7. oktober, 2010 | Rok Kralj

Opozorilo sodržavljanom

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

»V skladu z zadnjimi opozorili svojim državljanom o možnih terorističnih napadih po Evropi, ki so jih izdale vlade ZDA, Japonske, pa tudi Francije (kjer opozarjajo pred teroristično nevarnostjo v Veliki Britaniji) in Velike Britanije (kjer opozarjajo pred nevarnostjo za napade v Franciji) ter Evropske komisije, je potrebno izdati več opozoril tudi za naše državljane.

Opozorilo št. 1!
Če boste v teh dneh potovali v Afganistan, bodisi po nakupih, na obisk k prijateljem ali sorodnikom bodisi poslovno ali kot turisti, obstaja velika verjetnost, da boste postali žrtev državnega terorja demokratičnih držav največje vojaške zveze v zgodovini. Posebej nevarno je obiskovati privatne domove, potovati po cestah in raziskovati oddaljene vasi. Opozorilo pred napadi z najsodobnejšim orožjem ameriških, francoskih, britanskih, finskih in drugih orožarskih korporacij je dvignjena na najvišjo – (krvavo) rdečo stopnjo. Če boste odkrivali lepote Afganistana v bližini iranske meje, lahko postanete celo žrtev napada OMLT-ja, ki ga v »veščinah terorja izobražujejo« vaši sodržavljani. (Če je to vojna, naj traja)

Opozorilo št. 2!
Če v teh dneh nameravate v Gazo – poslovno, turistično, na obisk k prijateljem itd. – bodite skrajno previdni ali pa raje ostanite doma, kajti lahko postanete žrtev zračnega desantnega napada demokratične države, ki jo z najsodobnejšimi »terorističnimi sredstvi« izdatno podpirajo najrazvitejše svetovne demokratične države. Še zlasti nevarno je v Gazo pripluti z manjšo ladjo s pomočjo za domačine.

Opozorilo št. 3!
Če nameravate na daljše počitnice v nigerijsko zvezno državo Zamfaro, vas lahko »iz zasede« ubije izjemno nevarni svinec, prav tako kot se je zgodilo 400 tamkajšnjim otrokom v zadnjih 6 mesecih. Svinec se sprošča v njihova telesa in v okolico, ko goloroki otroci ločujejo zlato od preostalih primesi v ročno izkopani rudi. Bolj ali manj jasno je, da najlepši in neškodljivi deli te rude pristanejo na rokah in vratovih bogatašev, mimogrede pa se še financirajo državljanske, oprostite, teroristične vojne. (Conflict Minerals)

Opozorilo št. 4!
Če nameravate – zaradi kateregakoli vzroka – potovati v slum Kibera, ki leži pet kilometra iz centra kenijskega glavnega mesta Nairobija, kjer se na približno 1,5 kvadratnih miljah (slabih 4 kvadratnih kilometrih) drenja milijon ljudi, ste lahko ogroženi na vsakem koraku. Na vas preži »terorizem« popolnega pomanjkanja stranišč (ena latrina za 500 do 1000 ljudi), kanalizacije, čiste vode, ustrezne hrane, zdravstvenih storitev itd.

Prosim vas, da ta opozorila jemljete skrajno resno in se ne izpostavljajte po nepotrebnem terorizmom vseh vrst. Terorizem je zelo zahrbten in se lahko pojavi bodisi iz najsodobnejših orožij najrazvitejših demokratičnih držav bodisi na vas preži v obliki revščine, lakote, pomanjkanja najosnovnejših dobrin itd. Terorizem pač pomeni sleherno obliko nasilja nad ljudmi, pa naj gre za vojaško, ekonomsko, politično, versko, etnično nasilje itd. Ne verjemite pa, da je terorizem samo tisto, kar vam pravijo politiki in glavni mediji.

Vaš zaskrbljeni državljan«

Rok Kralj

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
8 x komentirano
  • Boris_j je rekel/-la:

    LOL, dobro :) Sicer se pa nihče ni vprašal kako utemljene so sploh te grožnje. Vse bolj pa se dozdeva da se duh (medijskega) terorizma počasi širi tudi v Evropo.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Dokler imamo ANGIE, PIRANČANA, STEPPENWOLFA, BUTALCAi in druge verbalne primitivce ne potrebujemo gostujočih terorristov.

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    ” …kjer se na približno 1,5 kvadratnih miljah (slabih 4 kvadratnih kilometrih) drenja milijon ljudi, ste lahko ogroženi na vsakem koraku. Na vas preži »terorizem« popolnega pomanjkanja stranišč (ena latrina za 500 do 1000 ljudi), kanalizacije…”

    Upoštevati je potrebno, da je v Afriki pogosta lakota in zato potreba po straniščih tam ni tako velika, kot v razvitem svetu.

    • Boris_j je rekel/-la:

      Takšni odgovori so tipičen “berlusconijevski” cinizem. Zaradi takega stanja duha, bomo svojega Silvia kmalu fasali tudi tu.

  • Larry je rekel/-la:

    Manjka se opozorilo pred potovanjem na Madzarsko in tveganje utopitve v strupeni gosci, ce se slucajno podate na ogled kaksnega industrijskega objekta, ali pa zgolj odlocite za kopanje v Rabi ali Donavi. Na Madzarskem na vas prezi nihce drug kot teroristicna posast Kapital Prostega Trga, ki je v 90-ih poceni pokupila madzarska podjetja, danes pa tezko dojame, da je v dvajsetih letih treba tudi kaj vloziti v infrastrukturo in ne le crpati profite.

  • Prepisani je rekel/-la:

    Seveda, novodobni menedzerji se zavedajo, da je njihov rok trajanja izjemno omejen (v povprecju 3-4 leta), zato prelagajo draga vzdrzevalna dela, ki bi dodobra oklestila, ce ne celo iznicila njihove letne rezultate. “Naj se s tem ubada moj naslednik. Samo da jaz pospravim nagrado (udelezbo v dobicku), pa bom lahko pocival na jahti naslednjih 10 let.” Logika modernih menedzerjev je natanko taksna, potuho pa ji daje dejstvo, da posledice njihove malomarnosti in sparanja nosi celotna druzba, ne pa oni sami. Dokler bo profit edino merilo uspesnosti, se bodo tovrstne nesrece (pardon - teroristicni napadi) le se stopnjevale.

  • Forestina je rekel/-la:

    Opozorilo, banksterji napadajo :)

    Intermezzo:

    Slovenija je namreč na repu Evrope pri učinkovitosti pregona gospodarskega kriminala. Za to po njegovem ni kriva zakonodaja, ampak institucije in prioritete politike. Policija, tožilstvo in sodstvo so pri pregonu gospodarskega kriminala po besedah Klemenčiča povsem odpovedali. “Šele ko bomo ugotovili, zakaj so odpovedali, bomo lahko našli pravo rešitev,” je prepričan. Sklicevanje na človekove pravice pri pregonu gospodarskega kriminala pa je po njegovem deplasirano.

    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042393747