2. avgust, 2010 | Jaka Tomc

Koliko bo zaradi preplačane elektrike zaslužil Franci Matoz?

Društvo za vračilo preplačane elektrike zbralo že okol 50.000 zahtevkov.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

V današnjem Delu smo lahko prebrali, kakšna zlata jama je vrnitev preplačane električne energije odjemalcem. Odvetnik Franci Matoz naj bi namreč zaračunal 75 evrov odvetniške tarife na vsak zahtevek! Do zdaj so jih zbrali okoli 50.000 …

Pogovarjali smo se z Radom Pezdirjem, idejnim očetom akcije …

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
27 x komentirano
  • krucifiks je rekel/-la:

    jasno…. se vidi kakšna dobrotnika sta tale pezdirček in kvadratna botoks glava! za svoje žepke bosta že poskrbela. Matoz, da bi naredil kaj zastonj? pa-ja-de!

    • lublancan je rekel/-la:

      zastonj kosil ni…..ce so, mi povej kje, da se grem najest. kas pa mislu? pa ja nis se en naivac.

    • britev je rekel/-la:

      MATOZ NAJ ZASLUZI KOLIKO HOČE, BANDO JE TREBA USTAVITI, DA SE BO ZAČELA PRIDRŽAVATI UZANC, ZAKONOV IN MANIR, KI VELJAJO V SVETU , EVROPI !

  • nemesis je rekel/-la:

    Saj mu ne bomo plačali mi,brez njiju pa denarja tako ne bi nikoli videli,pa še bi to delali.Če nam izterjata še gradbinski 2 milijardi in ostale kraje,si zaslužita spomenik.

  • krucifiks je rekel/-la:

    poglej…. folk bo dobu cca 15-25 evrčkov nazaj…. tadva “dobrotnika” pa po 75. Motivacija je jasna!

  • butalec je rekel/-la:

    Nemesis

    Res mu bodo plačala elektro podjetja, toda z našim denarjem, saj drugega nimajo, kot tistega, ki ga dobijo od nas, koristnikov njihovih uslug. Vrnili ti bodo 15 preplačanih evrov in Matozu dali 75 evrov za stroške, nato pa nam vsem krepko podražili elektriko, da bodo pokrili ta minus. Seveda če misliš. da se bo uresničila PEZDIRSKA računica. Jaz upam, da se ne bo !

    • nemesis je rekel/-la:

      Podražitve je napovedala že država,tako da bi bile tako ali drugače,gre za to,da nas goljufa vsak,ki ima 5 minut časa,si bojo pa gospodje manj drage avtomobile kupovali in manjše nagrade za kartelne goljufije izplačevali,pa bo.V končni fazi pa bojo morali plačati tudi kazen za kartelno poslovanje 10 milijonov,bojo tudi za to še enkrat kartelno elektriko podražili?

    • nemesis je rekel/-la:

      Poleg tega za nastalo škodo zaradi kršenja zakonodaje oz. goljufije mora tudi nekdo odgovarjati in to s svojim premoženjem,če to velja za nadzornike npr.Luke Koper ali za ta podjetja to ne velja,saj 10 milijonov kazni tudi ni tako malo?

  • BOTA je rekel/-la:

    Tipično slovensko !!!!!

    Namesto da tule jamrate koliko bo zaslužil odvetnik se raje vprašajte, zakaj je bilo to sploh potrebno. Zato, ker je ta država nesposobna urediti najosnovnejših stvari, saj so elektro gospodarstva v njeni lasti. Sploh pa saj lahko vsak sam zahteva vrnitev, potem pa ni treba plačevati odvetnikov.

    Očitno bo v bodoče potrebno sprožiti še več takšnih akcij. Drugače se razmere v tej državi očitno ne bodo začele urejati. Kaj nam pa sploh še ostane?

  • krucifiks je rekel/-la:

    aja, jaz pa še zmeraj mislim, da je 3,75 mio evrov kolikor naj bi nagrabila tadva dobrotnika zase mal čudna cifra!

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      Jes pa kljub vsemu ne štekam kaj bi rad! Zakaj pa pol ti nisi ustanovil društva? Po bitki je lahko biti general.
      Itak je jasno da takratko potegnejo navadne male ribe.
      Nekateri so plozal in še zmeri plozajo, da so zato da bi take stvari spremenili volili Pahorja.

      In kaj se je v tem mandatu glede tega sploh spremenilo??

  • francl je rekel/-la:

    Brebrat je treba Pezdirjeve komentarje v Financah, ki vse povedo, koliko je Pezsirju do slovenskega malega človeka, koliko pa do kapitala. Zanj je kapital vse in tudi pri elektriki ga je zavohal. In seveda skupaj z jim “dobrotnik” Matoz, ki so ga tudi Murine delavke začele zanimati šele tedaj, ko je zavohal denar. Tudi tam dela “zastonj”. To pa seveda ne pomeni, da država ni gnila, saj bi morala ob ugotovitvi kartelnega dogovarjanja sama naložiti elektrikarjem, da vrnejo preplačani denar. Tako kot ga bodo sedaj, meni brez Pezdirja in Matoza.

  • britev je rekel/-la:

    MATOZ NAJ ZASLUZI KOLIKO HOČE, BANDO JE TREBA USTAVITI, DA SE BO ZAČELA PRIDRŽAVATI UZANC, ZAKONOV IN MANIR, KI VELJAJO V SVETU !

  • krucifiks je rekel/-la:

    no, in po tvoje je potem Matoz - Robin Hood a kaj?

  • NoMercy je rekel/-la:

    75 x 50.000 => za 5-15€ vračila / pa sem mislil, da so časi tajkunov že mimo :)
    aja, EG_ji bodo pa dobili posojilo v NLB & NKBM - banki pa pri vladi.
    Jupi & Cockta, kakšna zmaga ljudskega profesorja in advokata

  • krucifiks je rekel/-la:

    ljudski profesor in botoks injekcija imata samo eno vizijo. Sebi namazat želodčke. J…e se njima za vas, a še ni jasno?

  • krucifiks je rekel/-la:

    p.s. pa sej ni neke velike filozofije v vsem skupaj. Pezdirček je študiral ekonomijo in zaraven tudi kako bo prej ali slej primaknil kam lonček. Če zgleda dobrodelno…še tolk bolš. Matoz? A je treba še kaj rečt? A je kdo gledal film 7? One of f….king deadly sins….greed!!!

  • WHMH je rekel/-la:

    Debili debilni, ki debilno gledate kako debilna država in njene debilne ustanove ne naredijo nekaj za kar so bile ustanovljene, voljene in plačane. Ko pa nekdo poizkusi kaj narediti, pa pljuvate po njemu, namesto, da bi potegnili debilne glave iz peska in bicikl iz riti, kamor so vam ga že zdavnaj parkirali …

  • krucifiks je rekel/-la:

    ja…če bi folk dobu 3,75 miljončkov nazaj pa tedva modela 10% tega , bi se strinjal….. ne pa obratno, capische?

  • krucifiks je rekel/-la:

    pa sej je brezveze razlagat. Na koncu boš še zmerej nategnjen… ni važn od koga!

  • Aschmodei je rekel/-la:

    Če prav razumem bi nekateri komentatorji raje videli, da odvetnik proda svoje premoženje in s tem krije vse stroške? Pa še potem bi mu verjetno očitali, da mu je le do samopromocije.

    Matoz mi niti slučajno ni simpatičen, ampak dejstvo ostaja, gre za dober projekt in normalno je, da za svoje delo dobi plačilo.

    • Q_ je rekel/-la:

      V primeru skupinskih tožb ni korektno računati kot bi šlo za različne postopke, če gre v resnici le za ponavljanje enega in istega.
      Ne vidim problema v tem, da Matoz kaj zasluži. 3,75 mio evrov je povsem absurdna cena za serijsko štancanje zahtevkov.

      Pezdir pa naj neha že enkrat govoriti o javnem interesu, ko pa zasleduje le svoje osebne.

  • krucifiks je rekel/-la:

    plačilo? 3,75 miljončka? ne me j…

  • NoMercy je rekel/-la:

    kje je zdej uni anti-rdečuh :)
    partijci so bili mravljice napram tej mladini :)

  • nemesis je rekel/-la:

    Če bi pravna država funkcionirala,pa žal ne,bi nam denar z obrestmi vrnili takoj po sklepu Vrhovnega sodišča in se opravičili,pa ne bi potrebovali Matoza,tudi on je imel stroške s tiskanjem pooblastil in zahtevki,naj bo plačan za to.

  • Fonzi je rekel/-la:

    Matoza in Pizdirja bomo plačali odjemalci elektrike, saj se bodo elektrodistibucije v pomanjkanju likvidnih sredstev zadolžile, dolg pa odplačale s podražitvijo elektrike. Tako da je celotna zadeva show za bebčke, ki ne vidijo dlje od svoje denarnice. Spretni bleferji pa dobro služijo na račun takšnih.

  • cezar 2010 je rekel/-la:

    Vsi tisti odbiti kreteni, ki vas bolj žre kaj bosta Matoz in Pezdir dobila nazaj, kot pa mi, vam jaz ne bi ne dal pribite pare, kar sami si zgarajte povrnjen nazaj, najemite si odvetnika, ga plačajte, pa bo..sicer pa, glede na to kako vam gobec laufa, vam ne bo težko biti sam svoj odvetnik, pa spisati tako dobro, da vam bodo vrnili denar, sicer, ga pa itak nočete, ker vas fovšarija tako razjeda, da boste crknili, da ne bi onadva kaj dobila.
    Voluharji slovenski ..
    Jaz jima čestitam, dva ki kej delata, kej bi blo bol če bi pezdir samo plačo vleku, čeprav bi moral kej dobrga uvolivit za nas, kot je zdej.
    Zakaj pa drugi odvetniki ne zganejo riti, če je tako u iber ajnfoh zastaviti sv. premoženje, kot ti krucifiks-moral bi se predstavit, foušljiva rit, pa čakajo, če, če, če, bo dobička kej tudi za nj. živce?
    Onadva naj pa kar dobita, zlasti matoz, ki vodi primer, pa gre riskirat premoženje, sej pezdir je itak dolžan po služb. dolžnosti kej uhvatit. Recmo, da Matoz dobi, kaj pa če ne bo? Bo tvoja foušarija potešena, če Matozu odnese bajto, ti pa nič ne dobiš. Hej, hej.. je teb krucifiks možgane odneslo…? Res je, da bomo moral mi enkrat več plačat energije, ampak tud če, naučil se bodo pa pouka, da so šli tud sami enkrat in zadnč na led, in da se tako z nami, ne dela. Amen.
    Krucifiks, ti pa da ne bi slučajno prislonil svojega zahtevka, ker boš pljunil po seb, jasn. Dnarja ti itak ne rabš, nas, ki ga hočmo nazaj, matoza in pezdirja pa pust pr mer. jasn.
    Gotov je bil tud matoz in pezdir med oškodovanci.., nis pomislil?