15. julij, 2010 | Vest

O malem delu - Darko Krajnc

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
16 x komentirano
  • NoMercy je rekel/-la:

    pa samega sebe ti razumeš kaj flancaš??
    Aja, koliko črnega dela si pa že plačal? Ali si ga raje daš plačati?
    Le zakaj se nihče ne postavi še za nas, ki delamo pa bi radi prav tako brezplačno študirali, imeli regresirano hrano in prevoz??

    • / je rekel/-la:

      hmmmm;, sicer podpiram zakon o malem delu in sem mnenja da so študentski funcionarji še večja golazen kot državni funkcionarji; ampak ne rabiš pa jokat o nekem brezplačnem študiju in regresirani prehrani in prevozu. Iz takih stavkov je očitno da tudi ti ne razumeš kaj flancaš, ampak govoriš na pamet.

      1) mel si priložnost da se vpišeš na študij in tudi sam koristiš tele “ugodnosti” ampak se za to možnost nisi odločil.
      2) Kdo pa pravi da je šrudij brezplačen? Mogoče predavanja (in vaje), to je res. Kje so pa potrebščine in ostali stroški? Osebno sem samo za terenske vaje (ki so obvezne in niti malo sobvencionirane) v štirih letih porabil za okoli 2000€ pa še to je samo za prevoze in preničišča (kje pa je še hrana in pijača in oprema).
      3) Glede na to da nisem bil v študentskem domu, ampak sem bil vozač me je mesečna vozovnica stala cca. 100€ in štiri leta pa 100€ mesečno nanese na kar velik strošek, ki pa ga nisem dobil povrnjenega kot redno zaposleni. Študentje v privat stanovanjih pa imajo pravtako vsaj 150€/mesec za plačat bivanje.
      4) isto leti na prehrano; res je subvencionirana, ampak ti nihče ne povrne stroškov. Tako kot redno zaposleni ki imajo v plačo vključeno tudi hrano. Brez dvoma da je dodatek za prehrano majhen, ampak tudi subvencija za študentsko prehrano ni velika (govorim iz prve roke).

      Kot vidiš študij ni poceni in še manj zastonj. Vse stroške je potrebno plačati in ker se starši ne pišejo Jankovič/Janša/Pahor/ sem moral lepo delati vsak prosti trenutek. in zraven študorati. Delovnih ur se je nabralo kar nekaj, ali misliš da se to meni šteje v delovno dobo, kot tvoje delovne ure tebi?

      Ne flancaj v tri krasne, ker se res vidi da nimaš blage veze o študiju. Slika študija ki jo imaš v glavi (torej samo žur in malo učenja pa vse ostalo zastonj) ni realna in zato rajši ne delaj budalo iz sebe.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Celo študiral si!

      Kje se pa to pozna?

  • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

    Joj Darko Kranc! Sej jes na nek način razumem, da to govoriš za tiste, ki se s politiko ne ukvarjajo več kot 10 min / dan (ko gledajo najbolj udarno novico v dnevniku). Sam vsen ti moram sporočit, da te slabosti (birokratski, nezmožnost nadziranja v praksi…. ), ki si jih naštel zame niso neko presenečenje. exkomunjari (ki mimogrede delajo samo škodo), v praksi še nikoli niso napisali zakona, ki bi ga bilo moč nadzirati. Da bi bilo moč karkoli nadzirati jim ni v interesu. Zaradi pomanjkanja nadzora jim je skrahirala juga. Sam tega ne kapirajo in zato jes pravim da so totalno nesposobni in da noben komunajzar ne bi smel biti v vladi. Še več oni sploh ne razumejo kaj je to zakon. Oni mislijo da v zakon zapišeš cel kup lepih in zvenečih misli morda še kakšno idejo, in potem PUF! Se vse udejani samo od sebe in po nevem čigavi milosti.(v kakšno višjo silo ne verjamejo) Ga ni enega zakona, ki bi prekršil to pravilo. Še toliko bolj če ga je spisal exkomunjara.

    Vseno upam da boš našel kakšen način da o o vsem tem prepričaš Pahorja. Ki je lutka ekskomunjarov (in, ki zato ….. ) In da seveda najdeš način za čimbolj učinkovit boj z mlini na veter.
    Želim ti veliko sreče.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Darko ne odneha.

    Spet bo doživel polomijo na volitvah.

  • peter j. cesnik je rekel/-la:

    Malo dela, malo študija…Darko bi se moral seznaniti z novim zakonom o pokojninah…Dlje ko bo študent angažiran pri malem delu, dlje bo moral delati da dobi vsaj nekaj penziona. Kot študent sem razvažal mleko po Ljubljani in razkladal antracit z vagonov na tovornem delu Ljubljanske želežniške postaje na Marsaykovi. In sem preživel… Je pa res, da Darko spada v kategorijo tistih (sindikalistov) ki lepo zborijo vendar prosto po Prešernu “od njih pa ni nobene fige…”i

  • Majaž Germ je rekel/-la:

    Stari, kje si se ti zgubil :):):)

  • lina je rekel/-la:

    Mater ste eni pametni v smislu naj se že sprejem ta zakon, ampak ne zaradi tega ker bi blo to dobro za trg dela ampak zaradi kao ukinitve ŠS-ja… ej, to je debilno. Ker če bi blo tko bi lohk to drugače rešili. Sploh se pa ne zavedate kok škode bo ta zakon naredil če bo sperjet. Dejte si malo prebrat zakon pa vse zakonske regulative in omejitve in kaj te dejansko pomenijo. Že to da so iz zakona omaknili zgornjo urna postavko pove dosti, ker se točno zavedajo da bodo tako ugodili in pridobili še več ljudi v bistvu pa to pomeni da bodo ceno regulirala podjetja in ta bo vedno najnižja in to pomeni da ni hudič da se ne bo nekdo našel ki bi prišel delat za tako majhen denar. Pa četudi bo to romun, njemu bo pa to odgovarjalo saj ne bo imel konkurence. Da ne govorim o tem da če boš delal malo dela dva tri dni oz. krajši čas boš moral po novem narediti tudi zdrav. pregled, pa tudi če boš delal samo tri ure. In to bo potrebno plačiti. Da ne naštevam… Debilno…v lastno skledo pluvamo..dejte se malo zamislit kaj pišete…sužnji bomo, vi pa to podpirate…

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Morda kdo ve, kje kandidira vrli Darko?

    Se bo morda nam v zabavo prihranil za predsedniške volitve.

  • rukar je rekel/-la:

    Jaz pa vem, tam pri sv. ILJU, kjer je vinogradov in šmarnice na pretek ! Darka je to stalo nekaj litrov te radostne tekočine in že so verjeli, da je on rešitelj !
    TO SE BO POKAZALO V DRUGEM KROGU , ČE GA NE BODO POGRUNTALI ! GOFLJA NA PRESTAVE !

    • MEFISTO je rekel/-la:

      RUKAR, morda veš, kako jo je odnesel na volitvah?

    • Samvrag je rekel/-la:

      So rekli, da vrtičkarjev ne jemlejo, tudi če so iz valdorfskega vrtca. Pa tudi za druge volitve bo še premajhen- mlečnozobec.

  • jola je rekel/-la:

    Bi podprla zakon o malem delu, če ne bi bil “razširjen” tudi na delavce.