morem tu navesti, izpred nekaj mesecev, da bo Lahovnik odšel iz politike, ko bo TEŠ 6 spravil pod streho…

    • pirančan je rekel/-la:

      Gospod odstopa že drugič.Mislim,da sedaj tudi beži.Ko pogleda ceno TEŠ-a ga prime groza in …..

  • nzaro je rekel/-la:

    Ok, en ima lastniški delež pri neki firmi, ki konkurira na javni natečajih, drug sumljivo navija za ogromno državno investicijo, ki je ekološko in ekonomsko sporna, tretji pa nam je nesebično vse skupaj plasiral na krožniku, da se lahko malo ukvarjamo s tem in debatiramo. Konec koncev je čas kislih kumaric in svetovno prvenstvo v fuzbalu se izteka. Treba bo malo zaposlit množice. V resničnem življenju so neke druge teme: trošarine gor (od bencina do tobaka), plače v javnem sektorju se bodo znižale (v privatnem so se že), pokojninski sistem je v pizdi, gospodarstvo je še kar v krču… hm ni jim lahko

  • ska je rekel/-la:

    Lahovnik je čist kot dim iz raufnka TEŠ6 !

  • luka je rekel/-la:

    Golobič je omenil; da je cilj gonje proti Ultri to, da se bo ta preselila na Hrvaško? Seveda v užaljenem tonu…

    LOL

    Pa ta model resno verjame, da je družbenik novega Googla, Intla oz. Microsofta:)

    Ultra ne dela čisto nič drugega kot to, da že videno tehnologijo (torej že razvito, v drugih podjetjih) prenaša na lokalni trg, ki te tehnologije v bistvu sploh ne potrebuje oz. če jo, bi jo lahko od originalnega lanserja tehnologije dobila po bistveno nižji ceni.

    In temu se reče razvoj.
    Ja v copycat landu.

    • Magelit je rekel/-la:

      Ma, ziher lahko hitro presedlajo. To Urbano, so ultri uturili bi reku jj, da bi malo nagajali zaresu, ker
      če bi se šel novo politiko, brez korupcije, bi moral res imeti denar v tujini, to pa ima lahko praktično najbolje
      z podjetniškim deležem. Če politika pričakuje od državljanov da pri podražitvah hrane glasujejo z nogami,
      lahko tudi pri kraju plačevanja davka.

      Varianta je preizkušena. Kritična masa brain-drain je že šla.

  • ... je rekel/-la:

    Zahecnih 571 spet jokari po cajtngih in portalih. Flutek je odflfotou in spustu golobjek na Golobiča.

  • uničevalec rdečih je rekel/-la:

    OB BRANJU MIZERIJE ,KI JO POSILJUJE IN VSILJUJE udbovska ptriležnica in murgeljska zaščitnica,t.i.mimičloveka preleti srd in mržnja do komunajzarskih reliktov in častilcev teme in krvi.VEČ KOT ABSURDNO IN NEEVROPSKO JE NJENO KONSTANTNO IN VSAKOURNO VSILJEVANJE NA PORTALU IN PORTALIH.vSE KAŽE ,DA NAVWDENA NON UDBOVSKA PERSO NA DOBIVA MATERIALNE STIMULACIJE IN PLAČILA PO ŠTEVILU NAPISANIH PLJUNKOV IN KLEČEPLAZEČIH KOMUNJARSKIH IZLIVOV.pRAV BI BILO,da jo neodvisni portal VEST nažene in zapre vrata.Hvala!

  • Ivan je rekel/-la:

    Zanimivo je, da iz Dojenčkovega vekanja ne razberete. Nikjer ni zapisal, da Ultra posluje z Vlado, temveč, da se javlja na Vladne razpise. Naloga gospodarskega ministra je, da jo izloči, če oceni, da bo prišlo do konflikta interesov. Če smo sprejeli kapitalski ekonomski model in politično demokracijo, potem se imajo podjetja pravico prijavljati. In kaj ima s tem Golobič kot 10% lastnik. Verjetno veste, da vodijo podjetja večinski lastniki. Po tej logiki bo morda meni nekdo rekel naj prodam svoje delnice, ker dobivam pokojnino od države.

    • krucefiks je rekel/-la:

      Odpovedala ti je logika, zato ti pa ne štima. Nima se kaj podjetje v solasti ministra prijavljat na javne razpise. Sploh pa je jasno, da Ultra v obdobju 2004-2008 ni poslovala z državo, odkar se je njen politični boter vrnil v politiko, pa zopet.

    • Magelit je rekel/-la:

      podjetje v lasti ministra se je po meni dostopnih podatkih prijavilo na razpis drugega ministrstva, torej je lahko tudi sodišče ugotovilo, da principielno ni konflikta interesov.

      @Ivan

      Včasih je tudi samo 10% lastnik večinski. Sploh pa je zakon, kjer je opredeljen možen konflikt interesov napisan prerestriktivno, saj odloča potencialna možnost, namesto realna.

  • nemesis je rekel/-la:

    Dr.Cerar,ki sodi sicer bolj v levi politični pol,je lepo povedal,kako je s takimi zadevami,v vsaki normalni evropski demokraciji tovrstno poslovanje ni mogoče,celo sorodniki državnih funkcionarjev ne smejo poslovati z državnimi firmami,tudi šef kakega Merkatorja,bi tam takoj letel,če bi posloval s firmami svojih sinov,kar se mendi zdi popolnoma normalno.

    • Magelit je rekel/-la:

      Jankovič in njegova sinova so preslikava Buša starejšega in mlaješega.

  • Forestina je rekel/-la:

    Namig za naslov: Lahovnikov standard :)

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Tovarišice in tovariši, zdaj ni čas za čustva in prazno demagogijo.

    Zgodilo se je samo to, da je mali falot pred slovensko javnostjo razkrinkal veliko večjega falota in da poleg vsega najbrž niti ni povedal vsega, kar ve.

    Država crkava, vam se pa smili nekakšen Golobič, ki je s svojo staro novo politiko znatno prispeval k njeni agoniji.

    Tovarišice in tovariši, Lahovnik je moral oditi, Golobič pa bo ostal, ker si koalicija še ni razdelila in prisvojila vsega volilnega plena.

    Ko se bo jeseni iz težkih političnih oblakov vsula toča po vaših glavah in žepih se ne boste prav nič smilili ne Golobiču, ne Pahorju in ne komurkoli iz aktualne politično kriminalne naveze.

  • Jouža je rekel/-la:

    Dokler bo Kos predsednik protikurupcijske komisije se Sloveniji ne piše nič dobrega! On samo preiskuje tiste, ki so na poti Kučanu, Golobiću, Jankoviću…Sami eliti!

    • Magelit je rekel/-la:

      Ali slučajno veš, ketere primere je dal v predal? Povej ali bodi tiho.

  • PRAVICA je rekel/-la:

    A situacija je posebej neprijetna ker Lahovnik vlado obtožuje pokvarjenosti.

    Pa še prav ima!

  • konec je rekel/-la:

    Ali je sploh obstajal dvom, da ne bo rdeča zvezda SEVERnica branila rdečo svinjo , ki se goni z golobi, če je vehementno branil rdeče svinje , ki se gonijo s psi……isto govno, iste svinje, ista drhal, ..načelnos, poštenost,etika kaj je to……..balkanska kultura, balkansko sprenevedanje, balkanska mentaliteta…

    • Magelit je rekel/-la:

      Balkanska mentaliteta mita. Ko si jj zaželi mitično rojstvo države - da bo na teh valovih kasneje plaval mrtvaka,
      po doprinosu družbi. Ne gre se za obrambo pasjejebca. Ali razumeš ali ne. Saj mrtev ni kriv za psa.

      Dokler bo v kulturi slovencelnev prevladovala zaveza mitu in ne realnosti, bo tako kot praviš.

  • konec je rekel/-la:

    Dokler narod ne bo spoznal, da so razne balkanske rdeče svinje dovolj debele in da je pravi čas , da slovenski kmet KONČNO opravi osnovno demokratično nalogo, da te razne balkanske svinje na volišču enkrat za vedno zakolje , je Slovenija boj podobna azijsko/balkanskim državam kot evropskim in KONEC.

    • Magelit je rekel/-la:

      Ker je konec javnosti nastopil po volitvah 1990, je pač tako kot povsod, kjer javnosti ni.

  • Bralka je rekel/-la:

    Pravno gledano gre pri tolmačenju nezdružljivosti in konfliktov interesov za to, da ne more na razpise ki jih izvaja ministrstvo/organ v sestavi A konkurirati družba/zavod/društvo, kjer ima vsaj 5% lastništva nekdo, ki ima status povezane osebe z državnim funkcionarjem, ki je zaposlen na tem ministrstvu.
    Ključna beseda je “povezana oseba”. Povezana oseba je termin, ki jo definiria korporacijska zakonodaja. Poveznaa oseba pomeni, da ima oseba s pravno subjektiviteto bodisi povezave v smislu obvladovanja (tako kot je to pri gospodarskih družbah, več kot 50%lastništva) ali pa gre za fizične osebe v prvem kolenu dedovanja. Z drugimi besedami, povezane osebe so precej širok pojem.
    Zaradi tega ni potrebno čez meje vsakega razuma interpretirati na široko tudi ostalih določil, ker že orpedelitev povezanih oseb pokriva široko področje.
    Ker, če bi šli zelo na široko in absolutno onemogočali karkšnokoli prijavljanje katere koli družbe/zavoda/društva na razpis kateregakoli ministrstva, zgolj zaradi tega, ker ima prijavitelj nekega solastnika, ki je v povezavi z ministrstvi, potem bi prišli do zelo ekstremno bedastih situacij. Recimo, dajem izmišljen primer: da bi bil neko zavod, ki bi se prijavilo na razpis ministrstva za delo in družino in bi iskalo koncesijo za opravljanje storitve za starejše občane in bi ta zavod imel med ustanovitelji tudi npr: partnerja/partnerko državne/ga sektretarja/ke na ministrstvu za notranje zadeve - tudi v tem primeru bi se -če bi veljala najbolj široka interpretacija pravil - šlo za konflikt interesov.

    Pa dajmo se no malo zresniti.
    Ker, če bi bilo tako, potem bi bili lahko ministrti in državni sekretarji in direktorji uradov samo taki, ki bodisi nimajo niti familije, če jo pa imajo, naj bo totalno nesposobna karkoli podjetnega skupaj spraviti. Ali pa taki, ki niso do te funkcije sami še nič produktivnega skupaj spravili. Najbolj široko interpretiranje določil o konfliktu interesov namreč vodi do tega, da bi lahko državo vodili in upravljali samo ljudje brez sposobnosti in referenc. Tak absurd pa ni bil namen tistih, ki so pravila pripravljali.
    Tudi do logičnega sklepa, ki sem ga pokazal v tej odstavku pride več-ali-manj vsak, ki ima vsaj dve leti kilometrine v vodenju česarkoli, kar zahteva poročila za DURS in AJPES (skratka, do takega sklepa pride tudi vsak, ki vsaj dve leti vodi kakšno društvo)

    In v tem je tragedija nesrečnega M.L. S tem, ko se je boril za pravičnost in načelnost (koliko je pri tem mislil resno in koliko ne, me ne zanima, niti ni važno za družbeno presojo) je predvsem pokazal odsotnost svoje resnične karierne kilometrine. Konec koncev, najti med prijavitelji na razpis podjetje iz skupine Ultra in to povezati z GG, to ni posebej zahtevno. Ampak na ministrstvo za gospodarstvo so se prijavljala tudi druga podjetja - a za tista pa ML v resnici lahko zanesljivo trdi, da niso povezana s prav nobenim drugim državnim fukncionarjem. Da v tistih podjetjih pa ni recimo kakih 6& deležev v lasti kake soproge kakega državnega sekreatrja ali minista? Seveda ne ve. Ker ga ostala podjetja, ki so se prijavljala, ne zanimajo. Zanima ga Ultra. Iz načelnih razlogov. Verjetno zato, da bi se s čelom zaletel kot mlad bikec v donedavnega strankarskega kompanjona.
    V matematiki bi rekli: s tem je dokaz končan.

    • konec je rekel/-la:

      Bralka oz. B(r)alka(nka) , ti si le potrdila moj KONEC “balkanska kultura, balkansko sprenevedanje, balkanska mentaliteta”….hvala….

    • MEFISTO je rekel/-la:

      KONEC, ne razburjaj se.

      BRALKA, ki ima kot pravi tranzicijski levičar težave tudi s spolno identiteto, je v resnici BRALEC in ker kot državni uslužbenec iz kvote aktualne politično kriminalne naveze, nima drugega koristnega dela, na ta način skuša odslužiti svoje prejemke na račun davkoplačevalcev.

    • konec je rekel/-la:

      mafi, jaz sem ne razburjam, jaz uživam………

    • Steppenwolf je rekel/-la:

      Bralka, to je to.
      Bi pa lahko Konec in Mefisto predlagala, kjer se to pač predlaga, da je potrebno za vsako prijavo na razpiz priložiti še družinsko deblo za 7 generacij nazaj.

    • konec je rekel/-la:

      STEPSKEMU PSU; ,
      konec je rekel/-la:
      9. julij, 2010 ob 9:29

      Dokler narod ne bo spoznal, da so razne balkanske rdeče svinje dovolj debele in da je pravi čas , da slovenski kmet KONČNO opravi osnovno demokratično nalogo, da te razne balkanske svinje na volišču enkrat za vedno zakolje , je Slovenija boj podobna azijsko/balkanskim državam kot evropskim in KONEC.

      Slovenija bolj podobna azijsko/balkanskim državam kot evropskim in KONEC….siberski pes se seveda kulturno bolje znajde v aziji

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Konec: “Howk, govoril sem. “

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Pa še to Konec, glede na tvoje sočno izrazoslovje, pa tebi ne priporočam preverjanja predaleč nazaj v družinsko deblo, da ne boš razočaran.

  • pirančan je rekel/-la:

    Jaz nimam nič proti,če bodo taki kot Mefisto in Konec “zastopali” tkm,slo-desnico,ker do takrat ni od nje nobene nevarnosri za kak “volilni zakol” kot pravi Konec.

    • konec je rekel/-la:

      ampak glavno je, da tvoja komunistična juga je crknila kot stekla podgana, to je najvažnejše, vse ostalo je tvoje svinjsko sprenevedanje…..ha, ha , ha, ha, ha, ha, …..in da hvala EU-ju take kulturno balkanske svinje kot si ti lahko le krulijo….ha, ha, ha, ha,

    • MEFISTO je rekel/-la:

      PIRANČAN, ti kar stresaj svoje kvazilevičarske nesmisle.

      Z vsakiom tvojim in tebi podobnih komentarjem je tranzicijska kapitalistična levica bližje polomu na prihodnjih volitvah.

    • pirančan je rekel/-la:

      No Mefisto,si pa reagiral - imam prav ali ne?!

      Saj se sploh ne gre za levico in desnico.Do teh pojmov v Slo še nismo prišli.
      Gre za ostarele in bog ve zakaj sfrustrirane starejše in mlajše “zgodovinarje”,ki s pomočjo “največje civilne združbe” perejo s sebe stare grehe in vedno razmišljajo za nazaj.Za naprej ne morejo in znajo,ker jih nobeden ne posluša in upošteva.

      LP Tebi in Tvojim podpornikom na tem forumu.

  • NoMercy je rekel/-la:

    Koalicija naj lepo odstopi - pa da vidimo, kako bo JJ& Co. reševala ta drek, ki se je lepo nagrmadil še iz njihovih časov

    • Disclosure je rekel/-la:

      Koalicija, KK & co.

      vse voha za jj, a nič ne verjame sledem. Čisto nasprotno od tistega, kar se je meni zgodilo.

  • Magelit je rekel/-la:

    In če se udeležba na volitvah ponovi v rangu referenduma? Ali volitve ponovimo? Ste malo be be be be.

    • pirančan je rekel/-la:

      Ja koga pa naj volimo.,saj so vsi razen sedanjega premiera v nekakšnih postopkih (preiskovalnih,tožilskih,sodnih……)
      Ostalih pa praktično ni več.

      Kaj pravite?

    • Disclosure je rekel/-la:

      Recimo, da imam gospodarski program, ki v drŽavo pripelje 200 milijard evrov? Privat v prostem času, ker sem navajen za računalnikov viset tut po 16 ur, pa lahko kakšnih 100 še zalužim privat. Milim, če ne računam davkov. Bruto bruto.

  • uničevalec rdečih je rekel/-la:

    POTOMCI HOSTNIH ZLIKOVCEV in vnuki udbovsko-murgeljskih lažnih azijatskih boljševikov,kot po partijsko-komisarskem diktatu na vse kriplje in muke ž-še vedno in dokončnohvalijo in ploskajo človečku,gnidi in brutalnemu fašistu golobiču in njegovim brutalnostim.Dokaz temu je tudi njegov današnji komisarsko- stalinistični govor s katerim je sovražno, nevarno ter zahrbtno popljuval vse in vsakogar , ki si drzne izreči samo besedico drugačnega mišljenja .In to je v novi definiciji,kaj je FAŠIZEM prav to .Veliki musolini skupaj z reich furerjem - to je slovenski novodobni naci-fašist,sam veliki ,po stasu in ne po umu golobić.Amen.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Slabše, kot je in kot se nam še kmalu obeta, ne more biti, pa če nas vodijo malčki iz otoškega vrtca.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Zdaj vemo!

    Kdor govori resnico o Golobiču je fašist.

    Tisti, ki ne bo kar odnehal z resničnimi o Golobiču, bo nacist.

    Najbolj trdovratni oznanjevalci resnice o Golobiču in ostali veseli trumi pa bodo deležni etikete, ki zajema vse sprevržene in najslabše človeške lastnosti, ki se skrivajo v apokaliptični besedi komunist.

    • Forestina je rekel/-la:

      Kaj bi pa za Janšo rekel :)

    • pirančan je rekel/-la:

      Tisti,ki nasedajo tej gonji z Ultro in GG so pa bedaki,ki tem fašistom verjamejo tako,da lahko prave lumparije gredo neopaženo skozi.

      Še enkrat GG ni nkomur ničesar ukradel in se ni okoristil z nobenim davkoplačevalskim denarjem.

      Deja gospoda pa pred ogledalo…….

      Pa ne me basat!!!

    • pirančan je rekel/-la:

      Mefisto,

      glede na sedanje moralne in etične dogodke v Slo (strašni poslovneži,zakonodaja,korupcija itd)
      je beseda komunist sveta beseda.
      prosim,ne me sedaj posiljevat,da je sedanjo barabijo kriva samo ta vlada,ker stvari takoko zavozit,se tako gitro ne da.
      Komunisti so bili za novodobne Slo-barabe svetniki!!!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Imej svoje neumno veselje.

  • ČUDO VELIKO je rekel/-la:

    JE PROBLEM V ULTRI, VENDAR LAHOVNIK TUDI VE, DA JE PROBLEM ŠE KJE DRUGJE.
    GOLOBIČ SE GA JE HOTEL ZNEBITI, BILI SO PRITISKI, KER NI SODELOVAL Z ZARESOM, GG HOČE DRUGEGA SVOJEGA MINISTRA. URESNIČUJE SE KUČANOV PLAN—-PREVZEM OBLASTI PREKO GG……..IN KK MU STRUMNO POMAGA, PA ŠE NEKAJ POSLANCOV SD-ja.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Je v Sloveniji res toliko idiotov, da lahko sami izvoljo tako oblast?

    • Mimi je rekel/-la:

      Res.
      Morda boste prav kmalu (tisti ki okostenelo razmišljate) v manjšini, pa boste svoje *prijeme* morda lahko okusili na lastni koži.
      … pa še instant (in zelo moderna) postrežba: preselite se v drugo državo, če vam tu ne pašemo ljudje (npr. v Vatikan).

    • pirančan je rekel/-la:

      Bomo malce prispevali k stroškom selitvenih servisev.

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      Jap spet se krepijo separatistične težnje! Hahahahahahaha

      To je SUPER. Končno bomo iz Slovenije naredili dve državi Z in V. To bo SUPER!

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      V zadnjem Reporterju sem prebral separatistično pismo nekega anonimneža Šurli, ki ga je pogumni anonimnež podil iz države, ker da samo kritizira (nič pa ne hvali).
      Moja rešitev je bolj preprosta. Država naj se po volilni preferenci razkolje na dva dela. levega Z in desnega V. Pol pa se samo še preseli vsak v svoj del pa je.
      In vsi bodo živeli srečno do konca svojih dni.
      To bo res SUPER!!!

  • uničevalec rdečih je rekel/-la:

    Kot je bilo pričakovati ,se tekoče pojavlja in vsiljuje svoja boljševistično-murgeljska stališča udbovka prve kategorije,t.i. mimi-alias plačana murgeljska pisunka.vse kaže,da je po murgeljski podlasici plačamna po številu napisanih brutalnosti in pljuvanj na drugačno misleče.Spokaj!

    • Mimi je rekel/-la:

      Tebi je pa vročina zgleda stopila v glavo.
      Nič čudnega, pa tud jutri bo mrk, pa se potem takim bolj prvinskim še bolj meša.
      Pripravi si melisin čaj, lohk daš zraven pa tudi malo mete.
      Al pa magari spij kakšen pirček. Pa nujno pejt v senco.

      Zaradi mene se ti pa ni treba tolk razburjat in prav tako mi ne tolk laskat, saj nimam teh moči in vplivov (in si jih tudi ne želim), ki mi jih pripisuješ. ;)

      Kaj imaš pa še kej drgač za povedat?
      Kaj meniš o temi kaj?

      Pa en lep na svidenje! ;)

    • pirančan je rekel/-la:

      Mimi to mi delaj!
      Kako lepo jih je slišati lajati.Toda lajajo vredno eno in isto,z istim glasom in vedno isti.Ni jih veliko nekateri jim še s slabim lajanjem znižujejo nivo.

    • Mimi je rekel/-la:

      Jp, in to z jedrnatim besednim zakladom. ;D

    • konec je rekel/-la:

      torej rdeče svinje razen divjega, neracionalnega in zverinskega KRULJENJA znajo tudi pohvali, ampak vedno in samo druge rdeče svinje.

    • Magelit je rekel/-la:

      @Mimi

      << nimam teh moči, ne mi laskat…

      Mimi, ti imaš moč. Samo zazri se nekega mirnega trenutka vase in se najprej sprosti. Potem ti bo prišla misel - rešitev sama od sebe. Samo prej se moraš odločiiti, da zahtevaš od sebe odločenost k spoznanju.

  • dado je rekel/-la:

    SERE SERE MALA MIMI
    PIRANČAN BOKALČEK POD RIT PORINI
    DIŠITA MI SEDAJ OBA
    KOT VSEBINA KI JE VUNKA PRIŠLA!

    • Mimi je rekel/-la:

      wow!

      si se že prijavil za Bob leta?
      Saj ta je zihr tvoj, se ne rabimo bat, da je plagiat.

    • Plagiat je rekel/-la:

      Iz ene zf zgodbice:

      - na vratih prodajalec, ki očeta prepriča, da kupi igračko za otroka, ker mu bo tako zelo koristila.
      - v drugem času: pobegli prenesel igračko-mehanizem višanja iq, kjer je tudi rečeno, da sama igračka predstavlja nevarnost, zaradi čustvene nezrelosti glede tega. Torej:
      - gre še en v preteklost in se izdaja za uslužbenca firme, ki naj bi prodala igračko. Ker je pač neka napaka in obstaja neka nevarnost, In odškodnino dobi. Pa reče oče: moj sin se bolje počuti. Ne dam. Pa ga odrine in gre v stanovanje v otroško sobo vzame igračko in odide. Sinko pa se joče, ker je spoznal, da v najboljšem primeru, bo gospodar sveta pri sedemnajstih.

  • uničevalec rdečih je rekel/-la:

    Pirančan-aliasplačano podganje rdeče trobilo;samo še nekaj dni, mogoče tednov pa bo rdeča crkovina požrla samwega sebe.Predlog.čim hitreje se poskri in zamaskiraj in vzami s sabo udbovko in murgeljsko priležnico mimi.The end!

  • steppenwolf je rekel/-la:

    14. točk fašizma L.W.Britta:

    1. Močan in trajen nacionalizem - SDS - nesporno
    2. Preziranje človekovih pravic - SDS - človekove pravice po potrebi
    3. Iskanje sovražnikov in grešnih kozlov - SDS - komunisti krivi za vse - udbomafija. Kučan…
    4. Nadvlada vojske - SDS - policijski ali vojaški kadri na pomembnih funkcijah
    5. Nadzorovana/obvladovana množična občila - SDS - prevzem RTV, Dela itd
    6. Obsedenost z nacionalno varnostjo. - SDS - štiri nepozabna leta
    7. Prepletenost vlade in cerkve - SDS - paktiranje z RKC
    8. Varovanje moči korporacij - SDS - štiri nepozabna leta
    9. Zatiranje moči delavstva - SDS - štiri nepozabna leta
    10. Preziranje intelektualcev in umetnosti - SDS - štiri nepozabna leta - Simoniti
    11. Obsedenost s kriminalom in kaznovanjem - SDS - štiri nepozabna leta - nov ZAKON
    12. Razširjena kronizem in korupcija - SDS - v tem segmentu tudi ostale stranke
    13. Razširjen seksizem - SDS - štiri nepozabna leta - Rupar
    14. Nepoštene volitve. - SDS - stalno opozarjanje na nepoštenost izhaja vedno iz lastnih dejanj

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      hah, Sancta simplicitus al kako že rečejo

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      Najprej bi lahk sploh definiru kaj je recimo zate domoljubje. Ker po mojih izkušnjah podporniki zdajšnje vlade priznavajo domoljubje kot vrednoto, samo v praksi pa domoljubje zmeraj prekvalificirajo v nacionalizem. ???

    • konec je rekel/-la:

      stepski (kulturno azijski) pes, je podivjal…laže in se hlini pa kot po navadi.

    • konec je rekel/-la:

      stepski pes, ali je to tisti, L.W Britt, ki ga ne jemlje resno nihče raze rdečih pacientov kot si ti?

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Pa še tule enega za oba:”Stultus stultitiam semper putat esse sophiam.”

    • konec je rekel/-la:

      naš stepski pes uporablja (http://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_latinskih_izrekov) , ker pač sam nima pojma latinščine, pa še verjame, da je vse kar je napisano na wikipedii pravilno…….

    • konec je rekel/-la:

      Stulta credulitas. (Fedro)…ni izmišljeno

    • Steppenwolf je rekel/-la:

      Konec, lepo prosim, če mi lahko še prevedeš. Saj veš……

    • Steppenwolf je rekel/-la:

      Vem pa, da je Phaedrus po slovensko vzmet.

    • Magelit je rekel/-la:

      @ex škoda with love

      Domoljublje je, ko stopaš v odnose z drugimi z istimi cilji in to koristi državi in širši skupnosti.

      Nacionalizem je, ko rečeš: Tu je Slovenija.

      Ko bo tvoj kognitivni sistem razumel, razliko med neovirano rastjo dobrega in hkrati individualno brzdanje nestrpnega kar tako (ideal partije, take ali drugačne) boš prišel na ničlo. Da boš nad vodo dihal pa boš rabil še kak post. Čist tolk da potegnem iz glave. Ker če ni stimulacije ni motivacije. Got brain dead on this part of function to come out on my own. So, you are here for me to come back in common sense knowledge like some western countries. There usualy when is esp-contact everybody is helpfull at least try to, however it is nobodyies wonder you can not accept what is proposed after. Like work in a coffie-shop. After Ames there they say be a middle man. And break trought to the become the top. Well, I am quitting this soon enough. One thing I know is being neutral means death, other thing bring their own dangers one has to live with. Or gone.

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      Ne vem v kakšnem konteksstu si na plano privlekel “Tu je Slovenija.”, sam se mi pa zdi da tega sporočila ne razumeš.

      SIcer bi se blo pa moč z ostalim strinjat. Vse skupaj je pač napisano zelo pospološeno in na široko. Če bi mene vprašal o razliki bi najbrž napisal nekaj zelo podobnega. V tole loh stlačiš karkoli se ti zahoče.

  • steppenwolf je rekel/-la:

    V razmislek raznim Koncem in Uničevalcem rdečih pa še Cicerov citat. Če kdo ne ve kdo je to, približno Br.1 iz Alana Forda:
    “Narod lahko preživi svoje norce, celo ambiciozne. Ampak ne more preživeti izdaje od znotraj. Sovražnik na vratih je manj pomemben, je znan in nosi svoj prapor javno. Toda izdajalec se prosto giblje med vrati, njegov potuhnjen šepet šumi po vseh ulicah in slišati ga je tudi v dvoranah vlade same. Izdajalec ne zgleda kot izdajalec, govori s tonom ki je domač žrtvam, nosi njihov obraz in njihove argumente, pritoži se nad podlost ki globoko leži v vseh ljudeh. Razkroji dušo naroda, dela tajno neznano v noči ogrozi stebre mesta. Okuži politično telo, da se ta ne more več upreti. Morilca se je manj bati. Izdajalec je kuga.”
    Ta citat pa lahko navežemo tudi na Severjev članek

    • konec je rekel/-la:

      bedaček rdeči, vsaj original bi lahko dal….ali pa ne razumeš latinščine?……in če bi bil ciceron še živ, bi bil prepričan Evropejec , podpornik NATA, ZDA…in gotovo ne kulturno azijskih rdečih svinj ……stepski pes, če je kdo izdajalec ste prav v kulturni in nestrpni azijci

    • konec je rekel/-la:

      stepski pes, naredi nam uslugo…vrni se v Sibirijo …zapri se v kakšen tvoj zapuščen gulag……

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Konec, mogoče Ciceron, Cicero pa zagotovo ne.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Kar se pa latinščine tiče, Konec, pa poznam samo par pregovorov. Naprimer tale je najbolj primeren zate:”A cornice lupus turbabitur inveteratus.”

    • konec je rekel/-la:

      stepski pes, tudi tega ne veš, da če bi se danes rodil bi ga v Italiji Marco Tullio Cicerone….

    • konec je rekel/-la:

      stepski pes, tudi tega ne veš, da če bi se danes rodil bi ga v Italiji imenovali Marco Tullio Cicerone….

    • Steppenwolf je rekel/-la:

      Konec, pa če še osemkrat ponoviš, ko ni res.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      “konec je rekel/-la:
      12. julij, 2010 ob 11:16
      naš stepski pes uporablja (http://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_latinskih_izrekov) , ker pač sam nima pojma latinščine, pa še verjame, da je vse kar je napisano na wikipedii pravilno…….”
      Sam sebe si ugriznil v rit. Hahahahahah

    • Magelit je rekel/-la:

      “Narod lahko preživi svoje norce, celo ambiciozne. Ampak ne more preživeti izdaje od znotraj. Sovražnik na vratih je manj pomemben, je znan in nosi svoj prapor javno. Toda izdajalec se prosto giblje med vrati, njegov potuhnjen šepet šumi po vseh ulicah in slišati ga je tudi v dvoranah vlade same. Izdajalec ne zgleda kot izdajalec, govori s tonom ki je domač žrtvam, nosi njihov obraz in njihove argumente, pritoži se nad podlost ki globoko leži v vseh ljudeh. Razkroji dušo naroda, dela tajno neznano v noči ogrozi stebre mesta. Okuži politično telo, da se ta ne more več upreti. Morilca se je manj bati. Izdajalec je kuga.”

      Teoretično se strinjam. Ampak ti praktično nisi sposoben delovati zoper vohuna, ki ima diskurz plavanja mrtvaka in istočasno celo stranko prepičuje, da fotokopirajo skrivnosti, da bodo imeli dokaze, ker bodo drugi kasneje enkrat lahko lagali.

      Jasno, da je sprejel, to strankarsko strategijo in vse kar je je, da plava mrtvaka. Ampak, pod vodo so drugi.

    • Magelit je rekel/-la:

      Torej če si prebereš en post prej, o domoljublju, boš vedel, da je ne izdajalec, ki izdaja skrivnosti (vojaške==),
      ampak tisti, ki prevzame diskurz plavanja mrtvaka, ter posledično, kot alibi pridobi na svojo stran še enega
      vohuna, ter sta oba skupaj z idejo o drugi republiki, proti vsemu, kar bi ju motilo. Hkrati, pa ohranjata negativno selekcijo. Mislim, če bi rs imela dobro tajno službo 1990, bi lahko vedela, da hočem ustanoviti delniško družbo. Dandanašnji sodni izvedenec lahko potrdi, da sem vedel že takrak kaj je z Iskra Delto,
      in najpametnejšemu, bi moralo biti jasno, da Parsys Project je zdravo jedro za miliardo. Pa so dali vse znanje
      američanom zastojn. Kaj koga briga če so delal isto kot je disasember v hardweru. Največja žalost je ta, da
      Iskra Delta Parsys-a ni patentirala, ter je vse pobrala zda. Če ne bi bil umaknjen v ludnico pod lažno obtožbo in se posledično z grozilnimi pismi in varuhom človekovih pravic prizadeval, da dobim pasport nazaj, ga ne bi dobil tako kmalu. Dokaz: varuh človekovih pravic, danes ne ve, da me je imel v tem postopku.

    • Magelit je rekel/-la:

      In še bebavim:

      sam sem svoje ti. grozilno pismo podpisal.

    • konec je rekel/-la:

      stepki pes, jaz sem se učil latinščino kar nekaj let, a se je nisem naučil dobro, jo pa razumem kolikor toliko…….tako, da ne laži , če le moreš, čeprav sem prepričan, da takim kulturnim nazadnjakom kot si ti je skoraj nemogoče……GOLUBIĆ DOCET!

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Sej je brez veze, ampak:
      “Marco Tullio Cicerone - Wikipedia -
      Marco Tullio Cicerone (in latino: Marcus Tullius Cicero, IPA: ‘mar.kus ‘tul.li.us ‘ki.ke.ro”
      Toliko okoli tvoje latinščine. Lahko pa gre za nesporazum. Mogoče si se učil staro grščino, pa si sedaj, kot vse ostalo, tudi to zamešal. Daj premisli še enkrat.

  • nanothats je rekel/-la:

    Респект.

  • konec je rekel/-la:

    pa še to s tvojo razliko, ne uči me latinščine , če je nisi nikoli poskusil prevajati………….da pa znaš iskati po internetu ter z copy˛&paste prepisovati še ne pomeni, da tudi imaš KULTURO…….hinavec si, kot pravi azijsko/balkanski samooklicani psudo-intelektualci.

    • Magelit je rekel/-la:

      @konec

      Daj mi prosim po latinsko povej naslednje:

      I kill people for money.. you are my friend so I kill you for nothing.

      Slučajno zadnjih 20 let nisem srečal španca, razen januarja letos na Dunaju, ki bi to znal sploh po špansko pravilno povedat, če bi prevajal iz ang. Daj prevedi mi v latinščino.

    • Magelit je rekel/-la:

      Samo hitreje, kakor lahko avstalec to prevede v staro grščino. Ker noben grk ne zna stare grščine.

    • konec je rekel/-la:

      Non talea, quare ego non talea…upam, da nisem preveč zgrešil.

  • Magelit je rekel/-la:

    In v lj je en, ki so mu skoraj žile v in na glavi počile med epi napadom, potem je pa rekel, da zna in latinščino in staro grščino, pa ni hotel zdr. pregleda.

  • Magelit je rekel/-la:

    Sploh je pa bebavo to, da če hočem replicirat, me virus dealocira. Bumbarji. A nihče v rs noče zrihtat sistema? Za nlb vem, da noče. Za fnt sem jim pokazu lukno, pa niso jemal resn, pa jim je comp crknu, pa so naštimal filter. WTF NLB?

  • Magelit je rekel/-la:

    Which means:

    Just in case I survive in comsi-comsa productive ability within 3-4 y NLB d. d. <<< I’ll make them slaves. As justice calls cop services - slave service.

    • Magelit je rekel/-la:

      Slučajno, rimski suženj, ki si je izmislil svojo skribomanijo, postal zanesljiv beležnik pogovorov, ter postal svoboden, je prišel kasneje v rimski senat. Kako se je imenoval?