25. oktober, 2010 | Matjaž Vizjak

Vsako prase rije zase

  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS

Zdaj pa si prebivalci kolonij iz dneva v dan pridobivajo neodvisnost. Obstoječo obliko kolonialne države prevzamejo, ne da bi jo kaj spremenili. Celo pazijo na to, da ja ne bi nič spreminjali, kajti država taka, kot je, daje uradnikom bajne ugodnosti, ki se jim novi lastniki seveda nočejo odreči. Še včeraj ubogi in ponižani, so danes že izbranci, imajo visoke položaje in polno mošnjo. Zaradi takšnega kolonialnega izvora afriške države – v kateri je plača evropskega uradnika presegala vsako mero in razum, sistem pa so potem brez sprememb prevzeli domačini – se je v neodvisni Afriki pri priči začel neizmerno oster in krut boj za oblast. V hipu, na mah, se pojavi nov vladajoči razred – buržoazna birokracija, ki ničesar ne ustvarja niti ne proizvaja, temveč samo vlada družbi in uživa privilegije.
Ryszard Kapuścinski, Ebenovina,Cankarjeva založba, 2003

»Pahor je … dal tvegano izjavo, da ga drugi mandat ne zanima, da bo odšel v službo v tujino … Zdi se mi, da se je tudi zato aktivirala neka logika, ki sem jo že pred časom jaz označil z izrazom ‘last minute all inclusive’ (v zadnji minuti vzemi vse), ki ga je v intervjuju pri vas nedavno ‘privatiziral’ Matej Lahovnik. Če že govorimo o tem, njegovo izvirno geslo, s katerim nas je že pred leti v stranki šokiral, se glasi: ‘Vsako prase rije zase. ‘ Žal se ga je dosledno držal.«
(Predsednik stranke Zares in minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič o bivšem strankarskem kolegu, ministru za gospodarstvo Mateju Lahovniku in šalabajzerjih; vir: Žurnal24).

Ni kaj dodati. Morda le retorično vprašanje: ‘Pa menda ja ne. Kdo bi si mislil!’

Bi vi posodili Simoni Dimič 350 tisoč evrov z obrestno mero 1,6 odstotka? Klošarjem, ki postopajo po Trgu revolucije pred skubščino, dam redno po evro. Če bi jim na dan dal več, bi se jim kaj kmalu lahko še sam pridružil. Tudi Simoni Dimič, ubogi revi, bi dal evro, dveh ji ne bi posodil, 350 tisoč pa, če strinjate, iz vašega žepa. Iz mojega ne. Jih nimam in ne bom jih imel!

Nova ljubljanska banka – če je to sploh banka, in ni samo skupni kotel za menedžerje, njihove botre in prisklednike! -, se kar nekaj časa ni mogla odločiti, koliko svežega denarja potrebuje. Za t. i. dokapitalizacijo! Ali 750 milijonov evrov, ali 400 milijonov, ali, sedaj in na koncu, le še piškavih 250 milijonov! Pa takšni bankirji in takšni menedžerji, ki je vse, kar znajo z denarjem, opletanje s tujim tičem po koprivah! Jaz jim ne bi dal nič. O pač, vsakemu in vsem, ki so sodelovali pri zadnjih dveh dokapitalizacijah, pri dodeljevanju tajkunskih ‘posojil,’ ‘posojilu’ Simoni Dimič & Co. kot prišepetovalci, nadzorniki in odredbodajalci, bi dal po 150 let premišljevanja na Dobu, nato pa se šele pogovarjajmo o dokapitalizaciji! Če smo imeli referendum o opraševanju samskih žensk, ki razen organizacije in izvedbe ne bi stala nikogar nič, ga imejmo še o dokapitalizaciji Nove ljubljanske t. i. banke. Ta bo vsako družino v Sloveniji udarila po žepu s tremi tisoč evri!

Gospod aktualni finančni minister Franci Križanič, ki po dveh dokapitalizacijah Nove ljubljanske t. i. banke v zadnjih desetih letih, navija še za tretjo (menda ni treba spet reševati kakega strankarskega nasedlega tajkuna?) še vrabca v roki (Novo ljubljansko t. i. banko) ne more prodati, pa že v medijih napoveduje prodajo goloba na strehi, spitane te t. i. banke po iks letih, kar bo v državni proračun navrglo 750 milijonov evrov ali milijardo; sicer pa, kdo bi pri milijardah na strehi, gledal na drobiž v roki – sto milijonov evrov gor ali dol, saj niso moji!).

V dvajsetih letih so nas politiki v spregi s prijatelji menedžerji že zadolžili za milijarde evrov, ki jih bodo plačevali še naši vnuki, kot smo še v Jugoslaviji do zadnjega odplačevali bančni železniški puf nekdanje samostojne kneževine Črne gore, ki jo je ob prelomu prejšnjih stoletij (t. i. fin de sieclu) zapufal legendarni knez Nikola! Z roko v roki so naši politični in gospodarski menedžerji dokazali, da ne znajo voditi države, da ne znajo voditi gospodarstva, da ne znajo voditi bank, da ne znajo graditi avtocest, da ne znajo upravljati železnic,da ne znajo z luko Koper, da ne znajo graditi klinik, da ne znajo uveljavljati garancij pri prijateljih za nemarno opravljeno delo itd., ipd.!

Predlagam, prodajmo Novo ljubljansko t. i. banko! Dobili bomo denar in z njim odplačajmo del pufa. Stroškov z njo ne bomo imeli nikoli več, banke pa so zato, da posojajo denar, že sedaj so nam ga posojale tuje banke. In to brez posrednika, brez Nove ljubljanske t. i. banke!

Predlagam, prodajmo avtoceste! Dobili bomo denar in z njim odplačajmo del pufa. Stroškov z njimi ne bomo imeli nikoli več, vzdrževali jih bodo lastniki, vožnja po njih pa nikakor ne bo mogla biti dražja kot je, sicer bodo prazne in lastnik, ki ne bo Slovenija, bi imel z njimi samo izgubo. Ne bo je imel!

Predlagam, prodajmo železnice! Dobili bomo denar in z njim odplačajmo del pufa. Stroškov z njimi ne bomo imeli nikoli več, potniki se bomo končno vozili kot ljudje – to naj bo pogoj pri prodaji! -, za tire in tovorni promet ne skrbimo, ponekod so železnice ne samo rentabilne, prinašajo celo dobiček!

Predlagam, takoj ukinimo slovensko ljudsko armado! Prihranili bomo denar in z njim odplačujmo del pufa. Naj se Amerika in Nato sama znajdeta v Iraku, Afganistanu in kjer so še dragocene surovine … Slovensko samostojnost so obranili teritorialci (oboroženo ljudstvo in ne najemniška vojska!) in miličniki. Ti so se borili proti res vojski. Proti šesti najmočnejši vojski v Evropi takrat!

In končno, kot smo velik del suverenosti že tako predali Bruslju, izvozimo tja še devetdeset cepcev, ki uni sono dvigujejo roke v imenu šestih strank! Parlament, z bifejem vred, oddajmo in strankarskim alfa samcem najemimo mizo pri Šestici, (sedem stolov, šest za strankarska prva grla in enega za zapisnikarja), novinarji pa naj na svoje stroške čakajo pri šanku, kaj se bodo, prvi med Butalci, zmenili.

S temi svojimi predlogi seveda ne mislim resno. Vendar, cum gano salis!, prav pa imam!

Matjaž Vizjak

 


  • DELICIOUS
  • Google
  • RSS
81 x komentirano
  • Benn je rekel/-la:

    Če bi se ljudje res hoteli zamisliti nad tem kaj se dogaja z državo oz. bi sploh premogli objektivnosti,
    potem na volitvah nebi volili ne desne in ne leve politike, ampak strokovnjake (če bi le kakšen želel na sceno, ki jo je politika popolnoma zlorabila za svoje ozke lobijske apetite).

    Tako pa imamo družbo oz. državo navijačev, ki slepo berejo politično zlobirane medije (praktično ni izjem), politika enkrat leva drugič desna pa si vztrajno ohranja položaje za sesanje denarja.

    Ampak zakaj bi bilo drugače?!
    Mediji imajo v rokah stalno novo senzacijo, raja ima stalno nove teme za navijaštvo in zgražanje, politika in lobiji pa stalno oblast, da lahko cuza denar.
    Prava simbioza!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Seveda strokovnjake tako imenovane leve provenience?

    • jebiveter je rekel/-la:

      @ Ben…živimo v družbi iz ketere se že več kot pol stoletja izseljujejo strokovnjaki na vseh področjih, kdo ima monopolno oblast ni treba posebej razlagati, kaj je temu razlog tudi vsi vemo, tukaj strokovnost nima nobene možnosti, oblast je podedovana od revolucionarjev iz leta “45 in kot je nekoč izjavil, danes pokojni, veliki gobar, tako bo tudi čez tisoč let……žal je to prekleto res……

      ….na prste ene roke mi naštej, koliko slo-strokovnjakov smo uspeli privabiti iz tujine…..in kaj misliš zakaj so nezaželjeni v svoji domovini ?

    • rukar je rekel/-la:

      VIZJAK, OKOLI PAHORJEVE VLADNE MIZE POSEDAJO REDKI ALFA SAMCI , NE VIDIŠ PA DOMINANTNIH LEZBAČ, TE BI TI OČI SPRASKALE !

    • Benn je rekel/-la:

      @ Mefisto; če bi (dobro) prebral moj post, potem tvoj komentar nebi bil potreben.

      @ jebiveter; zaradi lobijev (levih in desnih!!), ki jim ni v interesu država ampak samo lastni interes, res nismo “pridobili” skoraj nobenega strokovnjaka (seveda tudi Bajuka ne štejem)

      Resnica je v bistvu v tem, da priložnost dela tatu … in v tem slovenceljni na položajih v naši državi, niso popolnoma nič drugačni od grabežljivcev v vladah ostalih držav po svetu.

      Meni je v bistvu samo žal, da imajo politične stranke pri nas še vedno dovolj “purfeljna” med ljudmi - ki kar še vedno znova volijo; enkrat za leve, drugič za desne… rekoč; “ja on je pa tko simpatičen, pa se zna posmejat..”.

      Že cerkev je vedela, da so najboljši verniki tisti ki ne znajo razmišljat s svojo glavo. …in tudi politika je najbolj vesela takih.

    • jebiveter je rekel/-la:

      …..@ Ben, kaj bi pa pričakoval od družbe, kjer ima monopolno oblast 65 let ena in ista kamarila sicer zakamuflirana za naivneže…..

  • MEFISTO je rekel/-la:

    A je pred državnim zborom res še kar Trg revolucije?

    Morda je bila pa kolumna napisana pred 30. leti?

    • Matjaž Vizjak je rekel/-la:

      Pred nedavnim je bil spet trg revolucije, in bo, zanesljivo, kmalu spet! Tudi nisem pomotoma napisal namesto državni zbor skuBščina in ne skuPščina, ker nas vse le še skubi. In, popravljam lektora na Vesti: nisem pisal o managerjih, ne o menedžerjih, ampak sem dosledno uporabljal poimenovanju “menažarji”. Tisti, ki z menažkami hodijo okoli tujih štedilnikov in kotlov, si pustijo z zajemalkami napolniti menažke do vrha, nato pa z žlico, ki jo priročno nosijo v žepu kamižole, ali z rilcem požrejo, kar so nafehtali in dobili po zvezah!

    • konec je rekel/-la:

      nisem prebral in najbrž tudi ne bom, ker si predstavljam, da je vedno isti RDEČE sranje……

      mefi, a se sploh splača zgubiti 2 min za to nestrpno-ideološko lažnivo sanje?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Mislim, da si imel v mislih sranje in ne sanje?

    • konec je rekel/-la:

      sranje, seveda, sranje,

  • jebiveter je rekel/-la:

    ……kaj pa če bi zamenjali kompl. 2milj. slo.državljanov za 1milj.slo.duš, ki se uspešno dokazujejo v razvitem svetu, kaj bi na to porekla mati Slovenija….mišljeno je smrtno resno…..

  • dado je rekel/-la:

    … kaj pa če bi polovičko priključili Tereziji Mariji,
    polovičko latinom na zahodni periferiji,
    bolano lublano s plotom ogradili,
    jankoviču pa do HR meje koridor pustili?

  • angie je rekel/-la:

    Lahovnikovo geslo vse pove, velja tudi za forumaše vesti.
    VSAKO PRASE RIJE ZASE,vam to zveni domače?

    PS: Nadležnim Klošarjem - vsak dan sem, na poti v službo, tarča cele horde - že dolgo ne dajem niti ficka, ker ne podpiram alhkolizma niti droge. Povem jim tole:
    Če ste lačni, se lahko zastonj najeste v javni kuhinji (topli obrok)in dobite sendvič za zajtrk pri frančiškanih. Oblečeta pa jih od nog do glave Rdeči križ+ karitas.

    • KAKTUS je rekel/-la:

      ANGIE , JE KONČNO PRIZNAL, DA BRATJE FRANČIŠKANI IN CERKVENI “CARITAS”,

      NAREDIJO NAMESTO DRŽAVE //PAHORJA //, TUDI KAJ DOBREGA !!

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Ste videli, ?

      ANGIE nikoli in ničesar ne da klošarjem, ker še zase nima.

      Dobro pa ve, kje se je mogoče brez denarja najesti in obleči ter obuti.

      Zdaj mi je jasno, zakaj mu davkoplačevalci plačujemo prispevke za socialno zav arovanje?

      Da mu bo vsaj na stara leta šlo nekoliko bolje!

    • Matjaž Vizjak je rekel/-la:

      Lažje je dati kot prositi. In: »Kdor izmed vas je brez greha, naj prvi vrže kamen vanjo.« Jn 8,7

    • angie je rekel/-la:

      Pozabil si na Rdeči križ, ta naredi največ, pa še Hvalje Jezus jim ni treba žebrati!
      Nobena od naštetih dobordelnih ustanov ne dela namesto Pahorja, klošarji, ki se klatijo po središču Ljubljane, niso brezposelni zato, ker bi jim šla fabrka v stečaj ali bi jih nategnil kak tajkun, ampak večinoma po svoji lastni volji inb ljubezni do alkića ali droge.

      Nobene usmiljenosti, kar se mene tiče.

    • MEFISTO je rekel/-la:

      Pod rdečo zvezdo ni bilo nikoli nikakršnega usmiljnja.

  • krucefiks je rekel/-la:

    Tokrat podpis pod Vizjakom.:)

  • jin je rekel/-la:

    ‘Predlagam, prodajmo avtoceste! ‘

    To se lahko celo zgodi. Potem ko smo jih preplačali, jih bomo prodali zasebnim lastnikom, da bi si zmanjšali stroške, nakar nam bodo ti zasebni lastniki nabili še višje cene za vinjete?

  • Rogerg je rekel/-la:

    Kaj ste vsi skupaj, in avtor članka, in komentatorji, to tvarino skupaj spocali v stanju globokega hypoglikemičnega stanja ??

    • jebiveter je rekel/-la:

      …..to, da se je Matjažu utrgalo je že dolgo vsem znano, ne vem pa če bi pomagal sucker….

  • KAKTUS je rekel/-la:

    ANGIE , JE KONČNO PRIZNAL, DA BRATJE FRANČIŠKANI IN CERKVENI “CARITAS”, NAREDIJO NAMESTO DRŽAVE //PAHORJA //, TUDI KAJ DOBREGA !

  • KAKTUS je rekel/-la:

    “NLB” , SAMOPOSTREŽNICA ZA TAJKUNE, OŽJE PAHORJEVE USLUŽBENCE, KOT LJUBLJANSKEGA ŽUPANA JANKOVIĆA !

    • Benn je rekel/-la:

      @ Kaktus

      …tudi Bizjakov (SDS) sekretar je prejel super ugodno posojilo - za celih 8 mio €!!

      Tako da v primeru da bi “navijal” za katero koli stran, lahko “končno” ugotoviš, da se ti ne splača!! :)

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Ne samo ANGIE - ja, moral boš dokapitalizirati tudi NLB.

  • rukar je rekel/-la:

    VIZJAK, OKOLI PAHORJEVE VLADNE MIZE POSEDAJO REDKI ALFA SAMCI , NE VIDIŠ PA DOMINANTNIH LEZBAČ !

  • Gogi je rekel/-la:

    Men se zdijo pa dobri predlogi!

  • martin B. je rekel/-la:

    Vse preveč predlogov za slovenceljne et com. V vsej poplavi zmot, napak, prepirov nam ne more nihče živ pomagati. Še najmanj M.V. s pozivom.

  • rdeči na psu je rekel/-la:

    zADRTI ULTRA BOLJŠEVISTIČNI HLAPEC IN EVNUH TER POKORNI SLUGA mURGELJSKE PODLASICE JE KOT VEDNO PRIOBČIČ PROPAGANDNI TRAKTAT ki je vrednen velikega očeta ,misleca in morilca ,Stalina ,Titeka,KRivonogega Kardeljčka in druge drhali .Amen.

  • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

    Matjaž Vizjak, lepo pozdravljen.

    Vem, da bereš moj komentar, kakor tudi ti kolikor toliko utemeljeno pričakuješ, da bom prebral tvojo kolumno, in se nanjo odzval. V odziv na tvoj komentar ti bom zaupal nedaven dogodek.

    V družbi nekaj cenjenih gospodov smo nedavno pili dobro vince in se sproščeno pomenkovali. Eden od njih je tudi sposoben tehnolog, ki svoje znanje prodaja po vsem svetu. Zamolklo je omenil, da je njegovo podjetje sicer odlično pri delu, toda v cca.10 letih bodo Kitajci dokončno zadušili evropsko industrijo. Takrat, je jasno povedal, bo pri nas marsikaj drugače kot je sedaj.

    In midva, Vizjak, dobro veva, kaj se bo do takrat pripetilo pri nas, mar ne?

    Postavlja pa se vprašanje, s katerim si se kot marksist nedvomno ukvarjal. Vprašanje storilca, ali prevedeno v jezik dialektike, vprašanje družbene skupine, ki bo odpravila, ali vsaj surovo napadla sedanje stanje oziroma sranje. Misliš, da bodo to ljudje, ki smo jih gledali na “protifašističnih” demonstracijah skupaj s predstavniki tajkunske politike? Ali bo množica bolj podobna tisti iz Ambrusa?

    :-).

    • dddd je rekel/-la:

      Pomoje je najbolje, da se jih lotite ti in tvoji kameradi, s svojimi bebavimi komentarji. Če ste uspeli odgnati vse razumne ljudi od tule, potem ni hudič, da ne bi tudi Kitajci le zmajali z glavo in dvignili roke.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      No, no, kako je potvoje, pa menda res ni važno, mar ne, veleum?;-).

      Mene (v moji sferi politično opredeljenega državljana) zanima izključno legalni obračun s slovensko levico in z domačo levo usmerjeno ekonomsko-politično elito. Kitajci, džihad, ZDA, usoda Evrope ali slovenske države me zanimajo samo posredno, torej kot dejavniki prvotnega problema.

    • Matjaž Vizjak je rekel/-la:

      Iskreno povedano, ne vem. Pred dvema letoma sem prvič napisal, kako bo. Slabo. V krasotni izdaji Zgodovina VKP(b), kratki kurz, CZ, Ljubljana, 1946, ne piše nič o tem. Če bi vedel, kako bo, mi zanesljivo ne bi ušla Nobelova nagrada: za ekonomijo, za mir, za literaturo … Zanesljivo pa vem, kako ne bo. Ne bo se ponovil (sovjetski) socializem, samoupravni socializem, nemški ali skandinavski socialdemokratski socializem, klasični ameriški, avstralski ali švicarski kapitalizem. Tudi neoliberalni ne. Bojim se, da je vsem zares vladajočim (Bildbergi, Opus Dei itd.) najbližji kitajski “komunizem”, ali če hočete kitajski “neoliberalizem.” S kakimi sto evri plače več, da se bo utečeno kolesje še vrtelo nekaj časa. Potem pa veliki pok! Ali nekaj podobnega. Pa lep pozdrav!

    • dddd je rekel/-la:

      Ma ja, tudi Kitajcem se bo enkrat odfukal, pa bo tam revolucija. Dvorni, to je tvoj problem, kako boš “legalno” obračunal s slovensko levico in “levo usmerjeno politično-ekonomsko elito”. Ker omenjaš množico, očitno to nameravaš z revolucijo delat ( ni ravno legalno a? Ajde mogoče legitimno.) Če bo množica dobro vodena in napumpana z nacional socialistično demagogijo, potem boš mogoče na koncu celo dobil tisti svoj red, disciplino, strogo hierarhijo in enega vodjo, skratka fašizem (ti boš tukaj uporabil kakšen evfemizem), nad katerim si tako navdušen in je po tvoje rešitev za vse.

    • dddd je rekel/-la:

      Aja, saj res, Dvorni seveda ne bo rekel fašizem, on navija za krščanski imperializem, usoda Slovenije ga itak zanima le posredno.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Matjaž, najprej to, da sedaj ko je sranje vidno na vsakem koraku, tudi tebi ni težko biti vizionar.
      Kdor je bil vizionar pred leti in bilo nas je nekaj, smo bili deležni le prezira in omalovažujočega pogovora o svetli prihodnosti mimo nas.
      Tedaj sem formiral tudi eno svojih filo maxim; Nisem pesimist, sem le informiran optimist.
      In vizija za naprej: Zahodna civilizacija je v razsulu. Najprej ekonomski krah, ki se bo pokazal v vsej širini v naslednjih 3 do 5 letih. Posledice preseljene proizvodnje na Vzhod bodo najprej izkoristili Kitajci in v naslednjih 10 letih bodo tudi sami žrtev svojega hiper napredka.
      Medtem, ko so Rimljani imeli časa od viška do zatona 300 let, je imela Anglosaksonska rasa s spremljevalci le še 70 let. Kitajci bodo prišli od viška do razsula v 10 letih.
      Ob temu je važen moment ta, da vzhodnjaki niso razvajeni v tem obsegu kot Zahodnjaki, zato bo ekonomski zlom na Zahodu mnogo bolj fatalen.
      No in sedaj grem na en špricer.Na zdravje.

    • Matjaž Vizjak je rekel/-la:

      Dragi Rogerg, se strinjam. Sem pač, žal, tudi jaz en tistih petelinov, ki je vseh zadnjih 45 let vsakič pel nekaj let prezgodaj. Pa nič ne de. Vsem in sebi lahko zato vsak čas brez zardevanja pogledam v obraz. Vi na špricer, jaz na pir, pa en Filter 57 bom prižgal. Seveda ne v stanovanju, zunaj, v dežju in pod streho, čeprav se tisti s špricerjem in pirom, pa s cigareto v roki, državi (in mnogim sodržavljanom) gravžamo, se jim pa zato naš denar, plačan v obliki davkov in krajši penziji, tudi zaradi nezdravega življenja, ne gravža. Denar za večino nima ne barve, ne vonja.

    • Dvorni pisar z licenco je rekel/-la:

      @dddd;

      odkod ti vendar misel, da sem fašist ali da zagovarjam fašizem ? :-).

      Nikdar nisem:

      1) pisal socialističnih parol (fašizem je vendar podvrsta socializma);
      2) zagovarjal militarizma ali pozival k vojni ali k družbi, vodeni s strani vojske;
      3)pozival k nasilju;
      4)zahteval zatrtja svobodnih medijev;
      5)predlagal uničenja sindikatov ali nasilnega zatrtja delavskih organizacij;
      6)predlagal večjega nadzora države nad državljani;
      7)hujskal k sovraštvu na etični, verski ali rasni osnovi;
      8) predlagal izključno državno kontrolo nad izobraževanjem in znanostjo;
      9)mitologiziral krvi in/ali čast;
      10)slavil (na resen način) avtoritarnega voditelja;
      11) trdil, da je država organska celota, ki daje smisel ter obliko družbi in posamezniku.

      Zaupaj mi, od kod ti vendar ideja, da sem fašist?:-). Gre pri tebi za stalinistični nagib, po katerem moja hudobna narava predstavlja krivdo sama po sebi, brez izvršilnega dejanja?:-).

      Ali pa sem - po tvoje - čisto zaresen fašist, ki uspe fašizem zganjati vsem na očem, pa vendar hkrati tako zvito, da se vztajno izmika ne zgolj šolski(m) definicijam, temveč celo strogim očesom policajev, ki prežijo na spletu za morebitnimi kršilci modernega verbalnega delikta (kazniva dejanja širjenja sovraštva in pozivanja k neenakopravnosti)??:-)))).

      Prosim te za odgovor:-).

      hehehe

    • Rogerg je rekel/-la:

      @ Dvorni pisar,velecenjeni. Ubogi ddddd ima že toliko vprašanj, da se bojim, da jim ne bo kos. Sem ga jaz zaslišal naj mi pojasni od kod mu korajža, da zagovarja levico, ki je bogatejša od familije Rotshildov in Aga Khanov, pa očitno še vedno zbira sapo.

    • dddd je rekel/-la:

      Pa ja ne misliš, da bom brskal po tvojih komentarjih in iskal elemente, ki ustrezajo tistemu, kar si ti sam navedel kot elemente fašizma? Zaradi mene se lahko deklariraš za karkoli.
      Lahko pa ti zaupam, da sploh ne mislim, da so fašisti poosebljeno zlo, so preplašeni avtoritarni osebki, poglej Hitlerja recimo, imel je avtoritarnega fotra, ki ga je tepel, posesivno mamo, ki ga je razvajala in eno jajce manj, pa ves čas občutek, da ga podcenjujejo. Tudi ti si nekaj takega.

      Če sem povsem iskren, mislim, da si psihopat.

    • dddd je rekel/-la:

      Rögerg, dej napiš Goethe.

    • konec je rekel/-la:

      nekateri še vedno ne poznajo naših zverinskih, nestrpnih opranoglavih RDEČIH SVINJ….ha, ha, ha, ha,….dvorni, ne bodi naiven, te so stekle živali, ki jim sovraštvo in neumnost krvavita iz svinjskih oči…..dddd je lep primer.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @dddd, ti mulček od d. A si ti sploh prebral pri tisti razpravi okrog Götheja-jaz sem trdil, da sta v uporabi obe varianti.Ti si pa iz tega naredil merakle, kot, da sem trdil, da si ti normalen. Medčasno sem preveril zadevo in Deutschland in sta dejansko obe varianti pravilni, le, da je Goethe bolj uporabljana. In če bom koristil tvoji nečimrnosti, bom zapisal “Goethe” varianto desetkrat.
      Za povratno uslugo te bom pa vprašal katera pisava v Zahodni Evropi še uporablja umlaut variante? Da vidim diafazon tvoje razgledanosti.

    • dddd je rekel/-la:

      Tole si napisal, Lažnivi Kljukec.
      Rogerg je rekel/-la:
      12. oktober, 2010 ob 19:08
      @dddd,Verjetno ni imelo smisla uporabiti toliko energije, kot sem jo jaz , zato, da ti dokažem, da tvoja zbadljivka o bleferčku, ni na mestu, ker sem perfekcionist.
      ———-
      Johann W. Göthe, njemački književnik i mislilac, rođen je u Frankfurtu na Majni 28. kolovoza., a umro je u Weimaru 22. ožujka 1832.
      ——
      FAUST - J.W.Göthe -
      —–
      Neueste Ergebnisse für J W Göthe- AnhaltenFortfahrenGestoppt - Weitere Ergebnisse »
      ——-
      Vzeto iz Wikipedije

      http://www.vest.si/2010/10/11/komentar-janeza-janse-po-prvih-volilnih-rezultatih/comment-page-

      Citata nisi vzel iz Wikipedije, temveč si ga mukoma našel tule: http://www.hermetizam.com/index.php?option=com_content&view=article&id=98&Itemid=94
      na neki HRVAŠKI strani, ki jo ureja še en tak nerazgledan tepček, kot si ti, ki se je zmotil, kot si se ti. Kopiral si ta text in se zlagal, da je iz Wikipedije.

      V iskalnik si napisal “J W Göthe”, potem pa skopiral vrstico, ki jo je zpljunil: Neueste Ergebnisse (zadnji rezultati) AnhaltenFortfahrenGestoppt - Weitere Ergebnisse (Stoj Nadaljuj Ustavi - Več rezultatov). To si prilepil kot “dokaz”, da tudi Nemci občasno pišejo Göthe.

      Skratka, popolnoma nekredibilen tepček si.

    • jebiveter je rekel/-la:

      ……če se ti ljubi…..http://www.linguistik.de-index.net/

    • Rogerg je rekel/-la:

      @dddd, edino stvar od tvojih bilion komentarjev, koder se ti ni treba skriti right away , si napihnil v neznosno pomembnost. Ta tvoj pristop je indikativen za vse sralce iz tvoje opcije in torej, je tvoje vzdihovanje po množici tvojih somišljenikov pri komentiranju razumljivo, ker znate komentirati in loviti kot afriški psi v skupinah. Nedavno si pokazal dokaj dobro poznavanje živalskega sveta, ko si prepoznal svoje bližnje sorodnike-orang utane in proboscis opice, torej ti ne bo problem odkriti tudi karakternih lastnosti hijenskih psov.

    • dddd je rekel/-la:

      Bistvo si zgrešil. Lažeš in ponarejaš, zato ti ne gre zaupati. Nisi kredibilen, povsem nepomebno je, kaj si in kaj boš napisal. Debatiranje s takimi amebicami brez hrbteničk je povsem nesmiselno, saj s tem dobite nezasluženo legitimnost. Še enkrat, le posmeh, roganje in prezir, to si zaslužiš.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @dddd, ti pa le mopj vzdih: budalo sakramensko.

  • Hvala je rekel/-la:

    Duhovito spisano in nemara celo res!

  • TTT je rekel/-la:

    Pahor si je s kupčijo s Kosorjevo (koliko poštenega je bilo v njej vprašajte gospoda Jorasa) kupil mir v EU in si s tem zagotovil kakšno udobno službico v Evropi če bo huda predla. Rekvizite za nos pudrat prodajajo tudi tam.
    Golobič pleni po državi z veliko lopato. Diplomant pri 40ih bi lahko izbral za svoj plenilski pohod vsaj kako drugo ministrstvo, saj imajo druge pisarne tudi telefon in fikus.
    Kresalova razen polnjenja državnega proračuna z vedno višjimi prometnimi kaznimi in pa skrbi za svoje prijatelje z nepreiskovanjem njihovih nečednosti tako in tako ne dela nič pametnega. Je pa lepa (če bi si populila brčice, bi tudi res bila).
    Križanič, hm a ni to tisti, ki je pred volitvami izjavil, da bi lahko preprosto imel vsak najmanj 1000 evrov plače, namesto predvolilnih obljub pufa državljane za dodatne tisoče evrov za reševanje tajkunske banke.
    Žbogar se nekaj motovili po svetu, pa ga nihče prav resno ne jemlje.
    Zalar, ki vodi Ministrstvo za zaščito tajkunov, uboga Katarino.
    Jelušičeva je vsaj občasno prijetna.
    Svetlik piše neprijetne zakone in bo šel v zgodovino kot tisti, ki je v še večjo bedo potisnil velik del sodržavljanov.
    Lahovnik je še pravi čas zapustil zgodovinsko nesposobno vlado. Radičeva za njim seka glave po navodilu oranžnega šefa.
    Širca privatizira RTV in podpira t.i. urbano kulturo. CUK, ja cuknite ga še zame…
    Minister za kmetijstvo - se opravičujem, kdo je že to. Pa kaj bi to, saj trava in ovce same rastejo.
    Vlačič se pelje z novim vlakom in srka šampanjec.
    Lukšič je dovolj pameten, da se ne kaže kaj dosti v javnosti.
    Itd…

    Uboga gmajna pa bo čez dve leti spet padla na finto partizanov in domobrancev. Tokrat bo zmagal JJ in ponovno se bo začelo Kolo sreće se okreće…

    Slovenija nima prihodnosti. Svetilnik je ugasnil. Stolpa ni. Le plačujmo še naprej davke, da si bodo to pogačo še naprej lahko delili enkrat levi in enkrat desni, vmes pa še malo RKC. Vsi po vrsti pa so sami levaki. Z volilci na čelu, ki jim to omogočimo…

    • UHU je rekel/-la:

      Drži! Med tem, ko si pametni polnijo žepe, se raja obklada z rdečimi pa belimi. Poznam vseh barv tiče, ki jim je edino politično prepričanje denar, vedno več jih je in vedno večji vpliv imajo.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @TTT,Odlično si jih okarakteriziral, če ti je do humorja.
      Radnemu narodu verjetno da ni več . Da pa je ravno ta radni narod Slovenije v največji meri kriv za kolobocijo, ki se nam dogajja, je pa tudi gotovo dejstvo.
      Prvi zasuk na volitvah bi moral biti v letu 96, potem ko je desnica (potrebno) dobila poučno lekcijo (92), da se sprememba politike naj ne naša prvenstveno na ukinitev abortusa. Nesreča za radni narod je bil “karizmatični” Drnovšek. In tako so zapored od volitev do volitev potrjevali vse večje lopove , ki so si, usput, svoje lopovščine, varovali z zakoni.
      Obdobje Janše , ki je s konjukturo bolj škodil kot pa koristil, je tudi potrdil znano dejstvo, da Slovani nismo za red in vzpostavitev zakonitosti. Poizkusi, da bi se vzpostavil red (Šturm) so bili kaznovani z izgubo volitev.
      In sedaj levica, ki niti nima sposobnih kadrov, išče svojo glavo po gnojišču in si še prisvaja kar je še možno. Desnica pa v tej zmedeni situaciji niti ne bo mogla vzpostaviti reda, ker je nekaj najsposobnejših kadrov odvrglo željo po udejstvovanju, nekaj se jih je adaptiralo na obnašanje levice. Najbolj močen faktor pa je gospodarska situacija, ki je bila zavožena skozi 20 let (zaprte in prodane dobre firme in baziranje gospodarstva na trgovini in servisu) in kot je opazano ljudsko mnenje, je za večino sranja kriv Janša in njegova največja napaka bi bila v tej situaciji, da bi poizkušal prevzeti oblast.
      Naši ekonomski geniji so pred 2 leti dajali izjave, da se bo ekonomska kriza Slovenije izognila v loku. Pa kot vidite temu ni tako, kriza se vse bolj poglablja in nova recesija ki grozi tudi Zahodu, bo imela odločilne učinke tudi pri nas.

  • konec je rekel/-la:

    nisem prebral in najbrž tudi ne bom, ker si predstavljam, da je vedno isti RDEČE sranje……

  • Aljo je rekel/-la:

    He he, pazite, da vas ne bo kap, tole kar se dogaja je šele začetek sranja, ki nas čaka.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Aljo, ja se popolnoma strinjam. Upam Aljo, da nisi bil tipičen Slovenec, ki se je zapufal za avto ( djeep obvezno), bajto (zastavljeno za naslednjih 5 generacij in od doma pobeglimi otroci), pa cunje (s kreditnimi karticami v neslovenskh trgovinah) pa hrano (predimenzionirani nakupi kemične hrane kupljene v Intersparu, Leclercu itd, seveda na puf s karticami),pa još i još. In upam, da veš, da je sedaj najbolje zavreči tudi vse kreditne kartice, ker samo omogočaš easy life voluharjem. Bi ti še lahko našteval kaj se bo zgodilo, pa zaradi javnosti medija in množične depresije ne bi , naj raje vsak dočaka svojo slepo ulico tako kot mu odgovarja.
      Že nekajkrat sem izustil : ŠPARAJ KO JE, KER KO NI, NIMAŠ KAJ ŠPARATI

    • Aljo je rekel/-la:

      Se strinjam, kupujem kovance, ko imam denar.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Aljo, še en pameten fant. Upam, da rumene.

  • Ivan je rekel/-la:

    Kitajci ustvarjajo nekakšen komunistični kapitalizem. Morda jim bo celo ratalo, ker ne temelji na kulturi verovanja v enega boga, ki je mantra religij nastalih na bližnjem vzhodu. Razmišljajo drugače, dialektika jih ne obremenjuje. Sprašujem se kako bomo ostali preživeli morebitni uspeh njihovega družbenega modela.

    • konec je rekel/-la:

      edino kar jim bo ratalo, bo to , da bodo zapackali čisto vse…še 20 let (če gre dobro) pa boš videl ……

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Ivan, če se še vedno sprašuješ kako bomo preživeli njihov uspeh, si na najboljši poti, da podaš novo zveličavno teorijo o obveznem uspehu neuspele Marksove utopistične teorije.
      Najprej je treba sprejeti dejstvo, da je njihova filozofija (način razmišljanja) totalno neidentičen z našim.Tako drugače razmišljajo posamezniki kot družba v celoti, da je celo gestikulacija drugačna.
      In masa ni razvajena. In spoštujejo modrost (stare generacije in njihove dosežke), obenem pa so inovativni in usmerjeni v tekmovalnost. Za čisto malo informacije: 800 km ceste med Lhaso v Tibetu do Zhangmu na nepalski meji so naredili v treh letih.In to kakšno cesto. Pri nas delamo par km avtoceste že pol stoletja in zapufani smo do grla in čez. Kitajci nimajo pufov, celo državne obveznice ameriške održave so lani kupili od am.centralne banke (slavnih tisoč milijard) in so takorekoč lstniki dobršnega dela ameriške države. in tako naprej in tako nazaj. Zato se ne sprašuj ali so nas prehiteli. Sprašuj se raje kako bomo mi preživeli.

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Konec,še tebi odgovor.Imaš prav, zapackali so že dobršen del in bodo še. Ampak dokler se ne bodo udušili od lastnega dreka bodo proizvajali robo za Zahod. In v tem času Zahod ne bo mogel konkurirati, torej proizvajati. Zahodne družbe ob znani potratnosti brez zaslužka ne morejo vzdržati dolgo.To pomeni skorajšnji kaos. Medtem ko večina Kitajcev še vedno preživi ob peščici riža in malo zelenjave, stanujejo pa itak ali v kolosnih blokih ali lesenih barakah, oblečeni pa so mnogo manj potratno kot Zahod. Kar koli pogledaš je v njihov plus. In na koncu je vseeno kaj bo s Kitajsko čez 10 let, medtem ko bomo mi na Zahodu “obnovili vse vaje iz Oktobrske revolucije” in Hitler-Mussolini-Churchilove ljubezenske scene.
      In ne pozabiti ta hiter vzpon Kitajske je povzročila nenasitnost Zahoda.
      Začetek pa je v ruskem komunizmu, sindikalnih pretumbacijah zahoda in selitev proizvodnje na Vzhod.
      Vsaka pot ima začetek in konec, hitreje ko hodiš prej si na koncu.

    • von Flick je rekel/-la:

      vsaka pot je kot cekret papir bolj ko gre proti koncu hitreje se vrti

  • konec je rekel/-la:

    cum gano salis???????

    ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

  • Valter Hudovernik je rekel/-la:

    Vse skupaj drvi proti revoluciji. Taki ta pravi, zelo krvavi.

  • rdeči na psu je rekel/-la:

    ROGERG: V SINOČNJI POGOVORNI ODDAJI latinica NA na HTV je bilo na tematiko ” kje smo danes po dvajsetih letih razpada jugovine ” eksplicitno izjavljeno tudi v besedah nekdanjega glavnega urednika MLADINE Botterija tudi tle ,kar zadeva prihodnost ubogljivega slovenskega ljudstva: tisto kar sr se je zgodilo pred dvajsetimi letini čisto nič ,kar SLOVENIJO čaka v naslednjih letih. Hudo bo tragično kajti možno je vse tudi REVOLUCIJA in khudo obračunavanje med ideološko razprim narodo.Kaj TI praviš na to ??

    • von Flick je rekel/-la:

      v vsakem primeru bodo kitajci imeli lažje delo na koncu !

    • Rogerg je rekel/-la:

      @Rdeči na psu, že nekajkrat sem v svojih komentarjih navedel, da drvimo proti novi bratomoriji. Kot prvo je filo rek, da kdor ne pozna preteklosti, ne razume sedanjosti in ne more načrtovati prihodnosti. Pri nas ne, da je ne poznano, nismo si nalili čistega vina in posledice so točno vidne.
      In velika napaka naše sredine-slovenske egoomejenosti. Napake, ki jih vidimo da se dogajajo drugim, menimo, da niso naše.Zato eden po eden pride na mino. In namesto , da bi napako takoj razčistili, jo odlagamo, da pridemo v situacijo, ko jih rešiti več ni možno. Zato kot pravi Valter Hudovernik zgoraj je socialna izravnava (revolucija) neizbežna.

    • angie je rekel/-la:

      Od kdaj je pa Botteri jasnovidec?
      Od tedaj, ko si je lepo olastninil Mladino in jo potem z obrestmi zaračunal Repovžu in Italijanom?

    • MEFISTO je rekel/-la:

      To se pravi, da je Botteri opeharil čudežnega dečka Repovža!

  • Ivan je rekel/-la:

    Dogajanja danes in zgodovina me prepričujejo, da bodo Kitajci, Indijci in velike države Južne Amerike ustvarile sistem v karem bodo združile “vrednote” komunizma in kapitalizma, ter jih nadgradile s filozofijo, ki je dozdajšnji svetovni predatorji niso poznali in priznali. Za tem bodo novi predatorji dokončali imperjalni pohod, ki že poteka. Zakonitost razvoja in propada imperijev na Zahodu dobro poznamo. Razlika bo v tem, da smo do sedaj bili tisti, ki smo gradili svoje in uničevali tuje. Izgleda, da prihaja za nas glede tega sedem doooolgih suhih let……… Da o Afriki, kjer naj bi vse začelo ne govorimo!
    Sicer pa zakaj za človeško družbo ne bi veljalo? Iz prahu ste nastali in v prah se povrnete.

    • Von Flick je rekel/-la:

      a zato naši tajkuni tako radi kupujejo in vlagajo v Braziliji kamor se bodo zatekli ko bo tukaj zavrelo ?

  • MEFISTO je rekel/-la:

    Nekoč so grajali nekega rimskega cesarja, ker je uvedel davek na javna stranišča.

    Ta pa jim je pomolil pod nos zlatnik in prripomnil: ne smrdi!

    Tako se ravna tudi naša plemenita leva provenienca.

    • dddd je rekel/-la:

      Ja, res, kakšne muke morajo trpeti desnjakarji, ko jim vsilijo kredit po 1,4% obrestni meri, ko dobijo od komunajzarskega trobila 200.000 evrov kredita, da o tistih, ki so se pri nakupu Patrij odrekli proviziji v dobrobit Slovenije, sploh ne govorimo.

  • Ivan je rekel/-la:

    Mefisto, tudi desna. Pristranskost je značilnost neizobraženih ljudi. Kolikor mi je znano je hudič izobražen in ineligenten, zato ga prosim ne devli v nič.

  • Forestina je rekel/-la:

    http://www.dnevnik.si/video/6133

    Kolaž izjav Andreja Magajne o tem, zakaj zapušča SD in kaj vse je narobe v koaliciji

  • Duko je rekel/-la:

    Kaj naj navaden kristjan na to poreče? In kaj lahko stori? Na volitvah ne more izbrati poštenega strokovnjaka - če taki sploh so - ker ti na volitvah na nastopajo, saj nimajo nikakršne možnosti nasproti “neodvisnim” medijem. Ne more vplivati na obnašanje kogarkoli, na postopanje elit, ki imajo v rokah vse vzvode. Pa še premierjeva desna roka se je izkazala kot…no, imenujte jo po svoje. Bog si ga vedi, kam ta družba gre. Človeku ostane le še cinizem, ta pa ne pomaga dosti. Izgleda, da se morajo razmere zaostriti toliko, da večini ljudi poči film. Noben pok pa ni dober.

  • taiky je rekel/-la:

    ko pa je kritično se pa dejmo proti svojim obrnt