16. september, 2010 | Elena Pečarič

Marjan Poljšak na okopih

Župana Ajdovščine smo srečali na dobrodelnem koncertu skupine Hiša za YHD. Povprašali smo ga o njegovih političnih načrtih. G. Poljšak je stari borec in župan Ajdovščine že 10 let, a se ne da, ima še veliko načrtov in ambicij.
  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
14 x komentirano
  • Forestina je rekel/-la:

    Tudi Danilo zna biti natančen :) pohvalno.

    http://24ur.com/novice/slovenija/zunanji-politiki-eu-grozi-zdrs-v-irelevantnost.html

    Ashtonova je v sredo v Bruslju razkrila seznam 29 imenovanj na visoke položaje v evropski diplomatski službi, med novoimenovanimi veleposlaniki EU v tretjih državah pa ni nobenega Slovenca. Slovenski zunanji minister Samuel Žbogar je v sredo nad tem že izrazil razočaranje, predsednik Türk pa je danes dejal, da “občutek razočaranja morebiti ni neutemeljen, a hkrati tudi ni presenetljiv, kajti EU prinaša tudi razočaranja”.

    “To je politično vprašanje; ne gre le za izbor diplomatov, ampak tudi za politično občutljivost do držav, ki so v EU ‘novejše’. EU se bo morala zelo temeljito zamisliti nad temi praksami,” je bil oster predsednik.

    Sicer pa je opozoril, da skupna evropska zunanja politika ni nadomestilo za zunanjo politiko posameznih držav. “Slovenija je suverena država z lastno zunanjo politiko in se ne more zanašati na zunanjo politiko EU. Ta nima enotne zunanje politike, pokuša sicer izdelati skupno zunanjo politiko, a pri tem prizadevanju ni uspešna,” je dodal. Po njegovem prepričanju je EU “zelo šibka pri določanju zunanjepolitičnih prioritet”.

    Predsednik je bil kritičen tudi do neenotnosti v EU ob junijskem glasovanju na zasedanju Sveta ZN za človekove pravice o izraelskem napadu na konvoj s pomočjo za Gazo. Ne le, da EU v tem primeru ni uspela vzpostaviti enotnega stališča, ampak se je skušala zateči k vzdržanju, je opozoril.

    “Vzdržanje pa ni politika, kvečjemu najmanjši skupni imenovalec,” je opozoril Türk, ki ne vidi nič dobrega v tem, da bi se skupna zunanja politika EU zreducirala na najmanjši skupni imenovalec.

    Po njegovih besedah se moramo zavedati, da Slovenija ima svoja stališča in svojo zunanjo politiko, ki jo je pokazala tudi v konkretnem primeru, ko je glasovala za resolucijo, ki je obsodila napad na konvoj za Gazo.

  • KAKTUS je rekel/-la:

    BOR, ALIAS FORESTINA, TU SE NAM JE NA OGLED POSTAVIL MARJAN POLJŠAK, NE VEM TVOJEGA BOLANEGA MOTIVA, DA VPLETAŠ KOZLARIJE , KI NIMAJO VEZE Z NJIM !
    Poljšak, zelo čudna pojava v politiki, neprofilirana oseba, za katerega neveš kam bi ga umestil ! Kot desničar ni storil ničesar oprejemljivega, saj je striktno hodil po levi in se zato tudi obdržal na sceni, tudi po zaslugi MURGEL, ki so ga tolerirali !

  • plankton je rekel/-la:

    marjan poljšak,profesionalnipacient z trajno diagnozo manična depresija,najtežja oblika prirojene schizofrenie-acuta,in seveda subjektek z najnižjimi ćloveškimi vrednotami in prekucuh,tipa murgeljski palček in camarila.

    • angie je rekel/-la:

      bejžteno, dr. plankton!? kdaj ste mu pa naredili diagnozo?

      Poljšak mogoče res ni najbolj fin govorec po tvojem okusu, je pa poštenjak.
      Eden redkih, ki ga politika ni skvarila

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ANGIE, ni ga veliko prida, je pa za kar precej odtenkov je boljši od tebe.

  • Niko je rekel/-la:

    Pa saj ta Poljšak dobro razmišlja. Visoka tehnologija je naša prihodnost, sicer nas bo svet prehitel. Ne moreš deliti denarja, če ga prej ne ustvariš. Več županov bi moralo biti takih.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Ko je po ulicah našega mesta nekoč v knjižni obliki prodajal nekakšen Marksov evangelij, dopolnjen z lastnimi globokoumnostmi, je bil videti tako beden, da sem mu že nameraval podariti nekaj tolarjev za okrepčilo. da se ne bi dokončno izčrpan sesedel.

    Pa danes poglejte, kaj je dosegel potem ko je zapusti najprej Slovensko nacionalno stranko, potem pa še Narodne demokrate in se vdinjal pravi politični opciji.

    Kljub vsemu ne bi bil rad na njrgovem mestu.