30. september, 2010 | Jani Sever

Zloglasna obtožnica proti Janši

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Končno smo jo dočakali v celoti. Objavil jo je kar Janez Janša na facebooku. S spremnim tekstom, ki jo seveda označuje za popolni konstrukt in vrhunec politične zarote, ki vleče svoje korenine kar iz leta 1988. Celotnega besedila gotovo ne bo prebralo veliko ljudi. Zato si velja prebrati nekaj odlomkov, ki jih sam nerad citira.

63063_10150096914003572_32585228571_7301602_5948973_n

33885_10150096914138572_32585228571_7301605_1296814_n

59935_10150096914298572_32585228571_7301610_1080713_n

59935_10150096914323572_32585228571_7301614_5011193_n

V integralno verzijo se lahko poglobite na obrazni knjigi Janeza Janše.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
62 x komentirano
  • angie je rekel/-la:

    TXs,
    sicer pa mojster JJ trdi, da je tole zgoral zgolj ‘novinarska verzija’, ki jo je pridobil od Karbe (in jo potem preprodal Kalohu). Menda, za razliko od drugih, obtožnega predloga še ni dobil.
    Khm, čudno, da ga poštarji ne najdejo na najmanj treh naslovih v Ljubljani(domačem, strankarskem in parlamentarnem), ne v Grosupljem in ne v Trenti.
    Hauc, kaj praviš?

  • rdeči na psu je rekel/-la:

    Kulminacija pravniškke retorike;NEDOLOČENEGA DNE,NA NEDOLOČENEM KRAJU ,NEDOLOČENA OSEBA,NEDOLOČENI ZNESEK.Ubogo pravo in pravna znanost.Kje ste vodilni.neobremenjeni in pokončni pravni strokovnjaki???Cela pravna evropska stroka se gromozanska krohota, hahlja in se čudi boljševistični obrazložitvi in obtožni utemeljitvi.Ubožica Hrastarca,kaj pa osebni ponos in tvoje dostojanstvo,če ga imaš ?????

  • angie je rekel/-la:

    vseznalko, ki te moti isto kot tvojega šefića (NEDOLOČENEGA DNE,NA NEDOLOČENEM KRAJU ,NEDOLOČENA OSEBA,NEDOLOČENI ZNESEK).

    Še vedno obstaja sum. In na sodišču bodo ugotovili, ali je dejstev dovolj, kjub temu, da si Janšek kosil s udeleženci afere Patri ni beležil v notesnik.

    Počakaj, ne prejudiciraj, da sodniško pravo začne delovati.

    • obama je rekel/-la:

      misliš na revolucionarno pravo? To deluje..nekateri njegovi sodelavci tipa Slavko Ziherl zna celo brat misli…kar povsem zadostuje..

      nič ne bo,ker smo na srečo v EU..

    • angie je rekel/-la:

      obama, če ne naše, pa finsko!
      pa še tisto v strasbourgu za povrh.

      to bo še risanka: JJ kot Blue racer…

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Angie, ne ejakuliraj prehitro.

  • dado je rekel/-la:

    Jani, Jani,
    veliko veselje ti bo, upam, pošlo,
    ko prebral boš staro resnico to:
    KARTA JE ZA PISAT,
    PA TUDI ZA RIT BRISAT!

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Na začetku tretjega tisočletja zaprepašča zlizanost dela policije , tožilstva in sodišč s politiko.

    V nekaterih primerih se še vedno toži in sodi v nekdanjih centralnih komitejih.

    To bi moralo celo skrbeti tudi sicer nepomembnega ANGIE.

    • Rogerg je rekel/-la:

      Turkom so za tako stanje očitali ” kadija tuži , kadija sudi”. Ampak pred 400 leti. A vidite na kateri stopnji smo.

  • angie je rekel/-la:

    M+velepomembni, hvala za skrb.Mojo malenkost skrbi predvsem tole:
    “Dejstvo, da v trenutku, ko je nekdanji predsednik slovenske vlade Janez Janša uradno obtožen domnevne storitve kaznivega dejanja sprejemanja daril za nezakonito posredovanje, istočasno pa slovensko državno tožilstvo preganja tujega novinarja, ki je prvi razkril korupcijo ob nakupu oklepnikov Patria, kaže, da je v vrhovnem državnem tožilstvu, ki ga vodi Barbara Brezigar, nekaj hudo narobe!”

  • bebo je rekel/-la:

    angie, tam je nekaj res hudo narobe, kot v vsem sodstvu (beri: korupcija in politična opredeljenost). Čudno je le, da se visokoizobraženi pravniki ne zavedajo, da tako vsem naglas kažejo, da so “šalabajzerji” in predstavniki neodvisne veje oblasti, ki delajo v skladu s tistim, ki jih bolje plača. (ha, ha! vse na cesto! press).
    dare

    • angie je rekel/-la:

      Brezigarca bo morala že čez 14-dni v Parizu pojasnjevati, do kam smo prišli z afero Patria ( in zakaj niso trznili na depeše iz Interpola)!

      To je med drugim povedano na tiskovki nove komisije za preprečevanje korupcije.
      Oglej si ponetek.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ANGIE, mama te je očitno prepuščala ulici.

      Ne reče se Brezigarca, temveč gospa Brezigar.

  • konec je rekel/-la:

    kakšno verodostojnost ima ti novinarji?
    so jo kdaj imeli?
    samo opranoglave rdeče svinje jih jemajo resno………..

  • martin je rekel/-la:

    na strani 65/66 tožilstvo piše:

    “Utemeljeno je zaključiti, glede na vsa ugotovljena dejstva in zbrane dokaze, da je Zagožen o pripravljenosti finske družbe, da na slovenskem trgu ponudi svoj projekt, seznanil Ivana Janšo, ki mu je dal navodila, kako naj pelje pogovore s finskim podjetjem.”

    Janševiki, novinarji so le objavili tisto, kar so odkrili preiskovalci v mednarodni kriminalistični preiskavi treh držav (Finska, Avstrija, Slovenija)!

    Mar niste ravno vi stokali, da epiloga afere Patria ni od nikoder? Zgoraj ga imate!

    • angie je rekel/-la:

      Hja, Martin, še parlamentarna konjenica bo oddrala in odrajsala (kobile) častni krog.
      Potem pa - finito!

  • sredinec je rekel/-la:

    Vprašajmo se še obratno: Ali bi želeli živeti v državi, kjer bi tožilstvo ob toliko dokumentiranih dogodkih in indicih samo presodilo, da utemeljenega suma kaznivega dejanja ni? Ali je res možno reči - suma ni, vsi odkriti dogodki so zgolj rezultat naključja? Meni ta možnost spusti led po žilah ….. Dejstvo je, da je pot kovčka z gotovino nemogoče dokazati in da se tovrstne predaje podkupnin verjetno ne organizirajo tako, da jih kriminalisti v miru pofotkajo. Vprašati se je torej treba ali si želimo pravni sistem, ki uspe sankcionirati le tista podkupovanja, ko vpletene dobijo s prstom v kozarcu? Že itak je res težko dokazati reč na sodišču - zakaj bi torej ta primer ne smel priti niti na sodišče? Tožilka je opravila pošteno delo.

    • angie je rekel/-la:

      Modra vparšanja. Čestitam :))

    • konec je rekel/-la:

      koliko zverinskih pokolov ste storili vi rdeče svinje….100.000 poklanih pa nobena rdeča svinja ni v zaporu……..in torej: Ali bi želeli živeti v državi, kjer bi tožilstvo ob toliko dokumentiranih dogodkih in indicih samo presodilo, da utemeljenega suma kaznivega dejanja ni?

    • sredinec je rekel/-la:

      Res .. . s koncem je konec razuma. Moji predniki so pred smrtno grožnjo komunističnih aktivistov pobegnili v avstrijo. Vzeli so jim vse kar so imeli (posestva, trgovino, hišo,…) . Mojo staro mamo je rešilo le dejstvo, da je se je že prej poročila s slovencem in so s slovenskim priimkom izgubili sled za njo. Bil sem vzgojen v ostro protikomunističnem duhu, noben član moje družine ni nikoli bil v partiji in na vsak način nisem z veseljem živel v državi, ki ni hotela razčistiti povojnih svinjarij. In zdaj sem rdeča svinja, ker bivšim partijcem ne verjamem na besedo, da so nedolžni, ampak si skušam ustvariti realno sliko? To, da noben povojni vodilni partijec ni v zaporu - ne samo v zaporu - niti na sodišče niso uspeli nikogar pripeljati, je pa resnično poraz slovenskega sodnega sistema. V tej točko delim z vami negativno presenečenje nad tožilci in sodišči (saj ne vem ali je kakšen takšen primer sploh prišel do sodišča - ali je vse ostalo pri tožilstvih.) Ali imamo res tako nesposobne tožilce? (Drobnič, Cerar, Brezigar,…). Saj so res v mnogih evropskih državah zmagovalci na pijanih krilih zmage zelo grobo in zelo množično obračunali s kvizlingi - a pri nas je partija vendarle tudi zelo trezno in zelo razumsko izkoristila priliko za zdesetkanje opozicije. In to je v nasprotju s prvim del, kjer bi jaz pričakoval posledice.

    • konec je rekel/-la:

      veš na koga me spominjaš, na posiljeno dekličino, ki se zaljubi in ne more pozabiti posiljevalca, ker je bil ta prvi…sožalje.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Sredinec, ne vzemi moj poseg v to diskusijo kot zlonameren ali vzvišen. Ampak, če hočeš dobiti filozofske ( generalne, vseobsegajoče ) odgovore na vprašanja, ne jemlji svoje individualne situacije kot normativno vodilo . Pa še v tem tvojem primeru te moram opozoriti, da tvoj primer familije in tvoje razumevanje te povojne slovenske svojati ne gre mešati.Torej, vidiš, da sodniki (sodni sistem) po vojni, potem, ko so zagrešili brezbroj svinjarij, niti eden ni prišel pred sodišče. Ali ti to ne da pomisleka, da ravno tako, taista golazen, ki je nasledstvo stare golazni ne hoče (noče) razčistiti ničesar, kar bi peljalo v razčiščevajje stvari. In ne jemljite Konca preveč buhvalno. V tej družbi s(m)o nekateri že izgubili kakršnokoli zaupanje v sodstvo, sistem, pa tudi soljudi. Kajti kar glejte kaj se udinja na teh straneh. In , če tvoj zgodovinski spomin beleži in sodi da so tisti, ki so tvoje prednike pregnali iz njihovih domov, obsojanja vredni, da niso bili sojeni, da so se skozi svojo odgovornost pretihotapili, kako potem tako radikalno obsojaš ( …ker bivšim partijcem-verjetno Janša- ne verjamem na besedo….) Janšo.V Svetem pismu je primer Marije Magdalene, ki je bila kurba, spregledala ,se pokesala in postala svetnica. Ob temu, da moraš upoštevati še to, da se te pripetije z Janšo dogajajo vedno pred volitvami. In leva stran, ki je pokradla večino socialistične (tudi tvojim staršem, ali starim staršem pokradene lastnine) je skrbnik te lastnine in da morajo ostati na oblasti, če hočejo to lastnino zadržati.

    • čistalopata je rekel/-la:

      sredinec, konec ni le konec vsake pameti, je zgolj še en argentinec, ki nam meša drek v tej lepi Sloveniji.

    • sredinec je rekel/-la:

      rogerd .. glede konca - pa razumem. V bistvu si seveda nisem želel njim debatirat, saj to verjetno res nima nobenega smisla - sem pač njegov izpad vzel kot iztočnico. Moram se strinjati s tabo, da ob pojavljanju afer pred volitvami res človek lahko privzdigne obrvi. Po drugi strani pa … malo pa to tudi razumem. Sam sem iz MB. Trenutno nas vodi župan in njegov krog s katerimi sem se službeno večkrat prekrižal. Nekajkrat so bili celo naši pogodbeni partnerji. In ti povem … tako bizarnih situacij pa še ne. Družba je resnično škodljiva. Nekaj povsem preračunljivo (podkupovanja in mešetarjenja z zemljišči) - večinoma pa z resnično operativno popolno nesposobnostjo. Peljejo nas v megalomansko zadolževanje za razvpite projekte, ki bo bremenilo še moje vnuke, samo zato da se kaj zgodi - da ostane vpisan (zabetoniran) v zgodovino mesta. Če bi želel biti pošten, bi moral te podatke obelodaniti - verjetno prav pred volitvami, da bi slučajno ne zmagal še enkrat. Pa bogami - to početje mi ne diši, nisem ta tip. Fino pa se počutim če to počne kdo namesto mene, in novinarji se mi zdi da so prav tisti, ki skrbijo namesto nas za to osnovno higieno. Jasno pa seveda je, da moraš novinarje (tako kot vse na tem svetu) jemati z rezervo. Mogoče njih še malo bolj kot vse ostalo na tem svetu. Problem je, da pri nas novinarji teh reči ne zvohajo. Naj jim jaz pošljem anonimno? Pa smo tam .. na osnovi česa bo lahko trdil da je vse to res? Vira ne bo mogel izdati … bo fasal tožbo jeznoriteža …. baahh me kar mine……….. pa smo tam ….. še enkrat bo izvoljen in bo še bolj poln samega sebe blesavil dalje

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Sredinec, situaciji, ki so jo navedel, bi človek dejal ” da, ko je rit zadaj, je vedno zadaj”. Za iztočnico bom navedel svoj vzdih iz 90 “da bi treba dati pred zid 4 primerke; če se to ne bo zgodilo, bomo pred zidom čez nekaj časa stali vsi”. To se ni zgodilo in kruta realnost je vse bližje.
      Moral bi biti drugačen volilni sistem- Izvoljeni, če bi se ponašal po izvolitvi v neskladju z obljubami, bi moral odleteti. Če je karkoli priposestvoval protipravno bi moral biti razlastninjen.
      Kdor je grešil proti ljudskim normam , se ga kaznuje s “čebovanjem” ( v hujši obliki). Ne glede na obstoječe in neobstoječe pravne regulative.
      Sodnik ( ali kdorkoli iz sodnega sistema), ki se pri svojem delu izneveri zaprisegi, mora biti najradikalneje kaznovan, brez možnosti priziva.
      Ker prakticiramo sistem, da je zaščitena baraba,ki okrade, ne pa žrtev; gremo po poti, kot jo oba opaziva.
      Na žalost je negativna selekcija na vseh področjih na celem področu degeneriranega Zahoda, zato upanja v rešitev ni.
      Pa pozdrav v MB

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Kako čuden je ta svet.

    Norci praznujejo, čeprav ni pustni torek.

  • konec je rekel/-la:

    Rdeče svinje so pobile 5 milijonov Slovencev… edino jaz sem ostal živ.Ker sem pač njihov , sem rdeča svinja .

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Ja ti si svinja, ki te takoj prepoznamo kot Rdečo svinjo in ne Konca. Marš u svoj svinjak!!!

    • čistalopata je rekel/-la:

      Konec ima matematiko odlično!

      “samo milijon nas je…” in pet milijonov mrtvih….
      tako rekoč smo v minusu.

    • konec je rekel/-la:

      hvala roger, saj je jasno, da nisem jaz, ker takih neumnosti jaz ne pišem, ….je pa zanimivo videti, kako reagirajo ostale rdeče svinje čisto pavlovsko……

  • Ivan je rekel/-la:

    Konec, ti nisi svinja. O njih imam ne glede na barvo dobro mnenje.

    • konec je rekel/-la:

      res je , jaz nisem svinja…verjamem pa, da imaš o sebi dobro mnenje, o tem nimam dvomov…..ha, ha, ha, ha,ha , ha, ha,

  • nemesis je rekel/-la:

    Mislim,da sem edina oseba na tem portalu,ki je v celoti prebrala vseh 82 strani tega predloga.Niti enega dokaza ni,da bi kdorkoli,vključno s Cekuto in Wolfom prejel podkupnino.Vsi so dobili provizije.Niti enega dokaza ni,da naj bi ostali dobili kakršenkoli denar.Naj bi si pa dali obljube nagrade,pa še to na podlagi lastnih zapisov.Niti enega dokaza ni,da je strokovna komisija naših 60 vojaških strokovnjakov ravnala koruptivno in oni so odločali o izbiri.Kako naj bi ti ljudje nezakonito posredovali,se pravi vplivali na komisijo,tudi ni navedeno.

    • sredinec je rekel/-la:

      točno tako … upam, da sem zaide kakšen pravnik: Kakšni pa bi bili možni neposredni dokazi v splošnem primeru podkupovanja v gotovini? Poskusimo: označen ali identificiran denar najden pri prejemniku, posneta primopredaja, izpoved priče - direktnega soudeleženca, …… še kakšen primer?

    • Rogerg je rekel/-la:

      Če boš vpil” volk, volk”, ko ga ne bo, se ti zna zgoditi, da takrat ko bo prišel, ne bo nihče prihitel. Tako me je v mladosti učila mama.
      Ker so te, JJ-ju sovražne barabe, njega že nekajkrat poizkušale očrniti, in to brez osnove, je logično, da vsi, ki tem barabam ne verjamemo, zagovarjamo JJ-ja brezkompromisno. In skozi tako abotno obtoževanje iz političnih razlogov, se zna zgoditi, da bo JJ, sit slovenskega sranja, v neki bodočnosti bil pripravljen narediti kaj takega, kar mu se sedaj očita neupravičeno.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Cenjeni gospodje DVORNI PISAR Z LICENCO, ROGERG, JEBIVETER, KONEC, KAKTUS s sodelavci, NEMESIS; MEFISTO in še nekateri drugi občasni zaslužni sodelavci ne zmoremo več vsega dela pri izganjanju hudega duha iz glav številnih tovarišev.

    Priporočamo BLAŽU ZGAGI; DEJANU KARBI; ROKU PRAPROTNIKU; JANIJU SEVERJU in drugim tako imenovanim raziskovalnim novinarjem MLADINE, DELA, VEČERA, DNEVNIKA in VEST.SI ter s hudim duhom obsedenim tovarišem ANGIE, DDDD, STEPPENWOLFU, BUTALCU, PIRANČANU, 007in drugim tovarišem, ki tudi podlegajo hudemu duhu, da poiščejo nujno pomoč pri IZKUŠENIH EKSORCISTIH.

    Izkazalo se je, da je to zadnji up za rešitev njihovih duš in duhovne higiene v deželici na vedno bolj senčni strani Alp.

    • nemesis je rekel/-la:

      Jaz pač komentiram obtožni predlog,kakršen je na voljo in z dokazi,ki so na voljo.Če obstaja še kaj dodatnega,ne vem.Sama sodnica priznava,da nima nobenih neposrednih dokazov,tudi Finci,Riedel in Wolf trdijo,da z Janšo niso nikoli komunicirali.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Pripis

    Opravičujem se LUCKU, ki tudi podlega hudemu duhu,da ga po nemarnosti nisem vključil v to znamenito družbo in seveda Q, ARS IGNISU, PRAVNIKU; MUJU in drugim dobrega eksorcista potrebnim tovarišem, ki so se mi prav tako izmaknili v gornjem priporočilu.

    • čistalopata je rekel/-la:

      Spet si prezgodaj vstal, potem pa klatiš neumnosti.

    • dado je rekel/-la:

      Lopata naša je še čista,
      gnoja pa dosti za odmetat,
      ne bo se ona mazala,
      raje bo kar štrajkala.

  • Tone je rekel/-la:

    Nekega dne, za tremi gorami in tremi rekami, se je sestal Milan z Janezom, s katerim sta se pogovarjala, da bosta nekaj naredila, potem ko bosta čez nekaj časa spet govorila o tisti drugi stvari o kateri sta nameravala govoriti včeraj…

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Informacijska poblaščenka bo najstrožje ukrepala zoper Janeza Jnašo, ker je na Faceboocu skupaj z obtožnim predlogom objavil tudi svoje ime.

    Zagrožena je denarna kazen ali zapor do enega leta.

    Zdaj me pa skrbi, kaj bo z nadnovinarjem in čudežnim dečkom Gregorjem Repovžem, ki je enak zločin storil v neugledni Mladini in z Janijem Severjem, ki se je tudi grobo pregrešil nad strogim zakonom na tem portalu.

    ANGIE, ČISTALOPATA, DDDD, STEPPENWOLF in drugi samaritani Repovža in Severja seveda ne bodo pustili na cedilu in jima bodo nosili svoboden zrak v za to priliko polnjenih pločevinkah v Murglah.

    • sofi je rekel/-la:

      Ne skrbi, Mladina je le povzela vsebino obtožnega predloga, kar ni kaznivo, saj ni objavila osebnih podatkov obtoženih.

      Je pa zanimivo, da sta na prvi strani obtožnice objavljene na facebooku, dotiskana oziroma napopana ime in priimek dveh urednikov Mladine, kot dokaz vira, ali kaj? Se vidi, kaj o inteligenci svojih ovac meni obtoženi.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      SOFI, ne berem neugledne revolverske Mladine, zato s teboj ne morem polemizirati.

      Jani Sever pa je zgoraj objavil tudi imena.

      Kako boš pa njega skušal obvarovati najstrožje kazni.

    • sofi je rekel/-la:

      Ne vem, če je to problem za Severja, glede na to, da je Janša dal obtožnico v javno last. In tudi ni objavil prve strani, kjer so podatki o obtožencih.
      Janševa stran je tule, ogledaš si lahko tudi prvo stran obtožnega predloga:
      http://www.facebook.com/pages/Janez-Jansa/32585228571
      če pogledaš prvo stran zgoraj desno, je kao naslovnik Mladina, Repovž in Trampuž, (ampak brez naslova), kar je očitno dodano v podkrepitev teorije zarote,:-))))))))))))

    • MEFISTO je rekel/-la:

      SOFI; ti si pa pristranski.

      Janšo, ki je skupaj z obtožnim predlogom objavil tudi svoje ime, bi zaprl, Severja, ki je objavil dele obtožnega predloga zoper poštenjake in njihova imena bi pa glorificiral.

      Oteževalne okoliščine so na Severjevi strani.

      Sever mora v zapor, Janša,ki je pogumno objavil svoje ime, pa se mora izmazati s pogojnim

  • nemesis je rekel/-la:

    Kaj bo s Pop tv in Pogledi Slovenije,kjer so bili tudi bili navedeni ljudje z imeni in priimki,tudi Finec in Avstrijec,pa še Tajec?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Rekel bi, da je pravna država umrla.

      Toda, česar ni, še umeti ne more.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Meni je dovolj tega fašizma.

    Predlagam totalno razlastitev državljanov vsega nepremičnega in premičnega premoženja, da bomo, tako kot v letih revolucije, spet vsi enaki v siromaštvu.

    Iz razlastitve je treba izločite le vse tiste državljane , ki imajo premoženje, ki je nastalo v predaprilski Jugoslaviji in v rajnki Avstriji, ki je bilo edino pošteno pridobljeno in ki so prišli do njega po dedni verigi.

    Vse premoženje je v socialistični Jugoslaviji plačala inflacija, v samostojni Sloveniji pa vedno znova in znova skrahirane banke, ki jih moramo davkoplačevalci brez prestanka dokapitalizirati.

    Pregovorno siromašna leviccca, ki je revna kot cerkvena miš, bo upam z aklamacijo sprejela ta predlog.

    Če bi se po razlastitvi pojavilo preveliko število lačnih ust, bo lahko levica, ki še iz let po letu 1945 ve, kako se taki reči streže in število stradajočih se lahko hitro zmanjša.

    V fašistični dobi so na srečo zaprli veliko rudnikov.

  • goethe je rekel/-la:

    Mefistek ! Imaš odlične reference za prokurista slovenske podružnice Opus dei !