21. oktober, 2010 | Jani Sever

Kjer je Dimic, tam je požar

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Afera Dimic je zagorela. In bolj ko jo gasijo, bolj se ogenj širi. Gospa je začela kazati pogodbe in račune za obnovo murgelske hiše, pa se je pokazalo, da ničesar ne pojasnjujejo in da se nanašajo na vsote, s katerimi se ne da zgraditi niti kolibe. Na drugi strani delavci Vegrada vztrajajo, da jih je na hiši z bazenom delalo kar 34. Ob novih odkritjih, ki se množijo, se zdi, da se je afera šele dobro razplamtela.

Dimičeva je obmolknila, ker čaka, da bo svoje povedala Komisija za boj proti korupciji, a vse bolj se zdi, da bi morali zadevo resno preiskati tudi kriminalisti in tožilci. Policija se z zadevo menda že ukvarja. Zgodba, ki se je začela z majhno iskro, se je sprevrgla v zelo zoprno afero, ki je locirana v samem centru kabineta predsednika vlade. Ta za povrh svoj najtesnejši sodelavki še vedno neomajno zaupa. Zdi se skorajda kot da je zanjo pripravljen dati roko v ogenj, kar je nenavadno in predvsem zelo nevarno. Kajti plameni so zdaj že tako visoki, da požar najverjetneje ne bo ostal brez globokih posledic.

Afera se je zaenkrat koncentrirala okoli nakupa in obnove hiše v Murglah, za katero Vegradovi delavci trdijo, da so jo gradili z materialom iz Celovških dvorov, hkrati pa je bila kupljena in obnovljena z nenavadnimi in zelo ugodnimi krediti NLB. Dimičeva, ki zanika, da bi bilo pri tem karkoli narobe, je zaradi pritiska javnosti, začela kazati račune. A kaj ko se ti nanašajo na nakupe vrat in oken in ne na storitve. Konec koncev nihče ni trdil, da naj bi murgelska hiša dobila okna in vrata iz Celovških dvorov. Tam protivlomnih vrat za 12.000 evrov ni. Podobno nerodna je zgodba s podjetjem Keros, ki ga je Dimičeva najprej izpostavila kot izvajalca, saj je opravil samo dela manjša od vrednosti vhodnih vrat.

Ob vsem tem, izjave Vegradovih delavcev, da so delali v Murglah in da je materijal prihajal iz Celovških dvorov, postajajo vedno bolj kredibilne. Na TVS so včeraj poročali tudi o dokumentu, ki naj bi povezoval prenavljanje hiše Simone Dimic v Murglah z gradbenim podjetjem Vegrad. Šlo naj bi za pogodbo med Vegradom in Krovstvom Vrtačič iz Kamnika za krovsko-kleparska dela na Celovških dvorih, ki naj bi bila nato izvršena na hiši v Murglah. TVS trdi, da je nato ta dela na Celovških dvorih opravil drug izvajalec. Krovstvo Vrtačič pravi, da je bila pogodba razveljavljena, hkrati pa priznavajo, da so za približno enako vsoto opravili dela v Murglah.

Problem murgelske hiše je seveda očiten. Za Vegrad in njegove težave, za njegovo poslovanje, za ovadbe, za zavrženo ravnanje z delavci, za propad podjetja in poskuse njegove političnega reševanja vemo vsi. Če so torej obtožbe o obnavljanju hiše vodje kabineta predsednika vlade, s pomočjo materiala z gradbišča najbolj znamenite zavožene stanovanjske investicije, resnične, bi to predstavljalo prvovrsten škandal. A to je le del zgodbe. Tu je še eno stanovanje, pa jahta, katere najema, Dimičeva ni pojasnila, pa skokovit razvoj podjetja njenega partnerja, ki kljub temu, da se ni povečevalo število zaposlenih, ne izkazuje povečanja dobička.

Vodja kabineta predsednika vlade ima, posebno v državi, kjer je politika tako povezana z gospodarstvom kot pri nas, izjemen pomen. Dimičeva je seveda, dokler ji ni dokazano drugače, nedolžna. A to v politiki bolj malo šteje. Ob kopičenju pričevanj in indicev, pomanjkanju argumentov, ki bi lahko ovrgli obtožbe ter zapletanju v vedno bolj neverjetne izgovore, se zdi, da afera za vodjo kabineta predsednika vlade postaja neobvladljiva. In vedno bolj očitno postaja, da dalj ko bo vse skupaj trajalo, bolj neprijetne bodo posledice, ne le za Simono Dimic, ampak tudi za predsednika vlade in posledično za vlado v celoti.

Jani Sever

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
106 x komentirano
  • ena je rekel/-la:

    se strinjam v celoti .. ta nojevski pahor pa še vedno tišči glavo v pesek … pri pahorju se zdi,kot da ne bi bil premier ter da dela na tem, da bi naslednje volitve izgubil, nekako se mi zdi, da je v to funkcijo več ali manj pahnjen… dimičeva pa .. novodobni jetseterji v sloveniji, ki si iz nič (zaradi funkcije, ne pa zaradi lastnega dela) ustvarijo bogastvo … največji paradoks je pa ta, da vlada se zgrinja nad sivo ekonomijo, medtem ko prva roka premierja plačuje na roke:))) (sicer verjamem, da ni edina): čedalji večji razkorak med besedami in dejanji …

    • Janez je rekel/-la:

      Eh, zgodba, ki je vredna obsojanja, ravno rav teče vodi na mlin Golubiču & Co., da trenutno lahko v miru speljejo združitev energetskih stebrov in ga prevzame. “Pod streho” bodo lepo še pospravili dokapitalizacijo NLB, zakon o malem delou, pokojninsko reformo.

      Pipistrel se pa seli v Italijo, da bo sploh lahko prodajal v ZDA, zaradi lenobe naših organov.

      I FEEL SLovenija….my assssssssssss…..

    • Forestina je rekel/-la:

      http://www.dnevnik.si/video/6133

      Kolaž izjav Andreja Magajne o tem, zakaj zapušča SD in kaj vse je narobe v koaliciji

    • BRITEV je rekel/-la:

      POPOTNIK , IZ BRNIKOV, JO JE VIDEL NA LETALIŠČU S SPREMSTVOM, SINEK JE LEP, KOT PAHOR, JE PRIPOMNIL !!

  • jebiveter je rekel/-la:

    ….naj mi nekdo pojasni : kako je mogoče dobiti kredit v stotisočih evrov po obrestni meri 1,6%, če ta ista banka ponuja za vezane depozite obrestno mero 3,5%……

    • jebiveter je rekel/-la:

      …..da mi ne bi kdo nakladal o nacionalnem interesu ( največja banka v državni lasti ),……jahtig eliti samopostrežba, raji pa ” dokapitalizacija “…..kje ste dddd, 007, pirančan, sofi, butalec, neja, mirjana, uboga mimi in ostali takosamozvani pristaši slo-levice…..

    • krucefiks je rekel/-la:

      Saj si odgovoril, kako je možno.;)

    • dddd je rekel/-la:

      Jah, vetrofuk, ne delam v bančništvu, tko, da ne vem.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @dddd. Ne delaš v bančništvu .Delaš pa zgago, ko bi treba enoglasno oplajbati tvoje varovance iz klike, kobajagi levih strank. Fuj in fej kako si debilno podmukel.

    • dddd je rekel/-la:

      Oho, spet ameboidni Rögerg, ki bi rad podatke na internetu ponarejal.
      Ti pa si le in zgolj debilen. In itak najbolj radosten, ko se enoglasno bleja. In potem ti jaz kvarim radostne trenutke tvoje bedne ekzistence. Jej, jej. Saj bom nehal, oglasil sem se na željo jebivetra, zdaj pa grem, niste več zabavni.

    • Rogerg je rekel/-la:

      Ja, tvoje blejanje mi povzroča posebno radost.
      Kar pridi pozneje spet nazaj; je tako lepo, ko te ni.

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Kaj bodo rekli kupci stanovanj v Celovških dvorih, ki so s kupnino plačali tudi drago prenovo stanovanjske hiše izven zakonskega para Dimic, pa še kaj drugega?

    • jebiveter je rekel/-la:

      ….pa še županu pol milijona na roko……

    • dado je rekel/-la:

      Kupci ne bodo rekli nič,
      morda bo le pokompenziral kak tič,
      v državi, kjer etičnost odpove,
      se jo z zakonom zapove!
      (Glej nov zakon o RTV)

  • toreador je rekel/-la:

    Pa je tudi Pahor dočakal svojo Patrio!

    Simona Dimic je njegova Patria, Ultra in famozni dildo skupaj…

    Brez Simone Dimic si Pahor še čevljev ne zna zavezati. Nekako tako, kot tega ne zna finančni minister Franci Križanič brez Draga Isajloviča. Zdaj se je znašel v njegovi koži.

    Prepričani smo lahko, da se bo Pahor v prihodnjih dneh pričel močno potiti. Hja, morda pa bo imel spet tudi težave z ledvicami…

  • obama je rekel/-la:

    Najbolj krvavi boji so vedno med frakcijami komunistične partije..Zato,ne daj se Simonca…nasadi Katro..grem po kokice…

  • janux je rekel/-la:

    Vse to ni nič novega. Spomnim se svojega pripravništva še v socializmu, ko smo v službenem času veselo gradili privat vikend direktorja nekega podjetja na črno, z materialom in voznim parkom iz tega istega podjetja. Sistemi se menjajo, običaji ostajajo. Aja, nekaj pa je sedaj drugače. Takrat smo delavci dobivali plače v družbenih podjetjih in nam privat hiš vplivnim ni bilo treba graditi zastonj, današnja elita pa je ugotovila, da zaposleni plač niti ne potrebujejo več, saj enako kvalitetno delajo brez njih. Pravzaprav si lahko želimo čimprejšnje vpeljave sužnjelastniškega sistema, saj je tam lastnik dolžan svojim sužnjem nuditi vsaj prenočišče in hrano, medtem ko morajo delavci v trenutnem sistemu poleg brezplačenga dela še za to dvoje sami poskrbeti.

  • ... je rekel/-la:

    To je reality show ne pa razni Big Shiti. Vse po holivudskih pravilih. Dobra Milfa, nekoliko mlajši fvkač, vile, jahte, vikendi v eksotih, intrige, korupcija, mafijaši, marionete, samodržci iz ozadja, sitni kriminalci z dubajskimi registracijami, lepe novinarke………in vse brez stroškov za kostume, lokacije, makeup itd.. Sam kamere naštelat in piči. Naslov bi lahko bil pa PREBRISANI. Dinastija, Saga o….. in podobni so žal že iztrošeni. Mogoče Murgle90876?

    Med tem pa naš Gregec hara k ta velk :)

  • dddd je rekel/-la:

    Oho, črnuharji majo fešto. Je pa zanimivo, da kar naenkrat verjamete rdečim pisunom, podpisnikom peticije 571 in komunajzarskim medijem, ki jih koordinira udbomafijska zalega. Kaj neki je vzrok za ta preobrat?

    • krucefiks je rekel/-la:

      Voda na njihov mlin je vzrok. Meni se samo smislijo nekateri, ker jih ti dogodki dodatno utrjujejo v ideji, da je Janša odrešenik.

    • obama je rekel/-la:

      verjetno je nekaj pisunov ugotovilo,da je dobro čimprej skočit z drvečega vlaka

    • dddd je rekel/-la:

      A, torej vidiš prihodnost v idilični, urejeni, očiščeni Sloveniji, kjer bo vse pod nadzorom in ki ji bo modro in odločno vladal Veliki vodja, njegovi podaniki zadovoljni krulili, pošteni novinarji pa pisali hvalnice njegovi odločnosti in modrosti. Bomo vidl, mogoče bo pa Sever, ki je skočil z drvečega vlaka, v naslednjem tekstu razkril zaroto okoli Patrije! No, dvomim…

    • ... je rekel/-la:

      Ne boš verjel Drugorazredni Držalec Dildo Droga nikoli nisem volil jajčkota, tokrat ga bom zagotovo, razen v primeru, da se pravi liberalci organizirajo kot je treba. Ti pa še kar naprej drži štango, ki te očitno dobro hrani.

    • dddd je rekel/-la:

      No, zdaj si pa malce nesramen, ti bom rekel, v tvoji maniri, Trojna pičkica.
      Izvoli, pa ga voli, naj ti ga Bog požegna, Jajčkota. Še vedno je tak, kot je bil, če se mu ni že malce poslabšal, tko, da ga jaz nisem in ne bom, sicer pa, če ga je sral med konjuturo, kakšne bi šele med recesijo počel?

    • ... je rekel/-la:

      Pena na ustnicah, a rdečkar? Kot se ti rad izražaš malce nesramno v tvoji maniri(črnuharji)? Veš kaj tko kot ga teli tvoji pasjejebci serjejo ga tudi Jajčko ne more! Sorry!!

    • dddd je rekel/-la:

      Ja saj pravim, voli ga, pa boš videl, črnuharček. Niti ga ne serjejo kaj bolj kot oni prej, le medijev naši visoki politiki ne držijo več tako za jajca, kot sta jih Janša in Drnovšek pa si novinarčki, (zdaj ko jih za jajca držijo le lastniki), upajo znatno več pljuvati po vladi. No, do Janše so še vedno precej prizaneljivi, on je iz drugega testa, nikoli ne veš, mogoče bo enkrat spet izvoljen, pa bo šel spet z macolo nad medije.

    • ... je rekel/-la:

      Hahaha! Kakšne pa ti trosiš otrok!? Pojdi raje v peskovnik potičke delat, al pa se s plastičnima Borutom in Simonco igrat. ENDE! Ti kar še naprej s peno na ustih črnuhaj! :)

    • dddd je rekel/-la:

      Odlična ideja, to bom tudi storil, sonce sije. Ti pa, “pravi liberalec”, le glej, da ne zamudiš Sveta na kanalu A, Dnevnika, 24 ur, in vsega tega, kar po tvoje obvladujejo rdečkarji. In glej, da boš volil Jajčkota, “ki ga prej nikoli nisi”.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Mene drugače Severjevo, v tem primeru, “nepristransko” komentiranje (se dejansko strinjam s povedanim) prepričuje v smer, da za tem stoji Zares. Seveda uživam v razkrivanju mask in prav je, da se. Samo ne verjamem, da je zadaj izključno težnja po raziskovalnem novinarstvu.

    • dddd je rekel/-la:

      Itak, bilo bi preveč preprosto, saj nismo otroci, pa ful gledamo holivudske trilerje. Vse je povezano, če misliš drugače, si naiven. Blagor Severju, enkat ga podkupi Zares, drugič SD, potem LDS, jebenti, človek se mora kopat v dnarju, škoda, da ni še kakšne frakcije…

    • Rogerg je rekel/-la:

      @dddd,Ti pa aplaudiraš njegovim člankom, ne glede iz katerih finančnih virov so bili stimulirani.
      Edino kar ti v situaciji priznam, da nisi tudi ti skril svoje riti kot so to storili vsi bedniki iz tvoje opcije.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      No Rogerg, nekateri pač moramo delat do 16 h. Bomo nadoknadili.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Steppenwolf, če je prava zagretost, ni ovir. Jaz sem se zadnjič oglašal na debilnosti nekega kolumnista iz centralnega Bornea.

    • dddd je rekel/-la:

      Eh, pa so te nazaj spustil.
      Borneo Orangutan Survival Foundation
      http://www.savetheorangutan.org.uk/

    • Rogerg je rekel/-la:

      @dddd, ja ko gledam in poslušam tvoje somišljenike, bi vsekakor raje bival v sožitju z orangutani.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @dddd, ko sem odprl link, te moram vsekakor opozoriti, da si tebe ne predstavljam kot srčkanega orangutančka. Prej kot primerek probosis opice. Še za ta primerek najdi kakšno tolmačenje z linki.

    • dddd je rekel/-la:

      Nedvommno, med sebi enakimi, se vedno počutiš bolje.

    • dddd je rekel/-la:

      Aja, pa tudi program za reprodukcijo imajo, spet si šanso zamudil.

    • dddd je rekel/-la:

      Mamo lepo slovensko ime, Nosan.

    • dddd je rekel/-la:

      No tale duhoviti štrovs, bi pa lahko omenil tudi, da je v poročilu “Novinarjev brez meja” obrazloženo, da je za padec Slovenije pripomogel nekdanji premier s tožbo proti finskemu novinarju Berglundu v aferi Patria.

      In Slovenia, the former Prime
      Minister is thus competing with Silvio Berlusconi
      and Robert Fico by demanding no
      less than 1.5 million euros from a journalist
      who denounced irregularities tainting
      certain procurement contracts
      PDF:
      http://www.rsf.org/IMG/CLASSEMENT_2011/GB/C_GENERAL_GB.pdf

    • toreador je rekel/-la:

      ne trudi se.

      črnuharji upoštevajo le tista dejstva, ki so njim v prid.

      ostala ne obstajajo.

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Vidim, da imamo nekoga s tremi pikicami. Do sto mu jih manjka še kar nekaj, tako, da pač piše temu primerno.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ne kar nekaj, skoraj vse!

  • exkomunajzarji delajo samo škodo je rekel/-la:

    Še vedno sm mnenja da tale požar ni požar za nikogar druzga kot samo za Dimicevo. Morda še za Pahorja. NIkakor pa ne za SD. Za to da bi se znotraj levega pola omajal “ugled” SD bi blo treba velik velik več kot pa ena stevardesa.

    • dddd je rekel/-la:

      Tole lahko Pahorju še koristi, da ji nogo, pa se mu precej ratingi dvignejo, stare mame bojo ploskale- to je pa itak njegova volilna baza.

  • lucko je rekel/-la:

    A sem edini, ki mu Dubajske tablice disijo po pranju denarja? Morda je pod gladino se veliko vec… In poslovanje podjetja morda le krinka za pranje?

    • dado je rekel/-la:

      Nisi!

    • krucefiks je rekel/-la:

      Se pridružujem. Zato pa 20+ metrska jahta, 500.000 € vredno stanovanje (ali več, tega dela nisem razumel), več 100.000 € za nakup in obnovo hiše v Murglah itd..

  • Ziherl je rekel/-la:

    Pahor bo reagiral, prehitra reakcija bi bila lahko slaba, ampak sčasoma bo prišlo do nje. Mislim pa da je on res 100% zaupal Dimičevi in bo med najbolj razočaranimi, če se afera izkaže za resnično.

    • dddd je rekel/-la:

      Ma ne vem, Pahor se pomoje sam dela mal naivnega in nedolžnega, pa pomoje ni tako zelo, če je pririnil tako visoko.

    • angie je rekel/-la:

      Ziherl, se strinjam!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ANGIE, stavim, da si ta trenutek najbolj nesrečen osebek na svetu.

      Upanja zate ni, ker ga tvoji vsak dan bolj lomijo.

  • angie je rekel/-la:

    Afera je zagorela, takoj ko so združno pljunili na karbid Požar, Urbanija in Frankl d.o.o.
    Ostali itak samo prepisujejo in kao komentoirajo, brez novih dejstev.
    Zdaj pa že mene tale štorija intrigira:
    zakaj mojstri preiskovalci (iz združenja novinarjev) ne vzmejo zadeve z druge plati in vprašajo Hildo,, zakaj so delavci s Celovških dvorov vozli karjole v Murgle, če to drži. In za koliko so zato stanovanja tam dražja? To bi morebiti zanimalo tudi stanovanjsko komisijo Mol, ki je tam nabavljala stanovanja za neprofitneže.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Angie, poleg tega, da imaš včasih silno pokvarjene komentarje, izražaš tudi tako stopnjo naivnosti, kot jo je oni dan Pahor z obiskom v arestu.
      Ampak izgleda, da je pravilo, če si levičar si tudi budalo.

    • angie je rekel/-la:

      No, meni se pa ti zdiš klon od tistega zlonamerneža Mefista.
      Skratka, papagaj, ki ne razmišlja, samo Verjame…

      Da je afera Dimic izbruhnila ravno v trenutku, ko se je začela razpletati afera Patria, so najbrž zaslužni prizadevni kadri s Trstnjakove, ki imajo preveč časa in radi gledajo skozi okno k sosedu.

    • exkomunajzarji delajo samo škodo je rekel/-la:

      Eh a da bi bi Sever in /Zgaga zamenjala dobro nadaljevanje limonade Patrie za nek lev “konstrukt” kot bi nas ti rad prepričal? NEEEE! Nemogoče! Zbud se!

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Angie, papagaji imajo silen spomin, to veš, a ne?
      Da pa povezuješ afero Patria in Dimicevo, je pa potrditev moje zgoraj navedene ugotovitve.
      Kot si lahko prebral pri ostalih komentatorjih, je prej Severjev megaizvod te afere, le zares ldsovski obračun s Pahorjem.
      Da je pa v tej državi že toliko gnoja in gnojnih bul, je pa zastrašujoče dejstvo. In ko bodo začele pokati te bule ena za drugo, bo smrdelo vse naokrog. In te gnojne tvorbe so se ustvarile s pomočjo vašega zvestega zagovarjanja.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      ANGIE, spet si se pregrešil nad menoj, tvojim dobrotnikom!

  • steppenwolf je rekel/-la:

    Pa poglejmo izsek iz sredine izdaje dela:
    “V SDS so ji že januarja lani javno očitali, da »igra čedalje pomembnejšo posredno kadrovsko vlogo pri novi oblasti«, zanimivo pa je, da so podobni očitki in namigi prihajali tudi iz vrst koalicijskih strank. Zapise, da je Simona Dimic »vsemogočna«, in opozorila Pahorju, naj pogleda, kaj delajo njegovi najtesnejši sodelavci, najdemo tudi na spletni strani Socialno-demokratske stranke.”
    To je torej ozadje te najnovejše afere. Prevelika kadrovska moč Dimičeve. Kot v primeru Ultre. Verjamem, da se je Dimičeva osebno okoriščala s to močjo in da mora zato oditi, če ne celo odgovarjati. Vam, modelom iz SDS -a pa bom lahko pritegnil le v primeru, da boste razkrili lumparije kakšnega svojega. V nasprotnem primeru pa bolje, če ste tiho. Saj ste kljub vsemu le navadne tožibabe.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Steppenwolf, sicer nisem SDS, zato le nevtralna opomba. Kako za Boga naj nekdo napada svoje, če je na nasprotni strani toliko svinjarije in njenih zagovornikov.
      V primeru, da bi nekdo napadel svoje v SdS, bi ob stanju stvari v tej brezglavi družbi povzročil, da bi , če vzamemo SDS, bila do konca pohojena. Nasprotna stran, ki ima bezbroj barab kot prvo,in zagovornikov teh barab v izjemnem številu, kot drugo. In ti zagovorniki , kobajagi levičarjev so vrhunski “advokati” .
      Čisto kot prvo, mi je ogabno diskutirati v tej sredini, ko moram napadati levičarje. Kajti od nekdaj sem se imel za levičarja. Kako daleč smo od rešitve pove že dejstvo, da še tega nimamo razčiščenega kdo je levičar in kdo desničar.

    • jebiveter je rekel/-la:

      ….za spoštovanje pravnega reda in zakonitosti, ter udejanjanje in prevzemanje odgovornosti kakor tudi sankcioniranje kršitev je pogoj, da v družbi funkcionira neodvisno in strokovno sodstvo brez vpliva politike in brez trajnega mandata domnevno podkupljivih sodnikov. Vso to solato, ki jo danes prežvekujemo je zakuhala stranka LDS z Drnovškom na čelu, saj tudi največjo “svinjarijo” “sposobni”odvetniki z levo roko zaradi domnevnih kršitev pravic obdolženca, zavržejo. Dokler se stanje ne spremeni je iluzorno pričakovati, da bo v tej državi kako drugače, pa naj bo na oblasti Pinpekov Pepi ali pa mehkocuraški Karli.
      Za to je pa potrebna revolucija, samo ne z rdečimi zastavami.

  • rdeči na psu je rekel/-la:

    DRHALkomunjarska.Še vedno ščititehudega in neuravnovešenega vodjo pahorja,ki ni sposobe niti osnovneganastopanja in komuniciranje,Schizofrenik in popolnodvisnikod svoje bolestne narcisoidnosti je kot politik,nekakšen partijski predsednik popolnoma pogorel in kapituliral skupaj s svojo komu-kapitalistično svojatjo.Oblastna drhal iz dneva v dan pred očmi slovenske javnosti rapidno razpada.

    • jebiveter je rekel/-la:

      #
      facebook
      #
      Nisem človek, ki bi za položaj žrtvoval svoje sodelavce

      “Dimičevi zaupam. Je izobražena, inteligentna in lojalna, kar je na tem položaju pomembno. Z njo imam dobre izkušnje. Nisem človek, ki bi žrtvoval svoje sodelavce samo zato, da bi ostal na položaju. Če jih odslovim, moram vedeti, zakaj,” pravi Pahor. 24u
      …….kar že dolgo vemo, Borči je samo uboga brezjajčna tajnica…..

  • Lola je rekel/-la:

    To ja. S 34. delavci so delali en bazen in obnovo hiše. Čuden podatek, ker s takšno količino delavcev lahko postaviš palačo in to zelo hitro. Naj se še delavci zjasnijo s kakšnimi materjali so gradili oz. kateri so tisti materjali, ki jih danes vidimo na Celovških dvorih. Tudi zgodba delavcev je malo bizarna.

    • krucefiks je rekel/-la:

      Saj niso vsi naenkrat delali, HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALO!:D

      Drugače pa je to stalna praksa pri vseh večjih gradbiščih. Ne nujno podkupovanje kot v primeru Vegrada in DImičeve. Ampak na vsakem gradbišču se krade material. Večje kot je gradbišče, več se ukrade. Magari za bajte zaposlenih. Kako pa lahko ljudje s 1000 € plače puvajo bajte? Če boš malo pogledala okoli, boš hitro kakšnega takega našla.

    • krucefiks je rekel/-la:

      Pred nekaj leti mi je razlagal človek, ki vozi kamion za smeti. In je med drugim vozil odpadni material iz Gorenja. Mi je rekel, da ni vožnje, ko ne peljejo ven tudi gorenjskih izdelkov.;)

  • trocki je rekel/-la:

    Pa sej takih ki vlečejo denar, al pa držijo žakelj je veliko. Ko je Aids Fundacija Robert pokradla denar Zavetišča za brezdomce, leta 2003/4 in leta 2008 še ALTRA, ni nihče odregiral, kljub prijavi oz, pritožbi državni sekretarki Istiničevi. Ta je obakrat zadevo “potlačila”. pa kje smo? U mafijski državi. Državni sekretarki pošlješ poročilo, ji daš dokumente o tem, kako je bil denar porabljen nenamensko…ona pa nič? FUJ!

  • ... je rekel/-la:

    Amerikanec: We have Barack Obama, Stevie Wonder, Bob Hope, Jonny Cash.
    Slovenec: We have Borut Pahor, no wonder, no hope, no cash!!!

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Rdečkarji imajo ves čas njihovega komunističnega obstoja na tej Božji zemlji nesrečo, da se vztrajno in nesrečno želijo ukvarjati s stvarmi, ki jim po naravi stvari pač ne pritičejo. (Njihovo usodo sicer delijo tudi Angie, Lucko in dddd)

    Za komunste so revolucija, mitraljezi, gozdovi ter kolhozi, če pa so bolj dekadentne in poženščene sorte, pa morda še marihuana, demonstracije s palestinskimi rutami ter pensato pisanje marksističnih izbruhov na spletu.

    Nikakor pa jim ne pritičejo discipline, pri katerih je potrebna natančnost in doslednost. Na primer gradbeništvo. Nič čudnega, da je domovina v arhitektonskem smislu vedno bolj podobna napol pogrezli stavbi, rdeči pa so vreščijo od sreče, misleč, da gradijo reprizo visečega stolpa v Pisi.

    • dddd je rekel/-la:

      Nacisti (katerih usodo deli Dvorni) pa ponavadi kompenzirajo svoje mentalne in anatomske inadekvatnosti in travme iz otroštva s konvencionalnostjo, ksenofobijo, rasizmom, etnocentrizmom, versko blaznostjo, čitsunstvom in onaniranjem na opolzke internetne fotke.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      Nacistov ni več.

      Kako bi le jaz lahko delil njih usodo, ko sem vendar tako živ in živahen:-).

  • ocean je rekel/-la:

    je pa dobra baba, to pa . te so pa vse prasice

  • krucefiks je rekel/-la:

    Simona je z intervjujem za Poglede Slovenije odprla pandorino skrinjico. Od tega, da se jo je dobilo na laži, da Vegradovi delavci niso obnavljali hiše do tega, da se je zlagala, da je kredit dobila za obnovo hiše (dejansko za nakup) do tega, da je po moje nezakonito poslovanje agencije Escape z državo po 35.členu ZIntPK itd.. Poleg tega se je razkrilo, da Horvat posluje v Dubaju (kamor se bo pisanju Financ danes umaknila Simona z Otrokom in partnerjem za naslednjih 10 dni), da njegovim sodelavcem očitno ni bilo po godu poročanju izpred hiše v Murglah, zaradi česar so si privoščili prikrito grožnjo, kar kaže na to, da so zadaj neki drugi posli. Dubaj je le davčna oaza.

    Vse to pa je dejansko le kapljica v morju. Ker se je izkazalo, da je Vegrad obnavljal njeno hišo, se je potrebno vprašati, kateri so bile protiusluge Simone? Dejstvo je, da je pravna država v primeru Vegrada povsem odpovedala. Na podlagi Simoninega primera je logično sklepati, da ni edina vplivna oseba, ki ji je Vegrad delal usluge, saj ni vsemogočna, da bi lahko sama kljubovala institucijam pravne države. S tem pa se odpira zelo resen sistemski problem.

    Pahor pa se po stari navadi spreneveda. Jaz zaupam, jaz to, jaz tisto….majkemi da bolj mehkužnega človeka na mestu predsednika vlade ne bi mogli met. Pa tudi nisem prepričan več, da je tako nedolžen. Doslej je kao veljajo, da je on pošten, da pa so ljudje okoli njega pokvarjeni in ga izkoriščajo. Ampak halo. Vsak pošten človek premore toliko morale, da bi v primeru, da najbližji sodelavci lažejo javnosti, udaril po mizi ne glede na konsekvence. nenazadnje bo zaradi Simoninih dejanj trpel tudi njegov osebni ugled, če mu že za ugled institucije predsnika vlade dol visi.

    • jebiveter je rekel/-la:

      ….nedavno tega, danes že pozabljeno, v koprskem skladišču naftnih derivatov, manjko več kot 100000 litrov goriva, apilog : izgube v toleračnem obsegu, gremo naprej DARS jama brez dna, nihče odgovoren, Vegrad ni samo famozna Hildegard, ostala gr. podjetja vegrad v malem ( vse to obladuje bivši prodajalec solate, danes……), in tako v nedogled, nad vsem tem pa stoji t. z. nacionalni interes…….imejte se lepo !!!

  • jebiveter je rekel/-la:

    …..veliko lajanja o barabiji, ki je razrešljiva takole na enem sestanku mimogrede, zadevo prepustiti pravosodnim organom, babo pa poslati na “dopust”. Nihče, niti en medij pa ne poroča o famoznem sestanku murgelske pokveke z člani njegove F21kompanije pred par dnevi, to je namreč glavna stvar za usodo tega naroda, kdor je gledal včerajšno oddajo Pogledi Slovenije mu mora biti vse jasno, samo trotli se lahko še delajo butaste. Kot sem že omenil v nekem prejšnem postu, L B SAMOPOSTREŽBA ZA ELITO, RAJI PA DOKAPITALIZACIJA.sem in tja pa veliko pasjega lajanja. Kako dolgo še ?

    • krucefiks je rekel/-la:

      Točno tako. Iz NLB se vsi napajajo, ko denarja zmanjka, pa dokapitalizirajo z državnim denarjem. Upam, da bodo ljudje le spregledali, kako mafijsko organiziran je naš sistem. Resnični nacionalni interes je iztrgati NLB iz rok politike.

    • dado je rekel/-la:

      Ker jastreb jastrebu ne izkljuje oči,
      se lahko PAJDAŠKA BANDA tako nemoteno redi,
      manipulirajo in zavajajo do zadnjih atomov moči,
      brezbrižni ob misli, da narod več nima ne ušes ne oči…

  • Rogerg je rekel/-la:

    Rogerg je rekel/-la:
    19. oktober, 2010 ob 17:35
    Je čisto vseeno kakšen sistem si bomo izbrali, ali nam ga bodo drugi dali. Tukaj na tem ozemlju živi dva miliona slovanskih ovac. In dokler jih večino ne ostrižejo do golega , še malo v kožo, bodo blejale za ovnom.
    Spomnite se leta 91 ali 92, ko je en delavec nekje na Rakovniku ali tam nekje, s samostrelom ustrelil svojega direktorja, ker se je le-ta šel preveč socilističnega kapitalizma ali po domače slovanskega kapitalizma (ali še bolj po domače kraje v podjetju). Več kot leto so bili vsi direktorji daleč naokrog pošlihtani in ni bilo kradljivega sranja. Ker se to ni ponovilo ob vsakokratnem takem dogodku, je zrasel greben, ki je sedaj že čez glavo vsem, tudi nosilcem grebenov.
    Ubij kačo preden te piči.

    VSE DEBATIRANJE JE ZASTONJ.DEBATE KOT JE TALE BI MORALA BITI PRISOTNA NA TERENU V LETIH 91 do 92. SEDAJ SO STVARI ŽE TAKO GLOBOKO ZAKORENINJENE IN RAZPAŠENE, DA POMAGA LE ŠE KONKRETEN OBRAČUN S PAR PRIMERKI. VSE OSTALO JE LE BLEJANJE V LUNO.

  • RUKAR je rekel/-la:

    JE BILA S KATARINO NA ” PARADI PONOSA ” TUDI DIMIC ? ALI SE JE TA

    ZATEKLA V MURGLJE !?

  • NoMercy je rekel/-la:

    in kateremu “genialnemu” novinarju je uspelo “zjebati” vso medijsko sceno, da sedaj kot nori letajo vsi novinarčki naokoli, slikajo (privat!!) dvorišča, avtomobile??
    Nobeno od teh tesel novinarskih pa še ni “stopil” do svoje banke in se pri svojem referentu pozanimal kako se pride do kredita - ups, aja ti novinarčki bi bili zaprti zaradi prekoračenih limitov na TRR :)

    Medijem pa priporočam: močno zategnite pasove in honorarje - ko tale vihra mine bo Imperija vrnila udarec v obliki odškodnin za dobro ime, vznemirjanje … :P

    btw: v aferi bulmastifov je ključno!! vlogo igral dildo - nihče pa ni pomislil na to, da je bil B. ženska !!!

    • krucefiks je rekel/-la:

      So stopili. Samo ti nisi spremljal dovolj detajlno.:)

      http://24ur.com/novice/slovenija/sanjski-kredit-simone-dimic.html

      Pa tole ni primerljivo z afero Baričevič. Pri Baričeviču je res vse slonelo na dildotu in iz tega izpeljanih zgodbic. Tudi o tisti kameri, ki naj bi snemala, pa se je potem izkazalo, da kamer ni. itd.. Vse je štartal rumeni požar report.

      V tem primeru pa imamo šefico kabineta predsednika vlade, za katero veljajo naslednja dejstva:
      -njen partner posluje z državo (v 2 letih iz 70.000 na 2.200.000 € letnega prometa),
      -so jo 2x dobili na laži,
      -uživa skrivno bogataško življenje (luksuzno opremljena hiša, jahta, danes se je po poročanju financ umaknila v Dubaj),
      -je morala verjetno Vegradu napraviti kakšno protiuslugo za palamudenje okoli hiše
      -je dobila kredit, ki ga navadni državljani ne moremo
      -ji je lj UE naredila spremembo namembnosti 1 mesec predno je dala vlogo
      itd..

      Vse to ne na podlagi lastne sposobnosti, ampak na podlagi funkcije.

    • krucefiks je rekel/-la:

      edit:
      1 mesec predno je dala vlogo, je dobila gradbeno dovoljenje

    • steppenwolf je rekel/-la:

      Govori se, da bi lahko bilo to Hildino maščevanje. In to šele prvo.

  • xlx je rekel/-la:

    gospod sever, zelo lepo povedano!!

  • steppenwolf je rekel/-la:

    Kjer je Dimic, tam je Požar.
    Naslova pa ni nihče komentiral?

    • krucefiks je rekel/-la:

      Ni Požar, ampak požar.

      Čeprav je tvoja varjanta tud zanimiva.:)

    • toreador je rekel/-la:

      Jup,

      Bojan Požar bi tudi lahko dal kakšno izpoved davčni upravi na temo plačevanja njegovih umotvorov v gotovini.

      Od Požarja do Dimičeve ni daleč!

      Oziroma kot je napisal v naslovu, “Kjer je Dimic, tam je Požar”

  • krucefiks je rekel/-la:

    Evo, pa je revica odstopila. Nič kriva, le pritisk javnosti je bil premočan.

    And off she goes. To Dubai.

    • WHMH je rekel/-la:

      ja, dobro so pritiskali na ubožico. nič krivo, nič dužno, to je res kriminal :)

  • nemesis je rekel/-la:

    A zato je bilo potrebno Vegradove prve odpuščene delavce,tako hitro čez mejo,brez plačila poslati?Da ne bi kaj preveč govorili,mogoče imajo tudi odsluženi SCT-jevi delavci,prenešeni na slamnato podjetje in brez odpravnine odpuščeni,kaj za povedati?

  • Forestina je rekel/-la:

    Mala teorija zarote o Dimičevi in Radićevi

    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042397618

  • Nogavička je rekel/-la:

    Komentar Janševe firme ob slovesu Pahorjeve zveste, da je bil že čas, je vsaj toliko pomenljiv kot je predvidljiva Pahorjeva solzica: toliko prahu kot ga je dvignila ta zgodba utegne škoditi parcialnim interesom drugih zvestih. In bolj kot so ljudje postali informirani in tako pozorni na določene podrobnosti, toliko bolj se razkrivajo mehanizmi tistih, ki se pač le znajdejo in tistih, ki jih vzdržujejo za svoj prav.

  • venera16 je rekel/-la:

    A je to pravna država, v kateri se takšna tatica, kriminalka, lopovka, tajkunka… svobodno sprehaja po njej. Če bi ta “pravna država ” delovala in bi organi odkrivanja in pregona delali tisto, za kar so plačani, bi ta lopovka že zdavnaj sedela v priporu in brala sveto pismo. Saj je klerikalka, ne. Pa smo spet pri RKC. Na bruhanje mi gre.

  • butalec je rekel/-la:

    Po dimu in požaru je tisti ki preživi le še POGOREVC!

  • BRITEV je rekel/-la:

    POPOTNIK , IZ BRNIKOV, JO JE VIDEL NA LETALIŠČU S SPREMSTVOM, SINEK JE PA LEP, KOT PAHOR !

    • Filip Z. je rekel/-la:

      BrItev, tu v MB sem v temi glede tega: sinek lep (grd) kot Pahor? Se nekaj ve v LJ? Ga je namontiral Pahor?

      Žlampa RB, snifa, pa fačuhe dela?

      Samo to? Hihi…

  • cvek je rekel/-la:

    FILIP Z. @, RADOVEDNEŽ, MORDA PA JE TO REZULTAT NJUNEGA DVANAJSTLETNEGA POZNANSTVA IN SODELOVANJA ! ?

  • cvek je rekel/-la:

    FILIP Z. @, RADOVEDNEŽ, MORDA PA JE TO REZULTAT NJUNEGA DVANAJSTLETNEGA POZNANSTVA IN SODELOVANJA ! ? KAJ SE VE , BREZ CIGANKE ?!