15. september, 2010 | Jani Sever

Komunajzarji in poštenjaki

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

“Ej fantje, ne pozabite da so državna podjetja v največji meri pod taktirko LDS - Golobiča, za svojo propagando ta podjetja izkoriščala 16 let in da je tako še danes.” Tak je eden od zapisov v komentarjih novice o parlamentarni preiskavi na spletni strani Dnevnika. Avtor ni ravno zgledno pismen, vendar dovolj jasno pove bistvo. Kradejo drugi in če je slučajno morda kdaj kdo od naših naredil kaj narobe, je to zanemarljivo. Ne nazadnje gre za višje cilje.

“Brezplačniki” so pravzaprav nepomembni. Konec koncev niti niso bili od nikogar. Nič posebnega. Vse skupaj je bilo financirano s prijateljskimi posojili, vsebinska ujemanja s politiko neke politične stranke pa so bila zgolj slučajna. Tako itak razmišlja večji del prebivalcev Slovenije, kaj šele Slovencev. Ali ni konec koncev hvalevredno, da telovadni učitelj na srednji šoli naredi tednik, ga financira s posojili prijateljev, katerih imen se večinoma ne spomni več in ostane dolžan več stotisoč evrov. In vse to zato, ker je vedno imel ambicije v založništvu. S svojo vztrajnostjo in iznajdljivostjo je uspel za projekt pridobiti celo zveneča imena slovenske intelektualne scene. Le kaj mu lahko sploh očitajo? Že to, da se o brezplačnikih pogovarjajo v državnem zboru, je znak, da gre za zaroto.

Ja, za to, da so velike vsote denarja potovale v kovčkih, da se avtorji pod svoje pisanje niso podpisovali, da je Pošta enemu od izdajateljev priznala boniteto neke druge firme, da je bila to slučajno revija, ki z nobeno politično stranko nima nič, … za vse to so gotovo krivi rdečuhi od vsepovsod. Tako kot za Patrio, ki jo je prav tako zrežirala udbomafija. Od Finske, preko Avstrije, do Slovenije. Od začetka do konca. V afero, o kateri, do velikega poka, nihče, razen murgelskega pajka, ni vedel nič, je bil potegnjen brezmadežni politik. Naključnemu opazovalcu iz tujine bi se vse skupaj morda zdelo čudno. Kako je vse to mogoče? Kakšno izjemno moč imajo v Sloveniji ti rdečkarji? In kakšna izjemna evropska država, ki jo če v letu 2010 vodijo komunajzarji?

A stvari so logične; da bi jih razumeli, je treba samo malce pogledati v zgodovino. V Depalo vas, kjer so komunajzarji obračunali z osamosvojitelji. Seveda tudi takrat s pomočjo zarote. Podtaknili so jim domnevno trgovanje z orožjem, ki ga seveda nikoli ni bilo in z njim tudi nikoli nihče ni zaslužil. Ponarejene dokumente naj bi sicer ponaredili sodelavci osamosvojiteljev, ampak le kdo se lahko tako nemarno zlaže. Kakšna škoda, da je pisalni stroj na tožilstvu izginil tam nekje, kjer se je gibala zvesta prijateljica poštenega vodje, ki seveda s tem, da so založili najpomembnejši dokaz, ni imela nič. Kar je kajpak edino mogoče, saj gre za eno najbolj poštenih bitij na svetu. Nič nenavadnega. Poštenost gre pač z roko v roki s simpatizerji prvega med enakimi.

In ali je lahko kaj bolj pošteno kot okrepitev protikomunajzarskih sil? Še dobro, da v Sloveniji obstaja dovolj pokončnih medijev, ki znajo pridobivati oglase z izsiljevanjem, da je dovolj novinarjev, ki natančno vedo, o čem morajo pisati in dovolj pokončnih revij, ki so na srečo v zadnjih petnajstih letih dobile izdatne vsote državnega denarja za svoje poslovanje. Ti vsaj znajo stopiti na prste komunajzarjem, tudi kadar se ti prelevijo v navidez produktivne poslovne subjekte, ki se ravnajo strogo po črki zakona in spoštujejo etiko, ki veleva, da po nemarnem ne blatiš nikogar. To je dobro. S takšnimi in njim podobnimi je namreč treba biti še posebej neizprosen, saj gre zgolj za krinko korektnosti, za katero se praviloma skriva še bolj globoka rdeča barva.

Hvala bogu, da bodo proti komunajzarji na koncu gotovo zmagali. Drugače enostavno ne more biti.  Pa naj stane kar hoče. Nekaj kovčkov gor ali dol.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
142 x komentirano
  • Aja je rekel/-la:

    Dobro povzeto, težave mam sam z razumevanjem teh pokončnih antikomunajzarjev.
    A te zadeve širijo načrtno z določenih centrov, al je v desničarjih enostavno toliko zatrte agresije, da, ko se enkrat pojavi ta parola, z veseljem prevzamejo dežurnega krivca in vsujejo nanj vse nepredelane občutke in z veseljem stopijo v množico zmagovalcev (kjer majo krite hrbte), ki bojo že pokazali tem barabam - v tem primeru pač pokvarjenim komunajzarjem

  • lucko je rekel/-la:

    Naj uganem, bos rdeca zvezda, st. ne vem koliko ze od 571 in se marsikaj… Predvidljivo…

    • lucko je rekel/-la:

      Aja se ena predvidljiva je. Da si ZARES dobro pisal po nareku…

    • konec je rekel/-la:

      tipičen hinavski zlobni komentar št.115 od 571..rdeče zvezde severnice…..branimo naše, pjluvajmo po drugače mislečih…………..NIČ NOVEGA…rdeče svinje se samo ponavljajo…..JANI, TVOJI so na oblasti, TVOJ te plačujejo, in samo TVOJI ti verjamejo…pa pusti tujino pri miru, ker je ne POZNAŠ, kako tudi ne poznaš skandinavskih držav….laži itak ti bodo verjeli le opranoglave rdeče svinje…

      saj vem, da rdeče svinje se najbolj bojite ,da vam kdo pove v obraz , da ste le rdeče svinje in nič več……..in vse boste storili, da se to ne sme pretirano na glas povedati…….

      In torej naj uganem, ali je JANI pljuval po drugače mislečih?
      Ali si je JANI upal, kaj napisati o OBLASTI?
      Ali si je JANi upal kaj napisati o SVINJSKIH udbaših?
      Ali ti je JANI ……………

      ti veš moj odgovor jaz poznam TVOJEGA……

    • Vanti Vaatti je rekel/-la:

      Je konec povedal: št.115 od 571

    • san je rekel/-la:

      @KONEC - če se izrazim v tvojem jeziku;

      Ti si prava Balkanska udbomafija

      Vse veš, in nič ne delaš (razen stalnega blebetanja po forumih).

      Le od kje ti čas, energija - in denar, da si lahko privošči stalno natepavanje tipkovnice in pri tem vse “veš”?!?!?!?

    • konec je rekel/-la:

      san, a ti sploh veš kaj pomenijo naslednje besed: delo, razum, tradicija, poštenost …………

    • san je rekel/-la:

      @ Konec

      No pa dajmo:
      delo, razum, tradicija, poštenost

      - delo: - kdor pošteno dela nima toliko časa kot ti in tvoji somišljeniki, za stalno blebetanje po forumih. A dejstvo je, da je očitno blebetanje tvoje delo za katerega si plačan od svojih političnih botrov. Če pa nisi - potem pa zabušavaš- oz. ne delaš! in torej nimaš pojma kaj “delo” dejansko je.

      - razum: - razum je v bistvu racionalnost. Razumski človek je sposoben objektivnega pogleda (kar pomeni, da razume, da za vse na tem svetu “rdečkarji” niso krivi, kot tudi to, da je to pravljica za lahko noč za naivno rajo). Razumsko zdrav človek, tudi ni zagrizenec pristaš ene ali druge strani, ampak se kvečjem lahko čudi in trudi “sprejemati”, da obstajajo tudi zagrizenci, ki so še zelo “mladi” v svojem razumu.

      - tradicija: - je ponavljanje nekih navad, s katero se (določen del) družbe identificira. Dejstvo pa je, da tradicija ni vedno nekaj pozitivnega.

      - poštenost: - je moralnost in etičnost, ki se jo držiš, tudi če se pojavi “priložnost”

      lp!

    • konec je rekel/-la:

      san, očitno veš kaj pomenijo…………jih samo interpretiraš, ampak s teboj bi šel tudi na pivo……..čeprav ne razumeš tradicionalno poštenost dela in si prepričan, da je internet nekaj realnega…………..

  • nemesis je rekel/-la:

    Prav bi bilo,da bi kdo ovadil tudi posel,ki ga je LDS sklenil s Pavčkom.Vložiti v Sistemsko tehniko milijardo EUR državnega denarja,ga prodati potem Pavčku za drobiž in mu potem še dati posel 135 nepotrebnih oklepnikov,če to ni kraja,potem ne vem,kaj je.

    • Jani Pizdolizec je rekel/-la:

      Pavček je na Janijevi strani, tako da ni bojazni, da boš na tem portalu bral kdaj o teh svinjarijah.

    • m je rekel/-la:

      sej se strinajm, da je to kar je naredu Pavček (in njegovi prijatelji) ogabno in da ni nič drugega kot legalna kraja. Razlika med levimi in desnimi je samo v tem, da levi pred začnejo krast malo pomislijo spremenijo zakon in potem naredjo kar je pač želijo… densi pa tega niso bli sposobni narest …. smola.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Če se je Pahor oločil igrati jagra solo in na Puckov način, mu bo nemara še kdo od unih ta drugih jagrov kdaj hvaležen, da se je v vsako pomembno stvar utaknu in kuj use naokol umazov in prispeval k stereotipu, da drgač kot je pač ne more bit. Karavana pa svojo pot.

    • Nogavička je rekel/-la:

      Hrastarjeva je nekoga dobro prečitala, saj je z obtožnim predlogom zožila maneverski prostor abrambi, ker bodo stvari predvidoma hitreje tekle ;)

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Hrastarjeva se je pač samo uskladila s svojimi ideološkimi gospodarji!

      Da ne bi kdo mislil, da so vsi državni tožilci neodvisni od postkomunistične levice.

    • angie je rekel/-la:

      Si morda že pozabil, Mefist, da tvoja Brezigarca Hrastarjevi POPOLNOMA zaupa. Vsaj tako je izjavila v svojem razvpitem komunikeju.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    571!

    Eno samo žvečenje že tisočkrat preževečenega.

    Smo pač spet v prevolilnem obdobju.

    In plačo je treba zaslužiti.

    ANGIE bo podal ločeno mnenje.

  • Vlado je rekel/-la:

    Heh, saj si je Jani sam odgovoril. Definitivno so tudi kakšni z desnice kradli, samo na levici pokradli 1000 krat in to samo v zadnjem letu.

  • bukselj je rekel/-la:

    ma vsi so iz istega šmorna, nahajmo se prerekati, kdo je bolj gnil, ko pa so vsi, da že na daleč smrdi.

  • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

    Dokler bodo kot brezplačniki obstajali razna Dobra jutra… bodo exkomunajzarji nekredibilni. Zato se mi zdi zelo zelo dvolično ko se odločijo in nekaj moralizirajo pri t.i. janševih brezplačnikih. Najprej naj jasno povejo kdo jim financira Dobro jutro. Razjasnejo naj tudi vse nejasnosti v zvezi privatizacijo Dnevnika…. in nasploh v zvezi z medijskimi hišami v Sloveniji.

    Tisti pa ki bi na vsak način ob svinjski levici hoteli da je desnica brezmadežno čista pa najprej razrešite problem financiranja. Povsem jasno je da se danes politične stranke prisesane na razna podjetja in proračun.

    Vprašanje za milijon € , ki se tu postavlja je, kako neodvisno od države financirati neko politično stranko in to v državi kjer so vsa pomembna podjetja v neposredni ali posredni lasti države (kar si jih še ni prihvatiziral “cvet” slovenskih menedžerjev.) in kjer država ne dovoli svobodnega tržnega gospodarstva? ( Ker konec koncev si ne želimo krutega kapitalističnega sistema - lahko vsakič znova prebiram v uradnem listu udbomafije.)

    Če pa se za konec spet vrnem na brezplačnik dobro jutro: Ali res kdo verjame da se ta cajteng financira iz podjetja, ki deluje na trgu po tržnih zakonitostih, brez intervencijskih “dokapitalizacij” iz proračuna? V čem je sploh razlika med Dobro jutro in Slovenskim tednikom?

    No da vas slišim!

    • Mimi je rekel/-la:

      “Ali res kdo verjame da se ta cajteng financira iz podjetja, ki deluje na trgu po tržnih zakonitostih, brez intervencijskih “dokapitalizacij” iz proračuna? V čem je sploh razlika med Dobro jutro in Slovenskim tednikom?”
      Niti ne. Prav tako kot nismo verjeli, da se ekspresi. Zdaj je pa pač govor o slednjih.

      Ekskomunjazarji pa so (ste?) res vse bolj nekredibilni.

      Pa še nekaj: če NI razlike (med dobrim jutrom in slo tednikom) - obsojaš torej Slo tednik, o katerem je TU govor……. ????

      No da te slišim! >;))

    • konec je rekel/-la:

      exkomunajzarji delajo samo škodo., 5!!!!!!!!!!!
      dobro jutro, udbodnevnik , socialistično delo pa so “svobodni in neodvisni2 mediji……ha, ha, ha, ha, ha, ha,

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      Naj exkomunajzarji ustanavljajo preiskovalne komisije na področjih oz. za stvari, kjer so sami boljši od desnice, ne pa da licemersko ustanovijo komisijo o brezplačnikih pri čemer imajo sami po(d)kupljene vse medije v državi. Dobro je sicer da se ve, samo da pa pol moralizirajo na tak način kot pač znajo, je pa višek sprenevdanja.
      Samo kaj ko bi, če bi uveljavili to pravilo, morala levica za vedno umolkniti.

      Kolikor razumem naj bi bilo predvsem sporno če je bil financiran iz proračuna oz. iz kakšne firme v državni lasti ampak:
      Ali je recimo financiranje časopisa prek neke firme v državni lasti transparentno? Ali pa če hočeš prodaja časopisne hiše pod ceno preverjenemu kadru iz “naših” vrst?
      Kaj pa plačevanje oglasov iz državnih firm časopisu, ki je bil pod ceno prodan preverjenemu kadru
      (to je sploh ena lepa cvetka ne?) -Če si levo usmerjen časopis se oglasi najdejo! Če pa desno usmerjen se pa najdejo malo težje. itd. itd.

      Če bi bil medijski trg transparenten bi bilo to treba nemudoma obsodit. Ker se pa povsod z oglasi in še čim vmešava država, pa ostaja zgolj priokus da si je nekdo (s pomočjo države) želel približno izenačiti možnosti SAMO med dvema parlamentarnima strankama.

      Edino kar bo pri tej zadevi zanimivo, bo informacija kdo in na kakšen način je financiral časopis. In ker možnost da so našli slovenskega Hodorkovskega ni velika, že zdaj vem da bo materiala za zgražanje dovolj.

  • Fonzi je rekel/-la:

    Razlika med plačljivimi časopisi in brezplačniki je le v viru financiranja. Oboji pa širijo propagando, ki je v službi te ali one politične opcije. Amen.

  • brdavs je rekel/-la:

    Kje ste slovenci (tisti resnični ) ? Upali ste se upreti JLA ,sedaj pa ne morete počistiti to zastarelo rdečo drhal,ki poglablja Slovenijo v revščino in krade državljanom še tisto malo kar imamo.

  • Vanti Vaatti je rekel/-la:

    Po številu komentarjev, ki so se usuli po rdeči golazni, je gospod Sever očitno dregnil v osje gnezdo.

    • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

      ?????

      No Sever zna vendarle mal bol igrat ideološke melodije.
      21komentarjev ni ne vem kaj? Tud zanga ne!

  • plankton je rekel/-la:

    Med opisano rdečo svojat in rdeče brcarje sodi v sam vrha,sam gospod , pardon tovariš Sever,stokrat zapriseženi kardeljist,mačkovec in denunciant ,ki piše mentalno uboge traktate po volji in zahtevi rdečegardistov,ki so jim dnevi šteti in se iztekajo.Kaj pa potem tovariš sever???????

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Priča smo poskusu kriminalizacije kritike, naperjene zoper trenutno vladajočo politično opcijo, tudi v državnem zboru.

    So res prepričani, da so spet že do take mer ponovno pokorili zbegano in obubožano ljudstvo.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Nekaj dni bom odsoten.

    Prosim, bodite potrpežljivi in prizanesljivi z Angie.

    Če boste zlorabili odsotnega Mefista, bo pač sledilo sladko maščevanje.

    • angie je rekel/-la:

      Si greš odrezat strupen jezik ali morda odstraniti žolčnik?

      Oboje bi ti koristilo.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ANGIE, jaz nisem Janković.

      Nikomur ne ostanem nič dolžan, tudi tebi ne.

      Za kazen 100 krat ponovi “Jazbinška za župana!”.

  • konec je rekel/-la:

    tipičen hinavski zlobni komentar št.115 od 571..rdeče zvezde severnice…..branimo naše, pjluvajmo po drugače mislečih…………..NIČ NOVEGA…rdeče svinje se samo ponavljajo…..JANI, TVOJI so na oblasti, TVOJ te plačujejo, in samo TVOJI ti verjamejo…pa pusti tujino pri miru, ker je ne POZNAŠ, kako tudi ne poznaš skandinavskih držav….laži itak ti bodo verjeli le opranoglave rdeče svinje……….

    • Rdeča Zofa je rekel/-la:

      Spet naš Konec se huduje,
      strašne stavčne zveze kuje.
      Žali, pljuva, v besu se napenja,
      kljub opozorilom on ne jenja.

      S svinjami rdečimi nas zmerja,
      in svinjake rad omenja.
      Le odkod mu vsa grenkoba?
      In ta neverjetna zloba?

      Je vzgoja to, so ga po glavi tepli?
      Ga od soseda je dobival v zadnjo plat?
      Je morda incesta rezultat?
      Ali pa je stvar še hujša?

      Je morda zares mogoče,
      da so prašiči blizu korenjaku,
      ker se je njegov nesrečni oče,
      s svojo sestro paril v svinjaku?

    • Mimi je rekel/-la:

      “tipičen hinavski zlobni komentar št.115 od 571″

      Hm, kakšna je že Janšina cifra v udbi (in ostalih? Brejc, Mate, Brezigar etc. - vseh funkcionarjev)?
      pač - da bomo kar s ciframi operiral, da bo prec vsem vse jasno… in da bo vse čist matematično. ;o))
      Kratko in jedrnato: ck ck - cifrca, namest imena (pa not bogastvo infotov - za vse ki smo pismeni). ;))

    • tadej je rekel/-la:

      LEPA. boleče točna.

    • konec je rekel/-la:

      Rdeče svinje KRULIJO ….ha, ha, ha, ha, ha, …nekdo jim pač povedal v obraz samo to kar ves svet ve….RDEČE SVINJE ste. nagonske živali, čisto nič več , nestrpne, sovražen in demokratično nezrele…….to vsakodnevno potrjujete…..to kar vas najbolj moti je damo, da vam ponujam ogledalo, in ko se vidite vanj reagirate kot RDEČA SVINJA ZOFKA…..ha, ha, ha, ha, ha, …ampak sožalje, težko je biti to kar ste dandanes….ha, ha, ha, ha,

    • dddd je rekel/-la:

      Konček, kruliš ti. Zofka pesni. Izraža misli v rimah. Ti ubožec, pa le kruliš. Ješ, serješ in kruliš. Vse kar znaš.

    • konec je rekel/-la:

      še ena rdeča svinja je zakrulila……ha, ha, ha, ha, ha, …..pa je tudi ona prepričana, da je zelo inteligentna?….ha, ha, ha, ha, ha,

    • dddd je rekel/-la:

      A, najedel si se že, zdaj pa serješ in kruliš. Pa maš dan zapolnjen, kaj?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      MIMi, kaj je lahko bolj zlobnega in zavrženega, kot to, da so tako imenovani samozvani levičarji do konca zavozili državo in pohabili mojo edino domovno.

      Lahko tistim, ki imajo možnost izbire.

      Vsi, ki ste volili to nesposobno in nemoralno oblastno koaliciji in vsi, ki jo še podpirate, ste soodgovorni za neznosno stanje v državi.

  • konec je rekel/-la:

    je pa zanimivo opazovati, kako rdeč svinje obvladujejo vse medije od udbodnevnika do socialističnega dela, pa se spravljajo na dva “trenutna” pred leti klavrno crknjenega časopisa……KAKO SE BOJIJO, da bo prostor SLUČAJNO postal evropski, medijsko pluralen …..ha,ha, ha, ha, ……kulturno balkanske nestrpne rdeče svinje vsakodnevno prepričujejo, da so napredne, evropske, strpne……..ampak samo opranoglave rdeče svinje jim lahko verjamejo.

  • Forestina je rekel/-la:

    Ashtonova pustila Slovenijo na cedilu, Žbogar razočaran :)

    http://www.rtvslo.si/evropska-unija/ashtonova-pustila-slovenijo-na-cedilu-zbogar-razocaran/239337

    Visoka zunanja predstavnica EU-ja Catherine Ashton je določila 29 veleposlanikov. Med njimi ni nobenega Slovenca, čeprav sta se v drugi krog postopka prebila dva. Žbogar je “globoko razočaran”.

    • Forestina je rekel/-la:

      Pa kaj ste mislili, balkanci smo u karanteni, bivši komunajzerji nimajo dostopa do funkcij v vladi EU ala tretjemu rajhu :) Iz zunanje politike izgnani kot francoski cigani.

    • Forestina je rekel/-la:

      Hitlerji sponzorji so bili rehabilitirani in se zavihteli na prestole nemške petrokemije, basf vas ma rad.

  • konec je rekel/-la:

    Pa še to JANIJU….KAKO gleda tujina na Slovenijo?…………….(resnično, ne kakor bi rdeče svinje želele prikazati)………….
    KOLIKO veleposlanikov je bilo izbranih v EU-ju (ne po kvotah tokrat, kjer vsaka država pošlje 1…slovenija torej razne cvikle in rope) .KOLIKO?

    NITI ENEGA….

    NITI ENEGA……..

    Gotovo bo tajništvo stranke podalo primeren odgovor…………..

  • dado je rekel/-la:

    Fantje, bendima je tu,
    mošta sladkega poštenim nalimo,
    drožje in tropine pa komunajzarjem pustimo,
    so se itak vinca rujnega že prepili,
    nas skoraj ugonobili!

  • Forestina je rekel/-la:

    EU pomoč Grčiji :)

    http://www.wsws.org/articles/2010/jul2010/arms-j15.shtml

    Germany and France use loans to Greece to push for major arms deals

    • Forestina je rekel/-la:

      http://24ur.com/novice/slovenija/zunanji-politiki-eu-grozi-zdrs-v-irelevantnost.html

      Ashtonova je v sredo v Bruslju razkrila seznam 29 imenovanj na visoke položaje v evropski diplomatski službi, med novoimenovanimi veleposlaniki EU v tretjih državah pa ni nobenega Slovenca. Slovenski zunanji minister Samuel Žbogar je v sredo nad tem že izrazil razočaranje, predsednik Türk pa je danes dejal, da “občutek razočaranja morebiti ni neutemeljen, a hkrati tudi ni presenetljiv, kajti EU prinaša tudi razočaranja”.

      “To je politično vprašanje; ne gre le za izbor diplomatov, ampak tudi za politično občutljivost do držav, ki so v EU ‘novejše’. EU se bo morala zelo temeljito zamisliti nad temi praksami,” je bil oster predsednik.

      Sicer pa je opozoril, da skupna evropska zunanja politika ni nadomestilo za zunanjo politiko posameznih držav. “Slovenija je suverena država z lastno zunanjo politiko in se ne more zanašati na zunanjo politiko EU. Ta nima enotne zunanje politike, pokuša sicer izdelati skupno zunanjo politiko, a pri tem prizadevanju ni uspešna,” je dodal. Po njegovem prepričanju je EU “zelo šibka pri določanju zunanjepolitičnih prioritet”.

      Predsednik je bil kritičen tudi do neenotnosti v EU ob junijskem glasovanju na zasedanju Sveta ZN za človekove pravice o izraelskem napadu na konvoj s pomočjo za Gazo. Ne le, da EU v tem primeru ni uspela vzpostaviti enotnega stališča, ampak se je skušala zateči k vzdržanju, je opozoril.

      “Vzdržanje pa ni politika, kvečjemu najmanjši skupni imenovalec,” je opozoril Türk, ki ne vidi nič dobrega v tem, da bi se skupna zunanja politika EU zreducirala na najmanjši skupni imenovalec.

      Po njegovih besedah se moramo zavedati, da Slovenija ima svoja stališča in svojo zunanjo politiko, ki jo je pokazala tudi v konkretnem primeru, ko je glasovala za resolucijo, ki je obsodila napad na konvoj

  • Q_ je rekel/-la:

    Verjetno bi bil smisel podpirati socialno, pravno in osveščeno državo, ki ni plen lobijev, prijateljstev & zvez.
    Zato bi moral vsak, ki razmišlja s svojo glavo kritizirati vse, ki nastopajo v političnem oz. javnem prostoru. Paradigma levo/desno je v našem političnem prostoru (pa i šire) že zdavnaj preživeta.
    Nanjo se obešajo samo še zmešani oz. zafrustrirani osebki, ki so na konceptualni ravni slo. predvojne desnice ali sedanje ameriške ultra desnice. Samo terminologijo je potrebno prilagoditi lokalnim razmeram.

    • Mimi je rekel/-la:

      Podpis.

      (”pa i šire” ;D)

    • konec je rekel/-la:

      torej rdeča svinja začni pri tvojim komunajzerjih…….kritiziraj njih , da vidim načelnost……št.118 od 571 si ne upa……ti pa..razen po desnici , si upaš kaj proti tvojim rdečim svinjam?

    • Q_ je rekel/-la:

      Črni Bumbar, a se lahko vsem skupaj na ljubo ponovno vpišeš v osnovno šolo.

      Ker si starejši, te ne bo mogel nihče šikanirati do mere, kjer bi mu ne mogel tega fizično povrniti.

    • konec je rekel/-la:

      torej ne zmoreš nič od tega kar praviš v prvem komentarju?…..ha, ha,,ha,ha, ha,…

    • dddd je rekel/-la:

      Ajej, konec, daj naredi kaj zase, vsem se že smiliš.

    • konec je rekel/-la:

      komu vam rdečim svinjam…upam, da ostane tako……

  • angie je rekel/-la:

    Brezplačniki so bili vsebinski poden od podna, skrivaški pisci iz kontingenta Pavlinove, Logarja, pokojnega Boruta M, sprenevedavega Berleca in zloglasne Makarovič-Tomšičeve Fakultete za (ne)uporabne neumnosti iz NG bodo končno razkrinkani. z njimi je novinarstvo v tej državi izgubilo še zadnji smisel javnega wathcdoga. Bo komisija povabila slavno urednico Barbaro Smisl, da nam, javnosti, razloži smisel tega novinarskega harakirija.
    Posledice predvolilnih brezplčanikov je čutiti še zdaj (v sp’letnih medijih ala požarščina in komentatorjih ala mefisto, konec, rukar et co.) Zdaj vidimo, da je bila horuk akcija spočeta na hitro, najbrž ko je prispel tisti znesek, ki ga je zahteva Zagožen od Fincev i njeni botri so za seboj pustili ne le zametek maloumnega lokostrelca, ki se je pustil nategniti za nekaj evrov, ki mu bodo plačali odvetnika, ampak spričo naglice tudi nekaj zelo kakovostnih sledi.
    Zdaj lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo aferaško pisanje o M. Župevc, predsednici te komisije. Kdo jo bo prvi napadel?
    Požar, Šurla ali Berlec?
    Mogoče pa vsi trije usklajeno in hkrati.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      V tej državi je navada, da vodje strank, ki predstavljajo opozicijo režimu, obiskuje policija, ki preiskuje neobstoječa kazniva dejanja. V tej državi hočejo uvesti cenzuro preko “medijske reforme”, s katero bodo nekega lučka s končanim FDV kot “ustrezno izobraženega novinarja” vsilili kot cenzorja vsem medijem.V tej državi je sodišče (ki je redno orodje za zatiranje opozicijskih strank) potrebovalo štiri in pol leta za ugotovitev, da so bullmastifi raztrgali Megliča.

      Ampak strinjam se s tabo. To državo morajo rdeči zavoziti v popoln propad (in pri tem jim gre odlično) preden bo lahko prišlo do sprememb.Brezplačniki so bili luč svobode, pravice in resnice v državi, ki jo obvladujejo ostareli udbaši, ljubitelji psov, lažnivi oranžniki in horde njihovih rdečih družboslovnih pisunčičev. Ampak ta luč je sijala prezgodaj.

    • dddd je rekel/-la:

      A dej no? V tej državi zaenkrat živi tudi dovolj ljudi, ki prepoznajo takole demagoško sranje, ki si ga serviral, so ga izkusili v prejšnjem režimu. Kar čakaj. Potrpežljivost in cinizem, a? Samo, da ti ne bo na koncu le cinizem ostal. Če ubogi revčki niste sposobni spacat desnega dnevnega časopisa, ki bi bil toliko kredibilen, da bi ga celo kdo kupil ali naročil, potem vam pa Bog pomagaj. Pa brezplačniki.

    • angie je rekel/-la:

      Dvorni, najbolje, da se izseliš! Poišči si kakšno boljšo državo, ker ti ta ne ustreza.

      In nikar se ne strinjaj z menoj, lepo prosim!

    • konec je rekel/-la:

      dddd, ali je udbodnevnik rentabilen? in socialistično delo ?ali komunistična mladina.?……ajde, v ozadju je POLITIKA…..stari udbaši, ki morajo preživeti , da lahko obdržijo pokradeno bogastvo………da ostanejo na oblasti pa potrebujejo še naprej pretežno star opoanoglav narod…..

    • konec je rekel/-la:

      angie, s tvojimi je KONEC a se ne zavedaš tega……..celo TVOJE rdeče svinje na oblasti se obnašajo slabše od najslabših “kapitalistov”…….pa se tega sploh ne zavedaš, ker so navzven pobarvani v rdeče in za take opranoglave bolnike kot si ti , je to več kot dovolj….dvorni ima še UPANJE…TI NE VEČ , ker ga je bilo že zdavnaj KONEC

    • dddd je rekel/-la:

      Dnevnik je, kolikor vem, posloval z dobičkom. Delo je prvikrat imelo izgubo, kar ni čudno, saj od leta 2004 , ko so se ga lotili janšistki, delajo z njim kot svinje z mehom, za “nizkonakladno” Mladino ne vem.

    • konec je rekel/-la:

      dddd, tudi bolnice v glavnem (vsaj zadnja leta) poslujejo pozitivno……..so rentabilne?

      dddd, tudi Cankarjev dom posluje (vsaj zadnja leta) posluje pozitivna…………….je rentabilen?

      dddd, tudi Stožice bodo poslovale pozitivno………….bodo rentabilne?

    • konec je rekel/-la:

      dddd, tudi bolnice v glavnem poslujejo pozitivno……..so rentabilne?

      dddd, tudi Cankarjev dom posluje posluje pozitivno…………….je rentabilen?

      dddd, tudi Stožice bodo poslovale pozitivno………….bodo rentabilne?

      tudi vest.si sem prepričan posluje pozitivno………..je rentabilna?

      vse to so “potrebne” ustanove, ki ne morejo imeti dobička in niso “rentabilna” podjetja….tako je z mediji imajo svoj cilj, ki je odvisen od kulturnega okolja, in demokratične tradicije…..glede na delovanje udbodnevnika, socialističnega dela in komunistične mladine je cilj zelo jasen “KULTURNO” pranje možganov…..

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ANGIE je menda edini, ki še ne verjame, da bo desnica morda tudi na predčani volitvah plebiscitno zmagala.

      Potem bo moral tudi ANGIE in še kdo z lastnimi rokami ali znanjem, če ga bo imel, zaslužiti za vsakdanji kruhek.,

  • Aljo je rekel/-la:

    Heh, Jani je vstal na desno nogo in padel na glavo, v momentih bliskanja je nastal zgornji članek …

    Heey, k pa ti, a si rdeč al si bel, al mogoče črn, al plav, al kodrlajsast … jaz sem … reven, jebite se vsi skupaj.

  • steppenwolf je rekel/-la:

    “Nogavička je rekel/-la:
    15. september, 2010 ob 11:42
    Kako je že nekdo nekoč vedel povedati: Nikoli nisem trdil, da so vsi desničarji neumni, videl sem pa, da so vsi neumni ljudje tudi desničarji. No, tako približno vsaj.”
    Drži kot pribito. Z vsakim komentarjem izpričujejo to dejstvo. Če pa vključimo še govoreči grm, je pa to že aksiom.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Kako potem pojasniš fenomen tvoje malenkosti in lucka? Menda ne boš trdil, da sta vidva desničarja?

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Pišem, jem in brišem se z desno. Kaj praviš?

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Pravim, da je ne umiješ po brisanju in preden začneš jesti in pisati na Vest. Torej si levičar, ne desničar.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Zanimivo, kako lahko nekdo z napačnim sklepanjem pride do pravilnega rezultata. Sreča?

    • Q_ je rekel/-la:

      ….cccc, problem je, ko tudi odsotnost sklepanja privede vedno do istega rezultata.

  • luka je rekel/-la:

    Jaz v naši politiki ne verjamem nikomur več, pač na volitvah volim totalne outsiderje, ko bo večina naredila enako, se bomo pač znebili starih fac…

    Drugače pa; brezplačnik Vest, od česa vi živite?

    Glede na to, da ste spletni medij bi morali od klikov na oglase, kot določajo normalna tržna pravila??:):):)

    Iz tega naslova v enem mesecu ne dobite niti za malice…

    Res zanima me fascinira kako pridete iz meseca v mesec, pa to že kar nekaj let…:)

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Reveži opravljajo kulturno poslanstvo in so za svoj plemeniti humanizem in razsvetljenjevanje družbe (v obliki intervjujev z ilegalci, marksističnimi čudaškimi pojavami iz družboslovnih faksov ter severjevimi kolumnami) bojda skromno plačani s sredstvi kulturnega ministrstva.

      Vemo, da so zanje kandidirali. Ima kdo podatek če (in koliko) so jih dejansko dobili?

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Edina pametna in logična posledica je torej, da nehata svinjat po Vesti in si ustanovita svoj Ekspres.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Nama je tu kar všeč, spletna čivava.

      Tu je dovolj rdečkarjev, ki obredno hodite sem po svoje redno ponižanje v debati. Vsi vemo, da rdečkoti pogrešate stalinske procese, partijske čistke in Goli otok. Levičarji ste zaradi svojega psihološkega ustroja nesrečeni, če jih na tak ali drugačen način ne fašete s palico po hrbtu.

      Tito in Stalin to potrebo dobro razumela, danes pa kleni desničarji blagohotno stopamo na njuno mesto, seveda z dosti milejšimi in zakonitimi sredstvi.

    • dddd je rekel/-la:

      Opisal si tipičnega janšista. Sploh nisi desničar, navaden janšistek si. Tako kot so v prejšnjem stoletju malikovali Tita, tako to počnete avtoritarni ubožčki v 21. stoletju s svojim Velikim vodjem.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Ampak to, da ni desničar, ga še ne reši neumnosti. Janšisti so še hujši.

    • angie je rekel/-la:

      Stepni, odličen predlog!

    • konec je rekel/-la:

      luka, kot si opazil nerdeča svinje ne morajo razumeti….ker jih že od malega lobotomirajo…..ni nobenega upanja, da iz rdeče živalice narediš človeka

    • steppenwolf je rekel/-la:

      In če na koncu debate povzamemo s citatom Nogavičke: “Nikoli nisem trdil, da so vsi desničarji neumni, videl sem pa, da so vsi neumni ljudje tudi desničarji.”

    • dddd je rekel/-la:

      Tale ma med drugim Masters degree in Communications
      http://www.youtube.com/watch?v=IMgyi57s-A4

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    * in razsvetljevanje družbe

    • Forestina je rekel/-la:

      smito23
      15.09.2010, 22:31

      Popolnoma nesmiselno se je takole prepirati:

      GREMO na REFERENDUM na katerem naj se vprašanje glasi:

      Ali ste za to, da se slovenska vojska nemudoma umakne iz Afganistana

  • Zgodovinar je rekel/-la:

    To, da so brezplačniki delo SDS-a je dejstvo, o katerem je brez veze razpravljati. Če pa se že išče odgovornost, potem naj se išče odgovornost za vse. Kdo je pomagal ustanoviti Vest.si in ga financirati (čeprav je Vest.si dokaj nepomemben medij), kako je bilo s privatizacijo Dnevnika, kakšne so prijateljske in osebne povezave novinarjev in urednikov POP TV, Dnevnika, Dela, Večera, Primorskih novic. Da Mladine, Reporterja in Požareporta sploh ne omenjam. Različne lovke, različnih strank in podjetij segajo v medije, zato se mi zdi čisto sprenevedanje, da so desni hujši od levih ali obratno. Levi imajo sicer še vedno malo več prednosti, še zlasti pa sofisticiranosti pri raznih mahinacijah, a desnica se krepi in postaja tudi vedno bolj iznajdljiva in sofisticirana.

    • angie je rekel/-la:

      To, da so brezplačniki delo SDS-a je dejstvo, o katerem je brez veze razpravljati, pravi Zgodovinar.
      Bejžte no?
      Od kod, od katerih prjatlčkov, jim je kapnilo 300 000 evrčkov za tisti potiskani skret papir vas pa zgodovinsko ne zanima?Kaj pa, če je šlo za vaš in moja torej naš skupni denar?

    • Zgodovinar je rekel/-la:

      300.000 ali pa 500.000 EUR je malenkost v primerjavi z denarjem, ki so ga levi obrnili preko Mladine, Dnevnika in POP TV-ja ter Vesti. Če se misli resno s preiskavo, naj se preišče oboje, drugače ne bo čisto nič drugače.

    • dddd je rekel/-la:

      No, če je pa tko, pol pa res fino, da sem tudi jaz prispeval nekaj od tistih 300.000 do 500.000 evrov, ki so pomagali uravnotežiti medijski in/ali kriminalni prostor. Salomonsko, res. Al oboje, al pa nič. Saj je povsem jasno. Karkoli nezakonitega storijo desničarji, zagotovo enako storijo levičarji v še večji meri, ker so, kot praviš, “iznajdljivejši in bolj sofifsticirani.”

  • angie je rekel/-la:

    Medtem, ko si ti sanjal svoje mokre sanje, je izšel tednik poštenjakov, kjer strupena petra Janša, ki ima očitno dobrega krta v Ministrstvu za kulturo (redno zanjo odtujuje dokumente, pa se nihče ne razburja, tako kot očitajo tedniku Mladina, da s policije oz. tožilstva pridobiva dokumente), in trdi sledeče:
    1.projekt Prebrisani producenta Vest.si ni bil dokončan v dogovorjenem roku v letu 2009, zato so ga zvito preimnovali v prepisani in izcuzali iz ministrstva še 50.000 evrčkov.
    2. Fičnke za produkcijo pa je pospravil Sever˛Sever, s.p. v lasti Janija severja in niso šli na račun legalno prijavljenega producenta Vest.si, d.o.o

    Zdaj pričakujem, da Sever pove, kaj je res.
    (Res je pa tudi, da so Prepisani zabavna oddaj in ne kak politični pofl, kot sta bila ekspres in Slovenski tednik)

  • exkomunajzarji delajo samo škodo. je rekel/-la:

    Uhuuuuhuuu!
    angie je odkril da slovenska država premore tudi kakšnega krta. In potem se mu zdi nepošteno ker krti niso izključno privilegij levice.

    Ko nek krt od Rupsijevega ministrstva povleče en strogo zaupen dokument je Rupsi nesposoben, sicer je pa kriv spet kakšen janšist!

    Joj glede na to koliko tople vode odkrivajo nekateri izgleda kot bi po župi priplavali!

  • behemot je rekel/-la:

    Mefistova logika:
    WE DON’T BELIEVE IN CREDIBILITY, BECAUSE WE KNOW, WE’RE FUCKING INCREDIBLE.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Mefista in kompanijo moram ošvkrnit. Pravkar videl v udbinih evidencah, da ima Ivan Janša danes rojstni dan. Vi pa mu ne privoščite niti čestitke.

    • krucefiks je rekel/-la:

      Saj si lahko sami pogledate. Je pa zanimivo. Bil je nadzorovana oseba.

      http://uploading.com/files/5fb1fc84/JA-NK-030.pdf/

    • krucefiks je rekel/-la:

      m. 16000 do 18000 – registracijske stevilke in oznake nadzorovanih oseb po kategorijah

    • sofi je rekel/-la:

      Krucefiks, 16000 do 18000 so registracijske stevilke in oznake nadzorovanih oseb po mnenju Dušana Lajovica. Šifrant, ki ga je sestavil, je dvomljiv.

    • sofi je rekel/-la:

      Oziroma, domnevam, da ga je sestavil.Spodbudil si me, da sem iskal tisto udba net, pa sem našel, tukalje http://cae-udba.net/
      Zdej pa poglej faksimile šifranta, spodaj. Opaziš, da ni šumnikov? Se pravi, šifrant je sestavil nekdo, ki nima šumnikov na tipkovnici, nekdo, ki verjetno ne živi tukaj, objektiven, zaupanja vreden. Ampak, če pogledaš še bolje, opaziš, da se šumniki vendarle kar naenkrat pojavijo (glej f. 13058)? Lapsus? Sestavljalo več oseb? Dodano? Revidirano? Avtorizirano? Spontana nadgradnja kompjuterja med vnosom?
      Priročno, a ne, takle šifrant, za diskreditacijo izbranih?

  • rdečihi že bežijo je rekel/-la:

    Rdeča svojat:kdo že finansira in materialno 100% iz žepa plačuje izdajo WECEJSKIHplagiatov,imenovanihtudi:žurnal,dobro jutro, konsomolski pildek mladinci,bankrotirani močvirski dnevnik,?

    • Forestina je rekel/-la:

      This unwillingness of the American military to allow any re-examination of the actions of Kagame’s RPF was regrettably characteristic of U.S. policy then and now. Kagame has enjoyed a long relationship with the Pentagon: He was trained at Fort Leavenworth in Kansas and later headed the intelligence operations of Ugandan President Yoweri Museveni, a U.S. ally. The Pentagon has praised Kagame often for his military successes; clearly U.S. military leaders want no shadow of human rights violations to touch his reputation.

      P.S. In, če si mislimo da so v Darfurju, spooky 2.

  • Forestina je rekel/-la:

    http://www.guardian.co.uk/world/2010/sep/15/bradley-manning-campaign-michael-moore

    Michael Moore campaigns to free Bradley Manning in war logs case

    Documentary maker joins Daniel Ellsberg of Pentagon papers fame to head worldwide protests over WikiLeaks prosecution

  • bine je rekel/-la:

    Komunajzari smo močni .Odjebite črnuhi.

  • Forestina je rekel/-la:

    http://www.youtube.com/watch?v=RKiLCDaCAOU

    Dorothy Day Documentary: Don’t Call Me a Saint

  • MEFISTO je rekel/-la:

    ANGIE je medicinski fenomen.

    Je mogoče, da človek izreče toliko neumnosti in ostane živ?