2. september, 2010 | Jani Sever

Reševanje Patrie

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

SDS ob pomoči SNS zahteva ustanovitev parlamentarne preiskovalne komisije o aferi Patria. Parlamentarci seveda ne bi preiskovali morebitne korupcije, ampak to, kdo je afero sprožil. Pobuda je očitno usmerjena neposredno proti napovedanim sodnim procesom.

Osumljenci, ki bi jih želeli obsoditi predlagatelji ustanovitve komisije, so znani. Milan M. Cvikl, Anton Rop, Drago Kos, Zdenko Pavček in Milan Kučan. Teza, ki jo zagovarjajo v SDS in SNS je pravzaprav enostavna. Afera Patria, ki se bo očitno zaključila s sodnimi procesi v treh evropskih državah, je konstrukt in zarota. Nič novega torej. Slednje Janez Janša in drugi osumljeni ter njihovi politični zavezniki ponavljajo vse od začetka afere. Zdaj bodo to lahko počeli še v parlamentu in to tudi v času morebitnega sojenja. Motivi za nenavadno akcijo so torej jasni in precej enostavni.

Ključni poudarki parlamentarne preiskave, kot jih predstavljajo pobudniki, so razumljivi. Vendar s samo afero nimajo dosti skupnega. Poglejmo samo nekaj najbolj zanimivih.

- Ali so vpleteni z neresnicami, polresnicami in montiranimi zgodbami vplivali na javno mnenje, da bi na parlamentarnih volitvah dosegli politične spremembe.

- Ali je Patria začela s pripravami za pridobivanje posla za kolesnike 8×8 v Sloveniji že leta 2003 in je imela »že pokrita« dva ključna politika v Republiki Sloveniji, tedanjega predsednika Vlade Republike Slovenije Antona Ropa in tedanjega predsednika Republike Slovenije Janeza Drnovška.

- Ali je vlada Antona Ropa članu LDS Zdenku Pavčku brez javnega razpisa omogočila zelo ugoden odkup državnega deleža v podjetju Sistemska tehnika.



- Ali je vlada Antona Ropa leta 2004 podpisala pismo o nameri z Zdenkom Pavčkom, da se posel brez javnega razpisa zagotovi Sistemski tehniki.

- Ali ima nenavadna poslovna praksa v Sloveniji, o kateri je govoril direktor Patrie Jorma Wiitakorpi (pobudniki preiskave so prepričani, da je bila v veljavi samo pred letom 2004) znake koruptivnega dejanja.

Preiskovalci imajo očitno samo en namen. Prikazati, da so osumljeni v aferi Patria žrtve. In da za vsem skupaj stoji zasebni interes povezanih oseb, ki so posel hotele zase. Oziroma za Sistemsko tehniko. Predlagatelji imajo gotovo v marsičem prav.  Vlada Antona Ropa je denimo Pavčku res brez javnega razpisa omogočila zelo ugoden odkup državnega deleža v podjetju Sistemska tehnika. In mu nato še zagotovila posel. O tem je pred leti pisala Mladina. Vendar zgodba, v katero so bili vpleteni tudi Američani, ni nikogar pretirano zanimala. Niti SDS, saj čas pred vstopanjem Slovenije v Nato za kaj takšnega ni bil ravno oportun.

Danes je drugače. In prav gotovo ne more biti slabo, če bi se zgodba raziskala. Vendar vse skupaj nima prav nobene zveze z domnevnim prejemanjem podkupnin v zadevi Patria. Pojasnjuje zgolj politične motive, ki so vodili Janševo vlado pri izbiri Patrie. LDSovi Sistemski tehniki prav gotovo niso privoščili velikega posla. Kljub temu, da gre vendarle za slovensko podjetje. Tudi če bi ta imela narejene izvrstne oklepnike. Šlamparija pri izdelavi Krpanov je šla Patrii seveda na roko. Povsem drugo vprašanje pa je, ali je še kaj šlo na roko oziroma na bančne račune in komu.

Na to vprašanje bodo odgovarjala sodišča. Parlamentarna preiskava, bo usmerjena v reševanje ugleda osumljenih. Po eni strani bo skušala prikazati, da je bilo v Sloveniji pred letom 2004 veliko spornih orožarskih poslov, po drugi pa bo dokazovala, da so po letu 2004 začeli veljati drugi standardi. Da so skratka osumljeni, na čelu z Janezom Janšo, tako rekoč a priori nedolžni. Ali kot je mogoče prebrati v zahtevi za ustanovitev komisije, da želijo med drugim ugotoviti: “… da Patria ni mogla priti v kontakt s predsednikom Vlade Republike Slovenije g. Janezom Janšo.”

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
165 x komentirano
  • Pris je rekel/-la:

    Predzadnji odstavek je srž celotne kolobocije.

    • kaktus je rekel/-la:

      BERITE Mefista, upam, da ga bo tudi prebral JANI SEVER, veliki urednik ” MLADINE”, ki je toliko zaslužna za zdrahe, ustavitev slovenske pomladi in nadaljevanje ideološke zime ! MORAM PA PRIZNATI, DA SE KDAJ PA KDAJ TUDI SRAMEŽLJIVO, MORDA NAVIDEZNO POKESA, ZADNJI PLJUNEK PA IMA VEDNO PRIHRANJENEGA ZA DESNICO, KOT OBILNI FRANKEL IZ ” FINANC” !!!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Nisem tja v en dan trdil, da je Jani Sever pristaš lahkotnega pisanja.

    Svetujem mu, da vpraša oblastno koalicijo, zakaj ni izkoristila protikkorupcijske klavzule in odstopila od pogodbe za dobavo osemkolesnikov, če drži, da je bil posel sklenjen zaradi nezaslišane korupcije.

    Če mu manjka dokazov, naj za njih pobara MIMI, ANGIE, PIRANČANA, MUJA, NEJO in druge odličnike z levice, ki natančno vedo, kdaj, kje in koliko je kdo iz Janševe bande prejel podkupnine.

    To naj Sever razišče ali pa za vedno umolkne.

    • angie je rekel/-la:

      Ne podtikaj, črni Mefist. Tega, kar si zapisal, nihče od nas nikoli ni trdil. Naj tudi kaktus obmolkne.
      Preberi danes v Delu Čanžka (pisma bralcev), da ti bo bolj jasno, kako iz ozadja deluje tvoj veliki šef.

      Mi zgoraj našteti bomo počakali na sodbo sodišča: ono bo ugotovilo, ali je SDS s tihim soglasjem šefa JJ pobasala denar za volilno kampanjo, ki jim ga je od Patrie zrihtal dr.Z.

    • lucko je rekel/-la:

      Kolikor je meni znano zato, ker je nova ministrica zahteva nove igracke. Grozi z odstopom, ce se jih odpove…

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Kaže, da se je nerodni ANGIE ustrašil svojih nekdanjih stališč.

    • Mimi je rekel/-la:

      Res podtikaš, Mefisto.
      Sama nisem tega kar trdiš nikoli trdila. Sicer ne morem vedeti o drugih, ki si jih naštel, ker pa si tudi meni skušal to podtakniti, seveda verjamem, da tudi nihče od ostalih ni tega trdil.

      Pač pa si TI mnogo tega TRDIL!
      Sama vedno uporabljam terminologijo “mislim”, “moje mnenje je”, “zdi se mi” ipd., TI ravno pa si tisti, ki govoriš neresnice (nedokazana lažniva dejstva) kot trditve.
      (’Janković JE storil to in to’, ‘Kresalova JE storila to in to’, ‘Kučan JE storil to in to’…. tega je kolikor hočeš, to se da vse izbrskat, videt, dokazat)

    • angie je rekel/-la:

      Mimi :))

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Kaj je z vami, pravičniki, ste se ustrašili vaših nekdanjih in sedanjih stališč?

      Kar sem kdaj zapisal o odličnikih, ki jih našteva Mimi, ki ima poleg ANGIE selektiven spomin, je seveda držalo.

      Z njimi smo bili še preveč prizanesljivi.

      Imajo namreč tako negativen vpliv na naše življenje in bivanje na tem puklastem svetu, da se jim ne bomo mogli nikoli dovolj oddolžiti.

      Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MIMI, še tole.

      Kako si drzneš v kontekstu tega pogovora sklicevati se na tako bedne politične karikature, od katerih ima vsak toliko masla na glavi, da jim ga jesensko sonce ne bo moglo več raztopiti in zaradi katerih smo tam, kjer smo, v riti.

    • pirančan je rekel/-la:

      Joj,se opravičujem,ker se nisem takoj zahvalil za kompliment s strani Mefista,je me je uvrstil med ,kako že,”leve odličnike”.Mimogrede na to bi bil ponosen,če bi mi to dejal kdo drug, seveda.
      Bil sem za nekaj dni “odklopljen” in se vam opravičujem in na kratko odgovarjam.

      Nikoli več ne bi volil,še manj pa šel na ulico,za človeka,ki je stalno v/pri nekih raziskovalno/preiskovalnih postopkih,po tožilstvih in sodiščih spredaj in zadaj.

      Po domače:Zanima me politična odgovrnost - ki je tukaj in je “velika kot Triglav”

      Nikoli nisem niti mislil,da je tak bedak,da je kaj prejel sam,temveč ima zato izvežbano enoto/sistem,kot vsi slični.Če nima,mora odstopiti kot pokojni gospod Klass, bivši sekretar NATA - remember?Ups,toda omenjeni ni živel v Corleone Village of Slovania.

      Razprave na sodišču bodo samo potrdile,so se svetilniki po dobri beri,spravili še na kure,kot lačne lisice.

      LP

    • RUKAR je rekel/-la:

      KAM SI HODI ANGIE KRPAT ZADNJICO PO ORGIJAH, SEDAJ, KO NI VEČ GARAŽNE KLINIKE ?
      V MILJAH , NA PASJI PLAŽI, JE TAM KAJ PODOBNEGA ?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      PIRANČAN, nisi bil le nekaj dni odkloplje.

      Že dolgo si odklopljen in tak boš tudi ostal.

  • WHMH je rekel/-la:

    Severček je ponovno dokazal, da se ne more odmakniti od rdeče niti svojega življenja:
    bolj si omejen, bolj te nekateri imajo radi … Žal se je drugim njegov ksiht že pošteno priskutil …

  • sofi je rekel/-la:

    Ste pa hecni. Saj razumem, vam je malce nelagodno, ker kaže, da je vaš veliki vodja navaden kriminalček?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      SOFI, prevzel si pravšnje ime.

      Sofi je koren tujke sofist.

      Sofist pa je človek, ki razglaša navidezne resnice in ki namerno širi zavajajoče trditve.

      Že stari Rimljani so vedeli: Nomen est omen.

      Če nisi razumel, prosi za prevod.

    • sofi je rekel/-la:

      Ne rabim, sem med drugim dve leti gulil latinščino. To ni ime, je samo nik in je okrajšava za nekaj drugega. In, da ohranimo dobro voljo, čeprav se neveljavnih argumentov navadno poslužuješ ti, nikakor ne bom rekel, da si sofist. (daleč si od od sophistes, mephistes!:-))))

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Danes se ne utegnem več ukvarjati s tvojim vzgajanjem in izobraževanjem.

      Prihodnjič, ko bo spet imel čas, jh boš še dobil po svoji trdi buči.

    • sofi je rekel/-la:

      Vidim ja, samoglasnike izpuščaš in vikaš se.

    • angie je rekel/-la:

      Ej, Mefist Peklenski, kot ti zmanjka argumentov, pa kar z grožnjami?

      Sofi je vendar ljubkovalno ime za okroglo kandidatko z gugalnic ZMK!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      SOFI; svarim te, da bi se tudi tebi spodobilo, da bi me vikal.

      ANGIE, oba me spominjata na debeli in zamaščeni bunkici, ki živita le zato, da poceni prodajata to, česar nimata.

  • Koloradski hrošč je rekel/-la:

    A nista Černač in Jelinčič tega že raziskala?

    • m je rekel/-la:

      sta! v prejšem mandatu parlameta. Ugotovitev: Nakup oklepnikov Patria je najbol transparenten nakup obrambnega ministerstva do sedaj (drugi so “darila” zavili v celofan).

  • kaktus je rekel/-la:

    BERITE Mefista, upam, da ga bo tudi prebral JANI SEVER, veliki urednik ” MLADINE”, ki je toliko zaslužna za zdrahe, ustavitev slovenske pomladi in nadaljevanje ideološke zime ! MORAM PA PRIZNATI, DA SE KDAJ PA KDAJ TUDI SRAMEŽLJIVO, MORDA NAVIDEZNO POKESA, ZADNJI PLJUNEK PA IMA VEDNO PRIHRANJENEGA ZA DESNICO, KOT OBILNI FRANKEL IZ ” FINANC” !

    • angie je rekel/-la:

      kaktus, zaman upaš:

      Jani Sever je pameten fant in ne bere trapastih kometarjev pod svojim člankom, gre rajši na sončni sprehod po mestu.

  • RUKAR je rekel/-la:

    ZA ohranitev zdraharskih vsebin v “MLADINI” so kučanovi dobro poskrbeli, tudi za lastništvo, kjer je so-lastnik in hkrati lutka , ob delu priučeni RE-POVŽ !

  • dado je rekel/-la:

    Torej, če LDS vladavina prekinjena ne bi bila,
    provizija v žepe LDS-ovcev bi z lahkoto in tiho šla!
    Tako že vsak vrabec bistvo zgodbe ve,
    današnje politično stanje pa je poštenim GORJE!

  • Vanti Vaatti je rekel/-la:

    Vse predlagatelje te komisije zapreti zaradi poskusa zlorabe davkoplačevalskega denarja.

    • obama je rekel/-la:

      heh,al pa kar z lovsko puško…pa z apnom čez

      PS:da bi pokurli 9 miljonov,kolkor je Igore namenil Pavijankoviću morajo zasedat 50 let…

      PS2: pravzaprv je tole odlična poteza..namesto pred volitvami,bo zadeva stalno aktivna.Mogoče bodo tudi preiskali,kako lahko prihajajo obtožnice k sredješolskim trobilom odbomafije..Mogoče bojo preprečili kandidaturo državnega udbaša št.1 Petra iz Sove,ki bi se zdejle,spaka pokvarjena, rad presedlal med tožilce…

      PS3: kako da se drug Sever recmo ne vpraša.zakaj BZ-H ni napisala obtožnice proti Janši,ampak le nek obtožni predlog proti neznani peterici..Zakaj je potrebno “obtožnico” namesto na sodišču presojati javno?
      Da niso nemara “dokazi” smeh zbujajoči,pa je bolje,da se neznano petorico namesto na sodišču pribija na križ po udbomedijih?

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Joj, Obama, ti si tak cukrček. Upam, da te J kdaj potreplja po rami in ti nameni toplo besedo. Si jo zaslužiš, že zaradi zvestobe.

    • obama je rekel/-la:

      me ni potrebno trepljati..ne mene,ne tistih ,ki se podobno sprašujejo.in teh je vedno več…

      PS: mimogrede,včeraj smo zasledili,da se je kronska priča v zadevi Prijatelj Marjan Mikuž (rojen Đukić) po dveh letih spomnil,da je bilo na nekem njegovem listku poleg cifre 100.000 EUR napisana črka Č,kar naj pomeni Časar.Na vprašanje ,zakaj je potem Časar dobil samo 90.000,je Đukić ljepo fino kulturno povedal,da so pač odbili davek : )) …

      Tam J,zdejle Č..dejte se nekaj bolj novga zmislit..Folk se že smeje…

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Te nasmehe pa samo ti vidiš. Jaz pa vidim veliko ljudi, ki zahteva sojenje in nekaj vpletenih posameznikov in njihovih pomagačev, ki škripajo z zobmi. Ti drugi so večinoma iz stranke, ki na bi prejela denar. So pa zelo glasni.

    • obama je rekel/-la:

      zahtevajo sojenje…to si krasno zapisal….pravi revolucionar

      tudi za Dachavske procese je “ljudstvo” zahtevalo sojenje

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Sojenje - to je tisto, kar v pravni državi priredijo kriminalcem.

    • WHMH je rekel/-la:

      In ti si prepričan, da živiš v pravni državi? Tebi so pa res že lobotomijo izvedli, če ne še kaj hujšega …

  • Forestina je rekel/-la:

    V Sloveniji imamo zelo visoke cene bančnih storitev, napovedujejo se še nove podražitve. Trg še vedno ni dovolj konkurenčen, ljudje pa tudi niso naklonjeni zamenjavi banke.

    http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/slovenske-banke-se-drazijo-svoje-storitve/238308

  • 007 je rekel/-la:

    Černač in Jelinčič!!!! Za kozlat

  • NoMercy je rekel/-la:

    JJ & Plemeniti & Co. se sklicujejo na svojega velikega vzornika tovariša Tita:
    NE PRIZNAJEMO MI OVAJ SUD!!

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      To je postala mantra vseh slovenskih kriminalcev: revčke preganja udbomafija in so žrtve političnih zarot.

    • konec je rekel/-la:

      kar mi je znano jankovića , pasjejebke, golubiča, kosa, kučana smatreš za poštenjake…….rdeče svinje pač.

  • konec je rekel/-la:

    da ne bo dvomov, zaresovega (podpisanega s strani št. 118 od 571) zapisanega SRANJA ne bom bral…….ampak vseeno tudi št. 118 od 571 mora živeti in zaslužiti vsakodnevni krug , čeprav mu ga prinaša iz ministrstva direktno rdeča podgana…………..zato JANi sožalje, alkohola je več kot dostojanstva………res sožalje.

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Rdeče podgane… alkohol … sem mislil, da se takim kot si ti prikazujejo bele miši, pa vidim, da sem živel v zmoti.

  • konec je rekel/-la:

    upam samo, da ne boš končan ko blazni ljubljanski Božiček , ki na na smrtni postelji pijan kot zver tulil….tito, tito. tito….

  • plankton je rekel/-la:

    Pisun in udbovsko šćene zopet piše ćlanke,ki mu jih sestaviko in odobrijo sami vrhovi boljševistične zalege na čelu z podgano in reptilom 1,5m

  • Steppenwolf je rekel/-la:

    Za parlamentarno komisijo bi bilo primerno ime : Odbor za zaščito lika in dela največjega slovenskega sina.

  • Napoleon XIV je rekel/-la:

    They’re coming to take me away, ha ha, hi hi, ho, ho, he he, ha ha….

  • ČUDO VELIKO je rekel/-la:

    SPET TA SEVER ? MISLIM DA MU NI VEČ POMOČI, FANT JE OBSEDEN Z SDS IN JANEZOM JANŠO

  • Nogavička je rekel/-la:

    Koliko časa je Kaloh potreboval, da se je podpisal pod zadnji izdelek Novih obzorij? Vsaj toliko kolikor časa je Jjev kolegij za purifikacijo Njegovega imena vedel, da šefica tožilcev ne obvladuje več položaja, in da se nekaj pripravlja mimo njih …

    • Nogavička je rekel/-la:

      Dobro jutro:
      Za demokracijo je pripravljen tvegati
      Slovenija, 09.11.2007

      Čudna so pota. Zdaj te imajo za Kučanovega agenta, zdaj za Janševega. Prej si bil boljševik, zdaj si janševik.

      Za janševika se je oklical tudi dr. Ludvik Čanžek, podpornik SDS-a, ki je vznemiril slovensko (politično) javnost s samoovadbo, ko je leta 1996 ob predstavitvi Slivnikove knjige Kučanov klan v Mariboru klical policijo in jim povedal, da je v dvorani bomba. Dvorano so izpraznili, kar naj bi bil dokaz, da komunisti še vedno preganjajo vse drugače misleče. Bil je očitno pravi janševik, delal je na ukaz, izpolnjeval naloge, ki so mu jih ukazovali. Le zakaj bi to počel 80-letni človek, ki je tik pred maturo leta 1949, zaradi kritiziranja partijskega vodstva (»Povedal sem jim, da je še celo perzijski šah skromnejši od Tita. Ali je bil to delavski voditelj? V obsodbi je potem pisalo, da sem žalil predstavnike ljudstva in oblasti.«) po 132 dneh samice v celjskegem Starem piskru pretrpel in preživel pol leta Golega otoka? Zakaj bi to počel človek, ki je diplomiran matematik, doktor fizikalnih znanosti ter izjemno uspešen podjetnik, ki je svojo kariero naredil med 30-letnim izseljenstvom v Švico? Zakaj bi to počel človek, ki je izumil dva specialna objektiva za Naso, ki so ju uporabili pri prvem poletu človeka na Luno? V kavarni Union smo se pogovarjali s človekom, ki plačuje dolgove SDS-a in ki je za demokracijo pripravljen tudi tvegati.
      Očitno ste večkrat nasedli. Kakšna osebnost se skriva v vas?
      »Poleg tega, da sem altruist, sem tudi idealist. Večina ljudi je zame poštenih. Ljudem sem vedno zaupal. Sem demokrat in spoštujem vsak svetovni nazor, ne spoštujem pa tistega, ki svoj nazor izrablja za zločine in kriminal.«
      V Slovenijo ste se vrnili, da bi pomagali stranki, ki bi uspela trasirati pot v demokracijo. Kdaj ste se prvič približali stranki SDS?
      »Leta 1993 sem prišel v Slovenijo. Vedel sem le, da sta Kučan in Drnovšek stara komunista. Ker sta bila še zmeraj na oblasti, sem želel nekako pomagati. Sloveniji sem namreč želel, da se prebuja v demokraciji, kakršno sem imel čast uživati v Švici. Leta 1995 me je v SDS povabil Janez Janša, s katerim sva se nekajkrat dobila. Vseskozi sem menil, da je Janša vrinjenec, ki ga je nastavila Udba in dela za stare silnice. O njem sem vedel le to, da je bil strašno zagrizen levičar, vedel sem pa tudi to, da svetovni nazor ni nekaj zacementiranega.«
      Na pogovore z Janezom Janšo ste se bojda zelo skrbno pripravljali …
      »Res sem se temeljito pripravil na pogovore z Janšo. Na vsako moje vprašanje je odgovarjal premišljeno, na zadnje, ali je bila vojna za osamosvojitev res vojna ali pa je bila zgolj operetna, pa je izbruhnil: ‘To je bila prava vojna!’ Kaj pa če sta se Milošević in Kučan takrat dogovorila in obrambni minister ni vedel, da je to pravzaprav dogovor? ‘Ne, to ni mogoče!’
      Pozneje sem spoznal, da je to bila vojna najbrž le zato, da je lahko Kučan vso partijo spravil pod osamosvojitelje, da so se lahko odmaknili od jugoslovanstva in komunizma. To je bilo tako kot OF, ki je bila v bistvu strašna krinka z nazivom PIF, protiimperialistična fronta, imperialisti pa so bili Angleži, Francozi in Američani.«
      Očitno vas je Janša uspel prepričati in navdušiti, da ste ga začeli financirati …
      »Res je! Vstopil sem v stranko. Menil sem, da je demokrat. Stranki sem poklonil 100.000 mark kot davek domovini. Dejal mi je, da ga sicer ne more vzeti, ker mu to zakon ne dovoljuje, predlagal pa je, da bi ustanovili družbo, na čelu katere bi bil jaz zgolj kot slamnat ustanovitelj. Janši sem tudi predlagal, da bi ga na predvolilna zborovanja prevažal z mojim avtomobilom. Ker sem čutil, da sem sposoben še za kaj drugega kot šofiranje, sem se kot 69 let star leta 1996 dokončno preselil v Slovenijo.
      Jože Zagožen je bil, tik preden sem prišel v Slovenijo, imenovan za direktorja, ne da bi jaz kaj vedel. Janša pa je dal tako Zagožnu kot tudi Milanu Zveru po 4.500 mark. Tako sta lahko postala družbenika v tej firmi, ki je izdajala tednik Demokracijo. Janša je skrbel za vsebino, jaz pa za finance.«
      Kdaj ste prvič spoznali, da ste se z lastnim denarjem znašli v primežu Janševih?
      »Ko sem prišel iz Švice, sem zagledal nov Zagožnov računalnik. ‘Ja, Jože, kje si pa to kupil?’ To so bili namreč predpotopni računalniki, ki so bili večkratno preplačani. Pozneje sem izvedel, da so računalnike kupovali pri Ada Orbiti, kjer je bil Bojan Jovan, zdajšnji direktor Nove Orbite, ki je tudi mož Janševe sestre Anke. Bojan Jovan je vsak mesec za svoje delo zaračunal 450.000 tolarjev. Denar se je pral še na razne druge načine, od mene pa so na prefinjen način od samega začetka naklepno kradli denar. Naše ‘prijateljstvo’ je zaznamoval brezkompromisen grabež.
      Ko pa je bil Zagožen leta 1996 izvoljen za poslanca in ni smel biti več na čelu Vede, je Janša za direktorico Vede določil Vido Kocjan, ki pozna marsikakšen Janšev greh, zaradi česar jo tudi plačuje. Posle je Zagožen tako predal Kocjanovi. Zraven je predložil še ponarejeno bilanco, v kateri so bili zabeleženi sami prihodki in skoraj nobenega izdatka. Medtem je Veda zašla brez moje vednosti v milijonske dolgove. Janšev brat Rajko in Zagožen pa sta skupaj naročila ponarejeno bilanco iz leta 1995. To sem povedal Janezu Janši, ta pa mi je dejal: ‘Saj ste vi lastnik Vede!’ To me je zelo prizadelo. Jaz sem bil namreč slamnat lastnik.«
      Kdo vam je povedal, da je bila bilanca ponarejena?
      »Kocjanova mi je dejala, da sta to naredila Jože Zagožen in Rajko Janša! Potem sem vprašal tudi Zagožna, če kaj ve, kdo je računovodkinji iz Kamnika naročil takšno bilanco, v kateri so manjkali izdatki. Zagožen mi je dejal: ‘Prisežem ti Ludvik, jaz nisem bil pri njej.’ Če je, je bil Rajko, mi je še dejal Zagožen, ki ga je tudi vzel za komercialnega direktorja. Od tistega dne, ko sem Janezu Janši povedal za nastalo situacijo, Rajka ni bilo nikoli več na spregled.
      Tistih 100.000 mark, ki sem jih dal stranki za slovensko demokracijo, je bilo torej ukradenih. Vse skupaj pa ne bi moglo biti bolj zadolženo: od tiskarne, televizije, davkarije, sodišč.«
      Kaj se je potem zgodilo z Vedo?
      »Veda je zdaj brisana. Leta 1998 je šlo že tako daleč, da tednik Demokracija, ki je bil Vedin produkt, ne bi mogel več izhajati. Dolgov je bilo ogromno. Opomini so prihajali na Janšev in Krkovičev naslov. Janši sem dejal, da Demokracija ne bo mogla več izhajati. Dal pa sem mu še eno možnost. Še 100.000 mark, vendar pod določenimi pogoji: pod novo družbo, blagovno znamko Demokracija bi prevzel brez odškodnine, nekaj računalnikov in ostale opreme bi prevzel in plačal z gotovino, direktor bi bil sam in to brezplačno, niti en tolar pa ne bi smel iz podjetja brez moje vednosti. Vrat ne bi nikomur zaprl, nisem pa pustil, da se bodo plačevali računi brez krčmarja. Bil sem za transparentnost. Vse to sem povedal Janši, ki pa mi je že kmalu zatem podtaknil svojega svaka Bojana Jovana, ki naj bi skrbel za pripravo za tisk. Ustanovil sem novo podjetje Nova obzorja, Demokracijo pa sem izdajal dvakrat tedensko. Ko pa sem dobil ponudbo za pripravo za tisk, ki je bila za polovico cenejša od Jovanove, sem mu dejal, da bom dal raje priložnost cenejšemu. Naenkrat so bili vsi ogorčeni. Ugotovil sem, da Janša želi, da njegov svak zasluži. Bil je tudi zelo začuden. Ves čas je zavlačeval. Potem pa sem predlagal Jovanu, da mu plačam za 75 odstotkov dela, 25 odstotkov pa mu je bilo dano zastonj. Nisem vedel, da kradejo.
      Janša je prav tako dal oglas, da tisti, ki živijo na pragu revščine, lahko dobijo zastonj izvod, saj jim ga bo plačal SDS. Teh stroškov je bilo za približno 1.700.000 tolarjev. Ker sem bil zdaj samostojna firma, se poslal prvi račun – plačali so, poslal sem drugega – plačali so čez dva meseca, tretjega niso več plačali. Kako to? Krkovič mi je potem dejal, da tega denarja ne bom nikoli videl, ker je šel že v druge roke, pa tudi te druge roke ga ne bodo nikoli občutile.
      Bil sem strašno v dvomih. V korupcijo dolgo nisem posumil. Bil sem zaslepljen …

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Še preden bodo zapeli petelini me boš trikrat izdal.

      Dr. Ludvik Čanžek je po 2.000 letih le sodobni Juda Iškariot.

      Povsod jih imate.

    • Mimi je rekel/-la:

      a tega pa nisi opazil (ko govoriš o judežih), da je J včeraj namočil Zagožna? :)))

      BB pa izdala, da je J obtoženec, saj je Hrastarjeva rekla, da “je proti PETIM OSEBAM vložila OBTOŽNI PREDLOG”. Ne pa tudi, proti komu. ;)
      BB in JJ pa sta včeraj nenehno opletala z ‘obtožencem’.
      Šlamparija s strani najvišje tožilke, ki šefu ni naredila usluge.

      Največjo uslugo bi si desni naredili s tem, da bi bili tiho oz. ne bi prišli v oddajo in se tako strinjam s tvojim spodnjim komentarjem: “… Če bo taka levica še nekaj časa na oblasti, se nam res slabo piše.”

      Res se ‘vam’ slabo piše. Levi so desne včeraj povozili.

    • angie je rekel/-la:

      Nogavička, tvoj trud je bil očitno zaman.
      Zaslepljenec Mefist je globoko verni janševec, Tudi če bi tipa videl z roko v lastnem žepu bi najbrž ugotavljal, da ima zgolj privide, da mu je hotel Jj zgolj pokrtačiti oblekco ali ga pobožati.

      Taki so bili najbrž prvi boljševistični komunisti v 30. letih prejšnjega stoletja - tako zaslepljeno zaverovani v svojega vodjo Batuško namreč.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MIMI, globoko zajemi sapo in si še enkrat oglej Poglede.

      Nakladaš o rečeh, ki si jih le ti videla in slišala.

      Kdo je koga povozil, pa se ti lahko prikazuje le v sanjah.

      Priporočam ti v branje Marka Crnkoviča v današnji prilogi Dela.

    • pirančan je rekel/-la:

      Se strinjam,Crnokovič je v tej kolumni res odličen.
      Odličen kot cinik / ocenjevalec Dua Bombasticus,ki sta to dobesedno iskala s svojim donedavnim rumenim prepevanjem na Svet-u .
      Toda Mefisto,”naš chief osamoprisvojitelj”", je bil zopet središče enega velikega sranja nacionalke.Me ne bi motilo,če ne bi bil prisiljen za to plačevati naročnine.Odprem TV in glej kdo govori.Kaj in o čem govori vem že vnaprej…..

      LP

  • petrovc je rekel/-la:

    PREDRAGI: iz virov, ki so sfalzificirali afero PATRIA vam zanesljivo povem resnico: PATRIA afera je LAŽ!!!
    Celo akterji se smejijo. Vi pa ste bedaki, ki se prerekate!

  • madonabog je rekel/-la:

    ma, jest (namerno tako) pa ne zastopim modelov, ki pridejo sem kritizirat Janijeve članke. Če vam kaj ni všeč pejte na demokracijo, družino in podobne stvari. Do takrat zame zgleda samo kot, da ste SDS honorarci, katerih besedni zaklad premore samo pljuvanje po raznih udbah, rdečih kmerih in tako naprej. Žal, nič ne pripomorete konstruktivnim debatam. Ja…kar glej Mefisto…pa WHMH…pa kaktus in podobni. Koliko vam plačajo ukrajinčki za vaše nebuloze?
    Jani, ti kar piš in ne oziraj se nanje. Jaz verjamem, da zna Jani napisat kaj kritičnega tud za tistga iz leve strani, če bo kradel,lagal in zavajal. Sicer pa nisem povedal nič novega. Vest gre naprej….

    • WHMH je rekel/-la:

      Tudi Jani bo moral kmalu prositi za drobtinice, ki bodo padle z mize.
      Ko ne bo več drobtinic, bo pa zadoščala trava iz sosednjega travnika, če je ne bo že kdo drug pred njim pokosil …

  • petrovc je rekel/-la:

    PREDRAGI: vsi, VSIU, ki pisete o PATRII, novinarji, ste placani! Vemo iz katerega denarja!

  • madonabog je rekel/-la:

    ma ne nakladaj. vemo kdo so plačanci na tem portalu. Pač ne morete prenest, da so vaš tud umazan… oziroma še bl! Zdej pa spokej, če ti kej ne paše!

  • madonabog je rekel/-la:

    aja…. pa dva očenaša prej…

  • goethe je rekel/-la:

    Ubogi Mefistek ! Tvojo podobo s čudovitimi “rožički ” si predstavljam v novonastalem hibridnem avtu,
    ki ima volan na desni strani , voziti pa mora po levem voznem pasu !

  • JOn je rekel/-la:

    Sranje.

  • petrovc je rekel/-la:

    madonabog:
    so stvari, ki presegajo tvojo kurjo pamet. In so stvari, ki tudi, ce se se tako trudis priti do njih, da bi bil nekoč plačanec, ne boš tega dosegel, ker te omejuje prvi robni pogoj. Zato kavsaš v prazno skledo s prazno glavo. Nasi imajo radi kure, pa ovce, toda jih koljejo, ne pa plačajo!

  • Vanti Vaatti je rekel/-la:

    V glavnem, kregamo se brezveze. Ene par se jih bo vsedlo, pa bo.

  • Mimi je rekel/-la:

    Jao jao, kel bruka! :O

    ;)))

    (pravkar pogledala 1. oddajo Pogledi Slovenije)

    • luka je rekel/-la:

      Oreng burka,

      obstajata pa samo dve možnosti:;

      Ali je slovenska politika dejansko tako zlizana med seboj, da načrtno ustvarjajo predstavo za javnost.

      Ali pa je JJ dejansko tako naiven, da so ga nategnili (tudi ljudje okoli njega, se pravi SDSovci), da pa bi se ujel na tako banalen in javno občudovan posel pa ne verjamem,

      Občudujem pa sposobnost prof. Udeta in diplomiranega pravnika Kosa, da tako enostavno po svoje tolmačita pojme; preiskava, obtožnica, dokazni standard, utemeljeni sum, razlogi za sum, gotovost….Virant, pa bi bil prav nič boljši, tako, da se nagibam k prvi izmed alternativ.

      Smo Burkina faso, nimaš kej…
      Treba je spizdit, čim dlje, čim prej…

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MIMI, skušaj nam s preprostimi besedami in logičnimi stavki dopovedati, kaj si nam pravzaprav hotela povedati.

      Če je mogoče, v slovenščini!

    • WHMH je rekel/-la:

      Take oddaje so kot razsvetljenje, da lahko opazimo kako nizko so/ste nas v zadnjih 50 letih spustili. Nižje od blata, v kloako …

    • Mimi je rekel/-la:

      Ah Mefisto, ne rabiš bit pokroviteljski.
      Ali je to tako pomembno, kaj jaz mislim?

      Mogoče pa nam bi dragi Mefisto poskušal s preprostimi besedami in logičnimi stavki povedati svoje mnenje o obravnavani temi, ne o sokomentatorjih?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Nisem trdil, da je pomembno, kar poveš.

      Le razumljivo naj bo in v slovenskem jeziku, dokler je slovenščina še uradni jezik na teritorjju Slovenije.

    • Ars Ignis je rekel/-la:

      Teritoriju? Saj ne, da je kaznjivo ampak ha ha ha…

    • angie je rekel/-la:

      Luka, Jj je tokrat res izpadel naiven., kake frise je poka l med oddajo!

      Dal se je nategnit prjatlu Vasletu, uredniku oddaje Pogledi, ki je menil, da je prisotnost Brezigarce dovolčjšnje zagotovilo, da bo šefova rt rešena. Ampak so jima stvari gladko zletele z rok, kot smo lepo videli.

  • madonabog je rekel/-la:

    in ? kaj si videla? jaz sem videl janšo takega kaor vedno, čeprav ima malo motne oči… pa brezigarco, ki skrbno izbira besede da ne bi zgledalo kako ga brani. O ostalih pa ne bi. Kos je pa… pač car!

  • 007 je rekel/-la:

    In beseda je laž postala je reku Mesija

  • Forestina je rekel/-la:

    Julijan uživa ko barabe zmelje v prah. Mislim da je Jeremy v tak istem stanju :)

    http://therealnews.com/t2/component/seyret/?task=videodirectlink&id=7535

    Go Hobits :)

  • JS je rekel/-la:

    Cela Slovenija je že ena velika farsa. Postsocialistična kraja bivše družbene lastnine je zdaj, ko ni več kaj pokrasti, upam končno končana. Je pa vse skupaj že prav smešno.
    Patria se ne premakne nikamor, čeprav je v igri slabih 300 milijonov evrov, ki bi nam trenutno še kako prav prišli.
    Pahor se pod slabimi pogoji zadolži, da bomo pomagali Grkom za slabih 400 miijonov, ki bi nam še kako prav prišli. Samo špekuliramo lahko zakaj ? Da bo lezel v rit evropskim politikom, ki mu bodo v primeru padca vlade zagotovili lepo službo v Bruslju…
    Medtem ko Bavčar, Šrot, Hilda, Kordež in podobni lopovi še vedno hodijo prosto naokrog, čeprav so zadolžili svoja podjetja za cca 2,5 milijardi evrov in spravili ljudi v bedo, obup in na cesto, zdaj prvi policist Goršek preganja ubogega policista, ki je od šejka vzel nagrado vredno nekaj tisoč evrov…
    Hilda se na TV joka o nastavljeni bombi (čeprav vse izgleda kot dobro zaigrana predstava), čeprav je glede na to kaj je ljudem zakuhala lahko vesela, da je sploh še živa in se lahko joka…
    Hilda bi odpisala 150 milijonov dolgov upnikom… Država pa je pripravljena iti na fronto in spraviti na kolena zdravstveni sistem zaradi borih 12 milijonov za plačilo dežurstev… Če to kdo lahko razume, naj mi prosim razloži…
    Skratka, da ne bi slučajno kdo omenjal, da je Slovenija pravna država. In še manj, da je Evropska… Pejte malo na izlet v Evropo, potem pa prepričujte Slovence o evropskosti…
    Katafakingstrofa…. Kje mi to živimo….

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Tako imenovana leva inteligenca in stroka je res nekaj posebnega.

    O tem ste se lahko prepričali sinoči na Pogledih ob nastopu iniverzitetnega profesorja in nekdanjega ustavnega sodnika Lojzeta Udeta, ki je osramotil vso pravno stroko.

    S svpojimi komentarji se je spusti na nivo šankarskih komentatorjev in izvedencev, kakršna sta Kos in Karba.

    Če bo taka levica še nekaj časa na oblasti, se nam res slabo piše.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Dej Mefisto, naštej samo pet predstavnikov tvoje desne inteligence in stroke, da se bomo spet pošteno nasmejali.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Ulica že celo dopoldne jezno mrmra, da se sinoči Drago Kos v Poglede ni oglašal z Dunaja.

    Tako se je baje bal osebnega soočenja z Janezom Janšo, da se je oglašal kar iz sosednjega prostora poleg studija.

    • angie je rekel/-la:

      To si se spet lepo izmislil, kajneda, zdaj samo še javi požarju, da objavi velenovico. Potem boste lahko mleli po svojih forumih…

  • plankton je rekel/-la:

    Udbaš in prikriti agent Kos je včeraj dobil porcije od aterih se ne bo opomogel.The end,tovariš Kos.

  • NoMercy je rekel/-la:

    če bi bil sinoči JJ še na TV ekranu v studiju bi tsoposto tudi sebi zagrožil, da se bo tožil :)

  • NoMercy je rekel/-la:

    s kakšnimi izrazi pa se lahko BB ozmerja, da še ne bo trznila, če lahko njeno podrejeno en klinac od JJ linča, lustrira in še diplomo prekliče ????

  • konec je rekel/-la:

    naše rdeče svinje so ponovno na delu….volitve se bližajo…tega SRANJA bo še veliko………..

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Govori se, da je tako imenovana leva oblastna koalicija, ki se že dve leti trudi dotolči državo, imenovala v vlado svoje najboljše sestre in brate.

    Utemeljeno se zato postavlja vprašanje, kašni so preostali levičarji, če so vladne žene in možje najboljše, kar imajo.

    Za prvo silo si lahko ustvarite vtis o njih, če preberete komentarje, s katerimi se predstavlja trdokoži ANGIE .

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    Mefisto,motiš se.Glavnina murgeljsko-udbaških kadrov,pardon tovarišev je že več kot mesec dni naprktičnem usposabljanju in praktičnihboljševističnih vajah na bratski nam Nord Corei.

  • Delavček je rekel/-la:

    Ko to berem, kar dobivam nove ideje hihihihihihihi….. Bom dal predlog na http://www.vsinaboljsem.si

  • nostradamus je rekel/-la:

    Torej če poenostavimo: Janez kje je gnar, porkamadonakricifiksnahamol??

  • krucefiks je rekel/-la:

    Sem si pogledal oddajo. Po moje je neprimerna, ker je uprizarjala sojenje Janši na podlagi obtožnega predloga, ki uradno ne obstaja, torej ga obtoženi niso mogli videt za razliko od določenih novinarjev, med drugim voditelja oddaje. To bi moralo bit nedopustno, pa žal ogromno ljudi samo zaradi tega, ker gre za Janšo, v tem ne vidi nič napačnega. Predstavljajte si, da je proti vam vložen obtožni predlog, ki še ni prestal testiranja in tako uradno še ne obstaja, na rtv vam pa na podlagi tega uprizorijo sojenje. Zdaj se pa brani, če ne poznaš vsebine. Prostor za manipulacije je ogromen, pa ne trdim, da so bile.

    Janša se je očitno namoču, ker je pristal na sodelovanje v oddaji (v 43. minuti sem ga ujel na laž….ko trdi, da so tistega policista, ki je založil depeši, v času njegove vlade odstranili, sedanja vlada pa ga je nazaj postavila…nazaj je prišel še za časa Janševe vlade). Očitno se zanka zateguje, tudi Janša ne deluje več najbolj prepričan v svojo “resnico”. Samo upam, da kdo od soobtoženih začne čivkat, da si hrbet pokrije. Obremenilno pričanje je več vredno od posrednih dokazov. ČE bo obtožni predlog sploh prestal preizkus, seveda.

    Kakorkoli. Janšo & kompanijo so ujeli z roko v kozarcu medu, levi in mediji (dostikrat samoiniciativno za povečanje naklade, števila klikov itd.) pa zadevo izkoriščajo in napihujejo.

    Še vedno mislim, da bi bilo dosti boljše, če bi zadeva do sodišč počakala v senci medijev.

    • Mimi je rekel/-la:

      Se strinjam, Krucefiks, in to -kar je tebe- je tudi mene zmotilo (že prej, ob vsem tem - zadnji val afere patria), da gre v bistvu za ‘obtožni predlog’, ki pa ga ne moremo presojati, ker ga ne poznamo. Udeleženi naj ga kao tudi ne bi. Če je to slednje res, je to res vsaj neokusno, da nekdo ni natančno seznanjen (če ni) s tem, česar ga obtožujejo.
      Tako da ta premoč res ni bila samo premoč v argumentih in ne nazadnje retoriki sami, pač pa - če upoštevamo znana -dokazana- dejstva tudi s pozicije moči.
      Mal nefer plej (pa čeprav so to igro nespametno sprejeli - Janša&Co).
      Najbolj nekredibilna je izpadla BB, predvsem, ker gre za tako funkcijo, kot jo ima. Ona ni bila povabljena kot janševa odvetnica ali varuhinja človekovih pravic ali podobno, pač pa kot STROKA! Ona pa je dolgovezila predvsem mnenjsko, sploh ne strokovno - ob vsakem vprašanju, namigu o spornosti TEGA (obravnavanega) primera, je ona zeeeeeeloooooooo poooooooooočasi razlagala, kje v preteklosti so bili uspešni -tožilstvo- in branila ‘žrtev’ - Janšo. :o)
      Halo!
      Okej, če bi vedno ravnala tako, bi ji pogojno še **verjela**, ampak…
      Hm, “ena Oražmova” jo je total obvladala.

      ~~~

      Janša ima nikakve svetovalce (moje mnenje, ne dejstvo ;)).

    • nemesis je rekel/-la:

      Pa kaj napadate Barbaro Brezigar,ona vsaj ni preprečila tožilki,da vloži,kar hoče,kot je njej preprečila Cerarjeva,ko je hotela vložiti upravičen obtožni predlog zoper Kosa,ki je protizakonito prisluškoval novinarju Rancu,kateremu smo potem odškodnino plačali državljani.Ona je rekla,da se ni odzvala,ko so novinarji pisali po časopisih o njeni prijateljici,ki je dala obtožni predlog,da je mafijska tožilka in ne vem,kaj še vse,ni se odzvala ko je Jelinčič dajal ne vem kakšne izjave,ni se odzvala,ko je Prijatelj razlagal,da so Pahor,Brezigarjeva in Zalar kovali zarote in ni se odzvala zdaj.Če bi pa meni prek tv sporočili,da me tožilka obtožuje naklepnega dejanja z indici,da se načrtno nisem z nekom sestal,pa naj bo sosed ali Finci,ker sem vedel,da bi mi tako nekaj lažje dokazalai,bi ji dal pa Kafkin Proces.

    • Mimi je rekel/-la:

      Komentirali smo (vsaj jaz) oddajo Pogledi Slovenije in nastope udeleženih.
      Iz ZGOLJ TEGA se (je) da(lo) marsikaj skleniti. :)

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MIMI, bom ponovil, zajemi sapo in si še enkrat oglej Poglede.

      Nakladaš o rečeh, ki si jih le ti videla in slišala.

      Kdo je koga povozil, pa se ti lahko prikazuje le v sanjah.

      Potem se boš pa sprenevedala, ko te kdo potegnil za jezik.

      Še enkrat ti priporočam v branje prispevek Marka Crnkoviča v sobotni prilogi Dela Pogledi desnega prirastka, ki ni ravno kak zaprisežen desničar.

    • Mimi je rekel/-la:

      “… zajemi sapo in si še enkrat oglej Poglede….”
      Ne, hvala. Ne uživam v zadregi drugih in podobnem. Sem videla dovolj (kljub temu da res začetka nisem gledala, ampak sem večji del).

      “… Nakladaš o rečeh, ki si jih le ti videla in slišala. …”
      Morda. V tem primeru se opravičujem za prehitevanje. Sicer mi pa folk v bistvu plačuje, da govorim “o rečeh, ki jih vidim in slišim le jaz” - pa morda tega še sami ne vejo. … ;)

      Crnkovičevo kolumno sem prebrala, hvala za namig.
      S čim se seveda tudi sama strinjam, imam pa kakšno pripombo (česar pa ne bom delila, ker to morda zaenkrat vidim samo jaz ;) in bo tako do nadaljnjega tudi ostalo).

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    Afežejevka mimi!Trdno sem prepričan,da si patološko obsedena z gospodJANŠO!Ubožica komujazarsko zafrustrirana in kubansko zameknjena.Tvoji so na vladi,In kaj rdeča drhal počenja z obubožanimi in ponižanimi sodržavljani?Drhal se bo osvestila in takrat,afežejka?

    • steppenwolf je rekel/-la:

      “Drhal se bo osvestila in takrat,afežejka?”
      Lepo, da tako misliš o svojih. Res niso drugega kot.

    • Mimi je rekel/-la:

      Šparaj slino - sem volivka zelenih, ne rdečih ali črnih.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MIMI, Zeleni so kot paradižnik.

      Zeleni so le na začetku, potem pa pordečijo in na koncu zgnijejo.

    • Mimi je rekel/-la:

      Eh ja. še zeleno spremeniš v rdečo. :o))

      Kaj ste torej komentiral ‘tadesni’? :o)
      Žalitve, diskreditacije, menjavanje tem, boren besedni zaklad (rdečuhi, udbomafija, rdeče svinje itd.).

      Praktično nihče ni komentiral obravnavanega, pač pa komentatorje ali drugo.

      Nič niste recimo koemntirali, da kako to, da je Janša postregel z Zagožnom?
      Ali je profesionalno, da se generalna tožilka zagovori v javni oddaji o statusu nekoga (’obtoženec’) in podobno?
      Ste to komentirali?
      Ne. Komentirali ste, da je mimi rdeča paradajzarska svinja in afežejevka.
      haha! :o))
      Kakšni visoki nivoji debat! :))))
      Kot da smo gledali drugo oddajo. No, če govorimo o isti; jaz sem jo z očmi, vi pa z rožnatimi očali. ;))

    • konec je rekel/-la:

      mimi, to o zelenih kot paradajzarjih , če se ne motim, je ugotovil že desetletja nazaj veliko KOHL…….če se ne motim je rekel nekako tako, pred volitvami zeleni po volitvah vedno rdeči…..kot paradižniki …..

    • Mimi je rekel/-la:

      O, hvala Konec, a veš da nisem vedla tega. :))
      No, pa me imamo! ;))
      Priznam: šizim na paradajz in to NE na zelenega. ;P

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MIMI, če si opazila, jaz ne uporabljam ljubkovalnih prilastkov, kot so rdečuhi, udbomafija ali rdeče svinje.

      Osebke , ki jih spoznamo pod temi pojmi, rad bolj slikovito opisujem.

    • Mimi je rekel/-la:

      Res je, Mefisto, tega pa ti res ne uporabljaš.
      (sicer kej druzga, recimo opazke o transsekssualcih ipd.)
      Sam preveč govoriš o komentatorjih ali novinarjih prispevka in drugih stvareh (v vse teme privlečete tisto, kar tisti hip potegnete iz rokava, ne glede na temo). To je meni morda toliko ali pa še bolj moteče kot tebi moje nakladanje in bluz.
      Vsakdo lahko verjame kar želi in zagovarja svoje prepričanje brez rabe žaljivk (tisti ki pa slednje uporablja, pa nima argumentov - poleg tega seveda da tud z osnovnim bontonom ni seznanjen - po domače: je nevzgojen).
      Sama imam dve zelo dobri prijateljici, ki je ena volilka levih, druga pa desnih (in je bila tud vzgojena v duhu ‘komunajzarji, tardeči itd.’), pa se družimo zato ker imamo enake vrednote - politična opredelitev ni najpomembnejša zadeva v življenju.

      Odgovori mi nekaj: kaj meniš, je bil Jezus desničar al levičar? :)

    • jebiveter je rekel/-la:

      …..moraš biti pa stoprocentni debil, da postaviš tako bedasto vprašanje…..,

    • Mimi je rekel/-la:

      Pravzaprav je ravno nasprotno. Debil nič ne razmišlja, pametni pa se sprašuje, razmišlja, umsko telovadi.
      Ampak ker oba poznava odgovor (in seveda ker vseeno veš kaj sem z vprašanjem mislila), si se odzval pravzaprav pričakovano: žalitev (debil) že kar v kali.
      No, takole bomo rekli: desničar prav gotovo ni bil. ;)

    • jebiveter je rekel/-la:

      …nič nisi mislila, zato si pa postavila tako vprašanje…….zato te sprašujem, od kdaj se svobodni ljudje delimo na levo, desno, sredino, zeleno ( Mimi ),rdeče , črno, bolj rdeče, skrajno črno……..itd……, akceptiram šaljiv odgovor, ali pa skrajno resen……
      l.p.

    • Mimi je rekel/-la:

      Ja (upam da boš ‘akceptiral’): pozabila sem dat v zvezdice (*lev/desen*). Kakšen je bil, kako je razmišljal, kako je bil naravnan, kaj je učil.
      Sicer imaš pa prav: nesmiselno je kakršnokoli deljenje (kot tudi posploševanje). :)
      (sama imam poleg zelene dejansko najraje rdečo barvo ;) - nima zveze s političnim prepričanjem, všeč sta mi ti dve barvi pa najbolj mi pašeta… pravzaprav se tem barvam itak ne morem izognit :) - barva las, oči)
      ((no tole ni bilo ne šaljivo ne skrajno resno, upam da bo šlo vseeno skozi ;)))

    • jebiveter je rekel/-la:

      ok ……jebiveter te ima rad…….

  • nemesis je rekel/-la:

    Pa kaj vam ni jasno?LDS je vladala 16 let,omogočila gradbincem,da so nas ogoljufali za najmanj 2 milijardi EUR,uzakonila tako lastninjenje,da so njihovi simpatizerji tajkunizirali podjetja in spravili nakradeno v davčne oaze,kupovali orožje na način,kot so Finci mislili,da je krajevni običaj,obtožni predlog zoper Janšo je farsa,tožilcem pa očitno ni uspelo najti osebo,ki je dejansko prejela podkupnino,ker celo zoper Cekuto ni dala obtožnice,le obtožni predlog.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Sodrga je sodrga, leta 1945 ali danes.

    Rdeči so jo vedno s pridom zlorabljali.

    • Mimi je rekel/-la:

      Prav imaš. ;)

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Pa bi vseeno lahko iz te sodrge naštel vsaj pet predstavnikov desne inteligence in stroke, da se bomo spet pošteno nasmejali.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      STEPPENWOLF, če se sprehodiš skozi zgodovino socialnega in političnega gibanja in če to opazuješ še z občutkom povprečnega antrpologa, boš lahko ugotovil, da se je sodrga vedno zbirala okrog krivo pisežnikov in prevarantov, ki jim danes lepše rečemo levica ali skrajna levica, kakršna je danes najbolj zastopana.

      Tako je bilo od francoske revolucije do avtohtone bolševistične revolucije leta 1945 pri nas.

      Naj te spomnim, da je tudi v tvojem in mojem mestu ista sodrga, ki je leta 1941 skandirala Hitlerju ali Musoliniju, leta 1945 tudi prešerno pozdravljala sovoboditelje, ki pa resnici na ljubo to niso bili.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Zanimivo, jaz pa imam ravno nasprotno mnenje, sploh kar se klerofašizma tiče. Pa bi te vseeno prosil da te svoje trditve podkrepiš z imeni, če je možno slovenskimi.

    • jebiveter je rekel/-la:

      @travniški, izkoriščam priliko in prostovoljno z vso odgovornostjo na morebitne posledice ponižno priznam, da glede levakarske miselnosti ustrezam definiciji slo-klerofašist.
      ….podpisani jebiveter….

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Jebiveter, zanimivo, da si se prepoznal. Slaba vest?

    • jebiveter je rekel/-la:

      nikakor ne……če bo tebi dano priti kdaj k pameti, boš ti zagotovo imel slabo vest, za kar pa je zelo malo možnosti…..priporočam ti , da prebiraš sporočila, ki jih dobronamerno za levakarje pošilja spoštovani KONEC.

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    Stepsi kojot, uporabljaj logiko!

    • steppenwolf je rekel/-la:

      To je težava z vami desnaki. Sam neki bluzite in namigujete, pa še par imen niste sposobni naštet.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      STEPPENWOLF, ne bomo ti naštevali imen, temveč ti bomo dali nasvet.

      Sam jih lahko spoznaš.

      To so ljudje, ki so si nabirali znanje na kakšnih boljših šolah, kot je FDV ali kumrovška akademija in ki ne nosijo plašnic, zaradi katerih je tako imenovana leva inteligenca neprestano na vajetih.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Hahahahahahahahahahahahahahahah

  • petrovc je rekel/-la:

    Angie: zakaj bi tebi razlagal odkod “skladi” za afere?! Ti bi naprej nabijal svoje blodnje. Moj cas in moj trud bi bil zaman.
    Štala, totalna Štala. Ovce, ki meketajo in blejajo! Koštruni, ki se zaletavajo z glavo v ogrado. Voli, ki delajo. Psi, ki grizejo. Svinje, ki jih koljejo on odirajo. Kure, ki serjejo vsevprek.

  • petrovc je rekel/-la:

    Steppenwolf: težava je v tem, da po definiciji ne veš, kaj je desno in kaj levo! Misliš, da pljuvaš v pljuvalnik, pa ga ne ločiš od svojega gospodarja, kamor, v kogar, po definiciji pljuvaš.
    Konec: s svinjami pa je tako, nikoli niso bile rdeče, vedno belošekaste. Ko se pa rode kot pujski, je, tedaj so rožnato rdeče. Problem je spremenbi barve.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Petrovc, veselje je v tem, da vsak govori iz svojega zornega kota. O stvareh, tako kot jih sam dojema in pozna ali si jih želi. O gospdarjih, o svinjah ….Vse je samo odsev v ogledalu. In ogledalo ne spremeni barve. V njem si zmeraj tak kot si. Pa čeprav si nadeneš drugo uniformo.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ko smo že pri svinjah in rdeči barvi.

      Med pokorjenim ljudstvom je v časih, ko je bil še Kučan visok partijsk funkcionar in ko ga je še vzgajal njegov veliki mentor Stane Dolanc, krožila dokaj nedolžna politična šala.

      Ko je veterinar cepil prašiča, ki je zbolel za rdečkami, ga je kmetica milo poprosila, naj cepi še druge svinje, da se ne bodo nalezle rdeče bolezni.

  • petrovc je rekel/-la:

    Stepennwolf: tu se zelo motiš. vrdno sem nosil isto in samo eno “uniformo”, vendar ti oprostim, ker se ne poznava. Svoj obstoj nisem nikoli gradil na prilikah in jadral po vetru. Nasprotno, delal sem in kritiziral laži, od koder koli so prihajale.
    Stvari pa dojemam protestantsko-komunistično!
    Protestantsko s stališča vesti in komunistično s stališča spoštovanja vseh. ki imajo pravico, do dostojnega življenja.
    Z ogledali pa je tako, najraje o njih, za druge, govore tisti, ki se opazujejo v naročenih, njim všečnih, portretih.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Se opravičujem, če sem te narobe oceni. Zavedla so me izključujoča stališča raznih pisunov. Na ta tvoj zadnji zapis pa nimam pripomb. To je to. Lep pozdrav.

  • uničevalec rdečuhov je rekel/-la:

    Stepski smrdljivi kojot,koliko ti murgeljska smrdljiva podgana plačuje za tvoje ideološke pamflete????

  • petrovc je rekel/-la:

    ALELUJA: naš predsednik vlade, torej lepotec s Murino kravato, zombi, dementen človek, si je včeraj ogledal športno prireditev, ki pa jo, upajmo, RAZUME! Končno nekaj, kar je zanj primerno.

    • nemesis je rekel/-la:

      Ko se je na ekranu pojavila njegova slika,kako sedi v Vip loži,so navijači začeli žvižgati…

  • petrovc je rekel/-la:

    UGOTOVITEV: kdor vnedogled pretaka gnojnico, se slej ko prej naleze njenega vonja in spozna se ga že na daleč, zavoha. Bežite od afere Patria, da se ne boste zasmaradili, kajti ni ga več, ki bi ji verjel.
    Narod samo še stoično prenaša to vlado. Vsaka stranka, ki hoče uspeti na naslednjih volitvah mora umakniti iz seznama imena, ki sedaj Berlusconizirajo SLO.

  • PRAVICA je rekel/-la:

    Novinar časnika Delo Dejan Karba je “svoje” med oddajo ušpičil tudi medtem, ko so se vrtele reklame. Ko je eden izmed gostov v studiu vprašal, zakaj ni ministra za pravosodje Aleša Zalarja, je Karba - v šali ali resno - glasno siknil, da zato, ker je Zalar tožilske dokumente dal uredništvu Mladine.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Najprej. Še vedno ni nihče izgubil šihta, ker je Mekina v roke po neuradni poti dobil obtožni predlog!?!?!?

    Če bo Janša vztrajal pri svoji različici zarote (da so njegovo ime zlorabili, kar je dokazljivo na sodišču), bodo morali vlogo zarotnikov odigrati tudi njegovi najbližji sodelavci. Bo obveljala zvestoba do groba? Al bodo začeli čivkat?

  • RUKAR je rekel/-la:

    KAM SI HODI ANGIE KRPAT ZADNJICO PO ORGIJAH, SEDAJ, KO NI VEČ GARAŽNE KLINIKE , KAJ PRAVITE ???